کنگره پرشکوه بزرگ ملی در آستانه آغاز دومین دهه انقلاب شاه و مردم استادیوم محمدرضا شاه پهلوی ۳ بهمن ماه ۱۳۵۱

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
درگاه:قانون اساسی مشروطه ایران حکومت مشروطه شاهنشاهی چیست؟

شبکه چپی‌ها در کشورهای غربی و همدستی آنها با جمهوری اسلامی

اعلیحضرت رضا شاه دوم و مشروطه


بزرگداشت دهه انقلاب شاه و ملت

کنگره پرشکوه بزرگ ملی در آستانه آغاز دومین دهه انقلاب شاه و مردم استادیوم محمدرضا شاه پهلوی ۳ بهمن ماه ۱۳۵۱

در روز یکم بهمن ماه ۱۳۵۱ خورشیدی کنگره پرشکوه بزرگ ملی در آستانه آغاز دومین دهه انقلاب شاه و ملت با بودن بیش از پنج هزار تن از گروه‌های گوناگون مردم ایران گشایش یافت. این کنگره تاریخی از یکم تا چهار بهمن برگزار شد. روز یکشنبه یکم بهمن ماه ۱۳۵۱ کنگره گشایش یافت و شرکت کنندگان در کنگره با خواندن سرودها سالن عظیم محمدرضا شاه را به لرزه درآوردند. در این روز بیست تن از نمایندگان گروه‌های شرکت کننده سخنانی ایراد کردند علی فردین نماینده هنرمندان گفت: هنرمندان پیوندهای خود را با آرمان‌ها و هدف‌های انقلابی محکم تر می‌کنند نه تنها شاهنشاه آریامهر حمایت از هنرمندان را مورد عنایت قرارداده‌اند بلکه موهبت داشتن شهبانویی هنرمند و هنردوست نیز به جامعه هنرمندان ایران ارزانی شده است.

دومین روز گفتگوها درباره بزرگداشت نخستین دهه انقلاب شاه و مردم گذشت. در سومین روز کنگره بزرگ ملی آریامهر شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو به سالن محمدرضا شاه وارد شدند و شاهنشاه در سخنرانی تاریخی برنامه آینده کشور و ملت ایران را برای مردم خود گفتند.

روز چهارم بهمن ماه کنگره بزرگ ملی با نوشتن قطعنامه به کار خود پایان داد و هویدا نخست وزیر سخنانی ایراد نمود.

در روز پنجم بهمن ماه نشست مشترک مجلس سنا و مجلس شورای ملی در کاخ سنا برگزار شد و در پایان قطعنامه نشست مشترک دو مجلس نوشته شد.

در روز ششم بهمن ماه ایران یک پارچه شور و هیجان و سدا بود. از بامداد بزرگترین و باشکوه‌ترین کارناوال در تهران به راه افتاد در پی کارناوال جارچیان به سبک گذشته جار می‌زدند و ملت را از دستاوردهای انقلاب شاه و ملت پس از ده سال آگاه می‌ساختند.

در روز هفتم بهمن ماه نمایشگاه اسناد و مدارک شاه و ملت در بزرگداشت ده سال انقلاب شاه و ملت از سوی شاهنشاه آریامهر گشایش یافت. هم چنین ساعت ۱۶ تاتر شهر در پیشگاه اعلیحضرتین گشایش یافت . تاتر شهر بزرگ‌ترین پردیزه نمایش تاتر ایران است که به دستور و ریاست عالیه علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران در تهران ساخته شد. هم چنین در این روز بنیاد فرهنگی فرح پهلوی برای پشتیبانی مرکزهای آموزشی و خانه‌های فرهنگی و پژوهشی و علمی تشکیل شد.

اینک به سخنان شاه با ملت در روز سوم بهمن ماه ۱۳۵۱ در استادیوم محمدرضا شاه می‌پردازیم

این سخنرانی آریامهر مهمترین سخنرانی شاهنشاه در درازای تا بدان روز سی و یک سال که از بر تخت شاهنشاهی نشستن ایران می‌گذشت می‌باشد. در این سخنرانی شاهنشاه آریامهر نه تنها مهمترین رفرم‌هایی را که از ششم بهمن ماه ۱۳۴۱ انجام یافته بود یادآور شدند، بلکه شاهنشاه آشکار دشمنان این رفرم‌ها را نام بردند، و روشن ساختند که این دشمنان چه توطیه‌هایی انجام داده‌اند تا رفرم‌هایی که با انقلاب شاه و ملت تا بدان روز انجام یافته بود نابود سازند، هم چنین آریامهر برنامه آینده گسترش اقتصادی و اجتماعی ایران و ایرانیان را برای ده سال آینده نام بردند و روشن ساختند. شوربختانه این سخنرانی شاهنشاه آریامهر برای ملت ایران درست پخش نشد، تعبیر و تفسیر نشد زیرا که سرنوشت ملت و کشور در آن نهفته بود. پیشتر تنها سخنرانی شاهنشاه آریامهر درباره ملی کردن نفت و از میان برداشتن قرارداد نفتی با کنسرسیوم نفت در سال ۱۹۷۹ برابر با ۲۵۳۶ شاهنشاهی پخش شده بود. اکنون فیلم آیین پرشکوه برگزاری دهمین سالگشت انقلاب شاه و ملت را پس از پنجاه سال در وبگاه دانشسرای مشروطه در دسترس مردم ایران قرار دارد.

امروز به انالیز سخنان آریامهر شاهنشاه ایران می‌پردازیم:

در آغاز سخنان شاهنشاه یادآور شدند که جامعه ایران جامعه فیودالی بود. قدرت سیاسی در دست بزرگ فیودال‌ها یا زمینداران بزرگ و رییس قبیله‌ها بود. کسانی که تنگا تنگ با روسیه و انگلستان کار می‌کردند. یعنی اینان عروسک‌هایی به دست خارجی بودند،آلت دست بیگانه بودند. روشن بود اگر جامعه ایران می‌باید پیشرفت می‌کرد، رژیم ارباب و رعیتی بایستی دگرگون می‌شد. با اصلاحات ارضی و الغای رژیم ارباب و رعیتی سیستم فیودالی از ایران برکنده شد. الغای ارباب و رعیتی با مخالفت بزرگ فیودال‌های ایران روبرو شد و در استان فارس ۷۰ تن از سربازان ارتش ایران را در کوه‌های فارس به قتل رساندند.

دومین گروهی که هم چنین علیه رفرم‌های انقلاب شاه و مردم به گردن کشی پرداخت حزب کمونیستی توده بود. حزب توده در زمان اشغال ایران از سوی ارتش روسیه و انگلستان در جنگ جهانی دوم، از سوی استالین در ایران بنیاد نهاده شد. در سراسر دنیا کمونیست‌ها علیه فیودالیسم و کولونیالیسم می‌جنگیدند. اما در ایران توده ای‌های کمونیست با فیودال‌ها دست به یکی کردند و علیه رفرم‌های اجتماعی انقلاب شاه و مردم همان منشور شش ماده‌ای انقلاب جنگیدند و کشتند و سوزاندند. توده ای‌ها علیه این بودند که زمین‌ها به کشاورزانی که روی آن کار می‌کردند داده شده بود و هر یک از کشاورزان مالک زمین شده بود. بر پایه ایدیولوژی کمونیستی، زمین‌ها باید مالکش دولت باشد و نه مردم، همانگونه که در شوروی بود و کشاورزان باید به استخدام کولخوزه درمی‌آمدند و به هیچ روی نباید که مالک باشند. مالکیت در کمونیسم وجود ندارد، حزب کمونیست مالک ثروت و زمین‌ها و جان و مال مردم آن کشور نگونبخت است.

سومین گروهی که علیه رفرم‌های انقلاب شاه و مردم بود، آخوندهای دستار بند بودند. از یک سو اوقاف و بنیادهای مذهبی زمین داران بزرگ بودند و ترس داشتند که این زمین‌های کشاورزی به کشاورزان یعنی به مردم ایران داده شود.

دومین دلیلی که آخوندها علیه رفرم‌های اجتماعی بودند، اینان را ترس برداشته بود که قدرت و تاثیر خود را در روستاها بر مردم و زمین‌ها از دست بدهند. کشاورزانی که پس از انقلاب شاه و ملت دارای زمین شدند، با سپاه دانش خانواده اشان همسرانشان، دخترانشان، پسرهایشان خواندن و نوشتن آموختند و توانستند بیاموزند و دیدگاه‌های خود را ابراز نمایند. و نمی‌بایستی که برای هر چیز کوچکی به نزد آخوندک روستا بروند و از وی پرسش نمایند. بدین روی، شاهنشاه در سخنان خود، از آتش زدن اتوبوس دختران مدرسه‌ای به دست ارتجاع سیاه که با همدستی دایمی توده ای‌های بی وطن، در روز ننگین ۱۵ خرداد ماه تهران را به آتش کشیدند یادآوری کردند.

هنگامی که این سه گروه خاین یعنی آخوند، توده‌ای و زمینداران بزرگ دیدند که مردم ایران پشتیبان انقلاب شاه و ملت و شاهنشاهشان هستند،توطیه‌ای بر پا کردند که درخت تناور شاهنشاهی ایران را از جای بکنند. در روز ۲۱ فروردین ماه ۱۳۴۴ به جان شاهنشاه ایران در کاخ مرمر سوقصد شد. بخت با مردم ایران یار بود و این سوقصد نافرجام ماند. شکست در ترور شاهنشاه ایران، سبب شد که دشمنان رفرم‌های اجتماعی انقلاب شاه و ملت، یک شبکه بین المللی مخوف به نام کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور در فرانکفورت بنیاد نهند. این شبکه تنگا تنگ با سازمان آزادی بخش فلسطین و با قذافی لیبی، با جنبش آزادیبخش الجزایر و سازمان‌های تروریستی کوبا و چین همدستی و همکاری می‌کردند و گونه‌های قتل و کشتار و ترور و دزدی و ایجاد ترس و جنگ‌های چریکی و غیره را آموختند.

شاهنشاه آریامهر هدفش پیشبرد ایران و رفاه و امنیت ملت ایران بود و وقعی به این تروریست‌ها نگذاشتند و به آینده می‌نگریستند. برای کشاورزان شرکت‌های سهامی زراعی بنیاد نهاده شد تا کشاورزان زمیندار بتوانند نیروهای خودر ا برای بهبود و گسترش کار کشاورزی خود گردآورند و از درآمد شایانی برخوردار گردند. برای کارگران کارخانه‌ها سهیم شدن در سود کارخانه‌ها به تصویب رسید و چنین با فروش سهام کارخانه‌ها به کارگران و مردم ، کارگر نیز به کارگر مالک دگرگون شد. این دو اصل دقیقا علیه تیوری کمونیسم بود، که در آن همه کارخانه‌ها به دولت تعلق دارد و کارگر مالک چیزی نیست. در کمونیسم مالکیت وجود ندارد و هر آدمی خودش است و پوشاک تنش بقیه مالکش دولت است. دیگر برنامه‌های مدرن سازی و خانه سازی در سراسر ایران بود برای کارگران و ملت ایران.

رفرم مهم دیگر مدرن ساختن ارتش، نیروی هوایی و نیروی دریایی بود. کشور ایران در یک قرن پیش دو بار از سوی بیگانگان اشغال شده بود، در جنگ جهانی اول شش سال و در جنگ جهانی دوم چهار سال ایران زیر چکمه‌های ارتش‌های بیگانه بود و میلیون‌ها تن از مردم ایران از گرسنگی و بیماری و بدبختی به قتل رسیدند. مدرن ساختن ارتش برای این هدف بود که این دو دیگر سه نشود و دوباره ارتش‌های بیگانه به ایران حمله ور نگردند.

برای آریامهر شاهنشاه ایران، روشن بود که کشور ایران زمانی می‌تواند به رقابت با کشورهای غربی برخیزد که از سیستم آموزشی برتری برخوردار شود. بنابراین، آموزش از کودکستان و دبستان و دبیرستان و دانشگاه و تا دریافت بالاترین مدرک‌های علمی رایگان شد و دانشجو ماهانه پول دستی می‌گرفت و دانش آموز از تغذیه رایگان در مدرسه برخوردار بود، تا همه بچه‌ها ایران بتوانند تندرست و باهوش و زیبا. بهترین دانشجویان به بهترین دانشگاه‌های غربی فرستاده شدند، دولت شاهنشاهی ایران همه گونه هزینه تحصیل آنان را می‌پرداخت و خوابگاه و بیمه دانشجویی را نیز فراهم می‌ساخت.

برای فراهم ساختن هزینه برنامه‌های رفرم در کشور، در این سخنرانی، شاهنشاه سرانجام نفت ایران را ملی کردند و در روز ۹ امرداد ماه ۱۳۵۲ روز نفت نامیده شد، روزی که قانون ملی شدن نفت از مجلس سنا و شورای ملی گذشت. هم چنین در این روز شاهنشاه به آگاهی ملت رساندند که قرارداد نفت با کنسرسیوم از سال ۱۹۷۹ یعنی ۲۵۳۷ شاهنشاهی دیگر تمدید نخواهد شد. این اعلامیه شرکت‌های نفتی سراسر جهان را به وحشت انداخت و از اینجا شرکت‌های نفتی با دشمنان شاهنشاه ایران همدست شدند.

در پایان سخنان شاهنشاه آریامهر از ملت ایران خواستند که خود را برای تمدن بزرگ آماده سازند، در غرب به تمدن بزرگ دولت رفاه گفته می‌شود، یعنی هر ایرانی از نخستین دم تا واپسین دم با بیمه‌های گوناگون باید در رفاه کامل زندگی کند. بیمه پیری، بیمه بازنشستگی، بیمه بیکاری، بیمه درمانی، بیمه از کار افتادگی، و دیگر بیمه‌ها. پیوند خورده با تمدن بزرگ مدرن ساختن سیستم آموزش و پرورش است و ماهواره‌ها و کانال‌های آموزشی راه اندازی شود و از بهترین آموزگاران ویدیو تهیه شود و آن درس‌ها از راه کانال‌های تلویزیونی در سراسر ایران و به ویژه روستاها پخش شود.

شاهنشاه آریامهر افزودند که تمدن بزرگ هم چنین به چم رفرم انقلاب اداری است. تا آن روز سیستم اداری تمرکز یافته بود، فرمودند که این تمرکز لازم بود تا ایران را تا به درجه پیشرفت و رفاه در سال ۱۳۵۱ رسانیده برساند، اما شاهنشاه فرمودند که سیتسم اداری با غیرمتمرکز شود و مردم باید از شورای ده، انجم شهر و انجمن شهرستان و استان و تا مجلس شورای و ملجس سنا شرکت کنند. این با اصول دمکراسی اقتصادی و اقتصاد دمکراتیک از جامعه ایران، جامعه‌ای می‌سازد که می‌توانیم بگوییم، هر فرد ایرانی به طریقی در آن جامعه شریک است.

هنگامی که ویزیون آینده‌ای که شاهنشاه آریامهر برای ما ملت ایران داشت را با وضعیت کنونی ایران به سنجیم، می‌بینیم،دقیقا کشور ایران در راهی افتاده است خلاف آنچه که شاهنشاه برای کشور و ملت ایران می‌خواستند. ایرانیان امروز به هیچ روی، در هیچ گونه از کارهای کشوری و اداری حق دخالتی ندارند، بلکه درآمد سرشار کشور ایران به جیب شمار کمی ریخته می‌شود. ملایان یک فیودالیسم نوین بر پا کردند در جایی که ملت ایران پیوسته تهی دست تر می‌شود و عمامه به سران ثروتمندتر، این آخوندها برای خود طبقه‌ای درست کرده‌اند که میان خود ازدواج می‌کنند، پست‌های کشور و لشکری را میان خود تقسیم می‌کنند.

دبستان و دبیرستان و دانشگاه‌ها پولی شده‌اند و امروز ملایان هستند که فرزندانشان را به خارج از کشور به بهترین دانشگاه‌ها می‌فرستند تا تحصیل کنند. این است اجتماعی که روح الله خمینی یک هندی زاده مامور انگلیس برای خود و همدستانش در نظر داشت و با قتل و زور و تجاوز و شکنجه در ایران. امروز اگر مردم ایران به خیابان‌ها بروند و رضا شاه رضا شاه فریاد کنند، بدین چم است که مردم ایران جامعه‌ای را می‌خواهند که شاهنشاه در سخنرانی بزرگداشت دهمین سالگشت انقلاب شاه و ملت برای ملت ایران ترسیم کردند.