سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
کنفدراسیون دانشجویان ایرانی نهضت آزادی ایران

سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران

جبهه ملی


سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق سازمانی دنباله‌روی گروه جزنی بود و ایدئولوژی مارکسیسم - لنینیسم را داشت و کارکرد سازمان بر پایه مبارزه مسلحانه قرارداشت. در فروردین ماه ۱۳۵۰ سازمان چریک‌های فدایی خلق از به هم پیوستن دو سازمان کوچک گروه احمدزاده - پویان و گروه جنگل تشکیل شد.

تیم انتشارات این سازمان تروریستی نابدل، سلاحی، پویان، بهروز و اشرف دهقانی بودند. سلاحی در خیابان پامنار به روی پلیس آتش گشود و خودکشی کرد ولی نابدل زخمی و دستگیر و دادگاهی شد و سپس اعدام شد.


فهرست زیر برای آگاهی از عملکرد این سازمان تروریستی می‌باشد:

- ۱۱ بهمن ماه ۱۳۴۹ تروریست‌های مارکسیست به پاسگاه ژاندارمری سیاهکل حمله بردند و دو درجه‌دار ژاندارم و رییس خانه انصاف را کشتند، اسلحه‌های پاسگاه را دزدیدند و به جنگل‌های سیاهکل فرار کردند.
- ۱۸ فروردین ماه ۱۳۵۰ کشتن سپهبد ضیاالدین فرسیو رییس دادرسی ارتش [۱]
- بهار ۱۳۵۰ نخستین بمب سازمان چریک‌های فدایی خلق در انجمن ایران و امریکا ترکانده شد.
- ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۰ یورش به بانک ملی خیابان آیزنهاور و دزدیدن ۵٬۹۰۰٬۰۰۰ هزار ریال یا ۵۹۰٬۰۰۰ تومان موجودی بانک
- خرداد ۱۳۵۰ یورش به بانک صادرات تهران نو و دزدیدن ۳۰٬۰۰۰ تومان موجودی بانک
- روز ۸ امرداد ماه ۱۳۵۱ تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق در خیابان سلیمانیه و فردوسی تهران به ماموران پلیس تیراندازی کردند و شماری از تروریست‌ها و ماموران پلیس کشته شدند.
- روز ۸ امرداد ماه ۱۳۵۱ بمب ساعتی را که تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق در یک تاکسی کارگذاشته بودند ترکید و سرنشینان تاکسی تکه و پاره شدند.
- روز ۱۹ امرداد ۱۳۵۱ نیز بمب دیگری در تهران ترکید و شماری زخمی شدند.
- بامداد روز ۱۸ فروردین ماه ۱۳۵۰ تروریست‌ها صفاری آشتیانی، منوچهر بهایی پور، اسکند صادقی نژاد و رحمت پیرونذیری رییس اداره دادرسی ارتش تیمسار سرلشکر فرسیو را در برابر خانه اش کشتند و به فرزندش فرزاد فرسیو نیز شلیک کردند که به بیمارستان برده و جراحی شد و زنده ماند.

تنها در سال ۱۳۵۳ جریک‌های فدایی خلق بیش از ده تن را کشتند:

- ۱۲ اسفند ماه ۱۳۵۳ ترور سرگرد نوروزی رییس گارد انتظامی دانشگاه صنعتی آریامهر
- ۲۰ امرداد ۱۳۵۳ محمد صادق رییس کارخانه جهان چیت به دست چریک‌های فدایی کشته شد
- آبان ۱۳۵۳ علینقی نیک طبع کارمند سازمان اطلاعات و امنیت به دست چریک‌های فدایی کشته شد
- ۹ مهر ۱۳۵۳ سروان یدالله نوروزی فرمانده گارد دانشگاه صنعتی آریامهر به دست چریک‌های فدایی کشته شد
۱۴ اسفند ۱۳۵۳ عباس شهریاری به دست چریک‌های فدایی کشته شد
- ۲۷ اسفند ۱۳۵۳ سرتیپ زندی پور رییس کمیته مشترک ضد خرابکاری به دست چریک‌های فدایی کشته شد


۸ تیر ماه ۱۳۵۴ [۲]


TerroristMohammadRezaKamyabi2535.jpg

۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ آدمکش آموزش دیده‌ای به نام محمدرضا کامیابی از هموندان سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق، در آب منگل، در درگیری با پلیس کشته شد.[۳] محمدرضا کامیابی از خرابکاران متواری، در خیابان شهباز تهران از سوی ماموران شناسایی شد و هنگامی که ماموران بر آن بودند که تروریست را بازداشت نمایند، وی با سلاح کمری که همراه داشت، راننده تاکسی را تهدید کرد که به سوی میدان خراسان براند. سرانجام ماموران توانستند در خیابان زیبا منشعب از خیابان خراسان تاکسی را بازایستانند . در این هنگام محمدرضا کامیابی تروریست با وجود هشدارهای مامورین و تلاش مردم خیابان خراسان برای دستگیری وی، آغاز به تیراندازی به سوی مردم کرد و سرانجام نارنجک در دستش منفجر شد و نابود شد. در این تیراندازی‌ها و نارنجک پرانی چهار تن زخمی شدند: ۱- مهدی شفقی دانش آموز ۱۴ ساله آماج گلوله این تروریست خطرناک قرار گرفت و دستش تیر خورد. ۲- محمد آخوندزاده شغل بنا، ۳- عباس حسین خانی ۲۵ ساله کمک فنرساز میدان خراسان به پایش تیر خورد و ۴- نبی الله میرزایی نان بستنی پز پای راستش با ترکش نارنجک زخمی شد. زخمی شدگان بی درنگ به بیمارستان شهربانی برده شدند

TerroristsCherikFadaii25Ordibehesht2535a.jpg

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ زد و خورد تروریست‌های چریک‌های فدایی با ماموران در فرح آباد تهران نو و کوی کن و میدان محسنی ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ بامدادان مأموران در ۳ منطقه فرح آباد تهران نو، کوی کن و میدان محسنی تهران، برای دستگیری تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی با آن‌ها برخورد کردند. در زد و خورد مأموران با تروریست‌ها ۱۱ تروریست کشته و ۴ مأمور جان باختند.[۴] ماموران پلیس به تروریست‌ها هشدار دادند که اسلحه‌ها را بر زمین بگذارند و تسلیم شوند، اما تروریست‌ها در تهران نو و کوی کن، از درون خانه و تروریست‌های دسته سوم در خیابان میرداماد، میدان محسنی، به سوی مأموران با مسلسل، سلاح کمری و نارنجک حمله نموده و مأموران نیز در برابر پاسخ دادند. در زد و خوردی که نزدیک به یک ساعت و نیم به درازا کشیدد، همه تروریست‌ها در سه نقطه نامبرده که ۱۱ نفر بودند کشته شدند. چهار تن از مأموران نیز جان باختند، و چند تن از مأموران نیز مورد شلیک گلوله قرار گرفتند و زخمی شدند. سرهنگ غلامرضا فرداد رئیس کلانتری قلهک یکی از جان باختگان بود و سه تن از جانباختگان دیگر از درجه داران شهربانی کشور بودند. ۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ زد و خورد تروریست‌های چریک فدایی با ماموران در کرج و قزوین و رشت ۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

در جریان این زد و خوردها در شهرهای رشت و قزوین تروریست‌ها با تیراندازی بی‌هدف خود به داخل خیابان و خانه‌های پیرامون که در برخی از آن‌ها مأمورین مستقر بودند چهار تن از اهالی محل را (دو نفر در رشت و دو نفر در قزوین) مورد شلیک گلوله قرار داده و به قتل رسانده و شماری از مردم و مأمورین را نیز زخمی نموده‌اند که خوشبختانه حال هیچیک وخیم نمی‌باشد.[۵] هم چنین دو تن دیگر از تروریست‌ها که در رشت کشته شده‌اند، در سال گذشته در مشهد فعالیت داشته و پس از ترور یکی از کارمندان سازمان اطلاعات و امنیت کشور به نام ناهیدی، از مشهد متواری و در رشت پنهان گردیدند. این تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق در چند ماه گذشته در رودسر، لنگرود و لاهیجان چند اقدام خرابکارانه کرده بودند. از مخفیگاه تروریست‌ها سه قبضه مسلسل ساخت یکی از کشورهای اروپای شرقی، هشت قبضه سلاح کمری از انواع مختلف، تعدادی نارنجک، مقادیری مواد منفجره و وسایل شیمیایی و آتش زا، اسباب و لوازم گریم و تغییر قیافه و مدارک به دست مأمورین افتاده است.

ترور رایزن سفارت شاهنشاهی از سوی چریک‌های فدایی

TerrorIranianDiplomatFranceConfederation2535m.jpg

۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی زد و خورد مسلحانه تروریست چریک فدایی با پلیس - در پی یک درگیری مسلحانه میان مأمورین انتظامی و تروریست‌ سازمان چریک‌های فدایی خلق تروریست علیرضا رحیمی علی آبادی در خیابان‌های عباس‌آباد کشته شد.[۶] ساعت ده و پنج دقیقه بامداد، مأمورین برآن بودند که تروریست خطرناکی به نام علیرضا رحیمی علی آبادی را در خیابان عباس‌آباد نزدیک سینما شهر فرنگ دستگیر نمایند، تروریست علی آبادی دریافت که در محاصره پلیس است و ناگهان به سوی مأمورین آتش گشود و دقایقی چند پس از تیراندازی متقابل از پای درآمد.

۲۲ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی زد و خورد مسلحانه تروریست‌های چریک فدایی با پلیس در خیابان هاشمی دو زن و یک مرد تروریست در خیابان هاشمی کشته شدند. تروریست‌های کشته شده نسترن آل‌آقا، گلرخ مهدوی و حمیدرضا هزارخوانی می‌باشند. اصابت گلوله به نارنجکی که نسترن آل‌آقا به همراه داشت، موجب کشته شدن او و زخمی شدن چند تن دیگر شد. یک مأمور و ۷ تن از اهالی محل در نتیجه اصابت گلوله و نارنجک زخمی شدند.

۱۱ آبان ماه ۲۵۳۵ همایون کیکاوسی رایزن سفارت شاهنشاهی ایران در پاریس هنگام پیاده شدن از خودرو در برابر خانه خود از سوی دو چریک فدایی به نام‌های نادر اسکویی و تکبیری به گلوله بسته شد.[۷] نادر اسکویی سوار بر موتور سیکلت و تکبیری پیاده بود و هر دو به همایون کیکاوسی شلیک کردند. دو تیر به شکم و سینه رایزن سفارت شاهنشاهی می‌خورد. هم چنین پلیسی که در نزدیکی بود و خواست که تروریست‌های را دستگیر کند با تیراندازی این دو تروریست به سختی زخمی شد. بی درنگ همایون کیکاوسی و پلیس فرانسوی به بیمارستان برده شدند و به اتاق جراحی برده شدند. نادر اسکویی هموند کنفدراسیون دانشجویان در امریکا می‌باشد و هموند فعال انجمن دانشجویان می‌باشد. به دنبال بازداشت اسکویی و همدستانش در پاریس گروهی از هموندان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در هوستون در برابر کنسولگری فرانسه علیه بازداشت وی در پاریس به تظاهرات پرداختند. این دانشجویان تروریست هموند کنفدراسیون با پلیس هوستون به نبرد پرداختند و نود تن از آنها بازداشت شدند. می‌بینیم که یک سیستم حساب شده پشت ترورهای این سازمان‌های تروریستی ایستاده است. دانشجوی کنفدراسیونی چریک فدایی در آمریکا برای ترور دیپلمات ایرانی به فرانسه می‌آید. [۸]

TerroristCherikFadaiiNarmakFarvardin2536a.jpg
TerroristCherikFadaiiNarmakFarvardin2536b.jpg

۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی چهار تن از تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق در نارمک با مسلسل دستی و نارنجک به سوی مامورین آتش گشودند. به ماموران آگاهی رسید که در یکی از خانه‌های خیابان مهر در نارمک تروریست‌ها پنهان شده‌اند. با رسیدن این گزارش‌ها ماموران خانه تروریست‌ها را بررسی کردند و روشن شد که رفت و آمدهای گمان‌انگیز به این خانه می‌شود. نزدیک به ساعت ۱۶ دیده شد که یک مرد و سه زن از خانه بیرون آمدند، یکی از زنان زیر چادر خود بسته بزرگی با خود می‌بُرد، سوار یک پیکان شدند و به راه افتادند. ماموران به آنان ایست دادند، بی‌درنگ از درون خودرو به سوی ماموران آتش گشودند و چون خودرو از کار افتاد ناگزیر پیاده شدند و به تیراندازی پرداختند. سرانجام با تیراندازی میان مامورین و تروریست‌ها، سیمین پنجه‌شاهی، نسرین پنجه‌شاهی، غزال آیتی و عباس هوشمند کشته شدند. از این تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق، یک قبضه مسلسل دستی، ۲ قبضه سلاح کمری، ۲ نارنجک جنگی، و ۶۲ فشنگ و شماری شناسنامه و کارت شناسایی جعلی به دست آمد. در بازرسی‌ها از خانه‌ای که در آن پنهان شده بودند شماری از مهمات و مواد منفجره و کتاب‌ها و جزوه‌های ضد دولتی پیدا شد. [۹]

۹ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی کاظم غبرایی یکی از تروریست‌های سازمان تروریستی چریک‌های فدایی خلق در جاده‌های پیرامون مشهد از سوی مردم شناسایی شد و از سوی مردم تعقیب گردید. ساعت ۱۰ بامداد کارگر جوانی با موتورسیکلت در جاده خلج پیرامون مشهد به سوی منزلش می‌راند که متوجه رفتار غیرعادی راننده یک وانت بار شد و به تعقیب وی پرداخت. کاظم غبرایی دریافت که جوان موتورسیکلت سواری دنبال وی را گرفته است، به سرعت خود افزود و در یکی از کوره‌های جاده بازایستاد و کاغذهایی را سوزاند. در همین هنگام موتور سوار سر رسید و کاظم غبرایی تروریست تا بُن دندان مسلح به وی تیراندازی کرد. با سدای تیراندازی مردم به همکاری با کارگر جوان آمند و همگی دور تروریست کاظم غبرایی را گرفتند و دایره را تنگ تر کردند. تروریست همه گلوله‌های خود را به مردم شلیک کرد اما نتوانست راهی برای خود باز کند آنگاه نارنجکی به سوی مردم پرتاب کرد که خوشبختانه نارنجک نترکید. کاظم غبرایی که خود را گرفتار دید خود را به وانتش رساند و قرص‌های سیانورش را در دهانش گذاشت و فروداد و به زمین افتاد و مرد. کارگر جوان و مردم کاظم غبرایی را به بیمارستان رساندند اما او در همان لحظه فرودادن قرص سیانور مرده بود. در بازرسی بدنی از کاظم غبرایی و بار وانت او، یک قبضه اسلحه کمری، ۱۷ تیر فشنگ، ۳ نارنجک جنگی، یک بسنه مواد منفجره، دو ظرف پر از مواد سمی، یک ساک پر از مدرک و سندهای جعلی و دروغین و نشریه‌های سازمان تروریستی چریک‌های فدایی و دو شناسنامه و کارت شناسایی جعلی به دست آمد. با بررسی پیشینه کاظم غبرایی روشن شد که وی اهل گیلان است و یک بار در سال ۲۵۳۰ شاهنشاهی [۱۳۵۰ خورشیدی] به جرم فعالیت‌های تروریستی و ضد امنیت کشور به یک سال زندان تادیبی محکوم شده بود. وی پس از آزادی از زندان بار دیگر ارتباط پنهانی خود را با سازمان تروریستی چریک‌های فدایی برقرار کرد و از سال ۲۵۳۳ شاهنشاهی [۱۳۵۳ خورشیدی] به تروریست‌های مخفی سازمان پیوست و در این درازا به آماده سازی ترورهای سازمان چریک‌های فدایی و همکاری با دیگر تروریست‌های سازمان پرداخت.

۱۸ آذر ماه ۲۵۳۶ دوازده تن از دانشجویان کنفدراسیون در ایتالیا سفارت ایران در رم را اشغال کردند.[۶] این دوازده تن از سوی پلیس رم دستگیر شدند. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در اعتراض به این دستگیری، در رم تظاهرات به راه خواهد انداخت. حزب کمونیست ایتالیا اعلام کرد که از تظاهرات دانشجویان کنفدراسیون و اشغال سفارت پشتیبانی می‌کند و دوش به دوش دانشجویان کنفدراسیون در تظاهرات علیه دولت ایران شرکت خواهد کرد. دوازده تن دانشجوی یورش برنده به سفارت شاهنشاهی ایران از کشورهای امریکا و آلمان و فرانسه به ایتالیا آمده بودند و بر پایه نخشه از پیش نهاده و با راهنمایی همدستان خود در ایتالیا وارد سفارت شدند، دربان را کتک زدند و زخمی نمودند و با شکستن شیشه‌ها و میز و سندلی سفارت را ویران ساختند. نام این دانشجویان مزدور استعمار: ۱- عبدالحسین عطایی فرزند علینقی ۲- لیلی بدخشان فرزند حسین ۳- یاسمن صمیمی فرزند نوذر ۴- منوچهر کمالی فرزند عبدالرحیم ۵- سیاوش مدرسی فرزند اسعد ۶- فریدون وفایی فرزند محمد حسین ۷- بهروز نداف فرزند علی اکبر ۸- ابوالقاسم صلاح زاده فرزند باقر ۹- جلال سراجی فرزند علی اصغر ۱۰- غلامحسین جلیسی فرزند ابوالحسن ۱۱- احمد شکیبی فرزند کیومرث ۱۲- سید حسام الدین عارف کشفی فرزند جلال الدین

۲۳ آذر ماه ۲۵۳۶ نیمروز ۲۱ تن از دانشجویان کنفدراسیون به سفارت شاهنشاهی ایران در کپنهاک پایتخت دانمارک در سفارت را شکستند و به سفارت حمله کردند و کاردار و کارمندان سفارت را به سختی زخمی کردند. بیست دقیقه به درازا کشید تا پلیس به سفارت وارد شد در این زمان دانشجویان تروریست یکایک کارمندان را کتک زدند و آنان را در یکی از اتاق‌ها زندانی کردند. سردسته این تروریست‌ها در پاسخ به کاردار سفارت که گفته بود اگر سخنی دارد آماده شنیدن آن است، به سختی کاردار را زخمی و خونین کرد و گفت: "ما برای بحث به اینجا نیامده‌ایم". تروریست‌ها همه مبلمان و شیشه‌های سفارت را شکستند و نابود ساختند. سرانجام با رسیدن پلیس، تروریست‌ها را دستگیر شدند و پاسپورت‌ها و اوراقی را که تروریست‌ها ربوده بودند نیز از سوی پلیس ضبط شد. با تحقیقاتی که پلیس دانمارک انجام داد، این تروریست‌های ایرانی از آلمان، سوئد، اتریش و فرانسه وارد دانمارک شده بودند. دو تن از این تروریست‌ها پاسپورت معتبر نداشتند و از آدرس دایمی خود را نگفتند و بی درنگ آنان نیز به آلمان غربی جایگاه دانشجویان تروریست ایرانی برگرداندند.

۱ دی ماه ۲۵۳۶ گروهی از دانشجویان هموند کنفدراسیون به چاپخانه اُفست وابسته به موسس فرانکلین با آرنگ‌های ضد ملی یورش بردند و ابزار و دستگاه‌های چاپخانه را از کار انداختند. حمله‌های همانند دیگری در روزهای گذشته به سازمان‌های فرهنگی از سوی دانشجویان تروریست هموند سازمان تروریستی چریک‌های خلق و سازمان تروریستی مجاهدین خلق و اسلامیون انجام شده است. چاپخانه افست موسسه فرانکلین کتاب‌های عملی و فنی چاپ می‌کند و کار چاپ علوم را به گردن گرفته است.

۱۹ بهمن ۲۵۳۶ تظاهرات روز چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه دانشجویان عضو کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارح از کشور در دانشگاه «اوکلاهماسیتی» به یک پیکار سازمان داده شده با نیروهای انتظامی دگرگون شد. در این زد و خورد یکی از مأموران پلیس زخمی شد و هشت تن از دانشجویان ایرانی بازداشت شدند. بیش از صد تن از دانشجویان کافه تریای دانشگاه را اشغال کرده و می‌خواستند سازمان تروریستی دانشجویان ایرانی به عنوان انجمن دانشجویان خارجی به رسمیت شناخته شود، اما سرپرستان دانشگاه از نیروهای انتظامی درخواست کردند که دانشجویان را از کافه تریا بیرون بیاندازند و با ورود مأموران پلیس کار به زد و خورد کشید. شش دانشجوی عضو کنفدراسیون دستگیر شدند، این دانشجویان به یک افسر پلیس به نام «ریچارد اسپورجون» حمله بردند و با سندلی به سر این افسر پلیس کوبیدند و سپس با مشت لگد او را کتک زدند. این هنگامی روی داد که حدود یکصد نفر از دانشجویان ایرانی دست به تظاهرات زده و پلیس می‌کوشید آن‌ها را از کافه تریای دانشکده دور کند. «کوتس» دادستان منطقه گفت: همه این ۶ تن متهم به حمله به پلیس می‌شوند. از سوی دیگر «تام هگی» رئیس پلیس منطقه نامه‌ای به کنسولگری ایران در هوستون نوشته و خواستار اخراج فوری ۲۱ دانشجوی ایرانی از آمریکا شده است.

اشغال سفارت شاهنشاهی در برلین شرقی

TerroristsOccupyShahanshahiEmbassyEastBerlin2536.jpg
پرویز دستمالچی تروریست اشغالگر سفارت شاهنشاهی ایران در برلین شرقی
IranAirMilanItalyBombedStudentsConfederation8Esfand2536.jpg

۸ اسفند ماه ۲۵۳۶ نزدیک به ساعت سیزده و پانزده دقیقه روز دوشنبه هشتم اسفند ماه یک گروه سی نفری از هموندان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور[۱۰]، تروریست‌های انیرانی، چریک و مجاهد و توده ای و اسلامیست، به سفارت شاهنشاهی در برلین شرقی پایتخت جمهوری دمکراتیک آلمان یورش بردند و کارکنان سفارت شاهنشاهی را در اتاقی زندان کردند و سپس همه اسباب و اثاثیه سفارتخانه را خرد کردند و پس از شکستن درها بخش بزرگی از کتاب‌ها و سندها و نامه‌ها را پاره کردند. تروریست‌ها نزدیک به یک ساعت و ده دقیقه سفارت را در تصرف داشتند.[۱۱] این عناصر خرابکار همه ابزار ارتباطی را نیز از کار انداختند. در درازای این یورش، پلیس جمهوری دمکراتیک آلمان که گِرد سفارت ایران را گرفته بودند، از جای تکان نخوردند، تا آنکه راننده آلمانی سفارت آزاد شد و بیرون از ساختمان سفارت آمد و درخواست کمک کرد. آنگاه مأموران پلیس وارد سفارت شدند و تروریست‌ها را دستگیر کردند و همراه بردند. بی درنگ سفیر شاهنشاه آریامهر به وزارت خارجه جمهوری دمکراتیک آلمان رفت و درباره این رخداد یورش تروریست‌ها به سفارت شاهنشاهی و همچنین نگاهبانی نکردن به هنگام از سفارتخانه به مقامات مسئول اعتراض کرد. فردای آن روز سه شنبه نهم اسفند ماه سفیر شاهنشاه آریامهر دوباره به وزارت امور خارجه رفت و یادداشت واخواهی (اعتراض) نیز به وزارت خارجه داد و هم چنین پیگرد فوری خرابکاران را بر پایه قوانین جمهوری دمکراتیک آلمان خواستار شد. در تهران نیز سفیر جمهوری دمکراتیک آلمان به وزارت امور خارجه خوانده شد و دیدگاه‌های دولت شاهنشاهی درباره این رخداد تأسف‌انگیز به وی ابلاغ گردید. بلندپایگان دولت جمهوری دمکراتیک آلمان شگقتی و مراتب تأسف خود را از این جریان ابراز داشتند و گفتند به این رخداد رسیدگی می‌کنند. روز ۱۳ اسفند ماه در پی آزاد شدن دانشجویان تروریست هموند کنفدراسیون که به سفارت ایران در برلین شرقی یورش بردند و اشغال نمودند، دولت ایران سفیر و کارکنان سفارت خود را از آلمان شرقی فرا خواند. سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام داشت، از آنجا که دولت جمهوری دمکراتیک آلمان تروریست‌های متجاوز به سفارت شاهنشاهی در برلین شرقی را بدون اجرای محکومیت قانونی آن‌ها از کشور بیرون رانده است. بدین روی برای اجرای مجازات قانونی دیگر دسترسی به آنان نخواهد داشت و یورش و ویران سازی سفارت را به گونه‌ای تشویق نموده است و مأموران دولت شاهنشاهی در آن کشور از امنیت لازم و قانونی بهره‌مند نخواهند بود، دولت شاهنشاهی برآن شده است، سفیر شاهنشاه آریامهر و کارمندان سفارت شاهنشاهی در برلین شرقی را فراخوانده و سفارت شاهنشاهی را در برلین شرقی در سطح یک کارمند به عنوان سرپرست امور نگاه دارد. هم چنین در روز ۱۳ اسفند ماه به آگاهی رسید که امیر حسین فرزانگان سفیر شاهنشاه آریامهر در جمهوری دمکراتیک آلمان زمینه بازگشت خود و سایر کارمندان سفارت ایران در برلین شرقی به تهران را آماده می‌سازد. هنوز روشن نیست مقامات جمهوری دمکراتیک آلمان درباره سفارت این کشور در تهران چه تصمیمی خواهد گرفت. گفته می‌شود اگر اقدامات دولت آلمان دمکراتیک در رسیدگی به ماجرای حمله به سفارت ایران بدون اخذ نتیجه رضایت‌بخش مدت زیادی به طول بکشد، ممکن است آلمان شرقی نیز مجبور شود کادر دیپلماتیک خود در ایران را کاهش دهد. جمهوری آلمان دمکرات دومین کشور بلوک کمونیست است که شاهد واکنش تند ایران در این زمینه می‌باشد. نزدیک به دو سال پیش به دنبال دیدار و گفتگویی که میان فیدل کاسترو نخست‌وزیر کوبا و رهبران حزب منحله توده در مسکو انجام یافت، دولت شاهنشاهی مناسبات سیاسی خود را با کوبا برید.

نام ۱۲ تن از اشغال کنندگان سفارت شاهنشاهی ایران در برلین شرقی: پرویز دستمالچی (۲۸ ساله)- غلامرضا محمدزاده (۳۶ ساله)- خدیجه بصیری (۳۳ ساله)- روح انگیز اصنافی (۳۴ ساله)- ابراهیم ملک (۳۲ ساله)- یدالله خاکزاد (۳۱ ساله) - نیکو مدنی (۳۷ ساله)- جواد کورش (۳۴ ساله) - علی ایروان چی (۳۲ ساله) - جلیل مهاجر (۳۰ ساله) - احمد تناسبی (۳۷ ساله) - محمد تبریزی (۳۲ ساله).

۸ اسفند ماه ۲۵۳۶ هم زمان با اشغال سفارت شاهنشاهی ایران در برلین شرقی، دانشجویان کنفدراسیون دفتر شرکت هواپیمایی ایران ایر را در میلان منهدم کردند. کسانی که این رویداد شوم را به چشم دیدند می‌گویند که مهاجمان پس از شکستن ویترین‌های دفتر هواپیمایی ایران ایر، ساختمان را با کوکتل‌های مولوتف به آتش کشیدند.

تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی

۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی ماموران پلیس کرج در بلوار رضا پهلوی خیابان روبروی دانشکده کشاورزی کرج به دو تن به نام‌های رفعت معماران بنام موجایی و سلیمان پیوسته حاجی محله بدگمان شدند و به آنها ایست دادند. این دو تروریست هموند سازمان چریک‌های فدایی خلق در راه خانه‌ای بودند که نشست چریک‌های برای نابودی کشور و ملت ایران برگزار می‌شد. تروریست رفعت معماران آغاز به تیراندازی به سوی پلیس‌ها نمود.[۱۲] در این تیراندازی یکی از تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق به نام سلیمان پیوسته حاجی محله گلوله خورد و به بیمارستان برده شد و به زانوی یکی از ماموران نیز تیر خورد و زن تروریست رفعت معماران متواری شد. ماموران که در پی دستگیری زن تروریست فراری بودند، در روز ۳ خرداد ماه وی را نزدیک آسیاب برجی کرج که پس از پل ذوب آهن در خیابان قناد کنار مسجد باغ دکتر مفید دیدند، پلیس به رفعت معماران چریک فدایی ایست داد، ولی زن تروریست بی پروا از هشدار پلیس اسلحه کشید و به سوی پلیس تیراندازی کرد و با بهره‌مندی از انبوه مردم در پیاده‌روها پا به فرارگذاشت و گریخت و وارد خانه یکی از پزشکان کرج شد و خانواده دکتر مفیدی را به گروگان گرفت. ماموران پلیس گِرد خانه را گرفتند. رفعت معماران تروریست هموند سازمان چریک‌های فدایی خلق اهالی خانه را در حمام زندانی کرد و چراغ‌ها را خاموش کرد و نارنجک به دست عربده کشید که اگر ماموران وارد خانه شوند و یا از سوی خانواده کسی دست به پدافند بزند همه آنان را خواهد کُشت. نام کسانی که ده ساعت در چنگال این زن تروریست بودند: امیر حسین و حسن پوربرزگر دو پسر توامان یک ساله، محمد پوربرزگر ۹ ساله، یاسمن مفیدی ۱۶ ساله، روح‌انگیز شریفیان ۲۶ ساله، دکتر جعفر مفیدی ۳۰ ساله و معصومه رضایی ۴۰ ساله می‌باشد. ساعت چهار و سی دقیقه بامداد روز ۴ خرداد ماه زن تروریست که خود را میان خانواده هشت تنی پزشک جا زده بود و در یک دست یک تپانچه و در دست دیگر نارنجک داشت، از خانه بیرون آمدند. رفعت معماران نارنجکی را که در دست داشت به سوی ماموران پرتاب کرد. سرانجام ماموران بدون آنکه آسیبی به خانواده ترسیده برسد، زن تروریست را آماج گلوله قراردادند و خانواده گروگان گرفته شده را بی‌درنگ از آنجا دور ساختند. با وجود این که زن تروریست زخمی شده بود به ماموران تیراندازی و نارنجک را به سوی آنان پرتاب کرد و سرانجام در تیراندازی‌ها کشته شد. با بازرسی بدنی از رفعت معماران تروریست انیرانی دو هفت تیر کمری، سه نارنجک جنگی که دو تا از آن به ماموران پرتاب شد، ۳۶ تیر فشنگ و پوکه فشنگ و چهار خشاب و یک کارد سنگری به دست آمد.

Grimm1-2 LAT 24 December1978.jpg
MartinBerkowitz2ab.jpg
ColonelArthurW.FinefoutGrave16January1978.jpg

۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی سه تروریست مجاهد مارکسیست اسلامی در اهواز پل گریم مدیر اجرایی کمپانی نفتی [۱۳] را به رگبار گلوله بستند و درون خودرویی که منتظر آنان ایستاده بود پریدند و متواری شدند. کشتن پل گرام بسیار ماهرانه مانند کشتار آمریکایی‌های دیگر در تهران برنامه ریزی شده بود. پل گریم کارشناس نفت و کارشناس مهار کردن چاه و لوله‌های نفتی منفجر شده به ایران آمده بود تا دوباره صادرات نفت ایران را که در پی عملیات تروریستی کاهش یافته بود را ترمیم سازد. روز شنبه دوم دی ماه هنگامی که پل گریم با خودروی خود رهسپار دفتر کارش بود در میدان نزدیک به محل کارش که ترافیک سنگین می‌شد و خودروها آهسته حرکت می‌کردند با رگبار گلوله سه تن از تروریست‌های مجاهد کشته شد. تروریست‌ها خودروی پل گریم را مانند آبکش با شلیک گلوله سوراخ سوراخ کردند.

در همین روز مهندس مالک بروجردی از مدیران بلندپایه این کمپانی نفتی و همکار نزدیک پل گریم چند خیابان بالاتر نیز با گلوله‌ای که تروریست‌های مجاهد به قلبش شلیک کردند کشته شد. مهندس بروجردی به همراه راننده اش جلوی در ورودی کمپانی خدمات نفتی ایران[۱۴] رسیده بود راننده برای باز کردن نرده جلوی دروازه ورودی به شرکت پیاده شد در همین هنگام تروریست‌های مجاهد گرد خودرو را گرفتند و با یک تک گلوله به قلب مهندس بروجردی وی را به قتل رساندند. [۱۵]

۲۴ دی ماه ۲۵۳۷ تروریست‌های آموزش دیده چریک فدایی شبانه به خانه سرهنگ مهندس مارتین برکوویتز [۱۶] رییس « اداره حفاظت و روابط خارجیان » کمپانی « پارسونز جردن » پیمانکار معدن سرچشمه ریختند و سر وی را در آشپزخانه خانه‌اش از بدنش جداکردند. سرهنگ نیروی هوایی امریکا برکوویتز ۵۳ سال داشت و چهار ماه پیش همسر و فرزندانش را به امریکا فرستاده بود و پرواز بازگشت به کشورش برای روز ۲۶ دی ماه بود. روی در و دیوار خانه اش تروریست‌های چریک و مجاهد نوشته بودند "Yankee Go Home"

۲۶ دی ماه ۲۵۳۷ تروریست‌های چریک و مجاهد شبانه به خانه سرهنگ آرتور فاینهوت رییس ستاد مستشاری امریکا[۱۷] در ستاد بزرگ ارتشتاران در نیاوران کوچه دکتر زرندی پلاک ۲۶ اشکوب اول ریختند و وی را به دار کشیدند. سرهنگ آرتور فاینهوت ۴۹ سال داشت.[۱۸]

پانویس

  1. ترور سپهبد ضیاالدین فرسیو رییس دادرسی ارتش از سوی چریک‌های فدایی خلق ۱۸ فروردین ماه ۱۳۵۰
  2. زد و خورد مسلحانه تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی با ماموران در دولت‌آباد کرج ۸ تیر ماه ۱۳۵۴
  3. تیراندازی و نارنجک‌پرانی محمدرضا کامیابی تروریست سازمان چریک‌های فدایی خلق ۲۹ فروردین ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  4. زد و خورد تروریست‌های چریک‌های فدایی با ماموران در فرح آباد تهران نو و کوی کن و میدان محسنی ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  5. زد و خورد تروریست‌های چریک فدایی با ماموران در کرج و قزوین و رشت ۲۸ اردیبهشت ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  6. زد و خورد مسلحانه تروریست‌های چریک فدایی با پلیس در خیابان عباس‌آباد ۳۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  7. ترور همایون کیکاوسی رایزن سفارت شاهنشاهی ایران در پاریس از سوی نادر اسکویی و تکبیری دو تروریست چریک فدایی ۱۱ آبان ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  8. نماینده کنگره آمریکا لاری مک دونالد از توطئه جیمی کارتر علیه شاهنشاه آریامهر هنگام سفر رسمی اعلیحضرتین پرده برمی‌دارد نوامبر ۱۹۷۷
  9. تیراندازی تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق در نارمک به پلیس ۱۰ فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی
  10. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی
  11. اشغال سفارت شاهنشاهی ایران در برلین شرقی از سوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور ۸ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی
  12. گروگانگیری و تیراندازی تروریست‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق رفعت معماران و سلیمان حاجی محله در کرج ۴ - ۲ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  13. Paul Grimm, Executive Director of Oil Service Corporation of Iran - Ahwaz
  14. Oil Services Company of Iran (OSCO) - National Iranian Oil Company
  15. ترور پل گریم و مالک بروجردی مدیران و کارشناسان بلندپایه نفت با رگبار گلوله‌های تروریست‌های مجاهد و چریک اهواز ۲ دی ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
  16. Colonel Marin Berkowitz
  17. Colonel Arthur W. Finehout
  18. سربریدن سرهنگ مهندس مارتین برکوویتز و دار زدن سرهنگ آرتور فاینهوت مستشاران آمریکایی از سوی قاتلان چریک و مجاهد ۲۴ و ۲۶ دی ۲۵۳۷ شاهنشاهی