زادروز فرخنده علیاحضرت ملکه پهلوی ۶ اردیبهشت ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر ملکه پهلوی

کشف حجاب زنان ایران

بیمارستان قلب بنیاد ملکه پهلوی
بیمارستان قلب بنیاد ملکه پهلوی

زادروز فرخنده علیاحضرت ملکه پهلوی ۶ اردیبهشت ماه

ششم اردیبهشت ماه زادروز ملکه پهلوی، ملکه تاج الملوک پهلوی می باشد. ملکه تاج‌الملوک پهلوی در روز ششم اردیبهشت ماه سال ۱۲۷۸ خورشیدی در خانه پدری سرتیپ تیمورخان آیرملو زاده شدند. ملکه پهلوی سال ۱۲۹۵ خورشیدی با اعلیحضرت رضا شاه پهلوی پیمان زناشویی بستند. ملکه پهلوی در امور اجتماعی و فرهنگی زنان ایران سهم به سزایی دارا هستند و خود نخستین بانوی ایران بودند که در روز فرخنده ۱۷ دی ماه ۱۳۱۴ روز کشف حجاب زنان ایران،[۱] از حجاب بیرون آمدند و به همراه والاحضرت شاهدخت‌ها شمس و اشرف به دانشسرای مقدماتی رفتند. ملکه ایران در امور خیریه و کمک به تهی دستان همواره پیشگام بودند و بنیاد ملکه پهلوی، بیمارستان شاهپور علیرضا پهلوی در شاهدشت و تکمیل و مدرن سازی پیوسته این بیمارستان، و بیمارستان مدرن و مجهز قلب ملکه مادر از بی همتاترین بیمارستان‌های قلب در گیتی را در تهران خیابان پهلوی برای مردم ایران بر جای نهادند.

در سال ۱۲۹۵ خورشیدی رضا خان بانو تاج‌الملوک را به همسری برگزید. نخستین فرزندشان شمس در روز ۲۶ مهر ماه ۱۲۹۶ خورشیدی زاده شد. بانو تاج‌الملوک و سرتیپ رضا خان در روز ۴ آبان ماه ۱۲۹۸ دارای دو فرزند دیگر شدند. محمد رضا و اشرف خواهر توامان وی در این روز خجسته زاده شدند، در زمانی که کشور آشفته و نابسامان و ورشکسته بود، بیماری‌های واگیردار گوناگون چون تراخم، مالاریا، طاعون، وبا، تیفوس و آبله را چیزی جلودارشان نبود. هیچ سیستم آموزشی و بهداشتی در ایران نبود. تنها مکتب‌هایی زیر نظر روضه خوانان وجود داشت. چهارمین فرزند رضا خان و تاج‌الملوک، علیرضا در روز ۱۱ فروردین ماه ۱۳۰۱ خورشیدی زاده شد.

در روز فرخنده ۹ آبان ماه ۱۳۰۴ مجلس شورای ملی در ماده واحده‌ای، به نام سعادت ملت انقراض سلطنت قاجاریه را اعلام نمود و حکومت موقتی را در حدود قانون اساسی و قوانین موضوعه مملکتی به نخست وزیر و وزیر جنگ و سردار سپه، شخص آقای رضا خان پهلوی واگذار نمود و تعیین تکلیف حکومت را به نظر مجلس موسسان قرارداد. همه اداره‌ها و وزارت خانه‌ها تعطیل کردند و سه روز در سراسر کشور جشن و پایکوبی بر پا شد و انقراض سلسله سفاک قاجار که ایران را چپاول کردند و فروختند و ایرانی را کشتند، با شکوه برگزار شد. در روز ۲۵ آذر ماه ۱۳۰۴ اعلیحضرت رضا شاه پهلوی در برابر مجلس شورای ملی در آیین باشکوهی سوگند پادشاهی خوردند و روز ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ دیهیم شاهنشاهی ایران را بر سر نهادند.[۲] [۳]

ملکه پهلوی از پیشگامان پیشرفت‌های اجتماعی و فرهنگی در ایران، در روز تاریخی ۱۷ دی ماه ۱۳۱۴ ساعت سه و نیم، در آیین باشکوهی که برای از میان برداشتن حجاب و چادر در دانش‌سرای مقدماتی برپا شده بود، به همراه والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی، و والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، برای نخستین بار بدون چادر از کاخ بیرون آمدند، وارد دانشسرای مقدماتی شدند. از این روز زنان ایرانی از پرده سیاهی که تازیان بر سرشان کشیده بودند بیرون آمدند و با پشتیبانی ملکه پهلوی و رضا شاه بزرگ پا به پای مردان ایران کشور را آباد نمودند.[۴]

در روز ۲۰ شهریور ماه ۱۳۲۰ دامنه جنگ جهانی دوم به ایران کشید و رضا شاه بزرگ ناچار به کناره گیری شد. دولت انگلیس رضا شاه بزرگ را سرانجام به تبعید در ژوهانسبورگ فرستاد. در روز چهارشنبه ۴ امرداد ماه ۱۳۲۳ رضا شاه بزرگ با قلبی شکسته جهان فانی را بدرود گفتند و قلبی که برای ایران می تیپد بازایستاد.[۵] [۶]

در سال ۱۳۴۳ بنیاد ملکه پهلوی به فرمان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و زیر توجه ویژه و ریاست عالیه علیاحضرت ملکه پهلوی بنیاد نهاده شد و اساسنامه آن نوشته شد و به توشیح همایونی رسید و در آغاز سال ۱۳۴۶ در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید. این بنیاد دارای هیات امنا می‌باشد که ریاست عالیه افتخاری آن با علیاحضرت ملکه پهلوی است. دستورکار بنیاد، کارهای خیریه ساختن بیمارستانی ۴۰۰ تختخوابی به نام بیمارستان بنیاد ملکه پهلوی در تهران است. به بیمارستان قلب بنیاد ملکه پهلوی هم چنین بیمارستان قلب ملکه مادر گفته می‌شود.[۷]

در روز پنجشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۳۴۹ خورشیدی، ساعت یازده بامداد، نخستین نشست هیات امنای بنیاد ملکه پهلوی به ریاست دکتر منوچهر اقبال نایب رییس بنیاد و با بودن عبداله ریاضی رییس مجلس شورای ملی، مهندس شالچیان وزیر راه، سناتور دکتر عباس نفیسی، آقای خوش کیش رییس بانک ملی، سناتور عباس مسعودی، رضی ویشکایی، پروفسور انوشیروان پویان رییس دانشگاه ملی، دکتر غلامرضا شیخ متخصص جراحی قلب و رضا مقدم معاون سازمان برنامه برگزار شد. در این نشست دکتر منوچهر اقبال در گزارشی رسا چنین گفت:[۸]

بنیاد ملکه پهلوی به فرمان اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و تحت توجه‌های مخصوص و ریاست عالیه علیاحضرت ملکه پهلوی در سال ۱۳۴۳ تاسیس و اساسنامه آن تهیه و به توشیح همایونی رسید. سر لوحه اقدامات عام المنفعه تاسیس بیمارستانی ۴۰۰ تختخوابی به نام « بیمارستان بنیاد ملکه پهلوی » در تهران که ساختمان آن در دست اختتام و تکمیل است.

اگر فعالیت‌های ثمربخشی مشاهده می‌شود، مرهون راهنمایی‌ها و تعلیمات خردمندانه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت ملکه پهلوی می‌باشد. امید است اقدامات و پیشرفت امور بنیاد مورد تایید و تصویب اعضای محترم هیات امنای بنیاد ملکه پهلوی قرار گیرد.

آنگاه سناتور دکتر عباس نفیسی دبیر کل بنیاد گزارشی پیرامون فعالیت‌ها و پیشرفت‌های کار بنیاد به آگاهی باشندگان رسانید.[۹] وی گفت:

در اوایل سال ۱۳۴۶ خورشیدی گروهی از مهندسین و آرشیتکت‌های ایرانی با توجه به طرح و گزارش‌های فنی که قبلا آماده شده بود، مامور تهیه نقشه‌های بیمارستان شدند. این گروه با بذل کوشش خستگی ناپذیر و تعویض بیش از چهار باز نقشه‌های ساختمان بیمارستان به منظور تکمیل و تطبیق آن با تکنیک روز بالاخره موفق به تهیه نقشه‌های نهایی که کلیه احتیاجات درمانی و تحقیقاتی بیمارستان در آن منظور شده است گردیدند. نقشه‌های کلی به عرض پیشگاه ملوکانه رسید و اوامر لازم برای شروع اجرای آن صادر گردید.
بیمارستان بنیاد ملکه پهلوی گنجایش قریب چهارصد تخت جراحی و داخلی را دارد و دارای شش واحد اتاق عمل که دو واحد آن برای عملیات بزرگ جراحی قلب و عروق اختصاص داده شده است.
درمانگاه‌های عملیات درمانی فوری و شبانه روزی بیمارستان قدرت پذیرش ۴۰۰ الی ۶۰۰ بیمار خواهد داشت و سرویس‌های بی همانند در ایران از قبیل واحدهای مراقبت شدید بیمار و سرویس‌های رادیولوژی، فیزیوتراپی و کاتاتریزاسیون و پاتولوژی و فیزیولوژی و پژوهش‌های علمی و بخش خصوسی و نیمه خصوصی مجهز به کلیه وسایل و لوازم ممکنه پزشکی که در دنیای امروز متداول شده است، مانند روابط تلویزیونی، رادیویی، تلفنی با پرستارها و پزشکان و تلویزیون‌های رنگی و سیاه و سپید اتاق‌های عمل و تهیه و توزیع غذای گرم با سیستم مخصوص جدید و سالن‌های ناهارخوری و توزیع دارو با سیستم بسیار تازه ارسال با هوای فشرده در لوله‌های مخصوص و بالاخره تجهیزات دیگری که شایسته این مرکز بزرگ می‌باشد در نظر گرفته شده است.

علیاحضرت ملکه پهلوی نخستین رئیس جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران بوده‌اند و فرزندانشان را نیز با همین ویژگی‌ها بار آورده‌اند. ایشان دارایی شخصی خود را در راه امور خیریه و عام‌المنفعه به مصرف رسانده‌اند. دو بیمارستان نمونه بیمارستان قلب بنیاد ملکه پهلوی در خیابان پهلوی تهران، بیمارستان شاهپور علیرضا پهلوی در شاهدشت کرج به تصدیق و تأیید همه کارشناسان در نوع خود بی‌همتاست است.

در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی ملکه مادر به سبب آشوبی که مزدوران تروریست اسلامی و تروریست‌های چپ که همه در کمپ‌های تروریستی فلسطین و لیبی و کوبا و چین آموزش آدم کشی دیده بودند، در ایران بر پا کردند، ناچار به ترک میهن خود ایران شدند. [۱۰]

ملکه پهلوی در ۱۹ اسفند ماه سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی برابر با ۱۳۶۰ خورشیدی دور از میهن درگذشتند و در نیویورک به خاک سپرده شدند.

به امید روزی که همه ایرانیان به میهن کهن خود بازگردند و نام‌های شاهنشاهی دوباره آذین خیابان‌ها و شهرها و ساختمان‌ها و بیمارستان‌ها و مدرسه‌ها شود.

جاوید شاه

پاینده ایران

برقرار قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی ایران

و در اهتزاز پرچم زیبای سه رنگ شیر و خورشید نشان و تاجدار ایران