قانون قرارداد بین دولت ایران با سازمان عمران بین‌المللی آمریکا برای تامین اعتبار طرح‌های عمرانی کشور

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ مهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۳۰ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و یکم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و یکم

قوانین رفاه اجتماعی مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و یکم

قانون قرارداد بین دولت ایران با سازمان عمران بین‌المللی آمریکا برای تامین اعتبار طرح‌های عمرانی کشور - مصوب ۹ اسفند ۱۳۴۵ مجلس شورای ملی و ۱۱ اردیبهشت ۱۳۴۶ مجلس سنا - این قانون در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ به توشیح محمد رضا شاه پهلوی رسید. ۱۳۴۶٫۲٫۱۱

ماده واحده - به دولت اجازه داده می‌شود قرارداد اعتبار منعقده در ۳۱ دسامبر ۱۹۶۳ به مبلغ ۳۰۸۲۹۵۰۰۰ ریال بین دولت شاهنشاهی ایران باسازمان عمران بین‌المللی آمریکا برای تأمین اعتبار طرح‌های عمرانی کشور که مشتمل بر یک مقدمه و ۹ ماده می‌باشد اجرا نماید. قانون بالا مشتمل بر‌یک ماده در جلسه روز سه‌شنبه نهم اسفند ماه یک هزار و سیصد و چهل و پنج شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

نایب رییس مجلس شورای ملی - دکتر حسین خطیبی

قانون فوق در جلسه روز دوشنبه ۴۶٫۲٫۱۱ به تصویب مجلس سنا رسیده است

قرارداد اعتبار

دولت ایران (که در این قرارداد "‌دولت" نامیده می‌شود) و سازمان عمران بین‌المللی "‌ای-‌آی-‌دی" که یکی از مؤسسات تابعه دولت ایالات متحده‌آمریکا است درباره موارد زیر موافقت می‌نمایند:

- اعتبار

۱ - اعتبار

بر اساس مقررات اصلاحی قانون کمک و توسعه دادوستد کشاورزی آمریکا مصوب ۱۹۴۵ و طبق مفاد قرارداد محصولات کشاورزی منعقده در تاریخ۱۷ نوامبر ۱۹۶۳ بین ایالات متحده آمریکا و دولت (‌موافقتنامه محصولات کشاورزی) سازمان عمران بین‌المللی بدین وسیله یک حساب اعتبار به نفع‌دولت ایران افتتاح می‌نماید که مبلغ آن از ۶۵ درصد وجوه ریالی حاصله از فروش محصولات کشاورزی که به مبلغ سیصد و هشت میلیون و دویست و‌نود و پنج هزار (۳۰۸۲۹۵۰۰۰) ریال برآورد شده است تجاوز نخواهد کرد. افتتاح این اعتبار به منظور کمک به تأمین اعتبار طرح‌های عمرانی یا‌مقاصدی است که ممکن است گاه به گاه بین دولت و سازمان عمران بین‌المللی مورد توافق قرار گیرد مشروط بر این که هیچ مبلغی از وجوه حاصله از‌فروش محصولات پس از تاریخ ۱۶ نوامبر ۱۹۶۶ پرداخت نگردد مگر آن که قبل از این تاریخ بین دولت و سازمان عمران بین‌المللی در مورد نحوه‌استفاده از وجوه مزبور توافق به عمل آمده باشد.

- استهلاک

۲ - استهلاک

دولت به سازمان عمران بین‌المللی یا جانشینان و یا نمایندگان آن اصل مبلغ سیصد و هشت میلیون و دویست و نود و پنج هزار (۳۰۸۲۹۵۰۰۰) ریال و‌یا هر مقدار وجوه ریالی (‌که در این قرارداد "‌پول رایج کشور" نامیده خواهد شد) که بابت این اعتبار قابل استفاده باشد به اقساط شش‌ماهه طبق جدول‌بازپرداخت منضم به این قرارداد مسترد خواهد داشت و اولین قسط باید سه سال پس از تاریخ اولین پرداخت تأدیه گردد. هرگاه مبلغ دریافتی از اصل‌مبلغ اعتبار بیشتر باشد اقساطی که هنوز بازپرداخت نشده است به همان نسبت تعدیل خواهد یافت و چنانچه مبلغ دریافتی تا حدودی بیش از ۱۰٪ (‌ده‌درصد) از اصل مبلغ اعتبار کمتر باشد اقساط بازپرداخت نشده به همان نسبت تعدیل خواهد یافت و هرگاه مبلغ دریافتی به میزان ۱۰ درصد (۱۰٪) یا‌کمتر از آن اصل مبلغ اعتبار کمتر باشد کمبود آن از مبلغ آخرین قسط یا اقساط تعیین شده در جدول بازپرداخت که ضمیمه است کسر خواهد شد.

- کارمزد اعتبار

۳ - کارمزد اعتبار

دولت کارمزد اعتباری معادل سه چهارم یکًً درصد (۴).(۳)۰. در سال نسبت به مانده مسترد نشده اصل اعتبار پرداخت خواهد نمود. این کارمزد از‌تاریخ هر فقره پرداخت احتساب و در رأس هر شش ماه پرداخت خواهد شد و پرداخت اولین بهره شش ماه پس از تاریخ اولین دریافت به عمل خواهد‌آمد.

- پرداخت های قبل از موعد

۴ - پرداخت‌های قبل از موعد

دولت می‌تواند بدون این که مشمول پرداخت هیچگونه جریمه یا هزینه دیگری گردد پرداختهایی بابت اصل اعتبار قبل از سررسیدهای مقرر به عمل‌آورد. این قبیل پرداخت‌های قبل از موعد بابت بازپرداخت اقساط اصل اعتبار به ترتیب معکوس سررسید اقساط تلقی خواهد شد.

- پولی که پرداختها با آن صورت خواهد گرفت

۵ - پولی که پرداختها با آن صورت خواهد گرفت

پرداختهایی که بابت اصل اعتبار کارمزد آن طبق این قرارداد از طرف دولت در وجه سازمان عمران بین‌المللی به عمل می‌آید باید به پول رایج کشور و با‌به اختیار دولت به دلار آمریکایی صورت گیرد. هرگاه دولت شق پرداخت با دلار آمریکایی را اختیار نماید مبلغ هر فقره از این پرداختها باید در موقع‌تأدیه آن معادل پرداخت تعهدات به پول رایج کشور بوده و نرخ تسعیر آن به ترتیب زیر باشد:

الف - به نرخ متداولی که دلار آمریکایی در مقابل پول رایج کشور به افراد مقیم ایران جهت انجام تعهدات خارجی آنان به فروش می‌رسد مشروط بر این‌که نرخ‌های متداول تسعیر پول رایج کشور از نرخ مورد توافق با صندوق بین‌المللی پول به میزان بیش از یک درصد تفاوت نداشته باشد.

ب - هر نرخ دیگری که طرفین گاه به گاه نسبت به آن توافق نمایند.

- شرایط مقدم بر اولین پرداخت

۶ - شرایط مقدم بر اولین پرداخت

دولت باید قبل از اولین پرداختی که به موجب این قرارداد صورت خواهد گرفت به عنوان شرایط مقدم بر اولین پرداخت مدارک ذیل را که فرم و مفاد آن‌مورد موافقت سازمان عمران بین‌المللی باشد ارائه دهد:

الف - مدرکی درباره اختیارات شخصی که این قرارداد را امضاء نموده و یا به عنوان نماینده دولت آن را به موقع اجرا می‌گذارد.

ب - نظریه وزیر دادگستری ایران و یا مشاور حقوقی دیگری که مورد قبول سازمان عمران بین‌المللی بوده و در آن تصریح شده باشد که دولت ایران تمام‌اقداماتی را که طبق قوانین خود در مورد تحصیل اختیارات لازم برای انعقاد این قرارداد اعتبار ضروری می‌باشد به عمل آورده و این قرارداد طبق مفاد آن‌به منزله یک تعهد معتبر و الزام‌آور از طرف دولت ایران می‌باشد.

- تعهدات

۷ - تعهدات

الف - وجوهی که طبق این قرارداد دریافت خواهد شد نباید به طور مستقیم یا غیر مستقیم به مؤسسات خصوصی یا به اشخاص یا مؤسسات عمومی‌که جنبه انتفاعی داشته باشد منتقل و یا اختصاص یابد مگر به صورت وام یا نرخ بهره‌ای که تقریباً معادل نرخ معمول در ایران برای وام‌های مشابه باشد.

ب - ایالات متحده آمریکا می‌تواند پول رایج کشور را که طبق این قرارداد دریافت می‌دارد به مصرف هر گونه هزینه و یا پرداختهایی در ایران برساند‌مشروط بر این که وضع اقتصادی ایران را مورد توجه قرار دهد. دولت ایران تسهیلات لازم را فراهم خواهد نمود تا ایالات متحده آمریکا بتواند دو درصد(۲٪) از پول رایج مزبور را به پول دیگری که برای کمک به توسعه بازارهای جدید برای کالاهای کشاورزی آمریکا تشخیص دهد تبدیل نماید. هر مبلغ از‌پول رایج مزبور را که بیش از دو درصد باشد می‌توان با موافقت طرفین در نقاط دیگری جز ایران به مصرف رسانید و یا به ارز دیگری تبدیل نمود.

ج - ایالات متحده آمریکا می‌تواند از محل مانده وجوه مصرف نشده که طبق این قرارداد دریافت می‌دارد با قبول تعهدات سودبخش و یا از طریق افتتاح‌حساب سپرده که به پول رایج کشور باشد استفاده نماید.

د - دولت می‌تواند تمام یا قسمتی از مانده مصرف نشده وجوهی را که طبق این قرارداد دریافت می‌گردد و از طرف ایالات متحده آمریکا برای مصارف‌دیگر تعهد نشده باشد در ازاء دلار آمریکایی با نرخ تسعیری که در همان موقع مورد توافق طرفین باشد خریداری نماید.

- قصور در پرداخت

۸ - قصور در پرداخت

در صورتی که دولت ایران در پرداخت کامل اقساط اصل اعتبار یا بهره آن در سررسیدهای معین قصور ورزد کلیه مانده بازپرداخت نشده وجوه دریافتی و‌بهره‌ای که به آن تعلق گرفته است به محض مطالبه سازمان عمران بین‌المللی قابل پرداخت خواهد بود. عدم استفاده از این حق از طرف سازمان عمران‌بین‌المللی به منزله انصراف از آن تلقی نخواهد شد.

- تغییر و تعدیل

۹ - تغییر و تعدیل

در هر موقع که طرفین این قرارداد تشخیص دهند که منافع آنها ایجاب می‌نماید که قسمتهایی از مفاد این قرارداد را تغییر داده و یا تعدیل و اصلاح نمایند‌می‌توانند با موافقت کتبی این تغییرات را که ممکن است شامل پرداخت تمام یا قسمتی از اصل اعتبار و بهره آن به یکی از دو طریق ذیل نیز باشد انجام‌دهند:

الف - با تحویل کالاها و یا لوازم مورد توافق.

ب - با تحویل یا واگذاری آنچه به نحوی از انحاء دارای ارزش مورد نظر بوده و طرفین در مورد آنها موافقت نموده باشند. با تأیید و گواهی مراتب فوق‌دولت ایران و سازمان عمران بین‌المللی آمریکا این قرارداد را در شهر واشنگتن - دی سی در تاریخ ۳۱ دسامبر ۱۹۶۳ منعقد و امضاء نمودند.

از طرف دولت ایران:

امضاء: محمود فروغی

از طرف سازمان عمران بین‌المللی آمریکا

امضاء: ویلیام - اس - گاود

معاون اداره خاور نزدیک و آسیای جنوبی

قرارداد شماره ۰۲۰ - جی - ۲۶۵ ای - آی - دی

قرارداد فوق مشتمل بر یک مقدمه و نه ماده منضم به قانون قرارداد منعقده بین دولت شاهنشاهی ایران با سازمان عمران بین‌المللی آمریکا برای تأمین‌اعتبار طرح‌های عمرانی کشور می‌باشد.

نایب رییس مجلس شورای ملی - دکتر حسین خطیبی