برنامه عمرانی ششم/ سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی خرداد ماه تا امرداد ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بازایستادن برنامه‌های عمرانی کشور و بازگشت به دوران پیش از مشروطه و اسلام حکومتی درگاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی
باریابی مشاور دولت پاکستان به پیشگاه شاهنشاه
ایران ایر ۵ فروند بویینگ خریداری می‌کند
CourtMinistryAnnouncement.jpg
StampsZakaryaRazi2537.jpg
شاهنشاه آریامهر و مورارجی دسای نخست‌وزیر هند در کاخ نیاوران
مورارجی دسای و بانو در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
باریابی ۱۰ تن از نمایندگان مجلس عوام انگیس به پیشگاه شاهنشاه
شهبانو مهدکودک دانشگاه تهران را می‌گشایند
سمینار برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی

برنامه عمرانی ششم خرداد تا امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ هواپیمایی ملی ایران (هما) قرارداد خرید پنج فروند هواپیمای ۷۴۷ بویینگ سوپرجت را با کارخانه بویینگ دستینه کرد. این پنج فروند هواپیما از ماه ژوئن ۱۹۷۹ برابر با خرداد ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی تا اسفند ماه ۲۵۴۰ شاهنشاهی به هواپیمایی ملی ایران واسپرده خواهد شد.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شهرداری تهران علیه حاج فروتن که درخت‌های باغ خود را بریده بود اعلام جرم کرد. دادیار شعبه ۴ حاج فروتن را به دادسرا فراخواند. دادیار برای حاج فروتن به گناه بریدن درختان ۵۰٬۰۰۰ تومان قرار صادر کرد.

۱۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شماری از دانشجویان دانشسرای فنی بابل که با رُخَک چهره خود را پوشانده بودند دانشسرا را به آتش کشیدند و سپس به سلف سرویس یورش بردند و پس از شکستن و خرد کردن شیشه‌های سلف سرویس از پهنه دانشسرا فرارکردند.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ مصطفی گوکال مشاور دولت پاکستان در امور بنادر و کشتیرانی و توسعه تجارت به پیشگاه شاهنشاه آریامهر در کاخ نیاوران بار یافت.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که بانک ساختمان ۱۶۰ پروژه شهرک و آپارتمان سازی را پذیرفته است و برای ۶۰ پروژه تولید سازه‌های ساختمانی ۶٫۵ میلیارد ریال وام صنعتی را به گردن گرفته است. تنها در یک مورد بانک ساختمان مدیریت اجرایی پروژه شهرک سازی را در جنوب تهران پذیرفته است.

۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ به دنبال خرابکاری‌های دانشجویان در خوابگاه دانشگاه تهران امیرآباد بسته شد. دانشجویان به پشت بام خوابگاه رفتند و با پرتاب آجر و آهن پاره به ماموران بخشی دیگر از خوابگاه را ویران کردند. زخمی شدگان به بیمارستان داریوش برده شدند.

۱۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ نواب صفا نماینده اسپهان در مجلس شورای ملی در نشست شورای هماهنگی استان اسپهان که در تالار شیر و خورشید سرخ برگزار شد گفت قاجارها بزرگترین خیانت را به آثار تاریخی اسپهان کردند، از جمله هزار جریب که بزرگترین پارک دنیا بود را از بین بردند.

۱۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان پل حافظ - نادری با کندن بخش‌هایی از خیابان حافظ از خیابان فرانسه تا پایین تر از چهارراه یوسف آباد آغاز شد. ساختمان این پل نزدیک به یک و بیست روز پیش بینی شده است. این پل در امرداد ماه گشوده خواهد شد. به آگاهی رسید که پل سیدخندان نیز بزودی گشایش می‌یابد. کارشناسان باور دارند که پل سیدخندان شرق و غرب تهران را از راه بزرگراه ۴۵ متری داریوش و جاده کورش کبیر (جاده قدیم شمیران) با بزرگراه‌های دیگر فراهم خواهد ساخت.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ مورار جی دسای نخست وزیر هند در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی بار یافت.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزارت امور خارجه به آگاهی رساند که به فرمان همایونی تیمسار ارتشبد نعمت اله نصیری به سفارت ایران در پاکستان برگزیده شد. تیمسار نصیری زاده سمنان و فارغ التحصیل دانشکده افسری است. تیمسار نصیری سمت‌های فرماندهی گروهان دانشکده افسری، معاونت دانشکده تکمیلی فرماندهی گردان هنگ ۱۸ ، فرماندهی هنگ ۱ لشکر گارد شاهنشاهی، فرماندهی گارد مستقل شاهنشاهی، معاونت ژنرال آجودانی شاهنشاه آریامهر ، ریاست شهربانی کشور ، معاون نخست وزیر و رییس سازمان اطلاعات و امنیت کشور را داشته است.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ با اندوه بسیار به آگاهی رسید که خانم فریده امامی همسر حسنعلی منصور نخست‌وزیر پیشین ایران چشم از جهان فروبست. حسنعلی منصور به دست فداییان اسلام در برابر مجلس شورای ملی ترور شد.

۱۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ با آنکه میان مردم پراکنده کرده بودند که روز ۱۵ خرداد تظاهراتی بر پا خواهد شد و مغازه‌ها خواهند بست، تهران و دیگر شهرها آرام بودند. چندین هزار دانشجویی ایرانی در امریکا که همگی رخک (نقاب) سرخ رنگ به چهره داشتند در برابر کاخ سفید واشنگتن علیه ایران دست به تظاهرات زدند و شعارهای ضد ایران و ایرانی را عربده کشیدند.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ ده تن از نمایندگان مجلس عوام انگلیس به همراه عبداله ریاضی رییس مجلس شورای ملی و سفیر انگلستان در دربار شاهنشاهی در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ریاست عالیه دانشگاه تهران مهد کودک دانشگاه تهران را گشودند. این مهد کودک در امیرآباد شمالی در برابر خوابگاه دانشجویان ساخته شده است. دکتر شیخ الاسلام زاده وزیر بهداری و بهزیستی، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان، هوشنگ نهاوندی استاد و رییس هیات امنای دانشگاه تهران، قاسم معتمدی رییس دانشگاه تهران و تنی چند از استادان و بزرگان کشور از شهبانو به هنگام ورود به مهد کودک پیشباز کردند. پس از خوش آمدگویی رییس دانشگاه تهران، مدیرکل امور ساختمان‌ها و تاسیسات دانشگاه نیز گزارش فنی رسایی درباره مهد کودک به آگاهی رسانید. مهد کودک دانشگاه تهران برای نگاهداری فرزندان زنان کارمند آماده شده است و از همکاری سازمان زنان ایران برخوردار است. بر پایه گزارشی که از سوی مهناز افخمی به آگاهی شهبانو رسید تاکنون ۸۸ مهد کودک دولتی در تهران و ۴۷ مهد کودک در دیگر استان‌ها بنیاد شده است که در آن از ۱۱۹۵ کودک نگاهداری می‌شود. افزون بر این ۳۵ مهد کودک دیگر در تهران و ۴۳ مهد کودک در شهرستان‌ها بزودی گشوده خواهند شد که ۲۸۸۹ کودک را نگاهداری خواهند کرد.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پی به انجام رساندن اوامر شاهنشاه آریامهر پارک زیبای بقعه شیخ شهاب الدین اهری از سوی استاندار آذربایجان شرقی تیمسار ارتشبد شفقت و با بودن ابوالفضل بزازی شهردار اهر و سرپرستان سازمان‌های دولتی گشایش یافت. پهنه پارک شیخ شهاب الدین اهری ۹۵۰۰ متر مربع می‌باشد که بهترین گردشگاه مردم اهر و روستاهای پیرامون می‌باشد.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ برنامه چهارمین جشنواره توس در شهرهای مشهد، توس، نیشابور که از ۱۹ - ۱۵ تیر ماه برگزار می‌شود به آگاهی همگان رسید.

۱۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ سمینار دو روزه برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست در استان‌های کشور در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برگزار شد. پس از بررسی سیاست‌های اجرایی در بازتوان نمودن خانواده‌های بی سرپرست و چگونگی پیوند انجمن‌های ملی و اصناف و شهرداری‌ها با یکان‌های حمایت از خانواده‌های بی سرپرست سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی، مشارکت در بیش از ۲۰۰ شهر و بخش کشور را فراهم ساخت و با نوشتن قطعنامه‌ای همکاری استانداران و فرمانداران و بخشداران، نیکوکاران انجمن‌های شهر، شهرداری‌ها، اصناف و عوامل اجرایی برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست، زمینه سپردن کار حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست مردم را آماده ساخت.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ گروه بررسی مسایل ایران در پرتو انقلاب شاه و ملت به پیشگاه شاهنشاه آریامهر بار یافتند. در این باریابی دکتر هوشنگ نهاوندی گزارش گروه را خواند و به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه در پاسخ گزارش نهاوندی فرمودند:[۱]

...من تعجب می‌کنم که چرا در داخله مملکت ما یک چنین گروه مهم اندیشمند و روشنفکر چون در راه مثبت و مملکت قدم بر می‌دارد در اطراف آن هیچ وقت حرفی زده نمی‌شود. اما اگر پنج نفر منحرف که پایه علمی آنها به مراتب از شما هم کمتر هست دو کلمه بر ضد مملکتشان صحبت بکنند اینها معروفیت پیدا می‌کنند، شاید طبیعت بشر این طور باشد و شاید در سایر نقاط دنیا هم همینطور باشد. ولی این عادت خوبی نیست به خصوص برای مملکت ما در این دوره سازندگی، در این دوره تهیه ورود به جرگه ممالک بزرگ و مترقی. ... پیشرفت‌های ما آنقدر بوده است که در حدود یک سال و نیم پیش یا قدری بیشتر دادن آزادی‌های بیشتر و امکانات بیشتر از هر لحاظ به مردم ایران را شروع کردیم. البته عده‌ای می‌گویند که اینها باعث هیاهو شده، باعث وقفه کارها شده، باعث حمله به بانک شده و باعث تمام این جریاناتی که این چند وقت اخیر شما شاهد آن هستید ... منتها روزهای اول، یکی دو سال اول هیاهویی هست که باید این هیاهوها را میهن پرستان هم تحمل بکنند و هم در موقعش جوابش را بدهند...

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ تیمسار سپهبد ناصر مقدم به سمت معاون نخست وزیر و رییس سازمان اطلاعات و امنیت کشور برگریده شد. جمشید آموزگار و تیمسار سپهبد ناصر مقدم در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیر مسکن و شهرسازی به همراه مدیر عامل بانک رهنی ایران در نشست هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسکن کارکنان دولت استان گیلان که در رشت برگزار شد به آگاهی رساند که برای هموندان شرکت‌های تعاونی مسکن کارکنان دولت در زمینی به پهنه ۲۹۲ هکتار در "لاکان" رشت خانه سازی خواهد شد و کارهای ساختمانی ۳۰۰۰ خانه و آپارتمان در فاز نخست در زمینی به پهنه ۷۶ هکتار پس از بررسی و آماده سازی نقشه‌های نیازین آغاز خواهد شد. هم چنین در بازدید فیروز توفیق وزیر مسکن و شهرسازی و مهندس اهری مدیر عامل بانک رهنی ایران از استان گیلان به آگاهی رسید که ۴۲۰ یکان مسکونی در خیابان نامجوی رشت ساخته خواهد شد و ۶۳۰ یکان دیگر با هزینه دو میلیارد ریال در خیابان سعدی رشت در دست ساختمان است که تا چندی دیگر از آنها بهره برداری خواهد شد.

پرواز ایرباس هما به شهرستان‌ها
هیات مدیره جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی در پیشگاه شهبانو
لنگرگاه نوین بندر شاهپور
وزیر راه و ترابری در بندر شاهپور
GeneralNasiriAmbassador2537.jpg

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ نشست کمیته برگزاری دومین سال جهانی کودک در پیشگاه علیاحضرت شهبانو در کاخ نیاوران برگزار شد. در این نشست علیاحضرت شهبانو فرمودند که به امر شاهنشاه آریامهر از بودجه صرفه‌جویی شده امسال نیروهای مسلح شاهنشاهی ۵۰۰ میلیون ریال برای اجرای برنامه رفاه کودک در ایران ویژه شده است. آنگاه شهبانو فرمودند که درونمایه اعلامیه جهانی حقوق کودک بهترین روش برای انجام کارها در سطح ملی است، ایران نخستین کشوری است که با برگزاری کمیته ملی به فراخوان سازمان ملل متحد برای برپا ساختن سال جهانی کودک آری گفته است.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس بانک مرکزی ایران گفت که با خوشوقتی بسیار به آگاهی می‌رساند که عملکرد قیمت‌ها در دو ماه نخست سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی امید بخش بوده است زیرا که در درازای این دو ماه نه تنها قیمت‌ها بالا نرفته‌اند بلکه با کاهش نیز همراه بوده‌اند، آن چنان که شاخص تعدیل شده بهای کالاها و خدمات مصرقی نیم درصد پایین تر از اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی قرار گرفته و نرخ سالانه آن از ۱۱٫۶٪ بالاتر نرفته است. سیاست‌های مناسب اقتصادی دولت در راه کنترل هزینه‌های خود و اجرای برنامه ساختمان خانه و آپارتمان و همکاری کارآی فرد فرد ملت ایران سبب کاهش تورم و قیمت‌ها شده است.

۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ دانشگاه صنعتی آریامهر تهران بر پایه برنامه‌ای سازمان یافته است که در اسپهان به برنامه آموزشی و پژوهشی گسترده و ویژه خود خواهد پرداخت. پاره‌ای از استادان دانشگاه صنعتی آریامهر تهران اکنون که این پروژه به اجرا درآمده است و دوره نوین آموزشی آن آغاز می‌شود، از رفتن به اسپهان سر باز زده‌اند. روزنامه‌ها نوشتند زمانی که کارمندان وزارتخانه‌های گوناگون در اجرای سیاست عدم تمرکز و گسترش برنامه‌های آینده ساز ایران از پذیرش ماموریت در سراسر ایران درنگ نمی‌کنند و از کناره شاخاب پارس تا نهرهای دور دست شرق و غرب ایران را یک پارچه می‌نگرند شگفت آور است که برگزیدگان تحصیلکرده با وجود تعهد اخلاقی و تاریخی به ملت ایران از ادامه کار دانشگاهی در شهر دیگری خودداری می‌کنند.

۱۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ لایحه تشکیلات نوین وزارت آموزش و پرورش و عدم تمرکز وظایف آن به مجلس شورای ملی برده شد. بر پایه این لایحه در هر استان سازمانی به نام سازمان آموزش و پرورش استان مرکب از منطقه‌های آموزشی و یکان‌های ستادی تشکیل می‌شود.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ نخستین جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی در پیشگاه والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی و به ریاست عالیه والاحضرت این جشنواره در تالار رودکی گشایش یافت. در این روز هم‌چنین والاگهر شهرآزاد هموند هیات مدیره جشنواره جهانی فیلم‌های موسیقی، منیر وکیلی خواننده اپرا و دبیر جشنواره به همراه دو تن از موسیقیدانان گیتی را که برای هنبازی در این جشنواره به تهران آمده‌اند به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتند. این جشنواره از ۱۹ تا ۲۶ خرداد ماه برگزار می‌شود.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد از سال ۱۳۴۵ که نخستین خودروی "پیکان" دستآورد قرارداد میان شرکت سهامی کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال و کرایس انگلستان (روتس) به بازار آمد، صنعت خودروسازی ایران پیشرفت‌های چشمگیری کرده است. در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ دستگاه پیکان از کارخانه‌های ایران ناسیونال بیرون آمده و در برنامه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی ۱۲۵٫۰۰۰ دستگاه خودرو پیش بینی شده است. ایران ناسیونال در کنار تولید خودروی پیکان، با همکاری کارخانه دایملر بنز آلمان اتوبوس و کامیون‌های سبک می‌سازد. این کارگاه‌های مونتاژ بزرگترین کارگاه ایی است که در بیرون آلمان غربی بنیان نهاده شده است.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به دنبال برقراری پرواز هواپیماهای ایرباس "هما" به تبریز، پروازهای مستقیم ایرباس "هما" به رضاییه، تبریز و مشهد به راه افتاد. تیمسار سپهبد علی محمد خادمی رییس هیات مدیره و مدیرعامل هواپیمایی ملی ایران گفت: پیشرفت‌های اخیر ایران باعث غبطه و حسد بسیاری از کشورهای جهان گردیده و این حسودان از عامل اصلی این پیشرفت‌ها که ایمان به همدلی و تعاون در راه سازندگی ایران تحت رهنمودهای رهبر خردمند ایران است غافل مانده‌اند. چه خوب است به جای آنکه خراب کنیم سازنده باشیم و به جای آنکه به مفهوم ویرانگری فکر کنیم همه ما فعل ساختن را صرف کنیم، یعنی بسازم، بسازی، بسازد، بسازیم، بسازید، بسازند.

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ با سرمایه‌ای برابر با ۱٬۴۴۱٬۷۰۰٬۰۰۰ ریال (یک میلیارد و چهارسد و چهل و یک میلیون و هفتصد هزار ریال) پانزده یکان تولیدی و صنعتی در آذربایجان شرقی به راه می‌افتند: یکان تولید پرده توری به گنجایش ۵۰۰٬۰۰۰ متر مربع و با سرمایه ۲۸۵ میلیون ریال در تبریز، یکان تولید پرده کرکره به گنجایش ۹۰٬۰۰۰ متر مربع در تبریز با سرمایه ۱۴ میلیون ریال، سه کارخانه قند حبه اتوماتیک به گنجایش ۷۵۰۰ تن در تبریز و بناب و با سرمایه ۸۵ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال، دو کارخانه قند کلوخ به گنجایش ۸۱۰۰ تن و با سرمایه ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در بناب و بستان آباد، یکان دوخت لباس به گنجایش ۲۱٬۰۰۰ دست لباس مردانه، زنانه و بچگانه با سرمایه ۲۱۶ میلیون ریال در تبریز، یکان تولید آهک هیدراته و پاکتی به گنجایش ۷۰ تا ۱۵۰ تن با سرمایه ۵۵۰ میلیون و پانصد هزار ریال در صوفیان. یکان آردسازی به گنجایش ۹۰۰ تن با سرمایه ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در تسوج ، واحد تولید ابزار کشاورزی به گنجایش ۱٬۶۲۰٬۰۰۰ بیل و کلنگ و ارابه دستی با سرمایه ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در تبریز ، یکان بیسکویت سازی به گنجایش ۱۵۰۰ تن با سرمایه ۶۲ میلیون ریال در تبریز و یکان ریسندگی پشم خامه قالی به گنجایش ۵۰۰ تن با سرمایه ۱۱۳ میلیون ریال در بناب.

۲۰ خرداد ۲۵۳۷ انجمن دیابتی ایران به آگاهی رساند که هفته آینده کودکان و دانش‌آموزان دیابتی برای آموزش و درمان در « دهکده دیابتی‌ها در مشکین آباد کرج » به رایگان پذیرفته خواهند شد. این کودکان در درازای ده هفته شبانه روزی آموزش تزریق انسولین، آزمایش ادرار و کنترل قند خون خواهند دید. در این دهکده کتابخانه، زمین‌های ورزشی، استخر شنا، سالن سینما وجود دارد.

دیدار رسمی امیر بحرین از ایران ۲۳-۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی

شاهنشاه و امیر بحرین در میدان شهیاد
شاهنشاه و شهبانو و امیربحرین در میهمانی کاخ نیاوران
شاهنشاه آریامهر و امیربحرین

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ به فراخوان شاهنشاه آریامهر امیر بحرین برای یک دیدار چهار روزه وارد تهران شد.[۲] این سومین دیدار امیر بحرین از ایران است. شاهنشاه آریامهر در فرودگاه مهرآباد از میهمان گرامی والاحضرت شیخ بن سلمان آل خلیفه امیر دولت بحرین پیشباز رسمی کردند. پس از انجام آیین رسمی پیشباز شاهنشاه آریامهر و امیر بحرین با کالسکه سلطنتی رهسپار میدان شهیاد شدند.[۳] در میدان شهیاد شهردار پایتخت پیشکش‌های مردم و کلید طلایی شهر تهران را به والاحضرت امیر بحرین داد. آنگاه شاهنشاه آریامهر و امیر بحرین با هلی‌کوپتر به سوی کاخ گلستان پرواز کردند. ۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ از سوی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر میهمانی شامی به سرفرازی ورود میهمان گرامی در کاخ نیاوران داده شد. شاهنشاه در سر میز شام بیاناتی فرمودند.[۴] امیر بحرین نیز در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر سخنانی پر از مهر به اعلیحضرت و مردم ایران و کشور ایران ایراد کرد و پیشنهاد شاهنشاه را در امنیت شاخاب پارس ستود.[۵]

۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیر راه و ترابری ده لنگرگاه نوینی که در چارچوب پروژه بزرگ گسترش بندر شاهپور از سوی " دومه - هدیش - هامون " ساخته شده است را گشود. با این کار گنجایش بندر شاهپور دو برابر شد و بندر شاهپور در رده پهناورترین بندر ایران و یکی از بزرگترین و مدرنترین بندرهای جهان گردید.

۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ علی ناصر محمد نخست وزیر یمن جنوبی در عدن برای سیزدهمین سالگرد شورش « ظفار » ایالت جنوبی عمان گفت که در پشتیبانی کشور وی از شورشیان به رهبری جبهه مارکسیستی خلق برای آزادی عمان (ظفار) کوتاهی نشده است. جبهه خلق برای آزادی عمان که تا پیش از شکست خوردن در سال ۱۹۷۵ کنترل بیشتر منطقه ظفار را در دست داشت نیز در بیانیه‌ای به سبب سیزدهمین سالگرد شورش در ظفار و یورش کمونیست‌ها به آگاهی رساند که نبردش را با وجود شکست‌ها پیش خواهد برد. شورشیان تروریست و دست چپی ظفار که از سوی رژیم مارکسیست یمن جنوبی پشتیبانی می‌شوند در سال ۱۹۷۵ از ارتش سلطان قابوس فرمانروای عمان که از پشتیبانی نیروهای ارتش ایران برخوردار بود شکست خوردند. نخست وزیر یمن جنوبی در سخنرانی خود افزود که بودن ایرانیان در عمان تهدیدی برای آنهاست. چین که چندین سال یکی از پشتیبانان اصلی شورشیان ظفار بود، ماه گذشته حکومت سلطان قابوس را به رسمیت شناخت.

۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که از مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی همه کارمندان دولت در تهران می‌توانند از سرویس رفت و آمد رایگان بهره‌مند شوند. بیش از ۷۰۰ اتوبوس افزون بر اتوبوس‌های کنونی اداره‌ها و سازمان‌های دولتی ویژه جا به جا کردن کارمندان می‌شود. با آغاز کار سازمان حمل و نقل کارمندان دولت، این گروه خواهند توانست خودروهای خود را کنار گذاشته و برای رفت و آمد به رایگان سوار اتوبوس‌های این سازمان شوند.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ در بزرگترین " قرارداد قرن" عربستان سعودی ۲۴ میلیارد دلار اسلحه، تانک، هلیکوپتر و یک شبکه بزرگ رادار از فرانسه خریداری می‌کند. این معامله دستاورد دیدار ملک خالد پادشاه عربستان با ژیسکار دستن در ماه گذشته ماه مه در فرانسه بود.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان مرکز کنترل شبکه مترو در خیابان شاهرضا چهارراه کالج بزودی آغاز می‌شود. این مرکز از سوی سازمان راه‌آهن شهری تهران و حومه و با همکاری وزارت نیرو ساخته می‌شود. مناقصه خط دوم متروی تهران نیز به زودی آغاز می‌شود. خط دوم مترو از تهران پارس آغاز و پس از گذشتن از خیابان آیزنهاور به سوی شمال غربی تهران پیش می‌رود. بررسی‌ها برای راه اندازی خط‌های سه و چهار از سوی مهندسین مشاور سازمان راه‌آهن زیرزمینی در دست انجام است. هم اکنون بتون ریزی ۲۷۰۰ متر از خط نخست مترو از شهستان پهلوی تا بازار که دربرگیرنده ۴ ایستگاه می‌باشد انجام می‌شود و کارهای خاکبرداری بخش‌های دیگر در چهار ماه آینده آغاز خواهد شد. برنامه‌های ساختن مترو در تهران زمان‌بندی شده است و هیچگونه دیرکردی در آن وجود ندارد.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تهرانی روزی یک میلیون و ۶۰۰ کیلو مواد پروتیینی همانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، فرآورده‌های شیر، کنسرو، کالباس و سوسیس و ۳ میلیون کیلو نان و میوه و جبوبات و برنج می‌خورند.

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده وزیر بهداری درباره برنامه‌های آموزشی گفت با دو دانشگاه امریکایی قرارداد آموزش پزشک بسته‌ایم و کارشناسان امریکایی را برای آموزش پزشکان عمومی به ایران می‌آوریم، تاکنون ۱۸ هواپیمای یک موتوره خریداری کرده‌ایم که میان روستاها پخش خواهد شد. خلبانان این هواپیماها را از میان تکنسین‌های آمبولانس‌ها برمی‌گزینیم. دکتر شیخ‌الاسلام‌زاده افزود تا پایان سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی اورژانس زمینی و هوایی در ایران خواهیم داشت.

بهوسلاو شنویک وزیر امور خارجه چکسلواکی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
تمبر دهمین سالگرد لژیون خدمتگزاران بشر
دستینه شدن موافقتنامه شرکت تکنولوژی پیشرفته ایران با آلمان غربی
شاهنشاه و شهبانو و پایوران کشوری و لشکری در فرودگاه مهرآباد
شاهنشاه از خوان کارلوس پیشباز رسمی می‌کنند
خوان کارلوس و ملکه سوفیا در میهمانی کاخ نیاوران

۲۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ بهوسلاوشنویک [۶] وزیر امور خارجه چکسلواکی برای یک دیدار رسمی ۴ روزه وارد تهران شد. وی در فرودگاه مهرآباد گفت که آورنده پیامی ویژه از سوی پرزیدنت چکسلواکی برای شاهنشاه ایران می‌باشد وی افزود که ما در سطح سیاسی پیوندهای خوبی با ایران داریم و در زمینه اقتصادی همکاری‌های سازنده‌ای نیز بین دو کشور وجود دارد و چکسلواکی بزرگترین قرارداد را با یک کشور غیرکمونیست همانند ایران در زمینه گاز دستینه کرده است. ۲۳ خرداد ماه وزیر خارجه چکسلواکی در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی باریافت و پیام ویژه « گوستاو هوزاک » را به شاهنشاه آریامهر داد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر به مناسبت دهمین سالگرد بنیان سازمان خدمتگزاران بشر هموندان اجرایی این سازمان را پذیرفتند.[۷] دبیرکل سازمان گزارش رسایی از کارهای لژیون در درازای این ده سال را به آگاهی همایونی رسانید. شاهنشاه آریامهر کوشش‌های هموندان لژیون را گرامی داشتند و دستور آموزش نیازین برای گسترش کارهای لژیون را دادند. در این روز هم چنین سومین نشست شورای عالی لژیون خدمتگزاران بشر به ریاست امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی و با بودن وزیران آموزش و پرورش و کشاورزی و عمران روستایی و ۵۰ تن از نمایندگان لژیون‌های پرکار و کوشا در سراسر کشور برگزار شد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ تشریفات کل شاهنشاهی به آگاهی رساند که با فراخوان ملکه انگلستان والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران از روز سه شنبه ۳۰ خرداد ماه تا ۶ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به انگلستان می‌روند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ در نشستی در دفتر دکتر رهنوردی استاندار یزد بنیان دانشگاه یزد به آگاهی همگان رسانده شد. دانشگاه یزد در زمینی به پهنه ۲ میلیون متر مربع از زمین‌های دولتی در کنار مرکز رادیو و تلویزیون یزد و با کمک مالی نیکوکاران ساخته می‌شود. در این نشست نماینده دانشگاه پهلوی و یکی از نیکوکاران این شهر نیز بودند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ محاکمه ۱۰ دانشجوی دانشگاه اسپهان که شهر اسپهان را ویران ساخته و شیشه شکسته بودند در دادگاه جنایی این شهر آغاز شد. نام‌های این انیرانیان دانشجو: بهرام حیدریان، احمد رشیدی، دشت بیاتی، مهرداد موسوی، محمد حسین انصاری ابیجانی، علی سپهری، علی احمدی، محسن شکاری، عباس خیرزاده و غلامرضا رضایی می‌باشد. دادخواست بنا بر ماده ۲۶۱ قانون مجازات عمومی از سوی دادیار دادسرای اسپهان درخواست شده است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ روشنفکران پیشنهاد کرده‌اند که به جای بوجود آمدن یک گروه اندیشمند درون حزب رستاخیز یک نهضت سیاسی نیرومندتر روشنفکری با برخورداری از نفوذ سیاسی بیشتر ایجاد شود!!

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ از سوی وزارت نیرو به آگاهی رسانده شد که شرکت‌های آب و برق در ۸ شرکت درهم می‌شوند و گستره وظیفه و شهرهای زیر سرپرستی شرکت آب و برق بازبینی می‌شود. پیاده کردن پروژه کارانه در شرکت‌های آب و برق و برقراری حقوق تشویقی نیز بررسی شد. بر پایه این پروژه کار کارکنان ارزشیابی خواهد شد و پرداخت هر گونه مزایا به کارکنان شرکت آب و برق بر پایه ارزشیابی کار آنان خواهد بود. این پروژه دربرگیرنده حقوق کارانه، روال نوین پرداخت فوق العاده اضافه کاری (بیش مزد) ، پرداخت فوق العاده نوبت کاری، فوق العاده خدمت و سختی شرایط کار و هم چنین خدمات رفاهی چون بیمه درمانی نوین، بیمه حوادث، وام ، بهره مندی از وسایل نقلیه و پس انداز، پرداخت کمک‌های غیرنقدی، بهر مندی از تاسیسات رفاهی شرکت‌های آب و برق می‌باشد. کار این شرکت‌ها در سوی بازرگانی کردن آنها ریخته می‌شود تا شرکت‌های آب و برق خودکفا شوند.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ سازمان استانداری‌ها دگرگون می‌شود. بررسی برای سازمان دهی نوین استانداری‌ها و استان مرکز آغاز شده است. از آنجا که سازماندهی نوین استان مرکز بر پایه عدم تمرکز ریخته می‌شود، این الگویی برای استانداری‌های دیگر نیز خواهد بود.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ پس از نخستین خاکبرداری‌ها در « درودگاه » برازجان، کاخ‌ها و یک شهر هخامنشی از زیر خاک بیرون آمد، گردایه‌ای که پس از تخت جمشید پهناورترین منطقه دربرگیرنده ساختمان‌های هخامنشی است. « درودگاه » که به تخت جمشید دوم دگرگون خواهد شد در ۵۰ کیلومتری آبهای شاخاب پارس قراردارد. این مسافت پیشتر ۲۵ کیلومتر بوده ولی با واپس نشینی آب‌های شاخاب پارس در درازای ۲۵ قرن گذشته دو برابر شده است. پادشاهان هخامنشی این منطقه را پایگاه نیروی دریایی ایران در شاخاب پارس قرارداده بودند. درودگاه دارای آن چنان مرکزیتی بوده که همه راه‌های زمینی و دریایی منطقه را چون راه شاهی تخت جمشید - شوش و ملا تخت جمشید - شوش بابل - شوش تخت جمشید - شوش هگمتانه (همدان) کنترل می کرده است.

۲۳ خرداد ما ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که ملکه الیزابت انگلستان و همسرش پرنس فیلیپ از ایران و چند کشور در شاخاب پارس چون کویت و قطر و شماری از امارات شیخ نشین کناره شاخاب پارس در بهار ۲۵۳۸ شاهنشاهی دیدار خواهند کرد.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس کل راه آهن دولتی ایران در گفتگویی با خبرنگاران به آگاهی رساند که برقی کردن راه آهن تبریز - تهران آغاز شده است و در شش ماهه دوم سال از آن بهره برداری خواهد شد. وی افزود که پروژه‌های راه آهن برقی بندر شاهپور به تهران و راه آهن برقی بندرعباس به کرمان بزودی به راه خواهند افتاد. پروژه‌های دیگر برقی کردن راه آهن: تهران - قم - کرمان و تهران - مشهد و تهران- تبریز می‌باشد و هم چنین راه آهن دولتی امسال ۳۵۰ دستگاه واگن، رستوران، یخچال از کشورهای آلمان؛ رومانی و فرانسه خریداری می‌نماید. وی در پایان گفت که پروژه‌های راه آهن تبریز - مشهد، شهرهای جنوبی کشور به مشهد، کرمان و اسپهان به مشهد نیز در دست بررسی است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ تونی فرنجیه فرمانده جنگجویان ارتش آزادی‌بخش زغرتا و خانواده اش در طرابلس مرکز اداری شمال لبنان به دست فالانژیست‌ها کشته شدند. تونی فرنجیه پسر سلیمان فرنجیه ریاست جمهوری لبنان است که در سال ۱۹۷۶ کناره‌گیری کرد، پیوندهای فرنجیه و هواداران او با دو حزب دیگر راستگرای مسیحی این کشور؛ حزب فالانژیست به رهبری پیر جمایل و حزب ناسیونال لیبرال به رهبری کامیل شمعون از آغاز سال ۱۹۷۸ رو به تیرگی گزارد. کمال جنبلاط رهبر نیروهای ترقی‌خواه لبنان نیز چندی پیش به قتل رسید.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ بازار فرش‌های دست باف مرغوب و گرانبها بالا گرفت. بر پایه گزارش گمرک ایران در دو ماهه نخست سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از ۷۳۹ تن فرش به ارزش ۷۷۹ میلیون ریال به خارج از کشور صادر شده است.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ نادر حکیمی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت کارون به آگاهی رساند که ۱۰۰٫۰۰۰ تُن شکر امسال بر تولیدات داخلی افزوده می‌شود و ایران یک گام نوین در خودکفایی فرآورده‌های خوراکی خود برخواهد داشت. با بهره برداری از ۸۰۰۰ هکتار زمین‌های زیر کشت نیشکر کشت و صنعت کارون، سالانه ۶۰۰۰ هکتار به زمین‌های زیر کشت افزوده می‌شود. کارخانه نیشکر کارون یکی از بزرگترین کارخانه‌های نیشکر در گیتی است و روزانه بیش از ۲۰٫۰۰۰ تن نیشکر را به ۲۰۰۰ تن شکر دگرگون می‌سازد. افزون بر این، پالایشگاه کارخانه می‌تواند روزانه ۸۵۰ تن شکر خام را پالایش نماید.

۲۳ خرداد ماه ۲۵۳۷ موافقتنامه تشکیل شرکت تکنولوژی پیشرفته ایران میان شرکت ملی نفت ایران، بانک عمران، دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با کمپانی پرآوازه مسر اشمیت بولکو بلوم [۸] آلمان غربی در اداره مرکزی شرکت ملی نفت ایران دستینه شد. این شرکت در اجرای دستورات شاهنشاه آریامهر در نیاز به برنامه‌ریزی گسترده برای انتقال هرگونه تکنولوژی خارجی به ایران سازمان یافته است. کارهای کمپانی ام بی بی در زمینه ساخت ماهواره و هواپیمای ارباس و هلیکوپتر و تجهیزات صنایع فضایی و ارتباطات زمینی و ترابری و ایجاد تکنولوژی پیشرفته در زمینه بهره‌گیری از انرژی خورشیدی و لیزر می‌باشد. شرکت تکنوژی پیشرفته ایران ۶۵٪ سهام آن، از آنِ گروه سهامداران ایرانی و ۳۵٪ از آن موسسه‌ام بی بی می‌باشد.

دیدار رسمی حوان کارلوس پادشاه اسپانیا و بانو ۲۶-۲۴ خرداد ماه

۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ اعلیحضرت خوان کارلوس و ملکه سوفیا پادشاه و ملکه اسپانیا برای یک دیدار رسمی وارد تهران شدند.[۹] شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در فرودگاه مهرآباد از میهمانان گرامی ایران پیشباز رسمی کردند. رییس مجلس سنا و مجلس شورای ملی، وزیر دربار شاهنشاهی و بزرگان عالی کشور در این آیین بودند. در این سفر وزیر خارجه اسپانیا، شماری از پایوران دولتی و درباری پادشاه و ملکه اسپانیا را همراهی می‌نمایند. از سوی اعلیحضرتین میهمانی شامی به افتخار پادشاه و ملکه اسپانیا داده شد که در آن شماری از خاندان سلطنتی و بلندپایگان کشوری نیز فراخوانده شده بودند. شاهنشاه آریامهر در سر میز شام پس از خوش‌آمد به پادشاه و ملکه اسپانیا بیاناتی ایراد فرمودند:[۱۰]

...از ۱۲ قرن پیش که مهاجرت پارسیان به اسپانیا آغاز شد از همان موقع انتقال فرهنگ و ادب ایرانی به آن کشور و پایه گزاری موسیقی ایرانی در اسپانیا به نام « موسیقی اندلس » و هم چنین تدریس زبان پارسی در هفت قرن پیش در آن کشور آغاز شد و در تمام این دوره روابط سیاسی نیز بین ایران و اسپانیا برقرار بود. این موارد فقط نموداری از مظاهر سابقه کهن ارتباط دو ملت ایران و اسپانیا است که اکنون با همکاری‌های گسترده دو کشور در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی تحرک تازه‌ای یافته است. این تحرک اصولا وجه مشخص آن جهش صنعتی و افتصادی است که دو سرزمین ما در سالیان اخیر نمونه‌های بارزی از آن بوده‌اند و هستند.
هوانگ هوا وزیر خارجه جمهوری خلق چین در پیشگاه شاهنشاه آریامهر
والاحضرت اشرف و وزیر خارجه چین
رییس انجمن زرتشتیان هند در پیشگاه شاهنشاه و شهبانو
کنفدراسیونی‌ها سینما کسری پر از تماشاچی را آتش زدند

۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ هجدهمین سالروز بنیان موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برگزار شد. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در سال ۲۵۱۹ [ برابر با ۱۳۳۹ خورشیدی] بنیان شد و با همکاری دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی آغاز به بررسی و نوشتن مقررات و استانداردهای فنی و ایمنی نمود. امروز بیش از یک صد هزار دانشمند و کارشناسان و مهندسان برجسته در کمیته‌های فنی سازمان بین المللی استاندارد (ایزو) کار می‌کنند.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ مهندس دیبا رییس کل راه آهن دولتی ایران و مدیران کل اجرایی و اداری نواحی و مرکزی از کارهای ساختمانی شرکت بار - مسدس - زهل اجرا کنندگان پروژه دپولکوموتیو راه آهن تبریز - جلفا بازدید کردند. گسترش جاده‌ها و راه‌های کشور همگام با پیشرفت تکنولوژی مدرن یکی از آرمان‌های ملی در دست یابی به جایگاه کشورهای پیشرفته دنیا می‌باشد. در رسیدن به این آرمان ملی بخش خصوصی نیز سهم به سزایی دارد. هم چنین وزیر مسکن و شهرسازی در اجرای دستورهای شاهنشاه آریامهر در پشتیبانی از صنایع بخش خصوصی از کارخانه خانه سازی ایرداک تبریز بازدید کرد. کارخانه خانه سازی ایرداک با بهره‌گیری از کمک‌های دولت در ساختن ۱۰۰۰ خانه و آپارتمان کار خود را آغاز کرد.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ رییس هیات مدیره بانک توسعه صنعتی در پیام خود به مجمع عمومی به آگاهی رساند که سرمایه‌گذاری‌های بانک توسعه صنعتی و معدنی ۲۷٫۳٪ افزایش یافته است و بانک دارای ۱۲ میلیون سهم و بیش از ۸۰۰۰ سهامدار است.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ در مسابقه‌های اسبدوانی انجمن سلطنتی اسب گنبدکاوس محمد سودآور با اسب طاهر جام اعلیحضرت رضا شاه کبیر را بُرد.

۲۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ « هوانگ هوا » وزیر خارجه جمهوری خلق چین وارد تهران گردید [۱۱] و از سوی عباس خلعتبری وزیر خارجه و سفیر چین در دربار شاهنشاهی و شماری از دیپلمات‌ها در تهران و بلندپایگان وزارت خارجه پیشباز شد. ۲۶ خرداد ماه عباس خلعتبری در میهمانی ناهاری که در باشگاه وزارت امور خارجه به افتخار هوانگ هوا داد پس از خوش آمدگویی و یادآوری پیوندهای تاریخی و فرهنگی و اقتصادی و سیاسی دو کشور دو کشور گفت: این روزها در کشورهای اطراف و نزدیک ما و نیز افریقا بر اثر دخالت‌های بیگانه اوضاعی بوجود آمده که صلح را به خطر انداخته است و در چنین وضعی تبادل نظر بین دو کشور دارای اهمیت به سزایی است.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ بامدادان هوانگ هوا با جمشید آموزگار نخست وزیر دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار سرپرست اداره هفتم سیاسی وزارت خارجه و سفیر جمهوری خلق چین در دربار شاهنشاهی نیز بودند. در این روز هوانگ هوا وزیر خارجه جمهوری خلق چین در کاخ سعدآباد به پیشگاه شاهنشاه باریافت. در این باریابی گفتگوهای مهمی درباره نفود شوروی در خاورمیانه و افغانستان و عراق انجام پذیرفت. شاهنشاه آریامهر ناهار را با هوانگ هوا خوردند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیز میهمانی شامی برگزار کردند. در این میهمانی وزیر خارجه ایران، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان و شماری از بلندپایگان کشوری فراخوانده شده بودند. هوانگ هوا در مصاحبه‌ای در تهران گفت که کشورهای جهان سوم باید با ممالک غربی بر ضد اتحاد شوروی متحد شوند. دنیای سوم باید دشمن مشترک را بشناسد و برای ایستادگی کردن در برابر آن آماده شود. آشکار است که منظور من شوروی است، این شوروی است که سودای تسخیر سراسر جهان را در سر دارد ... - هوانگ هوا ساعت ۲۳ از تهران به سوی پکن پرواز کرد.

۲۶ خرداد ماه ۲۵۳۷ محمود جعفریان [۱۲] قائم مقام دبیرکل حزب رستاخیز در یک حوزه حزبی سخنان تندی علیه مخالفان بیرون از حزب رستاخیز و ادعاهای واهی آنها درباره آزادی و چالش‌های دیگر گفت: کسانی که در دوران انقلاب وظایف شغلی خودشان را به بدترین نحو انجام داده‌اند و امروز مملکت گرفتار نتایج کارهای آنهاست مدعیند می‌خواهیم حزب و دولت را اصلاح کنیم! در فرهنگ سیاسی این عوام فریبان، روشنفکر یعنی کسی که اعتقاد و ایمان ملی را به یاس ملی مبدل می‌سازد و هر کوششی را تخطئه کند. از اینها باید پرسید مگر امروز حزب کارش را آغاز کرده است؟ در این مدت سه سال و چند ماه کجا بودید؟ منظورم شما روشنفکران انگشت شمار و عوام فریب هستید. هر وقت که دعوتتان کردند فکر کردید که به میهمانی می‌روید و باید در صدر مجلس بنشینید. چرا با مردم روبرو نشدید؟ من امروز می‌خواهم درباره معرفی مخالفان رستاخیر و نسبت‌هایی که مخالفان به فعالان حزب می‌دهند سخن بگویم. مخالفان حزب به چند دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول گروهی هستند که ایران را دشمن می‌دارند و با نظام شاهنشاهی مخالفند، همیشه کوشیده‌اند میان شاه و ملت نفاق و تفرقه بیاندازند و به خصوص اعتماد مردم را نسبت به شخصیت‌های ملی و سیاسی متزلزل سازند ... و این کاریست که بیگانگان و عوامل سرسپرده آنها از پنجاه و هفت سال پیش که ایران را در دست ندارند آغاز کرده‌اند. دسته دوم کسانی هستند که با نظام شاهنشاهی مخالف نیستند اما مخالف دولتند و بیم دارند که موفقیت رستاخیز به مفهوم موفقیت دولت باشد. این نوع طرز فکر از محدود اندیشیدن و کوته نظری سرچشمه می‌گیرد. دسته سوم کسانی هستند که در نظام ارزش فرهنگ سیاسی غرب رشد و نمو یافته‌اند به گونه‌ای که جز الگوهای غربی چیزی در ذهن ندارند و حتی در قلمرو رستاخیز یک جناح را یک حزب می دانند. دسته چهارم مارکسیست‌ها هستند که باید آنها را جزو گروه اول به حساب آورد. با این توضیح که هنوز امیدوارند که کوشش‌های گروه‌های دیگر برای شکست دادن رستاخیز به نتیجه برسد لذا نتیجه را انتظار می‌کشند و چنانکه می دانیم مارکسیست‌ها همیشه کوشش می‌کنند که جنبش‌های ملی را از پای درآورند و یا اگر موفق نشوند وارد آن حرکت‌ها و جنبش‌ها و سازمان‌ها شوند و آنها را از درون متلاشی کنند یا به طرف هدف‌های خود بکشانند. ... من در پی هر سخنرانی یک شب نامه را انتظار می‌کشم و به نظر می‌رسد که قریبا باید در انتظار روزنامه باشیم این شب نامه‌ها اگر به عنوان مقام شامخ سلطنت یا دولت باشد می‌نویسند جعفریان توده ایست، اگر میان دانشجویان در داخل و خارج پخش شود می‌نویسند ساواکی است و با توجه به معروفیتی که در جهان عرب به دلیل سخنان و تفسیرهایم در این کشورها دارم روزنامه‌هایی که به نام‌های مختلف پخش می‌شود می‌نویسند جعفریان عامل دربار است، به سایر اداره کنندگان حزب نیز به انحا و اشکال دیگر نسبت‌هایی می‌دهند. ... من سرافرازم که نوکر شاه و وطنم هستم و سرافرازم که مرا عضو سازمان‌های امنیت کشورهای خارجی نمی دانند.

بازدید علیاحضرت شهبانو از تاسیسات آموزشی و موزه نیروی دریایی شاهنشاهی

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو سفر با هواپیمای بویینگ ۷۰۷ نیروی دریایی و در میان شور پیشبازکنندگان روحانیون، قضات، کشاورزان دانشگاهیان و کارگران و نمایندگان طبقه‌های گوناگون مردم گیلان وارد رشت شدند. [۱۳] شهبانو در بندر پهلوی موزه دریایی را گشودند و از تاسیسات آموزشی نیروی دریایی شاهنشاهی دیدن کردند. آیت الله ضیا ضیابری به نمایندگی از سوی روحانیون به شهبانو خوش آمد گفت و ۱۴ تن نمایندگان روحانیون را که از دور دست آمده بودند به پیشگاه علیاحضرت شناساند. آنگاه علیاحضرت در برابر دانشگاهیان دانشگاه گیلان از کلاس‌ها و آزمون‌های دانشگاه پرسیدند. کشاورزان گیلان نیز در فرودگاه برای خوش‌آمدگویی آمده بودند و کشاورزی از خانه فرهنگ روستایی از زندگی روستاییان برای علیاحضرت گفت. در برابر انبوه هموندان انجمن‌های ملی شهبانو از وضع آب و آبرسانی پرسیدند. علیاحضرت پس از گفتگو با نمایندگان طبقات مردم رشت با هلیکوپتر به بندر پهلوی پرواز کردند و موزه دریایی کشور ایران را که با بهره‌مندی از سندها و مدرک‌هایی که در کاخ اختصاصی اعلیحضرت اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ تکمیل شده است را گشودند. در اشکوب بالای این کاخ اتاق کار و خواب اعلیحضرت رضا شاه است که به همان چیدمان اصلی نگهداری شده است. علیاحضرت به هنگام بازدید از موزه دستور فرمودند که تاریخ نیروی دریایی شاهنشاهی به بهره‌گیری از سندها و مدرک‌هایی که در دنیا وجود دارد نوشته شود. علیاحضرت پس از توشیح دفتر موزه دریایی از ناو سلطنتی شهسوار دیدن کردند و ناهار را در بندر پهلوی خوردند. آنگاه از تاسیسات نیروی دریایی در بندر پهلوی بازدید کردند. سپس با هلیکوپتر از لاهیجان دیدن کردند و دستوراتی درباره دانشگاه فرح پهلوی که در لاهیجان ساخته خواهد شد دادند. در پاسخ به پرسش‌ها درباره ولیعهد ایران، شهبانو فرمودند: تحصیلات ولیعهد در قسمت نیروی هوایی خواهد بود که بعدا رسما اعلام می‌شود.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که درآمد سرانه کشور ۲۲۵۰ دلار می‌باشد و در پنج سال آینده ۳۰۰۰ دلار و در ده سال آینده ۴۰۰۰ دلار نزدیک به درآمد سرانه کشورهای پیشرفته امروزی خواهد رسید. در درازای ده سال آینده در سراسر کشور بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری می‌شود. در برنامه سرمایه گذاری دولت ساختن راه، راه آهن، بندرها، فراهم ساختن نیروی برق آب مسکن و مدرسه سازی و بیمارستان و گسترش پاره‌ای از صنایع پایه مانند نفت، ذوب آهن، پتروشیمی و ماشین سازی جای دارد. بر پایه آخرین گزارش بانک مرکزی میزان ذخایر ارزی ایران ۱۲ میلیارد است و در میان کشورهای پیشرفته جهان مقام هفتم را دارد.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ بزرگترین پروژه آبیاری کشور میان دولت و یک کمپانی ایرانی دستینه شد. قرارداد شبکه آبیاری ۹۰۰۰ هکتار از زمین‌های دشت مغان با بودجه‌ای برابر با ۷۷۰ میلیون ریال از سوی مهندس موسوی مدیر عامل سازمان آب و برق به نمایندگی از وزارت نیرو و با بودن تیمسار شفقت استاندار آذربایجان شرقی با مهندس کیاور مدیر عامل کمپانی پمپیران در تبریز دستینه شد. این نخستین بار است که چنین پروژه بزرگی از سوی دولت به یک کمپانی ایرانی واگذار می‌شود.

۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ وزیران نفت کشورهای هموند اوپک در ژنو گردهم آمدند و در نخستین کنفرانس خود که دو بار در سال برگزار می‌شود بر سر یافتن راه‌هایی برای توختن (جبران) آسیب‌های مالی وارده از کاهش ارزش دلار که سبب کاهش قدرت خرید درآمدهای کشورهای اوپک شده است دیدگاه‌های ناهمگونی داشتند. ولی همگی هم سخن شدند که تا پیش از سال ۱۹۷۹ میلادی افزایشی در بهای نفت نخواهندداد.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ در گردهم آیی سالانه زرتشتیان در چک چک یزد، زرتشتیان جهان رهایی یافتن دو دختر یزدگرد سوم پادشاه ساسانی از چنگ تازیان بادیه نشین را جشن گرفتند. این آیین باشکوه هر سال از ۲۸ خرداد ماه تا ۳ تیر ماه که هفته مقدس زرتشتیان جهان است در چک چک یزد برگزار می‌شود.[۱۴]

جشن پایان سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی نیاوران در پیشگاه شاهنشاه و شهبانو
شاهنشاه و شهبانو در آیین پسواز ولیعهد به لندن
ملکه الیزابت از ولیعهد ایران دعوت می‌کند
شهبانو در فرودگاه دشت ناز ساری
علیاحضرت در بازدید از هنر گرگان

ویران‌سازی کشور به دست هموندان کنفدراسیون دانشجویان: اسلامیون، چریک فدایی، مجاهد، توده‌ای و ...

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ سینما کسری در برخوردگاه خیابان بهار و شاهرضا را در سانس شب ساعت ۲۰ که سینما پر از تماشاچی بود را انیرانیان برای بوجود آوردن ترس در مردم و برهم زدن نظم اجتماع به آتش کشیدند. در این آتش سوزی دو تن از تماشاچیان در سینما دچار خفگی شدند و درگذشتند و فرامرز عزیززاده فرمانده ایستگاه ۲ آتش نشانی نیز دچار دودزدگی شد که به بیمارستان برده شد و مغازه‌های کنار سینما کسری نیز سوختند.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ جاده ابریشم بار دیگر با بودن ضیاءالحق و کنگ پیائو معاون نخست وزیر چین در راولپندی گشایش یافت. این شاهراه که از میان کوه‌ها و دره‌های سخت و دشوار می‌گذرد در درازای پانزده سال با کوشش شبانه روزی ده هزار کارگر چینی ساخته شد. این شاهراه بزرگ جمهوری خلق چین را از راه قره فوروم به پاکستان پیوند می‌دهد و جاده تاریخی ابریشم نام دارد، این جاده چین را به خاورمیانه پیوند می‌دهد.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت پنج و نیم بامداد بیش از پانزده تن دانشجوی دانشگاه فردوسی که رخک بر چهره داشتند به دانشگاه یورش بردند و با بنزین اتاق ترانسفورماتور برق دانشکده علوم را آتش زدند و سپس اتاق نگهبانی و خواب نگاهبانان دانشگاه را به آتش کشیدند و یکی از نگهبانان را کشتند و دو تن دیگر را زخمی کردند. انیرانیان سپس شیشه‌های دانشگاه را شکستند و متواری شدند. حال یکی از زخمی شدگان بسیار ناگوار است.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ انیرانیان خوابگاه شماره یک دانشسرای مقدماتی دختران قصر شیرین را آتش زدند. در این آتش سوزی پردامنه همه کاچال (وسایل - مبلمان) خوابگاه سوخت و آسیب مالی بسیاری به بارآمد.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ محسن پزشکپور نماینده خرمشهر در مجلس شورای ملی و هموند حزب پان ایرانیست مجلس را آشفته کرد و تا روز ۲۲ بهمن ماه ۲۵۳۷ مجلس را ناآرام ساخت.[۱۵] محسن پزشکپور در مجلس به آگاهی رساند که از هموندی در حزب رستاخیز مردم ایران بیرون آمده است و تولد نوین حزب پان ایرانیست را به آگاهی رساند. در پی کناره گرفتن محسن پزشکپور از هموندی حزب رستاخیز، دو نماینده دیگر مهندس پرویز ظفری و منوچهر یزدی نیز از هموندی حزب رستاخیز بیرون آمدند و به حزب پان ایرانیست پیوستند. محسن پزشکپور در سال ۱۳۳۰ با گروهی دیگر چون داریوش فروهر حزب پان ایرانیست را بنیان نهادند، حزبی که گرایش‌های چپ داشت و در جریان ملی کردن نفت یا همان دزدی با چراغ و پیشکش کردن سهم ایران در شرکت نفت انگلیس و ایران به انگلیسی‌ها به رهبری مصدق از هواداران او بودند. پزشکپور پیوسته تا بهمن ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی مجلس را به آتش کشید و برای براندازی حکومت مشروطه شاهنشاهی ایران به دامان روح الله خمینی پناه برد و با وی چندین بار دیدار کرد. پان ایرانیست‌ها همواره به کشور ایران و مردم ایران همانند جبهه ملی خیانت کردند.

۲۸ خرداد ماه ۲۵۳۷ شعبه دوم دادگاه جنایی استان اسپهان چهار دانشجوی اسپهانی که دانشگاه اسپهان را ویران ساختند و اموال دانشگاه را از بین بردند، هر یک را به ۴ ماه زندان محکوم ساختند. شعبه اول دادگاه جنایی نیز دادرسی ۱۰ دانشجوی دیگر اسپهان را به سبب ویران سازی دانشگاه و دادن آرنگ‌های ضدمیهنی آغاز کرد.

۲۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ دشمنی‌های پنهانی گروه هوادار مارکسیسم حاکم بر یمن جنوبی پیرامون سیاست خارجی این کشور درگرفته بود سرانجام به سود هواداران شوروی پایان گرفت. شوروی نیز به گردن گرفته است چنانچه به یمن جنوبی دست اندازی (تجاوز) شود از یمن پدافند کند.

۲۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو آیین جشن پایان سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی در نیاوران برگزار شد. والاحضرت ولیعهد دبیرستان را به پایان رساندند، والاحضرت شاهدخت فرحناز سال دوم دبیرستان رشته علوم تجربی، والاحضرت شاهپور علیرضا سال اول راهنمایی و والاحضرت شاهدخت لیلا سال دوم دبستان را پشت سر نهادند.

۲۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ نیروی هوایی شاهنشاهی به سرفرازی نخستین پرواز پیروز والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی میهمانی شامی برگزار کرد. علیاحضرت شهبانو، والاحضرت ولیعهد، والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی، والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی ، سرکار علیه بانو فریده دیبا، رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، سران ارتش و افسران و خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی در این میهمانی بودند. تیمسار امیرحسین ربیعی فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی در این آیین انجام نخستین پروز سلوی والاحضرت شاهپور علیرضا را به پیشگاه اعلیحضرتین تهنیت گفت و سپس در زمینه پرواز جوانان و توانایی ویژه والاحضرت علیرضا در خلبانی بیاناتی ایراد کرد. در پایان از پیشگاه علیاحضرت شهبانو درخواست شد که « پلاک ویژه و یادبود نخستین پرواز » را به والاحضرت علیرضا پهلوی پیشکش نمایند.

۲۹ خرداد ماه ۲۵۳۷ جشن پایان آموزشی دانشگاه رازی کردستان با پیام شاهدخت اشرف پهلوی و رییس عالیه هیات امنای دانشگاه برگزار شد. شاهدخت اشرف در پیام خود فرمودند: از سال ۲۵۳۳ شاهنشاهی که برادر تاجدارم فرمان تاسیس دانشگاه رازی در غرب کشور را صادر فرمودند تاکنون با آنکه زمان درازی سپرس نشده است دانشگاه رازی توانسته است با درک رسالت خود در امر خطیر آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور نقش موثر خویش را به خوبی ایفا نماید. اجرای برنامه کلاس‌های آزاد رادیو و تلویزیون دانشگاه رازی نیز که دانش و فرهنگ را در سراسر منطقه غرب تا دورترین نقاط حتی تا درون زندان‌ها گسترش داده است و بدین گونه آموزش‌های دانشگاهی را در اختیار خواستاران مشتاق و از هر طبقه و گروه که امکان و توانایی ورود به دانشگاه را ندارند قرارداده است. ... دانشجوی ایرانی در این مرحله و مقطع حساس از تاریخ مملکت که دوران پیشرفت و سازندگی و ره پویی به سوی تمدن بزرگ است باید با هشیاری و آگاهی کامل و با شوق و شوری سرشار در تحقق نیات عالیه رهبر انقلاب که ایران را به تعالی و عظمتی که شایسته آن است خواهد رسانید، کوشا باشد.

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ دربار شاهنشاهی به آگاهی ملت ایران رساند که والاحضرت همایون رضا پهلوی ولیعهد ایران برای فراگرفتن دوره خلبانی با سایر خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به آمریکا سفر خواهند کرد. این سفر پس از بازگشت ولیعهد از کشور انگلستان انجام خواهد یافت - وزیر دربار شاهنشاهی امیر عباس هویدا

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ والاحضرت ولیعهد به فراخوان ملکه انگلستان به سوی لندن پرواز کردند. در آیین پسواز ولیعهد ایران، شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا و والاحضرت شاهپور علیرضا و تنی چند از خاندان شاهنشاهی در فرودگاه مهرآباد بودند. هواپیمای ولیعهد ساعت ۱۷ در فرودگاه لندن بر زمین نشست و والاحضرت از سوی لرد والاس نماینده ملکه انگلیس، سفیر شاهنشاه آریامهر در لندن و نماینده دولت انگیس و هموندان سفارت شاهنشاهی ایران پیشباز شدند و آنگاه با خودرو رهسپار کاخ ویندسور شدند.

بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو از استان مازندران

شهبانو در فرودگاه دشت ناز ساری
شهبانو در ترکمن صحرا

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو پس از نیمروز با هواپیما وارد فرودگاه دشت ناز ساری شدند و آیین پیشباز رسمی انجام شد.[۱۶] آنگاه علیاحضرت با هلیکوپتر به گرگان پرواز کردند. در این سفر نصر اصفهانی وزیر کشور، احمدعلی احمدی وزیر کشاورزی و عمران روستایی، مهناز افخمی وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان، هوشنگ نهاوندی رییس دفتر مخصوص شهبانو و تیمسار سپهبد بدره‌ای فرمانده گارد شاهنشاهی در رکاب علیاحضرت شهبانو بودند. با وجود باران سنگینی که می‌بارید مردم گرگان با فرتورهای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و ولیعهد در خیابان‌هایی که خودروی شهبانو از می‌گذشت ایستاده بودند و ابراز شور و هیجان می‌کردند. علیاحضرت از نمایشگاه پیشرفت‌های ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی دیدن کردند و سپس از تالار فخرالدین اسعد گرگانی بازدید نمودند. این تالار پس از تالار رودکی بزرگترین تالار نمایش در ایران است. علیاحضرت شهبانو کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را با بریدن نوار سه رنگ گشودند. آنگاه علیاحضرت با شهردار و هموندان انجمن شهر گرگان دیدار کردند و پس از شنیدن گزارش شهردار گرگان درباره خواست‌های مردم فرمودند: "تمام تقاضاهای مردم پیگیری خواهد شد ...". ایوار (عصر) علیاحضرت به هنگام بازگشت به اقامتگاه ویژه در گرگان از خودرو پیاده شدند و به میان مردم رفتند. شامگاه علیاحضرت سرزده به بیمارستان دژبانی وابسته به جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران محله قزاق‌ها، بازداشتگاه موقت شهربانی، یک مسجد و چند مغازه در گرگان رفتند. ساعت ۲۳ علیاحضرت به چند مغازه که تا این ساعت باز بودند بدون همراهی بزرگان محلی رفتند و با فروشندگان درباره کسب و کار آنان گفتگو کردند. دو دختر ترکمن علیاحضرت را به محله قزاق‌ها دعوت کردند، مردم که از بودن علیاحضرت شهبانو در محله خود آگاه شده بودند به دیدار شهبانو شتافتند. علیاحضرت پس از بازدید از محله قدیم و نوین این بخش از شهر به بازداشتگاه موقت شهربانی گرگان رفتند و هنگام بازدید دستور فرمودند که به خانواده زندانیان رسیدگی شود. بازدید علیاحضرت تا پاسی از شب به درازا کشید. این آخرین بازدید داخلی علیاحضرت شهبانو بود.

۳۰ خردادماه ۲۵۳۷ شهر بزرگی با پیشینه چهار هزار ساله در دل بسطام قره ضیاالدین از سوی باستانشناسان ایرانی و آلمانی پس از شش سال کند و کاو پیدا شد.

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ در پی شکستن و خورد کردن سلف سرویس مدرسه عالی علوم اراک، سلف سرویس بسته شد، به بهانه بسته بودن سلف سرویس بیشتر دانشجویان از بودن در آزمون‌های پایان ترم خودداری کردند و تنها گروه کمی از دانشجویان در آزمون‌ها شرکت نمودند.

۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان شش هزار آپارتمان و خانه در جنوب شهر تهران آغاز شد و تا ۱۸ ماه دیگر به درخواست کنندگان واسپرده می‌شود. بهای این خانه‌ها ارزان است و از سوی بانک ملی و بخش خصوصی ساخته می‌شود. برای انجام این پروژه بزرگ بودجه‌ای بیش از ۱۲ میلیارد ریال پیش بینی شده است که دو سوم آن یعنی ۸ میلیارد ریال از سوی بانک ملی ایران و ۴ میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی پرداخته می‌شود. ساختمان این شش هزار دستگاه آپارتمان و خانه زیر سرپرستی دولت خواهد بود و همه نقشه‌ها و سیمان و دیگر سازه‌های ساختمان‌ها از سوی وزارت مسکن و شهرسازی فراهم شده است.

بازدید شاهنشاه آریامهر از صنایع نظامی پارچین
بانک عمران از نهادهای بنیاد پهلوی در حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر از سازمان صنایع نظامی پارچین در ۶۰ کیلومتری تهران بازدید کردند. ارتشبد طوفانیان معاون وزارت جنگ و رییس سازمان صنایع نظامی، ارتشبد عظیمی وزیر جنگ، ارتشبد ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، ارتشبد اویسی فرمانده نیروی زمینی شاهنشاهی، ارتشبد عباس قره باغی رییس ژاندارمری کشور شاهنشاهی و چند تن دیگر از ژنرال‌های ارتش سرافرازی بودن در این بازدید را داشتند. شاهنشاه به هنگام بازدید از کارخانجات صنایع نظامی در بیاناتی فرمودند:[۱۷]

زنان و مردان کارگر خوب و شریف صنایع نظامی مقیم پارچین، کارمندان، افسران و روسای این نقطه، چهل سال پیش همراه پدر خودم برای بار اول از پارچین بازدید کردم. ...کار شما کار ملی است برای این که امکان دفاع از استقلال و تمامیت مملکت و سربلندی این مملکت اثر دارد و اضافه بر این ، کار شما اگر منجر به آمادگی مملکت در دفاع از خود باشد بهترین راه تامین و حفظ صلح است صلح را متاسفانه در این دنیا فقط کسانی که می‌توانند ضامن دفاع خودشان باشند می‌توانند حس کنند. معمولا بدبختی‌ها به افراد ضعیف تر و کسانی که یا خوش باورند یا آمادگی ندارند برای آنها پیش می‌آید. بهر صورت زندگی در ذلت و خفت چه لذتی دارد و به عکس زندگی در مردانگی و استقلال و سرافرازی چه لذت دیگری....

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ گازسوز کردن تاکسی‌های تهران آغاز شد. همه ۱۴٬۰۰۰ دستگاه تاکسی تهران گازسوز می‌شود.

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ در مجمع عمومی سینماداران درخواست افزایش بهای بلیت را کردند و گفتند که اگر درخواست‌های آنان که در قطعنامه این نشست آمده است پذیرفته نشود، سینماها را خواهند بست. سخنگوی وزارت فرهنگ و هنر به آگاهی رساند که افزایش بهای بلیت سینماها را نمی‌پذیرند و به سینمادارانی که سینماهای آنها نیاز به بازسازی داشته باشد وام ۱۵ ساله داده می‌شود.

باریابی رییس‌های دانشگاه‌های ترکیه به پیشگاه شاهنشاه
شاهنشاه و والاحضرت فرحناز در بازدید از شهرک فرحناز لویزان
علیاحضرت شهبانو در بازدید از نقاشی هنرمندان معاصر ایران
شاهنشاه درجه دکترای افتخاری علوم سیاسی از دانشگاه کیونگ هی کره را دریافت می‌دارند
دانشگاه صنعتی آریامهر اسپهان

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ وزیر بازرگانی خارجی فرانسه ژان فرانسوا دونیو در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت.

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ رییس‌های دانشگاه‌های ترکیه به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند و درجه دکترای دانشگاه « حاجت تپه » ترکیه را به پاس خدمات ارزنده اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی به پیشگاه شاهنشاه پیشکش کردند.

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ پزشک پور مجلس شورای ملی را به آشوب کشید. مهندس ریاضی رییس مجلس به پزشکپور گفت: شما حق ندارید به مجلس اهانت کنید چرا استعفا نکردید؟ عباس میرزایی یکی از نمایندگان نیز گفت که پزشکپور می‌خواهد مملکت را به آشوب بکشاند.

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ مدیر عامل بانک اعتبارات صنعتی به آگاهی رساند که بانک اعتبارات صنعتی برای اجرای ۹۰۰ پروژه بیش از ۷۵ میلیارد ریال وام داده است.

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در ششمین سالگرد اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست و آغاز هفته تسریع هدف‌های عالی انسانی پیامی فرستادند و گفتند: برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست که در آغاز به طور آزمایش به اجرا درآمد ... پس از گذشت پنج سال اکنون در شمار یکی از موفق ترین برنامه‌های اجتماعی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بوده در حال حاضر بیش از ۴۵٬۰۰۰ بی سرپرست زیر چتر حمایت این برنامه قرارگرفته‌اند.

برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست که تکیه به کمک‌های مردمان نیکوکار دارد در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی در دویست شهر و بخش کشور شاهنشاهی ایران پیاده شد و در درازای شش سال بسیاری از خانواده‌ها را بازتوان کرده است و این خانواده‌ها دیگری نیازی به کمک ندارند. بانک عمران که متعلق به بنیاد پهلوی است در چهارمین سال همکاری با برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست با پرداخت سالانه دو میلیون ششصد و شصت و پنج هزار ریال حمایت مالی از ۵۹ خانواده بی سرپرست را پذیرفته است. هم چنین ۲۱۷ خانواده بی سرپرست زیر پشتیبانی فرمانداران، شهرداران، بخشداران، انجمن‌های ملی و طبقه‌های گوناگون مردم استان همدان قرارگرفتند.

۱ تیر ماه ۲۵۳۷ هوشنگ نهاوندی در نشست پایانی گروه بررسی انقلاب پیشنهاد ده گانه گروه برای « حرکت باز سیاسی » در حزب رستاخیز را تصویب کرد و گفت: " روشنفکران باید عرصه سیاست شوند."

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران به همراه والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی از شهرک فرحناز در لویزان که برای پرسنل گارد شاهنشاهی ساخته می‌شود بازدید فرمودند. تیمسار سپهبد بدره‌ای فرمانده گارد شاهنشاهی پس از خوش‌آمدگویی گزارش رسایی به آگاهی همایونی رسانید. این پروژه دربرگیرنده ساختمان ۲۳۲۴ آپارتمان است که در پنج گونه از سوی شرکت فرانسوی اس- آ - ای در زمینی به پهنه ۷۲۵٬۰۰۰ متر بنا می‌گردد. بر پایه امر شاهنشاه برای دیگران به ویژه لشکر پیاده گارد از سوی مهندسین مشاور بررسی‌هایی برای ساختن فاز دوم آپارتمان‌ها انجام یافته است. پس از گزارش تیمسار سپهبد بدره‌ای و گزارش فنی محمود دره پرور مهندس مشاور، شاهنشاه آریامهر از آپارتمان‌ها بازدید کردند و برای پیاده کردن فاز دوم دستوراتی به فرمانده گارد شاهنشاهی دادند.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو بازار هنر را که در آن ۵۴ هنرمند ایرانی کارهای خود را به نمایش گزارده‌اند در پارک فرح گشودند. علیاحضرت هنگام بازدید از کارهای هنرمندان به آنان فرمودند:" بهتر است در آثار هنری خود تنها به جنبه‌های یاس آور و منفی زندگی نپرازید و با خلق اثر بد، در روحیه جوانان تاثیر سوء نگذارید بلکه با آفرینش جنبه‌های مثبت و خوب زندگی سعی کنید بارقه امید در دل جوانان روشن کنید." این نمایشگاه یک هفته برای تماشای مردم پایتخت باز است. در این آیین پهلبد وزیر فرهنگ و هنر، نهاوندی رییس دفتر مخصوص شهبانو و شماری از بزرگان کشوری و گروهی از هنرمندان بودند.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ هموندان شورای عالی و هیات مدیره نوین انجمن ملی حمایت کودکان به پیشگاه علیاحضرت شهبانو باریافتند. علیاحضرت فرمودند: "آنچه من علاقه دارم این است که این انجمن و مراکز آن با حداکثر ظرفیتشان کار بکند. از برنامه‌های پر اهمیت انجمن ایجاد مهدهای کودک است. این مهدهای کودک باید در سراسر کشور گسترش یابد. ... برنامه تغذیه کودکان که اجرا می‌شود هم چنان با کیفیت بهتر ارائه خواهد یافت. اندرزگاه‌هایی که برای مادران کار می‌کنند با گسترش بیشتر به فعالیت خود ادامه دهند. غیر از اردوگاه‌هایی که به طور رایگان ترتیب داده شده است، اردوگاه‌هایی نیز برای نگهداری و پرورش و استراحت و برنامه‌های مختلف آموزشی و تربیتی بچه‌ها تاسیس شود به طوری که پدر و مادرها هم در آن شریک باشند و بخشی از مخارج فرزندانشان را بپردازند."

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ در نشستی که در شرکت ملی نفت برگزار شد به آگاهی رسانده شد که « اداره کل رفاهی و خدمات اجتماعی شرکت ملی نفت ایران» برنامه گسترده خانه و آپارتمان سازی کارکنان سراسر کشور را بررسی نموده است. هم چنین پژوهش‌هایی در ساختمان باشگاه‌های ورزشی و از میان برداشتن هر گونه کمبودی در خانه سازی را انجام داده است. در سراسر کشور برای همه کارکنان، کارمندان، کارگران خانه سازی می‌شود.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که هواکوفنگ رهبر خلق چین به ایران خواهد آمد و این نخستین بازدید وی از یک کشور غیرکمونیست می‌باشد. سفر هواکوفنک نشانه ارزش ویژه‌ای است که چین برای کشور شاهنشاهی و موقعیت والای سیاسی و اقتصادی ایران در گیتی دارد.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ شهرداری پایتخت به آگاهی همگان رساند که ساختمان راه فرعی ادامه پل سید خندان آغاز و تا پایان امرداد ماه ۲۵۳۷ آماده بهره‌برداری می‌شود. از سوی دیگر دست اندرکاران شهرداری امیدوارند که ساختمان فاز نخست بزرگراه داریوش که از تَه پل سیدخندان تا بزرگراه شاهنشاهی کشیده می‌شود تا اسفند ماه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی پایان یابد.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ فرستاده ویژه رییس جمهور یمن جنوبی با کیف پر از مواد پُکنده (منفجره) به دیدار احمد الغشمی رییس جمهور یمن شمالی آمد و زمانی که کیف را بازکرد تا سندها را بیرون بیاورد کیف پُکید و همه باشندگان کشته شدند. پهنه یمن شمالی ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع است و در جنوب غربی شبه جزیره عربستان قراردارد. این کشور از سال ۱۹۶۲ که ارتش با یک کودتای خونین حکومت را به دست گرفت با کودتاهای خونین پی در پی روبرو شد. ناصر پرزیدنت مصر در ۱۹۶۲ به پشتیبانی از کودتاگران برآمد و سی هزار سرباز به یمن فرستاد. در سال‌های گذشته عربستان سعودی کوشش کرد که یمن جنوبی را از فرو روی (نفوذ) شوروی رهایی بخشد بدین روی بیش از ۳۰۰ میلیون دلار به رژیم مارکسیست یمن جنوبی کمک کرد ولی رژیم سالم ربیع علی همچنان پیوندهای خود را با مسکو گسترده تر کرده است.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ تولید نخ‌های پنبه‌ای و الیاف مصنوعی ۱۰٪ افزایش یافت. تولید پارچه‌های تخی ۴۵۰ میلیون متر پارچه و پارچه‌های پشمی به ۱۹،۷ میلیون متر رسید. تولید مصنوعات کنفی ۱۵٬۰۰۰ تن افزایش یافت، نخ نایلون با رشد ۱۰٪ بیش از ۸٬۵۰۰ تن ، نخ اکریلیک بیش از ۱۳٬۰۰۰ تن ، تولید کشباف تاری به ۱۱ هزار تن و کشباف پودی به ۲۰ هزار تن ، موکت ۵ میلیون متر مربع و موکت نمدی به یک میلیون متر مربع رسید.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که ۲ سد نوین بر روی رودخانه کارون بسته می‌شود.[۱۸] ساختمان این سدها هزینه‌ای نزدیک به ۱،۵ میلیارد دلار پیش بینی شده است. کارهای ساختمانی این سدها ۹ سال به درازا می‌کشد. با بهره برداری از این سدها افزون بر انبار کردن آب، بیش از ۲۰۰۰ مگا وات برق نیز تولید می‌شود. سدهای نوین کارون ۴۵ کیلومتر دور از هم ساخته می‌شوند و میلیون‌ها مترمکعب آب را نیز انبار می‌سازند. در ساختن این سدها چند شرکت خارجی نیز سرمایه گذاری می‌نمایند. بر پایه بررسی‌های وزارت نیرو در سال‌های آینده رویهم رفته ۱۰ سد نوین بر روی کارون بسته خواهد شد. هم اکنون سد رضا شاه کبیر ساخته شده است و سدهای دیگر نیز در جاهای عبور رودخانه ساخته می‌شوند. این سدها آب‌های زمستانی، پاییزی و بهاره رودخانه کارون را انبار می‌کنند. از این آب‌ها افزون بر آبیاری زمین‌های کشاورزی، برای تولید برق نیز بهره برداری می‌شود. بر پایه بررسی‌های وزارت نیروی استان خوزستان، در برخی فصل‌های سال، در این استان بارندگی‌های بیش از اندازه می‌شود که سبب جاری شدن سیل را فراهم می‌سازد. بدین روی، با مهارکردن آب رودخانه کارون و ساختن سدهای کوچک و بزرگ بر روی آن، سیلاب دیگر روان نخواهد شد به کارون می‌ریزد و همه آب رودخانه کارون مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و این استان هیچگاه با کمبود آب برای کشاورزی و آب نوشیدنی و کاربردهای صنعتی پیدانخواهد کرد.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ در گفتگوهای میان مرتضی صالحی وزیر راه و ترابری و ژان فرانسوا دو نیو وزیر بازرگانی خارجی فرانسه برنامه‌های اجرایی کنسرسیوم مشترک فرانسوی و آمریکایی برای ساختن بزرگ راه قم به بندر شاهپور و همکاری فرانسه با ایران برای بهتر ساختن دفتر فنی راه آهن سراسری ایران برای ساختن خط‌های برقی بررسی شد. بزرگراه قم - بندرشاهپور که در راستای بزرگراه تهران - قم ساخته می‌شود، بزرگترین پروژه راهسازی و درازترین شاهراه ارتباطی کشور است که در ۶ بخش ساخته می‌شود و با پیش بینی‌هایی که هنگام ساختمان آن انجام می‌یابد آن را تا ۸ باند می‌توان پهن تر کرد. بخش اراک - اندیمشک بزرگراه قم - بندر شاهپور به درازای ۳۶ کیلومتر آماده شده است. از این بزرگراه تا سال ۲۵۴۲ یا نزدیک به ۵ سال دیگر بهره برداری می‌شود. با بهره برداری از بزرگراه تهران - قم - بندر شاهپور ترابر کالاهای وارداتی از بندرهای جنوب به مرکزهای پخش کالا فراهم می‌شود.[۱۹]

۴ تیر ماه ۲۵۳۷ پنجمین نشست انجمن رییس‌های دانشگاه‌های جهان با دادن درجه دکترای افتخاری در علوم سیاسی از « دانشگاه کیونک هی » کره جنوبی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و با سخنان همایونی گشایش یافت.[۲۰] در این آیین بیش از ۳۰۰ تن از رییس‌های دانشگاه‌های جهان، رییس‌های دانشگاه‌ها و شماری از دانشکده‌ها و مدرسه‌های عالی ایران برگزار گردید. در این نشست در آیین باشکوهی به علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران نیز « لوحه فرهنگی » پیشکش شد. علیاحضرت شهبانو پس از دریافت لوحه فرهنگی سخنانی ایراد فرمودند:[۲۱]

۴ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که گردایه دانشگاهی دزفول شاخه شمالی دانشگاه گندی شاپور امسال در رشته‌های پزشکی، شیمی، ریاضی، فیزیک و ریاضی دانشجو می‌پذیرد. همه دانشجویان از شهرهای شمالی استان خوزستان دزفول، اندیمشک، شوش، هفت تپه و شوشتر برگزیده خواهند شد. این دانشگاه در زمین‌های خالصه میان دزفول و اندیمشک ساخته شده است. ساختمان بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی گنجویان و دانشکده علوم رو به پایان است.

۴ تیر ماه ۲۵۳۷ کارخانه تولید پودر باریت « درین ایمکو » با گنجایش ۱۰۰ تن در سال در پنجه پای کوه‌های جنوب غربی کاشان به نام نامی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر با بریدن نوار سه رنگ در آیین باشکوهی با بودن فرماندار کاشان و شماری از بزرگان محلی گشایش یافت. دو سال پیش در پی پیداشدن یک کان باریت در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی کاشان در بیابانی خشک، اندیشه ساختمان کارخانه تولید پودر باریت را نیرو بخشید. این سومین کارخانه باریت در ایران و دوازدهمین در جهان می‌باشد. دو کارخانه دیگر با گنجایش یک صد تن در سال آغاز به کار کردند.

رییس ستاد وزارت دفاع و کامرون مارشال هوایی انگلستان در پیشگاه شاهنشاه
FarahPahlaviUniLahijan2537.jpg

۴ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که تولید کفش ایران در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی به ۱۲۸ میلیون جفت رسید که ۱۸ میلیون جفت در کارگاه‌های دستی، ۱۱۰ میلیون جفت در کارخانجات ماشینی و نیمه ماشینی تولید شده است. بیش از ۳،۵ میلیون جفت به شوروی و کشورهای اروپای شرقی و شیخ نشین‌های شاخاب پارس صادرگردید. تولیدات داخلی نئوپان با بهره برداری از دو کارخانه نوبنیاد به ۷۵ هزار تن رسید. بیش از ۱۳ هزار تن تخته چندلایی، ۳۱ هزار تن فیبر و ۵ میلیون متر مربع روکش چوب در کشور تولید و روانه بازار شد. چهار پروژه بزرگ چوب در شمال ایران در دست انجام است. پیش بینی می‌شود که بهره برداری از این یکان‌های صنعتی در سال‌های ۲۵۳۸ و ۲۵۳۹ شاهنشاهی آغاز شود.

۴ تیر ماه ۲۵۳۷ ضیاءالحق رییس حکومت نظامی پاکستان به آگاهی رساند که از فکر تشکیل یک دولت وحدت ملی با شرکت همه حزب‌ها پشیمان شده است و کماکان از عنوان رییس حکومت نظامی پاکستان که در پی کودتای ۵ ژوییه ۱۹۷۷ برای خود برگزیده است ادامه خواهد داد. در هنگام کودتا ضیاالحق نوید داد که انتخابات آزاد در پاکستان در کمتر از سه ماه برگزار خواهد شد.

۳ تیر ماه ۲۵۳۷ خبرگزاری فرانسه از آشوب‌های پزشکپور نماینده مجلس شورای ملی و پان ایرانیست تندرو در مجلس شورای ملی گزارش داد و افزود که مخالفان دولت و حکومت ایران در خارج از کشور به ایران بازمی‌گردند.

۵ تیر ماه ۲۵۳۷ مارشال سر نیل کامرون مارشال هوایی و رییس ستاد وزارت دفاع در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه باریافت. در این باریابی تیمسار ارتشبد غلامرضا ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران و کاردار سفارت انگلستان در تهران نیز بودند. ایوار (عصر) شاهنشاه آریامهر هارولد ویلسون نخست وزیر پیشین انگلستان را در کاخ نیاوران پذیرفتند. ویلسون برای هنبازی (شرکت کردن) در کنفرانس رییس‌های دانشگاه‌های جهان که در تهران برگزار می‌شود به ایران آمده است.

۵ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو ریاست عالیه سازمان انتقال خون کشور هموندان شورای عالی این سازمان را در کاخ نیاوران پذیرفتند. در این باریابی علیاحضرت فرمودند: "باید ترتیبی داده شود که همه مردم از فعالیت‌های این سازمان آگاه شوند و بدانند که خون چگونه در این سازمان به مصرف می‌رسد". دکتر فریدون علاء مدیر عامل سازمان ملی انتقال خون پیرامون کارهای انجام شده سازمان در سال پیش گزارش رسایی داد که تا کنون ۴۲ پیوند کلیه زیر سرپرستی کمیته سازمان انجام شده است، افزون بر این، پالایش پلاسما و مشتقات پلاسمایی مانند گاماگلوبین همگانی و ویژه و آلبومین ۱۵٪ کم نمک انسانی و آلبومین مایع ۵٪ برای درمان مصدومین و سوختگی‌ها انجام یافته است. بیماران دچار نارسایی کلیه در سازمان انتقال خون پرونده دارند و از آنها آزمایش‌های زیادی شده است تا هر آن که کلیه یکی از بستگان یا کسی که در پیش آمدی زخمی شده است چه در درون کشور و یا در بیرون از کشور از راه شبکه بین المللی « اوروترانس پلانت » آماده پیوند باشد، بی درنگ بتوان برای جا به جایی کلیه بیمار با کلیه سالم دست به کارشد.

۵ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو فیلم مریم و مانی را در تالار نمایش فرهنگ و هنر تماشا کردند و سپس بازیگران و کارگردان این فیلم ایرانی را پذیرفتند. علیاحضرت شهبانو فرمودند:

... وزارت فرهنگ و هنر در اسرع وقت مسایل و مشکلات سینماداران را مورد مطالعه قراردهد و یک راه حل منطقی برای مسایل و مشکلات آنان پیداکند، باید صنعت سینما را زنده نگه داریم زیرا هم کارگردانان خوب و هم بازیگران هنرمندی داریم و مردم نیز ار کارهیا خوب با علاقه استقبال می‌کنند. از طریق بنیاد شهبانو فرح به صنعت سینما کمک و مساعدت‌های لازم خواهد شد....

۵ تیر ماه ۲۵۳۷ مجتمع دانشکده‌های جهرم وابسته به دانشگاه پهلوی شیراز برای رشته‌های دوره دکترای پزشکی، دوره دانشبهری پرستاری دوره دانشیابی زبان انگلیسی و دوره دانشیابی ریاضیات برای سال تحصیلی ۲۵۳۸ - ۲۵۳۷ دانشجو می‌پذیرد.

۵ تیر ماه ۲۵۳۷ نشست نهضت ملی مبارزه با آلودگی محیط زیست به ریاست سناتور دکتر جهانشاه صالح برگزار شد. گفته شد که در ایران هیچ گونه دستگاه دودزدایی وجود ندارد، یکی از پیش نیازها برای مبارزه با آلودگی محیط زیست بنیان کارخانه‌هایی است که این گونه دستگاه را بسازند و در دسترس همگان قراردهند.

باریابی انجمن ملی مبارزه با جذام در هفته جذام به پیشگاه شهبانو
شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت در باریابی رییس‌های دانشگاه‌های جهان
هموندان سازمان بهسازی و عمران جنوب تهران در پیشگاه شهبانو
PrincessAshrafNursingSchool2537.jpg

۶ تیر ماه ۲۵۳۷ کنفرانس هجدهمین دوره برنامه عالی مدیریت ایران با پیام شاهنشاه آریامهر گشایش یافت.[۲۲] در این پیام که از سوی معینیان رییس دفتر مخصوص شاهنشاه خوانده شد، شاهنشاه فرمودند:

اداره صحیح امور صنایع و سازمان‌های عظیم کشور به منظور بهره برداری کامل از منابع مملکت در راه تامین منافع کشور و رفاه ملت فقط در پرتو مدیریت شایسته امکان پذیر است و مدیران در همه دستگاه‌ها و در کلیه سطوح می‌باید در این راه وظایف سنگینی را به عهده بگیرند.... استفاده صحیح از نیروی انسانی و هدایت و تلاش‌های فردی به سوی هدف‌های مشترک منوط به مدیریت صحیح است به همین منظور باید از شیوه‌های پیشرفت مدیریت و تکنولوژی نوین استفاده شود و در عین حال کوشش به عمل آید اصول و ضوابط مدیریتی که با فرهنگ ملی و سنن باستانی و عادات اجتماعی ما سازگار باشد مورد عمل قرارگیرد. ...

۶ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو در کاخ نیاوران گروهی از خبرنگاران و نویسندگان پروژه انتشاراتی « هفته جذام » را پذیرفتند.[۲۳] در این باریابی دکتر عباس صنعتی مدیر عامل انجمن ملی مبازره با جذام گزارش رسایی به آگاهی علیاحضرت و باشندگان رساند. علیاحضرت پس از شنیدن گزارش مدیر عامل انجمن فرمودند:[۲۴]

متاسفانه از قرون گذشته این بیماری به شکلی در ذهن مردم آمده است که مردم از آن بیماری وحشت بیهوده دارند. اغلب اطبا گفته‌اند بعضی از انواع این مرض است که ممکن است مسری باشد. مرض جذام این طوری که فکر می‌کنند مسری نیست و اگر بود مطمئنا دکترها این حرف را نمی‌زدند. خود من بارها به مراکز جذامیان رفته‌ام و درست نیست که وحشتی به این شکل از طرف مردم نسبت به این بیماری وجود بیاید....

۶ تیر ماه ۲۵۳۷ در هجدهمین نشست مجمع عمومی عادی سالانه بانک مرکزی ایران به ریاست محمد یگانه وزیر امور اقتصادی و دارایی در گزارشی از چگونگی اقتصادی کشور در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی و بررسی ترازنامه و حساب سود و زیان بانک به آگاهی رسانید که درآمد ناخالص ملی به ۵٬۳۱۲ میلیارد ریال و رشد آن به قیمت ثابت بیش از ۲،۴٪ بود. درآمد غیرنفتی دولت بیش از ۲۹٪ افزایش داشت و به بیش از ۵۳۷ میلیارد ریال رسید. جمع دارایی‌های بانک مرکزی ایران در پایان سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی به ۱٬۶۵۰ میلیارد ریال رسید که در سنجش با سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی ۱۲۲ میلیارد دلار ریال افزایش داشت.

بانو جانسون در پیشگاه اعلیحضرتین
علیاحضرت سرزده به جشن زناشویی یک آموزگار رفتند
انجمن حمایت از آسیب دیدگان سوختگی در پیشگاه شهبانو
نمایشنامه گیل گمش در جشنواره توس

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ کورت والدهایم دبیرکل سازمان ملل متحد نوآوری شاهنشاه آریامهر در ویژه ساختن پانصد میلیون ریال از بودجه پدافند کشور را به « سال بین المللی کودک » ستایش کرد.

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو نشست مسایل شهر تهران و برنامه‌های سازمان بهسازی و عمران جنوب پایتخت با بودن وزیر مشاور در امور اقتصادی نخست وزیر، وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر مشاور و دبیرکل سازمان زنان، شهردار پایتخت و دیگر هموندان کمیته بهسازی و بازسازی در کاخ نیاوران برگزار شد. این نشست سه ساعت به درازا کشید و سیروس اوصیاء مدیر عامل سازمان بهسازی و عمران جنوب پایتخت گزارش رسایی از کارها و پروژه‌های انجام شده این سازمان و پروژه‌های در دست انجام و پیش بینی شده و هم چنین سیاست‌ها و خط مشی‌های این سازمان را به آگاهی شهبانو رسانید. علیاحضرت در این نشست فرمودند:[۲۵]

برنامه‌های عمرانی و بهسازی برای رفع کمبودهای فراوان شهری در مناطق جنوب تهران باید منطقی و متناسب با نیازهای مردم این مناطق باشد. این نیازها باید در مناطق مختلف از مردم محل پرسیده شود. به جای تدوین برنامه‌های آرمانی و غیرقابل اجرا بهتر است امکانات موجود برای رفع نیازهای منطقی مردم به خدمت گرفته شود. وجود سازمان عمران جنوب شهر پایتخت مسئولیت‌های سایر سازمان‌ها را برای عرضه خدمات مورد نیاز منتفی نیم سازد و باید در جهت نیازهای مردم جنوب شهر تهران مشارکت و هماهنگی داشته باشد. من شخصا مراقبت خواهم کرد که اقدامات مربوط به حل مسایل مردم جنوب شهر تهران دچار کاغذبازی نشود. ...

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو، شرکت کنندگان پنجمین نشست کنفرانس بین المللی انجمن رییس‌های دانشگاه‌های جهان که به میهمانی عصرانه کاخ نیاوران فراخوانده شده بودند را با ورود خود سرافراز کردند. در این میهمانی وزیر دربار شاهنشاهی، وزیر آموزش و پرورش و سرپرست وزارت علوم و آموزش عالی نیز بودند. اعلیحضرتین یک ساعت و ده دقیقه با رییس‌های دانشگاه‌های سراسر جهان و دیگر بلندپایگان علمی و فرهنگی به گفتگو پرداختند.

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ نخستین گردایه بین المللی توان بخشی در رشت بنیان می‌شود. این مرکز ۲۱۰ کودک عقب افتاده را می‌پذیرد. پیرو سیاست نامتمرکز ساختن سازمان‌ها و اجرای آرمان خودکفایی کشور، از سوی انجمن توانبخشی نخستین گردایه بزرگ خدمات توانبخشی برای درمان و بازسازی معلولین جسمی و واپس ماندگان هوشی (عقب ماندگان ذهنی) و معتادین در استان گیلان ساخته می‌شود. بر پایه برنامه‌ای که از سوی سازمان منطقه‌ای بهداری و بهزیستی گیلان آماده شده است، انجمن توانبخشی آموزش کادر فنی، کارشناسان و روانشناسان و مربی بیماری‌های روانی و هم چنین بازآموزی پرسنل را به گردن دارد.

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ نیروگاه‌های اتمی تولید برق شماره ۵ و ۶ و ۷ و ۸ با هوا خنک خواهند شد. برای خنک کردن نیروگاه‌های برق اتمی به آب زیاد نیاز است، ولی چون ۴ نیروگاه ایران در سرزمین‌های مرکزی ایران ساخته خواهند شد در ساخت این نیروگاه‌ها کوشش می‌شود که راکتورهای با هوا خنک شونده به کار گرفته شوند. نیروگاه‌های ۵ و ۶ در اسپهان و نیروگاه‌های ۷ و ۸ در ساوه کارگذاشته خواهند شد. نیروگاه‌های شماره ۱ و ۲ در بوشهر در دست ساختمان است که گنجایش هر یک از آنها ۱۲۰۰ مگا وات است که با همکاری آلمان ساخته می‌شوند. کارهای ساختمانی نیروگاه‌های ۳ و ۴ در اهواز آغاز شده است. گنجایش هر یک از دو نیروگاه ۹۰۰ مگا وات است و با همکاری فرانسه ساخته می‌شوند. از سال ۱۹۸۰ هر سال یک راکتور در ایران به کار خواهد افتاد. رویهم رفته گنجایش نیروگاه‌های اتمی ایران که قراردادهای آن با آلمان و فرانسه بسته شده است ۹۰۰۰ مگا وات می‌باشد. ایران برآن است که نزدیک به ۲۳ هزار مگا وات برق اتمی در درازای سال‌های آینده تولید کند، بدین روی هم اکنون گفتگوهایی را برای خرید نیروگاه‌های اتمی دیگر با فرانسه و امریکا و کانادا دنبال می‌کند.

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسیده شد که ذوب آهن آریامهر صنعت مادر ایران به گنجایش کامل خود رسید و بیش از ۵۵۰ هزار تُن فولاد ساختمانی گوناگون تولید و روانه بازار کرد. هم چنین کان‌های بزرگ ذغال سنگ درخور فولادسازی که چندی پیش پیدا شده بود، ماته‌های بُنیک (مواد اولیه) نیازین برای گسترش کارخانه ذوب آهن آریامهر و هم چنین صنایع فولاد کشور را فراهم ساخت. در پیاده کردن پروژه کارخانه‌های ذوب آهن گازی برای تولید آهن اسپنجی به روش احیای مستقیم، شرکت ملی صنایع فولاد ایران سرگرم بررسی و اجرای کارخانه‌هایی به گنجایش ۶٫۵ میلیون تن در اهواز، اسپهان و بندرعباس می‌باشند. مجتمع فولاد پهلوی در اهواز برای تولید ۲٫۵ میلیون تن آهن اسپنجی در سال پیش بینی شده است که یک میلیون تن آن در بخش فولادسازی به شمش فولاد و ۵۰۰٫۰۰۰ تن آن به بیلت فولادی دگرگون خواهد شد و مانده، به فرم آهن اسپنجی برای بهره وری کارخانه‌ها و کارگاه‌های ذوب و ریخته گری وارد بازار می‌شود. پیش بینی می‌شود که بهره برداری از دومین بخش مجتمع فولاد پهلوی در پایان سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی و سومین بخش در نیمه دوم سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی آغاز شود. کارهای ساختمانی مجتمع فولاد اسپهان با گنجایش ۱٫۲ میلیون تن در سال و مجتمع فولاد بندرعباس با گنجایش تولیدی ۳ میلیون تن آغاز گردیده است و پیش بینی می‌شود که تا پایان سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی آماده بهره برداری شوند. هم چنین کارهای ساختمانی پروژه گندله مجتمع فولاد پهلوی به گنجایش ۵ میلیون تن در سال آغاز شده است و پیش بینی بهره برداری از آن برای سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی می‌باشد. کارهای ساختمانی پروژه تولید گندله مجتمع تولید فولاد بندرعباس نیز به گنجایش ۴٫۵ میلیون تن در سال آغاز شده است و برای سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی از آن بهره برداری خواهد شد. بازده کارخانه آلومینیوم سازی اراک بیش از ۲۲،۶۰۰ تن آلومینیوم است که در درون کشور از آن بهره برداری شد. این کارخانه در پیش دارد که تا پایان سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی گنجایش خود را به ۱۲۰ هزار تُن در سال برساند.

۷ تیر ماه ۲۵۳۷ بر پایه گزارش وزارت کشاورزی و عمران روستایی در خرداد ماه ۱۰۴۵ دستگاه تراکتور از سوی بنگاه گسترش ماشین‌های کشاورزی در سراسر کشور به فروش رسیده است که در سنجش با اردیبهشت ماه ۳۰٪ افزایش نشان می‌دهد. هم چنین در این گزارش آمده است که ۹۹۲ دیسک گاوآهن - ۵۱۸ دستگاه تریلر ماشین آلات شمپاش - کوپاش - کیلر برف پاش و کمباین از سوی بنگاه گسترش ماشین‌های کشاورزی به فروش رفته است.

۸ تیر ماه ۲۵۳۷ گروهی که همگی قلوه سنگ همراه داشتند در مسجد جامع شیراز گردآمدند و پس از بیرون ریختن از مسجد در خیابان‌های پیرامون مسجد با آرنگ‌های ضد ملی و میهنی به راه افتادند و با پرتاب سنگ به سوی پلیس، تظاهرات خشن خود را پی گرفتند. سرانجام پلیس با پرتاب گاز اشک آور تظاهرکنندگان را پراکنده ساخت و سه تن به نام‌های ابوالحسن طوبایی، علی محسنی و ایرج دشت کیانی دستگیر شدند. ۹ تیر ماه نیز ساعت ۱۱ شب بیش از پانصد تن که در مسجد ولی عصر شیراز در خیابان داریوش گردآمده بودند پس از بیرون آمدن از مسجد با دادن آرنگ‌های ضد ملی و ضد میهن به راه افتادند. پلیس در پی هشداری که به آنان داد گاز اشک آور پرتاب کرد و انیرانیان را پراکنده ساخت.

۹ تیر ماه ۲۵۳۷ در پارک شهر خرمشهر در یک گردهم‌آیی بزرگ حزبی به آگاهی رسانده شد که هیچ حزب دیگری را جز حزب رستاخیز به رسمیت نمی‌شناسند و از این پس محسن پزشکپور نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای ملی نخواهد بود. در این گردهم‌آیی قطعنامه‌ای در هشت ماده خوانده شد و گفته شد که با هر گونه جدایی اندازی و دو دستگی مبارزه خواهد شد و کسی که به نام نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای ملی به مقدسات ما پشت پا می‌زند از جامعه میهن پرستان باید رانده شود. گفته شد که پزشکپور به ملت از پشت خنجر زده است بنابراین ما مردم غیور این سرزمین به هیچ روی پزشکپور را در مجلس شورای ملی به عنوان نماینده نمی‌پذیریم زیرا که وی از سوی ما و حزب رستاخیز برگزیده شد و آن زمان که در مجلس مقدس شورای ملی به دشمنی با حزب رستاخیز بر می‌خیزد دیگر نمی‌تواند نماینده خرمشهر و هم سنگر باشد. هم چنین در جزیره مینو در یک گردهم‌آیی بزرگ حزبی از مردم و مرزنشینان غیور و کارگران و کشاورزان اعلام همبستگی با مردم خرمشهر شد و سخنان پزشکپور در مجلس شورای ملی نکوهش شد.

۹ تیر ماه ۲۵۳۷ نزدیک به پنج هزار تن که در مسجد معتضدی کرمانشاه گرد آمده بودند پس از بیرون ریختن از مسجد، آرنگ‌های ضد ملی و میهنی عربده کشیدند و در راستای خیابان سپه کرمانشاه شیشه‌های بانک صادرات و بانک پارس را شکستند. ماموران پلیس برای پراکنده ساختن آنها گاز اشک آور بکار گرفتند و ۱۲ تن از آنان دستگیر کردند.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو همسر لیندون جانسون پرزیدنت پیشین امریکا را در کاخ نیاوران پذیرفتند. خانم جانسون ناهار را در پیشگاه اعلیحضرتین خورد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۷ چهارمین دور گفتگوهای شرکت ملی نفت ایران با نمایندگان کنسرسیوم بین المللی نفت بر پایه ملی شدن نفت در روز ۳ امرداد ماه ۱۳۵۱ در سخنرانی شاهنشاه آریامهر آغاز شد. در این گفتگوها قرارداد شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیوم و همکاری‌های آتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. ریاست هیات نمایندگان شرکت ملی نفت ایران با حسنعلی مهران قائم مقام رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امور اقتصادی و مالی می‌باشد و ریاست هیات نمایندگی کنسرسیوم را « جان ساتک کلیف » مدیر بریتیش پترولیوم به گردن دارد. در نشست گفته شد که ایران تنها از صادرات گازهای بوتان و پروپان ماهشهر که از سوی کنسرسیوم انجام می‌یابد تاکنون ده‌ها میلیون دلار آسیب مالی دیده است. آگاهان بر این باورند که شرکت ملی نفت ایران روی همه ماده‌های شکستن قراردادها و آسیب‌های مالی که به ایران وارد شده است انگشت گذارده و به همین روی گفتگوها به درازا کشیده است. اگر این دور گفتگوها دستاوردی نداشته باشد دنباله به مهر ماه فرافکنده خواشد. از جستارهای مورد گفتگو خرید فرآورده‌های پالایشگاه آبادان است که از آغاز بنیان یک پالایشگاه صادراتی بوده است، ولی کنسرسیوم از خرید فرآورده‌های پالایشگاه آبادان سر باز زد و قرار خرید فرآورده‌های این پالایشگاه را لغو کرد. روز ۱۸ تیر ماه گفتگوها بدون هوده به پایان رسید که نشان می‌دهد شرکت ملی نفت هیچ شتابی در سر هم بند کردن یک قرارداد نوین ندارد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۷ بامدادان بانک صادرات شعبه قلهک شمیران در کوی قوام، کوچه یخچال از سوی خرابکاران به آتش کشیده شد.

۱۰ تیر ماه ۲۵۳۷ سیل ابزار نظامی شوروی به افغانستان روان شد. شوروی ارتش افغانستان را تا بن دندان با ابزار جنگی خود مجهز می‌کند.

۱۱ تیر ماه ۲۵۳۷ علیرضا نوری زاده انیرانی تازی تبار از این روز یک سری نوشتار در ستایش اسلام و حسین به چاپ رسانید و زمینه را برای امام ساختن خمینی و ورود او به ایران با دیگر هموندان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در درون و بیرون کشور آماده ساخت. همان کسی که در اعدام بزرگان ایران غریو شادی سرداد و نوشتارهایی در زیبا شدن جهان بدون این مردان پراکنده ساخت. تا زمانی که انیرانیان در رسانه‌های بیرون از کشور ساعت‌ها سخن می‌گویند و کماکان مردم نادان ایران به سخنان دشمنان ایران و ایرانی گوش فرامی دهند امیدی به آزاد ساختن ایران نیست. تا زمانی که علیرضا نوری زاده‌ها سرسپردگان بیگانه در تلویزیون‌های لس انجلسی سخنرانی می‌کنند و جوانان ایران را که از پیشینیه این خائنین به مردم و کشور ایران آگاهی ندارند به بیراهه می‌کشانند، امیدی نیست! تا روزی که مردم ایران تاریخ خود را با سند و مدرک نخوانند، ناچار به تکرار اشتباه‌های خود هستند و کماکان ملت ایران را با یاری این انیرانیان در بیرون از کشور، می‌کُشند و نسل ایرانی را بر می‌اندازند.

۱۲ تیر ماه ۲۵۳۷ در پی دستورات جیمی کارتر درباره پیاده کردن « حقوق بشر در ایران » هوشنگ انصاری، جمشید آموزگار و چند تن دیگر که مقام‌های کلیدی کشور را در دست داشتند، پیوسته مردم را به انتقاد از دولت برانگیختند و پروپاگاند برای تفکر انتقادی به راه انداختند. پس از انجام ماموریتشان از ایران بیرون رفتند و خود را تاکنون پنهان ساختند.

۱۲ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو تنها و سرزده وارد باشگاه آموزگاران در خیابان کاشان شدند که در آن جشن زناشویی علی اکبر دبیر زبان مدرسه زاهدی در جنوب شهر تهران برپابود. هیچکس باور نمی‌کرد که شهبانو این گونه سرزده به عروسی آمده باشند. علیاحضرت شهبانو به عروس و داماد آغاز زندگی مشترکشان را تهنیت گفتند و پیشکش‌هایی به آنان دادند. هزینه این جشن نیز از سوی علیاحضرت داده شده بود.

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۷ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو نشست شورای عالی انجمن حمایت از آسیب دیدگان از سوختگی در کاخ نیاوران برگزار شد. در این نشست علیاحضرت شهبانو فرمودند:

مهمترین وظیفه درمانی این جمعیت التیام سوختگی‌های خود و جراحی‌های ترمیمی و تربیت کادر متخصصان پزشکی در قسمت سوختگان و جراحان ترمیمی و هم چنین آموزش عمومی به منظور پیشگیری از سوانح سوختگی است و حمایت از افراد و خانواده‌هایی که بر اثر سوانح ناشی از سوختگی دچار مسایل خانوادگی و انسانی می‌شوند نیز از وظایف این جمعیت است. دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های وابسته به وزارت بهداری و بهزیستی و دیگر سازمان‌های درمانی باید با جمعیت همکاری لازم را به منظور تربیت متخصصان جراحی ترمیمی و درمان سوختگی به عمل آورند.

۱۳ تیر ماه ۲۵۳۷ شرکت واحد اتوبوسرانی به آگاهی رساند که ۳۰۵ اتوبوس تازه خریداری شده شرکت واحد در جنوب شهر از امرداد ماه به کار می‌افتند. این اتوبوس‌های از مدرنترین اتوبوس‌های دنیاست. هم چنین سندوق‌های فروش بلیت در داخل اتوبوس سپارش داده شده است و شماری از این سندوق‌ها بزودی آزمایشی در اتوبوس‌ها کار گذارده خواهند شد. ۱۴ تیرماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی فرهنگسرای نیاوران وابسته به بنیاد شهبانو فرح پهلوی در پیشگاه علیاحضرت شهبانو گشایش یافت. علیاحضرت از تالار اجتماعات، نگارخانه، کتابخانه عمومی، کارگاه‌های آفرینش هنری و عکاسی و چاپ سنگی، رستوران، کتابفروشی بازدید فرمودند.

شهبانو فرهنگ‌سرای نیاوران را می‌گشایند ۱۴ تیر ۲۵۳۷ شاهنشاهی
FarhangSarayehNiavaran2537.jpg
روز ۱۵ تیر ماه روز جهانگردی
NationalMovementEnvironmentPollution.jpg
سفیر نیجریه استوارنامه خود را به پیشگاه همایونی می‌دهد
شهبانو ریاست عالیه شورای پژوهش‌های علمی کشور

۱۴ تیر ماه ۲۵۳۷ فرهنگ‌سرای نیاوران وابسته به بنیاد علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در پیشگاه علیاحضرت شهبانو گشایش یافت. نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت گزارش رسایی را خواند آنگاه شهبانو از تالار اجتماعات، نگارخانه، نامه سرای همگانی (کتابخانه عمومی)، کارگاه‌های آفرینش هنری و عکاسی و چاپ سنگی، رستوران، کتابفروشی و صفحه خانه بازدید فرمودند. سپس شهبانو در جایگاه ویژه در فضای آزاد از یک برنامه هنری دیدن کردند. شهبانو در پایان هنرمندان و همه کسانی که در برپایی و سازمان دادن فرهنگ سرا کوشیده‌اند را مورد مهربانی قراردادند.

۱۴ تیر ماه ۲۵۳۷ بررسی بودجه کل کشور در سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی در سازمان برنامه و بودجه آغاز شد. لایحه بودجه ۲۵۳۸ شاهنشاهی پیش از پایان امسال به مجلس شورای ملی برده می‌شود و در این لایحه سیاست دولت در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی و رفاه مردم پیشنهاد خواهد شد.

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ سفیر نوین نیجریه در دربار شاهنشاهی استوارنامه خود را در کاخ سعدآباد به پیشگاه همایونی پیشکش کرد. وزیر دربار شاهنشاهی، وزیر امورخارجه، رییس کل تشریفات شاهنشاهی، رییس دفتر مخصوص شاهنشاهی و آجودان‌های لشکری و کشوری در این آیین بودند.

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ جشنواره توس در پیشگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در آرامگاه پدر زبان پارسی فردوسی گشایش یافت. این جشنواره بر پایه بزرگداشت از فردوسی حماسه‌سرای ایران و گرامی‌داشت سنت‌های پهلوانی و همه سنت‌هایی که از شاهنامه فردوسی بر آمده سازماندهی شده بود. در کنار برنامه‌های اصلی جشنواره که بر پایه شاهنامه و فردوسی استوار است، آثار ارزنده سینمایی و تاترهایی با داستان‌های شاهنامه به نمایش در آمدند. درونمایه این جشنواره « فتوت و جوانمردی » بود و سخنرانان درباره جوانمردی سخن راندند. ورزش‌های پهلوانی، کشتی‌های سنتی، کشتی پهلوانی باستانی « زورخانه‌ای » که با « جوانمردی » پیوند دارد در ورزشگاه توس که در کنار آرامگاه فردوسی ساخته شده است به نمایش درآمد. علیاحضرت شهبانو در این آیین باشکوه فرمودند:

فکر می‌کنم که جشن توس ریشه‌های فرهنگ ما را مستحکم‌تر می‌کند و یک پیوند عمیق‌تر و محکمتر بین ما و این آب و خاک ایجاد می‌کند. هر قدر این پیوندها مستحکمتر شود، موجودیت ما بیشتر تضمین شده است و ملتی خواهیم بود که هیچ وقت از بین نخواهیم رفت. فکر می‌کنم که جشن توس به دلیل استقبال زیاد مردم موفق بوده است....البته هنوز این جشنواره جوان است و باید برنامه‌ها و افراد بیشتری در این جشن شرکت داده شوند که خوشبختانه هر سال به تعداد برنامه‌ها و افراد شرکت کننده اضافه می‌شود. ...

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو پس از گشودن جشنواره توس، از بیمارستان آذر مشهد که ویژه بیماران سرطانی است بازدید کردند. این بیمارستان به امر علیاحضرت برای گسترش کارهای جمعیت ملی مبارزه با سرطان در استان خراسان ساخته و راه انداری شد. علیاحضرت پس از بازدید از بیمارستان به فرودگاه مشهد رفتند و پس از مصاحبه با خبرنگاران در فرودگاه مشهد با هواپیما رهسپار نوشهر شدند.[۲۶]

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که شرکت سرمایه گذاری ساختمانی بانک‌های ایران برآن است برای شتاب بخشیدن برنامه‌های ساختمانی خانه و آپارتمان برای کم درآمدها ، پنج کمپانی بزرگ سازنده در اهواز، تبریز، مشهد، اسپهان و تهران بنیان نهد. سرمایه آغازین هر یک از این کمپانی‌های ساختمانی ۱۵۰۰ میلیون ریال می‌باشد.

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ روز جهانگردی، از سوی وزارت اطلاعات و جهانگردی و دیگر دست اندرکاران صنعت جهانگردی آیین باشکوهی برگزار شد. وزارت اطلاعات با چاپ چندین پوستر رنگی از جاهای دیدنی کشور آگهی کرد که « جهانگردی را با ایرانگردی آغاز کنید »

۱۵ تیر ماه ۲۵۳۷ آرمان‌ها و روش برنامه عمرانی ششم و هفتم در سازمان برنامه و بودجه هم چنان در دست بررسی است. پیش بینی می‌شود که بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار در درازای ۱۰ سال آینده در کشور سرمایه گزاری شود و درآمد سرانه در پایان برنامه هفتم به ۴۰۰۰ دلار برسد که دو برابر درآمد سرانه کنونی خواهد بود.

۱۷ تیر ماه ۲۵۳۷ دبیرکل سازمان پیمان مرکزی سنتو در کاخ وزارت خارجه با عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد. هم چنین روز ۱۸ تیر ماه مختار مسعود دبیرکل نوین همکاری منطقه‌ای برای عمران یا آر سی دی وارد تهران شد.

۱۸ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی همگان رسید که هفتمین جشنواره جهانی فیلم تهران از ۲۸ آبان ماه آغاز و ۹ آذر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به پایان خواهد رسید. جشنواره هفتم دربرگیرنده مسابقه، جشنواره، جشنواره‌ها، سینما چشم و گوش دارد، نمایش‌های ویژه، مروری بر کارهای ورنر هرت‌سوگ [۲۷] و ماساکی کوبایاشی [۲۸] ، و سینمای ایران در سال ۱۹۸۷ می‌باشد. سینماهای پارامونت، سینه موند، دیانا، امپایر فیلم‌های جشنواره را نشان می‌دهند. هم چنین سینما سیلورسیتی که به دو سینما دگرگون شده است یک سالن ویژه باشگاه سینمایی فارابی است که ۳۵۰ سندلی دارد و یک تالار به نام « تالار سپنتا » با ۵۰۰ سندلی، این دو تالار ویژه میهمانان، روزنامه نگاران خارجی و ایرانی می‌باشد.

۱۸ تیر ماه ۲۵۳۷ جمعیت حقوق دانان ایران نخستین نشست خود را در پارک هتل برگزار کرد. این جمعیت ۲۱ تن را هموندان اصلی و ۹ تن نیز هموندان علی البدل برگزید. اعضای اصلی توده ای‌ها و خائنین به نام چون ناصر لاهیجی، حسن نزیه، اکبر لاجوردی و بسیاری دیگر می‌باشند. برای براندازی کشور توده‌ای دیگر به نام محمد درخشش نیز کانون آموزگاران به راه انداخت. خائنین به کشور و ملت ایران در این زمان هر یک جمعیت و کانون و انجمنی به راه انداختند.

۱۸ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که بیمارستان امدادی شیر و خورشید سرخ اسپهان تا چند روز دیگر گشایش می‌یابد. هم چنین هموندان هیات مدیره سازمان کارگران تهران در دیدار با رییس سازمان کارگران ایران گفتند وزارت کار و امور اجتماعی تنها دو پلاژ در محمودآباد و بندر پهلوی برای کارگران ساخته است و پیشنهاد کردند که کارفرمایان بزرگ باید برای ساختن پلاژهای دیگری در شمال و کرانه شاخاب پارس کوشش کنند که کمبود جا برای کارگران سراسر کشور پیش نیاید.

۱۸ تیر ماه ۲۵۳۷ منوچهر گنجی وزیر آموزش و پرورش در بازدید ار کارخانه شیر پاستوریزه تهران گفت که برنامه تغذیه رایگان دانش آموزان در سال تحصیلی آنیده دگرگون خواهدشد. برنامه تغذیه دانش آموزان هر استان زیر سرپرستی استانداری همان استان و نیازهای دانش آموزان همان استان پیاده خواهد شد. برای تغذیه رایگان بیشتر شیر و سپس با نگرش به مزه و چشایی و فرهنگ خوراک هر استان، سرپرستان خواهند توانست آرمان برنامه تغذیه رایگان که فراهم ساختن پروتئین روزانه نیازین دانش آموزان است را پیاده کنند. کارخانه ۱۵۰ هرار تنی شیر پاستوریزه کماکان از سه سال پیش شیر نیازین این برنامه را فراهم می‌سازد و امیدواریم که در سال آینده این دو برابر شود.

۱۹ تیر ماه ۲۵۳۷ جمشید آموزگار در پایان نشست هیات وزرا به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد و درباره لایحه تظاهرات درایران گفت همانگونه که درباره فضای باز سیاسی صحبت می‌شود به موازات آن نیز باید لایحه ایی برای انجام تظاهرات به صورت قانونی نوشته شود. تظاهرات سیاسی و اجتماعات بر پایه قانون تظاهرات سیاسی و میتینگ‌ها آزاد می‌شود. آموزگار کوشش داشت مانند کشورهای غربی لایحه برگزاری اجتماعات را با گرفتن پروانه از پلیس را به تصویب برساند. با هر گامی که دولت به سوی آشوبگران برداشت وضع کشور ایران را بحرانی‌تر کرد. جمشید آموزگار با ترمیم دولت خود و برگزیدن ۴ وزیر و تغییردادن رییس دانشگاه سپاهیان انقلاب و سپردن آن به دکتر کاظم ودیعی و رییس دانشگاه آذرآبادگان و سپردن آن به دکتر مجید مولوی و بسیاری از تغییرات دیگری که خواست آشوبگران بود پنداشت که می‌تواند کشور را آرام سازد. روز ۱۱ تیر ماه خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مخالفان خارج از کشور به ایران بازمی گردند. بدین سان همه توده‌ای‌ها و تروریست‌های آموزش دیده زیر چتر کنفدراسیون دانشجویان ایرانی به ایران بازگشتند.

۱۹ تیر ماه ۲۵۳۷ سلیمان مآثر مدیر امور اداری گردایه بزرگ صنایع کشتی سازی خلیج پارس از پیشرفت‌های بزرگ این گردایه سخن گفت. استاندار آذربایجان ارتشبد شفقت از کارخانه‌های نوشابه‌های کوکاکولا، کانادا درای و سون آپ در تبریز بازدید کرد. دومین کارخانه تولید آب معدنی ایران در سرعین اردبیل و در کنار چشمه آب معدنی « وله دره » به زودی آماده بهره‌برداری خواهد شد.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ دومین سالروز بنیان و آغاز هفتمین سال فعالیت مجتمع مس سرچشمه در مجتمع مس سرچشمه در آیین باشکوهی برگزار شد.[۲۹] در این آیین پیام شاهنشاه آریامهر از سوی محمدرضا امین وزیر صنایع و معادن خوانده شد. [۳۰]

دومین سالروز تاسیس شرکت ملی صنایع مس ایران موجب خوشوقتی ما است به خصوص اینکه پس از شش سال کوشش و فعالیت مجتمع مس سرچشمه امسال به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید. مطالعات زمین شناسی در ایران نه تنها وجود یک کمربند کانی مس را که از جنوب شرقی تا شمال غربی کشیده شده ثابت کرد بلکه کانسارهای مس دیگری نیز در شمال و شرق ایران نشان داده است.این ثروت ملی می‌تواند اثر مهمی در اقتصاد جامعه فردای ایران داشته باشد، لذا اکتشاف و بهره برداری از این منابع سرشار ملی می‌بایستی توسعه یابد. معدن مس سرچشمه که یکی از معادن بزرگ مس جهان به شمار می‌آید از جمله معادنی است که در این کمربند کانی مس قراردارد و از این معدن در حال حاضر روزانه شصت هزار تن سنگ معدن استخراج می‌گردد. این معدن و معادن اطراف آن می‌توانند سنگ معدن لازم را برای توسعه ظرفیت کارخانجات مجتمع سرچشمه از صد و پنجاه هزار به دویست هزار تن در سال تامین نمایند....

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که مس ایران در سال ۲۵۳۹ شاهنشاهی بهره‌برداری و در بازارها به فروش خواهد رسید. هم چنین به آگاهی رسید که یک چاه نفت در یکی از خیابان‌های اهواز فوران کرد.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ قانون گسترش کشاورزی و عمران روستایی از مجلس شورای ملی و مجلس سنا گذشت و پس از توشیح همایونی برای اجرا به وزارت کشاورزی و عمران روستایی بخش نامه شد. بر پایه این قانون سازمان گسترش کشاورزی در مرکز هر استان تشکیل می‌شود و ریاست شورای عمران با استاندار خواهد بود. رییس کل سازمان انتخابی خواهد بود. اساسنامه این سازمان دربرگیرنده ۱۰ ماده و ۲ تبصره می‌باشد.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ یوسف محمدی نژاد رییس سازمان دانش آموزان کشور وابسته به حزب رستاخیز ملت ایران در نشست گفت و شنود با دانش آموزان هموند این سازمان در استان فارس گفت هم اکنون بیش از ۳۹ نشریه هفتگی به زبان پارسی در پایتخت‌های دنیا علیه ایران به چاپ می‌رسد که نشان دهنده توطئه‌های گوناگون علیه ملت ایران است. دراین نشریات به جای ملت ایران، از ملل ایران نام برده می‌شود و افزود که ما در منطقه‌ای قرار داریم که هم زیر زمین و هم روی زمین آن از دیدگاه استراتژیک برای کمونیست‌ها اهمیت فراوانی دارد.

۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ هوشنگ نهاوندی در یک گفت و شنود با نمایندگان بخش خصوصی و وکلای دادگستری، نمایندگان مجلس، دانشگاهیان، مدیران و دیگر هموندان گروه بررسی مسایل ایران گفت: ... بزرگترین دشمن ایران کمونیست است و آنها که ناراضی تراشی می‌کنند مستقیما به کمونیسم خدمت می‌کنند. ... دو نکته با اهمیت وجود دارد اول اینکه بنیان مملکت در سایه پیوند مردم با شاهنشاه آنقدر محکم است که می‌توانیم یک فضای آزاد سیاسی برای گفتگو فراهم آوریم و دوم آنکه آنقدر در این مملکت کار انجام شده است که می‌توان ضعف‌ها را نیز گفت چون این پیشرفت‌ها را داشته مثلا امروز که درآمد سرانه مملکت به ۲۲۰۰ دلار رسیده است باید مبارزه با تورم به صورت جدی پیگیری شود که از مزایای آن درآمد سرانه مردم استفاده بیشتر برند....

۲۱ تیر ماه ۲۵۳۷ در نشست فرمانداران آبادان و خرمشهر و تنی چند از سرپرستان اداری و نمایندگان ملوانان و موتور لنج داران به آگاهی رسانده شد که مرکز آموزش تربیت صیاد در اروند کنار بنیان می‌شود. اروند کنار بیش از ۶۰۰۰ ملوان و ماهیگیر دارد که همه روزه در دریاهای جنوبی ایران سرگرم کارند. همه ملوانان و ماهیگیران زیر پوشش بیمه درمانی و بیمه‌های اجتماعی قراردارند.

۲۱ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که تاکنون ۳۷ یکان صنعتی در شهر صنعتی رشت قرارداد بسته‌اند و ۳۰ یکان تولیدی و صنعتی کار خود را آغاز کرده‌اند که از ۹ یکان بهره‌برداری می‌شود. بر پایه این پروژه ۲۵۰ تا ۳۰۰ یکان صنعتی بزرگ و کوچک در شهرک صنعتی ساخته می‌شود. برای کارکنان این یکان‌های صنعتی نیز پروژه ساختمان ۱۵۰۰۰ خانه و آپارتمان در چهار قاز پیش بینی شده است که برای زندگی بیش از ۲۵۰۰۰ کارگر بسنده می‌کند.

۲۱ تیر ماه ۲۵۳۷ دکتر محمدرضا عاملی تهرانی قائم مقام حزب رستاخیز کناره گرفت.

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۷ فرمان شاهنشاه آریامهر درباره افزایش دریافتی آموزگاران توشیح شد. بنا بر فرمان شاهانه از ۱ آبان ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی فوق العاده شغل آموزگاران با دیگر کارمندان دولت به انجام خواهد رسید.

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۷ ساختمان مجلس شورای ملی و همه ساختمان‌های پیرامون آن در پهرست آثار ملی ایران به تصویب شورای عالی فرهنگ و هنر درآمد. قانون و آیین نامه نگاهداری از برجای ماندنی‌های باستانی مصوب آبان ماه ۲۴۸۹ شاهنشاهی در باره این ساختمان‌ها اجرا می‌شود. [۳۱]

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۷ با سخنان علیاحضرت شهبانو ریاست عالیه شورای پژوهش‌های علمی کشور سمینار دو روزه بررسی تشکیلات پژوهشی کشور در گاجره آغاز به کار کرد. علیاحضرت در آیین گشایش این سمینار فرمودند:

... در سال‌های اخیر ایجاد مراکز پژوهشی دانشگاهی و غیردانشگاهی، تاسیس شورای پژوهش‌های علمی کشور، فرهنگستان شاهنشاهی علوم ایران و انجمن‌های علمی مختلف هر یک به سهم خود فعالیت‌های قابل ملاحظه‌ای در جهت افزایش کیفیت علمی و ارزش‌های تحقیقاتی مملکت داشته‌اند. ولی حرکت پژوهشی جدید با فراگیری وسیعتر مملکتی ضروری به نظر می‌رسد. ...
والاحضرت اشرف گواهینامه دانش‌آموختگان مددکاری را می‌دهند
سران G7 در بن پایتخت آلمان غربی
جیمی کارتر و هلموت اشمیت در گفتگوهای راه حل انرژی
CollegePoliticalSocialSciences2537.jpg

۲۴ تیر ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران بیمارستان شیر و خورشید « آزران » در شهرستان سراسکند آذربایجان غربی را گشودند. این بیمارستان نوبنیاد ۵۰ تختخواب دارد و بسیار مدرن است.

۲۵ تیر ماه ۲۵۳۷ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در جشن فارغ التحصیلی دانش آموختگان آموزشگاه عالی مددکاری سازمان زنان ایران، سخنانی ایراد کردند. در پایان یکی از فارغ التحصیلان سوگندنامه را خواند و والاحضرت گواهینامه دانش آموختگان را به آنان دادند و از نمایشگاه کارهای دانش آموختگان بازدید فرمودند.

۲۵ تیر ماه ۲۵۳۷ یکی از هموندان گروه تروریستی بادرماینهوف آلمان غربی هنگام ورود به امریکا از کشور کانادا دستگیر شد. این تروریست زن کریستینا برستر[۳۲] نام دارد که با در دست داشتن پاسپورت ایرانی دزدی شده از سوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در یورش به سفارت شاهنشاهی ایران در ژنو در سال ۱۹۷۶ و با نام « شهرزاد نوبری » می‌خواست که وارد امریکا شود که دستگیر شد. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور چتری است [۳۳] که همه مجاهدین، چریک‌های فدایی، توده‌ای‌ها، اسلامیست‌ها و دیگر گروهک‌های تروریستی ریز و درشت زیر آن گردآمده‌اند.[۳۴]

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۷ سناتور محمدحسین موسوی قائم مقام دبیرکل حزب رستاخیز کناره گرفت.

۲۶ تیر ماه ۲۵۳۷ سینماداران ایران پس از گفتگوهای دراز و بی هوده درباره بهای بلیت سینما دست از کارکشیدند و ۱۰۸ سینمای تهران بسته شد.

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۷ پرزیدنت جیمی کارتر در ناهنجارترین شرایط پرزیدنت بودنش برای شرکت در کنفرانس دو روزه سران هفت کشور نیرومند صنعتی رهسپار شهر بن در آلمان غربی شد. جیمی کارتر، جیمز کالاهان نسخت وزیر بریتانیا، هلموت اشمیت صدراعظم آلمان، جولیو آندرئوتی نخست وزیر ایتالیا، تاکه او فوکودا نخست وزیر ژاپن هنبازان گ ۷ می‌باشند. پس از سفرهای نیکسون به مسکو و خاورمیانه، هیچ یک از رهبران تراز نخست امریکا به رهبران دیگر کشورها دیدار نگرده است. شایسته نبودن جیمی کارتر برای پرزیدنت بودن در کاخ سفید آشکار شده است. جیمی کارتر بدون در دست داشتن « پروژه انرژی ملی » به این سفر می‌رود، پروژه‌ای که ملت امریکا خواستار آن است. زمانی که کارتر در سال ۱۹۷۷ برنامه خود را در انتخابات آگهی می‌کرد، با کارهایی که برای رسیدن به آرمان‌هایش انجام می‌دهد همسان نیست و سخنان کارتر در مصاحبه‌ها خنده آور است. از ۱۵ ماه پیش، امریکا با تورم دو رقمی روبرو است و کارتر قول داده است که از هزینه برنامه‌های دولت بکاهد و تا سال ۱۹۸۱ هم سنگی (توازن) بودجه را برقرارکند. شکست دولت کارتر در به دست آوردن تصویب کنگره درباره برنامه انرژی همانند دیگر شکست‌هایش از پیشنهادهای نارسا و پیش بینی‌های بسیار اشتباه اوست.

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۷ هفته نامه پترولیوم اینتلیجنس به آگاهی رساند که بیرون کشیدن (استخراج) نخستین گاز مایع ایران از سال ۱۹۸۲ برای بیست سال آینده آغاز می‌شود. این گاز که از شاخاب پارس بیرون کشیده و در یک کارخانه شناور خریداری شده از نروژ به گاز مایع دگرگون و آنگاه صادر می‌شود. امریکا روزانه ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز مایع ایران را وارد خواهد کرد. خریداران گاز مایع ایران کمپانی کلمبیا و نچرال گس می‌باشند. این هفته نامه می‌افزاید به گفته‌ی خریداران، گاز ایران بهترین گاز در جهان است و به هزینه کمتری برای دگرگون ساختن آن به گاز مایع نیازاست .

۲۷ تیر ماه ۲۵۳۷ گروه صنعتی ملی با بیش از ۳۵۰ میلیون ریال بزرگترین مرکز تحقیقات و آموزش خاورمیانه را بنیان نهاده است که سه تا چهار ماه دیگر آماده بهره‌برداری می‌شود. این مرکز بزرگترین مرکز تحقیقاتی و آموزشی صنایع کفش در ایران است. مرکز تحقیقاتی و آموزشی گروه صنعتی ملی در پارگ یک میلیون متر مربعی این گروه در کیلومتر ۱۸ جاده قدیم کرج ساخته شده است. با بهره‌برداری از این مرکز کیفیت کفش ایران بالا خواهد رفت و کفش‌های ایران که به کشورهای انگلستان، لهستان، مجارستان، شوروی، کشورهای عربی و شیخ نشین‌های شاخاب پارس صادر می‌شوند به ۲۵٪ افزایش خواهد یافت. هم اکنون گفتگوهایی برای صادر کردن کفش به امریکا، سوئد و نروژ در انجام است.

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۷ هیات نمایندگی خودروی رولزرویس به ریاست « کنت کیس » برای گفتگو درباره ساختن کارخانه رولزرویس در ایران وارد تهران شد. هیات رولزرویس برای فروش شش دستگاه موتور با توربین گازی نیز گفتگوهایی انجام داده است. ارزش این توربین‌ها ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیره استرلینگ است. موتورهای گازی در شش کشتی ایران کارگذاری می‌شود. موتور هواپیمای کنکورد پروژه مشترک انگلستان و فرانسه نیز در کارخانه رولزرویس ساخته می‌شود.

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۷ هیات وزیران به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد به قانون اجازه اعطای وام و اعتبار به دولت‌های خارجی و بین المللی، یک صد و پنجاه میلیون دلار امریکا به بانک مرکزی ترکیه برای خرید یک میلیون تن نفت خام و پانصد هزار تن نفت کوره از شرکت ملی نفت ایران را پذیرفت.

۲۸ تیر ماه ۲۵۳۷ جناح سازنده در بیانیه خود به آگاهی رساند: " با ترور افکار، محدودیت قلم و اختناق مبارزه می‌شود و فضای باز سیاسی نباید نمایشی برای سرگرم کردن مردم باشد". بدین چم که راه برای سرسپردگان بیگانه برای برهم زدن ایران را باز کردند.

۲۹ تیر ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که از سال ۲۵۳۸ اردوگاه نوینی هم چون اردوگاه رامسر در کناره دریای مازندران آماده بهره برداری است. اردوگاه رامسر در شش کیلومتری غرب رامسر در دامنه کوهی پوشیده از درختان جنگلی شهرکی است که در درازای تابستان بیش از ۳۰٬۰۰۰ تن از برگزیده ترین دانش آموزان کشور را در دوره‌های یک هفته‌ای پذیرا می‌شود. این شهرک که جاده زیبای کناره آن را از آب‌های نیلگون دریای مازندران جدا می‌سازد، اردوگاه آموزشی دانش آموزان کشور است. این شهرک شادمانی و آموزشی هم چنین دارای پزشک، آشپز، کارگر و باغبان می‌باشد.

۳۰ تیر ماه ۲۵۳۷ برای سبک کردن ترافیک تهران و پیشگیری از آلودگی هوا و مبارزه با سر و سدا و نگاهبانی از محیط زیست، سه پارک صنعتی پیرامون تهران ساخته می‌شود. این سه پارک برای جا به جا کردن پیشه‌هایی چون جوشکاری، تعمیرگاه، آهنگری، مسگری و دیگر کار و پیشه‌هایی همانند از درون تهران به این پارک‌ها می‌باشد. این پارک‌ها فضایی بسیار سبز خواهند داشت و دسترسی به آنها برای مردم بسیار ساده می‌باشد. این پروژه با همکاری شهرداری تهران و وزارت صنایع و معادن انجام می‌شود.

بزرگنرین نیروگاه گازی در شهر ری گشوده شد
جمشید آموزگار و کابینه نوین امرداد ۲۵۳۷ شاهنشاهی
نرخ دلار که از زمان رضا شاه بزرگ ۷ تومان ماند
اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ
حسنی مبارک در پیشگاه همایونی
مبارک و معینیان در فرودگاه مهرآباد
تروریست آلمانی با پاسپورت ایرانی دزدیده شده از کنسولگری ژنو
انقلاب مشروطه ایران را بخوانید
اعدام شدگان از سوی محمدعلی قاجار در باغشاه - یادشان گرامی

۳۱ تیر ماه ۲۵۳۷ در آیین پسواری و سوگواری جنازه شیخ احمد کافی واعظ خراسانی در ورودی فلکه حرم امام رضا، شماری از انیرانیان و سرسپردگان بیگانه با دادن آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی به چند پاسبانی که در کنار انبوه مردم بودند یورش بردند و پاسبان علی اصغر اکورزاده را با سنگدلی هر چه بیشتر با کوبه‌های چاقو به قلب این پاسبان نگون بخت کشتند. هفت پاسبان دیگر به نام‌های: پاسبان منصوری، ناصر محمدی، حیدرعلی براتی، احمد جوهر دلیلی، حسن واحدی، شعبان آب نیکی، رضا حسین زاده که به سختی با چاقو زخمی شده بودند به بیمارستان برده شدند. حسن علیپور فرزند محمدرضا همانجا دستگیر شد و شادمان از کشتن پاسبان علی اصغر اکورزاده به بزه خود اعتراف کرد.

۳۱ تیر ماه ۲۵۳۷ از سوی ارتشبد شفقت استاندار آذربایجان شرقی کارخانه نوین اتوماتیک نخ تاب فیروزان و درمانگاه پیشکش شده رحیم زاده خویی به جنبش ملی نیکوکاری والاحضرت اشرف پهلوی در تبریز گشایش یافت.

۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ جمشید آموزگار نخست وزیر در آیین باشکوهی یکی از بزرگترین نیروگاه‌های تولید برق گازی جهان را در شهر ری گشود. این نیروگاه در کمتر از یک سال آماده بهره‌برداری شد. بازده نیروی برق این پروژه رکوردی بی همانند بر جای گذاشته است. بازده این نیروگاه یک میلیون و ۴۰۰ هزار کیلووات برق است که به تنهایی جوابگوی نیاز برق تهران می‌باشد. این نیروگاه گازی در پهنه ۴۵۰ هزار مترمربع در جنوب غربی پالایشگاه نفت تهران و در هفت کیلومتری شهر ری ساخته شده است. نیروی برق این نیروگاه از راه ۴ خط ۲۳۰ کیلوواتی به پست فیروز بهرام و خط قم - ازگل وارد شبکه سراسری برق کشور می‌شود. هم چنین پروژه ساختن بزگترین نیروگاه گرمایشی کشور با بازده ۲ میلیون کیلووات در پیرامون تهران آماده شده است. کارگذاری این نیروگاه کمتر از پنج سال به درازا خواهد کشید و برق تولیدی برای تهران به ۴ میلیون کیلووات خواهد بود. بدین سان در شهر تهران ۳ نیروگاه گرمایشی برنشانده می‌شوند. هم اکنون برق تهران از نیروگاه‌های گازی و گرمایشی تهران و سدهای پیرامون و خوزستان فراهم می‌گردد.

۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ جمشید آموزگار نخست وزیر برای سومین بار کابینه خود را دگرگون ساخت. سناتور دکتر نصرالله مقتدر مژدهی وزیر بهداری، مرتضی صالحی وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، مهدی صفویان وزیر راه و ترابری، منوچهر آگاه وزیر مشاور و نایب نخست وزیر در امور اقتصادی و عمرانی، وزیران نوین کابینه شدند. هم چنین سناتور مجبر مولوی رییس دانشگاه آذرآبادگان و کاظم ودیعی رییس دانشگاه سپاهیان انقلاب برگزیده شدند. جمشید آموزگار و وزیران نوین کابینه و مولوی و ودیعی به نوشهر پرواز کردند و به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند و پس از باریابی بی‌درنگ به تهران بازگشتند.

۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان نخستین تونل متروی تهران آغاز شد. این بخش از مترو دارای چهار ایستگاه در شهستان پهلوی است: ایستگاه نخست زیر بلوار شهبانو فرح پهلوی، ایستگاه دوم زیر میدان انقلاب، ایستگاه سوم زیر بلوار داریوش بزرگ و ایستگاه چهارم زیر بلوار محمدرضا شاه پهلوی ساختهمی شود. بخش دوم از راستای خط یک آغاز می‌شود که ایستگاه پنجم آن در میدان ۲۵ شهریور و از آنجا به سوی خیابان روزولت - سعدی - اکباتان - میدان سپه - خیابان خیام - میدان شوش و سپس به راه آهن می‌رسد.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ آیین باشکوهی در آرامگاه اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی در سپاس و بزرگداشت سردودمان پهلوی برگزار شد. ایرانیان یاد این بزرگ مرد تاریخ که ایران را از بخش شدن به دست بریتانیا و شوروی رهایی بخشید و جامعه ایران را دگرگون ساخت و بااندیشه‌های بلند و مهر به سرزمین نیاکانی خود میلیون‌ها ایرانی را از بند سیاست استعماری آزاد کرد. اعلیحضرت رضا شاه بزرگ با اراده آگاه و خردمندی شایسته‌ای که که آن را می‌توان یک هدیه تاریخی وبه ملت ایران به شمار آورد، از مردم ناکام ایران و در اندک زمانی ملتی کامیاب پدیدآورد. سردودمان پهلوی در ۶۸ سال زندگانی سرافراز خود توانست با مهری که با ملت و سرزمین ایران داشت، راه گشای دوره آینده ساز مردم ایران بود تا به دروازه‌های تمدن بزرگ برسد.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ خط دوم آبرسانی شهر تبریز از سوی ارتشبد شفقت استاندار آذربایجان شرقی با بازکردن شیر فلکه آب شهر که به دستور شاهنشاه آریامهر ساخته شده است، گشایش یافت.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ خبرگزاری فرانسه به آگاهی رسانید که بنای یک کارخانه آلومینیوم سازی در ایران که سالانه ۱۵۰ هزار تن آلومینیم بازده آن است به زودی آغاز خواهد شد و کمپانی « الکان آلومینیوم » کانادا نیز در بنای کارخانه شرکت خواهد کرد. این پروژه ۶۰۰ میلیون دلاری نخستین فاز یک برنامه گسترده برای بازده سالانه ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم است.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساختمان بزرگ سردخانه بندر بوشهر آماده بهره برداری شد. گنجایش این سردخانه ۲۰۰۰ تن می‌باشد و افزون بر تونل یخی دارای یک یخ ساز با بازده ۲۰ تن یخ در روز می‌باشد. هم چنین وزارت کشاورزی به آگاهی رسانید که کارهای ساختمانی سردخانه زاهدان به پایان رسیده و سردخانه آماده بهره برداری می‌باشد. ساختمان سردخانه‌های خسروآباد آبادان و چاه بهار بر پایه برنامه ریخته شده پیش می‌رود. زمین‌های نیازین برای ساختمان سردخانه از خواف شهر کرد، کازرون و بیرجند نیز آماده واسپاری به پیمانکاران می‌باشد.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ کارهای ساختمانی ۶۰۰۰ یکان مسکونی ارزان در جنوب شهر آغاز شد. بودجه ساختمانی این خانه‌ها ۱۲ میلیارد ریال می‌باشد و پس از پایان به خانواده‌های کم درآمد واگذار خواهد شد.

۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ بیست و چهار دانشجو در روز ۸ امرداد در شعبه دوم دادگاه جنایی مازندران دادرسی (محاکمه) می‌شوند. این دانشجویان در خیابان‌ها پلیس را زخمی کردند و دست و پای آنان را شکستند.

۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ خرابکاران انیرانی در کرمانشاه یک بار را در میدان شهرداری کرمانشاه به آتش کشیدند. این آتش به دفتر سه پزشک و دندانپزشک، یک دفتر اسناد رسمی، سه مغازه دوزندگی، رنگ فروشی و داروخانه راه یافت و همه مغازه‌ها خاکستر شدند.

۵ امرداد ماه ۲۵۳۷ ملک حسین پادشاه اردن و حسنی مبارک معاون پرزیدنت مصر انور سادات جداگانه وارد تهران شدند و به پیشگاه شاهنشاه در نوشهر باریافتند. بخشی از گفتگوهایی که انجام شد درباره پیوندهای جداگانه مصر و اردن با ایران دور می‌زد و بخشی دیگر درباره ناآرامی‌های خاورمیانه و دگرگونی‌های منطقه و سیاست‌ها با کشور اسراییل بود. ۷ امرداد ماه حسنی مبارک در کاخ رامسر باریافت و پیام حضرت انور سادات را به پیشگاه همایونی داد. باریابی و ناهار در ساعت ۱۴ پایان یافت و حسنی مبارک به هتل بزرگ رامسر بازگشت .

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ علی امینی نخست وزیر پیشین کارهای سیاسی خود را از سر گرفت.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسانده شد که ۲۳٬۰۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌ها و کالج‌های امریکا درس می‌خوانند و این بزرگترین شمار دانشجویان خارجی در امریکاست.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ شرکت ملی گاز به آگاهی رساند که ساختمان شاه لوله دوم گاز ایران با گنجایش ۲۷ میلیارد مترمکعب که از اسفند ماه ۲۵۳۷ آغاز گردیده است بر پایه برنامه پیش بینی شده پیشرفت می‌کند. شاه لوله دوم گاز ایران که یکی از بزرگترین خط‌های لوله ترابری گاز در جهان می‌باشد، دارای دستگاه‌های بالابردن فشار گاز، سیستم مخابراتی و کنترل از راه دور است. درازای این خط لوله که گاز طبیعی را از منبع‌های نار و کنگان در جنوب ایران تا مرز ایران و شوروی در آستارا می‌رساند ۱۳۶۴ کیلومتر و قطر آن از کنگان تا رشت ۵۶ و پس از آن ۴۸ اینچ می‌باشد. بهره برداری از این خط در دی ماه ۲۵۴۰ آغاز می‌شود.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ یک کارخانه بزرگ سیمان در رشکان رضاییه با هزینه‌ای برابر با ۵۰۰ میلیون تومان راه اندازی خواهد شد. پروانه دومین کارخانه سیمان در آذربایجان غربی نیز داده است. هم اکنون در کارخانه‌های آذربایجان روزانه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قالب آجر و ۵۰۰ تن گچ تولید می‌شود.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ نخستین نیروگاه برق نکا در آغاز سال ۲۵۳۹ به کار می‌افتد. وزارت نیرو به آگاهی رساند که با بکار افتادن این نیروگاه یک میلیون و ۷۶۰ هزار کیلووات بر میزان برق شبکه سراسری افزوده خواهد شد. این نیروگاه گرمایشی (حرارتی) نزدیک شهر نکا ساخته شده است و بزرگترین نیروگاه گرمایشی با سوخت مایع و گاز در خاورمیانه می‌باشد. گاز طبیعی برای سوخت این نیروگاه از سرخس با یک خط لوله ۹۰۰ کیلومتری به نیروگاه می‌رسد. این گاز در انباری به گنجایش ۷۰ هزار مترمکعب انباشته می‌شود.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ کاوش‌های علمی باستان شناسان ایرانی و انگلیسی در تپه‌های « هفت وان » چهل کیلومتری شاهپور آذربایجان پس از ده سال بار دیگر آغاز شد. در خاک‌های « هفت وان » یکی از آبادترین شهرهای مادها نهفته است.

۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ آسوشیتد پرس به آگاهی رساند که مجله فورچون [۳۵] نوشته است که شرکت ملی نفت ایران از دیدگاه درآمد دومین کمپانی نفتی پس از رویال - داچ . شل قراردارد. شرکت ملی نفت ایران در میان ۵۰۰ کمپانی جهان به جز امریکا دوم شده است. شرکت ملی نفت ایرن در سال ۱۹۷۷ بیش از ۲۲ میلیارد دلار فروش داشته است و کمپانی رویال داچ . شل ۳۹ میلیارد دلار.

۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ روزنامه « الاهرام » چاپ قاهره از تلاش‌های شاهنشاه ایران در از میان برداشتن دشواری‌های خاورمیانه و به پایان رساندن آنها با بهره گرفتن از نفوذ و قدرت سیاسی ستایش کرد.

۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ بزرگترین گردایه فرهنگی - هنری کشور در تبریز با بودجه‌ای بیش از ۲ میلیارد ریال بنیان می‌شود. هم چنین همزمان با پروژه گردایه فرهنگی - هنری در ارک علیشاه تبریز جشنواره‌ای بزرگ فرهنگی - هنری کار خود را آغاز می‌کند. مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر در گفتگویی با نویسندگان مطبوعات و هموندان انجمن‌های ملی استان آذربایجان شرقی گفت این جشنواره خواهد توانست به شناخت فرهنگ و آثار ملی و تاریخی و مردمان این منطقه از کشور یاری فراوان نماید. وزارت فرهنگ و هنر برتری ویژه‌ای برای پروژه‌های هنری - فرهنگی استان آذربایجان شرقی داراست و برای بازسازی بناهای تاریخی آذربایجان شرقی که در ۲۱ جای این استان قراردارد از آن میان ساختمان بازار قدیمی تبریز آماده است.

۹ امرداد ماه ۲۵۳۷ به مناسبت روز نفت و سالگرد به دست آوردن حاکمیت کشور ایران بر نفت ایران که با توشیح شدن قرارداد الغای نفت با کنسرسیوم مصوب سال ۱۳۳۳ و اجازه اجرای قرارداد فروش و خرید نفت بین دولت شاهنشاهی ایران و شرکت‌های خارجی از سوی شاهنشاه آریامهر در روز ۹ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۲ خورشیدی انجام یافت،[۳۶] هوشنگ انصاری رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران پیامی فرستاد. این قانون ۲ امرداد ماه ۱۳۵۲ در مجلس شورای ملی و ۸ امرداد ۱۳۵۲ از مجلس سنا گذشت. انصاری با اشاره به پیروزی‌های درخشان ملت ایران گفت: هنوز راهی دراز در پیش است، شرکت ملی نفت ایران می‌تواند و باید بزرگترین شرکت صنعت و بازرگانی جهان درآید و برای رسیده به این هدف از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌شود. بررسی‌های نیازین در زمینه بازیافت دوباره و افزایش بهره دهی ذخایر نفتی تکمیل شده و پروژه‌های تزریق گاز به میدان بزرگ نفتی جنوب اجرا شده است. افزون بر این بررسی امکان اکتشاف ذخایر تازه نفتی تا ژرفای نزدیک ۱۰٬۰۰۰ متری در برنامه عملیات سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی گنجانده شده است. بهبود شرایط قراردادهای نفتی برای افزایش سودها و درآمدهای نفتی، گسترش پژوهش‌های علمی و فنی، برنشاندن خط‌های لوله جدید نفت خام و فرآورده‌های نفتی، همکاری و مشارکت در کارهای برون مرزی برای به دست آوردن درآمدهای ارزی بیشتر ، گسترش فعالیت‌های بازاریابی در سنجش جهانی، افزایش صادرات مستقیم نفت خام و فرآورده‌های نفتی نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز، افزایش ناوگان نفتکش ایران به بیش از یک میلیون تن، از کارهایی است که انجام یافته است. بر پایه رهنمودهای شاهنشاه آریامهر شرکت ملی نفت ایران برنامه‌های تازه‌ای نیز برای مشارکت در سرمایه گذازی در خارج از محدوده نفت فراهم ساخته و به انجام رسانده است.

۹ امرداد ماه ۲۵۳۷ وزارت کار و امور اجتماعی به آگاهی رساند که بر پایه مصوبات کمیته پایای پاک سازی هوای تهران و با همکاری سازمان محیط زیست و شرکت ملی نفت ایران ۴۲ کوره آجرپزی با سوخت سنگین در یافت آباد، شمس آباد، اسمعیل آباد، فزون آباد، محمودآباد و خاتوان آباد به کوره‌های گازسوز دگرگون شد. در پیاده کردن این برنامه که در پاک سازی هوای تهران کارآ خواهد بود، شرکت ملی گاز ایران، شهرداری پایتخت، سازمان حفاظت محیط زیست، انحادیه و شرکت تعاونی مصرف صنف فخار و اتاق اصناف همکاری داشته‌اند.

۹ امرداد ماه ۲۵۳۷ به آگاهی رسید که بودجه برنامه‌های گسترش صنایع فلزی و ذوب فلز ۶۴ میلیارد ریال برای سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی می‌باشد. آرمان این برنامه، تولید فلزات نیازین صنایع کشور چون چدن، مس و آلومینیوم با بهره گیری از روش‌های ذوب مواد اولیه و معدنی در درون کشور در کارخانه‌های: کارخانه ذوب آهن آریامهر، مجتمع فولاد پهلوی ، مجتمع فولادسازی بندرعباس، فولادسازی اسپهان، مجتمع فولاد مخصوص اسپهان، کارخانه ذوب مس و کارخانه تصفیه و جداسازی مولیبدن، کارخانه ذوب آلومینیوم اراک، کارخانه لوله سازی اهواز و کارخانه ذوب آلومینیوم اهواز.

۱۰ امرداد ماه ۲۵۳۷ آتشکده ساسانی « آذر برزین » با پژوهش‌ها و بررسی‌های کارشناسان وزارت فرهنگ و هنر در نزدیکی شهر سبزوار درون تنگه‌ای به ژرفای ۱۰۰ متر و در میان بستر سنگی « ریوند » پیدا شد. آتشکده آذر برزین یکی از سه آتشکده ارزشمند دوره ساسانی است که جای نیایش کشاورزان بوده است که از دیدگاه فرهنگی - تاریخی می‌تواند دریچه‌ای برابر دید پژوهشگران تمدن ساسانی بگشاید.

۱۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ با سرازیر شدن دانشجویان هموند کنفدراسیون از اروپا و امریکا همان چریک‌ها و مجاهدین و دیگر گروهک‌ها و توده ای‌ها و اسلامیون به ایران شمار آتش سوزی‌ها در تهران و شهرستان‌ها بسیار بالا رفت. ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه هتل بزرگ کوروش شیراز را این انیرانیان آتش زدند. هتل ۵ ساعت می‌سوخت تا ماموران توانستند آتش را مهار کنند. در این آتش سوزی پنج مامور آتش نشانی دچار خفگی از دودزدگی شدند که به بیمارستان اورژانس شیراز برده شدند. در میان مسافران هتل چهره‌های پرآوازه‌ای چون ناصر ملک مطیعی، پرویز فنی زاده به چشم می‌خورد. هم چنین رستوران « هتل پل اسپهان » را چند ناشناس با پرتاب کوکتل مولوتف به آتش کشیدند و آسیب مالی بیش از ۲۰ میلیون ریال به هتل و رستوران این هتل وارد آوردند.

۱۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها شهرداری ناحیه ۲ اسپهان در سه راه « وفایی » را آتش زدند و فرارکردند.

۱۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ انیرانیان دانشجو کارخانه « صنایع پتو » در دو کیلومتری جاده قم - کاشان را به آتش کشیدند. ماموران آتش نشانی به همراه افراد ارتش و ماموران شهربانی تلاش در خاموش کردن شعله‌ها کردند ولی آتش مهارشدنی نبود و کارخانه آسیب زیادی دید.

۱۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ دو تروریست مسلح وارد بانک صادرات قم شعبه « جوی شور » شدند و موجود بانک را که بیش از ۱۰۶ هزار ریال بود را دزدیدند و پا به فرارگذاشتند.

۱۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ گفتگوهای شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیوم بین المللی نفت پیرامون دگرگون ساختن برخی از ماده‌های قرارداد کنونی به پایان رسید. شرکت نفت ایران خواستار بالابردن صادرات برای پرداخت هزینه‌های برنامه عمرانی کشور، تعهد برای خرید میزان معین نفت در سال ، دستینه کردن قرارداد نوین برای پنج سال ، در هم آمیختن دفتر کنسرسیوم با دفتر شرکت ملی نفت ایران در لندن و چند مورد دیگر می‌باشد. گروه آمریکایی در برابر پیشنهادهای شرکت ملی نفت ایران بسیار ایستادگی می‌کنند ولی گروه اروپایی دربرگیرنده شرکت نفت انگلیس و شل و فرانسوی‌ها نرمتر هستند. ولی به هر روی اگر جواب کنسرسیوم مثبت نباشد ایران در پنج سال آینده راه دیگری را پیش خواهد گرفت. هر دو گروه امریکایی و اروپایی دشواری بزرگ برای فراهم ساختن انرژی برای پیشرفت کشورهایشان دارند. امریکا دسترستی به منابع بزرگ نفت عربستان دارد ولی اروپایی‌ها امتیاز نفت عربستان را ندارند. به هر روی روشن شد که تصمیم بر ویرانی کشور ایران گرفته شد تا نفت ایران و خاورمیانه را به تاراج ببرند و نخستین گام سرنگون کردن شاهنشاه ایران و جایگزین کردن وی با دستاربندی هندی بود.

بیانات شاهنشاه آریامهر در سالروز انقلاب مشروطه
کنفدراسیون دانشجویان و اسلامیون سینما آتلانتیک و کاباره باکارا را آتش زدند
نخستین توربین گازی پالایشگاه آبادان
والاحضرت اشرف در نشست هیات امنای دانشگاه گندی شاپور
دانشجویان سالن کنفرانس دانشگاه پهلوی را آتش زدند
بانک تهران در اسپهان

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ در هفتاد و سومین سالروز انقلاب مشروطه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر پیامی برای مردم ایران فرستادند:[۳۷]

سالروز مشروطیت ایران را به شما مردم ایران تبریک می‌گویم. در ۷۲ سال پیش که بالاخره آرزوی آزادی‌خواهان مملکت به مرحله عمل آمد و فرمان مشروطیت صادر شد، برای ملت ایران روزی تازه و پر امید بود، چونکه ممالک مترقی و راقیه دنیا آن روز به خصوص اروپا جلب توجهی می‌کرد همه فکر می‌کردند که تقلید از آن رژیم مسلماً تقلید خوبی است کما اینکه اصل دموکراسی حقیقتاً چیز خوبی است و اما برای اینکه وارد این مبحث بشویم باید به گذشته هم نگاهی بکنیم. در ۷۳ سال پیش که مشروطیت اعلام شد، بر اثر ضعف حکومت مرکزی یک سال پس از آن مملکت ایران به دو منطقه نفوذ بین روس در شمال و انگلستان در جنوب تقسیم شد، این وضعیت منطقه نفوذ باعث شد که عده‌ای از رجال رنگ شمالی به خود بزنند و عده‌ای رنگ جنوبی. البته چند نفری هم وطن‌پرست و مستقل بودند. منتهی از آنها کاری ساخته نبود، این وضع تأسف‌آمیز تا شروع جنگ اول ادامه داشت. دولت مرکزی در کار نبود، در هر گوشه مملکت، خانی تقریباً مستقل برای خودش حکومت می‌کرد و قوای خارجی هم به میل خود وارد مملکت ایران شدند. از یک طرف قوای روس‌ها، از یک طرف قوای انگلیس‌ها، از یک طرف قوای ترک‌ها که آن موقع با آلمان‌ها متحد بودند، آنها خاک ایران را نه فقط اشغال کردند، بلکه در زمان اشغال به میل خودشان رفتار می‌کردند. ... به خاطر تمام پیشرفت‌های محیرالعقولی که در این پانزده سال به دست آورده‌ایم که دنیا به کرات ما را به عنوان اینکه، هیچ مملکتی در عرض پانزده سال، اینقدر ترقی نکرده‌است، شناخته به این مرحله تفکر رسیده‌ام، یعنی در واقع دو سال پیش به این فکر افتادم که مملکتی که زارعش آزاد است، کارگرش صاحب سهم است، تعداد باسوادش به این حد رسیده‌است، تعداد دانشگاهش به این حد رسیده‌است، و در تمام شئون زندگی این طور پیشرفت کرده، مملکتی که یک طبقه متوسط مرفه پیدا کرده، که شاید تعطیلات آخر هفته فقط از شهر تهران بیش از یک میلیون نفر برای تفریح و گردش از شهر خارج می‌شوند، با وسیله شخصی خودشان. در اینجا ما باید روزبه‌روز وسایلی فراهم بکنیم که مردم در زندگی خودشان و در سرنوشت خودشان شرکت بیشتری بکنند. به این مطالب البته در کتاب "به سوی تمدن بزرگ" اشاره کرده‌ام. ...

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت ۶ بامداد سینما آتلانتیک و کاباره باکارا در خیابان پهلوی آتش زده شدند و همه وسایل و تجهیزات داخلی آنها سوخت و خاکستر شد. چند نفری که در سینما می‌خوابیدند دریافتند که پله‌ها در آتش می‌سوزند، آنان کوشش کردند نخست با کپسول‌های آتش نشانی آتش را خاموش کنند ولی به سبب ماده آتش زایی بسیار پالایش شده که تروریست‌ها بکار برده بودند، آتش چنان در کوتاه زمان گسترش یافت که به ناچار از در اضطراری بیرون آمدند. به سبب آشکار نبودن کانون آتش سوزی، ماموران نتوانستند وارد جای آتش سوزی شوند و ماموران به ناچار از بیرون سینما به خاموش کردن آتش پرداختند. سرانجام آتش در ساعت ۲۰ مهار شد.

۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ سینما آریای قزوین با داشتن ۲۰۰ تماشاچی که سرگرم تماشای فیلم بودند آتش زده شد. خوشبختانه تماشاگران توانستند از سالن سینما بیرون روند. ماموران آتش نشانی پس از یک ساعت تلاش توانستند آتش را مهار کنند.

۱۵ امرداد ماه ۲۵۳۷ در روزنامه‌ها نوشته شد که این روز آرامترین روز تهران پس از ماه‌ها انفجار و آتش سوزی و بمب اندازی و بانک زنی بوده است.

۱۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ جمشید آموزگار در پایان نشست هیات وزیران که بیش از پنج ساعت به درازا کشید، با آگاهی رساندن تصمیم‌های هیات وزیران به پرسش‌های خبرنگاران در باره دست آوردهای یک ساله دولت خود و برنامه‌های آینده آن پاسخ داد.

۱۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ زشت ترین گونه آتش افروزی در تهران، هوای تهران را سیاه کرد. تروریست‌ها همانان که ماه هاست در تهران شبی آرام نگذاشته‌اند در شمال شهر تلی از لاسیتک‌های کامیون و سواری را بوجود آوردند و آن را به آتش کشیدند.

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ به فرمان شاهنشاه آریامهر پایگاه دریایی خرمشهر به دانشگاه گندی شاپور واگذار شد. نیروی دریایی شاهنشاهی از پایگاه دریایی خرمشهر به جای دیگر جا به جا می‌شود. شاهنشاه آریامهر برای توسعه و پیشبرد علم و صنعت و فراهم ساختن امکانات آموزشی بیشتر برای جوانان کشور امر فرمودند که پایگاه نیروی دریایی خرمشهر به یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور دگرگون شود تا دانشمندان ایرانی که در رشته‌های اقیانوس شناسی چیره هستند بتوانند به آرمان‌های علمی خود برسند. نیروی دریایی شاهنشاهی از زمان بنیانگذاری از ۴۶ سال پیش در این پایگاه ساختمان‌ها و تاسیسات بی شماری را بناکرده است که ارزش آنها بیش از یک میلیارد تومان می‌شود. ساختن چنین مجموعه‌ای برای دانشگاه نزدیک به ۲۰ سال به درازا می‌کشید ولی با آینده نگری شاهنشاه این پایگاه یک دانشگاه مدرن وابسته به دانشگاه گندی شاپور می‌شود.

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ گروهی خرابکار پس از بیرون آمدن از مهدیه شیراز در خیابان به عربده کشی با آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی پرداختند. در کوتاه زمانی شمار آنان به ۲۰۰ تن رسید و با ماموران زد و خورد به راه انداختند. دو تن از ماموران پلیس و ۷ تن از تروریست‌ها زخمی شدند. گروهی دیگر پس از بیرون آمدن از مسجد نو در خیابان‌های قاآنی، احمدی، لطفعلیخان زند، انوری و لشکری به راه افتادند و شیشه‌های چند بانک و یک رستوران را شکستند.

۱۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ نخستین توربین گازی پالایشگاه آبادان برنشانده شد. بازده این توربین گازی ۳۷٬۰۰۰ کیلووات برق در ساعت است و افزوین بر فراهم ساختن بخشی از برق نیازین پالایشگاه، روشنایی یکان مسکونی پیرامون پالایشگاه را نیز فراهم می‌سازد.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ تروریست‌های اسلامی و کنفدراسیون با پرتاب مواد آتش زا سالن کنفرانس دانشکده ادبیات و علوم دانشگاه پهلوی شیراز را به آتش کشیدند. در اندک زمانی شعله‌های آتش دفتر کار دکتر حدیدی رییس دانشکده و سه اتاق دیگر و رستوران دانشکده فراگرفت. آتش سوزی پس از سه ساعت سرانجام خاموش شد و آسیبی بیش از دو میلیون تومان به بارآورد.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ بیش از پنجاه تن تروریست با در دست داشتن چماق، سنگ و کوکتل مولوتف شیشه‌های چند بانک را در شیراز شکستند و رستوران ۱۰۳ در خیابان انوری شیراز را به آتش کشیدند. ماموران با شلیک گاز اشک آور آنان را پراکنده ساختند. در پی گرد هم آیی در مسجد آتشی‌های شیراز، گروهی پس از بیرون ریختن از مسجد به سوی خیابان آستانه به راه افتادند و آغاز به دادن آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی شدند و به ماموران پلیس سنگ پرتاب کردند. سه زن جوان و چهار جوان دیگر به نام‌های محمود توکلی، ناصر شاطر، حجت زارع دستگیر شدند.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت ۲۳ و سی دقیقه کنفدراسیونی‌ها از مسجد امام حسین در میدان فوزیه بیرون ریختند و دست به تظاهرات زدند و شیشه‌های مغازه‌های پیرامون و سینما نپتون و هم چنین بانک‌های سر راه خود را شکستند. هم چنین گروهی تروریست که در برابر مسجد قباد در قلهک گرد آمده بودند به سوی کلوب آمریکایی‌ها یورش بردند و شیشه‌های آن را شکستند.

۱۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها پس از پایان روضه خوانی در مسجد خیابان ششم بهمن خرم آباد به خیابان پهلوی ریختند و شیشه‌های هشت بانک، یک سینما، و ساختمان حزب رستاخیز را شکستند. آنگاه تظاهرکنندگان در چند ستون در خیابان‌های دیگر ریختند و با پرتاب سنگ و آجر شیشه‌های سه بانک صادرات، شعبه‌های ششم بهمن مرکزی و میدان سعدی را شکستند. هم چنین شیشه‌های بانک ملی مرکز، بانک تهران شعبه پهلوی، بانک رهنی شعبه استانداری، بانک سپه شعبه خرم و بانک بازرگانی شعبه سبزه میدان را خرد کردند. گروهی دیگر شیشه‌های سینما شهناز و دفتر حزب رستاخیز را شکستند و شیشه‌های ورودی استانداری لرستان، مخابرات، کیوسک راهنمایی و رانندگی و تابلوی اداره کل اوقاف لرستان را خرد کردند. شیشه‌های هتل جهان، فروشگاه مرغ یاوری، فروشگاه کاسه چی و دفتر نمایندگی میهن تور را نیز شکستند.

علیاحضرت ریاست عالی شورای عالی هماهنگی و نظارت بر توسعه مناطق ساحلی دریای مازندران
BaluchestanUNI2537a.jpg
حکومت نظامی در اسپهان
بانک صادرات در اهواز
TerroristBurnEspahan2537a.jpg
ShahanshahPaperTimberIndustriesGilan2537.jpg
ShahanshahAryamehrOpenPaperFactoryGilan570526a.jpg

۱۹ امرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو در نشست شورای عالی هماهنگ و نظارت بر توسعه مناطق ساحلی دریای خزر فرمودند:

حفظ محیط زیست در سواحل دریای خزر فقط پیشگیری از آلودگی سواحل و دریا نیست. جنگل نیز به عنوان یکی از ثروت‌های طبیعی و ملی می‌باید در مرکز توجه برنامه‌های مربوط به حفظ محیط زیست قرارگیرد و برای پیشگیری از انهدام جنگل برنامه‌های هماهنگ و اصولی توام با نظارت تدوین و اجرا شود. باید در برابر آینده احساس مسئولیت وجود داشته باشد و نیازهای فردا در برنامه حفظ ثروت‌های ملی در نظر گرفته شود. ... شورای عالی هماهنگ و نظارت بر توسعه مناطق ساحلی دریاری خزر می‌باید آینده نگری داشته باشد و کلیه طرح‌ها و اقدامات متکی بر نیازهای دراز مدت تدوین شود. بین اقدامات سازمان‌های اجرایی می‌باید هماهنگی کامل برای تحقق هدف‌های توسعه مناطق ساحلی وجودداشته باشد. ... حفظ ارزش‌های کشاورزی اراضی زراعی در سواحل دریای خزر از اهمیت فوق العاده برخوردار است و در حفظ این ارزش‌ها و قابلیت تولیدات کشاورزی و بهره برداری اصولی از مناطق جنگلی می‌باید بیش از پیش کوشش به عمل آید.

۱۹ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت ۵ و سی دقیقه بامداد تروریست‌ها بانک صادرات شعبه موتور آب در سرآسیاب دولاب را به آتش کشیدند. آتش به اشکوب بالای بانک که یک آپارتمان و عکاسی نیز راه یافت. یک خانواده ۶ تنی که در آپارتمان زندگی می‌کردند توانستند خود را از آتش سوزی دور کنند ولی عکاسی و آپارتمان در آتش سوختند. ماموران توانستند گسترش آتش را مهار کنند تا به ساختمان‌های چپ و راست کشیده نشود.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۷ پس از نماز جمعه و سخنرانی ملا در مسجد شاه قزوین، گروهی مسلح به سنگ، پاره آجر با دادن آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی در خیابان پهلوی قزوین به راه پیمایی پرداختند و شیشه‌های بانک صادرات شعبه مرکزی، بانک ملی شعبه پهلوی، کیوسک اتاق اصناف برای رسیدگی به دادخواهی مردم و فروشگاه تعاونی روستایی قزوین را شکستند. تروریست‌ها که گروهی راه پیمایی می‌کردند در میدان پهلوی با ماموران پلیس روبرو شدند و با پرتاب سنگ و آجر و کاشی شکسته به ماموران یورش بردند.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۷ از چند روز پیش در یک یورش سازمان داده شده و مسلحانه تروریست‌های اسلامی و چریک‌های فدایی خلق و دیگر سازمان‌های تروریستی همانان که زیر چتر کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور برای ویرانی کشور گردآمدند در اسپهان به سازمان‌های دولتی، بانک‌ها، سینماها و هتل‌ها، درخت‌ها را بُریدند، شیشه‌ها را شکستند و کوکتل مولوتف پرتاب کردند و با گلوله به جان ماموران پلیس افتادند. در این زد و خوردها چهارده تن از ماموران آتش نشانی و بیش از ۴۰ تن از ماموران پلیس به سبب پرتاب سنگ و مواد آتش زا زخمی و به بیمارستان برده شدند. پنج پلیس نیز با شلیک گلوله تروریست‌ها زخمی و در بیمارستان می‌باشند. چهار تن از تروریست‌ها کشته و هفت تن زخمی شدند. با درخواست و پافشاری بلندپایگان اسپهان، دولت دستور داد تیمسار سرلشکر ناجی فرمانده مرکز توپخانه و موشک‌ها فرماندار نظامی اسپهان شد و اعلامیه‌های برقراری حکومت نظامی را دستینه کرد.

۲۰ امرداد ماه ۲۵۳۷ دولت در اعلامیه‌ای که در تلویزیون و رادیو از سوی داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی خوانده شد به آگاهی همگان رسانید که پروانه نمی‌دهد که سلامت کشور دستخوش آشوب شود، شوربختانه در جایی که کشور ما با گام‌های استوار به سوی گسترش آزادی‌ها پیش می‌رود، مشتی خرابکار فریب خورده با وحشی گری‌های خود موجب برهم زدن نظم اجتماعی و خسارت مالی و جانی می‌شوند. دولت همه کارهای لازم را برای دستگیری و مجازات قانونی خرابکاران و آشوبگران خواهد نمود و به مشتی فریب خورده بی خبر پروانه نخواهد که کشور را به نابودی بکشانند.

۲۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ از ساعت ۱۰ و سی دقیقه بامداد همه دانشجویان دانشگاه آذرآبادگان در گروه‌های بی شمار دست به تظاهرات گسترده‌ای زدند. دانشجویان و هموندان هیات علمی دانشگاه آذرآبادگان ناخشنود هستند. باید پرسید حالا راضی شدید؟

۲۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ با کارگذاری بمب تروریست‌ها یک پمپ بنزین در خیابان تاج را ترکاندند. پمپ بنزین با سدای مهیبی ترکید و در آتش سوخت.

۲۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ سازمان برنامه بودجه سه ماهه دوم پروژه‌های تولید برق را به شرکت توانیر وابسته به وزارت نیرو بخشنامه کرد. بودجه داده شده به شرکت توانیر بیش از ۱۰۸ میلیارد دلار می‌باشد که برای پروژه‌های نیروگاه‌های زرند، اسپهان، اهواز، مازندران و چند نیروگاه دیگر ویژه شده است. در درازای سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی نزدیک به ۳۱۲ میلیارد دیگر برای برق سرمایه گذاری می‌شود که ۸۰ میلیارد ریال آن برای نیروگاه گرمایشی مازندران در شهر نکا می‌باشد. بهره برداری از نیروگاه نکا از سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی آغاز می‌شود و ۱٬۷۶۰٬۰۰۰ کیلووات برق تولید می‌کند که با خط‌های فشار قوی وارد شبکه سراسری خواهد شد.

۲۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ رستوران سنتی خوانسالار تهران در میدان آرژانتین را تروریست‌ها زمانی که رستوران بیش از ۱۵۰ تن میهمان داشت منفجر کردند. در این انفجار ۴۵ تن از میهمانان رستوران که شام می‌خوردند به سختی زخمی و در بیمارستان پاستور نو، تهران کلینیک ، فیروزگر و بیمارستان آسیا بستری گردیدند . ۱۰ تن از زخمی شدگان امریکایی بودند.

۲۲ امرداد ماه ۲۵۳۷ در رستوران خوانسالار تهران در ساعت ۹ و نیم شامگاه زمانی که رستوران پر از مشتری بود، بمبی منفجر شد و بیش از ۴۰ تن زخمی شدند و شماری درگذشتند. در این شب در چند جای شهر تهران تظاهراتی رخ داد. در بروجرد چند تن خرابکار به "سینما آریا" حمله کردند و شیشه‌های سینما را با چماق شکستند. رادیو لندن گزارش داد که آشوب‌هایی که در ایران برپا می‌شود پس از مراسمی که در مسجدها برگزار می‌شود می‌باشد، جمعیت به خیابان‌ها می‌ریزند، بانک‌ها و سینماها را خرد می‌کنند و آتش می‌زنند و فرار می‌کنند.

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ ستوان دوم وظیفه محمدرضا حافظ نیا به فرمانده لشکر خراسان تیراندازی کرد و وی را زخمی کرد. فرمانده لشکر خراسان به بیمارستان برده شد. پرونده ۱۱۳ تن از خرابکاران شیراز به دادگاه نظامی داده شد.

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی به آگاهی رساند تاکنون در ۱۷٬۳۴۸ کارخانه پیمان دستجمعی میان کارگران و کارفرمایان دستینه شده است و ۴۱۴٬۳۴۴ کارگر از قانون سهیم کردن کارگران در سود کارخانه بهره‌مند می‌باشند. در تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی پهرست‌های پرداخت حق السهم ۸۸ کارخانه بررسی شده است که برابر با قانون پیاده شده باشند. بر پایه این پهرست‌ها ۳۴٬۴۱۲ کارگر از سهمی برابر با ۱٬۱۶۳٬۰۹۶٬۸۲۰ ریال برخوردار شده‌اند.

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ کارمندان میاندوآب در آیینی گواهینامه پایانی دوره آموزش نیروی پایداری خود را دریافت کردند. این آیین در دبیرستان تربیت بدنی میاندوآب و با بودن معاون فرمانده ژاندارمری مهاباد انجام شد.[۳۸]

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ به مناسبت جشن قیام ملت ایران در روز ۲۸ امرداد ماه ۷۱۱ زندانی آزاد شدند که از آن میان ۶۲ تن زندانی امنیتی و خائنان به کشور بودند محسن رفیق دوست میان آزاد شدگان از زندان بود.

۲۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ بامدادان تروریست‌ها دو بانک صادرات را در تهران به آتش کشیدند که یکی از آنان بانک صادرات شعبه تهران نو کوچه معروفی می‌باشد.

۲۵ امرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو سر زده از شهرهای نوشهر و چالوس بازدید کردند و با دیدن نمودارهای تاسیسات ساحلی در دبیرخانه « شورای عالی هماهنگی و نظارت بر توسعه مناطق ساحلی » برای برآوردن نیازهای همگانی شهری و غیرشهری برای مردم کم درآمد دستوراتی دادند و به ویژه اینکه پروژه‌ها باید برای تابستان ۲۵۳۸ شاهنشاهی آماده بهره برداری باشد. آنگاه شهبانو سوار بر مینی بوسی شدند و از نزدیک از چگونگی زندگی مردم در این دو شهر دیدن کردند و درباره کشیدن سرمایه‌های خصوصی برای ساختن پلاژ و میهمان سراها در کناره دریای مازندران دستوراتی دادند. سپس علیاحضرت از بلوار نوبنیاد چالوس دریا و رادیو دریا در چالوس بازدید کردند و در یک مصاحبه رادیویی زنده شرکت نمودند.

۲۵ امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاه آریامهر از ساختمان در دست بنای "نیروگاه نکا" در استان مازندران بازدید کردند و به میان کارگران رفتند و با آنان به گفتگو پرداختند. سپس شاهنشاه از بخش نقشه‌ها و برنامه پروژه‌های اجرایی بازدید کردند و دفتر یادبود "نیروگاه نکا" را توشیح فرمودند. مدیر عامل توانیر درباره جای جغرافیایی نیروگاه و ویژگی‌های آن و خط‌های انتقال سراسری، گزارش رسایی به پیشگاه همایونی داد. بخش پایانی بازدیدها از ساختمان اصلی نیروگاه نکا بود و شاهنشاه آریامهر درباره سیستم کنترل نیروگاه پرسش‌هایی فرمودند. این نیروگاه زاینده ۱۷۶۰ مگا وات است که در فروردین ماه آینده بهره برداری از آن آغاز خواهد شد.

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ در آیین باشکوهی شاهنشاه آریامهر گردایه صنایع چوب و کاغذ ایران (بخشی از مجتمع گیلان) را در ۳۵ کیلومتری جاده بندرپهلوی - آستارا در رضوان شهر گشودند و بهره برداری از مجتمع آغاز گردید. وزیر صنایع و معادن، وزیر کشاورزی و منابع طبیعی، مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور و مدیر عامل صنایع چوب و کاغذ ایران از شاهنشاه پیشباز کردند و باشندگان شور و هیجان خود را به شاهنشاه آریامهر ابراز داشتند. وزیر صنایع و معادن گزارشی درباره بنیان صنایع چوب و مجتمع گیلان به آگاهی همایونی رساند و گفت نخستین کارخانه تولید کاغذ ایران با گنجایش سالانه ۳۰ هزار تن کاغذ در خوزستان به راه افتاد. با بهره برداری از گردایه چوب گیلان با گنجایش سالانه ۱۵۰ هزار تن که امروز در پیشگاه شاهنشاه گشایش می‌یابد گنجایش تولید کاغذ کشور سالانه به ۳۰۰ هزار تن یا ۶۰ برابر گنجایش تولید در سال ۲۵۲۱ شاهنشاهی خواهد رسید. افزون بر این، در اجرای دستورات همایونی درباره افزایش تولید کاغذ کشور مجتمع چوب و کاغذ مازندران به گنجایش سالانه ۲۲۰ هزار تن گونه‌های کاغذ دربرگیرنده ۷۵ هزار تن کاغذ روزنامه در دست اجراست که در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی آماده بهره برداری می‌شود.

آنگاه هوشنگ ثابتی مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران سخنانی ایراد کرد و پس از وی بهروز معتضد مدیر عامل صنایع چوب و کاغذ ایران گزارشی رسایی به آگاهی همایونی رساند. سپس شاهنشاه آریامهر از ماکت‌های این گردایه بازدید فرمودند و هنگام نواختن سرود ملی ایران [۳۹] از لوحه یادبود « صنایع چوب و کاغذ ایران » پرده برداری کردند و سوت ممتد کارخانه به سدا درآمد. آنگاه شاهنشاه آریامهر با گروهی از همراهان در یک خودروی باز که شاهنشاه خود آن را رانندگی می‌کردند به بخش صنعتی کارخانه رفتند و از کارخانه‌های چوب بری،تخته چند لایی، صنایع کاغذسازی و خمیر کاغذ بازدید فرمودند و با ابراز شور و هیجان صدها کارگر روبرو شدند. شاهنشاه آریامهر به میان کارگران میهن پرست رفتند و در سخنانی به کارگران فرمودند:[۴۰]

...سیاست کلی ما این است که برای کارگران خانه‌ای جهت دوره بازنشستگی آنان در نظر گرفته شود. ... به خاطر داشته باشیم که ۳۰۰ سال پیش در ایران ۱۶ میلیون هکتار جنگل وجود داشت در این ۳۰۰ سال روی ضعف حکومت ملوک الطوایفی و خان خانی هر کسی به میل و سلیقه خود درختی را برید ... جنگل‌های ایران متاسفانه به زیر ۵ میلیون هکتار رسیده است یکی از وظایف بزرگ ملی ما این است که تا جایی که می‌توانیم نقاطی که جنگل داشت دو مرتبه جنگلی شوند و حتی نقاطی که هیچ وقت جنگل نداشت آن را هم سعی کنیم از پوشش درخت و گیاه مستور باشد این کار را در کویرها شروع کردیم چند صد هزار هکتار کویری که به سمت آبادی‌ها پیش رفت می‌کرد نه فقط متوقف کردیم بلکه از این راه با کاشتن درخت‌هایی لازم به عقب زدیم ...
اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در مصاحبه با رسانه‌های همگانی امرداد ۲۵۳۷
کنفدراسیون دانشجویان سفارت ایران در بروکسل را اشغال می‌کند
کنفدراسیون پس از اشغال سفارت ایران در بروکسل دستگیر می‌شوند
ShahanshahInterviewAmordad2537.jpg

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ در آستانه روز رستاخیز ملی ۲۸ امرداد ۱۳۳۲ شاهنشاه آریامهر نمایندگان رسانه‌های همگانی را در کاخ سعدآباد پذیرفتند و به پرسش‌های خبرنگاران درباره ناآرامی‌های کشور و رویدادهای ناگوار دیگر در تهران و دیگر شهرهای ایران پاسخ گفتند:[۴۱]

...در خاطرم درست نیست چند وقت پیش، دو ماه یا سه ماه پیش، در جواب یک سئوالی گفته بودم که این قیمتی است که ما برای رسیدن به آزادی باید بپردازیم. آن موقع من فکر نمی‌کردم که این قیمت اینقدر گران تمام می‌شود ملاحظه بکنید شکستن و آتش زدن یک بانک در مملکتی که میلیاردها ریال اسکناس برای گذراندن زندگی مردم در جریان است می‌شود آن‌ها را توی جیب مردم گذاشت یا زیر تشک یا لحاف گذاشت یا مثل سابق دو نفر صراف سر کوچه باشند که چند درصد ربح بگیرند؟ این کارها باید با چک و اسناد صورت بگیرد برای اینکه اقتصاد مملکت اقتصاد شبانی و چوپانی نیست که تمام درآمد در سال نمی دانم چند صد ریال باشد که آن هم آدم بتواند توی جیبش نگه دارد پس بانک نه فقط لازم است، شاید یک عده‌ای می‌گویند که هنوز به اندازه کافی بانک نداریم. خراب کردن بانک، آتش زدن بانک، منجمله شنیدم در یک نقطه بانک فرهنگیان را آتش زدند. این نمونه چیست؟ وحشت بزرگ که می‌گویم همین است. رساندن مملکت به ایرانستان همین است و کارهای خطرناک دیگر که اطلاعات آن به ما می‌رسد و می‌بینیم که نقشه‌ها چیست. از لحاظ من هیچ تغییر در نیت من که رسیدن به آزادی‌ها است بوجود نیامده هر وقت ما به این آزادی‌ها در حدود قانون و با احترام به قانون برسیم به قول شما چپ و راست خوب یک اقلیتش محکوم خواهند بود، از نظر من هنوز کاملاً مصمم هستم که این امتحان را بکنم ولی خوب خیلی‌ها ترسیده‌اند، خیلی‌ها می‌گویند که داریم به کجا می‌رویم؟ امیدوارم که کار به آن جاها نرسد و اینقدرها هم دستگاه مقتدر باشد. هم ملت ایران رشد داشته باشد که به ما اجازه بدهد که به همان مراحل آزادی کامل و دموکراسی برسیم. ...

- آتش زدن سینما رکس آبادان

Ettelaat13570529b.pdf
TerroristBurnEspahan2537d.jpg
سینما آریا مشهد در آتش
TerroristsFreedFromPrison28Amordad2537.jpg
به نیرنگ کارتر و جبهه ملی تروریست‌ها آزاد می شوند
RastakhizMelatIran28Amordad2537.jpg
رستاخیز مردم ایران در میدان ۲۸ امرداد (مخبرالدوله) باشکوه برگزار شد
آموزگاران زبان پارسی در پیشگاه علیاحضرت شهبانو

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ میلیون‌ها کارگر در سراسر ایران خواستار مجازات تروریست‌ها و کسانی که می‌سوزانند و می‌شکنند و فرار می‌کنند شدند. کارگران شیراز، تهران، گرگان، پتروشیمی، صنعت نفت آبادان و اهواز، واحدهای تولیدی و کارخانه‌های صنعتی شهرستان ساری، کارگران استان اسپهان، خرم آباد و .... در گردهمایی‌هایی خرابکاری‌های تروریست‌های اسلامی و چریک فدایی و مجاهدین و توده‌ای‌ها و گروهک‌های مسلح چپ و راست را محکوم کردند و خواستار شرکت در برقراری نظم و آرامش در کشور شدند.

۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ چهارده تروریست از هموندان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی به سفارت شاهنشاهی ایران در بروکسل یورش بردند. دانشجویان پرچم سه رنگ شیر و خورشید نشان را پاره کردند و شعارهای ضد ایران و ایرانی بر روی دیوارها نوشتند و مبلمان سفارت را خرد کردند. پلیس بلژیک این دانشجویان را دستگیر کرد و بی‌درنگ از بلژیک بیرون انداخت.

۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ گروهی از دانشجویان ایرانی در پاریس پس از گزاردن نماز جمعه مسجد پاریس را اشغال کردند.

۲۷ امرداد ماه ۲۵۳۷ به مناسبت روز رستاخیز ملت ایران به آگاهی رسید که ۷۱۱ تن تروریست و زندانیانی که جرم های ضد ملی دیگری دارند به مناسبت روز ۲۸ امرداد ماه سالگرد رستاخیز ملت ایران آزاد می شوند. از این ۷۱۱ تن، ۶۲ تن تروریست های خطرناک و ۶۴۹ تروریست های آموزش دیده دیگر هستند. نام محکومین ضد امنیتی که با توطئه حقوق بشر جیمی کارتر و همدستی کمیته ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر چنین است: ۱- محسن رفیق دوست ۲- محمد علی حسینی ۳- علی کوهستانی ۴- حسین نیک بین ۵- رجب مرادپور ۶- حمید رضا مرادبختی ۶- نزیهه (نازی) ۷- سیدان اسکویی ۸- محمود محمود حسن ۹- علی خاتمی ۱۰- رمضان علی کیانی لاورجانی ۱۱- صدام هیلجی ۱۲- ابوالحسن باوقار ۱۳- علی اصغرپور حسن ۱۴- غلامرضا قاسمپور ۱۵- محمد هادی نهروند ۱۶- عبدالرحیم محمدی ۱۷- قربانعلی حسن زاده ۱۸- ناصر عباس زاده ۱۹- علی نبی اله قلعه ای ۲۰- احمد اکبری ۲۱- علی اکبر عباسیان ۲۲- سعید نبوی ۲۳- فاطمه نثری قجری ۲۴- منوچهر نوش مهر ۲۵- داریوش صمصامی ۲۶- مجید نبانی ۲۷- چنگیز طوفان تبریزی ۲۸- ابراهیم نوروزی میرصادقی ۲۹- باقر رخصت طلب ۳۰- احمد مجاهد (قاسم زاده سابق) ۳۱- سهراب غم بین ۳۲- منصور نخعی ۳۳- سید امجد موسوی ۳۴- شمسی ورزنده شبستری ۳۵- حمید صادقی ۳۶- ناصر مناف زاده ترکمانی ۳۷- اصغر گرانمایه پور ۳۸- سید شجاع علیزاده سرخانی پور

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ بیست و پنجمین سالگرد رستاخیز ملت ایران روز ۲۸ امرداد ماه در تهران و سراسر کشور در آیین باشکوهی برگزار شد.[۴۲] در این آیین که در میدان ۲۸ امرداد سازمان داده شده بود، نمایندگان گروه‌های مختلف اجتماعی سخنرانی‌هایی درباره جانبازی‌های زنان و مردان ایران کردند و اهمیت این روز تاریخی را که دولت مصدق سرنگون شد و کشور ایران از خطر تجزیه و پیشکش شدن به دست امپریالیسم شوروی رهایی پیداکرد گفتند. در این آیین جمشید آموزگار نخست وزیر، مهندس ریاضی رییس مجلس شورای ملی، جعفر شریف امامی رییس مجلس سنا، نمایندگان دو مجلس، گروهی از وزیران و دیگر مقامات مملکتی بودند. جمشید آموزگار در سخنان خود گفت:

بیست و پنجمین سالگرد قیام ملت ایران را که یادآور تجدید عهد و نمودار پیوند ناگسستنی شاه و ملت است، به همه ملت گرامی شادباش و تهنیت می‌گویم. خاطره قیام ملی ۲۸ امرداد در شرایطی تجدید می‌شود که تاریخ درخشان عصر رستاخیز یاد این روز بزرگ ملی را بر تارک دست آوردهای انقلاب شاه و ملت نشانده و از آن به عنوان مظهر روزی سرنوشت ساز پاسداری می‌کند....

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت ۴ بامداد سالروز سرنگونی محمد مصدق قاجار بزرگ فئودال ایران و نخست وزیر غیرقانونی و خائن به کشور ایران، و روز رستاخیر ملت ایران، تروریست‌ها سینما کریستال رضاییه را آتش زدند. بخش بزرگی از سینما کریستال سوخت و ماموران آتش نشانی توانستند از کشیده شدن آتش به ساختمان‌های کنار سینما جلوگیری کنند.

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها در ساعت ۳ و سی دقیقه بامداد ۵ گالن بنزین به درون سینما آریا مشهد ریختند. در این آتش سوزی سهمناک دوچرخه پاهای و پاکیزه کننده (نظافتچی) سینما به نام‌های محمد مهران ۲۰ ساله، غلام ۲۴ ساله و جواد ۲۸ که شب‌ها در سینما می‌خوابیدند در آتش سوختند. سرایدار سینما و سه تن از ماموران آتش نشانی مشهد نیز دچار سوختگی سختی شدند و به بیمارستان سوانح سوختگی برده شدند.

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ ساعت ۴ بامداد سینما و رستوران پارامونت شیراز را تروریست‌ها آتش زدند. آتش سوزی از بخش پایینی سینما آغاز شد به دیگر بخش‌های سینما کشید، همه دستگاه‌های فیلم و مبلمان سینما سوخت. دو تن از سرایداران سینما که درون سینما خوابیده بودند دچار سوختگی سختی شدند و به بیمارستان برده شدند. اسلامیون ۲۸ سینمای کشور را در روز ۲۸ امرداد ماه آتش زدند. ۱- سینما ستاره سمنان ۲- شکستن شیشه‌های سینما میامی و سینما مراد در میدان شهناز ۳- سینما پرسیا شیراز ۴- سینما پارامونت شیراز ۵- سینما کریستال رضاییه ۶- سینما مهتاب شیراز ۷- سینما شهرنمایش بندرعباس ۸- سینمای الیگودرز ۹- سینما سیلوانا میدان ژاله ۱۰ سینما هما در همدان ۱۱- سینما آریا تبریز ۱۲- سینما شهرفرنگ تبریز ۱۳- سینما نپتون تهران خیابان دماوند ۱۴- سینما آسیا مشهد ۱۵- شکستن شیشه‌های سینماها در اردبیل ۱۶- شکستن شیشه‌های سینماها در قزوین ۱۷- شکستن شیشه‌های سینماها در بهبهان ۱۸- شکستن شیشه‌های سینماها در مشهد ۱۹- سینما پارامونت تهران ۲۰- سینما دیاموند تهران ۲۱- سینما رادیوسیتی تهران ۲۲- سینما متروپل تهران ۲۳ - سینما آستارا تهران ۲۴- سینما ماژستیک تهران ۲۵ - سینما شهرفرنگ تهران ۲۶- سینما آتلانتیک تهران ۲۷- سینما آپادانا شیراز

۲۸ امرداد ماه ۲۵۳۷ حسین تکبعلی زاده سینما رکس آبادان با بیش از ۴۳۳ تماشاچی را به دستور خمینی که نجف در زندگی می‌کرد و با کارگردانی دیگر ملایان همدست او با بنزین هواپیما آتش زد. حسین تکبعلی زاده که بنزین هواپیما را از خامنه‌ای گرفته بود و سینما رکس آبادان را آتش زد به گناه خود اعتراف کرد ولی پیوسته وی را آزاد کردند و گفته‌های وی را پنهان کردند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو اندوه ژرف خود را از این فاجعه به آگاهی مردم آبادان رساندند. علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی خواستند که به آبادان بروند و با خانواده کشته‌شدگان دیدار کنند ولی جمشید آموزگار علیاحضرت را قانع کردند که به آبادان نروند و تا آماده شدن نتیجه بررسی‌ها و بازجویی‌ها شکیبا باشند.

۳۰ امرداد ماه ۲۵۳۷ علیاحضرت شهبانو ۱۳۰ تن از آموزگارانی که در دانشگاه‌های هند، پاکستان، مصر، ترکیه، مراکش و تونس زبان و ادبیات پارسی درس می‌دهند را در کاخ سعدآباد پذیرفتند.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ بی درنگ تروریست‌ها جار زدند که سازمان امنیت و اطلاعات کشور سینما را رکس را آتش زده است. با آنکه ماه‌ها از آتش زدن و شکستن سینماها و بانک‌ها در سراسر کشور از سوی اسلامیون و دیگر همدستانشان می‌گذشت، آن گونه وانمود کردند که این نخستین بار است که سینما آتش زده شده است و مردم نیز شگفتا فراموش کردند که در دو ماه گذشته این سرسپردگان بیگانه چه خرابکاری‌هایی در سراسر کشور برای ناآرام ساختن کشور انجام داده‌اند.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ خمینی نامه‌ای به مردم آبادان نوشت به روضه‌خوان‌ها پیام داد که آنچه را که وی در این نامه نوشته است را در سراسر ایران به آگاهی مردم برسانند:[۴۳]... من به ملت بزرگ ایران اعلام خطر می‌کنم، خطر اینکه دستگاه اینگونه اعمال وحشیانه و ضد اسلامی را در سایر شهرهای ایران انجام دهد تا تظاهرات پاک مردم شجاع ایران را که با خون خود ریشه درخت اسلام را آبیاری می‌کنند لوث نماید. لازم است گویندگان مطلبی را که به نابودی انقلاب رهایی‌بخش اسلام منجر می‌شود برای مردم روشن نمایند. این مصیبت بزرگ را به ملت مسلمان ایران بخصوص به مردم ستمدیده آبادان و به خانواده‌های داغدیده تسلیت عرض نموده و خود را در غم بزرگ و جانکاه آنان شریک می دانم. از خداوند تعالی نصرت اسلام و مسلمین و قطع آبادی اجانب و پیوستگان به آنها را خواستارم. روح‌الله الموسوی الخمینی

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ ده‌ها هزار تن از مردم سوگوار آبادان به راه پیمایی پرداختند و گروهی به پلیس یورش بردند و زد و خورد به راه انداختند. گروهی از بزرگان شهر آبادان نیز راهی قم شدند تا با ملایان دیدار کنند.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها میدان بزرگ تره بار تهران در خیابان ری را آتش زدند. بخش بزرگی از میدان سوخت و بیش از ۱۶۰ حجره و شمار زیادی از باراندازهای بخش جنوبی میدان خاکستر شد و از بین رفت.در این آتش سوزی چک‌ها و سفته‌ها و دفترهای حسابداری و کاچال درون حجره‌ها دستخوش آتش شدند و آسیب‌های مالی فراوانی به بار آمد.

۳۱ امرداد ماه ۲۵۳۷ دو تروریست با گذاشتن بمب ساعتی زیر شیروانی دو سینما پاسارگاد و سینما ایران شهر شیراز خواستند که این سینماها را منفجر کنند. ساعت ۳ و ۴۵ دقیقه پس از نیم روز کارگران سینما سر و سدای زیادی از زیر سقف شیروانی دو سینمای پاسارگاد و ایران که در کنار هم ساخته شده‌اند شنیدند. کارگران برای سرکشی به اشکوب بالا رفتند و دو تروریست پا به فرار گذاشتند و متواری شدند. زیر شیروانی یک بمب ساعتی و کیسه‌ای پر از مواد آتشزا ، بسته بزرگی باورت، یک چراغ قوه، یک کپسول گاز و فندک به دست آمد. کارگران گفتند که یکی از تروریست‌ها موهای بلند و دیگری ته ریش داشت.

۱ شهریور ماه ۲۵۳۷ دانشجویان کنفدراسیون برای دومین بار سفارت شاهنشاهی ایران را در لاهه اشغال کردند. این ۹ تن دانشجوی تروریست شش ساعت سفارت را اشغال کردند و سه تن را گروگان گرفتند و مبلمان سفارت را شکستند. دو کارگر رنگرز هلندی که در سفارت کار می‌کردند را به گوشه‌ای پرتاب کردند و رنگ‌ها را به دیوارها و قالی‌ها و مبلمان پاشیدند. پلیس هلند دانشجویان را دستگیر کرد و از سفارتخانه بیرون کشید. پلیس گفت که به بخش‌های رایزنی و کنسولگری سفارت آسیب‌های زیادی وارد شده است. سفارت شاهنشاهی ایران در سال ۱۹۷۴ برابر با ۲۵۳۳ شاهنشاهی از سوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی نیز اشغال شده بود.

۱ شهریور ماه ۲۵۳۷ تروریست‌های ساعت یک و نیم بامداد کارخانه آبجوسازی مجیدیه را آتش زدند.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی به مناسبت سالگرد بمباران و اشغال ایران از سوی ارتش بریتانیا و ارتش شوروی به بازماندگان این رویداد تاریخی تلگرامی فرستاد.[۴۴] مردم نادان ایران که از تاریخ خود آگاهی نداشتند و ندارند، فراموش کردند که بیش از چهار سال خاک پاک ایران زیر چکمه‌های سربازان بیگانه چپاول شد. فراموش کردند که تنها چند سالی است که روی آرامش و رفاه و امنیت را می‌بینند. این بار خود ملت ایران، کشور ایران را پیشکش بیگانگان کردند.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ به جمشید آموزگار و کابینه‌اش در مجلس شورای ملی رای اعتماد داده شد. [۴۵] با آن که دولت وی ناتوان شده بود. از سوی دیگر کسانی چون هوشنگ انصاری و هوشنگ نهاوندی که سودای نخست وزیری در سر داشتند و جمشید آموزگار را نیز یکی از عوامل ناآرامی‌ها می‌دانستند، کوشش کردند که شاهنشاه را به برکناری جمشید آموزگار برانگیزانند. امیرعباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی بر این باور بود که انصاری در میان مردم جایگاهی ندارد و نهاوندی مغرض، دروغگو و کم شخصیت است و مردم به وی اعتماد ندارند و شریف امامی را فردی بدمنصب و خودخواه می‌دانست که مجال به دیگران نمی‌دهد. منوچهر آزمون استاندار فارس نیز گفتگوهایی با انصاری و دیگران داشت که جمشید آموزگار باید کنار گذاشته شود و بهترین گزینش جعفر شریف امامی است [۴۶] زیرا که وی آخوندزاده است و در میان روحانیون نیز جایگاهی دارد. سرانجام انصاری و آزمون گردانندگان روی کار آوردن شریف امامی و گزینش کابینه وی به همراهی سناتور محمدعلی مسعودی این کار را به انجام رساندند.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها پس از شکستن شیشه در ورودی بانک عمران شعبه چهارم اردیبهشت تبریز بانک را آتش زدند و گریختند.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ پس از پایان نماز و سخنرانی آخوندها در مسجد آذربایجانی‌ها در بازار تهران، انبوهی از مردم عربده کشان به خیابان‌ها ریختند و با دادن آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی به سوی بازار روان شدند. ماموران درهای بازار را به روی راه پیمایان بستند تا آنها نتوانند بازار را به آتش بکشند. ماموران با شلیک تیر هوایی کوشش در پراکنده ساختن تروریست‌ها کردند.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها رستوران حصیر طلایی در خیابان ژاله تهران را آتش زدند. کانون آتش در زیرزمین رستوران بود. با کوشش ماموران آتش نشانی آتش مهار شد و به چند کفش فروشی کنار رستوران آسیبی نرسید.

۳ شهریور ماه ۲۵۳۷ بازار قدیمی و بزرگ رشت در یک آتش سوزی بزرگ از سوی تروریست‌ها سوخت و ۳۶ مغازه و حجره و انبار از بین رفت و میلیون‌ها تومان آسیب مالی به بازار وارد شد. در آستانه اشرفیه پس از نماز جمعه گروهی عربده کشان از مسجد بیرون ریختند و بانک صادرات آستانه اشرفیه را ویرا ن ساختند. هم چنین پس از وعظ و سخنرانی آخوندها در مسجد صاحب الزمان رودسر گروهی با آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی بانک صادرات شعبه خیابان رضا شاه کبیر را ویران ساختند.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها با پرتاب یک پیت بنزین بانک ملی شعبه رزم آرا آتش زدند. هم چنین یک بار در خیابان تخت طاووس نیز به آتش کشیده شد.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ انبار فروشگاه کوروش شعبه خیابان پهلوی را تروریست‌ها آتش زدند. آتش سوزی از بخش جنوبی ساختمان فروشگاه آغاز شد.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ تروریست‌ها در دزفول ساعت ۱۴ و سی دقیقه بانک ملی شعبه خیابان‌های سیروس و فروهر را به آتش کشیدند. این انیرانیان پس از شکستن شیشه‌های بانک، مواد آتش زا به درون بانک پرتاب کردند. آتش با کمک آتش نشانی پایگاه وحدتی خاموش شد.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ دکتر فرهنگ مهر رییس دانشگاه پهلوی کلنگ بنیانگذاری دانشگده علوم تربیتی وابسته به دانشگاه پهلوی را در زمینی به پهنه ۵۴۰۰ مترمربع بر زمین زد. این دانشکده دارای سالن کنفرانس، کتابخانه، ۱۲۰ کلاس درس با گنجایش ۴۰ دانشجو، و دفتر برای استادان و مربیان می‌باشد.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ سرلشکر رضا ناجی فرماندار نظامی اسپهان و حومه در اعلامیه شماره ۳۰ و ۳۱ به آگاهی همگان رسانید که تروریست‌ها پنهانی اعلامیه پخش می‌کنند.

۴ شهریور ماه ۲۵۳۷ در آتش سوزی سهمناکی در بازار جمشیدآباد آبادان بیش از ۲۵۰ فروشگاه و دکه در آتش سوخت و میلیون‌ها تومان آسیب مالی وارد شد. تظاهرات پراکنده و زد و خورد در آبادان هم چنان روی می‌دهد.

۵ شهریور ماه ۲۵۳۷ زد و خورد و آشوب در قم به اوج خود رسید. تظاهرات از ساعت ۲۲ آغاز شد و نزدیک به هزاران تن با آرنگ‌های ضد ایران و ایرانی در خیابان‌های قم به راه افتادند، با ترکاندن بمب ماموران انتظامی ناچار به پراکندن مردم شدند. تظاهرکنندگان همه شیشه‌های بانک‌ها و سازمان‌ها و مغازه‌ها را در راستای راه پیمایی خود شکستند و از قم میدان جنگ برجای گذاشتند.

۵ شهریور ماه ۲۵۳۷ محمود جعفریان از قائم مقامی حزب رستاخیز ملت ایران و سرپرستی خبرگزاری پارس کناره گرفت.

۵ شهریور ماه ۲۵۳۷ جمشید آموزگار نخست وزیر نگفت که شاهنشاه بر پایه قانون اساسی نگهبان مسلمانان شیعه است و شاهنشاه به بودجه ساختن مسجدها در ایران کمک‌های بسیار کرده است، شاهنشاه است که درهای گرانبهای حرم امام حسین را پیشکش کرده است. اگر خمینی ادعا می‌کند که آتش زدن سینما رکس نمی‌تواند کار مسلمان باشد، شاه نمی‌تواند دستور آن را داده باشد زیرا که وی مسلمان است. دولت جمشید آموزگار نگفت که مخالفان دولت و شاهنشاه، مارکسیست‌ها، لنینیست‌ها و مائوئیست‌ها هستند که هیچ دینی ندارند و جهان وطن هستند. دولت جمشید آموزگار نگفت که مخالفان دولت و شاهنشاه، کسانی هستند که ایرانیان بی‌گناه را در آبادان و دیگر شهرهای ایران می‌کُشند، می‌ربایند، به بانک‌ها حمله می‌کنند، سینماها، تاترها ، دیسکوتک‌ها و ....را به آتش می‌کِشند و این بدان چم است که مخالفان شاه و دولت برایشان کشتن و غارت و سوزاندن عادی و معمول است. دولت جمشید آموزگار نگفت که "تمدن بزرگ" یک اجتماع انسانی و با عدالت خواهد بود در جایی که اجتماعی که خمینی وعده‌اش را می‌دهد که بر پایه قوانین شریعت استوار است غیرانسانی و بی‌عدالت خواهد بود. دولت نگفت که اجتماعی که خمینی برنامه‌ریزی کرده بود و وعده‌اش را می‌داد، اعدام، زندان و سنگسار کردن، سر بُریدن، دست و پا بریدن، درآوردن چشم، تازیانه زدن و فشار اجتماعی بر زنان آوردن به ارمغان خواهد داشت. دولت نگفت که که خمینی در روز ننگین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ برای سرنگونی دولت و شاهنشاهی مشروطه ایران را به آتش کشید. به جای این که دولت آموزگار همه اینها را به آگاهی مردم برساند که دلایل واقعی این کشتار و ناآرامی‌ها چیست، جمشید آموزگار کناره‌گیری کرد و روز پنجم شهریور ماه برای دادن نامه کناره‌گیری خود در کاخ سعدآباد به پیشگاه شاهنشاه باریافت. جمشید آموزگار یکی از عوامل جا انداختن "حقوق بشر جیمی کارتر" یا برپایی آشوب در کشور، از ایران فرار کرد و تا به امروز در جایی آفتابی نشده است.


دنباله را در نوشتار بازایستادن برنامه‌های عمرانی کشور و بازگشت به دوران پیش از مشروطه و اسلام حکومتی بخوانید.

بن‌مایه‌ها

  1. سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی گروه بررسی مسایل ایران در پرتو انقلاب شاه و ملت ۱۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  2. دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران ۱۳۵۰ خورشیدی تا ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  3. دیدار رسمی امیر بحرین از ایران به فراخوان آریامهر شاهنشاه ایران ۲۳-۲۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  4. بیانات محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در میهمانی شام به سرفرازی والاحضرت امیر بحرین کاخ نیاوران ۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  5. سخنان امیر بحرین در پاسخ به بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر کاخ نیاوران ۲۱ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  6. Bohuslav Chnoupek, Minster of Foreign Affairs Czechoslovakia
  7. لژیون خدمتگزاران بشر
  8. Messerschmitt - Bölkow - Blohm - MBB
  9. دیدار رسمی خوان کارلوس پادشاه اسپانیا و ملکه سوفیا از ایران ۲۶-۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  10. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام کاخ نیاوران به اعلیحضرت خوان کارلوس پادشاه اسپانیا ۲۴ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  11. Qiao Guanhua, Minister of Foreign Affairs, Peoples Republic of China
  12. محمود جعفریان مدیرعامل سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران و قائم مقام حزب رستاخیز روز ۲۲ اسفند ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی همراه با ۱۱ تن دیگر از بلندپایگان کشور از سوی انقلابیون اسلامی اعدام شد
  13. بازدید یک روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از گیلان ۲۷ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  14. هفته مقدس زرتشتیان - گردهم‌آیی زرتشتیان گیتی در چک چک یزد ۲۸ خرداد ماه تا ۳ تیر ماه
  15. مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم
  16. بازدید علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان مازندران ۳۱-۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  17. بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به هنگام بازدید از سازمان صنایع نظامی پارچین ۳۱ خرداد ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  18. سدهای ایران
  19. برنامه عمرانی ششم ۲۵۳۷ - ۲۵۴۱ شاهنشاهی
  20. سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش پنجمین نشست رییس‌های دانشگاه‌های جهان تهران ۴ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  21. سخنان علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در پنجمین کنفرانس انجمن بین‌المللی رؤسای دانشگاه‌های جهان پس از دریافت لوح فرهنگی ۴ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  22. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به کنفرانس هجدهمین دوره برنامه عالی مدیریت ایران ۶ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  23. جمعیت کمک به جذامیان
  24. سخنان علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در باریابی انجمن ملی مبارزه با جذام و خبرنگاران در هفته جذام ۶ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  25. بیانات علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در باریابی هموندان سازمان بهسازی و عمران جنوب تهران ۷ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  26. مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگاران پس از گشایش جشنواره توس و بازدید از مشهد ۱۶ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  27. Werner Herzog - German Film Director
  28. Masaki Kobayashi - Japanese Film Director
  29. شرکت ملی صنایع مس ایران
  30. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در سالروز بنیان صنایع مس ایران ۲۰ تیر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  31. قانون راجع به حفظ آثار ملی
  32. Kristina Berster, member of Baader Minhof Terrorist Group
  33. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی
  34. سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران
  35. Fortune Magazine - U.S.
  36. قرارداد الغای نفت با کنسرسیوم مصوب سال ۱۳۳۳ و اجازه اجرای قرارداد فروش و خرید نفت بین دولت شاهنشاهی ایران و شرکت‌های خارجی
  37. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در هفتاد و سومین سالروز انقلاب مشروطه ۱۴ امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  38. قانون تشکیل نیروی پایداری
  39. سرود ملی ایران
  40. سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در بازدید از صنایع چوب و کاغذ ایران مجتمع گیلان ۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  41. مصاحبه شاهنشاه آریامهر با رسانه‌های همگانی درباره رستاخیر ملی ایران ۲۸ امرداد ماه و ناآرامی‌های کشور ۲۶ امرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  42. روز رستاخیز ملی ۲۸ امرداد ۱۳۳۲
  43. نامه روح‌الله خمینی به مردم آبادان درباره آتش زدن سینما رکس آبادان ۳۱ امرداد ۱۳۵۷
  44. اشغال ایران به وسیله ارتش بریتانیا و شوروی
  45. تصمیم قانونی دایر به‌ابراز‌ رای‌اعتماد به دولت جناب آقای جمشید آموزگار نخست‌وزیر
  46. جعفر شریف امامی