پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران به مناسبت جشن یک صدمین سال بنیاد نهادن صلیب سرخ بین‌المللی ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۳۸

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۸:۰۴ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی دوم اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۳۸ خورشیدی تازی

بیست و پنجمین سال شاهنشاهی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر/ سال ۱۳۳۸


۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۸ پیام شاهنشاه به مناسبت جشن یکصدمین سال تأسیس صلیب سرخ بین‌المللی

یکصد سال پیش هنگامی که شراره جنگ شعله‌ور بود و کسی به مناظر رقت‌بار و تأثیرانگیز میدان نبرد با حالت ترحم توجه نمی‌کرد و ناله مجروحین و اسیران را نمی‌شنید، یک شخص نوع‌پرور در مقابل آن همه درد و الم از جا برخاست و با ندای بلند، مردمان خیراندیش و نکوکار جهان را که شماره آنان در هر زمانی بیش از آن است که تصور می‌شود، گرد خود فراخواند و آنان را برای دفع آلام و مصائب بشر، به خصوص کمک به مجروحین و اسیران جنگ، به چاره‌جویی دعوت نمود و فکر مؤسسه‌ای را به وجود آورد که در زمان جنگ عهده‌دار مراقبت مجروحین و اسیران، و در زمان صلح وظیفه‌دار کمک و مساعدت به دردمندان و محتاجان باشد. آن مرد نیک‌نام هانری دونان، اهل سوئیس بود.

مؤسسه‌ای که امروز تحت عنوان صلیب احمر و هلال احمر و شیر و خورشید سرخ مصدر خدمات پر ارزشی به جامعه بشر است و در برانگیختن احساسات و عواطف عالیه انسانیت و در میان ملل مختلف مهمترین عامل به حساب می‌رود، نتیجه فکر و همت آن مرد خیرخواه است که در سال ۱۸۶۴ منجر به تنظیم پیمان ژنو گردید که از طرف دول مختلف جهان به امضا رسید.

کشور ایران که همواره در نوع‌پروری و خیرخواهی پیش‌قدم بوده، در شمار نخستین ممالکی است که اساس فکر ایجاد صلیب احمر جهانی را پذیرفت و به آن پیوست و با جدیت و صمیمیت تمام در راه پیشرفت آن کوشش نمود. از مفاخر ایران است که شعرا و ادبای ما از دیرزمانی توجه به اهمیت احساسات بشری نموده و مردم را به سوی رأفت هدایت کرده، بنی‌آدم را اعضای یکدیگر دانسته‌اند. بسیار خرسندیم که شیر و خورشید سرخ ایران طی ۳۵ سال دوره خدمتگزاری خود توانسته‌است سجایای عالیه نوع‌دوستی و خیرخواهی و بلندنظری ایران را که متکی به سوابق تاریخی و مذهبی و آثار ادبی می‌باشد، به بهترین وجه در انظار جهانیان جلوه‌گر سازد و بر اثر آن نه تنها به عنوان یکی از اعضای مفید و مؤثر خانواده بین‌المللی صلیب احمر و هلال احمر شناخته‌شود، بلکه در آن خانواده مقام ارجمندی را احراز کند و چهار دوره متوالی به عضویت هیأت اجرائیه اتحادیه بین‌المللی مؤسسات صلیب احمر انتخاب گردد. جمعیت شیر و خورشید در داخل کشور نیز مصدر خدمات عام‌المنفعه و خیرخواهانه بوده و می‌باشد و در اثر حسن نیت و فعالیت‌های مفید، اطمینان ملت ایران را به سوی خود جلب کرده‌است.

مراسم یکصدمین سال ایجاد فکر صلیب احمر را به اعضای آن مؤسسه و به هلال احمر تبریک گفته، از خداوند متعال رفاه و صلح برای تمام ملل دنیا خواستاریم و آرزومندیم که جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران تحت ریاست خواهر ارجمند ما به خدمات خویش ادامه داده، اقدامات خود را برای آسایش ملت ایران روزافزون نماید.