قانون بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نوزدهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نوزدهم

برنامه عمرانی دوم
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نوزدهم

قانون بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور - مصوب ۲۸ اسفند ماه ۱۳۳۷

ماده واحده - بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور که از حیث درآمد اعم از عمومی و اختصاصی و بنگاه‌ها و شرکتهای و سازمانهای دولتی در پنج فصل‌ضمیمه به مبلغ شصت و چهار میلیارد و یکصد و پنجاه و هشت میلیون و هفتصد و پنجاه و پنج هزار و هشتاد ریال (۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰) و از حیث هزینه‌به مبلغ شصت و پنج میلیارد و دویست و شصت و هفت میلیون و پانصد و چهل و یک هزار و سیصد و شش ریال می‌گردد (۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶) تصویب‌و اجازه داده می‌شود:

الف - وزارت دارایی درآمدهای پیش‌بینی شده برای سال ۱۳۳۸ منظور در فصل اول را وصول و کلیه حقوق و مزایای قانونی کارمندان وخدمتگزاران جزء و هزینه‌های مستمر و غیر مستمر وزارتخانه‌ها و ادارات و بنگاه‌های دولتی و سایر مصارف منظور در فصل دوم را در حدود درآمدهای‌وصولی مذکور در فصل اول با رعایت کامل مقررات و مفاد تبصره‌های منظوره در این قانون پرداخت نماید.

ب - بودجه بنگاه‌ها و شرکتها و سازمانهای دولتی طبق مقررات و قوانین مربوطه به هر کدام قابل اجرا می‌باشد همچنین آنچه وزارتخانه‌ها وادارات کل از محل درآمدهای اختصاصی استفاده می‌نمایند تابع مقررات و قوانین مخصوصه به درآمدهای مزبور می‌باشد.

تبصره‌هایی که اجرای آن محدود به دوره عمل سال مالی ۱۳۳۸ خواهد بود.

تبصره ۱ - بودجه تفصیلی برنامه سال ۱۳۳۸ وزارتخانه‌ها و کلیه مؤسسات دولتی مندرج در فصل دوم و سوم در حدود رقم اعتبار مربوط منظور درقانون بودجه پس از رسیدگی و تصویب کمیسیون بودجه قابل اجرا خواهد بود. مادام که بودجه‌های تفصیلی سال مزبور به تصویب کمیسیون بودجه‌نرسیده بر اساس اعتبارات مصوب ۱۳۳۷ به شرط این که از حدود اعتباری که برای وزارتخانه‌ها یا اداره ضمن بودجه پیشنهادی سال ۱۳۳۸ منظور شده‌تجاوز ننماید قابل پرداخت خواهد بود و وزارتخانه‌ها و ادارات موظفند بودجه‌های خود را منتهی در ظرف یک ماه از تاریخ تصویب بودجه کل به‌وزارت دارایی ارسال دارند تا پس از رسیدگی برای تصویب که کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی پیشنهاد شود.

تبصره ۲ - نقل و انتقال در هر یک از مواد فصول ارقام بودجه‌های تفصیلی سال ۱۳۳۸ وزارتخانه‌ها و ادارات کل از ماده‌ای به ماده دیگر با موافقت‌وزارت دارایی و نقل و انتقال از فصلی به فصل دیگر با موافقت کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی مجاز خواهد بود.

تبصره ۳ - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود زیان عملکرد غله و نان از سالهای ۱۳۲۸ تا تاریخ اول مرداد ۱۳۳۶ را با گواهی اداره رسیدگی وتمرکز حسابها طبق بیلان‌های مصوب به هزینه قطعی منظور دارد.

تبصره ۴ - وزارتخانه‌ها و ادارات کل و بنگاه‌ها و سایر مؤسسات دولتی موظفند از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ معادل یک‌سوم حقوق بازنشستگان‌کشوری را که طبق قانون تیر ماه ۱۳۳۷ بازنشسته شده‌اند از اعتبارات پرسنلی خود برداشت و به عنوان کمک در وجه صندوق بازنشستگی پرداخت‌نمایند.

تبصره ۵ - به وزارت پست و تلگراف اجازه داده می‌شود مبلغ سی و یک میلیون ریالی که بابت بهای مخابرات و هزینه پست شهربانی کل کشورطلبکار است صرف نظر نموده و از حسابهای مربوطه کسر نمایند.

تبصره ۶ - به وزارت گمرکات و انحصارات اجازه داده می‌شود به منظور تسهیل و تسریع در امر خرید و جمع‌آوری قند و شکر و غله و مواد دخانیه‌و همچنین هزینه جمع‌آوری کالاهای انحصاری در حدود اعتبارات مصوب در بودجه سال ۱۳۳۸ از بانک ملی ایران با موافقت و تضمین وزارت دارایی‌قرض نموده و تا آخر سال از محل اعتبارات مربوطه یا از محل وجوه حاصله از فروش واریز نماید.

تبصره ۷ - در سال۱۳۳۸ اداره کل آمار عمومی و سازمان طبقه‌بندی مشاغل تابع مقرراتی خواهد بود که در سالهای گذشته با تصویب هیأت دولت‌اجراء شده است.

تبصره ۸ - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود اسناد حق‌السهم صاحبان دفاتر اسناد رسمی تا آخر سال ۱۳۲۶ را که درآمد آنها تحویل دارایی شده وحق‌السهم مربوطه به وسیله صندوق ثبت و ادارات دارایی از محل تنخواه‌گردان یا موجودی پرداخت گردیده از محل درآمد عمومی واریز نماید.

تبصره ۹ - به وزارت راه اجازه داده می‌شود اسناد حقوق و مزایای هفت نفر کارمندان بیگانه اداره کل ساختمان راه‌آهن را که بر طبق تصویبنامه‌های‌صادره دوره فترت (فاصله دوره چهاردهم و پانزدهم مجلس شورای ملی) به خدمت مشغول بوده‌اند و لایحه استخدامی آنها به تصویب نرسیده است به‌میزانی که در تصویبنامه‌های معین شده واریز و به هزینه قطعی منظور دارند.

تبصره ۱۰ - ماده اول قانونی مصوب بیست و هشتم اسفند ماه ۱۳۳۶ به شرح زیر اصلاح می‌گردد در سال ۱۳۳۸ کل عواید نفت اعم از مالیات بردرآمد و پرداخت مشخص بین سازمان برنامه و شرکت ملی نفت ایران و وزارت دارایی به ترتیب مشروح زیر تقسیم خواهد شد:

الف - سهم سازمان برنامه حداقل یکصد و سی میلیون دلار.

ب - سهم شرکت ملی نفت بیست میلیون دلار.

ج - بقیه آن چه از کل عواید نفتی باقی خواهد ماند سهم وزارت دارایی.

تبصره ۱۱ - به دولت اجازه داده می‌شود برای پرداخت بقیه سهام بنگاه آبیاری به شرکتهای تابعه و اجرای برنامه‌های آبیاری ضروری در سال ۱۳۳۸حداکثر تا یکصد و بیست میلیون ریال از بانک ملی ایران وام دریافت و به تدریج از سال ۱۳۳۹ به بعد ضمن بودجه کل کشور در ظرف ده سال تأمین ونسبت به واریز آن اصلاً و فرعاً اقدام نماید.

تبصره ۱۲ - دولت مجاز است چنان چه درآمدهایی غیر از محلهای مندرج در بودجه به دست آید تا حدود سه میلیارد و پانصد میلیون ریال به‌بودجه وزارت جنگ و ژاندارمری کل کشور اضافه نماید.

تبصره ۱۳ - به دولت اجازه داده می‌شود برای تکمیل ساختمان عمارت مجلس سنا و خرید لوازم و اثاثیه و مخارج مربوطه در سال ۱۳۳۸ تا مبلغ‌یکصد میلیون ریال و برای مجلس شورای ملی نیز تا مبلغ یکصد میلیون ریال وام از بانک ملی ایران دریافت و به مصارف مربوطه برسانند وزارت‌دارایی مکلف است اعتبار وام مزبور را به تدریج از سال ۱۳۳۹ به بعد ضمن بودجه کل کشور تأمین و نسبت به واریز آن اصلاً و فرعاً اقدام نماید وهمچنین قسمت اخیر تبصره ۹ بودجه سال ۱۳۳۷ موضوع اجازه اخذ مبلغ یکصد میلیون ریال وام برای ساختن مجلس شورای ملی که مورد استفاده‌واقع نشده در سال ۱۳۳۸ به قوت خود باقی است.

تبصره ۱۴ - انحصار کل دخانیات می‌تواند چنانچه اضافه بر درآمدی که ضمن بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور پیش‌بینی شده اضافه درآمدی تحصیل‌نماید تا میزان ۲۰٪ از اضافه درآمد مزبور را برای امور استحصالی و توسعه کارخانجات و بهبود کشت مصرف نماید و وزارت دارایی با تسلیم تقاضای‌وزارت گمرکات و انحصارات مکلف به پرداخت آن می‌باشد.

تبصره ۱۵ - اعتبارات ساختمانی سال ۱۳۳۷ فرهنگ و بهداری که از بودجه وزارتخانه‌های مزبور یا بودجه کل کشور به شهرستانها حواله شده تاآخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده و پرداخت است باقیمانده اعتبار ساختمانی منظور در ردیف بودجه بودجه سال ۱۳۳۷ کل کشور و اعتبارات ساختمانی‌منظوره در بودجه وزارتین فرهنگ و بهداری حداکثر تا میزان بیست میلیون ریال تا آخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده و پرداخت می‌باشد و همچنین اعتبارسال ۱۳۳۷ راهسازی و ساختمان راه‌آهن حداکثر تا میزان بیست میلیون ریال تا آخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده می‌باشد.

تبصره ۱۶ - وزارت کشور مجاز است سهمی اعتبارات خود از محل پذیره نفت را که تحت عنوان تکمیل ساختمانهای نیمه‌تمام در اختیار دارد به‌مصرف احداث ساختمانهای ده بخشداری و ده فرمانداری در گرمسیرات فارس و یک فرمانداری و دو بخشداری در بنادر بحر عمان و عمارت‌استانداری خوزستان و فرمانداریهای اهواز و دشت میشان با رعایت مقررات مربوطه برساند.

تبصره ۱۷ - تفاوت ترفیع کارمندان دولت به استثنای قضات که در سال ۱۳۳۷ اعطاء شده از اول اسفند ماه قابل پرداخت خواهد بود و در صورت‌عدم وجود اعتبار وزارتخانه‌ها می‌توانند از صرفه‌جویی بودجه پرسنلی اضافات مزبور را تأدیه نمایند.

تبصره ۱۸ - روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی از آغاز سال ۱۳۳۸ با بودجه آن به وزارت دادگستری منتقل می‌گردد و کارپردازی موظف به اجرای آن‌است.

تبصره ۱۹ - از کارکنان فعلی اداره روزنامه رسمی کشور تعدادی که مورد احتیاج هستند به تشخیص هیأت رییسه در مجلس باقی مانده و بقیه به‌وزارت دادگستری انتقال می‌یابند و حقوق و مزایای آنان در مورد کارمندان کماکان طبق مقررات و قوانین استخدامی و بازنشستگی کارمندان مجلس‌شورای ملی درباره خدمتگزاران جزء و کارگران طبق آیین‌نامه‌های مجلس شورای ملی تثبیت و به موقع اجراء گذارده خواهد شد و وزارت دادگستری‌مکلف است کلیه سوابق خدمت و حقوق و مزایایی که کارمندان و خدمتگزاران و کارگران اداره روزنامه رسمی دریافت می‌دارند در بودجه هر سال‌منظور و پرداخت نماید.

تبصره‌هایی که اجرای آن تا موقعی که لغو نگردیده است به قوت خود باقی است.

تبصره ۲۰ - وزارت دارایی مجاز است آن قسمت از مطالبات اداره تصفیه اقتصادی سابق از دستگاه‌های دولتی را در صورتی که مورد تأیید و گواهی‌وزارتخانه‌ها و ادارات مربوطه باشد در بودجه سنوات مربوطه جمعاً خرجاً به حساب قطعی منظور و بدین وسیله در واریز مطالبات مذکور اقدام نماید.

تبصره ۲۱ - به فرزندان مستخدمین دولت که در راه انجام وظیفه فوت یا کشته می‌شوند مبلغی به شرح زیر پرداخت می‌گردد:

برای مدت تحصیل در دبستان ماهانه دویست ریال برای مدت تحصیل در دبیرستان ماهانه چهارصد ریال برای مدت تحصیل در دانشکده ماهانه‌ششصد ریال برای مدت تحصیل در دوره دکترا یک هزار ریال.

تبصره ۲۲ - به دولت اجازه داده می‌شود برای کلیه کارمندانی که در دستگاه‌های مختلف کشور طبق سازمان صرفاً به امور بایگانی اشتغال دارندفوق‌العاده‌ای بر طبق آیین‌نامه‌ای بنا به پیشنهاد وزارت دارایی که به تصویب هیأت دولت خواهد رسید برقرار و از اول سال ۱۳۳۸ پرداخت نماید.

تبصره ۲۳ - دولت مجاز است ادارات کل غله و نان - قند و شکر - باربری و سازمان چای را طبق اصول بازرگانی اداره و از آنها بهره‌برداری نماید.بودجه ادارات مزبور با موافقت وزارت دارایی و تصویب هیأت وزیران پس از تصویب کمیسیون بودجه قابل اجرا می‌باشد و جمعاً خرجاً در بودجه کل‌منظور خواهد شد.

تبصره ۲۴ - از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ به کلیه بازنشستگانی که در زمان اشتغال به خدمت از مدد معاش اولاد استفاده می‌کردند تا موقع حائز بودن‌همان شرایط مدد معاش اولاد آنان از صندوق بازنشستگی پرداخت خواهد شد و همچنین بازنشستگانی که از مقررات بیمه استفاده می‌نموده‌اندمشمول مقررات بیمه کارمندان شاغل بوده و هر گونه تصمیمی که نسبت به بیمه کارمندان شاغل در آینده گرفته شود درباره عموم بازنشستگان عمل‌خواهد شد.

تبصره ۲۵ - تبصره ۸ مندرج در قانون متمم بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور به شرح زیر اصلاح می‌شود و وزارت دارایی مجاز است از اول فروردین‌ماه ۱۳۳۸ به بعد کسور کمتر از ده ریال را در موقع وصول مالیات ده ریال تمام اخذ و در پرداخت حقوق کارمندان کسور کمتر از یک ریال را به نفع خزانه‌حذف نماید.

تبصره ۲۶ - دولت مجاز است از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ حق اشتراک تلفن خودکار را در تمام کشور ماهانه دویست ریال و تلفن دوسیمه را یکصدو پنجاه ریال دریافت نماید و از تاریخ اجرای نرخهای بالا کرایه تلفن دریافت نخواهد شد. و همچنین عوارض شهرداری نیز جزو مبالغ بالا است.

تبصره ۲۷ - تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۳۷ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ ده درصد از کلیه درآمدهای وصولی شهرداری هر محل مرتباً در اختیار بهداری همان محل گذارده می‌شود وصولی شهرداری‌مصرف و تعهدات از محل این اعتبار در شهرستانی که قانون واگذاری امور بهداری به مردم اجرا شده یا می‌شود به عهده انجمن بهداری و در سایر نقاط‌به پیشنهاد بهداری محل و تصویب وزارت بهداری خواهد بود.

تبصره ۲۸ - دولت مجاز است نسبت به عوارض و حقوق گمرکی لوکوموتیو واگن و واگنهای باری و لوازم یدکی راه‌آهن و وسایل راهداری وراهسازی که توسط وزارت راه و یا بنگاه راه‌آهن که در سال ۱۳۳۸ از خارج خریداری و وارد می‌شود تخفیف دهد.

تبصره ۲۹ - به منظور کمک به فرهنگ و بهداشت کشور از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ از جمع حقوق و مزایای کلیه حقوق‌بگیران دولتی اعم ازکشوری و لشکری و بازنشسته و غیر دولتی به استثنای مستمری و وظیفه‌بگیران سه درصد نسبت به مازاد چهار هزار ریال در ماه اخذ خواهد شد.

کلیه کارفرمایان موظفند مبالغ مزبور را از جمع حقوق و مزایای کارکنان خود کسر نموده و به ادارات محل پرداخت نمایند.

وجوهی که از این بابت وصول می‌شود در حساب مخصوصی توسط خزانه‌داری کل نگاهداری شده و دوسوم آن به وزارت فرهنگ و یک‌سوم به‌وزارت بهداری پرداخت خواهد شد تا وزارتخانه‌های مربوط بر طبق بودجه‌ای که هر سال با موافقت هیأت وزیران به تصویب کمیسیون بودجه مجلس‌شورای ملی خواهد رسید به مصرف برسانند ( منظور از حقوق و مزایای مندرجه در این تبصره کلیه وجوهی است که به عناوین مختلفه ممکن است‌پرداخته شود از قبیل حقوق - مقرری و دستمزد و فوق‌العاده - اضافه کار - پاداش - فوق‌العاده خارج از مرکز - بدی آب و هوا).

تبصره ۳۰ - تبصره ۲ قانون متمم بودجه سال ۱۳۳۷ به طریق ذیل اصلاح می‌شود:

از اول سال ۱۳۳۸ کلیه معافیتهای گمرکی که به تمام وزارتخانه‌ها و مؤسسات و سازمانها و بنگاه‌ها و شرکتهای دولتی داده شده لغو می‌شود ولی‌کالاهای وارده به نام دربار شاهنشاهی و هدایایی که از طرف دولتها یا سایر مؤسسات خارجی به دولت یا مؤسسات خیریه داده می‌شود و دارو و لوازم‌بیمارستانی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی شیر و خورشید سرخ ایران و کاغذهای وارده جهت کتب دبستانی مجانی که به وسیله سازمان‌شاهنشاهی انجام می‌شود و همچنین اسلحه و مهمات و تجهیزات و وسایط نقلیه نیروهای انتظامی ( وزارت جنگ - ژاندارمری - شهربانی و گاردگمرک) که مستقیماً به نام آنها وارد می‌شود از پرداخت حقوق و هزینه‌های گمرکی به استثنای باربری و انبارداری معاف خواهد بود.

تبصره ۳۱ - بر کلیه حقوقی که اداره ثبت به موجب قانون ثبت مأخوذ می‌دارد به استثناء حق‌الاجرا و حق‌الثبت املاکی که قبل از سال ۱۳۳۸درخواست ثبت شده صدی پنجاه اضافه می‌شود کلیه این عواید در حساب مخصوص گذارده شده و به مصرف توسعه تشکیلات ثبت اسناد و املاک وتشکیلات دادگستری مستقیماً خواهد رسید صرف عواید فوق‌الذکر در غیر موارد فوق ممنوع است بودجه درآمد مزبور با موافقت هیأت وزیران به‌تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی خواهد رسید.

تبصره ۳۲ - به وزارت راه اجازه داده می‌شود تا مبلغ دویست میلیون ریال برای تکمیل باند فرودگاه مهرآباد از بانک ملی ایران وام دریافت کرده و درمدت ده سال در بودجه اداره کل هواپیمایی کشوری اصلاً و فرعاً پیش‌بینی و مستهلک نماید.

تبصره ۳۳ - به شهربانی کل کشور اجازه داده می‌شود برای تکمیل ساختمان و لوازم فنی بیمارستان مبلغ سی میلیون ریال از بانک ملی ایران وام‌دریافت و در مدت پنج سال اصلاً و فرعاً از سال ۱۳۳۷ به بعد در بودجه منظور و مسترد نماید.

تبصره ۳۴ - دولت مجاز است از تاریخ تصویب این قانون قیمت گذرنامه قراء مرزی مندرج در بند دوم ماده ۲۳ قانون گذرنامه مصوب دی ماه۱۳۱۱ را ریال رایج محسوب دارد.

تبصره ۳۵ - به منظور کمک و اصلاح ساختمان و نگاهداری راه‌های کشور از تاریخ اول فروردین ماه ۱۳۳۸ عوارضی به شرح زیر از طرف‌وزارتخانه‌های دارایی و گمرکات و انحصارات دریافت و جمعاً خرجاً در بودجه سالیانه منظور و به اختیار وزارت راه گذارده می‌شود:

۱ - از هر لیتر روغن موتور که در قوطی‌های کمتر از پانصد گرم از خارج وارد به کشور می‌شود پانزده ریال سود بازرگانی.

۲ - از هر کیلو گریس که از خارج به کشور وارد می‌شود بیست ریال سود بازرگانی.

تبصره ۳۶ - به وزارت صنایع و معادن اجازه داده می‌شود برای احداث و به کار انداختن و بهره‌برداری از کارخانه کود شیمیایی شیراز بنگاهی که‌طبق اصول بازرگانی اداره شود تأسیس نماید اساسنامه و آیین‌نامه‌های بنگاه مزبور باید به تصویب هیأت وزیران برسد.

تبصره ۳۷ - وزارت جنگ مجاز است درآمدهای احتمالی وزارت جنگ را به طور اعم و همچنین وجوه حاصله از فروش اثاثیه فرسوده و اشیاء غیرقابل مصرف را برای جبران فرسودگی و تبدیل به احسن وسایل ارتشی و هزینه‌های متفرقه مصرف و ضمناً هزینه‌های انجام شده را به هزینه قطعی‌منظور دارند.

تبصره ۳۸ - نظر به لزوم تسریع در امر مبارزه با سل به وزارت بهداری اجازه داده می‌شود وجوهی که از اعتبارات اختصاصی آن وزارت برای ایجادتوسعه آسایشگاه‌ها و مراکز مبارزه با سل به مصرف می‌رساند بدون انجام تشریفات مربوط به معاملات دولتی به مصرف برساند.

تبصره ۳۹ - دولت مجاز است از محل وجوه سازمان بیمه‌های اجتماعی کارگران بانک تعاونی برای کارگران تأسیس نماید - اساسنامه بانک مزبوربنا به پیشنهاد وزارت کار باید به تصویب هیأت وزیران برسد.

تبصره ۴۰ - میزان حق‌التدریس یا حق‌الزحمه استادان و دانشیاران دانشگاه یا کارمندان دولت در ساعات آزاد یا غیر اداری و متخصصین و اشخاص‌صلاحیتدار دیگر که برای تدریس یا انجام تحقیقات یا سایر امور مورد نیاز دانشگاه باشند از طرف کمیسیون مالی تعیین شده و با تصویب شورای‌دانشگاه به موقع اجرا گذاشته خواهد شد.

تبصره ۴۱ - به دولت اجازه داده می‌شود مبالغی که در قسمت هزینه‌های غیر مستمر بودجه اداره بیوتات سلطنتی از سال ۱۳۳۶ به بعد به عنوان‌خرید لوازم کاخهای سلطنتی منظور گردیده و یا در سنوات بعد منظور می‌گردد به وسیله اداره حسابداری دربار شاهنشاهی بدون انجام تشریفات‌آیین‌نامه معاملات دولت به مصرف برساند اداره بیوتات سلطنتی مبالغ مزبور را طبق رسید اداره حسابداری وزارت دربار شاهنشاهی به حساب خودمنظور خواهد داشت.

تبصره ۴۲ - به وزارت کشاورزی اجازه داده می‌شود لوازم فنی مورد نیاز دفع آفات نباتی و حیوانی از قبیل سموم ساخت کارخانه‌های خارجی -کود شیمیایی - سمپاش - و هواپیما و سرنگ و سوزن را پس از تشخیص کمیسیون عالی فنی کشاورزی مستقیماً و بلاواسطه از کارخانه‌های سازنده بارعایت صرفه و صلاح دولت خریداری نماید.

تبصره ۴۳ - انستیتو پاستور مجاز است احتیاجات مورد لزوم خود را پس از تصویب شورای عالی بدون رعایت مقررات مناقصه خریداری نماید.

قانون فوق که مشتمل بر ماده واحده و چهل و سه تبصره و صورت درآمد و هزینه بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور است پس از اظهار ملاحظات مجلس سنادر جلسه پنجشنبه بیست و هشتم اسفند ماه یک هزار و سیصد و سی و هفت به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - رضا حکمت

قانون بالا در جلسه ۱۳۳۷٫۱۲٫۲۸ مورد تأیید مجلس سنا واقع گردید.

خلاصه بودجه پیشنهادی سال ۱۳۳۸ کل کشور

الف - درآمد

۱) درآمد منظوره در بودجه کل کشور ۳۰۲۱۳۶۳۵۱۹۰ ریال

۲) درآمد بنگاه‌ها و شرکتهای دولتی ۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸ ریال

۳) درآمد سازمان برنامه ۹۷۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال

۴) شرکتهای تابعه سازمان برنامه ۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲ ریال

۵) درآمد شرکت ملی نفت ۸۲۹۶۶۶۷۰۰۰ ریال


جمع کل درآمد ۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰ ریال


ب - هزینه

۱) هزینه وزارتخانه‌ها و ادارات کل ۳۱۳۲۲۴۲۱۴۱۶ ریال

۲) هزینه بنگاه‌ها و شرکتهای دولتی ۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸ ریال

۳) هزینه سازمان برنامه ۹۷۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال

۴) هزینه شرکتهای تابعه سازمان برنامه ۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲ ریال

۵ - هزینه شرکت ملی نفت ایران ۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰ ریال


جمع کل هزینه ۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶ ریال


هزینه پیشنهادی ۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶ ریال

درآمد پیشنهادی ۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰ ریال


کسر بودجه ۱۱۰۸۷۸۶۲۲۶ ریال


>‌جدول: دوره ۱۹ - جلد ۳ - صفحه ۱۸۸۸ الی ۱۹۲۲<