سخنرانی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در گشایش بیست‌ودومین کنگره جهانی اتحادیه بین‌المللی سازمان‌های محلی و شهرداری‌ها ۲۶ فروردین ۱۳۵۴

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شهبانو فرح پهلوی پرتال علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌ها و پیام‌ها و بیانات و مصاحبه‌های علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

دانشگاه تهران


سخنرانی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در گشایش بیست‌ودومین کنگره جهانی اتحادیه بین‌المللی سازمان‌های محلی و شهرداری‌ها ۲۶ فروردین ۱۳۵۴

در پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران و با بیانات معظم لها، بیست و دومین کنگره جهانی اتحادیه بین المللی سازمان‌های محلی و شهرداری‌ها در تالار رودکی تهران گشایش یافت. علیاحضرت شهبانو در آیین گشایش این کنگره فرمودند: ..

به یاری خدا بیست و دومین کنگره جهانی اتحادیه بین المللی سازمان‌های محلی و شهرداری‌ها را افتتاح می‌نمایم. شما نمایندگان کشورهای مختلف و شهرداری‌ها و سازمان‌های محلی بی شک آگاه‌ترین نمایندگان شهرهای جهان در شناخت و حل مسایل و مشکلات ناشی از توسعه روز افزون شهرنشینی می‌باشید. تلاش‌ها و تدابیری که در سطح جهانی در امر جلوگیری از ازدیاد جمعیت به عمل آمده، موفقیت چندانی به همراه نداشته و به ویژه در بسیاری از کشورهای عقب مانده و در حال توسعه این مشکل هم چنان باقی است. افزایش بی رویه جمیعت و رشد پر شتاب شهرنشینی مسایل و مشکلات اجتماعی بسیاری را در پی دارد که مستقیما تهدیدی است بر رفاه بشر در سطح جهانی.

شاید برخی از کشورهای مرفه تر که توانسته‌اند رابطه رشد جمعیت و گسترش امکانات اجتماعی را منتاسب سازند، خود را فارغ از این مشکلات بدانند. لکن دنیای امروز جهانی دیگر است. مصایب و ناگواری‌های جوامع بشری مستقیم و یا غیرمستقیم بر روند زندگی جوامع مرفه اثر می‌گذارد و رفاه و آسایش آنان را نیز مختل می‌سازد. آگاهی نمایندگان ملل جهان از دردها و مشکلات بشر از راه گردهم آیی کارشناسان و صاحب نظران همه کشورها مسلما کمک بزرگی به حل این مسایل و مشکلات خواهد بود. به نظر می‌رسد که دو عامل اصلی باعث ایجاد مشکلات شهرنشینی می‌باشند یکی آهنگ سریع رشد و توسعه شهرنشینی، و دیگری عدم کارایی کافی در هدایت و کنترل توسعه که در این زمینه نظام‌های موجود در جهان با اعمال سیاست‌های متفاوت موفقیتی به دست آورده‌اند.

در اثر گسترش کمی و کیفی وسایل ارتباطی در آینده‌ای نه جندان دور ابعاد موجود جهان ما دگرگون شده و فواصل این جوامع بشری بسیار نزدیک و نزدیک تر خواهد گردید. این نزدیکی، تکنولوژی فرهنگ، سنت‌های اجتماعی و بسیاری از مسایل دیگر را شامل شده و امید می‌رود که بررسی این تحولات دید روشن تری از آینده فراهم سازد. نتیجتا مسایل جوامع شهرنشینی در کشورهای مختلف جهان مشابهت و اشتراک بیشتری پیدا کرده و لزوم جستجوی راه حل‌های مشابه و همکاری‌های نزدیک تر بین کارشناسان و کلیه کسانی را که به نحوی درگیر با این مسایل هستند ضروری می‌سازد.

با تشکیل این کنگره جهانی فرصت مناسبی در بررسی مسایل و مشکلات مشترک شهرنشینی کنونی و آینده است. در این کنگره مسایل مهمی از قبیل سیاست‌های ملی شهرنشینی، اثرات متقابل شهرنشینی و توسعه اقتصادی، هم آهنگی در سطوح مختلف بین سازمان‌های مسول برنامه ریزی، وسایل و امکانات اجرای برنامه‌ها، مشکلات خاص شهرهای بزرگ، ارتباط شهرنشینی با توسعه جوامع روستایی، سیاست‌های ملی در مورد اراضی شهری، نیازهای کمی و کیفی مسکن و سایر مسایل مربوط به توسعه شهرها و محیط اطراف آن مورد گفتگو و بررسی قرار خواهد گرفت.

اطمینان دارم که این کنگره با بررسی‌های عمیق همه جانبه خود راه حل‌های مناسبی برای حل مسایل موجود و تامین رفاه بیشتر ساکنین شهرها همراه با حفظ سنت‌ها و میراث فرهنگ گذشته و تطبیق آن با نیازهای جوامع صنعتی به دست خواه آورد. توفیق هر چه بیشتر شرکت کنندگان این کنگره را از خدای بزرگ آرزو دارم.