جشن دانش آموختگان دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی ۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهبانو فرح پهلوی پرتال علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌ها و پیام‌ها و بیانات و مصاحبه‌های علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

دومین سمینار ملی رفاه اجتماعی ۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی


جشن دانش آموختگان دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی ۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۵ با بودن سرکار علیه بانو فریده دیبا، جشن فارغ‌التحصیلی دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی برگزار شد. در ساعت ۱۸ آیین جشن فارغ‌التحصیلی دوره هفدهم آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی با بودن سرکار علیه بانو فریده دیبا و شرکت جمعی از وزرا و شخصیت‌های علمی و فرهنگی با بانوان‌شان در محل آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی برگزار گردید.[۱] در این آیین، ابتدا خانم فرخنده جلیلی، دانشجوی سال دوم آموزشگاه به حاضران خوش آمد گفت و سپس خانم ستاره فرمانفرماییان، ریاست آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی، پیرامون فعالیت‌های هیجده ساله آموزشگاه مطالبی بیان داشت.

خانم فرمانفرماییان پس از خوش‌آمدگویی چنین گفت: ایجاد این آموزشگاه، نتیجه منطقی و دنباله انقلابی بوده است که در پنجاه سال اخیر در کلیه شئون مملکت ما رخ داده است. توجه خاص اعلیحضرت رضاشاه کبیر از ابتدای زمامداری به ایجاد کارخانه‌ها و همچنین اقدامات آن اعلیحضرت در زمینه امور رفاهی موجب گردید که یک از یک سو جامعه تولید کننده کارگری در مملکت ایجاد شود و از سوی دیگر برای تأمین رفاه افرادی که به دلایلی در زندگی مشکلاتی دارند، تشکیلاتی از قبیل جمعیت شیر و خورشید سرخ، بنگاه حمایت مادران، دارالایتام، نوانخانه‌ها و شیرخوارگاه‌ها ایجاد گردد. این اقدامات در دوران سلطنت شاهنشاه آریامهر به نحوی گسترده‌تر تعقیب شد و حتی بنیادهای تازه‌ای در مقیاس و مناسب با زمان ایجاد گردیدند. برنامه این آموزشگاه «آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی» در عین حال که با اصول علمی قبول شده در جهان برای تربیت کادر رفاهی منطبق است، معهذا هیچگونه تقلیدی از برنامه‌های رفاهی سایر کشورها نشده بلکه سعی گردیده است با خصوصیات این مملکت و نیازهای مردم و کیفیت خاصی که بافت جامعه ایرانی دارد منطبق باشد. این آموزشگاه در برنامه خود مراحلی را پیش‌بینی نمود که ابتدا در ۱۸ سال پیش به موجب آن دوره دو ساله فوق دیپلم در مددکاری را تأسیس کرد. پس از ۴ سال دوره لیسانس که در خدمات اجتماعی و سپس از سال ۲۵۲۹ شاهنشاهی یعنی از ۶ سال پیش اقدام به تأسیس دوره دو ساله فوق لیسانس در رشته مدیریت خدمات اجتماعی نمود و در خلال فعالیت‌های آموزشگاه از نخستین سال‌ها تا کنون بیش از صد تن از دانشجویان و مددکاران و استادان آموزشگاه برای کسب آخرین تجربیات علمی و عملی در زمینه مددکاری اجتماعی کشورهای مختلف در قالب دوره‌های کوتاه و بلند مدت به مراکز علمی جهان اعزام شده‌اند و متقابلاً از کارشناسان کشورهای مختلف برای مطالعه و تبادل نظر در آموزش نظری و علمی آموزشگاه دعوت به عمل آمده است، به نحوی که تاکنون حدود صد تن از برجسته‌ترین صاحبنظران مددکاری و رفاه اجتماعی دنیا از طریق سازمان ملل متحد، اولبرایت، آمریکن جونیت، انجمن بین‌المللی مدارس خدمات اجتماعی، فدراسیون بین‌المللی تنظیم خانواده، در برنامه‌های آموزشی آموزشگاه فعالیت داشته‌اند.

بدون شک اگر توفیقی نصیب این آموزشگاه شده است مرهون عنایات مستمر شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی گرامی می‌باشد. همچنین وظیفه خود می‌دانم که از لطف سرشار سرکار علیه بانو فریده دیبا مادر گرامی علیاحضرت شهبانو سپاسگزاری کنم که همه ساله کارکنان و دانشجویان این آموزشگاه را سرافراز فرموده و گواهینامه دانشجویان را مرحمت می‌فرمایند و نیز از توجهات و علاقمندی اعضاء هیأت امناء این آموزشگاه بخصوص عنایات جناب آقای علم وزیر دربار شاهنشاهی که ریاست هیأت امناء را بر عهده دارند و نیز جناب آقای نخست‌وزیر و وزراء محترم دولت که در همه وقت ما را با راهنمایی و کمک‌های مالی مورد تشویق قرار می‌دهند سپاسگزاری کنم. درپی سخنان خانم ستاره فرمانفرماییان، آقای حامد دانشجوی سال دوم فوق لیسانس از طرف ۱۶۰ تن دانشجویان فوق لیسانس پیرامون بررسی و تحقیق در زمنیه مسائل کارگران ایران سخن گفت. آنگاه سوگند نامه و منشور اخلاقی مددکاران اجتماعی توسط خانم فایزه امین‌زاده دانشجوی سال چهارم قرائت شد و پس از قرائت سوگندنامه، اعطاء دانشنامه‌های فارغ‌التحصیلان دوره‌های لیسانس و فوق لیسانس توسط سرکار علیه بانو فریده دیبا انجام شد. سپس کارهای دستی زنان کارگر جنوب شهر تهران که در مراکز رفاه خانواده تعلیم دیده‌اند، مورد بازدید قرار گرفت و مراسم با پذیرایی و آشنایی با استادان و دانشجویان آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی به پایان رسید.