تفاوت میان نسخه‌های «ترور کلنل لوییس هاوکینز مستشار امریکایی نیروهای مسلح شاهنشاهی از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
 
 
(۲۱ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 +
{{سرصفحه پروژه
 +
| عنوان = [[محمدرضا شاه پهلوی آریامهر|اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ ارتشتاران]]
 +
[[سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران]]
 +
| قسمت =
 +
| قبلی =[[بمبگذاری سازمان مجاهدین خلق در سینما کاپری میدان ۲۴ اسفند روز مشروطه ۱۴ امرداد ماه ۱۳۵۱]]
 +
| بعدی = [[ترور سرلشکر سعید طاهری از سوی مجاهدین خلق ۲۲ امرداد ماه ۱۳۵۱]]
 +
| یادداشت = }}
 +
[[پرونده:ColonelLewisHawkins1973.jpg|thumb|left|170px|کلنل هاوکینز که با شلیک گلوله‌های مجاهدین تروریست کشته شد]]
 +
[[پرونده:MojahedinTerroristColonelHawkins1352a.jpg|thumb|left|170px|]]
  
 +
'''ترور کلنل لوییس هاوکینز مستشار امریکایی نیروهای مسلح شاهنشاهی از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲''' - ساعت شش و سی دقیقه بامداد  شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲ برابر با ۳ جون ۱۹۷۳  کلنل لوییس هاوکینز به روال همیشگی از خانه خود در عباس آباد کوچه سیمرغ بیرون آمد تا رهسپار کار خود شود. کلنل هاوکینز که یونیفورم نظامی بر تن داشت به سوی خیابان رامونا به راه افتاد تا راننده برسد. در این هنگام دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به نام‌های علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته از خیابان رامونا اسلحه به دست راه را بر کلنل هاوکینز بستند و دو گلوله به مغز و یک گلوله به سینه کلنل هاوکینز  شلیک کردند. این دو مجاهد تروریست پس از کشتن کلنل هاوکینز بر روی موتورسیکلت پریدند و در راستای کوچه رامونا متواری شدند. برنامه ریز این ترور رضا رضایی بود. 
  
ساعت شش و سی دقیقه بامداد شنبه ۱۲ خرداد ماه کلنل لوییس هاوکینز به روال همیشگی از خانه خود در عباس آباد کوچه سیمرغ بیرون آمد تا رهسپار کار خود شود. کلنل هاوکینز بیش از ۵۰ گام از خانه اش دور نشده بود که در خیابان رامونا دو موتور سوار کاسکت به سر به وی نزدیک شدند و به روی آتش گشودند. ترور از سوی علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته انجام یافت. این ترور از سوی رضا رضایی برنامه ریزی شده بود.
+
ساعت شش و پانزده دقیقه تروریست‌های با یک خودروی بزرگ وارد خیابان مینا شدند و سه تروریست از آن پیاده شدند، آنگاه موتورسیکلتی را از سندوق عقب خودرو بیرون کشیدند. سپس،  تروریست سوم سوار خودرو شد و به راه افتاد و دور شد. علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته با کاسکت‌های بزرگی بر سر  و عینک‌های دودی بر چشم، موتورسیکلت را آرام در دنده خلاص به درون کوچه رامونا بردند و با رولورهای بزرگی که در دست داشتند کمین کلنل لوییس هاوکینز را کشیدند.  کلنل هاوکینز که آهسته گام برمی‌داشت از کوچه سیمرغ به خیابان رامونا رسید  و در خم کوچه از سوی تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به گلوله بسته شد. سرایدار خانه کلنل هاوکینز با شنیدن سدای سه تیر از خانه بیرون آمد ولی تروریست‌ها با اسلحه وی را ترساندند و به درون خانه بازگرداندند. همسر کلنل هاوکینز، آنت هاوکینز پس از شنیدن سدای گلوله و آگاه شدن از کشته شدن همسرش هراسان از خانه بیرون دوید و چشمش به پیکر خون آلود وی افتاد و گریه کنان به درون خانه بازگشت و پتویی آورد، در کنار پیکر شوهرش زانو زد، چشم‌های خون آلود وی را بست و پتویی را که از خانه آورده بود روی همسرش کشید و بهت زده به خانه بازگشت.
  
این دو مجاهد تروریست پس از کشتن کلنل هاوکینز سوار بر موتور خود شدند و در راستای کوچه رامونا متواری شدند.  
+
سفارت آمریکا در تهران جارنامه‌ای بیرون داد و در آن یادآور شد که کلنل هاوکینز بیرون از خانه خود هنگامی که کنار خیابان چشم به راه رسیدن خودروی خود بود ترور شد. تروریست‌ها چند گلوله به سر وی شلیک کردند و هاوکینز در دَم جان سپرد. کلنل هاوکینز همسر و سه پسر نوزده و هجده و پنج ساله داشت. دو پسر وی در آمریکا به سر می‌برند و تنها همسرش آنت و پسر کوچک وی در ایران با او زندگی می‌کردند. کلنل هاوکینز در ماه ژوییه سال ۱۹۷۲ به ایران آمد. وی دانش آموخته کالج « پرس بی‌تری یَن » بود<ref>Presbyterian College, Clinton, S. C. </ref> و هم چنین دارای فوق لیسانس از دانشگاه « سیراکوز » بود.<ref>Syracuse University, New York</ref> کلنل هاوکینز دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ایالات متحده آمریکا را به پایان رسانده و یک نظامی آگاه و فرهیخته بود.
  
کلنل هاوکینز سه فرزند داشت و با همسر خود و پسر پنج ساله اش در تهران زندگی می‌کرد. دو فرزند دیگر وی در شهر پلیموت در ایالت ایندیانا به دانشگاه می‌روند. پس از آگاه ساختن همسر کلنل هاوکینز پس از ترور آنت هاوکینز بالای سر کلنل آمد و چشم‌های خون آلود وی را بست و پتویی را که از خانه آورده بود روی پیکر همسرش کشید و بهت زده به خانه بازگشت.
+
ریچارد هلمز سفیر امریکا در ایران <ref>Richard Helms, US Ambassador to Iran, April 1973 - January 1977 </ref> ترور کلنل هاوکینز را « یک جنایت بی معنی » خواند. سفیر آمریکا از خدمات هاوکینز ستایش کرد و یادآور شد که کلنل هاوکینز در ده ماه خدمت خود در تهران و هم چنین در پست‌های پیشین خود همواره از افسران نمونه و شایسته بوده است.  
 +
 
 +
در روز دهم خرداد ماه ۱۳۵۱ دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق وحید افراخته و محمد یزدانیان به جان ژنرال نیروی هوایی امریکا هرولد پرایس <ref>Brigade General Harold Price</ref> که مانند هر روز از خیابان دولت چهارراه قنات می‌گذشت با ترکاندن بمب سوءقصد کردند که در این ترور ۲ ایرانی کشته شدند و ۴ تن به سختی زخمی شدند.<ref>[[ترور ژنرال هارولد پرایس و بمبگذاری‌ها در تهران از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۰ خرداد ماه ۱۳۵۱]]</ref>
 +
 
 +
 
 +
<center>
 +
<gallery>
 +
پرونده:MojahedinTerroristColonelHawkins1352b.jpg|
 +
پرونده:MojahedinTerroristColonelHawkins1352c.jpg|
 +
پرونده:MojahedinTerroristColonelHawkins1352f.jpg|
 +
پرونده:MojahedTerroristVahidAfrakhteh1354.jpg|وحید افراخته یکی از قاتلان ترور کلنل هاوکینز و ژنرال پرایس
 +
پرونده:MojahedTerroristAliRezaSepasiAshtiani.jpg|علیرضا سپاسی مجاهد تروریست
 +
</gallery>
 +
</center>
 +
 
 +
== بن مایه‌ها ==
 +
{{پانویس}}
 +
[[رده:سازمان مجاهدین خلق]]
 +
[[رده:سال ۱۳۵۲]]
 +
[[رده:تروریست‌های مارکسیست اسلامی]]
 +
[[رده:ترور کلنل لوییس هاوکینز]]
 +
[[رده:کنفدراسیون دانشجویان ایرانی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ مهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۱:۰۳

بمبگذاری سازمان مجاهدین خلق در سینما کاپری میدان ۲۴ اسفند روز مشروطه ۱۴ امرداد ماه ۱۳۵۱ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ ارتشتاران

سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران

ترور سرلشکر سعید طاهری از سوی مجاهدین خلق ۲۲ امرداد ماه ۱۳۵۱
کلنل هاوکینز که با شلیک گلوله‌های مجاهدین تروریست کشته شد
MojahedinTerroristColonelHawkins1352a.jpg

ترور کلنل لوییس هاوکینز مستشار امریکایی نیروهای مسلح شاهنشاهی از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲ - ساعت شش و سی دقیقه بامداد شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۳۵۲ برابر با ۳ جون ۱۹۷۳ کلنل لوییس هاوکینز به روال همیشگی از خانه خود در عباس آباد کوچه سیمرغ بیرون آمد تا رهسپار کار خود شود. کلنل هاوکینز که یونیفورم نظامی بر تن داشت به سوی خیابان رامونا به راه افتاد تا راننده برسد. در این هنگام دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به نام‌های علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته از خیابان رامونا اسلحه به دست راه را بر کلنل هاوکینز بستند و دو گلوله به مغز و یک گلوله به سینه کلنل هاوکینز شلیک کردند. این دو مجاهد تروریست پس از کشتن کلنل هاوکینز بر روی موتورسیکلت پریدند و در راستای کوچه رامونا متواری شدند. برنامه ریز این ترور رضا رضایی بود.

ساعت شش و پانزده دقیقه تروریست‌های با یک خودروی بزرگ وارد خیابان مینا شدند و سه تروریست از آن پیاده شدند، آنگاه موتورسیکلتی را از سندوق عقب خودرو بیرون کشیدند. سپس، تروریست سوم سوار خودرو شد و به راه افتاد و دور شد. علیرضا سپاسی آشتیانی و وحید افراخته با کاسکت‌های بزرگی بر سر و عینک‌های دودی بر چشم، موتورسیکلت را آرام در دنده خلاص به درون کوچه رامونا بردند و با رولورهای بزرگی که در دست داشتند کمین کلنل لوییس هاوکینز را کشیدند. کلنل هاوکینز که آهسته گام برمی‌داشت از کوچه سیمرغ به خیابان رامونا رسید و در خم کوچه از سوی تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به گلوله بسته شد. سرایدار خانه کلنل هاوکینز با شنیدن سدای سه تیر از خانه بیرون آمد ولی تروریست‌ها با اسلحه وی را ترساندند و به درون خانه بازگرداندند. همسر کلنل هاوکینز، آنت هاوکینز پس از شنیدن سدای گلوله و آگاه شدن از کشته شدن همسرش هراسان از خانه بیرون دوید و چشمش به پیکر خون آلود وی افتاد و گریه کنان به درون خانه بازگشت و پتویی آورد، در کنار پیکر شوهرش زانو زد، چشم‌های خون آلود وی را بست و پتویی را که از خانه آورده بود روی همسرش کشید و بهت زده به خانه بازگشت.

سفارت آمریکا در تهران جارنامه‌ای بیرون داد و در آن یادآور شد که کلنل هاوکینز بیرون از خانه خود هنگامی که کنار خیابان چشم به راه رسیدن خودروی خود بود ترور شد. تروریست‌ها چند گلوله به سر وی شلیک کردند و هاوکینز در دَم جان سپرد. کلنل هاوکینز همسر و سه پسر نوزده و هجده و پنج ساله داشت. دو پسر وی در آمریکا به سر می‌برند و تنها همسرش آنت و پسر کوچک وی در ایران با او زندگی می‌کردند. کلنل هاوکینز در ماه ژوییه سال ۱۹۷۲ به ایران آمد. وی دانش آموخته کالج « پرس بی‌تری یَن » بود[۱] و هم چنین دارای فوق لیسانس از دانشگاه « سیراکوز » بود.[۲] کلنل هاوکینز دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ایالات متحده آمریکا را به پایان رسانده و یک نظامی آگاه و فرهیخته بود.

ریچارد هلمز سفیر امریکا در ایران [۳] ترور کلنل هاوکینز را « یک جنایت بی معنی » خواند. سفیر آمریکا از خدمات هاوکینز ستایش کرد و یادآور شد که کلنل هاوکینز در ده ماه خدمت خود در تهران و هم چنین در پست‌های پیشین خود همواره از افسران نمونه و شایسته بوده است.

در روز دهم خرداد ماه ۱۳۵۱ دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق وحید افراخته و محمد یزدانیان به جان ژنرال نیروی هوایی امریکا هرولد پرایس [۴] که مانند هر روز از خیابان دولت چهارراه قنات می‌گذشت با ترکاندن بمب سوءقصد کردند که در این ترور ۲ ایرانی کشته شدند و ۴ تن به سختی زخمی شدند.[۵]


بن مایه‌ها

  1. Presbyterian College, Clinton, S. C.
  2. Syracuse University, New York
  3. Richard Helms, US Ambassador to Iran, April 1973 - January 1977
  4. Brigade General Harold Price
  5. ترور ژنرال هارولد پرایس و بمبگذاری‌ها در تهران از سوی سازمان مجاهدین خلق ۱۰ خرداد ماه ۱۳۵۱