برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی فروردین ماه تا خرداد ماه
HIM portrait 9.png
والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی
والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه

هویدا با وزیر خارجه عراق
IranIraqRelationshipTir2535.jpg
سرکار علیه بانو فریده دیبا در آیین جشن دانش آموختگان هفدهمین دوره آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی
سخنرانی ریاست آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی
PahlaviUniversityGraudationCeremony2535.jpg
اعلیحضرتین در جشن پایان سال تحصیلی والاحضرت‌ها

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ با پیام شاهنشاه آریامهر شانزدهمین دوره برنامه عالی مدیریت با همکاری دانشگاه تهران در باشگاه دانشگاه تهران گشایش یافت. معینیان رییس دفتر مخصوص پیام شاهنشاه را خواند. [۱]

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ وزیر خارجه عراق سعدون حمادی همراه با هیاتی از پایوران وزارت خارجه عراق وارد تهران شد. عباسعلی خلعتبری و گروهی از پایوران بلندپایه وزارت خارجه برای پیشباز در فرودگاه مهرآباد آمدند. آنگاه خلعتبری و میهمانان رهسپار کاخ وزارت خارجه شدند و در یک گفتگوی پنج ساعته در آیینی سندهای موافقتنامه دو کشور را که دست آورد گفتگوها و رسیدگی‌های مشترک در پی توافق الجزایر است است را رد و بدل کردند و بدین سان پیوندهای دو ملت همسایه در راهی نوین قرارگرفت. حمادی هم چنین با هویدا نخست وزیر دیدار کرد و ناهار را با وی خورد. در روز ۲ تیر ماه ۲۵۳۵ سعدون حمادی وزیر امور خارجه عراق در کاخ سعدآباد به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت و پیام احمد حسن البکر پرزیدنت عراق را به آریامهر فراداشت.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی به مناسب آغاز چهارمین سالگرد اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست و نیز هفته ویژه این برنامه پیامی فرستادند:[۲] با کمال خوشوقتی در آستانه چهارمین سالگرد اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست، آغاز هفته‌ای را که به نام این برنامه انسانی و ملی شگون یافته است، اعلام می‌دارم و ضمن ابراز رضایت از کلیه خیراندیشان، کسب موفقیت‌های بزرگی را که در گذرگاه فرایض معنوی و ملی نصیب ایشان گشته است، به یکایک آن‌ها تبریک می‌گویم. با توجه به ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی انقلاب ایران و همچنین رستاخیز ملت ایران، با قاطعیت می‌توان گفت که برنامه حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست در شمار یکی از موفق‌ترین برنامه‌ها قرار دارد، زیرا ظرف سه سال این برنامه موفق شده است در یکصد شهر کشورمان حدود سی هزار تن از افرادی که به نحوی نان‌آور خویش را از کف داده‌اند زیر پوشش خود گرد آورد و جمع قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها را به مرحله بازتوانی رهنمون شود.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ به نام نامی شاهنشاه آریامهر، در پنجاهمین سال سلطنت شکوهمند پهلوی بانک ایران و خاورمیانه (شعبه مشهد) در آیین پرشوری گشایش یافت.[۳] در این روزهای فرخنده که ملت ایران با شور و هیجان فراوان آیین ملی بزرگداشت جشن‌های پنجاهمین سال شاهنشاهی پر افتخار پهلوی را برگزار می‌کند،[۴] شعبه بانک ایران و خاورمیانه در مشهد، در آیین باشکوهی گشایش یافت و کار خود را آغاز کرد. در روز شانزدهم اردیبهشت ماه ۲۵۱۸ شاهنشاهی بر پایه قانون بانکداری مصوب سال ۲۵۱۴ و جلب سرمایه‌های خارجی در ایران بانک ایران و خاورمیانه بنیاد نهاده شد. ۳۵ درصد از سهام آن به بانک انگلیس در خاورمیانه و بانک هنگ کنگ کورپوریشن و ۶۵ درصد بقیه به سهامداران و مؤسسات ایرانی تعلق دارد. این بانک با داشتن پایوران ورزیده دامنه فعالیت خود را گسترش داده با جلب سپرده‌های مردم به انجام خدمات ثمربخشی در زمینه خدمات بانکی نائل گردیده است.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ بر پایه آمار گرد آمده از سراسر روستاهای کشور بیشترین چشمه‌های کشور در استان کردستان جاری است. در این استان ۲۴ هزار و ۴۰۸ دهانه چشمه می‌جوشد که ۲۱٫۶٪ درصد کل چشمه‌ها در روستاهای کشور است.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ اردوهای عمرانی ملی سال جاری از بامداد امروز با شرکت ۳۵ هزار دانشجو، هنرجوی فنی و سپاهی هنرستان‌ها و پنج هزار سپاهی دانش در کلیه استان‌ها و فرمانداری‌های کل کشور آغاز به کار کردند. این داوطلبان در پنج رشته سوادآموزی، آموزش حرفه و فن، عمرانی و فنی، درمانی و بهداشتی و خدمات اجتماعی بر اساس برنامه‌ریزی‌های قبلی در ۳۵۰ اردوگاه عمرانی در سطح روستاها فعالیت خواهند کرد. افزون بر این، خدمات احداث یک هزار و دویست کلاس درس در مدارس مناطق سیزده که تا آغاز مهر ماه آماده بهره‌برداری خواهد بود بر برنامه فعالیت اردوهای عمران ملی گنجانده شده است. مدت فعالیت اردوها ۶۲ روز، تیر و امرداد خواهد بود و ارزشیابی و آموزش سیاسی شرکت کنندگان در این اردوها از طرف حزب رستاخیز ملت ایران انجام خواهد گرفت.[۵]

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ بی گمان شهر آباده را می‌توان یکی از شهرستان‌های پیشرفته، حاصلخیز، خوش آب و هوا، پر جنب و جوش و روی هم رفته سرآمد شهرستان‌های فارس نامید. این شهرستان به دلایل بی شمار استعداد و شایستگی آن را دارد که بالانشین شهرستان‌های فارس شود و منصفانه باید قضاوت کرد که سرپرستان هم در این شهرستان با وظیفه‌شناسی کامل و درک نیات رهبر خردمند ایران کمال دلسوزی و تلاش را در خدمت به این سرزمین پیشرفته مبذول داشته‌اند که با نگرشی کوتاه این ادعا به ثبوت خواهد رسید. و شاید به همین دلیل بود که دکتر نصر اصفهانی استاندار فارس پس از بازدید سایر شهرستان‌های استان به دیدار آباده پرداخت و شاید این تعبیر درست باشد که سفر استاندار به آباده حسن ختام دیدارهای ایشان از شهرستان‌های فارس به شمار می‌آید. [۶] شور و شادی مردم آباده در سفر دکتر نصر اصفهانی استاندار و رؤسای سازمان‌های اجرایی استان فارس بی همانند بود.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ راه توریستی و زیبای «دریاچه گهر» که از دل اشترانکوه خرم‌آباد می‌گذرد بازسازی می‌شود. به زودی با بازسازی و پهن کردن این جاده «دریاچه گهر» یکی از مراکز توریستی کشور خواهد شد. دریاچه گهر یکی از جاهای زیبای لرستان است که نه فقط گردشگاه مردم این استان است بلکه هر سال صدها تن توریست خارجی از این دریاچه زیبا که دارای آب شیرین و چشم انداز جالب توجه می‌باشد دیدن می‌کنند.

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ آیین پایان سال تحصیلی دانشگاه پهلوی با بودن بیش از ۲۵۰۰ دانشجو و اولیای آن‌ها و معاریف استان در سالن ژیمنازیوم دانشگاه پهلوی با سلام شاهنشاهی و سرود دانشگاه پهلوی آغاز گردید. در آغاز دکتر فرهنگ مهر ریاست دانشگاه پهلوی ابراز داشت:[۷] امسال ۷۳۸ دانشجو در ۲۸ رشته و در ۷ دانشکده فارغ‌التحصیل می‌شوند: ۹۰ تن پزشکی، ۱۰۹ تن مهندسی، ۱۲۰ تن کشاورزی، ۱۳ تن دامپزشکی، ۲۸ تن فوق لیسانس، ۲۲۶ تن ادبیات و علوم، ۴۶ تن پرستاری و لیسانس پرستاری، ۱۸ تن دندانپزشکی، ۲۰ تن تکنولوژی. علاوه بر این، ۱۹۲ تن از آموزشگاه فنی الکترونیک وابسته به دانشگاه پهلوی فارغ‌التحصیل شدند. جمعاً ۹۳۰ تن در سال جاری از فوق دیپلم تا دکترا به دریافت دانشنامه نایل آمدند. ...

۱ تیر ماه ۲۵۳۵ بازدید سرپرستان ناحیه‌های آموزش و پرورش تهران از درمانگاه‌های شماره ۲ مفید و شماره ۴ نظام‌آباد، وابسته به بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی . در سال ۲۵۰۱ شاهنشاهی به کوشش والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی نخستین مرکز درمانی بنیاد شروع به کار کرد، در سال ۲۵۰۱ شاهنشاهی یعنی سی و چهار سال پیش دستور دادند تا به سرمایه شخصی ایشان نخستین مرکز درمانی، تحت عنوان بنگاه نیکوکاری والاحضرت شمس برای کمک و درمان کودکان فرودست پایه‌گذاری وآغاز به کار نماید. به دنبال همین اندیشه نیک بود که نخستین یکان درمانی نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی در مهر ماه ۲۵۰۲ شاهنشاهی آغاز به کار کرد و مرکز درمانی آن به صورت بیمارستان ۲۵ تختخوابی مخصوص کودکان به دست مبارک شاهنشاه آریامهر گشایش یافت.[۸] اینک سی و چهار سال از آن تاریخ می‌گذرد، این بنیاد گام‌های بسیار ارزنده‌ای برای درمان کودکان بی‌بضاعت در نقاط مختلف کشور برداشته و اثرات و کارهای نیکوکارانه والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی را می‌توان در گوشه و کنار کشور به چشم دید و به این‌همه پیشرفت و توسعه در زمینه دستگیری از دردمندان و فرودستان آفرین گفت. همگان هنگام بازدید درمانگاه‌های شماره ۴ نظام‌آباد و شماره ۲ مفید وابسته به بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی با دیدن تلاش‌های انسانی این شاهزاده نیکوکار یکسدا به بنیانگذار ایران نوین درود فرستادند و خدمات ارزنده و شایسته والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی را ارج نهادند. درمانگاه شماره ۴ در منطقه پرجمعیت نظام‌آباد قرار دارد.

آغاز بهره‌برداری از مجتمع پتروشیمی ایران و ژاپن

PetroChemicalIndustryIranJapanTir2535a.jpg
شهبانو پزشکان ایرانی و خارجی کارشناسان جذام و دشواری‌های اجتماعی در کاخ سعدآباد می پذیرند

۲ تیر ماه ۲۵۳۵ بهره برداری آزمایشی از گام نخست مجتمع پتروشیمی ایران - نیهون که با ۶۴٫۶ میلیون دلار سرمایه گزاری مشترک ایران و ژاپن در بندر شاهپور راه اندازی شده است آغاز شد و به زودی فرآورده‌های این مجتمع وارد بازار می‌شود. [۹]

۲ تیر ماه ۲۵۳۵ سازمان برنامه و بودجه از آغاز سال جاری تاکنون موافقتنامه بیش از ۲۲۲ پروژه عمرانی را تصویب نموده و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرده است. برای اجرای این طرح‌ها اعتباری نزدیک به یکصد میلیارد ریال ویژه شده است و با موافقت کمیته تخصیص اعتبارات در سازمان برنامه این بودجه به سازمان‌های دولتی داده می‌شود. پروزه‌هایی که از جای بودجه یکصد میلیارد ریالی به تصویب رسیده چنین است: نیروگاه بزرگ حرارتی اهواز ۲/۲ میلیارد ریال، نیروگاه حرارتی تبریز ۷/۱ میلیارد ریال، نیروگاه گازی اصفهان ۸۲/۱ میلیارد ریال. ایجاد مجتمع نساجی بلوچستان ۲ میلیارد ریال، ایجاد مجتمع صنایع چوب و کاغذ مازندران ۵/۲ میلیارد ریال، مجتمع صنایع چوب و کاغذ گیلان و نکا ۴ میلیارد ریال. طرح مجتمع شیمیایی شاهپور ۴/۲ میلیارد ریال، کارخانه سیمان اصفهان ۲ میلیارد ریال، مجتمع ذوب مس کرمان ۵ میلیارد ریال، مجتمع فولاد اهواز ۷ میلیارد ریال، مجتمع فولادسازی بندرعباس ۵/۲ میلیارد ریال، توسعه کارخانه لوله‌سازی اهواز ۴ میلیارد ریال، ماشین‌سازی تبریز ۵/۱ میلیارد ریال، تعمیر و ساخت کشتی در جنوب کشور ۲ میلیارد ریال، گازرسانی سرخس-نکا ۴/۱ میلیارد ریال، توسعه شاهراه‌ها ۴ میلیارد ریال، مهندسان مشاور وزارت راه و ترابری، آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، طرح ساختمان راه‌های اصلی ۵/۹ میلیارد ریال، نگاهداری راه‌ها ۶ میلیارد ریال، ساختمان راه‌آهن ۸ میلیارد ریال و ساختمان بنادر ۵/۱ میلیارد ریال.

همچنین سازمان برنامه و بودجه طرح‌های مربوط به گسترش گمرکات کشور، ۸ طرح آموزش عشایری، دانشگاه‌های اصفهان، پهلوی و بوعلی سینا، آزاد ایران و بلوچستان، نوسازی خانه‌های فرهنگ روستایی طرح شهرداری پایتخت شامل ساختمان ترمینال، نوسازی پایتخت کمک به مناطق ۱۲گانه شهرداری و ترمیم آسفالت‌های تهران و نیشکر کارون را به تصویب رسانید و اجازه پرداخت اعتبارات مورد نیاز طرح‌های مزبور را به خزانه‌داری کل کشور صادر کرده است. یک مقام آگاه گفت: همه طرح‌های خاص ناحیه‌ای که از سوی سازمان برنامه و بودجه تصویب شده پرداخت اعتبارات آن که شامل ۱۷ میلیارد و ۶۳۵ میلیون ریال می‌شود به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده است. هم چنین ۳۸ طرح منطقه‌ای از سوی سازمان برنامه و بودجه تصویب شده که ترتیب پرداخت اعتبارات مورد نیاز این طرح‌ها نیز صادر شده است. طرح‌های خاص منطقه‌ای که در سال جاری به تصویب سازمان برنامه و بودجه رسیده است شامل طرح عمران ماهیدشت و پل ذهاب، فرودگاه‌های کوچک کشور، طرح‌های مناطق صنعتی آذربایجان و ایلام. طرح‌های نامبرده از سال جاری با تصمیم دولت و پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه در پهرست پروژه‌های منطقه‌ای قرار گرفته است.

۲ تیر ماه ۲۵۳۵ وزیر تندرستی و رفاه و پزشکان ایرانی و خارجی و مسئولان شرکت کننده در سمینار ارزشیابی جذام در کاخ سعدآباد به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتند. در این باریابی پزشکان ایرانی و خارجی گزارش‌هایی پیرامون پژوهش‌هایی که در نقاط مختلف جهان در زمینه مداوای بیماری جذام انجام شده است به آگاهی رسانیدند. شهبانو از برگزاری این سمینار ابراز خوشوقتی و امیدواری کردند که پیشنهادهای مفیدی که بتواند در مبارزه با جذام مؤثر افتد ارائه شود و جمعیت ملی مبارزه با جذام با همکاری وزارت تندرستی و رفاه اجتماعی برنامه‌های وسیع‌تری را به مرحله اجرا بگذارد. شهبانو سپس در زمینه رسیدگی به مسائل و دشواری‌های اجتماعی جذامیان اوامر مؤکّدی صادر فرمودند و از همه پزشکان و کارشناسان که برای شرکت در این سمینار به تهران آمده‌اند تشکر کردند. سمینار ارزشیابی جذام که دوشنبه گذشته ۳۱ خرداد ماه با بودن بانو فریده دیبا در تهران گشایش یافت در روز ۲ تیر ماه با صدور قطعنامه‌ای به کار خود پایان داد. در این سمینار پزشکان ایرانی و پزشکان و متخصصان ۱۲ کشور جهان شرکت داشتند و در نشست‌های دو روزه سمینار مسائل درپژوهش‌های علمی، نگهداری بیمار و امور مربوط به رفاه و توانبخشی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.

۲ تیر ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران از مرکز درمانی و زایشگاه کامروز آتابای وابسته به جمعیت شیر و خورشید در تهران پارس بازدید کردند. تیمسار سپهبد شاهرخشاهی رییس جمعیت شیر و خورشید سرخ تهران پارس گزارش فعالیت‌های این جمعیت را به آگاهی رساند و پس از آن پزشکان و پرستاران و هموندان سازمان داوطلبان جمعیت شیر و خورشید سرخ تهران پارس به والاحضرت شناسانده شدند و آنگاه والاحضرت از بخش‌های گوناگون مرکز درمانی و زایشگاه دیدن کردند.

زد و خورد مسلحانه سازمان تروریستی چریک‌های فدایی با پلیس

TerroristsCherikFadaiClashPolice2Tir2535.jpg
AryamehrMessageAmericanPeopleTir2535.jpg

۲ تیر ماه ۲۵۳۵ در زدو خورد مسلحانه سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق با پلیس، دو زن و یک مرد تروریست در خیابان هاشمی کشته شدند. تروریست‌های کشته شده نسترن آل‌آقا، گلرخ مهدوی و حمیدرضا هزارخوانی می‌باشند. اصابت گلوله به نارنجکی که نسترن آل‌آقا به همراه داشت، موجب کشته شدن او زخمی شدن چند تن دیگر شد. یک مأمور و ۷ تن از اهالی محل در نتیجه اصابت گلوله و نارنجک مجروح شدند. در این عملیات در اثر تیراندازی‌ها و ترکش نارنجک از سوی تروریست‌ها، یکی از مأمورین از ناحیه گردن مورد اصابت گلوله قرار گرفت و ۷ نفر از اهالی محل نیز در اثر اصابت گلوله و یا ترکش نارنجک زخمی شدند که فوراً به بیمارستان منتقل شده و تحت معالجه می‌باشند. از هر یک از ۳ تروریست یک قبضه سلاح کمری- یک عدد نارنجک و مقادیری اسناد و مدارک به دست آمده است. زد و خورد مسلحانه تروریست‌های فدایی خلق با پلیس در خیابان هاشمی ۲ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۳ تیر ماه ۲۵۳۵ به بهانه جشن‌های دویستمین سالگرد استقلال آمریکا مجله تایم از رهبران سراسر جهان درخواست کرد تا در این هفته در نوشتاری نشان دهند که امریکا را چگونه می‌پسندند و در سال‌های آینده چه امیدها و چشمداشت‌هایی از این کشور دارند. شاهنشاه در پاسخ به درخواست مجله تایم پیامی به ملت امریکا فرستادند: [۱۰] دویستمین سالگرد تأسیس امریکا فرصتی نیکو برای من فراهم آورده‌است تا گرمترین درودهای خود را به ملت امریکا بفرستم و برای این ملت موفقیت روزافزون آرزو کنم. همچنین این آرزوی من است که بزرگی امریکا روزبه‌روز گسترش یابد و برای ملت امریکا رفاه و خوشبختی پایدار به بار آورد....

سفر والاحضرت ولیعهد به بلژیک

CrownPrinceVisitBelguimTir2535a.jpg

۴ تیر ماه ۲۵۳۵ به فراخوان اعلیحضرت بودوین پادشاه بلژیک والاحضرت همایون ولیعهد برای یک بازدید رسمی از بلژیک وارد بروکسل شدند. والاحضرت همایون ولیعهد پس از دیدار با پادشاه بلژیک و ملکه آن کشور از یک موزه نظامی و و نمایشگاه سی سال نیروی هوایی بلژیک بازدید فرمودند. در دومین روز اقامت شان در بروکسل ولیعهد ایران ساعت ۱۱ به وقت تهران وزیر امور خارجه بلژیک را در کاخ لاکین اقامتگاه اختصاصی‌شان به حضور پذیرفتند.[۱۱] والاحضرت از واترلو بازدید فرمودند و آنگاه در موزه ژنرال ورگنیکتون از ابزار جنگی و اونیفورم‌های جنگ واترلو دیدند کردند. والاحضرت همچنین از پوشاک ناپلئون بناپارت و کلاه وی که در جنگ واترلو بر سر داشته دیدن فرمودند. والاحضرت سپس به همراه پادشاه این کشور به پلانتاریوم رفتند و در این جا حرکات سیارات با فیلم، عکس و اسلاید به نمایش گذاشته شده و اعلیحضرت بودوئن که در علوم فضایی اطلاعاتی دارند والاحضرت را در جریان چگونگی حرکت سیاره‌ها قرار دادند. والاحضرت ولیعهد ۳ تیر ماه شام را در میان خانواده سلطنتی بلژیک صرف فرمودند. در روز ۷ تیر ماه والاحضرت ولیعهد در دیداری با اعلیحضرت «بودئن» و علیاحضرت «فابیولا» در کاخ «لاکن» هدایایی به پادشاه و ملکه بلژیک پیشکش نمودند و از سوی ایشان نیز هدایایی به والاحضرت ولیعهد تقدیم شد. والاحضرت همچنین در میهمانی که سفیر شاهنشاه آریامهر در بلژیک به افتخار ایشان برپا داشته بود شرکت کردند. ایرانیان مقیم بلژیک و گروهی از شخصیت‌های کشور بلژیک از باشندگان این میهمانی بودند. والاحضرت ولیعهد روز گذشته را به بازدید از یک موزه و بازدید از قسمت‌های مختلف بند «انورس» که با یک ناوچه انجام شد و همچنین بازدید از مرکز جهانی الماس و کار دستگاه‌های تراش الماس اختصاص داده بودند. والاحضرت بامداد روز گذشته نیز رئیس انجمن نیکوکاری پادشاه بلژیک را پذیرفتند و چکی به مبلغ یک میلیون و ششصد هزار فرانک بلژیک به وی دادند.

بازدید رسمی پرزیدنت هند و بانو از ایران

IndianPresidentTehran5Tir2535.jpg
PrisonersReleasedTir2535.jpg
PrincessShamsCharity2535Yazd.jpg
RoyalNavyEmploymentTir2535.jpg

۵ تیر ماه ۲۵۳۵ پیش از نیمروز با پیشباز رسمی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو رییس جمهوری هند و همسرشان برای یک سفر پنج روزه وارد تهران شدند.[۱۲] شاهنشاه ٰآریامهر و علیاحضرت شهبانو به همراه حضرت فخرالدین علی احمد و همسرشان بیگم عبیده احمد پس از آیین پیشباز رسمی در فرودگاه مهرآباد با خودرو به شهیاد آریامهر وارد شدند و شهردار پایتخت پس از خوش آمد گویی کلید طلایی پایتخت را به رییس جمهور هند و همسرشان پیشکش کرد. سپس اعلیحضرتین به همراه میهمانان والای ملت ایران رهسپار کاخ شهوند در سعدآباد گردیدند. پس از نیمروز رییس جمهور هند تاج گلی بر آرامگاه اعلیحضرت رضا شاه بزرگ نهادند. شبانگاه در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو میهمانی باشکوهی به سرفرازی ورود رییس جمهوری هند و بانو برگزار شد. شاهنشاه بیاناتی ایراد فرمودند [۱۳] حضرت پرزیدنت هند در سخنانی در پاسخ به بیانات شاهنشاه ابراز داشتند که ایران همواره گهواره تمدن بشری بوده است و سهم این ملت به میراث مشترک بشریت نیاز به تاکید ندارد. رهبران دو کشور در روز ۶ تیر ماه نخستین دور گفتگوهای خود را آغاز کردند. پس از گفتگوها هویدا نخست وزیر و خلعتبری وزیر امور خارجه به دیدن رییس جمهور خواهندرفت. ۸ تیر ماه از سوی پرزیدنت هند فخرالدین علی احمد و بانو میهمانی شامی به افتخار شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در هتل هیلتون داده شد. در این میهمانی شاهنشاه آریامهر در پاسخ سخنان پرزیدنت هند بیاناتی ایراد فرمودند. [۱۴]

۵ تیر ماه ۲۵۳۵ بیش از ۸۶۲ زندانی دادگاه‌های دادگستری به فرمان شاهنشاه آریامهر به بهانه (مناسبت) بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی بخشیده شدند. کمیسیونی هم اکنون سرگرم آماده ساختن پهرست دومین گروه زندانیان واجد شرایط است که برای سه ماه دیگر آماده خواهد شد. شوربختانه آدمکشان دادگاه‌های نظامی نیز جداگانه از بخشش همایونی برخوردار خواهند شد.

۵ تیر ماه ۲۵۳۵ امروز، سومین سال هموندی علیاحضرت شهبانو، در آکادمی هنرهای زیبای فرانسه آغاز شد. علیاحضرت شهبانو دو سال پیش هنگامی که همراه شاهنشاه آریامهر به فرانسه سفر کرده بودند در آیین پذیرش به هموندی آکادمی هنرهای زیبای فرانسه شرکت فرمودند در همان آیین از اقدامات ژرژ پمپیدو، رئیس جمهوری فرانسه که چند روز پس از درگذشت خود قانون مربوط به عضویت معظم‌لها در آکادمی هنرهای زیبای فرانسه را امضاء کرده بود، تجلیل به عمل آوردند. شهبانو در همان مراسم ضمن تشریح مسائل ایران فرمودند: «تنها هدف توسعه، باید تأمین سعادت انسان از طریق ایجاد بلوغ کامل روحی و اخلاقی باشد و ایران درست در همین جهت هدایت می‌شود. آنچه ما در نظر داریم ایجاد کنیم، یک اجتماعی جدید است که در آن توجه به ارزش‌های فرهنگی و اخلاقی ضامن حیات معنوی هر ایرانی است.» شهبانو سپس افزودند: ما به هنرمندان ایرانی امکان می‌دهیم تا با هر نوع پدیده جدید که در جاهای دیگر بوجود آید، آشنایی حاصل کنند و در عین حال ما آن‌ها را تشویق می‌کنیم تا آثار گذشته خود را حفظ کنند.

۵ تیر ماه ۲۵۳۵ برای ایجاد بزرگ‌ترین نیروگاه برق ایران در «نکا» مازندران، ۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌شود. با راه اندازی این نیروگاه، مازندران یک مرکز بزرگ روشنایی و گرمایی کشور خواهد شد. کارهای ساختمانی نیروگاه بزرگ «نکا» که می‌تواند ۱۷۶۰ مگاوات برق تولید کند از چندی پیش آغاز شده است و تا سه سال دیگر (سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی) بهره‌برداری از آن آغاز خواهد شد. با بهره‌برداری از این نیروگاه نه تنها برق سراسر شما تا دورترین نقاط فراهم خواهد شد، بلکه این نیروگاه بقیه نیازمندی‌های پایتخت و دیگر شهرهای ایران را نیز برآورده خواهد ساخت. سوخت نیروگاه عظیم مازندران از گاز می‌باشد تا هوا را آلوده نسازد و در سیستم خنک کننده آن از آب دریای خزر بهره‌برداری خواهد شد. در ۲۰ کیلومتری این نیروگاه، یک میلیون و دویست هزار متر مربع زمین در اختیار شرکت توانیر (شرکت تولید و توزیع برق سراسری کشور) گذارده شده و در آن برای کارکنان و مهندسان نیروگاه واحدهای مسکونی ساخته می‌شود.

۶ تیر ماه ۲۵۳۵ در شمال شرقی و جنوب شهر تهران، دو تعمیرگاه و توقفگاه برای لوکوموتیو و واگن‌های شرکت راه‌آهن شهری زمین ارزان «مترو» راه اندازی می‌شود. به آگاهی همگان رسید که شرکت راه‌آهن شهری تهران با ساختن دو تعمیرگاه و توقفگاه، یکی در جنوب تهران به پهنه‌ای نزدیک به ۱۵۰ هزار متر مربع و دیگری در تهران پارس، بر آن است که برای نگهداری و بازسازی (تعمیر) واگن‌های از دور خارج شده دایر کند. بدین روی، شهرداری بخشی از زمین‌های میانه خیابان خزانه و راه آهن را از دارندگان آنان خریداری کرده و هم اکنون نیز، برای به دست آوردن مانده زمین‌ها با دارندگان آن‌ها به گفتگو نشسته است. از سوی دیگر شرکت مترو از مالکان بیش از ۳۰ هزار متر مربع از زمین‌های این منطقه که در میانه خیابان ابتدایی تا راه‌آهن و خیابان غفاری تا کوچه ۶ متری ثبتی (حد غربی طرح بانک رفاه کارگران) قرار دارند، خواسته است در درازای دو هفته مدارک و سند مالکیت خود را در به شرکت مترو بدهند تا بر پایه ماده ۵۰ قانون برنامه و بودجه، کارشناسان رسمی دادگستری زمین‌ها را با بهای عادلانه روز قیمت‌گذاری کنند. شرکت مترو بهای تعیین شده این زمین‌ها را یک جا به مالکان آن می‌پردازد. چنانچه دارندگان زمین‌های یاد شده در درازای این زمان برای تعیین تکلیف مراجعه نکنند، پس از گذراندن تشریفات قانونی و تودیع بهای ملک در صندوق دادگستری از دارندگان زمین‌هایی که با شرکت به توافق نرسیده‌اند، سلب مالکیت می‌شود. در تعمیرگاه‌ها و سرویس‌های شرکت مترو، واگن‌های اضافی و نیز آن دسته واگن‌هایی که نیاز به تعمیر دارند، نگهداری خواهد شد. به همین روی، می‌باید در زمین‌های خریداری شده ریل‌هایی نیز نصب شود. ضمناً گفته می‌شود، بر پایه پروژه‌ای که در دست بررسی است، شرکت واگن‌سازی پارس وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور که در اراک فعالیت‌های صنعتی خواهد کرد، در آینده مسئولیت تولید واگن‌های آلومینیومی را برای شرکت متروی ایران به گردن خواهد گرفت. این واگن‌ها برابر با استانداردهای بین‌المللی ساخته خواهند شد.

۶ تیر ماه ۲۵۳۵ مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در نخستین سمینار بررسی مسائل تأمین اجتماعی کشورهای ترکیه، پاکستان و ایران اعلام کرد،[۱۵] در ایران ۱۸ میلیون نفر روستایی و اصناف و افراد خرده‌پا و خویش‌فرما زیر قانون تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.[۱۶] او همچنین فاش کرد، ۴۰ میلیارد از سرمایه صندوق تأمین اجتماعی در کشاورزی، مسکن و صنعت سرمایه‌گذاری خواهد شد.[۱۷] در سمینار تهران برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز کشورهای منطقه یک راه حل منطقی انتخاب می‌شود. نخستین سمینار تأمین اجتماعی کشورهای عضو پیمان عمران منطقه‌ای آر- سی- دی [۱۸] از سوی دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده وزیر تندرستی و رفاه اجتماعی در سالن ۶ بهمن گشوده شد. وزیر تندرستی و رفاه در سخنان خود گفت: به فرمان شاهنشاه همه افراد ایرانی بایستی زیر پوشش تأمین اجتماعی قرار گیرند و هنگام پیری، بیماری و ناتوانی از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند. سپس دکتر احمد مینایی دبیر کل سازمان پیمان منطقه‌ای برنامه‌های فنی را که با همکاری کشورهای منطقه انجام شده برشمرد و گفت: بر اساس همین برنامه‌ها بیش از ۱۶۰۰ کارآموز، ۱۰۰۰ دانشجو و ۷۰ کارشناس در زمینه‌های مختلف بین کشورهای منطقه‌ای مبادله شده است. سپس دکتر حیدر قلی عمرانی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی به تشریح برنامه و هدف سمینار پرداخت و گفت: مسائلی که از نظر اجتماعی کشورهای منطقه با آن روبرو هستند، تأمین مالی و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز می‌باشد و خوشبختانه در ایران در زمینه مالی مشکلی وجود ندارد. با ایجاد نظام نوین تأمین اجتماعی در ایران تمام مردم کشور زیر پوشش تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند و در آینده علاوه بر افرادی که هم اکنون تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند ۱۸ میلیون نفر از روستاییان، اصناف، خویش فرماها و افراد خرده پا مشمول قانون تأمین اجتماعی خواهند شد. در پایان سمینار دکتر عمرانی در گفتگویی درباره برنامه‌های صندوق تأمین اجتماعی گفت: کلیه وظایف سازمان تأمین اجتماعی به این صندوق واگذار می‌شود و این صندوق از محل ذخایر مالی خود در امور کشاورزی، ساختمان و صنایع فولاد سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این سرمایه‌گذاری جنبه بهره‌گیری دارد و سرمایه‌ای که برای انجام این مقصود صندوق به جریان می‌اندازد معادل ۴۰ میلیارد ریال است. نکته جالب توجه اینکه، سمینار منطقه‌ای تأمین اجتماعی اولین سمیناری بود که توصیه جمعیت ملی مبارزه با سرطان مبنی بر ممنوعیت کشیدن سیگار در آن به مورد اجرا گذاشته شد و حاضران در طول برگزاری آن از کشیدن سیگار خودداری کردند.

۷ تیر ماه ۲۵۳۵ در آیین باشکوهی بنیاد نیکوکاری والاحضرت شمس پهلوی و درمانگاه کودکان وابسته به بنیاد در یزد گشایش یافت.[۱۹] در این آیین دکتر مؤتمنی استاندار یزد، تیمسار رضا شیفته سرپرست امور بنیاد در شهرستان‌ها، مدیران کل استان و انبوه بی شماری از طبقات مختلف مردم این سازمان حضور داشتند. پس از نواختن سلام شاهنشاهی، آقای سید علی آیت‌الهی مدیر عامل بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی مرکز یزد، خیر مقدم گفت و از حضور مدعوین در این مراسم تشکر کرد. آنگاه در مورد تأسیس و انگیزه پیدایش بنیاد نیکوکاری والاحضرت شمس پهلوی اظهار داشت:

سی و سه سال پیش، در سال ۲۵۰۲ شاهنشاهی (برابر با ۱۳۲۱ شمسی) بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی به دست مبارک شاهنشاه آریامهر افتتاح گردید و فعالیت خود را آغاز کرد. این بنیاد به منظور توسعه و تعمیم بهداشت و درمان کودکان بی‌بضاعت و بی‌سرپرست کشور با سرمایه شخصی والاحضرت نیکوکار شاهدخت شمس پهلوی بوجود آمد و طی این مدت با فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر و شبانه‌روزی مسئولین بنیاد توانست منشاء خدمات ارزنده و عام‌المنفعه در جهت درمان و بهداشت کودکان قرار گیرد. ...

۷ تیر ماه ۲۵۳۵ نمایشگاه مشترک ایران- هند- پاکستان و سریلانکا هموندان کمیسیون جهانگردی جنوب آسیا از روز دوشنبه هفتم تیر برای یک هفته در مرکز اطلاعات و جهانگردی ایران در نیویورک دایر گردید. در آیینی که به فراخوان هر چهار کشور آیینی برای شناساندن نمایشگاه در مرکز اطلاعات و جهانگردی ایران برگزار شد بیش از چهار صد تن از روزنامه‌نگاران، رؤسای آژانس‌های جهانگردی و آقای گودرزی سرکنسول شاهنشاهی شرکت داشتند. نمایشگاه تا پایان سه شنبه ۱۵ تیر ماه روز جهانگردی ایران برای بازدید همگان گشوده خواهد بود.

۷ تیر ماه ۲۵۳۵ نمایشگاه مشترک ایران- هند- پاکستان و سریلانکا هموندان کمیسیون جهانگردی جنوب آسیا از روز دوشنبه هفتم تیر برای یک هفته در مرکز اطلاعات و جهانگردی ایران در نیویورک دایر گردید. در آیینی که به فراخوان هر چهار کشور آیینی برای شناساندن نمایشگاه در مرکز اطلاعات و جهانگردی ایران برگزار شد بیش از چهار صد تن از روزنامه‌نگاران، رؤسای آژانس‌های جهانگردی و آقای گودرزی سرکنسول شاهنشاهی شرکت داشتند. نمایشگاه تا پایان سه شنبه ۱۵ تیر ماه روز جهانگردی ایران برای بازدید همگان گشوده خواهد بود.

۷ تیر ماه ۲۵۳۵ همزمان با جشن‌های پنجاه سال سلطنت خاندان پهلوی کارخانجات تولیدی و صنعتی پارس سکوریت تولید کننده انواع شیشه‌های نشکن (سکوریت) گشایش یافت. پارس سکوریت سالانه ۲۵۰ هزار متر مربع انواع شیشه مصرفی اتومبیل و ۱۰۰ هزار متر مربع شیشه‌های نشکن (سکوریت) ساختمانی تولید می‌نماید. محمد توکلی مدیر عامل شرکت پارس سکوریت گفت: در این روزهای شکوهمند که مردم کشور ما پنجاه سال سلطنت پر افتخار خاندان پهلوی را گرامی داشته‌اند، کارخانه بزرگ پارس سکوریت در شهر صنعتی البرز افتتاح گردید تا در آینده جوابگوی نیاز داخلی کشور در جهت مصرف شیشه‌های ایمنی در زمینه‌های مختلف باشد.[۲۰] کارخانجات تولیدی پارس سکوریت به مساحت چهل هزار متر مربع در شهر صنعتی البرز ایجاد شده که از مدرن‌ترین ماشین‌آلات و پیشرفته‌ترین تکنیک ساخت انواع شیشه‌های ایمنی بهره‌گیری می‌نماید. ...

نشست پاکسازی هوا در کاخ سعدآباد

۸ تیر ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو نشست پاکسازی و هوای تهران در کاخ سعدآباد برگزار شد. در آغاز نشست گزارش رسایی درباره عوامل آلودگی هوای تهران، آمارها و پژوهش که در این باره انجام یافته است از سوی رییس سازمان حفاظت محیط زیست به آگاهی رسید. سپس نسبت به عوامل مؤثر در آلودگی هوای تهران و راه حل‌های شدنی گفتگو شد. بر پایه بررسی‌ها، علت آلودگی هوای تهران در درجه اول وجود گازهای سمی از سوخت خودروهای بنزینی و گازهای ناشی از تأسیسات صنعتی تشخیص داده شد. در آزمایشات دقیقی که از میزان آلودگی هوا در چهارراه‌ها انجام یافته است، این آلودگی تا اندازه زیادی بالا رفته است. در این نشست امیر عباس هویدا نخست‌وزیر گفت که در زمینه مبارزه با آلودگی اتومبیل‌های بنزینی کارهای نیازین به عمل آمده و شرکت ملی گاز ایران دست‌اندر کار آزمایشات مقدماتی برای تبدیل سوخت اتومبیل‌ها از بنزین به گاز مایع می‌باشد وهم اکنون با شمار زیادی از تأسیسات صنعتی قرارداد فروش گاز برای مصرف صنعتی دستینه شده است و این رویه تا پوشش کامل تأسیسات صنعتی پایتخت پیش خواهد رفت. در این زمینه مدیر عامل شرکت ملی گاز نیز گفت که هم اکنون شماری از اتومبیل‌ها که سوخت مایع به کار می‌برند زیر آزمایش هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که دستاورد آن بسیار خشنود کننده می‌باشد و تا شش ماه آینده دو هزار تاکسی تهران تبدیل به گازسوز شده و گام به گام اتومبیل‌های سواری با تجهیزات لازم برای استفاده از گاز مایع وارد بازار می‌شود. علیاحضرت شهبانو مقرر داشتند که نشست‌هایی با نخست‌وزیر برای تنظیم پیاده کردن طرح تبدیل کارخانجات و ماشین‌آلات و تأسیسات هتل‌ها و غیره برگزار گردد و گزارش آن هر چه زودتر به آگاهی معظم‌لها برسد و همچنین مقرر فرمودند سازمان حفاظت محیط زیست برنامه پیاده کردن این پروژه‌ها را اجرا در نماید و در اجرای آن هر یک از سازمان‌های مملکتی را که صالح بداند به همکاری فراخواند. علیاحضرت شهبانو سپس ابراز امیدواری فرمودند که در از میان برداشتن دشواری‌ها و مسائل اجتماعی و شهری تهران که آلودگی محیط مشکل ترافیک و غیره از آن جمله است خود همکاری‌های نیازین را انجام دهند و افزودند درست است که در طرح آغازین مبارزه با آلودگی هوا پیش‌بینی می‌شود که ۲۷ درصد میزان آلودگی پایین می‌آیید ولی این کافی نیست و با گسترش مبارزه بنیادین با این دشواری‌ها باید مردم آمادگی کافی داشته باشند و خود به خطری که متوجه سلامت جامعه فشرده تهران می‌باشد آگاهی یابند.

زد و خورد مسلحانه تروریست چریک حمید اشرف با پلیس

زد و خورد چریک‌های فدایی با پلیس
TerroristsCherikFadaiTir2535.jpg

۸ تیر ماه ۲۵۳۵ در یک زد و خورد مسلحانه بزرگ در تهران، حمید اشرف از آدمکشان باند سیاهکل و ۹ تروریست دیگر کشته شدند. [۲۱] ده نفر کشته شدگان رهبران تروریست‌های چریک فدایی بودند. در ستاد مرکزی تروریست‌های چریک فدایی مدارک و اسناد مهمی از ارتباط آن‌ها با لیبی و سازمان‌های کمونیستی بین‌المللی پیدا شد. حمید اشرف پس مانده ۹ تن از آدمکشانی بود که در سال ۲۵۳۰ شاهنشاهی نام‌های آنان در پهرست تروریست‌های فراری چاپ و اعلام شده بود. از ساعات نخستین بامداد ۸ تیر ماه و روشن شدن هوا برخورد مسلحانه بین تروریست‌ها و مأمورین آغاز شد و در یک زد و خورد ۴ ساعته سرانجام حمید اشرف رهبر آدمکشان چریک فدایی و ۹ تن دیگر از همدستان وی از پای درآمدند. حمید اشرف که از سال ۲۵۲۹ شاهنشاهی برابر با ۱۳۴۹ خورشیدی وارد عملیات تروریستی شده و در این مدت دست به جنایات بی شماری زده بود. حمید اشرف در سال ۲۵۲۹ شاهنشاهی در تدارک مقدمات حمله مسلحانه به پاسگاه ژاندارمری سیاهکل در لاهیجان مشارکت داشت.[۲۲] وی در قتل سپهبد ضیاالدین فرسیو در فروردین ۲۰۳۰ شاهنشاهی شرکت داشت.[۲۳] همچنین در همان سال در دزدی مسلحانه بانک ملی شعبه انتصاریه که به کشته شدن تشید رئیس شعبه و ابراهیم پایوری نگهبان شعبه انجامید و دزدی مسلحانه اتومبیل حامل پول بانک بازرگانی ایران که این نیز به کشته شدن ستوان راهنمایی چاوشی انجامید، حمید اشرف نه تنها رهبر این کشتار بود بلکه خود در این قتل‌ها و دزدی‌ها شرکت داشت.

۸ تیر ماه ۲۵۳۵ با توجه به اهمیت تاریخی و علمی رصدخانه مراغه که مهمترین رصدخانه ایران و سرچشمه علم نجوم در شرق و غرب جهان بوده است، دانشگاه آذرآبادگان با همکاری سازمان‌های دیگر این رصدخانه را بازسازی و اهمیت علمی پیشین آن را زنده می‌کند. بر پایه پروژه‌ای که در این زمینه از سوی دانشگاه آذرآبادگان آماده شده است گام نخست برای بازسازی و نگهداری برجای مانده‌های رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی در مراغه می‌باشد و سپس رصدخانه آموزشی و پژوهشی نوینی در مراغه ایجاد می‌گردد. برای بازسازی رصدخانه کهن مراغه با بهره گیری از آثار و برجای مانده‌هایی که از زیر خاک بیرون کشیده شد طرح برج رصدخانه و اندازه و شکل دستگاه اصلی آنچه در گذشته وجود داشته است، تهیه گردیده و قرار است کارشناسان مرکز تحقیقات ستاره‌شناسی و رصدخانه مراغه، با همکاری چند تن از کارشناسان بین‌المللی به بازسازی رصدخانه مراغه به روشی که نشاندهنده بزرگی و شکوه گذشته آن باشد، بپردازند و یک کتابخانه از کتاب‌های قدیمی درباره نجوم و یک موزه نیز در آن‌جا ساخته شود. همچنین نمونه‌ای از همه ابزار نجومی که در رصدخانه قدیمی مراغه بکار می‌رفته با استفاده از اطلاعات در رساله مؤیدالدین عرضی ساخته شود که در برج رصدخانه قدیمی نصب و یا در موزه رصدخانه به نمایش گذاشته خواهد شد. هم اکنون نقشه‌های فنی ابزار و ادوات رصدخانه قدیمی مراغه را آقای مهندس ابوالقاسم اشتری کارشناس نجومی مرکز تحقیقات آماده می‌سازند. افزون بر این، هم اکنون بررسی برای ساختن یک رصدخانه جدید نیز که در مراغه و شاید در نزدیکی رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی خواهد بود، آغاز شده است.

بازدید شاهنشاه آریامهر از سازمان صنایع نظامی

ShahanshahAryamehrMilitaryIndustriesTir2535b.jpg
BankRahnyHousingMellatIran2535.jpg
AzarbaijaniSymbolBrave2535.jpg
AryamehrUniversityEngineeringFacultyTir2535a.jpg

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران ایوار از فعالیت‌های اجتماعی و رفاهی سازمان صنایع نظامی دیدن فرمودند. شاهنشاه آریامهر ساعت چهار و نیم پس از نیمروز رهسپار سازمان صنایع نظامی شدند. تیمسار ارتشبد عظیمی وزیر جنگ، تیمسار ارتشبد طوفانیان جانشین وزیر جنگ و رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع نظامی، جانشین رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی و دریایی، ژنرال آجودان شاهنشاه آریامهر، قائم مقام رئیس کل تشریفات شاهنشاهی و رؤسای کارخانجات و شرکت‌های وابسته به صنایع نظامی به پیشباز آریامهر آمدند. نخستین بخشی که مورد بازدید شاهنشاه آریامهر قرار گرفت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی صنایع نظامی بود. در ورودی بیمارستان رؤسای بخش‌ها و پزشکان به پیشگاه شاهنشاه آریامهر شناسانده شدند و دکتر سرهنگ صادقی رئیس بیمارستان از روی نمودار توضیحاتی در زمینه ویژگی بیمارستان به آگاهی همایونی رسانید. شاهنشاه آریامهر پس از شنیدن گزارش رئیس بیمارستان درباره گسترش آن پرسش فرمودند، به عرض رسید که بیمارستان تا ۴۰۰ تخت قابل توسعه است. شاهنشاه آریامهر هنگام بیمارپرسی (عیادت) از بیماران بخش‌های اندسکوپی، فیزیوتراپی، رادیولوژی، آزمایشگاه، اتاق‌های عمل، بخش‌های اطفال، جراحی و دیگر بخش‌های بیمارستان را مورد بازدید قرار دادند. در پایان بازدید از بیمارستان، شاهنشاه آریامهر به کوی نوبنیاد سازمان صنایع نظامی تشریف‌فرما شدند و از مهد کودک شماره یک این سازمان دیدن فرمودند. هنگام تشریف‌فرمایی شاهنشاه به مهد کودک کودکان خردسال با نثار شاخه‌های گل ورود پدر تاجدار خود را گرامی داشتند و گروهی دیگر از کودکان شعر شهریار دل‌ها را خواندند. شاهنشاه آریامهر هنگام بازدید از مهد کودک پس از گزارش بانو طوفانیان سرپرست افتخاری مهدهای کودک سازمان صنایع نظامی در زمینه آموزش و پرورش و تغذیه درست کودکان اوامری صادر کردند و فرمودند:

مغز بشر تا دو سالگی شکل می‌گیرد و باید سعی شود طی این دوران پروتئین و ویتامین‌های لازم به بدن بچه برسد. علت عقب افتادگی بیشتر کودکان عدم توجه به تغذیه صحیح آن‌ها است.

در مهد کودک شماره یک از ۱۵۴ نفر بچه‌های افزارمندان سازمان صنایع نظامی نگهداری به عمل می‌آید. شاهنشاه آریامهر سپس از شرکت‌های تعاونی مصرف و مسکن افزارمندان دیدن فرمودند. ضمن این بازدیدها در مورد وضع زندگی و خانه‌های دوران بازنشستگی افزارمندان گزارش‌هایی به عرض رسید. در پایان این آیین که نزدیک به دو ساعت به درازا انجامید افزارمندان سازمان صنایع نظامی و خانواده آنان از اوامری که شاهنشاه آریامهر برای تأمین رفاه آنان صادر فرموده‌اند سپاسگزاری و برای تندرستی شاهنشاه آریامهر و خاندان جلیل سلطنت نیایش کردند.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ فرودگاه جدید تهران در زمین‌های میان جاده‌های ساوه و قم ساخته خواهد شد.[۲۴] هزینه فرودگاه دوم بیش از یک میلیارد تومان برآورد شده است. بررسی نهایی پروژه ساختمان فرودگاه جدید تهران که از سوی مهندسین مشاور تهیه شده آغاز گردید. این برسی در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی ادامه می‌یابد و از پایان امسال ساختمان فرودگاه جدید آغاز خواهد شد. ساختمان فرودگاه تازه تهران که در زمینی به پهنه بیش از یکصد و چهل میلون متر مربع ساخته می‌شود و دست کم پنج سال به درازا می‌انجامد و هم اکنون بررسی‌ها پس انجام گام های مناقصه اجرای این طرح در دست است. مناقصه ساختمان فرودگاه بزرگ تهران امسال به آگاهی خواهد رسید و پیمانکاران آن برگزیده خواهند شد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ بر پایه گام نخست سرشماری کشاورزی کشور که از سوی مرکز آمار ایران انجام یافته است، بیش از ۶٫۳ میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی ایران به کشت گندم ویژه شده است. در هر سال از زمین‌هایی که در کشور به زیر کشت غلات می‌رود، ۷۶٪ به کشت گندم، بیش از ۲۰٪ به کشت جو و ۴٪ به کشت برنج ویژه شده است. در زمین‌هایی که در آن کشت گندم می‌شود، نزدیک به یک چهارم زیر کشت گندم آبی است که پنجاه درصد گندم را تولید می‌کند. خراسان، کردستان، آذربایجان شرقی و استان مرکزی، استان‌های گندم کار به شمار می‌آیند. استان‌های کشور که در آن کشت جو می‌شود به ترتیب میزان کشت آذربایجان شرقی، خراسان، آذربایجان شرقی، مازندران می‌باشند. استان خوزستان ۱۳ درصد دیگر از کل پهنه برنج کاری کشور را انجام می‌دهد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ نخستین کلنگ ساختمان بزرگ‌ترین کارخانه ترانسفورماتورسازی جهان در یک واحد از سوی ایرج وحیدی وزیر نیرو به زمین زده شد. این کارخانه که با همکاری مشترک ایران و آلمان غربی در شش کیلومتری زنجان ساخته خواهد شد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ سازمان شهرسازی لویزان برای ساختمان بزرگ‌ترین شهرک نزدیک تهران بنیاد شد و یکی از کارشناسان برجسته به سمت مدیر عامل سازمان برگزیده شد. خرید زمین‌ها دو میلیون متر مربع از ۴۳ میلیون متر مربع شهرک لویزان که بخش نخست پروژه را تشکیل می‌دهد پایان یافت و اکنون خرید زمین‌های دومین فاز شهرک که پنج میلیون متر مربع می‌باشد آغاز شده است. نقشه‌های جامع شهرک لویزان به زودی تصویب خواهد شد و بدین سان همه پیش نیازهای ساختمان شهرک لویزان فراهم شده است. شهرک لویزان در شمال شرق تهران ساخته خواهد شد و چند شرکت خانه‌سازی و ساختمانی با مشارکت یکدیگر و احداث یک شرکت مشترک امور مربوط به شهرک را به عهده گرفته‌اند. مسئول خرید اراضی شهرک لویزان سازمان زمین، وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی است. اراضی خریداری شده سپس با قیمت تمام شده در اختیار شرکت مسئول قرار می‌گیرد و این شرکت طبق ضوابط ویژه‌ای اراضی را تجمع و سپس نقشه برداری مجدد خواهد کرد. این نقشه برداری در مورد قطعه اول اراضی یعنی دو میلیون متر مربع خاتمه یافته است. در شهرک لویزان آپارتمان‌سازی خواهد شد و واحدهای مسکونی با شرایط مناسب به مردم فروخته می‌شود.

سفر ولیعهد ایران به شوروی ۱۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد در میدان سرخ
اعلیحضرتین در نشست شورای شاهنشاهی آموزش

والاحضرت ولیعهد نیم ساعت پش از نیمروز برای یک بازدید یازده روزه رسمی وارد پایتخت شوروی شدند.[۲۵] هواپیمای والاحضرت را بر فراز خاک ایران یک اسکادران جت نیروی هوایی شاهنشاه تا مرز همراهی کردند . والاحضرت ولیعهد از پرواز فانتوم‌های نیروی هوایی از داخل هواپیما فیلم و عکس تهیه کردند و به مدت نیم ساعت در زمانی که هواپیما بر فراز خاک ایران پرواز می‌کرد در کابین خلبان حضور داشتند. هواپیمای اختصاصی والاحضرت ولیعهد پس از سه ساعت و سی و پنج دقیقه پرواز بر فراز پانزده شهر ایران و شوروی در هوای ابری و مه‌آلود مسکو در فرودگاه مسکو به زمین نشست. در پای پلکان هواپیما آقای «نیازبکوف» قائم مقام صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر شوروی که رئیس جمهوری کازاخستان نیز هست از والاحضرت همایونی استقبال کرد. چند تن از مقامات وزارت خارجه شوروی در آئین استقبال از والاحضرت همایون ولایتعهد در فرودگاه مسکو حضور داشتند. والاحضرت ولیعهد پس از ابراز مرحمت نسبت به مستقبلین و اعضای سفارت شاهنشاهی ایران در مسکو، با اتومبیل عازم اقامتگاه اختصاصی شدند. والاحضرت ولیعهد ۳ ساعت پس از ورود به مسکو در مقر شورای عالی اتحاد جماهیر شوروی به ملاقات آقای «نیازبکوف» قائم مقام صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر شوروی رفتند. مقامات شوروی در این دیدار سفر والاحضرت را به این کشور گامی مؤثر در تحکیم هر چه بیشتر روابط ایران و شوروی خواندند. آقای «نیازبکوف» که میهماندار والاحضرت در کاخ کرملین بود، پس از عرض خیرمقدم اظهار امیدواری کرد که والاحضرت در این سفر از نزدیک با زندگی، هنر و فرهنگ مردم شوروی آشنایی حاصل فرمایند.

۱۲ تیر ماه ۲۵۳۵ نشست شورای شاهنشاهی آموزش در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برگزار شد. این شورا سیاست‌های آموزشی را هماهنگ می‌کند. در پایان نشست شورای شاهنشاهی آموزش در پیشگاه اعلیحضرتین، عبدالحسین سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی در گفتگوی با خبرنگاران در باره برگزاری این شورا گفت: این شورا در زمینه آموزش برای ایجاد هماهنگی و تعیین سیاست‌های آموزشی در سطوح مختلف تشکیل شده است. این شورا بر پایه اساسنامه‌ای که به توشیح شاهنشاه آریامهر رسیده،[۲۶] کار خود را امروز آغاز کرد. مسلماً چنین شورایی که در پیشگاه اعلیحضرتین برگزار خواهد شد، خواهد توانست سیاست‌های کلی آموزشی را به صورت جامعی تهیه و بر اجرای آن‌ها نظارت و ارزشیابی کند. این شورا در حقیقت همانطور که شاهنشاه آریامهر فرمودند، دبیرخانه دائمی کنفرانس انقلاب آموزشی است که به صورت نزدیک‌تر و با فواصل کمتر تشکیل خواهد شد و سالی یک بار بیلان کار در پیشگاه اعلیحضرتین در کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی بررسی خواهد شد. وزیر علوم و آموزش عالی افزود، امسال دو موضوع در دستور کار کنفرانس آموزشی رامسر قرار خواهد گرفت، یکی مربوط به نظام آموزشی قبل از دانشگاه و مسئله دیگر کارایی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خواهد بود.

BanisadrKhomeini12Tir2535Shahanshahi.jpg

۱۲ تیر ماه ۲۵۳۵ ابوالحسن بنی‌صدر فرزند آیت‌الله بنی‌صدر در فرانسه با گروه‌های مختلف کمونیستی و قشری‌های مذهبی ارتباط دارد. ابوالحسن بنی‌صدر یکی از گردانندگان گروه‌های هوادار مارکسیسم اسلامی در فرانسه وارد عراق شد. نامبرده که هنگام اقامت در ایران در دانشگاه تهران پیوسته یکی از عناصر اخلالگر بود، پس از رفتن به فرانسه در آن کشور با گروه‌های مختلف کمونیستی و قشری‌های مذهبی ارتباط برقرار نموده است. نامبرده در سال‌های اخیر در فرانسه از گروه تروریست معروف به مارکسیست اسلامی که در ایران مرتکب جنایاتی شده بود حمایت می‌نموده است. در تمام این مدت نامبرده با خمینی در عراق تماس داشته و از کمک‌های وی برخوردار بوده است. ابوالحسن بنی‌صدر که فرزند مرحوم آیت‌الله بنی‌صدر است، شخصاً به مبانی مذهبی بی اعتقاد بوده و قسمت اعظم ارثیه پدری خود را در جهت خوشگذرانی یا اقداماتی علیه دولت و مذهب به مصرف می‌رساند. اطلاعاتی درباره اینکه نامبرده با بعضی کشورهای خارجی در تماس است واصل شده است. به همین جهت ارتباط خمینی با بنی‌صدر و گروه تروریست معروف به مارکسیست اسلامی قابل بررسی و تعمق است.

پروژه فلئور آب آشامیدنی در سراسر کشور

۱۲ تیر ماه ۲۵۳۵ برنامه کنترل آب آشامیدنی شهرها آغاز شد. یک هیأت از کارشناسان انستیتو تغذیه برای بررسی کیفیت املاح شیمیایی آب آشامیدنی، رهسپار شهرهای کشور شدند. بر پایه پروژه‌ای که از سوی وزارت تندرستی در دست اجرا است، این وزارت‌خانه با همکاری وزارت نیرو آب‌های آشامیدنی شهرهای کشور را در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی «فلئوریداسیون» می‌کند. با افزایش میزان فلئور در آب‌های کشور، از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری خواهد شد. بر پایه این پروژه برای افزودن املاح فلئور به آب‌های آشامیدنی کشور دستگاه فلئوریداسیون در مرکز تأسیسات آب‌های آشامیدنی سراسر کشور برنشانده خواهد شد. این برنامه بهداشتی نخست از شهر رضاییه که میزان املاح فلئور آب آشامیدنی آن کم است آغاز می‌شود و کم کم همه تأسیسات آب و منابع آب آشامیدنی دیگر شهرهای کشور به این دستگاه مجهز خواهد شد. این دستگاه می‌تواند میزان فلئور آب را در اندازه طبیعی به آب‌های آشامیدنی بیافزاید. املاح فلئور ترکیبی است که اگر به میزان یک در یک میلیون در آب‌های آشامیدنی باشد از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌شود. بر پایه آمارگیری بهداشتی، هم اکنون ۹۸ درصد افراد جهان به پوسیدگی دندان دچار هستند، بدانگونه که یک انسان ۳۵ ساله بطور متوسط ۱۰ دندان پوسیده یا پر شده دارد یا برخی از دندان‌های خود را کشیده است. همین آمار ثابت کرده است مردم شهرهایی که از آب آشامیدنی فلئوردار استفاده می‌کنند ۵۰ تا ۷۰ درصد از میزان پوسیدگی دندان‌های آن‌ها کاسته می‌شود و بررسی‌هایی که انجام شده، نشان داده است کودکانی که از آب‌های فلئوردار استفاده می‌کنند شکل دندان‌های آن‌ها زیباتر از دیگران می‌شود.

مصاحبه شاهنشاه آریامهر با خبرنگار روزنامه هندی بلیتز

آریامهر شاهنشاه ایران

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ سردبیر نشریه بلیتز چاپ بمبیی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر در کاخ نیاوران باریافت و درباره سرمایه گذاری ایران در هند و کمک های اقتصادی به این کشور پرسش هایی نمود. [۲۷] در پاسخ به پرسش روابط دیپلماسی ایران و هند شاهنشاه آریامهر فرمودند: در بسیاری جهات دو کشور درک می‌کنند که روابط سیاسی و دیگر مناسبات عادی بین ایران و هند برای منطقه حائز اهمیت حیاتی است. هر دو کشور مایلند که اقیانوس هند به منطقه صلح مبدل شود. در توصیف این خواسته، تفاوت‌هایی دیده می‌شود و من امیدوارم در آینده در این توصیف و تشریح نیز توافق پدید آید. درمورد توصیف خواست‌ها، به نظر من، هند با موجودیت امریکا در اقیانوس هند اکیداً مخالف است و ما هم وجود شوروی را نمی‌پذیریم، زیرا امریکا و شوروی هم به هم می‌تازند و هم با یکدیگر همکاری می‌کنند. در اصل به نظر من امریکا و شوروی شکارگاه آزاد را برمی‌گزینند. حقیقت این است که ما از ناحیه دیگر خطراتی احساس می‌کنیم. چرا آنها از شورشیان و خرابکاران پشتیبانی می‌کنند؟ این کمک‌ها برای کدام منظور و بر چه اساسی داده‌می‌شود؟ چگونه کوبایی‌ها در آنگولا و در آن سوی مرزهای ما، در یمن مداخله کردند؟ وجود کوبایی‌ها را چگونه توصیف می‌کنند؟ اینکه هند به روسیه نزدیک شده و ما به امریکا، این روابط نمی‌تواند هرگز مانعی بین ایران و هند به وجود بیاورد و اهمیتی هم به آن نداده‌ایم.

قرارداد ایران و آلمان برای نیروگاه اتمی بوشهر

گفتگوهای ایران و مغولستان را تسه دنبال پرزیدنت مغولستان و هویدا نخست وزیر رهبری می کردند
AzarbaijaniSymbolBrave2535.jpg

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ ایران و آلمان قراردادهای همکاری برای تولید انرژی اتمی بستند. قراردادهای همکاری انرژی اتمی بین ایران و آلمان فدرال در باشگاه نخست‌وزیری دستینه شد. قرارداد از سوی ایران آقای ستوده نیا مدیر طرح نیروگاه‌های اتمی ایران و از سوی آلمان فدرال آقای بارتل رئیس شرکت کرافت و رک یونیون امضاء کردند. هنگام امضاء قرارداد آقای اکبر اعتماد معاون نخست‌وزیر و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آقای «هانس هیلگر هاونشیلد» معاون وزارت علوم و تحقیقات و تکنولوژی آلمان فدرال و همچنین سفیر این کشور در دربار شاهنشاهی حضور داشتند. به دنبال دستینه شدن قراردادهای همکاری انرژی اتمی میان ایران و آلمان فدرال آقای «هانس هیلگر هاونشیلد» گفت: این قرارداد نمونه‌ای است برای همکاری میان کشورهای کاملاً صنعتی شده و کشورهایی که مانند ایران در حال صنعتی شدن می‌باشند این توافق را باید از دیدگاه روابط سیاسی و اقتصادی و فرهنگی نزدیکی که میان دو کشور وجود دارد بررسی کرد. آلمان یکی از طرف‌های مهم معاملات ایران است. صادرات ایران به ویژه نفت و گاز در آینده برای کشور ما اهمیت بزرگی دارد. همچنین سرمایه‌گذاری‌های آلمان در ایران یک سویه انجام نمی‌ پذیرد. ایران سهام برخی از صنایع مهم آلمان فدرال را خریده است. این همکاری‌های اقتصادی گوناگون با برقراری پیوندهای نزدیک فرهنگی و علمی چون پروژه دانشگاه رضا شاه کبیر دانشگاه ایرانی و آلمانی در رشت گسترش خواهد یافت. [۲۸] مهم‌ترین دستاورد این همکاری ساختن دو نیروگاه اتمی شماره ۱ و ۲ ایران از سوی صنایع آلمان در بوشهر می‌باشد. هم چنین همان گونه که در قرارداد پیش‌بینی شده، برای بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح جویانه آموزش دانشمندان و افراد فنی لازم می‌باشد بدین روی یکی از مؤسسات پژوهشی وابسته به دولت آلمان مأموریت این همکاری را یافته است. باید توجه داشت که انتقال تکنولوژی هسته‌ای از کشوری به کشور دیگر از دیدگاه علمی و تکنولوژی و سیاست خارجی با دشواری های فراوانی همراه است. ایران و آلمان فدرال به این امر آگاهی دارند و بدین باوز می باشند که عدم گسترش سلاح‌های اتمی بسیار دارای اهمیت است. از این روی هر دو کشور پیشتر قرارداد عدم گسترش سلاح‌های اتمی را دستینه کرده‌اند و همچنین مقررات ایمنی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در هر دو کشور به مورد اجرا گذارده خواهد شد. اگر به هنگام انجام برنامه‌های اتمی ایران به ویژه در زمینه‌های تکنولوژی دشواری پیش آید بستن قراردادهای دیگری دشواری ها را از میان برخواهد داشت و همکاری‌های لازم را فراهم خواهد کرد.

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ در نشستی با بودن نصر اصفهانی استاندار فارس و شماری از پایوران بلندپایه وزارتخانه‌های صنایع و معادن، مسکن و شهرسازی و تعاون و امور روستاها در شیراز برگزار شده بود، به آگاهی همگان رسانده شد که ۲۱ یکان تولید سازه‌های ساختمانی در استان فارس راه اندازی می‌شود. در این نشست که نمایندگان بانک‌های توسعه صنعتی، اعتبارات صنعتی، ساختمان و مقامات محلی و تولید کنندگان مصالح ساختمانی همراه سرمایه‌داران استان فارس نیز شرکت داشتند، درباره به از میان برداشتن دشواری‌های فراهم ساختن و تولید سازه‌های ساختمانی گفتگو به عمل آمد. در همین جلسه تصمیم گرفته شد ۲۱ واحد تولید مصالح ساختمانی در فارس ایجاد شود. این واحدهای تولیدی عبارت خواهند بود از: ۷ واحد تولید آجر، دو واحد تولید بلوک سیمانی، یک واحد تولید موزائیک، یک واحد تولید سنگ ساختمانی، دو واحد تولید شن و ماسه، دو واحد تولید آهک و ۶ واحد تولید گچ.

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ وزارت کشاورزی و منابع طبیعی با اجرای سه طرح مهم تولیدات کشاورزی، حدود ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی را به زیر کشت گرفت که با اجرای طرح اصلاح و توسعه کشت مرکبات میزان اراضی مورد اجرای طرح ۲ هزار و ۹۲۸ هکتار بیشتر خواهد شد. بر پایه گزارش سازمان ترویج کشاورزی که پیاده کننده طرح‌های چهارگانه می‌باشد، بزرگ‌ترین طرح مربوط به افزایش تولید برنج در شالیزارهای استان‌های مازندران و گیلان اجرا می‌شود. در این طرح ۲۶۵ هزار هکتار شالیزار با انعقاد قراردادهای جداگانه با کشاورزان، تحت کشت برنج قرار گرفته است. تاکنون برای اجرای طرح افزایش تولید برنج ۷۰۵ تن بذر اصلاح شده برنج و ۶۰ هزار تن کود شیمیایی و ۵۱ تن سم ضد عفونی و تعداد زیادی علف‌کش بین زارعین منطقه توزیع شده است که سموم موردنیاز مجانی و مبلغ ۲۰ درصد در مورد هر یک بذور و کود به زارعین منطقه تخفیف داده شده است. دومین طرح اجرایی سازمان ترویج کشاورزی مربوط به عملکرد در ۱۳۷ هزار هکتار از اراضی کشور برای افزایش تولید علوفه است که نسبت به پیش‌بینی طرح در سال گذشته ۲ هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد. هدف از اجرای این طرح افزایش تولید علوفه به منظور تأمین خوراک دام می‌باشد. وزارت کشاورزی با توجه به استقبالی که از اجرای طرح علوفه‌کاری به عمل آمده است، به آگاهی رساند که افزایش تولید حاصله در نتیجه اجرای طرح علوفه در سال گذشته حدود ۷۰ هزار تن جو و ۲۹ هزار تو ۱۸۰ تن علوفه خشک بوده که اجرای طرح ۱۳۷ هزار هکتاری سال جاری می‌تواند بر میزان تولید نسبت به سال گذشته بیفزاید. برای افزایش خوراک دام بخصوص با ممنوعیت چرای بی‌رویه دام در مراتع کشور تولید ذرت نیز از اهمیت ویژه برخوردار است و مروجین سازمان ترویج در سال زراعی جاری توانسته‌اند میزان قراردادهای اجرای طرح ذرت در سراسر کشور را به رقم ۱۷ هزار و ۵۹۰ هزار تن افزایش دهند. اجرای طرح ذرت کاری در سال جاری نسبت به سال گذشته به بیش از سه هزار هکتار افزایش داده شده است و همه امکانات موجود برای تشویق ذرت‌کاران چون توزیع کود و بذر و سموم انجام گرفته است به ذرت‌کاران هکتاری ۲۰۰ هزار تومان جایزه داده می‌شود. طرح اصلاح و توسعه کشت مرکبات به صورت طرح جامع تولید، تبدیل و توزیع مرکبات و فرآورده‌های مربوط به آن در کنار سایر طرح‌های افزایش تولید وزارت کشاورزی به اجرا گذاشته شد. این طرح در سطح ۲ هزار و ۹۲۸ هکتار از باغات مرکبات کشور پیاده شد که دربرگیرنده ۲۵۱ هکتار احداث باغ‌های جدید و دو هزار و ۷۶۷ هکتار عملیات بهزراعی می‌باشد.

RailwayNorthIran2535.jpg

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ با کشیدن یک خط آهن جدید در کنار دریای خزر همه شهرهای کناره دریای خزر به یکدیگر می‌پیوندند. این خط آهن جدید از آستارا آغاز و پس از گذشتن از کناره دریای خزر در شهر ساری پایان می‌یابد. بررسی‌ها برای آماده ساختن پروژه این خط آهن نشان می‌دهد که از آستارا در شمال کشور آغاز و پس از ۱۳۶ کیلومتر به بندر پهلوی می‌رسد. در بندر پهلوی خط آهن به دو شعبه بخش می‌شود. یک راه از بندر پهلوی به قزوین می‌رسد که ۲۳۰ کیلومتر درازای آن است و بدین ترتیب این خط آهن از راه قزوین به خط آهن تهران – تبریز می‌پیوندد. مسیر دیگر از بندر پهلوی پس از گذشتن از شهرهای لاهیجان، رودسر، شهسوار، نوشهر، آمل به ساری پایان می‌یابد. درازای این مسیر نیز ۴۳۰ کیلومتر است. همچنین با کشیدن یک خط آهن ۸۰ کیلومتری در آینده خط آهن کنونی شمال کشور تا گرگان امتداد دارد از گرگان به شاهرود که در راستای مسیر خط آهن تهران- مشهد قرار گرفته می‌پیوندد. افزون برکشیدن خط آهن در کناره دریای خزر راه‌آهن دولتی ایران پروژه دیگری را برای کشیدن راه‌آهن سراسری کناره خلیج فارس و دریای عمان در دست بررسی دارد که پس از خاتمه مطالعات نسبت به شروع عملیات اجرایی آن اقدام خواهد شد. بر پایه این پروژه یک خط آهن از بندر شاهپور به بندر ماهشهر و بندر بوشهر کشیده می‌شود که پس از گذشتن از بندر لنگه به بندر عباس می‌رسد و سپس از بندر عباس در کناره دریای عمان به بندر چابهار کشیده می‌شود. درازای خط آهنی که در سرتاسر کناره خلیج فارس و دریای عمان کشیده می‌شود یک هزار و هفتصد و یک کیلومتر است.

گشایش جشن توس در پیشگاه علیاحضرت شهبانو

شهبانو در فرودگاه مشهد
ShahbanouFestivalTusTir2535.jpg
AzarbaijanFirstMayorWoman2535.jpg

۱۴ تیر ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو دومین جشنواره توس در آیین باشکوهی در پهنه آرامگاه حماسه سرای نامی ایران حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس گشایش یافت[۲۹] و در پیشگاه معظم‌لها پهلوانان و گروه‌های نقالان و شاهنامه‌خوانان، برنامه‌هایی اجرا کردند. پیش از این آیین، آقایان مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر، ولیان نیابت تولیت عظمی و استاندار خراسان، کریم پاشا بهادری رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو، فرمانده گارد جاویدان، مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و چند تن از مقامات استان خراسان در رکاب علیاحضرت شهبانو بودند، علیاحضرت شهبانو از کاخ ملک‌آباد به پارک آریامهر تشریف‌فرما شدند و هنگام بازدید از قسمت‌های گوناگون پارک نخستین کلنگ مجتمع ورزشی سازمان زنان خراسان را در بخشی از زمین پارک آریامهر به زمین زدند. علیاحضرت شهبانو پس از ابراز خشنودی از ایجاد مجتمع ورزشی همونددان هیأت مدیر سازمان زنان خراسان را مورد مهربانی قرار دادند و در ساعت هفده و بیست و پنج دقیقه با خودرو رهسپار توس در ۳۰ کیلومتری غر مشهد شدند و در این جا مدیر عامل جشن هنر و مدیر جشن توس به پیشباز علیاحضرت شهبانو آمدند و مدیر جشن توس درباره برگزاری دومین جشن توس گزارشی به آگاهی رسانید. علیاحضرت شهبانو سپس به پهنه آرامگاه تشریف‌فرما شدند و در این جا نهال دو ساله‌ای از گل ابریشم برنشاندند. سپس در پیشگاه علیاحضرت چند برنامه رقص محلی و کشتی با چوخه و نیز برنامه نقالی و شاهنامه‌خوانی بوسیله شاهنامه‌خوانان شهری و روستایی اجرا شد. در پایان علیاحضرت شهبانو با گردانندگان این جشن و شاهنامه‌خوانان گفتگو کردند و آنان را مورد مهربانی قرار دادند.


۱۴ تیر ماه ۲۵۳۵ از امروز واکسن فلج اطفال که در مؤسسه رازی حصارک تهیه گردیده، وارد بازار مصرف خواهد شد. مؤسسه سرم‌سازی رازی حصارک که دارای عالی‌ترین درجات پژوهش‌های بین‌المللی در زمینه تهیه هر گونه واکسن انسانی و حیوانی در جهان است، آخرین تحقیقات خود را برای ساخت واکسن فلج اطفال در ایران از چندی پیش آغاز کرد و با تهیه بیست میلیون «دُز» آن را در اختیار وزارت بهداری و بهزیستی قرار داد. برای تهیه واکسن فلج اطفال تحقیقات مؤسسه سرم‌سازی حصارک وابسته به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی، سال‌ها تحقیق به عمل آمده و روی سه هزار میمون آزمایش شده است. خبرنگار ما گزارش می‌دهد که میمون‌های مورد احتیاج مؤسسه سرم سازی رازی، تماماً از کشور «چاد» وارد شده است و بر پایه قراردادی که بسته شده است، سالانه نزدیک به ۶۰۰ میمون به کشور وارد خواهد شد. با آماده ساختن واکسن فلج اطفال، ایران پنجمین کشور تولید کننده این واکسن است که شایستگی ساخت آن از سوی مجامع بین‌المللی مورد تأیید قرار گرفته و سازمان بهداشت جهانی نیز پس از بررسی نمونه‌های تهیه شده واکسن فلج اطفال در ایران، مورد مصرف آن را مورد تأیید قرار داده است. واکسن فلج اطفال مورد احتیاج کشور پیش از این از کشور فرانسه به ایران وارد می‌شد که با تهیه آن در داخل کشور از خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. مؤسسه سرم‌سازی رازی حصارک بر آن است که با افزایش تولید واکسن فلج اطفال و همه نیازهای کشورهای خاورمیانه را با تولید داخلی ایران فراهم نماید. وزارت بهداری و بهزیستی از امروز واردات واکسن فلج اطفال را قطع کرد و مؤسسه سرم‌سازی رازی حصارک به هر میزانی که مورد نیاز باشد واکسن در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد داد. افزون بر واکسن فلج اطفال، انواع واکسن کزاز، دیفتری و سرخک نیز توسط مؤسسه سرم سازی رازی تهیه می‌شود و از سال‌ها پیش انواع واکسن‌های مورد استفاده دامپزشکی و دامپروری نیز توسط این مؤسسه تهیه گردیده است.

۱۴ تیر ماه ۲۵۳۵ بانو ملیحه امیر فتحی به موجب ابلاغ استانداری آذربایجان شرقی به سمت شهردار سرعین برگزیده شد. شهردار جدید سرعین نخستین شهردار زن در آذربایجان است و ۲۷ سال دارد. بانو فتحی پیوند زناشویی بسته است و دارای دو فرزند است. وی کارمند وزارت آموزش و پرورش بود و سرپرست کودکستان شماره دو بنفشه اردبیل بود. سرعین نزدیک اردبیل در پناه کوه‌های بلند این سرزمین قراردارد و دارای چشمه‌های آب معدنی بی شماری است. این چشمه‌ها دارای ویژگی‌های گوناگون هستند. در فاصله کمی از یک چشمه آب گرم و بلکه آب جوش، چشمه دیگری از آب معدنی گوارا و خنک قرار دارد. چنین گردایه‌ای از آب‌های معدنی گوناگون « سرعین » را از دیدگاه توریستی و سرمایه گذاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار ساخته است

۱۴ تیر ماه ۲۵۳۵ با ساختن یک ایستگاه جدید راه آهن در شمال میدان شهیاد، در جاده تهران- کرج خط آهن دو خطه برقی ساخته می‌شود و مسافران می‌توانند از این ایستگاه در مدت ۱۵ دقیقه با قطارهای تندرو برقی به کرج بروند و در همین زمان هم به تهران بازگردند. بررسی‌ها برای کشیدن خط آهن جدید دو خطه و برقی میان تهران- کرج در راه‌آهن دولتی ایران آغاز شد. بر پایه بررسی‌های انجام شده در شمال میدان شهیاد یک ایستگاه جدید راه‌آهن ساخته می‌شود تا از انبوهی مسافر در ایستگاه کنونی کاسته شود و از این ایستگاه دو رشته خط آهن برقی دو خطه به ایستگاه‌های شاه‌آباد و کرج کشیده می‌شود. همچنین از ایستگاه شمال میدان شهیاد راه آهن دو خطه و برقی به فرودگاه بین‌المللی تهران کشیده می‌شود که تا قم خواهد رفت. با کشیده شدن این خطوط جدید مسافران در آینده با قطارهای تندروی برقی مسافت تهران تا فرودگاه بین‌المللی را در ۱۵ دقیقه و تا قم را در ۴۰ دقیقه خواهند پیمود. پروژه دیگری که در دست بررسی است، ساختن یک راه‌آهن دو خطه و برقی میان تهران و گرمسار است که پس از کشیده شدن آن می‌توان فاصله تهران تا گرمسار را در ۳۰ دقیقه با ترن های تندرو برقی پیمود.

سفر سه روزه ذوالفقارعلی بوتو به تهران

ShahanshahAryamehrBoutuPakistan15Tir2535.jpg
RoozJahangardy15Tir2535a.jpg
GovernmentalNutritionChangedTir2535.jpg
NutritionSchoolsTir2535.jpg
Shiraz1000YearsOldCityTir2535.jpg

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۵ نخست‌وزیر پاکستان نیمروز در یک سفر خصوصی سه روزه به تهران وارد شد و بی درنگ پس از ورود از فرودگاه مهرآباد رهسپار کاخ سعدآباد گردید و نخستین دور گفتگوهای خود را با آریامهر شاهنشاه ایران انجام داد. شبانگاه از سوی امیرعباس هویدا نخست‌وزیر میهمانی شامی به افتخار میهمان عالیقدر پاکستانی در کاخ نخست‌وزیری برگزار شد. در این میهمان گروهی از پایوران کشوری و دیپلماتیک چون خلعتبری وزیر خارجه، جمشید آموزگار وزیر کشور، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، راجی سفیر شاهنشاه آریامهر در دربار انگلیس، سفیر پاکستان در تهران و شمار دیگری از پایوران و همراهان نخست‌وزیر پاکستان بودند. سفر ذوالفقار علی بوتو به تهران توجه محافل سیاسی منطقه را به خود کشیده است و گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد که روزنامه‌ها و رادیو تلویزیون‌های کشورهای آسیای غربی این سفر را نشانه‌ای از پیوندهای نزدیک و دوستانه تهران و اسلام‌آباد می‌نامند. روزنامه نیمه رسمی پاکستان تایمز در تفسیری بر این سفر نوشت که افزون بر گفتمان درباره امور سیاسی شبه قاره و خاورمیانه، رهبران ایران و پاکستان بی گمان امکانات گسترش همکاری‌های اقتصادی و فنی در آسیای غربی را مورد بررسی قرار خواهند داد. ۱۶ تیر ماه دومین دور تبادل نظرهای شاهنشاه آریامهر و ذوالفقار علی بوتو نخست‌وزیر پاکستان پیش از نیمروز آغاز شد. شبانگاه از سوی شاهنشاه آریامهر میهمانی شامی به افتخار ذوالفقار علی بوتو برگزار شد.

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۵ با تصویب علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی روز جهانگردی ایران ۱۵ تیر ماه زادروز ناصر خسرو قبادی جهانگرد ایرانی برگزیده شد.[۳۰] کیانپور وزیر اطلاعات و جهانگردی در مصاحبه‌ای امروز ۱۵ تیر ماه گفت برای آشنا ساختن مردم به اهمیت و سویه‌های گوناگون جهانگردی از پیشگاه مبارک علیاحضرت شهبانوی ایران درخواست شد که زادروز ناصر خسرو روز جهانگردی ایران برگزیده شود. وی افزود کشور ما از زمان‌های کهن به سبب غنی بودن در تاریخ و ادب و هنرهای ملی و آثار باستانی همواره مورد توجه ویژه جهانگردان بوده است و به سبب جاده ابریشم، ساختن کاروانسراها، آب انبارها در راستای جاده در زمان شاه عباس بوده است. اما جهانگردی به چم امروزی آن وجود نداشت تا شاهنشاهی اعلیحضرت رضا شاه بزرگ که همگام با سایر پیشرفت‌هایی که در کشور بوجود آمد، با ساختن هتل‌ها و مرکزهای جهانگردی توجه ویژه‌ای به ایرانگردی شد. بدین روی، در آن زمان اداره‌ای به نام « امور جهانگردی » در وزارت کشور بنیاد نهاده شد که این اداره در سال ۲۵۰۰ شاهنشاهی برابر با ۱۳۲۰ کوچی خورشیدی به یک شورا دگرگون گردید. سپس در سال ۲۵۲۲ شاهنشاهی برابر با ۱۳۴۲ کوچی خورشیدی سازمان جلب سیاحان تاسیس شد و در اردیبهشت ماه ۲۵۳۳ شاهنشاهی ۱۳۵۳ کوچی سازمان جلب سیاحان به وزارت اطلاعات پیوست و به وزارت اطلاعات و جهانگردی سازمان یافت.

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۵ کنگره بزرگ دانش‌آموزان با پیام والاحضرت ولیعهد و سخنان آقای هویدا نخست‌وزیر و دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران در تهران در مجموعه ورزشی آریامهر گشایش یافت.[۳۱] کنگره از ۱۴ تیر ماه پس از نیمروز با گردهم آیی ۲۵۰۰ دانش‌آموز از ۲۳ استان و فرماندار کل به نشانه ۲۵۰۰ دبیرستان از سراسر کشور و به نمایندگی هفت میلیون دانش‌آموزان دبیرستان شکل گرفت و نخستین نشست دانش‌آموزان برای برگزیدن نمایندگان استان‌ها انجام پذیرفت.

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ ساعت ۱۰ بامداد نخستین نشست شورای عالی مؤسسه پژوهش‌های دهقانی و روستایی ایران در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برگزار شد.[۳۲] در این نشست شاهنشاه آریامهر درباره اهمیت کار مؤسسه پژوهش‌های دهقانی و روستایی ایران در انجام پژوهش‌های مربوط به جامعه روستایی و کشاورزی ایران در راستای فلسفه انقلاب شاه و ملت و بالا بردن سطح زندگی روستانشینان و کشاورزان همراه با افزایش کارآئی کشاورزان و حداکثر بهره‌وری از منابع آب و خاک کشور، اوامر مؤکّدی صادر فرمودند. شاهنشاه تا ساعت یازده و ربع در نشست شورای عالی شرکت داشتند و فرمودند در نشست‌های دیگر نیز در موارد ضروری شرکت خواهند فرمود. این نشست تا ساعت دوازده و چهل و پنج دقیقه در پیشگاه مبارک علیاحضرت شهبانوی ایران ادامه داشت. شهبانو مقرر فرمودند که مؤسسه پژوهش‌های دهقانی و روستایی ایران از کلیه امکانات لازم و همکاری‌های وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها و دانشگاه‌های کشور برای انجام وظایف خود همانطور که مورد نظر شاهنشاه است، برخوردار گردد. مؤسسه پژوهش‌های دهقانی و روستایی ایران که اساسنامه آن به توشیح ملوکانه رسیده است، به فرمان مطاع مبارک شاهنشاه آریامهر تحت ریاست عالیه علیاحضرت شهبانوی ایران برای انجام دادن مطالعات و پژوهش‌های گوناگون در زمینه‌های روستایی و دهقانی کشور از دیروز آغاز به کار کرد. شورای عالی مؤسسه تحت ریاست عالیه شهبانوی ایران متشکل از مقامات زیر است: وزیر کشاورز یو منابع طبیعی، وزیر تعاون و امور روستاها، وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر آموزش و پرورش، وزیر بهداری و بهزیستی، وزیر علوم و آموزش عالی، مدیر عامل سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران. آقایان عبداله تمدن، فیروز توفیق، نصرت اله خطیبی نوری، مهدی سمیعی، اسماعیل عجمی و منوچهر گنجی نیز بنا به پیشنهاد علیاحضرت شهبانوی ایران، به فرمان ملوکانه به عضویت شورای عالی منصوب گردیده‌اند. دکتر نادر افشار نادری استاد و رئیس دانشگاه علوم اجتماعی و تعاون دانشگاه تهران بنا به پیشنهاد علیاحضرت شهبانوی ایران، به فرمان ملوکانه به ریاست مؤسسه منصوب شده است. شاهنشاه در این نشست فرمودند:

می‌باید تحقیق شود تا ببینم با توجه به اشتغال‌های دیگر که درسطح روستاها ایجاد شده و خواهد شد و روستاییان از آن درآمدهایی خواهند داشت، چه مقدار زمین لازم است که یک خانواده روستایی بتواند با مجموع درآمدی که از آن و فعالیت‌های دیگر خواهد داشت، زندگی مرفهی داشته باشد. باید کارآیی زارع ایرانی بالا برود. همچنین باید تحقیق شود کدام یک از نظام‌هایی که درست کرده‌ام، مانند شرکت‌های تعاونی روستایی، شرکت‌های سهامی زراعی و غیره، کمک بیشتری به فراهم آوردن شرایط بهتر زندگی روستاییان می‌کند. همه این تحولات باید در چهارچوب انقلاب شاه و ملت باشد. در ایران دیگر استثمار سهمی ندارد و پدران هم نخواهند توانست فرزندان خود را مانند گذشته به کارخانه‌های قالی‌بافی اجاره دهند یا به طریق دیگری موجبات استثمار فرد از فرد را باعث شوند. مهم، خوشبختی مردم ایران است. مردمی که بتوانند با کار و کوشش مثبت خود در یک کشور پیشرفته و آزاد از زندگی مرفهی برخوردار باشند.

علیاحضرت شهبانو نیز فرمودند: با توجه به اهمیت جامعه روستایی کشور و با در نظر گرفتن اینکه ۸ اصل از اصول انقلاب شاه و ملت بطور مستقیم به اعتلای سطح زندگی روستاییان کشور مربوط است و با توجه به این واقعیت که اولین و مهم‌ترین گام در این راه که اجرای قانون اصلاحات ارضی می‌باشد برداشته شده است، باید مطالعات همه‌جانبه برای بهبود بیشتر زندگی روستاییان و توسعه کشاورزی گسترش یابد.

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ وزارت امور اقتصادی و دارایی دو ساله شد و امروز کارکنان این وزارت دومین سالروز صدور فرمان شاهنشاه آریامهر مبنی بر تأسیس و تشکیل وزارت امور اقتصادی و دارایی را جشن گرفتند. دو سال پیش با توجه به وظایف تازه، وزارت امور اقتصادی و دارایی بنیاد نهاده شد و از این تاریخ امور اقتصادی نیز برای نخستین بار به خویشکاری‌های وزارت دارایی افزوده شد. افزون بر این، امور مالی در این وزارت نیز ابعاد گسترده‌تری یافت تا سیاست‌های مالی و مالیاتی متناسب با رشد و دگرگونی‌های اقتصادی کشور تدوین گردد و سپس به مورد اجرا در آید. در چهارچوب این خویشکاری‌ها کنترل در ویژه ساختن بودجه و دقت بیشتر در هزینه‌های دولتی گسترش بیشتری پیدا کرد و از این رو دیوان محاسبات با امکانات تازه‌تر نقش مهمتری در این زمینه به گردن گرفت. از سوی دیگر در تشکیلات تازه وزارت امور اقتصادی و دارایی، امور سرمایه‌گذاری‌ها و وام‌ها نیز تمرکز یافت. پیش از آنکه بیشتر به وظایف تازه و نقش سازنده‌ای که این وزارت در تدوین و اجرای سیاست‌های مالی، مالیاتی و اقتصادی به عهده دارد اشاره شود، به مختصری از سیر تحولات مربوط به نظم و تنظیم امور مالی مملکت پیش از آغاز سلطنت پهلوی و در دوران پهلوی اشاره می‌شود. [۳۳]

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ زنان بوشهر برای شرکت در امور سیاسی و اجتماعی تجهیز می‌شوند. جلسه کمیته تجهیز زنان در مشارکت امور سیاسی و اجتماعی در استان بوشهر تشکیل شد. در این جلسه آقای دکتر مهدی بطحائی استاندار بوشهر، خانم سیمین خالصی دبیر سازمان زنان، دکتر ملک محمد ملک زاده شیروانی مسئول حزب رستاخیز ملت ایران در بوشهر نیز شرکت داشتند. در آغاز، آقای ایرج مجد مدیر کل آموزش و پرورش و رئیس کمیته تجهیز زنان در استان بوشهر پیرامون نحوه فعالیت کمیته و فعالیت‌های انجام شده مطالبی گفت و پس از آن خانم طلیعه پرهیزگار معاون کمیته مطالبی در خصوص نحوه مشارکت زنان استان بوشهر در امور سیاسی و اجتماعی بیان داشت. در این موقع خانم سیمین خالصی خواستار همکاری هر چه بیشتر فرمانداران و بخش‌داران استان بوشهر در این زمینه شد. آقای دکتر مهدی بطحائی درباره شرکت هر چه بیشتر زنان در امور سیاسی و اجتماعی، از کمیته خواستار شد که یک خانم برای مشاور امور اجتماعی استانداری از طرف کمیته به استانداری معرفی گردد.

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ مدیر کل بهداری خوزستان در یک گفت و شنود با رسانه‌ها در زمینه آموزش کادر فنی بهداری گفت: ۲۰ مرکز و خانه بهداشت در خوزستان ایجاد می‌شود. بر پایه برنامه‌ای که طرح‌ریزی شده، ظرفیت آموزشگاه بهیاری «کارون» به چهل نفر خواهد رسید. دکتر طباطبائی مدیر کل بهداری خوزستان گفت که در سال گذشته ۲۲۸۳۶۳ شناسنامه بهداشتی در این استان صادر شده است و تا آغاز سال تحصیلی آینده ۴۶۰ هزار شناسنامه بهداشتی باید از سوی مأموران این اداره برای دانش‌آموزان صادر شود.

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ در آیینی که با شرکت پایوران اقتصادی و بانکی و با بودن هموندان هیأت مدیره و مدیر عامل بانک تهران برگزار شد، شعبه بانک تهران در لندن گشایش یافت. گشایش شعبه بانک تهران در لندن در اجرای سیاست این بانک در گسترش خدمات خود در سطح بین‌المللی انجام پذیرفته است.

۱۶ تیر ماه ۲۵۳۵ بامداد امروز کنفرانس بین‌المللی انجمن تاریخ نظامی ارتش‌های جهان با بودن بیش از ۴۰۰ نفر از پژوهشگران و دانشمندان نظامی و غیر نظامی ایران و ۲۰ کشور هموند انجمن گشایش یافت . در این آیین افتتاح رئیس انجمن تاریخ نظامی ایران به شرکت کنندگان در کنفرانس خوش‌آمد گفت. آنگاه در سخنان خود به تاریخ کهن ایران و نقش ارزنده آن در گسترش و اشاعه فرهنگ جهانی اشاره کرد. سپس ارتشبد کامینیر رئیس افتخاری انجمن تاریخی- نظامی ارتش‌های جهان از کشور فرانسه سخنانی ایراد کرد و نقش ارزنده شاهنشاه آریامهر را در پیشبرد و تعالی کشور و ابتکار معظم‌له را در ابداع و اجرای اصول انقلاب شاه و ملت که بازتاب جهانی داشته است ستود.

۱۷ تیر ماه ۲۵۳۵ در آیینی که با بودن پایوران اقتصادی و بانکی و با بودن هیأت مدیره و مدیر عامل بانک تهران برگزار شد، شعبه بانک تهران در لندن گشایش یافت. گشایش شعبه بانک تهران در لندن در اجرای سیاست این بانک در گسترش خدمات خود در سطح بین‌المللی انجام پذیرفته است.

۱۷ تیر ماه ۲۵۳۵ بامدادن کنفرانس بین‌المللی انجمن تاریخ نظامی ارتش‌های جهان با بودن بیش از ۴۰۰ تن از پژوهشگران و دانشمندان نظامی و غیر نظامی ایران و ۲۰ کشور هموند انجمن گشایش یافت. در آیین گشایش رئیس انجمن تاریخ نظامی ایران به شرکت کنندگان(هنبازان) در کنفرانس خوش‌آمد گفت. سپس در سخنانی به تاریخ کهن ایران و نقش ارزنده آن در گسترش و پراکندن فرهنگ جهانی اشاره کرد. سپس ارتشبد کامینیر رئیس افتخاری انجمن تاریخی- نظامی ارتش‌های جهان از کشور فرانسه سخنانی ایراد کرد و نقش ارزنده شاهنشاه آریامهر را در پیشرفت کشور و ابتکار معظم‌له را در نوآفرینی و اجرای اصول انقلاب شاه و ملت که بازتاب جهانی داشته است مورد ستایش قرار داد.

روز ملی صنایع مس ۲۰ تیر ماه

CopperIndustryNationalDay20Tir2535Shahanshahi2.jpg
CopperMinesKerman20Tir2535.jpg

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ به مناسبت روز ملی صنایع مس،[۳۴] معینیان رئیس دفتر مخصوص شاهنشاه آریامهر، منوچهر تسلیمی وزیر بازرگانی، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و گروهی از معاونان، مدیران کل و رؤسای اداره‌ها از تأسیسات صنایع مس در سرچشمه کرمان بازدید کردند. در آیینی که به همین مناسبت در گردایه (مجتمع) منابع مس سرچشمه در کرمان برگزار شد، معینیان پیام شاهنشاه آریامهر به مناسبت روز ملی صنایع مس سرچشمه را خواند:[۳۵] فرا رسیدن چهارمین سالروز تأسیس شرکت سهامی معدن مس سرچشمه کرمان مایه خوشحالی ما است و بدین مناسبت مقدر می‌داریم که از این پس روز بیستم تیر ماه هر سال روز منابع مس ایران نامگذاری شود. نیاز به تذکر این واقعیت نیست که صنعت مس از صنایع مؤثر و مهم اقتصاد ملی و سازنده بسیاری از کالاهای واسطه است و از این راه در تحکیم بنیاد صنعتی کشور نقش برجسته‌ای دارد. فراوانی ذخایر معدنی این ماده پرارزش در کشور ما نویدبخش آن است که با بهره‌برداری صحیح این صنعت در آینده به صورت یکی از منابع مهم درآمد ملی در آید. مسلم است که برای تأمین این منظور باید این طرح عظیم صنعتی با استفاده از تجارب کارشناسان و مهندسان کارآزموده به بهترین صورت ممکن مورد اجرا قرا گیرد. پیشرفت سریع و همه‌جانبه عملیات نصب کارخانه‌های ذوب مس و پر عیارکنی و سایر تأسیسات مجتمع مس با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و در سطح استانداردهای بین‌المللی از شرایط اساسی اجرای صحیح این طرح است. ... سپس آقای تقی توکلی رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گزارشی از فعالیت‌های این شرکت داد.

ShahanshahAryamehrHousing20Tir2535.jpg
ShahanshahAryamehrEkbatanHousingTir2535.jpg
HousingIranNationalTir2535.jpg
HousingInIran2535.jpg
BankRahniHousingLavizanTir2535.jpg
NutritionSchoolsTir2535.jpg
BalanceOfBankMelliIran2535.jpg
CollegeOfTranslation.jpg
InstituteTechnologyJordanRoadConstruction2535.jpg

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر که همواره در اندیشه رفاه و آسایش هر چه بیشتر ملت ایران هستند، برای بازدید از شهرک نمونه اکباتان که جای زندگی هفتاد هزار تن از مردم این سرزمین خواهد شد، ساعت ده و نیم بامداد، شاهنشاه آریامهر با هلی‌کوپتر به شهرک نمونه اکباتان وارد شدند و شادمانی بی کران به کارگران، مهندسین، متخصصین و مدیران این شهرک ارزانی فرمودند. هنگامی که هلی‌کوپتر شاهنشاه خردمند ملت ایران در شهرک اکباتان بر زمین نشست، گروهی از پایوران برجسته کشوری و لشگری به پیشباز آمدند. سه هزار مهندس، کارشناسان زیردست و کارگران نوسازی و عمران تهران که شهرک نمونه اکباتان را می‌سازند، آریامهر شاهنشاه محبوب ملت ایران را در میان خود دیدند. مهندس رحمان گلزار مدیر عامل نوسازی و عمران تهران سرافرازی داشتند که آریامهر را به سوی آپارتمان‌هایی که کار ساختمانی آن‌ها به پایان رسیده و مبله شده است، همراهی نمایند. هنگام بازدید شاهنشاه آریامهر، به آگاهی همایونی رسید که از آغاز کار ساختمان آپارتمان‌ها، یک سال می‌گذرد و این آپارتمان‌ها در دو فاز و در مجموع یازده هزار واحد مسکونی ساخته خواهد شد. شاهنشاه ایران زمین، با دقت نظری که ویژه معظم‌له است، در هر مورد پرسش‌هایی فرمودند که فرانمود (توضیح) آن به آگاهی همایونی رسید. شاهنشاه آریامهر پس از بازدید از آپارتمان‌های مبله شده به بخش کامپیوتر رفتند و ماکت کلی شهرک را تماشا فرمودند، و در هر بخش لزوم ایجاد آپارتمان‌هایی از این دست و قبیل را به عموم طبقات ملت ایران تأکید فرمودند و سپس مراتب خرسندی خاطر خطیر شاهانه را به عموم کسانی که طی یک سال گذشته شبانه روز کار کرده‌اند تا مجری قسمتی از نظرات شاهانه برای تأمین مسکن عموم مردم باشند ابلاغ فرمودند.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ ایران در مصر کارخانه کود شیمیایی دایر می‌کند. پایوران مصری و ایرانی گفتگوهای خود را دربارهٔ ساختن یک کارخانه تولید کود شیمیایی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیون دلار آغاز کردند. یک مقام مصری که این خبر را اعلام کرد، افزود: همکاری‌های دو کشور در امر خانه‌سازی، تولید برق و جهانگردی نیز مورد گفتگو قرار گرفت. ریاست هیأت ایرانی را فرخ نجم آبادی وزیر صنایع و معادن به عهده داشت.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ در شهرک کارگری ایران ناسیونال (پیکان شهر)، ۲۱۶ واحد مسکونی برای کارمندان کارخانجات ایران ناسیونال ساخته می‌شود.[۳۶] کلنگ آغاز عملیات ساختمانی مرحله سوم گسترش شهرک کارکنان کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال (پیکان شهر) پس از نیم روز در میان ابراز احساسات شدید کارگران و خانواده آنان نسبت به شاهنشاه آریامهر از سوی آقای معینی وزیر کار و امور اجتماعی به زمین زده شد. در فاز سوم گسترش این شهرک ۲۱۶ دستگاه آپارتمان ۲ و ۳ اتاقه برای کارمندان ایران ناسیونال ساخته خواهد شد. برای من موجب کمال افتخار است که در این مراسم شرکت می‌کنم. بخاطر دارید که روز یازدهم اردیبهشت ماه (روز اول ماه مه) شاهنشاه آریامهر هنگام شرفیابی نمایندگان کارگران و دبیران سندیکاهای کارگری دربارهٔ مسکن کارگران فرمودند: ما در مورد رفاه طبقه کارگر و کارکنان واحدهای کارگری گام‌های مؤثری برداشته‌ایم که قابل قیاس با مزایایی که کارگران جهان دارند نیست، اما از لحاظ تأمین مسکن سرعت لازم را نداشته‌ایم و باید به وضع مسکن توجه بیشتری شود.[۳۷]

۲۱ تیر ماه ۲۵۳۵ دانشجویان حمام‌های روستایی را با انرژی خورشیدی گرم می‌کنند. برای اولین بار در ایران، توسط دانشجویان شرکت کننده در اردوی عمران ملی کازرون، آبگرمکن آفتابی برای روستاییان کازرون ساخته می‌شود. این خبر را امروز مهندس میرزایی سرپرست اردوی عمران ملی کازرون در جریان بازدید دکتر کلانی قائم مقام استاندار فارس از اردوی مذکور اعلام کرد و افزود: هزینه این آبگرمکن‌ها یکصد تومان است که با استفاده از انرژی خورشیدی کار می‌کنند و در زمستان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهندس میرزایی یادآور شد: با ساختن این آبگرمکن‌ها از صرف هزینه زیادی برای خرید موتور پمپ جلوگیری می‌شود. ضمناً چون فشار آب چاه‌های این منطقه به ارتفاع ۴۰ متر می‌رسد، احتیاجی به خرید موتور پمپ نیست و از این رو چنانچه با اجرای طرح مذکور موافقت شود، روستاهای کازرون دارای حمام‌هایی می‌شوند که بوسیله انرژی خورشیدی در تابستان و زمستان گرم خواهند بود. قایم مقام استاندار فارس با اجرای این پروژه موافقت کرد و قول همه‌گونه همکاری را نیز داد.

۲۱ تیر ماه ۲۵۳۵ به فرخندگی جشن‌های پنجاه ساله دودمان پهلوی اولین کلنگ آسمان‌خراش ۲۰ اشکوبه شهریار تبریز به زمین زده شد.[۳۸] پروژه بزرگ شرکت ساختمان آذربایجان قدم مهمی است که برای رفع کمبود خانه و آپارتمان در تبریز برداشته می‌شود. با بودن تیمسار سپهبد اسکندر آزموده استاندار آذربایجان شرقی، نخستین کلنگ ساختمان ۲۰ طبقه مسکونی شهریار تبریز که از سوی شرکت ساختمان آذربایجان بنا می‌شود، به نام نامی شاهنشاه آریامهر در خیابان پهلوی تبریز به زمین زده شد و کار ساختمانی آن بی درنگ آغاز گردید. در این مراسم که چند تن از مدیران کل و رؤسای سازمان‌های دولتی، شخصیت‌های اقتصادی و معتمدان شهر در آن شرکت داشتند، آقای استاندار اظهار داشت: در یک سال و نیم اخیر کارهای عمرانی در آذربایجان در سطح گسترده‌ای انجام یافته بطوریکه اگر با سایر استان‌ها مقایسه کنیم می‌توان گفت که در درجه اول قرار گرفته است. چند سال پیش از نظر خانه‌سازی در این شهر کمبودهایی احساس می‌شد ولی اکنون بر اثر کوشش یک عده سرمایه‌دار، بانک‌های گسترش آذربایجان و تجاری دیگر این کمبودها دارد از بین می‌رود. تبریز اولین شهری است که کارخانه سازنده قطعات پیش‌ساخته واحدهای مسکونی در آن احداث شده و این کارخانه‌ها می‌توانند نهضت ساختمانی را با سرعتی بیشتر به جلو ببرند. ...

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۵ بانک رهنی در لویزان یک برنامه گسترده خانه سازی که ساختن پانصد خانه ییلاقی بخشی از آن است، پیاده می‌کند. بانک رهنی ایران پیشتر چند قطعه زمین که پهنه آن‌ها پانصد هزار متر مربع است در دو جای لویزان خریداری کرده بود اما چون برنامه دارد پروژه خانه‌سازی خود را در یک بخش از لویزان پیاده کند، اخیراً موافقت مقام‌های مسئول را جلب کرده است تا بتواند پروژه خانه‌سازی را به جای پیاده کردن در چند منطقه در یک قطعه زمین پانصد هزار متری اجرا کند. این مقام گفت: بانک رهنی ایران اخیراً پانصد دستگاه خانه پیش‌ساخته از یک شرکت بزرگ آمریکایی خریداری کرده است که در آینده نزدیک وارد تهران خواهد شد و هر پانصد دستگاه که به شکل خانه‌های ویلایی ساخته شده، در این پانصد هزار متر مربع نصب خواهد شد. این مقام گفت: نه تنها کلیه وسائل مورد احتیاج برای احداث و نصب این خانه‌ها در زمین مورد نظر از آمریکا وارد می‌شود، بلکه گروهی کارشناس و مهندس و کارگر ماهر نیز برای سرپرستی و کمک به نصب این ساختمان‌ها به ایران می‌آیند. تنها گروه کوچکی کارگر ساده ایرانی برای هموارسازی زمین و پی کَنی در این واحد ساختمانی همکاری خواهند کرد. از چند ماه پیش نیز یک پروژه بزرگ آپارتمان‌سازی از سوی بانک رهنی ایران در غرب تهران بالای میدان شهیاد در دست اجرا است و تاکنون مقدار زیادی از کارهای ساختمانی در این منطقه انجام شده است. به قرار اطلاع در سال جاری بانک رهنی ایران برای احداث خانه و آپارتمان بیش از سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود برخی از سازمان‌های وابسته به بخش عمومی و خصوصی خانه و آپارتمان مورد نیاز کارکنان خود را یکجا از بانک رهنی خریداری کنند.

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۵ در روز پایانی سمینار دو روزه تغذیه رایگان که در باشگاه معلمان برگزار شد پنج وزیر ده ها استاندار فرماندار کل مدیر کل و کارشناس تغذیه در آن شرکت داشتند سرنوشت تغذیه رایگان در سال آینده را روشن ساختند. در قطعنامه این سمینار سیاست نوین بر این پایه خواهد بود که هر استان تغذیه رایگان مدرسه های منطقه را به گردن خواهد گرفت و هر روستا از منابع محلی و با توجه به پسند چشایی دانش آموزان و میزان پروتیین خوراک برنامه تغذیه رایگان را انجام خواهد داد.

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۵ چهل و هفتمین مجمع عمومی سالانه بانک ملی ایران با بودن هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، دکتر منوچهر تسلیمی وزیر بازرگانی، اعضای شورای عالی، هیأت نظار و هیأت عامل بانک ملی ایران، روز سه شنبه بیست و دوم تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی برگزار شد. در این نشست آقای سید مرتضی ویشکایی برای سه سال دیگر به عضویت شورای عالی و آقایان جواد سعیدی فیروزآبادی، خسرو طباطبایی دیبا، محمود معدل و علی مستوفی مجدداً برای مدت یک سال به عضویت هیأت نظار بانک ملی ایران انتخاب شدند. هیأت عامل بانک ملی ایران به استحضار مجمع عمومی رسانید که بانک ملی مفتخر است که در پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی ترازنامه درخشان سال ۲۵۳۴ خود را که از هر جهت نمایانگر فعالیت‌های سازنده و مثمر مؤسسه‌ای است که موجودیت خود را مرهون سلطنت افتخارآفرین خاندان پهلوی است تقدیم می‌دارد. [۳۹]

۲۳ تیر ماه ۲۵۳۵ اجرای پروژه بزرگ سرگرم کردن کودکان در تابستان آغاز شد. صدها هزار دانش‌آموز و کودک ایرانی در اردوهای گذران ایام فراغت تابستان شرکت می‌کنند و هنگام بودن در این مراکز کارهای هنری فرا می‌گیرند. یک مقام جمعیت خیریه فرح پهلوی اعلام کرد:[۴۰] برنامه وسیع ایجاد مراکز گذران اوقات فراغت کودکان و دانش‌آموزان مدارس در تابستان، از سوی این جمعیت به مورد اجرا گذارده شد و اولین اردوگاه مرکز گذران اوقات فراغت با ۱۰۰۰ کودک و دانش‌آموز در تبریز کار خود را آغاز کرد. این مرکز در تعطیلات تابستان دایر خواهد بود روزها برای پذیرایی از کودکان و دانش‌آموزان باز است. سن شرکت کنندگان در اردوی این مرکز بین ۷ تا ۱۳ سال تعیین شده است. کودکان و دانش‌آموزان در درازای بودنشان روزانه خود در مرکز از سوی مربیان آموزشی سرپرستی خواهند شد و بامدادان به بازی و گردش و انجام کارهای دستی می‌پردازند و پس از نیمروز به شنا، فراگیری کارهای هنری، نمایش و قصه سرگرم خواهند شد. از سوی دیگر مربیان آموزشی با دادن کاری مختلف به کودکان و دانش‌آموزان توانایی و گرایش آنان را در شغل‌های آینده می‌سنجند. برای آشنا شدن کودکان و دانش‌آموزان با شهر خود در تابستان، مربیان آن‌ها را به جاهای تاریخی، موزه‌ها و کارخانجات شهرستان می‌برند. کودکان و دانش‌آموزان روزها با اتوبوس‌های مرکز یا والدین‌شان به این مرکز آورده می‌شوند و شب‌ها به منزل‌شان بر می‌گردند. آن‌ها صبحانه، ناهار و عصرانه را در اردوهای می‌خورند و هر مرکز دارای یک درمانگاه و بهداری است که کودکان را در آغاز و پایان کار اردو آزمایش تندرستی می‌کند. دوره هر برنامه گذران اوقات فراغت برای کودکان و دانش‌آموزان ۲۱ روز است. برای شرکت در این برنامه و ناشتا و ناهار و عصرانه کودکان دیناری دریافت نخواهد شد. همین مقام در باره ایجاد اردوی گذران فراغت کودکان و دانش‌آموزان تهرانی گفت: طرح این اردو تهیه و بزودی مرکز گذران فراغت کودکان و دانش‌آموزان در تابستان در جنوب پایتخت گشایش خواهد یافت زیرا اجرای این برنامه برای خانواده‌های پر جمعیت تهران از بایدها است، چه خانواده‌های این ناحیه دارای فرزندان زیاد هستند و نباید گذاشت این کودکان سه ماهه تابستان را بیکار و بی‌هدف بگذرانند. گفته می‌شود در درازای هر تابستان تنها در تهران نزدیک به ۵ هزار کودک و دانش‌آموز از سوی جمعیت خیریه فرح پهلوی در برنامه‌های اردوهای گذران اوقات فراغت شرکت داده می‌شوند و با گسترش مرکزهای نامبرده در دیگر نقاط کشور گروه بی شماری از دانش‌آموزان از این برنامه بهره مند خواهند شد.

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ در سال‌های گذشته پیشرفت سطح دانش و افزایش مراکز آموزشی بازتاب پیشرفت‌های همه سویه کشور و دستاورد توجه ژرف به دانش پژوهان بوده است که ازجمله مراکز آموزشی پدید آمده در چند سال گذشته را باید «مدرسه عالی غزالی» نام برد.[۴۱] مدرسه عالی غزالی افزون بر برنامه‌های لیسانس دارای یک مرکز آموزش مدیریت تولید در روابط صنعتی نیز می‌باشد که قرار است از سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی برای پرورش تخصص‌های مدیریت و انجام خدمات مدیریتی شروع به کار کند. این مرکز آموزشی عالی، در سال ۲۳۲۹ شاهنشاهی، برابر با ۱۳۴۹ شمسی در شهرستان قزوین با نام «مدرسه عالی علوم اداری و بازرگانی قزوین» آغاز به کار کرد، لیکن پس از دو سال به مدرسه عالی غزالی تغییر نام یافت و فعالیت خود را در سطحی گسترده‌تر ادامه داد تا آن جا که امروز «مدرسه عالی غزالی» یکی از مراکز آموزشی معتبر مملکت محسوب می‌گردد .

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ پروفسور عباس آریانپور رئیس مدرسه عالی ترجمه در بازگشت از سفر علمی و تحقیقی خود که از بهمن ماه ۲۵۳۴ تا اردیبهشت ۲۵۳۵ در کشورهای ایالات متحده آمریکا، مکزیک، پرو، کلمبیا، آرژانتین، برزیل و آفریقای جنوبی ادامه یافت در گفت و شنودی با خبرنگاران گفت:[۴۲] هدف از بنیادگذاری مدرسه عالی ترجمه آموزش و تربیت مترجمان شایسته است که بتوانند مباحث علمی، ادبی، سیاسی، اقتصادی، تاریخی، فنی، فرهنگی و قضایی را به زبان فارسی و دیگر زبان‌های بیگانه برگردانند و بدین گونه در غنای فرهنگی جامعه نقش سازنده‌ای را داشته باشند. با ایجاد بخش زبان روسی در سال ۱۳۴۹ مدرسه عالی ترجمه موفق شد مجموعاً در ۶ زبان دانشجو بپذیرد و در گروه‌بندی‌های مبتنی بر اصولی‌ترین شیوه‌ها مترجمان ورزیده و متبحّر و آزموده‌ای پرورش دهد. دانشجویان با گذراندن برنامه‌ای به مدت چهار سال و دریافت امتیاز لازم در ۱۴۰ واحد درسی می‌توانند در هر یک از رشته‌ها به دریافت دانشنامه رسمی لیسانس از مدرسه عالی ترجمه نایل گردند.

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ در آیین ویژه‌ای که در انستیتو تکنولوژی راه ساختمان تهران به مناسبت پنجاهمین سال سلطنت دودمان پهلوی و تجلیل و بزرگداشت رویدادهای بنیادی این دوران برگزار شد، وزیر آموزش و پرورش و معاونین این وزارت‌خانه و شماری از مدیران کل وزارت تعاون و امور روستاها و مدیران کل وزارت آموزش و پرورش و گروهی از مسئولان سازمان برنامه و اولیاء هنرجویان و دانشجویان حضور داشتند دکتر شریفی وزیر آموزش و پرورش هنگام گشودن کارگاه‌های جدید انستیتو تکنولوژی سخنرانی رسایی ابراز داشت. [۴۳]

FacultyOfDamavand2535Shahanshahi.jpg

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ دربارهٔ گسترش دانشکده دماوند می‌توان گفت مدرسه دخترانه و پسرانه آمریکایی که در واقع از نخستین مدرسه‌های خارجی در ایران شمرده می‌شود، نزدیک به ۱۰۰ پیش در تهران کار خود را آغاز کرد.[۴۴] مدرسه پسران از همان ابتدا به «البرز» موسوم شد و مدرسه دختران نیز به نام «بیت ئیل» خوانده شد که در زمان شاهنشاهی رضاشاه بزرگ به «نوربخش» دگرگون شد. ریاست نخستین دوره فعالیت این دو مدرسه را در البرز، شادروان دکتر جردن از شخصیت‌های معروف فرهنگی به عهده داشت و مدرسه دختران نیز با مدیریت خانم جین دولیتل اداره می‌شد. گرایش و دلبستگی بیشتر دانش آموختگان مدرسه آمریکایی و با توجه به پروژه‌های گسترده آموزشی ایران در این چند سال و نیز پشتیبانی مسئولان فرهنگی ایران و توجهات و مهر ویژه شاهنشاه آریامهر و تأیید علیاحضرت شهبانوی ایران با پیشنهاد انجمن فارغ‌التحصیلان مدرسه دربارهٔ تبدیل این مدرسه به یک دانشکده پذیرفته شد و خانم دکتر فرانسیس گری رئیس سابق دانشگاه زنان بیروت به مدیریت این واحد نوبنیاد برگزیده شد و برای نگاهنبانی از هویت و خاطره تاریخی این مدرسه قدیمی آمریکایی که بخش پسران آن به نام «البرز» موسوم گردیده بود، این دانشکده نیز به نام «قلعه البرز دماوند» نامگذاری شد. هم اکنون ریاست دانشکده دماوند را آقای دکتر د. ری. هایسی به عهده دارد و یک هیأت امنای ۱۵ نفری از ۴ شخصیت آمریکایی و یازده نفر ایرانی تصمیمات نهایی را در زمینه‌های برنامه‌ریزی و پروژه‌های توسعه یابنده این واحد مستقل فرهنگی می‌گیرند. از مجموعه ۷۵۰ دانشجوی این دانشکده بیش از ۵۰۰ تن از آموزش رایگان استفاده می‌کنند و شیوه معتبر آموزشی و همکاری گروهی از برگزیده‌ترین استادان سبب شده که نه تنها در ایران، بلکه در سایر کشورها نیز به عنوان یک واحد فرهنگی ارزنده شناخته شود و دانشجویان ملل دیگر جهان را برای ادامه تحصیل جذب کند. در این دانشکده اکنون دانشجویان ملل مختلف ازجمله ژاپن، کره، هند، لبنان، پاکستان و هلند به فراگیری اشتغال دارند و با آماده ساختن برنامه‌های گسترده تر در آینده امید می‌رود که دانشکده دماوند بتواند به یک مرکز فرهنگی و آموزشی دانشجویان منطقه خاورمیانه تبدیل شود.

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ باقر مستوفی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در مصاحبه‌ای رادیو تلویزیونی گفت:[۴۵] تحت توجهات و راهنمایی‌های شاهنشاه آریامهر، تولیدات پتروشیمی به سالانه ۱۰ هزار میلیون تومان می‌رسد. ما باید پردامنه‌ترین صنایع پتروشیمی ممکن را بوجود آوریم. خوشبختانه در کشور خود آنچه را که برای رسیدن به چنین هدفی لازم است، در اختیار داریم. (از فرمایشات شاهنشاه آریامهر در سال ۲۵۲۵ همزمان با آغاز فعالیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران)

آریامهر در بانک کشاورزی و تعاون در آغاز انقلاب شاه و ملت ۱۳۴۱
مجمع عمومی بانک تعاون کشاورزی ایران
هویدا نخست وزیر در بانک تعاون کشاورزی

۲۵ تیر ماه ۲۵۳۵ به مناسبت سالروز تأسیس بانک تعاون کشاورزی ایران - درست ۴۳ سال پیش، یعنی در ۲۵ تیر ماه ۲۴۹۲ شاهنشاهی (۱۳۱۲ شمسی) اعلیحضرت رضا شاه کبیر بانک تعاون کشاورزی ایران را در گوشه‌ای از حیاط بانک ملی رسماً گشودند.[۴۶] بنیان گذار ایران نوین در آیین گشایش این بانک که در آن زمان بانک فلاحتی و صنعتی نامیده می‌شد، چنین فرمودند: «امروز بانک فلاحتی را رسماً افتتاح می‌کنم و خیلی خوشوقتم که یک مؤسسه دیگر بر مؤسسات مملکت افزوده می‌شود. البته باید امیدوار باشیم که یک روز هم بانک فلاحتی را ببینیم که مؤسسات مفصل، عمارت‌های عالی، سالن‌های بزرگ و مجلل داشته باشد. حال ابتدای امر است و تازه قدم اولی است که برای تأسیس بانک فلاحتی برداشته شده. این است که نباید از کوچکی و عدم تناسب و سادگی این سالن تعجب کرد. هر مؤسسه‌ای اول کوچک است و بعد مفصل و بزرگ می‌شود. مگر اینطور نیست؟ انشاءالله بزودی این مؤسسه بزرگ و آبرومند می‌شود. بانک ملی هم روزی که افتتاح شد کوچک و محدود بود و به تدریج بزرگ شد و توسعه و اهمیت پیدا کرد و باز هم بزرگ‌تر و مهم‌تر خواهد شد.»

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۵ نخستین مرکز بازسازی (مرمت) اسناد تاریخی با همکاری کارشناسان سازمان ملل متحد در سازمان اسناد ملی ایران تشکیل می‌شود. این مرکز در گام نخست به بازسازی اسناد تاریخی سازمان اسناد ملی ایران و سپس به بازسازی اسناد سایر دستگاه‌های دولتی و دانشگاه‌ها و کتابخانه‌ها و سپس به بازسازی اسناد تاریخی موجود در نزد مردم می‌پردازد. یک مقام آگاه در سازمان اسناد ملی ایران در این زمینه گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار سند قدیمی پرارزش از قبل از دوره صفویه تا زمان قاجاریه در سازمان اسناد ملی ایران وجود دارد که ۱۵ هزار سند آن نیاز به بازسازی اساسی و نزدیک به ۱۸ هزار سند نیز نیاز به بازسازی درجه دو احتیاطی دارد و برای مرمت کلیه اسناد موجود حدود دو سال وقت مورد نیاز است. برای مرمت اسناد اولین کاری که انجام می‌شود ضد عفونی کردن آن‌ها است زیرا اکثر اسناد در جاهای مرطوب بوده‌اند و آلودگی‌های قارچی دارند که هم برای خود اسناد و هم برای کسانی که به آن‌ها دست می‌زنند مضر است. پس از ضد عفونی کردن اسناد در گام پسین پارگی سندها را با کاغذ نوع همان سند پر می‌کنند و سپس برای اینکه به عمر سند افزوده شود ورقه‌هایی از کاغذ برنج یا کاغذ ابریشم شفاف در دو طرف سند قرار داده و سپس بوسیله دستگاه پرس آن‌ها را به خود کاغذ سند می‌دهند.

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۵ شهرداری برای خانه‌سازی معلمان زمین می‌دهد. بر اساس پیشنهادی که به انجمن شهر پایتخت داده شده است، شهرداری مقداری زمین در اختیار وزارت آموزش و پرورش می‌گذارد تا برای معلمان خانه‌سازی کند. نخستین زمینی که شهرداری به وزارت آموزش و پرورش واگذار می‌کند، در غرب تهران قرار دارد. یک مقام آگاه در انجمن شهر پایتخت امروز در این باره گفت: بررسی‌هایی در شهرداری و انجمن شهر انجام شده است تا زمین‌های داخل محدوده که مورد استفاده شهرداری نیست، در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد و در آن برای معلمان خانه‌سازی شود.

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۵ مجتمع آموزشی عالی قزوین راه اندازی شد. دو مدرسه عالی غزالی و مدرسه عالی علوم اجتماعی و اقتصادی قزوین در یکدیگر ادغام شدند و مجتمع آموزشی عالی قزوین وابسته به دانشگاه تهران را تشکیل دادند. این دو مدرسه عالی از سال گذشته که وابسته به دانشگاه تهران شدند، دیگر دانشجو نپذیرفتند و پس از بررسی‌های فراوانی که دانشگاه تهران پس از وابستگی آنان انجام داد، این دو مدرسه را برای تربیت دبیر برگزید و پس از پیشنهاد شورای مرکزی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برای گسترش رشته تربیت معلم و دبیر در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دانشگاه تهران این دو مدرسه عالی را که رشته‌های آن‌ها زیاد مورد نیاز مملکت نبود در یکدیگر ادغام نمود و با نام مجتمع آموزش عالی قزوین ویژه تربیت دبیر داد و از همین امسال برای این مجتمع و تربیت معلم و دبیر که مورد نیاز شدید مملکت می‌باشد دانشجو خواهد پذیرفت. دانشجویانی که این مجتمع در بهمن ماه خواهد پذیرفت از جمع داوخواهان (داوطلبانی) می‌باشند که در آزمون همگانی خرداد ماه امسال شرکت کرده‌اند. آبان ماه سال گذشته و پس از تصویب قانون واگذاری مدارس عالی به غیر دولتی به مؤسسات دولتی پنج مدرسه عالی به دانشگاه تهران و شماری نیز به سایر دانشگاه‌ها و وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات دولتی وابسته شدند. از میان پنج مدرسه عالی که به دانشگاه تهران وابسته شدند، مدارس عالی ادبیات و زبان‌های خارجی و ریاضیات و مدیریت اقتصادی کرج مستقل شدند و مدارس عالی قزوین و قم از طرف دانشگاه تهران اداره می‌شوند و امروز دو مدرسه عالی قزوین در یکدیگر ادغام شدند و آقای دکتر منصور اختیار استاد تمام وقت دانشگاه تهران که مدت‌ها رئیس دوره شبانه دانشگاه تهران بود، از سوی دکتر هوشنگ نهاوندی رئیس دانشگاه تهران به ریاست این مجتمع آموزش عالی برگزیده شد و از امروز مقدمات کار پذیرش دانشجو برای تربیت دبیر را فراهم می‌کند.

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۵ دوره‌های جدید آموزش سیاسی هموندان کانون‌های حزب رستاخیز ملت ایران با گردهم‌آیی گروه‌هایی ۲۵۰ نفر از هموندان این کانون‌ها با سخنان فریدون مهدوی قائم مقام دبیر کل حزب و وزیر مشاور آغاز به کار کرد. مهدوی در آیین گشایش این دوره‌ها هنگام روشن ساختن نقش و اهمیت کانون‌های حزبی گفت: کانون‌ها به منزله سلول‌های زنده سازمان سیاسی حزب رستاخیز ملت ایران هستند که چهار میلیون از افراد ملت را بر اساس سیاستی که شاهنشاه آریامهر ترسیم فرموده‌اند گرد هم آورده است. بزودی سیستمی نیز برای بررسی و پیگیری پیشنهادها، نظرات و بویژه انتقادات سازنده اعضای کانون‌های حزبی به موقع اجرا گذارده خواهد شد.

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نخستین سمینار توجیهی مدیران دفاتر سوادآموزی استان‌ها و شهرستان‌ها را در سالن کنفرانس نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران گشودند. در آیین گشایش این سمینار والاحضرت در سخنانی گفتند:[۴۷] ...نیات والای شاهنشاه آریامهر و آینده درخشانی که برای ملت ایران در نظر دارند، هر ایرانی را در برابر مسئولیتی بزرگ قرار می‌دهد و همه باید با اتفاق و ایمان برای از میان برداشتن بیسوادی در سراسر کشور بکوشند. اراده سیاسی برای از میان برداشتن بیسوادی در ایران آن چنان قاطع و صریح است که بسیج همه منابع مالی و انسانی مورد نیاز را امکان‌پذیر می‌سازد و انتظارات و امیدهای بزرگ را برای نوسازی و اصلاحات اساسی موجه می‌نماید. باید شرایط مساعد اقتصادی و اجتماعی کنونی را بخوبی درک کنیم و تمام منابع و امانات را در این راه به کار گیریم. از تمام وزرای مسئول، استاندان، فرمانداران و بخشداران می‌خواهم که با جدیت وظایف خود را در پیکار ملی سوادآموزی انجام دهند. کار پیکار را باید یک وظیفه و مسئولیت ملی تلقی کرد و هرگونه اهمال و کوتاهی را با واکنش شدید از میان برد. خود من بر چگونگی اجرای برنامه‌ها از نزدیک نظارت خواهم داشت و در این جهاد ملی با شما همگام خواهم بود. ...

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ امیر عباس هویدا نخست‌وزیر، در جشنی که به مناسبت دومین سال تأسیس سازمان انرژی اتمی ایران در باشگاه نخست‌وزیری برپا شده بود گفت که تشکیل سازمان انرژی اتمی ایران یکی از گام‌های زیربنایی مهمی است که به فرمان شاهنشاه دوراندیش ما برداشته شده است و هیچ جای تردید نیست که این سازمان در توسعه صنعتی و اقتصادی و علمی مملکت تحول جدیدی بوجود خواهد آورد و راه استفاده از تکنولوژی امروزی را برای ایران هموار خواهد ساخت. هویدا دانشمندان اتمی ایران را به خلق یک تکنولوژی اتمی ویژه ایران تشویق کرد و گفت که دولت به امر شاهنشاه آریامهر برای برنامه اتمی کشور اولویت خاصی قایل شده و امکانات لازم را از لحاظ اعتبارات مالی و نیروی انسانی در اختیار سازمان انرژی اتمی ایران گذاشته است.در این جشن که کلیه کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران شرکت داشتند، دکتر اکبر اعتماد معاون نخست‌وزیر و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سخنانی ابراز امیدواری کرد که سازمان انرژی اتمی ایران در اجرای منویات و اوامر شاهنشاه آریامهر توفیق پیدا کند. آقای هویدا هنگام قدردانی از فعالیت سازمان انرژی اتمی ایران گفت: همه دانشمندان و کارشناسان این سازمان با درک عمیق فلسفه کار خود را راه ایجاد یک تحول علمی و فنی و صنعتی تازه در کشورمان گام برمی‌دارند و این خود مؤید آن است که فرد فرد آن‌ها به مسئولیت بزرگی که در برابر شاهنشاه و نسل‌های آینده این کشور و تأمین نیازهای عظیم ایران فردا به عهده گرفته‌اند، واقفند. ایران اکنون در جریان اجرای یک برنامه کامل در زمینه استفاده صلح‌جویانه از نیروی اتمی است و به همین جهت خواهان توسعه و کسب هر نوع تکنولوژی جدید در این زمینه است ولی رسالت دانشمندان اتمی ایران فقط به کار گرفتن تکنولوژی اتمی خارجی به منظور استفاده صلح‌جویانه از انرژی اتمی نیست بلکه آن‌ها به عنوان بنیان‌گذاران تکنولوژی اتمی خاص ایران باید این تکنولوژی را که از لحاظ آینده ایران اهمیت خاصی دارد بوجود بیاورند.

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ نمایندگان مجلس شورای ملی در کمیسیون اقتصاد و دارایی که برای بازدید از تأسیسات گمرکات غرب کشور به تبریز آمده بودند، از کارخانه قطعات پیش ساخته کارخانه «ایرداک» و همچنین از کوی ولیعهد و تأسیسات آن بازدید کردند. در این بازدید که آقای حاج مرتضی رحیم‌زاده خویی مدیر عامل و بنیانگذار این تأسیسات نمایندگان مجلس را همراهی می‌کرد طی سخنانی گفت: «ایرداک» عظیم‌ترین کارخانه خانه‌سازی در ایران است که از اول مرداد ماه ۲۵۳۵ با تولید قطعات پیش‌ساخته فعالیت خود را برای فروش آغاز می‌کند. این کارخانه مدرن و عظیم با سرمایه‌گذاری هفتصد میلیون ریال در ۵ کیلومتری تبریز وسیله کنسرسیوم صنایع ایران – ایراداک و آلمان ایجاد شده که با بکار گرفتن کارشناسان و متخصصین خارجی می‌تواند طرح‌های گسترده‌ای را در امر ساختمان قطعات پیش‌ساخته پیاده کند.

جزییات ترورها و تشکیلات زیرزمینی کمونیست‌های ایران

CherikFadaiiTerroristOrganization2535YounesArbatany.jpg
Iranian National Football Team 2535 Olympic Games.jpg
BankIranshahrRezaiyeh2535a.jpg
BankMelliIran50YearsPahlaviTir2535.jpg
BankMelliIran50YearsPahlaviTir2535a.jpg
BankMelliIran50YearsPahlaviTir2535b.jpg
BankMelliIran50YearsPahlaviTir2535d.jpg

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ اعترافات یک تروریست پشیمان شده. «یونس آرباتانی» هموند گروه چریک‌های باصطلاح خلق، پس از آنکه اعلامیه دادرسی ارتش در زمینه بخشودگی فریب‌خوردگانی که به تروریست‌ها وابسته‌اند به چاپ رسید، خود را به مأموران انتظامی معرفی کرد.[۴۸] بجز او چند نفر دیگر هم خود را به پلیس تسلیم کردند و بی درنگ آزاد شدند. «یونس آرباتانی» خود ابراز علاقه کرد در مصاحبه‌ای با نمایندگان وسایل رسانه های همگانی، اطلاعاتی در اختیار مردم بگذارد. یونس در این مصاحبه گفت: پیش از آنکه درباره خودم و وضعیتی که داشته‌ام هرگونه توضیحی بدهم، یادآوری سه نکته را در آغاز لازم می‌دانم. من تا آستانه پرتگاه خیانت به میهن و هم میهنانم پیش رفتم و شادمانم که با بازشناسی درست راه صحیح، سقوط نکردم و به زندگی شرافتمندانه برگشتم و من پس از اینکه به بسیاری از تلقینات و افکاری که در درازای سه سال به من تحمیل شده بود تردید پیدا کردم و آنچه را که رفقای گروهی به من گفته بودند غیر منطبق با محیط زندگی خودم و اجتماعی‌ام تشخیص دادم، احساس کردم که واقعاً به بن‌بست رسیده‌ام. ...

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ بزرگ‌ترین ترمینال کامیون‌های بارکش در شیراز گشایش یافت. در این آیین این ترمینال که با بودن نصر اصفهانی استاندار فارس برگزار گردید، تیمسار سرلشگر پارسیون فرمانده ناحیه ژاندارمری و تیمسار سرلشگر سالاری ریاست شهربانی‌های فارس، مهندس کارگر، شهردار شیراز، چند تن از رؤسای سازمان‌های اجرایی استان و گروهی از مدیران بنگاه‌های باربری و کامیون‌داران شیراز شرکت داشتند. پس از بریدن نوار سه رنگ از سوی آقای محمد جلیل صمیمی مدیر عامل شرکتهای باربری استان به دستور استاندار فارس این ترمینال به نام نامی شاهنشاه آریامهر گشایش یافت و در پهنه گسترده ترمینال آقای محمد جلیل صمیمی در سخنانی هدف از گشایش ترمینال و ویژگی‌های آن را به آگاهی رسانید و از استاندار فارس درخواست کرد که برای آسان نمودن کار ترمینال با احداث سی دستگاه تلفن خودکار ارتباط ترمینال با مراکز مختلف بخصوص اماکن تجاری شهر برقرار شود و ترتیبی داده شود که کار ساختمان جاده کمربندی شیراز که ترمینال در کنار آن قرار دارد بی درنگ دنبال شود. ترمینال کامیون‌های شیراز در زمینی به پهنه ۸۰ هزار متر ربع با ۲۰هزار متر مربع زیربنا و هزینه‌ای معادل سیصد میلیون ریال ساخته شده است که هزینه آن تا فاز پایانی تا پانصد میلیون ریال پیش بینی شده است.

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ به مناسبت پنجاهمین سال سلطنت دودمان جلیل پهلوی و سالروز جهانگردی در ایران، یکی از مجلل‌ترین هتل‌های شمال که به نام «هتل ملک» نامگذاری شده است، در آیین باشکوهی گشایش یافت. آقای منصور ملک پور مؤسس هتل ملک، در سخنانی که در آیین گشایش این هتل ایراد کرد گفت: جای بسی افتخار است که این هتل در ایام برگزاری جشن‌های بزرگ پنجاهمین سال سلطنت پهلوی و در روزی چون امروز که سالگرد تأسیس سازمان جهانگردی کشور است، گشایش می‌یابد. پس از سخنان آقای منصور ملک‌پور، آقای مهندس خواجه معاون اداره کل اطلاعات و جهانگردی استان مازندران آغاز سخن کرد. ... ناگفته نباید گذاشت که صنعت جهانگردی ایران در زمان سلطنت رضاشاه کبیر پایه‌گذاری شد و در دوران سلطنت معظم‌له و همچنین در زمان حال حاضر که فرزند تاجدار آن سردار بزرگ تاریخ زمام امور را به دست دارند این صنعت توسعه یافت بطوریکه امروز، سیل توریست از همه کشورهای جهان به طرف وطن ما سرازیر است و ایرانیان مهمان‌دوست نیز به سبب خصلت ذاتی خود توانسته‌اند با محبت و مهربانی خاص خود در این امر سهم مهمی داشته باشند. امروز سه هتل در استان مازندران افتتاح می‌شود که هتل ملک یکی از آن‌ها است. هتل ملک در فاصله کیلومتر ۳ چالوس و نوشهر واقع شده و دارای پنجاه اتاق و ۱۹۴ تخت با کلیه تجهیزات و امکانات لازم برای پذیرایی مسافران می‌باشد

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۵ غلامرضا افخمی دبیر کل کمیته ملی پیکار با بیسوادی به آگاهی همگان رساند که پیکار با بیسوادی از این پس در یک نظام غیر متمرکز عمل خواهد کرد.[۴۹] وی که در مصاحبه‌ای شرکت جسته بود گفت: تصمیم گرفته‌ایم که از مشارکت دامنه‌دار مردم در امر پیکار با بیسوادی استفاده کنیم و به همین منظور افزون بر «کمیته‌های استان و شهرستان، کمیته‌های محلی» ایجاد می‌کنیم. این کمیته‌ها در محله‌های مختلف یک شهر و همچنین روستاها تشکیل می‌شوند. این کمیته‌ها در ۳ هزار روستا تشکیل می‌گردد و در آینده نزدیک در سایر روستاها همین کمیته‌های محلی رکن اساسی کار ما را تشکیل خواهد داد. وی سپس ابتکاراتی را که برای باسواد کردن کسانی که خواندن و نوشتن نمی‌دانند برشمرد. از جمله گفت: کوشش خواهیم کرد که طرز استفاده از ابزارهای جدید کار، به صورت کاتالوگ فارسی در آید تا بیسوادها احتیاج به خواندن آن‌ها داشته باشند. [۵۰]

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۵ اجرایی طرح فرودگاه بزرگ تهران که در ۳۵ کیلومتری جنوب پایتخت و در قسمتی از اراضی حاشیه جاده تهران-ساوه ساخته می‌شود، از اوایل سال آینده رسماً آغاز خواهد شد و با پیش‌بینی‌هایی که انجام گرفته، آگهی مناقصه ساختمان این فرودگاه تا پیش از پایان سال جاری منتشر خواهد شد.[۵۱]

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۵ در گفتگویی با مهندس مشحون مدیر کل سازمان دامپروری گفته شد که بهره‌برداری از یک واحد عظیم تولید مرغ و تخم مرغ در حصارک کرج از هفته آینده آغاز خواهد شد. این واحد که در کشور بی مانند است، می‌تواند ۵ میلیون کیلو گوشت مرغ در سال تولید نماید و سازمان دامپروری وابسته به وزارت کشاورزی کارهای اجرای این واحد را سرپرستی و بهره‌برداری را دیده بانی خواهد کرد. واحد تولید مرغ و تخم مرغ حصارک که نخست وزیر از آن هفته پیش بازدید کرد، در تنظیم بازار مصرف به ویژه در تهران کمک ارزنده خواهد بود. [۵۲]

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۵ با افزایش خرید دو وزارتخانه، وزارت تعاون و امور روستاها و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی، یک میلیون تُن گندم کشاورزان خریداری می‌شود. نزدیک به ۲۰۰ هزار تُن تولید گندم کشور از کشاورزان خریداری شد. بر پایه گزارش‌های دو وزارت‌خانه کشاورزی و منابع طبیعی و تعاون و امور روستاها، با اینکه هنوز برداشت گندم در بخش بزرگی از کشور پایان نیافته است و به ویژه خرمن کوبی در نقاط مهم غله خیز کشور آغاز شده است، تا کنون ۸۵ هزار تُن گندم از سوی شرکت‌های تعاونی روستایی و ۱۱۲ هزار تُن نیز از سوی مأمورین وزارت کشاورزی خریداری شده است. هنگام تعیین قیمت خرید گندم زارعین چنین نهاده شد که ۵۰۰ هزار تُن گندم از سوی وزارت تعاون و امور روستاها و ۲۵۰ هزار تُن نیز از سوی وزارت کشاورزی خریداری شود ولی با افزایش میزان خرید و آمادگی کشاورزان گندمکار برای عرضه گندم به مأمورین خرید، پیش‌بینی می‌شود میزان خرید گندم از سوی دولت افزایش یابد به ویژه در وزارت کشاورزی و منابع طبیعی گفته شد که این وزارت‌خانه تا حدود دو برابر میزان تعهد شده یعنی تا ۵۰۰عزار تُن گندم کشاورزان را خریداری خواهد نمود. اگر دشواری مالی برای خرید گندم پیش نیاید و میزان اعتبارات روند کنونی را بپیماید، وزارت‌خانه‌های نامبرده امسال بیش از یک میلیون تُن گندم زارعین را خریداری خواهند کرد. وزارت تعاون و امور روستاها به آگاهی رساند افزون بر خرید گندم، تاکنون ۸ هزار تُن پیاز مناطق گرمسیری از روستاییان خریداری و به وزارت بازرگانی داده شده است و هم چنین ۴۰ تُن پشم نیز از تولید کنندگان روستایی خریداری و به شرکت سهامی فرش ایران واسپرده شده است.

۲۹ تیر ماه ۲۵۳۵ در دو ماهه گذشته یکصد هزار نفر از مردم کشور برای گذراندن تعطیلات تابستانی، درمان، خرید پوشاک و لوازم خانگی، ادامه تحصیل و وارد کردن خودرو از کشور خارج شدند. در ماه‌های تابستان امسال همچنین بیش از ۲۰ هزار نفر از دانشجویان ایرانی در خارج از کشور برای دیدار با خانواده و بستگان خود به کشور بازگشتند.

۳۰ تیر ماه ۲۵۳۵ مهندسین مشاور (تی بتس اوبدز مارکتی) نقشه‌های فاز اول فرودگاه نوین ۱۴۰ میلیون متری تهران را که با هزینه یک هزار میلیون دلار ساخته خواهد شد، تهیه کردند. ساختمان این فرودگاه ۶ سال تمام به طول خواهد انجامید. هوشنگ اربابی معاون وزیر جنگ و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری امروز به خبرنگار اطلاعات گفت: ساختمان فرودگاه تهران به زودی بین شرکت‌های ساختمانی داخلی و خارجی به مناقصه گذارده می‌شود. [۵۳]

۳۰ تیر ماه ۲۵۳۵ دریاچه رضاییه از زمان‌های بسیار دور شناخته شده و از دید کیفیت آب و ویژگی‌های درمانی آن مورد توجه بوده است. اما در بررسی‌ها و پژوهش‌هایی که به تازگی از سوی کارشناسان دانشگاه آذرآبادگان درباره دریاچه رضاییه از سویه‌های گوناگون انجام یافته است، نکته‌های جالب دیگری از دریاچه رضاییه و آب شفابخش و لجن‌های پر خاصیت (به دردخور) پیرامون آن پیدا شده و پروژه بسیار جالبی برای نمک زدایی از آب این دریاچه پیشنهاد گردیده است.[۵۴]

۳۰ تیر ماه ۲۵۳۵ با ۵۰ میلیون ریال سرمایه اولیه صندوق رفاه کارمندان بازنشسته دولت بنیاد نهاده شد. این صندوق از بهره‌ی موجودی آن، به کارمندان بازنشسته دولت با بهره کم و در بازپرداختی (قسط) طولانی وام می‌دهد. بر اساس مقررات تشکیل صندوق، حساب ویژه به نام رفاه کارمندان بازنشسته دولت، رفاه بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری در بانک رهنی ایران ایجاد شده و مبلغ ۵۰ میلیون ریال برای سرمایه اولیه صندوق نامبرده از بودجه درآمد عمومی تأمین و به این حساب واریز شده است. سایر منابع این حساب و همچنین چگونگی استفاده از وام‌های صندوق رفاه بازنشستگان کشوری طبق آیین نامه‌ای است که در این زمینه تهیه و برای تصویب به هیأت وزیران داده شده است. بدین سان، در آینده کارمندان بازنشسته دولت از کمک‌های صندوق رفاه بازنشستگان بر اساس ضوابط تعیین شده بهره مند خواهند شد.

۳۰ تیر ماه ۲۵۳۵ کشور چین پشتیبانی خود را از سیاست شاهنشاه آریامهر برای تقویت نیروی پدافند ایران و تقویت همبستگی و همکاری متقابل با کشورهای خاورمیانه و خلیج پارس و دیگر کشورهای جهان سوم اعلام داشت و آرزو کرد که ایران با رهبری شاهنشاه بزرگ خود را در راه پیشرفت پیوسته به پیروزی‌های بزرگی دست یابد. خانم لی شیووان معاون رئیس کمیته دائمی کنگره خلق چین که پس از درگذشت مارشال چوسه در حال حاضر حکم رئیس کشور را نیز دارد، در میهمانی شامی که به سرفرازی والاحضرت اشرف پهلوی برگزار کرده بود گفت: دیدار کنونی والاحضرت اشرف پهلوی از چین فرصتی است برای گسترش دوستی و همکاری بین دو کشور. وی اضافه کرد برای دولت و ملت چین والاحضرت دوست سرشناسی هستند زیرا در برقراری و گسترش روابط دوستانه چین و ایران سهم مهمی داشته‌اند. من از سوی دولت و ملت چین ورود والاحضرت را به گرمی شادباش می‌گویم. با وجودی که دو کشور ایران و چین نظام‌های اجتماعی متفاوتی دارند معهذا دوستان بسیار خوبی شده‌اند. وی در پایان سخنان خود تندرستی برای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو را آرزو کرد. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در پاسخ، روابط ایران و چین را نمونه‌ای از پیوندهای دوستانه میان دو کشور مستقل خواند و یادآور شدند که این گفتگوها به تفاهم‌هایی می‌انجامد.

۳۱ تیر ماه ۲۵۳۵ بزرگ‌ترین طرح مجتمع پتروشیمی دنیا، در ایران، پیاده می‌شود.[۵۵] این پروژه بزرگ ده هزار میلیون دلاری با سرمایه‌گذاری مشترک ایران و ژاپن (۵۰-۵۰) به مرحله اجرا در می‌آید و هر دو سو، هر سال هزار میلیون دلار در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. با پایان یافتن نخستین فاز این پروژه عظیم در سه سال آینده، میزان فروش محصولات پتروشیمی ایران که هم اکنون سالانه نزدیک به دو میلیارد تومان است، به چهار تا پنج میلیارد تومان افزایش خواهد یافت و پس از ده سال که از مجتمع پتروشیمی کامل بهره‌برداری شد، این رقم به ۱۰ میلیارد تومان در سال افزایش خواهد شد و ایران خواهد توانست، هر سال ۵ درصد اضافه احتیاجات مواد پتروشیمی بازارهای دنیا را تأمین کند. کارشناسان و مسئولان پتروشیمی کشور پیش‌بینی می‌کنند که با بهره‌برداری از این مجتمع بزرگ، مقدار زیادی از ارز مورد احتیاج کشور تأمین شود و ارز حاصل از صادرات اضافی این محصول، خیلی بیش از کمبود ارز ناشی از کاهش صادرات نفت ما خواهد بود.

۳۱ تیر ماه ۲۵۳۵ پروژه جامع تولید مرکبات کشور در نخستین گام اجرایی در مساحت ۲۹۱۸ هکتار از باغات مرکبات کشور به پایان رسید. پروژه نامبرده دربرگیرنده اصلاح و توسعه کشت مرکبات کشور است که برای افزایش تولید و بهبود فرآورده مرکبات کشور با حداکثر بهره‌وری از آب و خاک از سال گذشته آغاز شده است. با پیاده کردن این پروژه در مناطق شمالی و جنوبی کشور اقدام به اصلاح و توسعه کشت مرکبات خواهد شد و در استان ساحلی چند واحد آموزشی و نمایشی نیز دایر شده که در بخشی از آن‌ها از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شود. از ۲۹۱۸ هکتار باغ‌های مرکبات که زیر این پروژه برده شده‌اند، ۲۵۱ هکتار باغ مرکبات جدید و ۲۶۶۷ هکتار باغ مرکبات قدیمی موجود در برنامه به زراعت قرار گرفته است. وزارت کشاورزی و منابع طبیعی به آگاهی رساند که در کارهای سال گذشته پروژه جامع مرکبات از سیستم‌های آبیاری بارانی و قطره‌ای ثابت استفاده شده و همچنین ۳۰ تُن گونه‌های سم، سه هزار و ۵۰۰ تُن کود شیمیایی به مصرف رسیده است. در اجرای این پروژه مؤسسه اصلاح و تهیه نهال شمار ۶۰ هزار اصله نهال مرکبات فراهم ساخت و میان باغدارانی که قرارداد این پروژه را دستینه کرده‌اند در استان‌های گیلان، مازندران، خوزستان، فارس، کرمان و بندرعباس پخش کرده است.

۳۱ تیر ماه ۲۵۳۵ ساختمان چهار کارخانه بسته‌بندی خرما در خرمشهر، سراوان، نیک شهر و ایرانشهر شتابان ادامه دارد و تنها ۱۰ درصد از کارها باقی مانده است. این کارخانه ها از سوی وزارت تعاون و امور روستاها در چارچوب واحد صنایع روشنایی و فعالیت‌های غیر کشاورزی ساخته می‌شود و با آغاز بهره‌برداری از آن‌ها، بخش بزرگ دشواری های تولید کنندگان خرما از میان برداشته خواهد شد. کارشناسان در هر چهار کارخانه سرگرم کار گذاشتن ماشین‌آلات هستند. وزارت تعاون به آگاهی رساند که افزون بر این، ۹۰ درصد از عملیات ساختمانی کارخانه یخ‌سازی آبکوه، پنج کارخانه آردسازی جیرفت، سیرجان، بندرعباس، داراب و زاهدان پایان گرفته و ۷۰ درصد کارهای ساختمانی کارخانه بسته‌بندی عسل و ۹۷ درصد کارهای ساختمانی کارخانه آجرسازی خواف به پایان رسیده است.

امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

گفتگوی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی با هواکوفینگ

PrincessAshrafMeetsPMChina1Amordad2535.jpg

۱ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی با هواکوفینگ نخست‌وزیر چین دیدار کردند و برای دو ساعت و ۱۵ دقیقه با وی به گفتگو نشستند. گفتگوها در کاخ بزرگ ملت انجام گرفت. در پایان گفتگوها منابع آگاه گفتند که در این دیدار هواکوفینگ، والاحضرت را در جریان مسایل داخلی و سیاست خارجی چین قرار داده است. هنگام این دیدار دوباره پیوندهای نزدیک میان ایران و چین بررسی گردید و هر دو سو بر این باور بودند که در ۵ سال که از ایجاد روابط سیاسی بین دو کشور می‌گذرد، این پیوندها روز به روز گسترده تر و استوارتر شده است. در باره مسایل منطقه‌ای و جهانی دو سو، دریافتند که ایران و چین تقریباً در بیشتر موارد یک دیدگاه و اشتراک منافع دارند. همین منابع گفتند که نخست‌وزیر چین به والاحضرت اطمینان داده است که چه در سیاست داخلی و چه در خط مشی خارجی، چین هیچ تغییری روی نداده و نخواهد داد و پکن همواره بر اساس اصول تعیین شده از سوی مائو تسه تونگ سیاست‌های داخلی و خارجی خود را ادامه خواهد داد. پیش از نیمروز روز گذشته والاحضرت اشرف پهلوی و همراهان‌شان از دیوار معروف بزرگ چین دیدن کردند. بامداد امروز والاحضرت اشرف پهلوی در دومین گام دیدار کنونی خود از چین به شهر زیبای کوئی رینگ که از دیدگاه زیبایی در جهان بی مانند است و به مروارید چینی معروف است رفتند و پس از دو روز ماندن در این شهر به لهاسا پایتخت تبت افسانه‌ای خواهند رفت. از سوی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی شب گذشته میهمانی به افتخار کفیل کنگره ملی چین در کاخ بزرگ ملت برگزار شد که در آن گروهی از پایوران چین، هموندان سفارت شاهنشاهی در پکن و همراهان والاحضرت نیز بودند.

۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه‌ای با خبرنگاران مردم را به شرکت در انتخابات انجمن‌های دموکراتیک فراخواندند و لزوم جنبش بیشتر در دستگاه قضایی کشور را یادآور شدند. [۵۶]

مهمترین اصول دموکراسی، موضوع عدالت است و اجرای عدالت و اینکه در مقابل عدالت، ضعیف و قوی، جوان و پیر، زن و مرد و کودک، بی‌تفاوت است. باید به طور یکسان درباره همه اجرا بشود. یکی از مظاهر عدالت این است کسی که کار بد نکند، البته نه فقط گرفتار نمی‌شود، بلکه سربلند و مفتخر است. اما اگر کسی کار بد بکند، باید مطابق قانون، جزای آن کار را و آن عمل را بپردازد. اگر در مملکت ما، بی‌گناه که خوب هیچ، اما گناهکار هم همین طور راست راست توی خیابان بگردد، این را عدالت نمی‌گویند و ما خیلی کمتر دیده‌ایم که افراد آلوده و گناهکار از لحاظی که گفتم، در اینجا به وسیله دادگستری محکوم بشوند و به سزای اعمال خودشان برسند. در این قسمت است که میل دارم یک جنبش بیشتری در دستگاه قضایی ایران پیدا بشود.

۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ در آیین ویژه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی/مجتمع ماده نرم کننده پلاستیک که ساختمان آن طبق برنامه اولیه پایان پذیرفته است، توسط مقاطعه کاران ژاپنی به شرکت سهامی پتروشیمی ایران نیپتون در شاهپور تحول گردید.[۵۷] این مجتمع از سوی مهندسین ایرانی بنیان گذاری گردیده و با کوشش و همکاری پیوسته و دو سویه کارشناسان ایرانی و ژاپنی پیاده شده است.

سالروز درگذشت رضا شاه بزرگ

RezaShahBozorgTomb3.jpg
ShahanshahAryamehr3Amordad2535.jpg
ShahanshahAryamehr3Amordad2535a.jpg
BankRanhiHousingProjects3.jpg

۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ چهارم امرداد ماه سالروز درگذشت اعلیحضرت رضا شاه بزرگ سردودمان خاندان پهلوی و بنیانگذار ایران نوین فرصتی است تا یادواره سردار پیروز و رهاننده کشور و ملت خود را ارج نهیم و کوشش و سازندگی او را گرامی داریم. آرزویی را که ناجی ارجمند ایران در دل می پروانید امروز به تحقق پیوسته و همانگونه که او امید داشت ملت ایران با گذشت نیم قرن از آغاز قیام دلیرانه وی در ردیف ملت‌های پیشتاز جهان جایگزین شده است به پاس کامیابی‌های ایران در پنجاه سالی که از دوران شاهنشاهی خاندان پهلوی می‌گذرد و رهنمودهایی که شاهنشاه آریامهر پهلوی دوم در راستای خوشبختی ملی به مردم ما ارزانی داشته‌اند ملت ایران یاد روز رضا شاه بزرگ را یک روز تاریخی در گاهنامه ایران می‌داند و هیچ گاه آن را از یاد نمی‌برد و سپاس خویش را بر روان رادمردی می‌کند که با اراده اش ایران را از تجزیه شدن رها ساخت.

۵ امرداد ماه ۲۵۳۵ در «شه بندرعباس» دو بندر جدید برای ماهیگیری و حمل مسافر ساخته می‌شوند. بندر ماهیگیری دارای یک هزار متر اسلکه برای پهلوگیری کشتی‌های ماهیگیری، پهنه تعمیرگاه، موج‌شکن‌ها و سایر تأسیسات مربوطه خواهد بود و در بندر مسافری نیز بیش از یک هزار متر اسکله برای پهلوگیری کشتی‌ها احداث می‌شود. در این بندر همچنین انبارهای ترانزیت کالا، انبارهای روباز، سالن مسافری و ترمینال ساخته می‌شود. از سویی، با اعتباری معادل ۵۴ هزار میلیون ریال شهر بندرعباس نوسازی می‌شود و توسعه پیدا می‌کند. در طرح توسعه بندرعباس احداث ۱۰ پهلوگیر کالای عمومی، ۴ پهلوگیر کالای ویژه، ۵ پهلوگیر کانتینر و ترمینال مربوط برای بزرگ‌ترین کشتی‌های حامل کانتینر، یک عدد پهلوگیر برای کشتی‌های به گنجایش یکصد هزار تُن نیز پیش‌بینی شده است. همچنین بر اساس این طرح، تعمیرگاه‌های خشکی و دریایی، انبارهای ترانزیت و کالا، سیلوی غلات، اسکله سوخت‌رسانی به کلیه تأسیسات مربوط از قبیل ساختمان‌های اداری مختلف، رستوران‌ها، کلوپ‌ها، مهمانسرا، مراکز رفاهی و تفریحی، تأسیسات ورود دام و محوطه‌سازی‌های مختلف و شبکه‌های راه و راه‌آهن در بندرعباس ایجاد می‌شود. از کلیه اراضی موردنیاز برای اجرای طرح فوق نقشه‌برداری شده و بزودی نسبت به تحویل نهایی این اراضی به سازمان بنادر و کشتیرانی برای شروع عملیات ساختمانی اقدام خواهد شد. «شه بندرعباس» با یک شاهراه و راه‌آهن دو خطه برقی به شاهراه جنوب کشور و شبکه سراسری راه‌آهن متصل می‌شود. طرح تهیه پروژه اتصال شاهراه و راه‌آهن دو خطه و برقی «شه بندرعباس» به شاهراه جنوب کشور شبکه سراسری راه‌آهن بوسیله مهندسین مشاور برگزیده وزارت راه و ترابری مراحل نهایی را طی می‌کند و پس از تهیه سایر مدارک لازم برای مناقصه و اجرا آماده می‌شود.

۵ امرداد ماه ۲۵۳۵ از ۹۵ هزار هکتار زمین‌های واحدهای کشت و صنعت خوزستان، تنها ۱۴ هزار هکتار زیر کشت چغندر قند قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود سال آینده مجموع زمین‌های زیر کشت چغندر به ۲۰ هزار هکتار برسد. بدین سان دیده می‌شود که کشت چغندر تا چه اندازه در خوزستان نقش اساسی بازی می‌کند. در سال ۲۵۲۵ شاهنشاهی کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای خرید چغندر بیش از ۷۰۰ میلیون ریال به واحدهای کشت و صنعت و کشاورزان پول پرداخت می‌کند. کارخانه قند دزفول، دومین واحد تولید قند و شکر از چغندر زمستانی در ۱۲۰ هکتار از زمین‌های دزفول (۲۰کیلومتری شهر) در دست ساختمان است و پیش‌بینی می‌شود هزینه آن کمتر از پانصد میلیون تومان نباشد. در جایی که ساختن یک کارخانه همانند در آمریکا بیش از ۵۶۰ میلیون تومان خرج برمی‌دارد. در کار ساختمان کارخانه، جالب اینکه، شرکت قند و تصفیه شکر اهواز عملیات ساختمانی و نصب ماشین‌آلات را بطور امانی انجام می‌دهد و بدین روی پیش‌بینی می‌شود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان در هزینه تمام شده کارخانه صرفه‌جویی شود. در کارخانه قند دزفول افزون بر همه تجهیزات و تأمین وسایل رفاه کارکنان کارخانه، یک تعمیرگاه بزرگ که بتواند ۳۰ تا ۴۰ درصد احتیاجات و لوازم و ماشین‌آلات کارخانه بسازد و همچنین یک ریخته‌گری بزرگ و مجهز ساخته خواهد شد. کارخانه دزفول که روزانه پنج هزار تُن چغندر قند مصرف و پس از پایان تصفیه چغندرها در دیگر روزهای سال روزانه پانصد تُن شکر خام، پالایش خواهد کرد، و بدین سان بزرگ‌ترین کارخانه قند آسیا خواهد بود. این کارخانه می‌تواند در سال ۱۰۰ روز از چغندر استفاده کند و در دیگر روزهای سال به تصفیه شکر خام بپردازد. در کارخانه قند دزفول که تا دو سال آینده از آن بهره‌برداری خواهد شد، یک هزار و دویست کارگر و کارشناس کار خواهند کرد. در این کارخانه همه وسایل رفاهی نیز بوجود خواهد آمد و این واحد صنعتی و تولیدی مجهز به بیمارستان، کلوپ، درمانگاه، مدرسه، سینما، سوپر مارکت و فروشگاه‌های دیگر خواهد بود.

۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ پروژه گسترش شبکه سراسری راه آهن ایران دگرگون شد. در پروژه نوین چند مسیر تازه برای پیوستن شهرهای کشور به یکدیگر با راه‌آهن تعیین شده است. همچنین در راستای برخی از خطوطی که در آینده ساخته می‌شود نیز دگرگونی‌هایی داده شده است. در پروژه نوین راه‌آهن سراسری ایران که به تأیید و تصویب رسیده است ایجاد یک خط جدید از اسپهان مستقیم به اهواز، پیش‌بینی شده است. این راه آهن دو خطه و برقی ساخته می‌شود. خط آهن یاد شده از منطقه کوهستانی زاگرس می‌گذرد و برای گذر از میان کوه‌های سر به فلک کشیده شماری تونل‌های ۱۵ الی ۱۶ کیلومتری در راستای آن زده می‌شود. خط آهن اصفهان- اهواز ۴۹۵ الی ۵۱۰ کیلومتر درازا خواهد داشت و در هم اکنون پروژه ساختن آن در دست بررسی است. در دگرگونی‌های نوین پروژه گسترش شبکه سراسری راه‌آهن کشور استان خوزستان با یک خط آهن مستقیم از غرب کشور به استان آذربایجان متصل می‌شود. این خط آهن که دو خطه و برقی ساخته می‌شود از اندیمشک آغاز شده و پس از گذشتن از کرمانشاه به مراغه پایان می‌یابد. کرمانشاه همچنین در آینده با خط آهن دو خطه و برقی قم- همدان- کرمانشاه از طریق قصر شیرین به خط آهن عراق می‌پیوندد. خط آهن اندیمشک مراغه با یک انشعاب به نقده و اشنویه نیز متصل می‌گردد. در دگرگونی‌های نوین پروژه گسترش خطوط شبکه سراسری راه‌آهن همچنین در راستای خط آهن سراسری شرق کشور که مشهد را به چابهار در کناره دریای عمان متصل می‌کند تغییراتی داده شده است و این خط آهن دو خطه و برقی به جای مشهد از ایستگاه مغان در راستای خط آهن مشهد به تهران شروع شده و پس از گذشتن از بیرجند به زاهدان کشیده شده و از زاهدان به چابهار کشیده می‌شود. در این تغیرات همچنین خط آهن ۵۰۰ کیلومتری اصفهان- شیراز که پیشتر قرار بود با یک خط آهن ۱۴۰ کیلومتری دیگر از شیراز تا فیروزآباد کشیده شود، تا یکی از بندرهای خلیج فارس امتداد خواهد یافت. در راستای سایر خطوط شبکه سراسری راه‌آهن کشور تغییر عمده‌ای داده نشده است.

۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ وزارت آموزش و پرورش امسال ۶ مدرسه عالی دیگر دایر خواهد کرد. چهار مدرسه از این شش مدرسه، مدرسه عالی بهداشت مدارس خواهند بود و در کرمانشاه، سنندج، یزد و خرم آباد دایر خواهند شد و دو مدرسه دیگر انستیتوی تکنولوژی خواهند بود که در بروجرد و تهران راه اندازی خواهند شد. گفته می‌شود گنجایش هر کدام از این مدارس ۸۰ نفر است. بر پایه برنامه دفتر آموزش ضمن خدمت کلاس‌های ۱۸۰ ساعته برای جا به جایی آموزگاران از دبستان به مدرسه راهنمایی تحصیلی در شهریور ماه دایر می‌شود. این کلاس‌ها سال‌ها است که در تابستان گشایش می‌یابد و آموزگارانی که به اندازه کافی تجربه داشته باشند و اداره آموزش و پرورش جا به جایی آنها را به مدارس راهنمایی تحصیلی لازم بداند، در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و دبیر می‌شوند. بیشتر این کلاس‌ها برای آموزگاران جاهای دوردست برگزار می‌شود. در این کلاس‌ها آموزگاران دیپلمه‌ای که پیشتر به مدارس راهنمایی منتقل شده‌اند نیز می‌توانند شرکت کنند. گفته می‌شود امسال شمار این دسته آموزگاران از یک هزار نفر تجاوز نخواهد کرد.

روز نفت نهم امرداد ماه

ShahanshahAryamehrRoozNaft9Amordad1352b.jpg
فرمان سرشماری جمعیت ایران

۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ در سالگشت «روز نفت» در تمام سازمان‌های صنعت نفت جشن برپا شده است. از سوی دکتر منوچهر اقبال نیز ایوار (عصر) میهمانی در هتل هیلتون داده می‌شود که در آن نمایندگان طبقات مختلف مردم و پایوران کشور شرکت خواهند داشت. «روز نفت» روز تجلی حاکمیت مطلق ایران بر صنعت نفت است. در این روز شاهنشاه آریامهر لایحه لغو قرارداد با کنسرسیوم و اجازه اجرای قرارداد فروش و خرید نفت را توشیح فرمودند. در حقیقت ایران به رهبری خردمندانه شاهنشاه توانست بزرگ‌ترین غول نفتی جهان را وادار به تسلیم کند. در این روز قرارداد جدیدی برای فروش و خرید نفت به اجرا درآمد که این قرارداد هم اکنون به سبب اجرا نکردن تعهدات از سوی کنسرسیوم در دست لغو و تغییر است. در چند روز آینده هیأتی برای گفتگوهای فرجامین به تهران می‌آیند تا با نمایندگان ایران به ریاست دکتر اقبال و پیرامون تغییرات آن گفتگو کنند. ایران در این روز توانست که برای اولین بار قوانین کشور خود را بر تمام امور صنعتی و بازرگانی نفت حاکم کند و امروز بر اساس همین مسئله می‌تواند برابر با دگرگونی‌های جهانی نفت از حقوق ملت ایران نگاهبانی کند. بدین روی دکتر اقبال پیامی برای ملت ایران فرستاد و در پیش درآمد آن گفت:[۵۸] چهارمین سال استقرار حاکمیت مطلق ایران بر منابع نفت خویش که از مظاهر بارز اندیشه فیاض اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر است و یادآور بزرگ‌ترین پیروزی در سطح ملی و بین‌المللی است، در شرایطی آغاز می‌شود که ملت ارجمند ایران به منظور ابراز شایسته‌ترین مراتب سپاسگزاری و حق شناسی مساعی عالیه خود را با اعتقاد و اخلاص تمام در امر بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی مبذول می‌دارد و بدین لحاظ نهم مرداد ماه سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی از شأن و موقعیت والاتری برخوردار است.

۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ پروژه اجرایی خانه‌سازی کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به پایان رسید و به بانک رفاه کارگران داده شد. قرارداد ساختن خانه برای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی قرار بود اوایل تیر ماه سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی با مقاطعه کار دستینه و عملیات ساختمانی بی درنگ آغاز شود، اما به عللی این کار به تعویق افتاد و سرپرستان پروژه ابرازامیدواری کردند تا پایان تابستان کارهای ساختمانی آغاز شود. شرکت سازنده در نظر دارد ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای کارگران این شرکت در شرق تهران بنا کند که بخش نخست آن دارای ۳۲۰ آپارتمان ۵ اشکوبه با اسکلت بتون آرمه است و در تهران پارس ساخته می‌شود. این آپارتمان‌ها دارای فضای سبز برای بازی بچه‌ها است. فاز دوم کارهای ساختمانی در زمینی به پهنه‌ای نزدیک به ۳۰ هزار متر مربع و در جنت‌آباد ساخته خواهد شد. فاز نخست ساختمان‌های شرکت واحد ۱۶ ماه دیگر آماده بهره‌برداری خواهد بود. بانک رفاه کارگران در پیش دارد که با کمک چند سازمان در شرق تهران بیش از ۵۰۰۰ واحد مسکونی برای همه کارگران ساکن پایتخت بسازد و با بهره متناسب در اختیار آنان قرار دهد.

۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ بر اساس پیشنهادی که در راه‌آهن دولتی ایران بررسی آن آغاز شده است، راه آهن از همه امکانات خود برای پخش آگهی‌های بازرگانی کارخانجات و همه دستگاه‌های تولیدی دولتی و بخش خصوصی بهره‌برداری می‌کند. بدین سان راه‌آهن دولتی ایران که بزودی به صورت شرکت دولتی در می‌آید افزون بر فروش بلیت دارای یک منبع درآمد دیگر نیز خواهد شد. در این پروژه از تلویزیون‌های مدار بسته در ایستگاه‌های راه‌آهن، برای برنشاندن آگهی‌های بازرگانی روی بدنه واگن‌ها و در داخل واگن‌های مسافری و همچنین استفاده از دستگاه‌های شنیداری برای پخش آگهی‌های تجارتی در زمان‌های مختلف در ایستگاه‌های راه‌آهن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین بر اساس پروژه دیگری که در راه‌آهن دولتی ایران در دست بررسی است، در آینده مسافران قطارهای مسافری می‌توانند از درون ترن هنگام مسافرت تلفنی با هر یک از نقاط کشور تماس بگیرند.

۱۱ امرداد ماه ۲۵۳۵ بر پایه اطلاعات رسیده از غرفه ایران در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی دمشق تاکنون بیش از ۶۰ هزار تن از غرفه ایران در این نمایشگاه دیدن کرده‌اند و با پیشرفت‌ها و دگرگونی‌های ایران و فرآورده‌ها و کالاهای ده‌ها واحد صنعتی ایران آشنا شدند. در این نمایشگاه غرفه ایران در پهنه‌ای به بزرگی یکهزار و دویست متر مربع برپا شده است که روز سوم امرداد ماه با بودن دکتر عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گشایش یافت. در این غرفه کالاهای تولید شده در ۶۰ واحد صنعتی و بازرگانی ایران چون گونه‌ها و فرآورده‌های مصرفی، غذایی، بهداشتی، دارویی، وسایل الکتریکی و الکترونیکی، انواع شیشه، کاغذ و کاغذ دیواری، ماشین‌های صنعتی، ورقه‌های آهنی و قطعات فولاد و کامیون‌های سنگین، ماشین‌های نجاری، انواع پارچه و پوشاک و لوازم خانگی، فرش و صنایع دستی به نمایش گذاشته شده است. غرفه ایران در این نمایشگاه یکی از پربیننده‌ترین غرفه‌های موجود در بین غرفه‌های ۶۰ کشور دیگر شرکت کننده در این نمایشگاه می‌باشد و هر روز مورد بازدید هزاران نفر از طبقات مختلف مردم سوریه و بازرگانان و صاحبان صنایع سوری و دیگر کشورهای عربی قرار می‌گیرد و تاکنون گفتگوها برای قراردادها در زمینه فروش کالاهای ایران میان بازرگانان ایرانی و بازرگانان سوری و دیگر کشورهای این منطقه انجام یافته است. غرفه ایران در بیست و سومین نمایشگاه بازرگانی دمشق از سوی سازمان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران وابسته به وزارت بازرگانی برگزار شده است و تا ۲۹ امرداد ماه نیز برای بازدید همگان گشوده خواهد بود.

سالگشت بنیاد جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران ۱۰ امرداد ماه

والاحضرت شاهدخت شمس در نشست هیات مدیره جمعیت

۱۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران، [۵۹] به مناسبت سالروز بنیاد این جمعیت پیامی فرستادند.[۶۰] در این پیام گفتند: ۵۳ پیش روز دهم امرداد ماه سال ۲۴۸۲ شاهنشاهی شیر و خورشید سرخ ایران به فرمان پدر تاجدارم اعلیحضرت رضاشاه کبیر تأسیس شد و آن شاهنشاه بزرگ خود سمت نخستین ریاست عالیه آن را پذیرفتند و پس از چندی این سمت را به مادر بزرگوارم علیاحضرت ملکه پهلوی تفویض فرمودند. یادآوری می‌کنم که دولت ایران ۱۰۳ سال پیش مقررات ژنو را پذیرفته و هفتاد و چهار سال پیش علامت شیر و خورشید سرخ در ردیف علائم صلیب سرخ و هلال احمر به تصویب مجامع بین‌المللی رسیده بود لیکن نظر به مقتضیات روز و نابسامانی اوضاع کشور سال‌ها گذشت و عملاً امکان تأسیس این جمعیت در کشور ما فراهم نشد. هنگامی که اعلیحضرت رضاشاه کبیر زمام امور کشور را به دست با کفایت خود گرفتند، از جمله نخستین اقدامات آن شاهنشاه بزرگ تأسیس این جمعیت خیریه ملی و بین‌المللی و معرفی آن به سازمان جهانی صلیب سرخ بود و بدینگونه بود که شیر و خورشید سرخ ایران خدمات خود را آغاز کرد و در دوران پنجاه ساله سلطنت دودمان پهلوی در سطح ملی و جهانی به گونه‌ای انجام داد که امروز هم در داخل و هم در خارج از کشور از حیثیت و احترام و موقع و مقامی شایسته برخوردار است. نخستین دوره از خدمات پنجاه و سه ساله شیرو خورشید سرخ ایران از تاریخ تأسیس این جمعیت آغاز و تا سال ۲۵۰۰ شاهنشاهی ادامه یافت.

۱۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ خانم دبیره حسناء فرماندار سابق شهرستان صومعه‌سرا در استان گیلان، از تاریخ ۱/۵/۲۵۳۵ به فرمانداری بهشهر برگزیده شد. خانم دبیره حسناء اولین شهردار انتخابی در بابلسر در سال ۱۳۴۲ بود که سپس به سمت نخستین بخشدار زن در بندر فرحناز کار خود را آغاز کرد. پس از آن بخشداری بندر شاه را از تاریخ ۱/۱/۱۳۵۰ به گردن گرفت. خانم دبیره حسناء نخستین فرماندار زن در ایران می‌باشد. وی دارای درجه لیسانس از برلن غربی است و مطالعات گسترده‌ای در امور کشوری در خارج از ایران دارد.

جشن مشروطه ۱۴ امرداد ماه

Satter and bagher khan.jpg
امیرعباس هویدا نخست‌وزیر

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آستانه هفتاد و یکمین سالگرد انقلاب مشروطه پیامی برای ملت ایران فرستادند:[۶۱]

آغاز هفتادویکمین سال مشروطیت ایران را به همه مردم کشور شادباش می‌گویم و امیدوارم دهه تازه‌ای که اکنون در عمر دموکراسی ما آغاز شده‌است، از هر جهت شاهد استحکام مبانی یک دموکراسی اصیل و واقعی در جامعه ایرانی باشد. شالوده چنین دموکراسی واقعی که جوابگوی نیازهای مادی و معنوی ملت ایران و منطبق با ارزش‌ها و موازین مدنی و فرهنگی آن است، اکنون در کشور ما استوار شده‌است. این دموکراسی، آن تقلید کورکورانه‌ای از روش‌های بیگانه نمی‌تواند باشد، زیرا بسیاری از این روش‌ها نه تنها باسنت‌های دیرینه تمدن و فرهنگ ایرانی هماهنگ نیست، بلکه در خودِ جوامعی که موجد آنها هستند نیز غالباً رضایتبخشی به بار نیاورده‌است. آن دموکراسی که اکنون در کشور ما پی‌ریزی می‌شود، در عین حال که ضامن رشد روزافزون فکری و اخلاقی تمام افراد ایرانی و حافظ آزادی‌های فردی و اجتماعی آنان است، مرادف با هرج و مرج و لجام‌گسیختگی نیست. در جامعه ایرانی امروز ایران هر گونه تبادل و برخورد آزادانه و مثبت آراء و اندیشه‌ها نه تنها مجاز، بلکه از هر جهت مطلوب است، ولی این آزادی نمی‌تواند و نباید مفهوم تخریب ارزش‌ها و موازین بنیادی جامعه را داشته‌باشد، زیرا در ایران امروز که در آن همه نیروهای ملی در راه سازندگی و پی‌ریزی یک اجتماع آزاد و مرفه و پیشرو به کار افتاده است، جایی برای پراکندگی و تخریب وجود ندارد.

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ امیرعباس هویدا نخست وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران در هفتاد و یکمین سالگرد انقلاب ایران پیامی برای ایرانیان فرستادند:[۶۲]

خواهران و برادران عزیزم. سالروز مشروطیت ایران را به همه شما تبریک و تهنیت می‌گویم و همراه با شما به روان پاک وطن‌پرستانی که در این جنبش ملی به خاطر پاسداری از هویت و موجودیت ایران جان باختند درود می‌فرستم. امروز، هفتاد و یکمین سال مشروطیت را در شرایطی آغاز می‌کنیم که به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی و مروری بر دستآوردهای این نیم قرن فضای میهن‌مان مالامال از غرور افتخار است. این تقارنی خجسته است که ما را با عظمت دستآوردهای پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی و نقش آن‌ها در بسط و تحکیم عدالت و رفاه عمومی بیش از پیش آشنا می‌کند. در عین حال، امسال، سالروز انقلاب مشروطیت راه به هنگامی برپا می‌داریم که در پرتو فرماندهی شاهنشاه، رستاخیز بزرگ ملت‌مان، راه دستیابی به قله‌های بلند تمدن بزرگ را از هر جهت هموار ساخته است.

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ مهندس عبدالله ریاضی رئیس مجلس شورای ملی در هفتاد و یکمین سالگرد انقلاب مشروطه ایران پیامی فرستاد: [۶۳]

آغاز هفتاد و یکمین سال نهضت مشروطیت ایران را از صمیم قلب جشن می‌گیریم. آنچه در سال دو هزار و پانصد و سی و پنج شاهنشاهی بر رونق و ابهت این جشن بزرگ ملی می‌افزاید، تقارن این مراسم تاریخی با آیین با شکوه بزرگداشت پنجاهمین سلطنت دودمان پهلوی است که ملت ایران از آغاز تا پایان سال با قلبی سرشار از حق‌شناسی و سپاسگزاری نسبت به خدمات گرانبها و ارزنده بنیان‌گذار با اقتدار دودمان پرافتخار اعلیحضرت رضاشاه کبیر و فرزند برومندش اعلیحضرت همایون محمدرضا پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران در آن شرکت می‌جوید. اعلیحضرت رضاشاه کبیر که خود با رأی قاطع ملت بر اریکه شاهنشاهی ایران تکیه زدند و از آغاز دوران سلطنت تحکیم مبانی مشروطیت و حفظ قانون اساسی را همواره مورد توجه و عنایت خاص قرار داده و بر اساس این بنیان قویم تحولی عظیم در جامعه ایران بوجود آوردند. تحولی که برپایه استوار قانون و اصول عدالت و نظم اجتماعی قرار داشت. تحولی که در سایه آن ملت ایران توانست در فاصله کوتاهی از زمان بر بسیاری از مشکلات و موانع قائق آید و آن آشفتگی‌ها و نابسامانی‌ها را به ثبات و آرامش و قدرت ملی مبدل سازد و راه پیشرفت و ترقی خود را از همه جانب هموار کند.

سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت

شاهنشاه در استادیوم ۱۲ هزار نفری ورزشی آریامهر در سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت

۱۵ امرداد ماه ۲۵۳۵ هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین نخستین سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت که در پیشگاه شاهنشاه آریامهر برگزار گردید گزارشی رسا به آگاهی همایونی رساند و گفت:[۶۴] تا سال ۲۵۳۷ در اجرای قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی برابر ۱۲۰ میلیارد ریال سهام به کارگران و کشاورزان و نزدیک به ۵۰ میلیارد ریال سهام نیز به سایر مردم عرضه خواهد شد. به همین منظور تا سال مذکور تعداد واحدهای تولیدی و کارخانجاتی که ۴۹ درصد سهام خود را عرضه خواهند کرد، به ۳۲۰ واحد تولیدی خواهد رسید. تاکنون نیز علاوه بر عرضه سهام ۱۰۶ واحد تولیدی که در نوع خود از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین مؤسسات تولیدی کشور هستند به منظور عرضه سهام به مردم شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران مبادرت به خرید ۱۹۶/۴ میلیارد ریال سهام از کارخانجات و واحدهای تولیدی مختلف کرده است.

۱۵ امرداد ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر در سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت گسترش مالکیت واحدهای تولیدی آیین باشکوهی در استادیوم ۱۲ هزار نفری گردایه ورزشی آریامهر برگزار شد.[۶۵] شاهنشاه آریامهر پس از دادن سهام واحدهای تولیدی به ۲۵ تن از نمایندگان کارگران و کشاورزان در میان ابراز شور و هیجان باشندگان سخنرانی فرمودند: [۶۶] مراسم امروز برای من حیلی دلپذیر و خشنود کننده بود زیرا که در حدود ۱۵ سال پیش در کی از صحبت‌های خود اشاره‌ای به اقتصاد دموکراتیک و دموکراسی اقتصادی کرده بودم. شاید در آن روز برای خیلی‌ها مفهوم این کلمات کاملا روشن نبود ولی امروز می‌توانیم آنها را به طور دقیق روشن بکنیم. اقتصاد دموکراتیک یعنی تمام صنایعی که تعیین کننده قیمت‌ها باشد مثل نفت، مثل فولاد، مثل فرآورده‌های نفتی، مثل تمام چیزهایی که مورد احتیاج مردم است و مردم از خرید و مصرف آنها صرف نظر نتوانند بکنند، ناچار باید قیمتی که برای آن کاملا تعیین می‌شود بپردازند. ...

۱۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ ایران و ایالات متحده آمریکا اعلام کردند داد و ستدهای بازرگانی دو کشور که یک سال و سه ماه پیش ۱۵ میلیارد دلار تعیین شده بود، به ۲۶ میلیارد دلار خواهد رسید. اگر ارقام صادرات نفت ایران به آمریکا را به این مبلغ بیافزاییم، میزان داد و ستد بازرگانی دو کشور تا سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی فزون بر ۴۰ میلیارد دلار (نزدیک به سه هزار میلیارد ریال) خواهد شد. معاملات تسلیحاتی دو کشور در این اقلام آورده نشده است. هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی و هنری کیسینجر وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی که در پایان سومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آمریکا برگزار شده بود بیان داشتند. در این کنفرانس مطبوعاتی هوشنگ انصاری با ابراز خشنودی از گفتگوها و دستاورد آن گفت: به دنبال این نشست، آمریکا آماده است برای گسترش بازار صادرات ایران در آمریکا آساینده‌هایی ایجاد کند تا اینکه تا چند سال دیگر گونه‌ای هم سنگی (توازن) و رابطه بخردانه میان واردات و صادرات دو کشور برقرار گردد. [۶۷]

جنبش ملی نیکوکاری والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی

PrincessAshrafPahlaviNikookariMovementAmordad2535.jpg
یوسف خوش‌کیش رییس کل بانک ملی ایران

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ساعت ۱۹ نخستین همایش آموزشی جنبش ملی نیکوکاری را در شهر مشهد گشودند. والاحضرت در سخنانی گفتند:[۶۸] نخستین همایش آموزشی جنبش ملی نیکوکاری را با خرسندی و قدردانی از پیوستن صمیمانه نیک‌اندیشان و نیکوکارانی که با اقدامات ارزنده خود پاسخگوی پیام من بوده‌اند می‌گشایم. گردهم‌آیی شما در شهر مشهد مقدس پیوندهایی را که هدف‌های برنامه جنبش ملی نیکوکاری با تعالیم عالیه اخلاقی اسلام دارد، توجیه می‌نماید. همانگونه که می‌دانید، در آستانه بیست و نهمین سالگرد دوران خدمتگزاری سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برنامه نوین جنبش ملی نیکوکاری را اعلام داشتم و همه هموطنان را به بذل مساعی بیشتر در راه نیکوکاری و نوع‌دوستی فرا خواندم. خوشبختانه از آن هنگام تاکنون گروه بی‌شماری از نیک‌اندیشان با کمک‌های مالی و معنوی خود موجبات پیشرفت و گسترش این برنامه تازه را در سطح کشور فراهم آورده‌اند که همگان از طریق وسایل ارتباط جمعی در جریان این اقدامات قرار گرفته و از همت بلند جمعی از هموطنان نیکوکار ما آگاهی یافته‌اند. هدف من از اعلام جنبش ملی نیکوکاری جلب اعانه و گردآوری وجوه به نحوی که گاه و بیگاه در گذشته پیش آمده نبوده بلکه، هشداری بوده است برای آنکه در این زمان صنعت‌زده که درگیری‌های زندگی آدمی را از اندیشیدن و پرداختن به دیگران بازمی‌دارد بخود آییم و پیرامون خویش را بنگریم و آن عواطف والای انسان‌دوستی و نوع‌پروری را که متأسفانه در ماوراء هیاهوی زمان به مرور رنگ می‌بازند و از میان می‌روند، بازیابیم و در نگاهداری آن‌ها بکوشیم. ...

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ یوسف خوشکیش برای ششمین بار مدیر کل بانک ملی ایران شد. خوشکیش به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیات وزیران از روز ۱۷ امرداد ماه برای سه سال دیگر به این مقام برگزیده شد. یوسف خوشکیش از سال ۲۵۲۰ شاهنشاهی [برابر با ۱۳۴۰ خورشیدی] مدیر کل بانک ملی ایران شد درست هنگامی که بانک مرکزی ایران تازه بنیاد شده بود و همه حساب‌های دولتی که درآمد اصلی بانک ملی را تشکیل می‌داد به این بانک جا به جا شد. بانک ملی در درازای این پانزده سال با مدیریت خوشکیش گسترش چشم گیری را پیمود و اکنون شعبه‌های بانک ملی در بسیاری از شهرهای مهم جهان و در سراسر ایران در خدمت ملت ایران می‌باشند.

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ در نشستی که با شرکت نمایندگان وزارت مسکن و شهرسازی و مدیر عامل شرکت تعاونی مسکن وزارت آموزش و پرورش و نمایندگان حزب رستاخیز ملت ایران در بخش امور نظارت و ارزشیابی حزب برپا شد مسئله زمین برای خانه سازی معلمین تهران در مورد رسیدگی و بررسی قرار می‌گیرد.[۶۹] شرکت تعاونی مسکن وزارت آموزش و پرورش در آغاز گام دوم ساختن چهار صد دستگاه خانه برای معلمین، با مسله زمین رو به رو شده بود که به دستور نخست‌وزیر و دبیر کل حزب ، کارهای گسترده‌ای برای از میان برداشتن دشواری‌های موجود از سوی حزب انجام گرفته است.

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ ژان داگلاس آنتونی نایب نخست‌وزیر و وزیر منابع ملی و تجارت خارجی استرالیا ساعت سه بامداد در آغاز یک سفر رسمی سه روزه وارد تهران شد. گفته می‌شود هدف اصلی سفر آنتونی به تهران گرفتن موافقت پایوران ایرانی برای گسترش روابط اقتصادی و داد و ستدهای بازرگانی دو کشور است. به دنبال سفر تاریخی شاهنشاه آریامهر به استرالیا، به این مسئله توجه شد که امکانات مبادلات اقتصادی همه جانبه ایران و استرالیا بیشتر و گسترده‌تر از آن است که تنها به فرآورده‌های کشاورزی بسنده شود. آنتونی هنگام دیدار از ایران با چندتن از وزیران کابینه و سایر مقامات چون اکبر اعتماد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد. محافل آگاه انتظار دارند که نایب نخست‌وزیر استرالیا در مذاکراتش با اکبر اعتماد درباره همکاری‌های اتمی دو کشور مذاکراتی انجام هد. استرالیا یکی از تولیدکنندگان عمده اورانیوم در جهان است.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ با سرمایه‌گذاری مشترک ایران و آمریکا و بر پایه پروتکل جدید، ایران نیاز خاورمیانه را با ماشین‌های کشاورزی و کود و سم تأمین خواهد کرد. با مشارکت سرمایه‌گذاران ایرانی و آمریکایی، چند شرکت کشت و صنعت جدید در ایران بوجود می‌آید. بر اساس پروتکل جدید همکاری‌های مشترک ایران و آمریکا، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی آمریکایی، در رشته کشاورزی ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد و برای انجام این منظور از حمایت دولت‌های ایران و آمریکا برخوردار خواهند شد. به موجب پروتکل جدید، بانک‌های توسعه کشاورزی ایران و توسعه صنعتی و معدنی و بخش خصوصی ایران از یک سو و سازمان سرمایه‌گذاری ماوراء بحار به حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی آمریکا از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری‌های بنیادی را در منطقه خاورمیانه انجام خواهند داد. اصول توافق ایران و آمریکا در زمینه همکاری‌های مشترک بین دو کشور بر اساس تأمین وسایل و ماشین‌آلات کشاورزی و تهیه کود و سم مورد مصرف کشاورزی و همکاری در تهیه آمار منطقه خواهند بود. در توافق‌نامه جدید، دولت آمریکا موافقت کرده است که هر ساله تعدادی کارآموز ایرانی را در ایالات متحده آمریکا آموزش کشاورزی دهد و بدین جهت طی ماه‌های آینده اعزام کارآموزان وزارت کشاورزی و منابع طبیعی به آمریکا افزایش خواهد یافت. در حال حاضر ۳۵ کارمند کشاورزی ایران سرگرم کارآموزی در آمریکا هستند و در طی ماه گذشته نیز ۷ نفر کارآموز دیگر به آمریکا اعزام شدند. دامنه همکاری‌های کشاورزی ایران و آمریکا، در زمینه استفاده بیشتر از کارشناسان کشاورزی آمریکا در ایران نیز توسعه خواهد یافت و استفاده از کارشناسان آمریکایی در ایران مورد توجه بیشتر قرار می‌گیرد. همکاری کارشناسان کشاورزی آمریکا در زمینه‌های دامپزشکی، جنگل و مراتع، دفع آفات نباتی و جمع‌آوری اطلاعات و طرح‌های انفورماتیک کشاورزی خواهد بود که با کمک تکنولوژی ماهواره‌ای به مورد اجرا گذاشته می‌شود. افزون بر این، بخش خصوصی آمریکا در مناطق مختلف ایران با اشتراک سرمایه‌گذاران ایرانی، اقدام به احداث شرکت‌های کشت و صنعت خواهد کرد و ضمناً در مناطق زراعت «دیم» ایران که از آب باران استفاده می‌شود یا اصولاً مناطق کم آب ایران، نظیر جنوب خراسان نیز سرمایه‌گذاران آمریکایی همکاری گسترده‌ای به عمل خواهند آورد. در طرح مشارکت همکاری ایران و آمریکا، ایجاد مراکز افزایش تولیدات کشاورزی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته زراعت در نظر گرفته شده است و رویهمرفته با سرمایه‌گذاری مشترک دو کشور، ایران نیاز ماشین‌های کشاورزی کود و سم خاورمیانه را فراهم خواهد کرد.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ قرارداد بررسی دو خطه و برقی کردن خط آهن تهران- تبریز بسته شد. ساختمان این خط آهن در درازای برنامه عمرانی ششم کشور آغاز می‌شود. در اجرای پروژه دو خطه و برقی کردن راه‌آهن تهران- تبریز این راه نیز ۱۶۸ کیلومتر کوتاه‌تر می‌شود. کار ساختمانی دو خطه و برقی کردن راه آهن تهران – تبریز پس از آغاز به کار نزدیک به ۵ سال به درازا خواهد کشید. درازای جدید خط آهن تهران- تبریز تا قزوین ۱۴۴ کیلومتر خواهد بود که با درازای راه کنونی برابر است. فاصله مسیر جدید این خط آهن سپس از قزوین به زنجان به ۱۴۰ کیلومتر کاهش می‌یابد که ۳۱ کیلومتر از مسیر فعلی کوتاه‌تر است. فاصله خط آهن زنجان به میانه در مسیر جدید تغییری نمی‌کند و همان فاصله ۱۲۴ کیلومتر فعلی خواهد بود. تغییر عمده در طول خط آهن تهران- تبریز از میانه به بعد داده می‌شود. در مسیر فعلی خط آهن تهران- تبریز این خط از میانه به مراغه امتداد یافته و سپس از مراغه به تبریز کشیده شده است و طول مسافت حدود ۲۹۷ کیلومتر است. در مسیر جدید خط آهن تهران- تبریز این خط آهن از میانه مستقیماً به تبریز کشیده می‌شود که در نتیجه آن طول مسافت میانه تا تبریز به ۱۶۰ کلیومتر می‌رسد و این ۱۳۷ کیلومتر از طول مسیر فعلی است.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ سازمان برنامه مدل‌هایی از ششمین برنامه عمرانی کشور آماده ساخت و در اختیار کارشناسان امور برنامه‌ریزی قرار داد تا بر اساس اعداد و ارقام فرضی یاد شده در آن‌ها، بررسی‌هایی را در زمینه اثرات اقتصادی آن انجام دهند. گزارش‌های مقدماتی برنامه ششم که اجرای آن از دو سال دیگر شروع می‌شود، تا پایان سال جاری تهیه خواهد شد. در این گزارش‌ها پیرامون سطح سرمایه‌گذاری و بطور کلی ظرفیت سرمایه‌گذاری‌های تازه در طول اجرای برنامه عمرانی آتی توضیحاتی داده می‌شود تا بر اساس آن، اولویت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و کشاورزی و امور اجتماعی تعیین شود. برای تدوین این برنامه عمرانی، سازمان برنامه از سال گذشته مطالعاتی را با استفاده از ماشین‌های کامپیوتر شروع کرده است که هم اکنون نیز ادامه دارد. برنامه عمرانی ششم در سال آینده به صورت لایحه‌ای تدوین و تقدیم مجلس می‌شود و پس از تصویب به مورد اجرا در می‌آید. مدل‌هایی که از برنامه ششم تهیه شده است بر مبنای ارقام فرضی قرار دارد و سازمان برنامه تخصیص اعتبارات را در چندین نوع انجام خواهد داد تا یکی از آن‌ها با توجه به اولویت‌ها برگزیده شود.

مصاحبه آریامهر شاهنشاه ایران با رادیو تلویزیون‌های آمریکایی

از سوی کمیته بین المللی برای حفظ صلح و آزادی مذهب جایزه ۱۹۷۶ این کمیته در رامسر به پیشگاه شاهنشاه آٰریامهر داده شد
PrinceAbdolRezaPahlaviCenterForManagementStudies19Amordad2535.jpg
ParvinGhafaryCityAnjoman2535.jpg
SensusIran2535.jpg

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در یک مصاحبه با خبرنگاران رادیو و تلویزیون‌های آمریکایی در کاخ نوشهر به پرسش‌های آنان در زمینه‌های گوناگون پاسخ دادند. در آغاز این مصاحبه یکی از خبرنگاران از پیشگاه شاهنشاه آریامهر برای پذیرفتن خبرنگاران امریکایی که همراه هنری کیسینجر وزیر خارجه امریکا به ایران آمده‌اند سپاسگزاری کرد و پروانه خواست که پرسش‌ها پرسیده شوند.[۷۰]

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز هرش برگ و بانو نمایندگان کمیته بین المللی برای حفظ صلح و آزادی مذهب را در رامسر به پیشگاه همایونی پذیرفتند. در این باریابی جایزه صلح ۱۹۷۶ کمیته و پیام دوستانه حضرت «لوییس آچه وریا» پرزیدنت مکزیک از سوی نمایندگان نامبرده به پیشگاه همایونی تقدیم شد.

۱۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ جشن پایان چهارمین دوره فوق لیسانس مرکز مطالعات مدیریت ایران با بودن والاحضرت شاهپور عبدالرضا پهلوی، ریاست عالیه هیأت امنا و والاحضرت پری سیما برگزار شد. در این آیین چند تن از پایوران مملکتی و مدیران بخش خصوصی نیز از باشندگان بودند. هنگام ورود به مرکز مطالعات مدیریت ایران مهندس شریف امامی رئیس مجلس سنا و دکتر اقبال رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، حبیب لاجوردی دبیر هیأت امنا و قائم مقام مرکز مطالعات ایران، دکتر علینقی عالیخانی، دکتر خداداد فرمانفرماییان، ابوالقاسم خردجو چند تن دیگر از هموندان هیأت امنای این مرکز به پیشباز والاحضرت عبدالرضا آمدند. والاحضرت شاهپور عبدالرضا پس از اینکه رخت استادی بر تن کردند، در پیشاپیش و هیأت امنا و هیأت آموزشی و دانش آموختگان که رخت ویژه مرکز مدیریت را پوشیده بودند به همراه والاحضرت به پهنه این مرکز وارد شدند. پس از سخنان پروفسور بارنز رئیس مرکز، احمد موسوی یکی از دانشجویان فارغ‌التحصیل گزارشی از فعالیت‌های مرکز به اطلاع رساند، سپس والاحضرت طی سخنانی گفتند: چهار سال دوره فعالیت مرکز مطالعات مدیریت ایران همزمان با دوران پربار و افتخارآمیزی برای ایران بوده است. شاهنشاه آریامهر در یکی از مصاحبه‌هایی که چندی پیش انجام یافت درباره بایستگی سرمایه‌گذاری برای فردا و جلوگیری از مصرف بی‌اندازه چنین فرمودند: «ما می‌خواهیم که به ایجاد زیربنای محکم و لازم مملکت توجه کافی شود. ما نسل‌های بعدی را فدای آسایش موقتی نسل کنونی نخواهیم کرد.» در اجرای منویات ملوکانه، خویشکاری هر ایرانی و به ویژه برنامه‌ریزان و مجریان برنامه‌های اقتصادی است که در کاهش مصرف و افزایش سرمایه‌گذاری تولید بکوشند. در سامان دادن به چنین سیاست و چگونگی بهره مندی از ثروت طبیعی محدود مملکت، به ویژه نفت و روش بکار گرفتن نیروی انسانی محدود مملکت، در همه سطوح جنبه حیاتی دارد. در پایان این آیین، والاحضرت دانشنامه‌های فارغ‌التحصیلان را به آنان دادند.

۱۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ سرانجام در پایان گفتگوهای سه روزه ایران و استرالیا، پروتکل همکاری‌های کشاورزی، بازرگانی و فنی معدنی میان دو کشور رد و بدل شد. این پروتکل که در پایان دیدار نایب نخست‌وزیر استرالیا از ایران در دفتر مهندس منصور روحانی وزیر کشاورزی و منابع طبیعی دستینه شد، دربرگیرنده نکات تازه‌ای درباره پیوندهای بازرگانی و کشاورزی میان دو کشور است. در اعلامیه مشترکی که پس از نیمروز به چاپ رسید به آگاهی رسید که وزیران ایران و استرالیا اساس همکاری‌های وسیعی را در زمینه همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، کشاورزی و معدنی به ویژه اورانیوم را پی‌ریزی کردند. مقامات استرالیایی در این اعلامیه از کوشش‌های ایران برای تنوع بخشیدن به صادرات و فروش کالاهای صنعتی به آن کشور، پشتیبانی کرده‌اند و در زمینه کشاورزی نیز ایران و استرالیا خرسندی خود را از بنیاد نهادن شرکت «استیران» اظهار داشتند. شرکت «استیران» هم اکنون با سرمایه‌گذاری مشترک ایران و استرالیا، برای فرآورده‌های کشاورزی و بازرگانی کار می‌کند و هم چنین در اعلامیه با تأکید بر گفتگوهای سه روزه مراتب علاقمندی دو کشور از تشکیل شرکت‌های مشترک سرمایه‌گذاری خصوصی ابراز شده است و دولت ایران موافقت کرد که واردات گوشت، شکر، غله و لبنیات از استرالیا ادامه یابد. در زمینه صنعت، هر دو کشور پذیرفته‌اند که همکاری بیشتری انجام دهند و اطلاعات نیازین را در زمینه صنایعی چون آلومینیوم، ذوب آلومینیوم و اکتشاف معادن، صنایع پتروشیمی و ساختمانی با یکدیگر مبادله کنند.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نخستین کلنگ بنای استادیوم ورزشی نوجوانان «الشتر لرستان» را بر زمین زدند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی که با هواپیما به «الشتر» لرستان آمده بودند، در میان شور و پیشباز مردم این منطقه به جایگاه ویژه‌ای که کنار رودخانه «زز» برپا شده بود رفتند. آنگاه والاحضرت در میان ابراز احساسات مردم و ورزشکاران کلنگ استادیوم ورزشی نوجوانان الشتر را به زمین زدند. این استادیوم در زمینی به پهنه هشتاد هزار متر مربع ساخته می‌شود که چهار هکتار از آن برای سالن ورزش و بازی‌های دو و میدانی چون پرش طول، پرش با نیزه، دیسک، وزنه‌برداری و دو و میدانی در نظر گرفته شده است.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ آقای جوانشیر مدیر عامل سازمان خبرگزاری پارس به همراه روسا، نویسندگان، خبرنگاران و کارکنان آن سازمان به بهانه سالروز بنیاد نهادن خبرگزاری پارس در سال ۱۳۱۳ خورشیدی برابر با ۲۴۹۳ شاهنشاهی بر آرامگاه اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ تاج گل با شکوهی نهادند.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ برای نخستین بار، در تاریخ انجمن‌های دمکراتیک ایران، یک دختر نابینا خود را کاندیدای انتخابات انجمن‌های شهر، شهرستان و شورای آموزش و پرورش منطقه‌ای تهران کرد. این دختر نابینا که پروین غفاری نام دارد، افزون بر چند مسئولیت اجتماعی، فیلمی نیز تهیه کرده که «روشنگر سیاهی‌ها» نام دارد. این دختر نابینا جوان‌ترین کاندیدای انجمن‌های دمکراتیک ایران در تاریخ این انجمن‌ها است زیرا فقط ۲۵ سال سن دارد. پروین غفاری هم اکنون مدیر عامل انجمن دوستداران توان‌خواهان، مسئول کمیته تخصصی توان‌خواهان حزب رستاخیز و رئیس کانون ۱۱۳۶ حزب و رئیس انجمن خانه و مدرسه دبیرستان صحاب تهران است. پروین غفاری به پیروزی خود امیدوار است، چنانچه به عنوان نامزد انتخابات از راه حزب معرفی شوم، با اکثریت آرا، در هر دو انجمن و همچنین انتخابات شورای آموزش و پرورش تهران پیروز می‌شوم و اطمینان دارم که حزب مرا معرفی خواهد کرد. پروین غفاری بی آنکه بداند که در انتخابات تنها می‌تواند داوطلب هموندی یکی از دو انجمن یا شورای آموزش و پرورش باشد، با پافشاری باور دارد که می‌تواند برای هر سه مرحله انتخابات رأی جمع کند.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ هیأت داوران جایزه بین‌المللی «مرکوری» روزنامه اطلاعات را برنده این مدال در سال ۱۹۷۶ شناخت. با دادن این جایزه که از میان معتبرترین نشان‌های سپاس و ارزیابی کوشش‌های جامع علمی و واحدهای وسایل ارتباط جمعی دنیا است، روزنامه اطلاعات نخستین نشریه آسیایی است که به دریافت این عنوان نائل شده است. هیأت داوران جایزه بین‌المللی مرکوری در سال‌های گذشته این مدال را به روزنامه‌های «کوریرا دلاسرا- ایتالیا»، «لوموند- فرانسه»، «تایمز- انگلستان» و «لو سوار- بلژیک» اعطاء کرده است و به این ترتیب روزنامه اطلاعات نیز در شمار روزنامه‌های صاحب اعتبار بین‌المللی و همطراز آن‌ها قرار گرفت. بنیاد جایزه مرکوری از مؤسسات آزاد و خصوصی ایتالیا بشمار می‌آید که با هدف ارزشیابی و بازشناخت ارزنده‌ترین تلاش‌های اجتماعی و علمی در زمینه‌های مختلف هر سال جوایزی را در اختیار مؤسسه‌ها و مجامع گوناگون می‌گذارد و از اعتباری ویژه و جهانی برخوردار است.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ دکتر منوچهر اقبال در مصاحبه‌ای درباره اینکه شرکت ملی نفت ایران در میان ۵۰۰ شرکت بزرگ جهان از دید فروش جایگاه دوم را به دست آورده است، گفت:[۷۱] در سال ۱۹۷۶ مجله فرچون [۷۲] بررسی خود را به بیش از پانصد شرکت صنعتی گسترش داده و ضمن معرفی فعالیت‌های این شرکت‌ها اعلام داشت که در سال ۱۹۷۵ شرکت ملی نفت ایران میان پانصد شرکت معظم صنعتی به مقام دوم دست یافته است و سرانجام از شرکت نفت انگلیس «بی پی» پیش گرفته و پس از شرکت «شل» دومین شرکت بزرگ از لحاظ حجم فروش بوده است. بدین چم که در سال ۱۹۷۵ بر اساس ارزش دلاری ۱۸٫۸۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰۰ دلار فروش داشته که سود خالص آن بیش از ۱۶٫۹۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ دلار بوده است.

۲۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ عبداله قهرمانی رییس اداره کل حفاظت و محیط زیست آذربایجان غربی در مصاحبه‌ای گفت که برای جلب توریست و هم چنین زیاد شدن حیوانات وحشی کمیاب . در ۳۳ کیلومتری جنوب رضاییه در رشکان منطقه حفاظت شده‌ای برای نگهداری حیوانات وحشی ایجاد می‌شود. در ۵۴ جزیره دریاچه رضاییه آب شیرین فراهم خواهد شد و کارهایی برای ساختن استخر و کندن چاه انجام یافته است که برای زیاد شدن حیواناتی که نسل آنان رو به نابودی است شرایط زندگی مناسب فراهم خواهد شد. هم اکنون بیش از ۱۰۵۰ راس قوچ و میش وحشی و ۳ پلنگ در جزیره کبودان به سر می‌برند. در دیگر جزیره‌ها نزدیک به ده هزار کبک و بی شماری کرکس بیش از ۶۲ هزار فلامینکو و پنج هزار پلیکان و نیم میلیون پرنده‌های گوناگون زندگی می‌کنند.

۲۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ برای بزرگداشت سالروز تأسیس شورای عالی پژوهش‌های علمی کشور، شورای مرکزی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و سازمان امور دانشجویان کشور آیین ویژه ای در وزارت علوم و آموزش عالی برگزار شد. در این بزرگداشت که به سبب همزمانی با پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی برپا شد، معاونان، مدیران کل و گروهی از کارمندان وزارت حضور داشتند. معاون اجرایی و پارلمانی وزارت علوم در این آیین هنگام روشن ساختن تاریخچه بنیاد هر یک از سازمان‌های بالا گفت: تشکیل وزارت علوم یکی از ثمرات دوران سلطنت دودمان پهلوی است. ایجاد سازمان دانشجویان نیز به دوران سلطنت اعلیحضرت رضاشاه کبیر و به تصویب قانون اعزام دانشجو به خارج مربوط می‌شود که به مرور گسترش یافته است. این سازمان هم اکنون افزون بر اینکه با پنجاه هزار دانشجویان خارج از کشور در ارتباط است، برای از میان برداشتن نیازهای ۱۵۰ هزار نفر از دانشجویان داخل کشور نیز اقدام می‌کند.

مصیبتی بر مردم ایران بخشش ۳۰۷ تروریست زندانی

TerroristsFreed24Amordad2535.jpg
آریامهر در نشست بررسی رهنمودها و خطوط کلی برنامه عمرانی ششم
AryamehrDevelopmentProgramAnalysisHousingGovEmployeesAmordad2535b.jpg

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ به فرمان مطاع مبارک اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی ۳۰۷ نفر دیگر از کسانی که به سبب خیانت و جرم‌هایی علیه امنیت کشور در دادگاه‌های نظامی محکومیت حاصل نموده‌اند، مورد عفو ملوکانه قرار گرفتند. فرمان مطاع مبارک شاهانه جهت اجرا به زندان‌های کشور ابلاغ گردید تا این محکومان روز ۲۸ مرداد ماه، سالروز قیام ملی، از زندان آزاد شده باشند.

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ مستر «کوانتین وست» رئیس تحقیقات اقتصادی آمریکا از شخصیت‌های برجسته آمریکایی است که ریاست کمیته‌های همکاری‌های مشترک کشاورزی آمریکا با کشورهای مصر، عربستان سعودی و ایران را به عهده دارد. وی عضو عالی‌رتبه کمیته توافق‌های کشاورزی بین آمریکا و شوروی نیز می‌باشد. تخصص آقای دکتر وست تجزیه و تحلیل مسائل کشاورزی خارجی آمریکا است و پیش از به دست گرفتن این پست، استادی دانشگاه‌های «کرنل» و «یوتا»ی آمریکا را به عهده داشته است. دکتر وست در گفتگوهای اخیر همکاری‌های ایران و آمریکا که با حضور کیسینجر در تهران انجام شد، در سمت رئیس هیأت نمایندگی کشاورزی آمریکا، پروتکل همکاری‌های کشاورزی ایران و آمریکا را از جانب دولت متبوع خود دستینه کرده است. دکتر وست، یک روز پیش از ترک تهران، در گفتگویی نکاتی تازه از پروتکل همکاری‌های کشاورزی ایران و آمریکا را با خبرنگاران در میان گذاشت.[۷۳]

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در نشست کاخ سعدآباد که برای بررسی رهنمودها و خطوط کلی برنامه عمرانی ششم برگزار شد پس از شنیدن گزارش هویدا نخست وزیر و عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه بیاناتی ایراد فرمودند.[۷۴] آریامهر شاهنشاه ایران سپارش کردند که در بررسی‌هایی که برای نگارش برنامه عمرانی ششم کشور انجام می‌یابد سیاست‌های کلی در سنجش با فلسفه انقلاب شاه و ملت برگزیده شود. شاهنشاه هم چنین به لزوم از میان برداشتن کاستی‌ها و تنگناها پیش از انجام هر کاری در برنامه ششم اشاره فرمودند. با این سپارش که کارهایی انجام می‌گیرد نباید سویه نمایشی و چندگاهه (موقتی) داشته باشد بلکه باید با شناخت ژرف و ریشه‌ای همراه گردد.[۷۵]

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ چهار واحد تولیدی دیگر سهام خود را عرضه کردند. از آغاز مهرماه سال ۲۵۳۴ تاکنون ۱۱۰ واحد بزرگ کشور در برنامه گسترش مالکیت واحدهای تولیدی شرکت کرده‌اند. سخنگوی دبیرخانه شورای گسترش مالکیت واحدهای تولیدی به آگاهی همگان رساند که به پیروی از منویات مبارک شاهنشاه آریامهر و در اجرای اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت چهار واحد تولیدی بزرگ دیگر از امروز سهام خود را برای فروش به کارگران خود و سپس به سایر کارگران و کشاورزان و عموم مردم عرضه نمودند. این واحدهای تولیدی عبارتند از: ۱- شرکت سهامی عام پارس متال، تولید کننده لوله و اتصالات چدنی. ۲- شرکت پشمبافی کشمیر (سهامی عام) تولید کننده انواع فاستونی و پتو ۳- شرکت تولیدی خلیج مرکزی (سهامی عام) تولید کننده شن و ماسه و آسفالت. ۴- شرکت آتاکو (سهامی عام) تولید کننده رب گوجه فرنگی و کنسرو. سرمایه ثبت شده این واحدهای تولیدی رویهم رفته بیش از ۵۹۰ میلیون ریال بود و کل فروش آن‌ها در سال گذشته نزدیک به ۱۷۹۵ میلیون ریال گردیده است. از آنجا که سهام چهار واحد تولیدی نام برده از راه شرکت‌های تعاونی مصرف هر واحد به کارگران فروخته می‌شود، هم اکنون پرسشنامه‌های لازم در این باره از سوی وزارت کار و امور اجتماعی به شرکت‌های تعاونی مصرف واحدهای مزبور فرستاده شده است. بدین روی پیش‌بینی می‌شود که ۱۹۵۰ تن از کارگران این چهار واحد تولیدی در برنامه خرید سهام واحدهای صنعتی مربوطه شرکت جویند. این سخنگو همچنین خاطرنشان ساخت که تاکنون ۱۱۰ واحد تولیدی با سرمایه ثبت شده بیش از ۴/۵۶ میلیارد ریال سهام خود را برای فروش به کارگران، کشاورزان و عموم مردم عرضه نموده‌اند. پیش‌بینی می‌گردد که تا پایان مهلت مقرر حدود ۸۲ هزار از کارگران این ۱۱۰ واحد تولیدی نسبت به خرید سهام کارخانجات مربوطه اقدام نمایند.

۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، ریاست عالیه سازمان زنان ایران، ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه چهارمین سمینار منطقه‌ای این سازمان را به بهانه بزرگ‌داشت پنجاهمین سال شاهنشاه ایران در خانه جوانان جمعیت شیر و خورشید سرخ رضاییه گشودند. جستار سمینار «زن و اشتغال» است. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در بیانات خود گفتند:[۷۶] پیشرفت جامعه ایران در تلاش و بهره‌گیری بیشتر از عوامل بالوقه، تأکید دارد و این تحرک و پویایی مشارکت تمامی انسان‌ها را در این کوشش دنیای اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. زنان که نیمی از نیروی انسانی فعال هر جامعه را تشکیل می‌دهند، بدون شک در تقویت نیروی سازندگی و ایجاد فضای متحول و پیشرو نقش تعیین کننده‌ای دارند. اما با تأسف باید قبول کرد که به سبب عدم توفیق در ریشه‌کنی طرز فکرها و باورهای غلط، آنگونه که باید و شاید از تمامی نیروی زنان بهره‌گیری نشده است. والاحضرت پس از اشاره به وضع زنان در بازار کار جهان فرمودند ...

۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ به آگاهی همگان رسانده شد که نخستین نشست آماده سازی بررسی و کنترل پیشرفت بیابان‌ها در آسیای جنوب غربی در تهران از روز شنبه ۳۰ امرداد ماه تا دوشنبه ۱ شهریور ماه برگزار می‌شود. در این نشست دشواری‌ها درباره چگونگی جلوگیری از گسترش مناطق خشک و کویری و زنده ساختن زمین‌های بیابانی گفتگو می‌شود.

۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ آریامهر شاهنشاه ایران فرمانی درباره مدرن ساختن ورزش کشور صادر کردند. [۷۷]

سالروز رستاخیز شکوهمند ملت ایران ۲۸ امرداد ماه

Aryamehr28AmordadAnniversary2535.jpg
RastakhizMellatIran28Amordad2535.jpg
ValiahdRezaPahlavi2535Takavaran.jpg
DesertReclaimationProgram2535Shahrood.jpg

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در سالگشت قیام ملی ۲۸ امرداد ماه پیامی به ملت ایران فرستادند.[۷۸] ...این فصل زرین تاریخ ایران که هر صفحه آن نشان از موفقیت‌ها و پیروزی‌های تازه دارد، فصلی است که با قیام ۲۸ مرداد ۲۵۱۲ آغاز شده‌است. یقین است که با نیروی وحدت و یکپارچگی ملی و با ادامه موفقیت‌آمیز اصول انقلاب شاه و ملت، ما این راه پر افتخار را تا به آخر ادامه خواهیم داد و جامعه ایرانی را به مقامی که از هر جهت شایسته آن است، خواهیم رسانید.

در سالروز قیام شکوهمند و افتخار آفرین ۲۸ امرداد ماه ۲۰۱۲ شاهنشاهی، در میدان ۲۸ امرداد تهران آیین باشکوهی برای بزرگداشت از این قیام و ارج نهادن به از خودگذشتگی جانباختگان آن از سوی حزب و طبقات مختلف مردم تهران و نمایندگان گسیل داده شده از شهرستان‌ها برای بزرگداشت سالروز قیام ۲۸ امرداد برپا شد. پیش از ساعت ۷ بامداد اجتماع بزرگی در این میدان و خیابان‌های پیرامون آن گرد آمد. نخست هویدا در رأس وزیران و پایوران حزبی و هموندان حزب وارد میدان شد و پیام تاریخی خود را خواند:[۷۹]

سپس آقای هویدا شاخه گلی بر پایه تندیس ۲۸ امرداد نهاد و به دنبال آقای نخست وزیر، رئیس مجلس، قائم مقام دبیرکل حزب و وزراء و شخصیت‌های دیگر شاخ گلی بر پایه تندیس نهادند. نکته جالب آیین باشکوه امروز بودن نمایندگان استان‌ها و فرمانداری‌های کل بود و به نمایندگی مردم منطقه خود شاخه‌های گلی بر تندیس ۲۸ امرداد نهادندد. شهردار تهران نیز در این آیین از سوی جانب مردم تهران در بزرگداشت این روز بزرگ سخن گفت. سپس افسران و درجه‌داران بازنشسته نیروهای مسلح شاهنشاهی به میدان آمدند و آقای حکمتی به نمایندگی از این گروه سخنانی ایراد کرد. در این هنگام به ترتیب نمایندگان بازنشستگان کشوری، نمایندگان کشاورزان و گروه نمایندگان گارد جنگل وارد میدان ۲۸ امرداد شدند و از سوس هر گروه نمایندگانی درباره این روز سخن گفتند. پس از آن نمایندگان سازمان زنان ایران، گروه سپاهیان انقلاب، نمایندگان شوراهای داوری و خانه‌های انصاف به ترتیب از میدان ۲۸ امرداد عبور کردند. در این موقع صفوف نمایندگان دانشجویان و دانشگاهیان وارد میدان ۲۸ امرداد شدند و نمایندگان پسران و دختران دانشجو و استادان و دانشگاهیان هر یک به ترتیب سخنرانی کردند. آنگاه نمایندگان انجمن‌های محلی و دمکراتیک، نمایندگان بازرگانان، اصناف، پیشاهنگان و نیروی پایداری از میدان ۲۸ امرداد عبور کردند و نمایندگان هر یک از این دستجات در میدان سخنانی ایراد کردند. سپس نمایندگان کانون‌های حزبی از همه طبقات گوناگون با نثار شاخه‌های گل به پای مجسمه ۲۸ مرداد عبور کردند و درپایان نمایندگان نیروهای مسلح شاهنشاهی از میدان گذشتند. مقارن ساعت ۹ صبح آقای نخست‌وزیر و دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران و اعضای هیأت دولت و هیأت اجرایی حزب میدان ۲۸ مرداد را ترک کردند.

برای ارج نهادن به جانباختگان قیام ملی ۲۸ امرداد ماه از سوی شاهنشاه آریامهر تاج گلی به دست آقای امیر اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی بر آرامگاه جانباختگان این روز نهاده شد شد. در آغاز این آیین باشکوه که از ساعت ۸ بامداد از سوی وزارت دربار شاهنشاهی در آرامگاه جانباختگان در گورستان مسگرآباد برگزار شد، نخست سلام شاهنشاهی نواخته شد و پس از برافراشتن پرچم به دست فرزندان جانباختگان و خواندن نام جانباختگان قیام ملی ۲۸ امرداد تاج گل بر آرامگاه این میهن پرستان نهاده شد. آنگاه نمایندگان نیروهای مسلح شاهنشاهی، نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و نیز نمایندگان طبقات مختلف مردم شاخه‌های گل بر آرامگاه شهیدان گذاردند.

۲۸ امرداد ماه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در جشن علیاحضرت ملکه پهلوی که همه‌ساله به مناسبت قیام ۲۸ مرداد برگزار می‌شود، شرکت فرمودند. در این جشن که یکی از بزرگ‌ترین و پرشکوه‌ترین جشن‌های سنتی کاخ سعدآباد است، خاندان جلیل سلطنت و قریب سه هزار تن از نمایندگان مختلف، نخست‌وزیر، رؤسای مجلسین، وزیران و شخصیت‌های مهم دولتی و مقامات درباری، سفرای خارجی مقیم دربار شاهنشاهی و بزرگان لشگری و بخش خصوصی شرکت داشتند. کمی از ساعت هشت و نیم شامگاه گذشته، شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولیعهد در میان ابراز شور و مهر میهمانان به جشن تشریف‌فرما شدند. هنگام تشریف‌فرمایی اعلیحضرتین موزیک گارد آهنگ‌های شاد و ملی نواخت و آنگاه بانو ملوک ضرابی به سنت همه‌ساله، اشعاری خواند که مورد توجه قرار گرفت. سپس آتش‌بازی باشکوهی بر پا شد که بسیار زیبا بود. پس از آن برنامه هنری که از سوی هنرمندان و وزارت فرهنگ و هنر تهیه شده بود، اجرا شد.

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ تیمسار ارتشبد غلامرضا ازهاری رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران به مناسبت سالروز قیام ملی بیست و هشتم مرداد پیامی فرستاد:[۸۰] سالروز قیام ملی ۲۸ مرداد را از سوی افسران، همافران، درجه داران، سربازان و کارمندان ارتش شاهنشاهی، ژاندارمری کشور، شهربانی کشور و نیروی پایداری به شما خواهران و برادران گرامی تبریک و تهنیت می‌گویم و به روان پاک شهیدان این قیام بزرگ ملی که با نثار خون خود درخت آزادی و استقلال این سرزمین را آبیاری کردند، درود می‌فرستم. روز بیست و هشتم مرداد سالروز قیام مردم دلیر ایران بر علیه هرج و مرج، آشوب‌طلبی و دخالت بیگانگان در سرنوشت این سرزمین است و سالروز قیامی است که پیوند جاودان شاه و ملت را در عالی‌ترین سطوح و به نیکوترین روش متجلی ساخت. ...

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی عصر دیروز نخستین کلنگ شهرک فرحناز پهلوی را در باغ قنات کوثر واقع در ضلع شرقی جاده تهران- لشگرک به زمین زدند و بدین سان عملیات ساختمانی این شهرک که برای افسران و درجه‌داران گارد شاهنشاهی و خانواده آنان ساخته می‌شود، آغاز شد. در شهرک فرحناز پهلوی برای افسران و درجه‌داران گارد شاهنشاهی ۲۱۶۰ واحد آپارتمان با یک تا چهار اتاق خواب با پارکینگ‌های لازم و مدرسه، آمفی تئاتر، زمین‌های ورزشی، کتابخانه، مراکز خرید، پست، درمانگاه، استخر سرپوشیده، تئاتر و سینما، مهد کودک، کودکستان، مسجد، ایستگاه‌های آتش نشانی و پلیس ساخته خواهد شد و ۷۵ درصد از پهنه کل شهرک فضای سبز خواهد بود. زمان اجرای پروژه شهرک فرحناز پهلوی ۳۶ ماه است و به ترتیب در سال‌های اول تا سوم ۲۰۰-۱۰۰۰ و ۹۶۰ آپارتمان آماده خواهند شد.

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ بامدادان در پیشگاه والاحضرت ولیعهد آیین پایان دوره یازدهم عملیات تکاوران گارد شاهنشاهی در منطقه کوهستانی آب اسک در جاده تهران - آمل برگزار شد.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۵ ایران با یک برنامه جامع در منطقه دو میلیون هکتاری «توران» از توابع شاهرود آغاز به بیابان‌زدایی می‌کند. دستاورد کارهایی که در این منطقه انجام می‌گیرد، به کنفرانس جهانی بیابان‌زدایی سال ۱۹۷۷ داده می‌شود. آرمان این برنامه بازسازی منطقه و زنده ساختن بیابان‌ها و کویرهای ایران است. به فراخوان سازمان حفاظت محیط زیست، نخستین نشست برای بررسی و کنترل پیشرفت بیابان‌ها در آسیای غربی آغاز به کار کرد. در آیین گشایش این کنفرانس، آقای مهندس اسکندر فیروز معاون نخست‌وزیر و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنانی آرمان‌های پایه کنفرانس را روشن نمود و گفت: یک برنامه با همکاری بین ایران و کشورهای همسایه برقرار می‌شود که با استفاده از تجربیات یکدیگر برای جلوگیری از گسترش بیابان اقدام کنند. در کنفرانس بیابان‌زدایی که با شرکت نمایندگان کشورهای افغانستان، هندوستان، پاکستان، ترکیه و اتحاد جماهیر شوروی و کارشناسان سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی تشکیل شده، معاون سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر اولین اجلاس ضمن مصاحبه‌ای یادآور شد: در این اجلاس نمایندگان کشورهای شرکت کننده امکانات همکاری و تبادل اطلاعات و کارشناس‌ها احتمالاً تنظیم یک برنامه بیابان‌زدایی عمومی را بررسی خواهند کرد. در دنیای امروز که سخن از انفجار جمعیت و بحران مسکن و مواد غذایی است، بیابان‌ها با وسعت و توانایی که دارند می‌توانند جمعیت قابل توجهی را در خود جای دهند و برای انسان‌های گرسنه منابع سرشار غذا باشند. به عنوان نمونه می‌توان گفت که مناطق حاشیه‌ای و بیابان‌های ایران یک سوم توان تولید کشاورزی مملکت ما را در بر می‌گیرد.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۵ پاریس- خبرگزاری فرانسه- میان «مرکز پژوهش‌های مادی و انرژی ایران» و «مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه» قرارداد مهمی پیرامون همکاری دو کشور در زمینه پژوهش‌های علمی روی انرژی خورشیدی دستینه شد. هدف این قرارداد توسعه همکاری علمی ایران و فرانسه در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی است. برای این همکاری یک برنامه کلی نوشته شده است که در آینده باید بدان افزوده شود. در این برنامه پژوهش‌های علمی برای بهره‌مندی از انرژی خورشید در ایران با به شمار آوردن شرایط اقلیمی و ویژگی‌های اقتصادی کشور پیش‌بینی شده است. این برنامه دربرگیرنده آزمایش «مدول»های مخصوص برای ذخیره کردن انرژی خورشید و تطبیق دادن آن‌ها با واحدهای مصرفی برق، شوفاژ، تهویه مطبوع، تلمبه‌زنی آبیاری و غیره است و قرارداد را از ایران آقای سیاوش وجدانی رئیس «مرکز پژوهش‌های مادی و انرژی» و از فرانسه «روبر شایال» رئیس مرکز ملی پژوهش‌های علمی و «پیر کرسیل» مدیر اداری و مالی سازمان نامبرده دستینه کردند. بر پایه این قرارداد کمیته مشترک مأمور تهیه برنامه و هماهنگ کردن کارهای مربوط به تجسّسات درباره انرژی خورشید خواهد شد. برای هر یک از پروژه‌هایی که در چهارچوب این برنامه تهیه شود، قرارداد ویژه‌ای دستینه خواهد شد. هدف این قرارداد همه‌گیر کردن تکنولوژی خورشیدی در ایران است که با همکاری اکیپ‌های دو کشور انجام خواهد یافت. در نخستین گام، هر یک از دو سازمان یک میلیون فرانک برای انجام اقدامات پیش‌بینی شده سرمایه‌گذاری خواهند کرد. سرمایه‌گذاری کم کم که قراردادهای ویژه دستینه شود افزایش خواهد یافت. رئیس مرکز پژوهش‌های علمی فرانسه در پایان آیین دستینه نمودن نخستین قرارداد گفت: این قرارداد راه را برای همکاری سریع میان صنایع ایران و فرانسه برای انجام بخشیدن به پروژه‌های مشترک دو کشور در زمینه بهره برداری از انرژی خورشید هموار می‌کند.

بازدید اعلیحضرتین از برنامه‌های عمرانی آذربایجان شرقی

بازدید اعلیحضرتین از پروژه های عمرانی آذربایجان شرقی
اعلیحضرتین در فرودگاه تبریز با پیشبازکنندگان گفتگو می‌کنند
اعلیحضرتین در فرودگاه تبریز با پیشبازکنندگان گفتگو می‌کنند
AryamehrShahbanouEastAzarbaijanExhibitionShahrivar2535f.jpg

بازدید اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و شهبانو فرح پهلوی از پروژه‌های عمرانی آذربایجان شرقی ۳۱ امرداد تا ۴ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی - شاهنشاه آریامهر در روز ۳۱ امرداد ماه هنگام ورود به تبریز درباره تأمین مسکن برای عموم افراد بخصوص کارگران کشور فرمودند: من این موضوع را شخصاً دنبال خواهم کرد. در مورد بیمه کارگران بیمه نشده تأکید فرمودند که بیمه باید عموم افراد کشور را در بر بگیرد و کارگران بیمه نشده نیز از مزایای بیمه برخوردار شوند.[۸۱] اعلیحضرتین در فرودگاه مورد پیشباز گرم قرار گرفتند. سپبهد آزموده استاندار آذربایجان خوش آمد گفت: مردم آذربایجان زندگی و موجودیت خود را مرهون رهبری‌ها و فداکاری‌های فراموش نشدنی رهبر بزرگ و عالی‌قدر خود شاهنشاه آریامهر می‌دانند. پس از آن دسته گل‌هایی به پیشگاه اعلیحضرتین تقدیم شد. شاهنشاه آریامهر پس از ورود به فرودگاه تبریز در مصاحبه با نمایندگان طبقات مختلف مردم آذربایجان شرقی درباره مسافرت خود و علیاحضرت شهبانو که مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفته بودند فرمودند: ضمن این مسافرت در میدان ورزشی بزرگ شهر تبریز با اهالی تبریز گفتگو خواهیم کرد. صحبت‌‎های اولیه این است که از بازدید از آذربایجان مثل هر دفعه خوشوقت هستم و این سرزمین تاریخی برای ایران دارای معانی خاصی است و ما همیشه متوجه آن هستیم. خوشبختانه این اواخر امکاناتی پیش آمده است تا از منابع زرخیز طبیعی و منابع انسانی بر اینکه هم جمعیت بالنسبه زیاد و هم مردم آذربایجان فعال هستند بتوانیم بهره برداری کنیم و همین الآن هم خیلی کارها انجام گرفته که بعداً خود شما خبرنگاران باید به این جا بیایید و گزارش کاملی از آن بدهید. این کارها را به امید پروردگار ما بحداکثر تکمیل می‌کنیم. شاهنشاه در برابر صف پیشبازکنندگان پرسش‌هایی از گروه مربوط می‌فرمودند که پاسخ شایسته به آگاهی همایونی می‌رسید. سناتور بهادری در برابر صف نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در سنا به عرض رساندند که آذربایجان شرقی امسال از نظر فعالیت‌های زراعی با بهترین سال فعالیت‌های کشاورزی روبرو بوده است که قسمتی از این فعالیت‌ها در دشت مغان متمرکز شده است.

شاهنشاه در برابر صف نمایندگان آذربایجان در مجلس شورای ملی از آقای جعفر جوادی قائم مقام مدیر عامل جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران و نماینده مردم تبریز در مجلس شورای ملی پرسش‌هایی در زمینه فعالیت‌های شهری از سوی نمایندگان جمعیت شیر و خورشید سرخ آذربایجان و نیز تعداد جمعیت و نمایندگان فرمودند که آقای جوادی پس از خوش‌آمدگویی به اعلیحضرتین، گفت: درحال حاضر در تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی بیش از یک میلیون نفر جمعیت زندگی می‌کنند. شاهنشاه فرمودند، مسلماً با افزایش تعداد جمعیت تعداد نمایندگان مجلسین نیز اضافه خواهد شد.

بامداد روز دوشنبه ۱ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی خورشیدی آریامهر شاهنشاه ایران به همراه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به کارخانه تراکتورسازی تبریز وارد شدند. تراکتورسازی تبریز نخستین واحد از پنج واحد بزرگ صنعتی ایران می باشد. دیگر کارخانه‌ها ذوب آهن ایران، ماشین سازی تبریز، ماشین سازی اراک و کارخانه تولید شمش آلومینیوم بودند. پس از نیمروز همان روز اعلیحضرتین از هزاران خانه ارزان بها وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی دیدن کردند. این پروژه ۲۸ میلیون تومان هزینه برداشته بود و در اختیار مردم کم درآمد و کارمندان گذاشته شده بود. هم چنین از پروژه عمرانی تبریز بران مدرن کردن شهر و نگاهداری ساختمان‌های کهن دیدن کردند. همان روز آریامهر و شهبانو فرح پهلوی پس از بازدید از مرکز رفاه خانواده تبریز به کانون کارآموزی تبریز رفتند. در چهارمین روز سفر اعلیحضرتین رهسپار مراغه شدند. این سفر برای بازدید از رصدخانه مراغه نخستین مرکز ستاره شناسی ایران ترتیب داده شده بود. در این جا شهبانو فرح پهلوی مراغه را به سوی اسکو پشت سر گذاشتند. شهبانو با هنر باتیک این شهر آشنایی داشتند و با میل لباس‌های طرح اسکو را می‌پوشیدند. اعلیحضرتین سپس رهسپار خاصه‌بان شدند و از شرکت سهامی زراعی و خانه فرهنگ روستایی و سازمان‌های دامداری آنجا دیدن کردند و سپس راهی کندوان شدند. در شصت کیلومتری جنوب تبریز و بیست کیلومتری اسکو، روستای کندوان قرار دارد. این روستا برای داشتن غارهایی که هنوز قابل زندگی بودند و در ایران همتا ندارد شناخته شده است. این غارها در رده آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده و اداره کل حفاظت آثار تاریخی از آن‌ها نگاهداری می‌کند. پس از آن آریامهر شاهنشاه ایران و شهبانو فرح پهلوی در روز پنجم سفرشان از پروژه بزرگ کشت و صنعت و دامداری دشت مغان بازدید کردند. با اجرای گسترده این پروژه بیش از بیست هزار هکتار از زمین‌های آن زیر کشت صنعتی رفته بود و در بخش دوم پروژه بیش از یک سد هزار هکتار از زمین‌های دشت مغان با همکاری همسایه شمالی زیر کشت رفت. با شبکه آبرسانی که پیاده شده بود شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از آن بازدید کردند کشاورزان می توانستند بیش از ششسد میلیون متر مکعب آب را که در گذشته به دریای مازندران می‌ریخت مهار کرده و برای کشاورزی بکار گیرند. آخرین روز سفر به دیدار از دهکده اولتان در کنار قلعه اولتان و دشت چالداران در آن سوی رود خانه ارس ۲۴ کیلومتری جلفای آذربایجان گذشت.

هم چنین علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی دوباره از جذامخانه بابا باغی دیدن کردند. در آسایشگاه بابا باغی وزیر بهداری و بهزیستی و کارکنان جمعیت کمک به جذامیان و ۴۰۷ تن از بیماران جذامی زیر درمان به پیشباز علیاحضرت آمدند. از بیمارستان پنجاه تختخوابی که چند ماه پس از آن بهره برداری شد دیدن کرد و با دختر سپاه دانش که داوطلب خدمت در آسایشگاه شده بود گفتگو کرد.

شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

هویدا نخست وزیر نمایشگاه پیشرفت‌های عصر پهلوی را می‌گشاید

گشایش نمایشگاه عصر پهلوی

۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ هویدا نخست وزیر به بهانه گشایش نمایشگاه عظمت و افتخار ایران پیامی فرستاد.[۸۲] نمایشگاه عصر پهلوی بزرگترین نمایشگاه ملی تاریخ نمایشگاهی ایران در پهنه‌ای به بزرگی یک میلیون و سیصد هزار متر مربع با هدف ارج نهادن و بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی و پیشرفت‌های کشور در این دوران از سوی هویدا نخست وزیر گشایش یافت. در آیین گشایش این نمایشگاه گروهی از وزیران، نمایندگان مجلسین و پایوران کشوری و لشکری، صاحبان صنایع و شخصیت‌های بخش خصوصی از باشندگان بودند. آیین گشایش با نواختن سرود شاهنشاهی و گزارش هاشم معادی مدیر عامل نمایشگاه‌های بین المللی آغاز گردید و با بازدید سه ساعته هویدا نخست وزیر از غرفه‌های ارتش شاهنشاهی، صنایع نظامی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، ژاندارمری و شهربانی، فرهنگ و هنر و رسانه‌های همگانی پایان یافت. در آغاز مدیر عامل سازمان نمایشگاه‌ها گزارش رسایی داد. آنگاه هویدا نخست وزیر از نمایشگاه دیدن کرد.

ConfederationCommunistsTerroristsCongressUSA1976.jpg

۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ مشتی زنان زشت روی و مردانی معیوب، کمونیست و تروریست، و اسلامیست و آدمکش شدند، و با پشتیبانی کشورهای استعماری دشمن ملت و شاهنشاه ایران و قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی گردیدند و خمینی را از سال ۱۳۵۱ خورشیدی رهبر خود کردند.[۸۳] در این روزهای ماه شهریور ۱۳۵۵ خورشیدی، ۳ کنگره از سوی به اصطلاح دانشجویان ایرانی هموند کنفدراسیون در ۳ شهر آمریکا برگزار شده است. یک کنگره به نام کنگره سازمان انقلابیون کمونیست، در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی ایلینویز در شهر شیکاگو، یک کنگره به نام سازمان مارکسیست لنینیست طوفان در دانشگاه برکلی در شهر برکلی، و کنگره سوم تحت عنوان جبهه به اصطلاح ملی ولی در واقع با پشتیبانی کامل حزب منحله توده در دانشگاه ایالتی تگزاس در شهر هوستون است. تا سال پیش از سوی سازمان دانشجویان منحرف ایرانی در آمریکا با رهبری کنفدراسیون تنها یک کنگره برگزار می‌شد، اما امسال به سبب اختلافات مسلکی میان گروه‌های کمونیستی که هر یک از این گروه‌ها از مرجع و کشور خاصی دستور می‌گیرند، ۳ کنگره تشکیل شده است. جالب توجه اینکه کنفدراسیون به اصطلاح دانشجویان در خارج از کشور با وجود اینکه ظاهرا در برگیرنده همه فعالیت‌های کمونیستی خارج از کشور می‌باشد، به هر یک از این سه کنگره نمایندگانی از اروپا فرستاده‌اند و بدین سان روشن نیست که کدام یک از این کنگره‌ها مورد تایید کنفدراسیون می‌باشد. در سالن برگزاری کنگره‌های نامبرده شعارهای کمونیستی و ضد ایرانی نصب شده و هر یک از این شعارها متعلق به گروهی از کمونیست هاست و جالب این است که در کنار شعارهای کمونیستی شعار هواداری از خمینی نیز به همان اندازه و به همان رنگ در پشت سر افرادی که از کمونیزم دفاع می‌کنند به چشم می‌خورد. شعارهای نصب شده و گفته‌های دانشجویان در هر ۳ کنگره نشان می‌دهد که حتی در درون هر یک از این کنگره‌ها نیز اختلاف وجود دارد و کار به فحاشی و کتکاری و گلاویز شدن کشانده است. از همه جالبتر بودن چپی‌های امریکایی در این کنگره‌ها و سخنرانی آنان علیه وضعیت ایران است. از جمله شخصی به نام ریچارد ایدن یکی از وکلای دست چپی آمریکاست که در سخنرانی خود لزوم پشتیبانی از دانشجویان کمونیست ایرانی را تاکید نموده است. هم چنین کسی به نام «باب آواکیان» تبعه آمریکا که رهبر یکی از دو حزب کمونیست آمریکا است در نشست‌های کنگره شرکت کرد و در یک ساعت و نیم سخنرانی خود از حکومت ایران انتقاد نمود و کمونیست‌های ایرانی را به برخورداری از حمایت پاره‌ای از محافل آمریکایی امیدوار ساخته است.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۵ نخستین نشست بررسی و کنترل پیشرفت بیابان‌ها در حاشیه جنوب غربی کشور به پایان رسید و بامداد امروز دکتر حسن محمدی کفیل معاون امور محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست چکیده تصمیمات این نشست را اعلام کرد: به منظور تهیه و تنظیم برنامه کار کنترل بیابان‌های منطقه تصمیم گرفته شد یک گروه مطالعاتی از کشورهای ذینفع (ایران، افغانستان، پاکستان و هند) تشکیل شود. با توجه به سوابق ایران در امر بیابان‌زدائی و اکولوژی مناطق خشک مقرر شد مسئولیت و مدیریت گروه مطالعاتی را سازمان حفاظت محیط زیست ایران به عهده گیرد و رهبر گروه از کشور ایران باشد. همچنین اعضای گروه مطالعاتی کشورهای افغانستان، پاکستان و هندوستان را برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تعیین و به سرپرست گروه معرفی کند. حداقل یک منطقه نمونه از هر کشور به این مطالعه اختصاص داده خواهد شد. منطقه مزبور باید به میزان کافی حاوی اطلاعات لازم باشد و شناسایی کامل شده باشد. طرح کلی برنامه که بوسیله گروه مطالعاتی تهیه می‌شود باید ۴ تا ۶ هفته قبل از تشکیل اجلاس دوم برای کشورهای منطقه و اعضای شرکت کننده در اجلاس ارسال شود. مطالعات گروه باید تا آخر اکتبر ۱۹۷۶ خاتمه یابد. گزارش اجلاس دوم در کنفرانس جهانی بیابان‌زدائی، اوت ۱۹۷۷ ارائه می‌شود و پس از تصویب رسماً از سوی دبیرخانه کنفرانس به اطلاع ممالک ذیربط می‌رسد.

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ با سخنان والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی سمینار منطقه‌ای یونسکو برای سوادآموزی و آموزش بزرگسالان در هتل دیزین گشایش یافت. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به شرکت کنندگان در این سمینار گفتند:[۸۴] تعداد مطلق بیسوادان کماکان افزایش می‌یابد و مطالعات و تحقیقات مستند و پیش‌بینی‌های مقامات مسئول نیز حاکی بر آن است که در صورت ادامه راه گذشته، در آینده با وضع باز هم وخیم‌تر و تعداد باز هم بیشتر بیسوادان روبرو خواهیم شد. در سمینارهای مختلف، در گزارشات و انتشارات گوناگون، ارقام و اطلاعات زیادی ارائه شده‌اند و بخوبی بحران کنونی را می‌نمایانند و ضرورتی برای تکرار و تأکید بیشتر آن‌ها در این مجمع نمی‌بینم. آنچه مایلم در آغاز کار این سمینار صریحاً اعلام کنم آن است که پیکار سوادآموزی در جهان موفق نبوده است. این واقعیت را باید با کمال شجاعت بپذیریم، با کمال صراحت بیان کنیم وبا دقت، دوراندیشی و جامعیت برای از میان برداشتن بیسوادی پیکار کنیم. ...

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ گردایه هنرستان صنعتی بندر عباس در شش کیلومتری مرکز شهر در دست ساختمان است.[۸۵]

ترور سه آمریکایی در فلکه وثوق تهران نو به دست آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین

MojahedinTerror3Americans2535a.jpg
MojahedinTerror3Americans2535b.jpg

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ ساعت ۷ بامداد روز شنبه سه مهندس آمریکایی دونالد اسمیت، رابرت کرون گارد و ویلیام کاترل از خانه خود با شورولتی سبز رنگ رهسپار کمپانی راکول اینترنشنال شدند.[۸۶] شهرام محمدیان باجگیران تروریست مجاهد، سوار بر موتور و غلامحسین صاحب اختیاری ترک موتور، هر دو علامت دهنده و آغاز کننده ترور با بوق و علامت دست، تیم ترور را از نزدیک شدن آمریکاییان آگاه ساختند. در این هنگام شورولت آمریکاییان به شماره ۲۶۲۶۴ تهران-ع از پیچ خیابان دلپذیر نمایان شد. حسن آلادپوش راننده فولکس واگن سرخ رنگ به شماره ۶۶۵۳۶ تهران-الف جلوی خودروی آمریکاییان پیچید و راه را بست. راننده شورلت آمریکاییان دریافت که نیرنگی در کار است، کوشش کرد به سوی راست بپیچد و از این دام رهایی یابد ولی به سبب باریکی خیابان نتوانست کاری بکند. در این هنگام، حسن آلادپوش راننده فولکس واگن و دیگر مسلسل چی‌ها، بهرام آرام و حسین سیاه کلاه و مهدی فتحی و محسن طریقت منفرد که در خرابه پنهان شده بودند، بیرون دویدند و از جلو و از دو سوی خودرو سرنشینان آمریکایی خودرو را به رگبار گلوله بستند. دونالد اسمیت و ویلیام کاترل که بر سندلی پشت نشسته بودند در دم کشته شدند و رابرت گرون گارد که جلو، کنار راننده نشسته بود به سختی زخمی شد. رابرت کرون گارد با وجود گلوله‌هایی که خورده بود پیاده شد و کوشش کرد به سوی پیاده رو برود، مسلسل چی نیز دنبال وی را گرفت و دوباره وی را به رگبار مسلسل بست. رابرت کرون گارد با وجود گلوله‌هایی که خورده بود پیاده شد و کوشش کرد به سوی پیاده رو برود، مسلسل چی نیز دنبال وی را گرفت و دوباره وی را به رگبار مسلسل بست. رابرت کرون گارد در جوی آب افتاد و مجاهد تروریست در جوی آب تیر خلاص را به وی زد و او را کشت. در این گیرو دار قاسم عابدینی به خرابه دوید و پیکانی را که در پیشتر در آنجا پارک کرده بودند، روشن کرد. دیگر مجاهدین تروریست دوان دوان همه به سوی خرابه بازگشتند و آنجا سوار بر خودروی فرار، متواری شدند. مجاهدین با مسلسل‌های کلاشینکف ساخت شوروی آمریکاییان را به رگبار گلوله بستند.

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ برای گسترش شبکه ۶۶ کیلوولتی فارسی و فراهم ساختن برق شهرهای بزرگ استان از راه پیوند به شبکه سرتاسری، پیشنهاد اساسی مهمی از سوی شرکت برق منطقه‌ای فارس آماده گردید که قرارداد آن در روز یکشنبه ۳۱ امرداد میان کنسرسیوم براون باروی- احداث (براون باوری یک شرکت بین‌المللی آلمانی- سوئیسی و ایتالیایی می‌باشد و شرکت احداث شریک ایرانی قرارداد است) دستینه و رد و بدل گردید. در این قرارداد برنشاندن یازده دستگاه پست ترانسفورماتور ۶۶ کیلوولتی جدید در شهرهای جهرم، فسا، فیروزآباد، سروستان، اردکان، سیدان، سعادت آباد، و همچنین منطقه روستایی خفر و گسترش سه دستگاه از پست‌های موجود پیشبینی شده است که نه تنها خواهد توانست برق برای شهرهای نامبرده فراهم سازد، بلکه در هر مورد تأمین برق مورد نیاز روستایی و کشاورزی در منطقه‌ای به شعاع ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر را در برخواهد گرفت. طرح این پُست‌ها به روشی انجام گرفته است که هم اکنون نیروی آن‌ها در شهرهای بزرگ مانند جهرم و فسا برابر با بیست هزار کیلوولت آمپر و در شهرهای کوچک‌تر و مناطق روستایی برابر پنج هزار کیلوولت آمپر خواهد بود، اما با توجه به افزایش مصرف شهرها و مناطق نامبرده گسترش پست برای ۱۵ تا ۲۰ سال آینده نیز در آن پیش بینی شده است. با برنشاندن پُست‌های نامبرده نیروی توزیع پُست‌های ۶۶ کیلو ولتی منطقه فارس که هم اکنون ۱۲۵ هزار کیلوولت آمپر و ویژه به پیرامون شیراز می‌باشد، برابر با ۸۵ هزار کیلو ولت افزایش خواهد یافت و شهرهای مهم منطقه را در برخواهد گرفت. سرمایه‌گذاری برای اجرای این طرح معادل ۶۲۶/۶۷۱/۷۳۲ ریال پیش بینی شده است و مطابق قرارداد بایستی در مدت ۳۰ ماه به مرحله بهره‌برداری برسد. لازم به یادآوری است که طرح اتصال استان فارس به شبکه سرتاسری شامل شهرهای شیراز، کازرون و ممسنی که از طریق خط ۲۳۰ کیلو ولتی گچساران شیراز انجام می‌گیرد، درحال حاضر در مرحله اجرا بوده و در حدود شش الی هشت ماه آینده به مرحله بهره‌برداری در خواهد آمد.

بندر خمیر در شاخاب پارس

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ در روز ۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی به آگاهی رسانده شد: ایران در آب‌های میان جزیره قشم و کناره‌های جنوب شرقی بندر خمیر در خلیج فارس یک پارک نمونه دریایی می‌سازد که مرکز پرورش ماهی‌های الوان و گیاهان مخصوص دریایی خواهد بود. پس از این پارک که در گونه خود بی همانند خواهد بود، یک یا دو پارک دیگر نیز در آب‌های خلیج فارس از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ساخته می‌شود. یکی از پایوران آگاه گفت: در منطقه بی مانند محدوده‌ای از آب‌های ساحلی خلیج فارس در ۹۰ کیلومتری جنوب غرب بندرعباس که گردایه بزرگی از درختان خاص دریایی به نام «بلاک مان گرو» در آن پرورش یافته، یک پارک زیبای دریایی برای نمونه ایجاد خواهد شد که در این پارک افزون بر «جنگل‌های دریایی» مردم خواهند توانست از مجموعه طبیعی زیباترین انواع ماهیان رنگی خلیج فارس نیز که در ژرفای ۸ متری از سطح دریا در این منطقه زندگی می‌کنند دیدن کنند. پیش‌بینی شده است که در «پارک» تسهیلاتی نیز برای پذیرش توریست‌های خارجی و داخلی فراهم گردد تا مشتاقان زیبایی‌های طبیعت از نزدیک با نمونه‌های نایاب درختان دریایی که در جنوب ایران به نام «جنگل حرا» شهرت دارد آشنا شوند. این درخت‌ها که نمونه آن در قسمت‌هایی از آب‌های اقیانوس هند و سواحل کالیفرنیا نیز دیده شده است، ۴ تا ۵ متر ارتفاع دارند و شاخ و برگ آن‌ها در تمام درازای سال «تابستان و زمستان» سبز و تماشایی است. از دیگر ویژگی‌های این جنگل‌ها این است که به هنگام مد دریا آب تمام شاخ و برگ‌ها و سطح درختان را می‌پوشاند و بامداد هنگامی که آفتاب بر می‌آید با جزر دریا درختان دریایی بتدریج از زیر آب نمایان می‌شوند. منطقه پارک دریایی حرا که از ۴ سال پیش برای انجام بررسی‌های زیست محیطی زیر حفاظت قرار گرفته است، ۸۲ هزار و ۳۶۰ هکتار پهنه آن است و با قایق از بندرعباس تا محدوده جنگل‌کاری دریایی حرا را یکساعته می‌شود طی کرد.

۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ دومین کارخانه آلومینیوم در جنوب احداث می‌شود. گام‌های آغازین ایجاد یک کارخانه جدید آلومینیوم همزمان با گسترش کارخانه آلومینیوم اراک فراهم گردیده است. این کارخانه که از سوی و با سرمایه‌گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع یاران ایجاد خواهد شد، با گنجایش ۱۵۰ هزار تُن قابل توسعه به ۳۰۰ هزار تُن پی‌ریزی می‌گردد. پروژه گسترش کارخانه آلومینیوم از گنجایش سالانه ۴۵ هزار تُن به ۱۲۰ هزار تُن خواهد داشت. کارخانه آلومینیوم اراک با سرمایه‌ای معادل ۴۷۰۰ میلیون ریال با ظرفیت ۴۵ هزار تُن در سال بوجود آمده است و اما جمع سرمایه‌گذاری برای توسعه تا ظرفیت ۱۲۰ هزار تُن ۷۷۷۰ میلیون ریال خواهد بود خبرنگار ما اضافه می‌کند: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین طرح‌هایی در زمینه ایجاد کارخانه‌های نورد آلومینیوم و تولید انواع پروفیل و ورق در حال اجرا دارد و برنامه‌هایی برای تغذیه صنایع سیم و کابل نیز در دست بررسی و مطالعه نهایی دارد. کارخانه نوین آلومینیوم به گمان بسیار در جنوب کشور و کناره خلیج فارس راه اندازی خواهد شد و مدتی است مطالعه بر روی ذخائر نوکسیت کشور، امکان تهیه «آلومینا» از موادی غیر از بوکسیت و تعیین دقیق مصرف آلومینیوم کشور برای ایجاد این واحد عظیم آغاز شده است.

StudentsAbroadReceivesMoney062535.jpg

۷ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی به آگاهی رسید که به ۱۰ هزار دانشجوی مقیم خارج کمک هزینه تحصیلی داده می‌شود . از نزدیک به ۵۰ هزار دانشجوی ایرانی مقیم خارج از مملکت بین نه تا ده هزار تن از کمک هزینه تحصیلی بهره مند می‌باشند و امسال با مقررات جدید در حدود همین سهمیه نیز برای دوره‌های فوق لیسانس و دکتری برقرار می‌شود. این مطلب را سفیر شاهنشاه آریامهر و سرپرست دانشجویان ایران در خارج اعلام کرد و افزود: بر اساس آمار دقیق هم اکنون ۱۷ هزار دانشجو در آمریکا، ۲۵ هزار دانشجو در اروپا (حدود ۱۰ هزار نفر آن در انگلستان) و ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ نفر نیز در آسیا مشغول تحصیل هستند و این تعداد دانشجو در ۴۰ کشور جهان و در ۱۶۰ رشته درسی مشغول تحصیل می‌باشند.

۷ شهریور ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولایتعهد، مسابقه‌های بین‌المللی اسکی روی آب «وینستون» که از سه روز پیش در سد کرج آغاز گردیده بود، پایان پذیرفت. «کامبیز خاتمی» فرزند شجاع و پر تحرک والاحضرت فاطمه پهلوی و مرحوم ارتشبد محمد خاتمی ستاره بزرگ مسابقات «وینستون» بود که در قالب پر فروغ‌ترین چهره دیدارها به نشانه شایستگی عنوان قهرمانی را به دست آورد و جایزه پیروزی خود را از دست مبارک علیاحضرت شهبانو دریافت داشت. در این مسابقات قهرمانان ۷ کشور شرکت داشتند.

۷ شهریور ماه ۲۵۳۵ نشست شورای پرستاری ایران در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه شورای پرستاری ایران در کاخ اختصاصی والاحضرت برگزار شد. در این نشست آقای امیر قاسم معینی وزیر کار و امور اجتماعی، آقای عبدالحسین سمیعی وزیر علوم و آموزش عالی، آقای دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده وزیر بهداری و بهزیستی، خانم مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیر کل سازمان زنان ایران، آقای عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت در امور اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و خانم ناصر مربوبی نماینده انجمن پرستاران ایران سرافرازی بودن داشتند. در این نشست اساسنامه شورای عالی پرستاران ایران مورد گفتگو و بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. در این اساسنامه دشواری‌های پرستاران و بهیاران و احقاق حقوق آنان در برابر کار و میزان تحصیلات بررسی شد.

اعلیحضرتین پس از تماشای باله روی یخ شوروی هنرمندان را می‌پذیرند
والاحضرت شاهپور غلامرضا و همسرشان در نمایشگاه بزرگ عصر پهلوی
ShahestanPahlaviBuildings2535Shahanshahi.jpg

۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ شورای گسترش آموزش عالی در آخرین نشست خود بنیاد ۷ دانشکده در دانشگاه بلوچستان و ۶ رشته تحصیبی نوین در مجتمع آموزش صنعتی کشور را تصویب نمود. هم چنین شورا دگرگون شدن نام موییسه علوم سیاسی و امور حزبی به دانشکده علوم سیاسی و اجتماعی را پذیرفت. وزارت علوم و آموزش عالی به آگاهی رساند دانشکده‌هایی که در دانشگاه بلوچستان راه اندازی خواهند شد چنین هستند. ۱- دانشکده مهندسی ۲- دانشکده پزشکی ۳- دانشکده پیراپزشکی ۴- دانشکده ادبیات و علوم ۵- دانشکده عمران و خدمات روستایی ۶- دانشکده کشاورزی ۷- دانشکده دریانوردی و علوم و فنون دریایی. دانشگاه بلوچتسان ۵۰۰۰ دانشجو خواهد داشت که ۶۰٪ آنان از سیستان و بلوچستان برگزیده می‌شوند.

۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ با شروع کار شرکت درمان و بهداشت راه‌های کشور وابسته به سازمان تأمین خدمات درمانی، از این پس شاهراه‌های شمالی و جنوبی کشور در تعطیلات پایان هفته زیر پوشش بهداشت و درمانی قرار می‌گیرد و ۱۰۰ جراح، پزشک و پرستار در بیمارستان‌های سیار به معالجه مصدومین سوانح می‌پردازند. یک مقام سازمان تأمین خدمات درمانی در این زمینه گفت: شرکت دارای ۳ نوع فعالیت است، اول راهسازی کشور، دوم استقرار یک درمان مستقیم کارگران شرکت‌های سرویس منظم اورژانس (کمک‌های فوری پزشکی) در جاده‌ها برای درمان زخمی شدگان سوانح و بالاخره درمان غیر مستقیم بیمه شدگان در شهرستان‌ها. بر اساس برنامه‌ای که در زمینه پوشش بهداشتی و درمانی راه‌ها تهیه شده، هم اکنون در تعطیلات آخر هفته ۴ شاهراه کشور که به تهران منتهی می‌شود، زیر پوشش ایمنی و چتر درمان قرار می‌گیرد. در این ۴ جاده: تهران- چالوس، تهران- قزوین، تهران - آمل، تهران- قم در روزهای پنجشنبه و آدینه هر هفته ۱۸ کلینومبیل و ده‌ها آمبولانس مستقر می‌شود و پرسنل آن‌ها آماده رساندن کمک به زخمی شدگان احتمالی جاده‌های مزبور خواهد بود. هر کلینوموبیل مجهز به ۴ تخت بیمارستانی است و در واحد آن یک جراح، یک پزشک، یک نرس و دو بهیار امور درمانی را انجام خواهند داد. بطور کلی کادر درمانی و بهداشتی راه‌های کشور را ۱۰۰ پزشک و پرستار و بهیار تشکیل می‌دهند. از خصوصیات این واحدها مجهز بودن آن‌ها به وسایل جراحی و داروخانه است. بنابراین، اگر کارگر حتی دچار بیماری‌های عادی شود در این کلینومبیل‌ها معاینه می‌شود و دارو دریافت می‌کند. در کنار برنامه درمانی صحرایی شرکت درمان و بهداشت راه‌ها، بیمارستان‌های شرکت در تهران، رشت، کرمانشاه، شیراز با ۶۰۰ تختخواب خدمات درمانی بیمه شدگان شرکت‌های راهسازی و غیره را انجام خواهد داد. بطور کلی کادر درمانی و فنی شرکت را در تهران و شهرستان‌ها ۱۲۵۰ پزشک، پرستار، بهیار و مأمور غیر فنی تشکیل می‌دهند. مدیریت عامل شکرت درمان و بهداشت راه‌ها با دکتر منوچهر جاویدی است. بیمارستان‌های طرفه تهران- پهلوی- رشت- رضا پهلوی کرمان و ثریا در شیراز در شرکت مزبور ادغام شده‌اند.

۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ بامداد امروز حکم اعدام صادره از دادگاه نظامی درباره دو آدمکش سازمان تروریستی چریک‌های فدایی به نام‌های محمد صفوی لنگرودی و اعظم روحی آهنگران اجرا شد. محمد صفوی لنگرودی که از ۲۵۳۲ شاهنشاهی به گروه تروریستی چریک‌ها پیوسته بود، مدتی در یکی از اردوگاه‌های خارج از کشور آموزش تروریستی دیده و پس از آماده شدن برای انجام مأموریت دو بار از راه غیر مجاز سلاح و مهمات و مواد منفجره وارد کشور نموده و به آدمکشان سازمان تروریستی چریک‌های فدایی داد و در انجام ترور و آدمکشی مشارکت داشته است. اعظم روحی آهنگران نیز از چند سال پیش زندگی پنهانی داشته و به سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق پیوسته بود و مدتی در پوشش کارگر کارخانه جهان در کرج به شناسایی محمد صادق فاتح مدیر کارخانه و جاسوسی ساعات و مسیر رفت و آمد وی پرداخت. اعظم روحی آهنگران اطلاعات به دست آورده را به دیگر تروریست‌های سازمان چریک‌ها داد که به ترور مدیر کارخانه انجامید و همچنین در انجام چند خرابکاری دیگر نیز مشارکت نموده است. اعظم روحی آهنگران در هنگام برخورد مأمورین انتظامی با گروه تروریست و زد و خورد مسلحانه دستگیر شد و مسلح به اسلحه کمری و نارنجک بود.

۱۲ شهریور ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به بهانه آیین بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی گروه باله روی یخ شوروی با یک صد بالرین در سالن دوازده هزار نفری مجموعه ورزشی آریامهر برنامه اجرا کردند. امیرعباس هویدا نخست وزیر، رییس‌های دو مجلس و چند تن از وزیران و پایوران لشکری و کشوری به پیشباز اعلیحضرتین که به همراه والاحضرت همایون ولیعهد، والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی، والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی و والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی وارد شدند، آمدند. برنامه این گروه با قطعه « نان و نمک » آغاز شد و در چندین پرده اجرا شد. شاهنشاه و شهبانو در پایان برنامه رییس گروه باله روی یخ شوروی و چند تن از هموندان گروه را پذیرفتند و مورد مهر شاهانه قراردادند.

۱۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی و همسرشان والاحضرت منیژه از نمایشگاه بزرگ عصر پهلوی دیدن کردند. در این دیدار غرفه شهربانی کشور، نمایشگاه ارتش شاهنشاهی، غرفه‌های نیروی هوایی شاهنشاهی، نیروی دریایی شاهنشاهی، ژاندارمری و غرفه مرکز ارتباط جمعی مورد بازدید قرار گرفت.

۱۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ اداره‌های مرکزی بانک ملی، بانک مرکزی، توسعه و سرمایه گذاری، تجارتی ایران و هلند، صادرات، شماری از وزارتخانه‌ها و موسسه‌های دولتی، و شهرداری تهران به شهستان پهلوی جا به جا می‌شوند.[۸۷] کارهای ساختمانی شهستان پهلوی یا تپه‌های عباس آباد پیشین در مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی آغاز خواهد شد و کم کم شش میلیون متر مربع زمین شهستان به فضای سبز، مرکزهای اداره‌ها، بازرگانی و مسکونی دگرگون می‌شود. از شش میلیون متر مربع زمین شهستان ۲٫۴ میلیون متر مربع ویژه فضای سبز می‌شود. بخش بزرگی از این فضای سبز یک پارک مرکزی شهر تهران خواهد شد که بسیار با هاید پارک لندن شباهت خواهد داشت. نخستین بخش از شهستان پهلوی که همزمان با پیاده کردن پروزه‌های زیربنایی شهرک مانند خیابان بندی، آسفالت، اگوسازی در زمینی به پهنه یک صد هزار متر مربع پیاده می‌شود. این زمین در شرق شهستان است و شرکت خانه آن را اجرا می‌کند. در این منطقه سه آسمانخراش سی اشکوبه ساخته می‌شود که زیر بنای این سه آسمانخراش ۱۵۰ هزار متر مربع خواهد بود که بلندترین آسمان خراش شهستان و تهران خواهد شد. یکی از این آسمان خراش‌ها را بانک صادرات خریداری می‌کند. در این زمین پهناور یک ساختمان مدور برای زندگی نیز ساخته می‌شود که ۱۴ اشکوب و ۳۰۰ دستگاه آپارتمان از دو خواب تا چهار خواب با زیر بنایی نزدیک به ۲۵۰ تا ۴۰۰ متر مربع داراست. در این زمین‌ها ۴۵۰۰ جای پارک برای خودروها ساخته می‌شود. مجموع سرمایه گذاری در این منطقه ۲٫۵ میلیون تومان پیش بینی می‌شود. در ساختمان‌های بازرگانی همه آسان کننده‌ها برای برآوردن نیازهای سازمان‌ها چون مرکزهای تلکس، زیراکس، فتوکپی، آماده سازی بولتن و مرکز تلفن در دسترس خواهد بود. مرکز بازرگانی شهستان پهلوی از امپایر استیت نیویورک بزرگتر است.

کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر ۱۳ تا ۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵

Aryamehr9thEvaluationEducationalRevolutionConferenceRamsar13-18Shahrivar3.jpg
اعلیحضرتین در کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی ۱۳ شهریور ماه
Aryamehr9thEvaluationEducationalRevolutionConferenceRamsar13-18Shahrivar2.jpg

نهمین کنفرانس ارزیابی انقلاب آموزشی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و با بودن شماری از پایوران کشوری، آموزش عالی و آموزش و پرورش در رامسر گشایش یافت. شاهنشاه ٰآریامهر در نخستین نشست کنفرانس فرمودند:[۸۸]

مطالب را می‌توان این طور خلاصه کرد که ما الان چه هستیم و چه می‌خواهیم بشویم و چه باید بشویم؟ آنچه هستیم و نواقص کار و کمبودها و راه‌حل‌هایی که برای برطرف کردن آنها هست، امروز تا حدی ارائه شد. کمیسیون‌ها البته با جزئیات خیلی بیشتر همین مطالب را خواهندشنید و ممکن است آنها به اشتراک تمام شرکت کنندگانی که در این کنفرانس هستند، یعنی خود دانش‌آموز، خود دانشجو، کارگران و سایرین، هر کدام به مناسباتی راه‌حل‌هایی پیشنهاد بکنند. چند چیزی که جلب توجه کرد، یکی موضوع قدری پرداختن به ظاهر است، موضوع لوکس بودن ساختمان است و بعد نه فقط تحصیلات رایگان است، بلکه وام تحصیلی هست، کمک تحصیلی است و همچنین برای استادان و دبیران که اتفاقاً این موضوع مهم است، هم از لحاظ خودشان و هم از لحاظ اجتماعی، موضوع ساختن مسکن هست و سایر امتیازات. ولی می‌بینیم با وجود توجهی که احیاناً به استادان یا دبیران می‌شود، که البته آن هم کامل نیست، ولی حاصل کار چیست.

از ویژگی‌های این کنفرانس بودن نمایندگان دانشجویان، آموزگاران، و دانش آموزان در نشست‌های آن است. پنج کمیته وابسته به کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر همزمان با برگزاری این مجمع تشکیل خواهند شد و هر کمیته گزارش پژوهشی و دستاورد گفتمان و دیدگاه خود را به کنفرانس می‌دهد. هر کمیته دربرگیردنه ۶۰ تا ۷۰ تن از پایواران و کارشناسان امور آموزشی و آگاهان در این زمینه می‌باشد. دکتر باهری رییس سازمان بازرسی آموزش و پژوهش دربار شاهنشاهی در گزارشی که به پیشگاه اعلیحضرتین در کنفرانس تقدیم داشت با نشان دادن آمار به پاره‌ای از تنگناها و نارسایی‌های آموزشی پرداخت و نکته‌های مثبت و کارا را نیز یادآور شد. شاهنشاه به هنگام سخنان دکتر باهری پاسخ به پرسش‌ها و دیدگاه‌های پیشنهاد شده را دادند.[۸۹]

در نشست پایانی نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی در بامداد روز ۱۸ شهریور با بودن همه هنبازان (شرکت کنندگان) برگزار گردید. چون به سبب نامساعد بودن هوا از جهت فرود آمدن هواپیما تشریف‌فرمایی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو مقدور نبود، آقای نخست‌وزیر گزارش کنفرانس را با تلفن به شرفعرض ملوکانه رساند. شاهنشاه دستور فرمودند که به نکات زیر توجه و تأکید بیشتر معطوف گردد:[۹۰] ۱- منظور ما از اینکه در جلسه افتتاحیه گفتیم، لازم است بدانید «چه هستیم، چه می‌خواهیم باشیم و چه باید باشیم» آن است که باید پیشرفت‌های عظیم ایران آینده را در زمینه علم و تکنولوژی از هم‌اکنون سرلوحه برنامه‌های آموزشی خود قرار دهیم و افرادی برای دست یافتن به پیشرفته‌ترین دانش‌ها و فنون آماده سازیم بنحوی که این افراد بتوانند حتی در توسعه پیشرفت علمی و تکنولوژی در سطح جهانی سهیم باشند و مسئولیت‌های بزرگ خویش را از هر جهت ایفاء کنند. اینکه گفته این «نباید دیپلم بی‌سوادی به کسی داده شود»

۱۵ شهریور ماه ۲۵۳۵ بامدادان، حکم اعدام صادره از دادگاه تجدید نظر نظامی درباره محمود جلیل زاده شبستری به موقع اجرا گذارده شده است. پیشینه نشان می‌دهد که وی از ۵ سال پیش به گروه تروریستی چریک‌های فدایی پیوسته و زندگی پنهانی داشته، و با کمک همفکران خود یک دستگاه ماشین تحریر از دانشکده علم و صنعت می‌دزدد و با همین ماشین تحریر برگه و دفترچه‌های پروپاگاند علیه کشور و مشروطه می‌نمود. وی با سه تن از همکارانش تصمیم به قتل یکی از استادان دانشکده علم و صنعت می‌گیرند و برای این کار اسلحه و مهمات تهیه نموده و پس از تمرین‌های لازم و آمادگی برای ترور استاد مزبور، با خودروی برادر خود که روی آن پلاک دزدیده شده از اتومبیل دیگری چسبانده بود، در نرور شرکت می‌کنند، اما به سبب اشتباهی که شد به شخص دیگری شلیک کرد و متواری شد تا اینکه این آدمکش از سوی مأمورین شناسایی و دستگیر می‌شود.

بازدید اعلیحضرتین از نمایشگاه عصر پهلوی

PahlaviEraExhibition16Shahrivar2535Shahanshahi.jpg
نمایشگاه بزرگ پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی
Lottery2535.jpg

۱۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد دیروز به مدت سه ساعت و ده دقیقه از غرفه‌های مختلف نمایشگاه بزرگ پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی دیدن کردند. در این بازدید اعلیحضرتین پیاده و با واگونت ويزه بخش بزرگی از این نمایشگاه را بازدید دقیق فرمودند.[۹۱] شاهنشاه آریامهر هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌‎های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی خبرنگاران خبرگزاری وسایل ارتباط جمعی را به حضور پذیرفتند و به پرسش‌های آنان پاسخ دادند. شاهنشاه نخست نظرشان را درباره برگزاری این نمایشگاه بخصوص از این جهت که تا چه حد توانسته است پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی را نشان دهد، بیان کردند و فرمودند:[۹۲] مسلماً یک قسمت از پیشرفت‌ها در اینجا منعکس شده است. منتها وضعی که قبل از ۱۲۹۹ وجود داشت، به معرض نمایش گذاشته نشده و شاید همین بهتر باشد، برای اینکه آن وضع به قدری اسف‌آور و دلگیر کننده بود، که شاید نمایش آن هم باعث رنجش روحی انسان می‌شد. کارهایی که انجام شده، تا حدی منعکس است و بیشتر از این هم شاید امکان نداشت

علیاحضرت شهبانو هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی در مصاحبه‌ای فرمودند:[۹۳] من فکر می‌کنم برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها واقعاً بسیار مفید است، زیرا مردم از جهات مختلف با فعالیت‌هایی که در مملکت هست از نزدیک آشنا می‌شوند. از آن مهمتر، با پیشرفت مملکت شریک می‌شوند. ...

دیدار شاهنشاه و شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد از نمایشگاه پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی که همه جا به کف زدن‌های صمیمانه و گرم مردم و کارکنان غرفه‌ها همراه بود، در ساعت ۱۳ و پانزده دقیقه به پایان رسید و اعلیحضرتین و والاحضرت ولایتعهد به کاخ شاهنشاهی بازگشتند.

۱۷ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر به مناسبت سالروز پیکار جهانی با بیسوادی پیامی فرستادند و فرمودند: هیچ گونه سهل انگاری در این جهاد ملی قابل توجیه نبوده و مورد اغماض قرار نخواهد گرفت.[۹۴]

۱۷ شهریور ماه ۲۵۳۵ هفتمین کنگره بین‌المللی هنر و باستان شناسی ایران با پیام شاهنشاه آریامهر و رئیس جمهوری فدرال آلمان در شهر مونیخ گشایش یافت.[۹۵] در این کنگره چهارصد نفر از دانشمندان کشورهای مختلف جهان که در رشته تخصصی کار آن‌ها هنر و باستان‌شناسی ایران است، شرکت دارند و از کشور ایران نیز گروه بزرگی از باستان‌شناسان و کارشناسان هنرهای ایرانی در این کنگره شرکت جسته‌اند. شاهنشاه آریامهر در بخشی از پیام خود به این کنگره فرموده‌اند: از آغاز قرن هجدهم تا به امروز، آلمان یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های مطالعات ایران‌شناسی جهان بوده است و دنیای دانش قسمت مهمی از اطلاعات خویش را درباره تمدن و فرهنگ ایرانی به این تحقیقات مدیون است. از هنگامی که کمپفر و نیبور برای نخستین بار متون سنگ‌نوشته‌های تخت جمشید را به جهان غرب شناساندند و بدین ترتیب وسیله آن را فراهم آوردند که گروتفند به عنوان بنیانگذار مکتب علمی ایران‌شناسی در آلمان موفق به کشف مفتاح خواندن این خطوط شود تا به امروز، سنت پژوهش‌های گسترده درباره باستان‌شناسی و هنر ایران در آلمان ادامه یافته است و کافی است در این مورد به کارهای عالی و فراوان کسانی چون زاره و کوهن و هرتسفلد اشاره شود. امروز بار دیگر دانشمندان ایران‌شناس جهان بخصوص کارشناسان هنر و باستان‌شناسی ایران در این مجمع عالی علمی گرد آمده‌اند تا آخرین بررسی‌های خود را در این باره به همکاران خویش عرضه دارند. این بررسی‌ها ارمغان ارزنده‌ای نه تنها برای کشور ما، بلکه برای همه جهان دانش و فرهنگ است، زیرا روشن کننده نکاتی تازه درباره میراث گرانبهای فرهنگ بشری است که جهان امروز همه رونق و رفاه مادی و معنوی خود را مرهون آن است.

۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ در روستای بندویزه از توابع شهرستان بروجرد، زنان روستایی از دیدگاه فعالیت‌های گوناگونی که در سطح جامعه روستایی انجام می‌شود، مردها را پشت سر گذاشته‌اند. بندویزه تنها قریه ایران است که همه هموندان انجمن روستایی آن زنان روستایی هستند. قدرت کارآیی و نیروی سازندگی زنان به روستاهای ما توان بیشتری می‌بخشد و سبب از میان برداشتن دشواری‌های جامعه روستایی می‌شود. در انتخاباتی که چندی پیش برای تشکیل انجمن روستایی قریه «بندویزه» انجام شد، همه اهالی در آن شرکت کردند و به حکم آراء پنج تن از زنان شایسته روستایی برگزیده شدند. نکته جالب این‌جا است که در این انتخابات حتی یکی از مردان بندویزه هم نتوانست حد نصاب آرا را به دست آورد و به انجمن روستا راه یابد. خانم اکبری گودرزی رئیس انجمن، خانم قمر گودرزی به سمت نایب رئیس و خانم اشرف زراعی در مقام خزانه دارو، حاجی خانم گودرزی و کبری گودرزی به ترتیب در سمت منشی و هموند انجمن روستایی قرار گرفتند. موفقیت زنان «بندویزه» در انتخابات انجمن روستایی می‌تواند نمونه بارزی از کاردانی و قدرت تلاش زنان روستایی باشد و بدون شک در آینده ناظر پیروزی‌های بیشتری در این زمینه خواهیم بود زیرا روستاهای ما امروز به نیروی زنان فعال نیازمند است و هیچ تفاوتی از نظر حقوق اجتماعی بین آنان و مردهای روستایی وجود ندارد.

۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ در شهر صنعتی اراک ۲۰۰۰ واحد مسکونی جدید برای کارکنان صنایع متمرکز در این شهرک ایجاد خواهد شد. بر اساس پروژه ای که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در دست بررسی و تصمیم‌گیری نهایی دارد، قرار است ۲۰۰۰ واحد مسکونی تازه در این شهرک برای سکونت زندگی کارگران و کارکنان صنایع اراک ساخته شود. سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، همزمان و همگام با نوسازی و ایجاد واحدهای صنعتی برای تأمین مسکن کارکنان این واحدها طرح‌هایی را به هم به موقع اجرا درآورده است. از جمله، ایجاد یک شهرک صنعتی با ۳۰۰۰ واحد مسکونی همراه با سایر تأسیسات شهری و زیربنایی با سرمایه‌ای بالغ بر ۶۹۱۵ میلیون ریال شروع گردید و تا آخر سال گذشته با ۳۱۱۴ میلیون ریال سرمایه‌گذاری قسمت اعظم تأسیسات شهری همراه با ۱۶۰۰ واحد مسکونی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و قرار است تا آخر سال آینده دیگر واحدهای مسکونی نیز آماده برای بهره‌برداری قرار گیرد. سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با توجه به ایجاد واحدهای جدید در این قطب صنعتی، طرح تازه‌ای در زمینه تهیه و تأمین مسکن در دست تصمیم‌گیری دارد که بر اساس آن ۲۰۰۰ واحد مسکونی جدید با ۳۵۰۰ میلیون ریال سرمایه‌گذاری ظرف ۵ سال آینده ایجاد خواهد کرد. به این ترتیب مجموع واحدهای مسکونی که این سازمان برای کارگران و کارکنان واحدهای صنعتی متمرکز در اراک ایجاد خواهد کرد به ۵ هزار واحد مسکونی خواهد رسید. [۹۶]

۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به آلاشت تشریف فرما شدند و پس از بازدید از زادگاه اعلیحضرت رضا شاه بزرگ به تهران بازگشتند.

۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ از سوی شاهنشاه آریامهر به سبب درگذشت مایو تسه تونگ رییس کمیته مرکزی حزب کمونیست جمهوری خلق چین تلگرام تسلیتی به بانو تونگ و نخست وزیر شورای دولتی جمهوری خلق چین به پکن فرستاده شد.

اعلیحضرتین در سالگشت بنیاد بانک ملی

AryamehrShahbanouBankMelli20Shahrivar2535.jpg
اعلیحضرتین دفتر یادبود بیمارستان بانک ملی را توشیح می فرمایند

۲۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران در سالروز بنیاد بانک ملی ایران به دست توانای اعلیحضرت رضاشاه کبیر دیدن فرمودند.[۹۷] اعلیحضرتین ساعت سه و نیم پس از نیمروز با هلی‌کوپتر به پهنه بانک تشریف‌فرما شدند. نخست‌وزیر و دبیر کل حزب رستاخیز ملت ایران، رؤسای مجلسین، رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، وزرای دربار شاهنشاهی و امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن، بازرگانی، وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، شهرداری پایتخت و یوسف خوشکیش میر کل بانک ملی ایران به پیشباز اعلیحضرتین آمدند. پس از خوش آمدگویی از سوی یوسف خوشکیش اعلیحضرتین از میان ردیف ورزشکاران رشته‌های گوناگون هموند بانک و پرستاران بیمارستان بانک ملی که به شدت نسبت به رهبری عالی‌قدر و بانوی اول ایران ابراز احساسات می‌کردند گذشتند. اعلیحضرتین سپس وارد سالن مرکزی پس‌انداز ملی شدند. در بالای این سالن که بسیار زیبا آذین بسته شده بود تندیس اعلیحضرت رضاشاه کبیر بانی ایران نوین که سال‌ها پیش نصب شده است جلب توجه می‌کرد. آقای خوشکیش در این‌جا گزارشی رسایی به آگاهی همایونی رساند. [۹۸] پس از گزارش مدیر کل بانک ملی ایران لوحه زرین سپاس از سوی کارکنان بانک ملی ایران که به روی آن ماکت اولین ساختمان بانک و اولین اسکناس چاپ نقش بسته بود، به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو تقدیم شد. سپس مدال‌های زرین ویژه‌ای که به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی و سالروز گشایش بانک ملی ایران آماده شده و و نیز آلبوم‌هایی از نمونه اسکناس‌هایی که در دوران شاهنشاهی دودمان پهلوی چاپ شده بود تقدیم پیشگاه اعلیحضرتین شد. سپس گروهی از دانشجویان آموزشگاه عالی پرستاری بانک ملی که سبدهایی پر از گل و حلقه‌های گل در دست داشتند، به همراه موزیک وارد سالن شدند و با حرکاتی موزون پیکره رضاشاه کبیر را گلباران کردند. اعلیحضرتین در این هنگام برای بازدید از بیمارستان بانک ملی ایران که یکی از مجهزترین بیمارستان‌های کشور است، تشریف‌فرما شدند. شاهنشاه آریامهر پیش از ورود به بیمارستان از لوحه‌ای که به مناسبت گشایش بیمارستان به دست مبارک شاهنشاه برنشانده شده بود پرده‌برداری کردند. شاهنشاه آریامهر و شهبانو سپس از بخش‌های مختلف بیمارستان، اتاق جراحی، بخش قلب مجهز به آخرین تجیهزات، بخش کودکان، رادیوگرافی، رادیولوژی و بخش پزشکی و نوزاران با دقت و علاقه بسیار دیدن فرمودند و در هر بخش پزشک سرپرست توضیحات لازم را به آگاهی همایونی رساند. اعلیحضرتین پس از بازدید از بیمارستان مسئولان بیمارستان را مورد مهر قرار دادند، و بیمارستان را ترک فرمودند. هنگام بازگشت اعلیحضرتین به سوی هلی‌کوپتر در پهنه بانک یک صحنه کوتاه عملیات کاراته از سوی شماری از کاراته‌بازان هموند بانک انجام گرفت و حرکات بانویی که در میان این گروه بود توجه اعلیحضرتین را به خود کشید.

کنگره پزشکی ایران در رامسر

علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

۲۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ با پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بیست و پنجمین کنگره پزشکی ایران در رامسر گشایش یافت. [۹۹]: ... خوشوقتم که بنیاد پهلوی کنگره امسال را به این امر مهم اختصاص داده است. نظرات و تجربیات کارشناسان و دانشمندان داخلی و خارجی شرکت کننده در این کنگره باید نه تنها در برابر افکار و داوری شرکت‌کنندگان در کنگره قرار گیرد، بلکه عموم پزشکان کشور از طریق تبادل نظر در زمینه‌های گوناگون مبارزه با اعتیاد که در این کنگره مطرح خواهد شد سود جسته و در جهاد با این فساد خانمان‌برانداز چاره‌اندیشی نمایند. امیدوارم موضوع اعتیاد در این کنگره از جنبه‌های مختلف بهداشتی، اقتصاد روستایی، کشاورزی، زیان‌های فردی و اجتماعی، پیشگیری، درمان، توانبخشی و مبارزه با قاچاق مورد بحث و بررسی قرار گیرد و خصوصاً به امر پیشگیری و هدایت نسل جوان که با خطر جدی اعتیاد مواجه است توجه بیشتر مبذول گردد ....

علیاحضرت شهبانو پس از گشایش بیست و پنجمین کنگره پزشکی رامسر در مصاحبه‌ای به پرسش‌هایی در زمینه اعتیاد پاسخ فرمودند.[۱۰۰] از علیاحضرت شهبانو پرسیده شد: ممکن است علیاحضرت نظرشان را راجع به نقش خانواده‌ها در پیشگیری اعتیاد بخصوص در میان جوان‌ها و وظیفه دولت در این زمینه بفرمایند. شهبانو فرمودند: یک مقدار از مطالبی را که می‌خواستم بگویم در پیامی که به کنفرانس فرستادم گفته شد. نقش خانواده‌ها این است که از خطر این موضوع اطلاع پیدا کنند زیرا هر قدر یک محیط خانوادگی سالم در اطراف جوانان درست بکنند و پدران و مادران در محیط خانوادگی سالم به مسائل فرزندان‌شان و به جوان‌های‌شان برسند، طبیعتاً ممکن است جوان‌ها کمتر به طرف اعتیاد کشیده شوند ...

۲۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولیعهد نمایشگاه اسناد سیاسی و تاریخ وزارت امور خارجه که به مناسبت آیین ملی بزرگداشت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی در باغ فردوس شمیران برگزار شده بود گشایش یافت.

۲۲ شهریور ماه ۲۵۳۵ میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت کومور روابط سیاسی در سطح سفارت برقرار شد.

۲۲ شهریور ماه ۲۵۳۵ کنگره شیمیدانان کشور در دانشگاه فردوسی مشهد گشایش یافت.

ShahanshahAryamehrNationalDefenseUniShahrivar1355.jpg

۲۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران در بیاناتی در آیین پایان سال تحصیلی دانشگاه پدافند ملی فرمودند: [۱۰۱] ... وظیفه شما، مطالعه در جنگ‌های میهنی است. امروز هر ایرانی که وطن خودش را در خطر ببیند، در واقع خودش را در خطر می‌بیند. اگر برای این مملکت خطری پیش آید، اگر احیاناً اشغال بشود، مگر زارع دیگر مالک زمین خودش خواهدبود؟ مگر کارگر صاحب سهام خودش خواهدبود؟ نه، فقط برده‌ای خواهدبود در اختیار اشغالگر و همین وضعیت در تمام شئون مملکت پیش خواهدآمد. آیا دیگر یک فرد در مملکت ایران پیدا می‌شود که نسبت به این سرنوشت بی‌اعتنا باشد؟ این است که مطالعه در جنگ‌های میهنی، کاملاً ضروری است. فقط ارتش ایران نیست که از ایران دفاع خواهدکرد، بلکه فردفرد ملت ایران است که ما در قوای پایداری یک قسمت از آنها را انتخاب می‌کنیم و مجهز می‌کنیم، ...

۲۴ شهریور ماه ۲۵۳۵ قرارداد اکتشاف اورانیوم در ایران میان سازمان انرژی اتمی ایران و سه شرکت فرانسوی استرالیایی و آلمانی در تهران دستینه شد.

۲۵ شهریور ماه ۲۵۳۵ هموندان پیوسته فرهنگستان شاهنشاهی علوم ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو باریافتند. آریامهر شاهنشاه ایران در این باریابی بیاناتی فرمودند:[۱۰۲] مسلم است که اگر ما بخواهیم در زمره ملل پیشرو دنیا قرار بگیریم، تنها راه و چاره ما در دنیایی که به سمت تکنولوژی قدم‌های سریع برمی‌دارد، رفتن از همان راه است. هر چند فلسفه فکری ما، گذشته‌های زندگی ما و شاید روح ظریف و شاعرانه ما ممکن است مختص خود ما باقی بماند و امیدواریم که بماند و به همان اندازه از لحاظ فنی و تکنولوژی، ما عقب‌تر نمی‌توانیم بمانیم، برای اینکه آنهایی که از این نظر عقب بمانند، در واقع در زمره ملل درجه دو و سه خواهندبود و به همان نسبت هم با آنها رفتار خواهدشد. دنیای بی‌رحمی است از هر لحاظ، به خصوص از لحاظ علم و صنعت، کسی که عقب افتاد، با وی رفتار مساوی نمی‌کنند....

آغاز سی و ششمین سال بر تخت نشستن آریامهر ۲۵ شهریور ماه

آریامهر در آیین پایان دوره های فرماندهی و ستاد
CyclingClubTehran28Shahrivar2535.jpg

۲۹ شهریور ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز آیین پایان دوره‌های یکم فرماندهی و ستاد عالی مقدماتی و دوره هشتم آموزشگاه افسری ژاندارمری کشور در پادگان ونک برگزار شد/ والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی و امیرعباس هویدا نخست وزیر رییس مجلس شورای ملی وزیر دربار شاهنشاهی رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و چند تن از وزیران به پیشباز آریامهر آمدند. فرمانده مرکز آموزش افسری ژاندارمری در گزارشی گفت که هم اکنون اسلانه افزون بر افسران آموزشگاه افسری بیش از چهار صد افسر در دوره‌های فرماندهی و ستاد عالی و مقدماتی آموزش داده می‌شوند. پس از انجام آیین نظامی شاهنشاه از ژنرال‌ها و افسران کادر و دانش آموختگان دوره‌های فرماندهی و ستاد عالی مقدماتی و آموزشگاه افسری سان دیدند. شاهنشاه آنگاه بیاناتی ایراد فرمودند.[۱۰۳] ... اما اگر روزی میهن شما مورد تجاوز قرار گرفت، هر کدام از شما افسران ژاندارمری بتوانید برای این کار آمادگی فکری و ذهنی و بدنی و علمی و تخصصی داشته‌باشید. یک قهرمان مبارزه ملی و یک فرمانده برای گروهی از مبارزان وطن باشید. البته تعلیمات تخصصی بیشتر در این امر روزبه‌روز به شما داده خواهدشد، تا اینکه در این کار تخصص کامل پیدا بکنید....

شاهنشاه سپس کتابخانه نوین مرکز آموزش افسری را گشودند و از بخش‌های گوناگون آن دیدن کردند. در پایان از عملیات جودو که در زمین چمن برگزار شد دیدن فرمودند.

۲۹ شهریور ماه ۲۵۳۵ نهضت دوچرخه سواری در تهران آغاز شد. هموندان نهضت ورزش و مبارزه با دشواری‌های تکنولوژی از بامدادان پیشنهاد خود را در زمینه پیاده روی و دوچرخه سواری آغاز کردند. این گروه نخست در میدان شهیاد گرد آمدند آنگاه به سوی میدان ۲۴ اسفند با دوچرخه هایشان راه افتادند و به اداره‌های خود رفتند.

۲۹ شهریور ماه ۲۵۳۵ باقر مستوفی مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایران به آگاهی همگان رساند که کارهای ساختمانی بزرگترین کارخانه پتروشیمی جهان که با همکاری شرکت سهامی پتروشیمی ایران و ژاپن در بندر شاهپور ساخته می‌شود آغاز گردیده و نخستین نشست هیات مدیره شرکت ایران و ژاپن در تهران برگزار شده است. مجتمع پتروشیمی ایران و ژاپن بزرگترین مجتمعی است که در جهان ساخته خواهد شد. ساختمان این مجتمع نزدیک به سه سال به درازا خواهد کشید و بهره برداری از آن در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی خواهد بود. پتروشیمی ایران و ژاپن سالانه نزدیک به نهصد میلیون دلار تولید خواهد داشت و ۱۶ ماده گوناگون مورد نیاز از فرآورده‌های آن خواهد بود که ۴۸٪ آن را ایران مصرف می‌کند و ۵۲٪ آن صادر خواهد شد. [۱۰۴]

ShahanshahMessage6thAsianLabourConference2535.jpg

۲۹ شهریور ماه ۲۵۳۵ با پیام شاهنشاه آریامهر که از سوی علم وزیر دربار شاهنشاهی خوانده شد ششمین کنفرانس وزیران کار کشورهای آسیایی در تهران گشایش یافت. [۱۰۵]

۳۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر هموندان نهمین کنگره ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر را در کاخ سعدآباد پذیرفتند. در این باریابی لوحه سپاس جوانان، فرهنگیان، استادان و سرپرست‌های آموزشی کشور به پیشگاه شاهنشاه تقدیم شد. آریامهر شاهنشاه ایران در بیاناتی فرمودند:[۱۰۶] شرکت دانشجویان و اظهار نظرهای آنان در کنفرانس رامسر بسیار مفید بود و نشان داد سیاست ما برای مشارکت عموم در کارهای مملکتی دارای نتایج مثبت و سازنده است و به طور قطع پیشنهادهای معلمین نیز مؤثر بوده‌است، چون معلم در محیط مدرسه است و بهتر با مسائل و مشکلات آشنا است....

۳۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ وزیران کار کشورهای آسیایی را که برای شرکت در ششمین کنفرانس وزیران کار به تهران آمده بودند در کاخ سعدآباد به پیشگاه آریامهر شاهنشاه ایران باریافتند. شاهنشاه در بیاناتی به آنان فرمودند: [۱۰۷] اگر قرار باشد ما دنیای سرشار از صلح، ثبات متعادل و متوازنی داشته باشیم باید به مبارزه با مشکلات موجود برخیزیم و نابرابری‌هایی را که در برخی نقاط دنیا از لحاظ شرایط کار وجود دارد از میان برداریم....

Aryamehr29thDorehDaneshkadehFarmandehyVaSetaad2535.jpg
وزیر بهداری و بهزیستی و محمود خیامی پروژه بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در مشهد
دختران سپاهی به پلیس ترافیک می پیوندند

۳۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز آیین جشن بایان آموزش دوره بیست و نهم دانشکده فرماندهی و ستاد برگزار شد. در آغاز تیمسار سرلشگر حمید جهانبانی فرمانده دانشکده فرماندهی و ستاد با اشاره به پیشرفت‌های همه‌جانبه ایران به ویژه ارتش نوین شاهنشاهی به رهبری شاهنشاه آریامهر به آگاهی همایونی رسانید: دانشکده فرماندهی و ستاد همگام با اصول انقلاب شاهنشاه آریامهر با بهره‌برداری از رهبری‌ها و اندیشه تابناک شاهنشاه عظیم‌الشأن به پیش می‌رود. دانشکده در سال تحصیلی گذشته تا مرز توانایی خویش کوشیده است که آرمان‌های یزدانی شاهنشاه را تحقق بخشد و در نتیجه ۲۳۱ تن دیگر از افسران برگزیده نیروهای سه گانه ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری و شهربانی با استفاده از جدیدترین مدارک دانش نظامی و روش‌های آموزشی به موازات تکنولوژی پیشرفته آموزش یافته و برای خدمت در ستادها و یگان‌های بزرگ آماده شده‌اند. شاهنشاه پیش از ایراد بیانات خود در این آیین باشکوه و پر شور ، نشان‌های دانش استادان و دانشجوی رتبه یکم دوره و گواهینامه‌های دانشجویان را به مدیر آموز اعطا و از قسمت‌های مختلف این دانشکده بازدید فرمودند. آنگاه شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران در دانشکده فرماندهی و ستاد در سخنان خود فرمودند:[۱۰۸]

پایان دوره موفقیت‌آمیز دانشکده فرماندهی و ستاد را به عموم افسران تبریک می‌گویم و موفقیت آینده آن‌ها را در خدمت به ارتش شاهنشاهی را آرزومندم. در این‌جا وقتی می‌گوییم خدمت به ارتش شاهنشاهی، باید دید که مفهوم این کلمه چیست و ارتش شاهنشاهی نماینده دفاع از چه مملکتی با چه تشکیلاتی و با چه مرامی است. وظیفه سرباز البته دفاع تا آخرین نفس از هر چیز است که به آن سرزمین و مملکت او می‌گویند، ولی در مورد افسران ارتش شاهنشاهی دفاع از سرزمین ایران است که تاریخ گذشته آن را همه می‌دانید، تاریخ امروزی آن را همه می‌بینید و تاریخ فردای آن را می‌توانید حدس بزنید. از قرائن و امارت و احیاناً از مواد منشور انقلاب شاه و ملت (۱۷ اصل انقلاب)، توضیحاتی که در اطراف آن داده‌ام و بخصوص در آینده نزدیکی توضیحات بر اساس دیالکتیک از اصول انقلاب ایران و امکان اینکه هر فرد ایرانی بفهمد که الآن بر او چه می‌گذرد و در آینده منتظر چه هست، به این جهات و با علم به این که نسبت به تمام این موضوعات وارد هستید، ...

۳۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیمروز وزیر بهداری و بهزیستی و محمود خیّامی را در کاخ سعدآباد پذیرفتند. در این باریابی شهبانو از پروژه و ماکت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رضا که با هزینه محمود خیّامی در شهر مشهد ساخته خواهد شد، دیدن کردند. شهبانو پس از دیدن ماکت بیمارستان رضا فرمودند:

بسیار خوشحالم که افراد خیّر علاوه بر فعالیت و سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی، در کارهای اجتماعی و عام‌المنفعه نیز سرمایه‌گذاری می‌کنند و امیدوارم جنبش مشارکت در سازندگی مملکت گسترش بیشتری پیدا کند. این بیمارستان افزون بر درمان در پیشگیری نیز با شبکه بهداشتی و درمانی کشور همکاری داشته باشد.

کارهای ساختمانی بیمارستان رضا با هزینه‌ای برابر یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون ریال از امروز در مشهد آغاز شد. این بیمارستان در ماه‌های نخستین سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی آماده بهره‌برداری خواهد بود. بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، در ۱۲ کیلومتری جاده فردوسی به پهنه ۱۵۰ هزار متر مربع در دست ساختمان است. کارهای ساختمانی این بیمارستان عمومی دارای همه بخش‌های پزشکی می‌باشد و به مدرن‌ترین ابزار و دستگاه‌های بیمارستانی جهان مجهّز خواهد بود، از امروز آغاز شده و قرار است در درازای ۳۰ ماه آماده شود و از آن بهره‌برداری شود. در کنار این بیمارستان یک مدرسه عالی پرستاری برای آموزش کادر پرستاری بیمارستان در دست ساختمان است که همزمان با گشایش بیمارستان آماده بهره‌برداری خواهد شد. بیمارستان، برای کادر پزشکی و کارکنان بیمارستان در کنار بیمارستان خانه‌سازی می‌کند که برای کادر بیمارستان از هم اکنون آغاز شده است.

علیاحضرت شهبانو بزرگترین کنگره بین‌المللی زنان آرشیتکت جهان را که با شرکت ۲۱ بانوی آرشیتکت معروف از ۱۵ کشور مختلف و عده‌ای از بانوان آرشیتکت ایرانی در تهران برگزار می‌شود، در روز ۲۱ مهرماه در رامسر می‌گشایند. این کنگره که با نام «بحران هویت در معماری» به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت، کنگره بین‌المللی زنان آرشیتکت است که به امر علیاحضرت شهبانوی ایران وسیله وزارت مسکن و شهرسازی در ایران برگزار می‌شود. همزمان با تشکیل کنگره نمایشگاه جالبی از کارها و اثار زنان آرشیتکت ایرانی و خارجی در رامسر ترتیب خواهد یافت و به همین منظور کمیته مسئول کنگره از کلیه زنان آرشیتکت ایرانی درخواست کرده که نمونه‌هایی از آثار خود را بری عرضه در این نمایشگاه ارائه دهند. زنان آرشیتکت خارجی از کشورهای آمریکا، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، هندوستان، مکزیک، ترکیه، مصر، ژاپن، نیجریه، دانمارک، فنلاند و چکسلواکی دعوت شده‌اند. برنامه کنگره حاوی سخنرانی، بحث و گفتگو، بازدید از نمایشگاه و آشنایی با فعالیت‌های حرفه‌ای دعوت شدگان است و در پایان چهار روز مراسم رسمی و قرائت قطعنامه، اعضای شرکت کننده از آثار باستانی و بومی ایران منجمله ماسوله در نزدیکی رشت، شیراز و اصفهان بازدید می‌کنند. مسئولیت کمیته اجرایی این کنگره را پنج خانم آرشیتکت و شهرساز ایرانی به عهده دارند. این عده عبارتند از خانم‌ها نسرین فقیه، لیلی سردار افخمی، نوشین احسان، افروز کاردان و شهلا مالک. این گروه با یکی از مقامات وزارت مسکن و شهرسازی همکاری نزدیک دارد. یک اطلاع غیر رسمی حاکی است که در ایران حدود سیصد بانوی آرشیتکت و شهرساز وجود دارد که از این عده تاکنون هشتاد تن در تهران پروانه اشتغال از وزارت مسکن و شهرسازی دریافت کرده‌اند.

۳۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ هیات وزیران تصویب کرد که هفتاد در صد از هزینه‌های پروژه‌های عمرانی در سرزمین‌های روستانشین کشور از کمک‌های بلاعوض دولت پرداخت می‌شود. در این نشست وزیر تعاون یادآوری کرد که در جریان گام دوم اصلاحات ارضی تا کنون ۵۴ هزار و ۴۲۸ قریه و ۲۱ هزار و ۸۰۴ مزرعه میان روستاییان تقسیم شده است و بدین سان ۱۲ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۶۹۸ روستایی دیگر ایرانی صاحب آب و ملک شدند. منصور روحانی وزیر کشاورزی و منابع طبیعی گفت از روز نخست مهر ماه ۲۵۳۵ برنامه افزایش تولید گندم در ۹۰۰ هزار هکتار از کشتزارهای کشور به اجرا در می‌آید

بن‌مایه‌ها

  1. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش شانزدهمین دوره عالی مدیریت ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  2. پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در چهارمین سالگرد برنامه حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  3. بانک ایران و خاورمیانه
  4. جشن‌های پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  5. حزب رستاخیز ملت ایران
  6. سفر نصر اصفهانی استاندار فارس به آباده در بازدید از برنامه‌های عمرانی ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  7. سخنرانی دکتر فرهنگ مهر ریاست دانشگاه پهلوی در آیین پایان سال تحصیلی دانشگاه پهلوی ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  8. بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی
  9. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
  10. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در جشن دویستمین سال استقلال امریکا در پاسخ درخواست مجله تایم ۳ تیر ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  11. سفر والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران به بلژیک ۴ تا ۸ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  12. بازدید رسمی پرزیدنت هند فخرالدین علی احمد و بانو بیگم عبیده احمد از ایران ۹ - ۵ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  13. سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در پذیرایی رسمی از حضرت فخرالدین علی احمد پرزیدنت هند کاخ نیاوران ۵ تیر ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  14. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پاسخ سخنان فخرالدین علی احمد پرزیدنت هند در میهمانی شام هتل هیلتون ۸ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  15. همکاری منطقه‌ای برای عمران
  16. قانون تامین اجتماعی
  17. تامین و رفاه اجتماعی - برنامه عمرانی پنجم
  18. همکاری منطقه‌ای برای عمران
  19. بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی
  20. کارخانه پارس سکوریت تولید کننده شیشه‌های ایمنی ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  21. زد و خورد مسلحانه حمید اشرف و ۹ آدمکش دیگر هموندان سازمان تروریستی چریک فدایی با پلیس ۸ تیر ماه ۲۵۲۵ شاهنشاهی
  22. جنگ مسلحانه تروریست‌ها در سیاهکل
  23. ترور سپهبد ضیاالدین فرسیو رییس دادرسی ارتش از سوی چریک‌های فدایی خلق ۱۸ فروردین ماه ۱۳۵۰
  24. فرودگاه بین‌المللی آریامهر
  25. سفر والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران به اتحاد جماهیر شوروی ۲۰ - ۱۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  26. اساسنامه شورای شاهنشاهی آموزش
  27. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با کارانجیا سردبیر نشریه بلیتز چاپ بمبئی ۱۳ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  28. دانشگاه رضا شاه کبیر
  29. جشنواره توس
  30. روز جهانگردی ایران ۱۵ تیر ماه
  31. پیام والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران به کنگره بزرگ دانش‌آموزان ۱۵ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  32. موسسه پژوهش‌های دهقانی و روستایی
  33. تاریخچه دگرگونی‌ها در سازماندهی امور مالی کشور پیش از شاهنشاهی پهلوی تا بنیاد وزارت امور اقتصادی و دارایی ۱۶ تیر ماه ۲۵۳۳ شاهنشاهی
  34. شرکت ملی صنایع مس ایران
  35. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در روز صنایع مس ایران ۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  36. پیکان شهر شهرک کارکنان کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال ۲۰ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  37. پروژه‌های گسترده خانه‌سازی شهرک‌ها هتل‌ها بیمارستان‌ها آسمانخراش‌ها و گردایه‌های ورزشی برای ایرانیان
  38. سخنان تیمسار سپهبد اسکندر آزموده استاندار آذربایجان شرقی درباره پروژه‌های خانه‌سازی این استان ۲۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  39. ترازنامه بانک ملی ایران در عصر رستاخیز ۲۲ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  40. جمعیت بهزیستی و آموزشی فرح پهلوی
  41. مدرسه عالی غزالی
  42. مدرسه عالی ترجمه
  43. انستیتو تکنولوژی راه و ساختمان جردن
  44. دانشکده دماوند
  45. مصاحبه باقر مستوفی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سالگشت بنیاد نهادن پتروشیمی ایران ۲۴ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  46. بانک تعاون کشاورزی
  47. سخنان شاهدخت اشرف پهلوی در نخستین سمینار مدیران دفاتر سوادآموزی استان‌ها و شهرستان‌ها ۲۷ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  48. ساختار عملیات و تشکیلات زیرزمینی کمونیست‌های ایران اعتراف‌های یک تروریست چریک فدایی تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  49. کمیته ملی پیکار با بیسوادی
  50. کنگره جهانی پیکار با بیسوادی - تهران ۱۷ تا ۲۸ شهریور ۱۳۴۴
  51. فرودگاه بین‌المللی آریامهر
  52. گفتگو با مهندس محشون مدیر کل سازمان دامپروری درباره مجتمع بزرگ تولید مرغ حصارک ۲۸ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  53. فرودگاه بین‌المللی آریامهر
  54. دریاچه رضاییه
  55. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
  56. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با گزارشگران رسانه‌های ایران کاخ گلستان ۳ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  57. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
  58. سخنان دکتر منوچهر اقبال رییس هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران در چهارمین سالگشت روز نفت ۹ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  59. جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران
  60. پیام والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی در سالروز بنیاد نهادن جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به دست رضا شاه بزرگ ۱۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  61. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در هفتاد و یکمین سالروز مشروطیت ایران ۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  62. پیام امیرعباس هویدا نخست‌وزیر در هفتاد و یکمین سالگشت انقلاب مشروطه ایران ۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  63. پیام مهندس عبدالله ریاضی رئیس مجلس شورای ملی در هفتاد و یکمین سالگرد انقلاب مشروطه ایران ۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  64. گزارش وزیر اقتصادی و دارایی در پیشگاه آریامهر شاهنشاه ایران در نخستین سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت ۱۵ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  65. قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی
  66. سخنرانی شاهنشاه آریامهر در سالروز اعلام اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت گسترش مالکیت واحدهای تولیدی استادیوم آریامهر ۱۵ امرداد ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  67. کنفرانس وزیر اقتصاد و دارایی ایران و هنری کسینجر وزیر خارجه امریکا پس از نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ۱۶ امرداد ماه ۲۵۳۵
  68. سخنان والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در همایش آموزشی جنبش ملی نیکوکاری مشهد ۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  69. حزب رستاخیز ملت ایران
  70. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با روزنامه‌نگاران آمریکایی در کاخ شاهنشاهی نوشهر ۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  71. مصاحبه دکتر منوچهر اقبال با رسانه‌ها درباره جایگاه شرکت ملی نفت ایران در جهان ۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  72. Fortune Magazine
  73. مصاحبه دکتر کوانتین وست رییس پژوهش‌های اقتصادی آمریکا و همکاری مشترک کشاورزی ایران و آمریکا ۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  74. برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  75. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در نشست بررسی رهنمودها و خطوط کلی برنامه عمرانی ششم ۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  76. سخنرانی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان زنان ایران درباره زن و اشتغال در شهر رضاییه ۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  77. فرمان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر درباره ورزش کشور ۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  78. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در سالروز رستاخیز ملی ۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  79. سخنرانی امیرعباس هویدا نخست‌وزیر درباره رستاخیز ملت ایران ۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  80. پیام تیمسار ارتشبد غلامرضا ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران در سالروز رستاخیز ملت ایران ۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  81. بازدید اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و شهبانو فرح پهلوی از پروژه‌های عمرانی آذربایجان شرقی ۳۱ امرداد تا ۴ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  82. پیام امیرعباس هویدا نخست‌وزیر در گشایش نمایشگاه عصر پهلوی ۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  83. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی
  84. سخنان والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در سمینار منطقه‌ای یونسکو برای سوادآموزی و آموزش بزرگسالان ۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  85. هنرستان صنعتی بندر عباس
  86. ترور مهندسان آمریکایی کمپانی راکول اینترنشنال دونالد اسمیت، رابرت کرونگارد و ویلیام کاترل از سوی سازمان مجاهدین خلق ۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  87. شهستان پهلوی
  88. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در نخستین نشست نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر ۱۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  89. سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر ۱۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  90. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در نشست پایانی نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی کشور ۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  91. بازدید اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو از نمایشگاه عصر پهلوی ۱۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  92. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی ۱۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  93. مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی ۱۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  94. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در سالروز پیکار جهانی با بی‌سوادی ۱۷ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  95. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به هفتمین کنگره بین‌المللی هنر و باستان‌شناسی ایران در مونیخ ۱۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  96. پروژه‌های گسترده خانه‌سازی شهرک‌ها هتل‌ها بیمارستان‌ها آسمانخراش‌ها و گردایه‌های ورزشی برای ایرانیان
  97. بانک ملی ایران
  98. سخنان یوسف خوشکیش مدیر کل بانک ملی ایران در پیشگاه اعلیحضرتین در سالگشت بنیاد بانک ملی ۲۰ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  99. پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در بیست و پنجمین کنگره پزشکی ایران ۲۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  100. مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی پس از گشایش بیست و پنجمین کنگره پزشکی ایران ۲۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  101. سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در دانشگاه پدافند ملی ۲۳ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  102. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان فرهنگستان شاهنشاهی علوم ایران ۲۵ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  103. بیانات محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پایان دوره‌های فرماندهی و ستاد عالی مقدماتی و دوره هشتم آموزشگاه افسری ژاندارمری کشور ۲۹ شهریور ۲۵۳۵
  104. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
  105. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش ششمین کنفرانس وزیران کار کشورهای منطقه آسیا در تهران ۲۹ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  106. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان نهمین کنگره ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر ۳۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  107. بیانات محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی وزیران کار کشورهای آسیایی در ششمین کنفرانس وزیران کار آسیایی تهران ۳۰ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  108. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در جشن پایان آموزش دوره ۲۹ دانشکده فرماندهی و ستاد ۳۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی