نظامنامه اجرای ماده شانزدهم قانون تاسیس دانشگاه

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۲۰:۳۴ توسط Solhosafa (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نهم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نهم


نظامنامه اجراء ماده شانزدهم قانون تأسیس دانشگاه - مصوب ۸ خرداد ۱۳۱۳ مجلس شورای ملی

ماده اول - اشخاصی که در طی سال تحصیلی ۱۳۱۳ - ۱۳۱۲ در مدارس عالیه مشغول خدمت بوده‌اند و دارای شرایط ماده ۱۰ قانون تأسیس‌دانشگاه می‌باشند اعضای رسمی دانشگاه شناخته شده درجه آنها از روی آخرین حقوقی که در سال تحصیلی مذکور از وزارت معارف یا از مؤسسات‌رسمی معارفی دیگر که از طرف وزارت معارف در آنجا مأموریت داشته‌اند دریافت داشته تعیین خواهد گردید.

ماده دوم - کسانی که مشمول قانون استخدام کشوری یا قضایی هستند و در طی سال تحصیلی ۱۳۱۳ - ۱۳۱۲ مشغول خدمت در مدارس عالیه‌بوده دارای شرایط مندرجه در ماده ۱۰ نیز باشند می‌توانند از مقررات قانون دانشگاه بهره‌مند گردند در این صورت باید منتها تا آخر خرداد ۱۳۱۴ کتباً‌تقاضای خود را به وزارت معارف تقدیم نمایند.

تبصره - اشخاصی که مشمول مقررات قانون دانشگاه می‌شوند نمی‌توانند در ادارات دولتی و مؤسسات داخلی یا خارجی بدون اجازه کتبی وزارت‌معارف اشتغالی داشته باشند.

ماده سوم - کسانی که مشمول قانون استخدام کشوری یا قضایی باشند و به موجب تبصره اول ماده ۱۶ به اخذ تصدیق استادی نائل می‌گردندمی‌توانند از مقررات این قانون بهره‌مند شوند یا این که با حفظ رتبه اداری در مقابل اخذ حق‌الزحمه در دانشگاه مشغول تدریس باشند.

تبصره - درجه دانشیاری یا استادی این گونه معلمین در هر موقع که تقاضا نمایند از روی آخرین حقوقی که در سال تحصیلی ۱۳۱۳ - ۱۳۱۲‌دریافت داشته‌اند معین می‌شود.

ماده چهارم - مشمولین مقررات ماده ۱۶ قانون دانشگاه در صورتی که تا خرداد ۱۳۱۳ سابقه خدمت آنها در مدارس کمتر از پنج سال باشد رتبه‌دانشیار و چنانچه بیش از پنج سال باشد رتبه استاد خواهند یافت بعداً ارتقاء از رتبه دانشیاری به استادی بر طبق ماده ۱۴ قانون دانشگاه صورت خواهدگرفت.

ماده پنجم - قبل از انقضاء سال تحصیلی ۱۳۱۳ وزارت معارف کمیسیونی تحت نظر وزیر یا مدیر کل وزارتخانه تشکیل داده به دوسیه استخدامی‌معلمین و اعضاء مدارس عالیه رسیدگی نموده رتبه و درجه آنها را بر طبق مقررات قانون دانشگاه و این نظامنامه تعیین و ابلاغ خواهند نمود.

ماده ششم - اشخاصی که در طی سال تحصیلی ۱۳۱۳ - ۱۳۱۲ در مدارس عالیه مشغول خدمت بوده لیکن تصدیق دکتری ندارند باید قبل از انقضاءخرداد ۱۳۱۴ در رشته خود رساله تألیف نموده به تصویب شورای دانشگاه برسانند و به اخذ تصدیق استادی در همان رشته نائل شوند. این تصدیق به منزله درجه دکتری آنها در آن رشته خواهد بود. کسانی که به این امر توفیق نیابند یا با رتبه و حقوق اداری خود مشغول خدمت خواهندبود یا این که بر طبق ماده ۱۵ قانون دانشگاه با آنها رفتار می‌شود.

تبصره - برای اجرای تبصره اول ماده ۱۶ قانون دانشگاه شورای دانشگاه مرکب از رؤسای دانشکده‌ها و لااقل یک نفر استاد از هر دانشکده تحت‌ریاست وزیر معارف تشکیل خواهد گردید.

ماده هفتم - از لحاظ تقاعد و سابقه خدمت سنوات خدمت مشمولین قانون دانشگاه در صورتی جزء خدمت رسمی آنها محسوب می‌گردد که کسورتقاعد گذشته را چنانچه بر طبق قوانین مربوطه نپرداخته باشند نقداً یا اقساطاً تأدیه نمایند.

ماده هشتم - دبیرانی که در مدارس عالیه تا کنون مشغول خدمت بوده‌اند یا من‌بعد به این سمت استخدام خواهند شد مشمول مقررات قانون تربیت‌معلم مصوب ۱۹ اسفند ۱۳۱۲ و نظامنامه آن خواهند بود.

ماده نهم - دولت می‌تواند با موافقت رییس دانشگاه از دانشیاران یا استادان اشخاصی را که مقتضی بداند با حفظ درجه آنها به خدمات اداری منتقل‌نماید. نظامنامه اجراء ماده ۱۶ قانون دانشگاه که مشتمل بر نه ماده‌است در تاریخ اول اسفند ماه یک هزار و سیصد و سیزده شمسی به تصویب کمیسیون‌معارف مجلس شورای ملی رسیده و به موجب ماده ۲۱ قانون مصوب ۸ خرداد ماه ۱۳۱۳ قابل اجرا است.

رییس مجلس شورای ملی - دادگر

این قانون که مشتمل بر بیست و یک ماده‌است در جلسه هشتم خرداد ماه یک هزار و سیصد و سیزده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - دادگر