تفاوت میان نسخه‌های «روز مادر»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح ارقام)
(اصلاح ارقام)
خط ۳۲: خط ۳۲:
 
:::خوشبختانه فعالیت های خیریه و اجتماعی که از عالیترین مظاهر این روح نیک پنداری و نیک کرداری است. در کشور ما روز به روز رو به افزایش است که از جمله آنها می باید از کوشش های شایان تقدیر بنگاه حمایت مادران و نوزادان در طول حیات بیست و پنج ساله آن نام برد.
 
:::خوشبختانه فعالیت های خیریه و اجتماعی که از عالیترین مظاهر این روح نیک پنداری و نیک کرداری است. در کشور ما روز به روز رو به افزایش است که از جمله آنها می باید از کوشش های شایان تقدیر بنگاه حمایت مادران و نوزادان در طول حیات بیست و پنج ساله آن نام برد.
 
:::بدیهی است همه این فعالیت های خیریه می باید بیشتر و بازهم بیشتر توسعه یابد و این ضرورتی است که من خود در سفر اخیر به نواحی سیستان و بلوچستان و بنادر جنوب ایران به خوبی متوجه آن شدم. یقین است که در تامین این منظور در آینده فعالیت وسیعتری مبذول خواهد شد. در این روز شیرین تندرستی و شادکامی همه مادران ایرانی و گرمی و سعادتی روزافزون برای همه خانه و خانواده در سرتاسر کشور آرزو می کنم و از خداوند متعال مسئلت دارم که به همه ما مادران ایران توفیق عنایت فرماید تا با پرورش فرزندانی پاکدل و با ایمان و وطن پرست بالاترین وظیفه خویش را در اجرای مشیات کامله او چنانکه باید انجام دهیم.  
 
:::بدیهی است همه این فعالیت های خیریه می باید بیشتر و بازهم بیشتر توسعه یابد و این ضرورتی است که من خود در سفر اخیر به نواحی سیستان و بلوچستان و بنادر جنوب ایران به خوبی متوجه آن شدم. یقین است که در تامین این منظور در آینده فعالیت وسیعتری مبذول خواهد شد. در این روز شیرین تندرستی و شادکامی همه مادران ایرانی و گرمی و سعادتی روزافزون برای همه خانه و خانواده در سرتاسر کشور آرزو می کنم و از خداوند متعال مسئلت دارم که به همه ما مادران ایران توفیق عنایت فرماید تا با پرورش فرزندانی پاکدل و با ایمان و وطن پرست بالاترین وظیفه خویش را در اجرای مشیات کامله او چنانکه باید انجام دهیم.  
 +
 +
۲۵ آذر ماه ۱۳۴۶ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از زایشگاه فرح وابسته به [[بنگاه حمایت مادران و نوزادان]] بازدید فرمودند. نخست دکتر موتمنی مدیر عامل بنگاه گزارشی از کارهای انجام شده در درازای یک سال گذشته را به آگاهی رساند. آنگاه آموزگاران هنر دوزندگی آموزشگاه های تهران که برای روز مادر کارهای چشمگیری کرده بوده به پیشگاه علیاحضرت باریافتند. آموزگاران هنر دوزندگی در مدرسه ها از چندی پیش میان دانش آموزان شور دوختن پوشاک نوزاد برای روز مادر را به راه انداخته بودند در این روز ۲۰٫۰۰۰ دست پوشاک نوزاد به زایشگاه فرح پیشکش کردند.
 +
 +
علیاحضرت شهبانو ایوار در آیینی که در سالن محمدرضا شاه پهلوی برگزار شد مدال طلای افتخار سازمان زنان را به سینه مادر نمونه سال بانو عذرا خرازی آویختند و جایزه دو مادر نمونه دیگر را به آنان دادند. هر سال سازمان زنان ایران پس از بررسی های نیازین از سوی کمیته ویژه سه مادر نمونه  و از میان آنها مادر سال را بر می گزیند. 
 +
 +
۲۵ آذر ماه ۱۳۴۷ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ساعت ده و نیم از بنگاه حمایت مادران و نوزادان بازدید کردند و از مادران بارداری که در درمانگاه بستری بودند دیدن فرمودند. در همین زمان دوازده کامیون پوشاک نوزاد که از سوی دانش آموزان دبیرستان های دخترانه پایتخت دوخته شده بود با بودن سرپرستان وزارت آموزش و پرورش و مدیران دبیرستان ها به بنگاه حایت مادران و نوزادان واسپرده شد تا در بیمارستان ها و پرورشگاه ها میان مادران و کودکان پخش شود. علیاحضرت شهبانو مرکز راهنمای بهداشتی مادران را گشودند. ایوار علیاحضرت شهبانو در آیین باشکوهی در بزرگداشت جایگاه والای مادران در سالن محمدرضا شاه پهلوی به مادران نمونه سال مدال های طلا دادند.
 +
 +
شورای زنان [[حزب ایران نوین]] سرکار علیه بانو فریده دیبا را به سبب شایستگی مادر نمونه سال برگزید. ساعت ۱۸ و سی دقیقه روز ۲۴ آذر ماه هموندان شورای زنان حزب در منزل مادر شهبانو سبد گل زیبایی به ایشان پیشکش کردند و هم چنین به والاحضرت فرحناز پهلوی نیز پیشکشی دادند و آرزو کردند که والاحضرت بتوانند مادر شایسته و نمونه چون مادر گرامیشان باشند.
 +
 +
۲۵ آذر ماه ۱۳۴۸ علیاحضرت شهبانو در روز مادر پیامی گرم برای مادران ایران فرستادند:
 +
:::خواهران گرامی
 +
:::روز گرامی مادر، بار دیگر به من فرصت داده است تا با خوشوقتی این روز بزرگ را به همه مادران ایرانی صمیمانه تبریک بگویم. کلمه مادر در هر زنبان و هر ملتی کلمه مقدس و با ارزش است. مادر مظهر عاطفه، محبت و مظهر فداکاری و از خود گذشتگی شناخته شده است و آغوش او نخستین مکتب عشق به میهن به شمار می رود.
 +
:::فرزندی که امروز رشد می کند، فردا در ایرانی پرورش می یابد که نشانه های سازندگی و تحول در کلیه شئون آن پدیدار شده است و از این رو فرزندان لایق تر و آگاه تر نیاز داریم. این فرزندان را مادران امروز تحویل جامعه فردا خواهند داد و این نسل فردا است که می باید تاریخ ایران نوین را افتخارآمیزتر و درخشانتر بسازد.
 +
:::وظایف مادران امروز ایران، از این جهت بیشتر قابل توجه و سنگین است که در امور اجتماعی و کارهای خیریه به میزان قابل ملاحظه به فعالیت پرداخته اند.
 +
:::خوشبختانه سازمان های دولتی و موسسات خیریه در سال های اخیر به تلاش خود افزوده اند تا بتوانند رفاه مادران را بیش از پیش تامین نمایند. در این راه قدم های موثری برداشته شده است و همزمان با ادامه فعالیت در استان مرکز، زایشگاه های خصوصی در نقاط دورافتاده و نوار مرزی کشور بوجود آمده که پزشکان و پرستاران کارآموزده به مادرانی که در گذشته به این قبیل مراکز بهداشتی و درمانی دسترسی نداشتند، خدمت می کنند.
 +
:::بار دیگر امیدوارم همه مادران در هر جا که هستند، روز فرخنده مادر را با خوشی و نشاط بگذرانند و فرزندان عزیز نیز آن چنان که شایسته و درخور مقام مادران است از آنان تجلیل نمایند.
 
[[رده:شهبانو فرح پهلوی]]
 
[[رده:شهبانو فرح پهلوی]]
 
[[رده:روزهای ویژه ایران]]
 
[[رده:روزهای ویژه ایران]]

نسخهٔ ‏۱۲ دسامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۹:۴۶

درگاه شهبانو فرح پهلوی روز مادر

بنگاه حمایت مادران و نوزادان

جمعیت خیریه فرح پهلوی
سکه یادبود بزرگداشت مادران روز ۲۵ آذر
شهبانو روز مادر در زایشگاه فرح پهلوی
روز مادر خجسته باد

بنگاه حمایت مادران و نوزادان به ریاست عالیه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در روز ۲۵ آذر ۱۳۳۹ برای بزرگداشت و ارج‌نهادن به مقام مادر، روز ۲۵ آذر را به نام "روز مادر" نامگذاری کرد. بنگاه حمایت مادران و نوزادان در روز ۲۵ آذر ماه ۱۳۱۹ به فرمان اعلیحضرت رضا شاه بزرگ کار خود را آغاز کرد.


۲۵ آذر ماه ۱۳۴۳ علیاحضرت در پیامی برای روز مادر فرمودند: تحولی که به رهبری شاهنشاه در کشور ما روی داد و آزادی و تساوی حقوقی که نصیب زنان ایران شد، به ما امکان می‌دهد که وظیفه خطیری را که در برابر تاریخ و نسل آینده به عهده داریم بهتر ایفا کنیم.

جشن باشکوه روز مادر در پیشگاه علیاحضرت شهبانو در زایشگاه فرح برگزار شد. ساعت ۱۱ بامداد شهبانو به پهنه زایشگاه فرح که از سوی بنگاه حمایت مادران و نوزادان اداره می‌شود گام نهادند. از کاخ شاهنشاهی تا زایشگاه با گل آراسته شده بود و هزاران تن از زنان و مردان در خیابان‌های جنوبی تهران به پیشباز شهبانو آمده بودند. تیمسار سپهبد یزدان پناه رییس هیات مدیره بنگاه حمایت مادران و نوزادان در گزارش ۲۵ سال بنگاه گفت: اکنون ۲۴ سال تمام از تاریخ تاسیس بنگاه حمایت مادران و نوزادان می‌گذرد و ۵ سال است که این روز یعنی ۲۵ آذر ماه که سالروز تاسیس این بنیاد است بر حسب استدعای هیات مدیره بنگاه و اجازه اعلیحضرت همایون شاهنشاه به نام "روز مادر" نامگذاری گردیده و برای تجلیل از مقام روحانی و ستایش و بزرگداشت او مراسمی در تهران و شهرستان‌ها برگزار می‌گردد.


۲۵ آذر ماه ۱۳۴۴ علیاحضرت پیامی در روز مادر فرستادند و فرمودند: ما در رشته فعالیت‌های خیریه و اجتماعی نمی‌توانیم فقط به پیشرفت عادی کار قانع باشیم، بلکه می‌باید مانند بسیاری از شئون دیگر خود سرمشق و راهنمایی خیلی از ملل و اجتماعات دیگر در این راه قرارگیریم.

۲۵ آذر ماه ۱۳۴۴ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو آیین ویژه‌ای برای روز مادر در وزارت فرهنگ و هنر برگزار شد و شهبانو برای بزرگداشت مقام مادر در این آیین شرکت فرمودند. هیات مدیره بنگاه حمایت مادران و نوزادان و شماری از بزرگان کشوری از شهبانو پیشباز کردند. پس از واختن سرود ملی ایران دکتر موتمنی مدیر عامل بنگاه حمایت مادران و نوزادان گزارشی درباره روز مادر و برگزاری آن از سوی سپاهیان دانش در دهات کشور داد. آنگاه نمایشنامه‌ای در چهار پرده به نام « ننه انسی » از سوی هنرمندان وزارت فرهنگ و هنر اجرا شد. در پایان جشن بزرگداشت مادران هنرمندان به پیشگاه شهبانو شناسانده شدند.

۲۵ آذر ماه ۱۳۴۵ علیاحضرت شهبانو به مادران ایران پیامی فرستادند:

روز فرخنده مادر را از صمیم قلب به عموم مادران ایران تبریک می گویم. در میان همه روزهای سال شاید هیچ یک بدین اندازه با قلوب و عواطف ما نزدیک نباشد، زیرا مسلما هیچ احساسی پاک تر و عمیق تر از احساس مادر و فرزند نمی توان یافت. در این مورد از نظر عواطف بشری و از لحاظ روح محبت و عشق و گذشت هیچ مادری را با دیگر مادران تقاوتی نیست و از این جهت است که دل من در چنین روزی به یاد همه مادران ایرانی در هر نقطه ای از کشور که باشند در تپش است.
لازم نیست درباره مقام مادر و ارزش تجلیلی که در این روز از مادران صورت می گیرد تذکر خاصی بدهم، زیرا در آنجایی که گفته اند بهشت در زیر پای مادران است، دیگر هیچ چیز بیشتری نمی توان گفت. فقط باید متذکر شوم که در اجتماع نوین ایران که بر اساس پیشرفته ترین اصول عدالت اجتماعی و از میان بردن تبعیضات و بی عدالتی ها و امکان تجلی برای کلیه استعدادها و قریحه ها پی ریزی شده مادران ایران مسئولیت و وظیفه ای خطیرتر از هر وقت دیگر برعهده دارند، زیرا کسانی که فردا سرنوشت این کشور کهنسال و پرافتخار را در دست خواهند گرفت آنهایی هستند که امروز در دامان این مادران تربیت می شوند.
فراموش نکنیم که ما مادران باید آن اصول گرانبها و مقدسی را که اساس تمدن و فرهنگ چند هزار ساله این سرزمین و ضامن موجودیت و دوام این ملت بوده است به عنوان میراث معنوی ملی به دست فرزندان خود بسپاریم. یعنی باید اساس تربیت اخلاقی ایشان را پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک قراردهیم. باید به فرزندان خویش بیاموزیم که افرادی واقعا راستگو نیک پندار و درست کردار باشند تا بتوانند ایران فردار را بر پایه ایمان و امید و سازندگی یعنی بر اساس آنچه مظهر فروغ و زندگی است بناکنند.
خوشبختانه فعالیت های خیریه و اجتماعی که از عالیترین مظاهر این روح نیک پنداری و نیک کرداری است. در کشور ما روز به روز رو به افزایش است که از جمله آنها می باید از کوشش های شایان تقدیر بنگاه حمایت مادران و نوزادان در طول حیات بیست و پنج ساله آن نام برد.
بدیهی است همه این فعالیت های خیریه می باید بیشتر و بازهم بیشتر توسعه یابد و این ضرورتی است که من خود در سفر اخیر به نواحی سیستان و بلوچستان و بنادر جنوب ایران به خوبی متوجه آن شدم. یقین است که در تامین این منظور در آینده فعالیت وسیعتری مبذول خواهد شد. در این روز شیرین تندرستی و شادکامی همه مادران ایرانی و گرمی و سعادتی روزافزون برای همه خانه و خانواده در سرتاسر کشور آرزو می کنم و از خداوند متعال مسئلت دارم که به همه ما مادران ایران توفیق عنایت فرماید تا با پرورش فرزندانی پاکدل و با ایمان و وطن پرست بالاترین وظیفه خویش را در اجرای مشیات کامله او چنانکه باید انجام دهیم.

۲۵ آذر ماه ۱۳۴۶ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از زایشگاه فرح وابسته به بنگاه حمایت مادران و نوزادان بازدید فرمودند. نخست دکتر موتمنی مدیر عامل بنگاه گزارشی از کارهای انجام شده در درازای یک سال گذشته را به آگاهی رساند. آنگاه آموزگاران هنر دوزندگی آموزشگاه های تهران که برای روز مادر کارهای چشمگیری کرده بوده به پیشگاه علیاحضرت باریافتند. آموزگاران هنر دوزندگی در مدرسه ها از چندی پیش میان دانش آموزان شور دوختن پوشاک نوزاد برای روز مادر را به راه انداخته بودند در این روز ۲۰٫۰۰۰ دست پوشاک نوزاد به زایشگاه فرح پیشکش کردند.

علیاحضرت شهبانو ایوار در آیینی که در سالن محمدرضا شاه پهلوی برگزار شد مدال طلای افتخار سازمان زنان را به سینه مادر نمونه سال بانو عذرا خرازی آویختند و جایزه دو مادر نمونه دیگر را به آنان دادند. هر سال سازمان زنان ایران پس از بررسی های نیازین از سوی کمیته ویژه سه مادر نمونه و از میان آنها مادر سال را بر می گزیند.

۲۵ آذر ماه ۱۳۴۷ علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ساعت ده و نیم از بنگاه حمایت مادران و نوزادان بازدید کردند و از مادران بارداری که در درمانگاه بستری بودند دیدن فرمودند. در همین زمان دوازده کامیون پوشاک نوزاد که از سوی دانش آموزان دبیرستان های دخترانه پایتخت دوخته شده بود با بودن سرپرستان وزارت آموزش و پرورش و مدیران دبیرستان ها به بنگاه حایت مادران و نوزادان واسپرده شد تا در بیمارستان ها و پرورشگاه ها میان مادران و کودکان پخش شود. علیاحضرت شهبانو مرکز راهنمای بهداشتی مادران را گشودند. ایوار علیاحضرت شهبانو در آیین باشکوهی در بزرگداشت جایگاه والای مادران در سالن محمدرضا شاه پهلوی به مادران نمونه سال مدال های طلا دادند.

شورای زنان حزب ایران نوین سرکار علیه بانو فریده دیبا را به سبب شایستگی مادر نمونه سال برگزید. ساعت ۱۸ و سی دقیقه روز ۲۴ آذر ماه هموندان شورای زنان حزب در منزل مادر شهبانو سبد گل زیبایی به ایشان پیشکش کردند و هم چنین به والاحضرت فرحناز پهلوی نیز پیشکشی دادند و آرزو کردند که والاحضرت بتوانند مادر شایسته و نمونه چون مادر گرامیشان باشند.

۲۵ آذر ماه ۱۳۴۸ علیاحضرت شهبانو در روز مادر پیامی گرم برای مادران ایران فرستادند:

خواهران گرامی
روز گرامی مادر، بار دیگر به من فرصت داده است تا با خوشوقتی این روز بزرگ را به همه مادران ایرانی صمیمانه تبریک بگویم. کلمه مادر در هر زنبان و هر ملتی کلمه مقدس و با ارزش است. مادر مظهر عاطفه، محبت و مظهر فداکاری و از خود گذشتگی شناخته شده است و آغوش او نخستین مکتب عشق به میهن به شمار می رود.
فرزندی که امروز رشد می کند، فردا در ایرانی پرورش می یابد که نشانه های سازندگی و تحول در کلیه شئون آن پدیدار شده است و از این رو فرزندان لایق تر و آگاه تر نیاز داریم. این فرزندان را مادران امروز تحویل جامعه فردا خواهند داد و این نسل فردا است که می باید تاریخ ایران نوین را افتخارآمیزتر و درخشانتر بسازد.
وظایف مادران امروز ایران، از این جهت بیشتر قابل توجه و سنگین است که در امور اجتماعی و کارهای خیریه به میزان قابل ملاحظه به فعالیت پرداخته اند.
خوشبختانه سازمان های دولتی و موسسات خیریه در سال های اخیر به تلاش خود افزوده اند تا بتوانند رفاه مادران را بیش از پیش تامین نمایند. در این راه قدم های موثری برداشته شده است و همزمان با ادامه فعالیت در استان مرکز، زایشگاه های خصوصی در نقاط دورافتاده و نوار مرزی کشور بوجود آمده که پزشکان و پرستاران کارآموزده به مادرانی که در گذشته به این قبیل مراکز بهداشتی و درمانی دسترسی نداشتند، خدمت می کنند.
بار دیگر امیدوارم همه مادران در هر جا که هستند، روز فرخنده مادر را با خوشی و نشاط بگذرانند و فرزندان عزیز نیز آن چنان که شایسته و درخور مقام مادران است از آنان تجلیل نمایند.