قانون موافقتنامه همکاری در زمینه کشاورزی و ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری عراق

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قانون موافقتنامه همکاری در زمینه کشاورزی و ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری عراق - ‌مصوب ۱۳۵۶٫۱۱٫۵

‌ماده واحده - موافقتنامه همکاری در زمینه کشاورزی و ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری عراق مشتمل بر یک مقدمه و‌هفت ماده که در تاریخ ۹ ژوئیه ۱۹۷۷ برابر با هیجدهم تیر ماه ۲۵۳۶ بین نمایندگان مختار دو دولت در تهران به امضاء رسیده است تصویب و اجازه‌مبادله اسناد تصویب آن داده می‌شود.

‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن موافقتنامه ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز یکشنبه ۲۷ آذر ماه ۲۵۳۶ در جلسه روز‌چهارشنبه پنجم بهمن ماه دو هزار و پانصد و سی و شش شاهنشاهی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی

موافقتنامه همکاری در زمینه کشاورزی و ماهیگیری ‌دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری عراق با علاقه به توسعه همکاری فنی و اقتصادی بین دو کشور در زمینه کشاورزی و ماهیگیری به شرح زیر‌موافقت می‌نماید:

‌ماده ۱ - طرفین موافقت نمودند در تمامی زمینه‌های کشاورزی مانند تولید غلات پنبه و خرما و همچنین باغهای میوه، حفظ نباتات، احیاء خاک و‌توسعه جنگل پرورش و بهداشت دام، ماهیگیری در آبهای داخلی و جنبه‌های گوناگون تحقیقات کشاورزی، بین سازمانها و مؤسسات مختلف خود‌همکاری مستقیم علمی و فنی ایجاد نمایند.

‌ماده ۲ - طرفین جهت توسعه مبادله کارشناسان و محققان دو کشور در زمینه کشاورزی و ماهیگیری، تمامی تدابیر لازم را اتخاذ خواهند نمود.

‌ماده ۳ - طرفین موافقت نمودند از تسهیلات آموزشی و تحقیقاتی خود در دانشکده‌ها و مؤسسات فنی به منظور آموزش فنی پرسنل در زمینه‌های‌کشاورزی، دامپروری، ماهیگیری، مراتع جنگلداری، آبیاری و احیاء زمین استفاده نمایند.

‌ماده ۴ - طرفین به طور اصولی موافقت نمودند یک شرکت مشترک ماهیگیری و کشت و صنعت ایجاد نمایند، بدین منظور موافقت گردید یک کمیته‌مشترک فنی جهت مطالعه امکانات چگونگی و جزئیات تأسیس شرکت مزبور تشکیل گردید.

‌ماده ۵ - همکاری بین سازمانهای مربوط دو کشور زمینه‌های زیر را نیز در بر خواهد گرفت:

‌الف - تثبیت شنهای روان، حفاظت خاک، توسعه کشت دیم و مرتع.

ب - مبادله اسناد و انتشارات و نتایج تحقیقات در زمینه‌های کشاورزی، آبیاری، احیاء خاک و ماهیگیری.

پ - مبادله بذرهای مرغوب و انواع بذرهای مقاوم در مقابل آفات، تجهیزات باغبانی و دانش فنی، پرورش دام با رعایت قوانین و مقررات مربوط دو‌کشور.

ت - بهبود قرنطینه حیوانی و نباتی در مرزهای ایران و عراق.

‌ماده ۶ - طرفین موافقت نمودند یک کمیته فرعی کشاورزی تشکیل دهند. کمیته مزبور سالی یک بار متناوباً در تهران و بغداد تشکیل جلسه خواهد داد.

‌رؤسای کمیته مزبور به منظور تسهیل اجرای تصمیمات متخذه در زمینه کشاورزی و ماهیگیری، با یکدیگر تماس خواهند گرفت.

‌ماده ۷ - این موافقتنامه از تاریخ مبادله اسناد مبنی بر تصویب آن در قدرت اجرایی خواهد یافت و تا مدت ۱۰ سال لازم‌الاجراء خواهد بود. اعتبار این‌موافقتنامه به مدت 10 سال دیگر نیز تمدید خواهد شد مگر آن که حداقل شش ماه قبل از انقضای آن یکی از طرفین تمایل خود را مبنی بر فسخ آن، کتباً‌به طرف دیگر اعلام نماید.

‌این موافقتنامه در تهران در تاریخ ۹ ژوئیه ۱۹۷۷ (۱۸ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی) در شش نسخه به زبانهای فارسی، عربی، و انگلیسی تنظیم شده و تمام‌متون آن به طور مساوی معتبر خواهند بود. در صورتی که در تفسیر هر یک از متون فارسی یا عربی اختلافی رخ دهد، متن انگلیسی حکمفرما خواهد‌بود.

‌از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت جمهوری عراق

‌منوچهر تسلیمی - وزیر بازرگانی حسن علی - وزیر تجارت

‌موافقتنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و هفت ماده منضم به قانون موافقتنامه همکاری در زمینه کشاورزی و ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و‌دولت جمهوری عراق می‌باشد.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی