نمایشگاه پیشرفت‌های کرمانشاهان در عصر شاهنشاهی پهلوی ۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

نمایشگاه پیشرفت‌های کرمانشاهان در عصر شاهنشاهی پهلوی ۱۲ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

نمایشگاه تحولات استان کرمانشاهان در عصر پهلوی روز چهارشنبه دوازدهم خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی طی مراسمی توسط آقای امیر حسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان گشایش یافت. در این نمایشگاه مظاهری از پیشرفت‌های کرمانشاهان در نیم قرن شاهنشاهی پهلوی به معرض نمایش گذاشته شده است. نمایشگاه شامل چهل و چهار غرفه در محدوده‌ای به وسعت یک صد هزار متر مربع است که با همکاری لشگر هشتاد و یک زرهی و کلیه سازمان‌های بخش خصوصی و صاحبان صنایع برپا شده است. در مراسم گشایش این نمایشگاه تیمسار سپهبد کاظمی معاون فرماندهی نیروی زمین شاهنشاهی، تیمسار سرلشگر همپایی فرماندهی لشگر هشتاد و یک زرهی، امرا، مدیران کل، رؤسای ادارات، اعضای انجمن‌ها و جمعیت‌ها و گروه‌های مختلف اجتماعی شرکت داشتند. استاندار کرمانشاهان هنگام افتتاح نمایشگاه گفت: موجب سرافرازی است که به هنگام برگزاری آیین ملی بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی در سطحی مطابق شأن سلحشوران پایگاه‌های زاگرس و میهن‌پرستان غرب کشور چنین نمایشگاهی که تحولات پنجاه ساله استان را در کلیه زمینه‌ها نشان می‌دهد، برپا شده است. آنچه که در این نمایشگاه عرضه شده است به هیچوجه جنبه تبلیغاتی ندارد و عین واقعیت است که در طول نیم قرن اخیر یعنی از سال هزار و سیصد و پنج تاکنون بر مردم این سامان گذشته است، بر دهقانانی که در چنگال فئودالیزم دست و پا می‌زدند و امروز از مواهب انقلاب شاه و ملت برخوردارند و در جهت گسترش کشاورزی نقش فعال دارند. نمایشگاه نشان دهنده تأثیر و ره‌آوردهای مسافرت‌های اعلیحضرت رضاشاه کبیر و اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر به استان کرمانشاهان است. منطقه‌ای که در زمان اعلیحضرت رضاشاه کبیر از امنیت برخوردار شد و سازندگی آن شروع گردید و اینکه در عصر شاهنشاه آریامهر در جهت عمران و آبادی در کلیه مظاهر پیش می‌رود. استاندار کرمانشاهان سپس با قطع نوار سه رنگ نمایشگاه را گشود و به اتفاق تیمسار سپهبد کاظمی معاون نیروی زمین شاهنشاهی، تیمسار سرلشگر همپایی فرمانده لشگر هشتاد و یک زرهی، امرا، مدیران کل و رؤسای ادارات و جمع زیادی از طبقات مختلف مردم از غرفه‌های آن دیدن کردند. اجرای طرح‌های نوسازی، سیمای کرمانشاهان را دگرگون کرده است

به پیروی از منویات اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و در اجرای اصل نوسازی اینک در کلیه نقاط کشور عمران و آبادانی شهرها و بخش‌ها جریان دارد و در رهگذر انقلاب شاه و ملت آبادانی شهرها و بخش‌ها و روستاها به نحوی است که در فاصله کوتاهی از زمان، بیننده آنچه را که قبلاً دیده است از آنچه که انجام می‌پذیرد باز نمی‌شناسد. استان کرمانشاهان در شاهراه سازندگی در سال‌های اخیر به پیشرفت‌های شایان توجهی نایل آمده است و هر روز که می‌گذرد اثرات اجرایی اصل یازدهم انقلاب شاه و ملت در این استان مشهود تر می‌شود. ایجاد بلوارها، میادین، خانه‌های سازمانی، ایجاد مسکن برای گروه‌های مختلف اجتماعی، ساختمان درمانگاه‌ها، مدارس، ایجاد شبکه‌های لوله کشی آب و فاضلاب، ایجاد نیروگاه‌های برق و برق‌رسانی همه از مظاهر سازندگی است باشد تا چهره شهر و بخش‌ها دگرگون گردد و محیطی فراخور زندگی عصر انقلاب، عصر رستاخیز و عصر تمدن بزرگ برای همه قشرهای اجتماعی فراهم آید. اداره کل مسکن و شهرسازی استان کرمانشاهان از بدو تأسیس تاکنون هزاران طرح نوسازی را در کلیه شئون به مرحله اجرا درآورده است و آنچه که در این مدت انجام گرفته در غرفه‌های این اداره کل در نمایشگاه تحولات استان کرمانشاهان در عصر پهلوی بچشم می‌خورد. آقای امیر حسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان، تیمسار سپهبد کاظمی معاون فرماندار نیروی زمینی شاهنشاهی از این غرفه بازدید کردند و آقای فدایی رضوی مدیر کل مسکن و شهرسازی در گزارشی به اطلاع رساند آنچه که در این غرفه به چشم می‌خورد نموداری از تحولات سازندگی در کلیه شئون استان است که اداره کل مسکن و شهرسازی در اجرای منویات شاهنشاه آریامهر افتخار انجام آن را یافته است.


شرکت کابلیت، نیازهای استان را تأمین می‌کند

در دوران پیش از انقلاب شاه و ملت و تا پیش از آنکه نهضت صنعتی شدن مملکت در کلیه زمینه‌ها گسترش یابد، کشور ما برای تأمین فرآورده‌های اولیه نیازهای سازندگی، ناچار به وارد کردن کالاهای تولیدی بود. پیش از اینکه عصر انقلاب موجبات صنعتی شدن کشور را فراهم آورد و واحدهای تولیدی مطابق با ضرورت‌ها و نیازهای کشور بکار افتد و چه در بخش عمومی و چه در بخش خصوصی از برکت ره‌آوردهای انقلاب سرمایه‌ها در جهت صنعتی شدن کشور بکار افتد، در کرمانشاه که تا چندی پیش برای کابل‌کشی و سیم‌کشی ناچار به وارد کردن فرآورده‌ها از سایر نقاط کشور یا خارج از کشور بود و کارها ماه‌ها معطل می‌ماند، اینک شرکت کابلیت با دایر کردن کارخانه تولید انواع کابل‌ها و سیم‌های برق به این نیاز پاسخ گفته است. در جریان بازدید از نمایشگاه تحولات ایران در عصر پهلوی و هنگام دیدار مقامات استان از غرفه‌ها آقای مختار آدیش مسئول غرفه شرکت کابلیت گزارشی از چگونگی پیدایش و گسترش این واحد تولیدی به اطلاع رساند.


کوشش‌ها و اقدامات اداره کل کار و امور اجتماعی استان کرمانشاهان در جهت تأمین رفاه بیشتر کارگران

کارگران عصر انقلاب شاه و ملت از همه گونه مزایای کار برخوردارند و در اجرای اصل‌های سهیم کردن کارگران در سود ویژه کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی و صنعتی و گسترش مالکیت صنعتی نه تنها از سود کارخانه و کارگاه‌ها بلکه در سهام آن‌ها نیز شریک گردیده‌اند. این موضوع و اقدامات وزارت کار و امور اجتماعی در سطح مملکتی و اداره کل کار و امور اجتماعی استان کرمانشاهان موجب شده است که کارگران از مهارت فنی، آموزشی، بیمه و کلیه مزایا و امکانات رفاهی برخوردار شوند. در عصر انقلاب شاه و ملت کارگران با برخورداری از این همه مواهب، هر روز با مهارت بیشتر و نیروی افزون‌تر در جهت رشد و گسترش و گردش سریع‌تر چرخ‌های صنایع مملکت گام برمی‌دارند. هنگام دیدار آقای امیر پرویز استاندار کرمانشاهان و تیمسار فرماندهی لشگر ۸۱ زرهی از غرفه اداره کل کار و امور اجتماعی در نمایشگاه تحولات استان در عصر پهلوی آقای فهیم دژبان مدیر کل کار و امور اجتماعی استان کرمانشاهان گزارشی از فعالیت‌های این اداره کل در جهت رفاه کارگران به اطلاع رساند.


صنایع پشمبافی کرمانشاهان در جهت رونق و توسعه مرغوب گام‌های بلند می‌دارد.

اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر در یکی از مسافرت‌های سال‌های انقلاب به استان کرمانشاهان این افتخار را نصیب کارمندان و کارگران کارخانه پشمبافی کشمیر فرمودند که با تشریف‌فرمایی به این کارخانه و افتتاح آن به یکی از آروزهای مردم استان تحقق بخشیدند. با الهام از رهنمایی‌های اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر از آن پس کارخانه پشمبافی کشمیر کوشید هر سال بر میزان تولید و مرغوبیت نوع فرآورده‌های خود بکوشد چندانکه اینک انواع پارچه‌های پشمی و پتویی آن به عنوان یکی از مرغوب‌ترین کالاها در داخل کشور و خارج از کشور عرضه می‌شود و با اقبال مصرف‌کنندگان مواجه شده است. آقای عباس سلیمانی مدیر کارخانه پشمبافی کشمیر هنگام بازدید آقای امیرحسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان و تیمسار سپهبد کاظمی فرمانده نیروی زمین شاهنشاهی از غرفه ایران در عصر پهلوی طی گزارشی به اطلاع رساند که اینک در کارخانه پشمبافی کشمیر انواع فاستونی، پتوهای پشمی، پارچه‌های پالتویی و اسپُرتی تولید می‌شود و درحال حضار پانصد نفر کارگر در سه وعده در این کارخانه بکار مشغولند و تولید روزانه آن حدود سه هزار متر انواع فاستونی است.