پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک ۱۳ اردیبهشت ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهبانو فرح پهلوی پرتال علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌ها و پیام‌ها و بیانات و مصاحبه‌های علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

بنیاد شهبانو فرح پهلوی


پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک ۱۳ اردیبهشت ۲۵۳۴ شاهنشاهی

با کمال خوشوقتی سمپوزیوم ساختمان و نحوه عمل «ژن» را که از جانب گروه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی دانشکده علوم دانشگاه تهران و اتحادیه‌های بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک تشکیل گردیده است می‌گشایم.

سال گذشته شاهد تشکیل و برگزاری موفقیت‌آمیز سمپوزیوم بین‌المللی بیوشیمی تحت عنوان «مبانی ساختمان غشای سلولی» که یکی از موضوع‌های اساسی در علم زیست‌شناسی است بودیم که در محافل علمی جهان با حسن استقبال روبرو شد. برگزاری اجتماعات علمی و از جمله تشکیل این سمپوزیوم گواهی در پیشرفت علمی و علاقه کادر آموزش و کشورهای شرکت کننده می‌باشد. تحولاتی که در چند سال اخیر در دانش زیست‌شناسی صورت گرفته، مسئله مطالعه و شناخت ساختمان و نحوه عمل ژن را از جهات مختلف حائز اهمیت می‌سازد. مهندسی ژنتیک امروز به عنوان یک رشته علمی جدید حاوی فنون و اصول زیست‌شناسی نوین می‌باشد، بطوریکه بشر اکنون در شرایطی است که می‌تواند ژن‌های ساده را به دلخواه خود ترکیب و عمل آنان را تنظیم نماید. واضح است که این نوع تحقیقات مسائل پیچیده و جدیدی را برای تحقیق مطرح می‌نماید و لازم است که مراقبت‌های کافی بعمل آید که نتایج آن در راه خیر و صلاح انسانی و با رعایت اصول و موازین اخلاقی به کار رود.

جنبه دیگر مسئله ارتباط موضوع این سمپوزیوم با مسائل پزشکی است. اکنون مسلم است که علل بسیاری از بیماری‌ها را باید در اختلالات و در نحوه فعالیت‌های ژنتیکی جستجو نمود. مسئله حل نشده بیماری سرطان و بیماری‌های مربوط به پیری بحث‌های جالب و مهم می‌باشند، زیرا که با وجود همه تلاش‌های علمی که در سال اخیر در جهت مبارزه با این بیماری‌ها شده، متأسفانه هنوز توفیق چشم‌گیری در شناسایی علل بوجود آورنده آن به دست نیامده است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که با بررسی ژن‌ها در سطح ساختمانی و نحوه تنظیم فعالیت آن‌ها می‌توان بسیاری از این معماهای علمی و پزشکی را حل کرد. خوشبختانه بررسی انجام شده در این زمینه با کامیابی بسیار همراه بوده است به نحوی که در چند سال اخیر شاهد اهداء جوایز متعدد نوبل در علوم و پزشکی به دانشمندان مختلفی بوده‌ایم که در این زمنیه فعالیت داشته‌اند. اهمیت دیگر این اجتماع علمی در آن است که به دانشمندان و محققین ارجمند جهان فرصت می‌دهد تا نظریات خود را درباره این موضوع علمی با یکدیگر مبادله نمایند. در کشور ما هم کار تحقیقات علمی گسترش یافته و شاهد فعالیت‌های ارزنده مؤسسات تحقیقاتی هستیم. در این مجمع محققین ما از نزدیک با پیشرفت‌های جدید علم زیست‌شناسی آشنا خواهند شد و آخرین اطلاعات موجود در این زمینه را کسب خواهند نمود.

مسلماً برگزاری این نوع جلسات کمکی مؤثر به ایجاد رابطه علمی وسیع‌تر بین کشور ما و کشورهای دیگر خواهد بود. توفیق همه شرکت کنندگان در این مجمع را آرزو می‌کنم و امیدوارم که نتایج این سمپوزیوم برای همه ملت‌های جهان و پیشرفت دانش بشری سودمند باشد.