جشن پایان سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ۲ تیر ماه ۱۳۵۴

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی درگاه شهبانو فرح پهلوی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۱۳۵۴ خورشیدی تیر تا شهریور ماه

درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر
جشن پایان سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی


جشن پایان سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ۲ تیر ماه ۱۳۵۴

۲ تیر ماه ۱۳۵۴ سال تحصیلی مدرسه رضا پهلوی نیاوران پایان گرفت و جشن موفقیت دانش‌آموزان این مدرسه، در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برگزار گردید.[۱] از ۹ سال پیش که این مدرسه با یک کلاس- که والاحضرت ولیعهد دوره تحصیل ابتدایی را در آن آغاز کردند- گشایش یافت، جشن‌های مدرسه، هر سال، با هنرنمایی دانش‌آموزان همراه بود اما امسال که نخستین دانش‌آموزان مدرسه بزرگ شده‌اند، این جشن برای نخستین بار خیلی ساده انجام یافت و از چهارچوب نمایش اسلایدهایی که نمایشگر فعالیت‌های دانش‌آموزان یا شیوه آموزش و کارهای دروس عملی بود، فراتر نرفت. نمره جبر ولیعهد- شاهنشاه و شهبانو چند دقیقه پس از ساعت سه بعد از ظهر، به سرسرای کاخ اختصاصی نیاوران تشریف‌فرما شدند. در این هنگام آموزگاران مدرسه به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شدند. خانم هما خسروشاهی، مدیر مدرسه رضا پهلوی نیاوران یکایک آموزگاران را معرفی کرد که هر یک پیش آمدند و با شاهنشاه و شهبانو دست دادند.

هنگامی که آموزگار جبر به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شد و پیش آمد، شاهنشاه فرمودند: شنیده‌ام که ولیعهد در جبر ۲۰ گرفته. معلم جبر گفت: در سه ماهه آخر بله.

شاهنشاه گفتند: ولی از جبر می‌ترسید. شاهنشاه از معلم ریاضی مدرسه نیز در مورد سطح دانش و معلومات ریاضی بچه‌ها و میزان علاقمندی آنان به این رشته پرسیدند و آموزگار ریاضی ابراز داشت که از «متوسط خوب» بهتر است. وقتی آموزگار انگلیسی مدرسه که زبان فارسی را خوب صحبت می‌کرد به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شد، شاهنشاه در مورد مدت اقامت وی در ایران پرسش کردند. پاسخ داده شد: سه سال است که در تهران هستیم. نمایش اسلاید- پس از شناساندن آموزگاران، اعلیحضرتین به یکی از تالارهای کاخ نیاوران تشریف‌فرما شدند و اولیای دانش‌آموزان مدرسه که در جمع آنان والاحضرت شاهپور غلامرضا و همسرشان والاحضرت منیژه، سرکار علیه بانو فریده دیبا و آقای هویدا نیز دیده می‌شدند، در تالار گرد آمدند.

پس از نمایش اسلایدهایی از شیوه تدریس و آموزش در مدرسه، که با توضیح دانش‌آموزان مدرسه همراه بود، علیاحضرت شهبانو کارنامه‌ها و جوایز دانش‌آموزان ممتاز مدرسه را مرحمت کردند. اولین دانش‌آموزی که خانم خسروشاهی برای گرفتن جایزه و کارنامه فراخواند، والاحضرت همایون ولایتعهد بودند که با معدل ۱۷٬۱۱ در شمار شاگردان ممتاز سال اول جامعه قرار داشتند. آفرین گویی – آنگاه علیاحضرت شهبانو بسته‌ای را که با یک روبان قرمز رنگ بسته شده بود، و کارنامه و پرونده سال تحصیلی والاحضرت ولایتعهد راهمراه با یک جلد کتاب، به عنوان جایزه، دربرداشت به والاحضرت ولیعهد دادند و توفیق ولیعهد را با لبخند و یک «آفرین» تبریک گفتند.

علیاحضرت شهبانو همه بچه‌هایی را که کارنامه و جوایز خود را از دست معظم‌لها می‌گرفتند با یک «آفرین» تشویق کردند و والاحضرت فرحناز نیز که با معدل ۱۷٬۰۸ سال دوم راهنمایی را به پایان رسانده‌اند، یک جلد کتاب بخاطر نیل به درجه ممتاز در کلاس، جایزه گرفتند و والاحضرت علیرضا نیز با معدل ۱۷٬۴۰ و در شمار شاگردان ممتاز، کلاس سوم را به پایان رسانید. علیاحضرت شهبانو والاحضرت علیرضا را به هنگام دریافت جایزه و کارنامه‌شان بوسیدند.

درس‌های ولیعهد-

مراسم رسمی که پایان گرفت، خبرنگاران به دور والاحضرت ولیعهد گرد آمدند و والاحضرت کارنامه سال تحصیلی خود را بنا به تقاضای خبرنگاران گشودند و وقتی یکی از خبرنگاران به والاحضرت گفت که در یک درس نمره ۱۲ گرفته‌اند، والاحضرت ولیعهد گفتن:» «نمره‌هایم در درس‌های علمی و ریاضیات بهتر است. جبر ۲۰ گرفتم، در شیمی و کارگاه برق هم نمره‌ام بیست شده. اصولاً به درس‌های فنی و عملی علاقه دارم». والاحضرت ولیعهد افزودند: «در کارگاه برق امسال یک رادیوی سه موجه ساختم که روز مادر، به مادرم هدیه دادم. یک ترانسفورماتور هم ساختم که مبدل برق ۲۲۰ ولت به ۱۱۰ ولت است. برای ساختن این ترانسفورماتور خیلی وقت صرف کردم چون همه قطعات آن را خودم ساختم. بیشتر دوست دارم طرز تعمیر وسائل برقی را بدانم تا اگر یکی از وسایل برقی خراب شد، یا اگر برق خانه مان رفت، بتوانم خودم اشکال را رفع کنم.»

والاحضرت ولیعهد در پاسخ این سئوال که کدام درس و کدام معلم برایشان جالب‌تر بوده، فرمودند: کلاس تاریخ و جغرافیا» و با احترام فوق‌العاده‌ای گفتند: «آقای معلم تاریخ و جغرافیا روحیه شاگردها را خوب می‌شناختند. هنوز دوران تحصیل‌شان و خواست‌هایی را که در کلاس، از معلم خودشان، داشته‌اند، فراموش نکرده‌اند. آقای معلم تاریخ و جغرافیا برای ما از دوران تحصیل خود و از سفرهایشان بسیار سخن گفتند و از این نظر روی من اثر بیشتری گذاشته‌اند.» ولیعهد در مورد اینکه کدام درس برایشان مشکل‌تر بوده است گفتند: «جبر، چون هم مطالعه بیشتر می‌خواست وهم تمرین بیشتر». تحصیل در ایران- والاحضرت ولیعهد در پاسخ خبرنگار دیگری که پرسید: برای ادامه تحصیل والاحضرت دلتان می‌خواهد در ایران بمانید و یا به خارج بروید، گفتند: «دلم می‌خواهد که تحصیلاتم را در ایران ادامه بدهم.» والاحضرت در مور سفرشان به مصر و شرکت در مراسم تشریفاتی و نظامی که یکی از خبرنگاران درباره آن پرسید، گفتند: «همراه با تحصیل و شرکت در مراسم، تشریفات راهم فرا می‌گیرم اما اگر سوالی داشته باشم با پدرم مطرح می‌کنم.»

مدرسه والاحضرت ولیعهد در حال حاضر، سه کلاس دبستان، راهنمایی و دبیرستان دارد. سال آینده دوره کودکستان این مدرسه که والاحضرت لیلا آن را به اتمام رسانده‌اند، به دوره آمادگی مبدل خواهد شد. خانم هما خسروشاهی گفت که مدرسه، در حال حاضر، ۶۵ شاگرد دارد که در سال آینده باز هم تعدادی به دانش‌آموزان آن اضافه می‌شود و ساختمان کوچک آن نیز در تعطیلات تابستانی وسیع‌تر خواهد شد و یک کارگاه سمعی و بصری نیز در آن بوجود خواهد آمد. خانم خسروشاهی افزود: سال آینده دبیرستان جامع مدرسه، تدریس دانش الکترونیک را به عنوان رشته تحصیلی بچه‌ها آغاز خواهد کرد.»

بن مایه‌ها