تفاوت میان نسخه‌های «ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلوله‌های تروریست‌های مجاهد و چریک اهواز ۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « '''ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلول...» ایجاد کرد)
 
 
(۱۶ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 +
{{سرصفحه پروژه
 +
| عنوان = [[محمدرضا شاه پهلوی آریامهر|اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ ارتشتاران]]
 +
[[سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران]]
 +
| قسمت =
 +
| قبلی =[[سازمان تروریستی مجاهدین خلق]]
 +
| بعدی = [[سازمان چریک‌های فدایی خلق]]
 +
| یادداشت = }}
  
  
 +
[[پرونده:Grimm1-2 LAT 24 December1978.jpg|thumb|left|320px|]]
  
'''ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلوله‌های تروریست‌های چریک فدایی اهواز ۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی'''
+
'''ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلوله‌های تروریست‌های مجاهد و چریک اهواز ۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی'''
  
 +
۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی سه تروریست مجاهد مارکسیست اسلامی در اهواز پل گریم مدیر اجرایی کمپانی نفتی <ref>Paul Grimm, Executive Director of Oil Service Corporation of Iran - Ahwaz</ref> را به رگبار گلوله بستند و درون خودرویی که منتظر آنان ایستاده بود پریدند و متواری شدند. کشتن پل گرام بسیار ماهرانه مانند کشتار آمریکایی‌های دیگر در تهران برنامه ریزی شده بود. پل گریم کارشناس نفت  و کارشناس مهار کردن چاه و لوله‌های نفتی منفجر شده به ایران آمده بود تا دوباره صادرات نفت ایران را که در پی عملیات تروریستی کاهش یافته بود را ترمیم سازد. روز شنبه دوم دی ماه هنگامی که پل گریم با خودروی خود رهسپار دفتر کارش بود در میدان نزدیک به محل کارش که ترافیک سنگین می‌شد و خودروها آهسته حرکت می‌کردند با رگبار گلوله سه تن از تروریست‌های مجاهد کشته شد. تروریست‌ها خودروی پل گریم را مانند آبکش با شلیک گلوله سوراخ سوراخ کردند.
  
۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی سه تروریست های چریک فدایی در اهواز پل گریم مدیر اجرایی کمپانی نفتی <ref>Paul Grimm, Executive Director of Oil Service Corporation of Iran - Ahwaz</ref> را به رگبار گلوله بستند. کشتن پل گرام بسیار ماهرانه برنامه ریزی شده بود. در همان روز مالک بروجردی از مدیران بلندپایه این کمپانی نفتی نیز با گلوله‌های تروریست‌های چریک فدایی کشته شد. پل گرام از چندی پیش پیوسته تهدید به رفتن از ایران می‌شد. یک روز پیش از اینکه پل گرام کشته شود، تروریست‌های مارکسیست لوله نفت در اهواز را ترکاندند و به خانه‌ای که امریکاییان زندگی می‌کردند کوکتل مولوتف پرتاب کردند. پلیس گفت ما در اینجا دو گروه تروریستی مارکسیستی داریم که این دو گروه با تروریست‌های فلسطینی در تماس هستند. پس از این رویدادها که به کشته شدن کارکنان نفت خارجی انجامید، کمپانی‌های خارجی برآن شدند که کارکنان خود را از ایران بیرون برند.
+
در همین روز مهندس مالک بروجردی از مدیران بلندپایه این کمپانی نفتی و همکار نزدیک پل گریم چند خیابان بالاتر نیز با گلوله‌ای که  تروریست‌های مجاهد به قلبش شلیک کردند کشته شد. مهندس بروجردی به همراه راننده اش جلوی در ورودی کمپانی خدمات نفتی  ایران<ref>Oil Services Company of Iran (OSCO) - National Iranian Oil Company </ref> رسیده بود راننده برای باز کردن نرده جلوی دروازه ورودی به شرکت پیاده شد در همین هنگام تروریست‌های مجاهد گرد خودرو را گرفتند و با یک تک گلوله به قلب مهندس بروجردی وی را به قتل رساندند.  
  
روز شنبه ۲ دی ماه پل گریم کارشناس نفت سرپرست حوزه های نفتی دشوار اهواز روز شنبه دوم دی دی ماه هنگامی که به با خودروی خود به با رگبار گلوله سه تن از تروریست های چریک های فدایی خلق به خودرویش کشته شد.
+
پل گریم از کارشناسان بلندپایه شرکت نفتی تگزاکو بود که موقتا جانشین سرپرست خود جرج لینک<ref>George Link, Director</ref> در ایران شده بود. سازمان تروریستی مجاهدین خلق در ماه آبان  جرج لینک سرپرست کمپانی  خدمات نفتی ایران را در اهواز ترور کرد و ترور نافرجام ماند و شانس با جرج لینک یار بود و وی  کشته نشد. پس از این ترور جرج لینک برای چند هفته‌ای به تگزاس بازگشت و پل گریم جانشین وی شد.  لینک و گریم مانند دیگر آمریکاییانی که در ایران بودند از چند ماه پیش نامه‌های تهدیدآمیز از سوی سازمان‌های تروریستی دریافت می‌کردند. یک روز پیش از اینکه پل گریم کشته شود، تروریست‌های مارکسیست مجاهد و چریک فدایی  لوله نفت در اهواز را منفجر کردند و به خانه‌ای که امریکاییان زندگی می‌کردند کوکتل مولوتف پرتاب کردند. پیشتر نیز تروریست‌های دو سازمان مجاهدین خلق و چریک‌های فدایی لوله نفت گچساران و لوله نفت خارک را نیز بمبگذاری کرده بودند و ترکاندند. پلیس اهواز گفت ما در اینجا دو گروه تروریستی مارکسیستی داریم که این دو گروه با تروریست‌های فلسطینی در تماس هستند. پس از این رویدادها که به کشته شدن کارکنان خارجی صنعت نفت انجامید، کمپانی‌های خارجی برآن شدند که کارکنان خود را از ایران بیرون برند.
 +
 
 +
=== پیشینه کشتار آمریکایی‌ها از سوی دو سازمان‌های تروریستی مجاهدین و چریک فدایی ===
 +
 
 +
در روز دهم خرداد ماه ۱۳۵۱ سازمان تروریستی مجاهدین خلق چهار ترور با بمب در تهران انجام داد که به کشته شدن دو ایرانی بیگناه و زخمی شدن و از کارافتادگی سه ایرانی و یک ژنرال امریکایی انجامید. این ترورها در پهنه پشت آرامگاه رضا شاه بزرگ، انجمن فرهنگی ایران و آمریکا در خیابان وزرا، انجمن فرهنگی ایران و انگلیس، خیابان شاهرضا خیابان صبای شمالی اداره اطلاعات امریکا و به ویژه سوءقصد به جان ژنرال هارولد پرایس در قیطریه خیابان دولت انجام شد.<ref>[[ترور ژنرال هارولد پرایس و بمبگذاری‌ها در تهران از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۰ خرداد ماه ۱۳۵۱]]</ref> بامداد چهارشنبه دهم خرداد ماه ساعت ۷ و ۲۲ دقیقه دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق وحید افراخته و محمد یزدانیان خودروی ژنرال نیروی هوایی امریکا هرولد پرایس <ref>Brigade General Harold Price</ref> را که مانند هر روز از خیابان دولت چهارراه قنات می‌گذشت با ترکاندن بمب ویران ساختند. در این ترور ژنرال پرایس رییس مستشاری آمریکا در ایران  هر دو پای خود را از دست داد و راننده استوار رحمت اله سلطانی به سختی زخمی شد. یک بانوی ایرانی که با دختر نوجوانش از جلوی خودرو می‌گذشتند کشته و دو رهگذر دیگر نیز با ترکش بمب زخمی شدند. این نخستین بمب با کنترل از راه دور بود که از سوی تروریست مجاهد دیگری به نام اصغر منتظری حقیقی ساخته شده بود.  این کشتار از سوی سید محمد کاظم ذوالانوار برنامه ریزی شده بود. سید کاظم ذوالانوار از هموندان کمیته مرکزی مجاهدین بود که از سوی رضا رضایی بنیاد گذاشته شده بود. در این ترور ۲ تن کشته و ۴ تن به سختی زخمی شدند و به خانه‌های پیرامون نیز آسیب بسیار رسید. گربه‌ای که مادر چهار بچه شیرخوار بود نیز در این ترور کشته شد.
 +
 
 +
ساعت شش و سی دقیقه بامداد شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲ برابر با ۳ جون ۱۹۷۳ کلنل لوییس هاوکینز به روال همیشگی از خانه خود در عباس آباد کوچه سیمرغ بیرون آمد تا رهسپار کار خود شود.<ref>[[ترور کلنل لوییس هاوکینز مستشار امریکایی نیروهای مسلح شاهنشاهی از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲]]</ref> کلنل هاوکینز که یونیفورم نظامی بر تن داشت به سوی خیابان رامونا به راه افتاد تا راننده برسد. در این هنگام دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به نام‌های علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته از خیابان رامونا اسلحه به دست راه را بر کلنل هاوکینز بستند و دو گلوله به مغز و یک گلوله به سینه کلنل هاوکینز شلیک کردند. این دو مجاهد تروریست پس از کشتن کلنل هاوکینز بر روی موتورسیکلت پریدند و در راستای کوچه رامونا متواری شدند. برنامه ریز این ترور رضا رضایی بود.
 +
 
 +
بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از تروریست‌های سازمان مجاهدین گلوله باران شدند. <ref>[[ترور کلنل جک ترنر و کلنل پل شفر از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق تهران خیابان قیطریه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴]]</ref> مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.
 +
 
 +
در روز ۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی سه تن از کارشناسان بلندپایه شرکت امریکایی راکول اینترنشنال<ref>Rockwell International</ref>  به نام‌های دونالد جی. اسمیت <ref>Donald G. Smith</ref>، رابرت آر. کرونگارد<ref>Robert R. Krongard</ref> و ویلیام سی. کاترِل <ref>William C. Cottrell</ref> در تهران نو، خیابان خیام، خیابان دلپذیر از سوی هفت تن از تروریست‌های مجاهدین خلق به رگبار گلوله بسته شدند و به قتل رسیدند.<ref>[[ترور مهندسان آمریکایی کمپانی راکول اینترنشنال دونالد اسمیت، رابرت کرونگارد و ویلیام کاترل از سوی سازمان مجاهدین خلق ۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی]]</ref> این سه کارشناس آمریکایی بر روی پروژه محرمانه مخابراتی که برای برافراشتن دستگاه‌های شنود در راستای مرز ایران و شوروی کار می‌کردند.
 +
 
 +
 
 +
=== بن مایه‌ها ===
 +
{{پانویس}}
 +
[[رده:سازمان مجاهدین خلق]]
 +
[[رده:سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی]]
 +
[[رده:تروریست‌های مارکسیست اسلامی]]
 +
[[رده:ترور پل گریم کارشناس آمریکایی نفت]]
 +
[[رده:ترور کلنل لوییس هاوکینز]]
 +
[[رده:کنفدراسیون دانشجویان ایرانی]]
 +
[[رده:ترور کلنل ترنر و کلنل شفر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۲:۴۲

سازمان تروریستی مجاهدین خلق اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ ارتشتاران

سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران

سازمان چریک‌های فدایی خلق


Grimm1-2 LAT 24 December1978.jpg

ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلوله‌های تروریست‌های مجاهد و چریک اهواز ۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی

۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی سه تروریست مجاهد مارکسیست اسلامی در اهواز پل گریم مدیر اجرایی کمپانی نفتی [۱] را به رگبار گلوله بستند و درون خودرویی که منتظر آنان ایستاده بود پریدند و متواری شدند. کشتن پل گرام بسیار ماهرانه مانند کشتار آمریکایی‌های دیگر در تهران برنامه ریزی شده بود. پل گریم کارشناس نفت و کارشناس مهار کردن چاه و لوله‌های نفتی منفجر شده به ایران آمده بود تا دوباره صادرات نفت ایران را که در پی عملیات تروریستی کاهش یافته بود را ترمیم سازد. روز شنبه دوم دی ماه هنگامی که پل گریم با خودروی خود رهسپار دفتر کارش بود در میدان نزدیک به محل کارش که ترافیک سنگین می‌شد و خودروها آهسته حرکت می‌کردند با رگبار گلوله سه تن از تروریست‌های مجاهد کشته شد. تروریست‌ها خودروی پل گریم را مانند آبکش با شلیک گلوله سوراخ سوراخ کردند.

در همین روز مهندس مالک بروجردی از مدیران بلندپایه این کمپانی نفتی و همکار نزدیک پل گریم چند خیابان بالاتر نیز با گلوله‌ای که تروریست‌های مجاهد به قلبش شلیک کردند کشته شد. مهندس بروجردی به همراه راننده اش جلوی در ورودی کمپانی خدمات نفتی ایران[۲] رسیده بود راننده برای باز کردن نرده جلوی دروازه ورودی به شرکت پیاده شد در همین هنگام تروریست‌های مجاهد گرد خودرو را گرفتند و با یک تک گلوله به قلب مهندس بروجردی وی را به قتل رساندند.

پل گریم از کارشناسان بلندپایه شرکت نفتی تگزاکو بود که موقتا جانشین سرپرست خود جرج لینک[۳] در ایران شده بود. سازمان تروریستی مجاهدین خلق در ماه آبان جرج لینک سرپرست کمپانی خدمات نفتی ایران را در اهواز ترور کرد و ترور نافرجام ماند و شانس با جرج لینک یار بود و وی کشته نشد. پس از این ترور جرج لینک برای چند هفته‌ای به تگزاس بازگشت و پل گریم جانشین وی شد. لینک و گریم مانند دیگر آمریکاییانی که در ایران بودند از چند ماه پیش نامه‌های تهدیدآمیز از سوی سازمان‌های تروریستی دریافت می‌کردند. یک روز پیش از اینکه پل گریم کشته شود، تروریست‌های مارکسیست مجاهد و چریک فدایی لوله نفت در اهواز را منفجر کردند و به خانه‌ای که امریکاییان زندگی می‌کردند کوکتل مولوتف پرتاب کردند. پیشتر نیز تروریست‌های دو سازمان مجاهدین خلق و چریک‌های فدایی لوله نفت گچساران و لوله نفت خارک را نیز بمبگذاری کرده بودند و ترکاندند. پلیس اهواز گفت ما در اینجا دو گروه تروریستی مارکسیستی داریم که این دو گروه با تروریست‌های فلسطینی در تماس هستند. پس از این رویدادها که به کشته شدن کارکنان خارجی صنعت نفت انجامید، کمپانی‌های خارجی برآن شدند که کارکنان خود را از ایران بیرون برند.

پیشینه کشتار آمریکایی‌ها از سوی دو سازمان‌های تروریستی مجاهدین و چریک فدایی

در روز دهم خرداد ماه ۱۳۵۱ سازمان تروریستی مجاهدین خلق چهار ترور با بمب در تهران انجام داد که به کشته شدن دو ایرانی بیگناه و زخمی شدن و از کارافتادگی سه ایرانی و یک ژنرال امریکایی انجامید. این ترورها در پهنه پشت آرامگاه رضا شاه بزرگ، انجمن فرهنگی ایران و آمریکا در خیابان وزرا، انجمن فرهنگی ایران و انگلیس، خیابان شاهرضا خیابان صبای شمالی اداره اطلاعات امریکا و به ویژه سوءقصد به جان ژنرال هارولد پرایس در قیطریه خیابان دولت انجام شد.[۴] بامداد چهارشنبه دهم خرداد ماه ساعت ۷ و ۲۲ دقیقه دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق وحید افراخته و محمد یزدانیان خودروی ژنرال نیروی هوایی امریکا هرولد پرایس [۵] را که مانند هر روز از خیابان دولت چهارراه قنات می‌گذشت با ترکاندن بمب ویران ساختند. در این ترور ژنرال پرایس رییس مستشاری آمریکا در ایران هر دو پای خود را از دست داد و راننده استوار رحمت اله سلطانی به سختی زخمی شد. یک بانوی ایرانی که با دختر نوجوانش از جلوی خودرو می‌گذشتند کشته و دو رهگذر دیگر نیز با ترکش بمب زخمی شدند. این نخستین بمب با کنترل از راه دور بود که از سوی تروریست مجاهد دیگری به نام اصغر منتظری حقیقی ساخته شده بود. این کشتار از سوی سید محمد کاظم ذوالانوار برنامه ریزی شده بود. سید کاظم ذوالانوار از هموندان کمیته مرکزی مجاهدین بود که از سوی رضا رضایی بنیاد گذاشته شده بود. در این ترور ۲ تن کشته و ۴ تن به سختی زخمی شدند و به خانه‌های پیرامون نیز آسیب بسیار رسید. گربه‌ای که مادر چهار بچه شیرخوار بود نیز در این ترور کشته شد.

ساعت شش و سی دقیقه بامداد شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲ برابر با ۳ جون ۱۹۷۳ کلنل لوییس هاوکینز به روال همیشگی از خانه خود در عباس آباد کوچه سیمرغ بیرون آمد تا رهسپار کار خود شود.[۶] کلنل هاوکینز که یونیفورم نظامی بر تن داشت به سوی خیابان رامونا به راه افتاد تا راننده برسد. در این هنگام دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به نام‌های علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته از خیابان رامونا اسلحه به دست راه را بر کلنل هاوکینز بستند و دو گلوله به مغز و یک گلوله به سینه کلنل هاوکینز شلیک کردند. این دو مجاهد تروریست پس از کشتن کلنل هاوکینز بر روی موتورسیکلت پریدند و در راستای کوچه رامونا متواری شدند. برنامه ریز این ترور رضا رضایی بود.

بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از تروریست‌های سازمان مجاهدین گلوله باران شدند. [۷] مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.

در روز ۶ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی سه تن از کارشناسان بلندپایه شرکت امریکایی راکول اینترنشنال[۸] به نام‌های دونالد جی. اسمیت [۹]، رابرت آر. کرونگارد[۱۰] و ویلیام سی. کاترِل [۱۱] در تهران نو، خیابان خیام، خیابان دلپذیر از سوی هفت تن از تروریست‌های مجاهدین خلق به رگبار گلوله بسته شدند و به قتل رسیدند.[۱۲] این سه کارشناس آمریکایی بر روی پروژه محرمانه مخابراتی که برای برافراشتن دستگاه‌های شنود در راستای مرز ایران و شوروی کار می‌کردند.


بن مایه‌ها