دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۳ خورشیدی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۰ خورشیدی درگاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۳ خورشیدی



ShahanshahAryamehr IdiAminDadaTehran18Ordibehesht1353.jpg

دیدار پرزیدنت اوگاندا ایدی امین از ایران ۱۹-۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۳

پرزیدنت ایدی امین پرزیدنت کشور آفریقایی اوگاندا در راه بازگشت از بغداد به کشورش وارد تهران شد.[۱] امیرعباس هویدا نخست وزیر، قایم مقام رییس تشریفات کل شاهنشاهی، سفیر عربستان و معاون اداری وزارت خارجه به پیشباز پرزیدنت اوگاندا آمدند. در سفر پرزیدنت بانو مادینا همسر پرزیدنت اوگاندا و دو دخترش ماریام و آریسا همراه او هستند. یک هیات از مقامات اوگاندایی، از جمله وزیر تعاون و بازاریابی آن کشور نیز وی را همراهی می‌کنند. پرزیدنت ایدی امین از چند کشور خاورمیانه دیدن کرده است و از بغداد وارد تهران شد. در مهرآباد پس از انجام آیین معارفه، احترامات نظامی انجام یافت. آنگاه ایدی امین به همراه نخست وزیر رهسپار کاخ نخست وزیری شدند. پرزیدنت ایدی امین ناهار را میهمان نخست وزیر بود.


گفتگوی آریامهر با بانو گاندی و هویدا نخست وزیر ۹ اردیبهشت ماه

دیدار رسمی بانو ایندیرا گاندی نخست وزیر هند از ایران ۱۲-۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۳ بامداد روز یکشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۳ بانو ایندیرا گاندی نخست وزیر هند برای یک دیدار رسمی چهار روزه از ایران، دهلی نو را با هواپیما به سوی تهران ترک گفت. یک هیات مهم و اقتصادی و وزیر امور خارجه هند، همراه بانو گاندی در این سفر خواهند بود. نخست وزیر هند پیش از پرواز به سوی تهران گفت: ایران در اوضاع سیاست بین المللی کنونی که پیوسته در دگرگونی است، نقش بسیار مهمی دارد. من از سفر خود به تهران شادمانم، زیرا تصور می‌کنم که حفظ تماس با رهبران جهانی دارای اهمیت بسیار است. در پاسخ به این پرسش که بانو گاندی چه انتظار از نخستین سفر خود به ایران دارد، بانو گاندی گفت که هدف سیاست خارجی هند همواره بر پایه تقویت روابط با ملت‌های دوست و کاهش اختلافات میان کشورها استوار بوده است.

این دومین نخست وزیر هند است که در تاریخ پس از استقلال هند از ایران دیدن می‌کند. در سال ۱۳۳۸ جواهر لعل نهرو نخست وزیر هند و پدر بانو گاندی از ایران دیدن کرد و در آن سفر بانو گاندی به عنوان منشی پدرش همراه بود. به بهانه ورود بانو گاندی یک نمایشگاه از پیشرفت‌های هند در انجمن روابط فرهنگی ایران و هند دایر شد.

روز ۹ اردیبهشت ماه ساعت هشت و سی دقیقه بامداد نخستین دور گفتگوهای هویدا و بانو ایندیرا گاندی نخست وزیر هند در کاخ نخست وزیری انجام یافت. وزیران خارجه ایران و هند و چند تن از پایوران دیگر از هیات‌های دو کشور هویدا و گاندی را همراهی کردند. گفتگوهای امروز کاخ نخست وزیری بیشتر به بررسی مسایل پیرامون توسعه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی دو کشور دور می‌زد. گفتگوهای بانو گاندی در تهران تا چهارشنبه شب ادامه خواهد داشت و چارچوب همکاری‌های آینده ایران ایران و هند را استوار خواهد نمود.


اعلیحضرتین و تودور ژیوکف و بانو لودمیلا ژیوکوا در کاخ نیاوران

دیدار رسمی تئودور ژیوکف رییس شورای دولتی جمهوری بلغارستان و بانو از ایران ۳۰ آبان تا ۴ آذر ماه ۱۳۵۳

پس از نیم روز ۳۰ آبان ماه تئودور ژیوکف رییس شورای دولتی جمهوری بلغارستان و دخترش بانو لودمیلاد ژیوکوا برای یک دیدار پنج روز وارد تهران شدند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در فرودگاخ مهرآباد از میهمانان پیشباز کردند و آیین رسمی پیشباز برگزار شد. اعلیحضرتین میهمانان گرامی ایران را تا کاخ گلستان همراهی فرمودند. شبانگاه میهمانی شامی از سوی اعلیحضرتین به سرفرازی رییس شورای دولتی جمهوری بلغارستان و بانو ژیوگوا در کاخ نیاوران برگزار شد. روز ۱ آدر ماه نخستین دور گفتگوهای رهبران ایران و بلغارستان انجام یافت و پیش از آن هویدا نخست وزیر و خلعت بری وزیر امور خارجه به دیدار ژیوکف رفتند. در روزهای پسین، رییس شورای دولتی جمهوری بلغارستان و بانو ژیوکوا از خارک، آبادان، شیراز و اسپهان دیدن کردند. در سفر ژیوکف به ایران، وزیران خارجه و بازرگانی خارجی و چند تن از بلندپایگان بلغاری ایشان را همراهی می‌نمایند. این سفر درست در روزهایی انجام می‌یابد که درست یک سال از دستینه شدن موافقتنامه همکاری‌های اقتصادی ۱۵ ساله میان ایران و بلغارستان می‌گذرد و دو کشور در زمینه پتروشیمی، صنایع شیمیایی، خوراکی، ایجاد مجتمع‌های کشاورزی و دامداری، ساختن سد، ارتباطات، ترابری و فعالیت‌های معدنی و بررسی‌های و آموزش فنی و علمی و همکاری‌هایی را آغاز کرده‌اند. در درازای دیدار رسمی ژیوکف، یک قرارداد بازرگانی میان دو کشور دستینه می‌شود که بر پایه آن سالانه و برای پنج سال حجم بازرگانی میان دو کشور به ۷۰ میلیون دلار خواهد رسید.


دیدار رسمی جووانی لیونه پرزیدنت ایتالیا و بانو از ایران ۲۸- ۲۴ آذر ماه ۱۳۵۳ خورشیدی


ژاک شیراک در پیشگاه شاهنشاه آریامهر

دیدار رسمی ژاک شیراک نخست وزیر فرانسه به فراخوان امیرعباس هویدا نخست‌وزیر ایران ۳۰ آذر ماه تا ۲ دی ماه ۱۳۵۳ خورشیدی

ژاک شیراک نخست وزیر فرانسه و بانو بامداد ۳۰ آذر ماه برای یک دیدار رسمی از ایران، وارد تهران شدند.[۲] امیرعباس هویدا نخست وزیر در فرودگاه مهرآباد به پیشباز ژاک شیراک و بانو آمده بودند. در آیین پیشباز عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه، صفی اصفیا وزیر مشاور، فرخ نجم آبادی وزیر صنایع و معادن، غلامرضا نیک پی شهردار پایتخت، ابوالحسن بختیار رییس کل تشریفات وزارت امورخارجه و گروهی از از فرانسویانی که در تهران زندگی می‌کردند از باشندگان بودند. در فرودگاه مهرآباد آیین پیشباز رسمی انجام یافت و سرود ملی فرانسه و سلام شاهنشاهی نواخته شد. نخست وزیران فرانسه و ایران سپس از گارد احترام سان دیدند. ژاک شیراک و بانو آنگاه از فرودگاه رهسپار اقامتگاه شدند. در این سفر میشل دورنانو وزیر صنایع و تحقیقات، برنارد دسترمو وزیر مشاور در وزارت خارجه و بانو، آقای نوبرسگار وزیر مشاور در دپارتمان خارجی، هانری بلکور نماینده مجلس و دوازده تن دیگر از پایوران برجسته فرانسه نخست وزیر فرانسه را همراهی می‌کنند.

بن مایه‌ها