پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به نهمین کنفرانس ملی کار ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۹ سپتامبر ۲۰۱۷، ساعت ۱۷:۲۳ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = محمدرضا شاه پهلوی آریامهر|اعلیحضرت همایون محمدرضا ش...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران

مصاحبه‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ

پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به نهمین کنفرانس ملی کار ۲۵ اردیبهشت ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

نهمین کنفرانس ملی کار در مرحله‌ای از حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور آغاز می‌شود که جامعه متحول ایران با برخورداری از دست‌آوردهای انقلاب راه خویش را به سوی تمدن بزرگ به طور منظم دنبال می‌کند. در این هنگام که برنامه ششم عمرانی در دست بررسی و تدوین است، نتایج کار و توصیه‌های این کنفرانس می‌تواند در جامعیت بیشتر برنامه ششم عمرانی تأثیر بسیار داشته باشد. استفاده صحیح و مطلوب از قدرت تولید و خلاقیت منابع انسانی کشور و مالا افزایش بهره‌وری از مهمترین هدف‌های سیاست توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران است، زیرا از این طریق، از یک طرف امکان منطقی برای ارتقا باز هم بیشتر سطح رفاه نیروی کار کشور مهیا می‌شود و از طرف دیگر موجبات افزایش صحیح و مطلوب تولید ملی فراهم می‌گردد. به منظور حداکثر استفاده از قدرت تولید نیروی کار کشور، باید توسعه و تأمین استمرار آموزش حرفه‌ای و اجتماعی کارگران مورد توجه خاص قرار گیرد و با مشارکت وسیع‌تر واحدهای تولیدی و صنعتی کشور، تعداد بیشتری از مراکز کارآموزی در جوار این واحدها به وجود آید. کنفرانس باید با ارائه راه‌حل‌های مناسب و منطقی مزد و بهره‌وری کار را بیش از گذشته به هم نزدیک و مرتبط سازد و بر این اساس کارگر با دلسوزی بیشتر، انضباط بیشتر و کارآیی بیشتر، به سهم مؤثر خویش در افزایش تولید و در عین حال بهبود کیفی محصول بیاندیشد. کارگر ایرانی باید احساس کند همان گونه که با اجرای اصل چهارم انقلاب شاه و ملت در منافع محل کار خود شریک شده است و با اجرای اصل سیزدهم انقلاب می‌تواند از مزایای مالکیت واحدهای تولید و صنعتی کشور بهره‌مند شود، وظیفه سنگینی در پیشبرد صنعت و اقتصاد مملکت به هموطنان خویش دارد.
ایفای چنین مسئولیتی فقط با کار بیشتر و افزایش مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای و جلوگیری از ضایعات و تقلیل هر چه بیشتر هزینه‌های تولید میسر است. ضرورت تأمین مسکن مناسب برای کارگران ایرانی به عنوان یک اقدام رفاهی و یک جزء مهم سیاست توسعه اجتماعی کشور همواره مورد توجه خاص ما بوده است. ایجاد و گسترش مجتمع‌های مسکونی در کنار واحدهای تولیدی و صنعتی با مشارکت مؤثر کارفرمایان، باید از جمله الزامات سیاست توسعه صنعتی کشور قرار گیرد، به طوری که به تدریج برای کلیه کارگران کشور در کنار واحدهای صنعتی محل اشتغال آنان، مسکن مناسب سازمانی ایجاد شود و ضمناً هر کارگری بتواند با پس‌انداز خود و استفاده از وام‌های رفاهی دولت در دوران اشتغال خویش مقدمات لازم را برای تهیه محل سکونت زادگاه خود مهیا سازد، تا پس از بازنشستگی با آسودگی خاطر در آن محل سکونت کند.
انتظار ما آن است که نهمین کنفرانس ملی کار، همانند کنفرانس‌های گذشته بتواند با استفاده از تبادل نظرها و بررسی‌های دقیق، راه حل‌های مناسبی را برای مسائل مطروحه ارائه دهد و با اخذ تصمیمات لازم نسبت به آنچه که در دستور کار کنفرانس قرار گرفته است، توفیق یابد.


در نهمین کنفرانس ملی کار که صبح امروز با پیام شاهنشاه آریامهر گشایش یافت، دو موضوع اساسی مورد توجه خاص دولت بود؛ جلوگیری از ضایعات نیروی انسانی و تأمین مسکن. موضوع استفاده صحیح از نیروی انسانی، به خصوص در مرحله فعلی پیشرفت جامعه که با تنگنای نیروی انسانی ماهر روبه‌رو است، یکی از پایه‌های اصلی برنامه‌های عمرانی را تشکیل می‌دهد. در مورد موضوع تأمین مسکن، به علت توسعه تقاضا برای مسکن بهتر و مناسبتر باید از امسال در برنامه ششم عمرانی با اتخاذ تدابیر وسیع‌تر و جامع‌تری از لحاظ مشارکت بیشتر بخش خصوصی، توسعه سریع‌تر سرمایه‌گذاری برای تولید مصالح ساختمانی، تأمین نیروی انسانی برای این بخش در سطوح مختلف و بالاخره تبدیل تدریجی روش‌های سنتی خانه‌سازی به روش‌های پیشرفته و جدید خانه‌سازی، نسبت به تأمین این نیاز مهم جامعه اقدامات مؤثرتری انجام گیرد. از جمله موارد دیگری که در این کنفرانس مورد بررسی قرار گرفت، الزامی شدن خانه‌سازی برای کارگران و اقدامات لازم جهت محاسبه بهره‌وری حق‌السهم کارگران بود.