برنامه عمرانی ششم/ سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی خرداد ماه تا امرداد ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی ششم ۲۵۳۷ - ۲۵۴۱ شاهنشاهی درگاه محمدرضا شاه پهلوی

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی
باریابی مشاور دولت پاکستان به پیشگاه شاهنشاه
ایران ایر ۵ فروند بویینگ خریداری می‌کند
CourtMinistryAnnouncement.jpg
StampsZakaryaRazi2537.jpg
شاهنشاه آریامهر و مورارجی دسای نخست‌وزیر هند در کاخ نیاوران
باریابی ۱۰ تن از نمایندگان مجلس عوام انگیس به پیشگاه شاهنشاه
شهبانو مهدکودک دانشگاه تهران را می‌گشایند
سمینار برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ هواپیمایی ملی ایران (هما) قرارداد خرید پنج فروند هواپیمای ۷۴۷ بویینگ سوپرجت را با کارخانه بویینگ دستینه کرد. این پنج فروند هواپیما از ماه ژوئن ۱۹۷۹ برابر با خرداد ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی تا اسفند ماه ۲۵۴۰ شاهنشاهی به هواپیمایی ملی ایران واسپرده خواهد شد.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شهرداری تهران علیه حاج فروتن که درخت‌های باغ خود را بریده بود اعلام جرم کرد. دادیار شعبه ۴ حاج فروتن را به دادسرا فراخواند. دادیار برای حاج فروتن به گناه بریدن درختان ۵۰٬۰۰۰ تومان قرار صادر کرد.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شماری از دانشجویان دانشسرای فنی بابل که با رُخَک چهره خود را پوشانده بودند دانشسرا را به آتش کشیدند و سپس به سلف سرویس یورش بردند و پس از شکستن و خرد کردن شیشه‌های سلف سرویس از پهنه دانشسرا فرارکردند.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ مصطفی گوکال مشاور دولت پاکستان در امور بنادر و کشتیرانی و توسعه تجارت به پیشگاه شاهنشاه آریامهر در کاخ نیاوران بار یافت.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که بانک ساختمان ۱۶۰ پروژه شهرک و آپارتمان سازی را پذیرفته است و برای ۶۰ پروژه تولید سازه‌های ساختمانی ۶٫۵ میلیارد ریال وام صنعتی را به گردن گرفته است. تنها در یک مورد بانک ساختمان مدیریت اجرایی پروژه شهرک سازی را در جنوب تهران پذیرفته است.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ به دنبال خرابکاری‌های دانشجویان در خوابگاه دانشگاه تهران امیرآباد بسته شد. دانشجویان به پشت بام خوابگاه رفتند و با پرتاب آجر و آهن پاره به ماموران بخشی دیگر از خوابگاه را ویران کردند. زخمی شدگان به بیمارستان داریوش برده شدند.

۱۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ نواب صفا نماینده اسپهان در مجلس شورای ملی در نشست شورای هماهنگی استان اسپهان که در تالار شیر و خورشید سرخ برگزار شد گفت قاجارها بزرگترین خیانت را به آثار تاریخی اسپهان کردند، از جمله هزار جریب که بزرگترین پارک دنیا بود را از بین بردند.

۱۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان پل حافظ - نادری با کندن بخش‌هایی از خیابان حافظ از خیابان فرانسه تا پایین تر از چهارراه یوسف آباد آغاز شد. ساختمان این پل نزدیک به یک و بیست روز پیش بینی شده است. این پل در امرداد ماه گشوده خواهد شد. به آگاهی رسید که پل سیدخندان نیز بزودی گشایش می‌یابد. کارشناسان باور دارند که پل سیدخندان شرق و غرب تهران را از راه بزرگراه ۴۵ متری داریوش و جاده کورش کبیر (جاده قدیم شمیران) با بزرگراه‌های دیگر فراهم خواهد ساخت.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ مورار جی دسای نخست وزیر هند در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی بار یافت.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزارت امور خارجه به آگاهی رساند که به فرمان همایونی تیمسار ارتشبد نعمت اله نصیری به سفارت ایران در پاکستان برگزیده شد. تیمسار نصیری زاده سمنان و فارغ التحصیل دانشکده افسری است. تیمسار نصیری سمت‌های فرماندهی گروهان دانشکده افسری، معاونت دانشکده تکمیلی فرماندهی گردان هنگ ۱۸ ، فرماندهی هنگ ۱ لشکر گارد شاهنشاهی، فرماندهی گارد مستقل شاهنشاهی، معاونت ژنرال آجودانی شاهنشاه آریامهر ، ریاست شهربانی کشور ، معاون نخست وزیر و رییس سازمان اطلاعات و امنیت کشور را داشته است.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ با اندوه بسیار به آگاهی رسید که خانم فریده امامی همسر حسنعلی منصور نخست‌وزیر پیشین ایران چشم از جهان فروبست. حسنعلی منصور به دست فداییان اسلام در برابر مجلس شورای ملی ترور شد.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ با آنکه میان مردم پراکنده کرده بودند که روز ۱۵ خرداد تظاهراتی بر پا خواهد شد و مغازه‌ها خواهند بست، تهران و دیگر شهرها آرام بودند. چندین هزار دانشجویی ایرانی در امریکا که همگی رخک (نقاب) سرخ رنگ به چهره داشتند در برابر کاخ سفید واشنگتن علیه ایران دست به تظاهرات زدند و شعارهای ضد ایران و ایرانی را عربده کشیدند.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ ده تن از نمایندگان مجلس عوام انگلیس به همراه عبداله ریاضی رییس مجلس شورای ملی و سفیر انگلستان در دربار شاهنشاهی در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ریاست عالیه دانشگاه تهران مهد کودک دانشگاه تهران را گشودند. این مهد کودک در امیرآباد شمالی در برابر خوابگاه دانشجویان ساخته شده است. دکتر شیخ الاسلام زاده وزیر بهداری و بهزیستی، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان، هوشنگ نهاوندی استاد و رییس هیات امنای دانشگاه تهران، قاسم معتمدی رییس دانشگاه تهران و تنی چند از استادان و بزرگان کشور از شهبانو به هنگام ورود به مهد کودک پیشباز کردند. پس از خوش آمدگویی رییس دانشگاه تهران، مدیرکل امور ساختمان‌ها و تاسیسات دانشگاه نیز گزارش فنی رسایی درباره مهد کودک به آگاهی رسانید. مهد کودک دانشگاه تهران برای نگاهداری فرزندان زنان کارمند آماده شده است و از همکاری سازمان زنان ایران برخوردار است. بر پایه گزارشی که از سوی مهناز افخمی به آگاهی شهبانو رسید تاکنون ۸۸ مهد کودک دولتی در تهران و ۴۷ مهد کودک در دیگر استان‌ها بنیاد شده است که در آن از ۱۱۹۵ کودک نگاهداری می‌شود. افزون بر این ۳۵ مهد کودک دیگر در تهران و ۴۳ مهد کودک در شهرستان‌ها بزودی گشوده خواهند شد که ۲۸۸۹ کودک را نگاهداری خواهند کرد.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پی به انجام رساندن اوامر شاهنشاه آریامهر پارک زیبای بقعه شیخ شهاب الدین اهری از سوی استاندار آذربایجان شرقی تیمسار ارتشبد شفقت و با بودن ابوالفضل بزازی شهردار اهر و سرپرستان سازمان‌های دولتی گشایش یافت. پهنه پارک شیخ شهاب الدین اهری ۹۵۰۰ متر مربع می‌باشد که بهترین گردشگاه مردم اهر و روستاهای پیرامون می‌باشد.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ برنامه چهارمین جشنواره توس در شهرهای مشهد، توس، نیشابور که از ۱۹ - ۱۵ تیر ماه برگزار می‌شود به آگاهی همگان رسید.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ سمینار دو روزه برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست در استان‌های کشور در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برگزار شد. پس از بررسی سیاست‌های اجرایی در بازتوان نمودن خانواده‌های بی سرپرست و چگونگی پیوند انجمن‌های ملی و اصناف و شهرداری‌ها با یکان‌های حمایت از خانواده‌های بی سرپرست سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی، مشارکت در بیش از ۲۰۰ شهر و بخش کشور را فراهم ساخت و با نوشتن قطعنامه‌ای همکاری استانداران و فرمانداران و بخشداران، نیکوکاران انجمن‌های شهر، شهرداری‌ها، اصناف و عوامل اجرایی برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست، زمینه سپردن کار حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست مردم را آماده ساخت.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ گروه بررسی مسایل ایران در پرتو انقلاب شاه و ملت به پیشگاه شاهنشاه آریامهر بار یافتند. در این باریابی دکتر هوشنگ نهاوندی گزارش گروه را خواند و به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه در پاسخ گزارش نهاوندی فرمودند:[۱]

...من تعجب می‌کنم که چرا در داخله مملکت ما یک چنین گروه مهم اندیشمند و روشنفکر چون در راه مثبت و مملکت قدم بر می‌دارد در اطراف آن هیچ وقت حرفی زده نمی‌شود. اما اگر پنج نفر منحرف که پایه علمی آنها به مراتب از شما هم کمتر هست دو کلمه بر ضد مملکتشان صحبت بکنند اینها معروفیت پیدا می‌کنند، شاید طبیعت بشر این طور باشد و شاید در سایر نقاط دنیا هم همینطور باشد. ولی این عادت خوبی نیست به خصوص برای مملکت ما در این دوره سازندگی، در این دوره تهیه ورود به جرگه ممالک بزرگ و مترقی. ... پیشرفت‌های ما آنقدر بوده است که در حدود یک سال و نیم پیش یا قدری بیشتر دادن آزادی‌های بیشتر و امکانات بیشتر از هر لحاظ به مردم ایران را شروع کردیم. البته عده‌ای می‌گویند که اینها باعث هیاهو شده، باعث وقفه کارها شده، باعث حمله به بانک شده و باعث تمام این جریاناتی که این چند وقت اخیر شما شاهد آن هستید ... منتها روزهای اول، یکی دو سال اول هیاهویی هست که باید این هیاهوها را میهن پرستان هم تحمل بکنند و هم در موقعش جوابش را بدهند...

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ تیمسار سپهبد ناصر مقدم به سمت معاون نخست وزیر و رییس سازمان اطلاعات و امنیت کشور برگریده شد. جمشید آموزگار و تیمسار سپهبد ناصر مقدم در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیر مسکن و شهرسازی به همراه مدیر عامل بانک رهنی ایران در نشست هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسکن کارکنان دولت استان گیلان که در رشت برگزار شد به آگاهی رساند که برای هموندان شرکت‌های تعاونی مسکن کارکنان دولت در زمینی به پهنه ۲۹۲ هکتار در "لاکان" رشت خانه سازی خواهد شد و کارهای ساختمانی ۳۰۰۰ خانه و آپارتمان در فاز نخست در زمینی به پهنه ۷۶ هکتار پس از بررسی و آماده سازی نقشه‌های نیازین آغاز خواهد شد. هم چنین در بازدید فیروز توفیق وزیر مسکن و شهرسازی و مهندس اهری مدیر عامل بانک رهنی ایران از استان گیلان به آگاهی رسید که ۴۲۰ یکان مسکونی در خیابان نامجوی رشت ساخته خواهد شد و ۶۳۰ یکان دیگر با هزینه دو میلیارد ریال در خیابان سعدی رشت در دست ساختمان است که تا چندی دیگر از آنها بهره برداری خواهد شد.

پرواز ایرباس هما به شهرستان‌ها
هیات مدیره جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی در پیشگاه شهبانو
لنگرگاه نوین بندر شاهپور
وزیر راه و ترابری در بندر شاهپور
GeneralNasiriAmbassador2537.jpg

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ نشست کمیته برگزاری دومین سال جهانی کودک در پیشگاه علیاحضرت شهبانو در کاخ نیاوران برگزار شد. در این نشست علیاحضرت شهبانو فرمودند که به امر شاهنشاه آریامهر از بودجه صرفه‌جویی شده امسال نیروهای مسلح شاهنشاهی ۵۰۰ میلیون ریال برای اجرای برنامه رفاه کودک در ایران ویژه شده است. آنگاه شهبانو فرمودند که درونمایه اعلامیه جهانی حقوق کودک بهترین روش برای انجام کارها در سطح ملی است، ایران نخستین کشوری است که با برگزاری کمیته ملی به فراخوان سازمان ملل متحد برای برپا ساختن سال جهانی کودک آری گفته است.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس بانک مرکزی ایران گفت که با خوشوقتی بسیار به آگاهی می‌رساند که عملکرد قیمت‌ها در دو ماه نخست سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی امید بخش بوده است زیرا که در درازای این دو ماه نه تنها قیمت‌ها بالا نرفته‌اند بلکه با کاهش نیز همراه بوده‌اند، آن چنان که شاخص تعدیل شده بهای کالاها و خدمات مصرقی نیم درصد پایین تر از اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی قرار گرفته و نرخ سالانه آن از ۱۱٫۶٪ بالاتر نرفته است. سیاست‌های مناسب اقتصادی دولت در راه کنترل هزینه‌های خود و اجرای برنامه ساختمان خانه و آپارتمان و همکاری کارآی فرد فرد ملت ایران سبب کاهش تورم و قیمت‌ها شده است.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ دانشگاه صنعتی آریامهر تهران بر پایه برنامه‌ای سازمان یافته است که در اسپهان به برنامه آموزشی و پژوهشی گسترده و ویژه خود خواهد پرداخت. پاره‌ای از استادان دانشگاه صنعتی آریامهر تهران اکنون که این پروژه به اجرا درآمده است و دوره نوین آموزشی آن آغاز می‌شود، از رفتن به اسپهان سر باز زده‌اند. روزنامه‌ها نوشتند زمانی که کارمندان وزارتخانه‌های گوناگون در اجرای سیاست عدم تمرکز و گسترش برنامه‌های آینده ساز ایران از پذیرش ماموریت در سراسر ایران درنگ نمی‌کنند و از کناره شاخاب پارس تا نهرهای دور دست شرق و غرب ایران را یک پارچه می‌نگرند شگفت آور است که برگزیدگان تحصیلکرده با وجود تعهد اخلاقی و تاریخی به ملت ایران از ادامه کار دانشگاهی در شهر دیگری خودداری می‌کنند.

۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ لایحه تشکیلات نوین وزارت آموزش و پرورش و عدم تمرکز وظایف آن به مجلس شورای ملی برده شد. بر پایه این لایحه در هر استان سازمانی به نام سازمان آموزش و پرورش استان مرکب از منطقه‌های آموزشی و یکان‌های ستادی تشکیل می‌شود.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ نخستین جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی در پیشگاه والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی و به ریاست عالیه والاحضرت این جشنواره در تالار رودکی گشایش یافت. در این روز هم‌چنین والاگهر شهرآزاد هموند هیات مدیره جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی، منیر وکیلی خواننده اپرا و دبیر جشنواره به همراه دو تن از موسیقیدانان گیتی را که برای هنبازی در این جشنواره به تهران آمده‌اند به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتند. این جشنواره از ۱۹ تا ۲۶ خرداد ماه برگزار می‌شود.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد از سال ۱۳۴۵ که نخستین خودروی "پیکان" دستآورد قرارداد میان شرکت سهامی کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال و کرایس انگلستان (روتس) به بازار آمد، صنعت خودروسازی ایران پیشرفت‌های چشمگیری کرده است. در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ دستگاه پیکان از کارخانه‌های ایران ناسیونال بیرون آمده و در برنامه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی ۱۲۵٫۰۰۰ دستگاه خودرو پیش بینی شده است. ایران ناسیونال در کنار تولید خودروی پیکان، با همکاری کارخانه دایملر بنز آلمان اتوبوس و کامیون‌های سبک می‌سازد. این کارگاه‌های مونتاژ بزرگترین کارگاه ایی است که در بیرون آلمان غربی بنیان نهاده شده است.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به دنبال برقراری پرواز هواپیماهای ایرباس "هما" به تبریز، پروازهای مستقیم ایرباس "هما" به رضاییه، تبریز و مشهد به راه افتاد. تیمسار سپهبد علی محمد خادمی رییس هیات مدیره و مدیرعامل هواپیمایی ملی ایران گفت: پیشرفت‌های اخیر ایران باعث غبطه و حسد بسیاری از کشورهای جهان گردیده و این حسودان از عامل اصلی این پیشرفت‌ها که ایمان به همدلی و تعاون در راه سازندگی ایران تحت رهنمودهای رهبر خردمند ایران است غافل مانده‌اند. چه خوب است به جای آنکه خراب کنیم سازنده باشیم و به جای آنکه به مفهوم ویرانگری فکر کنیم همه ما فعل ساختن را صرف کنیم، یعنی بسازم، بسازی، بسازد، بسازیم، بسازید، بسازند.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ با سرمایه‌ای برابر با ۱٬۴۴۱٬۷۰۰٬۰۰۰ ریال (یک میلیارد و چهارسد و چهل و یک میلیون و هفتصد هزار ریال) پانزده یکان تولیدی و صنعتی در آذربایجان شرقی به راه می‌افتند: یکان تولید پرده توری به گنجایش ۵۰۰٬۰۰۰ متر مربع و با سرمایه ۲۸۵ میلیون ریال در تبریز، یکان تولید پرده کرکره به گنجایش ۹۰٬۰۰۰ متر مربع در تبریز با سرمایه ۱۴ میلیون ریال، سه کارخانه قند حبه اتوماتیک به گنجایش ۷۵۰۰ تن در تبریز و بناب و با سرمایه ۸۵ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال، دو کارخانه قند کلوخ به گنجایش ۸۱۰۰ تن و با سرمایه ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در بناب و بستان آباد، یکان دوخت لباس به گنجایش ۲۱٬۰۰۰ دست لباس مردانه، زنانه و بچگانه با سرمایه ۲۱۶ میلیون ریال در تبریز، یکان تولید آهک هیدراته و پاکتی به گنجایش ۷۰ تا ۱۵۰ تن با سرمایه ۵۵۰ میلیون و پانصد هزار ریال در صوفیان. یکان آردسازی به گنجایش ۹۰۰ تن با سرمایه ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در تسوج ، واحد تولید ابزار کشاورزی به گنجایش ۱٬۶۲۰٬۰۰۰ بیل و کلنگ و ارابه دستی با سرمایه ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در تبریز ، یکان بیسکویت سازی به گنجایش ۱۵۰۰ تن با سرمایه ۶۲ میلیون ریال در تبریز و یکان ریسندگی پشم خامه قالی به گنجایش ۵۰۰ تن با سرمایه ۱۱۳ میلیون ریال در بناب.

۲۰ خرداد ۲۵۳۷ انجمن دیابتی ایران به آگاهی رساند که هفته آینده کودکان و دانش‌آموزان دیابتی برای آموزش و درمان در « دهکده دیابتی‌ها در مشکین آباد کرج » به رایگان پذیرفته خواهند شد. این کودکان در درازای ده هفته شبانه روزی آموزش تزریق انسولین، آزمایش ادرار و کنترل قند خون خواهند دید. در این دهکده کتابخانه، زمین‌های ورزشی، استخر شنا، سالن سینما وجود دارد.

شاهنشاه و امیر بحرین در میدان شهیاد
شاهنشاه و شهبانو و امیربحرین در میهمانی کاخ نیاوران
شاهنشاه آریامهر و امیربحرین

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به فراخوان شاهنشاه آریامهر امیر بحرین برای یک دیدار چهار روزه وارد تهران شد.[۲] این سومین دیدار امیر بحرین از ایران است. شاهنشاه آریامهر در فرودگاه مهرآباد از میهمان گرامی والاحضرت شیخ بن سلمان آل خلیفه امیر دولت بحرین پیشباز رسمی کردند. پس از انجام آیین رسمی پیشباز شاهنشاه آریامهر و امیر بحرین با کالسکه سلطنتی رهسپار میدان شهیاد شدند. در میدان شهیاد شهردار پایتخت پیشکش‌های مردم و کلید طلایی شهر تهران را به والاحضرت امیر بحرین داد. آنگاه شاهنشاه آریامهر و امیر بحرین با هلی‌کوپتر به سوی کاخ گلستان پرواز کردند. ۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ از سوی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر میهمانی شامی به سرفرازی ورود میهمان گرامی در کاخ نیاوران داده شد. شاهنشاه در سر میز شام بیاناتی فرمودند.[۳]

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیر راه و ترابری ده لنگرگاه نوینی که در چارچوب پروژه بزرگ گسترش بندر شاهپور از سوی " دومه - هدیش - هامون " ساخته شده است را گشود. با این کار گنجایش بندر شاهپور دو برابر شد و بندر شاهپور در رده پهناورترین بندر ایران و یکی از بزرگترین و مدرنترین بندرهای جهان گردید.

۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ علی ناصر محمد نخست وزیر یمن جنوبی در عدن برای سیزدهمین سالگرد شورش « ظفار » ایالت جنوبی عمان گفت که در پشتیبانی کشور وی از شورشیان به رهبری جبهه مارکسیستی خلق برای آزادی عمان (ظفار) کوتاهی نشده است. جبهه خلق برای آزادی عمان که تا پیش از شکست خوردن در سال ۱۹۷۵ کنترل بیشتر منطقه ظفار را در دست داشت نیز در بیانیه‌ای به سبب سیزدهمین سالگرد شورش در ظفار و یورش کمونیست‌ها به آگاهی رساند که نبردش را با وجود شکست‌ها پیش خواهد برد. شورشیان تروریست و دست چپی ظفار که از سوی رژیم مارکسیست یمن جنوبی پشتیبانی می‌شوند در سال ۱۹۷۵ از ارتش سلطان قابوس فرمانروای عمان که از پشتیبانی نیروهای ارتش ایران برخوردار بود شکست خوردند. نخست وزیر یمن جنوبی در سخنرانی خود افزود که بودن ایرانیان در عمان تهدیدی برای آنهاست. چین که چندین سال یکی از پشتیبانان اصلی شورشیان ظفار بود، ماه گذشته حکومت سلطان قابوس را به رسمیت شناخت.

۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که از مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی همه کارمندان دولت در تهران می‌توانند از سرویس رفت و آمد رایگان بهره‌مند شوند. بیش از ۷۰۰ اتوبوس افزون بر اتوبوس‌های کنونی اداره‌ها و سازمان‌های دولتی ویژه جا به جا کردن کارمندان می‌شود. با آغاز کار سازمان حمل و نقل کارمندان دولت، این گروه خواهند توانست خودروهای خود را کنار گذاشته و برای رفت و آمد به رایگان سوار اتوبوس‌های این سازمان شوند.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ در بزرگترین " قرارداد قرن" عربستان سعودی ۲۴ میلیارد دلار اسلحه، تانک، هلیکوپتر و یک شبکه بزرگ رادار از فرانسه خریداری می‌کند. این معامله دستاورد دیدار ملک خالد پادشاه عربستان با ژیسکار دستن در ماه گذشته ماه مه در فرانسه بود.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان مرکز کنترل شبکه مترو در خیابان شاهرضا چهارراه کالج بزودی آغاز می‌شود. این مرکز از سوی سازمان راه‌آهن شهری تهران و حومه و با همکاری وزارت نیرو ساخته می‌شود. مناقصه خط دوم متروی تهران نیز به زودی آغاز می‌شود. خط دوم مترو از تهران پارس آغاز و پس از گذشتن از خیابان آیزنهاور به سوی شمال غربی تهران پیش می‌رود. بررسی‌ها برای راه اندازی خط‌های سه و چهار از سوی مهندسین مشاور سازمان راه‌آهن زیرزمینی در دست انجام است. هم اکنون بتون ریزی ۲۷۰۰ متر از خط نخست مترو از شهستان پهلوی تا بازار که دربرگیرنده ۴ ایستگاه می‌باشد انجام می‌شود و کارهای خاکبرداری بخش‌های دیگر در چهار ماه آینده آغاز خواهد شد. برنامه‌های ساختن مترو در تهران زمان‌بندی شده است و هیچگونه دیرکردی در آن وجود ندارد.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تهرانی روزی یک میلیون و ۶۰۰ کیلو مواد پروتیینی همانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، فرآورده‌های شیر، کنسرو، کالباس و سوسیس و ۳ میلیون کیلو نان و میوه و جبوبات و برنج می‌خورند.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده وزیر بهداری درباره برنامه‌های آموزشی گفت با دو دانشگاه امریکایی قرارداد آموزش پزشک بسته‌ایم و کارشناسان امریکایی را برای آموزش پزشکان عمومی به ایران می‌آوریم، تاکنون ۱۸ هواپیمای یک موتوره خریداری کرده‌ایم که میان روستاها پخش خواهد شد. خلبانان این هواپیماها را از میان تکنسین‌های آمبولانس‌ها برمی‌گزینیم. دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده افزود تا پایان سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی اورژانس زمینی و هوایی در ایران خواهیم داشت.

بهوسلاو شنویک وزیر امور خارجه چکسلواکی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
تمبر دهمین سالگرد لژیون خدمتگزاران بشر
دستینه شدن موافقتنامه شرکت تکنولوژی پیشرفته ایران با آلمان غربی
شاهنشاه و شهبانو و پایوران کشوری و لشکری در فرودگاه مهرآباد
شاهنشاه از خوان کارلوس پیشباز رسمی می‌کنند
خوان کارلوس و ملکه سوفیا در میهمانی کاخ نیاوران

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ بهوسلاوشنویک [۴] وزیر امور خارجه چکسلواکی برای یک دیدار رسمی ۴ روزه وارد تهران شد. وی در فرودگاه مهرآباد گفت که آورنده پیامی ویژه از سوی پرزیدنت چکسلواکی برای شاهنشاه ایران می‌باشد وی افزود که ما در سطح سیاسی پیوندهای خوبی با ایران داریم و در زمینه اقتصادی همکاری‌های سازنده‌ای نیز بین دو کشور وجود دارد و چکسلواکی بزرگترین قرارداد را با یک کشور غیرکمونیست همانند ایران در زمینه گاز دستینه کرده است. ۲۳ خرداد ماه وزیر خارجه چکسلواکی در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی باریافت و پیام ویژه « گوستاو هوزاک » را به شاهنشاه آریامهر داد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر به مناسبت دهمین سالگرد بنیان سازمان خدمتگزاران بشر هموندان اجرایی این سازمان را پذیرفتند. دبیرکل سازمان گزارش رسایی از کارهای لژیون در درازای این ده سال را به آگاهی همایونی رسانید. شاهنشاه آریامهر کوشش‌های هموندان لژیون را گرامی داشتند و دستور آموزش نیازین برای گسترش کارهای لژیون را دادند. در این روز هم چنین سومین نشست شورای عالی لژیون خدمتگزاران بشر به ریاست امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی و با بودن وزیران آموزش و پرورش و کشاورزی و عمران روستایی و ۵۰ تن از نمایندگان لژیون‌های پرکار و کوشا در سراسر کشور برگزار شد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ تشریفات کل شاهنشاهی به آگاهی رساند که با فراخوان ملکه انگلستان والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران از روز سه شنبه ۳۰ خرداد ماه تا ۶ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به انگلستان می‌روند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در نشستی در دفتر دکتر رهنوردی استاندار یزد بنیان دانشگاه یزد به آگاهی همگان رسانده شد. دانشگاه یزد در زمینی به پهنه ۲ میلیون متر مربع از زمین‌های دولتی در کنار مرکز رادیو و تلویزیون یزد و با کمک مالی نیکوکاران ساخته می‌شود. در این نشست نماینده دانشگاه پهلوی و یکی از نیکوکاران این شهر نیز بودند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ محاکمه ۱۰ دانشجوی دانشگاه اسپهان که شهر اسپهان را ویران ساخته و شیشه شکسته بودند در دادگاه جنایی این شهر آغاز شد. نام‌های این انیرانیان دانشجو: بهرام حیدریان، احمد رشیدی، دشت بیاتی، مهرداد موسوی، محمد حسین انصاری ابیجانی، علی سپهری، علی احمدی، محسن شکاری، عباس خیرزاده و غلامرضا رضایی می‌باشد. دادخواست بنا بر ماده ۲۶۱ قانون مجازات عمومی از سوی دادیار دادسرای اسپهان درخواست شده است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ روشنفکران پیشنهاد کرده‌اند که به جای بوجود آمدن یک گروه اندیشمند درون حزب رستاخیز یک نهضت سیاسی نیرومندتر روشنفکری با برخورداری از نفوذ سیاسی بیشتر ایجاد شود!!

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ از سوی وزارت نیرو به آگاهی رسانده شد که شرکت‌های آب و برق در ۸ شرکت درهم می‌شوند و گستره وظیفه و شهرهای زیر سرپرستی شرکت آب و برق بازبینی می‌شود. پیاده کردن پروژه کارانه در شرکت‌های آب و برق و برقراری حقوق تشویقی نیز بررسی شد. بر پایه این پروژه کار کارکنان ارزشیابی خواهد شد و پرداخت هر گونه مزایا به کارکنان شرکت آب و برق بر پایه ارزشیابی کار آنان خواهد بود. این پروژه دربرگیرنده حقوق کارانه، روال نوین پرداخت فوق العاده اضافه کاری (بیش مزد) ، پرداخت فوق العاده نوبت کاری، فوق العاده خدمت و سختی شرایط کار و هم چنین خدمات رفاهی چون بیمه درمانی نوین، بیمه حوادث، وام ، بهره مندی از وسایل نقلیه و پس انداز، پرداخت کمک‌های غیرنقدی، بهر مندی از تاسیسات رفاهی شرکت‌های آب و برق می‌باشد. کار این شرکت‌ها در سوی بازرگانی کردن آنها ریخته می‌شود تا شرکت‌های آب و برق خودکفا شوند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ سازمان استانداری‌ها دگرگون می‌شود. بررسی برای سازمان دهی نوین استانداری‌ها و استان مرکز آغاز شده است. از آنجا که سازماندهی نوین استان مرکز بر پایه عدم تمرکز ریخته می‌شود، این الگویی برای استانداری‌های دیگر نیز خواهد بود.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ پس از نخستین خاکبرداری‌ها در « درودگاه » برازجان، کاخ‌ها و یک شهر هخامنشی از زیر خاک بیرون آمد، گردایه‌ای که پس از تخت جمشید پهناورترین منطقه دربرگیرنده ساختمان‌های هخامنشی است. « درودگاه » که به تخت جمشید دوم دگرگون خواهد شد در ۵۰ کیلومتری آبهای شاخاب پارس قراردارد. این مسافت پیشتر ۲۵ کیلومتر بوده ولی با واپس نشینی آب‌های شاخاب پارس در درازای ۲۵ قرن گذشته دو برابر شده است. پادشاهان هخامنشی این منطقه را پایگاه نیروی دریایی ایران در شاخاب پارس قرارداده بودند. درودگاه دارای آن چنان مرکزیتی بوده که همه راه‌های زمینی و دریایی منطقه را چون راه شاهی تخت جمشید - شوش و ملا تخت جمشید - شوش بابل - شوش تخت جمشید - شوش هگمتانه (همدان) کنترل می کرده است.

۲۳ خرداد ما ۲۵۳۷ ملکه الیزابت انگلستان و همسرش پرنس فیلیپ از ایران و چند کشور در شاخاب پارس چون کویت و قطر و شماری از امارات شیخ نشین کناره شاخاب پارس در بهار ۲۵۳۸ شاهنشاهی دیدار خواهند کرد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس کل راه آهن دولتی ایران در گفتگویی با خبرنگاران به آگاهی رساند که برقی کردن راه آهن تبریز - تهران آغاز شده است و در شش ماهه دوم سال از آن بهره برداری خواهد شد. وی افزود که پروژه‌های راه آهن برقی بندر شاهپور به تهران و راه آهن برقی بندرعباس به کرمان بزودی به راه خواهند افتاد. پروژه‌های دیگر برقی کردن راه آهن: تهران - قم - کرمان و تهران - مشهد و تهران- تبریز می‌باشد و هم چنین راه آهن دولتی امسال ۳۵۰ دستگاه واگن، رستوران، یخچال از کشورهای آلمان؛ رومانی و فرانسه خریداری می‌نماید. وی در پایان گفت که پروژه‌های راه آهن تبریز - مشهد، شهرهای جنوبی کشور به مشهد، کرمان و اسپهان به مشهد نیز در دست بررسی است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ تونی فرنجیه فرمانده جنگجویان ارتش آزادی‌بخش زغرتا و خانواده اش در طرابلس مرکز اداری شمال لبنان به دست فالانژیست‌ها کشته شدند. تونی فرنجیه پسر سلیمان فرنجیه ریاست جمهوری لبنان است که در سال ۱۹۷۶ کناره‌گیری کرد، پیوندهای فرنجیه و هواداران او با دو حزب دیگر راستگرای مسیحی این کشور؛ حزب فالانژیست به رهبری پیر جمایل و حزب ناسیونال لیبرال به رهبری کامیل شمعون از آغاز سال ۱۹۷۸ رو به تیرگی گزارد. کمال جنبلاط رهبر نیروهای ترقی‌خواه لبنان نیز چندی پیش به قتل رسید.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ بازار فرش‌های دست باف مرغوب و گرانبها بالا گرفت. بر پایه گزارش گمرک ایران در دو ماهه نخست سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از ۷۳۹ تن فرش به ارزش ۷۷۹ میلیون ریال به خارج از کشور صادر شده است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ نادر حکیمی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت کارون به آگاهی رساند که ۱۰۰٫۰۰۰ تُن شکر امسال بر تولیدات داخلی افزوده می‌شود و ایران یک گام نوین در خودکفایی فرآورده‌های خوراکی خود برخواهد داشت. با بهره برداری از ۸۰۰۰ هکتار زمین‌های زیر کشت نیشکر کشت و صنعت کارون، سالانه ۶۰۰۰ هکتار به زمین‌های زیر کشت افزوده می‌شود. کارخانه نیشکر کارون یکی از بزرگترین کارخانه‌های نیشکر در گیتی است و روزانه بیش از ۲۰٫۰۰۰ تن نیشکر را به ۲۰۰۰ تن شکر دگرگون می‌سازد. افزون بر این، پالایشگاه کارخانه می‌تواند روزانه ۸۵۰ تن شکر خام را پالایش نماید.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ موافقتنامه تشکیل شرکت تکنولوژی پیشرفته ایران میان شرکت ملی نفت ایران، بانک عمران، دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با کمپانی پرآوازه مسر اشمیت بولکو بلوم [۵] آلمان غربی در اداره مرکزی شرکت ملی نفت ایران دستینه شد. این شرکت در اجرای دستورات شاهنشاه آریامهر در نیاز به برنامه‌ریزی گسترده برای انتقال هرگونه تکنولوژی خارجی به ایران سازمان یافته است. کارهای کمپانی ام بی بی در زمینه ساخت ماهواره و هواپیمای ارباس و هلیکوپتر و تجهیزات صنایع فضایی و ارتباطات زمینی و ترابری و ایجاد تکنولوژی پیشرفته در زمینه بهره‌گیری از انرژی خورشیدی و لیزر می‌باشد. شرکت تکنوژی پیشرفته ایران ۶۵٪ سهام آن، از آنِ گروه سهامداران ایرانی و ۳۵٪ از آن موسسه‌ام بی بی می‌باشد.

۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ اعلیحضرت خوان کارلوس و ملکه سوفیا پادشاه و ملکه اسپانیا برای یک دیدار رسمی وارد تهران شدند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در فرودگاه مهرآباد از میهمانان گرامی ایران پیشباز رسمی کردند. رییس مجلس سنا و مجلس شورای ملی، وزیر دربار شاهنشاهی و بزرگان عالی کشور در این آیین بودند. در این سفر وزیر خارجه اسپانیا، شماری از پایوران دولتی و درباری پادشاه و ملکه اسپانیا را همراهی می‌نمایند. از سوی اعلیحضرتین میهمانی شامی به افتخار پادشاه و ملکه اسپانیا داده شد که در آن شماری از خاندان سلطنتی و بلندپایگان کشوری نیز فراخوانده شده بودند. شاهنشاه آریامهر در سر میز شام پس از خوش‌آمد به پادشاه و ملکه اسپانیا بیاناتی ایراد فرمودند:[۶]

...از ۱۲ قرن پیش که مهاجرت پارسیان به اسپانیا آغاز شد از همان موقع انتقال فرهنگ و ادب ایرانی به آن کشور و پایه گزاری موسیقی ایرانی در اسپانیا به نام « موسیقی اندلس » و هم چنین تدریس زبان پارسی در هفت قرن پیش در آن کشور آغاز شد و در تمام این دوره روابط سیاسی نیز بین ایران و اسپانیا برقرار بود. این موارد فقط نموداری از مظاهر سابقه کهن ارتباط دو ملت ایران و اسپانیا است که اکنون با همکاری‌های گسترده دو کشور در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی تحرک تازه‌ای یافته است. این تحرک اصولا وجه مشخص آن جهش صنعتی و افتصادی است که دو سرزمین ما در سالیان اخیر نمونه‌های بارزی از آن بوده‌اند و هستند.
هوانگ هوا وزیر خارجه جمهوری خلق چین در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
والاحضرت اشرف و وزیر خارجه چین
تمبربادبود همکاری عمران منطقه‌ای
علیاحضرت شهبانو در بازدید از موزه نیروی دریایی بندرپهلوی
کنفدراسیونی‌ها سینما کسری پر از تماشاچی را آتش زدند
هجدهمین سالگرد موسسه استاندارد و تحقیقات صنتعی

۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ هجدهمین سالروز بنیان موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برگزار شد. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در سال ۲۵۱۹ [ برابر با ۱۳۳۹ خورشیدی] بنیان شد و با همکاری دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی آغاز به بررسی و نوشتن مقررات و استانداردهای فنی و ایمنی نمود. امروز بیش از یک صد هزار دانشمند و کارشناسان و مهندسان برجسته در کمیته‌های فنی سازمان بین المللی استاندارد (ایزو) کار می‌کنند.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ مهندس دیبا رییس کل راه آهن دولتی ایران و مدیران کل اجرایی و اداری نواحی و مرکزی از کارهای ساختمانی شرکت بار - مسدس - زهل اجرا کنندگان پروژه دپولکوموتیو راه آهن تبریز - جلفا بازدید کردند. گسترش جاده‌ها و راه‌های کشور همگام با پیشرفت تکنولوژی مدرن یکی از آرمان‌های ملی در دست یابی به جایگاه کشورهای پیشرفته دنیا می‌باشد. در رسیدن به این آرمان ملی بخش خصوصی نیز سهم به سزایی دارد. هم چنین وزیر مسکن و شهرسازی در اجرای دستورهای شاهنشاه آریامهر در پشتیبانی از صنایع بخش خصوصی از کارخانه خانه سازی ایرداک تبریز بازدید کرد. کارخانه خانه سازی ایرداک با بهره‌گیری از کمک‌های دولت در ساختن ۱۰۰۰ خانه و آپارتمان کار خود را آغاز کرد.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس هیات مدیره بانک توسعه صنعتی در پیام خود به مجمع عمومی به آگاهی رساند که سرمایه‌گذاری‌های بانک توسعه صنعتی و معدنی ۲۷٫۳٪ افزایش یافته است و بانک دارای ۱۲ میلیون سهم و بیش از ۸۰۰۰ سهامدار است.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ در مسابقه‌های اسبدوانی انجمن سلطنتی اسب گنبدکاوس محمد سودآور با اسب طاهر جام اعلیحضرت رضا شاه کبیر را بُرد.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ « هوانگ هوا » وزیر خارجه جمهوری خلق چین وارد تهران گردید [۷] و از سوی عباس خلعتبری وزیر خارجه و سفیر چین در دربار شاهنشاهی و شماری از دیپلمات‌ها در تهران و بلندپایگان وزارت خارجه پیشباز شد. ۲۶ خرداد ماه عباس خلعتبری در میهمانی ناهاری که در باشگاه وزارت امور خارجه به افتخار هوانگ هوا داد پس از خوش آمدگویی و یادآوری پیوندهای تاریخی و فرهنگی و اقتصادی و سیاسی دو کشور دو کشور گفت: این روزها در کشورهای اطراف و نزدیک ما و نیز افریقا بر اثر دخالت‌های بیگانه اوضاعی بوجود آمده که صلح را به خطر انداخته است و در چنین وضعی تبادل نظر بین دو کشور دارای اهمیت به سزایی است.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ بامدادان هوانگ هوا با جمشید آموزگار نخست وزیر دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار سرپرست اداره هفتم سیاسی وزارت خارجه و سفیر جمهوری خلق چین در دربار شاهنشاهی نیز بودند. در این روز هوانگ هوا وزیر خارجه جمهوری خلق چین در کاخ سعدآباد به پیشگاه شاهنشاه باریافت. در این باریابی گفتگوهای مهمی درباره نفود شوروی در خاورمیانه و افغانستان و عراق انجام پذیرفت. شاهنشاه آریامهر ناهار را با هوانگ هوا خوردند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیز میهمانی شامی برگزار کردند. در این میهمانی وزیر خارجه ایران، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان و شماری از بلندپایگان کشوری فراخوانده شده بودند. هوانگ هوا در مصاحبه‌ای در تهران گفت که کشورهای جهان سوم باید با ممالک غربی بر ضد اتحاد شوروی متحد شوند. دنیای سوم باید دشمن مشترک را بشناسد و برای ایستادگی کردن در برابر آن آماده شود. آشکار است که منظور من شوروی است، این شوروی است که سودای تسخیر سراسر جهان را در سر دارد ... - هوانگ هوا ساعت ۲۳ از تهران به سوی پکن پرواز کرد.

۲۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ محمود جعفریان [۸] قائم مقام دبیرکل حزب رستاخیز در یک حوزه حزبی سخنان تندی علیه مخالفان بیرون از حزب رستاخیز و ادعاهای واهی آنها درباره آزادی و چالش‌های دیگر گفت: کسانی که در دوران انقلاب وظایف شغلی خودشان را به بدترین نحو انجام داده‌اند و امروز مملکت گرفتار نتایج کارهای آنهاست مدعیند می‌خواهیم حزب و دولت را اصلاح کنیم! در فرهنگ سیاسی این عوام فریبان، روشنفکر یعنی کسی که اعتقاد و ایمان ملی را به یاس ملی مبدل می‌سازد و هر کوششی را تخطئه کند. از اینها باید پرسید مگر امروز حزب کارش را آغاز کرده است؟ در این مدت سه سال و چند ماه کجا بودید؟ منظورم شما روشنفکران انگشت شمار و عوام فریب هستید. هر وقت که دعوتتان کردند فکر کردید که به میهمانی می‌روید و باید در صدر مجلس بنشینید. چرا با مردم روبرو نشدید؟ من امروز می‌خواهم درباره معرفی مخالفان رستاخیر و نسبت‌هایی که مخالفان به فعالان حزب می‌دهند سخن بگویم. مخالفان حزب به چند دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول گروهی هستند که ایران را دشمن می‌دارند و با نظام شاهنشاهی مخالفند، همیشه کوشیده‌اند میان شاه و ملت نفاق و تفرقه بیاندازند و به خصوص اعتماد مردم را نسبت به شخصیت‌های ملی و سیاسی متزلزل سازند ... و این کاریست که بیگانگان و عوامل سرسپرده آنهااز پنجاه و هفت سال پیش که ایران را در دست ندارند آغاز کرده‌اند. دسته دوم کسانی هستند که با نظام شاهنشاهی مخالف نیستند اما مخالف دولتند و بیم دارند که موفقیت رستاخیز به مفهوم موفقیت دولت باشد. این نوع طرز فکر از محدود اندیشیدن و کوته نظری سرچشمه می‌گیرد. دسته سوم کسانی هستند که در نظام ارزش فرهنگ سیاسی غرب رشد و نمو یافته‌اند به گونه‌ای که جز الگوهای غربی چیزی در ذهن ندارند و حتی در قلمرو رستاخیز یک جناح را یک حزب می دانند. دسته چهارم مارکسیست‌ها هستند که باید آنها را جزو گروه اول به حساب آورد. با این توضیح که هنوز امیدوارند که کوشش‌های گروه‌های دیگر برای شکست دادن رستاخیز به نتیجه برسد لذا نتیجه را انتظار می‌کشند و چنانکه می دانیم مارکسیست‌ها همیشه کوشش می‌کنند که جنبش‌های ملی را از پای درآورند و یا اگر موفق نشوند وارد آن حرکت‌ها و جنبش‌ها و سازمان‌ها شوند و آنها را از درون متلاشی کنند یا به طرف هدف‌های خود بکشانند. ... من در پی هر سخنرانی یک شب نامه را انتظار می‌کشم و به نظر می‌رسد که قریبا باید در انتظار روزنامه باشیم این شب نامه‌ها اگر به عنوان مقام شامخ سلطنت یا دولت باشد می‌نویسند جعفریان توده ایست، اگر میان دانشجویان در داخل و خارج پخش شود می‌نویسند ساواکی است و با توجه به معروفیتی که در جهان عرب به دلیل سخنان و تفسیرهایم در این کشورها دارم روزنامه هاییکه به نام‌های مختلف پخش می‌شود می‌نویسند جعفریان عامل دربار است، به سایر اداره کنندگان حزب نیز به انحا و اشکال دیگر نسبت‌هایی می‌دهند. ... من سرافرازم که نوکر شاه و وطنم هستم و سرافرازم که مرا عضو سازمان‌های امنیت کشورهای خارجی نمی دانند.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو سفر با هواپیمای بویینگ ۷۰۷ نیروی دریایی و در میان شور پیشبازکنندگان روحانیون، قضات، کشاورزان دانشگاهیان و کارگران و نمایندگان طبقه‌های گوناگون مردم گیلان وارد رشت شدند. شهبانو در بندر پهلوی موزه دریایی را گشودند و از تاسیسات آموزشی نیروی دریایی شاهنشاهی دیدن کردند. آیت الله ضیا ضیابری به نمایندگی از سوی روحانیون به شهبانو خوش آمد گفت و ۱۴ تن نمایندگان روحانیون را که از دور دست آمده بودند به پیشگاه علیاحضرت شناساند. آنگاه علیاحضرت در برابر دانشگاهیان دانشگاه گیلان از کلاس‌ها و آزمون‌های دانشگاه پرسیدند. کشاورزان گیلان نیز در فرودگاه برای خوش‌آمدگویی آمده بودند و کشاورزی از خانه فرهنگ روستایی از زندگی روستاییان برای علیاحضرت گفت. در برابر انبوه هموندان انجمن‌های ملی شهبانو از وضع آب و آبرسانی پرسیدند. علیاحضرت پس از گفتگو با نمایندگان طبقات مردم رشت با هلیکوپتر به بندر پهلوی پرواز کردند و موزه دریایی کشور ایران را که با بهره‌مندی از سندها و مدرک‌هایی که در کاخ اختصاصی اعلیحضرت اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ تکمیل شده است را گشودند. در اشکوب بالای این کاخ اتاق کار و خواب اعلیحضرت رضا شاه است که به همان چیدمان اصلی نگهداری شده است. علیاحضرت به هنگام بازدید از موزه دستور فرمودند که تاریخ نیروی دریایی شاهنشاهی به بهره‌گیری از سندها و مدرک‌هایی که در دنیا وجود دارد نوشته شود. علیاحضرت پس از توشیح دفتر موزه دریایی از ناو سلطنتی شهسوار دیدن کردند و ناهار را در بندر پهلوی خوردند. آنگاه از تاسیسات نیروی دریایی در بندر پهلوی بازدید کردند. سپس با هلیکوپتر از لاهیجان دیدن کردند و دستوراتی درباره دانشگاه فرح پهلوی که در لاهیجان ساخته خواهد شد دادند. در پاسخ به پرسش‌ها درباره ولیعهد ایران، شهبانو فرمودند: تحصیلات ولیعهد در قسمت نیروی هوایی خواهد بود که بعدا رسما اعلام می‌شود.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که درآمد سرانه کشور ۲۲۵۰ دلار می‌باشد و در پنج سال آینده ۳۰۰۰ دلار و در ده سال آینده ۴۰۰۰ دلار نزدیک به درآمد سرانه کشورهای پیشرفته امروزی خواهد رسید. در درازای ده سال آینده در سراسر کشور بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری می‌شود. در برنامه سرمایه گذاری دولت ساختن راه، راه آهن، بندرها، فراهم ساختن نیروی برق آب مسکن و مدرسه سازی و بیمارستان و گسترش پاره‌ای از صنایع پایه مانند نفت، ذوب آهن، پتروشیمی و ماشین سازی جای دارد. بر پایه آخرین گزارش بانک مرکزی میزان ذخایر ارزی ایران ۱۲ میلیارد است و در میان کشورهای پیشرفته جهان مقام هفتم را دارد.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ بزرگترین پروژه آبیاری کشور میان دولت و یک کمپانی ایرانی دستینه شد. قرارداد شبکه آبیاری ۹۰۰۰ هکتار از زمین‌های دشت مغان با بودجه‌ای برابر با ۷۷۰ میلیون ریال از سوی مهندس موسوی مدیر عامل سازمان آب و برق به نمایندگی از وزارت نیرو و با بودن تیمسار شفقت استاندار آذربایجان شرقی با مهندس کیاور مدیر عامل کمپانی پمپیران در تبریز دستینه شد. این نخستین بار است که چنین پروژه بزرگی از سوی دولت به یک کمپانی ایرانی واگذار می‌شود.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیران نفت کشورهای هموند اوپک در ژنو گردهم آمدند و در نخستین کنفرانس خود که دو بار در سال برگزار می‌شود بر سر یافتن راه‌هایی برای توختن (جبران) آسیب‌های مالی وارده از کاهش ارزش دلار که سبب کاهش قدرت خرید درآمدهای کشورهای اوپک شده است دیدگاه‌های ناهمگونی داشتند. ولی همگی هم سخن شدند که تا پیش از سال ۱۹۷۹ میلادی افزایشی در بهای نفت نخواهندداد.

-

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ سینما کسری در برخوردگاه خیابان بهار و شاهرضا را در سانس شب ساعت ۲۰ که سینما پر از تماشاچی بود را انیرانیان به آتش کشیدند. در این آتش سوزی دو تن از تماشاچیان در سینما دچار خفگی شدند و درگذشتند و فرامرز عزیززاده فرمانده ایستگاه ۲ آتش نشانی نیز دچار دودزدگی شد که به بیمارستان برده شد. مغازه‌های کنار سینما کسری نیز سوختند.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ جاده ابریشم بار دیگر با بودن ضیاءالحق و کنگ پیائو معاون نخست وزیر چین در راولپندی گشایش یافت. این شاهراه که از میان کوه‌ها و دره‌های سخت و دشوار می‌گذرد در درازای پانزده سال با کوشش شبانه روزی ده هزار کارگر چینی ساخته شد. این شاهراه بزرگ جمهوری خلق چین را از راه قره فوروم به پاکستان پیوند می‌دهد و جاده تاریخی ابریشم نام دارد، این جاده چین را به خاورمیانه پیوند می‌دهد.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت پنج و نیم بامداد بیش از پانزده تن دانشجوی دانشگاه فردوسی که رخک بر چهره داشتند به دانشگاه یورش بردند و با بنزین اتاق ترانسفورماتور برق دانشکده علوم را آتش زدند و سپس اتاق نگهبانی و خواب نگاهبانان دانشگاه را به آتش کشیدند و یکی از نگهبانان را کشتند و دو تن دیگر زخمی شدند. انیرانیان سپس شیشه‌های دانشگاه را شکستند و متواری شدند. حال یکی از زخمی شدگان بسیار ناگوار است.

بن‌مایه‌ها