برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی ششم ۲۵۳۷ - ۲۵۴۱ شاهنشاهی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی ششم/ سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی خرداد ماه تا امرداد ماه
آیین سلام رسمی نوروزی ۲۵۳۷ شاهنشاهی در پیشگاه اعلیحضرتین کاخ گلستان
شاهنشاه و شهبانو در آیین نوروزی با هیات دولت
ShahanshahNoroozCeremony2537b.jpg
RialAccreditedIMF7Farvadin2537.jpg
StampNorooz2537Shahanshahi1.jpg
StampNorooz2537Shahanshahi2.jpg
شاهنشاه در بازدید از گردایه پتروشیمی ایران و ژاپن، نوروز ۲۵۳۷ شاهنشاهی
معینیان در بازگشت شاهنشاه از جزیره کیش گزارش می‌دهد
نهاوندی در بازگشت شهبانو گزارش می‌دهد
دانشجویان آشوبگر دانشگاه صنعتی آریامهر در برابر دادگاه
کارگران قم جانبازی خود را اعلام می‌کنند

برنامه عمرانی ششم

برنامه عمرانی ششم برنامه‌ریزی شده برای سال‌های ۲۵۳۷ شاهنشاهی تا ۲۵۴۱ شاهنشاهی می‌باشد.[۱] در این طرح ایران به سه محور بخش می‌گردد. محور مرکزی شیراز، اسپهان، تهران و تبریز را در بردارد. محور خاوری چاه‌بهار را از راه زاهدان، مشهد تا سرخس در بر می‌گیرد و محور باختری خرمشهر، مهران، ایلام، کرمانشاه و سنندج به سوی رضاییه را زیر پوشش خود دارد. بودجه‌های هنگفتی برای توسعه تمامی شهرهایی که در راه هر یک از این سه محور قرارداشتند اختصاص داده شد. برنامه عمرانی ششم برای جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به تهران و اسپهان پایه‌ریزی شد. بدین روی کوشش می‌شود که همه مردم ایران از سرویس‌های آموزشی، بهداشتی، رفاهی، فرهنگی و ورزشی و غیره همانند سرویس‌های پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ ایران برخوردار شوند. با به پایان رسیدن برنامه عمرانی ششم ایران به دروازه‌های تمدن بزرگ خواهد رسید. در ایران عصر تمدن بزرگ، از عوامل مخرب و منفی دیرینه یعنی فقر، جهل، بی‌سوادی، فساد، استثمار، تبعیض و امثال آن‌ها نشانی باقی نخواهد بود. گسترش فعالیت‌ها و خدمات بهداشتی، حداکثر تندرستی و نیرومندی بدن را تا آنجا که دانش و امکانات اجازه دهد، برای هر فرد ایرانی تامین خواهد کرد و تعمیم آموزش و دانش همین فرد را از حداکثر سلامت روحی و فکری، باز هم تا آنجا که امکانات اجازه دهد، برخوردار خواهد ساخت. هر ایرانی در هر شرایط فردی و اجتماعی، ار لحظه تولد تا زمان مرگ، در زیر پوشش انواع بیمه‌های اجتماعی قرار خواهد داشت. دستمزدها و درآمدها، در برابر کار شرافتمندانه، که برای همه کس وجود خواهد داشت، در حدی خواهد بود که همه مخارج افراد را در حد کافی تامین کند. بسیاری از هرینه‌های افراد با کمک‌های دولت سبک‌تر خواهد شد. تحصیل تا حد معینی به طور اعم و پس از آن تا بالاترین سطوح دانشگاهی و تخصصی، تحت شرایط معینی برای همه رایگان خواهد بود. سطح زندگی در حدی قرارخواهد داشت که دیگر هیچ ایرانی معنی گرسنگی را نخوهد فهمید و با وجود این، دولت وظیفه خود را در مراقبت از کودکان و نوزادان تا دو سالگی آنها، انجام خواهد داد. هر ایرانی مسکنی مناسب خواهد داشت. محیط زیست مادی مردم، محیطی سالم و پاکیزه و نیروبخش و محیط زیست فرهنگی و روحی آنان نیز محیطی منزه و کاملا انسانی خواهد بود.

اجرای برنامه عمرانی ششم سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی

انیرانیان بازار بابل را آتش زدند
دریاچه پرآب سد امیرکبیر
بانک تهران در آتش می‌سوزد
کیوسک‌های تلفن راه دور

۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر با فرارسیدن نوروز باستانی پیامی برای ملت ایران فرستادند که در زمان تحویل از رادیو و تلویزیون پخش شد:[۲]

ملت ما اکنون به صورتی یک دل و یک پارچه در راهی رهسپار است که من آن را در کتاب تازه خود راه پرافتخار و شکوه‌آفرین سرنوشت به جانب دوران زرین تمدن بزرگ نامیده‌ام و متذکر شده‌ام که به عنوان رهبر سرنوشت ملت خودم، این راه را تنها راه تامین سرفرازی و نیکبختی این ملت می دانم. ... سالی که گذشت مثل سال‌های قبل از آن، کشور ما شاهد پیشرفت‌های فراوان در همه زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بود که البته دشواری‌هایی نیز به همراه داشت، ولی همه می دانیم که با توسعه سریع اقتصاد کشور بروز این نوع مشکلات قابل پیش بینی و انتظار است. از طرف دیگر با آزادی‌های فراوانی که اکنون در کشور ما وجود دارد امکان سوءاستفاده از این آزادی‌ها از جانب عواملی با ماهیت شناخته شده امری قابل پیش بنی است. ... در این نخستین لحظات سال نو همراه با ابراز شادباش‌های خویش بار دیگر یادآوری می‌کنم که از همه مردان و زنان ایرانی در این سال انتظار کار و کوششی هر چه بیشتر را در ساختمان بنای بزرگ ایران پیشرو و مترقی فردا دارم و در این راه که ضامن سرافرازی و رفاه روزافزون فرزندان ما است برای همه شما پیروزی هر چه بیشتر آرزو می‌کنم.

۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو آیین سلام رسمی نوروز در کاخ گلستان برگزار شد. در باریابی بزرگان کشوری و لشکری شاهنشاه آریامهر بیاناتی فرمودند و در پایان آیین سلام نوروزی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو روزنامه‌نگاران و فیلمبرداران و فرتورگران تشریفات را پذیرفتند.[۳]

۲ فروردین ماه ۲۵۳۷ سیل پیام تهنیت سران کشورها برای یک سدمین سالگرد زادروز اعلیحضرت رضا شاه کبیر به پیشگاه شاهنشاه هم چنان روان است. پرزیدنت انور سادات پیام دوستانه‌ای به شاهنشاه فرستاد و سردار بزرگ ایران زمین را ستود.[۴]

۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر در روزهای نوروز از مجتمع پتروشیمی ایران و ژاپن، پروژه غول‌آسای کشور بازدید کردند. مستوفی رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران مدیرعامل شرکت سهامی پتروشیمی ایران و ژاپن، نایب رییس و مدیرعامل شرکت سهامی پتروشیمی ایران و ژاپن را به پیشگاه همایونی شناساند. در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی، ژاپن از ایران بیش از ۴ میلیارد دلار کالا وارد کرد. از سوی دیگر واردات ایران از ژاپن به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید، بدین سان ژاپن پس از آلمان غربی دومین کشور بزرگ صادرکننده به ایران به شمار می‌رود که با بهره‌برداری از مجتمع غول‌آسای پتروشیمی ایران و ژاپن، داد و ستدهای بازرگانی میان ایران و ژاپن به ۱۵ میلیارد دلار در سال خواهد رسید. هم اکنون میان دو کشور ایران و ژاپن درباره همکاری در ساختن یک پالایشگاه نفت در جنوب ایران گفتگوهایی در انجام است که نمونه‌ای از دست‌آورهای درخشان پیوندهای اقتصادی دو کشور می‌باشد.

۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ فردریک مولی وزیر دفاع انگلیس برای گفتگو با بلندپایگان ارتش ایران چون ژنرال ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران و تیمسار عظیمی وزیر جنگ درباره شاخاب پارس (خلیج فارس) و فروش اسلحه و نفت وارد تهران شد.

۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ بر پایه آمارگیری کشاورزی روستایی کشور در سال ۲۵۳۶ شاهنشاه از سوی مرکز آمار به آگاهی رسید که ایران ۳۷ میلیون گاو و گوسفند چهارپا دارد. در همین زمان جمعیت کشور به بیش از ۳۵ میلیون تن دوپا رسیده بود. بر پایه این آمار ۷۴۵ هزار هکتار زیر کشت باغ‌ها فرآورده‌های وایش روستایی کشور را تولید می‌کند و مانده زمین‌ها یعنی ۶٫۲ میلیون هکتار زیر آیش قرارگرفته است (شخم زدن - زیر و رو کردن زمین برای کشت).

۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ کشور شاهنشاهی ایران، مصر، کویت و امارات متحده عربی از جمهوری اسلامی پاکستان درخواست کردند که ذوالفقار علی بوتو اعدام نشود. هم چنین بلند اجویت نخست وزیر ترکیه و کرت والدهایم دبیرکل سازمان ملل متحد از ژنرال ضیاءالحق پرزیدنت پاکستان درخواست بخشش ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان را کردند. ژنرال ضیاءالحق در کودتای روز سه شنبه ۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی علیه بوتو کودتا کرد و حکومت را به دست گرفت و با همکاری جیمی کارتر و عربستان سعودی نخستین جمهوری اسلامی را برپاکرد. ضیاالحق پس از سرنگونی بوتو، وی را به زندان انداخت و سرانجام بوتو را پس از یک سال زندان اعدام کرد.

۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ هزاران تن دیگر از کارگران سراسر کشور بر اساس ماده ۷ قانون تامین اجتماعی در آخرین روزهای سال گذشته زیر پوشش بیمه قرارگرفتند. حق بیمه این کارگران ۳۰٪از دستمزد آنهاست که از این میزان ۲۰٪ را کارفرما و ۳٪ را دولت و تنها ۷٪ را کارگر بیمه شده می‌پردازد. این کارگران: کارگران فروشگاه‌های دستگاه‌های برقی خانگی، کارگران بوتیک‌ها، میوه و سبزی فروشی و تره بار، لوازم یدکی فروش و تعمیرکار موتورسیکلت و دوچرخه، حلبی ساز و حلبی فروش، شیرینی پزی و شیرینی فروشی، تعمیرگاه رادیو و تلویزیون و خودرو، درودگر، گرمابه‌ها، پارچه فروشی،خواربار فروشی، رستوران‌ها، دوزندگی زنانه و مردانه، آهنگر، سقط فروش، جوشکار، و...می باشند

۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ با شکوفاتر شدن اقتصاد ایران ارزش دلار و طلا در برابر ریال کاهش یافت.

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ نهمین سالگرد فرخنده زادروز والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی از سوی ملت ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و خانواده شاهنشاهی ایران تهنیت گفته شد.

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ بر پایه تصمیم سندوق بین‌المللی پول ریال ایران جزو پول‌های معتبر جهان شد. بانک مرکزی به آگاهی رساند که هیات مدیره سندوق بین المللی پول در نشست ۲۰ مارس ۱۹۷۷ برابر با ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ پیشنهاد کرد که ریال ایران در مجموعه ارزهای عمده جهان که واحد حق برداشت ویژه را تشکیل می‌دهند قرارگیرد. راند افریقای جنوبی، کرون دانمارک و یا کرون نروژ از این مجموعه بیرون انداخته می‌شود. از تصمیم از ۱۰ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی در جهان به اجرا در می‌آید

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ یک جوان ایرانی به نام سید محسن حجازی دستگاهی ساخت که می‌توان آن را همانند فیلتر روی اگزوز خودرو کارگذاشت . این دستگاه ۸۰٪ تا ۹۰٪ گازهای سمی از سوزانده شدن بنزین را به خود می‌کشد و از آلودگی هوا جلوگیری می‌کند.

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ مهندس ماجدی مدیر عامل سازمان مترو گفت که به زودی خط دوم مترو که از تهران پارس آغاز و پس از گذشتن از میدان فوزیه و بهارستان از راه خیابان آیزنهاور به سوی شمال غربی پیش می‌رود به مناقصه گزارده خواهد شد. همزمان با انجام این مناقصه سفت کاری خط یک مترو در دو یا سه ماه آینده انجام می‌شود. از سوی دیگر گفتگوهایی میان شرکت سهامی راه آهن زیر زمینی و وزارت نیرو در زمینه پروژه‌های فراهم ساختن شبکه‌های برق مترو و برپایی یک مرکز کنترل شبکه مترو در خیابان شاهرضا چهارراه کالج انجام گرفته است و ساختمان این مرکز نیز به مناقصه گذاشته شده است.

ویران‌سازی گام به گام جامعه ایران از سوی سرسپردگان بیگانه

IranianTyres2537.jpg
عبدالمجید مجیدی رییس سازمان برنامه و بودجه و هماهنگ کننده جناح پیشروی حزب رستاخیز ملت ایران
IranianSteelIndustry1.jpg
IranianSteelIndustry2.jpg
هموندان کنگره بین‌المللی میترایی و سنایی در بازدید از پرستشگاه مهر در ایتالیا
FactoryBellaShoe2537.jpg
IranianTVRadio2537.jpg
رولف بنی فرتورنگار نامی کتاب خود درباره ایران را به شاهنشاه پیشکش می‌کند
رییس دانشگاه جرج واشنگتن و نخستین دانشجوی بورسیه ایرانی در پیشگاه شاهنشاه
رییس دانشگاه جرج واشنگتن و نخستین دانشجوی بورسیه ایرانی در پیشگاه شهبانو

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ فیدل کاسترو دیدگاه‌های خود را بیان کرد و گفت ما به جنبش‌های آزادی بخش در آنگولا، اتیوپی، نامیبیا، زامبیا، رودزیا [۵] و افریقای جنوبی کمک می‌کنیم. چپ‌های ایران همدست با رژیم کاستر در کوبا بودند. انقلاب در کوبا برای کمونیست‌های ایران چون مدلی برای ایران برگزیده شد. نخست اینکه فیدل کاسترو نشان داد که با میلیشیا می‌توان حکومت‌هایی که از سوی امریکا پشتیبانی می‌شوند را برانداخت، دوم اینکه کاسترو یک مدل حکومتی نوآوری کرد که چگونه می‌توان حکومت و دولت را به فرم کمونیستی دگرگون ساخت، سوم اینکه کاسترو « مدل انقلاب همیشگی » را ساخت به این چم که انقلاب به پایان نرسیده زمانی که حکومت برانداخته می‌شود بلکه انقلاب همچنان ادامه دارد. مدل کوبا از سوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی به رهبری روح الله خمینی برگزیده شد: ۱- براندازی حکومت شاهنشاهی ایران با میلیشای مسلح که آن را در آشوب سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی در ایران دیدیم: اعدام بزرگان کشوری و لشکری ایران ۲- دگرگون ساختن ساختار کلی حکومت، اقتصاد و جامعه که در ایران این دگرگونی به شکل مارکسیت اسلامی پیاده شد. ۳- ادامه انقلاب پس از برپایی حکومت نوین و ساختن میلیشیای همیشگی نوین در کنار ارتش که در ایران جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران مسلح برپا شد. افزون بر آن بنیاد گروهی در دل مردم که با خود مردم کشور بجنگند که در ایران بسیج پایه گذاری شد. همانگونه که در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی کوبا به اصطلاح جنبش‌های آزادی بخش کمونیستی را پشتیبانی می‌کرد، جمهوری اسلامی ایران به اصطلاح جنبش‌های آزادی بخش اسلامی چون حمس، حزب الله و ... را پشتیبانی می‌کند. جمهوری اسلامی ایران امروز بزرگترین پشتیبان تروریسم در دنیا چون افریقا، امریکای جنوبی، خاور میانه شناخته شده است.

۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ یورش تروریست‌ها و انیرانیان به شهرستان‌های کشور. چند ناشناس در قزوین شیشه‌های بانک‌های ایرانشهر و صادرات را در ۲ خیابان این شهر شکستند. این انیرانیان با دیدن پلیس ابزار شکستن شیشه و بتری‌های بنزین و موادآتش‌زا را بر زمین نهادند و پا به فرارگذاشتند. ساعت ۲۲ به یکی از شعبه‌های بانک سپه قزوین یورش برده شد. شیشه بانک را شکستند و یک کوکتل مولوتف به درون بانک پرتاب کردند. در بابل بیش از ۵۰ شورشی که چهره‌های خود را پوشانده بودند با پخش جارنامه علیه دولت شیشه‌های شعبه‌های بانک بازرگانی و صادرات و تابلوی سردر ساختمان حزب رستاخیز ملت ایران را شکستند، آنگاه تروریست‌ها به سوی بازار بابل به راه افتادند و از سوی مامورین پراکنده شدند و ۶ تن از آنان بازداشت شدند. در تهران تروریست‌ها در خیابان‌های شهباز جنوبی، نیروی هوایی، وثوق به شعبه‌های بانک صادرات و اداره‌های همگانی یورش بردند و آتش زندند. ساعت یک بامداد خودروی سازمان آب تهران در محله سرآسیاب دولاب از سوی آشوبگران آتش زده شد. ساعت ۱۴ دو مرد موتورسیکلت سوار با پرتاب کوکتل مولوتف به دو مغازه اغذیه فروشی، مغازه‌ها را به آتش کشیدند. بر پایه این گزارش‌های استعمار سرخ و سیاه پس از نیمه شب که تهران در خواب بود به چپاول سازمان‌های دولتی و براه انداختن بلوا پرداختند. در خیابان شهباز جنوبی شیشه‌های شعبه‌های بانک صادرات را شکستند و با پرتاب مواد آتش زا و بمب این ساختمان را به آتش کشیدند. این مزدوران در خیابان‌های هفتم و هشتم نیروی هوایی شعبه‌های بانک را ویران ساختند و آتش زدند.

شیشه‌های شعبه بانک صادرات ایران در خیابان فرح آباد ژاله از سوی سرسپردگان بیگانه شکسته شد. در بازرسی ماموران ژاندارمری یک بتری آتش‌زا پیدا شد. تروریستی به نام علی میرابیان در روز سوم فروردین ماه در یکی از گاراژهای اسپهان به سوی مامورین نارنجک پرتاب کرد و تیراندازی نمود و در این تیراندازی کشته شد. وی پیشتر در وزارت آموزش و پرورش خدمت می‌کرد و پس دزدی ۹٬۶۰۰٬۰۰۰ ریال پول شرکت‌های تعاونی روستایی زنجان متواری و به گروه تروریست‌ها پیوست و در روز ۳ فروردین ماه نابود شد.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ در کاشان سه تروریست یک قوطی پر از بنزین را به سوی در ورودی سینما بیتای کاشان پرتاب کردند و در سینما را به آتش کشیدند ولی با کوشش کارکنان سینما و ماموران انتظامی آتش به درون سینما کشیده نشد. در اسپهان ساعت ۱۴ شماری ناشناس در شهر پیدایشان شد و ناگهان به شهرداری‌های منطقه ۳ و ۴ اسپهان یورش بردند و با سنگ و کوکتل مولوتف به شکستن شیشه و آتش زدن ساختمان پرداختند. بیش از ۳۰ مغازه و خانه در بابل آتش گرفت. آتش نشانان ۵ ساعت با کمک آتش نشانی شهرهای پیرامون چون بهشهر، ساری، بابلسر، آمل، امیرکلا و فریدون کنار آن آتش ترسناک را مهار کنند. در آبادان گروهی پرده پیرامون ستون یادبود میدان ولیعهد را آتش زدند. در آباده استان فارس به ساختمان حزب رستاخیز ملت ایران از سوی گروهی ناشناس یورش برده شد و تابلو و شیشه‌های ساختمان را شکستند و با دیدن ماموران متواری شدند.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ پس از گفتگوهای فردریک مولی وزیر دفاع انگلیس در تهران، کارخانه تانک سازی در ایران بنیاد نهاده می‌شود. این کارخانه تانک پرآوازه « چیفتن » را به نام « شیر » در ایران می‌سازد. فردریک مولی گفت که نیرومندتر شدن ارتش ایران به پایداری منطقه خاورمیانه کمک خواهد کرد.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ بر پایه گزارش‌های رسیده ایران در واردات نفتی آلمان در رده سوم قراردارد که گویای پیوند این دو کشور و اطمینان آلمان به صادرات نفتی تضمین شده و دور از جنجال سیاسی ایران است.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ هموندان پارلمان‌های بیش از ۷۰ کشور جهان برای یک کنفرانس یک هفته‌ای در لیسبون پایتخت پرتغال گردآمدند. در این کنفرانس مهمترین دشواری‌های جهان از جمله خلع سلاح - بحران خاورمیانه - تروریسم بین المللی واستعمار بررسی می‌شود. نشست بهاره بین المجالس با نشست خصوصی کمیته اجرایی به ریاست دکتر محمود ضیایی رییس کمیسیون خارجه مجلس شورای ملی ایران و دبیرکل گروه بین المجالس برگزار شد.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ دادرسی ۱۶ تن از دانشجویان متهم به ویران سازی و بر هم زدن نظم در دادگاه جنایی شعبه اول آغاز شد. این دانشجویان در آذر ماه ۲۵۳۶ در برابر دانشگاه آریامهر دستگیر شدند. این گروه دانشجویان که همگی از شهرستان‌ها وارد دانشگاه شده‌اند، برای ایجاد آشوب و بر هم زدن نظم اجتماع فریادکنان راهی خیابان‌ها شده‌اند و مامورین پلیس را کتک زده‌اند. شگفت انگیز اینکه ۴۲ وکیل از این ۱۶ دانشجو پدافند می‌کنند، به این چم که هر دانشجو سه وکیل دارد.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ گروهی از دانشجویان کمونیست ایرانی در دادگاه اوکلاهماسیتی به پرداخت جریمه پولی و ۲ تا ۱۰ سال زندان محکوم شدند. در بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی دانشجویان کمونیست در پهنه کالج ساوت وسترن در اوکلاهماسیتی علیه ایران تظاهراتی برپاساختند. رییس کالج برای بر هم زدن نظم کالج از ایرانیان کمونیست خواست که شلوغ بازی هایشان را بازایستانند ولی کمونیست‌ها وی را به ریشخند گرفتند. هنگامی که پلیس برای پراکنده ساختن دانشجویان کمونیست ایرانی وارد کالج شد، کمونیست‌ها به پلیس یورش بردند، دو تن پلیس زخمی و به بیمارستان برده شدند. رویهم رفته ۲۴ تن از تظاهرکنندگان بازداشت شدند. همزمان با بازداشت آنان شهردار و رییس پلیس اوکلاهماسیتی از اداره مهاجرت درخواست بیرون کردن این دانشجویان از خاک امریکا نمودند. از سوی دیگر بازداشت شدگان با پرداخت ۵۸ هزار دلار گروسپاری در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۲۵۳۶ تا روز دادرسی آزاد شدند. رسیدگی به بزه ۱۶ تن دیگر از این دانشجویان کمونیست به نشست‌های دیگر دادگاه فرافکنده شد.

۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ ایران دارای ۲۰ راکتور برق اتمی خواهد شد. دولت شاهنشاهی ایران گفتگوهایی را برای خرید ۴ نیروگاه اتمی تولید برق از آلمان غربی آغاز نمود. همزمان گفتگوهای ایران برای خرید ۶ تا ۸ راکتور تولید انژری با امریکا پیگیری می‌شود. اگر هر دو گفتگوها به انجام برسد، شمار راکتورهای برق اتمی ایران به ۲۰ خواهد رسید. هم اکنون نیروگاه‌های شماره ۱ و شماره ۲ تولید برق اتمی ایران در دست ساختمان است و ماشین‌های نیازین آن وارد می‌شود. این دونیرگاه در بوشهر ساخته می‌شود و در سال‌های ۲۵۴۰ شاهنشاهی و ۲۵۴۱ شاهنشاهی به کار خواهد افتاد. جای کارگذاری نیروگاه‌های نوین از آلمان به زودی روشن خواهد شد و شاید در شمال کشور در کلاردشت برپا شود. نیروگاه‌های اتمی باید دور از مردم و شهرها و نزدیک به آب ساخته شوند زیرا که نیروگاه‌های اتمی به آب بسیار زیاد نیاز داردند.

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ جشنواره هرمز دربرگیرنده مسابقه‌های شنا، قایقرانی پارویی، قایقرانی بادبانی و ماهیگیری با شور و هیجان در جزیره هرمز انجام یافت. افزون بر مردم استان هرمزگان بیش از ۶۰۰۰ مسافر نوروزی از این جشنواره دیدن کردند.

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ مهندس علی حق پرست رییس بانک تعاون کشاورزی به آگاهی رساند که بیش از ۷۵ میلیارد ریال وام برای وام‌های کوتاه، میانه و بلند زمان به شرکت‌های تعاونی روستایی و تولیدکنندگان کشاورزی داده می‌شود. وی افزود که در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بانک برای پیشبرد آرمان‌هایش با فراهم ساختن هزینه‌های کشاورزی به امور زیربنایی چون کندن چاه‌ها و شبکه‌های آبیاری و بهره‌برداری درست از انبارهای زیرزمینی آب، هموار ساختن زمین‌ها و افزایش بازدهی تولید کشاورزی می‌پردازد.

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ گزارش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی برای آگاهی همگان به چاپ رسید.

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ دستاورد جنبش ملی مبارزه با آلودگی محیط زیست خارج کردن اتوبوس‌های گازوییل سوز و جایگزین کردن آنها با اتوبوس‌های گازسوز می‌باشد. اتوبوس‌های دیزلی که از آلاینده‌های اصلی هوا می‌باشند

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر در آخرین باریابی هیات مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی فرمودند: "جنبش ملی نیکوکاری یکی از جلوه‌های درخشان مشارکت واقعی مردم در امور اجتماعی است که بدون آن دموکراسی به کمال واقعی خود نمی‌رسد." سناتور جلال نایینی رییس کانون وکلای دادگستری که پیرامون برنامه‌های جنبش ملی نیکوکاری سخنانی ابراز می‌کرد یادآور شد که هدف جنبش ملی نیکوکاری » بیدار نگاه داشتن حس نوع دوستی و نیکوکاری است و سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با پرداخت ۱۵٪ سرمایه گذاری‌هایی که در این راه می‌شود، نیکوکاران را در کار خیر برمی‌انگیزاند و راه را برای کارهای دواطلبانه فراهم می‌سازد.

۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ به دنبال رویدادهای ضد ملی در روزهای هفتم و هشتم فروردین ماه در پاره‌ای از شهرستان‌ها تروریست‌های سرسپرده بیگانه در بسیاری از شهرستان‌ها دست به تظاهرات، برپایی آشوب و پخش اعلامیه زدند. در یزد شماری پس از بیرون آمدن از مسجد حظیره یزد آغاز به براه انداختن آشوب کردند و در راستای خیابان ساختمان بیمه ایران را خرد کردند و بسیاری از مردم پیاده در خیابان را زخمی کردند. این تروریست‌ها شعبه بانک صادرات، بانک رفاه کارگران، ۳ شعبه بانک ملی ایران، یک شعبه بانک تعاونی و توزیع، یک شعبه بانک پارس، شعبه مرکزی بانک سپه، یک شعبه بانک صنایع، یک شعبه بانک عمران، سه فروشگاه، ۴ مغازه، یک سینما و هم چنین تابلوی روزنامه رستاخیز را با سنگ و آجر شکستند. با پرتاب سنگ و آجر بسیاری از مردم زخمی شدند. گروهی نیز با پنجه بوکس به پلیس یورش بردند. در اسپهان ساعت ۱۹ شماری با بیرون آمدن از مسجد حکیم در راستای خیابان به خودروهای پلیس یورش بردند و شیشه‌های شماری از بانک‌ها را در خیابان چهارباغ و شیشه‌های هتل داریوش را شکستند. از سوی دیگر سرنشینان یک خودرو با شکستن شیشه‌های شعبه بانک صادرات در خیابان باغ شاه اسپهان شماری اعلامیه ضدمیهنی و شورش آفرین به درون بانک ریختند.

در مشهد پس از نماز جماعت در یکی از مسجدهای مشهد شماری آشوبگر از مسجد بیرون آمدند و در راستای خود یک شرکت پس انداز مسکن را ویران ساختند و شیشه‌های شعبه‌های بانک سپه، بانک ملی و صادرات را شکستند. میان ساعت ۴ تا ۶ بامداد روز ۱۰ فروردین ماه چند موتورسیکلت سوار شیشه‌های چند شعبه از بانک صادرات را شکستند و کوشش کردند که یکی از شعبه‌ها را به آتش بکشند. در دزفول شماری از دانشجویان دانشسرای تربیت دبیر شهرستان اهواز به دزفول رفتند و با بنزین شعبه‌های بانک ملی، بانک بازرگانی، بانک ایران و هلند، و بانک صادرات را به آتش کشیدند. ۵ تن از این دانشجویان دارودسته خمینی دستگیر شدند.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ شبانگاهان دو مرد مسلح با خودروی پیکان در خیابان‌های شهر قزوین اعلامیه‌های ضد میهنی و علیه دولت پخش کردند، ناگهان با دیدن مامور گشت پلیس به سوی ماموران آتش گشودند. در این برخورد مسلحانه یکی از تروریست‌ها کشته شد و دیگر با زخمی کردن یکی از ماموران فرارکرد. از خودروی این تروریست‌ها یک قبضه سلاح کمری، ۳۳ تیر فشنگ، دو نارنجک جنگی، شمار زیادی مواد منفجره و اعلامیه‌های ضد میهنی و ضد دولت و کشور بر جای ماند. اعلامیه‌های پیداشده از تروریست‌ها وابستگی این دو تن را به یکی از گروهای تروریست کمونیست نشان می‌دهد که در آن مردم را بلوا و آشوب فرامی‌خواند.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ چهار تن در جنوب تهران که جارنامه‌های ضد میهنی پخش می‌کردند از سوی ماموران پلیس دستگیر شدند. این چهار تن محمود جابلقی، مهدی حاج بهرامی، مهدی آل احمد و سید مرتضی یعقوبی نام دارند. هم چنین یکی از شعبه‌های بانک صادرات در خیابان سلیمانیه چهارراه شمس تبریزی به آتش کشیده شد و با خاک یکسان شد.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ گمرک مهرآباد به سالن نوینی به پهنه ۸۰۰ متر مربع جا به جا شد. این سالن بسیار مدرن است و دارای همه دستگاه‌ها برای انجام آیین گمرکی می‌باشد. رییس کل گمرک ایران گفت که گمرک فریت نیز در یکی از سالن‌های نوین گمرک مهرآباد آغاز به کار خواهد کرد.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ دولت نظامی جمهوری اسلامی پاکستان یک بار دیگر برای زمانی همه کنش‌های سیاسی را در پاکستان ممنوع کرد. ضیاءالحق پرزیدنت جمهوری اسلامی پاکستان از برپایی آشوب پس از اجرای اعدام بوتو نگران است.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ نخستین برنامه عمرانی ده ساله کشور در این سال نوشته و به فرم لایحه به مجلس شورای ملی داده خواهد شد. در این برنامه ریزی آرمان‌های گسترش اقتصادی در چارچوب برنامه‌های کوتاه و دراز زمان پیش بینی شده است. برنامه‌ریزی‌های کوتاه زمان پنج ساله و برنامه ریزی‌های دراز زمان ده ساله با دورنمای ۲۵ ساله انجام می‌یابد. در برنامه عمرانی ششم و هفتم سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید انرژی، ارتباطات و صنایع فولاد و استخراج معادن می‌شود. بازده فولاد در درازای این برنامه به ۱۵ میلیون تن، تولید برق به ۳۰٬۰۰۰ مگاوات و گنجایش بندرهای کشور به بیش از ۳۵ میلیون تن خواهد رسید. در این برنامه گسترش راه‌ها، راه آهن و فرودگاه‌ها و ساختن شاهراه جایگاه ویژه دارد. برقی کردن راه آهن و دو خطه کردن آن از برنامه‌های گسترش شبکه راه آهن در برنامه عمرانی پنجم به شمار می‌آید. به راه اندازی نیروگاه‌های اتمی از پروژه‌های فراهم ساختن انرژی در سال‌های آینده می‌باشد. بودجه پیش بینی شده برای پروژه‌های عمرانی در سال ۲۵۳۷ بیش از ۱۲۶۰ میلیارد ریال می‌باشد که بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش دارد که ویژه پروژه‌های صنعتی و انرژی و ارتباطات و مخابرات در محورهای کشور است.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ ساختمان دوهزار خانه ارزان برای مردم کم درآمد از سوی وزارت مسکن و شهرسازی در نزدیکی میدان شوش تهران آغاز شد. این ساختمان در زمینی به پهنه ۳۵۰٬۰۰۰ متر مربع از زمین‌های پیرامون میدان شوش در سه گونه ۱ و ۲ و ۳ اتاق خوابه با همه وسایل آسایش ساخته می‌شود. این آپارتمان‌ها چهار اشکویه و بدون زیرزمین و آسانسور ساخته می‌شود. دولت در درازای برنامه عمرانی ششم کشور بیش از ۱۲۹ هزار خانه و آپارتمان در تهران و استان مرکزی می‌سازد. بخش خصوصی نیز با آساینده‌هایی که دولت به آنان خواهد داد نیز در درازای این زمان بیش از ۳۰۰ هزار خانه و آپارتمان می‌سازند. همچنین دولت برآن است که همه زمین‌های موقوفه و دولتی را در همه شهرستان‌های پرجمعیت کشور مانند اراک، شیراز، اسپهان، کرمان، خرمشهر و اهواز به شرکت‌های تعاونی مسکن برای خانه و آپارتمان سازی واگذار کند.

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک گزارش داد که نشست سندوق ویژه سازمان برای کمک به کشورهای جهان در روز سی ام مارس برابر با ۱۰ فروردین ماه در وین به ریاست محمد یگانه وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران برگزار شد. دستور نشست بررسی یک برنامه وام به چند کشور و گفتگو درباره چند پروژه و پیشنهاد سندوق ویژه است.

۱۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ در خرم‌آباد ساعت ۱۱ گروهی نزدیک به ۴۰۰ تن در خیابان‌ها به تظاهرات ضدملی پرداختند. ماموران چهار تن از آشوبگران را دستگیر کردند و از خانه‌های این سردستگان تظاهرات بیش از ۶۰۰ چماق پیدا کردند. در زاهدان تروریست‌های اسلامی دانشسرای هنر را آتش زدند. در مرودشت دفتر اسناد و آمار در خیابان کارخانه قند از سوی شماری تروریست به آتش کشیده شد و شماری از پرونده‌های این سازمان سوخت. در همدان و خمین در تظاهرات ضدملی سرسپردگان استعمار سرخ و سیاه مردی به نام هادی خضریان یکی از ماموران شهربانی به نام پاسبان سرابکی را با کارد ۲۲ بار کاردی کرد. در خمین گروهی آشوبگر پس از بیرون آمدن از مسجد جامع خمین به خیابان‌ها ریختند و با دادن شعارهای ضدملی و پرتاب سنگ به سوی ساختمان‌های دولتی و بانک‌ها دست به تظاهرات زدند. در بندرفرحناز شماری آشوبگر لامپ‌های برق خیابان پهلوی بندر فرحناز را شکستند و متواری شدند. در ساقی کلایه متل قو گروهی با چماق و قمه به یکی از رستوران‌ها یورش بردند و پس از شکستن شیشه‌های آن متواری شدند. در رشت در خیابان سعدی انیرانیان شیشه‌های بانک‌ها و اداره‌های دولتی را شکستند و با چوب و قمه در دست متواری شدند.

۱۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ گروهی ایرانی! به زور وارد یکی از اتاق‌های دفتر نمایندگی سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران در شهر بُن پایتخت آلمان غربی شدند و دفتر را اشغال کردند. آنگاه از کارمندان خواستند که خبرهای دروغ و بی پایه درباره ایران به خبرنگاران خارجی بدهند.

۱۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ پدرخوانده تروریسم بین‌المللی و جاسوس کا گ ب ودیع حداد در بیمارستانی در برلین شرقی پایتخت جمهوری دموکراتیک آلمان شرقی مُرد. ودیع حداد در سال ۱۹۷۰ کارلوس را آموزش تروریستی داد و از وی تروریست بین المللی خطرناکی ساخت. حداد هواپیماربایی را یک تاکتیک نبرد کماندویی می‌دانست و در ربودن هوایپمای بی اُ اِ سی ئ و اِل آل و سوییس ایر و لوفت هانزا دست داشت. ودیع حداد بنیانگذار جبهه دموکراتیک خلق برای آزادی فلسطین بود.[۶]

۱۲ فروردین ماه ۲۵۳۷ برای شناسایی بیشتر کان‌های مس ایران و گردآوری اطلاعات در دسترس و تکمیل آنها، یکان جستجو مجهز به تکنولوژی مدرن از سوی شرکت ملی صنایع مس ایران سازمان داده شد. این گروه‌ها در منطقه‌های برگزیده از روی اطلاعات موجود کار خود را آغاز نمودند. تاکنون در شش ناحیه کارهای آغازین کندو کاو انجام یافته که از دو منطقه « معدن میدوک » در استان کرمان و « معدن سونگون » در استان آذربایجان شرقی پیامدکار امیدوارکننده بوده است. از کارهای دیگر در کندوکاو و بهره‌برداری بنیاد آزمایشگاه ژئوشیمیایی در کرمان را می‌توان نام برد. شاخه‌های این آزمایشگاه در همه یافتگاه‌ها ساخته می‌شوند. شرکت ملی صنایع مس ایران برای گسترش برنامه بازیابی مس و افزایش تا مرز ۵۰۰ هزار تن در سال برنامه دراز زمانی را برای ۲۰ پیشنهاد نموده است.

۱۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ عبدالمجید مجیدی رییس سازمان برنامه و بودجه و هماهنگ کننده جناح پیشروی حزب رستاخیر ملت ایران در بیانیه‌ای که به چاپ رسانید، همه هواداران جناح پیشرو را فراخواند که در گام گسترده ملی به رویارویی با آشوب‌های ضدملی برخیزند و جلوی هدر رفتن نیروی ملی و بازایستادن پیشرفت ایران را بگیرند. مجیدی در این بیانیه گفت:[۷]

امروز روزی است که همه به خود آییم و نگذاریم در کشور عزیزمان صحنه‌های تاسف‌انگیز و شرم‌آوری تکرار شود که هم در گذشته نه خیلی دوردست خود به یاد داریم. در این میان تنها مردم نیستند که باید به خود آیند وپاسدار پیروزی‌ها و حافظ رفاه و آسایش خود باشند....بدین سبب است که به عنوان هماهنگ کننده جناح پیشرو از همه همفکران خودو همه کسانی که این احساس را درک می‌کنند دعوت می‌نمایم که اینک اقدام وسیع ملی به مقابله با این تحریکات ضدملی برخیزند و به مسئولیت حزبی و میهنی خود عمل کنند.
RezaPahlaviMedicaCenter2537.jpg
سلطان‌بن‌عبدالعزیز وزیردفاع عربستان در پیشگاه شاهنشاه
ShahanshahaCoopLorestan2537.jpg
شهبانو پس از بازدید از نمایشگاه به میان مردم رفتند

۱۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ به مناسبت روز جهانی کتاب کودک آیین ویژه‌ای در همه آموزشگاه‌های کشور برگزار شد. در این آیین کودکان و نوجوانان با بازدید از نمایشگاه‌های کتاب، با کتاب و کتاب خوانی آشنا می‌شوند. اجرا کننده این برنامه شورای کتاب کودک ایران و یونسکو می‌باشد.

۱۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ برای کارگران بیش از ۳۰٬۰۰۰ خانه ساخته می‌شود. در این سال ساختمان ۱۰۰۰ خانه در آبادان و خرمشهر و ۲۰۰۰ خانه در اراک آغاز می‌شود و ۵۰۰ خانه نیز در شوشتر ساخته می‌شود. در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی کارگران و کارکنان بخش خصوصی می‌توانند از وام مسکن بانک رفاه کارگران تا سه میلیون ریال بهره‌مند شوند. زمان بازپرداخت این وام‌ها ۱۵ سال است و بهره و کارمزد آن ۶ و ۲ درصد خواهد بود.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ دفتر مجله هنر و معماری در خیابان شاهرضا برابر دانشگاه تهران به آتش کشیده شد و بخش بزرگی از دفتر و آرشیو مجله سوخت.

۱۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ معینیان رییس دفتر مخصوص، در بازگشت شاهنشاه آریامهر از جزیره کیش پس از گذراندن تعطیلات نوروزی گزارشی را به آگاهی همایونی رساند. علیاحضرت شهبانو نیز در فرودگاه مهرآباد دستوراتی به هوشنگ نهاوندی رییس دفتر شهبانو دادند.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ بازده سیمان داخلی از مرز ۱۰٬۵ میلیون تن گذشت. به آگاهی رسانده شده که کارخانه‌های نوین سیمان که در جاهای گوناگون کشور ساخته شده است آماده بهره‌برداری می‌شوند. افزایش تولید سیمان در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از ۲ میلیون تن می‌باشد. به آگاهی همگان رسانده شد که ۴۱٪ از سهام بانک اعتبارات صنعتی در دو ماه آینده به فروش می‌رسد. بدین سان بانک اعتبارات صنعتی از فرم یک بانک دولتی بیرون آمده و به سهامداران تعلق می‌گیرد. گام‌های دیگر فروش سهام از راه بورس اوراق بهادار می‌باشد. تنها ۱٪ از سهام در دست دولت باقی خواهد ماند.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ یک بلندپایه شهرداری گفت که تهران با جاروهای برقی و ماشینی رُفته خواهد شد و از آغاز تابستان جاروهای برقی در خیابان‌های اصلی تهران بکار خواهند افتاد. افزون بر این دو پارک در شهستان پهلوی که پهنه یکی ۹۰ و پهنه دیگری ۱۱۷ هکتار می‌باشد گشوده می‌شوند و چون شهستان پهلوی ۶۰٪ فضای سبز است بنابراین از هم درختکاری شهستان و پارک‌ها آغاز شده است و همزمان با آن بزرگترین میدان تهران به نام « میدان انقلاب » ساخته خواهد شد.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ سه کشور نفت خیز الجزایر، لیبی و نیجریه که هر سه هموند اوپک هستند بهای نفت خود را کاهش دادند. شکستن بهای نفت پنهانی زمانی است که وجود دارد. در آن زمان عراق متهم به شکستن بهای نفت بود.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو پس از بازدید از نمایشگاه ویکتور وازارلی یک نقاش سوییسی زاده مجارستان به میان مردم رفتند و با آنان گفتگو کردند. مردم که از بودن شهبانو در نگارخانه مهر شاه آگاه شده بود برای دیدار شهبانو پیرامون نمایشگاه گردآمدند. چند تن از جوانان نیازهایشان را با شهبانو در میان گذاشتند و علیاحضرت دستور دادند به کار آنها رسیدگی شود.

۱۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ عبدالمجید مجیدی وارد رضاییه شد و نخستین « کمیته اقدام ملی » برای رویارویی با آشوب در کشور را سازمان داد. مجیدی گفت که برپایی نخستین گردهمایی کمیته اقدام ملی برای پاسخگویی مثبت به هم میهنان است که آمادگی برای مبارزه در راه استقلال و سربلندی و رفاه ملت ایران است. برگزاری این نشست در این زمان که شماری آشوبگر و فرصت طلب و عوامل اجنب می‌خواهند رفاه و آسایش ما را از میان ببرند نشانه واکنش کوبنده هموندان کمیته است. مجیدی افزود برگزاری این نشست در رضاییه پس از وقایع شرم‌آور در تبریز و برخی از جاهای کشور بسیار پرمعناست و این چم را دربردارد که آذربایجانی آماده قیام برای سربلندی و آزادی و استقلال کشور است.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ دکتر توسی رییس دانشگاه اسپهان گفت که تا پایان برنامه عمرانی ششم دانشگاه بیش از ۱۳۰۰۰ دانشجو می‌پذیرد. وی افزود که دانشگاه اسپهان در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی سه دوره فوق لیسانس در رشته‌های مدیریت آموزشی، مشاور راهنمایی و زبان شناسی دایر می‌نمایند و در آینده نزدیک کوشش می‌شود که در رشته‌های گوناگون دوره دکترا داشته باشیم. دانشکده‌های هنرهای زیبا و معماری نیز به زودی به راه خواهند افتاد.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ کارشناسان شوروی به همراه کارشناسان ایرانی شرکت ملی ذوب آهن ایران کارهای شناسایی پایانی ذغال سنگ، سنگ آهن و آب را در پهنه ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع از ناحیه کویری آغاز نمودند. این کارشناسان توانستند سال گذشته یک کان نوین ذغال سنگ در بخش جنوبی کویر نمک بیابند و پیش بینی می‌کنند که ذغال سنگ این کان چند برابر ذغال سنگ دیگر کان‌های پیداشده در سراسر کشور می‌باشد. افزون بر این کان چند کان دیگر در کرمان نیز پیدا شده: خمرور ، همکار، دره گز، داربیدن خون و سراپرده که رویهم رفته بازده سالانه آن سه میلیون تن ذغال سنگ می‌باشد.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ نمایندگان کوبا و سازمان آزادی بخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات در عدن پایتخت یمن جنوبی قراردادی دستینه کردند که بر پایه آن کوبا به سازمان آزادی بخش فلسطین اسلحه و مهمات و کمک‌های فنی می‌فرستد. تکنسین‌های نظامی کوبا برای یاری دادن به تروریست‌های یاسر عرفات وارد شهرهای صور و صیدا در جنوب لبنان شدند. کوبا افزون بر این ابراز آمادگی کرده است که سپاهیان خود را نیز به کمک سازمان آزادی بخش فلسطین بفرستد. هم اکنون بیش از ۳۷٫۰۰۰ سرباز کوبایی در همه زد و خوردهای افریقا دست دارند، ۱۶٫۰۰۰ سرباز کوبایی در اتیوپی و ۲۱٫۰۰۰ در آنگولا می‌باشند. نظامیان کوبایی سرگرم آموزش دادن به جوانان کنیا و جیبوتی هستند.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ ساختمان زیبا و کهن شهرداری تبریز به زودی به یکی از موزه‌های بزرگ کشور دگرگون می‌شود. این بنا در سال ۱۳۰۸ با نقشه مهندسان آلمانی و به سبک معماری ساختمان شهرداری مونیخ و هامبورگ با هزینه‌ای برابر با ۸۰٬۰۰۰ تومان با دست معماران ایرانی ساخته شد. شاهنشاه آریامهر در سال ۱۳۲۶ پس از نجات آذربایجان در این ساختمان ماندند و پذیرایی شدند.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ بیش از ۱۷ کارگاه تولیدی در آذربایجان شرقی با سرمایه گذاری ۱٬۰۹۹٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال و به کارگرفتن ۲۸۱ کارگر ماهر بنیاد نهاد شدند. کالاهای این کارگاه‌ها: در و پنجره فلزی و آلومینیومی - اجاق گاز - ابزار تراشکاری - ابزار الکتریکی و میخ و مهره - ابزار ماشین - سیلندر گاز مایع - پروفیل - بیل و فورگلن استانبولی و میخ فلزی و فولادی - سوله و تانکر و ابزار فلزی آشپزخانه. هم چنین ۱۰ یکان تولیدی نیز با سرمایه‌ای برابر با ۱٬۲۸۵٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال و با ۲۸۵ نیروی کارگر ماهر به راه می‌افتد: محفظه چرخ خیاطی ۳۰ هزار در سال با سرمایه ۸ میلیون ریال - مبل و صنایع چوبی با سرمایه ۱۲ میلیون ریال - زنجیر چرخ خودرو ۲۰۰ هزار جفت در سال با سرمایه ۶۰ میلیون ریال - آجرفشاری با گنجایش ۶۰ هزار قالب آجر در سال با سرمایه ۳۵ میلیون ریال - بیسکویت و دراژه و شکلات ۹ هزار تن در سال بیسکویت، ۳ هزار تن تافی و ۸ هزار تن بن بن کارامل با سرمایه ۴۰ میلیون ریال.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ سندوق مشترک دامداران و شرکت صنایع شیر ایران وابسته به دولت برای افزایش تولید شیر در سراسر کشور بنیاد می‌شود. بر پایه برنامه‌ای که شرکت صنایع شیر به سازمان برنامه و بودجه داده است این شرکت افزون بر خرید شیر و آماده کردن آن برای فروش یا دگرگون ساختن آن به فرآورده‌های شیر، بازده کارخانه غذای کودک را به ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار بسته افزایش می‌دهد. میزان پخش شیر در پاکت‌ها ۳۰٬۰۰۰ تن پیش بینی شده که همه این میزان شیر به مدرسه‌ها در چارچوب اصل شانزدهم انقلاب شاه و مردم تغذیه رایگان داده می‌شود.

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ منوچهر گنجی وزیر آموزش و پرورش گفت که درونمایه کتاب‌های درسی باید دگرگون شود. [۸]

۱۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ شهر رم پایتخت ایتالیا میزبان دو کنگره ایران شناسی بود، یکی پژوهش‌هایی درباره آیین بزرگ ایرانی میترا (مهر ) و دیگری درباره زندگی و نوشتارهای سنایی غزنویی از دیدگاه ادب و عرفان. کنگره میترایی از سوی دانشگاه رم و کنگره سنایی از سوی آکادمی ایتالیا برپا شده بود. ریاست افتخاری هر دو کنگره با شجاع‌الدین شفا معاون فرهنگی دربار شاهنشاهی و مدیر عامل کتابخانه ملی پهلوی بود. آنچه در کنگره دوم میترایی ویژگی داشت بازدیدهای دانشمندان هموند کنگره از مرکزهای باستانی گوناگون میترایی رم بود که دربرگیرنده پرستشگاه‌های مهری (مهرابه ) و برجای ماندنی‌های میترایی در موزه‌ها و مرکزهای تاریخی بود. این بازدیدها در ۱۶ معبد میترایی در شهر رم و ۱۷ پرستشگاه میترایی در بندر استبا و ۴ مهرابه در مارینو کنار دریاچه « کاستل کاندولفو » انجام گرفت. نخستین کنگره میترایی در شهریور ماه ۲۵۳۴ شاهنشاهی از سوی کتابخانه ملی پهلوی به سرپرستی عالیه علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران در تهران برگزار شد.

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ سرتیپ علی اکبر درخشانی فرمانده پیشین لشکر تبریز که پادگان تبریز را بر خلاف دستور به دست پیشه‌وری داد بازداشت شد. درخشانی در کوچه لادن در خیابان پهلوی پایین تر از سه راه زعفرانیه با « آلمان امیروف ابراهیم اوغلی » مامور شوروی دیدار کرد و به وی اطلاعات مهم کشور را داد و پول ماهانه‌اش ۲۸۰۰۰ ریال را دریافت داشت که از سوی مامورین دستگیرشد. سرتیپ درخشانی جاسوس شوروی پس از نجات آذربایجان به حبس ابد محکوم شد ولی شوربختانه از سوی شاهنشاه بخشیده شد!

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ نیروی پایداری کشور پیرامون آشوبگران در سراسر کشور جارنامه‌ای به چاپ رساند و از همه هموندان این نیرو درخواست کرد که علیه آشوبگران برپاخیزند.[۹] در این جارنامه آمده است: زنان و مردان نیروی پایداری که از میان ملت عزیز ایران برخاسته‌اند با آشوبگران و اخلالگران بیگانه‌اند. از روزی که عناصری در پوشش و نقاب با سوءاستفاده از آزادی‌هایی که در پرتو انقلاب شاه و ملت که روشنی بخش اجتماع کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گردیده است، با شکستن شیشه بانک‌ها، آتش زدن اماکن و ویرانی موسسات عام المنفعه فرهنگ ایرانی را از یاد نبرده‌اند و با ایجاد رعب و وحشت در اجتماع خواسته‌اند به آزادی هم میهنان گرامی تجاوز نمایند. کلیه اعضای نیروی پایداری سراسر کشور چه از طریق تلگراف و نامه و چه شخصا با مراجعه به سازمان‌های نیروی پایداری در شهرستان‌ها آمادگی خود را در راه تحقق هدف‌ها و آرمان‌های شاهنشاه اعلام داشته‌اند و برای حفظ استقلال و امنیت کشور و نگهداری از تاریخ کهن آیین شاهنشاهی ایران در برابر تحریکات و عوامفریبی و نفاق افکنی این دسته که وجود یک ایران مستقل و نیرومند را در صحنه بین المللی مقایر مطامع خود می دانند خواستارند که به آنها اجازه داده شود همانطوری که در زمان جنگ مبارزه با دشمنان تا پای جان وظیقه ملی آنها است در زمان صلح نیز این وظیفه مقدس ملی را در راه پاسداری از اصول قدس انقلاب شاه و ملت با مبارزه پیگیر و موثر خود در برابر کسانی که می‌کوشند جامعه ما را به عقب بازگردانند تا نابودی کامل این عناصر خائن و مزدور ادامه دهند. ...

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ بیانیه جناح سازنده درباره تظاهرات آشوبگران انیرانی در سراسر کشور به چاپ رسید. هوشنگ انصاری هماهنگ کننده و سخنگوی جناح سازنده درباره ویران سازی‌ها و آتش زدن بانک‌ها و سینماها و جاهای همگانی در کشور گفت: همفکران جناح با فعالیت روشنگر و کار توضیحی در سراسر کشور وظیفه خواهند داشت که به بسیج فکری مردم براب بازتر شدن فضای سیاسی کشور و مبارزه با عوامل هرج و مرج طلب کمک کند. همفکران جناح سازنده و دیگر دوستداران واقعی آزادی‌های قانونی اجازه نخواهند داد که یک محیط افراطی بوجود آید.

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ در پارک آریامهر در کنار اتوبان تهران - کرج برای رفاه و آسایش مردم چند رستوران ارزان باز می‌شود تا پارک برای مردم گردشگاه دلپذیری شود. رستوران‌ها در جاهایی باز می‌شوند که درخت ندارد. یک کارشناس جنگل درباره پارک آریامهر یادآور شد که جنگلکاری در این منطقه به سبب کمبود آب و خاک آن بسیار پرهزینه می‌باشد.

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ هم زمان با مرکز استان‌ها آیین قرعه کشی و برگزیدن مشمولان لیسانسیه و بالاتر قانون خدمات اجتماعی زنان برای خدمت در سازمان‌های دولتی انجام شد. بانوان پس از گذراندن دور آموزش فشرده نظامی در یکان‌های آموزش و پرورش، بهداری و بهزیستی، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، دادگستری و سازمان‌های نخست وزیری، انرژی اتمی ایران، ثبت اسناد و املاک، بانک مرکزی، بانک ملی ایران، نیروهای زمینی هوایی و دریایی و گارد شاهنشاهی ادامه خدمت خواهند داد.

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ از شهریور ماه خط آهن برقی تبریز - جلفا بهره‌برداری می‌شود. درازای راه آهن تبریز - جلفا ۱۴۳ کیلومتر می‌باشد و روزانه بیش از ۵۰۰ واگن بار بازرگانی وارداتی و صادراتی ایران از مرز جلفا با این راه آهن جا به جا می‌شود.

۱۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ ساختمان هنرستان صنعتی اردبیل با هزینه ۲۷۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال آغاز شد. هنرستان در زمینی به پهنه ۱۵ هکتار ساخته می‌شود و دارای ۱۲۰ اتاق و یک آزمایشگاه مدرن می‌باشد و مهر ماه آماده بهره‌برداری است. مهندسان نوسازی استان آذربایجان شرقی سرپرست کارهای ساختمانی هنرستان می‌باشند.

سومین جشنواره تاتر شهرستان‌ها پهلبد، مجیدی، نراقی دیده می‌شوند
گردهم‌آیی باشکوه مردم تبریز علیه آشوب‌ها در کشور
تبریز از چپ: توکلی، آموزگار، سناتور موسوی، تیمساز شفقت استاندار سخنران، یگانه، گنجی، معینی و گروهی دیگر
هتل ماریوت تهران
سیمون اسکاچف رییس کمیته شورای وزیران شوروی در باریابی به پیشگاه شاهنشاه
دادگاه حمایت خانواده برابری حقوق زن و مرد
هموندان انجمن فلسفه در پیشگاه شهبانو

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ کشاورزی خوزستان چنان پربار شده است که ۵۰۰۰ کشاورز اسپهانی به خوزستان کوچ کرده‌اند. در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی هزاران هکتار از زمین‌های خوزستان به ویژه کناره‌های رود کرخه زیر کشت رفت. زمین‌های زیر کشت استان خوزستان تا سه برابر افزایش یافته است.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ دکتر عاملی در نشست سپاهیان انقلاب گفت: هم اکنون ۳۹ نشریه علیه ایران به زبان فارسی انتشار می‌یابد که گردانندگان این نشریات باند مشترک استعمار سرخ و سیاه است مراجع اقدام آنها در عدن و لیبی است و مراجع تبلیغاتی آنها در محافل انگلیسی و فرانسه است. همه اینها به وسیله یک فرماندهی بیگانه تغذیه می شوتد. ظرف ۴۸ ساعت اخیر هزاران تن از کارگران مشهد، کرمانشاه، شاهرود و شهر صنعتی اراک اجتماعاتی تشکیل داده و در قطعنامه‌های خود خواستار مجازات عوامل تظاهرات اخیر شدند. ...

در کپنهاک پایتخت دانمارک ۹ دانشجوی ایرانی ۸ مرد و یک زن که روز پنجشنبه همزمان با تظاهرات کمونیست‌ها و اسلامیون در سراسر کشور ایران با پوشاندن چهره خود در بخش مرکزی کپنهاک دست به تظاهرات ضد ایران زدند و پلاکات‌هایی با شعارهای ضدایران در دست داشتند، زندانی شدند. این دانشجویان ایرانی در دانشگاه لوند در سوئد درس می‌خوانند و برای تظاهرات ضدایران به کپنهاک آمده بودند.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ انستیتو هوور وابسته به دانشگاه استانفورد امریکا به سبب پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی یک کتاب در ۵۵۰ برگ با فرنام « ایران در عهد سلسله پهلوی » را به چاپ رساند که در آن دوازده دانشمند نامی ایران شناس از امریکا، کانادا، بریتانیا، آلمان و ایتالیا درباره دگرگونی‌ها در ایران بخش‌هایی نوشته‌اند. بخش‌هایی نیز درباره سنت مقدس پادشاهی در ایران، پیشرفت اجتماعی ایران در عصر پهلوی، اقتصاد ایران، نیروهای مسلح ایران در عصر پهلوی نوشته شده است.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ در تهران و شهرستان‌ها راه پیمایی‌ها و گردهم‌آیی‌های بی شماری در محکوم کردن رخدادهای هفته گذشته در سراسر کشور که از سوی ارتجاع سیاه و کمونیست‌ها سازمان یافته بود برگزار شد.

۱۹ فروردین ماه ۲۵۳۷ نشست فوق‌العاده شورای هماهنگی جناح پیشرو حزب رستاخیز ملت ایران برای هماهنگ کردن کارها و کنش‌های « کمیته‌های اقدام ملی » در سراسر کشور در تهران برگزار شد. در این نشست پس از سخنان دکتر عبدالمجید مجیدی هماهنگ کننده جناح پیشرو، نمایندگان سازمان زنان ایران، سازمان کارگران ایران، استادان دانشگاه و نمایندگاه دانشجویان با به آگاهی رساندن پذیرش خود سخنانی ایراد کردند.

۲۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ مردم دلاور آذربایجان شرقی با برگزاری یکی از بزرگترین و باشکوه ترین گردهم آیی‌های تاریخی خود در شهر تبریز بار دیگر دلبستگی خود را به سه اصل مقدس سامانه شاهنشاهی، قانون اساسی مشروطه، و انقلاب شاه و مردم ابراز داشتند. در میدان قیام تبریز سرزمین مردخیز، سرزمینی که رهایی ایران از چنگال استعمار قاجاریان با کمک انگلستان و روسیه و برقراری مشروطه را وامدار آنان هستیم، بزرگترین تظاهرات سازمان داده شده از سوی حزب با بودن جمشید آموزگار نخست وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران، سناتور موسوی، دکتر محمود جعفریان، دکتر عاملی قائم مقام دبیرکل حزب، ارتشبد شفقت استاندار آذربایجان شرقی، هیات مدیره سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری برگزار شد. آموزگار گفت که جوانان را باید از توطئه‌ها آگاه کرد. در پایان قطعنامه گردهم‌آیی بزرگ مردم تبریز به آگاهی همگان رسانیده و چاپ شد. تلویزیون ملی ایران به ریاست رضا قطبی در اخبار ساعت ۲۰ این گردهم آیی مردمی را بسیار کوچک و بی اهمیت نشان داد و دوربین به گونه‌ای شعارها را نشان داد که بیننده می‌پنداشت که این تظاهرات کوچک از سوی دولت است.

۲۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ نشست پایانی دادرسی ۱۶ دانشجوی دانشگاه صنعتی آریامهر که ۱۶ دی ماه ۲۵۳۶ ناگهان از دانشگاه بیرون ریخته و با چماق و چاقو آشوب به پا کردند برگزار شد. ۵ تن از دانشجویان آشوبگر بیگناه شناخته شدند. یازده نفر به ۵ ماه زندان محکوم شدند. در درازای دادرسی ۴۴ وکیل از این دانشجویان انیرانی دفاع کردند!!!

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ در سراسر کشور به مناسبت ۲۱ فروردین ماه سالروز سوءقصد به جان شاهنشاه در کاخ مرمر سازمان داده شده از سوی دانشجویان مائوییست کنفدراسیون دانشجویان خارج از کشور، آیین نیایش برگزار شد و از جانباختگان دلیر استوار باباییان و استوار لشکری بزرگداشت شد. بیش از ۹ میلیون دانش آموز در سراسر کشور آیین دعا و نیایش را انجام دادند.

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ دکتر لوید الیوت رییس دانشگاه جرج واشنگتن به همراه رییس کرسی آریامهر و نخستین دانشجوی بورس آریامهر دانش‌آموخته از این دانشگاه به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند. هم چنین دکتر الیوت و دو تن از همراهانش به پیشگاه شهبانو باریافتند.

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ سازمان تامین اجتماعی به آگاهی رساند که از اول فروردین ماه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی حقوق و مزایای کارگران از نو بر پایه قانون تامین اجتماعی محاسبه می‌شود. کمک‌های نقدی، کمک برای زناشویی و بچه‌دارشدن با رعایت قانون تامین اجتماعی و بر پایه حداقل جدید دستمزد پرداخت شده به کارگران داده می‌شود. به زودی رسیدگی به حساب هر بیمه شده با کامپیوتر انجام می‌شود و هر کارگر می داند که چه میزان پیشینه پرداخت بیمه دارد و چه میزان از مزایای بیمه بهره‌مند شده است.

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ ساختمان بخش نخست شاه لوله دوم گاز میان کنگان و اسپهان آغاز شد. این لوله ۵۶ اینچی به درازای ۵۸۸ کیلومتر می‌باشد. شاه لوله دوم گاز برای صادرکردن ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی برای کاربرد درون کشور می‌باشد. بر پایه برنامه‌های ریخته شده ساختمان بخش سوم شاه لوله دوم که از کوه نمک تا آستارا به درازای ۴۸۷ کیلومتر کشیده می‌شود، ۱۶۹ کیلومتر آن ۴۸ اینچ و دنباله ۵۶ اینچ است. این پروژه بر پایه موافقتنامه همکاری میان ایران و شوروی و از سوی گروه ساختمانی شوروی پیاده می‌شود. لوله‌ها از سوی کارخانجات لوله سازی اهواز ساخته می‌شوند که لوله نیازین شاه لوله دوم را فراهم می‌سازد. بهره‌برداری از این پروژه در سال ۲۵۳۹ آغاز می‌شود.

۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ به دنبال آشوبگری‌ها در سراسر کشور، جنگل‌های « چوکا » و « ریک » توالش آتش زده شد و ده‌ها هزار درخت جنگلی سوخت. آتش در منطقه ریک بسیار گسترده بود. آتش نشانان و فرستادگان از پادگان‌های رشت، قزوین، منجیل و پایگاه نیروی دریایی شاهنشاهی شمال آتش سرکش را فرونشاندند.

۲۲ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز وزیر دفاع و هواپیمایی سعودی را در کاخ نیاوران پذیرفتند.

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۷ گفتگوهای اقتصادی و شوروی با ورود هیات بلندپایه به ریاست اسکاچکوف رییس کمیته دولتی شورای وزیران شوروی در تهران آغاز گردید. در این گفتگوها زمینه‌های همکاری میان ایران و شوروی بررسی شد. در پایان گفتگوهای هیات اقتصادی ایران و شوروی موافقتنامه ساختن خط دومشاه لوله گاز برای رساندن گاز ایران از راه شوروی به کشورهای اروپای غربی از سوی محمد یگانه وزیر امور اقتصادی ودارایی و سیمون اسکاچکوف دستینه شد. درازای این خط ۱٬۴۲۰ کیلومتر و بخش پایانی آن ۴۸۸ کیلومتر می‌باشد و پیمان ایران و شوروی درباره این بخش می‌باشد.

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۷ شیخ محمد بن بطی آل حامد حاکم منطقه غرب و شهردار امارات ابوظبی به همراهی هیاتی برای بازدید از پیشرفت‌های ایران در زمینه ایستا کردن شن‌های روان به تهران آمد و در فرودگاه مهرآباد از سوی محسن خردپیر معاون وزارت کشاورزی پیشباز شد.

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۷ بر پایه برنامه‌ای از سوی شهرداری تهران سه پارک صنعتی در بیرون پایتخت بنیاد می‌شود و همه جوشکاری‌ها، آهنگری‌ها، درودگری‌ها، تعمیرگاه‌ها و صنایع و پیشه‌های همانند به این پارک‌ها جا به جا می‌شوند. این پروژه برای کاهش میزان آلاینده‌هایی چون دود، سر و سدا و زباله یکان‌های صنعتی انجام می‌شود و از دیدگاه‌های سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر سازمان‌ها بهره می‌گیرد.

نصر اصفهانی وزیر کشور
جاده سازی کامیاران آغاز شد
منوچهر گنجی وزیر آموزش و پرورش
والاحضرت فرحناز پهلوی در آیین جایزه‌یادبود دکتر آزرمی
بانو مولود عاطفی گوینده رادیوایران
این هم جیمی کارتر پرزیدنت امریکا ۱۹۷۸ میلادی
نشست سالانه هیات امنای کانون پرورش فکری و نوجوانان در پیشگاه شهبانو
یوسف خوش کیش رییس بانک مرکزی ایران
تمبربادبود همکاری عمران منطقه‌ای
هجدهمین سالگرد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۷ مرکز آمار ایران بر پایه دست‌آورد سرشماری همگانی جمعیت و خانه‌ها انجام شده در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی میزان باسوادان کشور را ۴۷٫۵٪ به آگاهی رساند که از این ۵۸٫۸٪ مردان و ۳۵٫۶٪ بانوان می‌باشند.

۲۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ در تلگراف‌های بی‌شماری که به جمشید آموزگار نخست‌وزیر و وزیر کار و امور اجتماعی کارگران کارخانه‌های کشور کشور خواستار مجازات ویران سازان کشور همان نوکران استعمار سرخ و سیاه در رخدادهای فروردین ماه شدند و درخواست کرده‌اند تا جانبازی و از خودگذشتگی کارگران ایران در راه خدمتگزاری به شاهنشاه آریامهر و میهن عزیز به خاک پای همایونی رسانده شود. هم چنین خواسته‌اند تا هر چهه زودتر عناصر توطئه گر و کسانی که پیروزی‌های ملت ایران را نادیده گرفته‌اند به ملت بشناسانند تا این وامانده‌های بی منطق رسواگردند.

۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۷ اسکار فیشر وزیر امور خارجه جمهوری دمکراتیک آلمان برای عادی ساختن پیوندهای دیپلماتیک و اقتصادی ایران و آلمان شرقی وارد تهران شد. از آنجا که دانشجویان هموند کنفدراسیون چندی پیش در برلین شرقی به سفارت ایران یورش بردند و به آن آسیب رساندند و در آن هنگام مقامات آلمان دمکراتیک دانشجویان را تنبیه نکرد، دیپلمات‌های ایران از آلمان شرقی رهسپار تهران شدند و پیوندهای سیاسی و دیپلماتیک دو کشور بازایستاد. ۲۴ فروردین ماه اسکار فیشر به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت. در این باریابی وزیر امور خارجه آلمان دموکراتیک پیام ویژه رییس شورای دولتی جمهوری دمکراتیک آلمان را به امید برقراری پیوندهای دوستانه و بازرگانی دو کشور پیشگاه همایونی پیشکش کرد.

۲۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ سرلشکر علیزاده استاندار کردستان در آیین باشکوهی کلنگ ساختمان راه آسفالته کامیاران - دوآب - مریوان - سقز - بانه سردشت و پهلوی دژ - سنندج - همدان - غیبی سور - بیجار - تکاب را بر زمین زد. این راه یکی از پروژه‌های بزرگ عمرانی و اقتصادی استان کردستان است. ساختن این راه‌ها شاهرگ اقتصادی کشور است که در برنامه عمرانی ششم در غرب و شرق کشور کشیده می‌شود. راه کامیاران - دوآب در دو قطعه ساخته می‌شود. قطعه نخست ۱۲۶ پل بزرگ و کوچک دارد و رویهم رفته ۹۳۰٬۰۰۰ مترمکعب خاکبرداری و ۴۲۰٬۰۰۰ متر مکعب خاکریزی می‌شود. روسازی اسفالت قطعه نخست راه کامیاران - دوآب ۳٬۱۰۰٬۰۰۰ متر مربع می‌باشد. در قطعه دوم ۱۱۵ پل ساخته می‌شود، کوه‌بری و خاکبرداری ۱٬۷۰۵٬۰۰۰ مترمکعب، خاکریزی ۸۵۰٬۰۰۰ مترمکعب، روسازی اسفالتی ۲٬۵۰۰٬۰۰۰ متر مربع می‌باشد. خط دوم سالانه ۲۷ میلیارد مترمکعب گنجایش دارد که ۱۷ میلیارد مترمکعب آن در آستارا به شوروی واسپرده می‌شود. بخشی از این گاز به حساب آلمان و چکسلواکی و فرانسه و اتریش می‌باشد که شوروی به همان میزان در مرزهای این کشور به آنها وامی‌سپارد. بدین چم که چهار کشور نامبرده بهای گاز را مستقیم به ایران می‌پردازند و بهای گاز هم بر پایه بهای نفت سنگین در آلمان تعیین و پرداخت می‌گردد.

۲۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ کارخانه ایران ناسیونال به آگاهی رساند که از روز نخست اردیبهشت پیکان ۳۷ با بهای ۱۵ ماه گذشته همان بهای مدل پیشین فروخته می‌شود. با اینکه دگرگونی‌های بسیاری در پیکان استیشن، دولوکس انجام یافته است بها بالا نمی‌رود. هم چنین خودروی جدیدی به نام « آونجر » از کارخانه ایران ناسیونال وارد بازار گردید.

۲۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ مهندس رزاقی استاندار هرمزگان در گفتگویی با رسانه‌ها گفت که نخستین یکان نیروگاه حرارتی ۳۲۰ مگاواتی از روز نخست مهر ماه به کار می‌افتد که با بهره‌گیری از این نیروگاه نه تنها برق بندرعباس بلکه بخشی از برق کشور نیز فراهم می‌شود.

۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ دکتر عاملی قائم مقام دبیرکل حزب رستاخیز در یک گردهم‌آیی بزرگ حزبی درباره ویژگی‌های سیاست مستقل ملی ایران سخنرانی کرد. وی گفت: سیاست ملی ایران محافل بسیاری در دنیا را آزرده کرده است.... مطرح کردن عقاید ما سبب شده است که محافل صنعتی و نفتی در دنیای غرب علیه ملت ایران بسیج تبلیغاتی کرده و با انتشار نشریات و استفاده از بلندگوهای متعدد با وابستگی به سیاست آنها که از فروش عادلانه نفت ما متعذی هستند دست به دست یکدیگر داده‌اند و در چند سال اخیر بر روی شعارهای واحد تبلیغات پردامنه‌ای را انجام می‌دهند. آنها از سیاست مستقل ملی ایران که به منظور پاسداری از خلیج فارس در اقیانوس هند حضور داشته باشند خشنود نیستند و به همین دلیل پیوسته به تحریکات و توطئه‌هایی دامن می‌زنند و یک شبکه تبلیغانی در سراسر جهان بوجود آوردند و در چند ماهه اخیر به این نوع تبلیغات شدت بخشیده‌اند و آنها کوشش دارند که دولت ایران را در موضع فروتری برای خود ببینند.

۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ اسداله علم درگذشت.

۲۵ فروردین ماه ۲۵۳۷ شماری تروریست در اسپهان از مسجد حسین آباد خیابان فرح آباد بیرون آمدند و با دادن آرنگ‌های (شعار) ضد ایرانی به ماموران یورش می‌برند. سه تن از هموندان نیروی پایداری که درون جمعیت بودند سه سرکرده آشوب به نام‌های ۱- سید عبدالرحیم مقدسی دانشجوی شیمی دانشگاه اسپهان ۲- رضا کلاهدوزان دانش آموز ۳- محمدعلی دهقان کارمند شرکت پلی اکریب را دستگیر می‌کنند. هم چنین نیروی پایداری اسپهان توانست ۵ تن دیگر از انیرانیان ویران ساز ایران به نام ۱- علی رضا بنایی خزاز ۲- جعفر موسوی طلبه ۳- مسیح حسینی دانشجوی شیمی ۴- محمدرضا طالیبی ۵- حسین کوثری دوزنده را دستگیر و به ماموران واسپردند. در قم نیز در خیابان چهارمروان نیروی پایداری گروهی آشوبگر را که شیشه‌های بانک ملی را شکستند و جارنامه علیه دولت پخش می‌کردند دستگیرکردند. نیروی پایداری زنجان نیز به همین گونه دو تن به نام‌های ۱- عبدالرزاق احمدی طلبه و ۲-هیبت اله محمدانوری راننده که با یک پیت نفت بانک صادرات را می‌خواستند آتش بزنند دستگیر و به ماموران واسپردند.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ دکتر عاملی قائم مقام دبیرکل حزب در یک گردهم‌آیی حزبی گفت: شبکه‌های تبلیغاتی در سراسر جهان علیه ایران بسیج شده‌اند.

عبدالمجید مجیدی هماهنگ کننده جناح پیشرو در یک گردهم‌آیی حزبی در اهواز در تالار فردوسی دانشگاه جندی شاپور با روشن ساختن نخش این جناح در کنش‌های خزبی و ایجاد « کمیته‌های اقدام ملی » گفت: عوامل بیگانه دنبال نقاط ضعف ما می‌گردند و نمی‌خواهند قبول کنند که این ملت با برخوردای از فرماندهی هشیار خود ره سدساله را چند ساله پیموده است و به پیروزی‌های عظیمی دست یافته است. نمی‌خواهند قبول کنند که طی فقط دو سال آزادی‌های سیاسی و اجتماعی غیرقابل تصوری به مردم داده شده است.... دشمنان ایران کوشش می‌کنند بین ما نفاق اندازند و این فکر را شایع کرده‌اند که اصلاحات اجتماعی خلاف دین و مذهب است.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ راه پیمایی گروهای گوناگون مردم در سراسر کشور علیه رخدادهای هولناک فروردین ماه ادامه دارد. در این راه پیمایی‌ها در ۴۸ ساعت گذشته هموندان نیروی پایداری کارخانه‌های شیر پاستوریزه تهران و شهرستان‌ها، کمیته اقدام ملی دانش‌آموزان و دانشجویان و فرهنگیان گچساران، سپاهیان ترویج کشاورزی همدان، کارگران کارخانه‌های پارچه بافی مازنداران و هموندان نیروی پایداری استان یاسوج علیه انیرانیان که در مملکت ویرانی و آشوب به بار آورده بودند راه پیمایی کردند.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ چند واگن ترن باری تبریز - تهران که کالاهای بازرگانی را از تبریز را ترابر می‌کرد میان ایستگاه‌های آذرشهر و شیرامین به سبب ویران کردن بخشی از خط آهن از خط بیرون افتاد و آسیب مالی هنگفتی ببار آورد. ترن‌های مسافری و باری میان ایستگاه‌های مراغه و تبریز بازایستاد.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ بهره‌برداری از اتوبان کرج - قزوین از آذر ماه آغاز می‌شود. از جاده فیروزکوه نیز در پایان سال بهره‌برداری می‌شود. اتوبان تهران - کرج پهن‌تر و ۶ خطه می‌گردد.در سمینار مدیران کل اداره‌های راه و ترابری سراسر کشور با روشن سازی برنامه‌های وزارت راه و ترابری در برنامه عمرانی ششم گفته شد که هیات وزیران ۹۰۰ میلیون تومان بودجه ساختن راه‌های روستایی کشور را تصویب کرد. بر پایه این بودجه در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی ۱۲۰ میلیون تومان برای راه‌های روستایی خراسان، ۱۰۰ میلیون برای راه‌های روستایی آذربایجان شرقی ویژه شده است.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ دومین بخش گفتگوهای نمایندگان شرکت ملی نفت ایران به ریاست حسنعلی مهران قائم مقام مدیر عامل شرکت ملی نفت با کنسرسیوم بین المللی نفت در تهران آغاز شد. نخستین بخش این گفتگوه روز ۲۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی در تهران برای یک ماه تعطیل شد. ایران برآن است که قرارداد فروش نفت را بنا به زمان و روح بازار جهانی و هم چنین دگرگونی‌هایی که در این « مدت » بر پایه تصمیم‌های اوپک در جهان نفت پیدا شده تغییر دهد.[۱۰] گفتگوها هم چنان با چانه زدن‌های منسرسیوم بسیار کند پیش می‌رود. سیاست ایران فروش نفت مستقیم و مستقل به مصرف کنندگان بدون دست درازای‌ها و خود را به میان انداختن و دلالی کنسرسیوم بین المللی نفت می‌باشد. ایران تاکنون قراردادهایی با کشورهای بی شماری از اروپا و آسیا و افریقا و امریکای لاتین و کشورهیا سوسیالیستی مشتری‌های مستقل و پر و پا قرص نفت ایران بسته است و از این راه هر روز بیش از یک میلیون و پانصد هزار بشکه نفت می‌فروشد.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ شهر بزرگ و باشکوهی که یادگار دوران هخامنشیان است از دل خاک‌های کناره شاخاب پارس به نام منطقه سنگ سیاه برازجان پیدا شد. ستون‌ها و ایوان‌ها و تالارهای خیال انگیری که تا کنون از دل خاک بیرون آمده باستانشناسان نامدار ایرانی و خارجی را شگفت‌زده کرده است. این کاخ پیدا شده هخامنشیان اهمیتی چون پاسارگاد دارد و نشانه نیروی ایرانیان باستان بر سراسر منطقه شاخاب پارس است. آنچه تاکنون بیرون کشیده شده است یک تالار بزرگ با چند ایوان و ۱۶ ستون بزرگ سنگی و چهار در ورودی و سراهای بزرگ و راهروهای پهن و پیچ در چیچ است. هم چنین بنای دیگر از تمدن هحامنشیان در « درودگاه » پیدا شده است که نشان از نیروی دریای ایرانیان هخامنشی می‌دهد. درودگاه نزدیک به ۵۰ کیلومتر دور از دریا می‌باشد.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ یداله سردار ملی سرهنگ بازنشسته تنها پسر ستارخان سردار ملی مبارز مشروطیت در تبریز درگذشت. یداله سردار ملی ۷۴ سال داشت و از وی ۶ پسر و یک دختر بجا مانده است. یداله سردار ملی به هنگام انقلاب مشروطه ۷ سال داشت. یداله پس از درگذشت ستارخان بزرگ خانواده ستارخان سردار ملی بود.

جایزه بین‌المللی محیط زیست پهلوی

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ کشور ایران پیشگام در پاک کردن تالاب‌های شمال، دریای مازندران و شاخاب پارس می‌باشد. ایران پس از شرکت در نخستین کنفرانس آلودگی محیط زیست در استکهلم به سال ۱۹۷۲ میلادی، یکی از برجسته‌ترین کشورهایی است که به آلودگی شاخاب پارس توجه کرد و بی درنگ برای بررسی و نگاهبانی از مواد آلوده کننده در آب و چگونگی آلودگی‌ها بر زندگی آبزیان پس از تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست آن را به انجام رسانید.[۱۱] در کنفرانس بین المللی محیط زیست که از سوی سازمان ملل متحد برای محیط زیست[۱۲] در استکهلم از ۵ تا ۱۶ ژوئن ۱۹۷۲ برگزار شد، برای نخستین بار توجه هنبازان به نیاز در نگاهبانی از زیستگاه طبیعی برای بهبود چگونگی زندگی همگان کشیده شد. با اراده شاهنشاه آریامهر جایزه سالانه محیط زیست در این کنفرانس برپایه قطعنامه ۳۰۰۳ مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.[۱۳] برای پاک سازی شاخاب پارس نیاز به همکاری کشورهای کناره شاخاب پارس می‌باشد. در روز ۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی نشست جلوگیری از آلودگی آب‌های شاخاب پارس با بودن نمایندگان کشورهای ایران، عراق، عربستان، امارات متحده عربی و شیخ نشین‌های بحرین، عمان، قطر و کویت در کویت برگزار شد. ایران می‌تواند ایستگاه مدرن پژوهشی دریایی هرمز که در منطقه بی‌همتاست را چون یک ایستگاه پژوهشی در همه بررسی‌ها درباره « اکوسیستم » شاخاب پارس و دریای عمان هماهنگی و رهبری نماید. با پافشاری ایران بلندپایگان شوروی نیز برای جلوگیری از آلودگی دریای مازندران همکاری با ایران را پذیرفتند.

۲۶ فروردین ماه ۲۵۳۷ نخستین نشست هیات رییسه دانشکده کامپیوتر گرگان با بودن دکتر مرتضی انواری رییس دانشکده برنامه ریزی و کاربرد کامپیوتر تهران و یحیی قره‌داغی کارشناس وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. در این نشست به آگاهی رسید که دانشکده کامپیوتر گرگان از مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی دانشجو می‌پذیرد و دو دستگاه از ویلاهای پارک جنگلی « ناهارخوران » به رایگان برای زندگی استادان دانشکده کامپیوتر ویژه شده است، افزون بر این یکی از نیک اندیشان گرگان به نام امین نژاد ده هزار متر مربع زمین به دانشکده کامپیوتر پیشکش کرده است.[۱۴]

۲۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال بودجه برای دادن وام و همکاری در پروژه‌های صنعتی و معدنی به وزارت صنایع و معادن داده شد. از این بودجه ۷۵۰ میلیون ریال به بانک‌های گسترش ناحیه‌ای وام داده می‌شود و مانده برای پرداخت وام و مشارکت در پروژه‌های صنعتی و معدنی ویژه شده است. تاکنون ۳ بانک گسترش ناحیه‌ای در کشور به راه اقتاده است تا خود بررسی هاس پیرامون پروژه‌های نوین صنعتی و کشاورزی را در سطح استان انجام می‌دهد. بر پایه بودجه تصویب شده این سال ۵۰ میلیون ریال به مدرسه عالی معدن شاهرود کمک می‌شود و ۱۵۹ میلیون ریال به سازمان صنایع کوچک داده می‌شود تا برای بوجود آوردن ناحیه‌های صنعتی در شهرهای زاهدان و سنندج و بوشهر سرمایه‌گذاری کند.

۲۷ فروردین ماه ۲۵۳۷ سمینار مسایل تکنولوژی شیمی در صنایع ایران در موسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی خیابان شاهرضا نبش کاخ و با همکاری مرکز سیاست‌های علمی این موسسه برای ۶ روز برگزار شد. سمینار با سخنرانی دکتر احسان نراقی گشایش یافت وی گفت منظور از این سیاست تعیین اولویت‌هایی است که از نقطه نظرهای اقتصاد ملی - خصوصیات اجتماعی و تاریخی و فرهنگی باید مورد توجه قرارگیرد. در این سمینار گفته شد که کان‌های ذغال سنگ بسیار غنی کشور ایران بیش از ۳۰۰ سال دیگر جوابگوی نیاز صنایع خواهند بود، پیشنها می‌شود همگام با پژوهش‌های پتروشیمی، کربن شیمی یا کربو شیمی نیز بررسی گردد تا برای آموزش کادر نیازین پس از پایان ذخیره‌های نفت مواد کربو شیمی جانشین آن گردد. در این سمینار پرویز نورپناه هموند هیات علمی پلی تکنیک تهران - صادق زیبا کلام مفرد استاد دانشکده فنی نیز سخنانی ایراد کردند.

۲۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ پس از هتل‌های زنجیره‌ای هیلتون، شرایتون، اینترکنتینانتال وهایت، هتل ماریوت نیز به زودی در تهران گشایش می‌یابد و تا شب یلدا آماده بهره‌برداری می‌گردد.

۲۸ فروردین ماه ۲۵۳۷ در نشست سالانه هیات امنای انجمن شاهنشاهی فلسفه که در پیشگاه شهبانو در کاخ نیاوران برگزار شد.[۱۵] علیاحضرت شهبانو در گشایش نشست فرمودند: تکنولوژی ملی که داشته‌ایم و مردم این کشور قرن‌ها با آن زندگی کرده‌اند باید حفظ شود. در این نشست پس از گزارش حسین نصر مدیر عامل انجمن شاهنشاهی فلسفه، درباره برنامه‌های آینده انجمن در زمینه پژوهش‌ها، بررسی در تکنولوژی ملی، بررسی در تاریخ علوم ایرانی و پزشکی سنتی و برگزاری همایش‌های علمی، بررسی کارآیی اندیشه ایرانی در فلسفه و علوم انسانی گفتگو شد. آنگاه بودجه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی انجمن و نمودار سازمانی آن به تصویب رسید.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که در آینده نزدیک خط آهن تهران - تبریز ۱۰۰ کیلومتر کوتاه تر و برقی می‌شود و با این دگرگونی ترن برقی تهران تا تبریز را در ۴ ساعت می‌پیماید. راه آهن تهران - تبریز ۶۳۶ کیلومتر است که پس از دور زدن سراسکند (آذران)، مراغه، عجب شیر و آذر شهر به تبریز می‌رسد. ترن‌های مسافربری این راه را در ۱۶ ساعت می‌پیمایند. با دگرگون ساختن راستای خط آهن تهران - تبریز در منطقه میانه - تبریز راه کوتاه تر و با برقی کردن ترن، ترن با شتاب تر خواهد شد.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ مجید نیاکان رییس کل برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در یک سخنرانی به برنامه‌های در دست اجرای صنایع پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۶ شرکت در تولید و یک شرکت در زمینه ترابری با سرمایه ۵۶۰ میلیون دلار در صنایع پتروشیمی کار می‌کنند. افزون بر این شرکت‌ها، شش شرکت دیگر تولیدی برپا می‌شود که رویهم رفته ۴ میلیارد دلار در درازای برنامه ششم برای این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود. درباره پروژه‌های در دست نیاگان گفت: با گسترش مجتمع پتروشیمی شاهپور تولید کودشیمیایی از ۴۰۰ هزار تن به یک میلیون تن در سال افزایش می‌یابد. هم چنین با پروژه گسترش شیمیایی شیراز تولید کودهای « اَزته » ده برابر شده. یکی دیگر از بزرگترین یکان‌های صنایع پتروشیمی ایران که در پایان سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بهره‌برداری از آن آغاز می‌شود « مجتمع پتروشیمی ایران و ژاپن » است. این پروژه دربرگیرنده یک مجتمع تولید آروماتیک، یک مجتمع توبید موادالفین، اتیلن و ... می‌باشد. پروژه تولید مواد اروماتیک در پالایشگاه آبادان با فرآورده‌های نهایی پازاپلین، ارتوزایلین، ویسیکوهکزان و بنزین در سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی بهره‌برداری خواهد شد. پروژه ذخیره یابی سنگ فسفات و جداسازی مایعات گازی در بندر شاهپور نیز به اجرا در می‌آید. نیاکان افزود در صنایع پتروشیمی ۵۰۰۰ تن کار می‌کنند. این کارمندان در پیایان برنامه‌های در دست اجرا به ۱۰ هزار تن و پس از پیاده کردن همه پروژه‌های پتروشیمی به ۱۵ هزار تن خواهد رسید و در آینده نزدیک یک مرکز پژوهشی نیز بنیاد می‌شود.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با اعلام جنبش همگانی در ساختن بناهای آموزشی، مردم نبکوکار را به همکاری در این جنبش بزرگ فراخواندند و فرمودند بدین سان با همکاری مردم هیچ یک از فرزندان عزیز کشور ما پشت دیوار مدرسه‌ها به انتظار نمانند و جامعه ما بتواند با برخورداری از علم و دانش نوین و با همبستگی کامل، به سوی پیشرفت گام بردارد.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که سازمان بهسازی و عمران جنوب پایتخت شهرکی با ۱۰ هزار یکان مسکونی در زمین‌های دولت آباد و بخشی از زمین‌های نجف آباد می‌سازد و به کسانی که در گودها و زاغه‌ها زندگی می‌کنند با شرایطی آسان می‌دهد. این پروژه با همکاری همه سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به ویژه وزارت مسکن و شهرسازی در دو میلیون متر مربع اجرا می‌شود. این شهرک بسیار مدرن دارای برق، شبکه آبرسانی، سیستم فاضلاب، دبستان، بازار و بخش بازرگانی می‌باشد.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای هموند پیمان سنتو در لندن برگزار شد. در میهمانی که از سوی کاموران گورون دبیر کل سنتو برپا شد عباس خلعتبری وزیر خارجه ایران گفت که ایران نگران چگونگی شاخ آفریقا و گسترش خطر کمونیسم در اتیوپی است. در این نشست سایروس ونس وزیر خارجه امریکا و دیوید اوئن وزیر خارجه انگلیس درباره ماموریت خود در جنوب افریقا گزارشی دادند و این که برای از میان برداشتن مسله رودزیا (زمیبابوه کنونی) شکست خوردند. سایروس ونس درباره سفر خود به مسکو برای کاهش شمار سلاح‌های استراتژیک با وزیران سنتو به گفتگو نشست.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ شرکت نفتی « اراپ » در فلات قاره شاخاب پارس سرانجام نفت پیداکرد. اگر این منبع‌های نفت پیدانمی شد اراپ می‌بایستی پس از زمان تعیین شده بر پایه قرارداد بسته شده با شرکت ملی نفت ایران همه ماشین‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها یخود را به ایران می‌سپرد و از کندوکاو دست می‌کشید. شرکت سوفیران - اراپ در شرق شاخاب پارس و کنار جزیره « سیری » قراردارد. این شرکت در کنار این جزیره دو حوزه نفتی دارد که در آن ۱۳ چاه توسعه‌ای و یک چاه تزریقی به ژرفای ۳۹٬۴۶۶ متر کنده است. از این چاه‌ها روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت بدست می‌آید که جوابگوی یک پالایشگاه همانند پالایشگاه‌های جدید ایران است. کمپانی‌های « نفت توتال ایران » و « اکتشاف لار » و « اجیب ایران » و « دینکس ایران » از جمله این گونه کمپانی‌ها هستند. گسترش کارهای این کمپانی سبب گسترش امور اقتصادی استان هرمزگان است. تاکنون در این استان تنها از گاز جزیره قشم بهره‌برداری می‌شد ولی از این پس نفت سیری نیز وجود دارد. اینکه منبع‌های جدید نفت و گاز در استان هرمزگان بدست آید بسیار شدنی است.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ سر آنتونی پارسون[۱۶] سفیر انگلیس در تهران در سخنرانی خود در نشست هفتگی کلوب روتاری درباره پیروزی‌های نفتی ایران گفت: ایران با تولید ۵ میلیون بشکه نفت در روز در رده یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت درآمده است. ایران در زمینه صنعت نفت کوشش‌های پیگیری داشته است و از منبع‌های نفت خود برای بهبود اقتصاد و پروژه‌های عمرانی و رفاه مردم ایران بهره‌مند شده است. ... شوربختانه انگلستان از دیدگاه تولید نفت با دشواری‌های زیادی روبرو است و به هیچ روی شرایط بیرون کشیدن و بهره‌برداری از نفت همانند ایران را ندارد. البته انگستان با تورم و اقتصاد ورشکسته روبرو شده بود ولی با دستیابی به منابع نفت دریای شمال دشواری‌ها کمتر شده است ...ما نیز امیدواریم تا ده سال آینده سختی‌های اقتصادی خود را از میان برداریم و درآمدی که از بیرون کشید نفت بدست می‌آید برای بهبود چگونگی زندگی مردم انگلستان بکار بریم.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی و سرکار علیه بانو فریده دیبا قانم مقام ریاست عالیه جمعیت ملی مبارزه با سرطان جایزه‌های یادبود دکتر صغرا آزرمی به برندگان داده شد. در این آیین وزیر بهداری و بهزیستی، رییس دانشگاه تهران، رییس دانشگاه رضا شاه کبیر ، هموندان شورای عالی و هموندان هیات مدیره جمعیت ملی مبارزه با سرطان بودند. دکتر یحیی دیبا مدیر عامل جمعیت گزارش رسایی درباره کارهای جمعیت و تاریخچه جمعیت به آگاهی باشندگان رساند. آنگاه والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی جایزه ۸ تن از برندگان را به آنان دادند.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ نیمروز نزدیک به ۲۰ تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی آریامهر یکی از نگهبانان را در اشکوب نخست ساختمان مجتهدی کتک زدند و زخمی کردند و سپس دست و پای وی را بستند و از نرده‌های اشکوب دوم ساختمان آویزان کردند و پا به فرارگذاشتند. نگهبان به بهداری دانشگاه برده شد.

۳۰ فروردین ماه ۲۵۳۷ نیروی پایداری ۱۸ تن آشوبگر را در آبادان، اهواز، کاشان، نورآباد، کازرون، نقده و اسپهان دستگیر کردند: سید حسن موسوی در پشت دانشسرای آبادان جارنامه‌های ضد دولتی پخش می‌کرد که دستگیر شد. بهمن ناظری در خیابان پهلوی اهواز هنگام دشنام‌گویی به دستگاه‌های امنیتی و شهربانی کشور دستگیر شد. علی رضازاده در خیابان پهلوی کاشان هنگام پخش جارنامه‌های ضد دولت دستگیر شد. چهار تن به نام‌های جهانبخش منصوری، الله شکر جوکار ، بهمن کشوری، راه علی موسوی در نورآباد هنگام آتش زدن خانه‌های اهالی با دو پیت بنزین دستگیر شدند. نیروی پایداری در شهرک محمدیار عزیز اسدی را با یک نوار ضد دولت و کشور ایران دستگیر و به پلیس برای پیگرد واسپردند. در اسپهان بیش از ۱۰۰ تن آشوبگر که در خیابان شاه عباس دوم شیشه‌های سازمان زنان و بانک صادرات را شکستند و نیروی پایداری ۷ تن از آنان را دستگیر کرد: محمدعلی نعمتی دانشجوی دانشگاه اسپهان، هوشنگ ایروانی و جمشید مازیار و امیر قلی پور و سعید خانبانی و علی ریاضی و علی خدادادی . نیروی پایداری نقده ۳ تن به نام‌های محمدحسن فاضلیان طلبه - سیدرضا فاضلیان طلبه و محمد خامیان را هنگام پخش جارنامه علیه دولت و کشور ایران دستگیر کردند.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ برنامه ساختن خانه‌های سازمانی برای کارگران در شهرهای تبریز، اراک، ایرانشهر، بندرعباس، لوشان و در استان‌های گیلان و مازندران در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی با بودجه ۸ میلیارد و ۸۸۰ میلیون ریال پیش بینی شده در برنامه عمرانی ششم به آگاهی رسید. از این بودجه ۷۰۰ میلیون ریال برای شهر تبریز، یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال به شهر اراک، ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به خانه سازی کارگران مجتمع صنایع چوب و کاغذ گیلان، برای کارکنان کشتی سازی شاخاب پارس در بندر عباس یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، کارگران کارخانه سیمان لوشان ۳۵۰ میلیون ریال و کارگران صنایع چوب و کاغذسازی مازندران ۷۰۰ میلیون ریال ویژه شده است. در بودجه سال ۲۵۳۷ افزون بر پروژه‌های خانه سازی وام‌هایی نیز برای ساختن خانه و آپارتمان و یا پرداخت کمک بهره مسکن پیش بینی شده است.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ پیشنهاد بنیاد دانشکده پست در دانشگاه تهران از سوی وزارت پست و تلگراف و تلفن آماده شد. هزینه اداره دانشکده پست به گردن وزارت پست و تلگراف و تلفن می‌باشد. سرپرستان پست باور دارند که با بهره‌برداری از مرکز مکانیزه پست باغشاه گشایش چشمگیری در کارهای پستی مردم پدید خواهد آمد. با مکانیزه شدن پست در ۹ استان بزرگ کشور کارهای پستی و جداکردن نامه‌ها دیگر دستی نخواهد بود.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که آزمون گزینش ۲۰۰۰ دانشجوی دانشگاه آزاد ایران در تیر ماه در ۲۰ شهرستان انجام می‌شود و ۶ مرکز نوین آموزشی این دانشگاه در شهرهای ابهر، اردبیل، اسپهان، بندرعباس، تربت حیدریه و مشهد به راه می‌افتند.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ یک بلندپایه وزارت کشور به آگاهی رسانید که بر پایه سرشماری سال ۳۵۳۵ و افزایش جمعیت، پیش بینی می‌شود که نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ نماینده به نمایندگان مجلس شورای ملی افزوده شود. هم اکنون شمار نمایندگان مجلس شورای ملی ۲۶۸ تن است و بر پایه قانون اساسی مشروطه وزارت کشور می‌تواند که هر ده سال یک بار با بالارفتن جمعیت کشور در هر حوزه انتخاباتی، به نسبت هر ۱۰۰٬۰۰۰ تن، یک تن به شمار نمایندگان بیافزاید.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ جیمی کارتر پرزیدنت آمریکا عربده حقوق بشر را درباره سنگاپور سر داد. سنگاپور کشوری است با دو میلیون جمعیت که در آن پرزیدنت نقش تشریفاتی دارد و نخست وزیر مانند انگلستان حکومت را در دست دارد. حزب‌ها در این سرزمین آزادی کامل دارند، خانه سازی برای همه مردم، پایین نگاهداری بهای کالاها در اندازه توانایی مردم، جلوگیری از بیکاری، مبارزه با قاچاق و رشوه خواری و ایجاد نظم و رفاه و آرامش و رعایت تمام قوانین و مقررات نشانه از خردی است که بر حکومت سنگاپور فرمانروایی دارد. حکومت کنونی سنگاپور نمونه‌ای والا از دموکراسی آسیایی است که هر نگرنده بی طرفی را به ستایش وامیدارد. مردم سنگاپور می‌پرسند که جیمی کارتر از حکومت آنان چه می‌خواهد؟

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو در مرکز فرهنگی و هنری رضا عباسی از کلکسیون ارزنده نمونه‌های خوشنویسی سناتور محمدعلی مسعودی دیدن فرمودند. این کلکسیون دربرگیرنده نمونه‌های خوشنویسی سده سوم تا چهارم هجری چون کوفی - نسخ - نستعلیق - شکسته نستعلیق و خط‌های تزیینی می‌باشد.

۳۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو نشست سالانه هیات امنای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کاخ نیاوران برگزار شد. گزارش مالی کانون در سال ۲۵۳۵ - ۲۵۳۶ شاهنشاهی از سوی یوسف خوش کیش رییس کل بانک مرکزی و خزانه‌دار کانون به آگاهی علیاحضرت رسانده شد و به تصویب رسید. گزارش کوشش‌های ۱۷۴۰ تن کارکنان کانون از سوی لیلی ارجمند داده شد و درباره برنامه‌های ویژه کانون در برگزاری هفته‌ی جهانی کتاب کودک، جشنواره توس - جشن هنر شیراز - هفته کتاب - جشنواره هنر مردم سخنانی ایراد شد.

دیدار رسمی والتر شل پرزیدنت آلمان غربی و بانو از ایران

پیشباز رسمی شاهنشاه از والتر شل
گفتگوهای شاهنشاه آریامهر و شل
والتر شل در میهمانی شام رسمی
شاهنشاه در مرکز آموزش‌های هوایی
نشست هیات امنای دانشگاه تهران در پیشگاه شهبانو
شاهنشاه و شهبانو در پسواز رسمی از والتر شل
استاندار در بازدید از آبشار سمیرم
میدانگاه آبشار سمیرُم ساخته‌شد
تقی روحانی و مولود عاطفی در ۳۸ سالگرد بنیاد رادیوایران
فروزنده اربابی و سدای جاودانه‌اش
شاهنشاه و شهبانو و پرزیدنت سنگور پارک جمشیدیه را می‌گشایند
آدمیرال کورست چی فرمانده نیروی دریایی هند در پیشگاه شاهنشاه

۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ والتر شل و بانو میلدرد شل برای یک دیدار چهار روزه وارد تهران شدند.[۱۷] شاهنشاه و شهبانو از والتر شل پرزیدنت آلمان غربی در فرودگاه مهرآباد پیشباز رسمی کردند. [۱۸] اعلیحضرتین به همراه میهمانان با کالسکه یک بار دور میدان شهیاد گشتند و به ابراز شور و هیجان مردم پایتخت که با در دست داشتن پرچم‌های ایران و آلمان غربی غریو شادیشان به آسمان بود، پاسخ گفتند. اعلیحضرتین و میهمانان از برابر رده نمایندگان سپاهیان انقلاب، هموندان لژیون خدمتگزاران بشر [۱۹]، هموندان شوراهای داوری، پیشاهنگان پایتخت، هموندان شیر و خورشید سرخ ایران و دیگر گروه‌های مردم گذشتند. در برابر ورودی به میدان شهیاد آریامهر شهردار تهران کلید طلایی شهر و پیشکش‌های مردم پایتخت را به والتر شل و بانو داد. آنگاه اعلیحضرتین و میهمانان رهسپار کاخ گلستان شدند. والتر شل در پیام خود در آستانه دیدار از ایران گفت: پایه پیوندهای سیاسی ما با ایران برابر با خواست‌های مشترک دو کشور حفظ صلح از راه پایداری سیاسی است! سیاست ایران در برابر کشورهای همسایه و قدرت‌های جهانی همانند سیاست ما بر پایه هم‌سنگی (توازن) صلح‌آمیز سودها و همکاری استوار است.

از سوی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو میهمانی باشکوهی به سرفرازی ورود والتر شل و بانو برگزار شد. در سر میز شام شاهنشاه آریامهر در بیاناتی فرمودند:[۲۰]

...جمهوری فدرال آلمان طی سال‌های متمادی نخستین مقام جهانی را در فروش کالا به ایران و مقام دوم را در خرید کالاهای ایران داشته و در زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خارجی در ایران این کشور در بیست سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۷۱ همواره مقام اول را در ایران حائز بوده است. ... همکاری‌های اقتصادی و صنعتی دو کشور اکنون رشته‌های متعددی را در زمینه‌های مختلف ماشین سازی، الکترونیک، پتروشیمی، فولاد، نفت، مس، انرژی اتمی ، تاسیسات شیرین کردن آب دریا و موارد متنوع دیگر و نیز همکاری‌های کشاورزی شامل می‌شود.

۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخستین دور گفتگوهای رهبران ایران و آلمان غربی در کاخ نیاوران ساعت ده و نیم بامداد آغاز شد. در این گفتگوها شاهنشاه اهمیت همکاری‌های دو کشور را چه دو سویه و چه بین‌المللی را یادآور شدند. والتر شل نیز گفت که همکاری‌های ایران با کشورهای اروپایی به ویژه آلمان هر روز بایستی بیشتر شود و آلمان وظیفه خود می داند که در بازار مشترک اروپا از همکاری‌های مستقیم و نزدیک ایران پشتیبانی بکند.

۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دو اتوبوس ژاندارمری ۶۵ دختر و پسر را که به بهانه کوهنوردی در کوه‌های شمال تهران ، سرگرم ریختن برنامه‌های ضد دولتی و پخش جارنامه علیه دولت و ایران بودند بازداشت کرد. این انیرانیان با کوله‌پشتی‌هایشان! به شاخه دادیاری تحقیق دادسرا آورده شدند. هم چنین سه نوجوان ۱۶ تا ۱۷ ساله که جارنامه و نوارهای شنیداری ضدملی در مسجد سمنانی در میدان طاهری گمرک پخش می‌کردند از سوی پلیس کلانتری ۱۵ دستگیر شدند.

۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هلیکوپتر شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران در مرکز آموزش‌های هوایی در جاده تهران نو ساعت ۱۵ برزمین نشست و در پیشگاه شاهنشاه آیین سالانه دادن گواهینامه و جایزه‌های دانش‌آموختگان رتبه یکم فرماندهی آموزش‌های هوایی برگزار شد. تیمسار سپهبد اکبر کمپانی فرمانده آموزش‌های هوایی گزارش نظامی را به آگاهی شاهنشاه آریامهر رساند. سپس شاهنشاه گواهینامه دانش آموختگان را دادند، آنگاه سرود نیروی هوایی از سوی هنرجویان خوانده شد و یکان‌ها به سلامتی شاهنشاه آریامهر هورا کشیدند و از برابر شاهنشاه رژه رفتند.

۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان برج دوم هتل کوروش که در ۱۲ اشکوب و در زمینی به پهنه ۱۲،۰۵۰ متر مربع در کنار هتل کوروش کنونی آغاز شد. در آیینی با بودن دکتر منوچهر آزمون استاندار فارس، دکتر راسخ و دکتر علی اصغر عزیزی معاونان مدیر عامل « هما » هواپیمایی ملی ایران و شماری از بزرگان محلی پروژه گسترش هتل کوروش شیراز پیاده شد. پیمانکار این پروژه شرکت ساختمانی « بانه » می‌باشد. گسترش هتل کوروش گامی بسیار ارزنده در رفاه مردم شیراز و مسافرانی که از سراسر ایران و یا جهانگردانی که از دیگر کشورها به شیراز می‌آیند، می‌باشد. دکتر آزمون به آگاهی رساند پروازهای ایرباس هما شیراز - اروپا برقرار شده است و بنیاد مدرسه هتلداری در شیراز در بالای برنامه‌هایی است که برای بهبود و گسترش جهانگردی در ایران پیش بینی شده است، که به زودی به انجام می‌رسد..

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت جهان یک پیشنهاد امنیت و ضدتروریسم و خرابکاری برای همه کشورهای خاورمیانه فراهم ساخت و خواستار دیدگاه‌های ایران و عراق شد. در این پیشنهاد راه کارهایی برای جلوگیری از راهزنی هوایی و خرابکاری در تاسیسات نفت و گاز آورده شده است. برپایه پیشنهاد عربستان سعودی چنانچه امنیت یک کشور در منطقه به خطر افتد، امنیت دیگر کشورهای خاورمیانه نیز به خطر خواهد افتاد. بنابراین کوشش‌ها باید مرکزیت یابد و همکاری گسترده میان سازمان‌های پلیس در کشورهای منطقه بوجود آید. کشورهای منطقه باید در مبارزه با خرابکاری از سوی دشمنان در کشور یا خرابکاری برآمده از دست درازی‌های قدرت‌های بیگانه با فرستادن جنایتکاران و تروریست‌ها همسدا و همدست شوند.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ والتر شل و بانو برای یک دیدار چند ساعته از شیراز و تخت جمشید وارد شیراز شدند. پس از نیمروز رییس‌های مجلس سنا و مجلس شورای ملی و هموندان گروه پارلمانی ایران و آلمان با پرزیدنت آلمان در کاخ گلستان دیدار کردند.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو ریاست عالیه دانشگاه تهران نشست هیات امنای دانشگاه تهران در کاخ نیاوران برگزار شد. عبدالله ریاضی استاد ممتاز دانشگاه تهران و رییس دانشگاه تهران، ایرج وحیدی، دکتر معتمدی، دکتر اکبری، مهندس فیاض، هوشتگ نهاوندی استاد و رییس هیات امنای دانگشاه تهران، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، دبیرکل شورای دانشگاه‌ها، فیاض و مستقشقی، دکتر حقدان و پرفسور عدل در این نشست بودند. تا پایان نشست درباره بودجه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی دانشگاه گفتگو شد و علیاحضرت دوباره درباره آزادی دانشگاه در اجرای خواست‌ها و برآوردن نیازها و گرفتن تصمیم‌ها را سپارش فرمودند

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هیات امنا و هیات مدیره و بازرسان بنیاد آرشام در کاخ نیاوران به پیشگاه شهبانو باریافتند. علیاحضرت شهبانو در بیانات کوتاهی توجه بیشتر به آموزش حرفه‌ای را به سبب نیازهای آینده کشور را یادآور شدند و اهمیت و دنبال کردن کارهای بنیاد آرشام را برای گسترش آموزش حرفه‌ای در کرمان را ستودند.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ میدانگاه‌سازی برای بزرگترین و زیباترین آبشار ایران در شهرستان سمیرُم در جنوب استان اسپهان برای گردش و بازدید مردم ایران و توریست‌های خارجی آغاز شد. آبشار سمیرُم در تنگه دهان در ۷ کیلومتری شهرستان سمیرم قراردارد و تا چندی پیش به سبب نبودن راه و کوهستانی بودن منطقه شناسایی نشده بود. پس از بازدید اکبرزاد استاندار اسپهان ساختن راه به آبشار آغاز شد. تاکنون ۶ کیلومتر راه در دل کوهستان ساخته و پیرامون آن درختکاری شده است. بلندای این آبشار بیش از ۳۰ متر است.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دانشگاه آزاد ایران در تربت حیدریه دانشجو می‌پذیرد. هزینه بنیاد این دانشگاه ۴۰ میلیون ریال برآورد شده است.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ یک کلکسیون کامل از سکه‌های شاهنشاهان ساسانی و شاهان محلی در کاوش‌های باستان‌شناسان در « بیشاپور » یکی از شهرهای باستانی ایران در شمال غربی کازرون پیداشد. چندی پیش در کاوش‌ها در حاجی آباد داراب استان فارس تندیس‌های با ارزش گچی با چهره‌هایی از شاپور ذوالاکتاف، کودکی و ولیعهدی بهرام ساسانی، آناهیتا الهه آب بدست آمد که از دیدگاه هنر کنده‌کاری بی همتاست.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان بزرگراه جهان کودک آغاز شد. این بزرگراه شرقی - غربی خیابان ملاصدرا را به نوبخت و آپادانا پیوند می‌زند. با بهره‌برداری از این بزرگراه بخش بزرگی از ترافیک بلوار پهلوی و بزرگراه شاهنشاهی به این بزرگراه جا به جا می‌شود. پارکینگ شمال این بزرگراه برای پارک کردن خودروهایی که سرنشینان آنها سوار مترو می‌شوند ویژه شده است.

۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نیروی پایداری کشور در مشهد طلبه‌ای به نام برزنونی را که در خیابان شهناز اعلامیه انیرانی پخش می‌کرد دستگیر کردند. هم چنین نیروی پایداری شهر خوی میرمحمد سیدحمزه را با یک دستگاه فرستنده که دارای ضبط صوت نیز بود دستگیر و به شهربانی واسپردند.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر خبرنگارانی را که همراه والتر شل پرزیدنت آلمان غربی به ایران سفر کردند را پذیرفتند و به پرسش‌های آنان پاسخ گفتند. یکی از خبرنگاران درباره ناآرامی‌هایی که آسیب فراوان ببار آورد و اینکه آیا شاهنشاه نگران هستند؟ و تا چه اندازه ناآرامی‌ها برای ثبات ایران خطرناک است؟ پرسید. شاهنشاه فرمودند:[۲۱]

پیش از هر چیز نمی دان چه کسی گفته است که من ناراحت شده‌ام. من ابدا دچار ناراحتی نشده‌ام، زیرا من این راه را برگزیده‌ام البته نه راه آشوب را. می خواسته‌ام تا آنجا که ممکن است آزادی بیان را گسترش دهم. ما سعی داریم بیشتر مردم ما در گفتگوهای ملی و مربوط به همه چیز شرکت جویند، در مورد زندگی روزمره خود و مسایل سیاسی ما از دهکده آغاز کردیم و به شهرهای کوچک و به شهرهای بزرگتر رفتیم تا به استان‌ها و پایتخت، وقتی که به مردم خود گفتیم که آنها کاملا آزادند تقاید خود را ابراز کنند متوجه شدیم که گروهی که آن را اتحاد نامقدس میان ارتجاع سیاه و انقلاب سرخ می‌خوانیم همیشه قدعلم کرده‌اند. زیرا منافع هر دو گروه این است که ایران نباید وجود داشته باشد. البته « سیاه » به خاطر دلایل خودش و « انقلاب سرخ » برای دلایل خود، اما منافع آنها یکی است و آن اینست که مملکت را باید به عقب برد و نه به پیش ...

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ کنفرانس وزیران خارجه ۴۲ کشورهای اسلامی در داکار گشایش یافت. آرمان این کنفرانس همبستگی کشورهای اسلامی ، و دستور کار بررسی خاورمیانه، اقلیت‌های مسلمان در فیلیپین و شوروی می‌باشد.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو بامدادان در آیین رسمی پرزیدنت والتر شل و بانو را در فرودگاه مهرآباد پسواز فرمودند. والتر شل پیش از بازگشت به آلمان در مصاحبه با خبرنگاران ایرانی گفت ایران در نزدیک کردن دنیای صنعتی و جهان سوم نخش مهمی دارد. شل در پایان سفر خود نخش ایران را در پایدار نگاهداشتن بهای نفت ستود و گفت که آلمان فدرال سالانه ۶ میلیون تن نفت خام از ایران خریداری می‌کند. آلمان فدرال پس از آمریکا دومین همکار بازرگانی ایران می‌باشد. به آگاهی رسید که آلمان فدرال فروش شش زیردریایی به ایران را پذیرفته است.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از سدار سنگور [۲۲] پرزیدنت سنگال و بانو پیشباز کردند. هواپیمای پرزیدنت سنگال و بانو ساعت ۱۶ و ۴۵ دقیقه بر زمین نشست و اعلیحضرتین در پای پلکان از میهمانان ارجمند ایران پیشباز کردند.[۲۳] آنگاه اعلیحضرت به همراه میهمان والای ایران در جایگاه ویژه ایستادند و دسته موزیک، سرود ملی سنگال و سرود ملی ایران را نواخت. سپس شاهنشاه آریامهر به همراه حضرت سدار سنگور از گارد احترام سان دیدند و از برابر هموندان سفارت سنگال در تهران گذشتند. از سوی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو میهمانی شامی در کاخ نیاوران برگزار شد.

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ سی و هشتمین سالگرد بنیاد رادیو جشن گرفته شد. رادیو ایران که بامدادان برای مردم ایران با ترنم موسیقی و کلام دلنشین گویندگان، نیایش بامدادی آنان را پر از شور و شادمانی می‌کند و شب هنگام با نواهای دلنشین و لالایی گفتن خواب خوشی آرزو می‌کند. در این جشن مردم سدای ایران را گلباران کردند و با فرستادن سبد گل‌های بی شمار برای برنامه سازان و گویندگان و مدیران برنامه ویژه سالگرد دلبستگی خود را به آنان ابراز داشتند. تقی روحانی و مولود عاطفی با دیگر همکارانشان در سدای ایران برنامه بس جالب اجرا کردند. شامگاه جشنی در هتل آریاشرایتون برگزار شد و جایزه‌های سیمیمن و زرین جام به بهترین برنامه سازان رادیو و تلویزیون داده شد. از میان برنامه‌های موسیقی ایرانی کار سیاوش شجریان برای اجرای درست آوازهای ایرانی و خواندن رباعیات خیام ستوده شد و جام زرین به ایشان پیشکش شد. از میان آهنگ‌های محلی « آهنگ‌های محلی خراسان » - از میان برنامه‌های روستایی « برنامه دهقان رادیو ساری » - از میان برنامه‌های ادبی و هنری رادیو مشهد با برنامه « جُنگ خراسان » و ... برنده جایزه شدند. نخستین هنرمندان رادیو ایران - یادشان گرامی

مصاحبه روزنامه لوموند با خمینی در نجف ۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی

مصاحبه لوموند با خمینی برگردان به انگلیسی

۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ لوسین ژرژ [۲۴] خبرنگار روزنامه لوموند در روز ۲۴ آپریل ۱۹۷۸ در نجف با روح الله خمینی مصاحبه ای کرد و پرسش‌هایی از خمینی کرد که بعدها که این مصاحبه رو شد، سبب شگفتی گردید. پرسش‌هایی چون " آیا یک اتحاد تاکتیکی را با مارکسیست‌ها برای سرنگون کردن شاه در نظر دارید؟ موضع خود را راجع به سه موضوع اصلی ایران بیان بفرمایید اصلاحات ارضی، صنعتی کردن مملکت و زنان؟ برنامه سیاسی شما چیست؟ آیا می خواهید که رژیم را سرنگون سازید؟ به جای این رژیم چه نوع رژیمی را برقرار خواهید کرد؟ آیا خود شما در نظر دارید در راس حکومت اسلامی قرارگیرید؟ [۲۵]

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر آدمیرال کورست چی فرمانده نیروی دریایی هند را پذیرفتند.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و میهمان گرامی پرزیدنت سدار سنگور و بانو پارک جمشیدیه پارک همگانی فرهنگی به پهنه ۱۲ هکتار گشایش یافت. اعلیحضرتین و میهمانان از بخش‌های کتابخانه، سالن خواندن، آمفی تاتر بزرگ هوای آزاد، رستوران و کافه تریا، آمفی تاتر گوچک، جای بازی کودکان و کانون‌های سرگرمی و آرامش مردم بازدید کردند. هوشنگ نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو گفت: به امر علیاحضرت شهبانو در تکمیل کوششی که در سال‌های گذشته برای ایجاد مرکزهای فرهنگی، موزه‌ها و کتابخانه‌ها از سوی دفتر مخصوص انجام یافت در سال جاری و در سال آینده کارهای گسترده‌ای برای ساختن و بار پیرایی باغ‌های همگانی و فضای ورزشی به ویژه در بخش‌های پر جمعیت تهران و شهرهای بزرگ دیگر و بنیاد مرکزهای فرهنگی و اجتماعی انجام خواهد یافت. شاهنشاه و شهبانو و میهمانان گرامی ایران شام را در رستوران پارک جمشیدیه خوردند.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برنامه ساختن خانه‌های سازمانی کارمندان با بودجه ۹٬۸۱۶٬۲۷۰٬۰۰۰ ریال پیش بینی شده در بودجه برنامه عمرانی ششم به اجرا گزارده شد. بودجه پیش بینی شده با پیشرفت پروژه‌ها به دستگاه اجرایی پرداخت می‌شود. بر پایه این برنامه یک میلیارد ریال برای ساختن خانه‌های سازمانی آموزگاران ویژه شده است.

۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دکتر نصر اصفهانی وزیر کشور در گفتگو با خبرنگاران گفت که مهندسین مشاور ایرانی و خارجی سرگرم پیاده کردن پروژه شناسنامه و کارت شناسایی هستند که از سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی در چارچوب یک برنامه زمان بندی شده ۵ ساله آغاز می‌شود. نصر اصفهانی هم چنین درباره روش اداره « تهران بزرگ » و تقسیم بندی کل کشور گفت: تهران به دو بخش یکی « پایتخت » زیر سرپرستی شهردار و دیگری « تهران » زیر سرپرستی فرماندار بخش خواهد شد. این پیشنهاد به رفراندوم در استان‌ها گذاشته خواهد شد. هم چنین به آگاهی رسید که با کمک سازمان برنامه و بودجه ۲۸ بزرگراه نوین شمالی - جنوبی و خاوری - باختری برای از میان برداشتن دشواری ترافیک در تهران ساخته می‌شود. امسال ساختمان ۶ بزرگراه آغاز می‌گردد که یکی از آنها کشیدن بزرگراه محمد علی جناح از جنوب میدان شهیاد آریامهر تا قلعه مرغی می‌باشد.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ زادروز علیاحضرت ملکه پهلوی از سوی مردم ایران به ملکه مادر و به شاهنشاه آریامهر و خاندان پهلوی تهنیت گفته شد.

شاهنشاه آریامهر در باریابی هیات مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی
MojahedKhaleghConfession2537.jpg

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هیات مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه باریافتند.[۲۶] در این باریابی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه سازمان خدمات اجتماعی نیز بودند. عبدالرضا انصاری مدیر سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی گزارش رسایی از کارهای یک سال گذشته به آگاهی همایونی رسانید. شاهنشاه در باریابی هیات مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی فرمودند:[۲۷]

فلسفه خدمات اجتماعی ما در این مملکت اگر بر اساس فلسفه خود من یعنی انقلاب شاه و ملت و مطالبی که در کتاب به سوی تمدن بزرگ نوشته‌ام باشد البته طرز فکر من را روشن می‌کند. خدمات اجتماعی که ما انجام می‌توانیم بدهیم به آن جامعه مرفه و خوشبختی است که ما می‌گوییم. هر دستگاهی چه دولت چه دستگاه‌های ملی موظف باشند که یک گوشه کار را بگیرند.... فرد ایرانی در جامعه بزرگ ایران - تمدن بزرگ تا دوره بازنشستگی - چه به علت اتوماتیک شدن و مکانیزه شدن کارها - دوره بازنشستگی در نسل‌های آینده زودتر از نسل فعلی می‌رسد در نسل فعلی ما پنجاه درسد جمعیت ما زیر سن پانزده سال است پس تا حد احتیاج کار مملکت ایجاب می‌کند که افراد بالنسبه مسن هم هنوز به کار ادامه دهند ... دیدید که ما سن بازنشستگی کارگرانمان را پایین آوردیم مثل اینکه ۵۵ سال شد فردا ممکن است که این کار در همه رشته‌ها رعایت شود.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دست‌آورد نشست کمیسیون دانشمندان ایران و شوروی درباره جلوگیری از آلودگی آب دریای مازندران و روغنی کردن دریا از ماهی به آگاهی رسانده شد. کارشناسان شوروی پیشنهاد برگرداندن آب رودخانه‌های شمال شوروی به دریای مازندران را دادند. از سوی دیگر برای افزایش ماهی دریای مازندران در ایران و شوروی سازمان‌ها و مرکزهای پرورش ماهی بنیاد شده است و سالانه ده‌ها میلیون بچه ماهی به دریای مازندران ریخته می‌شود. ایران و شوروی از سال ۲۳۵۳ شاهنشاهی برابر با ۱۹۷۴ میلادی برنامه گسترده همکاری درباره دریای مازندران را آغاز کرده‌اند.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان ایستگاه مرکزی شرکت‌های مسافری در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی آماده بهره‌برداری می‌شود. هزینه به پایان رساندن این ساختمان در بودجه برنامه عمرانی ششم پیش بینی شده است. در سال ۲۵۳۷ افزون بر ساختن این ایستگاه، ساختمان خیابان‌های کمربندی شهرهای قزوین، قم، اراک، رشت، بابل، شاهی، ساری، مراغه، رضاییه، مشهد، بجنورد، همدان، بندرعباس، سنندج، شهرکرد، اهواز، تبریز، کرج، اسپهان و شهرضا در گام پایانی است و به زودی از این خیابان‌ها بهره‌برداری می‌شود. بودجه ویژه شده برای بهبهود رفت و آمد در شهرها بیش از ۵٬۶۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال می‌باشد.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ عزیراله صالحی انصاری راننده وانت که با کارد به محمود علیزاده هموند نیروی پایداری کشور یورش برده و زخمی کرده بود را در صفی آباد اهواز دستگیر کردند. نیروی پایداری هنگام بازرسی وانت نیسان به شماره ۱۴۸۷۷ به رانندگلی صالحی به ۱۳۴ پوشینه کتاب ضد ایران و ایرانی و ۲۴ نوار پرشده از سخنان و شعارهای انیرانی را در وانت پیداکردند و آنها را به شهربانی واسپردند.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ افزایش چایکاری مرغوب ایران و بالارفتن تولید چای در ایران، بهای چای را امروز در بازار کاهش داد.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ رونالد ریگان فرماندار ایالت کالیفرنیا و بانو برای بازدید از برجای ماندنی‌های باستانی با هواپیما وارد شیراز گشتند و از سوی معاون استانداری فارس و شماری از بزرگان استان پیشباز شدند.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ علی اصغر میرزا جعفرعلاف یک مارکسیست اسلامی هموند پیشین سازمان مجاهدین خلق از کارهای تروریستی و ویران سازی ایران سازمان مجاهدین خلق پرده برداشت. وی در یک گفتگو با رسانه‌های گروهی و تلویزیون برای مردم گفت روشن ساخت که چگونه سازمان مجاهدین پنهانی افراد مبارز را یکی پس از دیگری می‌کشت، هر کس که یک « چرا » می‌پرسید با گلوله مغزش را پریشان می‌کردند. تروریست‌ها بیشتر برای رسیدن به هدف هایشان دو روش را بکار می‌گیرند از یک سو می‌کوشند با قتل و خرابکاری یک رژیم را ناپایدار کنند و از سوی دیگر چون در برابر حکومت ناتوان هستند با دست زدن به جنایت کوششش می‌کنند حکومت را به واکنش خشن و به کنار نهادن اصول دموکراسی بکشانند که دستآورد آن جز بر بادرفتن بنیاد دمکراسی و از دست دادن توده‌های مردم چیزی نیست

فضای باز سیاسی

شهبانو و پرزیدنت سنگال در گفتگوهای شهر فرح پهلوی، پالایشگاه نفت در سنگال
وزیر کار و هیات مدیره کفش ملی
کارخانه‌ها و مرکزهای آموزشی کفش ملی
رونالد ریگان فرماندار کالیفرنیا و بانو در تخت‌جمشید
نانسی ریگان در پیشگاه شهبانو
شاهنشاه آریامهر مارگارت تاچر رهبر حزب محافظه‌کار را در کاخ نیاوران می‌پذیرند ۱۰ اردیبهشت
نورمحمد تَرَکی پرزیدنت افغانستان وابسته به مسکو

با آرنگ آزادی ابراز عقیده حق همه مردم است و فضای باز سیاسی، گروه‌های چپ و به اصطلاح انتلکتول‌ها یا روشنفکران ایران دریافتشان این بود که فضای باز سیاسی و یا ابراز عقیده به چم به باد انتقاد گرفتن دولت و حکومت و شخص شاهنشاه است. ابراز عقیده به ویژه برای اسلامیون آتش زدن اداره‌ها، بانک‌ها، سینماها، کتابخانه‌ها، ویران سازی جاهای همگانی و دشنام دادن به روش دولت و حکومت و بزرگان کشوری و لشکری تعبیر شد. گروه‌های چپ و اسلامیون آرمانشان تیشه به ریشه مملکت زدن شد تا حکومت را براندازند. هنگامی کسانی که ایران را به آتش می‌کشیدند دستگیر می‌شدند بدون دادگاهی شدن و با آرنگ « حقوق بشر » آزاد می‌گردیدند که این بر گستاخی آنان افزود و خرابکاری‌هایشان را شتاب بخشید. اسلامیون و چپ آرمان مشترکی داشتند و دارند که حکومت مشروطه پارلمانی ایران را ویران سازند و حکومتی نوین بنیاد گزارند. خمینی آماج ویران سازی کشور را پیشتر روشن ساخته بود و آن برقراری حکومت اسلامی بود. دریافت خمینی و پیروانش از حکومت اسلامی، نبودن سلطنت و برپایی ولایت فقیه بود. هنگامی که دولت از ابراز عقیده یا دیدگاه‌های مردم و فضای باز سیاسی می‌گفت، خمینی و همدستانش از براندازی پادشاهی و بنیاد نهادن حکومت اسلامی می‌گفتند.

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هوشنگ انصاری هماهنگ کننده جناح سازنده با گروهی از همفکران جناح در نشست‌های گفت و شنود با مردم اسپهان گفت:[۲۸] ... در این ۱۵ سال است که در کشوری که اکثریت جمعیت آن یا رعیت به شمار می‌آمدند و یا اهالی کوچ نشین این یا آن منطقه، سخن از مردم به معنای انسانی امروزی آن گفته می‌شود و امروز این مردمند که قدرت فزاینده و فناناپذیر انقلاب زندگی بخش ایران را تشکیل می‌دهند. ... انقلاب ایران را یک فرمانده استثنایی، یک فرزند شجاع و از خود گذشته ایران به اتکای نظام شاهنشاهی میهن ما و با الهام از سنن و فرهنگ عنی این سرزمین طرح و آغاز کرد. همچنان که هر فرمانده بزرگ در لحظه‌های اندیشیدن به تغییر مسیرهای شناخته شده تنهاست، شاهنشاه ما هم تنها بودند. انقلاب، با فراهم آوردن شرایط لازم برای شکل گرفتن و رشد نیروی مردم این واقعیت را بوجود آورد که شاهنشاه ایران دیگر هرگز چه در لحظه‌های پیروزی، چه در لحظات خطر، چه در روزهای خوش و چه در روزهای سخت زندگی این مملکت تنها نخواهند بود. اتفاقاتی که در چند ماه گذشته به خصوص در هفته‌های اخیر رخ داده و هدفی جز تخطئطه انقلاب شاه و مردم نداشته است با خبرید. ... مهمترین هدف فضای باز سیاسی یعنی موضوع اصلی دومین مرحله انقلاب به وجود آوردن و گسترش همین امکان است. حرکت ایران در جهت فضای سیاسی باز بیش از دو سال پیش به اراده و ابتکار شاهنشاه آغاز شد که این خود یک تغییر و تحول انقلابی است. ... راه کسانی که اصول تفاهم ملی ایران را نمی‌پذیرند از راه ما جداست....

۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دکتر مرتضی علوی نژاد مدیر عامل شرکت گسترش خدمات بازرگانی به آگاهی رسانید که در بندرها و مرزهای ورودی کالا در جنوب کشور، ساختمان چهار ترمینال برای بیرون کشیدن کالاها و نگاهداری آنها در بندر خرمشهر، بندر بوشهر، بندر شاهپور و بندر عباس به زودی آغاز و در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی آماده بهره‌برداری خواهند شد. این ترمینال‌ها و هم چنین ساختن سردخانه‌ها و انبارها، زیر بنای یک شبکه نوین پخش کالا است. هم اکنون بیش از ۱۷۰ هزار تن از گنجایش سردخانه‌های بخش خصوصی آماده بهره‌برداری است که تا سال آینده به ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در سنگال پالایشگاهی با گنجایش ۲٬۵۰۰٬۰۰۰ تن در دست ساختمان است که تا ۱۸ ماه دیگر آماده بهره‌برداری می‌گردد، که به « شهر فرح پهلوی » نامگذاری شده است. در پیشگاه علیاحضرت شهبانو و لئوپولد سدار سنگور پرزیدنت سنگال نشست هیات مدیره شهر فرح پهلوی در کاخ نیاوران برگزارشد. در این نشست پروژه‌های اجرایی و گام‌های پیشرفت شهر فرح در سنگال بررسی شد. رییس جمهور سنگال و بانو که برای یک دیدار پنج روزه به ایران سفر کرده بودند روز ۸ اردیبهشت ماه پیش از نیمروز از فرودگاه مهرآباد تهران رهسپار کشور خود شدند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو میهمان گرامی ایران را پسواز رسمی فرمودند.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو بانو ریگان همسر رونالد ریگان فرماندار کالیفرینا را در کاخ نیاوران پذیرفتند.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ جاده ۱۶۲ کیلومتری سنندج - همدان کیلومتر با بودجه ساختمانی ۲٬۲۰۰٬۰۰۰ ریال در آبان ماه ۲۵۳۷ آماده بهره‌برداری می‌شود. ساختمان راه ۵۵ کیلومتری سقز - بانه آغاز شد. مرتضی صالحی وزیر راه و ترابری که برای گشایش ساختمان راه سقز - بانه به سنندج رفته است گفت: ساختمان راه‌ها و جاده‌های استان کردستان به زنجان و همدان آغاز شده است. این راه‌ها با ویژگی راه‌های اصلی با اسفالت گرم و به پهنای ۱۱ متر ساخته می‌شوند. راه بیجار - زنجان - دیوان دره به درازای ۱۸۰ کیلومتر با بودجه‌ای برابر ۲٬۷۱۴٬۰۰۰ ریال در دست اجرا است، راه بیجار- دیوان دره آماده بهره‌برداری می‌باشد و بخش دیگر راه بیجار - زنجان در آذر ماه ۲۵۳۷ بهره‌برداری می‌شود. راه سقز - بانه در دو بخش به درازای ۵۵ کیلومتر و با بودجه‌ای برابر ۱٬۶۰۰٬۰۰۰ ریال به پیمانکار واگذار گردیده است. مهمترین گام برای به وجود آوردن پیوند میان روستا و شهرها، پیوند میان مرکزهای تولید و مصرف خواهد بود. برای ساختن راه‌های روستایی در استان کردستان ۳۴۵٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال ویژه شده است.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخستین کلنگ ساختمان مرکز پژوهش‌ها و کارآموزی گروه صنعتی کفش ملی از سوی وزیر کار و با بودن شماری از بزرگان کشوری برزمین زده شد. این مرکز یک سازمان غیربازرگانی و ناسودبر است و در پارک گروه صنعتی کفش ملی ساخته خواهد شد. در این آیین نخست ناصر معتبر مدیرعامل گروه صنعتی کفش ملی به امیرقاسم معینی وزیر کار و امور اجتماعی و باشندگان خوش آمد گفت و سخنانی ایراد کرد و گفت: شمار کارگران کارخانه‌های گروه صنعتی کفش ملی بیش از ۹۰۰۰ تن می‌باشد و آموزش آنها از دیدگاه مدیریت گروه صنعتی کفش ملی با پشتکار دنبال شده است، تا آنجا که در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی افزون بر ۲۰۰ کارشناس خارجی، ۷ تن از مهندسین با پیشینه گروه صنعتی نیز به کارگران آموزش دادند.

آنگاه وزیر کار و اموراجتماعی امیرقاسم معینی پشت تریبون قرارگرفت و با ابراز شادمانی گفت: مسئله آموزش حرفه‌ای آن قدر حائز اهمیت است که شاهنشاه آریامهر می‌فرمایند: "ایران فردا، ایران بدون نفت، به انسان‌های ماهر، انسان‌های متخصص و انسان‌های کارآمد نیاز دارد" ... در حال حاضر نه تنها برای رسیدن به تمدن بزرگ باید بتوانیم از نظر صنعتی شدن با کشورهای صنعتی جهان رقابت کنیم بلکه بایستی بتوانیم فرآورده‌های خودمان را در بازارهای جهانی نیز عرضه کنیم.... مسئله‌ای که مهم است و خوشبختانه همواره اسباب افتخار گروه کارگر در سراسر مملکت بوده است جواب مثبت و دندان شکنی است که جامعه کارگری مملکت به بیگانه و بیگانه پرستان داده است و مراتب جانبازی خود را در راه شاهنشاه آریامهر و در راه وطن همیشه به ثبوت رسانیده است....

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بمب ساعت شماری که دانشجویان کنفدراسیون در کنسولگری ایران در برلین کارگذاشته بودند، هفت دقیقه پیش از ترکیدن از سوی کارشناسان پلیس آلمان بی کنش شد.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هفت فروشگاه در بازار تجریش آتش زده شد و سوخت و به پنج مغازه دیگر نیز آسیب زیادی وارد آمد. هم چنین شعبه بانک صادرات در خیابان کندی ساعت ۱۱ و ۵ دقیقه به آتش کشیده شد و در آتش سوخت.

۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در یک کودتای نظامی خونین از سوی کمونیست‌های ارتش افغانستان، پرزیدنت محمد داود و برادرش در افغانستان کشته شدند. محمد داود خان از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۴۲ در افغانستان در زمان پادشاهی پسر عمویش ظاهر شاه نخست وزیر بود. وی در سال ۱۳۵۲ هنگامی که ظاهر شاه برای یک عمل جراحی چشم در ایتالیا به سر می‌برد، علیه ظاهر شاه کودتا کرد و خود را نخستین پرزیدنت افغانستان خواند. داود خان حکومتی سکولار برپا کرد، و در پیشبرد افغانستان به سوی کشوری مدرن کوشش کرد و از کمونیست‌ها دوری جست. در روز ۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی محمد داود خان و ۳۰ تن از خانواده اش در انقلابی به نام « انقلاب ثور » به رهبری حزب دموکراتیک افغانستان [۲۹] وابسته به مسکو کشته شدند. رهبر کودتا سرهنگ دوم هوایی عبدالقادر نام دارد. این انقلاب سپس به اشغال افغانستان از سوی شوروی در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی برابر با ۲۵ دسامبر ۱۹۷۹ میلادی و برابر با ۱۳۵۸ خورشیدی هجری انجامید. در ۲۱ مارچ ۱۹۸۰ آلیانس اسلامی دربرگیرنده هفت گروه واپسگرای اسلامی یا اتحاد اسلامی مجاهدین افغانستان برای آزادی افغانستان بنیادشد که از سوی امریکا به ریاست جمهوری جیمی کارتر و جمهوری اسلامی پاکستان به ریاست جمهوری ضیاءالحق پشتیبانی شد و کارتر مجاهدین افغانستان را با مدرنترین اسلحه‌های جنگی مجهز کرد که به پیدایش طالبان انجامید و ....

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ سالگرد زادروز والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی از سوی مردم ایران به شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو تهنیت گفته شد.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ایران دارای ۲۰ راکتور برق اتمی خواهد شد. ایران گفتگوهایی را برای خرید ۴ نیروگاه اتمی برق با آلمان غربی آغاز کرد. همزمان گفتگوها برای خرید ۶ تا ۸ راکتور اتمی تولید انرژی با آمریکا نیز دنبال می‌شود. اکنون نیروگاه‌های شماره ۱ و شماره ۲ در دست ساختمان است. این دو نیروگاه آلمانی ۱۲۰۰ مگاواتی در بوشهر ساخته می‌شود و در سال‌های ۲۵۴۰ و ۲۵۴۱ شاهنشاهی به کار خواهد افتاد. دو نیروگاه دیگر که فرانسوی است و هر یک ۹۰۰ مگا وات بازده برق دارد در سال‌های ۲۵۴۲ و ۲۵۴۳ شاهنشاهی در اهواز به کار خواهد پرداخت. نیروگاه‌های نوین در شمال کشور و شاید در کلاردشت برنشانده شوند. نیروگاه‌های اتمی تولید انرژی باید در جاهای دور از مردم و شهرها و جاهایی که دارای آب بسیار است بنیاد شود.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ طلبه‌های قم که پس از نماز شامگاه آدینه با بهره‌گیری از شمار زیاد نمازگزاران، پیرامون حرم حضرت معصومه با دادن آرنگ‌های ضد ایرانی و ضد ایران آشوب به پاکردند. ماموران پلیس کوشیدند که آنها را پراکنده سازند. از میان آخوندها به سوی ماموران تیراندازی شد و مامور پلیس ایوب عرب احمدی با شلیک گلوله‌ها به وی در دم کشته شد و مامور دیگری به نام حسن فوزی زاده به سختی زخمی شد و به بیمارستان برده شد. رویداد غم انگیز قم و رویدادهای همانند دیگر در سراسر کشور نشان می‌دهد که ملایان در برهم زدن آرامش همگانی نخش به سزایی دارند. این دست پروردگان بیگانه و دشمن‌های میهن همه تلاش خود را به کار می‌بردند که یک پارچگی ملت ایران را از میان بردارند. پیکر پاسبان جان باخته به زادگاهش در شاهرود برده شد.

۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ماگارت تاچر رهبر « حزب محافظه کار » انگلیس برای یک دیدار سه روزه وارد تهران شد. ۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ مارگارت تاچر ساعت ۱۱ و سی دقیقه بامداد در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت. در این باریابی آنتونی پارسونز سفیر انگلستان در دربار شاهنشاهی و جان دیویس و باتلر نمایندگان مجلس عوام انگلستان نیز بودند. تاچر در میهمانی اتاق بازرگانی ایران و انگلیس شرکت جست و سخنانی درباره همکاری‌های اقتصادی ایران و انگلیس ایراد کرد. روز ۱۰ اردیبهشت ماه تاچر با جمشید آموزگار نخست‌وزیر دیدار و گفتگو کرد و ناهار را در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی میهمان بود. تاچر با هوشنگ انصاری رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران دیدار و گفتگو خواهد داشت.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ جرج بوش یکی از بلندپایگان امریکا در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بر پایه لایحه تشکیلات تهران بزرگ که به زودی به مجلس سنا و شورای ملی برده می‌شود بیش از ۹۰ انجمن محلی در ۲۰ منطقه شهرداری بنیاد می‌شود. بدین سان رسیدگی به دشواری‌ها و گرفتاری‌های مردم از سوی مردم انجام می‌شود. از سوی دیگر بر پایه تقسیمات نوین برای اداره کردن تهران بزرگ و پایتخت به زودی شورای برنامه ریزی دربرگیرنده شماری از وزیران و هموندان شورای اقتصاد، گستره پایتخت را برمی‌گزینند. گزینش شهردار پایتخت با نمایندگان انجمن شهر خواهد بود و نمایندگان انجمن شهر از میان منطقه‌های بیست گانه شهرداری برگزیده خواهند شد. چهارمین نمایشگاه بین المللی ساختمانی، مبلمان و پیرایه درونی ساختمان در آیین از سوی فیروز توفیق وزیر مسکن و شهرسازی گشایش یافت.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با بودن والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیات امنای دانشگاه اسپهان، کلنگ بیمارستان مغز و اعصاب مرکز آموزش رضا شاه کبیر بر زمین زده شد و والاحضرت فاطمه از لوحه یادبود این مرکز پرده برداشتند. مرکز آموزش پزشکی رضا شاه کبیر دارای یک بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ویژه زایمان بانوان، یک بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی ویژه کودکان، یک بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی برای آرامش سالمندان، یک آموزشگاه بهیاری ۱۰۰ تختخوابی و مرکز آموزش دندانپزشکی است. والاحضرت آنگاه از دبیرستان راهنمایی آلاشت دانشگاه اسپهان بازدید کردند. سپس والاحضرت از دانشکده دندانپزشکی و بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی بازدید فرمودند. والاحضرت فاطمه نیمروز در سلف سرویس دانشجویان دانشگاه صنعتی آریامهر با دانشجویان ناهار خوردند. در این بازدید مجیدی مدیر عامل بنیاد شهبانو فرح، صفی اصفیا وزیر مشاور، خانم معارفی معاون وزارت بهداری و بهزیستی، رحمت حقدان معاون وزارت علوم و آموزش عالی همراه والاحضرت بودند.

۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برداشت پیاز امسال استان خوزستان بیش از ۳۵٬۰۰۰ تن خواهد بود که در ۳٬۲۰۰ هکتار از زمین‌های این استان کشت شده است. دولت پیاز خوزستان را کیلویی ۱۰ ریال از کشاورزان خریداری می‌نماید و آن را به بهایی بسیار ارزان دو ریال در بازار در دسترس مردم می‌گذارد.

شاهنشاه آریامهر در بازدید از بندرعباس
شاهنشاه در بازدید از نیروی‌دریایی شاهنشاهی ایران
شهبانو باشگاه شماره۲ آموزگاران را می‌گشایند
نشست هیات امنای موسسه تربیت و بازآموزی معلمان در پیشگاه شهبانو

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر ساعت ۱۰ بامداد برای یک بازدید چهار روزه از جنوب کشور به همراه امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی، نصراصفهانی وزیر کشور، تیمسار هاشمی نژاد ژنرال آجودان شاهنشاه، آتابای معاون وزارت دربار شاهنشاهی و تیمسار ایادی وارد بندرعباس شدند.[۳۰] شاهنشاه در بندرعباس، پردیزه کارخانه‌های نیروی دریایی شاهنشاهی و باشگاه درجه‌داران این نیرو را در بندرعباس گشودند و از اسکله‌های نوین، مرکز تعمیرات و آموزشگاه‌های حرفه‌ای و مرکز آموزش تاکتیکی ناوگان در بندرعباس دیدن کردند. شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز به بازدید کارخانجات نیروی دریایی پرداختند. پس از انجام آیین احترام نظامی، دریا سالار کمال حبیب الهی فرمانده نیروی دریایی شاهنشاهی گزارشی رسا از گام‌های ساختمانی و کارهای کارخانه به آگاهی همایونی رساند. سپس شاهنشاه از نمایشگاه فرتورها و نمودار کارهای گردایه دیدن کردند. آنگاه شاهنشاه از لوحه یادبود مجتمع کارخانجات نیروی دریایی شاهنشاهی ایران پرده‌برداری کردند و از بخش‌های گوناگون آن بازدید فرمودند. افسران و درجه‌داران ناوهای نیروی دریایی شاهنشاهی که با آرایش نظامی در روی عرشه‌های ناوشکن‌ها و ناوهای نیروی دریایی شاهنشاهی به ردیف ایستاده بودند، هیجان و شور بی مانندی به شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران ابراز داشتند. شاهنشاه آریامهر از بخش‌های گوناگون مرکز آموزش حرفه‌ای غیرنظامیان وابسته به نیروی دریایی شاهنشاهی و مرکز آموزش تاکتیکی ناوگان دیدن کردند و باشگاه درجه‌داران نیروی دریایی شاهنشاهی را گشودند و در پایان از یک ساختمان ۱۴ اشکوبه‌ای برای زندگی درجه‌داران دیدن کردند. در سراسر راه مردم با فریادهای « جاوید شاه » ورود شاهنشاه رهبر بزرگ خود را گرامی داشتند. ۱۱ اردیبهشت ماه پیش از نیمروز شاهنشاه آریامهر از عرشه ناوچه موشک‌انداز « کمان » مانور نیروی دریایی شاهنشاهی را که در پهنه آب‌های شاخاب پارس (خلیج پارس) انجام شد تماشا کردند. در این مانور تفنگداران نیروی دریایی شاهنشاهی در پناه آتش ناوشکن‌ها، هواپیماهای فانتوم و هلی کوپترهای موشک انداز گرداگرد دشمن گمانی (فرضی) را در منطقه عملیات گرفتند. آنگاه شاهنشاه به فرماندهی و ستاد ناوگان خلیج پارس و دریای عمان بازگشتند. ناوچه موشک انداز کمان در ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه در اسکله پهلو گرفت و شاهنشاه آریامهر برای بازدید از کشتی شاهنشاهی « میکل آنژ » به عرشه این کشتی گام نهادند و در این هنگام سوت کشتی شاهنشاهی میکل آنژ به نشان احترام به سدا درآمد.

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ از فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی حساب ویژه‌ای به نام « رفاه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران کشوری » با سرمایه ۵۰ میلیون ریال در بانک رهنی ایران گشوده شد. از این حساب به کارمندان بازنشسته دولت و وظیفه بگیران کمک اجاره خانه و وام‌های نیازین داده می‌شود.

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو باشگاه شماره ۲ فرهنگیان را در خیابان کوروش کبیر گشودند. این باشگاه از سوی علیاحضرت به فرهنگیان تهران پیشکش شده است. در آین آیین گنجی وزیر آموزش و پروزش و نزدیک به ۳۰۰ تن از نمایندگان آموزگاران و هموندان شورای آموزش و پرورش تهران، مدیران کل و رییس‌های ناحیه‌های نوزده‌گانه آموزش و پرورش تهران و گروهی از آموزگاران پایتخت، نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت، تیمسار سپهبد نادر جهانبانی دبیرکل سازمان ورزش ایران و لیلی ارجمند مدیر عاملی کانون پروزش فکری کودکان و نوجوانان سرفرازی بودن در این آیین را داشتند. گنجی با ابراز سپاس از شهبانو گفت که باشگاهی که هم اکنون می‌گشایید، دارای ۲٬۷۲۵ مترمربع پهنه و ۱٬۷۲۲ متر مربع زیربنا است که اکنون سالن‌های غذاخوری، آشپزخانه و سرایداری آن آماده بهره‌برداری است. در دیواره جنوبی آن کتابخانه، اتاق شطرنج، اتاق تلویزیون، سینما، استخر و سونا تابستان امسال آماده بهره‌برداری فرهنگیان و خانواده‌های آنان می‌باشد. برای فرهنگیان جای بسی سرافرازی است که شهبانوی محبوب و گرامی جای دیگری به پهنه ۱۱٬۹۱۹ متر مربع با ۱٬۶۵۰ متر مربع زیر بنا در فرح آباد ژاله برای دومین باشگاه فرهنگیان در تهران ویژه ساخته‌اند که استخر و زمین‌های ورزش آن تا یک ماه دیگر آماده بهره‌برداری خواهد بود. هم اکنون ۲۹ باشگاه مدرن در شهرستان‌های بزرگ برای فرهنگیان ساخته شده است.... بانک فرهنگیان ایران که به مشارکت بیش از ۲۴۰٬۰۰۰ فرهنگی بنیاد شده است امسال بیش از ۱۵ میلیارد ریال بودجه برای پرداخت به درخواست‌کنندگان وام مسکن و شرکت‌های تعاونی مسکن فرهنگیان ویژه ساخته است....

علیاحضرت شهبانو در سخنانی به تغذیه رایگان و کتاب‌های درسی اشاره فرمودند و گفتند: "در برنامه تغذیه رایگان باید تجدید نظر بشود که این کار با پیاده شدن سیاست غیرمتمرکز آموزش کشور عملی خواهد شد. ... با توجه به اهمیت محتوای درسی کتاب‌ها باید روی آن تجدید نظر بشود، البته نه با عجله. باید با دقت این تجدید نظر صورت گیرد که مشکل مجددی پیش نیاید. ... "

۱۰ اردیبهشت ۲۵۳۷ در پیشگاه شهبانو نخستین نشست هیات امنای موسسه تربیت و بازآموزی آموزگاران برگزار شد. در این نشست دکتر منوچهر گنجی وزیر آموزش و پرورش، منوچهر آگاه وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، دکتر حمید زاهدی دبیرکل شورای مرکزی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، سناتور صدیق اعلم و تنی چند از هموندان هیات نیز بودند.

وزیرخارجه ایتالیا در شیراز در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
شهبانو درکارگاه حرفه‌ای دختران و پسران ناشنوا دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده وزیر بهداری دیده می‌شود
صنایع اطلس کوپکوی ایران
دانشگاه رازی دانشجو می‌پذیرد
پنجمین جشنواره باله ملی ایران تمرین باله میس‌جولی، علی پورفرخ در فرتور
TheatreShahrProgram2537Shahanshahi.jpg

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختن ۲۰۶ کیلومتر بزرگراه در تهران در انجمن شهر پایتخت تصویب شد. بر پایه برنامه پیش‌بینی شده ساختمان شماری از این بزرگراه‌ها تا پایان سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی به پایان می‌رسد و تهران با انجام این پروژه‌ها دارای ۲۵ شاهراه کمربندی می‌شود. افزون بر کشیدن بزرگراه‌هایی که در بالای پهرست راه سازی قراردارند، در ۱۰ تا ۱۲ جا در مرکز شهر پروژه‌هایی برای بازکردن خیابان‌هایی که پایان آنها فروبسته شده و هم چنین بهبود شبکه‌های ترافیک انجام می‌شود. این بزرگراه‌ها از سوی مهندسین مشاور شهرداری و در محور جنوبی پایتخت با همکاری وزارت راه و ترابری، در جنوب - جنوب شرقی - شرق - غرب و شمال تهران کشیده می‌شوند:

  • بزرگراه‌های انوشیروان دادگر[۳۱] نواب و ساوه (تا برخوردگاه جاده ساوه) در جنوب و جنوب غربی پایتخت.
  • بزرگراه رضا شاه کبیر در شرق و جنوب شرقی پایتخت که بخشی از آن در تهران پارس از ۴۰ متری سیدخندان می‌گذرد.[۳۲]
  • در نخشه بزرگراه‌های پایتخت همچنین پیش بینی شده که جاده مخصوص کرج به سوی کرج ساخته شود و راه میان شاهراه تهران کرج و خیابان آتاتورک که بخشی از بزرگراه محمدعلی جناح به شمار می‌رود ساخته شود.
  • بزرگراه فرح‌زاد از بزرگراه‌هایی است که در سال ۲۵۳۹ از آن بهره‌برداری خواهد شد، در راستای بزرگراه فرح زاد، از برخورد بزرگراه ونک به شرق کشیده می‌شود. این بزرگراه در سه راه فرح‌زاد به دو شاخه تقسیم می‌شود و یک شاخه آن به سمت خیابان آریامهر[۳۳] و دیگری به سوی تخت طاووس [۳۴] می‌رود، این بزرگراه بخشی از زمین‌های یوسف آباد را دربرخواهدگرفت.
  • ساختمان بخشی از بزرگراه شمال شهستان پهلوی جداگر بزرگراه شاهنشاهی[۳۵] تا برخوردگاه ایوبی و نیز ساختمان بزرگراه نیاوران جداگر ۴۵ متری سیدخندان تا زمین‌های مبارک آباد هم بخشی از این برنامه می‌باشد.
  • پروژه ساختمان شاهراه دوگل جداگر بزرگراه شاهنشاهی تا بالای زمین‌های رستم آباد نیز بزودی پیاده می‌شود. این بزرگراه که باختری - خاوری (شرقی - غربی) کشیده می‌شود به بزرگراه شمالی - جنوبی دیگری که قراراست همزمان با این بزرگراه ساخته شود و سی متری کامرانیه نام دارد برخورد خواهد کرد. بزرگراه دوگل نیز پس از برخورد با بزرگراه شاهنشاهی به خاور دنباله می‌یابد و پس از گذشتن از بزرگراه ونک، بزرگراه جنوبی نمایشگاه بین المللی را به وجود خواهد آورد.
  • بزرگراه قیطریه که ساختمان آن در درازای برنامه عمرانی ششم آغاز می‌شود و بزرگراه‌های دوگل و کامرانیه را به یکدیگر پیوند می‌دهد.
  • بر پایه برنامه پیش‌بینی شده قرار است غربی ترین بزرگراه شمالی - جنوبی تهران در پایان بزرگراه با نام بزرگراه « پونک » ساخته می‌شود. بزرگراه پونک بر سر راه خود از زمین‌های باغ فیض و حسن آباد می‌گذرد، سرانجام خیابان آتاتورک را می‌بُرد و در پیرامون کوی فردوس و آریاشهر به بزرگراه محمدعلی جناح می‌پیوندد.
  • در جنوب تهران ساختمان پروژه کمربندی قلعه مرغی در فرودگاه قلعه مرغی و نیز بزرگراه یاخچی آباد تا گورستان بهشت زهرا ساخته می‌شود.
  • خط کمربندی شرق شهباز که بزرگراه نیاوران را پس از گذشتن از راهی دراز و با برخورد به بزرگراه آهنگ به بزرگراه انوشیروان دادگر پیوند می‌زند و بدین سان پس از شاهراه رضا شاه کبیر، ترافیک شرق و جنوب پایتخت را بهبود به سزایی می‌بخشد.

در گام دوم ساختمان بزرگراه‌ها و خط‌های کمربندی، دومین بخش از بزرگراه داریوش (از برخورد بزرگراه شاهنشاهی تا بزرگراه ایوبی) و نیز شاهراه شمال شهستان پهلوی (از برخورد بزرگراه شاهنشاهی تا مسیل تهران پارس) تا سال ۲۵۴۱ به پایان خواهند رسید.[۳۶]

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در آیین باشکوهی بیمارستان خیریه کمک‌های درمانی و بهداشتی « شمس آذر تبریز » از سوی تیمسار ارتشبد دکتر شفقت استاندار آذربایجان شرقی گشوده شد.

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به دنبال موج ناآرامی‌ها در بیشتر دانشگاه‌ها زد و خوردهای پی در پی میان دانشجویان موافق برگزاری کلاس درس و مخالفان رفتن به کلاس درس روی داد. در دانشکده علم و صنعت و پلی تکنیک تهران این گفتگوها میان دانشجویان به زد و خورد سختی انجامید. در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران نیز دانشجویان تظاهرات و ناآرامی به راه انداختند.

۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در گفت و شنودی با سفیر سوئد در دربار شاهنشاهی پیرامون پیوندهای میان کشور ایران و سوئد، سفیر سوئد ابراز داشت که: صادرات ایران به سوئد در سال ۱۹۷۷ بیش از ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. افزون بر این کمیسیون مشترکی از سوی ایران و سوئد در سال ۱۹۷۴ بنیادنهاده شده است که تاکنون سه نشست داشته و آرمان این کمیسیون بالابردن همکاری‌های دوکشور در زمینه‌های بازرگانی، صنعتی و فنی در هر دو بخش خصوصی و دولتی می‌باشد.

« گروه صنعتی اطلس کوپکو » یک کمپانی صنعتی سوئدی است که در سال ۱۸۷۳ بنیادگذاری شد. اطلس کوپکو سوئد «گروه صنعتی اطلس کوپکو ایران » را در ایران راه انداخت. اطلس کوپکو ایران ۱۸۴ پرسنل دارد که ۱۵ تن از آنها مهندسین دانش‌آموخته دانشگاه‌ها و ۱۷ تکنسین کارآزموده و چیره دست که در کارخانه‌های شرکت در اروپا آموزش دیده‌اند، می‌باشند. اطلس کوپکو نخستین مرکز هوای فشرده را در تهران، اسپهان، و تبریز بنیادکرد. اطلس کوپکو دکل‌های کندوکاو و کمپرسورهای جا به جا شدنی برای کاربردن در چاه‌ها و کان‌ها و غیره در ایران تولید می‌کند.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر در دومین روز بازدیدشان از جنوب کشور از بندرعباس رهسپار شیراز شدند. در فرودگاه شیراز منوچهر آزمون استاندار فارس خوش آمد گفت و تیمسار سرلشکر اسفندیاری فرمانده پادگان منطقه و مرکز زرهی شیراز گزارش نظامی را به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه آریامهر در جایگاه ویژه قرارگرفتند و دسته موزیک سلام شاهنشاهی را نواخت و ۲۱ تیر توپ شلیک شد. شاهنشاه آریامهر از گارد احترام سان دیدند و پس از آن گارد احترام از برابر همایونی رژه رفت. آنگاه شاهنشاه آریامهر از برابر ردیف پیشبازکنندگان گذشتند و در برابر نمایندگان کارگران و سندیکاهای کارگری و کارفرمایی درباره خانه‌های کارگران و میزان وام مسکن و بازپرداخت آن پرسش کردند و به سرپرستان استان دستور فرمودند که باید هر چه زودتر برای کارگران جای زندگی فراهم شود و گزارش کار را به همایونی بدهند. شاهنشاه آریامهر درباره شمار کارگران و بیمه آنان و آیا کارگران از سود ویژه بهره‌مند می‌شوند پرسش‌هایی فرمودند. شاهنشاه آریامهر شامگاه رهسپار باغ ارم شدند.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با پیام شاهنشاه آریامهر جشن روز کارگر در سازمان کارگران ایران برگزار شد. شاهنشاه در سخنان خود فرمودند:[۳۷]

شما کارگران این کشور که همراه با میلیون‌ها کارگر سراسر جهان روز کارگر را جشن می‌گیرید، به یقین در زمره معدود جامعه کارگری دنیای امروز هستید که با برخورداری از مترقی ترین قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی وضعی استثنایی یافته‌اید، به خصوص اینکه در عین بهره‌گیری از کلیه اصول انقلاب، مستقیما از دو اصل مهم آن یعنی قانون سهیم کردن کارگران در منافع کارگاه‌های صنعتی و تولیدی، و قانون گسترش مالکیت واحدهای تولید برخوردار گشته‌اید. ... شما کارگران که اکنون در لوای اصول شاه و ملت از ماهیت یک کارگر اجیر و مزدگیر به کارگری صاحب سهم تغییر شخصیت داده‌اید، در مقابل آنچه انقلاب اصیل ملی به شما داده است دین بزرگی به عهده دارید. ادای چنین دینی مستلزم کار و تلاش بیشتر، کسب مهارت‌های برتر و افزایش و بهبود انواع تولیدات صنعتی است....

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در آستانه روز کارگر سخنگویان سازمان کارگران ایران و سازمان زنان ایران به آگاهی رساندند که برای افزایش بهره‌وری زنان کارگر، بالابردن ورزیدگی آنها و به کارگرفتن زنان کارگر در کارهایی که سنتی از آنِ مردان بوده و فراهم آوردن رفاه و آسایش برای آنان و آگاه سازی بیشتر زنان کارگر به نیروی خود در سازندگی ایران فردا، پروژه مشترکی از سوی این دو سازمان در یازده ماده فراهم شد که برای اجرا به همه کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و ... فرستاده شد. قانون کار ایران یکی از پیشرفته‌ترین و بهترین قوانین کار دنیاست که بر پایه ماده ۲۳ "مزد کارگر زن و کارگر مرد برای کار مساوی یکسان است"، ماده‌ای که تا به امروز در پیشرفته ترین کشورهای صنعتی غرب همانند آلمان، زنان برای دست یابی به آن مبارزه می‌کنند.[۳۸]

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نور محمد تره‌کی رهبر حزب کمونیست وابسته به شوروی، پرزیدنت و نخست‌وزیر افغانستان شد و حزب کمونیست کنترل افغانستان را به دست گرفت. افغانستان به « جمهوری دموکراتیک افغانستان » دگرگون شد. ببرک کارمل که چپ تندروتری از نور محمد تره‌کی است معاون شورای انقلابی جمهوری دموکراتیک و معاون صدراعظمی می‌باشد. در این کشمکش‌های خونین یک روحانی بزرگ افغانی اعدام شد.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پرزیدنت پیشین آمریکا ریچارد نیکسون در کتاب خاطرات خود، ارزنده‌ترین کتاب سیاسی سده کنونی از واترگیت و دیگر رخدادهای سیاست جهان پرده برداشت.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ کوتاه زمانی پس از نیمه شب پلیس آلمان غربی یک چمدان با یک بمب ده کیلویی در سرکنسولگری دولت شاهنشاهی ایران در برلین غربی پیداکرد و بی درنگ کارشناسان از کارانداختن بمب سررسیدند و بمب را از کار انداختند و چاشنی آن را زمانی توانستند بردارند که کمتر از هفت دقیقه به ترکیدن بمب نمانده بود. کارشناسان بمب پلیس آلمان گفتند این بمب چنان نیرومند بود که چنانچه می‌ترکید به ویرانی ساختمان سرکنسولگری، کشته شدن سرایدار و خانواده‌اش و ساختمان‌های همسایه می‌انجامید. نزدیک به نیمه شب که سرایدار کنسولگری ایران برای سرکشی و بازدید از بسته بودن درهای اشکوب هم کف وارد کنسولگری می‌شود، می‌بیند که سایه‌ای در باغ کنسولگری پا به فرارگذاشت، با ورود به ساختمان در راهروی کنسولگری چمدانی را در کنار دیوار می‌بیند که شخص فراری در آنجا گذاشته بود. بی درنگ سرایدار به پلیس زنگ می‌زند و مامورین پلیس با کارآگاه و کارشناس به کنسولگری می‌ریزند.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ تقسیمات اداری نوین تهران و استان مرکزی به آگاهی همگان رسید. دانشکده پزشکی لرستان از سال آینده دانشجو می‌پذیرد.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نشست مشترک هموندان دفتر سیاسی، هیات اجرایی و جناح‌های حزب با بودن دکتر جمشید آموزگار نخست‌وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران، قائم مقام‌ها و معاونان دبیرکل و دبیران و سرپرستان حزب پایتخت و کادر عالی رهبری حزب در ساختمان مرکزی برگزار شد. جمشید آموزگار نخست وزیر با اشاره به شور و هیجان میهن‌پرستانه مردم در روزهای گذشته گفت: که مملکت هزار فامیل اکنون کشور میلیون‌ها فامیل شده است. ... پیوند تاریخی و ناگسستنی شاه و ملت و اندیشه‌های والای فرماندهی ایرانی که در مدتی کوتاه پیروزی‌های بزرگی را در ایران در عرصه‌های ملی و بین المللی به بارآورده است بر همه ما اطمینان می‌بخشد تا با تکیه بر ایمان و اعتقاد و لیافت ملت ایران راه تمدن بزرگ را با سرافرازی بپیماییم.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به گزارش روزنامه الوطن چاپ کویت، دولت جیمی کارتر گشایش دفتر سازمان تروریستی آزادی بخش فلسطین در واشنگتن را پذیرفت. این دفتر در چند روز آینده گشایش می‌یابد.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ قرارداد پیش فروش ۱۱٬۰۰۰ تن خرمای دست چین و برگزیده خوزستان که شهریور ماه به بازار خواهد آمد با نمایندگان آمریکا به بهای ۷۱۰ دلار فوب خرمشهر دستینه شد.

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی و سخنگوی دولت در نشست هیات دولت به ریاست جمشید آموزگار نخست وزیر که در کاخ نخست وزیر برگزار شد، گفت: "گزارش استاندار استان مرکزی در مورد انتقال ادارات این استان به اراک پیش کشیده شد و موضوع تامین مسکن بیش از ۲۰۰۰ کارمند به این استان رسیدگی شد و قرار شد که این خانه‌ها و ساختمان‌های اداری مورد نیاز از سوی شرکت سرمایه گذاری سندوق تامین اجتماعی ساخته شود. وزارت مسکن و شهرسازی کارفرمای این طرح‌ها خواهد بود....

۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ سازمان باله ملی ایران مانند سال‌های گذشته هفته باله را ۱۱ اردیبهشت ماه تا ۲۷ اردیبهشت ماه با روی سن آوردن سرناد سه پرلود [۳۹] و کارمینابو رآنا [۴۰] کار ارزنده « کارل اورف » آغاز کرد. [۴۱] علی پور فرخ سرپرست سازمان ملی باله درباره جشنواره سازمان باله ملی ایران گفت: برگزاری هفته باله و بازکرد (تکرار) برنامه‌ها برای تماشاچیان جالب است زیرا که می‌توانند باله‌های کلاسیک را با باله‌های مدرن و دگرگونی که در هر زمان در باله‌های مدرن بوجود آمده را ببینند و آنها را با باله‌های مدرن بسنجند.

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ اداره کل اطلاعات و جهانگردی خراسان به آگاهی رساند که در اجرای برنامه‌های گسترش توریسم و فراهم ساختن میهمان سرا و رفاه هر چه بیشتر برای مسافران، ساختمان ۹ هتل از سوی دادره کل اطلاعات و جهانگردی خراسان در مشهد آغاز شد و در آینده بسیار نزدیک از آنها بهره‌برداری می‌شود. پس از آماده شدن این هتل‌ها ۷۵۵ اتاق با ۱۵۰۰ تخت به یکان‌های پذیرایی استان خراسان افزوده می‌شود.

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نعمت الله قاضی نماینده گرگان در نشست مجلس شورای ملی در زمینه آشوب‌ها و آتش زدن‌های جاهای همگانی گفت که ملتی که وحدت ملی خود را در قلمرو فلسفه‌های حزب رستاخیز ملت ایران، هر چه بیشتر فروزان تر ساخته است و دروازه‌های تمدن بزرگ را در پیش رو دارد، نباید و نمی‌تواند از هنگامه سازی و نیزنگ بازی دشمنان شناخته شده اش، شب آسوده سر بر بستر خواب بگذارد و البته که باید به همت سرسپردگان استعمار آشفته بخوابد و خواب‌های آشفته ببیند...

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان بزرگترین یکان تولید شیشه در قزوین در این سوی خاورمیانه و غرب آسیا به گنجایش ۶۰ هزار تن در سال با شتاب پیش می‌رود. بر پایه برنامه‌ای سازمان یافته، این کارخانه بزرگ در روز ۴ آبان ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی در زادروز فرخنده اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر گشایش می‌یابد و بهره‌برداری از آن آغاز می‌گردد. با به راه اندازی کارخانه شیشه قزوین در سال نخست بیش از ۱۵ میلیون دلار به درآمد ارزی کشور افزوده می‌شود. با آغاز بهره‌برداری از این یکان که چهارمین کوره تولیدی شیشه مجتمع قروین به شمار می‌آید، بازده سالانه این یکان به تنهایی بیش از ۱۴۰ هزار تن می‌شود و برای نخستین بار ایران به گروه کشورهای صادرکننده شیشه می‌پیوندند.

۱۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ معبد میترا که در دل غار « کرفتو » ۴۵ کیلومتری بخش دیوان‌دره کردستان بنا شده یکی از برجای ماندنی‌های باستانی این منطقه است. « معبد میترا » در چهار اشکوب ساخته شده و بلندای آن نزدیک به ۱۰۰ متر است و یک دالان ۸۰ متری در آن ساخته شده است. هر اشکوب دارای اتاق‌هایی با در و پنجره است. دارازا و پهنای اتاق‌ها ۴ متر در ۴ متر است. ته دالان بزرگ و برخی از اتاق‌ها درهای ورودی دارند، به سبب کمبود هوا و اکسیژن، دَم برآوردن بسیار سخت است. معبد میترا در زمان زرتشت نیایشگاه بود. در این معبد کتیبه‌ای به دَبیره (خطی که نویسند) یونانی بر دیوار دالان معبد وجود دارد و یک ستون آتشدان (مشعل) که نموداری از آتشدان دانش است در آن دیده می‌شود.

ارتشبد شفقت استاندار آذربایجان شرقی در گشایش بیمارستان شمس آذرتبریز
کارخانه شیشه‌سازی قزوین، ایران صادرکننده شیشه می‌شود
وزیر صنایع و معادن در بازدید از کارخانه تراکتورسازی تبریز
مهندس فولادیون مدیر عامل، کارخانه را به وزیر می‌شناساند
شاهنشاه آریامهر در بازدید از نیروی دریایی شاهنشاهی
شاهنشاه در بازدید از نیروی دریایی شاهنشاهی ایران
ShahanshahBoushehra2537f.jpg
شاهنشاه به تهران بازمی‌گردندند

۱۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه پیش از نیمروز در شیراز رییس‌های انجمن‌های شهر شیراز و آباده و شهرداران این دو شهر را در باغ ارم پذیرفتند. در این باریابی رییس انجمن شهر و شهردار شیراز لوحه زرینی که بر روی آن نمایی از تخت جمشید کنده‌کاری شده بود به پیشگاه همایونی از سوی مردم این شهر پیشکش کردند. شاهنشاه آریامهر چنین برنهادند که موزه‌ای به نام « موزه شهرداری » ساخته شود و پیشکش‌های مردم شیراز و آباده که امروز پیشکش همایونی شد در کنار دیگر چیزها در موزه نگاهداری شود. شاهنشاه آریامهر در زمینه اجرای پروژه‌های عمرانی و آبادانی شیراز ابراز خشنودی فرمودند. شاهنشاه در فرودگاه شیراز درباره شتاب بخشیدن به انجام برنامه‌های عمرانی و نوسازی استان فارس دستورهایی دادند. شاهنشاه در چهارمین روز بازدید از جنوب کشور ساعت ۱۲٫۳۰ از فرودگاه شیراز با هواپیمای نظامی رهسپار جزیره کیش شدند. شاهنشاه آریامهر برای بازدید از پیشرفت‌های برنامه‌های عمرانی بوشهر از کیش به این استان سفرخواهندکرد.

۱۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بررسی پیشنهاد نوین تقسیمات کشوری با بودن معاونان سیاسی و اداری استانداری‌های سراسر کشور در وزارت کشور آغاز شد. در این پیشنهاد آمده است که شمار بخشداری‌های کشور به ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ برسد. یک شهرستان دربرگیرنده ۳ تا ۴ بخشداری می‌باشد که گزینش بخشداری بستگی به گستره و جمعیت آن‌ها دارد. بر پایه روش کنونی تقسیمات کشوری برای هر ۱۰۰ تا ۵۰۰ روستا یک بخشداری بنیاد شده است ولی بر پایه پیشنهاد نوین هر ۱۵ روستا را یک بخشداری اداره خواهدکرد. در هر بخش یک گردایه رفاهی دربرگیرنده اداره‌های نیازین سازمان داده خواهد شد.

۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برای آگاهی همگان پهرست کشورهایی که ایرانیان برای ورود به آنان ویزا نیاز ندارند به چاپ رسید: در سال‌های گذشته بر پایه موافقتنامه دو سویه کشور شاهنشاهی ایران با کشورهای اروپایی شهروندان دو کشور بدون داشتن روادید می‌توانند از کشورهای یکدیگر دیدن کنند، کشورهای اروپای غربی آزاد است به جز سویس و اتریش - برای همه کشورهای کمونیستی اروپای شرقی باید روادید گرفته شود. ایرانیان برای سفر به کشوهای ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، برزیل، پرو، کانادا و همه کشورهای امریکای لاتین باید ویزا داشته باشند. ایرانیان به بیشتر کشورهایی افریقایی می‌توانند بدون روادید سفر کنند. کشورهایی چون: الجزایر، افریقای جنوبی، کنیا، مصر و ... اتیوپی، مراکش و تونس. در قاره آسیا و اقیانوسیه برای سفر کشورهایی مانند تایلند، سنگاپور، فیلیپین، هندوستان، اندونزی، هنگ کنگ و ژاپن ایرانیان نیازی به ویزا ندارند. ولی شهروندان ایران برای ورود به استرالیا، کره جنوبی، جمهوری خلق چین، ویتنام و ... باید روادید را از سفارتخانه‌های این کشورها در تهران درخواست نمایند.

۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در بازدید وزیر صنایع و معادن رضا امین از کارخانجات تراکتور سازی ایران در تبریز به آگاهی رسانده شد که تراکتورسازی ایران می‌تواند همه ابزارهای نیازین صنعت خودروسازی و موتورسازی را بسازد. رضا امین در بازدید چهارساعته از گردایه بزرگ صنعتی کشور در تبریز گفت کارخانجات تراکتورسازی ایران - تبریز پیشرفت شایانی به دست آورده است و آن را باید گردایه بزرگ صنعتی ایران نامید و وزارت صنایع و معادن برای پیشبرد این صنعت بزرگ با گنجایش ۲۰٬۰۰۰ دستگاه تراکتور در سال از هرگونه پشتیبانی فروگذارنخواهدکرد.

۱۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پرونده بیست و دو تن دانشجویان آشوبگر که شهر بابل را به آتش کشیدند و دست و پای مامور پلیس را شکستند به دادگاه جنایی - مازندران - ساری فرستاده شد. این مزدوران: غلامرضا استادان - محسن حبیبی - قاسم رضایی - حمیدرضا زاهدی - خلیل لاهوتی - حسین رزاقی - جواد فیاض - عبدالرحیم صالحه - امان الله پیشوا - محمدرضا باقرپناهی - احمد نصرالهی - احمد معدلت پرور - حجت بابازاده - سیدابوالقاسم شجاعی - محمدمهدی رضوانیان - غلامرضا رضازاده - مرتضی رستمیان - غلامعلی محمدپور - حسین مسیب پور - محمدعلی اکبریان - محمد افکاری و عبداله حاج آقازاده دانشجویان آمل، بوشهر، بابل، رودسر، ساری، قم، تهران و رشت می‌باشند.

۱۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در همایش بزرگ جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور در اسپهان در سخنانی فرمودند:[۴۲]

با کمال خرسندی سومین همایش جنبش ملی نیکوکاری را که با شرکت جمع کثیری از نیکوکاران و مجریان این برنامه از سراسر کشور در شهر زیبای اصفهان تشکیل گردیده افتتاح می‌کنم. برنامه جنبش ملی نیکوکاری به نسبت سه سال که از تاریخ اجرای آن می‌گذرد از پیشرفت قابل ملاحظه و امیدبخشی برخوردار بوده است.... نه فقط جنبه‌های مادی و مشهود این دستاوردها غرورانگیز و امیدبخش است بلکه جنبه مادی و اخلاقی آن بیشتر حائز اهمیت و توجه می‌باشد.... در روز سی ام فروردین ماه گذشته برنامه اجتماعی دیگری تحت عنوان ـ ساختمان بناهای آموزشی با مشارکت مردم اعلام شد که این برنامه در عین حال که موضوع یک فعالیت تازه‌ای می‌باشد ولی از مسیر برنامه جنبش ملی نیکوکاری جدا نیست بلکه در متن آن قراردارد.... برای آنکه این نهضت در سطح وسیع همه کشور را دربرگیرد و این کارنیک به موازات شهرها، در روستاها نیز آغاز گردد، سازمان باید به سرعت موجبات تشکیل کمیته‌های جنبش ملی نیکوکاری را در تمام شهرا و بخش‌ها فراهم سازد تا آنجا که هیچ گوشه‌ای از کشور باقی نماند که پرچم نیکوکاران در آن افراشته نشده باشد.

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ خبرنگار مجله هلندی الزویرز به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافت و مصاحبه‌ای با علیاحضرت انجام داد که دو ساعت به درازا کشید.

بازدید شاهنشاه آریامهر از نیروگاه اتمی بوشهر و پایگاه هوادریای بوشهر

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر برای بازدید ار نیروگاه اتمی و پایگاه هوادریای بوشهر وارد بندربوشهر شدند.[۴۳] در پای پلکان هواپیما استاندار بوشهر پس از خوش آمدگویی، گزارش رسایی به آگاهی همایونی رسانید. آنگاه استاندار بوشهر دریاسالار حبیب الهی فرمانده نیروی دریایی شاهنشاهی و ناخدا مختاری فرمانده پادگان و پایگاه دریایی بوشهر گزارش‌های نظامی را دادند. شاهنشاه آریامهر از برابر ردیف پیشبازکنندگان گذشتند و در گفتگو با هر گروه سخنانی ایرادکردند. شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران سپس برای بازدید از پایگاه یکم هوادریایی بوشهر از فرودگاه با هلیکوپتر به پایگاه پرواز کردند. در پایگاه شاهنشاه آریامهر به میدان سان و رژه پایگاه رفتند و تکاوران نیروی دریایی شاهنشاهی و تفنگداران دریایی از برابر همایونی رژه رفتند. همزمان با رژه هلیکوپترهای موشک‌انداز نیروی دریایی و مین روب‌ها از برابر جایگاه گذشتند. پس از بازدید شاهنشاه آریامهر از باشگاه افسران پایگاه هوادریا رهسپار نیروگاه اتمی بوشهر شدند. شاهنشاه در ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه به نیروگاه اتمی در روستای هلیله ۲۰ کیلومتری جنوب بوشهر رفتند و سرپرستان و کارکنان ایرانی و آلمانی نیروگاه از شاهنشاه پیشباز کردند. نخست احمد ستوده نیا معاون نیروگاه‌های اتمی سازمان انرژی اتمی پس از خوش‌آمدگویی چنین گفت: "اعلیحضرتا! امروز که برای سومین بار افتخار بازدید از کارگاه ساختمانی نیروگاه اتمی بوشهر را به کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران اعطا فرموده‌اید عملیات ساختمانی و نصب ماشین آلات این نیروگاه از تاریخ آخرین تشریف فرمایی در اسفند ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته و با برنامه زمان بندی شده هماهنگی دارد. هم اکنون فعالیت‌های ساختمانی به اوج رسیده و ساختمان‌های نیروگاه در مراحل مختلف در حال پیشرفت و بین ۴۰ تا ۱۰۰ درسد آنها ساخته شده است...."

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ سفر شاهنشاه به جنوب کشور ایوار به پایان رسید و هواپیمای شاهنشاه آریامهر ساعت ۱۸ و ۲۵ دقیقه در فرودگاه مهرآباد برزمین نشست. جمشید آموزگار نخست‌وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران، رییس مجلس سنا و رییس مجلس شورای ملی و معینیان رییس دفتر مخصوص شاهنشاهی و چندتن دیگر از سران کشوری و لشکری به پیشباز شاهنشاه در فرودگاه آمدند. امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی، نصر اصفهانی و دیگران همراه نیز به تهران بازگشتند. شاهنشاه آریامهر در فرودگاه مهرآباد در یک مصاحبه با خبرنگاران دیدگاه‌های خود را درباره بازدیدها از بندرعباس، شیراز -کیش و بوشهر بیان فرمودند:[۴۴]

... نتیجه این کارهای اولیه ما در بوشهر شاید در سال ۲۵۴۱ - ۲۵۴۰ که تمام شدن نیروگاه‌های اتمیک است به طور خیلی بارزی پیداخواهدشد تا آن موقع امیدواریم که کارهای خدماتی عمومی مثل بیمارستان‌های بزرگ منطقه‌ای و غیره هم خاتمه پیداکند. ...مسافرت ما به جنوب چندین مطلب را روشن کرد، یکی ترقیات مملکت است، یکی در واقع قدرت و عظمت ایرانی که برای خودمان ضامن استقلال و سربلندی ما خواهدبود. امروز در دنیا متاسفانه هر چند وقت به چند وقت می‌بینم که آنقدر دنیایی پرآرامش و با ثباتی نیست باید کاملا مراقب همه چیز باشیم...بدون توقع که ترقی نمی‌شود فقط باید گفت که توقع توام با کار و فعالیت هم باشد والاهمینطور نشستن و به آسمان نگاه کردن و توقع داشتن در هیج جا هیچ کس و هیچ مملکتی را به جایی نرسانده است ولی من امیدوارم توقع به حداکثر برسد ولی برای رسیدن به توقع همه باید کوشش بکنند.

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هوشنگ انصاری هماهنگ کننده جناح سازنده حزب رستاخیز ملت ایران در دومین برنامه ملی گفتگو با مردم در سخنانی در یاسوج گفت: مشارکت مردم در همه کارها شنیدن نظرهای همه مردم احترام واقعی به افکار و خواست همه مردم و به حساب آوردن همه مردم در هر و در هر مرحله از تصمیم گیری به صورت یک ضرورت اجتناب ناپذیر درآمده است. اظهار نظر آزادانه مردم به دیگر نه یک آرزوی دور است و نه یک تجمل تشریفاتی ... در دومین مرحله انقلاب باید زندگی سیاسی و اجتماعی خود را با پیشرفت‌های اقتصادی هم آهنگ کنیم. برای رسیدن به این هدف گفت و گوی آزاد و قانونی و مشارکت فعال و صمیمانه همه مردم در همه مسایل مملکتی لازم است. کشور ما امروز امکانات لازم برای استفاده از تنوع عقیده‌ها و نظرها را در راه تقویت مبنای استقلال خود و توسعه نهضت سازندگی دارد. ...

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به فراخوان اداره کل اطلاعات و جهانگردی استان فارس، رییس‌های روابط عمومی سازمان‌ها همراه با نمایندگان رسانه‌های گروهی شیراز از کارخانجات شیر پاستوریزه شیراز بازدید کردند. بهره‌برداری از کارخانه کنونی شیر پاستوریزه شیراز در سال ۲۵۲۵ شاهنشاهی برابر با خورشیدی ۱۳۴۵ آغاز شد. کارخانه نوین شیر پاستوریزه نوین از خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی بهره‌برداری از آن آغاز می‌شود و روزانه بازده این کارخانه ۱۵۰ تن شیر پاستوریزه و شیر خشک برای استان فارس است. شیر این کارخانه از دامدران استان فارس فراهم می‌گردد. کارخانه شیرپاستوریزه شیراز روزانه ۹ تن شیر تغذیه رایگان دبستان‌های شیراز را فراهم می‌سازد و ۱۰ تن نیز برای مردم شیراز ویژه شده است که مازاد آن برای ماست و پنیر و خامه به کار برده می‌شود.

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی بیش از ۲۰۰ تن که همه کیسه‌های قلوه سنگ به همراه داشتند ساعت ۲۰ و سی دقیقه شامگاه پس از گردآمدن در چهارراه زند شیراز با دادن آرنگ‌های ضدملی به سوی سینما « آریانا » به راه افتادند و شیشه‌های سینما و بانک صادرات کنار سینما را شکستند. آنگاه انیرانیان به سوی چهارراه « مشیر » به راه افتادند و شیشه‌های سینما مهتاب و داروخانه رحمت را شکستند. در این هنگام ماموران سررسیدند و چند تن را دستگیر کردند ولی دیگران گریختند. در این درگیری یکی از ماموران پلیس با پرتاب سنگ از سوی این آشوبگران به سختی زخمی و در بخش اورژانس شیراز بستری شد. ماموران با شلیک تیرهای هوایی این مزدوران را پراکنده ساختند.

۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در نخستین نشست هیات عالی نهضت ملی مبارزه با آلودگی محیط زیست کارهایی که در پنج ماه گذشته برای مبارزه با آلودگی روزافزون هوای تهران شده است ارزیابی شد و برای سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی برنامه کار نوشته شد. مبارزه با آلودگی هوای تهران در کمیسیون ویژه نخست وزیری هم چنان سرسختانه دنبال می‌شود. کندن پلاک خودروهای دودزا، از رده بیرون کردن اتوبوس‌های کهنه، گازسوزکردن تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها، پایین آوردن دود کارخانه‌ها و پایتخت را از تهران به جای دیگری بردن در دستور کار قرارداشت. در این نشست دکتر جهانشاه صالح سناتور و رییس هیات - منوچهر فیلی معاون نخست وزیر و سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست - ناصر خادمی معاون شهردار پایتخت - دکتر علی سخاوت رییس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی - دکتر بهروز ثریا سازمان حفاظت محیط زیست - دکتر حسین سراج سازمان رادیو تلویزیون ملی - مجید نویدی از شرکت ملی نفت - مهندس جواد فولادی راد نماینده وزارت بهداری و بهزیستی - دکتر محمدسعید مسعودی از دانشگاه صنعتی آریامهر - علی سنجری نماینده خبرگزاری پارس بودند. (فرتور)

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در تلگرامی که از سوی سناتور جلالی نایینی رییس سومین همایش جنبش ملی نیکوکاران به پیشگاه شاهنشاه فرستاده شد، نایینی سپاس ۶۰۰ تن از نیکوکاران را به آگاهی همایونی رساند.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نورمحمد تَرَکی در نخستین مصاحبه خود گفت که حزب دمکراتیک خلق بر افغانستان حکومت می‌کند.

شهبانو در مصاحبه با مجله هلندی الزویرز
هیات نهضت ملی مبارزه با آلودگی محیط زیست
والاحضرت اشرف نخستین کلنگ پردیزه آموزشی ملک شهر اسپهان را بر زمین‌می‌زنند
والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه جنبش ملی نیکوکاران و مردم

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بیمارستان مدرن قدس اراک با ۴۵۰ تختخواب دوباره آغاز به کار کرد. بیمارستان قدس اراک در سال ۲۵۳۱ شاهنشاهی به دست شاهنشاه آریامهر گشوده شد و در درازای پنج سال گذشته با کارهای گروه پزشکی برزویه به پیروزی‌های بسیاری در زمینه درمان و پزشکی دست یافت. بیمارستان قدس اراک هم اکنون در ساختمان نوین دارای دو پلی کلینیک، بیست و چهار درمانگاه تخصصی، ۴۵۰ تختخواب و کادرفنی ورزیده و پزشکان زبردست شبانه‌روز یک پوشش درمانی برای یک میلیون تن از اهالی اراک و شهرستان‌های پیرامون و ۳۲۰ هزار تن از روستانشینان خمین، محلات، تفرش و ... می‌باشد. بیمارستان قدس اراک دارای بخش‌های جراحی مغز و اعصاب، ارتوپدی، سه بخش جراحی عمومی، دو بخش جراحی زنان و زایمان، دو بخش جراحی چشم، دو بخش جراحی گوش و حلق و بینی، دو بخش کودکان، سه بخش داخلی، هشت دستگاه رادیولژی مدرن، بخش پاتولوژی، آزمایشگاه بالینی، بخش فیزیوتراپی و بخش اورژانس می‌باشد. دکتر بهادری نماینده مردم اراک در مجلس شورای ملی و مدیرعامل گروه پزشکی برزویه گفت قرارشده است که ۲۷۰ تختخواب بیمارستان برای کم‌درآمدها و روستاییان ویژه شود و بر این پایه ۳۲۰۰۰۰ تن از روستانشینان پیرامون اراک، خمین، محلات، تفرش و ... زیر پوشش بیمه کامل قرارگرفتند.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخستین کلینیک طب سوزنی برای بیمه شدگان در تهران به زودی دایر می‌شود. دراین کلینیک از روش‌های پزشکی سنتی ایران بهره‌گیری خواهدشد. پلی کلینیک فرانسه، وابسته سازمان تامین خدمات درمانی وزارت بهداری و بهزیستی می‌باشد. در این کلینیک چیره دستان طب سوزنی به درمان بیماران خواهند پرداخت و از سوی دیگر با به راه افتادن ۵۰۰ دستگاه‌های نوین لیزر و الکترونیک پزشکان می‌توانند برای درمان بیمارهای مزمن آنها را بکارگیرند. خدمات درمانی این کلینیک برای همه بیمه شدگان رایگان است و اگر کسی دفترچه بیمه نداشته باشد با پرداخت ۳۰ تومان می‌تواند از سرویس‌های درمانی کلینیک بهره‌مندگردد.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ حسین حسینی و محمدمرتضی قلی که برگه‌های ضد دولت و ضدملی پخش می‌کردند از سوی ماموران کلانتری ده دستگیر شدند و پرونده آنها به دادسرای تهران فرستاده شد.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ چهل دقیقه پس از نیمروز گروهی از دانشجویان از خیابان بخارست وارد خیابان عباس آباد شدند و با پرتاب سنگ به سینما شهرفرنگ و بانک تهران که در کنار سینما قراردارد، شیشه‌های سینما و بانک را شکستند، دانشجویان به هنگام گذر از خیابان بخارست و عباس آباد عربده می‌کشیدند و مردم را با فریاد به خواندن کتاب‌هایی که در دست داشتند فرامی خواندند.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دانشجویان دانشگاه ملی بخشی از ناهارخوری دانشگاه را آتش زدند و شیشه‌ها شکستند و دو خودرو را به آتش کشیدند. دانشجویان دانشگاه و مدرسه عالی علوم اداری کرمان از رفتن به سر کلاس‌ها خودداری کردند. با پیشنهاد و تصویب جا به جا شدن دانشگاه صنعتی آریامهر تهران به اسپهان، استادان به کلاس‌ها نرفتند و خواستار پذیرش ۷۰۰ دانشجوی نوین برای سال تحصیلی آینده شدند. پروفسور مهران نایب‌التولیه عظمی دانشگاه آریامهر گفت: "مسئله انحلال این دانشگاه مطرح نیست و انتقال دانشگاه صنعتی آریامهر به اصفهان نیز برای استادان و دانشجویان مسئله تازه‌ای نیست که قبلا از آن خبر نداشته باشند."

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی ناشناس در خیابان‌های کاشان به راه افتادند و شیشه‌های پنج شعبه بانک را شکستند و فرار کردند. این گروه پس از شکستن و خرد کردن شیشه‌های بانک صادرات شعبه خیابان « فاضل نراقی » کاشان، شیشه‌های شعب بانک ملی خیابان « ۲۵ شهریور » ، بانک ملی خیابان « فاضل نراقی » و بانک تهران شعبه میدان « کمال الملک » را خرد کردند. ماموران سرگرم شناسایی و دستگیری این گروه هستند.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بامدادان چند تن از دانشجویان دانشکده کشاورزی کرج به اتاق علی اصغر بهمنی یکی دیگر از دانشجویان این دانشکده یورش بردند و او را که در خواب بود چنان کتک زدند که وی بیهوش شد. دانشجو بهمنی بی درنگ به بیمارستان دکتر اقبال برده شد و جراحی مغز روی وی انجام شد. یک سوی سر علی اصغر بهمنی به سختی آسیب دیده و مغز وی کوبیده شده است. افزون بر این پای وی را نیز شکسته‌اند. علی اصغر بهمنی از دانشجویان میهن‌پرست می‌باشد و پیوسته در سرکلاس درس می بوده است و در اعتصاب‌ها شرکت نمی کرده است.

۱۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ آقاشاهی مشاور رییس دولت در امور خارجی پاکستان هنگام ورود به تهران در یک مصاحبه با رسانه‌ها گفت: " روابط ایران و پاکستان عالی است و ما همیشه از تفاهم کامل و کمک‌های بی دریغ دولت ایران برخوردار بوده‌ایم ... ما به شاهنشاه آریامهر به عنوان یکی از برجسته ترین شخصیت‌های سیاسی جهان می‌نگریم و شاهنشاه آریامهر نسبت به مشکلات منطقه و جهانی آگاهی کامل دارند، بنابراین ما به مشورت معظم له ارج می‌نهیم ... همان طور که اطلاع دارید ایران و پاکستان رژیم جدید افغانستان را به رسمیت شناخته‌اند ولی تغییر رژیم در افغانستان با اینکه موضوع داخلی است ولی می‌تواند اثراتی در منطقه بگذارد...."

رهبر بزرگ بوداییان ژاپن در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
والاحضرت شمس در سالروز بنیاد صلیب سرخ جهانی
دانشگاه فرح پهلوی
مرکز پزشکی رضا پهلوی
ماکت شهستان پهلوی پردیزه وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها
پلیس قم کوشش در پراکنده ساختن تروریست‌ها می‌نماید
تروریست‌ها در پرتاب سنگ و آجر به پلیس قم
پلیس‌ها در برابر یک کامیون پر از آجر ایستاده‌اند تا تروریست‌ها به آن دست نیابند
تروریست‌ها آجر و سنگ پرتاب می‌کنند
با پرتاب گاز اشک‌آور تروریست‌ها فرار می‌کنند
طلبه‌ها بیرون ریخته‌اند
انبوهی که از مسجد نو شیراز به خیابان سرازیر می‌شوند
پلیس در شیراز مردم را پراکنده می‌سازد
دانشجویان دانشگاه تبریز ساختمان شماره ۲ را ویران ساختند

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر « دایی کی تاچی بانا » رهبر بزرگ بوداییان ژاپن را درکاخ نیاوران پذیرفتند. در این باریابی حسین نصر مدیرعامل انجمن شاهنشاهی فلسفه و سفیر ژاپن در دربار شاهنشاهی « کات سوییچی ایکاوا » نیز سرافرازی بودن را داشتند. رهبر بوداییان ژاپن یکی از بزرگترین هنرمندان و خطاطان آن کشور است و در این باریابی یکی از کارهای خود به نام اژدهای دریایی الهام گرفته از افسانه‌های ژاپن به نشانه بزرگداشت و دوراندیشی شاهنشاه آریامهر در سیاست جهانی را به شاهنشاه پیشکش کرد.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در سالروز بنیاد صلیب سرخ جهانی در پیشگاه والاحضرت شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران آیینی برگزار شد. در این آیین عبدالمجید مجیدی دبیرکل شیر و خورشید سرخ به کارهای شیر و خورشید سرخ ایران اشاره کرد. آنگاه والاحضرت نشان‌های گروهی از مدیران عامل، پزشکان و پرستاران و نیز نشان کسانی را که در پیشبرد آرمان‌های جمعیت کارهای شایانی را به انجام رسانده بودند، به آنان دادند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در پی به پایان رسیدن خاک برداری و کندن زمین در یک کیلومتر و ۷۰۰ متر از زمین‌های عباس آباد، گام دوم ساختمان بخش نخست از خط یک متروی پایتخت آغاز خواهد می‌شود. ساختمان خط یک مترو قرار است در چند فاز و از سوی چندین پیمانکار انجام یابد. ساختمان نخستین بخش خط مترو از میان سال گذشته از سوی شرکت « پل سنگ سنندج » آغاز شده است. این خط چهار ایستگاه خواهدداشت. شرکت راه‌آهن زیرزمینی دست در کار فرستادن فراخوان برای پیمانکاران ایرانی و خارجی است تا پس از انجام مناقصه دنباله ساختمان مترو را در خیابان‌های روزولت - سعدی، سپه - خیام و شوش به پایان رسانند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به دنبال درخواست یزدی‌های نیکوکار از پیشگاه علیاحضرت شهبانو، دکتر فرهنگ مهر مامور بررسی بنیاد دانشکده پزشکی و مدرسه عالی نساجی در یزد شد. دکتر فرهنگ مهر گفت که گزارش بررسی‌ها به زودی به پیشگاه شهبانو داده می‌شود و دانشگاه پهلوی شیراز در زمینه برنامه‌ریزی علمی و کادر آموزشی با دانشکده پزشکی و مدرسه عالی پارچه بافی یزد همکاری خواهد نمود.

دگرگون شدن دانشگاه و فضای آموزشی به یک « سنگر آشوب خواهی » و نابودکردن روال آموزشی و بستن کلاس‌ها که دست‌آورد آن برپایی بلواهای خونین و ویرانگر با زیان‌های مالی بسیار، نه تنها کوششی آگاهانه برای همبازی سیاسی نیست بلکه دربرگیرنده پیامدهای ناگواری است که نخش دانشجو را برای سازندگی کشور نفی می‌کند زیرا گروهی که به جای بررسی و موشکافی راستینگی‌ها (واقعیت) و آمادگی برای گفت و شنود منطقی و پیش کشیدن خواست‌های سازنده، به شکستن شیشه‌ها و ویران ساختن بنیادهای علمی و درمانی می‌پردازند، جز این که برآنند بلوا و آشوب بیهوده به راه اندازند و راه را برای بیگانگان استثمارگر در ویرانی کشور هموار سازند، آرمان دیگری ندارد. دانشجو تا هنگامی می‌تواند خود را وابسته به یک گروه آموزشی بداند که افزارگان آموزشی و فراگیری دانش را از میان نبرده است. دانشجویی که دانشگاه را به آتش می‌کشد و می‌شکند، دانشجو نیست بلکه انیرانی است همدست دشمنان ایران و ایرانی.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دکتر عزت الله نگهبان رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران ساعت ۶ بامداد از سوی شش تن چاقو به دست، هنگام ورود به دفترکار خود در دانشگاه به سختی زخمی و در بیمارستان دکتر اقبال جراحی و بستری شد. این دانشجویان چند روزی در دانشگاه به دکتر نگهبان دشنام دادند و به وی تلفن‌های ترساننده می‌زدند. دفتر کار دکتر نگهبان چند شب پیش به آتش کشیده شد، با این همه دکتر نگهبان به روال همیشه ساعت ۶ بامداد سر کار خود بود. بامداد روز ۱۸ اردیبهشت ماه چند تن از دانشجویان که پیوسته می‌کوشند دانشگاه را آشفته سازند و از رفتن دانشجویان به کلاس‌های درس جلوگیری کنند، با دشنام و ترساندن دانشجویان و استادان کوشش کردند دانشگاه را برهم زنند ولی این بار رییس دانشکده ادبیات را چاقو زدند. دکتر نگهبان ۴ ساعت جراحی شد و حال وی رو به بهبود است. سخنگوی دانشگاه تهران گفت: گروهی آشوبگر کوشش می‌کند دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشور را آلوده سازند و از پیشرفت علم و دانش در کشور جلوگیری کنند و ارزش استاد را از میان ببرند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در آشوبگری دانشجویان دانشکده آذرآبادگان، دانشجویان چندین خودرو را به آتش کشیدند و در زد و خورد با ماموران انتظامی و شهربانی ۲۴ تن زخمی شدند. ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه پس از نیمروز گروهی از دانشجویان از رفتن به کلاس‌های درس خودداری کردند و با فریادکشیدن آرنگ‌های گوناگون در پهنه دانشگاه گردآمدند، ماموران کوشش کردند دانشجویان را پراکنده سازند، ولی دانشجویان به آنها یورش بردند و زد و خورد سختی درگرفت. دانشجویان آنگاه بار دیگر دست به راه پیمایی و عربده کشی زدند و خودروی دکتر ذاخری استاد دانشکده ادبیات، جیپ شماه ۴۲۶۹۳ - تهران، خودرو ب.ام.و شماره ۱۸۲۳۳ تبریز و یک استیشن را که در پهنه دانشگاه پارک شده بود را آتش زدند و به دانشکده علوم تربیتی یورش بردند و همه کلاس‌ها و کتابخانه و میز و سندلی دانشکده را درهم کوبیدند. دانشجویان سپس در برابر بیمارستان پهلوی ردیف درازی ساختند و با آرنگ‌های ضد ملی و ضد دولت آشوب به پاکردند، این بار نیز دانشجویان به ماموران یورش بردند و زد و خورد سختی درگرفت. در این زد و خوردها دو افسر شهربانی به نام‌های ستوان محمدیان و ستوان جوادی و ۱۲ پاسبان و ۲۴ دانشجو زخمی و دو دانشجو کشته شدند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در شیراز ساعت ۹ بامداد بیش از ۱۵۰ تن از هنرجویان دانشسرای راهنمایی شیراز دست به آشوب زدند و با فریاد آرنگ‌های ضد ایرانی با چوب و سنگ به نیروهای پلیس یورش بردند و در راستای راه پیمایی خود شیشه‌های بانک صادرات شعبه آستانه را در هم شکستند. پلیس به این ویرانگری‌ها پایان داد و شش تن از هنرجویان دستگیر شدند. در پی این راه پیمایی‌ها ساعت یک پس از نیمروز دانشجویان دانشکده کشاورزی شیراز با در دست داشتن پرچم سرخ به پشتیبانی از دانشجویان دانشسرای راهنمایی شیراز، با چوب و سنگ و پاره آجر از پشت مسجد « نو » به میدان احمدی « شاه چراغ » آمدند و با سنگ شیشه‌های یک خودروی پلیس و ماشین آتش نشانی را هم شکستند، آنگاه شیشه‌های بانک ملی شعبه شاه چراغ را شکستند و به سوی مامورین انتظامی سنگ پرتاب کردند، در زد و خوردی که میان دانشجویان و پلیس روی داد، یک پلیس و چند دانشجو زخمی شدند و ۱۴ تن از دانشجویان دستگیر شدند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از برگزاری کلاس‌ها جلوگیری کردند و کتابخانه را بستند. در دانشکده فنی بسیاری از دانشجویان در آزمون‌ها شرکت نکردند، با این وجود آزمون‌ها برگزار شد. افزون بر این بازار بزرگ تهران بسته و بازار کفشدوزها و زرگرها و سبزه میدان نیمه بسته بود.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی ناشناس شیشه‌های بانک صادرات شعبه « چهارشنبه پیش » و « سنگ پل » بابل را خرد کردند و آسیب‌هایی به بارآوردند. روز پسین شهر و بازار بابل بسته ماند و رفت و آمد در خیابان‌ها دیده نشد.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در شاه آباد غرب ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه گروهی پس از بیرون آمدن از مسجد به گروه دیگری که در خیابان ایستاده بودند پیوستند و در خیابان‌ها با دادن آرنگ‌های ضد ملی و پخش اعلامیه به راه پیمایی پرداختند. ماموران این انیرانیان را پراکنده ساختند و ۱۳ تن از آنان را دستگیرکردند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در اسپهان گروهی در خیابان « چهارباغ » به راه افتادند و با سنگ و چوب شیشه‌های دو سینمای « چهار باغ » و « نقش جهان » را شکستند و چند مغازه فروش نوشابه‌های الکلی را سنگباران کردند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شماری ناشناس نیمه شب به شعبه بانک صادرات در خیابان فخرآباد یورش بردند و پس از پرتاب یک گالن بنزین به درون بانک و آتش زدن آن شیشه‌های بانک را شکستند و فرارکردند.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در بروجرد چند تن که هنوز شناخته نشده‌اند، شیشه‌های بانک صادرات شعبه خیابان « ثریا » را با سنگ شکستند و سپس به سوی میدان « ولیعهد» به راه افتادند و شیشه‌های بانک صادرات شعبه میدان « ولیعهد » را خرد کردند. چند تروریست بانک صادرات شعبه « ارسنجان » در خیابان آناری این شهر را شکستند و آتش زدند و گریختند. این تروریست‌ها نخست با چوبدستی شیشه‌های بانک را خرد کردند و سپس با ریختن بنزین روی در و پنجره و پهنه بانک آتش سوزی بزرگی به راه انداختند. رییس بانک صادرات گفت همه سندها و دفاتر بانکی سوخته و گاوسندوق نیز آب شد.

۱۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ یک پزشک شیرازی به نام دکتر کرامت الله حسینی یکی از پزشکان عمومی بیمارستان‌های شیراز به سبب داشتن کتاب‌ها و نوارهای ضد ایران و دولت و پخش آنها دستگیر شد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ آقاشاهی مشاور رییس حکومت نظامی پاکستان به همراه عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت و پیام ویژه رییس حکومت نظامی پاکستان را به شاهنشاه پیشکش کرد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر هنگام باریابی نصراصفهانی وزیرکشور برای شناساندن محمدحسن رهنوردی استاندار نوین یزد دستورهایی درباره کارخانه‌ها و سیاست عدم تمرکز دادند. شاهنشاه آریامهر فرمودند که کارخانه‌های ایران باید با همه گنجایش خود کار کنند و اگر نیاز باشد آنها را گسترش دهند تا بهای کالا در پایان با بهای بین‌المللی بتواند هماوردی (رقابت) کند و این کار از راه بالابردن بهره‌وری و زبردستی کارگران شدنی است. کارگرانی که در سود کارخانه شریکنند باید زبردستی و ورزیدگی خود را بالابرند. شاهنشاه آریامهر در زمینه دگرگون ساختن سیاست انباشتگی نیرو و پخش نیروی تصمیم گیری در استان‌های کشور فرمودند که باید با شتاب و دقت بسیار انجام شود و در شهرستان‌ها سرپرستان محلی نیز بتوانند تصمیم بگیرند. شاهنشاه آریامهر درباره آبیاری در جاهای کم آب کشور چون یزد فرمودند این شهرها و روستاها باید از روش آبیاری قطره‌ای بهره‌مند شوند ... شاهنشاه آریامهر در پایان بیانتشان فرمودند فلسفه رستاخیز باید در مردم رسوخ پیدا کند و ریشه بدواند و مشارکت مردم در همه زمینه‌ها اعم از سیاسی، معاشی و تصمیم‌گیری توسعه یابد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۲۰ و سی دقیقه شامگاه نزدیک به ۲۰۰ تن دانشجو با داشتن پلاکاردهایی که روی آن نشان « داس و چکش » و جمله‌های « مستحکم باد پیوند زحمتکشان و مبارزین کمونیست ایران » و « درود بر شهدای یزد، جهرم و اهواز » نوشته شده بود در تهران ته خیابان هاشمی به خیابان‌ها ریختند و بادادن آرنگ‌های کمونیستی راه‌پیمایی کردند. پلیس در پراکنده ساختن این تروریست‌ها کوشید و ۹ تن از سردستگان آنان دستگیر شدند.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی ناشناس! ساعت ۴ بامداد، ساختمان اداره امور دانشجویی دانشگاه پهلوی را که در پهنه خوابگاه دانشجویان در باغ ارم قراردارد، آتش زدند. در این آتش سوزی شماری از پرونده‌ها سوخت و به ساختمان اداره امور دانشجویی آسیب‌هایی وارد آمد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در یزد نیز مجلس روضه برپاشد و بسیاری از مغازه‌داران، و بازاریان و مردم در روضه سه طفلان مسلم شرکت کردند. در روزهای گذشته جارنامه‌های بی شماری در یزد پخش شده بود و مغازه داران را ترسانده بودند که اگر مغازه هایشان را در روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه بازنگاه دارند به آنها یورش برده خواهد شد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در شیراز پس از درگیری دو روز پیش، دو موتورسوار به مغازه‌داران دستور می‌دادند که مغازه هایشان را ببندند، این دو موتوری از سوی ماموران دستگیر شدند. دانشجویان آشوبگر در دانشکده مهندسی دانشگاه پهلوی همچنان در برپاکردن شورش و هرج و مرج پایدار ماندند. در بلوایی که در شیراز به راه افتاد خیابان‌های شیراز پر از تروریست‌هایی شد که پس از شنیدن وعظ ملایی در مسجد نو، بیرون آمدند و به خیابان‌ها و کوچه‌های شهر ریختند و با پرتاب سنگ چون مدل فلسطینیان به ماموران پلیس یورش بردند. ماموران برای پراکنده ساختن این گروه به آنان آبپاشی کردند، تروریست‌ها پراکنده شدند ولی گروهی دیگر یورش و آتش زدن و عربده کشی را دوباره از سرگرفتند و بسیاری از آنها دوباره به مسجد رفتند و درها را بستند و به دولت و مامورین دشنام دادند. جمعیتی که در مسجد گردآمده بود با هشدارهای پیاپی پلیس از مسجد بیرون آمدند و متواری شدند. ساعتی بعد دامنه آشوب به خیابان‌های دیگر شیراز کشیده شد و تروریست‌ها در گروه‌های چند سد نفری دست به عربده کشی و راه پیمایی زدند، و در سر راه خود شیشه‌های چندین شعبه بانک، سازمان‌های رفاهی و انجمن توانبخشی را شکستند. گروه دیگری از تروریست‌ها وارد یک کودکستان شدند و درها را بستند و ساعتی ترس و دلهره میان کودکان بوجود آوردند، ماموران وارد کودکستان شدند و تروریست‌ها از پشت بام گریختند. در خیابان قاآنی شیراز گروهی شیشه‌های خودروهای آتش نشانی را شکستند و به بسیاری از مرکزهای بازرگانی یورش بردند. در این زد و خوردها ۱۲ تن از ماموران انتظامی شیراز از سوی تروریست‌ها به سختی زخمی شدند و دو رهگذر نیز آسیب دیدند. تروریست‌ها تا ساعت ۱۵ و سی دقیقه پس از نیمروز بخش‌هایی از مرکز شهر شیراز را ویران ساختند و عربده کشیدند و دشنام به دولت دادند. پلیس هن چنان در پی شناسایی کسانی است که ساختمان اداره امور دانشجویی دانشگاه پهلوی در خوابگاه دانشجویان را آتش زده‌اند می‌باشد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بلوای ده ساعته دامنه دار و خونینی در قم روی داد. سراسر شهر قم به میدان زد و خورد و آتش‌سوزی دگرگون شد. بامدادان گروهی در مسجد اعظم گردآمده بودند، نیمروز هنگام بیرون آمدن این گروه از مسجد با در دست داشتن پرچم‌های سرخ آغاز به نعره کشیدن کردند و آشوب بزرگی برپاکردند. آشوبگران با آرنگ‌های ضدایران و ایرانی یک جیپ دولتی را واژگون کردند و سپس به ۳۰۰ خودروی در راستای راه پیمایشان آسیب رساندند و سرنشینان برخی از خودروها را زخمی کردند. نعره زنان این گروه به کارخانه پپسی کولای قم رسیدند و آن را به آتش کشیدند. ساعتی پس از این رویدادها گروه دیگری به آشوبگران پیوستند و دامنه هرج و مرج گسترش یافت. تروریست‌ها از راه افتادن ترن مسافربری تهران - خرمشهر جلوگیری کردند. پلیس بی درنگ وارد این آشفته بازار شد و بلواگران را پراکنده ساخت. سرانجام ترن با ۹۰ دقیقه دیرکرد به راه افتاد. تروریست‌ها در سراسر شهر قم شیشه‌های سینماها و بانک‌ها را شکستند و به همه خودروهای در خیابان آسیب رساندند، آنها شعبه بانک ملی شاه ابراهیم را آتش زدند و یک تیر چوبی چراغ برق را از جا درآوردند و به آتش کشیدند و چند منطقه قم را در خاموشی برق فروبردند. آنگاه تروریست‌ها در خیبان شاه ابراهیم بانک تهران و انبار کالای یکی از کمپانی‌ها را آتش زدند. سپس به هتل میهن در نزدیکی حرم یورش بردند و هتل را به آتش کشیدند. ماموران آتش را خاموش کردند ولی تروریست‌ها که در کوچه‌های پشت هتل پنهان شده بودند، دوباره خود را به هتل رساندند و آن را دوباره آتش زدند. این هتل پنج بار به آتش کشیده شد. گروهی دیگر از تروریست‌ها به کلانتری بخش یک یورش بردند و بدون به هشدار ماموران پیش رفتند، دراین هنگام ماموران تیرهای هوایی شلیک کردند. گروه دیگر از تروریست‌ها سیم‌های برق میدان آستانه را از پشت مدرسه خان گسستند و بخش دیگری از شهر قم را در خاموشی فروبردند. سپس تروریست‌ها خودروهای شرکت برق منطقه‌ای و ثبت اسناد را آتش زدند و برای ویران ساختن اداره‌های دخانیات، ماکروویو و ثبت اسناد به این اداره‌ها یورش بردند که با ماموران پلیس روبرو شدند. در این جا ۳ دستگاه خودروهای آتش نشانی را نابود کردند. گروه دیگری از تروریست‌ها همه شیشه‌های ترن مسافربری تهران - کرمان را شکستند و بانک ملی محله چهار مردان را آتش زدند. گروه دیگری از تروریست‌ها با ریختن تیرآهن و الوار و پاشیدن قیر در خیابان چهار مردان جلوی ماشین‌های آتش نشانی را گرفتند تا نتوانند آتش‌هایی را که آنها برپاکرده بودند را خاموش سازند. در جای دیگری تروریست‌ها آجرهای بار یک کامیون را به خیابان ریختند و شعبه بانک ملی محله چهارمردان را برای دومین و سومین بار آتش زدند. خیابان چهارمردان در روزهای انقلاب که با شادی از سوی استعماگران دنبال می‌شد، به خیابان چهارمردان - قلب تپنده انقلاب تیتر روزنامه فیگارو شد. در این زد و خوردها ۹ تن از تروریست‌ها کشته شدند، ده تن از مامورین شهربانی و ۳ تن از مامورین ژاندارمری به سختی زخمی شدند که به بیمارستان برده شدند. پیگیری گسترده‌ای برای یافتن دست اندرکاران و همدستان این بلوا آغاز شد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ آشوب در بهبهان از ساعت ۹ بامداد با آتش زدن دو بانک آغاز شد و تروریست‌ها شیشه‌های ۴ بانک، دو سینما و سازمان زنان بهبهان را شکستند و تا ساعت ۱۶ شهر را ویران ساختند. آشوبگران که شمارشان بسیار بود پس از بیرون آمدن از امامزاده حیدر بهبان در گروه‌های چند سد تنی در خیابان‌های شهر به راه افتادند و دامنه آشوب را به کوچه‌های بهبهان نیز کشاندند. بانک‌های به آتش کشیده شده از سوی تروریست‌های آموزش دیده دو بانک صادرات شعبه فردوسی، بانک بازرگانی شعبه فردوسی می‌باشند. تروریست‌ها با پرتاب سنگ شیشه‌های بانک صادرات شعبه ششم بهمن، بانک ملی شعبه سعدی، بانک صادرات شعبه پهلوی، بانک ملی شعبه پهلوی، سینما آریا، سینما شهرفرنگ، سالن گردهم آیی جمعیت شیر و خورشید سرخ و یک درمانگاه در خیابان سعدی و سازمان زنان را شکستند. هم چنین گروه‌های تروریست تابلو نئون چلوکبابی کنار سینما شهر فرنگ و تابلوهای ثبت احوال بهبهان، شیشه‌های چندین خودرو را شکستند و آسیب‌های بسیار وارد کردند. تروریست‌ها کوشش کردند که سینما آریا را آتش بزنند که ماموران توانستند جلوی این کار را بگیرند.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۱۳ و سی دقیقه بیش از ۵۰۰ تن که در مسجد نور در خیابان شاه کازرون گردآمده بودند، از مسجد بیرون ریختند و در خیابان شاه دست به راه پیمایی زدند. آشوبگران یک بار را به آتش کشیدند و آسیب زیادی به ساختمان وارد کردندو بیش از ۱۰۰ تن از تروریست‌ها به سوی سینما داریوش، تنها سینمای شهر یورش بردند تا سینما را آتش بزنند که با ماموران پلیس روبرو شدند. گروهی دیگر بانک عمران کازرون را سنگباران کردند و شیشه‌های آن را شکستند. در این زد و خوردها یک تن کشته و یک تن زخمی شد. سرانجام ماموران توانستند کنترل شهر را به دست گیرند.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی پس از شنیدن سخنان یک آخوند در مسجد جمعه خرم آباد به خیابان‌ها ریختند و با دادن آرنگ‌های ضد ملی از سبزه میدان به سوی چهارراه بانک به راه افتادند، گروهی با چوبدستی، میله آهن، پنجه بوکس و چاقوی ضامندار به سوی ماموران پلیس یورش بردند و دستگیر شدند. نام دستگیرشدگان رحیم دلفانی (جوشکار)، فرزند جهان - محمد باقر حاج علی احمدی (راننده)، فرزند یعقوب - علی بیرالوند (معمار)، فرزند مراد بیک - فتح اله ثریایی (نانوا) فرزند ابوالحسن - سیدمرتضی طاهری (پزشکیار) فرزند محمدتقی - رضا پایی (دیپلمه) فرزند رجب می‌باشد.

۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی با سنگ و چوب شیشه‌های ۳ شعبه بانک و دو سینما را در کاشان شکستند. در زد و خوردی که این گروه با پلیس به راه انداختند یک پلیس زخمی شد و به بیمارستان متینی برده شد.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ مدرسه عالی بیمه تهران ناآرام بود و دانشجویان این مدرسه عالی کتابخانه را درهم شکستند و کلاس‌ها را بستند. بازار تهران و سبزه میدان نیز نیمه بسته بود. همه پاساژهای بازار بزرگ تهران بسته بود و مغازه‌های بازار کفاش‌ها و زرگرها نیمه بسته بود.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بیش از ۲۰۰ تن از دانشجویان دانشکده مهندسی دانشگاه پهلوی با پاره آجر و سنگ به خیابان ریختند و به ماموران پلیس و آتش نشانی یورش بردند. دانشجویان یک ماشین آتش نشانی را درهم شکستند و یک پیکان را روی دست بلند کردند و به میان خیابان آوردند و از آن سنگر ساختند. در این زد و خورد یک تن از ماموران انتطامی دانشگاه، راننده خودروی آتش نشانی و یک بانو رهگذر زخمی شدند. هم چنین باجه پست دانشکده، کیوسک نگهبانی، شیشه‌های درون دانشکده مهندسی، یک خودروی پلیس، سایه‌بان ایستگاه اتوبوس و دو خودرو آسیب بسیار دیدند.

جارنامه دولت هشدار به تروریست‌ها

والاحضرت اشرف پهلوی موسسه تولید و پخش پوشاک وابسته به سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در گنبدکاووس را می‌گشایند

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دولت در جارنامه‌ای درباره رویدادهای چند روز پیش در سراسر کشور هشدار سختی به تروریست‌ها و آشوبگران مزدور داد:

همانگونه که همگان آگاهی دارند در چند ماه گذشته شهرهای مختلف کشور صحنه خرابکاری، آشوبگری و خشونت یک گروه معدودی بوده است که با حمله به موسسات عمومی به ویژه سازمان‌های فرهنگی و اقتصادی و با تعرض به جان و مال افراد آسایش را از گروه بزرگی از هم میهنان ما سلب کرده‌اند.
دولت در همه این مدت کوشیده است با حداکثر ملایمت و مدارا و بیشتر از راه ارشاد و راهنمایی این افراد را متوجه بیهودگی تلاش‌ها و جنبه غیرانسانی و غیرملی فعالیت‌هایشان سازد و خطاکاران و مجرمان را تسلیم مراجع قضایی کند ولی این ملایمت در نظر آشوبگران و محرکان آنها سوءتعبیر شده است و پنداشته‌اند که تحمل دولت نامحدود است و آنان خواهند توانست در هر جا بخواهند به اعمال ضدملی و ضدانسانی خود ادامه دهند و بدین ترتیب سدی در راه پیشرفت ایران باشند.
حوادث تاسف‌آور روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ قم به روشنی ثابت کرد که یک اقلیت ناچیز چند سدنفری صریحا می‌کوشد زندگی را بر مردم تنگ کند و با توسل به خشونت و تهدید آسایش، امنیت عمومی را برهم زند.
آشوبگران روز سه شنبه در قم مانع حرکت قطار مسافری شدند و مردم را از رسیدن به مقصدشان بازداشتند و بانک ملی را که پول مردم در آنجا پس‌انداز شده آتش زدند و اتومبیل‌های اشخاص را نابود کردند و هتلی را که اقامتگاه زائران بود را به آتش کشیدند و حتی خانه‌های مراجع روحانی نیز از تعرضشان مصون نماند و همدستان آنها در تهران در چندروز گذشته رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی را با چاقو زخمی ساختند. آیا گرفتن زندگی و آزادی دیگران منطبق با مفهوم حفظ حقوق بشر و آزادی است؟ آیا آتش زدن بانک و پس‌اندازهای مردم خدمت به آنهاست؟
واکنش ملایم دولت در ماه‌های گذشته ماهیت این گروه و مقاصد آنها را آشکار کرده است و هم چنین به روشنی نشان داده است که در برابر ۳۵ میلیون مردم ایران این چند هزار تن جز اقلیت ناچیزی نیستند. ولی این اقلیت ناچیز ورشکستگی سیاسی خود را می‌خواهد با دست زدن به خشونت و تخریب جبران کند. می‌خواهد به زور مغازه‌های مردم را ببندد، با ضرب و جرح جلوی تشکیل کلاس‌های دانشگاه را بگیرد و با تهدید اسیدپاشی، زنان را در خانه‌ها نگهدارد.
اکنون در برابر خواست روزافزون مردمی که می‌خواهند در آرامش زندگی کنند و به کارهای زندگی خود برسند و فرزندانشان درس بخوانند و در برابر بی‌صبری میلیون‌ها مردمی که از لجام گسیختگی یک اقلیت ناچیز ضدملی و به دور از ایمان و فضیلت انسانی و مبانی معنوی و اخلاقی به تنگ آمده‌اند، دولت با توجه به مسئولیت خود اعلام می‌دارد که تحمل بی نظمی و آشوبگری را نخواهد کرد. سی و پنج میلیون مردم ایران انتظار دارند که دولت اجازه ندهد چندهزار نفر مزاحم آنها شوند و امنیت و آسایش را زیر پا بگذارند. دولت این انتظار را با همه نیروی خود برخواهدآورد و اخلالگران را به شدیدترین نحو تعقیب و برطبق قانون مجازات خواهدکرد.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو سرزده از جنوب تهران سه ساعت بازدید کردند و مردم با علیاحضرت درددل کردند. علیاحضرت در خیابان شوش به مدرسه زاهدی وارد شدند و سراغ مدیر مدرسه را گرفتند. در کریدور نوآموزان به ردیف ایستاده‌بودند تا شیر و بیسکویت برنامه تغذیه رایگان را بگیرند. هنوز کسی از ورود شهبانو آگاهی ندارد تا اینکه مدیر سراسیمه از پله‌ها پایین می‌دود و خوش‌آمد می‌گوید. شهبانو از چند کلاس درس بازدید می‌کنند و با بچه‌ها به گفتگو می‌نشینند. بچه‌ها برای شهبانو دست می‌زنند . چند نوآموز بزرگتر نزد شهبانو می‌آیند و در گفتگو با شهبانو از دشواری‌های کوی و برزن‌اشان می‌گویند. مردم خیابان شوش از بازدید شهبانو از دبستان زاهدی آگاهی یافتند و پشت در مدرسه انبوه مردم گردآمدند. پلیسی در آنجا نبود، چند شاگرد بزرگتر راه را برای شهبانو بازکردند، مردم از دشواری هایشان می‌گویند، دفتر یادداشت شهبانو در کوتاه زمانی پر از نام و آدرس مردم می‌شود. علیاحضرت سوار مینی بوسی شدند و مردم شوش آن را پسواز کردند. شهبانو از خیابان آهنگ، جایی که یخچال‌های قدیمی تهران قرارداشت دیدن می‌کنند. قراراست در این منطقه زمین ورزش و پارک ساخته شود. مردم گرد شهبانو را می‌گیرند، بانوان شهبانو را در آغوش می‌کشند، مغازه‌داران بیرون می‌ریزند و شهبانو حال آنان را جویا می‌شوند. مینی بوس علیاحضرت به برزن دولاب نزدیک می‌شود، مردم گرد مینی بوس می‌ریزند، علیاحضرت وارد مرکز رفاه خانواده می‌شوند و انبوه جمعیت نیز به سوی مرکز رفاه خانواده به راه می‌افتد. در این مرکز شهبانو به کلاس‌ها می‌روند از کارهای دستی دیدن می‌کنند، با بانوانی که به کلینیک آمده‌اند گفتگو می‌فرمایند. به هنگام بیرون رفتن از مرکز رفاه خانواده، علیاحضرت به میان مردم می‌روند. شهبانو پس از این بازدید فرمودند: "هر بار که این طور سرزده می‌آیم و مردم را از نزدیک می‌بینم مسائل و مشکلات آنها را بیشتر حس می‌کنم. با مردم بودن، با مردم گفتگوکردن، کاری است که دوست دارم، مردم به من همیشه راست گفته‌اند و در واقع کمک کرده‌اند که بدانم چه کاری شده و چه کاری نشده." به دستور شهبانو بازپیرایی جاهای سبز و پارک‌ها در جنوب تهران به مهندسان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و مهندسان و معماران دانشکده معماری دانشگاه ملی سپرده خواهد شد. این باغ‌ها از چند سال پیش از سوی دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو پیرامون تهران و یکی از روستاهای آن خریداری شده است که به فرم باغ‌های سنتی برای مردم آماده خواهد شد. پهنه هر یک از این باغ‌ها نزدیک به ده هکتار می‌باشد و در جاهای خوش آب و هوا قراردارند.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در گردهم آیی همگانی بانک سپه به ریاست تیمسار ارتشبد عظیمی وزیر جنگ، و با بودن هموندان شورای عالی، هیات نظارت و هیات مدیره بانک سپه، گزارش هیات مدیره بانک از سوی منوچهر نیکپور رییس هیات مدیره و مدیرکل بانک سپه خوانده شد. آنگاه تیمسار سپهبد مرتضی زعاندی رییس هیات نظارت، گزارش هیات و بازرسان را به آگاهی رسانید و در پایان ترازنامه و حساب سود و زیان و روش بخش کردن سود کارکرد سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی به تصویب رسید. هم چنین در نشست فوق العاده سهامداران بانک سپه که در ساعت ۱۰ بامداد برگزار شد سرمایه بانک از پنج میلیارد ریال به هشت میلیارد ریال از سود کارکرد سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی افزایش یافت.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسانده شد که ۱۲۰٬۰۴۲ هکتار از زمین‌های گرگان زیر کشت پنبه می‌رود و کشاورزان گرگان از ۲۰٪ بخشودگی بها بهره‌مند می‌شوند. هم چنین با سرمایه‌ای برابر با ۱٬۳۷۶٬۹۸۰٬۰۰۰ ریال ده یکان تولیدی در آذربایجان شرقی بنیاد می‌شود: دو کارخانه پتوبافی به گنجایش ۲۰۰ هزار تخته پتو در سال با سرمایه ۵۹ میلیون ریال در آذرشهر - یکان تولید کاشی کف زمین و دیوار با گنجایش سالانه چهار میلیون کاشی با سرمایه‌ای برابر با ۱۵۰ میلیون ریال در شبستر صوفیان - کارخانه کمپوت و مرباسازی با گنجایش ۲۰۰ تن در سال با سرمایه ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در شبستر - کارخانه تولید پوشاک پلاستیکی با گنجایش ۵۰ هزار دست پوشاک و ۱۸۰ هزار شورت بچه‌گانه پلاستیکی با سرمایه ۵٬۹۸۰٬۰۰۰ ریال در تبریز - یکان تولید آجر و ماسه آهکی با گنجایش ۵۰ میلیون آجر و با سرمایه ۱۳۴٬۸۰۰٬۰۰۰ ریال در تبریز - یکان تولید ماکارونی و رشته فرنگی با گنجایش سالانه ۶۰۰ تن و سرمایه ۳٬۳۰۰٬۰۰۰ ریال در تبریز .

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ از سوی یکی از بلندپایگان وزارت مسکن و شهرسازی به آگاهی همگان رسانده شد که در درازای برنامه عمرانی ششم ۱۱۰ میلیون مترمربع زمین برای ساختن شهرک‌ها، پردیزه (مجتمع) ساختمانی، و یکان‌های زیستنی برای مردم در سراسر کشور آماده می‌شود. اکنون در شهرهای ایران ۲٬۵۵۰٬۰۰۰ یکان زیستنی و در روستاها و بخش‌های دور از شهر کشور ۳٬۴۵۰٬۰۰۰ یکان زیستنی وجود دارد. آمار نشان می‌دهد که به هر ۱٫۳ خانوار ایرانی یک یکان زیستنی می‌رسد. دولت برای کمک در بنیاد شرکت‌هایی که پردیزه‌های باشندگی (مجتمع مسکونی) به بهای ارزان می‌سازند، هزینه‌های زیربنایی ساختمان را به گردن می‌گیرد.

۲۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برای برآورده ساختن نیازهای درمانی مردم جنوب شهر، از سوی سازمان بهسازی و عمران جنوب شهر، برای درون و بیرون از گستره پایتخت، چهار مرکز مدرن درمانی (پلی کلینیک) ساخته می‌شود. سازمان بهسازی و عمران جنوب شهر هم چنین به ترک اعتیاد جوانان کمک می‌کند. چهار کلینیک در کوی‌های: وصفنارد، کوی ولیعهد یافت آباد - سه راه آرامگاه - نجف آباد - و در شهرک شوش شرقی در ۱۶ ماه آینده آماده بهره‌برداری می‌شوند. این پلی کلینیک‌ها دارای ۱۴ بخش پزشکی گوناگون چون بخش کودکان، زنان، بیماری‌های واگیر، بیماری‌های بومی، قلب، اعصاب، بیماری‌های پوست و آمیزشی و اعتیاد خواهد بود. از سوی دیگر بر پایه پروژه‌ای که در راستای بهزیستی اهالی جنوب تهران در دست است در تابستان ۲۵۳۸ شاهنشاهی یک پردیزه رفاه خانواده در یافت آباد بنیاد خواهد شد که در آن یک مهد کودک برای نگاهداری کودکان زنان کارگر، یک مرکز برای راهنمایی خانواده‌ها در زمینه کنترل آبستنی، یک مرکز کمک به جوانان در رهایی از مخدرها و بازگرداندن آنان به زندگی تندرست و کارا به راه می‌افتد. در این پردیزه به زنان بی سرپرست و خانواده‌های کم درآمد، کارهایی چون بافندگی، دوزندگی، آشپزی، شیرینی‌پزی، گلسازی، پوشینه‌گری کتاب و .... آموزش داده می‌شود تا این زنان بتوانند از دسترنج خود به درآمد خانواده کمک کنند.

۲۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ فاز نخست شهرک نوین دانشگاه رضاییه به پایان رسید و فاز دوم به زودی آغاز می‌شود. شهرک دانشجویی رضاییه گنجایش ده هزار دانشجو را دارد. برای پیوستن رضاییه به دانشگاه یک بولوار چند باندی کشیده می‌شود تا رفت و آمد به آسانی انجام یابد. دکتر جعفر رائی رییس دانشگاه رضاییه افزود برای سال تحصیلی آینده رشته‌های نوینی از جمله: فیزیک و بیولوژی برای آموزش دبیر به رشته‌های دانشگاه افزوده شده است. این دانشگاه ۳۰۰ دانشجوی نوین می‌پذیرد. بیش از ۶۰٪ دانشجویان دانشگاه رضاییه از میان دیپلمه‌های دبیرستان‌های آذربایجان شرقی و غربی و کردستان برگزیده می‌شوند.

۲۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برای گسترش تکنولوژیکی فرآورده‌های دامی، یک کارخانه شیر پاستوریزه در دانشگاه پهلوی بزودی بهره‌برداری می‌شود. در این کارخانه چگونگی فرآورده‌های دامی و شیری پژوهش خواهد شد.

۲۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نورمحمد تره‌کی پرزیدنت نوین افغانستان در یک سخنرانی که از رادیو کابل پخش شد گفت که پیوندهای افغانستان با شوروی گسترش خواهد یافت. تره‌کی پیام‌هایی برای لئونید برژنف و الکسی کاسیگین نخست وزیر شوروی فرستاد و ابراز امیدواری کرد که پیوندهای میان شوروی و افغانستان بیش از پیش استوارتر شود. وزیر خارجه افغانستان هم چنین از پشتیبانی‌های لیبی از آن دولت ستایش کرد.

پروپاگاندای کنفدراسیون دانشجویان خارج از کشور راه‌گشای سازمان عفو بین‌الملل به ایران

مصاحبه شاهنشاه آریامهر ۲۳ اردیبهشت ماه
شاهنشاه آریامهر در گفتگو با رسانه‌های گروهی
مشاور رییس حکومت نظامی پاکستان در امورخارجی در پیشگاه شاهنشاه
هیات مدیره بانک سپه
دانشگاه پهلوی دانشجومی‌پذیرد
دانشکده علم و صنعت ایران
شهبانو در بازدید از جنوب تهران
شهبانو در خیابان شوش میان مردم می‌روند
دانشگاه فارابی دانشجو می‌پذیرد
هوشنگ انصاری هماهنگ‌کننده جناح سازنده حزب رستاخیز

با پروپاگاندای کنفدراسیون دانشجویان ایرانی تا سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از ۴۰۰ سازمان حقوق بشر در غرب بنیادنهاده شد. کنفدراسیون پروپاگاندای گسترده‌ای علیه دولت ایران و شاهنشاه ایران زمین در سراسر جهان به راه انداخت. [۴۵] کنفدراسیون چنان بی آبرویی در سراسر جهان به راه انداخت تا همدستانشان که همگی از سوی سازمان امنیت و اطلاعات کشور شناسایی شده بودند و در زندان بودند، بیرون آیند و آزادانه تیشه به ریشه کشور ایران بزنند. از زمستان سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی با فشار کنفدراسیون دانشجویی، خائنین به ایران و سرسپردگان بیگانان، کمیسیونی برای آمدن صلیب سرخ بین المللی به ایران برای بازرسی از زندان‌ها در دفتر معاون سیاسی وزارت امور خارجه، سازمان یافت. رییس کمیته بین المللی حقوقدانان سه بار به ایران آمد. این آدمکشان آموزش دیده در لیبی و فلسطین و کوبا و چین و شوروی از زندان‌ها آزاد شدند و پایه‌های ویرانی ایران و ایرانی را ریختند.

۲۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در پی جارنامه دولت در به کیفر رساندن تروریست‌ها و آشوبگران در سراسر کشور، رییس‌ها و نمایندگان ۱۴۵ اتحادیه صنفی تهران با بیرون دادن جارنامه‌ای از رخدادها و آشوب‌ها و بلوا در تهران و شهرستان‌ها ابراز بیزاری کردند و از دولت خواستار سرکوب تند این خائنین شدند. هم چنین رییس‌های اتحادیه‌های اصناف در دیداری با جمشید آموزگار نخست وزیر جارنامه دولت را ستودند و خواستار فشار بیشتر در پیگیری و دستگیری تروریست‌ها شدند. در این دیدار رییس‌های اتحادیه اصناف ابراز کردند که جارنامه دولت آرامشی برای ملت ایران بوده و نباید پروانه داد که شماری اندک زندگی به سامان و در آرامش مردم را برهم زنند و به جان و مال مردم دست درازی کنند. سازمان کارگران ایران نیز با چاپ جارنامه‌ای پشتیبانی بی برو برگرد خود را از جارنامه دولت به آگاهی رسانید. در جارنامه سازمان کارگران ایران گفته شده است که:

سازمان کارگران ایران از پشتیبانی ۸۰۰ سندیکا و ۱۲۰ اتحادیه کارگری با هموندی سه میلیون کارگر صنعتی برخوردار است و کارگران ایران در پرتو توجهات شاهنشاه آریامهر و اجرای اصول انقلاب ایران از نظر رفاه اجتماعی مورد حمایت مداوم و موثر بوده و به وسیله تصویب قوانین حمایتی کلیه آثار اقتصادی ناشی از خطرات مادی زندگی اجتماعی از بین رفته و از نظر زندگی مادی در مقامی قرارگرفته‌اند که نسبت به حال و آینده خود از نگرانی‌های زیان بار مادی مصون و محفوظ می‌باشد و چون از نظر اندیشه و عمل در کاربرد تکنولوژی در شرایط بسیار مساعد قرارگرفته‌اند لذا برای افزایش تولیدات و پیشبرد هدف‌های اقتصادی و استحکام مبانی صنعتی احتیاج کامل به امنیت صنعتی دارند به همین جهت همانطور که سازمان کارگران بارها در مجامع عمومی کارگران و صدور قطعنامه‌های متعدد خواستار شده است که دولت با قاطعیت و بدون گذشت با آشوبگری و خشونت یک اقلیت معدود که با حمله به موسسات عمومی از جمله سازمان‌های فرهنگی و اقتصادی و بهداشتی ثروت ملی را برباد می‌دهند عمل کند. یک بار دیگر ضمن تایید اقدامات دولت از دولت می‌خواهد که با این افراد معدود که بدون شک مجری نیات پلید و ویرانگر بیگانگان هستند با قاطعیت و بدون گذشت عمل کند تا مردم ایران به خصوص کارگران با خاطری آسوده و فارغ از هیاهو و جنجال به سازندگی ایران ادامه دهند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۱۵ و چهل دقیقه سردبیران و نمایندگان رسانه‌های گروهی در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه باریافتند و در مصاحبه‌ای که نود دقیقه به درازا کشید به پرسش‌های آنان درباره ریشه‌های رخدادهایی که به تازگی در سراسر کشور روی داده بود پاسخ دادند. شاهنشاه با اشاره به ناآرامی‌هایی که پیشتر در سراسر کشور روی داد فرمودند: [۴۶]

آن موقعی که من می‌گویم وارد تمدن بزرگ خواهیم شد، یعنی تا آن موقع بیسوادی تقریبا در مملکت ریشه کن می‌شود، تا آن موقع صنعت ایران به پایه تقریبا صنایع امروزی اروپایی می‌رسد و البته کشاورزی ایران ترقی کرده باشد. ارز لحاظ اجتماعی این ۱۹ ماده انقلاب را که الان داریم چه چیز دیگری می‌شود به آن اضافه کرد...عده‌ای از این افراد می‌خواهند ایران را به صورت « ایرانستان » درآورند. عده‌ای از اینها همان ورشکستگان سیاسی قدیمی هستند که به سلامتی پیشه‌وری شراب می‌خوردند اما باید بدانند که ایران قابل تقسیم نیست. قوای مسلح و هیچ ایرانی وطن‌پرستی زیر بار اینها نخواهد رفت. ...شما در روزنامه‌ها و در رسانه‌ها بیشتر از هر کسی حس می‌کنید که چه تحولاتی در مملکت از لحاظ آزادی‌های قلمی و اظهار عقیده پیداشده است. خیلی‌ها هم ایراد دارند که البته در این بین کسانی که به این مملکت علاقه ندارند یا به ممالک دیگری علاقه دارند یا سوگندیادکرده‌اند که در خدمت دیگران باشند لابلای مطالب و سطوح و مقاله‌ها وظیفه خودشان را انجام می‌دهند، ولی خوب به این کاری نداریم... یک عده‌ای هستند که اصلا هیچ چیز را قبول ندارند حرف‌هایی می‌زنند که انسان خنده‌اش می‌گیرد. یک عده‌ای ضد رژیم هستند کارشان روشن است، مخالف رژیم هستند، مارکسیست هستند مثل همه مارکسیست‌های دنیا. آن عده‌ای که خودشان را در پشت به اصطلاح ظاهرا قانون اساسی خودشان را قایم می‌کنند اینها همان‌هایی هستند که امتحان خودشان را دادند، همین‌ها هستند که به سلامتی پیشه وری شراب خوردند ....بچه‌های کارگر و زارع آنها که بیش از همه از انقلاب ایران استفاده کردند بچه زارع خودش الان مالک است و می‌آیند اینجا و تحصیلاتش مجانی است و پول توجیبی هم می‌گیرد یا بچه کارگر که امروز نه فقط در ۲۰ درسد سود شریک است ولی صاحب سهام هم است ولی این برای من زیاد روشن نیست که این ناآرامی‌ها را این قبیل اشخاص می‌کنند....

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ محمد یگانه وزیر امور اقتصادی و دارایی، رضا قلی عرب معاون کل، حشمت اله نیک آیین معاون اداری و مالی، حسن ابریشمی معاون هزینه و خزانه دار کل کشور و هدایت اله رضوانیان معاون درآمدهای مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی به پیشگاه شاهنشاه باریافتند. شاهنشاه در این باریابی فرمودند:

وزارت امور اقتصادی و دارایی باید کوشش‌های لازم را در تشخیص و وصول مالیات‌ها انجام بدهد و این برنامه به طور یکسان دنبال و از سیاست عدم تمرکز و کامپیوتری کردن فعالیت‌های استفاده شود و به خصوص سیاست‌های مالیاتی از این پس ابزار مهمی خواهد بود در تامین عدالت اجتماعی. افرادی که درآمدی تحصیل می‌کنند باید مالیات خودشان را پرداخت کنند و در عین حال مسئولان این وزارتخانه باید سعی کنند به هیچ وجه اجحافی در حق مودیان به عمل نیاید و قانون رعایت شود و افراد صالح و درستکار مسئولیت‌ها را در وزارت امور اقتصادی و دارایی به عهده بگیرند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ از سوی وزارت دادگستری دانشکده علوم قضایی در اسپهان بنیاد خواهد شد. در بازدید غلامرضا کیانپور وزیر دادگستری از دادگستری استان اسپهان، وزیر دادگستری در نشستی با دکتر توسی رییس دانشگاه اسپهان، بنیاد دانشکده علوم قضایی از سوی وزارت دادگستری در اسپهان را بررسی نمود. وزیر دادگستری به آگاهی رسانید که دانشکده علوم قضایی از سوی وزارت دادگستری از مهر ماه ۲۵۳۷ با شرکت دانشجویانی که از کارمندان دادگستری خواهند بود کار خود را آغاز می‌نماید. این دانشکده از سوی وزارت دادگستری اداره می‌شود و برنامه‌های آموزشی آن را نیز وزارت دادگستری برمی‌گزیند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بیش از ۶۰۰۰ پردیزه آپارتمانی و تک خانه‌ای که در برزن شوش تهران ساخته شده است در درازای سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی از سوی سازمان‌های دولتی به کارمندان واگذار می‌شود. هم اکنون سازمان آب تهران سرگرم کارگذاری شاخه‌های آب (انشعاب آب) برای بیش از ۹۰۰ دستگاه از یکان‌های زیستنی می‌باشد. سازمان آب، برپایه برنامه زمان‌بندی شده شاخه‌های آب دیگر یکان‌ها را همزمان با آماده شدن آنها کارگذاری می‌نماید. بیشتر ساختمان‌های برزن شوش پیش ساخته است و سه سال پیش از سوی وزارت بازرگانی ساختن آنها آغاز شد و به تازگی بانک ساختمان گمارده شد که آنها را به فرجام رساند و واسپارد (تحویل دهد). آپارتمان‌ها و خانه‌های برزن شوش با بازپرداخت بندی کم و بهره‌گیری از کمک بهره دولت به کارمندان واگذار می‌شود.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ویلیام سولیوان سفیر امریکا در ایران در سخنرانی خود در دومین کنفرانس « امریکاشناسی » که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه پهلوی برگزار شد با اشاره به پیوندهای سیاسی دو کشور گفت: با رویدادی که در افغانستان رخ داده است ما آگاهتر از جایگاه جغرافیایی ایران در شاخاب پارس شده‌ایم. پیوندهای دو کشور ایران و امریکا تنها در چارچوب پیوندهای بازرگانی نیست بلکه جا به جایی تکنولوژی و فراهم ساختن بهترین ابزار برای کار بردن تکنولوژی آماج ما است. ما آگاه هستیم ایران از ثروت طبیعی سرشاری برخوردار است اما ایران چهل سال دیگر باید با صنعت و کاهش واردات و افزایش صادرات جایگاه کنونی اش را نگاه دارد. ...درباره پیوندهای فرهنگی بدانیم هم اکنونی سالی بیست هزار ویزا برای آمریکا صادر می‌شود و ۵۰٬۰۰۰ دانشجوی ایرانی در امریکا بزرگترین گروه دانشجویان خارجی در امریکا می‌باشند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دستگیرشدگان آشوب روز پنجشنبه به دادسرای تهران برده شدند. پرونده این تروریست‌ها در دادسرای تهران بررسی شد و به شعبه ۷ بازپرسی فرستاده شد. نزدیک به ۱۰۰ تن انیرانی از سوی پلیس کلانتری‌های ۶ - ۱۲ - ۱۳ - ۱۴ - ۱۶ و ۱۷ به سبب شکستن و ویران ساختن بانک‌ها و عربده زدن آرنگ‌های ضدملی و ضد ایران و ضد ایرانی بازداشت شدند. این مزدوران بانک صادرات در خیابان ری کوچه دردار، بانک تعاونی و توزیع خیابان ری، بانک عمران و بانک ملی خیابان ری، آسیب به بانک ملی در خیابان امیرکبیر، بانک صادرات و بانک ایرانشهر و بانک بازرگانی میدان شاه ته خیابان ری شکستند و ویران ساختند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ محمدحسین حسینی طلبه‌ای که در روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه از سوی یکی از ملایان تروریست در قم به آبادان فرستاده شده بود در فرودگاه اهواز هنگام پرواز به تهران دستگیر شد. محمدحسین حسینی در مسجد بهبهانی‌های آبادان که در آن نزدیک به ۳۰۰۰ تن گردآمده بودند، در پایان آیین سوگواری و یادبود بدون برنامه از پیش نهاده شده بر منبر رفت و آغاز به دشنام دادن به دولت و حکومت ایران کرد و مردم را به دشمنی علیه رژیم کشور و به راه انداختن آشوب و جنگ شوراند. وی پس از پایان وعظ کت و شلوار پوشید و کلاه گیس بر سر پا به فرار گذاشت و رهسپار اهواز شد. ماموران که در جستجوی وی بودند، حسینی را در فرودگاه اهواز شناختند و دستگیرش کردند. در کیف دستی محمدحسین خسینی یک دست جامه آخوندی و چاپ شده‌های ضد ملی و گمراه کننده به دست آمد. وی نام کسی را که او را به آبادان فرستاده است را بازگو کرد و گفت وی برای برپاکردن آشوب و برانگیختن مردم به شورش به خوزستان آمده است.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ باستان شناسان در کاوش‌های خود از دل « تورنگ تپه » گرگان سدها آفرینه باستانی ۷۰۰۰ هزار ساله را یافتند. برسینه « جرجان شهر » پیشین و پیرامون گرگان کنونی تپه‌های خاکی بی شماری خوابیده که در دل آن قلب ۷۰۰۰ سال تاریخ ایران می‌تپد. باستان شناسان از زمانی پیش، کاوش‌های گسترده خود را در گردایه‌ای از این تپه‌ها به نام « تورنگ تپه » آغاز کردند. این کاوش‌ها به سرپرستی پروفسور « ژان دهه » باستان شناس فرانسوی انجام گردیدو افزون بر « تورنگ تپه » که باستانی و تاریخی است، شهر گرگان نیز با دارا بودن برجای ماندنی‌های کهن در شمار شهرهای تاریخی ایران قراردارد. از جمله بناهای تاریخی گرگان: مسجد جامع، امامزاده نور، مدارس عمادیه، برزن‌های کهن بازارها و تکیه‌ها که بخشی از بافت باستانی شهر « جرجان » شناخته شده و به ثبت آثار ملی درآمده است. یکی از برجای ماندنی‌های باارزش گرگان « پل پهلوی دژ » است که ساختمان آن به دوره صفویه بازمی‌گردد. این پل ۷۴ متر درازا، ۱۴ دهنه و موج شکن دارد. « دیوار انوشیروان » در سراسر شمال گرگان از کناره دریای مازندران از سرزمین گمیشان از خاور تا کوه‌های گلیداغ در شمال باختری کلاله کشیده شده است و گفته می‌شود که این دیوار برای جلوگیری از یورش قبیله‌های شمالی به ایران ساخته شده است. دیوار تاریخی گرگان پس از دیوار چین درازترین دیوار پدافندی در گیتی است. به دیوار انوشیروان، دیوار اسکندر نیز گفته‌اند!

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ کشتی رازی نخستین کشتی ویژه ترابری مواد پتروشیمی ایران، نخستین بار خود را به امریکای جنوبی ترابرکرد و به مامورین آن کشور واسپرد. کشتی رازی تا پایان اردیبهشت ماه به ایران بازمی‌گردد. کشتی رازی از شرکت سهامی « ایران اوسنان » یکی از کمپانی‌های وابسته به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران می‌باشد. کشتی رازی نزدیک به سه ماه پیش ۴۰٬۰۰۰ تن گاز مایع از کویت و عربستان سعودی به امریکای جنوبی ترابرکرد. این کشتی ۷۰٬۰۰۰ متر مکعب گنجایش دارد و یکی از مدرنترین کشتی‌های ویژه ترابر گاز مایع در جهان می‌باشد و با هزینه‌ای برابر با ۴۵ میلیون دلار در فرانسه ساخته شده است. کشتی رازی در روز ۱ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی در بندر مارسی فرانسه به بلندپایگان ایران واسپرده شد و هفته آخر دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی وارد آب‌های گرم ایران شد و برای انجام آزمایش‌های نیازین در اسکله جزیره خارک پهلوگرفت.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با بهره‌برداری از راکتورهای اتمی، نخستین نیروگاه اتمی ایران ۲۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین روزانه در بوشهر تولید می‌شود. کارهای ساختمانی دو کارخانه آب شیرین‌کن دریا در کنار نیروگاه اتمی بوشهر به زودی آغاز می‌شود. این دو کارخانه از انرژی حرارتی بازده راکتورهای اتمی برای نمک زدایی آب دریا بکارگرفته خواهند شد. کار ساختمان این دو کارخانه همزمان با ساختمان نیروگاه اتمی بوشهر پیش خواهد رفت و تولید برق و آب شیرین همزمان آغاز می‌شود. گنجایش هر کارخانه آب شیرین کن بوشهر ۱۰۰٬۰۰۰ مترمکعب در روز است که نه تنها آب نیازین این سرزمین را فراهم می‌سازد، بلکه آب شیرین در بنیاد صنایع نوین و گسترش شهری در بوشهر را پیش خواهد برد. نخستین نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی و دومین نیروگاه در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی به کار می‌افتد. هر یک از نیروگاه‌ها ۱۲۰۰ مگاواتی هستند و از کشور آلمان غربی خریداری شده‌اند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ استاندار گیلان و مدیرکل اطلاعات و جهانگردی این استان در گفتگویی با رسانه‌ها به آگاهی رساندند که دومین دانشگاه و چهارمین یکان آموزش عالی در استان گیلان در زمینی به پهنه ۳۰۰۰ هکتار در لاهیجان به نام « دانشگاه فرح پهلوی » به زودی بنیاد نهاده می‌شود. هم چنین ساختمان دانشکده ورزش گیلان به زودی آغاز می‌شود. استاندار در پایان سخنان خود گفت که درباره گسترش صنایع دستی گیلان برآن هستیم که کارگاه‌های نوین کانون کارآموزی در زمینی در جاده رشت - تهران بنیاد شود تا استادکاران در این کارگاه‌ها گردهم‌آیند و این سبب نگاهبانی و پاسداری از صنایع دستی گیلان خواهدشد. هزینه این کارگاه‌ها بیش از ۵۰۰ میلیون ریال پیش بینی شده است.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دومین نشست کمیسیون مشترک ایران و نروژ برای همکاری‌های اقتصادی و فنی با دستینه شدن پروتکلی از سوی جمشید اشرفی معاون سرمایه‌گذاری و کمک‌های خارجی وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و مستر پرل او برگ معاون وزارت بازرگانی و کشتیرانی نروژ به پایان رسید. در زمینه صنعت، دو کشور موافقت کردند که در ساخت ابزارها و دستگاه‌های فلزی، بنیاد کارخانه‌های برق جا به جا شونده، صنایع شیمیایی، رنگسازی و بهره‌مندی از تکنولوژی مناسب با یکدیگر همکاری نمایند. بر پایه یادداشت دستینه شده میان شرکت ملی گاز ایران و کمپانی کوارنر نروژ برای بنیاد تاسیسات شناور تولید و جا به جا کردن گاز مایع کوشش خواهد شد. هم چنین نروژ کارشناسان پژوهشی خود را برای آموزش کارکنان کشتی سازی ماهیگیری و واسپاری ابزارهای فنی شیلات به ایران خواهد فرستاد. دو کشور گرایش خود را برای گسترش همکاری در زمینه‌های گوناگون کشتیرانی و زمینه‌های فنی کشتیرانی و گسترش بندرها دستینه کردند. هم چنین در این نشست دو کشور پذیرفتند که برای افزایش میزان داد و ستدهای بازرگانی دو کشور و به ویژه افزایش صادرات کالاهای صنعتی ایران به نروژ میان سازمان‌های گسترش صادرات و اتاق بازرگانی و صنایع دو کشور پیوندهای نیازین برقرارگردد و هیات‌های بازرگانی میان دو کشور رفت و آمد نمایند.

تلویزیون ملی ایران برنامه موسیقی ایرانی: شهیدی، حمیرا، بنان، هایده و دیگران یادشان گرامی

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ وزارت بهداری و بهزیستی به آگاهی همگان رسانید که به دنبال آغاز کار شبکه‌های بهزیستی و درمانی در سراسر کشور و بنیاد خانه‌های بهداری و بهزیستی و مرکزهای بهداری ، ۱۷ بیمارستان بزرگ منطقه‌ای در مرکز استان‌ها ساخته خواهد شد. شبکه‌های بهداری و بهزیستی هر یک میان ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن را زیر پوشش بهداشتی و درمانی خود قرارمی‌دهند. بیمارانی که از راه شبکه‌های بهداری و بهزیستی و پس از بیماربینی (معاینه) پزشکان عمومی نیاز به پزشکان متخصص و یا جراحی بزرگ داشته باشند با هلیکوپتر به بیمارستان‌های بزرگ منطقه‌ای بُرده خواهند شد. از هم اکنون گروهی از کارشناسان وزارت بهداری سرگرم فراهم ساختن ابزار و دستگاه‌های مدرن برای این بیمارستان‌ها هستند.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ چند دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران، سالار کیانی کارگر دانشکده فنی را به سختی کتک زدند. کارگر که به مغزش آسیب خورده بود بی درنگ به بیمارستان دکتر اقبال برده شد. هم چنین دانشجوی دانشکده کشاورزی که به سبب رفتن به کلاس‌های درس هفته پیش در خوابگاه دانشکده از سوی گروهی از دانشجویان به سختی زخمی شده بود همچنان در بیهوشی می‌باشد.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۱۳ بخشی از دفتر حسابداری دانشکده معماری دانشگاه ملی ایران آتش زده شد. هم چنین یک انبار در ولنجک، دو خودرو در خیابان خراسان و یک گرمابه در باغ فردوس نیز به آتش کشیده شد.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۲۱ و سی دقیقه هنگامی که مردم در « سینما کریستال تبریز » سرگرم تماشای فیلم بودند یک بمب که زیر سندلی‌های رده جلوی سالن سینما کارگذاشته شده بود ترکید. ترکیدن بمب سندلی‌های ردیف جلو را ویران ساخت و سوزاند. از آنجا که میهمانان سینما همه در ردیف‌های پشت نشسته بودند به کسی آسیب نرسید ولی ۳ تن هنگام فرار زیر دست و پا ماندند. سینما کریستال در خیابان شهناز جنوبی این شهر قراردارد.

۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ برای روز تعاون ۲۳ اردیبهشت ماه در آیین ویژه‌ای که در وزارت کشاورزی برگزارشد، دکتر احمدعلی احمدی وزیر کشاورزی و عمران روستایی به ۲۴ تن از مدیران شرکت‌های تعاونی روستایی که در به انجام رساندن آرمان‌های تعاونی در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی کوشش‌های فراوان به کاربرده بودند پیشکش‌هایی داد. عبدالله جوانشیر معاون وزارت کشاورزی و عمران روستایی و سرپرست سازمان تعاون مرکزی روستایی در گزارش خود گفت تا پایان اسفند ماه ۲۵۳۶ شمار شرکت‌های تعاونی روستایی ۲۹۲۵ شرکت و شمار هموندان ۲٬۶۸۳٬۵۲۲ تن و سرمایه و اندوخته ۱۰٬۷۷۷٬۲۰۶٬۲۴۱ ریال و شمار حوزه‌های تعاونی ۱٬۲۷۹ حوزه بوده است. در درازای سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۱٬۴۱۴٬۱۶۳ وام به ۱٬۳۱۵٬۰۳۶ کشاورز رویهم رفته به مبلغ ۳۰٬۱۰۸٬۵۴۴٬۵۸۶ ریال پرداخت شده است. شمار ۶۶۱۵ فروشگاه مصرف در روستاها و ۱۸ فروشگاه مصرف در مرکزهای شهرها از سوی تعاونی‌های روستایی بنیاد شده و تا پایان اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۳۳٬۱۵۹٬۸۷۵٬۶۰۷ ریال کالا از راه این فروشگاه‌ها به فروش رسیده است و برای خرید مازاد فرآورده‌های کشاورزی و دامی بیش از ۲۹ میلیارد ریال از سوی شرکت‌های تعاونی روستایی به کشاورزان پرداخته شده است. شمار تعاونی‌های شهری غیرکارگری ۱٬۲۹۸ یکان، شمار تعاونی‌های کارگری ۱٬۶۰۴ تعاونی، اتحادیه تعاونی‌های کارگری و اتحادیه تعاونی‌های شهری غیرکارگری ۲۱ می‌باشد.

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ مصاحبه شاهنشاه با روزنامه‌نگاران درون مرزی واکنش گسترده‌ای در رادیوها و تلویزیون جهان داشت. خبرنگار بی بی سی گزارش داد: به دنبال ناآرامی‌های سیاسی چند روز گذشته شاهنشاه ایران درباره آن سخن گفتند. شاهنشاه علیه گروه سیاسیون پیشین مخالف دستگاه یعنی نیروهای وابسته به جبهه ملی که چندی پیش دوباره گردهم‌آمده‌اند سخن گفتند و این سیاسیون را درباره ویران سازی‌های کشور و آتش زدن‌ها مقصر دانسته‌اند و گفتند ایران تجزیه پذیر نیست نیست و ملت و نیروهای مسلح کشور از برنامه معظم له پشتیبانی می‌کنند. شاهنشاه در مصاحبه با رسانه‌های گروهی خود به زمان جنگ جهانی دوم یعنی زمانی را که ایران به اشغال ارتش شوروی و بریتانیا درآمد اشاره فرمودند و گفتند تنها راهی که سیاسیون کهن می‌توانند از آن به هدف‌های خود برسند این است که دوباره کشور را به دو بخش کنند و هدف از اغتشاشات اخیر آن بوده که ایران به ایرانستان دگرگون شود یعنی به فرمی ایابتی از یک کشور همسایه درآید. در پی این ناآرامی هاانتظار می‌رفت که بیانیه مهمی به چاپ برسد ولی ناگهان مصاحبه شاهنشاه با رسانه‌های گروهی انجام گرفت که در آن نخش آشتی جویانه‌ای نسبت به گروه‌های مخالف دولت در آن نمایان نبود و شاهنشاه هسته حمله‌های خود را بر روشنفکران و سیاسیون مخالف دولت در تهران قراردادند و پافشاری کردند که کنش‌های این گروه علیه دولت، معظم له را از اجرای برنامه دادن آزادی‌ها بازنخواهدداشت. به دین سان باوجود موج ناآرامی‌های امسال ایران، شاهنشاه نپذیرفتند که راستای برنامه‌های برگزیده خود را دگرگون سازند، همزمان راه نوین سخت‌گیرانه‌تری برای رویارویی با آشوب‌ها در دست است به ویژه دولت برآن است که اثر تندروهای مذهبی را که در پس ناآرامی‌های کشور بوده بی کنش نماید.

چائوشسکو در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
انور سادات در پارلمان مصر
والاحضرت اشرف جام زرین نیکوکاری را به نیک مرد سال می‌دهند
والاحضرت لوح زرین نیکوکاری را به کریم سالاری می دهند
دانشجویان مدرسه عالی شمیران دربازدید از برنامه بازتوانی خانواده‌های بی‌سرپرست

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پرزیدنت نیکلای چائوشسکو پرزیدنت و رهبر حزب کمونیست رومانی و بانو در سر راه خود به جمهوری خلق چین ساعت ۲۱ و ۴۵ دقیقه وارد تهران شدند. در فرودگاه مهرآباد امیرعباص هویدا وزیر دربار شاهنشاهی، عباس خلعتبری وزیر امورخارجه، امیراصلان افشار رییس کل تشریفات شاهنشاهی، سفیر رومانی در دربار شاهنشاهی، قائم مقام رییس کل تشریفات وزارت امور خارجه، کاردار جمهوری خلق کره در دربار شاهنشاهی و کارکنان سفارت رومانی در تهران و چند تن از بلندپایگان کشوری به پیشباز پرزیدنت رومانی و بانو آمدند و پرزیدنت رومانی و بانو از فرودگاه مهرآباد برای دیدار با شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو رهسپار کاخ نیاوران شدند. گفتگوی دو سویه شاهنشاه آریامهر با پرزیدنت چائوشسکو ساعت ۲۲ آغاز شد و تا ساعت ۲۳ و سی دقیقه به درازا کشید. همزمان بانو چائوشسکو با علیاحضرت شهبانو دیدار و گفتگو کرد. پرزیدنت چائوشسکو و بانو ساعت ۲۳ و ۴۵ دقیقه از فرودگاه مهرآباد به سوی جمهوری خلق چین پرواز کردند.

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی جام زرین نیکوکاری را به نیک مرد سال محمود لاجوردی به پاس ساختن ۲۰ دبستان، یاری دادن به ساختمان ۵۴ دبستان، ساختن هشت آموزشگاه راهنمایی، یک دبیرستان دخترانه، دو هنرستان، دو باشگاه ورزشی، شش خانه‌ی فرهنگ روستایی، چهار درمانگاه، یک خوابگاه برای دانشجویان دادند.

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دانشجویان مدرسه عالی شمیران از برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست بازدید کردند و برنامه را ستودند. دانشجویان رشته‌های علوم اجتماعی دانشگاه‌ها برای فراگیری چگونگی بازتوان شدن خانواده‌های بی سرپرست و چگونگی مشارکت مالی و انسانی خدمات اجتماعی در برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست به کارآموزی عملی می‌پردازند. هم چنین دکتر لاول دیویس معاون دانشگاه سیراکیوز و دکتر مایکل مارچ رییس دانشکده پرورش انسان این دانشگاه پارتنر و دانشگاه خواهر مدرسه عالی شمیران برای گفتگو درباره اجرای پیمان داد و ستد استاد و دانشجو با مدرسه عالی شمیران به ایران آمدند و روز ۲۷ اردیبهشت ماه از مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده و کودکستان تجربی و کتابخانه و سازمان‌های وابسته به مدرسه عالی شمیران بازدید کردند. رییس مدرسه عالی شمیران بانو دکتر سیمین رجالی است.

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ انورسادات پرزیدنت مصر در یک سخنرانی دو ساعت و پانزده دقیقه‌ای در پارلمان آن کشور سوگند یاد کرد که دشمنان مصر، چپی‌ها و راستی‌ها را سرکوب خواهد کرد. سادات به ۳۶۰ نماینده پارلمان مصر گفت: مسله برکناری آشوبگران ناخشنود از پهنه سیاست مصر را رفراندوم روشن خواهدکرد. سادات دشمنان و ناسازگاران را در بوجود آوردن گمان و دودلی در میان مردم درباره سیاست دولت وی و از این راه مبارزه با پرزیدنت مصر متهم کرد. وی افزود: با بهره‌گیری از پایه‌های دموکراتیک هر کسی را که میان مردم گمان و تردید بوجود آورد سرکوب خواهدکرد. از راه رفراندوم روشن خواهد شد که آیا باید با مخالفان پروانه ادامه کنش‌های ضددولتی داده شود یا نه؟ سادات با تکان دادن دست‌های خود فریاد زد " کشور پر از شایعه است". اگر بخواهیم مردم اعتماد خود را از دست بدهند نخستین کاری که بایستی انجام دهیم پدیدآوردن گمان و ناباوری در میان آنان است. در مصر مبارزه به همین روی آغاز شده است. « آزادی مطبوعات » سبب شده است که رهبری وی آشکارا مورد یورش و انتقاد قرارگیرد. سادات در مخالفت با یورش‌هایی که مطبوعات مصر به وزیران آن کشور می‌کنند پرداخت و گفت که وی از سندیکاهای حقوقدانان و روزنامه نگاران مصر خواهد خواست کسان تندرو را سرجایشان بنشانند. وی هم چنین از پارلمان مصر خواست از تندی گفتگوهای خود پیرامون سیاست خارجی وی بکاهند.

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به دنبال رخدادهای گذشته در ایران که با ویران ساختن و آتش‌زدن بانک‌ها و سینماها و دیگر جاهای همگانی هنوز دنباله دارد، کمونیست‌های ایتالیا حزب منحله توده ایران وابسته به شوروی را ستایش کرد. روزنامه‌های حزب کمونیست ایتالیا پیام لوئیجی لونگو رهبر حزب کمونیست ایتالیا را به چاپ رساندند. لونگو این پیام را به سبب ۱۱ ماه مه که وی این روز را روز زندانیان خوانده به کمیته مرکزی حزب منحله توده فرستاد: دوستان عزیز در این روز زندانیان سیاسی پشتیبانی و آفرین کمونیست‌های ایتالیا و خودم را نسبت به مبارزه برای آزادی در کشورتان با دشواری به انجام می‌رسانید ابراز می‌دارم. بیست سال پیش در همین روز خسرو روزبه رییس حزب شما و قهرمان ملت ایران از بین رفت. غرور، دلیری و ایمان به آرمانی که روزبه از خود نشان داد یک نمونه و سرمشق سیاسی و معنوی برای کمونیست‌های ایتالیا و ایران است. روزبه به هواداران خود چنین می‌گفت که خدای زور بر روی زمین خواهد آمد و دنیای آزادی را خواهد ساخت. وظیفه امروز ما و شما این می‌باشد، وظیفه همه کسانی که می‌خواند دنیای بهتری بسازند.!؟

۲۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نزدیک ساعت ده و نیم بامداد در دانشگاه تهران دانشجویان در زمین فوتبال دانشگاه گردآمدند و روی زمین نشستند. گارد دانشگاه به آنان هشدار داد که پراکنده شوند ولی دانشجویان به گارد یورش بردند و کار به زد و خورد کشید و به خیابان کشیده شد، آنگاه دانشجویان برابر دبیرخانه دانشگاه روی زمین نشستند و شیشه‌های یک بانک را شکستند، دیگر مغازه‌ها کرکره‌های آهنی خود را پایین کشیدند، تا ساعاتی پس از نیمروز پیرامون دانشگاه از سوی نیروهای پلیس نگهبانی می‌شد. دانشگاه آریامهر کماکان تعطیل بود. در دانشگاه ملی و پی تکنیک تظاهراتی برگزار شد و کلاس‌ها بسته ماند، دانشگاه‌های دیگر چون دانشکده علم و صنعت و دانشگاه تربیت معلم نیمه بسته بودند.

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دانشگاه تهران به دنبال آشوبگری‌های روز گذشته ناآرام بود. در شمال پهنه دانشگاه که ساختمان‌های گروه پزشکی قراردارد دانشجویان دست به تظاهرات گسترده‌ای زدند و شیشه‌های دانشکده دندانپزشکی را شکستند. در دانشکده‌های دیگر چند کلاسی که با شمار کمی دانشجو برگزار شده بود با یورش دیگر دانشجویان بسته شد.

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دو دانش آموز به نام‌های موسی آقاپور و عباس نذری در جویبارشاهی هنگام چسباندن جارنامه‌های ضد ایران و ایرانی از سوی ماموران پاسگاه ژاندارمری جویبار شاهی دستگیر شدند. با بازرسی بدنی از این دو دانش‌آموز شب نامه‌های ضد ملی و ضد ایران به دست آمد. بر پایه آمار در ناآرامی‌های چندروزه تهران ۲۱۴ تن به سبب راه پیمایی و عربده کشی و دادن آرنگ‌ها برای پدیدآوردن آشوب دستگیر و به دادسرای تهران برده شدند. ۱۰۲ تن از این تروریست‌ها با قراربازداشت به زندان رفتند. چون سن ۲۹ تن کمتر از ۱۸ سال بود پرونده به دادگاه اطفال فرستاده شد. پرونده ۶ تن به دادرسی ارتش فرستاده شد. پرونده ۷۱ تن دیگر در دست رسیدگی است.

اعلیحضرتین هنگام ورود به صوفیه از سوی پرزیدنت پیشباز می‌شوند
شاهنشاه آریامهر در گفتگو با پرزیدنت ژیوکف
اعلیحضرتین بر بنای یادبود سرباز گمنام در صوفیه تاج‌گلی می‌نهند
شهبانو به همراه بانو ژیوکف در اتحادیه معماران
خانه‌سازی در پیرامون تهران
نخستین سوپرمارکت در لویزان گشوده شد
فرهنگیان کرمانشاه در راه‌پیمایی همبستگی به شاهنشاه
دانشگاه رازی کرمانشاه
IranianWomenAtomicEnergy2537a.jpg
نمایی از پارک شاهنشاهی خیابان پهلوی

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ سفر رسمی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به کشورهای بلغارستان و مجارستان پیش از نیمروز آغاز شد. اعلیحضرتین با پیشباز رسمی ساعت ۱۱ با هواپیمای شاهین از فرودگاه مهرآباد به سوی صوفیه پایتخت بلغارستان پرواز کردند. در این سفر خلعتبری وزیر امورخارجه و بانو خلعتبری - خانم نهاوندی ندیمه علیاحضرت شهبانو - امیراصلان افشار رییس کل تشریفات شاهنشاهی، هوشنگ نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت و تنی چند از بلندپایگان کشوری و لشکری در رکاب شاهنشاه و شهبانو بودند.[۴۷] در میهمانی شامی که به سرافرازی ورود اعلیحضرتین به صوفیه از سوی تودور ژیوکُف در کاخ بویانا برگزار شد، حضرت ژیوکُف بیاناتی ایراد کردند و شاهنشاه در پاسخ به سخنان حضرت رییس شورای دولتی جمهوری مردم بلغارستان فرمودند:[۴۸]

... ما از اولین کشورهایی بودیم که قرارداد بین المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضا کردیم و نیز ما پیشنهاد کننده طرح اعلام خاورمیانه به عنوان منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای بودیم که مورد تایید سازمان ملل متحد قرارگرفت. در مورد اقیانوس هند نیز همواره از برنامه مشابهی دفاع کرده‌ایم. کوشش ما در راه نیل به خلع سلاح جهانی - که امیدواریم مساعی اجلاسیه ویژه آینده سازمان ملل متحد در این باره نتایج ثمربخشی داشته باشد - طبعا در آینده نیز ادامه خواهد یافت، ولی به طوری که همواره اعلام داشته‌ایم تا روزی که چنین آرزویی تحقق نیافته باشد نمی‌توانیم در تامین نیازهای دفاعی خود کمترین سهل انگاری و غفلتی بکار بریم....

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دور نخست گفتگوهای اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر با ژیوکف رییس شورای دولتی جمهوری مردم بلغارستان آغاز شد. علیاحضرت شهبانو هنگامی که سران دو کشور ایران و بلغارستان گفتگو می‌کردند از اتحادیه معماران، آکادمی تاتر ملی و یک مدرسه تجربی نمونه در صوفیه دیدن کردند. در آکادمی تاتر ملی صوفیه که در سال ۱۹۰۶ میلادی ساخته شده است یکی از هنرمندان قدیمی بلغارستان با بکاربردن فن بیان به زبان انگلیسی رباعیاتی از خیام را خواند. علیاحضرت شهبانو گروه هنرمندان تاتر ملی بلغارستان را به شرکت در جشن هنر شیراز در تخت جمشید فراخواندند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ مصاحبه شاهنشاه آریامهر در رسانه‌های جهان پژواکی بلند و رسایی داشت. بی بی سی درباره گفته‌های شاهنشاه در کودتای افغانستان و اثرات احتمالی آن در منطقه چنین می‌نویسد: هنگامی که در مورد جدایی احتمالی بلوچستان و ایالت سرحدی پاکستان از شاهنشاه ایران پرسیده شد، شاهنشاه ایران هشدار دادند هر کوششی برای برانگیختن جدایی‌خواهی در بلوچستان و ایالت مرزی شمال غرب پاکستان که هم مرز با افغانستان است بوجودآید، موازنه جغرافیای سیاسی برهم خواهد خورد. بی بی سی نیز می‌نویسد: سفیر امریکا گفته است پس از رویدادهای افغانستان، امریکا اهمیت بیشتری برای ایران قائل می‌شود. امنیت و استقلال و ثبات ایران برای امریکا بسیار مهم است.!!

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در تهران سه تن به نام‌های محمد ادبی، محمد غلام زاده و مهدی کاشانی با موتور سیکلت به راه افتادند و شیشه‌های فروشگاه‌ها و بانک صادرات جوادیه را شکستند این سه تن از سوی ماموران کلانتری ۱۷ دستیگری شدند. هم چنین ماموران کلانتری نیاوران دو تن را به نام‌های احمد عبدی و مجیدعلی اکبری که سرگرم پخش جارنامه‌های ضد دولت و ایران بودند دستگیر کردند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هیات وزیران لایحه انتخابات مجلس سنا و مجلس شورای ملی را پذیرفت، این لایحه که به پیشنهاد وزارت کشور بر پایه دیدگاه‌های کارشناسان و بهره‌گیری از آموختگی‌های (تجربه) انتخابات پیشین نوشته شده است برای تصویب به مجلس شورای ملی و مجلس سنا داده می‌شود. پیش نویس قانون انتخابات در ۴۴ رویه، ده فصل و ۱۱۹ ماده به نوشتار درآمده است. شوربختانه با به آشوب کشیدن کشور از سوی تروریست‌های سرخ و سیاه زمانی برای تصویب این قانون پیشرفته نماند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با پیوستن ۲۳۴۱ تن از کشاورزان کشور به گروه‌های کشاورزی گروهی و با یک پارچه کردن زمین‌های خود، توانستند ۱۵۷ پروژه کشاورزی را در ۱۵۱ روستا به انجام برسانند. بانک تعاون کشاورزی به آگاهی رساند، آرمان برپاکردن گروه‌های کشاورزی، یک پارچه کردن زمین‌های کوچک و همکاری کشاورزان برای اداره یکان‌های کشاورزی و برپایی یک مدیریت یکسان برای مزرعه و بهره‌گیری مشترک از ماشین‌ها و ابزار کشاورزی در روستاها می‌باشد بدون آنکه به مالکیت کشاورزان آسیبی وارد آید. بدین سان کشاورزان خواهند توانست که از زمین‌های کوچک و غیراقتصادی خود با افزایش بهره‌وری و بازده کار، بهره‌برداری بنمایند و درآمد خود و فرآورده‌های کشاورزی کشور را بالاببرند. بانک تعاون کشاورزی هم چنین افزود که در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی برای برپایی گروه‌های کشاورزی بیش از ۲۸۵ میلیون ریال وام زیر دیده‌وری و سرپرستی به کشاورزان پرداخت کرده است و چنانچه انجام پروژه‌های این گروه‌ها پیروزمندانه باشد بخشی از وام پرداختی به کشاورز بخشوده می‌شود. این وام‌ها برای گسترش منبع آب و شبکه آبیاری و دامداری و مرغداری و هموار ساختن زمین‌ها و خرید ماشین‌های کشاورزی پرداخته می‌شود. بیشتر درخواست‌ها برای وام در زمینه آبیاری بوده است.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با بهره‌گیری از مالچ‌های نفتی و نهالکاری و دگرگون ساختن بخشی از کویرهای ایران به جنگل‌های سبز و آماده کشاورزی و با بکاربردن تکنیک ایستا کردن شن در ایران و زنده کردن کویرهای خشک، بسیاری از این گونه زمین‌ها در ایران به سرزمین‌های سبز و آباد دگرگون شد. بدین روی یک هیات از امارات ابوظبی وارد تهران شد تا با بلندپایگان وزارت کشاورزی ایران گفتگو کند و از کارهای ارزنده مهندسان کشاورزی ایران در ایستا کردن شن و سبز کردن زمین‌های خشکیده در استان خوزستان دیدن کنند. از سوی بلندپایگان وزارت کشاورزی ایران یک قرارداد همکاری بسته شد تا کارشناسان ایرانی کارهایی که در سبز کردن کویرهای ایران انجام داده‌اند در امارات ابوظبی پیاده کنند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ تیمسار شفقت استاندار آذربایجان شرقی به همراه دکتر صدری شهردار تبریز از کارهای راهسازی کمپانی سریک در جاده کمربندی تبریز بازدید کردند. سرپرست کمپانی گزارشی درباره پیشرفت کار به آگاهی رسانید و گفت: جاده کمربندی در دو گام ساخته می‌شود، گام نخست از نیمه راه تا محمدآباد به درازای ۲۷۵۰ متر و به پهنای ۶۰ متر و گام دوم جاده کمربندی از کنار هتل اینترنشنال تا خیابان شاهپور به درازای ۳ کیلومتر و پهنای ۴۰ متر کشیده می‌شود. این پروژه از سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی آغاز شده است و تاکنون نیمی از راه ساخته شده است. با کوشش‌هایی که انجام یافته است و با افزایش نیروی کارآزموده و شمار کارگران و ماشین‌های راه سازی تا ۳۱ تیرماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی پروژه پایان می‌یابد و از آن بهره‌برداری خواهد شد. استاندار از کارهای شهرداری برای این اتوبان پرسید، شهردار تبریز گفت که در میان این دو باند گلگاری و ویژه پیاده‌ها می‌شود.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ هیات علمی دانشگاه بوعلی سینای همدان، فرهنگیان و دانش آموزان ناحیه ۶ تهران، استادان و دانشجویان و کارکنان ادرای و فنی دانشگاه اسپهان، کانون بانک‌های ایران، کارگران شرکت ملی نفت ناحیه کرمان در نامه‌ها و تلگرامی‌هایی از تصمیم‌های دولت درباره جلوگیری از آشوب‌های شماری انیرانی تروریست پشتیبانی کردند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ با پروژه فراخوان پزشکان ایرانی در آلمان به بازگشت به میهن، گروهی از پزشکان به استخدام وزارت بهداری درآمدند. به این پزشکان بر پایه پروژه « فی فور سرویس » ماهانه تا ۵۰٬۰۰۰ تومان مزد داده خواهد شد. هیات مشترک پزشکی وزارت بهداری و شیر و خورشید سرخ که ماه گذشته برای استخدام پزشکان ایرانی در آلمان به آن کشور سفر کرده بودند به تهران بازگشت و با ۲۵ پزشک قرارداد کار در ایران بستند. هم چنین ۳۰ پزشک برای گفتگو درباره چگونگی کارشان به ایران خواهند آمد. از سوی دیگر، گروهی از پزشکان ایتالیایی گرایش خود را برای کار در ایران به آگاهی دولت ایران رساندند. هیات ایتالیایی در هفته آینده برای گفتگو درباره خدمت این پزشکان در ایران به تهران خواهد آمد.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ یکی از پایوران وزارت کشور گفت: قانون برگزاری انجمن بخش در وزارت کشور در دست نوشتن است و آماج آن است که انجمن‌های بخش با همکاری دستگاه‌های دولتی بتوانند در به انجام رساندن پروژه‌ها و کارها مشارکت بیشتری داشته باشند. هم اکنون انجمن‌های ملی در انجام خویشکاری‌ها (وظیفه) با برخی از نارسایی‌ها روبرو هستند. بررسی‌هایی برای برانگیزاندن روستاییان در خودکفایی و سرمایه گذاری و هم چنین گرایش مردم برای رفتن از شهرها به روستاها آغاز شده است که بر پایه آن با گردهم آوردن ۲۰ تا ۳۰ روستا در یک یکان روستایی، می‌توان بازار منطقه‌ای برای فروش فرآورده‌ها و کالاهای آن سرزمین بوجود آورد و در کنار آن ابزار و ماشین‌های کشاورزی را با مشارکت‌های انجمن‌های محلی فراهم ساخت.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نشست سالانه شورای وزیران همکاری منطقه‌ای برای عمران یا آر - سی - دی روز دوم خرداد ماه در آنکارا با بودن عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه ایران، آقا شاهی مشاور در امور خارجی پاکستان، گوندوزاوکچون وزیر امور خارجه ترکیه و دبیر کل آر - سی - دی دکتر احمد مینایی برگزار خواهد شد. شورای وزیران گزارش شورای برنامه ریزی منطقه‌ای و کنش‌های آر - سی - دی را بررسی می‌کند و برنامه آتی این سازمان را با نگرش (توجه) به پیمان ازمیر که اسفند ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی در تهران دستینه شده است، می‌نویسد.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بیش از ۶۵۰ تن از دانشجویان انیرانی کمونیست که برای پشتیبانی از دیگر کمونیست‌های انیرانی از سراسر ایالات متحده امریکا به شیکاگو سفر کرده بودند، در برابر سرکنسولگری شاهنشاهی ایران با عربده کشی و دادن آرنگ‌های ضددولت ایران و ضد ایرانی تظاهرات جنجال‌آمیزی برپاکردند، با سررسیدن پلیس آمریکا و آگاهی آنان از آرمان‌های پلید این گروه، تروریست‌های کمونیست به جان پلیس امریکا و میهن‌پرستان ایرانی افتادند، کار به جایی کشید که پلیس از همه یکان‌های کمکی پلیس شیکاگو درخواست یاری کرد. چهارراه‌های آن برزن بسته شد و کمونیست‌های انیرانی زد و خورد خونینی با ایرانیان و پلیس آمریکا به راه انداختند. دو تن از پلیس‌ها به سختی زخمی شدند. فیلم زد و خورد کمونیست‌های انیرانی با پلیس و مصاحبه با دانشجویان میهن‌پرست در این روز بارها و بارها از چند کانال سراسری آمریکا پخش شد. در این کتک کاری دانشجویان ایرانی با پلیس امریکا ۱۷۳ تن به اصطلاح دانشجو دستگیر شدند که ۱۱ تن از آنان سردسته این کتک کاری بودند. این دانشجویان شورشی که همگی از بورس تحصیلی دولت شاهنشاهی ایران بهره‌مند می‌شوند از گفتن نام و نشانی و دیگر شناسه‌هایشان خودداری کردند. مقامات امریکا گفتند که بیرون انداختن این دانشجویان از امریکا در دست بررسی است.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ گروهی تروریست ساعت ۲۱ در اهواز پس از بیرون آمدن از مسجد حاج رضا در خیابان فردوسی این شهر به راه افتادند. این تروریست‌ها که بیش از دویست تن بودند با عربده کشیدن آرنگ‌های ضد ملی و ضدایرانی از خیابان فردوسی به سوی خیابان نادری و سیروس به راه افتادند و به یک راه پیمایی دور و دراز دست زدند. تروریست‌ها با دیدن پلیس پراکنده شدند و سه تن از آنها بازداشت گردیدند. هم چنین هشت تن آشوبگر که در راه پیمایی شهرستان آشتیان و دادن آرنگ‌های ضد دولت دستگیر شده بود، دادگاه رای به بازداشت آنان داد. در بهبهان گروهی تروریست شیشه‌های شعبه مرکزی بانک صادرات و بانک تهران شعبه پهلوی را شکستند و متواری شدند. در اسپهان نیز در پی درگیری دانشجویان با ماموران گمارده شده در دانشگاه، دانشگاه بسته شد. دانشجویان دانشکده نفت آبادان با پخش جارنامه از بامداد به کلاس‌ها نرفتند و جلوی دانشجویان ایرانی، هندی، و پاکستانی را که برآن بودند به کلاس‌ها بروند را گرفتند و دانشکده بسته شد. دانشجویان دانشکده نفت از آغاز ورود به دانشگاه به استخدام شرکت ملی نفت ایران در آمده و ماهانه مزد می‌گیرند. این کارمندان شرکت ملی نفت تابستان‌ها در آبادان و دیگر سرزمین‌های نفت خیز خوزستان کارآموزی می‌نمایند و در پایان تابستان دوباره به دانشکده بازمی‌گردند. گروهی از دانشجویان دانشگاه گندی شاپور به کلاس‌ها نرفتند و دانشگاه را تعطیل کردند.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در شیراز دو دختر دیپلمه و یک مهندس جوان هنگام پخش جارنامه‌ها و برگه‌های ضدملی از سوی پلیس دستگیر شدند. این تروریست‌ها که رفعت حق بین، زهره زارع و کریم الله وردی مهندس ژئو فیزیک نام دارند با یک خودروی ژیان در خیابان‌ها می‌گشتند و جارنامه‌ها را به دیوارها می‌چسباندند و هم چنین درون مغازه‌های بسته می‌انداختند. در بازرسی از این تروریست‌ها شب نامه‌های ضد ملی به دست آمد.

۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دو هزار تن از بانوان فرهنگی ناحیه ۵ آموزش و پرورش تهران از سوی کمیته ملی حمایت از مصرف‌کننده برای مبارزه با گرانفروشی بسیج شدند و در تالار پیشاهنگی ناحیه پنج با بودن تیمسار سناتور صفاری رییس کمیته ملی حمایت از مصرف‌کننده نخستین نشست خود را برگزار کردند. گفته شد که آماج کمیته از بسیج بانوان فرهنگی، دادن آموزش و آگاه ساختن آنان از بها و کیفیت و استاندارد کالاها می‌باشد. هم اکنون کمیته ملی حمایت از مصرف کننده در ۱۵۴ شهرستان کمیته‌های فرعی دایر کرده است.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ از سوی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر پیام شادباش سالگرد جشن مشروطیت نروژ به اعلیحضرت اولاف پنجم پادشاه نروژ به اسلو فرستاده شد. شاهنشاه در این پیام تندرستی و کامیاری اعلیحضرت پادشاه و خوشبختی و رفاه روزافزون ملت نروژ را آرزو فرمودند.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دومین دور گفتگوهای شاهنشاه و رییس شورای دولتی جمهوری مردم بلغارستان در ترنی که اعلیحضرتین و حضرت زیوکُف و خانواده را از صوفیه به پلودیو می‌برد انجام شد.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ رادیو دریا از ۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی پخش برنامه‌های خود را آغاز خواهد کرد. هفت گروه ده تنی برنامه‌های رادیو دریا را اجرا خواهند کرد. هم چنین از شهرستان‌ها نیز گویندگانی برگزیده خواهند شد تا برنامه‌هایی نیز به زبان‌ها و گویش‌های محلی اجرا شود. شاهرخ نادری مدیر رادیو دریاست.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخستین پلاژ زمستانی ایران در سطح بین المللی در « چابهار » در کرانه دریای عمان در دست برپایی است و کارشناسان پیش بینی می‌کنند که این پلاژ در زمستان ۲۵۳۷ شاهنشاهی آماده بهره‌برداری خواهد بود. همزمان با پیشرفت کار گشایش این پلاژها، بررسی‌هایی در دست است که بر پایه آن پروازهای هوایی زاهدان - مرکز استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار - بیشتر شود. برپایه برنامه‌هایی که در دست است پلاژ زمستانی چابهار از همه گونه وسایل رفاه و خوشی و شادمانی برخوردار می‌شود. دست اندرکاران کوشش می‌کنند که همه این آساینده‌ها برای نوروز ۲۵۳۸ شاهنشاهی فراهم شده باشد تا مسافران نوروزی خوش بگذرانند. مردم چابهار درخواست ساختن هتل‌های مدرن در چابهار را نیز کرده‌اند. شوربختانه این پروژه در ایران به انجام نرسید بلکه از سوی دشمنان ایران، با پول مردم ایران و با به توبره کشیدن خاک زرخیز ایران و روانه کردن آب شیرین ایران و بردن به دوبی و ابوظبی و دیگر شیخ نشین‌های آن سوی شاخاب پارس، نمکزارهای این بیابانگردان را به زیباترین و سرسبزترین و مدرنترین پلاژهای زمستانی و رامشگاه دنیا دگرگون کردند.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که برای همه هموندان شرکت‌های تعاونی مسکن اسپهان خانه ساخته می‌شود. این تصمیم در شورای اداری استان اسپهان پذیرفته شد و به دستور استاندار اسپهان قرارشد پس از یکی کردن شرکت‌های تعاونی این شهر و بنیاد « اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسکن » کارهای خانه سازی آغاز شود. بر پایه این تصمیم پنج گونه ساختمان در سه بخش اسپهان ساخته می‌شود. برای فرهنگیان در زمین‌های ملی شده شمال همایونشهر، برای استادان دانشگاه، قضات، پزشکان و طبقه‌های همانند در زمین‌های ملی شده « کوه دنبه » و برای طبقه کم درآمد در زمین‌های موقوفه « امامزاده شور » خانه ساخته خواهد شد.

۲۷ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که ساختمان کردن در میلیون‌ها متر از زمین‌های بیرون از گستره تهران آزاد شد. این زمین‌ها، زمین‌های شمس‌آباد، مجیدیه، حسین‌آباد، مبارک‌آباد و پیرامون سید خندان می‌باشند که از شمال به بزرگراه داریوش، از غرب به شهرک لویزان، از شرق به خدمات شهری و از جنوب به تاسیسات ارتش کرانه می‌یابند. نخشه زمین‌های این پروژه از سوی کارشناسان فراهم‌می‌شود. درخواست پروانه ساختمان در پنج منطقه نوین بیرون از گستره تهران از ۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی پذیرفته می‌شود. دارندگان چنین زمین‌هایی پروانه ندارند که ساختمانی بیش از دو اشکوب بسازند.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخست وزیر جمشید آموزگار به آگاهی رساند که امسال ۱۵۰٬۰۰۰ یکان زیستنی ساخته و به مردم واسپرده می‌شود. بهای زمین بیش از ۴۰٪ پایین آمده و نرخ تورم از ۳۰٪ به ۱۵٪ کاهش یافته است.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پیشنهاد دگرگونی سیستم آموزشی که از زمان وزارت فرخ‌روی پارسا با کتاب‌های گنگ و بی‌مایه آموزش داده می‌شد،[۴۹] نوشته شد. کتاب‌هایی که به ویژه بویی از تاریخ معاصر ایران، انقلاب مشروطه ، اشغال ایران در جنگ جهانی اول و مجلس شورای ملی و اشغال ایران به وسیله ارتش بریتانیا و شوروی و روز ننگین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و ... نبرده بودند دگرگون خواهند شد. پاره‌ای از درس‌ها از سیستم آموزشی زدوده خواهند شد و به برخی درس‌ها اهمیت بیشتری داده خواهد شد. سیستم آموزشی ایران دستخوش یک دگرگونی پایه‌ای می‌شود. دگرگونی دیگر یکسان نبودن کتاب‌های درسی است که برپایه جغرافیا، آب و هوا، صنایع و نیازمندی‌های آن سرزمین، برنامه آموزشی ریخته می‌شود. برای نمونه در یک سرزمین کشاورزی و دامداری پایه‌ها برای آموزش نیروی انسانی زبردست در این رشته‌ها و یا در منطقه صنعتی یا معدنی زیربنای آموزشی، آموزش نیروی انسانی برای صنایع و معادن می‌شود.

افزون بر دگرگونی درونمایه کتاب‌های درسی، آموزش حرفه‌ای و کنکور نیز دگرگون می‌شوند. به جای اینکه کنکور یک فیلتر میان دبیرستان و دانشگاه باشد، سیستم نوین آینده آموزشی دانش آموزان دبیرستان از دیدگاه راهیابی به دانشگاه در پایان دوره راهنمایی روشن می‌کند که کدام دانش آموزان هوشمندی و توانایی کدام رشته در دانشگاه را دارا هستند . تا اکنون به سبب همانند نبودن پرسش‌های کنکور با آنچه دانش آموزان تا دیپلم آموخته بودند و ناچار به رفتن کلاس‌های کنکور می‌شدند، بسیاری از شاگردان ممتاز پشت کنکور ماندند و گروهی که کلاس کنکور را دیده بودند و شاید در دوره دبیرستان دانش‌آموزانی با نمره‌های پایین و کم هوش به دانشگاه‌ها راه یافتند، هیهات! که چه مغزهایی به دانشگاه راه نیافتند و هیهات که چه شاگردان بی هوشی با سواستفاده از کلاس کنکور به دانشکده‌های پزشکی و مهندسی و یا دیگر رشته‌ها راه یافتند و سر کلاس‌های دانشگاه نشستند. دگرگون ساختن کنکور بدین روی انجام خواهدیافت زیرا که گزینش دانشجو از راه کنکور بسیار اشتباه بود.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نیم سال دوم دانشکده علم و صنعت برچیده شد. شورای آموزشی دانشکده علم و صنعت ایران در نشست ویژه و با نگرش به آیین نامه‌های آموزشی و پاسداری از چگونگی (کیفیت) آموزشی برآن شد که نیمسال دوم این دانشکده برچیده شود، زیرا که با آشوب‌های پی در پی و بستن کلاس‌ها، بسیاری از درونمایه درسی آموخته نشد. به روال همیشه از ۲۹ خرداد ماه ترم تابستانی آغاز می‌گردد و از روز ۲۰ خرداد ماه برپایه جدولی که در دانشکده به آگاهی دانشجویان می‌رسد انجام می‌یابد.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ فروشگاه شماره ۵۰ مواد پروتینی تهران زیر سرپرستی اتاق اصناف پایتخت در خیابان اصلی لویزان در شمال شرقی و با بودن بلندپایگان اتاق اصناف و بریدن نوار سه رنگ گشایش یافت.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که پاره‌های بزرگ نیروگاه گازی ایران به تهران ترابر شد. کارگذاشتن این پاره‌ها از سوی کارشناسان ایتالیایی، آلمان و ژاپنی انجام می‌شود. این نیروگاه در شهر ری ساخته شده و در هنگام بهره‌برداری بیش از یک میلیون کیلووات برق بازده آن خواهد بود. در این نیروگاه در درازای سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۱۴ برق زایا (مولد) به نیروهای گوناگون کارگزاری شده است. برای فراهم ساختن برق تهران و پیرامون و شهرهای استان مرکزی در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی پیمان تازه‌ای میان وزارت نیرو و گروهی از سازمان‌ها و کمپانی‌های سازنده دستگاه‌های برق زایا دستینه شد که بر پایه آن ۳۰ دستگاه برق زایای گازی نوین خریداری و در نیروگاه شهر ری برنشانده شدند. کار برنشاندن برخی از برق زایاهای گازی به پایان رسیده و از همین هفته بهره‌برداری آزمایشی از آنان آغاز می‌شود. بر پایه برنامه زمان بندی شده، همه این برق زایاها تا پایان شهریور ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به راه می‌افتند که در فراهم ساختن برق خانگی و شهری در تابستان ۲۵۳۷ شاهنشاهی کارآیی شایانی خواهند داشت. این نیروگاه می‌تواند برق نیازین تهران و دیگر شهرهایی که در شبکه سراسری برق قرارگرفته‌اند فراهم سازد.

۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نوشتارهای بی شماری در روزنامه‌های امریکا و جهان درباره ناتوانی و نادانی پرزیدنت امریکا جیمی کارتر پیوسته به چاپ می‌رسد. برخی سرمقاله‌ها می‌نویسند: "رژیم‌های غیرکمونیست یکی پس از دیگری فرومی‌پاشد و رهبری امریکا کماکان گرفتار دسته‌بندی‌های درون کنگره است." و یا "امریکا حتا برای فروش اسلحه به دوستان خود و نیرومند ساختن موقعیت آنها به هزینه خودشان دست روی دست می‌مالد." و یا "هر چه جبهه کمونیست‌ها به رهبری شوروی بر بُرندگی و شتاب خود می‌افزایند، امریکا نااستواری و سستی و دو دلی بیشتری نشان می‌دهد." و یا "در جهانی که با این شتاب شگرف دگرگون می‌شود آیا امریکا در سال‌های آینده می‌تواند موقعیت خود را به عنوان « ابر قدرت » نگاهدارد؟"

سفر رسمی اعلیحضرتین به مجارستان

اعلیحضرتین وارد فرودگاه بوداپست می‌شوند
پیشباز رسمی پال لوشونچی از شاهنشاه درفرودگاه بوداپست
شاهنشاه هنگام دریافت دکترای حقوق از دانشگاه بوداپست
علیاحضرت در آیین دریافت درجه دکترای فلسفه از دانشگاه بوداپست سخنانی ایراد می‌فرمایند
شاهنشاه و شهبانو در بازدید از شهر کهن استرگوم در مجارستان
شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو از سفر بلغارستان و مجارستان به تهران بازمی‌گردند
IranAirInternationalFlights2537.jpg

۲۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پیش از نیمروز سفر شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو با پسواز رسمی تودور ژیوکُف رییس شورای دولتی بلغارستان و بلندپایگان این کشور به پایان رسید و اعلیحضرتین سوار بر هواپیما به سوی مجارستان پرواز کردند. نیمروز هواپیمای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در فرودگاه بوداپست پایتخت مجارستان برزمین نشست و سفر رسمی چهار روزه اعلیحضرتین آغاز شد. حضرت رییس شورای عالی جمهوری مردم مجارستان پال لوشونچی [۵۰] و بانو در پای پلکان هواپیما از میهمانان گرامی‌اشان پیشباز کردند. شاهنشاه آریامهر پس از آیین رسمی احترام به همراه حضرت پال لوسونچی رییس شورای جمهوری مردم به مجلس نمایندگان این کشور رفتند. شامگاه در میهمانی شامی که به سرافرازی ورود اعلیحضرتین برگزار شد، شاهنشاه آریامهر در پاسخ سخنان حضرت رییس شورای جمهوری مردم مجارستان بیاناتی ایراد فرمودند:[۵۱]

رابطه سیاسی دو کشور ما نیز به نوبه خود رابطه‌ای کهن است که از سال ۱۵۲۳ با اعزام نخستین نماینده دربار ایران به دربار مجارستان آغاز شده است. در این فاصله همانطور که اشاره فرمودید فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه ادب و فرهنگ ایران پژوهش‌های ایران شناسی در کشور شما صورت گرفته است که مایه کمال تقدیر ما است و امیدوارم در فرصتی که بامداد فردا به مناسبت دریافت دکترای افتخاری دانشگاه بودپست خواهم داشت به صورت مبسوط تری در این باره صحبت کنم. ...کشور ما اکنون همکاری ثمربخشی را در زمینه‌های مختلف اقتصادی و علمی و فرهنگی دنبال می‌کنند که شورای مشترک وزیران و موافقت نامه همکاری اقتصادی سال ۱۹۵۶، موافقت نامه همکاری بازرگانی سال ۱۹۷۴ ، موافقت نامه مبادلات فرهنگی سال ۱۹۷۷ و تماس‌های منظم مقامات مسئول و صلاحیتدار دو کشور در همه این زمینه‌ها بهترین نمونه آن است....
جواد ظریف در تظاهرات در امریکا

۲۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ بیش از ۳۰۰ دانشجوی کمونیست و اسلامیست تروریست ایرانی هموند کنفدراسیون دانشجویان ایرانی که چهره خود را با رُخَک (نقاب) مقوایی پوشانده بودند و با تابلوها و پرده‌هایی که روی آن شعار نوشته بودند، در لس انجلس دست به راه‌پیمایی زدند و آشوب برپا کردند. این تروریست‌ها با بلندگوها و بوق‌های شیپوری که در دست داشتند در برابر ساختمان فدرال عربده‌های ضد ملی و ضد ایرانی می‌کشیدند، پلیس لس انجلس کوشش به پراکندن آنان کرد. دانشجویان تروریست ایرانی به سوی خیابان سوم و برادوی به راه افتادند و در آنجا به یکی از پلیس‌های یورش بردند و با پلیس به زد و خورد پرداختند و یکی از پلیس‌ها را به سختی زخمی کردند. کار به جایی کشید که پیام کمک به فرمانده پلیس فرستاده شد و بیش از ۱۰۰ مامور پلیس با کلاهخود به یاری همکارانشان شتافتند. ویلیام برت فرمانده پلیس گفت پلیس به دانشجویان ایرانی هشدار داد که تظاهرات آنان بدون پروانه بوده و استفاده از بلندگو و دستگاه‌های پخش سدا و برهم زدن ترافیک برخلاف قانون است و از آنان خواست که پراکنده شوند.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساعت ۱۰ بامداد در دانشگاه « لُوراند اوتوش » [۵۲] حضرت رییس شورای عالی جمهوری مردم مجارستان و بانو، رییس دانشگاه، رییس‌های دانشکده‌ها، استادان و بزرگان دانش از شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو پیشباز کردند. در آغاز دانشجویان سرود دانشگاه را خواندند و رییس دانشگاه سخنانی ایراد کرد. آنگاه در آیینی باشکوه دکترای افتخاری حقوق دانشگاه لوراند اوتوش به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و دکترای فلسفه این دانشگاه به پیشگاه علیاحضرت شهبانو داده شد. شاهنشاه آریامهر پس از دریافت درجه دکترا بیانات رسایی ایراد فرمودند.[۵۳] پس از سخنان شاهنشاه علیاحضرت شهبانو نیز سخنانی ایراد فرمودند.[۵۴]

هیات امنای این دانشگاه در روز ۱۴ آوریل ۱۹۷۸ برابر با ۲۵ فروردین ۲۵۳۶ شاهنشاهی برآن شد در تایید و بزرگداشت از کارهای برجسته اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران در راه به انجام رساندن آرمان‌های ملی، درک اصول همزیستی دوستانه و سازشکارانه میان ملت‌های ایران و مجارستان ، شناخت آرمان‌های عالی شاهنشاه در حاکمیت بر منابع ملی طبیعی به معظم له دکترای تفسیر و تطبیق حقوق پیشکش نماید. هم چنین هیات امنای این دانشگاه در تایید و ستایش از کارهای پیگیر علیاحضرت شهبانوی ایران در گسترش هر چه بیشتر پیوندهای فرهنگی میان ملت‌ها و بررسی‌های چشمگیر و خردمندی معظم لها در امور فرهنگ و هنرهای شرقی و کوشش‌های شهبانو در نگاهبانی و زنده کردن فرهنگ و هنر دو هزار و پانصد ساله ایران، برآن شد به علیاحضرت شهبانوی دکترای افتخاری فلسفه این دانشگاه را پیشکش نماید.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نخستین نشست شورای مرکزی حزب رستاخیز با پیام شاهنشاه آریامهر در سالن بسکتبال پردیزه ورزشی آریامهر برای برگزیدن ۵۵ تن هموندان هیات اجرایی آغاز به کار کرد. در این نشست ۱۹۰۰ تن از نمایندگان شهرستان‌ها، چند تن از وزیران، نمایندگان دو مجلس شورای ملی و مجلس سنا شرکت داشتند. با قرارگرفتن رییس سنی در جایگاه ویژه و رسمی شدن نشست، سرود ملی ایران و سپس سرود رستاخیز خوانده شد. آنگاه هیات رییسه شورای مرکزی حزب برگزیده شد و به دنبال آن پیام شاهنشاه آریامهر به شورا خوانده شد.[۵۵]

آغاز نخستین شورای مرکزی حزب رستاخیز ملت ایران را شادباش می‌گوییم، در چهارمین سال تاسیس حزب رستاخیز ملت ایران آنچه برای این حزب فراگیر درخور توجه است مطالعه موقع و مقام انقلاب شاه و ملت و ارزش‌های رستاخیز ملت ایران یعنی موقع و مقام ایدئولوژی ملت ایران در میان ایدئولوژی‌های روزگار ما است.... از یک سو شهرها و کشورها به دلیل تکنولوژی به یکدیگر نزدیک می‌شوند و از سوی دیگر دل‌های مردم این شهرها و کشورها از یکدیگر فاصله می‌گیرند. چرا؟ به سبب آنکه ایدئولوژی‌های غربی یا شرقی پاسخگوی نیازهای مردم نبودند و بحرانی در جهان آشفته کنونی بوجود آمده که آثار آن به طور اختصار به این شرح است:
۱- برانگیختن ملت‌ها برای مواجهه و مقابله با ملت‌های دیگر.
۲- حکومت نظام غیرعادلانه اقتصادی و سیاسی بر روابط بین‌المللی.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ کارشناسان ایرانی پژوهش و بررسی‌هایی را برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی آغاز کردند و به زودی نخستین مرکز آزمایشی انرژی خورشیدی از سوی وزارت نیرو به کار خواهد افتاد. همزمان با انجام این تلاش، « مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان » نیز بررسی‌های خود را درباره بکارگرفتن انرژی خورشید برای فراهم ساختن آب گرم در خانه‌ها دنبال می‌نماید. پیش بینی می‌شود به زودی شماری از این دستگاه‌ها در ساختمان‌هایی که از سوی بخش دولتی ساخته می‌شود کارگذاشته شود و آب گرم مورد نیاز این ساختمان‌ها بدون سوزاندن نفت و گاز فراهم شود. کارشناسان می‌گویند که انرژی خورشیدی می‌تواند به جای ۷۵٪ انرژی نیازین بشر در پنجاه سال آینده بکار رود. کارشناسان ایرانی هم چنین در بررسی و پژوهش از انرژی خورشیدی؛ باد، آب و یا سوزاندن مواد شیمیایی هستند ولی دسترسی به این گونه انرژی به همکاری‌های جهانی نیاز دارد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در پنجمین هفته مسابقه‌های اسبدوانی که از زمان اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ در گنبدکاووس برگزار می‌شود، در کنار مسابقه‌های اسبدوانی ، ۳۷۲ الاغ نیز در مسابقه الاغ دوانی ۶۰۰ متری در میدان اسبدوانی شرکت کردند و به برندگان رویهم رفته ۲۰٬۰۰۰ ریال جایزه نقدی پرداخت شد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان بزرگترین هتل چهار ستاره ایران به نام « شهرزاد پلازا » با بیش از ۶۰۰ اتاق در تهران پارک وی نبش خیابان ملاصدرا آغاز شد. هتل شهرزاد پلازا با هزینه‌ای بیش از ۵۰۰ میلیون تومان و با سرمایه شرکت سهامی بیمه ایران، بانک اعتبارات صنعتی، بانک پارس، شرکت سرمایه‌گزاری بانک‌های ایران و بخش خصوصی ساخته می‌شود. در هتل شهرزاد پلازا یک کمپانی فرانسوی به نام « سودفرا » نیز سرمایه‌گزاری کرده است. از هم اکنون این کمپانی گفتگوهایی را برای برگزیدن مدیر هتل آغاز کرده است. برای برگزیدن مدیر این هتل، با شماری از پرآوازه‎ترین و با پیشینه‌ترین مدیران هتل‌های درجه یک کشورهای اروپایی و امریکایی گفتگوهایی آغاز شده است، زیرا که بر پایه روش هتل‌های چهار ستاره، مدیر هتل باید در نخشه ساختمانی هتل نیز دیدگاه‌های خود را ابراز نماید.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دانشکده نفت آبادان کماکان بسته است و دانشجویان این دانشکده که کارمندان دولت نیز هستند از رفتن به کلاس‌های درس خودداری می‌کنند. دانشگاه آذرآبادگان نیز هنوز بسته است. یک دانشجوی تبریزی به نام امیر حسنی دانشجوی سال سوم دانشکده علوم این دانشگاه که سرگرم چسباندن جارنامه‌های ضد دولت و ضد حکومت بود در تبریز دستگیر شد. این دانشجو دو سال پیش نیز به سبب خرابکاری‌های تروریستی دستگیر شده بود و به دو سال زندان محکوم شده بود ولی پس از گذراندن ۱۵ ماه با بخشش شاهانه از زندان بیرون آمد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ وزیر دادگستری در آیین تحلیف کارآموزان دادگستری گفت که دانشگاه قضایی در مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی گشایش می‌یابد. در این جا حکومت، حکومت قانون است و قوانین ایران، حقوقی، جزایی، کیفری و ...از مدرن ترین قانون‌های سکولار هستند.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ یک پروفسور ایرانی به نام سعید کوزه‌کنانی با بهره‌گیری از کامپیوتر و تلویزیونی مدار بسته دستگاهی اختراع کرد که با آن تندرستی مفصل‌ها و اندازه‌های آن، شکستگی استخوان و کوچکترین دگرگونی در عضله‌ها پیدا و کنترل می‌شوند . پروفسور سعید کوزه‌کنانی دانش‌آموخته رشته برق دانشگاه تهران، در سال ۱۹۶۱ دکترای فیزیک و برق خود را از دانشگاه براون دریافت داشت و با دنبال کردن دانش خود در رشته شیمی از دانشگاه دایتون آمریکا فوق لیسانس شیمی گرفت. پروفسور کوزه‌کنانی هم اکنون پروفسور دانشگاه اوهایو می‌باشد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نهمین کنگره ایران شناسی از ۲۲ - ۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی با بودن ۳۵۰ تن از پژوهشگران و دانشمندان ایران شناس بلندپایه در رضاییه برگزار می‌شود. در نشست‌های این کنگره مسایل تاریخی و هنری و ادبی دوره‌های گذشته تاکنون بررسی خواهد شد. از سوی دبیرخانه نهمین کنگره ایران شناسی از دانشمندان درخواست شده است تا درباره تاریخ و مسایل آذربایجان پژوهش‌های بیشتری انجام یابد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که در زنجان دانشکده تربیت معلم دربرگیرنده رشته‌های زبان انگلیسی، ادبیات پارسی، فیزیک، شیمی، بیولوژی و ریاضیات بنیاد می‌شود. بنیاد این دانشکده در نشست هیات امنای دانشکده کشاورزی زنجان در اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی تصویب شد که پس از تصویب شورای گسترش وزارت علوم و آموزش عالی از مهر ماه و یا بهمن ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی دانشجو می‌پذیرد.

۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ آقای « کنگ ریانگ پوک » معاون پرزیدنت دمکراتیک خلق کره به همراه یک هیات ۲۰ تنی از بلندپایگان جمهوری دموکراتیک خلق کره برای یک بازدید رسمی چهار روزه وارد تهران گردیدند و از سوی والاحضرت شاهپور عبدالرضا پیشباز شدند.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دهمین کنفرانس ملی کار در سالن ششم بهمن وزارت کار و امور اجتماعی با پیام شاهنشاه آریامهر که از سوی امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی خوانده شد، آغاز به کار کرد.[۵۶] در این پیام شاهنشاه آریامهر فرمودند:

دهمین کنفرانس ملی کار هنگامی تشکیل می‌شود که پنجمین برنامه عمرانی کشور به پایان رسیده و هم اکنون کار و تنظیم و تدوین برنامه ششم در جریان است. ...در امر انعقاد قراردادها سهیم شدن کارگران در منافع کارگاه‌های تولیدی و صنعتی بر اساس بهره‌وری ، افزایش بهره‌وری و کاهش ضایعات در واحدهای تولیدی و صنعتی کوشش لازم به عمل آید. با اظهار خوشوقتی از نتایج کار کنفرانس‌های گذشته و سهمی که این کنفرانس‌ها در توسعه همکاری دولت و کارفرمایان و کارگران داشته است انتظار داریم دهیم کنفرانس ملی کار بتواند پیشنهادهای مشخص، عملی و جامعی درباره مسایل مربوط به کار و در جهت پیشرفت مستمر مسایل اقتصادی و اجتماعی کشور ارایه دهد.

پس از خوانده شدن پیام شاهنشاه آریامهر وزیر کار و امور اجتماعی در زمینه‌های کارآفرینی و پیوند آن با نیروی انسانی، دگرگونی‌های تکنولوژیک، بالابردن کارآیی نیروی کار از راه راهنمایی و آموزش فنی و حرفه‌ای ، مزد و بهره‌وری، رفاه اجتماعی از جمله خانه‌سازی برای کارگران و نیرومند ساختن سندیکالیسم و سازمان‌های کارفرمایی و کارگری در گسترش اقتصادی و اجتماعی کشور سخنانی ایراد کرد. وی افزود از آغاز برنامه عمرانی پنجم تاکنون بیش از ۱۹۰٬۰۰۰ کارگر برای بازار کار آموزش داده شده‌اند. بیش از ۱۰۷ مرکز کاریابی، که پلی است میان کارگران به کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و دیگر مرکزهای نیازمند به کارگر، کارگرانی را که دارای آموزش و کارآیی نیازین کارخانه‌ها و دیگر مرکزها هستند از راه این شبکه کاریابی به کار می‌گمارد. در زمینه پیاده کردن اصل گسترش مالکیت واحدهای تولیدی و صنعتی، فروش اعتباری به کارگران به بیش از ۱۱۱٬۸۶۱ رسیده است که در این میان ۵٬۲۰۵ کارگر سهام نقدی دریافت نموده‌اند، این آمار از ۱۶۰ یکان تولیدی گرفته شده است. در زمینه گسترش تعاونی‌ها در جامعه کارگری و افزایش آگاهی و دانش کارگران درباره مسایل تعاونی در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی، ۸۶۵ تن از هموندان هیات مدیره و بازرسان و مدیران عامل تعاونی‌ها و ۴۰ تن از سرپرستان تعاونی و امور اجتماعی اداره‌های کار و امور اجتماعی و ۶۵ تن از حسابداران در دوره‌های آموزشی کوتاه زمان که در سراسر کشور برگزار شده است آموزش دیده‌اند. هم‌چنین در زمینه خانه‌های سازمانی برای کارگران وزیر کار و اموراجتماعی گفت که در کنار کارگاه‌های تولیدی و صنعتی خانه‌های سازمانی ساخته می‌شود، ۸۰ کارگاه ساختمانی با ۷۹۱۸۰ کارگر سرگرم ساختن ۵۳٬۶۱۲ خانه سازمانی می‌باشند. بسیاری از کارگران و خانواده‌شان از پلاژهای محمودآباد و بندرپهلوی بهره‌مند شدند. هموندان استادیوم‌های ورزشی کارگران در این سال ۱۱٬۲۴۰ تن کارگران بوده‌اند. افزون بر استادیوم‌های ورزشی کارگران تهران، از باشگاه‌های ورزشی در مشهد، کرمان، یزد، اسپهان، اراک، کرمانشاه، رضاییه، تبریز، شیراز و اهواز نیز بهره‌برداری می‌شود. پروژه‌های پردیزه‌های ورزشی کاشان، همدان و بندرپهلوی در دست اجراست. برپایه دستورهای علیاحضرت شهبانو به وزارت کار و امور اجتماعی و سندوق کارآموزی برای برپاساختن گردایه‌های آموزشی غیررسمی برای کارگران و کارآموزان و مرکز رفاهی و استراحتگاه بزرگی در شهرک کامیاران در استان کردستان با بودجه‌ای که برای این کار ویژه شده است به زودی در دسترس این گروه‌ها قرارخواهد گرفت.

والاحضرت اشرف هنگام گفتگو با معاون رییس جمهور کره شمالی
ساختمان اتوبان‌های تهران آغاز شد
NationalIranianOilCompanyAd2537.jpg

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ معاون رییس جمهوری خلق کره برای یک بازدید چهارروزه همراه با ۳۰ تن از بلندپایگان کره شمالی وارد تهران شد. از سوی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی میهمانی ناهاری به سرفرازی معاون رییس جمهور کره شمالی در کاخ سعدآباد برگزار شد. ایوار آقای کانکت پیانک بوک معاون رییس جمهور کره شمالی به همراه سفیر آن کشور در ایران با جمشید آموزگار نخست وزیر دیدار و گفتگو کرد. هنگام ورود هیات کره‌ای بیانیه‌ای از سوی هیات به چاپ رسید که این هیات آورنده درودهای گرم و دوستانه مردم کره برای مردم ایران است و برای گسترش پیوندهای دوستی و همکاری‌های مشترک میان دو کشور با سران و پایوران کشور ایران گفتگو خواهد کرد.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ روش گزینش دانشجو در دانشگاه پهلوی دگرگون شد. بر پایه این دگرگونی‌ها میانگین دیپلم درخواست کنندگان نباید کمتر از ۱۴ باشد. کنکور امسال دانشگاه پهلوی در شش گروه انجام می‌یابد. دانشگاه پهلوی در ۴۵ رشته ۱۴۶۵ دانشجو می‌پذیرد که ۵۵ تن از درخواست کنندگان باید دیپلم خود را از استان فارس گرفته باشند.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان دو شهرک مدرن با نام‌های « هلیله » و « بندرگاه » برای زیستن بیش از ۸۰۰۰ تن از کارکنان دوره ساختمانی نیروگاه‌های اتمی شماره ۱ و شماره ۲ در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی بوشهر به زودی پایان می‌یابد. سازمان انرژی اتمی ایران به آگاهی رساند که بیش از ۸۱۰۰ کارگر، مهندس، کارمند و کارشناس سرگرم ساختمان این دو نیروگاه هستند که از این شمار بیش از ۵۰۰۰ تن ایرانی هستند. در شهرک‌های هلیله و بندرگاه ۴۸۷ دستگاه خانه، ۹۴ یکان آپارتمانی و ۱۲۷ خوابگاه وجود دارد و هم چنین دارای سالن‌های ورزشی گوناگون، رستوران‌های با گنجایش یک هزار تن، فروشگاه، دبستان و دبیرستان برای ۴۰۰ نوآموز و دانش‌آموز، بیمارستان ۴۰ تختخوابی می‌باشد که از آنها بهره‌برداری می‌شود. با آغاز بهره‌برداری از نیروگاه‌های شماره ۱ و شماره ۲ روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین نیز تولید خواهد شد که نخست آب نیازین شهری و سپس آب برای بخش صنعتی را فراهم خواهدساخت. نیروگاه‌های شماره ۱ و شماره ۲ هر یک نیروی تولید ۱۲۰۰ مگاوات برق را دارند که به نیروی برق شبکه سراسری برق کشور افزوده می‌شود. از این دو نیروگاه یکی در سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی و دومی در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی بهره‌برداری می‌شود.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ ساختمان اتوبان کمربندی تهران آغاز شد. این اتوبان ۱۰۰ کیلومتری شرق، جنوب و غرب تهران را به یکدیگر پیوند می‌دهد. اتوبان کمربندی تهران ۱- از غرب استادیوم آریامهر، پیرامون کوی کن آغاز می‌شود و پس از برخورد اتوبان کرج ، جاده کرج ، جاده قدیم کرج و راه آهن تهران - تبریز به سوی زمین‌های قلعه سلیمانخانی و یافت آباد تغییر مسیر می‌دهد و پس از رد شدن از راه آهن تهران - قم و جاده تهران - ساوه ، از جنوب فرودگاه قلعه مرغی می‌گذرد. ۲- اتوبان کمربندی تهران در جنوب فرودگاه قلعه مرغی، از اتوبان تهران - قم و راه آهن تهران - مشهد می‌گذرد و پس از گذشتن از جاده رزم‌آرا و جاده خراسان و اتوبان آینده تهران - گرمسار ، در کوی افسریه به شاهراه رضا شاه کبیر و از این شاهراه به جاده آبعلی می‌پیوندد. ۳- از جای برخورد اتوبان کمربندی با اتوبان‌های تهران - ساوه و تهران - قم دو اتوبان به درون شهر تهران کشیده می‌شود که یکی از آنها به فرودگاه مهرآباد می‌رسد. در راستای این اتوبان و در برخوردگاه آن با جاده‌ها و راه‌های آهن، پل‌های روگذر و یا زیرگذر ساخته می‌شود. در برخوردگاه اتوبان با جاده‌ها نیز گذرگاه‌های ورودی و خروجی برای وارد شدن و بیرون رفتن خودروها ساخته می‌شود. اتوبان کمربندی تهران را پنج اتوبان ساخته شده و یا در دست ساختمان می‌بُرد: ۱- اتوبان تهران - کرج ۲- اتوبان تهران - ساوه ۳- اتوبان تهران - گرمسار و ۴- اتوبان شش خطه بهشت زهرا.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ کارشناسان اداره فرهنگ و هنر شهسوار در منطقه « مارکو » در ۴ کیلومتری رامسر، یک غار تاریخی پیداکردند. این غار یک کیلومتر درازا دارد و پهنای آن میان ۲ تا ۵ متر و بلندای آن ۲ تا ۸ متر است. این غار پس از یک کیلومتر به یک سه راهی برخورد می‌کند که یک نقطه آن پس از پیمودن ۱۰۰ متر به دریاچه‌ای می‌رسد، راه دیگر به میدانگاهی به بلندای ۸ متر و شعاع ۴ پایان می‌یابد که کارشناسان این میدان را جای برگزاری آیین‌های ویژه می‌دانند. سومین راه به چند پلکان می‌رسد که هر کدام نزدیک به نیم متر بلندا دارد و از همین جا دهانه غار دیگری نمایان می‌شود. از این غار که شبیه غار علی صدر در همدان است شمار بسیاری ابزار سفالی به دست آمد.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ پروژه ساختمان فاضلاب شهر تهران در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی انجام خواهد شد. برتری انجام این پروژه به جاهایی داده می‌شود که زمین‌های آن شنی نیستند و فاضلاب پایین نمی‌رود. هزینه ساختمان فاضلاب تهران بیش از ۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ دکتر آزمون استاندار فارس در بازدید از بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی شیراز آمادگی بهره‌برداری از این بیمارستان را به آگاهی رساند. این بیمارستان در هفت اشکوب ساخته شده است و دارای چهار بخش اصلی، یک بخش رادیولوژی، شش بخش جنبی، چهار اتاق عمل و نیز یک بخش روانی با ۱۰ اتاق می‌باشد. سرپرست اورژانس بیمارستان نیز به آگاهی رساند که به زودی یک بخش تشخیص و کمک به مسمومین به این مرکز افزوده خواهد شد.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ نیمه شب در کنار کیوسک راهنمایی و رانندگی چهارراه « شاه » قم یک بمب ساعت شمار ترکید و به بخشی از کیوسک آسیب رساند و در پی آن ۱۵ تن به بزه ویران سازی دستگیر شدند. هم چنین ساعت ۲۳ ساختمان بانک ملی شعبه خیابان « محمدرضا شاه » قم از سوی گروهی به آتش کشیده شد، چند تروریست نیز به بزه آتش زدن بانک دستگیر شدند.

۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ در وین کنفرانسی از وزیران دارایی اوپک سرگرم بررسی راه‌هایی است تا بتواند از سود و درآمد کشورهای هموند اوپک هنگام کاهش بهای دلار نگاهبانی کنند. هم چنین در این کنفرانس برنامه دادن وام به کشورهای در حال رشد بازنگری و نوشته می‌شود. اوپک از چندی پیش سرمایه سندوق کمک و وام خود را بالابرد و پرداخت وام جدید از همین سندوق انجام می‌گیرد. سیاست کشورهای هموند اوپک درباره فرمول کاهش تولید و واکنش در برابر وضع مالی و اقتصادی بین المللی و هم آهنگی هموندان اوپک از جمله گفتگوهای این کنفرانس است.

سیاست مستقل ملی

ValiahdPrincessFarahnaz2537Shahanshahi1.jpg
والاحضرت شمس بیمارستانی در بم را می‌گشایند
پردیزه آموزشی ممسنی دانشجو می‌پذیرد
بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی
میدان اسبدوانی فرح‌آباد
میدان اسبدوانی فرح‌آباد
انرژی خورشیدی برای آبگرمکن و خوراک پزی

سیاست بین المللی شاهنشاه آریامهر در سراسر گیتی، جهانیان را به شگفت آورده است. سیاست شاهنشاه ایران، سیاستی است بی همانند که شرق و غرب با کشور ایران پیوندها و پیمان‌های سیاسی، فرهنگی، بازرگانی و اجتماعی دارند بدون آنکه گونه حکومتی این کشورها از این پیوندهای سازنده بتواند جلوگیری کند. شاهنشاه آریامهر در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های خود از سیاست مستقل ملی می‌گویند. سیاست مستقل ملی ایران در مخالفت با هیچ رژیم سیاسی در جهان نیست، بلکه در حفظ منافع و مصالح کشور و ملت ایران در برابر هرگونه رژیم سیاسی در جهان است. ایران در اجرای همین سیاست اقدام‌های چشمگیری در صحنه بین‌المللی انجام داده است که برخی از آنها را دولت‌های شرقی نپذیرفتند و برخی دیگر را برخی از کشورهای غربی نتوانستند بپذیرند. ولی به سبب اینکه با سود و مصالح ملت ایران هم سو بود با دلیری دنبال شد. برای نمونه زمانی که ایران پذیرفت که شاه لوله سراسری گاز به شوروی کشیده شود و کشیده شد، غرب خرده گرفت که این گاز ۹۲٪ نیازهای سوخت گاز سه جمهوری بزرگ شوروی را فراهم می‌سازد و این یک کمک پایه‌ای و ارزنده به یک کشور کمونیستی است. ولی همان غرب پس از زمانی برآورد کرد که ایران با این سیاست یک قدرت امنیتی برابر با ۶ لشگر زرهی برای خود درست کرده است. بدین چم که ۶ لشگر زرهی هر سال چند سد میلیون دلار هزینه دارد، ولی فروش گاز افزون بر آنکه از هدر رفتن گاز در جنوب ایران جلوگیری می‌کند، هر سال هم چند سد میلیون دلار به خزانه ملت ایران سرازیر می‌نماید که این به سبب سود و نیک‌اندیشی در آینده نگری ایران بوده است. یا نمونه دیگر، هنگامی که اوپک با رهبری و کمک شاهنشاه ایران به پاخاست و در یک رشته مبارزه‌های پیگیر چندساله توانست درآمد یک دلاری از هر بشکه نفت را به بیش از ۱۲ دلار افزایش دهد و سالی بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه و ثروت را از غرب ثروتمند به کشورهای در حال توسعه و فقیر منتقل سازد، این چیزی نبود که غرب پولدار و به اصطلاح پیشرفته از آن خوشش بیاید و نیامد، در نتیجه علیه کشور ایران مبارزه کردند و توطئه نمودند اما شرق از ایران پشتیبانی کرد.[۵۷]

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ مصاحبه شاهنشاه آریامهر با روزنامه‌ها و رادیو تلویزیون مجارستان پیش از بازگشت اعلیحضرتین به تهران در هتل اینترکنتینانتال بوداپست انجام یافت. شاهنشاه در این مصاحبه از گروه‌های تندروی چپ و راست که درایران دست به آتش زدن سینماها و بانک‌ها می‌زنند به سختی انتقاد کردند و آنان را نکوهیدند و به آنها هشدار دادند که تصمیم‌های لازم برای برقراری آرامش گرفته شده است. [۵۸]

...از چند سال پیش مبادلات بازرگانی و تجاری ایران و مجارستان سه برابر شده و این مبادلات می‌تواند توسعه بیشتری بیابد و در حال حاضر کارشناسان دو کشور سرگرم بررسی این مطلب هستند.... تا سه ماه دیگر رسما از رومانی و جمهوری دمکراتیک آلمان دیدن خواهم کرد و این نمونه بارزی از آن چیزی است که سیاست مستقل ملی ایران نام دارد. ما به همزیستی و همکاری‌های مثبت و سازنده با همه کشورها بدون توجه به نظام‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آنها معتقدیم و اطمینان داریم که این مناسبات و همکاری‌ها، یاری بخش آرمان همزیستی مسالمت آمیز و صلح و ثبات بین المللی است. ...ایران از سیاست صلح و دوستی و هم چنین خلع سلاح عمومی و موثر تحت کنترل دقیق بین المللی پشتیبانی می‌کند. ...علیرغم کوشش عوامل افراطی برای متوقف ساختن پیشرفت انقلاب ایران، ما همچنان به پیشرفت‌های خود ادامه می‌دهیم.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پایان نشست دیروز هیات وزیران که به ریاست جمشید آموزگار نخست وزیر برگزار شد، داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی و سخنگوی دولت به آگاهی رساند که به دستور شاهنشاه آریامهر از این پس تنها روزهای چهارم آبان و ششم بهمن ماه آیین‌هایی برای سپاس و شکرگزاری و بزرگداشت از شاهنشاه آریامهر و انقلاب شاه و ملت در سراسر کشور برگزار خواهد شد. روز ۱۵ بهمن ماه [۵۹] آیین ویژه‌ای به شکرانه رفع خطر از وجود همایونی تنها در دانشگاه تهران و روز ۲۱ فروردین ماه [۶۰] از سوی گارد جاویدان شاهنشاهی آیین ویژه‌ای برگزار خواهد شد.[۶۱]

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران بیمارستان نوبنیاد ۱۰۰ تختخوابی شهرستان بم را گشودند. در این آیین والاگهر شهرآزاد، مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر، عبدالمجید مجیدی دبیر کل جمعیت، حسین خطیبی مدیر عامل جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران و استاندار کرمان، ملک منصور اسفندیاری نماینده مردم کرمان در مجلس شورای ملی، رییس دانشگاه کرمان و شماری از بزرگان و نمایندگان مردم کرمان و بم بودند. نخست خزیمه علم سناتور کرمان و تدین نماینده مردم بم در مجلس شورای ملی سپاس و خشنودی مردم بم را از گشایش این بیمارستان به آگاهی والاحضرت شمس رساندند. آنگاه خاتمی مدیر عامل جمعیت شیر و خورشید سرخ بم گزارشی رسایی درباره کارهای جمعیت به والاحضرت و باشندگان داد. آنگاه والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی با بریدن نوار سه رنگ، پروانه بهره‌برداری از بیمارستان را دادند و یک ساعت از بخش‌های گوناگون آن بازدید کردند.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ بیش از ۴۵۰ تن از دانشجویان دانشکده پزشکی سال اول و دوم و سوم به سبب نرفتن به کلاس‌ها نمی‌توانند در آزمون پایان ترم شرکت جویند. نیمسال دوم دانشکده علوم دانشگاه اسپهان برچیده شد. نیم‌سال دوم دانشکده علوم تربیتی اسپهان برای رشته‌های فیزیک، شیمی، ریاضی برچیده شد. دانشکده‌های علوم و پزشکی کرمانشاه، دانشکده دامپروری ایلام و تربیت دبیر سنندج بازاست ولی آزمون‌های پایان ترم فرافکنده شده‌اند. دکتر منوچهر مرتضوی رییس دانشگاه آذرآبادگان گفت که ترم دانشگاه که به سرنوشت ۷۸۰۰ دانشجو بستگی دارد به هیچ روی برچیده نمی‌شود. آموزن پایان ترم مدرسه عالی بازرگانی گیلان از دو هفته پیش آغاز و هفته دیگر پایان می‌یابد. دانشگاه صنعتی آریامهر به گفته پروفسور مهران رییس دانشگاه هم چنان بسته است. در دانشگاه تهران دانشجویان به کلاس‌های می‌روند و آزمون‌های پایان ترم از ۳۱ اردیبهشت ماه آغاز شده است.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ برای نخستین بار در جهان بیش از ۲۰۰ آبگرمکن و چراغ خوراکپزی خورشیدی در ایران به کار افتاد. آبگرمکن‌ها و خوراکپزی‌ها انرژی نیازین خود را از نورخورشید می‌گیرند. با همکاری وزارت نیرو و مرکز پژوهش‌های خواص و کاربرد مواد و نیرو و سازمان صنایع نظامی این پروژه از گام نخست برنامه‌ریزی شده و تا به انجام رسیده است. آبگرمکن‌های خورشیدی که در شرق تهران بر روی خانه‌هایی برنشانده شده است، گرمای ۲۰۰ لیتر آب را در سه ساعت از ۵ درجه سانتیگراد به ۷۵ درجه رسانده‌اند. با بررسی‌های پایانی روی آبگرمکن‌ها و خوراکپزهای خورشیدی پیش بینی می‌شود که تولید آنها در ایران انجام پذیرد. بهای یک آبگرمکن خورشیدی ۳۵۰۰ تومان است و چون به سوخت نیازندارد برای ۱۵ سال بدون هزینه کار می‌کند. وزارت مسکن و شهرسازی برای خرید ۵۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی پیشنهادی به سازمان صنایع نظامی داد. سازمان صنایع نظامی اکنون ۳۰۰ دستگاه از آبگرمکن‌ها و خوراک‌پزی‌های خورشیدی ساخت خود را در شهرک سرخه حصار (شهرک خورشیدی) کارگذاشته است. تیمسار رزمجویان رییس سازمان صنایع نظامی گفت که آبگرمکن و خوراک‌پزی خورشیدی در کارخانجات پارس لوکس سازمان صنایع نظامی ساخته شده است و با بهره‌گیری از این دو دستگاه، میزان بهره‌برداری از انرژی فسیلی کاهش می‌یابد زیرا که تابش خورشید در سراسر ایران وجود دارد. تیمسار رزمجویان افزود یک دیگ زودپز خورشیدی نیز توانسته‌ایم بسازیم. تیمسار رزمجویان درباره پروژه مبارزه با آلودگی هوا گفت: سازمان صنایع نظامی با پژوهش‌هایی که روی موتورهای دوسوزه انجام داده است، در آینده اتوبوس‌های گازوییلی با موتورهای دو سوزه کار خواهند کرد. این موتورها گازهای اکسید دو کربن و هیدروکربن دود نخواهند کرد و اتوبوس‌های ارتش بدون دود در شهرها به کار خواهند پرداخت.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که به زودی مسابقه‌های بین المللی اسبدوانی در فرح آباد برگزار می‌شود.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ سخنگوی دولت به آگاهی رساند که ۷۰ میلیون ریال بودجه برای ساختن ۱۰۰ خانه ارزان دو اتاقه برای مردم کم درآمد استان خراسان ویژه گردید. هم چنین دولت ۶۵ میلیون ریال بودجه نیز برای بازسازی و نوسازی قنات‌های طبس ویژه ساخت.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان نخستین مرکز آموزشی حرفه‌ای سازمان تربیتی شهرداری برای پذیرش ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ هنرآموز در تهران آغاز شد. در این مرکز افزون بر فرزندان هموندان سازمان تربیتی، سایر دانش آموزان دوره راهنمایی و هنرستان نیز می‌توانند از ۱۲ سالگی تا پایان تحصیل متوسطه هنرستانی در این مرکز نامنویسی کنند. این مرکز در یافت‌آباد در جنوب غرب تهران قراردارد و ساختن بنای آن سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی به پایان می‌رسد. در درازای این زمان برنامه‌ریزی آموزشی این مرکز و بودجه اجرایی از سوی وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تهران انجام خواهد شد.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ بنگاه فرهاد و انبار پنبه و لاستیک این بنگاه در جاده خاوران آتش زده شد و آسیب فراوان مالی به بارآورد. آتش ساعت ۱۷ زبانه کشید و یک روز پس از آتش سوزی هنوز ماموران کوشش می‌کنند که آتش را خاموش کنند.

۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ گروهی از دانشجویان دانشگاه رضاییه در سلف سرویس دانشگاه پس از خوردن ناهار به آرامی از جای خود برخاستند و سندلی‌ها خود را به سوی پنجره‌های سلف سرویس پرتاب کردند و همه شیشه‌ها را شکستند. دانشجویان پیش از رسیدن ماموران گریختند ولی چند تن دستگیر شدند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ بر پایه دستورکار داده شده از سوی وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان اوقاف، برای ساختن مدرسه‌ها و دیگر کلاس‌های آموزشی در چارچوب جنبش ساختمان مدرسه، ورزشگاه‌ها و بناهای فرهنگی، زمین‌های وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و هم چنین زمین‌های اوقاف چنانچه مناسب باشد برای این کار ویژه شده است. در پروژه ساختمان‌های آموزشی با همکاری مردم آورده شده است [۶۲] که در هر یک از روستاها، بخش‌ها، شهرستان‌ها، و مرکزهای استان هر کجا که زمینی ، چه زمین اوقاف، شهرداری‌ها، و یا وزارت کشاورزی و منابع طبیعی درخور چنین ساختمانی باشد بی درنگ دستورات نیازین برای آغاز کار از سوی دولت فرستاده خواهدشد.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ نور محمد تَرَکی رییس جمهور افغانستان در یک مصاحبه با یک روزنامه کویتی گفت: ما هوادار دوستی با همه کشورهای اسلامی و عربی هستیم و می‌کوشیم مبانی اسلام در افغانستان مستحدم شود. وی درباره پیوندهای افغانستان با شوروی گفت که شوری پس از انقلاب اکتبر همواره دوست مردم افغانستان بوده است. این دولت نخستین دولتی بود که ما را به رسمیت سناخت و به ما کمک‌های اقتصادی و فنی بدون قید و شرط می‌دهد. یکی از پایوران پاکستانی گفت که افغان‌ها هرگز کمونیست نمی‌شوند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ پروژه بزرگ ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی پردیزه « شه بندر بندرعباس » که در دست اجرا است، در زمان بهره‌برداری چهره استان هرمزگان را دگرگون خواهد ساخت. در بازدید وزیر راه و ترابری به همراهی عبدالرزاق رزاقی استاندار استان هرمزگان، صفاری معاون وزارت راه و ترابری و مدیرعامل سازمان بنادر و کشتیرانی، عاطفی و استوار معاونین وزارت راه و ترابری، مهندس انصاری مدیر کل بنادر و کشتیرانی استان هرمزگان گزارشی رسا به آگاهی رساند. « شه بندر بندرعباس » بزرگترین پروژه تاریخی کشور که می‌تواند چهره استان هرمزگان را دگرگون سازد، کارآیی شگرفی در اقتصاد کشور خواهدداشت که شکوفایی آن با آغاز بهره‌برداری از آن نمایان خواهدشد. گنجایش اسکله شه بندر ۱۴ میلیون تُن خواهدبود. گنجایش اسکله کنونی بندرعباس ۳٫۵ میلیون تن در سال است که در سنجش می‌توان به بزرگی پروژه شه بندر پی برد. در پردیزه شه بندر ۱۰ اسکله برای برای کالاهای بازرگانی وجوددارد و ۴ اسکله برای کالاهای سنگین وزن ویژه شده است. چهار اسکله برای بیرون کشیدن کالا و بارگیری غله و سنگ‌های کانی و یک اسکله با یک سیلوی بزرگ ۱۰۰٬۰۰۰ تنی برای کشتی‌های ترابری غله ویژه شده است. برای کشتی‌های رو رو یک اسکله مدرن و برای کشتی‌های کنتایز ۴ اسکله مدرن، و برای مواد نفتی یک اسکله جداگانه ساخته شده است. اسکله دیگری تنها برای کشتی‌های ترابرکننده بار « لش » ویژه شده است. افزون بر این، یک بندرگاه ماهیگیری و یک بندرگاه مسافرین نیز ساخته شده است. پردیزه مدرن شه بندر دارای پارکینگ، ساختمان‌های اداری، ایستگاه راه آهن، پهنه ویژه کمپانی‌های کشتیرانی و بخش خصوصی می‌باشد که همه در دست ساختمان است. بازدید وزیر راه و ترابری از پردیزه شه بندر بندرعباس و دستوراتی که وزیر برای شتاب بخشیدن به کارها به ویژه کارهای ساختمانی اتوبان ۸ باندی بندرعباس - کرمان که ۵۰۰ کیلومتر درازا دارد به شور و هیجان در پیشرفت کارهای پروژه افزود. پروژه شه بندر بندرعباس بر پایه برنامه زمان بندی شده پیشرفت کرده و کوچکترین دیرکرد در کار نداشته است. در اسفند ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی، فاز نخست این پروژه بزرگ دربرگیرنده ۹ اسکله و انبارهای نیازین و ساختمان‌های اداری آماده بهره‌برداری می‌شود. کارهایی که تاکنون به انجام رسیده است: ۱- بخشی از موج شکن‌ها به درازای ۱۰۰۰ متر ساخته شده ۲- لاروبی حوضچه و کانال ورودی به اندازه ۴۰ میلیون مترمکعب ۳- خاکریزی و خاکبرداری ۶۵ میلیون مترمربع ۴- ساختمان دیوار اسکله‌ها و ۲۰٪ از ساختمان اداری ۵- ساختمان‌های مدرن برای همه اداره‌ها و سازمان‌هایی که باید در بندرگاه جای گیرند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ قانون و مقررات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران دگرگون می‌شود.[۶۳] پس از تصویب این قانون در مجلس شورای ملی، اتاق تهران و اتاق ایران یکی می‌شوند و اتاق پیشه‌وران به جای اتاق اصناف و هم چنین اتاق کشاورزان برپاخواهد شد. دوره چهارساله اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تا اسفند ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به پایان می‌رسد و دوره نوین با قانون نوین و دو اتاق پیشه‌وران و اتاق کشاورزان آغاز به کار می‌کنند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ فرماندار بروجرد در نشست انجمن شهرستان به آگاهی رساند که ۵۰ روستای لرستان زیر پوشش شبکه برق منطقه‌ای قرار می‌گیرند. تاکنون ۲۸ روستای استان لرستان زیر پوشش برق منطقه‌ای رفته است

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ سخنگوی دانشگاه پهلوی به آگاهی رساند که مجتمع پزشکی ممسنی وابسته به دانشگاه پهلوی که با همکاری وزارت بهداری و بهزیستی، جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران و سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در ممسنی بنیاد شده است در نیمسال آینده گشایش می‌یابد و برای سال آموزشی آینده با آزمون ورودی در روز ۹ تیر ماه ۲۵۳۷ و مصاحبه دانشجو می‌پذیرد. شرط پذیرش دانشجویان بومی بودن آنها و زیستن در یکی از استان‌های فارس و کهکیلویه به جز شهرهای شیراز، جهرم و فسا می‌باشد زیرا که این شهرها دارای دانشکده پزشکی می‌باشند.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان شش مرکز آموزش حرفه‌ای در شهرهای رشت، کرمانشاه، یزد، اراک، شاهی و شیراز به پایان رسید و کارهای برنشاندن دستگاه‌ها و ماشین‌های این شش مرکزها آغاز شد. به زودی این شش مرکر مورد بهره‌برداری قرارخواهندگرفت. یکی از پایوران آگاه در سندوق کارآموزی گفت: برای بالابردن نیروی کار زبردست نیازین کارخانه‌های کشور: ۱- افزون بر هفت مرکز ثابت کارآموزی که در شهرهای تهران، اسپهان، کرج، تبریز و مشهد وجود دارد، ۲- کارهای ساختمانی و کارگذاشتن دستگاه‌ها و ماشین‌های شش مرکز دیگر در در شهرهای رشت، کرمانشاه، یزد، اراک، شاهی و شیراز آغاز شده است. ۳- ده مرکز آموزش حرفه‌ای دیگر کارهای ساختمانی آنها آغاز شده است که از این ده مرکز، از سه مرکز در شهرهای اهواز، همدان و قزوین در درازای سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بهره‌برداری می‌شود و از هفت مرکز دیگر در شهرهای بیرجند، زنجان، شاهرود، آباده و کاشان تا ۳۰ ماه دیگر بهره‌برداری خواهدشد. وی افزود که قراردادی نیز با دولت کانادا بسته شده است که بر پایه آن ۱۵ مرکز نیمه سیار آموزش حرفه‌ای در همه شهرهای کشور برپاخواهد شد. در شهرهایی که جمعیت آنها بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ تن است یک مرکز آموزش حرفه‌ای دایر خواهدگردید.

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ بیست و دو تن در رضاییه پس از شکستن شیشه‌های بانک صادرات میدان مرکز این شهر از سوی ماموران کلانتری‌های دو و سه رضاییه دستگیر شدند. نیمی از این دستگیرشدگان دانشجو هستند.

تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی
بانوان افسران نیروی هوایی شاهنشاهی ایران
بانوان پلیس شهربانی کشور شاهنشاهی ایران

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ ماموران پلیس کرج در بلوار رضا پهلوی خیابان روبروی دانشکده کشاورزی کرج به دو تن به نام‌های رفعت معماران بنام موجایی و سلیمان پیوسته حاجی محله بدگمان شدند و به آنها ایست دادند. این دو تروریست هموند سازمان چریک‌های فدایی خلق در راه خانه‌ای بودند که نشست چریک‌های برای نابودی کشور و ملت ایران برگزار می‌شد. تروریست رفعت معماران آغاز به تیراندازی به سوی پلیس‌ها نمود. در این تیراندازی یکی از تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق به نام سلیمان پیوسته حاجی محله گلوله خورد و به بیمارستان برده شد و به زانوی یکی از ماموران نیز تیر خورد و زن تروریست رفعت معماران متواری شد. ماموران که در پی دستگیری زن تروریست فراری بودند، در روز ۳ خرداد ماه وی را نزدیک آسیاب برجی کرج که پس از پل ذوب آهن در خیابان قناد کنار مسجد باغ دکتر مفید دیدند، پلیس به رفعت معماران چریک فدایی ایست داد، ولی زن تروریست بی پروا از هشدار پلیس اسلحه کشید و به سوی پلیس تیراندازی کرد و با بهره‌مندی از انبوه مردم در پیاده‌روها پا به فرارگذاشت و گریخت و وارد خانه یکی از پزشکان کرج شد و خانواده دکتر مفیدی را به گروگان گرفت. ماموران پلیس گِرد خانه را گرفتند. رفعت معماران تروریست هموند سازمان چریک‌های فدایی خلق اهالی خانه را در حمام زندانی کرد و چراغ‌ها را خاموش کرد و نارنجک به دست عربده کشید که اگر ماموران وارد خانه شوند و یا از سوی خانواده کسی دست به پدافند بزند همه آنان را خواهد کُشت. نام کسانی که ده ساعت در چنگال این زن تروریست بودند: امیر حسین و حسن پوربرزگر دو پسر توامان یک ساله، محمد پوربرزگر ۹ ساله، یاسمن مفیدی ۱۶ ساله، روح‌انگیز شریفیان ۲۶ ساله، دکتر جعفر مفیدی ۳۰ ساله و معصومه رضایی ۴۰ ساله می‌باشد. ساعت چهار و سی دقیقه بامداد روز ۴ خرداد ماه زن تروریست که خود را میان خانواده هشت تنی پزشک جا زده بود و در یک دست یک تپانچه و در دست دیگر نارنجک داشت، از خانه بیرون آمدند. رفعت معماران نارنجکی را که در دست داشت به سوی ماموران پرتاب کرد. سرانجام ماموران بدون آنکه آسیبی به خانواده ترسیده برسد، زن تروریست را آماج گلوله قراردادند و خانواده گروگان گرفته شده را بی‌درنگ از آنجا دور ساختند. با وجود این که زن تروریست زخمی شده بود به ماموران تیراندازی و نارنجک را به سوی آنان پرتاب کرد و سرانجام در تیراندازی‌ها کشته شد. با بازرسی بدنی از رفعت معماران تروریست انیرانی دو هفت تیر کمری، سه نارنجک جنگی که دو تا از آن به ماموران پرتاب شد، ۳۶ تیر فشنگ و پوکه فشنگ و چهار خشاب و یک کارد سنگری به دست آمد.

والاحضرت اشرف در نشست کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی
ترازنامه بانک صنایع ایران
بانو پوران و حسن روشن‌زاده
مرکز کامپیوتر دانشگاه صنعتی آریامهر
مرکز کامپیوتر دانشگاه صنعتی آریامهر
احمد بنی احمد نگارنده کتاب تاریخ شاهنشاهی پهلوی
استاندار کرمانشاهان در بازدید از کارخانه شیمیایی فراگیر صنعت غرب
دختران عشایر در آزمون دیپلم دبیرستان در جامه زیبای سنتی خود که دیگر ممنوع است

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در کاخ سعدآباد نشست سالانه کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی به ریاست والاحضرت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه کمیته برگزار شد. در این نشست غلامرضا افخمی دبیرکل کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی گزارشی درباره کنش‌های گذشته کمیته به آگاهی رساند. آنگاه برنامه‌های سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی کمیته بررسی شد و ترازنامه سال ۲۵۳۶ به تصویب رسید. غلامرضا افخمی درباره گسترش برنامه‌ها درگروه‌های تولیدی کارگران، کارفرمایان و زنان اشاره کرد و گفت چندی پیش شاهنشاه آریامهر فرموده‌اند که سرپرستان آموزش و پرورش، سازمان‌های زنان، رادیو تلویزیون ملی و کارگران ایران و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن نیز به هموندی هیات امنای کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی درآیند تا بدین وسیله برای اجرای آرمان کمیته در مجامع کارگری، زنان و بخش‌های خصوصی کارهای بیشتری در این زمینه انجام یابد. افخمی افزود هم اکنون بیش از ۱۳٬۰۰۰ کمیته محلی سوادآموزی در سراسر کشور وجود دارد که تنها ۱۲٬۰۰۰ کمیته آن ویژه روستاها می‌باشد. [۶۴]

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ نوشتن اساسنامه اتاق کشاورزی به پایان رسید و به زودی پیشنهاد برپایی این اتاق برای تصویب به مجلس داده خواهد شد. آرمان از بنیاد اتاق کشاورزی بوجود آوردن پیوندهای بخردانه میان دولت و تولیدکنندگان فرآورده‌های کشاورزی و دامی کشور است. در اتاق کشاورزی ایران دیدگاه‌های کشاورزان و تولیدکنندگان حقیقی به گفتمان گزارده خواهد شد تا با سیاست‌هایی که از سوی هیات دیده‌وری (نظارت) بر اتاق‌های ایران برگزیده می‌شوند، هماهنگ گردد. اتاق کشاورزی ایران در همه استان‌های کشور بنیاد می‌شود و نخستین اتاق کشاورزی ایران در تبریز به راه خواهد افتاد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در اسپهان کارخانه سگمنت سازی با دندانه‌های الماسه برای تولید دیسک و اره سنگبری با گنجایش سالانه ۶۰۰٬۰۰۰ سگمنت و ۱۲٬۹۰۰ دیسک و اره سنگبری ساخته می‌شود. هم چنین در رشته‌های ساخت تابلوهای برق، ترانسفورماتور و ریخته‌گری فلزها درخواست‌هایی برای بنیاد این کارخانه‌ها به اداره کل صنایع و معادن اسپهان رسیده است که به زودی پروانه ساختن این کارخانه‌ها نیز داده خواهد شد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزارت نیرو به آگاهی رساند که بهره‌برداری از نیروگاه گازی شهر ری که در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی با ۱۴ واحد گنجایش یا ۴۰۴ مگاوات آغاز به کار کرد در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی گسترش می‌یابد و ۳۰ یکان به گنجایش ۱۰۰۰ مگاوات آماده بهره‌برداری می‌شوند. بر پایه برنامه پیش بینی شده یک سوم این یکان‌ها در تیر ماه و یک سوم دیگر در امرداد ماه و یک سوم مانده در شهریور ماه وارد مدار برق می‌شوند. این نیروگاه بزرگترین نیروگاه گازی جهان است و در هفت کیلومتری شهر ری و جنوب باختری پالایشگاه نفت تهران قراردارد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پی فرمان شاهنشاه آریامهر برای خانه‌سازی برای مردم در سراسر کشور، سخنگوی بانک اعتبارات صنعتی به آگاهی رساند که چند پروژه بزرگ تولید سازه‌ها (مصالح ساختمانی) با مشارکت بانک و بخش خصوصی به کار پرداخت. ۱- یکی از این پروژه‌ها سیمان غرب است که با بازده روزانه ۲۰۰۰ تُن در ۱۰ کیلومتری کرمانشاه نیاز این استان و پیرامون را برآورده می‌سازد. ۲- پروژه دیگر کاشی اسپهان است که سالیانه نیروی بازدهی ۲٫۵ میلیون کاشی را دارد. ۳- پروژه دیگر کارخانه سیمان صوفیان است که بازده خود را افزایش داد و به روزانه ۲۶۰۰ تُن رسید. گنجایش این کارخانه تا دو سال دیگر هزار تُن افزوده می‌شود. ۴- پروژه پسین کارخانه آجر پرسی تهران لندن بریک در « قرچک » نزدیک تهران است. این کارخانه هم اکنون روزانه ۲۵۰٬۰۰۰ آجر بیرون می‌دهد که فروش آن از دو ماه پیش آغاز شده است. در فاز پایانی گنجایش کارخانه به یک میلیون خواهد رسید. ۵- کارخانه دیگری که در ماه آینده آماده بهره‌برداری می‌شود، کارخانه تولید گچ است و گچ پاکتی روانه بازار خواهد شد. ۶- کارخانه دیگری که بازده آن به بازار آمده است کارخانه آزبست مشهد است که با مشارکت کارخانه سیمان مشهد و بخش خصوصی به تولید گونه‌های ورق و لوله آزبست پرداخته است.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ ارتشبد ذوالفقار علی خان رییس ستاد هوایی پاکستان به همراهی ارتشبد غلامرضا ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر در کاخ نیاوران باریافتند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در اجرای فرمان شاهنشاه آریامهر در فراهم ساختن رفاه فرهنگیان سراسر کشور، بانک فرهنگیان یزد در آیینی شکوه‌مند از سوی دکتر رهنوردی استاندار یزد گشوده و آماده بهره‌برداری گردید. در این آیین مدیران کل آموزش و پرورش، مدیران بانک، بزرگان محلی و گروهی از فرهنگیان بودند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ پروژه گسترش پردیزه شیمیایی فارس با بودجه بیش از ۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ دلار با شتاب پیش می‌رود. این کارخانه در کنار کارخانه پیشین کود شیمیایی فارس در دست ساختمان است و یکی از بزرگترین یکان‌های شیمیایی کشور خواهد شد. بازده این کارخانه روزانه ۱۲۰۰ تُن کود اوره، ۱۵۰۰ تن نیترات، ۷۰۰ تن آمونیم ۳۰٪ می‌باشد. تاکنون ۶۰٪ از کارهای پایه‌ای بنای این کارخانه که در سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی آغاز شده بود به پایان رسیده است و دو کمپانی انگیسی کارگذاشتن دستگاه‌ها و ابزارهای فنی را به گردن گرفته‌اند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ قانون تثبیت نسبی بهای زمین و جلوگیری از افزایش نامتناسب آن از مجلس شورای ملی گذشت و برای اجرا به دولت بخشنامه شد. برپایه این قانون زمین‌های دولتی برای اجرای پروژه‌های خانه‌سازی به مردم واگذار می‌شود.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیر راه و ترابری در گزارش خود درباره پیشرفت ۹ پروژه در دست انجام با برنامه زمان بندی شده به یازدهمین نشست همگانی کمیسیون شاهنشاهی به آگاهی رساند که هفت پروژه بر پایه برنامه زمان بندی شده انجام شده‌اند و برای دو پروژه هشتم و نهم نیاز به برنامه زمان بندی نوین بوده است: پروژه‌های ۱- شاهراه کرج - قزوین ۲- قطعه دوم شاهراه تهران - قم ۳- روکش اسفالت تقویتی قطعه یک راه اهوار - سربندر ۴- قطعه‌های ۱ و ۲ و ۳ راه اهواز - دارخوین - آبادان ۵- قطعه ۴ راه اهرم - فراشبند (زودتر از برنامه انجام شده است) ۶- فراهم ساختن و پذیرش فرمول‌های ویژه منطقه‌ای در زمینه کاهش کاغذبازی و کارهای اداری سازمان بنادر و کشتیرانی ۷- از میان برداشتن کارهای اداری زمان گیر برای پرداخت‌ها در سازمان بنادر و کشتیرانی ۸- قطعه دوم راه اهرم - فراشبند به سبب کوهستانی بودن و سختی انجام کار با هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه، برنامه زمان بندی نوینی نوشته شده است ۹- قطعه یک راه اهواز اندیمشک تا ۹ کیلومتر نخست بر پایه برنامه زمان بندی شده بوده است ولی برای ۹ کیلومتر دوم زمین‌ها به زمان به وزارت راه و ترابری واگذار نشدند ولی هم اکنون خاکبرداری بستر نخستین و بخشی از کارهای خاکریزی انجام گردیده است و از این پس با برنامه زمان بندی شده پایان می‌یابد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ انور سادات پرزیدنت مصر در مصاحبه با رسانه‌های گروهی این کشور اصل‌های پیشنهادی خود را در رفراندوم مصر که چندی پیش برگزار شد، روشن ساخت. انور سادات افزون بر خرده‌گیری از چپگرایان مصر گفت که این رفراندوم نشان داد که مردم مصر خواهان پاکسازی سازمان‌های دولتی از این عناصر هستند. سادات افزود جناح چپ مصر با برپاساختن شورش در ژانویه سال ۱۹۷۷ حکم مرگ خود را دستینه کرد و از اینکه به هواداران شوروی در پهنه سیاسی مصر پروانه شرکت داده است پشیمان است و از این پس بر پایه هوده‌های به دست آمده از رفراندوم، کسانی را که گرایش‌های مارکسیستی دارند از پست‌های مهم کشوری و لشکری برکنارخواهدکرد.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ پیش نویس بیمه بیکاری برای رسیدگی به شورای عالی اقتصاد فرستاده شد. در این برنامه، نیروی کار کشور در برابر بیکاری ناخواسته پشتیبانی می‌شود. با اجرای این پیشنهاد به شبکه کاریابی کشور و سازمان‌های آموزش فنی و حرفه‌ای زمان داده خواهد شد تا با آگاهی از چگونگی بازار کار و شناخت نیازها، برای به اجرا درآوردن سیاست اشتغال و اجرای برنامه‌های آموزش حرفه‌ای و سرانجام گسترش صنعتی و اجتماعی دست به کار شوند. تامین و اجرای بیمه بیکاری با سندوق بیمه بیکاری خواهد بود. سندوق بیمه بیکاری وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بوده و بر پایه این قانون دارای شخصیت حقوقی است و پیرو قانون‌ها و مقررات و آیین نامه‌های عمومی نمی‌باشد. امور مالی سندوق بر پایه این قانون و اساسنامه سندوق بر پایه اصول بازرگانی انجام می‌گیرد.[۶۵] هموندان شورای عالی وزیر کار و امور اجتماعی، رییس شورا - وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه - وزیر امور اقتصادی و دارایی - وزیر بهداری و بهزیستی - وزیر صنایع و معادن و سه تن نماینده کارفرما می‌باشند.

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ نمایندگان سردبیران، دبیران، نویسندگان و خبرنگاران روزنامه‌ها در دیدار با جمشید آموزگار نخست وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران، نامه‌ای را که گروه بسیاری از هیات‌های تحریریه مطبوعات دستینه کرده بودند به نخست وزیر دادند. در این نامه از فضای باز سیاسی کشور که برای روزنامه‌ها راه گفتگو و ابراز دیدگاه‌ها درباره کارهای مملکتی را فراهم و هموار نموده است تا از کارهای دولت در مبارزه با آشوبگران پشتیبانی کنند سپاسگزاری شده است. در این دیدار نخست حسین سرفراز گفت برای هر نویسنده

۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ "سوگ نامه‌ای برای تو" کار تاتری ایرج جنتی عطایی ترانه سرا به جشن هنر شیراز رفت. این نخستین کار تاتری جنتی عطایی است که پاییز گذشته در خانه نمایش اجرا شد. خسرو شکیبایی و محمدی پور و حسین عابد در این تاتر بازی می‌کنند.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ ایرانیانی که در لبنان زندگی می‌کنند تلگرامی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر فرستادند و بمبگذاری‌ها و آتش زدن‌ها سینما و بانک‌ها و شیشه شکستن‌های بانک‌ها و دزدی از آنها را محکوم کردند:

پیشگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر محمدرضا پهلوی رهبر عالیقدر انقلاب سفید
ما ایرانیان مقیم لبنان سیاست حکیمانه و خردمندان آن اعلیحضرت را تایید و شدیدا اعمال پلید مزدوران فرصت طلب و طرد شده را محکوم می‌کنیم. آرزومندیم که رهبر عظیم الشان ایران که نشانه وحدت ملی ما است پیوسته برقرار و پایدار باشند - از طرف ایرانیان مقیم لبنان بیروت - سیدکاظم پورحسینی

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران پنجمین نشست شورای پژوهش‌های علمی کشور در کاخ نیاوران برگزار شد. وزیر صنایع و معادن دبیر کل شورای مرکزی دانشگاه‌ها، و دیگر هموندان شورا و رییس دفتر مخصوص شهبانو در این نشست بودند. این نشست سه ساعت و سی دقیقه به درازا کشید و پیشنهادهایی درباره سیاست پژوهشی کشور داده شد و تصمیم‌هایی گرفته شد.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ قانون اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو از مجلس شورای ملی گذشت. بر پایه این قانون بنیاد و بهره‌برداری از نیروگاه‌های اتمی به وزارت نیرو سپرده شد.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ جوانی با یک اسلحه کمری وارد بانک عمران شعبه میدان بار « نوغان » در ۱۰ کیلومتری مشهد شد و ۱٬۹۰۰٬۰۰۰ ریال موجود را بانک را دزدید و گریخت.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ شورای دانشگاه اسپهان به بسیاری از دانشجویان پسر و دختر که از خوابگاه این دانشگاه بهره‌مند می‌باشند هشدار داد که از روز شنبه ۶ خرداد ماه از خوابگاه بیرون بروند. در نشست شورای دانشگاه اسپهان پیشنهاد شد که برای سال آموزشی جشن پایان نحصیلی برگزار شود. دانشگاه‌های دیگر نیز از این پیشنهاد پیروی خواهند کرد. دانشگاه تهاران به دنبال بخش نامه‌های پیشین دوباره به آگاهی رساند دانشجویانی که بیش از یک چهارم ساعت‌های هر درس سر کلاس نبوده‌اند نمی‌توانند در ارزشیابی پایانی آن درس شرکت جویند. آزمون‌های پایان نیمسال به روال همیشگی برگزار خواهدشد.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ نخستین کلنگ پارک « پردیس نوشیروانی » بابل به دست والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در زمینی به پهنه ۲۰۰ هزار مترمربع بر زمین زده شد. این پارک در کنار روستای « تی کلا » در چهار کیلومتری راه پیشین بابل - آمل قرارد دارد. زمین این پارک که ۲۸ میلیون ریال خریداری شده است از سوی مهندس حمید نوشیروانی برای ساختن بزرگترین پارک بابل به بنگاه نیکوکاریوالاحضرت اشرف پهلوی پیشکش شد. هزینه نگهداری از پارک به گردن شهرداری بابل است.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ به زودی در آستانه هفتاد و چهارمین سالگرد انقلاب مشروطه ایران، کتاب نوین « تاریخ شاهنشاهی پهلوی » در زمینه زندگی نظامی و سیاسی اعلیحضرت رضا شاه پهلوی به چاپ خواهد رسید. تاریخ شاهنشاهی پهلوی در سه پوشینه و ۷۲۰ برگ دربرگیرنده سندها و مدرک‌هایی است که تاکنون چاپ نشده است. نویسنده این کتاب احمد بنی احمد پژوهشگر تاریخ می‌باشد و این کتاب دسترنج یازده سال پژوهش و بررسی‌های وی را در بر می‌گیرد. دست نوشته اعلیحضرت رضا شاه بزرگ به والاحضرت ولیعهد هنگامی که در سویس بودند دستینه شده و پیام رضا شاه بزرگ به شاهنشاه آریامهر از ژوهانسبورگ روی نوار مغناطیسی، تلگرام اعلیحضرت رضا شاه بزرگ به پرزیدنت امریکا و پاسخ پرزیدنت به رضا شاه بزرگ از سندهای این کتاب است. برای روشن سازی، این نویسنده توانا همنام احمد بنی احمد نماینده مردم تبریز در مجلس شورای ملی می‌باشد.

ملی پوشان ایران در جام جهانی آرژانتین

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ تیم ملی فوتبال، بازیکنان و همراهان راهی مسابقات فوتبال جام جهانی آرژانتین شدند. تیم ملی فوتبال ایران سفر بزرگ خود را در هیاهو و فریادهای شادی هزاران تن مردم ورزش‌دوست که به پسواز آنان به فرودگاه مهرآباد آمده بودند آغاز کرد و با هواپیمای ویژه جت ۷۰۷ از مهرآباد رهسپار کوردوبا شد. روز پسین ۳ خرداد ماه بازیکنان تیم ملی و همراهان به پیشگاه علیاحضرت شهبانو و ولیعهد باریافتند. علیاحضت شهبانو با تهنیت به ملی پوشان فوتبال ایران که با شایستگی در میان ۱۶ تیم برگزیده جهان جای گرفته‌اند آرزو کردند که با همین شایستگی فرزندان برجسته ایران هنر بازی فوتبال خود را به نمایش گزارند.

۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیران دارایی کشورهای هموند اوپک نشست‌های خود را در وین یک روز کوتاه کردند. در دومین روز نشست اوپک جارنامه‌ای به چاپ رسید که در آن گفته شد که اوپک به کشورهای ناتوان جهان سوم کمک می‌کند و این کمک‌ها از سوی سندوق ویژه اوپک انجام می‌پذیرد. با اشاره به کاهش ارزش دلار که دست‌آورد آن کاسته شدن بیش از ۱۳ میلیارد دلار از درآمد اوپک بود، و یادآوری اینکه به ویژه ارزهای ایران و عربستان، دو ارزیی که در سندوق بین المللی پول از فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی با « حق برداشت مخصوص » پذیرفته شده‌اند، بیش از ۶۰ کشور جهان از راه‌های گوناگون از کمک‌های سازمان اوپک برخوردار می‌باشند. از نگر اینکه سندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی که اوپک در آن سهم دارد، و سندوق بین المللی پول که دو پول ایران و عربستان دو کشور هموند اوپک در آن است و سندوق تثبیت که از سوی کنفرانس ملل متحد برای بازرگانان پیش‌بینی شده است، کنفرانس برآن شد که سندوق بین المللی اوپک برای توسعه کشاورزی بنیاد و در تهران بازشود.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه والاحضرت همایون ولیعهد رضا پهلوی ریاست عالیه سازمان ورزش ایران سومین مسابقه بهاره موتورسواری زیر سرپرستی انجمن موتورسواران ایران در ورزشگاه انجمن در کوی شهران در بلندی‌های کن انجام یافت.

والاحضرت علیرضا پهلوی نخستین پرواز سُلُوی خود را انجام دادند
شاهنشاه و شهبانو و والاجضرت علیرضا پس از انجام نخستین پرواز
والاحضرت شاهپورها و شاهدخت‌ها در کنار هواپیمای بونانزا
وزیر خارجه هند در پیشگاه شاهنشاه
والاحضرت اشرف در بازدید از کمیته ملی مبارزه با بیسوادی رضاییه
شهبانو در نشست هیات امنای بنیاد شهبانو فرح پهلوی
شاهنشاه در کارخانه ایران ناسیونال مشهد سخنرانی می‌فرمایند
شاهنشاه به ابراز شور و هیجان کارگران پاسخ می‌دهند
خیامی گزارش رسایی به آگاهی همایونی می‌رساند
شاهنشاه در بازدید از کارخانه
شاهنشاه از بخش‌های گوناگون کارخانه دیدن می‌کنند
شاهنشاه در بازدید از دسته سیم‌های تولیدی کارخانه
شاهنشاه به سخنان خیامی درباره کارتر خودرو گوش فرامی‌دهند
استادان دانشگاه فردوسی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
شاهنشاه از فرودگاه مشهد بازدید می‌نمایند
شاهنشاه سوار بر پژوی ۳۰۵ ساخت ایران
ShahanshahInterview2537a.jpg

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی تنها با هواپیما پرواز کردند. در این آیین شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد و والاحضرت فرحناز و والاحضرت لیلا پهلوی، والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی، جانشین فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی، فرمانده گارد جاویدان شاهنشاهی و گروهی از ژنرال‌ها و افسران و خلبان‌های نیروی هوایی شاهنشاهی شرکت داشتند. شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا در جایگاه ویژه در کنار باند پایگاه یکم شکاری قرارگرفتند و پرواز والاحضرت علیرضا را نگاه کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه بامداد به پایگاه شکاری یکم وارد شدند و پانزده دقیقه آموزگار پرواز، راه پرواز و دیگر ویژگی‌های پروازی را با والاحضرت مرور کردند. آنگاه والاحضرت علیرضا به باند فرودگاه رفتند و پس از کنترل موتور و دیگر بخش‌های فنی هواپیما، سوار هواپیما شدند و پس از دو پرواز آزمایشی، به تنهایی با یک هواپیمای یک موتوره « بونانزا » پرواز کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی در پایان این پرواز با هواپیما در برابر جایگاه بازایستادند و از هواپیما پیاده شدند. به پیروی از یک سنت بین المللی، والاحضرت همایون ولیعهد، والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا و یکی از خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به نمایندگی دیگر خلبانان چند دلو (سَتل) آب بر روی والاحضرت علیرضا ریختند. هواپیمای بونانزا بهترین هواپیمای یک موتوره در دنیاست. والاحضرت علیرضا که اینک دوازده ساله هستند، از تاریخ ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی یادگیری خلبانی را آغاز کردند و در درازای ۲۲ ساعت و ۹ دقیقه این فن پیچیده و سخت را فراگرفتند. والاحضرت دیروز در بلندای ۴۰۰۰ متری و با شتاب ۱۳۰ نات (گره) پیرامون تهران به پرواز درآمدند.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ کارخانه کاغذسازی پارس خوزستان آتش زده شد و از بین رفت و میلیون‌ها ریال آسیب مالی به بارآورد. انبار دستمال کاغذی حریر کارخانه پارس در بخش صنعتی هفت تپه دزفول، ۱۲۰ کیلومتری اهواز به آتش کشیده شد. سرانجام پس از ۱۹ ساعت کوشش ماموران، ساعت ۱۰ روز ۶ خرداد ماه آتش مهار شد. هفت مامور آتش نشان در گرمای ۴۵ درجه دچار دودزدگی شدند و بیهوش گردیدند و به بیمارستان برده شدند.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی سردخانه مهرشهر با گنجایش ۲۲٬۰۰۰ تن گشایش یافت. در این آیین وزیران فرهنگ و هنر، بازرگانی، پست و تلگراف و تلفن و علی نقی سعید انصاری آجودان کشوری شاهنشاه آریامهر و پیشکار والاحضرت و گروهی از بزرگان کشوری و محلی بودند.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ پنج تن که ماسک بر چهره داشتند وارد خوابگاه دختران دانشگاه تهران شدند و بانو صدیقه آذر پیرا سرپرست خوابگاه شماره ۷ را به سختی زخمی و روانه بیمارستان کردند. گروه دیگری که رخک بر چهره داشتند در پهنه دانشکده داروسازی دکتر مهدیون سرپرست امور دانشجویی این دانشکده را با چاقو و پنجه بکس و زنجیر کتک زدند و به سختی زخمی ساختند. بانو آذرپیرا و دکتر مهدیون به بیمارستان دکتر اقبال برده شدند.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ به دستور علیاحضرت شهبانو نخستین پژوهشگاه بین‌المللی تحقیق و بررسی فلسفه و تاریخ علوم ایران با فرنام « پژوهشگاه دانشگاه بوعلی سینا » با آرمان بررسی و پژوهش پیرامون ابن سینا، دانشمند بزرگ ایرانی در تپه مصلی همدان ساخته می‌شود. دکتر ریاحی رییس دانشگاه بوعلی سینا گفت در گام نخست به پژوهش در شخصیت و جایگاه ابن سینا بسنده شد و در این زمینه هر آنچه که از والایی و اندیشه‌ها و بازتاب‌های اندیشه‌های این دانشمند جهانی و نشان آن بر فرهنگ انسانی وجود داشت، گردآوری شد. این سندها به ۱۲ زبان فراهم شده و به فرم میکروفیش و میکروفیلم و ... در دسترس پژوهشگران ایرانی و خارجی قرار خواهدگرفت. وی افزود ساختمان این پژوهشگاه در زمینی به پهنه ۲۵۰٫۰۰۰ هزار متر مربع در دست ساختمان است و تا پایان سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی آماده خواهد شد. در کنار این ساختمان نیز یک پارک علمی برای بازدید مردم ساخته می‌شود.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ پیش از نیمروز وزیر خارجه هند اتال بیهاری واچ پایی برای یک دیدار رسمی دو روزه وارد فرودگاه مهرآباد شد و از سوی آقای شیلاتی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه و هم چنین شماری از پایوران این وزارتخانه و نماینده سفارت هند در پیشباز شد. وزیران خارجه ایران و هند درباره دگرگونی‌هایی که در افغانستان رخ داده است و رژیم کمونیستی با پشتیبانی شوروی در آنجا پای گرفته است، گفتگو خواهند کرد. روز پسین ۷ خرداد ماه پس از باریابی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر در کاخ نیاوران با جمشید آموزگار نخست وزیر دیدار کرد. وزیر خارجه هند ایوار در یک مصاحبه با رسانه‌های گروهی در هتل هیلتون شرکت کرد. وی درباره افغانستان گغت که رویدادهای افغانستان می‌بایست سبب همکاری‌های همه سویه و نزدیکتر کشورهای منطقه با یکدیگر شود، ایران و هند به هیچ روی زورآزمایی ابر قدرت‌ها را در منطقه نمی‌پذیرند.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ پس از نیمروز وزیر خارجه هند اتال بیهاری واچ پایی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت. شاهنشاه آریامهر در این باریابی فرمودند:

همکاری و پیوندهای بازرگانی با همه کشورها در سایه احترام به استقلال آنها افزایش یابد تا نه تنها از دیدگاه بازرگانی دو سویه بلکه از دیدگاه کشورهای منطقه به سود همگان باشد و پیوندهای میان کشورهای منطقه باید گسترش یابد.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ والاحضرت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی برای بازدید از کارها و پیشرفت‌های این کمیته وارد استان آذربایجان غربی شدند. والاحضرت از مرکز آموزشی شماره ۲ بانوان کمیته ملی مبارزه با بیسوادی رضاییه بازدید کردند. سپس والاحضرت به مرکز شمار یک آموزشی بانوان دارای ۱۲ کلاس حرفه‌ای و ۱۴ کلاس سوادآموزی با ۴۸۶ سوادآموز در محله اغداش رضاییه رفتند و از آنجا رهسپار کلاس پیکار با بیسوادی روستای سیلاب در شهرستان شاهپور شدند.. در این سفر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی از سوی عبدالرضا انصاری قائم مقام والاحضرت اشرف در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و هم چنین مدیر عامل سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی و غلامرضا افخمی دبیرکل کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی همراهی شدند. والاحضرت در نشست کمیته دستور دادند که از سپاهیان دانش در روستاها در زمینه پیکار با بیسوادی بهره‌گیری شود. دهستانی استاندار آذربایجان با اشاره به کوشش‌های پیگیر و پیوسته برای به انجام رساندن آرمان‌های جهاد سوادآموزی گفت که نگرش کمیته‌های شهرستان‌های تابع آذربایجان غربی به آموزش زنان بیسواد به پیروی از دستورات والاحضرت در بالابردن جایگاه زن ایرانی سبب برابری و هماهنگی میان زنان و مردان در این منطقه بوجود آید.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ نماینده خوزستان در سومین همایش جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور در اسپهان به آگاهی رساند که به کوشش نیکوکاران خوزستان هزینه ۸٬۰۰۰٬۰۰۰ ریالی ساختمان خوابگاه ۴۰۰ تختخوابی برای دانشجویان دانشگاه گندی شاپور، زمین واگذار شده برای ساختمان دانشکده کشاورزی دزفول و دانشکده امور دریایی و پژوهشی شاخاب پارس (خلیج پارس) وابسته به دانشگاه گندی شاپور پرداخته شده است. [۶۶]

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ بیش از ۱۵۰٬۰۰۰ هکتار از زمین‌های روستای « سلطان آباد » از توابع شهرستان شاهپور آذربایجان ملی شد و سرپرستی آن اداره جنگلداری و منابع طبیعی داده شد. این تصمیم در نشستی با بودن سالاری رییس جنگلداری شاهپور و شماری از مالکان این زمین‌ها در دفتر فرمانداری گرفته شد و بر پایه ماده ۵۶ قانون منابع طبیعی و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور گرفته شد.[۶۷]

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ استاندار کرمانشاهان از مرکز فراگیر صنعتی غرب بازدید نمود. مرکز فراگیر صنعتی غرب در زمینی به پهنه به ۴۵ هزار مترمربع در « دشت ماهیدشت » و با سرمایه دو میلیارد ریال بنیاد شده است و سه کارخانه بزرگ تولید رنگ، فرآورده‌های پلاستیکی و ایران شافتینگ ساخته شده است. هم اکنون ۳۲۵ تن مهندس، تکنسین و کارگر در سه یکان تولیدی کار می‌کنند. در کنار کارخانه ۳۲۰ یکان برای زیستن کارگران و کارکنان کارخانه‌ها در دست ساختمان است.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ شبکه کشتن انور سادات پرزیدنت مصر پیدا شد. این شبکه که نام آن « جبهه آزادی بخش مصر » است، مرکز آن در لیبی است و آرمانش کشتن سادات و خرابکاری و ویران سازی مصر می‌باشد، از دولت لیبی کمک‌های مالی دریافت می‌کرد و از سوی آن دولت نیز رهبری می‌شد. این شبکه دو جناح داشت یکی جناح نظامی به رهبری سعدالشراوی که قتل‌های سیاسی را برنامه ریزی می‌کرد و دیگری جناح سیاسی که آرمان آن شایعه پراکنی میان مردم بود. از هموندان این شبکه مصطفی عبدالناصر برادر جمال عبدالناصر و عبدالحمید فرید وزیر پیشین مصر را که چندی پیش مشاور هواری بومدین شد می‌توان نام برد. جناح نظامی در اردوگاه‌های نظامی لیبی آموزش دیده‌اند. چه آشناست همانند کنفدراسیون دانشجویان ایرانی

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ خبرگزاری چین کوبا را متهم کرد که می‌کوشد به سود شوروی کشورهای جهان سوم را دستخوش دو دستگی و دشمنی و جدایی کند. خبرگزاری چین در پایان نوشته است که کوبا بدون چون و چرا برنامه‌های شوروی را اجرا می‌کند و کشورهای افریقایی را به جان یکدیگر می‌اندازد. یونایتدپرس نیز گزارش می‌دهد که هزاران تن از سپاهیان کوبایی در اتیوپی در کناره اریتره جای گرفته‌اند و روشن است که نیروهای کوبا به ارتش اتیوپی خواهد پیوست و برای سرکوب کردن جدایی خواهان اریتره وارد کارزار خواهند شد.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ دولت دوراندیش عراق دست به پاک سازی کمونیست‌های این کشور زد و ۱۴ تن از کمونیست‌های هوادار شوروی را تیرباران کرد. دولت عراق به حزب کمونیست عراق هم چنین هشدار داد که اگر در ارتش عراق رخنه کنند، بی درنگ اعدام خواهند شد. دولت‌های عراق و سوریه با اینکه اتحاد شوروی بزرگترین فروشنده اسلحه به آنهاست، هر دو از جدایی‌خواهان اریتره در مبارزه آنان علیه رژیم مارکسیستی اتیوپی پشتیبانی می‌کنند. با وجود این، ریشه‌های کشمکش عراق با شوروی و کمونیست‌های درون عراق که هوادار شوروی هستند و همانند حزب توده در ایران از سوی شوروی پشتیبانی می‌شوند، بسیار ژرفتر از آن است که تنها به اریتره پایان یابد. دارایی نفتی عراق در سال ۱۹۷۷ برابر با ۲۵۳۶ شاهنشاهی بیش از ۲ میلیارد دلار شد، بدین سان از وابستگی رژیم بغداد به شوروی کاسته شد و بازرگانی عراق با کشورهای باختری (غربی) رو به افزایش نهاد. حزب کمونیست عراق که اکنون پاک سازی می‌شود دشمن پیوندهای اقتصادی روزافزون عراق با کشورهای باختری است. هفته نامه « الراصد » از ارگان‌های حزب بعث نوشت: "آیا کمونیست‌ها فراموش کرده‌اند که اتحاد شوروی خودش مسئله قومی مختلف خود را چگونه حل کرده است؟" روزنامه کویتی السیاسه گزارش داد که عراق هشدار داده است که اگر شوروی دست از پشتیبانی رژیم نظامی اتیوپی در تلاش این رژیم برای سرکوب کردن جنبش استقلال خواهان اریتره برندارد، بغداد آماده خواهد بود که پیوندهای دیپلماتیک خود را با مسکو پایان دهد.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ رادیو مسکو به سیاست جهانی شاهنشاه آریامهر ارج نهاد و گفت ایران امروز به رهبری اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با کشورهای سوسیالیستی قراردادها و همکاری‌های بازرگانی و فرهنگی بسته است همچنان که ایران امروز با کشورهای سرمایه‌داری غرب نیز پیوندهای بازرگانی و فرهنگی دارد. رادیو مسکو ابراز امیدواری کرد که این پیوندها برای دراز زمان پابرجا بماند.

۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ دو زن وابسته به گروه تروریستی آلمان غربی به نام « جنبش دوم ژوئن » به زندان « موابیت » [۶۸] بردند و توانستند « تیل مایر » هموند این جنبش را فراری دهند.[۶۹] این چهارمین باری است که تروریست‌های آلمان با همکاری زنان به قلب برلین غربی یورش بردند، ولی این نخستین باری است که یک گروه کماندویی از زنان دیوار زندان برلین غربی را شکافتند. تیل مایر با ۵ تن از همدستانش دادستان آلمان غربی را در سال ۱۹۷۴ کشت و پتر لورنس [۷۰] رهبر حزب دموکرات مسیحی برلین را در سال ۱۹۷۵ ربود. نام گروه جنبش دوم ژوئن به سفر اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی به آلمان فدرال از ۶ خرداد تا ۱۴ خرداد ماه ۱۳۴۶ [۷۱] و بازدید اعلیحضرتین از برلین غربی باز می‌گردد. در این بازدید کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در آلمان غربی تظاهراتی علیه شاهنشاه آریامهر سازمان دادند، در این تظاهرات به دانشجوی آلمانی بنواونه زورگ [۷۲] از سوی پلیس برلین کارل هاینس کوراس [۷۳] شلیک شد. پس از فرو ریختن دیوار برلین و باز شدن آرشیوهای سازمان جاسوسی آلمان شرقی، پیدا شد که کارل هاینس کوراس برای سازمان امنیت آلمان شرقی [۷۴] کار می کرده است. در سال ۱۳۷۱ خورشیدی به آگاهی همگان رسید که تیل مایر نیز برای اشتازی کار می کرده است. این اطلاعات نشان دیگری بر همکاری بسیار نزدیک میان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و سازمان امنیت آلمان شرقی یا اشتازی می‌باشد.[۷۵]

نیروگاه اتمی شماره ۲ بوشهر در دست ساختمان
شاهنشاه در دیدار از نیروگاه‌های اتمی بوشهر نوربرت اشمیت را ارج می‌نهند
شاهنشاه و ژنرال جهانبانی دبیرکل سازمان ورزش ایران
نشست بنیاد شاهدخت اشرف پهلوی
داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی
نیروی دریایی شاهنشاهی پذیرش دختر و پسر برای دوره افسری
پرواز تهران - نیویورک - تهران ۴۶٫۰۰۰ ریال

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه شهبانو نشست هیات امنای « بنیاد شهبانو » با بودن وزیر دربار شاهنشاهی، وزیر فرهنگ و هنر، وزیر اطلاعات و جهانگردی، رییس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو، رییس سازمان انرژی اتمی، مدیر عامل انجمن شاهنشاهی فلسفه، رییس مرکز تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی، رییس دانشگاه فارابی، مدیر عامل سازمان خبرگزاری پارس و دیگر هموندان هیات امنا در کاخ نیاوران برگزار شد. در آغاز این نشست عبدالمجید مجیدی دبیرکل بنیاد، گزارش کارهای انجام یافته و پیشنهاد برنامه‌های کنونی و آینده و پیشنهادهای داده شد را به آگاهی علیاحضرت شهبانو و باشندگان رسانید و تصمیم‌های نیازین درباره هر یک گرفته شد. علیاحضرت شهبانو در این نشست فرمودند بنیاد باید درباره نگاهبانی ارزش‌های فرهنگ و اخلاق ایرانی و شناسایی و پراکندن هر چه بیشتر آن در گروه‌های اجتماعی با برنامه‌های شدنی انجام دهد. یافتن روش‌ها و تصمیم برای شناسایی ادبیات و موسیقی ایرانی نیز باید در دستور کارهای بنیاد از برتری ویژه‌ای برخوردار باشد. بدین باشندگان برآن شدند که بخش پایه‌ای از گفتگوهایی که در نشست باغ فردوس انجام خواهد گرفت در این باره باشد. علیاحضرت در پایان نشست که سه ساعت به درازا کشید، کارهای هموندان هیات امنای بنیاد شهبانو را ستودند.

بازدید اعلیحضرتین از برنامه های عمرانی استان خراسان ۱۱-۷ خرداد ماه

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ پیش از نیمروز سفر شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به استان خراسان آغاز شد. شاهنشاه آریامهر دنباله سفر خراسان که تا روز پنجشنبه ۱۱ خرداد ماه به درازا خواهد شد از برنامه‌های عمرانی و مرکزهای صنعتی و بهداشتی در شهرهای مختلف خراسان دیدن خواهند فرمود.[۷۶] علیاحضرت شهبانو پس از بازدید از چند مرکز رفاهی و آموزشی به تهران بازمی‌گردند. هواپیمای اعلیحضرتین ساعت ۱۱ بامداد در فرودگاه مشهد بر زمین نشست و در پای پلکان عبدالعظیم ولیان استاندار خراسان خوش‌آمد گفت و دو کودک خردسال دسته گل‌هایی پیشکش کردند. آنگاه فرمانده لشکر ۷۷ خراسان گزارش نظامی به آگاهی رساند و سپس اعلیحضرتین در جایگاه ویژه قرارگرفتند و سرود ملی ایران نواخته و ۲۱ تیر توپ شلیک شد. سپس شاهنشاه آریامهر از گارد احترام سان دیدند و به همراه شهبانو از برابر پیشبازکنندگان، نمایندگان خراسان در مجلس سنا و شورای ملی، قضات دادگستری خراسان، نمایندگا رسانه‌های گروهی، نمایندگان اصناف گذشتند و با آنان گفتگو کردند. در برابر ۱۹ تن از دانش‌آموزان دختر یکی از مدرسه‌های مشهد که به نشان بزرگداشت از ۱۹ اصل انقلاب شاه و مردم هر یک حمایلی به سینه داشتند، یکی از دانش‌آموزان چامه جالبی را خواند.

شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از کارهای بازسازی مدرسه پریزاد که از مدرسه‌های علوم کهن است بازدید فرمودند. آنگاه اعلیحضرتین در خودروی روباز قرارگرفتند و در میان هلهله و شادی و غریو جاوید شاه مردم از شهر مشهد دیدن کردند و برابر ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه به این بازدیدها پایان دادند و رهسپار کاخ ملک‌آبادشدند.

پس از نیمروز علیاحضرت شهبانو از پردیزه ورزشی زنان مشهد در پارک آریامهر دیدن کردند و از سوی فرماندار، مدیران اجرایی استان و هموندان سازمان زنان مشهد پیشباز شدند. دختران دانش‌آموز مشهد نیز گردآمده بودند و با غریو زنده باد شهبانو و با ریختن گل در برابر گام‌های شهبانو ورود علیاحضرت را گرامی داشتند. در این هنگام دبیر سازمان زنان مشهد درباره ساختمان استخر شنای زنان در پارک آریامهر گزارشی داد. علیاحضرت ابراز امیدواری نمودند که بانوان بتوانند از زمین‌های ورزشی بهره‌مند شوند و ورزش در این استان پیشرفت کند. علیاحضرت پس از بازدید از پردیزه ورزشی رهسپار مرکز نگهداری‌های قلبی (مراقبت) بیمارستان شاهرضا شدند و در درازای راه هزاران تن از مردم مشهد با فریادهای جاوید شاه و زنده باد شهبانو ورود علیاحضرت را ارج نهادند. علیاحضرت پس از بازدید از بیمارستان شاهرضا و بیمارپرسی از بیماران سی سی یو ، از سیستم کلاس‌های آموزشی آزمایشگاه شماره ۲ بخش سوانح این بیمارستان دیدن کردند، و پس از بازدید از همه بخش‌های نوبنیاد بیمارستان شاهرضا به خانه کودک شیر و خورشید سرخ رفتند و در راستای بیمارستان تا خانه کودک هزاران تن با شور و شادمانی خیابان‌ها را گلباران کردند. هنگام ورود به خانه کودک بزرگان محلی و رییس خانه کودک و دختران دانش‌آموز هموند سازمان جوانان شیر و خورشید سرخ به پیشباز شهبانو آمدند. علیاحضرت دستواتی برای از میان برداشتن هرگونه کمبودی را با همکاری وزارت آموزش و پرورش و جمعیت بهزیستی و آموزشی فرح پهلوی دادند. پس از بازدید علیاحضرت شهبانو به میان انبوه مردمی که در برابر خانه کودک گردآمده بودند رفتند و با آنان به گفتگو پرداختند. سپس علیاحضرت به همراه ولیان نیابت تولیت آستان قدس رضوی و امیراصلان افشار رییس کل تشریفات شاهنشاهی، هوشنگ نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت، تیمسار بدره‌ای فرمانده گارد شاهنشاهی و چند تن از بزرگان محلی از فرودگان نوین مشهد بازدیدکردند. در برابر ورودی ترمینال نوین فرودگاه مشهد حاج منیری معاون وزارت جنگ و رییس هواپیمایی کشوری از علیاحضرت شهبانو پیشباز کردند. علیاحضرت پس از بازدید از فرودگاه مشهد با تنی چند از همراهان به تهران بازگشتند.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ دو فدراسیون ورزشی ناشنوایان و معلولین در سازمانی به نام « سازمان پرورشی و امور اجتماعی ناشنوایان و معلولین ایران » یکی می‌شوند. اگر گفتگوهای پیوستن ورزش نابینایان نیز پیش برود، سازمان روشندلان ورزشکار نیز به سازمان پرورشی و امور اجتماعی ناشنوایان و معلولین ایران می‌پیوندد. ریاست عالیه این سازمان نوین را والاحضرت ولیعهد ایران خواهند داشت. هم اکنون بیش از ۲۰۰۰ تن ورزشکار ناشنوا و بیش از ۳۰۰ تن ورزشکار معلول در کشور می‌باشند.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ تیمسار نادر جهانبانی دبیرکل سازمان ورزش ایران گفت برای برگزاری مسابقه‌های ورزشی بیشتر در درون کشور « انستیتو ورزش » بنیاد می‌شود، هم چنین عطا بهمنش از پیشگامان ورزش ایران، به سخنگویی سازمان ورزش برگزیده شده است.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ شرکت واحد اتوبوسرانی تهران برنامه‌های ۵ ساله خود را برای گسترش راه‌های پایتخت به آگاهی رساند: ۱- ساختمان ترمینال اتوبوسرانی شهری در میدان‌های تجریش - شهناز - ۲۴ اسفند - سپه - شوش ۲- نوسازی و بازسازی اتوبوس‌ها در کارخانه مرکزی ۳- ساختمان یک کارخانه مرکزی به پهنه ۳۲ هزار متر مربع دارای دو بخش بازسازی و انبار ۴- از ساختمان کارخانه مرکزی در ۲ سال آینده بهره‌برداری می‌شود ۵- زمان‌بندی ورود اتوبوس‌ها به هر ایستگاه در خط‌های اتوبوسرانی ۶- دایر شدن ۸ منطقه اتوبوسرانی در تهران ۷- بودجه پیش‌بینی شده برای این پروژه ۶٬۶۸۲٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال می‌باشد.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی در مصاحبه‌ای با روزنامه‌نگاران گفت رویدادهای هفته‌های گذشته بر پایداری کشور تاثیری نداشته و دولت کنترل کامل را در دست دارد. وی افزود که دولت در برابر دانشجویانی که در خارج از کشور زیر پیگرد قانونی قرارمی‌گیرند مسئولیتی ندارد.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ سازمان لوله‌کشی گاز تهران بررسی‌هایی را برای لوله‌کشی گاز ۳۰۰ هزار یکان زیستنی در شمال خیابان شاهرضا - آیزنهاور آغاز کرده است. هر ساختمان نوینی در جنوب تهران بی‌درنگ لوله‌کشی گاز می‌شود. همچنین سوخت شماری کارخانه‌ها و کوره‌های آجرپزی گاز است و به شمار این کارخانه‌ها پیوسته افزوده می‌شود. شرکت ملی گاز که هم اکنون سرگرم ساختن لوله دوم سراسر گاز ایران - شوروی می‌باشد، در برنامه دارد که با بهره‌برداری از این لوله، گاز بیشتری برای سوخت خانگی به تهران ترابر شود.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزارت آموزش و پرورش به آگاهی رساند که برای آموزش آموزگاران نیازین مدرسه‌های راهنمایی و کودکان استثنایی و مربیان کودکستان‌های کشور، ۳۰ هزار دختر و پسر دیپلمه با دادن آزمون ورودی در روز ۵ تیرماه و مصاحبه استخدام خواهند شد.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ در مصاحبه‌ای با سیروس منظور معاون امور بین‌المللی و اطلاعات و حمید رفیع‌زاده معاون سوخت و قاسم عربیان مدیر سوخت سازمان انرژی اتمی به آگاهی رسید که سازمان انرژی اتمی ایران در ۵۴ پروژه گوناگون کندوکاو اورانیوم در پنج قاره گیتی شرکت کرده است. سازمان انرژی اتمی تاکنون ۲۸۰۰۰ تُن اورانیوم برای نیروگاه‌های هسته‌ای که از سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی یا دو سال دیگر به کار خواهد افتاد، خریداری نموده است. هم چنین تاکنون در ۵۰ جای ایران اورانیوم پیدا شده است و بررسی‌هایی برای یافتن کان اصلی در دست اجراست. گفته شد که نیروگاه‌های ۵ و ۶ در نزدیکی اسپهان و نیروگاه‌های ۷ و ۸ در نزدیکی ساوه برنشانده خواهند شد. کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران با همکاری کارشناسان خارجی سرگرم نمودارسازی (طراحی) و ساخت یک راکتور ۱۰ مگاواتی برای مرکز پژوهشی انرژی اتمی در اسپهان می‌باشند. پروژه مهارکردن نیروی هسته‌ای در ایران با کمپانی آلمانی کرافت ورک یوینون [۷۷] به درخواست دولت ایران می‌باشد. مهندس نوربرت اشمیت مدیر عامل کرافت ورک یونیون می‌باشد که این کار بزرگ و پرارج را انجام می‌دهد.

۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ برای مبارزه با بیماری‌های واگیر و عفونی سرپرستان و کارشناسان بهداشت کشور در تهران گردآمدند. برنامه گسترده و همه سویه‌ای برای مبارزه با بیماری‌های واگیر چون بیماری‌های روده‌ای، عفونی، کچلی و سفلیس از سوی وزارت بهداری فراهم گردید که به شورای عالی مبارزه با بیماری‌های واگیر فرستاده شد. هموندان شورای عالی مبارزه با بیماری‌های واگیر: سناتور دکتر مرشد - سناتور دکتر مژدهی - دکتر سرداری رییس انستیتو پاستور - دکتر ناصر فخار معاون بهداشتی وزارت بهداری - دکتر مقدی - دکتر قدیم رییس دانشکده بهداشت - معاون وزارت کشاورزی - دکتر ستوده - دکتر مشایخی استاد دانشگاه و رییس موسسه حصارک - دکتر ظریفی مدیر کل آزمایشگاه‌های وزارت بهداری و معاونین درمانی و هم آهنگی درمانی وزارت بهداری. همچنین برنامه ویژه‌ای برای مبارزه با بیماری هاری پیشنهاد خواهدشد.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر ساعت ۱۰ و پانزده دقیقه بامداد در میان پرشورترین ابراز هیجان و شادمانی کارگران مجتمع صنعتی ایران ناسیونال در مشهد وارد کارخانه ایران ناسیونال از کارخانه‌های صنعتی رضا گردیدند و از سوی محمود خیامی رییس هیات مدیره و مدیر عامل کارخانه‌های صنعتی ایران ناسیونال و بزرگان کشوری و لشکری و گروهی از مدیران و رییس‌های این پردیس صنعتی پیشباز شدند. هنگام ورود شاهنشاه به پهنه کارخانه محمود خیامی فرزند یکی از کارگران دسته گل زیبایی به شاهنشاه پیشکش کرد و سرود ملی ایران نواخته شد و همه کارگران سرود شاهنشاهی را با سدای رسا خواندند. شاهنشاه آریامهر به سالن مرکزی کارخانه وارد شدند و محمود خیامی گزارشی درباره کارخانه‌ها، خانه سازی برای کارگران، برنامه‌ریزی آموزشی، و گسترش کارخانه در مشهد از ۱۰۰۰ تن کارگر به ۲۰۰۰ تن کارگر، سهیم بودن کارگران در کارخانه رضا که بهای سهم‌ها را دهساله می‌پردازند، و سهیم بودن کارگران در سود کارخانه به آگاهی اعلیحضرت رساند.

شاهنشاه آریامهر آنگاه به سالن پرس کارخانه رفتند. در این بخش پرس‌های گوناگون سنگین با دست‌های مکانیکی کار می‌کردند. در کارخانه‌های رضا رینگ‌های چرخ کامیون، مینی بوس و خودرو، و هم چنین سپر، قالپاق و اگزوز ساخته می‌شوند. سپس اعلیحضرت همایونی به بخش دیگری که در آن دو نمونه از خودروی پژوی ۳۰۵ که در آینده در ایران ساخته خواهد شد رفتند و مسیو بارات رییس هیات مدیره و مدیر عامل و ریسس کارخانه‌های پژوی فرانسه به پیشگاه همایونی شناسانده شدند. خیامی به آگاهی شاهنشاه آریامهر رساند که در کنار تولید خودروهای سواری پیکان، در تاریخ ۱۷ نوامبر ۱۹۷۷ قرارداد ساخت پژو در ایران میان کارخانه‌های پژو فرانسه و ایران ناسیونال در پاریس دستینه شد. ساختمان کارخانه پژو در بخشی از کارخانه‌های کنونی ایران ناسیونال در تهران در بنایی به پهنه ۶۳٬۰۰۰ متر مربع پیش‌بینی شده است.

آنگاه شاهنشاه برای بازدید از کارهای ساختمانی و ماکت بیمارستان چهارسد تختخوابی رضا به سوی این بیمارستان رفتند، محمود خیامی هیات اجرایی بیمارستان را به پیشگاه همایونی شناساند و گزارش داد که این بیمارستان در زمینی به پهنه ۱۰۳٬۰۰۰ متر مربع در کنار شاهراه آسیایی بنا شده است. زیر بنای ساختمان کلینیک پزشکان بیش از ۳۶٬۰۰۰ متر مربع و پهنه ساختمان آموزشگاه پرستاری وابسته بیمارستان و خوابگاه این آموزشگاه ۷٬۷۰۰ متر مربع می‌باشد.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ شبکه‌های بهداری و بهزیستی در تهران به ده شبکه افزایش یافت. بیش از ۲۰ بیمارستان در ۱۰ شبکه بهداری بیماران بیمه شده را به رایگان بدون پرداخت فرانشیز می‌پذیرند. بیمارستان بازرگانان تهران که بیش از پنجاه سال پیش ساخته شده است به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار شد و از این پس زیر دیده‌وری هیات امنا اداره می‌شود. ده شبکه بهداری و بهزیستی بدین قرارند: ۱- شبکه شمیران دربرگیرنده بیمارستان‌های هدایت و طُرفه ۲- شبکه دوم دربرگیرنده بیمارستان‌های شماره دو و کورش ۳- شبکه سوم دربرگیرنده بیمارستان‌های سرخه حصار ۴- شبکه چهارم دربرگیرنده بیمارستان‌های فیروز و کودکان به‌آور ۵- شبکه پنجم دربرگیرنده بیمارستان خزانه ۶- شبکه ششم دربرگیرنده بیمارستان‌های شماره یک و دو راه‌آهن ۷- شبکه هفتم دربرگیرنده بیمارستان‌های بوعلی و دادگستری ۸- شبکه هشتم دربرگیرنده بیمارستان‌های کرج و نتردام دو رفانیها ۹- شبکه نهم دربرگیرنده بیمارستان شاه‌آباد ۱۰- شبکه ده دربرگیرنده بیمارستان‌های سوانح ژاله و بیمارستان بازرگانان

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ مشاور و سرپرست امور فرهنگی بنیاد پهلوی سناتور دکتر شمس‌الملوک مصاحب به آگاهی همگان رسانید که زمان پذیرش کتاب برای شرکت در "مسابقه شاهنشاهی بهترین کتاب سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی" تا پایان امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی می‌باشد.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ رادیو مسکو به آگاهی رساند که همکاری‌های نوینی میان ایران و شوروی در حوزه دو رودخانه اترک و هریرود به زودی آغاز می‌شود. رادیو مسکو در جشن مرزبانان کشور شوروی، مرز صلح و دوستی دو کشور ایران و شوروی را ارج نهاد و یادآور شد که در درازای ۲ کیلومتر مرز مشترک همه ناسازگاری‌ها و ناهنجاری‌های مرزی از میان برداشته شده است و نشانه‌گذاری‌های نیازین نیز انجام یافته است. رادیو مسکو افزود ساختمان دو نیروگاه آبی در رود ارس و بهره‌گیری از برق و آب آن و هم چنین ترابری دریایی و زمینی از نمادهای پیوندهای مرزی دو کشور است، نماد دیگر لوله بسیار بزرگ گاز در مرز آستارا است که از این لوله هر سال بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب به شوروی می‌رود و قراراست که دومین لوله نیز کشیده شود و گاز بیشتری از ایران به شوروی ترابر شود و شوروی نیز به همان اندازه گاز خاوری خود را به حساب ایران به چکسلواکی، آلمان غربی، فرانسه و اتریش وامی‌سپارد. در پایان رادیو مسکو گفت که محیط جدی اقتصادی و حسن همجواری که به رهبری خردمندانه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران در مرز شوروی و ایران بوجود آمده می‌تواند نمونه و سرمشق خوبی از سیاست کارآی همزیستی مسالمت‌آمیز باشد.[۷۸]

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ آدمیرال هانری داریو فرمانده ناوگان دریایی فرانسه در اقیانوس هند با نمایندگان رسانه‌های گروهی در تهران دیدار و مصاحبه کرد. وی درباره پیوندها و همکاری‌های دو جانبه ایران و فرانسه در زمینه نیروی دریایی ابراز داشت که امیدوار است که این همکارها هر چه بیشتر گسترش یابد، هم اکنون شماری از دانشجویان و افسران نیروی دریایی شاهنشاهی در مدرسه‌های عالی نیروی دریایی فرانسه آموزش می‌بینند و این دانشجویان پس از سپری شدن این دوره برای یک سال با کشتی‌های آموزشی نیروی دریایی فرانسه مانند « ژاندارک » در سراسر آب‌های جهان آموزش می‌بینند و سپس به ایران باز می‌گردند. آدمیرال داریو با ابراز خرسندی از سپارش خرید کشتی از کشور فرانسه گفت به هر روی کشور ایران در گزینش ابزار جنگی نیازین خود و جای آموزش پرسنل نیروی دریایی آزاد است ولی وی امیدوار است که در زمینه آموزش نیز همکاری‌ها گسترش یابد. آدمیرال داریو افزود که هم اکنون ایران ۱۲ فروند کشتی جنگی به فرانسه سپارش داده است. دو کشتی در سال ۱۹۷۷ پس از گذراندن آموزش‌های نیازین افسران در پایگاه آموزشی « تولون » به ایران بازگشته‌اند و چهار کشتی نیز به زودی به ایران واسپرده می‌شوند. داریو هم چنین گفت که نیروی دریایی ایران از بزرگترین نیروهای دریایی در شاخاب پارس و اقیانوس هند است.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ حمید رفیع زاده معاون مواد اولیه و سوخت سازمان انرژی اتمی ایران درباره سوخت راکتورهای اتمی ایران گفت که برای این کار دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت تنظیم شده است و با پیمان‌هایی که با کمپانی‌های « اوردیف » و « کردیف » فرانسه بسته شده است ، بیش مایه کردن (غنی سازی) اورانیوم با همکاری این کمپانی انجام خواهد یافت و اورانیوم فنی شده در ایران به میله‌های سوخت دگرگون خواهد شد. افزون بر این در کنار نیروگاه‌های اتمی تاسیساتی ویژه امینی بنا خواهد شد که پس مانده‌های اتمی نیروگاه‌ها و یا مرکزهای صنعتی بیمارستان‌ها و در آنجا زمانی نگاهداری می‌شود تا در جایی برای همیشه گور بشود. سیروس منظور معاون امور بین المللی و اطلاعات سازمان انرژی اتمی ایران نیز گفت برای ایران پس از سال ۲۰۰۰ دشواری پس مانده‌های اتمی پیش می‌آید که در این باره با کشور اتریش در گفتگو هستیم.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ دو گروه ۶ تنی از دختران افسر سپاهی، برای بازرسی ویژه سازمان منطقه‌ای بهداری و بهزیستی فارس برگزیده شدند. این بازرسان سرزده از یکان‌ها و پروژه‌های زمان بندی شده کمیسیون شاهنشاهی بازرسی می‌کنند.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ هموندان کمیسیون‌های اطلاعات و جهانگردی و کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی از مدرسه عالی جهانگردی و اطلاعات بازدید کردند و با روش آموزش و برنامه‌های آینده این مدرسه عالی آشنا شدند.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با همکاری کارشناسان خارجی بازیابی گسترده‌ای را در سراسر ایران برای یافتن کان‌های فسفات آغاز کرده است. در کنگان، بندربوشهر در کناره شاخاب پارس به کان‌های بزرگی از سنگ فسفات به قطر ۸۰ سانتی متر تا ۶ متر برخورد کرده است. هم چنین در بهبهان نیز کان‌های سنگ فسفات دیده شده است. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ابراز امیدواری کرد که تا پیش از سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی نیازهای پردیس شیمیایی شاهپور و دیگر پردیس‌های کود شیمیایی کشور از با سنگ فسفات ایران درون کشور برآورده شود. هم اکنون ایران سنگ فسفات نیازین خود را که بیش از ۵۰۰ هزار تن است از دیگر کشورها وارد می‌کند که افزون بر هزینه هنگفت ارزی، از دیدگاه ترابری و بسته بندی نیز با دشواری‌های بسیاری روبرو است.

۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ ده شمش طلای یک کیلویی و بیش از دو هزار سکه دو و نیم پهلوی قاچاق پیدا شد. مامورین آگاهی شخصی به نام سید محمد فخر فاطمی که با یک خودروی تویوتا طلاها را به خانه حسن منتظری در خیابان نظام آباد می‌برد را دستگیر کردند. این طلاها با مارک کشور سویس بسته بندی شده بود. کارشناسان به آگاهی رساندند که سکه‌ها در ایران ضرب نشده است و از راه سویس به کویت فرستاده شده است و از آبادان به تهران آورده شده است.

۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ قانون مربوط به قرارداد فروش و خرید گاز طبیعی بین شرکت‌ ملی گاز ایران و شرکت‌های روهر گاز و گاز دوفرانس و نفت معدنی اتریش فروش گاز ایران به فرانسه، آلمان غربی، اتریش و چکسلواکی با همکاری شوروی از مجلس شورای ملی گذشت.

۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ هواپیمای شاهنشاه آریامهر که از مشهد به سوی قائن در پرواز بود به سبب بدی هوا به فرودگاه مشهد بازگشت. سفر شاهنشاه به قائن برای بازدید از ۵۵۸ دستگاه خانه ساخته شده برای مردم و روستاییان آسیب دیده پیرامون قائن بود. با این وجود شاهنشاه از بخشی از روستاها و زمین‌های کشاورزی در راستای پرواز ، بازدید هوایی فرمودند.

شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز رییس، معاونان، استادان، کادر علمی و آموزشی و اداری دانشگاه فردوسی را در کاخ ملک‌آباد پذیرفتند و به هنگام شناساندن آنان، شاهنشاه از آنان پرسش‌هایی فرمودند. پرویز آموزگار رییس دانشگاه به آگاهی همایونی رساند که تاکنون با کمک دولت ۱۰۲ کمک هزینه خانه تا ۲۰،۰۰۰ ریال در ماه پرداخت می‌شود، ۴۰ تن نیز در آپارتمان‌های دانشگاه زندگی می‌کنند . شاهنشاه پرسیدند دانشگاه چه اندیشه‌ای برای فراهم کردن خانه برای کادر خود کرده است؟ رییس دانشگاه پاسخ داد که ۸۰ آپارتمان ۹۵ تا ۱۱۵ متری برای استادان و کارمندان ساخته شده است و یا در دست ساختمان است. شاهنشاه در پایان سفر به خراسان در یک مصاحبه پیرامون این سفر و دستورهایی که در این زمینه دادند فرمودند:[۷۹]

...کسانی که به سلامتی پیشه‌وری باده نوشیدند، کسانی که در برگشت آذربایجان کوچک ترین سهمی نداشتند، کسانی که مملکت را به ۲۵ امرداد رساندند، حاضر بودند که نفت ایران را با پنجاه درصد تخفیف به خارجی بفروشند که گفتم نتیجه اش به مراتب از قرارداد گس - گلشاییان بدتر است. کسانی که در ۲۵ امرداد با توده‌ای‌ها ائتلاف کردند و همان توده‌ای‌ها در قسمت نظامیش، مدارکی به دست ما آمد که دو هفته بعد توده‌ای‌ها اینها را از میان می‌بردند. ...اگر ما وطن پرستان نتوانیم این مملکت را حفظ بکنیم این مملکت یک پارچه می‌رود به یک سمت، آنهم به سمت اینها. فقط راهی که هست، رفتن به سمت توده‌ای‌هاست....ممکن است یک ایرانی قبول بکند مملکتش که می‌تواند به تمدن بزرگ برسد، احیانا یک مملکت یا تقسیم شده یا از بین رفته یا عقب افتاده خاک بر سر باشد. چطور ممکن است؟ اینست که من می‌گویم رسانه‌های اجتماعی وظیفه خیلی بزرگی دارند ، وظیفه خطیری دارند، و در واقع وظیفه ملی میهنی دارند.... در عین حال هم هر چیزی که ممکن است مملکت را به خطر بیاندازد ، اینهم وظیفه‌اشان است که گوشزد بکنند...شنیده‌ام که بعضی ایرانی‌ها ترس برشان داشته، خودشان با هر چه دارند، از این مملکت می‌روند. معلوم نیست برای چه می‌ترسند، اولا چه لطفی دارد که اگر در یک جای دیگر زندگی بکنند، خوب هم زندگی بکنند اما یک ایرانی آواره‌ای باشند، چه لطفی دارد؟

شاهنشاه آریامهر در ساعت ۱۶ و سی دقیقه از کاخ ملک آباد به فرودگاه نوین مشهد رفتند و پس از بازدید از فرودگاه که تا دو ماه دیگر بهره‌برداری از آن آغاز می‌شود به همراه هویدا وزیردربار شاهنشاهی، نصر اصفهانی وزیر کشور، تیمساز هاشمی‌نژاد رییس سرای نظامی و ژنرال آجودان شاهنشاه آریامهر و سرلشکر نشاط فرمانده گارد جاویدان، بختیار قائم مقام رییس کل تشریفات شاهنشاهی به تهران بازگشتند.

۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نشست هیات اجرایی بنیاد اشرف پهلوی در کاخ سعدآباد برگزار شد. در این نشست برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی برای گروه‌های سنی ۱۲ تا ۲۴ سال که بیش از ۲۵٪ جمعیت کشور می‌باشند و آینده‌سازان ایران هستند بررسی شد. در این نشست که جمشید آموزگار نخست وزیر از باشندگان بود، پروژه دبیرستان شبانه‌روزی رامسر وابسته به بنیاد اشرف پهلوی بررسی شد و قرار بر این شد که برنامه‌ریزی و به انجام رساندن این پروژه هر چه زودتر آغاز شود تا در سال تحصیلی ۲۵۳۸ دانش‌آموزان بتوانند نامنویسی کنند.

۱۰ خرداد ۲۵۳۷ روح‌الله خمینی در آستانه روز ننگین ۱۵خرداد ۱۳۴۲ پیامی برای کنفدراسیونی‌ها فرستاد و گفت: این چه وضعی است که در ایران است؟ این چه آزادی است که اعطا فرمودند؟ مگر آزادی اعطا شدنی است؟ خود این کلمه جرم است، کلمه اینکه آزادی را اعطا کردیم جرم است. آزادی مال مردم است، قانون آزادی داده، خدا به مردم آزادی داد، اسلام آزادی داده، اعطا کردیم چه غلطی است؟ به تو چه که اعطا بکنی؟ تو اصلا چکاره هستی؟ این آقای دروازه تمدن بزرگ...

۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ در نشست فوق‌العاده شورای هم‌آهنگی جناح سازنده، هوشنگ انصاری رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از سمت خود هم‌آهنگ کننده جناح سازنده حزب رستاخیز کناره گیری کرد. انصاری که با جمشید آموزگار از آغاز سال در سفرهایی که به گوشه و کنار ایران کردند، کوشش کردند مردم را برانگیزاندند تا از دولت انتقاد کنند و آن را به نام آزادی بیان و دمکراسی به مردم نادان و ناآگاه ایران فروختند. نمایندگان دولت، مردم را علیه دولت بسیج کردند. به دنبال کناره‌گیری هوشنگ انصاری، عبدالمجید مجیدی هم‌آهنگ کننده جناح پیشرو نیز کناره‌گیری کرد.

۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ دختران دانشجوی خوابگاه امیرآباد شمالی با دادن شعارهای ضدملی و ضدایرانی از خوابگاه بیرون آمدند و تا ساعت ۳ بامداد در پهنه جلوی خوابگاه به شعاردادن و عربده کشی پرداختند. مامورین انتظامی و گارد کوشش کردند که دانشجویان را پراکنده سازند. دراین میان دانشجویان پسر که در دیگر خوابگاه‌ها بودند نیز به دختران پیوستند و با سنگ و چوب به ماموران یورش بردند. ماموران توانستند دانشجویان را پراکنده سازند و به خوابگاه‌ها بازگردانند ولی دوباره دانشجویان با دادن شعار از خوابگاه‌ها بیرون ریختند و به سوی ماموران سنگ پرتاب کردند. ماموران این بار ترافیک را بازایستاندند و خیابان امیرآباد را که از سنگ و کلوخ و چوب پوشیده شده بود پاک کردند. دوباره دانشجویان از خوابگاه بیرون ریختند و این بار جلوی خودروها را می‌گرفتند و به کشور و دولت دشنام می‌دادند. دانشجویان به خودروهایی که در خیابان امیرآباد پارک شده بود نیز یورش بردند و شیشه‌های آنها را شکستند و با پرتاب شیشه‌های نوشابه به سوی ماموران آنان را زخمی و آسیب‌های مالی نیز به بارآوردند. در این شب خوابگاه‌های دانشجویان دانشگاه تهران در امیرآباد به ویرانه‌ای دگرگون شد. دستاورد وحشیگری این دانشجویان که همه رایگان در دانشگاه درس می‌خواندند، دانشجویانی که اگر زاده شهرستان می‌بودند ۷۰۰ تومان و اگر از تهران ۳۵۰ تومان ماهانه به حسابشان در بانک ملی ایران ریخته می‌شد و پول توجیبی می‌گرفتند، ویرانگری و از بین بردن کتابخانه و میز و سندلی و تختخواب و دیگر وسایل رفاهی بود که خود آنها از آن بهره‌برداری می‌نمودند. این دانشجویان که هر یک وابسته به گروهی یا گروهکی چپ و یا راست بودند نشان دادند که چگونه وسایل رفاه و آسایش دانشجویان را که از پول مردم ایران فراهم شده بود تباه ساختند و سرانجام کشور ایران و ایرانیان را به نابودی کشاندند.


دنباله دارد برنامه عمرانی ششم/ سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی خرداد ماه تا امرداد ماه

بن‌مایه‌ها

  1. برنامه عمرانی ششم ۲۵۳۷ - ۲۵۴۱ شاهنشاهی
  2. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در فرارسیدن نوروز باستانی به ملت ایران ۱ فروردین ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  3. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آیین سلام نوروزی در کاخ گلستان ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  4. جشن سدمین سالگرد زادروز اعلیحضرت رضا شاه بزرگ ۲۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی
  5. زیمبابوه کنونی
  6. Popular Front For The Liberation of Palestine - PFLP
  7. بیانیه عبدالمجید مجیدی هماهنگ کننده جناح پیشرو حزب رستاخیز ملت ایران علیه آشوب‌های ضدملی ۱۴ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  8. کتاب‌های درسی بیشتر نارسا و گنگ بودند و ردپایی از تاریخ معاصر ایران در کتاب‌های تاریخ دیده نمی‌شد. دانش آموزان از اینکه دوبار ایران در جنگ جهانی اول برای شش سال و در جنگ جهانی دوم برای چهار سال اشغال بوده است آگاهی ندارد. دانش آموزان هیچگونه آموزش سیاسی و اجتماعی نمی‌دیدند. اگر پایه‌های آگاهی‌های سیاسی اجتماعی در دبستان‌ها و دبیرستان‌ها گزارده می‌شد در زمان آشوب کشور ملت ایران پروانه نمی‌دادند که گروهی سرسپرده بیگانه کشور را به آتش و خون بکشد و کشوری ثروتمند و قدرتمند را به استعمارگران پیشکش کند
  9. قانون تشکیل نیروی پایداری
  10. سخنرانی محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به مناسبت سالروز دهمین سال انقلاب شاه و مردم ۳ بهمن ۱۳۵۱ درباره ملی کردن نفت ایران و از میان برداشتن قرارداد با کنسرسیوم نفت
  11. قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست
  12. United Nations Environmental Program - UNEP - Nairobi
  13. جایزه بین‌المللی محیط زیست پهلوی ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸
  14. جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور
  15. قانون بنياد شاهنشاهی فرهنگستان‌های ايران
  16. Sir Anthony Derrick Parsons, British Ambassador to Iran at the time of the Iranian Revolution
  17. Walter Scheel, President Bundes Republik Deutschland
  18. دیدار رسمی والتر شل پرزیدنت آلمان غربی و بانو از ایران ۴-۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  19. لژیون خدمتگزاران بشر
  20. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام کاخ نیاوران به والتر شل پرزیدنت آلمان غربی ۲ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  21. مصاحبه خبرنگاران آلمانی با اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر کاخ نیاوران ۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  22. Léopold Sédar Senghor, President Senegal
  23. دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران ۱۳۵۰ خورشیدی تا ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  24. Lucein George, Interview of Ayatollah Khumayni, with the Correspondent of Le monde, 1978, Publisher: Liberation Movement of Iran
  25. مصاحبه لوسین ژرژ خبرنگار روزنامه لوموند با روح‌الله خمینی در نجف ۴ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  26. سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی
  27. سخنان شاهنشاه در باریابی هیات مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی ۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷
  28. سخنان هوشنگ انصاری هماهنگ کننده جناح سازنده حزب رستاخیز در گفت و شنود با مردم اسپهان ۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  29. People's Democratic Party of Afghanistan - PDPA
  30. بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از جنوب کشور بندرعباس شیراز کیش و بوشهر ۱۶-۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  31. بزرگراه انوشیروان دادگر سالیان دراز پس از آشوب ۲۵۳۷ شاهنشاهی ساخته شد و بزرگراه امام علی نام دارد
  32. بزرگراه رضا شاه کبیر سالیان دراز پس از آشوب به نام اتوبان رسالت ساخته شد.
  33. خیابان آریامهر پس از فتنه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به خیابان حسین فاطمی دگرگون شد
  34. خیابان تخت طاووس به خیابان مرتضی مطهری از سرکردگان روز ننگین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و از یاران خمینی دگرگون شد
  35. بزرگراه شاهنشاهی پس از فتنه اسلامی به نام سید حسن مدرس از دشمنان مشروطه دگرگون شد
  36. بزرگراه داریوش بیست سال پس از این تاریخ ساخته شد و به یادگار امام نامیده شد.
  37. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در روز کارگر ۱۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  38. قانون کار
  39. Preludes for solo Piano, by Sergei Rachmaninoff Russian Composer
  40. Carmina Burana
  41. Carmina Burana, by Carl Orff, German Composer
  42. جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور
  43. بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از جنوب کشور بندرعباس شیراز کیش و بوشهر ۱۶-۱۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  44. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر پس از بازگشت از بازدیدهای جنوب کشور ۱۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  45. این سازمان‌های حقوق بشری با برقراری جمهوری اسلامی و آغاز تیرباران‌ها میهن پرستان بستند و رفتند و تا به امروز از این سازمان‌ها دیگر خبری نیست. با وجود اینکه بر پایه آمار شمار اعدام شدگان، ایران در مقام نخست قراردارد.
  46. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با نمایندگان رسانه‌های گروهی ۲۳ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  47. سفر اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به بلغارستان و مجارستان ۲۶ اردیبهشت ماه - ۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  48. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام کاخ بویانا صوفیه ۲۶ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  49. مشاورین نوشتن کتاب‌های درسی خانم پارسا وزیر آموزش و پرورش: آیت الله بهشتی - آیت الله باهنر و آیت الله مطهری بودند
  50. Pal losonczi, Chairman of Presidential Council of the Hungarian People's Republic
  51. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پاسخ به سخنان رییس شورای جمهوری مردم مجارستان - بوداپست ۲۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  52. Lorand Eötvös University
  53. سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر پس از دریافت دکترای افتخاری حقوق دانشگاه بوداپست ۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  54. سخنان علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی پس از دریافت دکترای فلسفه از دانشگاه بوداپست ۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  55. پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به نخستین شورای مرکزی حزب رستاخیز ملت ایران ۳۰ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  56. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به دهمین کنفرانس ملی کار ۳۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  57. قوانین و قراردادهای بین‌المللی مصوب مجلس شورای ملی
  58. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با رسانه‌های گروهی مجارستان ۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  59. سوءقصد به جان شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی دانشگاه تهران ۱۵ بهمن ۱۳۲۷
  60. سوءقصد به جان شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی کاخ مرمر ۲۱ فروردین ۱۳۴۴
  61. گارد جاویدان شاهنشاهی
  62. جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور
  63. قانون تشکیل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
  64. کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی
  65. بیمه‌های اجتماعی
  66. جنبش ملی نیکوکاران و مردم کشور
  67. قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع
  68. Moabit Gefängnis
  69. Till Meyer
  70. Peter Lorenz, Vorsitzender der Christiche Demokratische Union von Berlin
  71. سفر رسمی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به آلمان فدرال ۱۴-۶ خرداد ماه ۱۳۴۶
  72. Benno Ohnesorg
  73. Karl Heinz Kurras
  74. Ministerium fur Staatssicherhiet - Stasi
  75. سفر رسمی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به آلمان غربی خرداد ۱۳۴۶
  76. بازدید اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو از برنامه‌های عمرانی استان خراسان ۱۱-۷ خرداد ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  77. Kraftwerk Union
  78. قانون مربوط به قرارداد فروش و خرید گاز طبیعی بین شرکت‌ ملی گاز ایران و شرکت‌های روهر گاز و گاز دوفرانس و نفت معدنی اتریش
  79. مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر با نمایندگان رسانه‌ها در بازگشت از خراسان ۱۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی