پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش هشتمین کنفرانس ملی کار ۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی آریامهر درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ

انقلاب شاه و مردم


پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش هشتمین کنفرانس ملی کار ۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵


هشتمین کنفرانس ملی کار هنگامی تشکیل می‌شود که شرایط و محیط کار در جامعه ایرانی بر اثر همکاری کامل دولت و کارفرما و کارگر از هر زمان دیگر در طول تاریخ کهن ایران، مترقی‌تر و عالی‌تر است. با برخورداری از این شرایط، اکنون طبقه کارگر ایرانی نه تنها در داخل جامعه خود از موقعیتی از هر جهت شایسته بهره‌مند است، بلکه در جامعه جهانی نیز از نظر حقوق و امتیازات قانونی و قوانین مترقی کار در صفوف مقدم پیشرفته‌ترین جوامع بین‌المللی قرار دارد.
همچنان که در گذشته تذکر داده‌ایم، هدف انقلاب شاه و ملت در زمینه کار از آغاز بر این پایه استوار بوده‌است که در جامعه نوین ایران نه تنها وضع مادی کارگر ایرانی به طور منظم بهبود یابد، بلکه به موازات آن طبقه کارگر از حداکثر شرافت و حیثیت انسانی برخوردار گردد، زیرا ما اکنون در جریان ساختمان جامعه تازه‌ای در این کشور هستیم که در آن انسان و طبعاً طبقه کارگر که رکن فعال و سازنده این جامعه است، تنها ابزاری در خدمت پیشرفت‌های ضروری صنعتی و مادی نباشد، بلکه در پرتو عدالت اجتماعی همه جانبه، شخصیت و اصالت معنوی او محفوظ بماند و حتی بالاتر برود.
اجرای چنین برنامه وسیعی طبعاً هم دولت، هم کارفرمایان و هم کارگران را در برابر وظایف و مسئولیت‌های عمده و اساسی قرار داده‌است.
در این مورد به خصوص توجه به کیفیت کار اهمیت فراوان دارد، زیرا در دنیای امروز یکی از مهمترین وجوه امتیاز و ملاک پیشرفت جوامع، درجه ترقی بهره‌وری و مدیریت و کفایت در استفاده از ساده‌ترین پدیده‌های دانش و تکنولوژی برای ساختن بنای بهتر اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه است. ترقی بهره‌وری طبعاً توسعه آموزش حرفه کارگران و تربیت نیروی انسانی ماهر و تحرک بیشتر در نقل و انتقالات کارگری را ایجاب می‌کند. برای حصول توفیق در این زمینه از یک طرف می‌باید دولت و صاحبان صنایع مراکز کارآموزی حرفه‌ای را در جوار کارخانه‌ها توسعه دهند و از این راه در گسترش کمّی و کیفی تعلیمات حرفه‌ای اهتمام کامل مبذول دارند و از جانب دیگر کوشش شود که از نیروی ابتکار و استعدادهای فردی کارگران حداکثر استفاده به عمل آید و امکانات لازم برای پرورش شخصیت و دانش اجتماعی آنان، چه در محیط کار و چه در خارج از آن به نحو احسن در دسترس ایشان گذاشته‌شود. در این مورد یک بار دیگر تذکر اساس فکری انقلاب شاه و ملت را ضروری می‌دانیم که جامعه نوین ایران می‌بایست همواره پیشاپیش تحولات قدم بردارد تا راه‌گشای این تحولات و نه دنباله‌روی آنها باشد.
تشکیل کنفرانس‌های ملی سالانه کار که اکنون هشتمین آنها برگزار می‌شود، بر اساس همین هدف کلی صورت می‌گیرد. به همین جهت امیدواریم کنفرانس کنونی که در سال خاصی از تاریخ ایران نوین تشکیل شده‌است، در تبادل نظرها و بررسی‌های گوناگون خود توفیق کامل حاصل کند و کار آن با نتایجی از هر جهت مثبت و مفید همراه باشد.