پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت سالروز پیکار جهانی با بیسوادی ۱۷ شهریور ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۷:۱۷ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی چهارم درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی

کنفرانس جهانی حقوق بشر - تهران ۲ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۴۷


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت سالروز پیکار جهانی با بیسوادی ۱۷ شهریور ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

هفدهم شهریور ماه را که سالروز پیکار جهانی با بیسوادی است امسال در شرایطی گرامی می‌داریم که نیاز به کسترش عدالت اجتماعی تعمیم حقوق انسانی و ارتقای برابری‌های اقتصادی در جهان ما بیش از هر زمان دیگر محسوس است.

دوازده سال پیش این جنبش اصیل انسانی به همت ما و یاری بسیاری از زنان و مردان جهان آغاز گردید و چشم اندازهای نویدبخشی را در زمینه دستیابی به تساوی و برابر انسانی موجب شد. از آن زمان تاکنون تلاش در این راه مقدس ادامه دارد. اما باید اذعان کرد هنوز از هدف‌هایی که در این زمینه مورد نظر بوده است بسیار بدوریم و هم اکنون در سراسر جهان بسیاری از زنان و مردان و کودکان از نعمت داشتن سواد و آموزش‌های پایه که لازمه برخورداری از حداقل حقوق اجتماعی و رفاه اقتصادی است، محروم مانده‌اند.

در طول این دوازده سال کشور ما ایران در رهگذر دگرگونی‌های چشمگیر و اساسی قرار گرفته است. این تحولات همه جانبه با اجرای اصول انقلاب شاه و ملت امکان پذیر گشته و امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگر در تاریخ خود از رفاه اقتصادی، آزادی‌های سیاسی و برابری‌های اجتماعی برخوردار گشته است و با رستاخیز خود بی وقفه در جهت دستیابی به تمدن بزرگ پیش می‌رود.

بهره گیری از ثمرات این انقلاب و دستیابی به ارزش‌های مورد نظر در تمدن بزرگ هنگامی میسر است که همه مردان و زنان ایرانی از آگاهی‌ها و مهارت‌هایی که لازمه مشارکت اصیل در دوران رستاخیز ملت ایران است برخوردار بوده و بتوانند به گونه‌ای واقعی در سازندگی کشور ما کوشا باشند با توجه به این ضرورت به فرمان ما از سال گذشته نظام نوین جهاد ملی سوادآموزی به منظور گسترش سوادآموزی و آگاهی‌های سیاسی و اجتماعی به مرحله اجرا درآمد.

در سال اول جهاد ملی سوادآموزی با مشارکت مردم و یاری