برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی فروردین ماه تا خرداد ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

جشن‌های پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی ۲۵۳۵ شاهنشاهی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مهر تا آذر ماه
یکم فروردین نوروز باستانی و روز گشایش جشن‌های پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی
امیرعباس هویدا در سخنانش پیشرفت‌های ایران در دوران پهلوی را می‌ستاید
The50thAnniversaryPahlaviDynasty12.jpg
The50thAnniversaryPahlaviDynasty13.jpg
The50thAnniversaryPahlaviDynasty14.jpg
شاهنشاه و شهبانو و ولیعهد از پله‎‌های آرامگاه پایین می‌آیند
ShahanshahiIran2500Stamps11.jpg
ShahanshahiIran2500Stamps11b.jpg
ShahanshahiIran2500Stamps11c.jpg
ShahanshahiIran2500Stamps11d.jpg
ShahanshahiIran2500Stamps11f.jpg
ShahanshahAryamehrNelsonRockefeller5Farvardin2535Kish.jpg
PrincessAshrafPahlaviJonbeshNikooKary2535.jpg

برنامه عمرانی پنجم سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی فروردین ماه تا خرداد ماه

روز پنجشنبه یکم فروردین ماه ۲۵۳۵ روز گشایش جشن‌های ویژه پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی در شهر ری در پهنه آرامگاه اعلیحضرت رضا شاه بزرگ پدر ایران نوین برگزار شد.[۱] امیرعباس هویدا نخست‌وزیر، عبدالله ریاضی رییس مجلس شورای ملی و جعفر شریف امامی رییس مجلس سنا، ارتشبد ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران و بزرگان کشوری و لشکری نیز در شهر ری در پهنه آرامگاه رضا شاه بزرگ در دو سوی خیابانی که به آرامگاه رضا شاه بزرگ می‌رسید، ایستاده بودند. شاهنشاه آریامهر محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی و والاحضرت ولیعهد ایران رضا پهلوی با هلی کوپتر در پهنه آرامگاه فرود آمدند. با ورود اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی ۲۱ تیر توپ شلیک شد و سپس شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و ولیعهد با کالسکه سلطنتی از میان رده نمایندگان مجلس، افسران ارتش، بزرگان کشوری و لشکری و سفیرهای کشورهای بیگانه در ایران و در میان کف زدن و غریو "جاوید شاه" به آرامی به سوی آرامگاه به راه افتادند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برای ادای احترام وارد بنای آرامگاه شدند.

شاهنشاه آریامهر در آغاز سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی پیام نوروزی به ملت ایران دادند:[۲] کشور ما بار دیگر سال پر از موفقیتی را به پایان رسانیده و اکنون قدم در سالی نوین نهاده‌است که به خواست پروردگار و با نیروی همت و اراده مردم ایران، سالی باز هم نویدبخش‌تر و پرثمر خواهدبود. خداوند را سپاسگزار باشیم که در جهانی آشفته، کشور ما را توفیق آن عنایت فرموده‌است که همچنان یک کانون صلح و ثبات و امنیت و یک سرزمین سازندگی و آفرینندگی باشد. در پرتو این ثبات و سازندگی، اکنون مملکت ما در جامعه جهانی از احترام و اعتمادی بی‌سابقه برخوردار است. رشد اقتصادی ایران که سال‌ها است بالاترین مقام را در میان کشورهای جهان دارا است، کماکان ادامه دارد و برنامه‌های وسیع اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ما با موفقیت در حال اجرا است. وحدت و یکپارچگی ملی که بزرگترین ضامن همه پیروزی‌ها است، هرگز به اندازه امروز نیرومند و خلل‌ناپذیر نبوده‌است.

علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در پیامی در آستانه سال نو به هم میهنان شادباش گفتند:[۳] هم‌میهنان عزیزم، یک بار دیگر نوروز فرخنده فرا رسیده و همراه با آغاز بهاری نو صفحه تازه‌ای در دفتر زندگی ما گشوده شده است که امیدوارم در همه سال هر چه در آن نیت می‌شود، برای شما نشان شادکامی و نیک‌بختی داشته باشد. در این لحظات دلپذیر که ملت ایران کهنسال‌ترین و زیباترین جشن ملی خویش را برپا می‌کند، خانواده‌های ایرانی در همه جا با دل‌هایی پر از امید، به دور هم گرده آمده‌اند و به سنت دیرینه هر کس در سال نو برای خود آرزوی سعادت و موفقیت می‌کند، من این خوشبختی و پیروزی را از صمیم قلب برای همه خواهران و برادران عزیزم خواستارم ولی تذکر این نکته را لازم می‌دانم که در زندگی هیچ نعمتی برایگان به دست نمی‌آید و حقّاً نباید توقع آن داشته باشیم که موفقیت و سعادت به صورت هدیه‌ای آماده، ارمغان ما می‌گردد.

۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ بورس تحصیلی به ۳۰۰۰ دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا داده می‌شود. از سوی ۲۵۰۰ نفر ایرانیان مقیم نیویورک، بالتیمور و واشنگتن، جشن نوروز و آغاز پنجاهمین سال شاهنشاهی پرافتخار دودمان پهلوی در تالار بین‌المللی هتل هیلتون واشنگتن جشن گرفته شد. در این میهمانی افزون بر دو هزار و پانصد نفر از ایرانیان مقیم آمریکا، نمایندگان کنگره آمریکا، فرهنگیان، نمایندگان مطبوعات و رادیو تلویزیون، پایوران عالی‌رتبه دولتی، سفیر کویت، همسر سفیر پاکستان، و اعضای آن سفارت، سفیر اردن، کاردار افغانستان و دیگر کارکنان آن سفارت و چند تن از سفیران پیشین ایالات متحده در دربار شاهنشاهی از باشندگان بودند. ابتدا نماینده ایرانیان به میهمانان خیرمقدم گفت و پیشرفت‌های عظیمی را که به رهبری خردمندانه شاهنشاه آریامهر نصیب ملت ایران شد تشریح کرد و نوروز باستانی را تهنیت عرض کرد و از سفیر شاهنشاه آریامهر تقاضا کرد تا لوحه زرّینی را که از سوی دانش آموختگانن ایرانی رشته‌های علوم سیاسی تهیه شده است به پیشگاه شاهنشاه آریامهر تقدیم دارد. آنگاه سفیر شاهنشاه آریامهر در میان ابراز احساسات پرشور ایرانیان نسبت به شاهنشاه آریامهر و پنجاهمین سالگرد سلطنت سلسله پهلوی را که مقارن با میلاد با سعادت حضرت رسول اکرم می‌باشد به حضار تبریک گفت. سفیر شاهنشاه آریامهر سپس خدمات دودمان پهلوی را به کشور شاهنشاهی تشریح کرد و گفت: با کمال افتخار می‌خواهم عنایات و مراحم عالیه شاهنشاه آریامهر را نسبت به دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا به عنوان عید امسال اعلام نمایم: اول اینکه شاهنشاه آریامهر امر و مقرر فرمودند که تعداد دریافت کنندگان بورس کامل تحصیلی دانشجویان ایرانی در آمریکا از هفتصد نفر به سه هزار نفر افزایش یابد. دوم اینکه به فرمان مطاع اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر کلیه دانشجویان ایرانی در آمریکا از مزایای بیمه همگانی برخوردار می‌‎شوند که در موارد اضطراری از مواهب آن برخوردار گردند تا بتوانند با آرامش خیال و بدون دغدغه تحصیلات خود را دنبال نمایند و در مراجعت برای خدمت به پدر تاجدار و ایران عزیز منشاء اثر بیشتری باشند. حاضرین با کف زدن‌های شدید و ممتد از عطیه نوروزی شاهنشاه عظیم‌الشأن و محبوب قلوب ملت ایران تجلیل کردند.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ نلسون راکفلر معاون پرزیدنت آمریکا و همسر به همراه آلفرد اترتن معاون وزارت خارجه آمریکا و ریچارد هلمز سفیر آمریکا در ایران وارد جزیره کیش شدند. راکفلر و همراهان به فراخوان دربار شاهنشاهی برای یک دیدار سه روزه وارد جزیره کیش شدند. راکفلر هنگام ورود به ایران گفت: برای من نهایت افتخار و شادمانی است که به درخواست پرزیدنت جرالد فورد فرصت یافته‌ام تا از ایران دیدن کنم. ... پرزیدنت آمریکا از من خواسته است که برای گفتگو درباره امور مورد علاقه دو کشور با اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر به ایران بیایم.

در این روزها در کیش اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران به یک روزنامه‌نویس خارجی (نشریه فرانسوی HANT TAVECKAN) در جزیره کیش پروانه باریابی و مصاحبه دادند. در این گفتگوی اختصاصی اعلیحضرتین با صفای خاصی راجع به والاحضرت همایون ولایتعهد و سایر فرزندان خود مطالبی بیان داشتند.[۴]

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ همزمان با برگزاری آیین بزرگداشت زادروز اعلیحضرت رضاشاه کبیر، طی مراسمی باشکوه با بودن آقای دکتر مهدی بطحائی استاندار بوشهر سود سهام کارخانه ریسندگی و بافندگی اعتمادیه به کارگران داده شد. در این مراسم که در پهنه کارخانه برپا شده بود، نخست رئیس اداره کار و امور اجتماعی در سخنانی گفت: کارخانه ریسندگی و بافندگی اعتمادیه بوشهر از دو سال پیش فعالیت مجدد خود را آغاز نموده و با طرح‌هایی که در دست اجرا می‌باشند، در آینده‌ای نزدیک این کارخانه به صورت یک واحد بزرگ تولیدی کشور در خواهد آمد. سپس در میان ابراز احساسات کارگران نسبت به شاهنشاه آریامهر چک سه میلیون ریالی مربوط به سود سهام کارخانه توسط استاندار بوشهر به نماینده کارگران داده شد. پس از آن دکتر بطحائی استاندار بوشهر با اشاره به انقلاب اجتماعی ایران و صنعتی شدن مملکت ابراز داشت: شما کارگران، گرداننده چرخ اقتصادی مملکت می‌باشید و با تلاش شما است که کشور ما تحت رهبری شاهنشاه آریامهر با گام‌های سریع به سوی تمدن بزرگ پیش می‌رود. امیدوارم که با برنامه‌های رفاهی دولت و رهنمون‌های حزب رستاخیز ملت ایران راندمان کار این کارخانه روز بروز بالاتر رود. سود سهام کارخانه ریسندگی و بافندگی اعتمادیه بر مبنای ۹۰ روز در سال هر سه ماه یک بار به کارگران داده می‌شود و مقدار سودی که به کارگران تعلق گرفت نسبت به سال پیش یک میلیون ریال افزایش داشته است.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ هزاران تن از صنف های مختلف از آغاز فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی مشمول قانون تأمین اجتماعی و زیر پوشش بیمه اجتماعی و بیمه درمانی قرار گرفتند. کارگران و کارکنان بناهای معاملات املاک، فروشگاه‌های فرش و پارچه، فروشگاه‌های پوشاک ، فروشگاه‌های مصالح ساختمانی و بنگاه معاملات اتومبیل از جمله این گروه‌ها هستند. سازمان تأمین اجتماعی امروز به آگاهی رساند برای گسترش امر بیمه در میان گروه‌های مختلف، از تاریخ اول فروردین کارگران صنف ها و فعالیت شغلی زیر بیمه شدند: کارگران فروشگاه‌های مصالح ساختمان، فروشگاه‌های چوب، فروشگاه‌های آرد، فروشگاه‌های انواع ترشیجات و خیارشور، فروشگاه‌های میوه، فروشگاه‌های پوشاک، فروشگاه‌های برنج، فروشگاه‌های پارچه، فروشگاه‌های کادو، فروشگاه‌های ماهی و طیور، فروشگاه‌های وسایل صید، فروشگاه‌های خرازی، میادین، بارفروشان، سقط فروشی و خواربار فروشی، لبنیات‌سازی و لبنیات‌فروشی، کارگران بنگاه‌های معاملات املاک در تهران، شمیران، شهر ری، کرج، ورامین، گرمسار، کارگران فروشگاه‌های فرش، فروشگاه‌های پارچه، فروشگاه‌های اسلحه، فروشگاه‌های چای، فروشگاه‌های مرغ، فروشگاه‌های لوازم یدکی اتومبیل، فروشگاه‌های مصالح ساختمانی، حصیرفابی و حصیر فروشی، علافی، عطاری، بنگاه معاملات املاک، موسسه تایپ نامه و شماری دیگر افراد صنوف مختلف از تهران یا شهرستان‌ها.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ از امروز بیمه شدگان باید فرانشیز ویزیت پزشکان را به داروخانه‌ها بپردازند. ۷۰۰ پزشک متخصص آزاد تهران و شهرستان‌ها دعوت به همکاری با سازمان تأمین خدمات درمانی شد. نسخه‌های صادره از طرف کلیه پزشکان در داروخانه‌های بیمه پیچیده می‌شوند. دکتر اسد نیلی آرام معاون وزارت رفاه اجتماعی و مدیر عامل سازمان تأمین خدمات درمانی در گفتگویی اعلام کرد، بر اساس تصمیم شورای عالی فنی سازمان تأمین خدمات درمانی، از آغاز سال نو دیگر هیچیک از پزشکان بابت فرانشیز (سهم مشارکت بیمه شده در ویزیت) وجهی پرداخت نخواهند کرد، در عوض بیمه شدگان به هنگام پیچیدن نسخه خود ۵۰ ریال فرانشیز جدیدی را به داروخانه خواهند پرداخت. سازمان تأمین خدمات درمانی رأساً در اواخر هر ماه کلیه ۳۰ تومان ویزیت پزشکان متخصص و ۱۵ تومان ویزیت پزشکان عمومی را به حساب آن‌ها واریز خواهد کرد. دکتر آرام در مورد پزشکان طرف قرارداد با سازمان یادآور شد: در حال حاضر از ۱۰ هزار پزشک متخصص و عمومی که در سراسر کشور اجازه مطب دارند، ۹۳۰۰ پزشک با سازمان تأمین خدمات درمانی همکاری داشته و بیمه شدگان را می‌پذیرند. سازمان تأمین خدمات درمانی اخیراً برای بقیه نیز دعوت‌نامه ارسال داشته است. در این دعوت‌نامه‌ها از این پزشکان خواسته شده که در هفته، در مکان و ایام مشخص پذیرش و معاینه تعدادی از بیمه شدگان را قبول کنند. دکتر آرام یادآور شد نسخه صادره از سوی تمام پزشکان بر سر نسخه‌های سازمان تأمین خدمات درمانی، در تمام داروخانه‌هایی که با سازمان تأمین خدمات درمانی قرارداد دارند، پیچیده خواهد شد.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ برنامه آموزش کشاورزی در سراسر کشور از سال تحصیلی آینده دگرگون می‌شود و بر اساس برنامه جدید، آموزش سیستم سنتی بکلی منسوخ و آموزشی نوین بر اساس پیشرفت‌ها و دگرگونی‌هایی که در کشور صورت گرفته است، جایگزین خواهد شد. هم اکنون ۱۶ مرکز آموزش کشاورزی و دو دانشکده کشاورزی در همدان و ساری وجود دارد که رویهم رفته ۲۴ هزار محصل در آن‌ها آموزش کشاورزی می‌بینند. همزمان با تغییر برنامه تدریس در آموزشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی که کار عملی و تئوری آن‌ها در فصل‌های مناسب در مزرعه متمرکز خواهد شد، دو مدرسه تربیت معلم نیز برای تکمیل کادر آموزشی مدارس کشاورزی بنیاد نهاده می‌شود. در مدارس تربیتی معلم آموزش کشاورزی، از کادر مهندسین کشاورزی استفاده خواهد شد. این مدارس با همکاری وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان یونسکو فعالیت خود را از سال تحصیلی آینده آغاز خواهند کرد. بر پایه تصمیمی که در هیئت دولت گرفته شده، امور آموزش کشاورزی در سازمان آموزش کشاورزی متمرکز خواهد شد و آموزش روستاییان نیز در مراکزی جداگانه و زیر نظر وزارت تعاون و امور روستاها ادامه خواهد یافت. آموزش روستاییان هم اکنون در دو منطقه گرمسار و کرمان آغاز شده و شمار زیادی از دختران و پسران روستایی آموزش می‌بینند.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ پیشرفت‌های ایران سرمشق دیگران است. مجله «صوت‌العرب» چاپ سوریه در شماره مورخ ۱۵ فوریه ۱۹۷۶ خوددر نوشتار رسایی پیرامون انقلاب شاه و ملت و فلسفه و مبادی رستاخیز ملت ایران، پیشرفت‌های شگرف ایران را در دهه اخیر ستوده و آن را دستاورد رهبری خردمندانه شاهنشاه آریامهر و کوشش خستگی‌ناپذیر آقای امیرعباس هویدا نخست‌وزیر و ایمان ژرف فرد فرد ملت ایران به اصول انقلاب و مبادی رستاخیز ملت ایران دانسته است. ایران هم اکنون یکی از کشورهای صنعتی پیشرفته جهان بشمار می‌آید و چنانچه روند پیشرفت در این کشور به همین روند ادامه یابد، بی گمان در درازای ۲۵ سال آینده، ایران یکی از پیشرفته‌ترین کشورها از لحاظ صنعتی در جهان خواهد بود. مجله «صوت‌العرب» همچنین این پیشرفت‌ها را نتیجه آرامش بی‌مانند اوضاع امنیتی در ایران می‌داند و کشورهای منطقه را تشویق می‌نماید که با حفظ ثبات و آرامش در ممالک خویش ایران را سرمشق قرار دهند.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۵ برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و به ویژه گندم، پروژه تشویقی تازه‌ای اجرا می‌شود. بر پایه این پروژه که گام پایانی آن آماده شده است، جنبه‌های پشتیبانی دولت در خرید محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد و کشتکاران در اِزای دریافت کمک‌های مختلف که به صورت غیر نقدی خواهد بود، محصولات خود را به بهای نازل‌تری تحویل دولت می‌دهند. در زمینه خرید پیاز و سیب زمینی با قیمت‌های ۱۰ و ۱۱ ریال برای هر کیلو، از سوی دولت تضمین خرید برای سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی شده است. بدین سان هر کشاورز از هر هکتار کشت حدود ۸ تا ۱۰ هزار تومان در سال بهره‌برداری خواهد کرد و بر پایه برآورد بهایی که از سوی کارشناسان شده است، کل هزینه کشت و برداشت پیاز و سیب زمینی نزدیک به نیم بهای تعیین شده خرید خواهد بود. بر اساس این محاسبه از هر هکتار زمین مناسب می‌توان در سال حدود ۱۵ تُن پیاز و سیب زمینی برداشت کرد. در زمینه گندم نیز با طرحی که در دست تهیه است، میزان خرید گندم مازاد کشاورزان افزایش خواهد یافت و خرید محصول گندم در سال زراعی جاری تقریباً دو برابر میزان خرید محصول سال گذشته خواهد بود. سال گذشته وزارت تعاون و امور روستاها بیش از ۳۵ هزار تُن و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی حدود هشتاد هزار تُن از گندم مازاد زارعین را از قرار هر تُن یک هزار تومان خریداری کردند. میزان برداشت محصول گندم بر اساس برآورد کارشناسان حدود ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که با اجرای طرح تشویقی، امسال میزان تولید از مرز تولید سال گذشته نیز تجاوز کند. بر اساس طرح جدید میزان خرید گندم مازاد کشاورزان بیش از ۲۰۰ هزار تُن خواهد بود و با کمک‌های بلاعوض که از طریق دولت داده خواهد شد، میزان درآمد زارع از هر هکتار محصول گندم افزایشی در حدود ۲۰ درصد نسبت به سال جاری خواهد داشت.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۵ مرخصی دوران بارداری زنان کارمند ۳ ماه شد. مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران امروز در اجتماع نمایندگان بانوان کارمند سازمان‌های دولتی به آگاهی رساند: فرزندان کارمندان دولت که والدین آن‌ها در سازمان‌های دولتی به کار اشتغال دارند می‌توانند از دو حقوق وظیفه استفاده نمایند. وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران گفت: سایر مزایای کارمندان دولت مانند کمک‌های غیر نقدی بطور یکسان به زن و مرد کارمند تعلق می‌گیرد و ارتباطی با وضع خانوادگی کارمند ندارد. تاکنون فرزندان زنان کارمند فقط در صورت تحت تکفل مادر بودن از کمک‌های نقدی استفاده می‌کردند. در نشست آینده هیئت دولت یک ماده قانون استخدام و چند طرح پیشنهادی در این مورد پیشنهاد می‌شود. این طرح‌ها با توجه به از میان برداشتن تبعیض از زنان کارمند و سیاست کلی دولت در بهره‌گیری از نیروی انسانی کشور تهیه شده است. مرخصی دوران بارداری زنان کارمند از دو ماه به سه ماه افزایش یافت. این افزایش محدودیت زمانی قبل و بعد از زایمان را ندارد. در حقیقت کارمندان زن باردار بر اساس مقتضیات بارداری می‌توانند از آن استفاده کنند.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ بررسی‌های وزارت نیرو برای ساختن دو سد به نام‌های « ساوه » و « خدا آفرین » پایان گرفت و قرارداد کارهای ساختمانی این دو سد با مقاطعه کار بسته شد. در پی آغاز ساختمان این دو سد بررسی‌های نیازین برای ساختمان سومین سد به نام «نادرشاه» نیز آغاز گردیده است. سد ساوه در جنوب غربی ساوه بر روی رودخانه «رفرقان» ساخته می‌شود. سد ساوه از نوع بتونی و قوسی خواهد بود که طول تاج آن ۶۲ متر است. ظرفیت این سد ۲۹۰ میلیون متر مکعب و گنجایش اصلی آن ۲۷۰ میلیون متر مکعب خواهد بود و ظرفیت سد زیر و تخلیه آن نیز ۲۷۵ متر مکعب در ثانیه است. نیروی تنظیم آب در سد ساوه سالانه ۳۲۸ میلیون متر مکعب است که قادر به آبیاری ۱۰ هزار هکتار اراضی زیر سد می‌باشد. با استفاده از آب این سد پنج هزار هکتار اراضی فعلی زیر سد را بهبود آبیاری خواهد بخشید. هزینه سد حدود دو میلیارد ریال پیش‌بینی شده است. میزان تولید برق در سد ساوه ۳۲ میلیون کیلووات ساعت برق است که قدرت نصب شده آن ۹۵۰۰ کیلووات ساعت خواهد بود و بهره‌برداری از این سد پنج سال دیگر (۲۵۴۰) آغاز خواهد شد و کلیه هزینه احداث سد ساوه ۲ میلیارد ریال پیش بینی شده است. سد خدا آفرین- سد خدا آفرین با هزینه‌ای معادل ۱۴ میلیارد ریال احداث می‌شود که بعد از سد محمدرضا شاه پهلوی و سد رضاشاه کبیر بزرگ‌ترین سد ایرانی به لحاظ گنجایش آب خواهد بود و سد خدا آفرین بر روی رودخانه ارس و با همکاری ایران و شوروی ساخته می‌شود. سد خدا آفرین از نوع خاکی خواهد بود و طول تاج آن ۳۸۰ متر است. این سد ۱۶۲۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که گنجایش مفید آن ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب است و سهم ایران برای آب تنظیم شده ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب در ثانیه خواهد بود که با این مقدار آب ۶۰ هزار هکتار اراضی به زیر کشت خواهد رفت. هزینه شبکه آبیاری سد خدا آفرین شش هزار میلیون ریال پیش‌بینی شده است و میزان سهم برق ایران ۱۰۰ هزار کیلووات ساعت که سالانه ۲۵۰ میلیون کیلووات برق تولید می‌کند. بهره برداری از سد خدا آفرین شش سال دیگر (۲۵۴۱) آغاز خواهد شد. سد نادرشاه- بر رودخانه مارون در منطقه تکاب مطالعه احداث سد نادرشاه آغاز شده است و طبق برآورد کارشناسان هزینه سد نادرشاه پنج هزار و ۵۰۰ میلیون ریال است. این سد نیز از نوع خاکی است که طول تاج آن ۲۲۰ متر و ارتفاع آن از کف ۱۶۵ متر خواهد بود. ظرفیت سد نادرشاه ۱۲۸۶ میلیون متر مکعب پیش‌بینی شده است که گنجایش مفید آن ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب است. سرریز این سد نیز ۱۰ هزار و ۷۰۰ متر مکعب در ثانیه خواهد بود. این سد در سال ۸۸۸ میلیون تر مکعب آب را تنظیم می‌کند و با استفاده از آن ۵ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی زیر سد آبیاری خواهد شد و هزینه شبکه آبیاری سد نادرشاه حدود ۴ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است. تاریخ بهره‌برداری از سد نادرشاه چهار سال دیگر (۲۵۳۹) خواهد بود که صرفاً جنبه آبیاری منطقه‌ای خواهد داشت. بررسی طرح عظیم مدرنیزه کردن راه‌آهن ایران آغاز شد.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ همه خط‌های راه‌آهن سراسری ایران استاندارد و مدرنیزه می‌شود. خط کمربندی راه‌آهن کشیده خواهد شد. سمپوزیوم راه‌آهن دولتی ایران با شرکت متخصصان فنی کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان، سوئیس، شوروی و ژاپن و هندوستان تشکیل شد. این سمپوزیوم تا تاریخ ۱۸ فروردین ماه جاری در محل ایستگاه مرکزی راه‌آهن تهران ادامه خواهد یافت. سمپوزیوم بین‌المللی راه‌آهن برای تهیه ویژگی‌ها و چگونگی استاندار و مدرنیزه کردن چهار هزار و ۵۲۵ کیلومتر خطوط موجود راه‌آهن سراسری ایران و همچنین خطوطی که در برنامه‌های عمرانی آینده در کشور ایجاد می‌شود، تشکیل شده است. در سمپوزیوم راه‌آهن دولتی ایران دو کمیته مختلف تشکیل شده است: در یک کمیته مشخصات فنی دستگاه‌های ارتباطی و علائم الکتریکی راه‌آهن و در کمیته دیگر مشخصات لازم برای برقی کردن خطوط راه‌آهن توسط متخصصین مربوط مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از گفتگوها و تبادل نظرهای لازم، مشخصات فنی کلی که قابل اجرا برای خطوط جدید راه‌آهن ایران باشد تهیه می‌شود. در حال حاضر راه‌آهن ایران برنامه‌های وسیع گسترش شبکه خطوط آهن و مدرنیزه کردن خطوط موجود را در دست اجرا دارد که برقی کردن راه‌آهن تبریز- جلفا و ادامه تکمیل خط آهن تهران- اصفهان، زرند- کرمان- بندرعباس و دو خطه و برقی کردن راه‌آهن تهران- بندر شاهپور و خرمشهر- اهواز و همچنین دو خطه و برقی کردن راه‌آهن تهران- تبریز از آن جمله است. احداث خط کمربندی راه‌آهن در اطراف تهران و ایجاد گارمانوری و دو خطه و برقی کردن خط آهن تهران- مشهد نیز در برنامه‌های راه‌آهن قرار دارد. سایر برنامه‌های راه‌آهن برای توسعه بشکه راه‌آهن سراسری کشور عبارت است از: ایجاد راه‌آهن دو خطه برقی در مسیرهای کرمان- بم، زاهدان- میرجاوه، اصفهان- اهواز، مشهد- سرخس و همچنین ایجاد راه‌آهن سراسری کناره خلیج فارس از اهواز به بندر شاهپور و بندرعباس و امتداد آن تا بندر چابهار.

SpringInIran2535c.jpg
SpringInIran2535m.jpg
SpringInIran2535d.jpg
شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست هیات امنای دانشگاه صنعتی آریامهر

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۵ چهارصد هزار کارمند بخش خصوصی وام خانه می‌گیرند. بانک رفاه کارگران در چند روز آینده پرداخت وام خرید خانه و ساختمان به کارکنان بخش خصوصی را آغاز خواهد کرد. میزان این وام معادل ۶ سال حقوق کارمند و حداکثر تا ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود. دکتر مجیدی رئیس کل بانک رفاه با تأیید این خبر افزود: بهره این نوع وام ۶ درصد با یک درصد کارمزد که مجموعاً ۷ درصد خواهد بود، پیش‌بینی شده و مدت بازپرداخت آن ۲۰ ساله است. پرداخت این نوع وام حدود ۴۰۰ هزار نفر از کارکنان صندوق‌های حمایت کارکنان بخش خصوصی هستند، در برخواهد گرفت. رئیس کل بانک رفاه افزود: بر اساس توافق‌هایی که در زمینه پرداخت وام با پایوران صندوق‌های حمایت کارکنان بخش خصوصی تاکنون صورت گرفته، در چند روز آینده قرارداد نهایی با آن‌ها دستینه خواهد شد و جزییات این طرح و کارکنانی که می‌توانند از وام‌های صندوق استفاده کنند روشن و اعلام می‌گردد. تاکنون ۸ صندوق حمایت کارکنان بخش خصوصی ایجاد شده که صندوق حمایت کارکنان مؤسسات بازرگانی و صنعتی بالاترین تعداد عضو را دارد و بعد از آن صندوق حمایت کارکنان بانک‌های خصوصی با بیش از ۵۰ هزار عضو قرار دارد.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ درآمد روستاییان و کشاورزان چندین برابر شده است. بانک تعاون کشاورزی ایران در پیشرفت کشاورزی کشور نقش مؤثر و قاطعی ایفا نموده و با کوشش فراوان به عمران و آبادی روستاهای ایران ابعادی تازه بخشیده است. هدف‌های این بانک در ظرف ۴۳ سالی که از تأسیس آن می‌گذرد، متناسب با شرایط سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی کشور دستخوش تغییرات اصولی شده و حتی نام آن چندین بار تغییر یافته و از بانک فلاحتی و صنعتی ایران به بانک کشاورزی و پیشه و هنر ایران و سپس به بانک کشاورزی ایران و اکنون به بانک تعاون کشاورزی ایران تبدیل شده است. اما در تمامی هدف‌ها، پیوسته یک خط مشی اصلی و اساسی وجود داشته که آن هم تأمین احتیاجات مالی کشاورزان و بی‌نیاز کردن آنان از نزول‌خواران و سلف‌خرها بوده است. انقلاب شاه و مردم همانگونه که در تمامی شئون کشور اثرات سازنده فراوان داشت، در حیات همه سازمان‌های اقتصادی مملکت ازجمله بانک تعاون کشاورزی ایران تحولی شگرف ایجاد کرد. با شروع انقلاب ایران این مؤسسه اقتصادی تولدی تازه یافت و ضمن بهره‌گیری از تجربیات چندین ده سال خود صاحب رسالتی بزرگ شد و موظف گردید تا به عنوان یکی از مجریان اصلی انقلاب در کنار کشاورزان سراسر کشور که تازه صاحب آب و زمین شده بودند قرار گیرد و با پرداخت کمک‌های مالی از آزادی و استقلال کشاورزی آنان حمایت و حراست کند. بطور کلی با آغاز مراحل اجرایی اصول انقلاب شاه و مردم بانک تعاون کشاورزی ایران به نقطه عطف حیات خود رسید و با فعالیتی بیشتر و حرکتی پرشتاب‌تر از پیش برای کمک به کشاورزان و بهزیستی جامعه روستایی اقدام نمود. بطوری که اینک نه فقط خلاء ناشی از خروج مالکان بزرگ از صحنه کشاورزی کشور جبران شده و میزان محصول کشاورزی در نتیجه کمک‌هایی که به کشاورزان انجام شده افزایش یافته و سطح درآمد زراعت کاران و تولید کنندگان و روستایی بالا رفته بلکه، این واحد اقتصادی مملکت به صورت یکی از مراکز مور توجه کشاورزان و روستانشینان سراسر کشور درآمده است. بانک تعاون کشاورزی ایران نه فقط برای کمک به کشاورزان اقدام نموده بلکه، در زمینه ایجاد منابع آب برای انجام امور کشاورزی، در زمینه دامداری و مرغداری، ایجاد ساختمان روستایی، احداث باغات گوناگون، تهیه ماشین‌آلات کشاورزی، صنایع روستایی و سایر امور زراعی به تأمین اعتبار و پرداخت وام به کشاورزان و روستانشینان پرداخته است. در حال حاضر این واحد اقتصادی مملکت به عنوان عامل اساسی رشد و توسعه کشاورزی ایران می‌کوشد تمام وسایل و امکانات خود را به منظور تحرک بیشتر در بخش کشاورزی و کمک به افزایش سطح تولید در اختیار کشاورزان سراسر کشور قرار دهد و نقش آفریننده خود را بهتر و بیشتر از گذشته ایفاء کند.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ بزرگ‌ترین مجتمع صنعتی غیر دولتی ایران که گونه‌های محصولات پوششی را تولید خواهد کرد، در رشت بکار خواهد پرداخت. این مجتمع دربرگیرنده چهارده واحد صنعتی مختلف است که سه واحد آن تا پایان سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. یازده واحد دیگر این مجتمع بتدریج در سال‌های آینده آماده شده و شروع آغاز به کار می‌کند. تنها در سه واحد صنعتی مخمل بافی با گنجایش ۱۰ میلیون متر مربع در سال، حوله‌بافی با ظرفیت ۵/۱۹ میلیون متر مربع در سال و ریسندگی پنبه با ظرفیت ۵۰ هزار دوک در سال که بهره‌برداری از آن‌ها تا پایان امسال آغاز می‌شود، سرمایه‌ای برابر شش هزار میلیون ریال بکار افتاده است. یازده طرح دیگر این مجتمع بزرگ صنعتی شامل بلوجین بافی با ظرفیت دو میلیون دست لباس در سال، تولید برزنت به ظرفیت ۱۰ میلیون متر در سال، تولید پیراهن پوپلین با ظرفیت سه میلیون عدد پیراهن در سال، تولید موکت و نمدبافی با ظرفیت تولیدی سه میلیون متر مربع در سال، پشمبافی به ظرفیت سه میلیون متر مربع پارچه پشمی در سال، پتوبافی به ظرفیت ۲۰۰ هزار تخته در سال، ریسندگی پشم و اکریلیک با ظرفیت ۵۰ هزار دوک در سال، تولید تاپس (پشم فتیله) به ظرفیت ۱۰ هزار تن در سال، لباس‌دوزی به ظرفیت یک هزار دست لباس در روز، کشبافی با ظرفیت ۱۱۰ دستگاه ماشین گردبافی و کفش‌دوزی با ظرفیت تولید سالانه ۱۰ میلیون کفش در سال می‌باشد. در احداث این مجتمع صنعتی بزرگ بانک‌های اعتبارات صنعتی، توسعه صنعتی و معدنی، بخش خصوصی مشارکت دارند و مقداری از سهام این واحدها نیز برای فروش به کلیه مردم عرضه خواهد شد. در چهارده واحد صنعتی پوشاک رشت حدود پنجاه هزار کارگر و کارمند به کار مشغول خواهند شد.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست هیات امنای دانشگاه صنعتی آریامهر از مرکز پژوهش‌های خواص و کاربرد مواد و نیروی دانشگاه صنعتی آریامهر بازدید کردند. این مرکز در باره شناخت نیازهای تکنولوژی کشور در زمینه‌های مواد، انرژی، الکترونیک و سایر بخش‌های وابسته به فراهم آوردن گروه‌های پژوهشی در این زمینه‌ها می‌پردازد، به روشی که نه تنها این پژوهش‌ها در سطح جهانی و قابل عرضه در مجامع بین‌المللی، بلکه دارای هدف‌های ملی و پایه‌ریزی برای صنعتی کردن کشور نیز باشد. در بازدید والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی دکتر ضرغامی نایب‌التولیه دانشگاه آریامهر، گزارشی از چگونگی کار این مرکز به اطلاع رسانید و والاحضرت از آزمایشگاه‌های این مرکز بازدید کردند و پرسش نمودند که پژوهشگران و سرپرستان مربوطه، دکتر هاشمیان و مهندس لواسانی معاونین مرکز پاسخ دادند. پروژه بهره‌برداری از انرژی آفتاب، طرح مبارزه با آلودگی محیط زیست از جمله طرح‌هایی است که این مرکز مشغول مطالعه آن است. در این بازدید دکتر ضرغامی به آگاهی رسانید که سازمان صنایع الکترونیک ایران که از چندی پیش دایر شده است، می‌تواند همکاری بسیار نزدیک از نظر تولید مطالعات این مرکز داشته باشد.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ با تصویب لایحه بیمه بیکاری از سوی قوه مقننه، بیمه بیکاری از امسال به مورد اجرا گذاشته می‌شود. این بیمه تمام کسانی را که غیرارادی شغل خود را از دست می‌دهند در بر می‌گیرد. طرح بیمه بیکاری که از سوی وزارت کار و امور اجتماعی تهیه شده و در دست کارشناسان این وزارت‌خانه و نمایندگان کارگران است، به زودی برای تصویب به پارلمان داده خواهد شد. یک مقام آگاه وزارت کار و امور اجتماعی در این مورد گفت: برای اینکه سیستم بیمه بیکاری بتواند به نحو مطلوب خدمت بدهد همزمان با اجرای بیمه بیکاری سازمان‌های کاریابی وزارت کار توسعه یافته و یک شبکه کاریابی منظم در کشور ایجاد خواهد شد. بر اساس طرح وزارت کار بیمه بیکاری منحصراً مربوط به کسانی است که کار خود را بطور غیرارادی از دست می‌دهند و درآمدشان قطع می‌شود. هدف بیمه بیکاری حمایت از اینگونه افراد از هنگام شروع بیکاری تا اشتغال مجدد آن‌ها است. بر اساس طرح بیمه بیکاری در زمانی که فردی بواسطه از دست دادن شغل خود از مزایای بیمه بیکاری استفاده می‌کند، شبکه کاریابی درصدد بر می‌آید تا در کوتاه‌ترین مدت ترتیب بکار گماردن مجدد وی را بدهد. به همین جهت برای هدایت جویندگان کار و نظارت بر امور شبکه‌های کاریابی یک سرویس اشتغال مجهز و گسترده در کشور بوجود خواهد آمد که این سرویس بر ۹۰ شبکه کاریابی که تا یک سال دیگر باید در مناطق مختلف کشور تشکیل شود نظارت خواهد داشت. شبکه‌های اشتغال مجهز به کلیه امکانات ارتباطی از جمله بی‌سیم- تلکس و شبکه مخابرات خواهند بود، بطوری که هر روز کلیه امکانات اشتغال و مشخصات جویندگان کار از مناطق مختلف کشور به سرویس اشتغال در تهران گزارش خواهد شد.

۲۱ فروردین سالگشت سوءقصد به جان شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی کاخ مرمر

AryamehrAttentatMarmorPalast1344.jpg
دختر استوار لشکری در آیین نیایش

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ در سراسر کشور به بهانه سالگرد رخداد ۲۱ فروردین ۱۳۴۴ میلیون‌ها ایرانی آیین دعا و نیایش برای تندرستی آریامهر شاهنشاه ایران برگزار کردند و یادواره جانبازی جانباختگان دلیر استوار یکم آیت لشکری و استوار محمدعلی باباییان را ارج نهادند. [۵]

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ هموندان هیئت علمی دانشگاه‌های انگلستان که برای بستن قرارداد بنیاد نهادن دانشکده مهندسی در دانشگاه کرمان به ایران آمده‌اند، از تأسیسات ذوب‌آهن اسپهان بازدید کردند. همچنین پیش از نیمروز نشستی در دفتر مرکزی دانشگاه کرمان با بودن این هیئت و پایوران دانشگاه کرمان و چند تن از شخصیت‌های دانشگاهی در تهران برگزار شد. در این نشست درباره آینده‌نگری به نیازهای نیروی انسانی ماهر و فنی کشور بررسی و گرفتن تصمیمات نهایی به پس از بازدید اعضای هیئت نامبرده از معادن کرمان و گفتگوها با مقامات آن استان که در روزهای آینده انجام خواهد گرفت، موکول شد. بر اساس مذاکراتی که تاکنون انجام گرفته، قرار است به منظور تأمین هیئت آموزشی دانشگاه کرمان تعدادی بورس تحصیلی در رشته‌های فنی از سوی دانشگاه‌های انگلستان در اختیار فارغ‌التحصیلان ممتاز ایرانی گذاشته شود.

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ برای جدا کردن و تعیین نوع ویروس آنفلوآنزا اکیپ‌های بهداشتی، از بیماری‌های تنفسی نمونه‌برداری می‌کنند. «دکتر منیژه خاکپور» ویرولوژیست و دانشیار دانشکده بهداشت که سرپرستی گروه تحقیق بیماری‌های آنفلوآنزا را به گردن دارد، اعلام کرد، بزودی انستیتو یا مرکز بررسی آنفلوآنزا در ایران بنیاد خواهد شد. پیشنهاد این انستیتو تهیه شده است و پس از تصویب مقامات مربوطه، فعالیت آن آغاز خواهد شد. هدف از ایجاد این مرکز بهداشتی، پژوهش‌ها درباره گونه‌های ویروس‌های آنفلوآنزا چه در انسان و چه در حیوانات، و بررسی ارتباط ویروس‌ها است. پژوهش در باره شرایط محیط رشد ویروس نیز از برنامه‌های انستیتو خواهد بود. این مرکز بهداشتی با مراکز تحقیقاتی و بهداشتی دنیا پیوسته در ارتباط خواهد بود. «دکتر خاکپور» یادآور شد که در حال حاضر کارشناسان ۹ مرکز تحقیقاتی در سراسر دنیا پیرامون بیماری آنفلوآنزا که عوارض آن خطرناک است، بررسی و تحقیق می‌کنند. در باره فعالیت‌های تحقیقاتی پیرامون ویروس آنفلوآنزای خوکی «دکتر خاکپور» متذکر شد، هم اکنون از سوی دانشکده بهداشت اکیپ‌های بهداشتی برای نمونه‌برداری از ترشحات بیمارهای ریوی و تنفسی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. از این نمونه‌ها در آزمایشگاه برای جدا کردن ویروس آنفلوآنزا و تعیین نوع آن استفاده می‌شود. از سوی دیگر امروز «پروفسور مسعود عزیزی» استاد کرسی بیماری‌های اطفال و رئیس مرکز درمانی کودکان بهرامی در گفتگوی اعلام کرد، بر اساس گزارش‌های مرکزهای پژوهشی دنیا معلوم شده که واکسن آنفلوآنزا بیش از سه ماه در بدن انسان ایجاد مصونیت نمی‌کند و از سوی دیگر، معلوم نیست که این محتوی ویروس «آ» خوکی باشد. «دکتر محمد هادی ادهم» کارشناس سازمان جهانی بهداشت نیز امروز اعلام کرد، بررسی‌های انجام شده و گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت حاکی است، آنفلوآنزایی که هم اکنون در کشورهای اروپایی و خاورمیانه، حتی در ایران وجود دارد، یک نوع آنفلوآنزای خفیف از نوع «آ» هنگ کنگی بوده است و جای هیچگونه نگرانی ندارد. «دکتر ادهم» تأکید کرد، باید کوشش کرد که کودکان و سالخوردگان به عوارض این بیماری دچار نشوند.

شاهدخت اشرف در نمایشگاه ساختمان‌های سنتی و جهان سوم

۲۲ فروردین ماه ۲۵۳۵ طرح‌های گروهی از مهندسان معمار که معتقد به پیروی از شیوه‌های سنتی در معماری امروز هستند و در نمایشگاهی در انجمن ایران و آمریکا گردآوری شده، پس از نیمروز با بودن والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی گشایش یافت. این گروه جوانان تحصیل کرده کشورهای آمریکا و اروپا هستند و معتقدند که به جای پیروی کامل از شیوه‌ها و تکنیک‌های صنعتی، بهتر است که درباره روش‌های سنتی معماری کشورهای جهان سوم بررسی بیشتر و عمیق‌تری بعمل آید. نمایشگاه ساختمان‌های سنتی و جهان سوم که به مدت سه هفته در انجمن ایران و آمریکا دائر خواهد بود، به همت چهار جوان آرشیتکت ایرانی که در کشورهای ایران، مصر، عمان، هند، ترکیه و سودان مطالعات وسیعی بعمل آورده‌اند، برپا شد و در آن شیوه‌های سنتی محلی و بافت‌های قدیمی و علل وجودی آن‌ها که منطبق با رفع نیازهای هر منطقه است گردآوری شده است. در مراسم گشایش نمایشگاه آقای عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مجید رهنما مشاور عالی والاحضرت، ایرج امینی سفیر شاهنشاه آریامهر و ریچارد هلمز سفیر آمریکا در دربار شاهنشاهی و همسرشان و اعضای هیئت مدیره انجمن ایران و آمریکا حضور داشتند.

۲۲ فروردین ماه ۲۵۳۵ نقش جهانی علیاحضرت شهبانو و تلاش‌های معظم‌لها در اعتلای فرهنگ زنان، مورد سپاس و ستایش زنان کشور باهاما قرار گرفت و لوحه سپاس زنان باهاما در میهمانی که در سفارت شاهنشاهی برگزار شده بود، از سوی خانم جانسون رئیس سنای کشور باهاما به آقای اردشیر زاهدی سفیر شاهنشاه آریامهر در آمریکا تسلیم شد تا به پیشگاه شهبانو تقدیم گردد. شنبه شب ضیافت شامی به افتخار هیئتی به ریاست خانم دوریس جانسون رئیس سنای کشور باهاما برای ابراز قدردانی از خدمات جهانی و ارزنده علیاحضرت شهبانوی ایران به جامعه زنان جهان در سفارت شاهنشاهی واشنگتن برگزار شد. در این میهمانی بسیاری از شخصیت‌های خارجی و پایوران آمریکایی نیز بودند. نخست اردشیر زاهدی سفیر شاهنشاه آریامهر به میهمانان خوش آمد گفت و ضمن اشاره به اینکه به عنوان نماینده شاهنشاه آریامهر افتخار حضور در آیین جشن استقلال باهاما را داشته است از مناسبات دوستانه ایران و باهاما ابراز خوشوقتی کرد. خانم جانسون گفت: این جانب به نمایندگی از طرف جامعه زنان باهاما و شخص نخست‌وزیر کشورم مأموریت دارم مراتب قدرشناسی مردم باهاما را به شرف عرض علیاحضرت شهبانوی ایران برسانم و بدین مناسبت لوحه‌ای را که از طرح مردم باهاما با خود آورده‌ام به سفیر شاهنشاه آریامهر تسلیم کنم تا به پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران تقدیم گردد. خانم جانسون سپس متن لوحه را خواند: پیشکش به علیاحضرت شهبانوی ایران از سوی زنان باهاما به عنوان حق‌شناسی از مساعی که معظم‌لها برای زنان جهان مبذول داشته‌اند.

دارایی شاهدخت اشرف پهلوی در بنیاد اشرف پهلوی برای گسترش علم و دانش

بنیاد والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی
PrincessAshrafPahlaviFoundation23Farvardin2535Shahanshahi.jpg
AryamehrFarmanAshrafPahlaviFoundation23 Farvardin2535.jpg
AryamehrFarmanAshrafPahlaviFoundation23 Farvardin2535C.jpg

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۵ فرمان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در پایه‌گذاری بنیاد والاحضرت اشرف پهلوی ۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی داده شد. [۶]

۲۴ فروردین ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به آگاهی همگان رساندند که کلیه دارایی خود را برای تشکیل بنیاد اشرف پهلوی ویژه ساخته‌اند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در سخنان خود گفتند:[۷]

پس از سی و پنج سال خدمت و کار مداوم و کسب تجربه از مسافرت‌های گوناگون خود و شناخت مسائل و مشکلاتی که انسان‌ها در جوامع امروزی با آن روبرو هستند، بیش از هر وقت دیگر این آمادگی را در خود می‌بینم که به رؤیای دیرینه‌ای که سالیان دراز آن را در سر می‌پروراندم اینک جامه عمل بپوشانم. و شاید این خود حسن تصادفی بود که به خواست خدا در سالی که مردم ایران جشن‌های پنجاهمین سال سلطنت دودمان پهلوی را برگزار می‌کنند، بالاخره موجبات و مقدمات این امر فراهم شد و اینک می‌توانم به عموم هموطنان و جهانیان اعلام کنم که تصمیم گرفته‌ام همه دارایی‌های شخصی خود را به منظور کمک به ترویج و توسعه بیشتر علم و دانش و پیشبرد افکار و نوآوری‌ها و تجربیاتی اختصاص دهم که بتوانند نقشی مؤثر در اعتلای اندیشه و کار انسانی در همه مظاهر آن ایفا کنند. ...

۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۵ برای بهبود وضع پُستی کشور قانون پُست بازنگری می‌شود و به همین روی کمیسیون به ریاست معاون امور پستی وزارت پُست و تلگراف و شرکت ۵ مدیر کل پست و یک مدیر کل امور حقوقی برگزار خواهد شد. مهندس محمدرضا عبرت معاون امور پستی وزارت پست و تلگراف امروز در نشست با نمایندگان رسانه‌های گروهی اعلام کرد: برای تطبیق دادن وضع پست با نیاز جامعه امروز کشور در قانون پست تجدید نظر خواهد شد. وی افزود برای تأمین نیاز مردم کشور از لحاظ مراسلات پستی برنامه‌هایی در دست تهیه است که به موجب آن یک دانشکده پست ایجاد خواهد شد و فارغ‌التحصیلان لیسانسیه پست به خدمات این سازمان در خواهند آمد. همچنین برای تأمین نیاز مراکز نُه خانه پستی کشور برنامه‌ای در دست تهیه است که به موجب آن یک هنرستان پست در هر یک از مراکز نه‌گانه پست شهرستان‌ها ایجاد خواهد شد که دانش‌آموزان سیکل اول متوسطه می‌توانند سه سال دوم متوسطه را در این هنرستان‌ها طی کنند. در ساختمان فرودگاه مهرآباد یک مرکز مبادلات پستی ایجاد می‌شود که امور امانات پستی رسیده به تهران یا پست شده به مقصد کشور دیگر در همان محل انجام می‌شود. در باره ایجاد ساختمان‌های جدید پست مهندس عبرت افزود، ۳۵۰ دفتر پست روستایی و ۳۰۰ ساختمان دفتر پست شهری ساخته خواهد شد.

۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۵ دانشکده و هنرستان پُست تأسیس می‌شود. برای بهبود وضع پُستی کشور قانون پُست بازبینی خواهد شد و به همین روی کمیسیون به ریاست معاون امور پستی وزارت پُست و تلگراف و شرکت ۵ مدیر کل پست و یک مدیر کل امور حقوقی تشکیل خواهد شد. مهندس محمدرضا عبرت معاون امور پستی وزارت پست و تلگراف امروز در نشست با نمایندگان رسانه‌ها همگانی گفت: برای تطبیق دادن وضع پست با نیاز جامعه امروز کشور در قانون پست تجدید نظر خواهد شد. برای تأمین نیاز مردم کشور از دیدگاه مراسلات پستی برنامه‌هایی در دست تهیه است که بر پایه آن یک دانشکده پست ایجاد خواهد شد و فارغ‌التحصیلان لیسانسیه پست به خدمات این سازمان در خواهند آمد. همچنین برای تأمین نیاز مراکز ۹ خانه پستی کشور برنامه‌ای در دست تهیه است که بر پایه آن یک هنرستان پست در هر یک از مراکز نه‌گانه پست شهرستان‌ها ایجاد خواهد شد که دانش‌آموزان سیکل اول متوسطه می‌توانند سه سال دوم متوسطه را در این هنرستان‌ها طی کنند. در ساختمان فرودگاه مهرآباد یک مرکز مبادلات پستی ایجاد می‌شود که امور امانات پستی رسیده به تهران یا پست شده به مقصد کشور دیگر در همان جا انجام می‌شود. در باره ساختمان‌های جدید پست مهندس عبرت افزود، ۳۵۰ دفتر پست روستایی و ۳۰۰ ساختمان دفتر پست شهری ساخته خواهد شد.

RezaShahKabirUniversityBabolsar2537c.jpg

در روز ۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی کلنگ دانشگاه رضاشاه کبیر در شهرستان نور بر زمین زده شد. این افتخار بزرگ بهره اهالی شهرستان نور و محمودآباد و دهستان اهلمرستاق و لینکوه گردید. دانشگاه رضا شاه کبیر در زمینی به پهنه ۸۰۰ هکتار میان روستای « اهلم » و « شیرکلا » و در زمین‌های جنگلی حوزه « نور » ساخته می‌شود. در این روز هیاتی از کارشناسان دانشگاه رضا شاه کبیر به ریاست آقای گودرزی معاون این دانشگاه به مازندران وارد شدند و در نشستی در « پارک جنگلی نور » شرکت کردند. هوشنگ سمیعی استاندار مازندران و رییس مدرسه عالی کشاورزی مازندران نیز از باشندگان این نشست بودند. پس از بررسی‌ها پیشنهاد شد که به کارهای ساختمانی دانشگاه رضا شاه کبیر شتاب بخشیده شود تا هر چه زودتر دانشگاهی که مردم استان مازندران مشتاقانه چشم به راه گشایش آن هستند آغاز به کار نماید. بر پایه برنامه ریزی دقیقی که انجام یافت دانشگاه در شهریور ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی پذیرش دانشجویان را آغاز خواهد کرد.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ ایران کارخانه کرایسلر انگلیس را نجات داد. لندن- خبرگزاری فرانسه- سپارش مهمی که کارخانه‌های کرایسلر انگلیس از ایران دریافت کرده، به این کارخانه پروانه می‌دهد تولید خود را بطور عادی ادامه داده و از اخراج کارگرانش خودداری کند. چندی پیش شرکت ایران ناسیونال قراردادی با کارخانه اتومبیل‌سازی انگلیس دستینه کرده که هنوز از جزییات آن آگاهی به دست نیامده، ولی یک نماینده کمپانی کرایسلر ابراز داشت که کارخانه «لین وود» در اسکاتلند کار هفتگی خود را که اکنون سه روز است، از هفته آینده به پنج روز در هفته افزایش خواهد داد و برنامه اخراج کارگران کارخانه «کاونتری» نیز ممکن است لغو شود و یا از شمار کارگرانی که قرار بود اخراج شوند کاسته شود. امروز یک مقام ایران ناسیونال در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش تعداد ساخت پیکان که رقم آن به ۱۲۰ هزار دستگاه می‌رسد، در سال جاری سبب افزایش حجم سفارشات ایران ناسیونال به کمپانی کرایسلر شده است. ایران ناسیونال در سال گذشته ۷۵ هزار دستگاه پیکان تولید کرده اما در سال جاری در نظر دارد ۴۵ هزار دستگاه به تعداد ساخت خود بیفزاید.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ به مناسبت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی، روزنامه‌های مصر از جمله الاهرام، الاخبار و اجیبشن گازت، مقالات و گزارش‌های مفصلی درباره تحولات و پیشرفت‌های ایران طی این مدت انتشار دادند. الآهرام، چاپ قاهره در این مورد می‌نویسد: ایران در دوران شاهنشاهی پهلوی به پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی نائل آمده و هویت راستین خود را بازشناخته است. نویسنده الاهرام با اشاره به خدمات اعلیحضرت رضاشاه کبیر می‌افزاید: در دوران سلطنت آن اعلیحضرت جنبش اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای آغاز شد و در دوران سلطنت شاهنشاه آریامهر با انقلاب شاه و ملت به پیشرفت‌های دامنه‌داری در شئون مختلف انجامید. در این دوران زن ایران در پرتو انقلاب اجتماعی ایران با حقوق فردی و اجتماعی خود آشنا شد و اقتصاد مملکت بر صحیح‌ترین و اساسی‌ترین روال استوار گردید. نویسنده الاهرام در پایان مقاله خود می‌نویسد: پیشرفت‌هایی که در دوران طلایی شاهنشاهی پهلوی نصیب ملت ایران شده است، ایرانیان را بر آن داشته تا به پاس آینده‌ای روشن و ایرانی آباد که از خاندان پهلوی بازیافته‌اند، پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی را جشن بگیرند.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ به فرخندگی جشن‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی بزرگترین بخش جراحی قلب و ریه ایران در دانشگاه آذرآبادگان گشایش یافت. تیمسار سپهبد اسکندر آزموده استاندار آذربایجان شرقی به همراه دکتر محمد علی فقیه رئیس دانشگاه آذرآبادگان، پنج واحد مرکز پزشکی پهلوی را به نام نامی شاهنشاه آریامهر وابسته به دانشگاه آذرآبادگان گشود و با گشایش این بخش‌های جدید: بخش جراحی قلب و ریه، بخش رادیولوژی، آسیب‌شناسی «قسمت کالبد شکافی»، داروخانه و مخازن دارویی و بخش فیزیوتراپی که بیماران استان آذربایجان شرقی می‌توانند از امکانات درمانی بیشتری با کیفیت بسیار دلپسند بهره‌مند شوند. [۸]

بازدید شاهدخت اشرف پهلوی از برنامه عمرانی استان ساحلی

PrincessAshrafPahlaviMinab2535.jpg
GondyShapourUniversity2536a.jpg
PresidentSenegalVisitIran2535.jpg
FoundationPrincessShamsPahlavi2535.jpg

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ در سفر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به استان ساحلی، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران، عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همراه هستند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی پس از نیمروز نخستین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان ایران را که به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی برگزار می‌شود، گشودند. والاحضرت به هنگام گشایش این سمینار ابراز امیدواری کردند که برنامه‌های آن که پیرامون موضوع «مشارکت زن در فعالیت‌های سیاسی» در شهر تاریخی بندرعباس، آموزنده باشد و سبب تشویق هر چه بیشتر زنان استان ساحلی به شرکت در فعالیت‌های سیاسی کشور شود. در آیین گشایش این سمینار آقای مهندس ظهیری استاندار استان ساحلی پس از توضیحاتی پیرامون برنامه‌های عمرانی در سطح استان گفت: زنان استان ساحلی همیشه یار و مددکار مردان در کلیه امور عمرانی، اقتصادی و اجتماعی بوده‌اند. خدمات سازمان زنان در بالا بردن آموزش اجتماعی و سیاسی زنان تأسیس مراکز رفاه خانواده، ایجاد کلاس‌های حرفه‌ای، سوادآموزی و تنظیم خانواده فعالیت چشمگیری داشته است. سمینار که روز پنجشنبه با بیانات والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی آغاز به کار کرده، تا روز شنبه به کار خود ادامه می‌دهد در جلسات دو روز سمینار آقای دکتر احمد قریشی، داریوش همایون و دکتر فرهنگ مهر سخنرانی‌هایی ایراد کردند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به هنگام گشایش این سمینار فرمودند:[۹] برای من که در دوران اخیر، خود از آغاز شاهد دگرگونی‌های زندگی زن ایران بوده‌ام و همچنین در طی ۳۵ سال فعالیت‌های اجتماعی خویش تحولات وضع زن را در سطح جهانی و مجامع بین‌المللی دنبال کرده‌ام، چه شادی‌بخش و غرورآفرین است که می‌بینم زنان در راه پیشرفت هر روز گامی فراتر می‌نهند و سکوت و یکنواختی سرنوشت آنان پس از قرن‌ها شکسته می‌شود و افق‌های روشنی در برابر ایشان گشوده می‌گردد. این پیروزی نه تنها پیروزی زنان است، بلکه باید آن را پیروزی انسانیت و آگاهی نوع بشر به واقعیت و تسلیم در برابر حقیقت دانست، چه هیچ منطقی نمی‌پذیرفت که زن، این نخستین حامی موجود انسانی که او را از روزهای آغاز زندگی تغذیه می‌کند و با جان و دل می‌پرورد، چنان مورد بی‌اعتنایی و بی‌احترامی همین موجود قرار گیرد که وظایفی سنگین‌تر به او تحمیل گردد و از حقوقی نابرابر و کمتر برخوردار شود. قرن ما قرنی تجلی واقعیت‌ها، پایان استعمار، توجه جامعه جهانی به نابرابری‌ها و دوران حق‌طلبی و عدالت‌خواهی است، ولی این بدان معنی نیست که تمام این آرزوها بزودی تحقق خواهد یافت. دشمنان دیرین بشریت هنوز از میدان بدر نرفته‌اند، فقر، جهل، ترس و از همه مهم‌تر برتری‌جویی هنوز مظاهر زشت خود را هر روز به صورتی نمایان می‌سازد. مبارزه با اغلب آن‌ها مستلزم گذشت زمان، فرصت‌ها و امکانات اقتصادی، پشتوانه‌های فنی و نیروی انسانی است، ولی نباید از نظر دور داشت که در این پیکار پیش از هر چیز اراده لازم است.

۲۷ فروردین ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی که تا چند روز آینده نیز در جنوب کشور خواهند بود، دیروز در دیداری از شهر میناب در استان ساحلی، از شهرک کارگری میناب دیدن کردند و کلنگ بنای مرکز رفاه خانواده سازمان زنان را به زمین زدند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی بامداد روز جمعه از بندرعباس به میناب عزیمت کردند و شهرک کارگری را که برای سکونت کارگران سد شاهپور علیرضا بر روی رودخانه میناب ساخته شده افتتاح کردند و این شهرک دارای ۲۰۰ واحد مسکونی است که پس از افتتاح ۱۶۰ واحد آن مورد استفاده کارگران فعلی سد شاهپور علیرضا قرار می‌گیرد. سازمان زنان ایران هم اکنون در این شهرک یک سالن جهت آموزش حرفه‌ای به زنان کارگران در اختیار دارد ولی با بر زمین زدن کلنگ ساختمان مرکز رفاه خانواده سازمان زنان میناب، در این شهرک مرکزی برای سوادآموزی و آموزش حرفه‌ای زنان میناب بنا می‌گردد. در سفر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به استان ساحلی، خانم مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران، آقای عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همراه هستند.

۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست هیئت امنای دانشگاه جندی شاپور، دیروز در بازدید از تأسیسات این دانشگاه در اهواز، در اجتماع استادان و دانشجویان این دانشگاه سخنانی ایراد کردند. والاحضرت فرمودند:[۱۰] بیش از ۸ سال پیش بود که به امر شاهنشاه برادر تاجدارم ریاست هیئت امنای دانشگاه شما را عهده‌دار شدم. روزی که برای اولین بار به این‌جا آمدم آنچه به نام دانشگاه جندی‌شاپور خوانده می‌شد،

۲۷ فروردین ماه ۲۵۳۵ فراداشت مدال شهر والدیزر یک شهر فرانسه[۱۱] به پیشگاه شهبانو.[۱۲] در آیینی که ساعت ۱۸ در شهر والدیزر برگزار گردید، شهردار با بودن هموندان انجمن و سرشناسان شهر و میهمانان دیگر با تجلیل فراوان از پیشرفت‌های چشمگیر ایران زیر سایه دودمان شکوهمند پهلوی در ۵۰ سال گذشته، مدال شهر را که به نام علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران و والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی آذین یافته بود، به پیشگاه علیاحضرت شهبانو فراداشت و از اینکه علیاحضرت شهبانو شهر را با پذیرفتن همشهری افتخاری سرافراز فرموده‌اند، از سوی خود و شورای شهرداری سپاسگزاری کرد. شهردار والدیز به بهانه پنجاهمین سالگرد سلطنت دودمان شکوهمند پهلوی چنین ابراز داشت: در درازای ۱۶ سال شاهنشاهی رضاشاه کبیر و در ۳۵ سال گذشته به یمن رهبری خردمندانه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و انجام یافتن انقلاب شاه و مردم کشور ایران که در شرایط دشواری بود، به کشوری نه تنها ثروتمند بلکه پیشرفته و صنعتی دگرگون شده که نقش رهبری را در منطقه به دست آورده است. شهردار در پایان با اشاره به بهبود روزافزون روابط دو کشور و با آرزوی تشریف‌فرمایی شاهنشاه آریامهر به این شهر از پیشگاه علیاحضرت شهبانو درخواست نمود که مراتب احترام ژرف و درود فراوان او و اعضای انجمن والدزیر را به عرض شاهنشاه برسانند. علیاحضرتا شهبانوی ایران در میان کف زدن باشندگان و ابراز احساسات شدید آنان از بیانات شهردار و میهمان‌نوازی اهالی شهر سپاسگزاری نمودند، از توجه و مراقبت مقامات این شهر نسبت به تیم ملی اسکی ایران در سال‌های اخیر ابراز خشنودی فرمودند. در این آیین آقای امیر شیلاتی فرد سفیر شاهنشاه آریامهر، آقای بهبهانیان معاون وزارت دربار شاهنشاهی و دیگر همراهان علیاحضرت شهبانو سرافرازی یودن را داشتند. در پایان علياحضرت شهبانوی ایران از یک نمایشگاه نقاشی که در محل پذیرایی سازمان داده شده بود بازدید کردند و به پرسش‌های چند تن از خبرنگاران رادیو تلویزیون و جراید محلی پاسخ فرمودند.

۲۷ فروردین ماه ۲۵۳۵ بمبی که سازمان تروریستی مجاهدین خلق در سطل خاکروبه‌ای در چهارراه کاخ تهران نهاده بودند ترکید و دو کودک به نام‌های رامین کاشانی و داریوش شیپورچیان هفت ساله جان خود را از دست دادند و دو کودک دیگر نیز به سختی زخمی شدند.

۲۸ فروردین ماه ۲۵۳۵ دیده وری مردم بر اجرای برنامه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی چنان گسترش می‌یابد که دستگاه‌های مختلف دولتی با آگاهی نسبت به این دیده بانی برنامه‌های خود را آنچنان که باید انجام دهند. فریدون مهدوی وزیر مشاور و قائم مقام دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران در ادامه برنامه سفر هیئت‌های حزبی به استان‌های مختلف کشور برای گسترش سازمان سیاسی حزب، در یک اجتماع حزبی در رشت گفت: گرچه سازمان سیاسی حزب در تمام نقاط کشور پیاده نشده و حزب نتوانسته است به همه خواست‌های مردم در سراسر کشور پاسخ دهد، اما این حس در مردم بوجود آمده است که حسن نیت برای پاسخگویی هست و این روحیه مسلماً با گسترش سازمان سیاسی حزب تقویت خواهد شد و با همکاری نمایندگان مردم ارتباط بیشتری بین واحدهای حزبی و گروه‌های مختلف با رهبری حزب بوجود خواهد آمد. قائم مقام دبیر کل حزب در مورد برنامه‌های حزب در ماه‌های آینده گفت: انتخابات انجمن‌های دمکراتیک در شهریور ماه انجام می‌شود و انتخابات شورای مرکزی و کنگره حزب نیز در سال جاری انجام خواهد شد. مردم باید با مشارکت در این انتخابات نمایندگان واقعی خود را به انجمن‌ها بفرستند و حزب در این زمینه نقش مهمی به عهده دارد. مهدوی سپس اضافه کرد: نقش الهام دهنده حزب یعنی منعکس کردن خواسته‌های مردم و نقش دوم اینجاد امکانات هر چه بیشتر برای نظارت مردم بر اجرای برنامه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. در زمینه نظارت، حزب باید چنان روحیه و نیروی نظارتی در مردم بوجود آورد که دستگاه‌ها با آگاهی نسبت به این نیرو، برنامه‌ها را آنچنان که باید، انجام دهند.[۱۳]

۲۸ فروردین ماه ۲۵۳۵ بنا به فراخوان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران پرزیدنت سنگال لیوپولد سدار سنگور و بانو از یکشنبه پنجم تا پنجشنبه نهم اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی از تهران بازدید خواهند فرمود.

۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ بیش از ۹۰۰ میلیون ریال برای به اجرا درآمدن پروژه‌های ویژه ناحیه‌ای استان بوشهر به تصویب رسید. در نشستی با شرکت دکتر بطحایی استاندار، مدیران کل و رؤسای دفتر برنامه و بودجه دفتر مهندسی پیرامون طرح‌های عمرانی استان بوشهر و نیز تنگناهای موجود در اجرای این پروژه‌ها گفتگو شد و تصمیماتی گرفته شد. میزان سرمایه‌گذاری دولت در این زمینه ۹۰۰ میلیون ریال می‌باشد که بر اساس اولویت‌ها برای ۱۵۰ پروژه و طرح عمرانی هزینه خواهد شد. در این نشست که بیش از ۳ ساعت به درازا کشید، استاندار بوشهر از مسئولان اجرایی خواست تا با سرعت بیشتری کارهای عمرانی را دنبال کنند. احداث مهد کودک، آموزشگاه راه‌های ارتباطی، فضای سبز، تأسیسات ورزشی، درمانگاه و تأمین آب آشامیدنی از پروژه‌هایی است که در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی به انجام خواهد رسید.

نابودی تروریست چریک محمدرضا کامیابی در آب منگل

TerroristMohammadRezaKamyabi2535.jpg
آدمکشی که بی محابا به مردم شلیک می‌کرد

۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ آدمکش آموزش دیده‌ای به نام محمدرضا کامیانی از هموندان سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق، در آب منگل، در درگیری با پلیس کشته شد.[۱۴] محمدرضا کامیابی از خرابکاران متواری، در خیابان شهباز تهران از سوی ماموران شناسایی شد و هنگامی که ماموران بر آن بودند که تروریست را بازداشت نمایند، وی با سلاح کمری که همراه داشت، راننده تاکسی را تهدید کرد که به سوی میدان خراسان براند. سرانجام ماموران توانستند در خیابان زیبا منشعب از خیابان خراسان تاکسی را بازایستانند . در این هنگام محمدرضا کامیابی تروریست با وجود هشدارهای مامورین و تلاش مردم خیابان خراسان برای دستگیری وی، آغاز به تیراندازی به سوی مردم کرد و سرانجام نارنجک در دستش منفجر شد و نابود شد. در این تیراندازی‌ها و نارنجک پرانی چهار تن زخمی شدند: ۱- مهدی شفقی دانش آموز ۱۴ ساله آماج گلوله این تروریست خطرناک قرار گرفت و دستش تیر خورد. ۲- محمد آخوندزاده شغل بنا، ۳- عباس حسین خانی ۲۵ ساله کمک فنرساز میدان خراسان به پایش تیر خورد و ۴- نبی الله میرزایی نان بستنی پز پای راستش با ترکش نارنجک زخمی شد. زخمی شدگان بی درنگ به بیمارستان شهربانی برده شدند

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۵ در سراسر کشور ۱۲۳۲ مرکز بهداشتی درمانی وابسته به سپاه بهداشت وجود دارد که ۱۲۸۰ پزشک در این مراکز در خدمت اهالی روستاها هستند. برای روستاییان کشور شناسنامه بهداشتی تهیه می‌شود. [۱۵] درحال حاضر ۱۲۳۲ مرکز بهداشتی درمانی روستایی در اختیار سازمان سپاه بهداشت و مراکز بهداشت روستایی قرار دارد که تعداد ۱۲۸۰ پزشک در آن‌ها مشغول خدمت هستند. هدف از تشکیل سپاه بهداشت، بالا بردن سطح بهداشت عمومی روستاها، افزایش آگاهی و اطلاعات بهداشتی روستاییان و بالا بردن کارایی نیروی انسانی عظیم روستاییان از طریق توسعه سلامت در روستاها است. سپاهیان دانش فعالیت خود را در زمینه درمان بیماران، پیشگیری از بیماری‌ها، بهسازی محیط روستا، تأمین خدمات مربوط به بهداشت مادر و کودک، آموزش روش‌های عملی برای بهبود وضع تغذیه، هدایت مردم به فراگیری طرق سالم‌تر زیستن و تنظیم خانواده بکار بردند.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۵ چهار مجتمع گاوداری با همکاری دانمارک در چهار شرکت سهامی زراعی تشکیل می‌شود. مهندس منصور روحانی وزیر کشاورزی در میهمانی که شب گذشته به مناسبت ورود هیئت نمایندگی کشاورزی دانمارک برپا داشته بود، ابراز امیدواری کردکه با سرمایه گذاری معادل ۳۵۰ تا ۴۲۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی فرصت‌‎های مناسبی برای فعالیت بخش خصوصی دانمارک در رشته صنایع غذایی و بخصوص دامداری در ایران فراهم شود. روحانی که نخستین دور گفتگوها را با آقای «پل دالساگر» وزیر کشاورزی و ماهیگیری دانمارک و همراهان در کاخ کشاورزی انجام داده بود، یادآور شد که با بررسی امکانات همه‌جانبه، همکاری‌های مشترک میان بخش خصوصی ایران و دانمارک افزایش خواهد یافت و بازار عرضه مواد غذایی منجمد و یا کنسرو با همکاری بخش خصوصی دو کشور گسترش می‌یابد. وزیر کشاورزی افزود که بخش خصوصی دانمارک در رشته کشاورزی و دامداری و با مشارکت بخش خصوصی ایران سرمایه‌گذاری‌های تازه‌ای انجام خواهد داد، به ویژه با تأمین هزینه و اعتباراتی که بیش از ۵۰ تا ۶۵ میلیارد دلار در ۱۵ تا ۲۰ سال آینده پرداخت وام به اینگونه مشارکت‌ها و استفاده از تکنولوژی پیشرفته دانمارک در ایران گسترش می‌یابد. هم چنین اعلام شد که چهار مجتمع گاوداری در چهار شرکت سهامی زراعی ایران با همکاری دانمارک آغاز به کار خواهد کرد که ظرفیت سه مجتمع هر یک ۵۰۰ گاو و چهارمین مجتمع ۶۰۰ گاو خواهد بود. تولیدات دامی و کشاورزی دانمارک، در سراسر جهان شهرت دارد و بیشر مواد غذایی و لبنی این کشور در سراسر جهان عرضه می‌شود. کشور پادشاهی دانمارک دارای هشت میلیون نفر جمعیت است و نزدیک به سه میلیون هکتار از زمین‌های این کشور برای کشاورزی و دامداری ویژه شده است. در این کشور ۱۳۰ مزرعه وجود دارد که میانگین پهنه هر یک ۲۲ هکتار است و بهره‌گیری و کار در هر مزرعه را یک خانواده انجام می‌دهد.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ حسین محمد حسینی وابسته سفارت شاهنشاهی ایران در بیروت از سوی چهار تن ناشناس با اسلحه تهدید شد. مردان مسلح خودرو و کیف پول وی را با خود بردند و متواری شدند.

زد و خورد مسلحانه تروریست‌های مجاهد با ماموران در خیابان امیریه

جمال شریف زاده شیرازی تروریست مجاهد

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ زد و خورد مسلحانه دو تروریست سازمان مجاهدین دو مارکسیست‌های اسلامی با مأموران در خیابان امیریه. در این تیراندازی یک زن و دو مرد مجاهد تروریست کشته شدند.[۱۶] دو تن از خرابکاران، جمال شریف‌زاده شیرازی و مهدی موسوی قمی بودند. در جریان یک زد و خورد مسلحانه میان مأمورین انتظامی و عناصر سازمان تروریستی مجاهدین، سه آدمکش مجاهد کشته شدند، یک زن رهگذر شوربختانه جان باخت و رهگذر دیگری زخمی شد. این زد و خورد پس از نیمروز سه شنبه ۳۱ فروردین ماه، در خیابان امیریه تهران رخ داد. مقامات مسئول گفتند که جمال شریف‌زاده شیرازی یکی از آدمکشان مجاهد مارکسیست اسلامی از مدت‌ها پیش به سبب عملیات خرابکارانه و تروریستی زیر پیگرد بود. روز ۳۱ فروردین به مأمورین مسئول آگاهی رسید که شریف زاده شیرازی در ساعت ۵ پس از نیمروز با دو تن از همدستانش قرار دارد. با رسیدن این خبر مأمورین منطقه را زیر دید شدید قرار دادند و در ساعت مقرر پس از آنکه جمال شریف‌زاده با دو نفر از جمله یک نفر زن تماس گرفت، مأمورین به دستگیری آنان برآمدند. آدمکشان مجاهد با دیدن مأمورین بی درنگ با سلاح کمری و نارنجک به سوی آن‌ها یورش بردند و در تیراندازی های آدمکشان مجاهد یک بانوی رهگذر آماج گلوله قرار گرفت.

سفر آریامهر شاهنشاه ایران به ازمیر نشست رهبران کشورهای عمران منطقه‌ای ۱ اردیبهشت ماه

ShahanshahAryamehrRCD Ezmir1Ordibehesht2535.jpg

شاهنشاه آریامهر ساعت ۹ بامداد برای شرکت در کنفرانس سران کشورهای عضو پیمان همکاری منطقه‌ای (آر-سی- دی) [۱۷] از فرودگاه مهرآباد به سوی ازمیر پرواز کردند.[۱۸] علیاحضرت شهبانو و چند تن از اعضای خاندان جلیل سلطنت به پسواز شاهنشاه آریامهر آمده بودند. در فرودگاه مهرآباد آقای هویدا نخست‌وزیر، رؤسای دو مجلس، آقای علم وزیر دربار شاهنشاهی، تیمسار هاشمی نژاد رئیس سران نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه تیمسار ازهاری رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، رئیس دفتر مخصوص شاهنشاه، فرمانده گارد شاهنشاهی و کاردار سفارت ترکیه افتخار حضور داشتند. در این سفر آقای هرمز قریب رئیس کل تشریفات شاهنشاهی، تیمسار افخم ابراهیمی آجودان شاهنشاه و تیمسار ایادی در رکاب شاهنشاه به ترکیه رفتند.

در فرودگاه ازمیر حضرت فخری کورو تورک رئیس جمهوری ترکیه، سلیمان دمیرل نخست‌وزیر ترکیه، ذوالفقار علی بوتو نخست‌وزیر پاکستان، وزرای خارجه و سفرای کشورهای عضو پیمان و سایر پایوران داخلی و خارجی به پیشباز آریامهر آمده بودند. سومین کنفرانس سران سه کشور پس از نیمروز در ازمیر در پیشگاه شاهنشاه و رهبران ترکیه و پاکستان گشایش یافت. نخست پرزیدنت ترکیه بیاناتی ابراز داشت. آنگاه شاهنشاه آریامهر در پاسخ به سخنان پرزیدنت ترکیه سخنانی ایراد فرمودند.[۱۹] در نخستین نشست کنفرانس طرح مذاکرات که در کنفرانس دو روزه وزیران خارجه سه کشور تهیه شده، مورد بررسی و گفتمان قرار می‌گیرد. در دور پایانی گفتگوهای سران کشورهای ایران- ترکیه و پاکستان آقای عباسعلی خلعتبری وزیر خارجه ایران در یک مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی مهم‌ترین دست‌آوردهای کنفرانس سران را روشن ساخت.[۲۰]

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر حضرت رئیس جمهوری ترکیه و نخست‌وزیر پاکستان، پیش از نیمروز ارتش ترکیه یک برنامه نمایشی انجام داد. در این برنامه نمایشی نیروهای دریایی و هوایی ترکیه شرکت داشتند. شاهنشاه آریامهر با اونیفورم فرماندهی نیروی دریایی شاهنشاهی، ساعت ۱۰ به وقت تهران به جای اجرای برنامه نمایشی ارتش ترکیه تشریف‌فرما شدند. سران سه کشور در ساحل شهر بندری ازمیر سوار کشتی ساوارونا شدند و رهسپار سی مایلی دریای اژه جای اجرای نمایش گردیدند.

سالگشت تاجگذاری اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ ۴ اردیبهشت ماه

تاجگذاری رضا شاه پهلوی یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۰۵
RezaShahBozorgBankSepah4Ordibehesht2535.jpg
RezaShahBozorgBankSepah4Ordibehesht2535a.jpg
BankRahni2535Shahanshahi.jpg
مجموعه کتاب‌های خطی کتابخانه ملی
فراداشت لوحه سپاس از سوی جامعه قضات دادگستری
AryamehrStadiumSportIran2535.jpg
جام آریامهر بین المللی شد

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ در سالروز تاجگذاری اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی در سراسر کشور آیین باشکوهی برگزار شد و طبقات مردم پیکره‌های رضا شاه را گلباران کردند.[۲۱] در آیین بزرگداشت این روز تاریخی معاونین، رییس‌های تشریفات دربار شاهنشاهی، آجودان‌های کشوری شاهنشاه آریامهر و کارمندان و کارکنان دربار شاهنشاهی در آرامگاه آن رادمرد میهن پرست ادای احترام نمودند. پس از نیمروز تندیسی از اعلیحضرت رضا شاه بزرگ در تهران از سوی علم وزیر دربار شاهنشاهی پرده برداری شد. روسای کانون‌های حزبی پیشاهنگی نیز ساعت ۱۵ پیکره‌های رضا شاه بزرگ را در میدان‌های راه آهن، ۲۴ اسفند، و سپه گلباران کردند. هم چنین آیین ویژه‌ای در سالن صندوق پس انداز بانک ملی برگزار شد. در شرکت دخانیان ایران همه ساختمان‌هایی که در زمان شاهنشاهی رضا شاه بزرگ بر پا شده بود در سراسر کشور جراغانی شد.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ به مناسبت سالگرد تاجگذاری رضاشاه کبیر پس از نیمروز آیین ویژه‌ای از سوی بانک ملی ایران در سالن صندوق پس‌انداز این بانک که به دست رضاشاه کبیر سر دودمان سلسله پهلوی بنیاد نهاده شده است برگزار شد.[۲۲] در این آیین رؤسا و مدیران بانک‌ها و مقامات بانکی کشور شرکت داشتند و با نهادن تاج‌های گل به پای پیکره رضاشاه کبیر که در سالن صندوق پس‌انداز قرار دارد، نسبت به بنیانگذار ایران نو ادای احترام کردند. سپس به ترتیب یوسف خوشکیش مدیر کل بانک ملی و حسنعلی مهران رئیس کل بانک مرکزی بیانات رسایی پیرامون خدمات رضاشاه کبیر ایراد کردند. چکشی که در دست خوشکیش مدیر کل بانک دیده می‌شود، همان چکشی است که رضاشاه کبیر از آن در تیر ماه ۱۳۱۲ خورشیدی به هنگام بنیانگذاری بنای صندوق پس انداز برای اعلام آغاز کار استفاده کرده‌اند، با این تفاوت که به امر رضاشاه این چکش که از طلا ساخته شده بود، برای صرفه‌جویی طلای آن به عنوان پشتوانه ذوب و به خزانه بانک ملی جا به جا گردید و چکش دوباره از برنج ریخته و درست شد.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ به فرخندگی جشن‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی، روز شنبه چهارم اردیبهشت ۲۵۳۵ که همزمان با سالروز تاجگذاری اعلیحضرت رضاشاه کبیر بود، شعبه و ساختمان نوبنیاد بانک سپه شهرستان سراوان در میان شور و شادمانی طبقات مختلف مردم به نام نامی شاهنشاه آریامهر، از سوی نیکی ملکی فرماندار سراوان گشایش یافت و کار خود را آغاز کرد. در این آیین افسران و درجه‌داران ارتش شاهنشاهی، ژاندارمری، شهربانی، رؤسای ادارات دولتی، مدیران بانک‌ها، بازرگانان، پیشه‌وران و معتمدان محل شرکت داشتند. در آغاز آقای قراچورلو سرپرست بانک سپه در استان‌های کرمان، بندرعباس، سیستان و بلوچستان، ضمن خوش‌آمد تاریخچه مختصری از فعالیت‌ها و خدمات بانک سپه را بیان کرد و افزود: بانک سپه همزمان با آغاز شاهنشاهی همیشه پایدار پهلوی و به فرمان اعلیحضرت رضاشاه کبیر بنیان گذارده شد و بنیاد نهادن آن نخستین گام در آغاز بانکداری نوین در ایران بوده است.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شامگاهان در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی آیین ویژه‌ای در کاخ وزارت امورخارجه برگزار شد. شاهنشاه و شهبانو در ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه به کاخ وزارت خارجه تشریف‌فرما شدند. خاندان جلیل سلطنت و نیز آقایان هویدا نخست‌وزیر، رؤسای مجلسین سنا و شورای ملی، علم وزیر دربار شاهنشاهی، خلعتبری وزیر خارجه، دکتر اقبال رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شکرت ملی نفت ایران و جمشید آموزگار وزیر کشور و بانوان‌شان به پیشباز اعلیحضرتین ایستاده بودند. شاهنشاه آریامهر پس از ابراز مهر همایونی نسبت به هموندان کمیته پنجم برگزاری جشن‌های شاهنشاهی از لوحه زرین سپاس که برای بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی آماده شده بود، پرده‌برداری کردند. هموندان کمیته پنجم عبارتند از مرتضی قدیمی معاون فرهنگی و امور اجتماعی و قائم مقام کمیته- مصطفی هدایتی معاون اداری، مالی و پارلمان- صادق صدریه مدیر کال سیاسی آسیا و آفریقا- محمود صالحی مدیر کل اطلاعات و مطبوعات- بهمن آهنین مدیر کل فرهنگی و اجتماعی و خان بابا بیانی مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه. عرایض وزیر امور خارجه- سپس عباسعلی خلعتبری وزیر امورخارجه در عرایضی پس از سپاسگزاری از تشریف‌فرمایی اعلیحضرتین گفت: ضیافتی که امشب به مناسبت بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی دودمان شکوهمند پهلوی در پیشگاه مبارک همایونی برگزار می‌شود، در عین حال مقارن سالگرد یکی از وقایع مهم تاریخ معاصر ایران، یعنی الغاء کاپیوتولاسیون می‌باشد. تاریخ چندین هزاره این سرزمین و همانند تاریخ بسیاری از سرزمین‌های دیگر حوادث و فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است. در ار تاریخ معاصر ایران کاپیتولاسیون یا سیستم قضاوت کنسولی که بر ما تحمیل شده بود از تاریک‌ترین حوادث و وقایعی بود که افق زندگی سیاسی و اجتماعی ایران را تیره و تار کرده بود و الغای آن یکی از بزرگ‌ترین اقدام‌های سردودمان سلسله پهلوی، اعلیحضرت رضاشاه کبیر، در راه اعاده استقلال واقعی کشور بشمار می‌رود.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ آیین پرده برداری از تندیس رضاشاه کبیر در کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در این آیین مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر، مهندس ریاضی رئیس مجلس شورای ملی و وزیر آموزش و پرورش و گروهی دیگر از ادبا و دانشمندان حضور داشتند. عبدالعلی سیاوشی مدیر کل کتابخانه ملی ایران در گزارش خود از تاریخچه کتابخانه ملی و چگونگی بنیاد نهادن آن سخن گفت: تا آغاز شاهنشاهی پهلوی، جز کتابخانه کوچکی در دارالفنون که بعدها نام کتابخانه عمومی معارف بخود گرفت، از کتابخانه ملی یا همگانی در ایران نام و نشانی نبود. سناتور عیسی صدیق وزیر اسبق فرهنگ نقل می‌کردند که: در زمان سلطنت اعلیحضرت رضاشاه کبیر برای تحصیل به یک کشور خارجی فرستاده شدم در عین حال امر شده بود که درباره چگونگی تأسیس یک کتابخانه ملی نیز مطالعه کنم و گزارش خود را تقدیم دارم. مدتی در آن کشور به پرس و جو و گفتگو پرداختم و مقامات فرهنگی آن کشور حاضر شدند یک باب کتابخانه ملی با آخرین تجهیزات روز به گنجایش یک میلیون جلد کتاب بلاعوض در ایران بسازند. با خوشحالی فراوان موضوع را ضمن گزارشی به عرض ملوکانه رساندم، اعلیحضرت در پاسخ این گزارش فرموده بودند: «کتابخانه ملی را با پول اجنبی نمی‌سازند. خودمان با پول ایرانی می‌سازیم.» به سال ۱۳۱۶ (۲۴۹۶ شاهنشاهی) این بنای معظم ساخته و پرداخته شد و کشور شاهنشاهی ایران با ۳۰٬۰۰۰ کتاب چاپی و ۲۰۰۰ کتاب خطی دارای کتابخانه ملی شد. همچنانکه آن روز کاخ دانش و تجهیزات آن در کشور و کشورهای همسایه نمونه بود، امروز نیز ملاحظه می‌فرمایند که از باد و باران گزندی نیافته و حتی میز و صندلی‌های آن هنوز مورد بهره‌برداری است. و اکنون صرفنظر از مراجعه کنندگان و مطالعه کنندگان روزانه که هر کس بقدر معرفت خویش از این گنج دانش بهره می‌گیرد، مؤلفی نیست که از کتاب‌های بی‌مانند خطی و چاپی این کتابخانه در تألیفات خود بهره نبرده باشد. حتی مؤلفان و محققان خارجی بی‌نیاز از مأخذ این کتابخانه نیستند. امروز کتابخانه ملی ایران با ۲۰۰ مرکز فرهنگی و کتابخانه ملی جهان در ارتباط است و با آن‌ها برنامه‌های مبادلاتی دارد. کتابخانه ملی در درازای سال نشریاتی دارد که با اقبال همگانی روبرو شده و کتاب شناسان داخلی و خارجی آنها را می ستایند. گنجینه خطی این کتابخانه یکی از غنی‌ترین و گران‌بهاترین گنجینه‌های خطی ایران است که نمی‌توان بهای کتب و آثار خطی آن را با پول ارزیابی کرد. این سرمایه و پشتوانه فرهنگی مملکت است که امسال با تشکیل ۱۲ نمایشگاه در معرض نمایش همگان گذارده خواهد شد. برای بزرگداشت خدمتگزاران فرهنگ، دو سالن مطالعه کتابخانه ملی از امروز به نام شادروان دکتر مهدی بیانی و عبدالله انوار که سال‌ها در این مرکز خدمت کرده‌اند نامگذاری شود. دکتر ذبیح‌اله صفا تحولات فرهنگی زمان رضاشاه کبیر را توجیه کرد. آنگاه مهندس ریاضی رئیس مجلس شورای ملی از تندیس رضاشاه کبیر که ساخته خواجه نوری مجسمه‌ساز معروف است، پرده‌برداری کرد. در پایان این آیین نمایشگاهی از اسناد موجود در کتابخانه ملی مورد بازدید قرار گرفت. باشندگان از کتاب‌های خطی نفیس از جمله، مثنوی معنوی به خط وحید وصلا و صحیفه سجادیه به خط احمد نیریزی را در یک مجموعه گران‌قیمت و زیبا که بیش از سی میلیون تومان ارزش داشت، تماشا کردند.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ چهل و یکمین نشست فوق العاده انجمن استان بوشهر با بودن دکتر بطحایی استاندار بوشهر و مدیران کل ادارات و فرنشینان اجرایی استان برگزار شد. در این نشست با توجه به بودجه ۹۰ میلیون تومانی سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی انجمن استان برای تغییرات لازم در اجرای برنامه‌های عمرانی پیشنهاداتی داده شد که مورد بررسی قرار گرفت. در آغاز نشست رئیس انجمن عبدالحسین مهربان گفت: انجمن استان امید فراوان دارد که با هدایت و راهنمایی استاندار و آقایان مدیران کل ادارات و مقامات مسئول استان با اجرای برنامه‌های رفاهی و عمرانی مشکلات و نیازمندی‌های مردم سراسر استان حل شود. سپس استاندار بوشهر گفت: منظور نهایی از تشکیل این جلسه این است که بر اساس طرح‌های عمرانی سال جاری و با توجه به بودجه ۹۰ میلیون تومانی که به انجمن استان تخصیص داده شده و در این انجمن و دیگر انجمن‌های دمکراتیک مطرح و به تصویب رسیده است و با توجه به نیاز کنونی این استان تغییراتی که لازم است در برنامه‌ها داده شود. اینک از آقایان مسئولان اجرایی خواهش می‌شود که پیشنهادهای خود را بیان نمایند. سپس آقایان فروزش رئیس دفتر برنامه و بودجه و مجد مدیر کل اداره آموزش و پرورش پیرامون تغییرات کلی که در اجرای برنامه‌های عمرانی و رفاهی لازم است توضیحات کافی دادند. آنگاه گفته شد که انجمن پس از خواندن بودجه مقرر می‌دارد که صورت مجلس عیناً برای بررسی و تأیید به انجمن‌های شهرستان بوشهر و برازجان ارسال شود تا پس از اظهار نظر در جلسه‌های انجمن‌های مذکور نسبت به تصویب نهایی آن اقدام شود.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ ساعت ۱۰ بامداد آقای صادق احمدی وزیر دادگستری به همراه ۳۰ تن از نمایندگان قضات دادگستری در کاخ نیاوران در تالار « جهان نما » به پیشگاه آریامهر شاهنشاه ایران باریافتند. در این باریابی لوحه زرین سپاس به پیشگاه شاهنشاه آریامهر تقدیم شد. آقای صادق احمدی در این آیین درخواست کرد که شاهنشاه آریامهر لوحه زرین سپاس را که از سوی جامعه قضات دادگستری تهیه شده بپذیرند. شاهنشاه آریامهر پس از پذیرفتن لوحه زرین سپاس قضات دادگستری، امر و مقرر فرمودند که لوحه زرین سپاس در جایگاه مناسبی که در تیررس دید همگان باشد در وزارت دادگستری نصب گردد. شاهنشاه آریامهر فرمودند: ... این نهضت بزرگی که شروع کرده‌ایم، یعنی با ۱۷ ماده انقلاب، این هم موقعی به نتیجه کامل مورد نظر خواهد رسید که ما فساد را در این مملکت برافکنیم. فساد خیلی کلمه وسیعی است که به خیلی چیزها اطلاق می‌شود و من که فساد را به کلمه کلی این‌جا تلقی می‌کنم، یک جامعه پاک، یک جامعه منزه، یک جامعه پرشور وطن‌پرست هیچ نوع فسادی را نمی‌تواند قبول و تحمل کند و چون اساس ما مبتنی بر قوانین و مقررات مدون و شناخته شده است، دستگاه عدالت و دادگستری ما در تشخیص فساد و در تشخیص فاسد یک وظیفه بسیار مهمی دارد که مطمئن هستم شما هم به حداکثر امکانات و وجدان خود و ایمان و عقیده به این انقلاب شاه و ملت در این فسمت اقدام خواهید کرد. ... [۲۳]

صادق احمدی وزیر دادگستری در این باریابی نیز سخنانی ایراد کرد.[۲۴]

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ هویدا نخست‌وزیر در آیین سالگرد الغای کاپیتولاسیون و گشایش دادگستری نوین که در کاخ وزارت دادگستری و با بودن وزیر دادگستری، قضات و گروهی از پایوران کشوری تشکیل شد، گفت:[۲۵] این دو اقدام بزرگ تاریخی نه تنها به دادگستری زندگی دوباره بخشید و به حکومت قانون و عدالت در میهن ما انجامید، بلکه استقلال ملی ایران را نیز با قاطعیتی تازه تأکید کرد. در پنجم اردیبهشت سال ۲۴۸۵ شاهنشاهی بود که رضاشاه بزرگ بنیانگذار شاهنشاهی پهلوی، دادگستری نوین ایران را گشودند و منشور الغای کاپیتولاسیون را صادر فرمودند. [۲۶]شاهنشاه آریامهر این واقعیت را سپارش فرموده‌اند که عدالت اجتماعی نخستین و اساسی‌ترین شرط ایجاد یک جامعه آزاد انسانی است. انقلاب شاه و ملت که فرمانده بزرگ ما طراح آن بودند، عدالت اجتماعی را در ایران به صورت یک واقعیت تغییرناپذیر درآورد. نخست‌وزیر سپس با اشاره به وضع ایران پیش از شاهنشاهی پهلوی ابراز داشت: ایران زبون و ناتوانی که کاپیتولاسیون را بر آن تحمیل کرده بودند، امروز کشوری است سربلند، پیشرو، نیرومند و متکی به توانایی‌های بی‌پایان طبیعی و انسانی خویش. اما ایران برخلاف بسیار قدرتمندان تاریخ، نیروی خود را در راه تحمیل بی‌عدالتی و ستمگری در دیگران به کار نمی‌برد و نخواهد برد. برعکس، ایران نیرومند امروز در صف مقدم مبارزه ملت‌ها در راه تأمین عدالت بین‌المللی و بازسازی مناسبات کشورها بر اساس برابری حقوق و احترام متقابل قرار دارد. ایران در روزگار رستاخیز در پرتو فرماندهی درخشان خویش می‌داند که عدالت مانند آزادی تقسیم‌ناپذیر است. تلاش خستگی‌ناپذیر و نبرد مداوم علیه ستمگری، فقر، نادانی و بیماری در جهان این است و وظیفه‌ای که شاهنشاه بزرگ ایران برای فرد فرد ایرانیان معین فرموده‌اند.

صادق احمدی وزیر دادگستری نیز در سخنانی در این آیین گفت: ما این مراسم را در پنجاهمی سال سلطنت دودمان پهلوی به مناسبت روز صدور فرمان الغای کاپیتولاسیون برپا داشته‌ایم تا ضمن درود بر روان پاک سردار بزرگ و نامی ایران، اعلیحضرت رضاشاه کبیر، خاطره این رویداد بزرگ تاریخی را تجدید کنیم. کاپیتولاسیون ثمره شوم عهدنامه ترکمن‌چای بود. اعلیحضرت رضاشاه کبیر با درایت خاص خودشان می‌دانستند هدف اِعمال قدرت برای الغای کاپیتولاسیون کافی نیست و توجه به سه مسئله ضروری است. اول، بهم زدن دستگاه عدلیه قدیم و برقراری یک سازمان نوین با عوامل مناسب و تحصیل‌کرده، دوم، قوانین مناسب و بعد اعمال قدرت برای اعاده استقلال کامل قضایی و حاکمیت ملی. با توجه به این سه اصل بود که با اراده اعلیحضرت رضاشاه کبیر عدلیه منحل شد و سپس در ۵ اردیبهشت ماه عدلیه تازه تشکیل و قضات معرفی شدند. پس از سخنان وزیر دادگستری آقای محمد یگانه رئیس دیوان عالی کشور سخنانی پیرامون الغای کاپیتولاسیون و استقلال قوه قضاییه ایراد کرد.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ از هالتر چوبی تا سکوهای افتخار جهانی. نخستین باشگاه ورزشی مدرن در ایران با طلوع شاهنشاهی پهلوی تأسیس شد. شالوده ورزش نوین ایران از نزدیک به نیم قرن پیش با آغاز شاهنشاهی پهلوی پی‌ریزی شد [۲۷]و با گسترش روزافزون و فعالیت‌های پیوسته به درجه و پایه امروز رسید. طلوع شاهنشاهی پهلوی تاریک خانه زمان را شکافت و آمیخته‌ای شگفت‌انگیز و خیره‌کننده از ورزش‌های ملی و اروپایی مانند فوتبال، والیبال، بارفیکس، پارالل (ژیمناستیک)، بسکتبال، دو و میدانی، کشتی، دوچرخه‌سواری و سایر ورزش‌های نوین در کنار چوگان، اسب دوانی، تیراندازی و انواع کشتی و زورآزمایی به روش باستانی پدیدآورد. از همان زمان ورزش در ایران پیشرفت کرد و رو به تکامل گذاشت و برنامه‌های گوناگون ورزشی جزو برنامه تعلیم و تربیت جوانان کشور قرار گرفت. یک مرور کوتاه به تاریخچه و سیر تحول و تکامل ورزش نوین ایران، گویای آن است که اولین سازمان ورزشی که جداگانه تعلیم و تربیت جسمی جوانان و افراد کشور را با توجه به مفاخر ملی و اخلاقی و معنویت آموزش دهد، در زمان اعلیحضرت رضاشاه کبیر و به همت والای بنیان‌گذار ایران نو ایجاد شد و از سال ۲۵۰۰ شاهنشاهی مطابق با ۱۳۲۰ خورشیدی با توجه و عنایات شاهنشاه آریامهر نضج گرفت و رو به توسعه گذاشت تا به جایی که امروز جوانان کشور نسبت به ورزش علاقه و توجهی خاص دارند و ورزشکاران در هر رشته از ورزش، ستاره‌ای درخشان در صحنه رقابت‌های ورزشی جهان بشمار می‌آیند.

دیدار رسمی پرزیدنت سدار سنگور از ایران ۵ اردیبهشت ماه

ShahanshahSenegalPresidentTehran5Ordibehesht2535.jpg
ShahanshahSenegalPresidentTehran8Ordibehesht2535a.jpg
ShahanshahSenegalPresidentTehran8Ordibehesht2535C.jpg

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز در فرودگاه مهرآباد به پیشباز پرزیدنت سدار سنگور رییس جمهور سنگال و بانو رفتند.[۲۸] پس از آنکه آیین پیشباز رسمی از پرزیدنت سنگور در فرودگاه مهرآباد و میدان شهیاد انجام یافت، شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به همراه میهمانان عالی‌قدر ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه به کاخ گلستان تشریف‌فرما شدند. آنگاه رئیس جمهوری سنگال دو قطعه از عالی‌ترین نشان‌های کشورشان را به شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو پیشکش کردند. شاهنشاه آریامهر نیز یک قطعه نشان درجه یک پهلوی به رئیس جمهوری سنگال و یک قطعه نشان درجه یک هفت پیکر به بانو سنگور اعطاء فرمودند. شبانگاه پرزیدنت سنگور و بانو در میهمانی باشکوهی که اعلیحضرتین به افتخار ورود میهمانان گرامی ایران ایشان ترتیب داده بودند، شرکت کردند. بر سر میز شام شاهنشاه آریامهر بیاناتی ایراد فرمودند:[۲۹] حضرت رئیس جمهوری، برای شهبانو و من پذیرایی از آن حضرت و بانو سنگور در کشور خودمان مایه کمال خوشوقتی است. شما اکنون میهمان عالی‌قدر مملکتی هستید که مقدم شما را نه تنها به عنوان رئیس یک شکور دوست، بلکه در عین حال به عنوان یک شخصیت برجسته جهان فرهنگ و اندیشه گرامی می‌دارد و شما خود بهتر از هر کس می‌دانید که این خصیصه، از نظر ملتی که در تاریخ طولانی آن همواره ارزش‌های فرهنگی و معنوی مقامی بسیار عالی داشته است

در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر لیوپولد سنگور پرزیدنت سنگال نیز سخنان گرمی ابراز داشت.

نخستین دور گفتگوهای شاهنشاه آریامهر و پرزیدنت سدار سنگور رئیس جمهوری سنگال بامداد امروز آغاز شد. پرزیدنت سدار سنگور امروز همچنین با نخست‌وزیر و وزیر خارجه گفتگو نمود. گسترش روابط دوسویه و مسائل بین‌المللی از اهم مسائلی بود که امروز مورد بررسی قرار گرفت.

بانوان استان چهارمحال بختیاری در نشست حزب رستاخیز ملت ایران

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ نخستین نشست هیئت مدیره جمعیت کمک به جذامیان در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی با بودن سرکار علیه بانو فریده دیبا در کاخ سعدآباد برگزار شد. در آغاز این نشست سرکار علیه بانو فریده دیبا با اشاره به پیشرفت‌های مملکت یادآور شدند که جوانان ایران با درک موقع حساس و مسئولیتی که در برابر جامعه پیشرفته خود دارند، صمیمانه در امور مختلف شرکت می‌کنند و بانی اقدامات مؤثری هستند. در این نشست دوشیزه مهناز کاوسی که به همراه دبیر علوم اجتماعی و ۲ تن از دانش‌آموزان دبیرستان حکمت به نمایندگی از سوی دانش‌آموزان این دبیرستان، چکی به «جمعیت کمک به جذامیان» پیشکش کردند و سرکار علیه بانو فریده دیبا این کار را ستودند و سند مالکیت یک دستگاه آپارتمان را نیز که یکی از بانوان سرشناس و استاد دانشگاه به جمعیت هدیه کرده است، به مدیر عامل جمعیت دادند. در این نشست از کمک‌های افراد نیکوکار به جمعیت کمک به جذامیان قدردانی شد. [۳۰]

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ نخستین نشست کانون شماره ۴۲ حزبی زنان چهارمحال و بختیاری با شرکت بانو فروزنده، دبیر سازمان زنان استان چهارمحال و بختیاری در ساختمان سازمان زنان برگزار شد. در این جلسه ۱۲۰ تن از بانوان استان چهارمحال و بختیاری شرکت داشتند. دبیر سازمان زنان استان در سخنرانی کوتاهی گفت: در سال جاری به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی خاندان پهلوی ۵۰ نشست سخنرانی پیرامون ۵۰ سال شاهنشاهی دودمان پهلوی و پیشرفت و توسعه کشور در این سال‌ها ترتیب خواهد یافت. در پایان این نشست دبیر سازمان زنان از بانوان خواست که با فعالیت و تلاش بیشتر خود را برای شرکت در انتخابات انجمن‌های دمکراتیک آماده سازند.

گشایش سومین کنگره بزرگ کارگران در استادیوم آریامهر

ShahanshahAryamehrLabourCongress7Ordibehesht2535a.jpg

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ با پیام آریامهر شاهنشاه ایران ساعت ۹ بامداد سومین کنگره بزرگ کارگران ایران [۳۱] در گردایه ورزشی آریامهر گشایش یافت. [۳۲] آریامهر در این پیام اجرای کامل و رسای اصل سهیم شدن کارگران در سود کارخانه‌های صنعتی و تولیدی و نیز اجرای اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت دایر بر گسترش مالکیت واحدهای تولیدی و تشویق کارگران به آموختن زیردستی‌های فنی و حرفه‌ای را تاکید فرمودند. در آغاز کنگره محمد صادقی به ریاست سنی برگزیده شد، و آنگاه هیات رییسه کنگره نیز برگزیده شدند. سپس امیرعباس هویدا نخست وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران بیاناتی ایراد کرد. بیش از ۱۸۶۵ تن از نمایندگان کارگران و مسئولان سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری که در سومین کنگره کارگری ایران شرکت دارند، نمایندگان بیش از سه میلیون کارگر کارگاه‌های تولیدی و صنعتی سراسر کشور هستند که برابر اساسنامه کنونی سازمان کارگران ایران و بر پایه فراخوان برای رسیدگی به دستور و مسائلی که در سومین کنگره کارگران ایران مطرح می‌شود شرکت کرده‌اند. سازمان کارگران یکی از پدیده‌های انقلاب شاه و ملت است که در سال ۱۳۴۶ (۲۵۲۶ شاهنشاهی)، پنج سال پس از انقلاب سفید ایران، بوجود آمد و هم اکنون ۷۶۷ سندیکا و ۱۸ اتحادیه کارگری در ایران فعالیت دارند که نمایندگان آن‌ها در سومین کنگره بزرگ کارگران ایران شرکت دارند، درحالی که ۶ سال پیش، فقط ۶۲ سندیکا در ایران وجود داشت.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ یازدهمین سالگشت زادروز والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی از سوی ملت ایران به شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو تهنیت گفته شد.

مصاحبه شاهدخت اشرف پهلوی ۸ اردیبهشت ماه

PrincessAshrafInterviewOrdibehesht2535d.jpg
PrincessAshrafInterviewOrdibehesht2535a.jpg
والاحضرت اشرف پهلوی در یزد
شهبانو از نخستین جمبوجت ایران ایر بازدید می کنند

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ پانزده روز پس از اعلام فرمان آریامهر شاهنشاه ایران در بنیاد والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ، شاهدخت اشرف پهلوی در مصاحبه هفتاد دقیقه‌ای در کاخ سعدآباد به پرسش‌های خبرنگار اطلاعات، پاسخ گفتند.[۳۳]:

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان زنان ایران برای گشایش دومین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان ایران به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی رهسپار یزد شدند.[۳۴] در این سفر دو روزه خانم افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران همراه والاحضرت است. دومین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان با عنوان «زن و آموزش» از پس از نیمروز ۹ اردیبهشت با بیانات والاحضرت کار خود را در یزد آغاز نمود.[۳۵] و به مدت دو روز به بررسی و گفتمان پیرامون آموزش زنان در پنجاه سال گذشته و دگرگونی فرهنگی جامعه زنان استان یزد خواهد پرداخت.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ پیشرفت‌های فنی و تکنیکی ایران، در کنار پیشرفت صنعتی و تکنولوژی مدرن ۱۲ کشور جهان در نمایشگاه بین‌المللی تکنولوژی به نمایش گذاشته شد. نخستین نمایشگاه بین‌المللی تکنولوژی مدرن، بامداد از سوی هویدا نخست‌وزیر گشایش یافت. پیش از گشایش این نمایشگاه، هاشم معادی در گزارشی گفت: این نمایشگاه زمانی برگزار می‌شود که ملت ایران در سایه رهبری‌های اندیشمندانه شاهنشاه آریامهر و با بهره‌گیری از دستاوردهای انقلاب شاه و ملت، تلاش بزرگی را در راستای سازندگی و اعتلای روزافزون کشور آغاز کرده است. معادی گفت: نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران وابسته به وزارت بازرگانی، زیر ریاست عالیه علیاحضرت شهبانوی ایران، برای شناساندن دگرگونی‌ها و پیشرفت‌های تکنولوژی نوین در رشته‌های مختلف صنعتی و ایجاد انگیزه‌های لازم برای جلب توجه صاحبان صنایع کشور در کاربرد تکنیک‌های جدید، تولید و گسترش خدمات بازرگانی در نخستین نمایشگاه بین‌المللی تکنولوژی، پیشرفت‌های صنعتی و تکنولوژی مدرن دوازده کشور جهان را به نمایش گذاشته است. برای بهره‌برداری علمی بیشتر و مؤثرتر از برگزاری این نمایشگاه، چند کنفرانس بین‌المللی در زمینه تکنولوژی با شرکت کارشناسان و متخصصان عالی رتبه و نیز استادان دانشگاه‌های داخلی و خارجی برگزار می‌شود و مسایل گوناگون پیش کشیده می‌شوند و مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد. در آیین گشایش وزیر بازرگانی و گروهی از مقامات اقتصادی و شخصیت‌های بخش خصوصی شرکت داشتند. آقای هویدا پس از گشایش نمایشگاه از بخش‌های مختلف و از غرفه‌های کشورهای شرکت کننده بازدید کرد.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ آلکساندر گالری لندن که یکی از نامی‌ترین و معتبرترین گالری‌های اروپا بشمار می‌رود، شعبه خود را در تهران گشود. آلکساندر گالری در نمایشگاه بزرگ و زیبای خود آثار عتیقه چون تابلوهای نقاشی، مبل و میزهای تزئینی را که تمام دارای ضمانت‌نامه‌های کتبی و رسمی می‌باشد، به نمایش گذاشته است. در این ضمانت‌نامه‌ها نه تنها اصالت تابلوها تضمین گردیده، بلکه تأکید شده است که همه آثار هنری خریداری شده در تهران قابل تعویض با آثاری است که در گالری آلکساندر لندن به نمایش گذاشته شده است. در آیین گشایش این گالری شماری از هنرمندان هنرهای تجسمی و هنردوستان شرکت داشتند.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ دیدار پرزیدنت سنگال و بانو به ایران پایان یافت و بدین روی، اعلامیه مشترکی میان دو کشور چاپ شد. در این اعلامیه سران دو کشور اراده راسخ خود را نسبت به ادامه مشارکت کارای خود برای یافتن راه حل‌هایی پایدار و عادلانه مورد تایید قراردادند. در اعلامیه مشترکی که در پایان سفر رئیس جمهوری سنگال از ایران انتشار یافت گفته شده است که اعلیحضرتین دعوت سفر به سنگال را پذیرفته‌اند و تاریخ آن بعداً اعلام خواهد شد. در اعلامیه همچنین آمده است، شاهنشاه آریامهر و رئیس جمهوری سنگال درباره همکاری ایران و سنگال و نیز مسایل بین‌المللی مذاکره و تبادل نظر کردند. ایران و سنگال از گسترش مطلوب مناسبات دوستی و همکاری روزافزون بین دو کشور خشنودند و در چهارچوب همین همکاری‌ها یک موافقت‌نامه مالی ۴۰ میلیون دلاری میان دو کشور دستینه شد.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو که در این روز در فرودگاه به پسواز پرزیدنت سنگال و بانو آمده بودند، پس از پرواز میهنانان ایران، به همراه امیرعباس هویدا نخست وزیر از نخستین جمبوجت هواپیمایی ملی ایران بازدید کردند. تیمسار سپهبد خاتمی درباره جمبوجت گزارشی دادند. تیمسار خادمی در پایان این بازدید به خبرنگاران گفت که هواپیمایی ملی ایران تا کنون ۵ جمبوجت خریداری کرده است که نخستین آن امروز مورد بازدید علیاحضرت شهبانو قرار گرفت. روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه این جمبوجت پرواز مسافری خود را به مقصد نیویورک آغاز خواهد کرد. دومین هواپیما از همین گونه ۲۶ اردیبهشت ماه به ایران می‌رسد که یک هفته پس از آن پروازهای مسافری خود را آغاز خواهد کرد. مدیر عامل هواپیمایی ملی ایران افزود، ۳ هواپیمای جمبوجت دیگر که یکی از مدل دو هواپیمایی است که خریداری شده است و دو هواپیمای دیگر آن از گونه دیگر است، در مهرماه و اسفندماه سال ۲۵۳۵ و بهار سال آینده به ایران واسپرده می‌شوند و بی درنگ از آنها بهره برداری خواهد شد. بامداد ۱۱ اردیبهشت ماه والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی در آیینی با بودن چند تن از وزیران و فرمانده نیروی هوایی و شماری از پایوران کشوری و نمایندگان رسانه های همگانی، نخستین پرواز برنامه ای جمبوجت 747 اس پی هواپیمایی ملی ایران تهران- لندن- نیویورک را گشودند.

شهبانو در یکی از آپارتمان‌های ساخته شده

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیمروز به جنوب تهران رفتند و از خانه‌هایی که برای گودنشینان ساخته شده، دیدن کردند و با مردم پیرامون نیازهای آنان گفتگو کردند.[۳۶] علیاحضرت شهبانو در اجتماع اعضای کانون‌های حزب رستاخیز ملت ایران در جنوب شهر تهران به آنان فرمودند: کانون‌های حزب را فعال نگهدارید و مردم را به مشارکت در کارها تشویق کنید. علیاحضرت شهبانو به نمایندگان مردم ابراز داشتند: شما فکر می‌کنید خیلی آسان است که بگویید چه می‌خواهید و من هم فوراً دستور بدهم، ولی بعضی اوقات اجرای دستورهای من با مسائل و مشکلاتی روبرو می‌شود. این شما هستید که باید دنبال کار باشید، برنامه‌ها را پی‌گیری کنید و خودتان در اجرای آن‌ها مشارکت کنید. علیاحضرت شهبانو نزدیک به دو ساعت از مناطق جنوب شهر و برنامه‌هایی که بوسیله شورای عمران جنوب تهران با مشارکت حزب رستاخیز ملت ایران، وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان‌های دیگر اجرا شده، دیدن کردند. آقای هویدا نخست‌وزیر و دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران که همراه علیاحضرت شهبانو بود، به آگاهی رساند که پس از صدور اوامر معظم‌لها در مورد عمران و نوسازی جنوب تهران، شورای عمران این منطقه که در شعاع جنوب میدان سپه در نظر گرفته شده تشکیل گردید و با کمک دانشجویان عضو حزب و اعضای علاقمند حزب رستاخیز ملت ایران مطالعات و بررسی‌های ژرفی در منطقه گودنشینان بعمل آمد و به دنبال این مطالعات ده هزار واحد مسکونی برای سکونت نزدیک به ۶۰ هزار سکنه گودنشین ساخته می‌شود که شماری از آن‌ها هم اکنون آماده گردیده و عده‌ای در آن سکونت دارند.

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بر پایه موافقتنامه‌ای که میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری دموکراتیک آلمان دستینه شد، به آگاهی رسید که دو کشور در زمینه صنایع مهندسی برق به ویژه در رشته‌های کابل سازی و ساخت کوره‌های صنعتی، تولید ابزار صنعتی، راه آهن و ابزار اندازه‌گیری همکاری خواهند کرد.

ShahanshahAryamehrLabourCongress7Ordibehesht2535n.jpg

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بامدادان چهارده تن از نمایندگان کارگران کشور که برای شرکت در سومین کنگره کارگران به تهران آمده بودند در کاخ سعدآباد به پیشگاه آریامهر شاهنشاه ایران باریافتند. اینان کارگرانی بودند که از زمان اعلیحضرت رضاشاه کبیر در کارخانجات کشور کار می‌کردند که به همراه آقای معینی وزیر کار، برای فراداشت لوحه سپاس کارگران به پیشگاه همایونی باریافتند. فراداشت لوحه سپاس به پیشگاه شاهنشاه در اجتماع کارگران در کاخ سعدآباد و پس از سخنان وزیر کار انجام گرفت. شاهنشاه دستور فرمودند که لوحه سپاس کارگران در ساختمان حزب رستاخیز ملت ایران نصب گردد. شاهنشاه آریامهر در این باریابی درباره مسکن کارگران چه سازمانی و چه شخصی دستوراتی دارند. شاهنشاه بیاناتی ایراد فرمودند:[۳۷]

برای بار دوم در بزرگداشت روز بین‌المللی کارگر شرکت می‌کنم. روز اول مه یادآور خشونت‌ها و بی‌عدالتی‌هایی است که وجود داشت و در نتیجه در آن روز با برخورد شدیدی روابط کارفرماها و کارگران گذشته ورق خورد و از آن روز به بعد کارگران جهان این روز را گرامی می‌دارند. خوشبختانه در مملکت ما این روز را ما نه به یادگار برخورد و خونریزی جشن می‌گیریم، بلکه این روز یادگار عشق و دوستی و تفاهم متقابل در سایه انقلاب شاه و ملت است. در فلسفه انقلاب ما که امروز به ۱۷ اصل رسیده‌است، از همان روز اول شما کارگرها در صف اول فکر و هدف‌های انقلاب ایران قرار داشتید. ...
شهبانو در نشست شورای عالی رفاه اجتماعی

۱۱ اردیبهشت ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران نشست شورای عالی رفاه اجتماعی در کاخ نیاوران برگزار شد. در آغاز وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از فعالیت‌ها در زمینه‌های مختلف و پیشرفت برنامه‌های در دست اجرا و همچنین گزارش برنامه‌های سمینار رفاه اجتماعی که علیاحضرت شهبانو امر به تشکیل آن داده بودند به آگاهی رسانید. علیاحضرت شهبانو در زمینه‌های مختلف و جنبه‌های گوناگون رفاه اجتماعی اوامری صادر کردند و فرمودند:[۳۸] مسائل رفاهی باید با تعیین روش و اتخاذ سیاست صحیحی بر جنبه‌های آینده‌نگری و همچنین پوشش سراسر مملکت متکی باشد. تلاش‌های گذشته ما بیشتر در زمینه‌های اقتصادی و صنعتی متمرکز بوده است و خوشبختانه به نتایج چشمگیری هم رسیده‌ایم ولی در کنار این پیشرفت صنعتی نارسایی‌هایی هم بوجود آمده و این تضادها کاملاً به چشم می‌خورد. ما باید ضمن آنکه در بسیاری از نقاط کشور به مشکلات رفاهی اولیه مردم بپردازیم به مسائل رفاهی دیگری که هم‌سطح گرفتاری رفاهی کشورهای پیشرفته صنعتی است نیز توجه داشته باشیم. در آینده باید قسمت بیشتری از بودجه کشور برای آموزش و فرهنگ و برنامه‌های رفاه اجتماعی منظور گردد و در اجرای این امر باید از یک سیاست همآهنگ ملی پیروی شود. خوشبختانه ما هنوز فرصت داریم تا ارزش‌های سنتی و ادبی و فرهنگی کهن خود را که تا به امروز مردم به آن احترام دارند، حفظ کنیم. تلاش ما بیشتر باید در زمینه آموزش صحیح افراد جامعه و بویژه نسل آینده باشد.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ نمایشگاه استان لرستان در پنجاه سال سلطنت پرافتخار پهلوی توسط استاندار لرستان گشایش یافت و غرفه اداره کل بهداری استان لرستان یکی از غرفه‌های جالب نمایشگاه است که با عکس‌ها و اسلایدهای زیبا و نمودارهای مقایسه فعالیت‌ها از بدو انقلاب تاکنون توجه همه را بخود معطوف داشته است. اداره کل بهداری استان لرستان با تلاش تیمی کارکنان خود در اجرای نیات رهبر اندیشمند ایران توانسته است تا دورترین نقاط استان، مراکز بهداشتی و درمانی را گسترش دهد. [۳۹]

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ میان هیات بازرگانی جمهوری لهستان و شرکت ارج با همکاری مرکز توسعه صادرات ایران قراردادی دستینه شد که بر پایه آن، شرکت ارج بیست هزار دستگاه یخچال بزرگ دو در به لهستان صادر می‌کند. درباره صدور ماشین لباسشویی ارج نیز به این کشور گفت و گوها ادامه دارد. باید دانست که لهستان خود تولید کننده و صادر کننده یخچال است، اما از آنجا که تولید بخچال در این کشور کمونیستی محدود است، لهستان از ایران یخچال خریداری می کند. این معامله در پی دیدار معاون وزارت بازرگانی لهستان از کارخانه بزرگ ارج و با توجه به پیشینه صادرات ارج به کشورهای اروپای شرقی انجام گرفت. بدین روی، روش های تولیدی و مرغوبیت یخچال ارج و موادی که در تهیه آن‌ها به کار می‌رود با موشکافی و دقت بسیار مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت و با استانداردهای بین‌المللی سنجیده شد.

AryamehrShahbanouRastakhizParty12Ordibehesht2535f.jpg

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ هموندان دفتر سیاسی و هیات اجرایی موقت حزب رستاخیز ملت ایران در کاخ نیاوران، به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو باریافتند.[۴۰] در این نشست که دو ساعت و سی دقیقه به درازا کشید، هویدا نخست وزیر و دبر کل حزب رستاخیز ملت ایران گزارش کارهای انجام شده را به آگاهی رسانید. آنگاه شاهنشاه آریامهر بیانات مهمی ایراد فرمودند [۴۱].

رییس کمیته جهانی پیشاهنگی دختران در پیشگاه شهبانو

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ رئیس کمیته جهانی پیشاهنگی دختران به همراهی چند تن از بانوان مسئول پیشاهنگی دختران ایران در کاخ نیاوران به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتند. [۴۲]

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ در راه بهبود و پیشبرد صنایع کشور در پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در راستای خودکفایی کشور از فرآورده‌های صنعتی، بهره‌گیری صحیح و اقتصادی از ثروت ملی و آموزش کادر زبردست و کارآزموده صنایعی را بنیاد می‌نهد که تاکنون محصولات آن‌ها از خارج کشور فراهم می‌شده است. کمبود جهانی انواع فرآورده‌های چوب و کاغذ از یک سو و افزایش پرشتاب مصرف این تولیدات در ایران که از دستاوردهای جهش سریع اقتصادی و اجتماعی کشور است، از سوی دیگر، موجب گردیده که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای پاسخگویی به نیاز فزاینده بازار داخلی و همچنین بهره‌برداری صحیح و صنعتی از منابع پرارزش جنگل‌های مازندران در همکاری با وزارت کشاورزی و منابع طبیعی، چون پروژه مشابه در گیلان، نسبت به ایجاد یک مجتمع صنعتی عظیم در استان مازندران اقدام کند. پروژه بزرگ مجتمع صنایع چوب و کاغذ مازندران در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی بهره برداری می‌گردد. [۴۳]

۱۳ اردیبهشت ۲۵۳۵ سمپوزیوم بین المللی بیوشیمی و بیوفیزیک درباره «ساختمان و نحوه عمل ژن» با پیام علیاحضرت شهبانو گشایش یافت. این پیام از سوی امیراسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی خوانده شد. [۴۴] علیاحضرت در این پیام فرمودند:با کمال خوشوقتی سمپوزیوم ساختمان و نحوه عمل «ژن» را که از جانب گروه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی دانشکده علوم دانشگاه تهران و اتحادیه‌های بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک تشکیل گردیده است می‌گشایم. سال گذشته شاهد تشکیل و برگزاری موفقیت‌آمیز سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی تحت عنوان «مبانی ساختمان غشای سلولی» که یکی از موضوع‌های اساسی در علم زیست‌شناسی است بودیم که در محافل علمی جهان با حسن استقبال روبرو شد. ...

هویدا در بازدید از سازمان انتقال خون
SchoolExceptionalChildern2535.jpg

۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ امیرعباس هویدا نخست وزیر پیش از نیم روز از مرکز سازمان ملی انتقال خون ایران دیدن کرد. در این بازدید دکتر فریدون علا رییس مرکز برنامه های سازمان ملی انتقال خون ایران را روشن ساخت و به همکاری های ایران و مصر در این زمینه اشاره کرد و گفت: از مدتها پیش چند کشور از جمله مصر، سوریه، عراق و نیجریه برای همکاری های بیشتر در زمینه انتقال خون از ما دعوت کردند و تابستان ۲۵۳۵ نیز کادر وزارت بهداری مصر به ایران خواهد آمد. در این بازدید سمیعی وزیر علوم و دکتر سرداری معاون وزارت بهداری نیز نخست وزیر را همراهی کردند.


۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ برای نخسیتن بار سمینار تعلیم و تربیت « کودکان استثنایی» در آبادان با بودن خانم دکتر آهی مدیر کل دفتر آموزش کودکان استثنایی برگزار شد. در این سمینار به پدران و مادران کودکان استثنایی یاد می‌دهند که در بیرون از محیط مدرسه و آموزشگاه چگونه با فرزندان استثنایی خود رفتار کنند و چگونه با آن‌ها حرف بزنند. در نخستین نشست این سمینار که در سالن آموزشگاه کودکان استثنایی آبادان برگزار شد، افزون بر اولیای کودکان استثنایی، فرماندار و رئیس آموزش و پرورش آبادان و شماری دیگر شرکت داشتند و خانم دکتر هما آهی در بیاناتی گفت: در ۱۰۹ نقطه کشور مدارس مخصوص کودکان استثنایی راه اندازی شده و مدرسه کودکان استثنایی آبادان از دیدگاه تعلیم و تربیت دانش‌آموزان خود بی همتاست. پیشنهاد شده که مدارس مخصوص کودکان استثنایی کشور را شبانه‌روزی کنیم ولی چون در این مدارس کودکان ۶ تا ۱۶ ساله زیر تعلیم و تربیت هستند و کودکان در این سنین باید در محیط گرم خانواده بسر ببرند، از این لحاظ شبانه‌روزی کردن مدارس کودکان استثنایی سزاوار نیست چرا که تعلیم و تربیت محیط خانوادگی برای کودکان غذای روح است. پس از آغاز کار این سمینار خانم آهی در گفتگویی به رسانه‌های آبادان گفت: تعلیم و تربیت کودکان استثنایی در دنیا جای خود را باز کرده است. همان گونه که علیاحضرت شهبانوی ایران فرموده‌اند، تعلیم و تربیت غذای روح است و این غذا را باید هم به افراد معلول و هم به افراد سالم داد. علیاحضرت شهبانو مشوق تعلیم و تربیت کودکان استثنایی هستند و تاکنون کوشش‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، نتایج چشم‌گیر و درخشانی داشته است. در مدرسه کودکان استثنایی آبادان هم اکنون ۲۰ کودک نابینا، ۷۳ کودک ناشنوا، چهار کودک نیمه بینا، ۵۸ کودک عقب‌مانده ذهنی و ۴ کودک معلول بدنی، جمعاً ۱۵۹ کودک استثنایی تحت تعلیم و تربیت هستند. دوازده کلاس در این آموزشگاه و دو کلاس نیز همراه مدارس عادی آبادان برای کودکان استثنایی برگزار شده است، تا این کودکان هر چه بیشتر با محیط خارج آشنا شوند. آموزشگاه کودکان استثنایی آبادان از دهش شهبانوی ایران با هزینه‌ای معادل ۵/۱ میلیون ریال در سال ۲۵۳۰ شاهنشاهی بنیاد و ساختمان آن در زمین پیشکش شده از سوی شرکت ملی نفت ایران بنا شده است. کارشناسان دفتر برنامه‌ریزی دانش‌آموزان استثنایی کشور در شهرستان‌هایی که مدارس استثنایی تشکیل شده با سرپرستان دانش‌آموزان و کودکان استثنایی سمینارهایی خواهند داشت تا روش تربیت و برخورد با چنین کودکانی را که حساس‌تر از کودکان عادی می‌باشند بررسی کنند و چگونگی تربیت فرزندان خود را در خارج از مدرسه فرا گیرند و برای پیشرفت بیشتر کودکان خود به مربیان و آموزگاران آنان یاری کنند.

زد و خورد دو تروریست حزب منحله توده با مامورین

TerroristTudehBroumandSafaii2535.jpg
تروریست هموند سازمان انقلابی حزب منحله توده
علیاحضرت شهبانو سخنرانان سمپوزیوم بیوشیمی و بیوفیزیک را در تالار رودکی پذیرفتند

۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ گرسیوز برومند و خسرو صفایی، ۲ تروریست حزب منحله توده کشته شدند.[۴۵] گرسیوز برومند دوره شش ماه تروریستی در کوبا دیده بود. مقامات مسئول به آگاهی رساندند که از چندی پیش آگاهی یافته بودند که تروریستی نام «گرسیوز برومند» که ۶ سال پیش به جرم عضویت در یک شبکه خرابکاری بازداشت و به ۳ سال زندان محکوم و سپس از زندان آزاد شده بود، بار دیگر پنهان شده و آغاز به فعالیت علیه امنیت کشور و همکاری با عناصر تروریست نموده است. مأمورین برای یافتن وی تحقیقاتی را آغاز نموده و توانستند نهانگاه او را در تهران کشف کنند و هنگامی که بر آن بودند که این تروریست را دستگیر سازند، دیدند که فرد دیگری از همدستان وی نیز در نهانگاه او بسر می‌برد که به هر دو آنان اخطار نمودند که خود را تسلیم نمایند. ولی«گرسیوز برومند» که تپانچه به دست داشت به سوی مأمورین تیراندازی کرده و آنان نیز ناگزیر به تیراندازی رویاروی گردیدند که سرانجام هر دو تروریست با شلیک گلوله مامورین کشته شدند. در بررسی‌ها در باره تعیین هویت فرد مورد تماس «گرسیوز برومند» روشن گردید که فرد مذکور خسرو صفایی یکی از باسابقه‌ترین هموند گروه تروریستی موسوم به سازمان انقلابی حزب منحله توده ایران می‌باشد که با مدرک جعلی پنهانی وارد کشور شده و سرگرم فعالیت علیه مملکت بوده است. خسرو صفایی پیش از ورود به ایران در دو کشور خارجی، دوره‌های مخصوص فعالیت‌های تروریستی و خرابکاری را گذرانده بود و دارای تجربه و پیشینه دور و درازی در این زمینه بوده است. از گرسیوز برومند که در زد و خورد با مأمورین کشته شد، یک قبضه سلاح کمری برونینک و ۱۴ تیر فشنگ به دست آمد. وی نیز پیش از ورود به ایران نزدیک به ۹ سال پیش یک دوره ۶ ماهه خرابکاری را در کوبا گذرانده بود و سپس به ایران وارد شده بود. گرسیوز برومند در سال ۲۵۲۹ شاهنشاهی (۱۳۴۹ خورشیدی) دستگیر شد و در دادگاه به ۳ سال زندان محکوم گردید. وی ۳ سال پیش یعنی در سال ۲۵۳۲ (۱۳۵۲ خورشیدی) از زندان آزاد شد و بار دیگر وارد فعالیت‌های خرابکارانه و تروریستی گردید.

۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو برای دیدن برنامه سازمان ملی فولکلور ایران به تالار رودکی تشریف فرما شدند.[۴۶] به هنگام ورود به تالار دکتر اقبال رئیس هیئت مدیره مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و هوشنگ نهاوندی رئیس دانشگاه تهران و چند تن از پایوران کشوری به پیشباز علیاحضرت آمدند. پیش از آغاز برنامه، سخنرانان اصلی سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک که دوشنبه گذشته با پیام علیاحضرت شهبانو در تهران گشایش یافت، به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتندد. علیاحضرت شهبانو سپس پرفسور «کویک» استاد دانشگاه کمبریج و برنده جایزه نوبل در سال ۱۹۶۳ و آقای «مورتن برادبری» استاد دانشگاه «یودتسموت» انگلستان که ریاست کمیته مشورتی سمپوزیوم را نیز به گردن دارد، به همراه بانوان‌شان پذیرفتند و با آنان گفتگو کردند. سپس ۳۴ نفر از سخنرانان اصلی سمپوزیوم بیوشیمی و بیوفیزیک که میان آنان هموندان آکادمی‌های علوم آمریکا، فرانسه و انگلستان نیز بودند، از سوی دبیرکل سمپوزیوم به پیشگاه علیاحضرت شهبانو شناسانده شدند. سپس هنرمندان سازمان ملی فولکلور ایران بخشی از باله سیمرغ ساخته «رابرت دووارن» طراح رقص و سرپرست هنری سازمان ملی فولکلور ایران را به روی صحنه آوردند.

۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ ایران شاهراه مخابرات بین‌المللی می‌شود- با تکمیل سیستم جدید مخابراتی، در ایران دیگر اتصال تلفن‌ها و قطع ارتباط تلفنی پیش نمی‌آید.[۴۷] سیستم ارتباط تلفنی در ایران از زمان شاهنشاهی پهلوی پای گرفت و با آغاز انقلاب شاه و مردم رو به پیشرفت گذاشت. چون با توجه به رشد شتابان کشور در دهه اول انقلاب ایران، سیستم موجود تلفنی توان برآوردن نیازهای ارتباطی مردم را نداشت، در سال ۱۹۶۷ بودجه‌ای برای بنیاد یک شبکه مخابراتی جدید و گسترده در نظر گرفته شد و پس از انجام بررسی‌های نخستین، کارهای مربوط به طرح‌ریزی سیستم جدید آغاز گردید و این سیستم به نام (سیستم مخابراتی یکپارچه کشور) نامگذاری شد. تا پیش از اجرای عملیات سیستم جدید از خطوط تلفنی کاریر بهره‌برداری می‌شد که پاسخگوی نیازهای رو به گسترش نبود. سیستم ارتباطی دیگری نیز وجود داشت و آن هم خط مایکروویو (سنتو) بود که ترکیه را از طریق ایران به پاکستان ارتباط می‌داد. ...

۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بامدادان هویدا نخست وزیر و دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران در راس هیات دولت و اعضای هیات اجرایی حزب برای یک دیدار سه روزه و بررسی نیازهای استان آذربایجان شرقی وارد تبریز شدند.[۴۸] در روز ۱۷ اردیبهشت ماه ایوار هیئت دولت پس از سه روز مسافرت و شنیدن گزارش استاندار و مسئولین دولتی و گفتگو با مردم و نمایندگان آن‌ها در تمام شهرها و بررسی نیازهای استان، تصمیماتی بنیادین در یک نشست گرفت. در پایان بازدید هویدا نخست وزیر گفت:آذربایجان در برنامه ششم باید به صورت یک واحد عمرانی مورد توجه قرار گیرد و یک برنامه‌ریزی استانی برای آن بشود. بزودی هیئتی برای بررسی امکانات توسعه منابع آب، جاده‌ها، شهرها و روستاها به این استان سفر خواهد کرد. نخست‌وزیر آنگاه به گفت و شنودی که با گروهی از دانشجویان دانشگاه آذرآبادگان داشت اشاره کرد و این مذاکره را شیرین خواند. نخست‌وزیر تأکید کرد که گفتگوهای دولت با نمایندگان مجلسین استان ادامه خواهد یافت و هنگام سپاسگزاری از استاندار از وی درخواست نمود که یک برنامه‌بندی برای اجرای طرح‌هایی که مورد تصویب دولت قرار گرفته است تهیه کند.

۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ منوچهر نیک پور مدیر کل بانک سپه به آگاهی رساند که وام خرید خانه و ساختن ساختمان بانک سپه به ۳ میلیون ریال افزایش می یابد. با دگرگونی در روش پرداخت وام های منفرقه این بایک، سه روز پس از دادن درخواست، همه گام های اداری و ارزیابی غیرمنقول درخواست کننده از سوی مهندسان و کارشناسان بانک انجام می شود و وام مورد درخواست در روز چهارم پرداخت می گردد.

بازدید شاهنشاه آریامهر از برنامه‌های عمرانی استان فارس و اسپهان ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت ماه

آریامهر در فرودگاه شیراز
ShanshahAryamehrVisitFarsOrdibehesht2535a.jpg

۱۶ اردیبهشت ماه شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز برای یک بازدید شش روزه از پروزه‌های عمرانی استان فارس و اسپهان از تهران به شیراز پرواز کردند.[۴۹] به هنگام این سفر از تهران در فرودگاه مهرآباد آقای هرمز قریب رئیس کل تشریفات شاهنشاهی، تیمسار سپهبد علی بدره‌ای فرمانده گارد شاهنشاهی، تیمسار سپهبد صمدیان‌پور رئیس شهربانی کشور، مدیر عامل هواپیمایی ملی ایران و رئیس هواپیمایی کشوری به پسواز شاهنشاه آریامهر آمده بودند. در فرودگاه نصر اصفهانی استاندار فارس و دیگر پایوران محلی به پیشباز شاهنشاه آمده بودندد. شاهنشاه آریامهر پس از ورود به شیراز از فرودگاه به کاخ ارم اقامتگاه اختصاصی تشریف‌فرما شدند. در راستای جاده فرودگاه به شیراز طبقات مختلف مردم شیراز پیشباز گرم و پرشوری از شاهنشاه آریامهر نمودند. در این سفر اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی، تیمسار سپهبد هاشمی‌نژاد رئیس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه تیمسار سپهبد ایادی، تیمسار سرلشگر علی نشاط فرمانده گارد جاویدان و کامبیز آتابای معاون وزارت دربار شاهنشاهی در رکاب همایونی وارد شیراز شدند. شاهنشاه آریامهر پیش از نیمروز ۲۲ اردیبهشت ماه از سفر شش روزه به استان‌های فارس و اصفهان به تهران بازگشتند. پس از نیمروز ۲۱ اردیبهشت ماه شاهنشاه آریامهر به بازدید پنج روزه خود از پیشرفت‌های استان فارس پایان دادند و از شیراز وارد اسپهان شدند. شاهنشاه در ساعت ۱۳ و ۱۰ دقیقه با هواپیمایی که خود آن را خلبانی می کردندد وارد فرودگاه اسپهان شدند. علم وزیر دربار شاهنشاهی، تیمسار سپهبد هاشمی‌نژاد رئیس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه آریامهر و تیمسار سرلشگر علی نشاط فرمانده گارد جاویدان در رکاب همایونی بودند. به هنگام تشریف‌فرمایی شاهنشاه آریامهر به اسپهان دوشیزه خردسالی دسته گل زیبایی به پیشگاه ملوکانه فراداشت و اکبرزاد استاندار اسپهان از سوی مردم شهر خوش آمد گفت.

بازدید شاهدخت اشرف پهلوی از پروژه‌های عمرانی و کوشش‌های زنان در استان اسپهان

PrincessAshrafShahinShahr2535a1.jpg
PersianLanguageCulturalHeritage2536.jpg
شاهنشاه آریامهر و شهبانو در میهمانی به افتخار حسن بن طلال ولیعهد اردن
ولیعهد ایران و ولیعهد اردن
هویدا نخست وزیر در مصاخبه با رسانه‌های همگانی هند

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ساعت یازده روز پنجشنبه برای بازدید از پروژه‌های عمرانی و کوشش‌های سازمان زنان با هواپیما وارد اسپهان شدند.[۵۰] در فرودگاه آقای اکبر زاد استاندار استان اسپهان، فرمانده مرکز توپخانه و موشک‌ها، رئیس دانشگاه اسپهان، نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای ملی، رئیس انجمن شهر، شهردار، چند تن از مدیران کل و رؤسای سازمان‌های اداری و انتظامی با بانوان شان و همچنین گروهی از پایوران عالی‌رتبه استان و بانوان هموند سازمان زنان اصفهان از معظم‌له پیشباز کردند. روز آدینه در آیینی نخستین کلنگ بنای مرکز رفاه خانواده شاهین شهر به دست والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به زمین زده شد و آقای حسین اشتری یک میلیون تومان به سازمان رفاه خانواده پیشکش کرد. سپس والاحضرت و همراهان از خانه‌های ساخته شده و مدرسه و مرکز آبرسانی شاهین شهر بازدید نمودند

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو از انجمن شاهنشاهی فلسفه ایران دیدن کردند و دومین نشست هیئت امنای انجمن در پیشگاه معظم‌لها در انجمن برگزار شد. وزرای فرهنگ و هنر، علوم و آموزش عالی و مدیر عامل انجمن شاهنشاهی فلسفه ایران هنگام ورود شهبانو به انجمن از علیاحضرت پیشباز کردند. علیاحضرت شهبانو پس از ابراز مهر به هموندان هیئت امناء و نمایندگان سازمان‌هایی که با انجمن همکاری دارند، ده تن دانشجویان ایران و خارجی هموند انجمن را که در سطح عالی به فراگیری فلسفه مشغولند به حضور پذیرفتند. شهبانو سپس با بازدید از بخش‌های گوناگون انجمن که در یک بنای نسبتاً قدیمی در خیابان فرانسه واقع شده و دارای کلاس‌های درس و کتابخانه مجهزی است دیدن کردند. پس از آن، هیئت امنای انجمن شاهنشاهی فلسفه در پیشگاه معظم‌لها نشست را برگزار کرد داد. در این جلسه که نزدیک به ۲ ساعت به درازا انجامید مدیر عامل انجمن شاهنشاهی فلسفه گزارش فعالیت‌های انجمن را از آغاز به عرض رسانید. علیاحضرت شهبانو در نشست هیئت امناء مقرر داشتند انجمن شاهنشاهی فلسفه ایران مرکزی باشد که در آن مطالعات عمیقی درباره حفظ اصالت و هویت ملی طی تحولات سریعی که اکنون بوقوع می‌پیوندند، انجام پذیرد.[۵۱] شهبانو همچنان دستور فرمودند کتاب‌هایی که چاپ و منتشر می‌شوند، نه تنها باید حاوی مطالب و ناقل اطلاعات و دانش مربوطه باشد، بلکه باید موجب جلب جوانان و علاقمند ساختن آنان به مطالعه بیشتر در تمام زمینه‌ها بشود. ...

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ دانش آموختگان ایرانی دانشگاه‌ها و مؤسسات عالی خارج دارندگان درجه دکتر، فوق لیسانس و فوق دیپلم اگر به کشور بازگردند، بی درنگ در سازمان‌‎‎های دولتی و یا بخش خصوصی کار خواهند کرد. بر اساس تصمیم شورای عالی هماهنگی امور دانشجویان و بررسی پیشنهاد کمیته‌های مختلف حزب رستاخیز ملت ایران این گام پیش از خدمت وظیفه دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور انجام می‌گیرد. شورای عالی هماهنگی امور دانشجویان در نشست‌های بی شماری که در نخست‌وزیری تشکیل شد، تصمیمات زیر را گرفت و به نخست‌وزیر و دبیر کل حزب که ریاست شورای نامبرده را به گردن دارد، پیشنهاد شده است و پیش‌بینی می‌شود دستور اجرای آن در چند روز آینده به آگاهی همگان برسد. جزییات تصمیمات شورا به این شرح است: موافقت شد که فارغ‌التحصیلان خارج از کشور اعم از دانشگاهی یا تکنسین‌ها پس از فراغت از تحصیل و کارآموزی‌های ضروری به ایران مراجعت کرده و در سازمان‌های دولتی بکار مشغول شوند و سازمان استخدام کننده بلافاصله شروع به خدمت فارغ‌التحصیلان را به اداره وظیفه عمومی اعلام خواهد کرد تا اداره وظیفه عمومی هرگونه اقدامی را که ضروری می‌داند بعمل آورد. بطور خلاصه اشتغال اینگونه فارغ‌التحصیلان از تاریخ شروع به خدمت جزء خدمت رسمی آنان محسوب می‌شود (در مورد خدمت فارغ‌التحصیلان که در بخش خصوصی بکار مشغول می‌شوند طبق موافقت‌نامه جداگانه‌ای که تهیه شده اقدام خواهد شد) سازمان استخدام کننده بعد از خاتمه یک سال با توجه به ضوابط بالا این فارغ‌التحصیلان را برای انجام خدمت تعلیماتی به اداره وظیفه عمویم معرفی خواهد کرد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ برای دانشجویان ایرانی مقیم کشورهای خارج که تعطیلات تابستانی خود را در ایران می‌گذرانند، امکانات نوین کاری فراهم می‌گردد و همه آنان می‌توانند در دو ماه اقامت تابستانی خود در سازمان‌های دولتی و خصوصی به کار بپردازند و بر پایه ساعت کار و نوع تخصص‌شان حقوق دریافت کنند. دانشجویان و دانش‌آموزان ایران مقیم خارج از کشور و همچنین همسر و فرزندان آن‌ها می‌توانند با پرداخت ۳۵ درصد بهای بلیت هواپیمایی ملی ایران در تعطیلات تابستان، ۴۰ درصد در تعطیلات زمستانی و نوروزی، ۶۰ درصد از سفر هوایی بهره مند گردند. حداکثر سن دانشجو برای بهره وری از این تسهیلات سی سال و دانش‌آموزان ۱۲ سال تعیین شده است.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیمروز هموندان کمیته عالی ایرانی بزرگداشت دویستمین سالگرد انقلاب آمریکا را در کاخ نیاوران پذیرفتند. علیاحضرت در این نشست تأکید کردند، در برنامه‌هایی که به این منظور به اجرا در می‌آید می‌بایست هنر و فرهنگ ایران به ملت آمریکا نشان داده شود و از بزرگان آمریکایی که به فرهنگ ایران خدمت کرده‌اند تجلیل شود. هم چنین در نمایشگاه‌هایی که ترتیب می‌یابد می‌بایست پیوندهای ایران و آمریکا و تأثیری که فرهنگ دو کشور بر روی یکدیگر داشته به مردم عرضه شود و علاوه بر معرفی هنر، فرهنگ، ادب و سایر شئون اقتصادی و اجتماعی ایران به جامعه آمریکا، تأکید ویژه بر شناساندن رشد اجتماعی زن ایران در جامعه متحول دوران پهلوی بعمل آید.

در این باریابی فرهاد نیک‌خواه دبیر کل کمیته عالی ایرانی بزرگداشت دویستمین سالگرد انقلاب آمریکا گزارشی پیرامون برنامه‌های کمیته به آگاهی رساند که: قسمت مهم این برنامه مربوط به توجیه روابط فرهنگی گذشته میان ایران و آمریکا و توسعه این روابط در دوران معاصر می‌باشد. همچنین برنامه‌هایی برای مشارکت در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های فستیوال در آمریکا پیش‌بینی شده است تا بتوانند پیوندهای فرهنگی و معنوی دو ملت ایران و آمریکا را به نحوی نشان دهد. گفته می‌شود افزون بر توسعه مؤسسات ایران‌شناسی در آمریکا یک مرکز آمریکا شناسی نیز در دانشگاه پهلوی شیراز تأسیس می‌شود و ده تن دانشجوی آمریکایی که در زمینه هنر و ادبیات ایران تحقیقات و پژوهش کنند بورس دریافت خواهند کرد. بخش بزرگی از هزینه این بورس‌ها از سوی کمیته مرکزی برگزار کننده جشن‌های بزرگداشت دویستمین سال انقلاب آمریکا در واشینگتن پرداخت خواهد شد. در اجرای برنامه شناساندن فرهنگ و هنر ایران به مردم آمریکا نیز برای نخستین بار یک فیلم ایرانی در بزرگ‌ترین مرکز هنری آمریکا (کندی سنتر) به نمایش گذارده می‌شود.

۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ به فراخوان والاحضرت همایون ولایتعهد پیش از نیمروز والاحضرت حسن بن طلال ولیعهد کشور اردن هاشمی و همسرشان والاحضرت ثروت وارد تهران شدند.[۵۲] میهمانان عالی‌قدر والاحضرت ولایتعهد برای چهار روز دیدار رسمی در ایران خواهند ماند. در این اقامت چند روزه، دیدارهایی بین ولیعهد ایران و ولیعهد اردن دست خواهد داد و میهمانی نیز از سوی اعلیحضرتین به افتخار والاحضرت حسن بن طلال و همسرشان برگزار خواهد شد. والاحضرت ولیعهد اردن و همسرشان دومین میهمانان رسمی والاحضرت همایون ولایتعهد ایران هستند. سال گذشته اعلیحضرت «خوآن کارلوس» پادشاه اسپانیا که در آن زمان ولایتعهد آن کشور بودند، به اتفاق شاهزاده خانم سوفی، همسرشان، میهمان رسمی والاحضرت ولایتعهد بودند. از این رو والاحضرت ولیعهد سال گذشته برای نخستین بار در یک آیین استقبال رسمی و بدرقه رسمی در فرودگاه مهرآباد حضور یافتند و امروز دومین میهمان معظم‌له قدم به تهران گذارده است. والاحضرت ولیعهد در سفرهایی که به خارج از کشور داشته‌اند با شخصیت‌های بسیاری آشنا شده‌اند.

۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ هویدا در مصاحبه با رسانه‌های همگانی هند اعلام کرد: خلیج فارس برای ما اهمیت مرگ و زندگی دارد. ایران نمی‌خواهد در خارج نیروی نظامی داشته باشد. اجازه نمی‌دهیم آرامش منطقه خلیج فارس را خرابکاران بر هم زنند. ایران و هند در رشته‌های پتروشیمی، نفت، آلومینیوم، حمل و نقل و کاغذسازی همکاری می‌کنند. اگر تورم همچنان ادامه یابد، قیمت نفت هم بالا می‌رود. ایجاد بازار مشترک کشورهای منطقه اقیانوس هند با استقبال روبرو شده است. امیر عباس هویدا نخست‌وزیر، در یک مصاحبه رادیو تلویزیونی و مطبوعاتی به پرسش‌های روزنامه‌نگاران هندی و خبرنگاران خارجی مقیم دهلی نو پاسخ داد.[۵۳] در این مصاحبه آقای هویدا دامنه همکاری‌های ایران و هند را به پهنه آسمان تشبیه کرد و گفت مذاکراتی که انجام شده با این رویه بوده که محدود نباشد. آقای هویدا گفت، در زمینه همکاری‌های اقتصادی دو کشور، هند به ایران پیشنهاداتی داده است و ایران نیز مایل است برای صنایع خود مواد خام مورد نیاز را بطور دراز مدت از هند وارد نماید. آقای هویدا افزود، نباید دامنه همکاری‌های خود را با آنچه که در گذشته انجام شده است، محدود کرد. بلکه دو هیئت هم اکنون سرگرم یافتن تمام راه‌های دیگر گسترش همکاری‌ها می‌باشند که از جمله، شامل وارد کردن آلومینا برای صنایع آلومینیوم سازی ایران و صنایع آهن خواهد بود. نخست‌وزیر اطمینان داد که ایران خواهان افزایش بازرگانی خود با هند است و ابراز امیدواری کرد، مذاکراتی که از امروز میان هند و پاکستان آغاز گردیده منجر به عادی شدن و احتمالاً به باز شدن راه ترانزیت هند به ایران از طریق پاکستان گردد. آقای هویدا گفت، پیشنهادات شاهنشاه برای گسترش دامنه «آر- سی- دی» به دیگر کشورها و همچنین ایجاد یک بازار مشترک از کشورهای منطقه اقیانوس هند با استقبال کشورهای ساحلی روبرو شده است ولی تشکیل آن خواهی نخواهی مدتی بطول خواهد انجامید. شاهنشاه بارها هشدار داده‌اند که مسئولیت دفاع و حفظ صلح و آرامش حوزه‌های اقیانوس هند و خلیج فارس باید به عهده کشورهای ساحلی باشد بویژه که برای ایران خلیج فارس شاهرگ است و اهمیت مرگ و زندگی دارد.

در پایان سفر امیرعباس هویدا تفاهم نامه‌ای میان دو کشور ایران و هند دستینه شد که بر اساس آن خطوط اصلی توافق‌های اقتصادی دو کشور تامین و تضمین شده است. این تفاهم نامه در روز ۲۵ اردیبهشت ماه در آخرین ساعات اقامت هویدا در بمبئی از سوی منوچهر تسلیمی وزیر بازرگانی ایران و «آ- سی – جرج» وزیر مشاور امور صنایع هند در محل اقامت نخست‌وزیر دستینه شد. تسلیمی در باره تفاهم نامه گفت که این تفاهم نامه دستاورد گفتگوهای چند روز گذشته نخست‌وزیران دو کشور است، یکی از موارد مهم تفاهم‌نامه، تأمین مواد اولیه آلومینیوم برای ایران می‌باشد که معدن آن در هند فراوان است. [۵۴]

۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ پیشرفت‌های ایران در ۵۰ سال دوران سلطنت پهلوی، ایران پیشرفته امروز تولید کننده و صادر کننده اتومبیل است.[۵۵] تا ۵۰ سال دیگر تولید اتومبیل کشور از مرز ۵۰۰ هزار دستگاه خواهد گذشت. اگر کسی وضع ایران را در پنجاه سال پیش بررسی نماید، هرگز نمی‌تواند بپندارد کند چنان کشوری امروز به چنین حدی از رشد و توسعه رسیده که یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان اتومبیل بشمار رود. در آن روز شمار اتومبیل‌هایی که از خارج وارد ایران شده بود به ۵ دستگاه نمی‌رسید، زیرا به فرض وارد کردن اتومبیل خیابان و جاده‌ای برای استفاده از آن وجود نداشت. پیشرفت‌های پنجاه سال اخیر مخصوصاً دوره انقلاب ایران موجب گردید که ایران به مرزی از توسعه صنعتی برسد که خود به تولید اتومبیل دست بزند و نه تنها قسمت عمده احتیاجات داخلی را تأمین نماید، بلکه تعداد قابل توجهی نیز به سایر کشورها صادر کند. در این زمینه فعالیت‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری آن‌ها بسیار ارزنده و پرثمر بوده است بطوریکه در چنین افتخار بزرگی از پیشرفت‌های صنعتی سهم مؤثر و بسزایی دارند. از جمله این بخش‌ها باید ایران ناسیونال را نام برد. این واحد بزرگ و معتبر که امروز به عنوان عظیم‌ترین سازمان تولید اتومبیل کشور به حساب می‌آید، به عنوان اثری از انقلاب اجتماعی ایران و همزمان با آن با پروانه تأسیس مورخ ۱۲ مهر ماه ۲۵۲۱ شاهنشاهی ابتدا برای ساخت انواع اتوبوس، مینی بوس و کامیونت ایجاد و یک سال بعد، یعنی در ۲۸ اسفند ۲۵۲۲ شاهنشاهی، به دست مبارک رهبر عالی‌قدرمان شاهنشاه آریامهر افتتاح شد.


مصاحبه آریامهر شاهنشاه ایران با روزنامه الاهرام

مصاحبه آریامهر با الاهرام

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه‌ای با روزنامه الاهرام چاپ قاهره بار دیگر نظریات‌شان را در باره مسائل گوناگون جهانی روشن فرمودند. [۵۶] سامی هاشم نماینده روزنامه الاهرام که برای انجام این مصاحبه روز ۲۵ اردیبهشت ماه به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافته بود، در این گفت و شنود دیدگاه‌های رهبر ایران را در باره مسائل مختلف جهانی و منطقه جویا شد و در تمام موارد شاهنشاه آریامهر با قاطعیت و روشنی کلام به پرسش‌ها پاسخ فرمودند. سامی هاشم از نخستین باریابی خود به پیشگاه شاهنشاه آریامهر که پنج سال پیش صورت گرفت می‌گوید. شاهنشاه ایران در آن موقع فرمودند: چنانچه برادرم پرزیدنت سادات از کشور ما دیدن کند از آن رو که وی به خاطر اعتلای مصر و ملت بزرگ آن قهرمانانه می‌کوشد، مورد استقبال ملت ایران قرار خواهد گرفت... و به رأی‌العین میزان تعلق خاطر ملت ایران را به خود مشاهد خواهد کرد. در باریابی دیگر به پیشگاه شاهنشاه آریامهر که در کاخ نیاوران انجام یافت، شاهنشاه در مورد پرزیدنت سادات در نامیدن همان اوصاف پیشین تغییری ندادند و یادآور شدند که تمام مردم ایران مقدم برادرم انور سادات را گرامی خواهند داشت و در مورد رهبری که بطور خستگی‌ناپذیر برای کشورش و صلح جهانی می‌کوشد احساسی عاشقانه و دوستانه خواهد داشت و این به درستی احساسات هر ایرانی است نسبت به مصر که در شخص پرزیدنت سادات نماد و تجلی یافته است. شاهنشاه ایران که به قول ناظران سیاسی، دست تقدیر چنین می‌خواست که معظم‌له زمام امور کشور را در شرایطی دشوار و خطرناک در دست گیرند، به صفات درایت و شجاعت و هوشیاری و قدرت اندیشه و عمل و مناعت طبع و خویشتن‌داری موصوف هستند و از آن‌جا که شاهنشاه آریامهر از سیاستی خردمندانه برخوردارند، همانند یک ناخدای آگاه توانستند کشتی کشور ایران را به ساحل ثبات و پیشرفت رهنمون سازند و آن را از دورانی که برای بسیاری رنج‌آور بود به دوران همبستگی ملی و عدالت اجتماعی سوق دهند. شاهنشاه آریامهر در ۹۰ دقیقه با گشاده‌رویی و بی پیرایه به پرسش‌های نماینده الاهرام پاسخ گفتند و با توجه به جمعیت دو کشور ابراز داشتند که ایران و مصر از بزرگ‌ترین امکانات نیروی انسانی در منطقه برخوردارند. دو کشور ما از تمدنی ریشه‌دار و اصیل مایه می‌گیرد و از طرفی ایمان مشترک ما به کتاب آسمانی قرآن، تشکیل دهنده عنصر مهمی در زندگی ماست و دین مبین اسلام منادی برادری و مساوات و عدالت اجتماعی است...

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بر اساس موافقت‌نامه جدید ایران و فرانسه، یک طرح بزرگ جاده‌سازی در کشور اجرا می‌شود. احداث راه‌آهن‌های برقی و تأسیس چند بیمارستان جزء پروژه‌های مشترک است. فرانسه و ایران موافقت‌نامه‌ای را در زمینه همکاری صنعتی و اقتصادی بین دو کشور دستینه کردند که دربرگیرنده قراردادهایی به ارزش ۳۵۰۰ میلیون دلار برای مؤسسه‌های صنعتی و بازرگانی فرانسه است. دو کشور همچنین موافقت کردند که ارزش مناسبات بازرگانی خود را امسال به بیش از ۱۰ میلیارد فرانک (۲/۲ میلیارد دلار) برسانند. این رقم در سال گذشته بیش بر ۲/۸ میلیارد فرانک (۸۴/۱ میلیارد) دلار بود. هوشنگ انصاری وزیر دارایی ایران که این موافقت‌نامه را به اتفاق «ژان پی یر فورگار» وزیر دارایی فرانسه دستینه کرده است، پس از گفت و گویی با فورگار با پرزیدنت «والری ژیسکاردستن» رئیس جمهوری فرانسه و «ژاک شیراک» نخست‌وزیر فرانسه نیز گفتگو کرد. هوشنگ انصاری هنگام ترک کاخ ریاست جمهوری فرانسه گفت که گفتگوها درباره گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی بین ایران و فرانسه بود. ایران انتظار دارد که صنایع‌اش در سال جاری ۲۳ درصد توسعه یابد. او در پاسخ پرسش یک خبرنگار گفت که ایران هم اکنون برنامه‌ای برای تأسیس نیروگاه‌های هسته‌ای دارد که درباره آن با فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها در حال مذاکرات جدیدی است. دولت ایران در اِزای دریافت کمک فنی برای گسترش اقتصادی خود مقدار زیادی نفت به فرانسه می‌فروشد. موافقت‌نامه جدید دربرگیرنده یک طرح بزرگ جاده‌سازی به مبلغ ۳/۱ میلیارد دلار و طرح‌هایی برای احداث راه‌آهن‌های برقی، بیمارستان‌ها و یک سلسله سوپر مارکت و فروشگاه بزرگ در سراسر ایران است.

زد و خورد مسلحانه تروریست‌ها با ماموران در فرح‌آباد تهران نو و کوی کن و میدان محسنی

TerroristCherikFadaii25Ordibehesht2535b.jpg
TerroristsCherikFadaii25Ordibehesht2535a.jpg
والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی
مرکز آموزش حرفه‌ای
شاهدخت اشرف پهلوی در نشست کمیته اجرایی مرکز پزشکی شاهنشاهی

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بامدادان مأموران در ۳ منطقه فرح آباد تهران نو، کوی کن و میدان محسنی تهران، برای دستگیری تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی با آن‌ها برخورد کردند و هشدار دادند که اسلحه‌ها را بر زمین بگذارند و تسلیم شوند، اما تروریست‌ها در تهران نو و کوی کن، از درون خانه و تروریست‌های دسته سوم در خیابان میرداماد، میدان محسنی، به سوی مأموران با مسلسل، سلاح کمری و نارنجک حمله نموده و مأموران نیز در برابر پاسخ دادند. در زد و خوردی که نزدیک به یک ساعت و نیم به درازا کشید، همه تروریست‌ها در سه نقطه نامبرده که ۱۱ نفر بودند کشته شدند.[۵۷] چهار تن از مأموران نیز جان باختند آمدند و چند تن از مأموران نیز مورد شلیک گلوله قرار گرفتند و زخمی شدند. سرهنگ غلامرضا فرداد رئیس کلانتری قلهک یکی از جان باختگان بود و سه تن از جانباختگان دیگر از درجه داران شهربانی کشور بودند. از تروریست‌ها ۳ قبضه مسلسل، ۱۱ قبضه سلاح کمری و شمار قابل توجهی نارنجک و مقادیری بمب و مواد منفجره به دست آمده است. تروریست‌های کشته شده ۱- لادن آل آقا، ۲- عزت غروی (مادر دو تروریست دیگر احمد و مجتبی خرم آبادی) ، ۳- فرهاد صدیقی پاشایی، ۴- مصطفی دقیق همدانی، ۵- غلام عباس زرکاری، ۶- احمدرضا قنبرپور

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ هشتمین کنفرانس ملی کار با پیام شاهنشاه آریامهر که از سوی اسداله علم وزیر دربار خوانده شد، گشایش یافت. [۵۸] آنگاه نخست وزیر امیرعباس هویدا سخنانی ایراد کرد. سپس امیرقاسم معینی وزیر کار و امور اجتماعی در گزارشی پیرامون برنامه کنفرانس‌های گذشته و کنونی گفت که نشست کنفرانس کار منطقه‌ای آسیا و کنفرانس جهانی اشتغال، در خرداد ماه سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مسله بیکاری ۳۳ میلیون بیکار در جهان را بررسی خواهد کرد. شاهنشاه آریامهر در پیام خود به هشتمین کنفرانس ملی کار فرمودند:هشتمین کنفرانس ملی کار هنگامی تشکیل می‌شود که شرایط و محیط کار در جامعه ایرانی بر اثر همکاری کامل دولت و کارفرما و کارگر از هر زمان دیگر در طول تاریخ کهن ایران، مترقی‌تر و عالی‌تر است. با برخورداری از این شرایط، اکنون طبقه کارگر ایرانی نه تنها در داخل جامعه خود از موقعیتی از هر جهت شایسته بهره‌مند است، بلکه در جامعه جهانی نیز از نظر حقوق و امتیازات قانونی و قوانین مترقی کار در صفوف مقدم پیشرفته‌ترین جوامع بین‌المللی قرار دارد....

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ امروز بیست و ششم اردیبهشت ماه زادروز والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی است. والاحضرت افزون بر ریاست عالیه بازرسی ویژه سرای نظامی شاهنشاهی، با راهنمایی چندین سازمان و کمیته ورزشی، گام‌های موثری در پیشرفت ورزش کشور برداشته‌اند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ نشست کمیته اجرایی مرکز پزشکی شاهنشاهی پس از نیمروز در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی و با بودن عبدالحسین سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و سرپرست سازمان برنامه و بودجه و صفی اصفیا وزیر مشاور و سناتور علی رضایی، در کاخ اختصاصی والاحضرت برگزار شد. در این نشست پس از گزارش رئیس مرکز پزشکی شاهنشاهی در باره پیشرفت کار این مرکز بودجه ترازنامه و گزارش حسابرسی مطرح و مورد تصویب قرار گرفت. همچنین موضوع دعوت از پزشکان ایرانی مقیم خارج برای خدمت در ایران و نحوه کار دانشکده پرستاری در همین نشست مورد بررسی قرار گرفت.

۲۶ اردیبهشت در پیشگاه علیاحضرت شهبانو میهمانی به افتخار یکصد و پنجاه نفر از شخصیت‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و هنری آمریکا در باغ کاخ نیاوران برگزار شد. این گروه که چند تن از فرمانداران سابق ایالت‌های آمریکا و استادان دانشگاه و همچنین چند هنرمند پر آوازه چون الیزابت تایلور ستاره جهانی جزو آن‌ها است، به مناسبت دویستمین سال انقلاب آمریکا با نخستین پرواز بدون توقف جمبوجت هواپیمایی ملی ایران به تهران آمده‌اند و عصر نخستین روز ورود خود به پیشگاه علیاحضرت شهبانو ریاست عالیه کمیته ایرانی برگزار کننده جشن‌های دویستمین سال انقلاب آمریکا باریافتند. این گروه صد و پنجاه نفری در یک هفته‌ای که در ایران هستند از آثار باستانی ، تاریخی و فرهنگی دیدن می‌کنند. در میهمانی عصرانه کاخ نیاوران یکایک میهمانان آمریکایی به پیشگاه علیاحضرت شهبانو معرفی شدند و پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی را به پیشگاه معظم‌لها تهنیت گفتند. در این میهمانی امیر اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی، شماری از وزیران کابینه، معاونان وزارت دربار شاهنشاهی، گروهی از دانشگاهیان و پایوران کشوری هموند کمیته ایرانی برگزار کننده جشن‌های دویستمین سال استقلال آمریکا، تیمسار سپهبد خادمی مدیر عامل هواپیمایی ملی ایران، سفیر آمریکا در دربار شاهنشاهی با بانوان‌شان و نیز روزنامه‌نگاران، نمایندگان خبرگزاری و رسانه‌های داخلی شرکت داشتند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ در اجرای هدف دولت در زمینه گرد هم آوردن کشاورزان برای دادن امکانات دولتی، پرداخت وام‌های دراز مدت و کمک‌های بلاعوض به آن‌ها، نخستین شرکت تعاونی کشاورزی راه اندازی شد. از این قبیل شرکت‌ها به تدریج در سراسر کشور تشکیل خواهند شد. بر پایه تصمیمی که در هیئت دولت گرفته شده، هر چند کشاورزی که مجموع زمین‌های قابل کشت آنان بیش بر ۵۰ هکتار باشد، می‌توانند شرکت تعاونی کشاورزی تشکیل دهند و از وام‌ها و امکاناتی که از سوی بانک تعاون کشاورزی در اختیار آنان قرار داده می‌شود، بهره‌مند گردند. در پی این تصمیم آقای مهندس صدقیانی وزیر تعاون و امور روستاها گفت که اولین شرکت تعاونی کشاورزی در منطقه شورین همدان تشکیل شده است. در شرکت تعاونی کشاورزی شورین همدان ۳۱ تن از مالکان زمین‌ها، با پرداخت اولیه ۲۰ هزار تومان شرکت تعاونی کشاورزی تشکیل داده‌اند و کمترین پهنه زمین‌های زیر کشت آنان ۵۰ هکتار است. مالکیت کشاورزان منطقه شورین زمین‌های‌شان کماکان برقرار است. اما با تشکیل شرکت تعاونی کشاورزی آن‌ها از امکانات دولت از جمله وام‌های مختلف کشاورزی و کمک‌های بلاعوض به میزان ۲۰ درصد سرمایه‌گذاری در کارهای کشاورزی بهره مند خواهند شد. کمک‌های بلاعوض دولت در زمینه تعمیر قنوات، ساختمان انهار، برقراری روش صحیح آبیاری، تهیه وسایل مبارزه با آفات نباتی، خرید ماشین‌آلات کشاورزی و کود شیمیایی و سموم مورد نیاز کشاورزان خواهد بود. به دنبال تشکیل شرکت تعاونی شورین همدان امروز اعلام شد که طبق برنامه‌ای که در دست است، تعداد اینگونه شرکت‌ها تا پایان سال جاری به یکصد خواهد رسید. برای تشکیل هر شرکت تعاونی کشاورزی، پیشتر، مأمورین وزارت تعاون با همکاری مأمورین وزارت کشاورزی و منابع طبیعی از محل بازدید می‌کنند و پس از تأیید این گروه و تأمین ۵۰ هکتار زمین برای تشکیل شرکت تعاونی کشاورزی اقدام خواهد شد.

بازدید شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از استان خراسان ۲۷ اردیبهشت ماه

اعلیحضرتین بازار رضا را می‌گشایند. از راست: تیمسار نشاط؛ اسداله علم؛ علیاحضرت شهبانو؛ دکتر منوچهر اقبال؛ شاهنشاه آریامهر، دکتر داریوش بوربور طراح بازار رضا و ولیان استاندار خراسان
دکتر داریوش بوربور مهندس معمار، ماکت پروژه‌های نوسازی مشهد را نشان می دهد، ولیان و دکتر اقبال در دو سوی آریامهر می‌باشند

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ساعت ۱۰ و پانزده دقیقه برای بازدید از پیشرفت‌های استان خراسان در سال برگزاری آیین بزرگداشت ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی رهسپار مشهد شدند. [۵۹] [۶۰]در این سفر وزیر دربار شاهنشاهی، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، رییس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه و چند تن از پایوران لشکری و کشوری در رکاب همایونی بودند. در فرودگاه مهرآباد هویدا نخست وزیر، روسای مجلسین، وزیر امور خارجه، رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، رییس شهربانی کشور و چند تن از پایوران وزارت دربار شاهنشاهی به پسواز اعلیحضرتین و والاحضرت همایون ولیعهد آمده بودند. در روز ۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی، اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر، علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی و والاحضرت ولیعهد رضا پهلوی، سفر پر باری را به خراسان آغاز کردند که لحظه به لحظه آن، همچون دیگر سفرهای اعلیحضرتین، خوش یمن و پر برکت و سازنده بود. این سفر بار دیگر به مردم فرصت داد تا از نزدیک شاهنشاه و شهبانوی مهربان‌شان را در میان خود ببینند و مقدم نور دیده ملت ایران را گرامی دارند. در درازای این سفر بزرگ و همایون، ده‌ها هزار نفر از مردم مشهد در راستای تشریف‌فرمایی شاهنشاه ، شهبانو و والاحضرت ولایتعهد گرد آمدند و با گرمی و اشتیاق هر چه تمام‌تر، موکب مبارک همایونی را گرامی داشتند. شاهنشاه در این دیدارهای پر ثمر در زمینه اجرای طرح‌های عظیم منطقه‌ای دستورات مؤکّدی به مسئولان امر صادر فرمودند. شاهنشاه همچنین از لشگر «77» مشهد، نمودار فعالیت‌ها و کوشش‌های سازمان‌های مختلف اداری استان خراسان، آثار تاریخی و وضع عمومی کلات نادری و قصر خورشید، مقر فرماندهی نادرشاه افشار و چندین طرح عمران و آبادانی دیدن فرمودند. در دره گز هزاران نفر از اهالی این شهر در مسیر موکب ملوکانه با فریادهای شادی و نثار گل مقدم شاهنشاه خود را گرامی داشتند. در این سفر، اعلیحضرتین و والاحضرت ولیعهد از چندین طرح عمرانی و نوسازی پیرامون حرم بازدید کردند، اما پیش از این بازدیدها، شاهنشاه آریامهر و شهبانوی مهربان و ولیعهد جوان ما، پس از ورود به مشهد، رهسپار حرم شدند و روحانیون در پهنه حرم به پیشگاه اعلیحضرتین و ولیعهد بار یافتند. پس از این آیین اعلیحضرتین به بازدید از بازار رضا رفتند. ...شاهنشاه آریامهر در چهارمین روز سفرشان در مشهد از چادرهای سیل زدگان اخیر قوچان و نیز از بیمارستان مفخم و میهمانسرای جهانگردی بجنورد بازدید فرمودند و ناهار را در این میهمانسرا خوردند. مصاحبه شاهنشاه آریامهر در این روز با خبرنگار رادیو تلویزیون ملی ایران انجام یافت و آریامهر دیدگاه های خود را در باره این سفر به خبرنگار ابراز داشتند. [۶۱]

ShahanshahAryamehrInterviewBojnourd31Ordibehesht2535a.jpg

علیاحضرت شهبانو برای آغاز سفر ۵ روزه از ۵ شهر حاشیه کویر در ساعت ۱۶ با هواپیما از مشهد به بیرجند تشریف‌فرما شدند. در این سفر آقای علم وزیر دربار شاهنشاهی در رکاب شهبانو بودند. سفری که همانند دیگر سفرهای معظم‌لها، برای شهرهای مسیر (بیرجند- فردوس- بشرویه- طبس- نائین و زواره) شگون و فراوانی به ارمغان خواهد آورد. در درازای سفر ۳۲۰۰ کیلومتری شهبانوی ایران به حاشیه جنوبی کویر، مردم با پیشباز گرم، پرشور و بی‌ریای خود، مقدم شهبانوی مهربان خود را گرامی داشتند. در فرودگاه بیرجند فرماندار و فرمانده لشگر خوش آمد گفتند. وزرای کشور، تعاون و امور روستاها، رفاه و تندرستی و مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران از معظم‌له پیشباز کردند. سپس آیین احترامات نظامی به جای آمد و شهبانو از گارد احترام سان دیدند. در آیین فرودگاه بیرجند رؤسای سازمان‌های دولتی و نمایندگان مردم بیرجند شرکت داشتند. علیاحضرت شهبانو نمایندگان طایفه های پیرامون بیرجند را که در لباس‌های محلی از فرسنگ‌ها راه برای پیشباز به بیرجند آمده بودند، مورد مهر قرار دادند. سپس با خودرو به بیرجند تشریف‌فرما شدند. خودروی آورنده علیاحضرت شهبانو روی فرش‌های دستباف مردم بیرجند که در خیابان ها پهن کرده بودند از دروازه شهر تا اقامتگاه گذشت. در دو سوی خیابان‌های مسیر، مردم با هلهله و شادی به شهبانو خوش‌آمد گفتند و برای شهبانو اسفند در آتش ریختند.[۶۲] علیاحضرت شهبانو در دنبال دیدار از شهرهای حاشیه کویر، از فردوس، بشرویه و طبس دیدن کردند. علیاحضرت شهبانو همچنین در چهارمین روز سفر با هواپیما از طبس عازم شدند اما بدی هوا مانع از پرواز بود با این وجود علیاحضرت برنامه سفر را ادامه دادند و با اراده‌ای که همواره معظم‌لها دارند با اتوبوس از اصفهان عازم نائین شدند. بدین گونه مردم نائین و زواره نیز چشمان‌شان به دیدار شهبانوی خود روشن شد.

زد و خورد تروریست‌های چریک فدایی خلق در کرج و قزوین و رشت

TerroristCherikFadaiiKarajQhazvinRasht28Ordibehesht2535.jpg
سالگرد بنیاد هواپیمایی کشوری ایران ۱ خرداد ماه
IranCivilAviationOrgDay1Khordad2535g.jpg

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ در پی زد و خورد با تروریست‌های چریک فدایی، ماموران سه مخفیگاه دیگر تروریست‌ها در شهرهای کرج، قزوین و رشت را کشف نمایند. به دنبال کشف این مخفیگاه‌ها مأمورین بامدادان این خانه‌ها را در شهرهای یاد شده محاصره و سپس به تروریست‌های در خانه‌ها با بلندگو اخطار نمودند که در محاصره قرار دارند و خود را تسلیم نمایند.[۶۳] ولیکن تروریست‌ها به هشدارها توجه ننموده و از داخل پناهگاه‌ها آغاز به تیراندازی و پرتاب نارنجک به طرف مأمورین نمودند و چون اخطارهای مکرر مأمورین نتیجه نبخشید و تروریست‌ها به تیراندازی ادامه دادند، مأمورین ناگزیر شدند بعمل متقابل بپردازند. در اثر این زد و خوردها ده نفر از تروریست‌های ساکن مخفیگاه‌های موصوف (هفت نفر مرد و سه نفر زن کشته شدند) که هویت شش نفر از آن‌ها که از پیش شناخته شده و مشخص بوده‌اند به قرار زیر است و هویت چهار نفر دیگر بعداً اعلام خواهد شد: ۱- بهروز ارمغانی ۲-حسین فاطمی ۳- میترا بلبل صفت ۴- فاطمه غروی- زهرا مدیر شانه چی ۶- اسماعیل عابدینی. در جریان این زد و خوردها در شهرهای رشت و قزوین تروریست‌ها با تیراندازی بی‌هدف خود به خیابان و خانه‌های پیرامون که در برخی از آن‌ها مأمورین مستقر بودند چهار نفر از اهالی محل را (دو نفر در رشت و دو نفر در قزوین) مورد شلیک گلوله قرار داده و به قتل رسانده و شماری از مردم و مأمورین را نیز زخمی نموده‌اند که خوشبختانه از مرگ رهایی جسته‌اند. ...

۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ به مناسبت روز سازمان هواپیمایی کشوری ایران آیینی بر پا شد و مروری بر تاریخچه بنیاد نیروی هوایی شاهنشاهی و سازمان هواپیمایی کشوری ایران انجام یافت.[۶۴] هیئت وزیران در جلسه سی‌ام اردیبهشت ماه ۲۵۰۵ بنا به پیشنهاد وزارت راه تصویب نمودند از نظر ضرورت برای تمرکز امور مربوط به هواپیمایی کشوری چه از نظر رفع احتیاجات داخلی کشور و چه از لحاظ حمل بار مسافر و دیگران، از نظر رعایت مناسبات بین‌المللی در اجراء مقررات مقاوله‌نامه‌ها و قراردادهای هوایی و همچنین انجام اموری که اساساً و معناً در حدود وظایف هواپیمایی کشوری می‌باشد، از اول خرداد ماه ۲۵۰۵ تشکیلاتی به نام سازمان هواپیمایی کشوری تأسیس شود. در سال ۲۵۰۶ اولین بودجه آن به میزان سیصد هزار تومان تعیین و در بودجه کل کشور منظور گردید... سپس طبق قانون هواپیمایی کشوری که در تیر ماه ۲۵۰۸ به تصویب رسید، سازمان هواپیمایی کشوری موجودیت قانونی پیدا کرد. هواپیمایی کشوری یکی از مؤثرترین عوامل رشد اقتصادی و اجتماعی یک جامعه و خود نیز پدیده‌ای منتج از پیشرفت‌های فنی و علمی و اقتصادی و اجتماعی در جوامع مترقی امروز می‌باشد. هواپیما در بادی امر یک وسیله نقلیه سریع است ولی گردش کار هواپیمایی مسائل و اموری در کنار خود دارد که هر یک به تنهایی یک امر مستقل علمی و فنی است و در پاره‌ای جهات یک صفت مستقل امور و مسائل مورد بحث در حد خود از حساس‌ترین و مهم‌ترین و ظریف‌ترین مسائل علمی و فنی است که با هیچیک از فنون و صنایع و پدیده فنی شناخته شده قابل قیاس نیست، همانطور که ظریف‌ترین دستگاه‌های الکترونیکی و پیچیده‌ترین آن‌ها برای هدایت هواپیما و یا در ساختمان هواپیما بکار می‌رود، دقیق‌ترین مباحث علمی و اقتصادی نیز در بکار انداختن هواپیما و بهره‌برداری از آن مورد استفاده و عمل است. امور فوق را در تمام دنیا سازمان‌های هواپیمایی کشوری به عهده دارند. در کشور ما نیز سازمان هواپیمایی کشوری برای نیل به هدف‌های مزبور و ایجاد توسعه و تشویق علوم و صنایع فوق بوجود آمده و مفتخر است که رسالت خود را به نحوی که شاید برای سازمان‌های مشابه غیر قابل تصور بوده است انجام داده و با گام‌های استوار پیش می‌رود.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ ایران دارای سه فرودگاه بزرگ و مجهز بین‌المللی، ده فرودگاه بزرگ درجه یک و دوازده فرودگاه درجه ۲ و ۳ و فرودگاه‌های بی‌شمار کوچک دیگر در کشور ساخته شده و یا در دست ساختمان است. در این فرودگاه‌ها آنچه عمل می‌شود و مشاهده می‌گردد، همان است که در دنیای امروز و در بزرگ‌ترین کشورها انجام می‌یابد. نزدیک به همه مؤسسات بزرگ هواپیمایی دنیا در ایران پرواز می‌کنند و تهران یک گره مواصلاتی بزرگ برای ارتباطات هواپیمایی و پرواز هواپیما درآمده است. مؤسسات هواپیمایی داخلی که با هواپیمای بزرگ و کوچک و هلی‌کوپتر کار می‌کنند و همچنین مؤسسات آموزشی هواپیمایی کشوری که در این مدت بوجود آمده است که نمونه‌های بارز دیگری هستند که نمودار فعالیت‌های هواپیمایی کشوری و پیشرفت آن در کشور ما می‌باشند. سازمان هواپیمایی کشوری چون سایر سازمان‌ها و تشکیلات مملکتی که در سازندگی ایران شریک بوده است، مباهی و مفتخر است که مراتب حق‌شناسی و سپاس فراوان خود را در قبال پیروزی‌های به دست آمده به پیشگاه شاهنشاه آریامهر رهبر بزرگ ملت ایران تقدیم دارد و سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی، سال بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی را به ملت عزیز ایران شادباش بگوید.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ پس از نیمروز با تشریف‌فرمایی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به نگارخانه مهرشاه نمایشگاه «یادبودهای سفر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به آفریقای غربی» گشایش یافت. والاحضرت به فراخوان رؤسای جمهوری شش کشور آفریقای غربی، سنگال، سیرالئون، لیبریا، ساحل عاج، غنا و نیجر به این کشورها سفر کرده بودند. به هنگام بازدید، هدایایی از سوی رؤسای کشورها به حضور ایشان تقدیم شده بود که بخشی از آن‌ها در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. این آثار که دربرگیرنده بافته‌های محلی، مجسمه‌های چوبی، کنده‌کاری روی عاج و اشیاء زینتی است در کنار فرتورهای سفر والاحضرت عرضه شده بود. فرتورها نمودار مراتب احترام‌آمیزی است که رؤسای کشورهای آفریقای غربی نسبت به معظم‌لها ابراز داشته‌اند. آثاری که در نمایشگاه به تماشا گذاشته شده بود در غرفه‌های جداگانه‌ای به نمایش درآمده است و هر غرفه نمایشگر کیفیت فرهنگی و هنری کشوری است که آن آثار از سوی هنرمندان بومی‌اش پدید آمده است.

دیدار رسمی ولیعهد بحرین از ایران

PrinceRezaPahlaviPrinceBahrain1Khordad2535.jpg
فراداشت کتاب ارزنده انقلاب شاه و ملت به ایتالیایی به شاهنشاه آریامهر

۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ به فراخوان والاحضرت همایون ولایتعهد ایران، والاحضرت شیخ حمدبن عیسی آل خلیفه ولیعهد و وزیر دفاع بحرین برای یک بازدید رسمی ۵ روزه از ایران، وارد تهران شدند و در فرودگاه مهرآباد والاحضرت همایون ولایتعهد از میهمان عالی‌قدر خود پیشباز کردند.[۶۵] هنگام ورود والاحضرت ولیعهد بحرین به تهران، در فرودگاه مهرآباد آیین پیشباز رسمی انجام یافت. در پای پلکان هواپیما والاحضرت همایون ولایتعهد ورود میهمان عالی‌قدر خود را به تهران خوش آمد گفتند. دختر خردسالی دسته گلی به والاحضرت ولیعهد بحرین فراداشت. آنگاه والاحضرت همایون ولایتعهد به همراه ولیعهد بحرین در جایگاه مخصوص قرار گرفتند و دسته موزیک گارد شاهنشاهی سرود ملی بحرین و سپس سلام شاهنشاهی را نواخت و گزارش نظامی داده شد. سپس به افتخار ورود ولیعهد بحرین به تهران ۲۱ تیر توپ شلیک شد. در پایان انجام آیین احترامات نظامی، والاحضرت همایون ولایتعهد به همراه ولیعهد بحرین از برابر صف سفرای کشورهای اسلامی گذشتند و پس از ابراز مهر نسبت به آنان با خودرو از فرودگاه مهرآباد رهسپار اقامتگاه اختصاصی شدند. شامگاهان شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در میهمانی شامی که از سوی والاحضرت همایون ولایتعهد به افتخار والاحضرت شیخ حمدبن عیسی ولیعهد کشور بحرین در کاخ نیاوران ترتیب یافته بود شرکت فرمودند. در این میهمانی والاحضرت شاهپور احمدرضا پهلوی و همسرشان، سرکار علیه بانو فریده دیبا، آقای هویدا نخست‌وزیر، آقای علم وزیر دربار شاهنشاهی و عده‌ای از وزراء و مقامات درباری و مقامات مملکتی با بانوان‌شان و همراهان والاحضرت ولیعهد بحرین نیز بودند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ سالوادور دینو ناشر ایتالیایی پیش از نیمروز به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت و کتابی را که از ۱۷ اصل انقلاب شاه و ملت به زبان ایتالیایی فراهم ساخته است به پیشگاه آریامهر فراداشت. در نوشتن و آماده ساختن « کتاب انقلاب شاه و ملت » بیش از ۱۰۰ تن از هنرمندان پرآوازه ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی همکاری داشته اند از جمله ماریو بولاریس نقاش ایتالیایی که ۲۲ طرح زیبا از از شاهنشاه در این کتاب دارد و آنجلو کانواره مجسمه ساز که نقش برجسته چهره شاهنشاه را روی جلد کتاب و نقش فرشته آزادی را در پشت جلد ساخته است. [۶۶]

دیدار رسمی سه روزه ملک خالد پادشاه عربستان ۳ خرداد ماه

ShahanshahAryamehrMalekKhaled3Khordad2535.jpg
ShahanshahAryamehrShahbanouMalekKhaledKhordadNiavaran2535k.jpg
خوش آمد شهردار تهران و فراداشت کلید طلایی شهر تهران
گفتگوهای شاهنشاه و ملک خالد

به فراخوان شاهنشاه آریامهر، پس از نیمروز دوشنبه سوم خرداد ماه، اعلیحضرت ملک خالد پادشاه کشور عربستان برای یک دیدار رسمی وارد تهران شدند و در فرودگاه مهرآباد شاهنشاه آریامهر از ملک خالد پیشباز کردند. [۶۷] لحظاتی پس از ورود، در میدان شهیاد، کلید طلایی شهر بوسیله شهردار به پادشاه کشور عربستان سعودی تقدیم شد و سپس شاهنشاه میهمان عالی‌قدرشان را تا کاخ گلستان، اقامتگاه اعلیحضرت ملک خالد در تهران همراهی فرمودند. شبانگاه از سوی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو میهمانی شامی به افتخار پادشاه کشور عربستان سعودی در کاخ نیاوران برگزار شد. بامداد سه شنبه ۴ خرداد ماه گفتگوهای رسمی رهبران ایران و عربستان در کاخ نیاوران آغاز گردید. منابع آگاه برای این گفتگوها اهمیتی ويژه قائل هستند زیرا گفته می‌شود افزون بر بررسی زمینه‌های همکاری بیشتر، مسائل مربوط به همکاری‌های کشورهای هموند اوپک نیز پیش کشیده خواهد شد. اعلیحضرت ملک خالد در اقامت رسمی چهار روزه به رامسر سفر خواهند کرد و روز پنج شنبه با پسواز رسمی تهران را ترک می‌کنند. بر پایه گزارش خبرگزاری فرانسه از ریاض، محمد یمانی وزیر اطلاعات عربستان سعودی ابراز داشت: دیدار ملک خالد پادشاه عربستان سعودی از ایران که به فراخوان شاهنشاه آریامهر انجام می‌گیرد، در چهار چوب دیدارهایی است که برای نزدیک کردن جهان اسلام به یکدیگر انجام می‌یابد. یمانی روشن ساخت که این دیدار در چهار چوب کوشش‌هایی است ک ملک خالد برای پایداری پیوندهای برادرانه واقعی و اقدام مشترک به سود ملت اسلام و بخاطر رفاه آن انجام می‌دهد. یمانی افزود، سیاست عربستان سعودی به همکاری و سازش عرب و اسلام تحقق می‌بخشد، زیرا عربستان در جستجوی تحمیل حاکمیت خود به دیگران یا به دست آوردن برتری سیاسی نیت. وزیر اطلاعات عربستان سعودی گفت، دیدار ملک خالد از ایران که پس از مسافرت ایشان به پنج کشور عربی خلیج فارس صورت می‌گیرد، به منظور تقویت امنیت منطقه است و تأکید کرد ایران نیز با ما در حفظ تعالیم و شعایر اسلامی شرکت می‌کند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیئت امنای دانشگاه اسپهان برای شرکت در نشست هیئت امناء و بازدید از قسمت‌های مختلف دانشگاه اصفهان با هواپیمای اختصاصی وارد اصفهان شدند. در فرودگاه آقای زاد استاندار استان اصفهان، تیمسار سرلشگر نظری فرمانده مرکز توپخانه و موشک‌ها، آقای دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه اصفهان، رئیس انجمن استان، شهردار، رؤسای دانشکده‌های مختلف دانشگاه اصفهان و چند تن دیگر از پایوران استان با بانوان‌شان از والاحضرت پیشباز کردند. در این سفر آقای اصفیا نایب نخست‌وزیر و وزیر مشاور در امور عمرانی، دکتر نجم‌آبادی وزیر صنایع و معادن، سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و خانم معارفی معاون وزارت کار و امور اجتماعی همراه والاحضرت بودند. والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیئت امنای دانشگاه اسپهان از فرودگاه یک راست رهسپار دانشگاه اسپهان شدند و نشست هیئت امناء این دانشگاه در تالار شورای دانشکده پزشکی به ریاست ایشان برگزار شد. در این نشست مسائل مربوط به دانشگاه اصفهان مطرح شد. سپس والاحضرت از کوی دانشگاه بازدید کردند و قسمتی از ساختمان جدید دانشکده داروسازی و علوم دارویی با بودن ایشان گشایش یافت. همچنین دبیرستان دانشگاه دانشکده دندان پزشکی و هشت بهشت و بازارچه بلند مورد بازدید قرار گرفت. والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیئت امنای دانشگاه اسپهان آنگاه بخشی از ساختمان جدید ساخته شده دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه اسپهان را در آیینی گشودند. در این آیین آقایان اصفیا نایب نخست‌وزیر و وزیر مشاور در امور عمرانی، دکتر نجم‌آبادی وزیر صنایع و معادن، سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و خانم معارفی معاون وزارت کار و امور اجتماعی از باشندگان بودند. آقای دکتر فضل‌اله حکمتیار رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه اسپهان ابراز داشت:

دانشکده داروسازی در سال ۲۵۱۴ شاهنشاهی تأسیس شد و به تنها دانشکده دانشگاه اسپهان در آن زمان یعنی دانشکده پزشکی ملحق گردید و از کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های آن استفاده شد. در سال ۲۵۲۶ با تشکیل هیئت امناء دانشگاه به ریاست عالیه، فعالیت‌های سریع و گسترده‌ای را در جهات کمی و کیفی و بر اساس طرح‌های جدید آغاز کرد. از سال ۲۵۳۱ در اجرای اوامر مبارک دگرگونی‌هایی در این دانشکده انجام گرفت، از جمله ساختمان قدیمی دانشکده پزشکی که دانشکده داروسازی آنجا جای گرفته بود، بازسازی شد و این بازسازی بر مبنای پیش‌بینی‌های لازم شامل کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها، تالار اجتماعات، کتابخانه و تریای دانشجویان گردید که رویهم رفته ۳۷۲۶ متر مربع را در بر می‌گیرد و سپس ساختمان جدید جنب ساختمان پیشین در چهار اشکوب ساخته شد که دو اشکوب آن به گروه بیوشیمی و مرکز میکوتوکسین و دو اشکوب دیگر به گروه مواد دارویی و کارخانه داروسازی اختصاص داده شده است. در این کارخانه که ماشین‌آلات و لوازم ضروری آن از چندی پیش سپارش داده شده تاکنون فرآورده‌های دارویی مورد نیاز کلیه مراکز پزشکی وابسته دانشگاه تهیه می‌شود و کارآموزی دانشجویان در زمینه داروسازی نیز با استفاده از آن‌ها انجام می‌گیرد. این دانشکده از نقطه نظر پژوهشی و انتشار مقالات علمی سهمی بسزا داشته و همانطور که می‌دانید مرکز تحقیقات منطقه‌ای میکوتوکسین در زمینه بررسی آلودگی مواد غذایی و پیشگیری از آن در این دانشکده مستقر بوده و فعالیت‌های پژوهشی و اجرایی آن به سطحی رسیده که مورد تأیید مراکز علمی جهان قرار گرفته است.

پس از آن والاحضرت از قسمت‌های مختلف دانشکده، آزمایشگاه و لابراتوارها بازدید کردند. والاحضرت آنگاه از قسمت جدید ساختمان دبیرستان دانشگاه و دانشکده دندان پزشکی بازدید نمودند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ با پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی جشنواره ایران که به بهانه پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی در هوستون برگزار شده است گشایش یافت. [۶۸] راست افتخاری این فستیوال را علیاحضرت شهبانو پذیرفته‌اند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ در پایان آیین فراداشت سربند پرستاری در تالار پهلوی دانشگاه پهلوی، بیمارستان نوبنیاد شماره ۲ سعدی وابسته به دانشگاه پهلوی، در حضور سرکار علیه بانو فریده دیبا، کار خود را آغاز کرد و سرکار علیه بانو دیبا از قسمت‌های مختلف آن بازدید کردند. دکتر فرهنگ مهر رئیس دانشگاه پهلوی در آیین فراداشت سربند پرستاری، ضمن اشاره به آغاز کار پرستاری در ایران گفت: ایران ده هزار پزشک و ۵ هزار پرستار دارد و بنابراین در امر تربیت پرستار، راه درازی در پیش داریم. خانم طلیعه آگاه رئیس آموزشگاه پرستاری نمازی شیراز گفت: ایران به ۳۰ هزار پرستار نیاز دارد و در حال حاضر با کمبود ۲۵ هزار پرستار روبرو هستیم. وی افزود، سال آینده دانشگاه پهلوی پرستار در سطح لیسانس تربیت خواهد کرد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی گروهی از پزشکان ایتالیایی و انگلیسی متخصص در رشته بیماری‌های کودکان در کاخ اختصاصی در مهرشهر به حضور پذیرفتند. این گروه برای شرکت در کنفرانس علمی و پژوهشی بیماری‌های کودکان که در بیمارستان شماره ۲ بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی برگزار شده به تهران آمده‌اند. در این ملاقات آقای علی نقی سعید انصاری رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی حضور داشت.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ امیرعباس هویدا نخست وزیر بامدادان از تهران برای یک بازدید ۵ روزه از فرانسه و گفتگو با ژیسکاردستن رئیس جمهوری و ژاک شیراک نخست‌وزیر فرانسه رهسپار فرانسه شد. گفتگوهای هویدا- شیراک ایوار (عصر) آغاز می‌شود و فردا ناهار، هویدا میهمان رئیس جمهوری فرانسه است.[۶۹] گفتگوهای هویدا و شیراک ایوار امروز نخست خصوصی خواهد بود و سپس گفتگوها با بودن کارشناسان ایران و فرانسه دنبال خواهد یافت. مهمترین مسائل مورد بحث اقتصادی و به ویژه در زمینه انرژی اتمی و واگذاری نفت در مقابل مشارکت فرانسویان در طرح‌های صنعتی و کشاورزی ایران می‌باشد. در مورد انرژی اتمی قرار است فرانسه ۲ نیروگاه اتمی ۹۰۰ مگاواتی در اختیار ایران بگذارد. اما ایران خواهان همکاری همه‌جانبه ازجمله انتقال تکنولوژی و بارور کردن مجدد سوخت این نیروگاه است. در این زمینه کنترل آژانس بین‌المللی وین را پذیرا است. در حقیقت این مسئله در پاریس مورد بحث نخست‌وزیران دو کشور قرار خواهد گرفت. هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران هفته پیش در پاریس مذاکرات روشنی در زمینه اقتصادی دو کشور بعمل آورد که به موجب آن در سال جاری حجم معاملات بین دو کشور از ۱٫۸ میلیارد دلار به ۲٫۲ میلیارد دلار افزایش می‌یابد. ...

مصاحبه آریامهر شاهنشاه ایران با نشریه عکاظ عربستان سعودی

ShahanshahAryamehrInterviewAkazSaudi5Khordad2535.jpg
ShahanshahAryamehr8Khordad2535.jpg
والاحضرت اشرف در آیین فراداشت سند ۱۰۰ خانه اهدایی
والاحضرت اشرف در آیین فراداشت سند ۱۰۰ خانه اهدایی

۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه‌ای با فرستاده ویژه نشریه عکاظ چاپ عربستان سعودی، سیاست ایران را در برابر مسایل مهم منطقه‌ای و بین المللی روشن ساختند.[۷۰]

۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ به دعوت اعلیحضرت ملک حسین پادشاه اردن هاشمی و ملکه عالیا علیاحضرت شهبانو پیش از نیم روز برای یک دیدار چند روزه و خصوصی رهسپار اردن شدند. در فرودگاه مهرآباد سرکار علیه خانم فریده دیبا و چند تن از پایوران وزارت دربار شاهنشاهی به پسواز آمده بودند. در این سفر والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی علیاحضرت شهبانو را همراهی می‌کنند.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ پرداخت هزینه نگهداری فرزند معلمان در مهدهای کودک را ادارات کل آموزش و پرورش تا ۵۲۰۰ ریال به عهده می‌گیرند. معلمان سراسر کشور برای نگهداری فرزندان در مهدهای کودک ماهانه ۱۰۴۰ ریال می‌پردازند و مانده هزینه را آموزش و پرورش تأمین خواهد کرد. جدول تنظیم شده از سوی وزارت آموزش و پرورش حداقل هزینه نگهداری فرزندان معلمان را بیش از ۵۲۰۰ ریال تعیین کرده است. بر پایه دستورالعملی که به ادارات آموزش و پرورش داده شده است، زنان کارمند اداری و آموزشی که مایلند فرزندان‌شان از مهد کودک استفاده کنند باید برگ درخواست پذیرش مهد کودک را تکمیل کنند و حداکثر تا ۱۵ خرداد آن را به اداره کل امور تعاونی و رفاه کارگران وزارت آموزش و پرورش بفرستند. در جدول یاد شده همچنین سپارش شده است که زنانی با درآمد کمتر از ۵۱ هزار ریال در ماه تنها ده درصد هزینه نامبرده را می‌پردازند و زنان کارمندی که ماهانه از ده هزار ریال تا ۱۵ هزار ریال حقوق ماهانه دریافت می‌کنند ۲۰ درصد از هزینه را می‌پردازند و به نسبت هر ۵ هزار ریال اضافه درآمد باید ده درصد اضافه بر سهمیه قبل را بپردازند.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۵ بنیاد نیکوکاری شاهدخت شمس پهلوی برگزارکننده کنفرانس طب کودکان.[۷۱] در این کنفرانس تازه‌ترین پیشرفت‌های علمی درباره طب کودکان مورد گفتگو و بررسی قرار گرفت. برگزار کننده کنفرانس بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی بود که کنفرانس را در چارچوب پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی برگزار کرد، در این کنفرانس افزون بر پزشکان ایرانی تنی چند از پزشکان برجسته خارجی نیز در کنفرانس شرکت داشتند که دستاورد گفتگوها و تبادل دیدگاه‌های آنان با پزشکان ایرانی به نوبه خود گام مثبتی در راستای شناخت بیماری کودکان و راه درمان آن‌ها می‌تواند باشد. یک نگاه گذرا به فعالیت‌های ارزنده بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی بخوبی نشانی می‌دهد که این بنیاد فعال سالیان دراز است که به تسکین آلام دردمندان کمر بسته است. این بنیاد در ۳۳ سال پیش به هنگام سال‌های شوم زمان جنگ جهانی دوم با کوشش والای شاهزاده خانم نیکوکار والاحضرت شمس پهلوی با سازمان کوچکی شکل گرفت و کار خود را آغاز کرد. علینقی سعید انصاری در گزارشی که در آیین گشایش کنفرانس طب کودکان داد پیشرفت و گسترش کمی و کیفی بنیاد را بیان نمود.


۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در باریابی گروه بررسی مسایل ایران بیاناتی ایراد فرمودند: [۷۲]

... از یک طرف جمعیت مملکت بد نیست، شاید بیشتر از ۳۳میلیون باشد. از طرف دیگر ۵۰ درصد جمعیت ایران در زیر ۱۴ سال است، یعنی در موقع و زمان کار تولیدی نیست. الان عده کمتری باید بکوشند و تولید بکنند و درآمد به دست بیاورند تا ۵۰ درصد بقیه جمعیت را نگهداری بکنند. البته استثنایی هم هست، زیرا بچه‌هایی به وسیله اولیای بی‌خبرشان در سن کم به کار فرستاده می‌شوند، ولی اینها هم روزبه‌روز کمتر می‌شوند.معهذا درآمد سرانه مملکت با چنین وضعی امروز از ۱۶۰۰ دلار تجاوز کرده‌است. منظره ده سال، پانزده سال، بیست سال دیگر را در نظر بگیرید. این درصد معکوس می‌شود. جمعیت تولیدکننده ایران شاید به حدود ۷۵ درصد برسد. چون از طرفی این جوان‌های فعلاً عاطل از نظر تولیدی به حداکثر قدرت تولیدی می‌رسند و جمعیت مملکت هم زیاد می‌شود و این وضع فعلی هم که اسباب اشکال شده، برطرف خواهدشد. الان برای پیداکردن کارگر در خیلی از نقاط مملکت اشکال هست. پیداکردن کارگر کشاورزی مسئله بغرنجی است. بعضی‌ها محصولشان را از نظر کمبود نفرات کشاورزی شاید به طور کامل نتوانند جمع‌آوری بکنند و البته قیمت دستمزدها به طور چشمگیری بالا رفته‌است. حالا تا چه حدی باید تمام کارها را مکانیزه کرد؟ این در اجتماعی که ما می‌خواهیم بسازیم (که امیدوارم فقط تقلیدی از مغرب زمین نباشد و ما خصال و روحیات مثبت و زیبایی را که جزو اصلی تاریخ و فرهنگ ایران است حفظ بکنیم) مطلبی است که باید با مرور زمان معین بشود. البته نمی‌گویم که فرآورده و کارکرد یک نفر ایرانی در روز یا در ماه و یا آخر سال کمتر از یک فرد دیگری در یک مملکت پیشرفته باشد، برای اینکه اگر این طور باشد، مسلماً به همان اندازه نمی‌تواند نه مزد بگیرد و نه درآمد داشته‌باشد و یک نوع حالت عقب‌ماندگی پیدا می‌کند. ولی ارتباط دادن کار ماشین با کار انسان مطلبی است که هر قدر در اطراف آن بررسی بکنید، زیادی نخواهدبود....

۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ بنا بر درخواست جنبش ملی نیکوکاری والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی پذیرفتند که به بزرگداشت خدمات انسانی نیکوکار ارجمند، آقای محمد فرسایی، سندهای یک صد خانه اهدایی ایشان را در همدان به ساکنان خانه‌ها بدهند.[۷۳] این برنامه با ورود شاهدخت اشرف پهلوی به همدان در آیین ویژه‌ای که در کوی فرسایی برگزار شد، انجام گرفت. در این سفر عبدالرضا انصاری قایم مقام شاهدخت اشرف پهلوی در امور اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی، بانو هما زاهدی نماینده مردم همدان در مجلس شورای ملی در رکاب والاحضرت اشرف پهلوی با هواپیما در فرودگاه همدان فرود آمدند. آقای خدایاری استاندار همدان و گروهی از پایوران کشوری و لشکری به پیشباز والاحضرت اشرف و همراهان آمدند.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ ایران برای بنیاد کارخانجات نساجی، سیمان، مجتمع کشت و صنعت، نیشکر، طرح‌های دامپروری، کشتارگاه و ایجاد شبکه راه‌ها، ماکروویو و اجرای طرح‌های مشترک صنعتی و کشاورزی در حوزه مشترک رود هیرمند به افغانستان کمک می‌دهد و در برخی از این پروژه‌ها شرکت می‌کند. در بررسی‌ها درباره ایجاد صنایع نیشکر، افغانستان از خدمات مهندسین مشاور ایرانی ماکروویو بهره مند خواهد شد و دو کشور اقدامات نیازین را برای گسترش مبادلات بازرگانی انجام می‌دهند و هم چنین نمایشگاه بزرگی از کالاهای ایرانی در کابل برگزار می‌شود. افزون بر این، امکان تشکیل یک شرکت مختلط واردات و صادرات بین دو کشور بررسی شده است. دکتر تسلیمی وزیر بازرگانی که در رأس هیئت بازرگانی به افغانستان رفته بود، علاوه بر مذاکرات با مقامات اقتصادی و دستینه کردن پروتکل جدید با پرزیدنت داودخان رئیس دولت و صدراعظم افغانستان دیدار کرد و با وزیران برنامه‌ریزی و بازرگانی صنایع و معادن جداگانه گفتگوهایی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور انجام داد. ایران برای تأسیس بانک توسعه صادرات افغانستان ده میلیون دلار وام به این کشور پرداخت می‌کند و وام‌های دیگری نیز برای ساختن کارخانجات نساجی، سیمان، مجتمع کشت و صنعت، نیشکر، طرح‌های دامپروری، ۵ کشتارگاه و توسعه شبکه راه‌ها، ماکروویو و نیز اجرای طرح‌های مشترک صنعتی و کشاورزی در حوزه مشترک هیرمند در نظر گرفته شده است که پس از بررسی‌های لازم در اختیار افغانستان گذاشته خواهد شد.

دیدار رسمی پرزیدنت اتریش از ایران ۱۳-۹ خرداد ماه

دور نخست گفتگوهای سران ایران و اتریش

به فرا خوان شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو، پرزیدنت جمهوری فدرال اتریش رودلف کِرش اِشله‌گر و بانو [۷۴] برای یک دیدار رسمی پنج روزه از ایران پس از نیمروز نهم خرداد ماه وارد تهران شدند.[۷۵] هواپیمای آورنده پرزیدنت کِرش اِشلِه‌گر و همسرشان ساعت پانزده و سی دقیقه در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در پای پلکان هواپیما از میهمانان عالی قدرشان پیشباز کردند. پرزیدنت کِرش اِشلِه‌گر همراهان خود را به اعلیحضرتین شناساندند، آنگاه آریامهر نیز پیشبازکنندگان را به میهمانان شناساندند. هویدا نخست وزیر، شریف امامی رییس مجلس سنا، ریاضی رییس مجلس شورای ملی، علم وزیر دربار شاهنشاهی، خلعتبری وزیر امور خارجه، رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، رییس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه، رییس کل تشریفات شاهنشاهی، رییس دفتر مخصوص شاهنشاهی، رییس دفتر مخصوص شهبانو و فرمانده گارد شاهنشاهی در فرودگاه برای آیین پیشباز رسمی از پرزیدنت کِرش اِشلِه‌گر و بانو، آمده بودند.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ کِرش اِشله‌گر پرزیدنت اتریش و بانو پیش از نیم روز از تهران به سوی وین پرواز کردند. آریامهر و شهبانو خود در فرودگاه به پسواز میهمانان والا مقام آمدند و آیین پسواز رسمی انجام یافت. نخست شاهنشاه آریامهر و پرزیدنت اتریش در جایگاه ویژه قرار گرفتند. دسته موزیک گارد شاهنشاهی سرود ملی اتریش و سپس سلام شاهنشاهی را نواخت و آنگاه رهبران دو کشور از گارد احترام سان دیدند. سپس آعلیحضرتین و میهمامان از برابر ردیف رییس‌های هیات‌های سیاسی در دربار شاهنشاهی گذشتند. پس آیین بدرود، پرزیدنت کِرش اِشله‌گر و بانو سوار هواپیما شدند. هواپیما ساعت ۱۱ تهران را ترک کرد. هویدا نخست وزیر، شریف امامی رییس مجلس سنا، ریاضی رییس مجلس شورای ملی، رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، رییس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه، در فرودگاه در آیین پیشباز پسواز سرافرازی بودن داشتند.

NationalIranianTelevisionRadio2535.jpg

۹ خرداد ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نشست هیئت امنای بنیاد اشرف پهلوی در کاخ اختصاصی والاحضرت در سعدآباد برگزار شد. در این نشست امیرعباس هویدا نخست وزیر، جعفر شریف امامی و عبدالله ریاضی رؤسای مجلسین سنا و شورای ملی و جمشید آموزگار وزیر کشور، هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، صفی اصفیاء وزیر مشاور و خانم مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران و عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در امور اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، ناصر یگانه رئیس دیوانعالی کشور، سناتور علی رضایی و پیروز مدیر عامل بنیاد والاحضرت اشرف و گلسرخی خزانه‌دار بنیاد حضور داشتند. نخست مدیر عامل گزارشی به آگاهی باشندگان رساند و سپس آیین نامه‌های کمک به کتابخانه‌ها و انتشارات، تأسیس شعبه و نمایندگی‌ها و کمک به دانش‌پژوهان و مؤسسات تحقیقاتی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. در پایان این نشست والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در مورد برنامه‌های آینده بنیاد دستوراتی دادند. [۷۶]

۹ خرداد ماه ۲۵۳۵ قرارداد ساختن مجتمع ۱٫۲ میلیون تُنی فولاد اصفهان دستینه شد. با ۷۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، یک مجتمع تولید فولاد در اصفهان پایه گذاری شد. عملیات مهندسی این پروژه و بخشی از عملیات زیربنایی آن امسال ۲۵۳۵ شاهنشاهی انجام می‌شود و تهیه عملیات اجرایی از سال آینده شروع خواهد شد. زمان آغاز بهره‌برداری از این طرح سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی پیش‌بینی شده است. قرارداد نهایی مجتمع تولید فولاد اصفهان را پس از نیم روز دکتر محمدرضا امین مدیر عامل شرکت ملی صنایع فولاد ایران از سوی ایران و «مانتی فینیستن» رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد بریتانیا دستینه کردند. پس از دستینه شدن این قرارداد اعلام شد: در اجرای اوامر شاهنشاه آریامهر، برای افزایش تولید فولاد کشور، شرکت ملی صنایع فولاد ایران و شرکت فولاد بریتانیا برای مهندسی و نظارت بر اجرای طرح مجتمع فولاد اصفهان و همچنین کارآموزی کارکنان ایرانی و کمک‌های فنی برای بهره‌برداری، این قرارداد را دستینه نهادند. مجتمع تولید فولاد اصفهان دربرگیرنده کلیه لوازم و ماشین‌آلات برای تولید سالانه ۲/۱ میلیون تن فولاد مذاب و تأمین قسمتی از فولاد ساختمانی مورد نیاز بازار کشور خواهد بود. [۷۷]

۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ شه بندر عباس و پیشرفت‌هایش در پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی . [۷۸]

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ پیام شاهنشاه آریامهر در کنفرانس اسکان بشر از سوی وزیر مسکن و شهر سازی خوانده شد و با استقبال فراوان و بی‌مانند همه نمایندگان و تماشاچیان در کنفرانس روبرو گردید. کورت والدهایم دبیر کل سازمان ملل متحد که در کنفرانس اسکان شرکت داشت، در گفتگویی با خبرنگار رادیو تلویزیون ایران درباره پیام شاهنشاه آریامهر اظهار نظر کرد و گفت: پیام شاهنشاه ایران بسیار جالب بود. شاهنشاه آریامهر و دولت ایران زیر رهبری‌های معظم‌له همیشه به هدف‌های سازمان ملل متحد کمک‌های پرارزشی فرموده‌اند. دبیرکل سازمان ملل متحد از کمک‌های ارزشمند شاهنشاه آریامهر سپاسگزاری کرد و افزود: فرستادن این پیام از سوی شاهنشاه ایران خود دلیل عنایت ویژه به سازمان ملل و نمایانگر علاقه زیاد معظم‌له به حل مشکلات مردم جهان است. کورت والدهایم گفت: همانطوری که شاهنشاه آریامهر در پیام خود فرموده‌اند، هدف کنفرانس اسکان بشر این است که اصولی را اعلام کند و خط مشی‌هایی را برای اقدامات ملی و بین‌المللی در زمینه اسکان بشر ارائه دهد. دبیر کل سازمان ملل متحد در پایان مصاحبه افزود: ما روی کمک به کشورهای در حال توسعه تکیه می‌کنیم تا به این ترتیب به بهبود شرایط زندگی مردم جهان کمک شود.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو نشست هیات امنای دانشگاه فرح پهلوی در کاخ نیاوران برگزار شد. [۷۹]در این نشست گزارش‌های درباره به بررسی‌ها و کارهای انجام شده از سوی رییس دانشگاه به آگاهی رسید و درباره آن گفتگو شد. علیاحضرت شهبانو در روشن ساختن هدف دانشگاه فرح پهلوی فرمودند: یکی از دلایل تشکیل این دانشگاه تربیت بانوان با ویژگی‌های خاص رهبری در سطوح تصمیم گیری مملکت است. منظور از قدرت رهبری تنها قابلیت و کفایت تخصصی و تکنیکی نیست و این ویژگی هنگامی تکامل و تمامیت می‌یابد که با مدیریت و آگاهی از مسولیت‌های طبیعی و غریزی در سطح خانواده توام باشد. بنابراین هدف این دانشگاه بیرون دادن فارغ التحصیل به صرف داشتن دانشنامه نخواهد بود بلکه تکید بیشتری بر کیفیت تحصیل و ارزش‌های آموزش توام با تقویت و تربیت نیروی معنوی در زمینه روابط اجتماعی اخلاق و رفتارهای فردی و گروهی خواهد بود.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ دریابان «مالر» فرمانده ناوگان فرانسه مستقر در اقیانوس هند که همراه با دو ناوشکن برای بازدید دوستانه وارد بندرعباس شده است، در مصاحبه‌ای پیشرفت‌های نیروی دریایی ایران را ستود و گفت، نیروی دریایی ایران از هر لحاظ یک عامل بسیار مهم در منطقه است. دریابان فرانسوی گفت: مسیر کشتیرانی در اقیانوس هند فعلاً تهدید نمی‌شود ولی اگر یک بحران وخیم بروز کند، مسلم است که این منطقه یکی از مناطق حساس کره زمین خواهد بود، زیرا اقیانوس هند شریان حیاتی اقتصادی جهان است.

۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ کاردینال «پینیه دولی» نماینده پاپ پل ششم در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت. در این باریابی سفیر واتیکان در دربار شاهنشاهی ایران نیز حضور داشت.

۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ ایرج اسکندری دبیر اول کمیته مرکزی حزب منحله توده در سخنانی در کنگره حزب سوسیالیست متحده جمهوری دمکراتیک آلمان ایراد کرد. [۸۰]

۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ نمایشگاه پیشرفت‌های کرمانشاهان در عصر پهلوی در روز چهارشنبه دوازدهم خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی در آیینی از سوی آقای امیر حسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان گشایش یافت.[۸۱] در این نمایشگاه مظاهری از پیشرفت‌های کرمانشاهان در نیم قرن شاهنشاهی پهلوی به معرض نمایش گذاشته شده است. نمایشگاه شامل چهل و چهار غرفه در محدوده‌ای به وسعت یک صد هزار متر مربع است که با همکاری لشگر هشتاد و یک زرهی و کلیه سازمان‌های بخش خصوصی و صاحبان صنایع برپا شده است.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران تالارهای نوبنیاد نمایشگاه دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را گشودند و از نمایشگاه تاریخ علوم و تکنولوژی در ایتالیا دیدن کردند. به هنگام تشریف‌فرمایی علیاحضرت شهبانو به دانشگاه تهران، دکتر منوچهر اقبال رئیس هیئت امنای دانشگاه تهران، دکتر عبدالحسین سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، دکتر نهاوندی رئیس دانشگاه تهران، سفیر کبیر ایتالیا در دربار شاهنشاهی به پیشباز معظم‌لها آمدند و دکتر کوثر سرپرست دانشکده هنرهای زیبا خوش آمد گفت و گزارشی از برگزاری نمایشگاه به آگاهی رسانید. آنگاه علیاحضرت وزیر پژوهش‌های علمی ایتالیا و هیئت ایتالیایی همراه وی را به حضور پذیرفتند و از قسمت‌های مختلف نمایشگاه بازدید نمودند. در این نمایشگاه فرتور ابوعلی سینا نیز دیده می‌شد که در کنار آن نوشته شده بود که تاریخ علوم در ایتالیا بر اثر تماس با دانشمندان ایرانی و نوشته‌های آنان از جمله نوشته‌های دانشمند بزرگ ایران ابن سینا آغاز شده است. در پایان این بازدید علیاحضرت شماری از دانشجویان ورزشکار و هنرمند و هیئت رئیسه انجمن‌های مختلف را پذیرفتند و دکتر امیر ارجمند معاون امور دانشجویی دانشگاه تهران این دانشجویان را معرفی کرد. علیاحضرت در باره برنامه‌های عمران ملی فعالیت‌های حزب رستاخیز در دانشگاه‌ها سئوال فرمودند که پاسخ‌های لازم به آگاهی رسید و گفته شد ۱۲ هزار نفر از دانشگاه تهران در اردوهای عمران ملی شرکت خواهند کرد. علیاحضرت با تأکید در زمینه لزوم گسترش و شناخت فرهنگ ملی فرمودند: ادبیات و فلسفه ما نیز باید پا به پای فرهنگ ملی گسترش و توسعه یابد. علیاحضرت شهبانو درباره لزوم ادامه فستیوال هنری دانشگاه‌ها (که چند سالی است برپا می‌شود) دستوراتی در باره رفاه دانشجویان به مسئولان اداری دانشگاه صادر فرمودند و با یک یک دانشجویان به گفتگو پرداختند. آنگاه علیاحضرت استادان دانشکده هنرهای زیبا را به حضور پذیرفتند و با آنان نیز مدتی به گفتگو پرداختند.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ وزیر تندرستی و رفاه اجتماعی در یک گفتگو با خبرنگاران در شهر کرد به آگاهی رساند که در چند روز آینده مرکز اورژانس شهر کرد مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت و پس آن عملیات اجرایی یک بیمارستان بزرگ با ظرفیت ۴۰۰ تختخواب شروع خواهد شد. وزیر تندرستی در این گفتگو ابراز داشت: در حال حاضر یک دستگاه آمبولانس مجهز به بی‌سیم در شهر کرد مستقر شده است که با شروع کار مرکز اورژانس از سوی این مرکز مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. احداث یک بیمارستان منطقه‌ای با ظرفیت ۴۰۰ تختخواب، تأسیس بانک خون و بانک رفاه کارگران و ایجاد چند مرکز تندرستی و یک درمانگاه مجهز برای کارگران از جمله طرح‌هایی است که در آینده در شهر کرد پیاده خواهد شد. در مورد فراهم ساختن مواد غذایی برای تغذیه رایگان دانش‌آموزان، وزیر رفاه یادآور شد که در سال تحصیلی آینده مواد غذایی مورد نیاز دانش آموزان در محل تهیه خواهد شد و به همین لحاظ یک صورت غذایی کامل با ۵۰ نوع ترکیبات غذایی توسط انستیتو عالی تغذیه تهیه شده که پس از تصویب به اجرا گذاشته خواهد شد.

مصاحبه آریامهر شاهنشاه ایران با گزارشگر تلویزیون دانمارک ۱۵ خرداد ماه

ArymehrInterviewDanishMedia15Khordad2535a.jpg
علیاحضرت شهبانو در بازدید از سیستم‌های کامپیوتری سازمان برنامه و بودجه

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه‌ای با گزارشگر تلویزیون دانمارک در کاخ نیاوران [۸۲] در پاسخ به آینده کشور چنین گفتند: اگر همه چیز مانند امروز پیشرفت داشته‌باشد، ظرف ۱۲ سال آینده ما به مرحله ترقیات امروز اروپا دست خواهیم یافت و به اروپای امروزی خواهیم رسید و پس از یک نسل، می‌گوییم ۲۵ سال بعد، یکی از کشورهای توسعه‌یافته جهان خواهیم بود. من نمی‌خواهم مرتبه معینی برای مقام آینده کشورم تعیین کنم، اما تأکید می‌کنم ما در ردیف برجسته و بالایی قرار خواهیم گرفت و این مقام عالی را با توجه به پایه‌های عظیم فلسفی، با رعایت احترامات انفرادی، آزادی‌های انفرادی، مردمی آزاده در جامعه‌ای آزاد اما تابع قوانین و اصول انسانی و حفظ احترام به منافع اکثریت جستجو می‌کنیم و برای رسیدن به چنین موقع و مقامی است که کوشش می‌کنیم. شما می‌دانید که با در نظر گرفتن منافع عمومی، تمام مؤسسات بزرگ ایران ملی شده، جنگل‌ها، چراگاه‌ها و حتی آب ملی شده و برنامه‌های بسیار مهمی در دست اجرا است. بنابراین من ایران آینده را نیرومند، جامعه‌ای متکی به عدالت اجتماعی و آزادی‌های انفرادی می‌بینم که به آن دست خواهیم یافت و در تأمین این هدف ستوده و ممتاز از مردم و از مرام‌های خارجی هیچ گونه استفاده نخواهم کرد. ما از ایسم‌های بیگانگان پیروی نخواهیم کرد، زیرا خود اصول و عقاید و فرضیات لازم را دارا هستیم و شاید بهتر می‌دانیم برای کشور ما چه چیزهایی خوب است و چه چیزی خوب نیست. اینها بینش و آینده‌نگری ما است.

شهبانو در سازمان برنامه و بودجه

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیم روز دری یک بازدید پنج ساعته از سیستم‌های برنامه ریزی ایران در سازمان برنامه و بودجه دیدن کردند. ساعت ۱۵ و ده دقیقه هویدا نخست وزیر، مجیدی وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیران کشور، امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات و جهانگردی، علوم و آموزش عالی، مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران از علیاحضرت شهبانو پیشباز کردند. علیاحضرت آنگاه به سالن کنفرانس وارد شدند و نشست آینده نگری در پیشگاه شهبانو برگزار شد. مجیدی در گزارشی کارهای سازمان برنامه و بودجه و کاربرد رایانه را برای آینده به آگاهی رسانید. علیاحضرت شهبانو پس از شنیدن گزارش وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه فرمودند: در بسیازی از سازمان‌های مملکت مطالعاتی در زمینه‌های امکانات اقتصادی و اجتماعی و جغرافیایی منطق به عمل می‌آید این مطالعات می‌بایستی در شورای آمایش سرزمین متمرکز و نسبت به پروژه‌های آن بررسی لازم به عمل آید:...

HoveydaPMInterviewTerroristsInIran2535.jpg

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ هویدا نخست وزیر در مصاحبه‌ای با روزنامه نگاران فاش کرد که دانشجویان تروریست در خارج آموزش می‌بینند. [۸۳] نخست‌وزیر گفت چرا وقتی در ایران اقدامی علیه یک خرابکار می‌شود، فوراً به ما حمله می‌کنند اما درگیری مسلحانه پلیس در کشورهای دیگر مثل خود آمریکا یک امر عادی و طبیعی تلقی می‌شود. مطالب فوق را آقای هویدا در مصاحبه با خبرنگاران خارجی بیان کرد. در این جلسه خبرنگاری درمورد کسر بودجه سئوال کرد، نخست‌وزیر گفت: بله، بودجه ما اندکی بیش از ۵ درصد کسری دارد ولی به من بگویید که آیا شما از کسر بودجه فاحش دولت‌های دیگر حتی دولت‌های خودتان اطلاع دارید؟ خودتان می‌دانید که وضع اقتصادی ایران محکم و قوی است و آینده آن نیز از امروز درخشان‌تر است. پس چرا درباره این کسر بودجه مختصر ما اینهمه هیاهو می‌کنید که گویا ما به این علت دیگر اقتصادی هم نباید داشته باشیم و دیگر چیزی برایمان باقی نمانده است. علت این قضاوت‌های مغرضانه چیست؟

سفر دو روزه شهبانو به همدان

علیاحضرت شهبانو در فرودگاه همدان

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیم روز برای یک سفر دو روزه رهسپار همدان شدند. [۸۴]در فرودگاه همدان آیین پیشباز رسمی از علیاحضرت شهبانو انجام یافت. درپای پلکان هواپیما آقای خدایاری استاندار همدان خوش آمد گفت و سپس گارد احترام آیین احترامات نظامی به جای آورد. علیاحضرت شهبانو با پیشباز فوق العاده مردم همدان وارد شهر همدان شدند. آنگاه علیاحضرت شهبانو از آرامگاه باباطاهر که بنای آن در زمان اعلیحضرت رضا شاه بزرگ ساخته شده بود و شش سال پیش بسیار زیبا بازسازی شده بود، دیدن کردند. سپس ساختمان دوره مشترک علوم پایه دانشگاه بوعلی و خانه‌های ارزان قیمت همدان مورد بازدید قرار گرفت. علیاحضرت شهبانو از هنرستان صنعتی ، کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرکز رفاه خانواده سازمان زنان ایران همدان پس از نیم روز بازدید کردند. آنگاه علیاحضرت به دانشگاه بوعلی تشریف فرما شدند و پروانه آغاز ساختمان این دانشگاه را صادر فرمودند. در سفر علیاحضرت شهبانو به همدان وزیران آموزش و پرورش، آموزش عالی، پست و تلگراف و تلفن، صنایع و معادن، رییس دفتر مخصوص علیاحضرت و سفیر فرانسه در ایران و شماری از فرنشینان کشوری در رکاب معظم لها بودند.


۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۵ در سمینار بررسی مسائل تغذیه اعلام شد، با فراهم ساختن پروژه‌هایی، ترتیبی داده خواهد شد تا خانواده‌های کم درآمد، غذای رایگان دریافت کنند. در این سمینار همچنین مسئولین امور اعلام کردند، سال گذشته حدود ۲ هزار تُن غذای کودک از خارج وارد شد. این رقم در دو سه سال آینده به سه برابر افزایش خواهد یافت. برای جوابگویی به چنین درخواستی، بجز کارخانه غذای کودک، وزارت کشاورزی که حداکثر سه هزار تُن در سال گنجایش دارد یک کارخانه مشابه بوسیله بخش خصوصی نیز در دست احداث است. در گزارشی که مدیریت بهداشت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه تهیه کرده و در سمینار بررسی مسایل تغذیه که نشست خود را در سازمان برنامه آغاز کرد، مطرح شد، آمده است که با توجه به گسترش برنامه‌ریزی تغذیه در برنامه‌های عمرانی و توجه بیشتر و ژرف تر به بهبود وضع تغذیه، تدوین خط مشی جامع و ملی و دراز مدت تغذیه ضرورت دارد. در این گزارش افزوده شده است، بررسی‌هایی پیرامون امکانات تولید غذای ارزان قیمت کودک، افزودن مواد مغذی به آن تعیین خط مشی آموزش و تحقیقات تغذیه در سطح کشور و همچنین مطالعه برای تعیین سازمان و تشکیلات لازم برای امور تغذیه در کشور انجام شده و دستاورد این مطالعات در اختیار سمینار بررسی مسایل تغذیه قرار خواهد گرفت. در این سمینار مطالعاتدرباره حمایت از مصرف کننده با تأمین قسمتی از بهای مواد غذایی تحویل رایگان مواد غذایی به خانواده‌های کم درآمد و آموزش مادران به منظور تهیه غذای خانگی با تلفیق روش‌های سنتی و مبانی تغذیه جدید بررسی می‌شود.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۵ ایران در نمایشگاه مونترال دگرگونی و پیشرفت‌های اقتصادی، بازرگانی، اجتماعی، فرهنگی و هنری خود را به نمایش می‌گذارد. نمایشگاه جهانی مونترال با فرنام «بشر و دنیای او» در تیر ماه امسال برگزار خواهد شد. سازمان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران، با شرکت در نمایشگاه نامبرده دگرگونی‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی را در همه زمینه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با توجه به تم اصلی این نمایشگاه به نحوه گسترده‌ای عرضه خواهد کرد. این دگرگونی‌ها و پیشرفت‌ها در غرفه ۲ هزار متری ایران به نمایش قرار خواهد گرفت. فضای غرفه کاملاً ایرانی خواهد بود و چون برگزاری این نمایشگاه برابر با برگزاری بازی‌های المپیک در مونترال است، در کنار این سازندگی‌ها تحولات ورزشی ایران و راهی که کشور ما از آغاز تا کنون در زمینه ورزش پیموده است در این‌جا نیز به نمایش گذاشته خواهد شد. ورودی غرفه ایران چنان ساخته و تزیین خواهد شد که نمایانگر معماری استادیوم ورزشی آریامهر باشد. به بیان دیگر، غرفه ایران در نمایشگاه جهانی مونترال به شکل استادیوم آریامهر ساخته خواهد شد. در درازای برگزاری این نمایشگاه دو حلقه فیلم از مشارکت ملت ایران در پیشرفت‌ها و بهسازی کشور نمایش داده خواهد شد.

کشتی آریا رستاخیز در بندر شاهپور

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۵ در ساعت یازده بامداد روز ۱۷/۳/۲۵۳۵ یک فروند کشتی پانزده هزار تنی، متعلق به ناوگان کشتیرانی ملی آریا، بنام آریا رستاخیز، حامل کالای تجارتی وارد بندر شاهپور شد و در اسکله‌های پتروشیمی شاهپور پهلو گرفت. هنگام ورود کشتی که برای نخستین بار وارد آب‌های ایران شده بود، آیینی با بودن آقای ساری نوایی فرماندار بندر ماهشهر و مسئولان کشتیرانی آریا، کشتی نامبرده گلباران گردید و از سوی مسئولان کشتیرانی ملی آریا شعبه بندر شاهپور، چندین حلقه گل که پیشتر تهیه شده بود به کاپیتان و ملوانان کشتی آریا رستاخیز اهداء گردید. به همین مناسبت در ساعت ۲۰ روز پسین میهمانی شامی از سوی مسئولان کشتیرانی ملی آریا در بندر شاهپور در کشتی آریا رستاخیز برپا گردید. در این میهمانی آقایان مهندس عبدالرحیم شفیعی مدیریت کل اداره بندر و ساری نوایی فرماندار بندر ماهشهر، مهرابیان شهردار بندر شاهپور، فروتن مدر کل گمرک خوزستان و معاونین گمرک و اداره بندر و رؤسای شرکت شیمیایی شاهپور همراه بانوان‌شان در میهمانی که در کشتی آریا رستاخیز برپا گردیده بود شرکت نمودند. در این میهمانی آقای اسدی رئیس شرکت ملی کشتیرانی آریا شعبه بندر شاهپور بیاناتی در مورد پیشرفت ناوگان کشتیرانی ملی آریا برای باشندگان بیان داشت. در این میهمانی که تا پاسی از نیمه شب ادامه داشت، جمال خواننده ترانه‌های بندری رادیو تلویزیون خوزستان با ترانه‌های بندری خود شور و شادمانی برپا نمود.

دولت رفاه
TerroristsReleaseFromPrisonKhordad2535.jpg
ExecutiveCommitteeOlympicGames18Khordad2535.jpg

۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ با پیام علیاحضرت شهبانو دومین سمینار ملی رفاه اجتماعی ۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی در تهران گشایش یافت، [۸۵] علیاحضرت فرمودند:[۸۶] بسیار خوشوقتم که امروز با این پیام دومین سمینار ملی رفاه اجتماعی کار خود را آغاز می‌نماید. نخسین سمینار ملی رفاه اجتماعی در اسفند ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی برگزار گردید. هنگام افتتاح نخستین سمینار ملی رفاه اجتماعی اعلام نمودم که هدف سمینار در وهله اول یافتن بهترین راه اجرای برنامه‌های پیش‌بینی شده برای به دست آوردن مطلوب‌ترین نتیجه برای عموم مردم و در وهله دوم یافتن راه‌حل‌ها و پیشنهادهای جدید در مورد مسائل رفاه اجتماعی برای تجدید نظر در برنامه عمرانی پنجم کشور است. اکنون که حدود دو سال از برگزاری نخستین سمینار ملی رفاه اجتماعی می‌گذرد و دومین سمینار ملی کار خود را آغاز می‌کند، رشد شتابان اقتصادی و توسعه سریع اجتماعی ابعاد تازه و پیچیده‌ای از نظر رفاه و تأمین اجتماعی پدیدآورده و در نتیجه، کوشش‌های وسیع‌تری را از دیدگاه‌های تازه ضروری ساخته است. با آنکه رشد و توسعه هماهنگ زیر بنای اقتصادی و نیروهای تولید از شرایط ما قبلی برای سازندگی تمدن بزرگ ایرانی است، ...

۱۹ خرداد ماه ۲۵۳۵ دادرسی ارتش به آگاهی رساند که به فرمان همایونی ۳۰۱ تن محکومین دادگاه‌های نظامی عفو شدند. مصیبتی بزرگ بر ملت ایران. به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی و بیست و سوم خرداد ماه سالروز بنیاد نهادن لژیون خدمتگزاران بشر شمار ۳۰۱ نفر تروریست که در دادگاه‌های نظامی محکوم شده بودند از زندان‌ها آزاد می‌شوند. فرمان همایونی به زندان‌های کشور داده شد تا این تروریست‌ها در روز ۲۲ خرداد ماه از زندان آزاد شوند.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ سه کارخانه قند و شکر از سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. در حال حاضر ۳۳ کارخانه قند و شکر سالانه ۷۰۰ هزار تُن تولید دارند. بهره‌برداری از سه کارخانه قند و شکر داخلی به ظرفیت تولیدی ۳۳۰ هزار تُن قند و شکر در سال آینده آغاز خواهد شد. اولین واحد، کارخانه قند «اسفراین» با تولید ۳۰ هزار تُن قند و شکر است. از این کارخانه در سال آینده بهره‌برداری کامل خواهد شد و در روز ۲۵۰۰ تُن چغندر قند را تبدیل به قند و شکر خواهد کرد. همزمان با گسترش کشت نیشکر در خوزستان، در دزفول یک کارخانه تولید شکر به گنجایش پنجاه هزار تُن در سال در دست ساختمان است که در نوع خود بی‌همانند است. از این کارخانه تا دو سال دیگر بهره‌برداری خواهد شد و روزانه پنج هزار تُن چغندر در آن تبدیل به به شکر خواهد شد. کارخانه سومی که بهره‌برداری از یک سوم آن در سال آینده آغاز خواهد شد، کارخانه نیشکر دیمچه است که در درازای سه سال به ظرفیت اصلی خود خواهد رسید. این کارخانه به تنهایی سالانه ۲۵۰ هزار تُن شکر سفید تولید خواهد کرد و به این ترتیب پیش بینی می‌شود به زودی کشور کاملاً از ورود قند و شکر از خارج بی‌نیاز گردد. هم اکنون ۳۳ کارخانه قند و شکر با تولید سالانه ۷۰۰ هزار تُن قند و شکر در داخل مشغول بکارند. ۳۲ کارخانه قند در هر روز ۵۰۲۵۰ تُن جغندر را تبدیل به قند و شکر و یک کارخانه نیشکر در هفت تپه روزانه ده هزار تُن نیشکر را تبدیل به شکر می‌کند. سطح زیر کشت چغندر قند در سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۸۷۰۰ هکتار میزان تولید قند و شکر در سال قبل مجموعاً ۶۶۰ هزار تُن بود که امسال از مرز ۷۰۰ هزار تُن خواهد گذشت. بر اساس یک آمار رسمی با تولید ۶۶۰ هزار تن قند و شکر در داخل از خرج ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشورجلوگیری شده است. مصرف سرانه قند و شکر در حال حاضر در ایران ۳۰ کیلو است که ۲۱ کیلوی آن در داخل تهیه می‌شود.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شهرک بزرگ و مدرن الهیه، با پنج هزار واحد مسکونی در محدوده‌ای به مساحت ۲ میلیون متر مربع در نزدیکی کرمانشاهان ساخته می‌شود.[۸۷] با الهام از پیام اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر به کنفرانس جهانی مسکن در شهر وانکوور در کانادا، در استان کرمانشاهان گام دیگری برای تأمین مسکن برداشته شد. در شهرک الهیه که در حضور والاگهر شهرام پهلوی بنای آن آغاز گردید، پنج هزار واحد مسکونی ساخته می‌شود. ساختمان این شهرک پانزده میلیارد ریال هزینه در برخواهد داشت. شرکت خانه‌سازی الهیه مفتخر است که مجری یکی از منویات اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر در جهت تأمین مسکن است. اشاره: میل به شهرنشینی و افزایش سطح زندگی و پیشرفت‌های صنعتی در عرصه جهانی مسئله مشکل مسکن را بوجود آورده است چندانکه نه تنها از لحاظ زیست گروه‌های مختلف اجتماعی هر شهر بلکه از نظر نیروی انسانی تازه‌ای که جذب آن می‌گردد، این مسئله نخستین موضوعی است که با آن برخورد حاصل می‌شود. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذاری‌های بخش عمومی و خصوصی در شهرها مستلزم بهره‌بری از وجود عوامل کارآمد تازه است و این نیروی انسانی که به شهرها روی می‌آورند هر چند از لحاظ درآمد تأمین باشند ولی مشکل مسکن مانع از ورود آن‌ها است.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ وزیر امور و کار اجتماعی در کنفرانس جهانی اشتغال سخنان رسایی درباره کار و کارگران ایرن ایراد کرد. [۸۸]


فراداشت دکترای افتخاری دانشگاه تروخییو شهر پرو به پیشگاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو

قراداشت درجه دکترای افتخاری دانشگاه تروخیپو پرو

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر رئیس و چند تن از استادان دانشگاه تروخییوی کشور پرو را در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی پذیرفتند.[۸۹] در این باریابی درجه دکترای افتخاری دانشگاه تروخییو به پیشگاه شاهانه فراداشته شد. هنگام تقدیم دکترای افتخاری به پیشگاه معظم‌له، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تروخییو تصویب‌نامه دانشگاه ملی تروخییو را چنین گفت: توجه به گسترش بسیار درخشان آموزش عالی در دوران پرافتخار شاهنشاهی پهلوی و تحت رهبری خردمندانه و واقع‌بینانه شاهنشاه آریامهر و نظر به اینکه در دوران پادشاهی معظم‌له پیشرفت‌های چشم‌گیری در ایران در زمینه‌های اجتماعی، سنتی، اقتصادی و سیاسی جنبه‌های فکری صورت گرفته و سطح زندگی همه طبقات اجتماع ایران بطور محسوسی بالا برده شده است، و نظر به اینکه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر رهبر دادگستر و پیشگام صلح و حسن تفاهم بین‌المللی می‌باشند... نظر به اینکه معظم له همواره نسبت به خواسته‌های مردم جهان بویژه نیازهای ملل جهان سوم توجه خاصی مبذول فرموده‌اند و نظر به اینکه هدف‌های بلند شاهنشاه دادگستر منطبق با آرمان‌های دانشگاه ملی تروخییو که هماهنگ با هدف‌های والا و ارزش‌های مورد نظر سیمون بولیوار بنیان‌گذار دانشگاه می‌باشد، دانشگاه ملی تروخییو برای تقدیر از نیات بلند و شخصیت ارجمند شاهنشاه آریامهر تصویب کرد که دکترای افتخاری در علوم انسانی را به شاهنشاه معظم و محبوب ملت ایران تقدیم نماید. قهرمان صلح- شاهنشاه آریامهر پس از دریافت درجه دکترای افتخاری بیاناتی ایراد فرمودند. [۹۰]

۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۵ رئیس دانشگاه تروخییو کشور پرو و رؤسای دانشکده‌های این دانشگاه در کاخ سعدآباد به پیشگاه علیاحضرت شهبانو بار یافتند.[۹۱] در این باریابی رئیس دانشگاه تروخییو درجه دکترای افتخاری هنرهای زیبای این دانشگاه را به پیشگاه علیاحضرت شهبانو فراداشت داشت. در آغاز این باریابی آقای دکتر امالو کرندو مارین رئیس دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه ترخییو متن منشور دانشگاه ملی تروخییو را خواند. سپس رئیس دانشگاه از خدمات شهبانو به مملکت و نقش سازنده معظم‌لها در بهبود همه‌جانبه اوضاع کشور مطالبی بیان کرد. آنگاه دیپلم افتخاری را تقدیم نمود و علیاحضرت شهبانو پس از دریافت دکترای افتخاری خطاب به رئیس دانشگاه و همراهان وی گفتند: به خاطر سخنان محبت‌آمیز و اظهارات دوستانه‌ای که در مورد کشورم و خودم ابراز داشتید سپاسگزاری می‌کنم. برای من باعث خوشوقتی که درجه دکترای افتخاری را از سوی دانشگاهی ممتاز بپذیرم که بنیان‌گذار آن سیمون بولیوار بوده و بدین سبب ممتاز است. دکترای افتخاری از کشوری اعطا گردیده یکی از پرارج‌ترین تمدن‌ها و فرهنگ‌های تاریخ جهان را دارا است. تمدن کهن و میراث سرشار فرهنگ کشور شما که تحسین جهانیان را برانگیخته به عنوان روحی از تفاهم بیشتر و دوستی و حسن نیت افزون‌تر به شکوفایی ملت شما در میان ملل جهان کمک کرده است. امید برآن دارم که تمامی جهانیان بخصوص مردان و زنانی که زندگی خود را وقف خدمت به بشریت کرده‌اند و از این راه مأموریتی استثنایی در پیشرفت جامعه بشریت به عهده داشته‌اند، بخاطر انجام صحیح‌تر مأموریت خود این اصل کهن و حکیمانه را که من تا حد توانایی به انجام آن در افکار و کارهایم می‌کوشم به عنوان شعاری فراراه خود قرار دهند، از این فرصت استفاده کرده پیشرفت دانشگاه شما و توفیق مداوم در ترویج و امور زندگی را صمیمانه خواستارم.

دیدار رسمی انور سادات و بانو از ایران

ShahanshahAryamehrPresidentSadaatShahyad25Khordad2535g.jpg
انور سادات و بانو در کاخ نیاوران
شاهدخت اشرف پهلوی

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ حضرت انور سادات رئیس جمهوری مصر و همسرشان بانو جهان سادات پس از نیمروز در میان پیشباز گرم شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو وارد تهران شدند.[۹۲] شاهنشاه و شهبانو هنگام ورود رئیس جمهوری مصر و بانو سادات در پای پلکان هواپیما از ایشان پیشباز کردند. در آیین رسمی فرودگاه نخست وزیر، رؤسای دو مجلس و بانوان‌شان، وزیر دربار شاهنشاهی و بانو، وزیر امور خارجه و بانو، ندیمه علیاحضرت شهبانوی ایران، رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، رئیس سرای نظامی شاهنشاهی و ژنرال آجودان شاهنشاه، رئیس کل تشریفات شاهنشاهی و بانو، رئیس دفتر مخصوص شاهنشاهی، رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و فرمانده گارد شاهنشاهی و اعضای سفارت مصر حضور داشتند. در فرودگاه مهرآباد تشریفات رسمی و نظامی استقبال از رئیس جمهوری برپا شد و پس از پایان تشریفات، اعلیحضرتین و میهمانان عالی‌قدرشان به سوی میدان شهیاد عزیمت کردند و در آن‌جا آقای نیک پی شهردار تهران کلید طلایی شهر و هدیه اهالی پایتخت را طی مراسم خاصی به حضرت رئیس جمهوری تقدیم کرد. نخستین دور مذاکرات صبح فردا در کاخ سعدآباد آغاز خواهد شد. مذاکرات بعدی احتمالاً در رامسر صورت می‌گیرد. امشب از جانب اعلیحضرتین به افتخار رئیس جمهوری مصر و بانو، ضیافتی به شام در کاخ نیاوران برپا خواهد شد و در سر میز شام، رهبران دو کشور بیاناتی ایراد خواهند کرد. ظهر فردا امیرعباس هویدا نخست‌وزیر در کاخی گلستان با پرزیدنت سادات ملاقات خواهد کرد. پرزیدنت سادات در مدت اقامت خود در ایران از سد فرحناز دیدن می‌کنند و در مانور نظامی علی‌آباد قم شرکت می‌نمایند. ایران دوست اعراب- رئیس جمهوری مصر دیروز در یک مصاحبه با روزنامه الاهرام چاپ قاهره پیرامون مسائل جهانی نظرات خود را بیان داشت و با ابراز تأسف گفت: «هنوز بعضی از اعراب دنبال احساسات و کف‌زدن را می‌گیرند در حالیکه قرن بیستم ایجاب می‌کند که روش علمی و عملی بر اینگونه احساسات فائق آید.» وی با تأکید صریح اضافه کرد: «مذاکرات قریب‌الوقوع وی با شاهنشاه ایران که باید مصر و ملت عرب با معظم‌له همکاری گسترده‌ای داشته باشند، بسیار مهم و از چهارچوب مصر پا را فراتر خواهد نهاد و در سطح وسیع‌تری قرار خواهد گرفت زیرا ایران دوستی خود را با مصر نه با گفته تنها و دادن شعارهای توخالی، بلکه در عمل ثابت کرده است و مسلماً با سایر کشورهای عربی نیز چنین است، بویژه اینکه باید این حقیقت را در نظر بگیریم که مصر تقریباً از نظر جغرافیایی دورترین کشور عربی با ایران است.

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ با بودن سرکار علیه بانو فریده دیبا، جشن فارغ‌التحصیلی دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی برگزار شد. در ساعت ۶ پس از نیمروز آیین جشن فارغ‌التحصیلی دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی با بودن سرکار علیه بانو فریده دیبا و شرکت جمعی از وزراء و شخصیت‌های علمی و فرهنگی با بانوان‌شان در محل آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی برگزار گردید.[۹۳] در این آیین، ابتدا خانم فرخنده جلیلی، دانشجوی سال دوم آموزشگاه به حاضران خیرمقدم گفت و سپس خانم ستاره فرمانفرماییان، ریاست آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی، پیرامون فعالیت‌های هیجده ساله آموزشگاه مطالبی بیان داشت. خانم فرمانفرماییان پس از خوش‌آمدگویی چنین گفت: ایجاد این آموزشگاه، نتیجه منطقی و دنباله انقلابی بوده است که در پنجاه سال اخیر در کلیه شئون مملکت ما رخ داده است. توجه خاص اعلیحضرت رضاشاه کبیر از ابتدای زمامداری به ایجاد کارخانه‌ها و همچنین اقدامات آن اعلیحضرت در زمینه امور رفاهی موجب گردید که یک از یک سو جامعه تولید کننده کارگری در مملکت ایجاد شود و از سوی دیگر برای تأمین رفاه افرادی که به دلایلی در زندگی مشکلاتی دارند، تشکیلاتی از قبیل جمعیت شیر و خورشید سرخ، بنگاه حمایت مادران، دارالایتام، نوانخانه‌ها و شیرخوارگاه‌ها ایجاد گردد. ...

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ سومین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی گشایش یافت.[۹۴] سومین سمینار منطقه‌ای را که با عنوان زن و خانواده در شهر تاریخی شیراز برگزار شده با کمال خوشوقتی افتتاح می‌کنم. امیدوارم این سمینار که از طرف سازمان زنان ایران به مناسبت آئین ملی بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی تشکیل شده، راهگشای حل مسائل زنان کشور در این کانون شخصیت‌ساز باشد. خانواده اولین، مهمترین و کوچک‌ترین واحد و نهاد اجتماعی است که گذشته‌ای به درازای زندگی انسان به روی زمین دارد. در چنین جامعه بسته‌ای است که انسان خود و نزدیک‌ترین کسان خود را می‌شناسد و می‌آموزد که چگونه باید داوری کرد. انسان در خانواده، همزیستی، احترام متقابل، احساس مسئولیت، همکاری و خویشتن‌‎داری را برای دوام بخشیدن به یک هدف مشترک که همان ماندگاری و پیشرفت است یادمی‌گیرد. هرچه این جامعه کوچک در شناخت هدف‌های خود میل به پیشرفت و تعالی موفق‌تر باشد، بازده آن، یعنی فرزندان، در اجتماعات بزرگ‌تر موفق تر خواهند زیست. زن به عنوان ستون اصلی برپایی خانواده از دیرباز شناخته شده است و مردم دنیا به حساسیت مقام زن در خانواده پی برده‌اند. بدون این رکن اصلی هیچ خانواده‌ای به استواری برپای نمی‌ایستد و پایدار نمی‌ماند.

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ مقاوله‌نامه‌ای در تهران با شرکت نفت آمریکایی اکسیدانتال دستینه شد، ایران از نفت دریای خزر بهره‌برداری می‌کند.[۹۵] ایران با ۱۲۵ میلیون دلار ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم شرکت نفت آمریکایی اکسیدانتال را خرید و مقاوله‌نامه‌ای با این شرکت امضاء کرد که بر اساس آن طرفین طرح‌های مشترکی در ایران و آمریکا، از جمله اکتشاف و بهره‌برداری از ذخایر نفتی دریای خزر، حمل و تصفیه و فروش نفت خام از ایران همکاری و مشارکت خواهند کرد. دولت شاهنشاهی ایران و شرکت نفت آمریکایی اکسیدانتال امروز اعلام داشتند که در تاریخ ۲۰ ژوئن ۱۹۷۶ (۳۰ خرداد ۲۵۳۵) مقاوله‌نامه‌ای متضمن مشارکت ایران در شرکت نفت اکسیدانتال و اجرای طرح‌های مشترک وسیعی در زمینه اکتشاف و پالایش، ترابر و فروش نفت و همچنین مشارکت در امر مستغلات دستینه نموده‌اند.

آرشیتکت مرکز جهانی تجارت در تهران برای مردم ایران برج می سازد

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ پروژه کاپساد - در بیش از ۳۱ میلیون مترمربع از زمین‌های درون و بیرون از محدوده تهران، بیست پروژه بزرگ شهرکسازی و گردایه‌های ساختمانی پیاده می‌شود.[۹۶] این آپارتمان‌ها ۲۴ هزار یکان مسکونی را دربرمی گیرد. در ساختن این آپارتمان‌ها چندین کمپانی امریکایی، فرانسوی، ایتالیایی، یونانی و چند گروه خارجی دیگر نیز شرکت دارند. بیشتر آپارتمان‌ها دارای دو تا چهار اتاق خواب می‌باشند و در شماری از آنها آپارتمان‌های یک اتاق تا پنج اتاق خواب نیز ساخته می‌شود. کوچکترین آپارتمان ۴۵ متر مربع زیر بنا و بزرگترین آنها در ۵۱۲ متر مربع خواهد بود. بلندترین آپارتمان‌ها از سوی شرکت « کاپساد » در چهل اشکوب ساخته می‌شود و کوتاهترین آنها چهار اشکوبه است که از سوی شرکت « بامساز» بنا خواهد شد. دیوید مایرز، سازنده آسمانخراش مرکز جهانی تجارت در نیویورک «World Trade Center» که بزرگ‌ترین آسمانخراش جهان است، در رأس یک هیات مهندسی در روز ۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی وارد تهران شد. این گروه برجسته از مهندسین، از طرف کمپانی «تیشمن» که بزرگ‌ترین مؤسسه ساختمانی و پژوهشی آمریکا است، به ایران آمده‌اند تا پروژه «کاپساد» را مورد بررسی قرار دهند. پروژه «کاپساد» مورد مطالعه تیشمن قرار می‌گیرد [۹۷] و بدین باور است که مجتمع‌های ساختمانی بزرگ مشکلات شهری تهران را کاهش می‌دهد. [۱]

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو پس از پسواز پرزیدنت محمد انورالسادات و بانو خبرنگاران خبرگزاری پاریس و رادیو تلویزیون ملی ایران را پذیرفتند. [۹۸] آریامهر شاهنشاه ایران به پرسش‌های آنان در زمینه گسترش همکاری‌های دو کشور پاسخ گفتند.

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو، جشن پایان تحصیلی مدرسه رضا پهلوی در کاخ نیاوران برگزار شد. علیاحضرت شهبانو گواهینامه‌های والاحضرت همایون ولایتعهد، والاحضرت شاهپور علیرضا، والاحضرت شاهدخت فرحناز، والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی و دیگر دانش‌آموزان مدرسه رضا پهلوی را دادند. در این آیین والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی و همسرشان والاحضرت منیژه، والاحضرت شاهپور احمدرضا و همچنین وزیر آموزش و پرورش، اولیای دانش‌آموزان و مربیان مدرسه رضا پهلوی نیز بودند. برنامه جشن پایان تحصیلی مدرسه رضا پهلوی با اجرای یک دست افشانی اروپایی از سوی دانش‌آموزان سال چهارم که والاحضرت شاهپور علیرضا نیز در آن شرکت داشتند، آغاز شد. سپس والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی قطعاتی با پیانو نواختند و همراه با بچه‌های کودکستانی چند ترانه به زبان فارسی و فرانسه اجرا کردند. در چهارمین پرده از برنامه والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی به همراه دیگر همکلاسان‌شان رقص محلی تربت جام را اجرا کردند. پس از آن والاحضرت همایون ولایتعهد که با نواختن جاز دیگر همکلاسان هنرمندشان همراهی می‌فرمودند چند قطعه هنری اجرا کردند. در پایان برنامه‌های هنری خانم خسروشاهی مدیر مدرسه رضا پهلوی گزارشی به آگاهی رسانید. پس از گزارش خانم خسروشاهی علیاحضرت شهبانو گواهی‌نامه‌های دانش‌آموزان مدرسه رضا پهلوی را بدانها دادند و در پایان فیلمی از فعالیت‌های این مدرسه به نمایش گذاشته شد. در سال تحصیلی گذشته والاحضرت ولایتعهد در دوره دوم نظری، والاحضرت شاهدخت فرحناز سال سوم راهنمایی، والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی سال چهارم ابتدایی و والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی کلاس آمادگی را به پایان رساندند.

زد و خورد تروریست‌های چریک فدایی با پلیس در خیابان عباس‌آباد ۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

TerroristsCherikFadaiClashPolice2Tir2535a.jpg

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ در پی یک درگیری مسلحانه میان مأمورین انتظامی و تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق تروریست علیرضا رحیمی علی آبادی در خیابان‌های عباس‌آباد و تهران‌نو کشته شد.[۹۹] ساعت ده و پنج دقیقه بامداد، مأمورین برآن بودند که تروریست خطرناکی به نام علیرضا رحیمی علی آبادی را در خیابان عباس‌آباد نزدیک سینما شهر فرنگ دستگیر نمایند، تروریست علی آبادی دریافت که در محاصره پلیس است و ناگهان به سوی مأمورین آتش گشود و دقایقی چند پس از تیراندازی متقابل از پای درآمد. بامداد روز دوشنبه ۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی همزمان دو گزارش درباره جای رفت و آمد علیرضا رحیمی آبادی و نهانگاه تروریست دیگری دریافت گردید. در یکی از این گزارش‌ها آمده بود که علیرضا رحیمی علی‌آبادی بیشتر در خیابان عباس‌آباد نزدیک سینما شهر فرنگ دیده شده است. با دریافت این گزارش منطقه زیر کنترل قرار گرفت و نزدیک به ساعت ساعت ده و پنج دقیقه دیده شد که این تروریست به منطقه عباس آباد وارد شد و بسیار نگران پیرامون خود را می‌پایید و در جلوی سینما مشغول قدم زدن گردید. در این لحظه مأمورین با کم کردن فاصله خود با او برآن شدند که وی را دستگیر سازند. آدمکش مسلح که خود را در محاصره مأمورین دید با شلیک گلوله کوشش کرد تا از منطقه بگریزد ولی با آتش متقابل مأمورین کشته شد. در بازرسی انجام شده از این نابکار مزدور یک قبضه سلاح کمری ۲۱۲ تیر فشنگ و یک نارنجک جنگی به دست آمد. ...

  1. جشن‌های پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  2. پیام نوروزی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به ملت ایران ۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  3. پیام نوروزی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به مردم ایران ۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  4. مصاحبه اعلیحضرتین با روزنامه‌نگار فرانسوی در جزیره کیش درباره ولیعهد ایران و سایر فرزندانشان فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  5. سوءقصد به جان شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی کاخ مرمر ۲۱ فروردین ۱۳۴۴
  6. فرمان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در پایه‌گذاری بنیاد والاحضرت اشرف پهلوی ۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  7. بنیاد والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی
  8. مرکز پزشکی پهلوی دانشگاه آذرآبادگان ۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  9. سخنان والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در نخستین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان ایران ۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  10. سخنرانی شاهدخت اشرف پهلوی ریاست هیات امنای دانشگاه گندی شاپور اهواز ۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  11. Val d'Isere
  12. دکترای افتخاری و سایر نشان‌های تقدیم شده به علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی
  13. حزب رستاخیز ملت ایران
  14. تیراندازی و نارنجک‌پرانی محمدرضا کامیابی تروریست سازمان چریک‌های فدایی خلق ۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  15. سپاه بهداشت
  16. زد و خورد مسلحانه آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین با ماموران در خیابان امیریه ۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  17. همکاری منطقه‌ای برای عمران
  18. سفر اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به ترکیه برای کنفرانس آر سی دی همکاری منطقه‌ای برای عمران ۱ تا ۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  19. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در پاسخ سخنان کوروتورک پرزیدنت ترکیه در کنفرانس عالی سران کشورهای پیمان منطقه‌ای
  20. مصاحبه عباسعلی خلعتبری وزیر خارجه ایران درباره دستاوردهای کنفرانس ازمیر و پیمان ازمیر ۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  21. تاجگذاری رضا شاه پهلوی
  22. بانک ملی ایران
  23. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در باریابی وزیر دادگستری و سی تن از نمایندگان قضات به هنگام پیشکش لوح زرین سپاس
  24. سخنان صادق احمدی وزیر دادگستری هنگام فراداشت لوحه زرین سپاس قضات دادگستری به پیشگاه آریامهر شاهنشاه ایران ۵ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  25. سخنان امیرعباس هویدا نخست‌وزیر در آیین سالگرد الغای کاپیتولاسیون و گشایش دادگستری نوین در کاخ وزارت دادگستری ۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  26. الغای کاپیتولاسیون در ایران ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۰۷ خورشیدی
  27. بنیاد نهادن ورزش در ایران با آغاز شاهنشاهی پهلوی از هالتر چوبی تا سکوهای جهانی
  28. دیدار رسمی پرزیدنت سنگال لیوپولد سدار سنگور و بانو از ایران ۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  29. سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام به سرفرازی ورود لئوپولد سدار سنگور پرزیدنت سنگال ۵ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  30. جمعیت کمک به جذامیان
  31. سومین کنگره بزرگ کارگران ایران در استادیوم آریامهر ۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  32. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش سومین کنگره بزرگ کارگران کشور در استادیوم آریامهر ۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  33. مصاحبه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی با روزنامه اطلاعات در پی راه‌اندازی بنیاد اشرف پهلوی ۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  34. سفر شاهدخت اشرف پهلوی به یزد ۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  35. سخنرانی شاهدخت اشرف پهلوی در دومین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان ایران در یزد ۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  36. بازدید علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از خانه‌های ساخته شده برای گودنشینان پیرامون تهران ۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  37. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی نمایندگان کارگران در سومین کنگره بزرگ کارگران ایران ۱۱ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  38. بیانات علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در نشست شورای عالی رفاه اجتماعی در کاخ نیاوران ۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  39. پیشرفت‌های استان لرستان در پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  40. باریابی دبیرکل و هموندان دفتر سیاسی و هیات اجرایی حزب رستاخیز ملت ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و شهبانو ۱۲ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  41. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان دفتر سیاسی و هیات اجرایی حزب رستاخیز ملی ایران ۱۲ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  42. پیش آهنگی دختران
  43. دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی پروژه بزرگ مجتمع صنایع چوب و کاغذ مازندران اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  44. پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک ۱۳ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  45. زد و خورد مسلحانه تروریست‌های سازمان انقلابی حزب منحله توده ایران با پلیس ۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  46. تالار رودکی
  47. ایران شاهراه مخابرات بین‌المللی/از پیک هخامنشیان تا سیستم نوین مخابرات ایران اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  48. بازدید سه روزه هویدا و هیات دولت و هموندان اجرایی حزب رستاخیز از آذربایجان شرقی ۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  49. بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از پروژه‌های عمرانی استان فارس و اسپهان ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  50. بازدید والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی از پروژه‌های عمرانی و کوشش‌های زنان در استان اسپهان ۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  51. بیانات علیاحضرت شهبانو در دومین نشست انجمن شاهنشاهی فلسفه ایران ۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  52. دیدار رسمی چهار روزه حسن بن طلال ولیعهد کشور اردن هاشمی و بانو از ایران ۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  53. مصاحبه رادیو تلویزیونی امیرعباس هویدا نخست وزیر با رسانه‌های هندی و خبرنگاران خارجی در دهلی نو ۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  54. سفر امیرعباس هویدا نخست‌وزیر به هند و توافق‌های سیاسی و اقتصادی میان دو کشور ایران و هند ۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  55. پیشرفت‌های ایران در ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی ایران پیشرفته تولید کننده و صادر کننده خودرو اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  56. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با نماینده ویژه روزنامه الاهرام چاپ مصر ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵
  57. زد و خورد تروریست‌های چریک‌های فدایی با ماموران در فرح آباد تهران نو و کوی کن و میدان محسنی ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  58. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش هشتمین کنفرانس ملی کار ۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵
  59. بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از برنامه‌های عمرانی استان خراسان ۲۷ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  60. بازدید علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از مشهد و شهرهای حاشیه کویر ۲۷ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  61. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با خبرنگار رادیو تلویزیون ملی ایران بجنورد ۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  62. مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در سفر به خراسان هنگام بازدید از آرامگاه سید بهاءالدین حیدر در حاشیه کویر ۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  63. زد و خورد تروریست‌های چریک فدایی با ماموران در کرج و قزوین و رشت ۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  64. سازمان هواپیمایی کشوری ایران
  65. دیدار رسمی ولیعهد و وزیر دفاع بحرین به فراخوان والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران ۵-۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  66. کتاب انقلاب شاه و ملت به ایتالیایی
  67. دیدار رسمی ملک خالد پادشاه عربستان به فراخوان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از ایران ۶-۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  68. پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به جشنواره ایران در هوستون آمریکا به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی ۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  69. سفر رسمی پنج روزه امیرعباس هویدا نخست وزیر به فرانسه برای گفتگو با پرزیدنت و نخست وزیر فرانسه ۸-۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  70. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با نماینده ویژه روزنامه عکاظ چاپ عربستان سعودی ۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  71. بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی
  72. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان گروه بررسی مسایل ایران در پرتو انقلاب شاه و ملت ۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  73. جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور
  74. Dr Rudolf Kirchschläger, Bundespräsident Österreich, 1974-1986
  75. دیدار رسمی رودلف کرش اشله‌گر پرزیدنت اتریش و بانو به فراخوان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر ۱۳-۹ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  76. بنیاد والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی
  77. مجتمع فولاد اصفهان
  78. پیشرفت‌های شه بندر عباس در پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  79. دانشگاه فرح پهلوی
  80. سخنان ایرج اسکندری دبیر اول کمیته مرکزی حزب منحله توده در کنگره حزب سوسیالیست متحده جمهوری دمکراتیک آلمان ۱۲ خرداد ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  81. نمایشگاه پیشرفت‌های کرمانشاهان در عصر شاهنشاهی پهلوی ۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  82. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با گزارشگر شبکه تلویزیونی دانمارک کاخ نیاوران ۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  83. مصاحبه امیرعباس هویدا نخست‌وزیر با خبرنگاران خارجی ۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  84. بازدید علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از همدان ۱۷-۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  85. دومین سمینار ملی رفاه اجتماعی ۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  86. پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به دومین سمینار ملی رفاه اجتماعی ۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  87. برنامه خانه‌سازی در کرمانشاهان شهرک بزرگ و مدرن الهیه ۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  88. سخنان وزیر امور و کار اجتماعی در کنفرانس جهانی اشتغال ۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  89. فراداشت درجه دکترای افتخاری دانشگاه تروخییو پرو در کاخ نیاوران ۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  90. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به هنگام دریافت درجه دکترای افتخاری از دانشگاه پرو کاخ نیاوران ۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  91. فراداشت درجه دکترای افتخاری هنرهای زیبا دانشگاه تروخییو پرو به پیشگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  92. دیدار رسمی انور سادات پرزیدنت مصر و بانو سادات از ایران ۳۱-۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  93. جشن دانش آموختگان دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی ۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  94. پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به سومین سمینار منطقه‌ای سازمان زنان شیراز ۲۹ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  95. مقاوله‌نامه میان دولت شاهنشاهی ایران و شرکت نفت آمریکایی اکسیدنتال درباره نفت دریای خزر ۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  96. پروژه کاپساد ساختمان شهرک و مجتمع در ایران
  97. Tishman Construction Corporation, New York City
  98. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی با خبرگزاری پاریس و رادیو تلویزیون ملی ایران به هنگام پسواز حضرت محمد انور سادات ۳۱ خرداد ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  99. زد و خورد مسلحانه تروریست‌های چریک فدایی با پلیس در خیابان عباس‌آباد ۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی