پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش سومین کنگره بزرگ کارگران کشور در استادیوم آریامهر ۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی

درگاه انقلاب شاه و مردم
ShahanshahAryamehrLabourCongress2535.jpg

پیام شاهنشاه به مناسبت گشایش سومین کنگره بزرگ کارگران کشور در استادیوم آریامهر ۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی


تشکیل سومین کنگره کارگران ایران را به عموم کارگران ایرانی که نمایندگان آنها از سراسر کشور در اینجا گرد آمده‌اند، شادباش می‌گویم.
اجتماع امروز کارگران ایران مظهر تجلی تازه‌ای از همبستگی استوار آنان در سازندگی ایران نیرومند و پیشرو امروز و در عین حال مظهر همبستگی این گروه بزرگ مولدین کشور با دیگر گروه‌های سازنده و کوشای جامعه ایرانی در راه تجدید بنای اقتصادی و اجتماعی مملکت و پی افکندن ایران شکوهمند فردا است.
در ایران ما امروز بیان این واقعیت مایه سربلندی است که همه نیروهای خلاقه کشور دست در دست یکدیگر و هماهنگ با یکدیگر در راه ساختمان کشوری بزرگ و سعادتمند تلاش می‌کنند و اتحاد آنها در این راه، اتحاد شرافتمندانه و آزادانه مردمی است که عمیقاً به مسئولیت‌های ملی و اجتماعی و جهانی خویش و به هدف مقدسی که فرا روی آنها است، آگاهی دارند. اینان مردمی هستند که تلاش آفریننده خویش را نه از روی اجبار، بلکه با نیرویی که از ایمان و اعتقاد به اصالت و افتخار کار و هدف سرچشمه می‌گیرد، انجام می‌دهند. راز این پیروزی در این حقیقت نهفته است که امروزه کارگر ایرانی جدا از دولت و یا احتمالاً نیرویی در صف مقابل آن نیست، زیرا در اجتماع امروزی ایران که بر اساس انقلاب شاه و مردم پی‌ریزی شده و تناقضات اجتماعی در آن حل شده‌است، دولت خود پشتیبان سندیکاها و مدافع منافع حقه آنها است و در عین حال منافع حقه کارگر و کارفرما به هم پیوسته‌است، کارگر ایرانی امروز از قوانین چنان مترقی برخوردار است که اگر هم مشابه آنها را در قسمتی از دیگر جوامع پیشرفته جهان بتوان یافت، مسلماً مترقی‌تر از آنها را در هیچ جا نمی‌توان یافت. در ایران امروز نه تنها کوششی پیگیر در جهت پیشرفت شرایط مادی و تأمین رفاه زندگی طبقه کارگر به کار می‌رود، بلکه به موازات آنها کارگر ایرانی احساس می‌کند که از حد اعلای حیثیت انسانی برخوردار است، زیرا در جامعه نوین ایران انسان فقط ابزاری در خدمت پیشرفت‌های ضروری صنعتی و مادی نیست، بلکه نیروی آفریننده‌ای برخوردار از حداکثر شخصیت و اصالت معنوی و اجتماعی است. این شرافت و اصالت انسانی بنیاد اخلاقی همه اصلاحاتی است که در زمینه‌های مختلف و همه جانبه مادی و معنوی در مملکت ما انجام می‌گیرد.
تشکیل این کنگره کارگری سراسری کشور فرصت مناسبی برای کارگران ایرانی است تا پیروزی‌های اقتصادی ایران امروز و درجه شرکت و همکاری خود را در اصول این پیروزی‌ها آگاهانه مورد ارزیابی قرار دهند و چگونگی اتحاد گسترده‌تری را چه از نظر فکری و چه از لحاظ عملی در پی‌ریزی موفقیت‌های آینده بررسی کنند. در راه ایفای این تلاش پر افتخار، سندیکاهای کارگری می‌باید با همفکری و همکاری صاحبان صنایع و کارخانه‌ها درجه بهره‌وری کار خود را چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت بیشتر و باز هم بیشتر کنند، تا از این راه نه تنها سطح تولید کشور را بالا ببرند، بلکه در عین حال درآمد بیشتری را نیز برای خود کارگران تأمین نمایند. اجرای جامع و کامل اصل سهیم شدن کارگران در سود کارگاه‌های صنعتی و تولیدی و نیز اجرای اصل سیزدهم انقلاب، دایر بر توسعه مالکیت واحدهای تولیدی و تشویق کارگران به آموختن مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و گسترش مهارت فنی کارگران و برنامه‌های آموزش حرفه‌ای، برای رسیدن به هدف کاملاً ضروری است. از طرفی دیگر اجرای اصل چهاردهم انقلاب که مانع از نوسان بی رویه قیمت‌ها شده‌است همراه با توسعه جدی تعاونی‌های مصرف، قدرت خرید کارگران را حفظ و تثبیت می‌کند. صاحبان صنایع وظیفه دارند برای حل مسائل مربوط به مدیریت و بهره‌وری سازمان‌های مخصوصی به وجود آورند تا از طریق همکاری دولت و صنایع سازمان‌های کارگری رابطه درآمد کارگران با بهره‌وری کار ماهیت علمی به خود بگیرد و از طریق این همکاری اقتصادی و اجتماعی و تولیدی هدف برابری سرانه صنعتی در کشور ما با تولید سرانه صنعتی در ممالک کاملاً پیشرفته تحقق یابد.
توفیق عموم شرکت‌کنندگان در سومین کنگره کارگری ایران و موفقیت کامل کنگره را در بررسی مطالبی که در دستور کار دارد و اخذ نتایج مثبت و ثمربخش از این بررسی‌ها را خواستارم.