تفاوت میان نسخه‌های «والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
خط ۴۱: خط ۴۱:
  
  
والاحضرت علیرضا پهلوی دبستان را در دبستان رازی و در مدرسه ویژه کاخ نیاوران گذراندند. والاحضرت علیرضا  دوازده ساله بودند که به همراه والاحضرت فرحناز پهلوی <ref>[[والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی]]</ref> و والاحضرت لیلا پهلوی <ref>[[والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی]]</ref> در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به سبب آشوبی که اسلامیون و کمونیست‌ها در ایران بر پا کردند، ناچار به ترک میهن خود ایران شدند.  در بهمن ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی، والاحضرت علیرضا در مدرسه دوره راهنمایی را در دبیرستان سینت دیوید در شهر نیو یورک  <ref>St. David’s School in New York City</ref> و سپس در  دبیرستان  آمریکایی قاهره سپری کردند.<ref>High school at the American College Cairo, Egypt</ref> ایشان در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی برابر با  ۱۳۶۰ خورشیدی به ایالات متحده امریکا بازگشتند و  تحصیلات دبیرستانی خود را در دبیرستان  مانت گریلاک در ویلیامزتان، ماساچوستس به پایان رساندند.<ref>Mt. Greylock Regional High School in Williamstown, Massachusetts</ref>
+
والاحضرت علیرضا پهلوی دبستان را در دبستان رازی و در مدرسه ویژه کاخ نیاوران گذراندند.  
  
والاحضرت علیرضا پهلوی لیسانس خود را در رشته موسیقی و موسیقی شناسی تطبیقی و فوق لیسانس خود را در رشته ایران شناسی باستان از دانشگاه کولومبیا در نیو یورک دریافت کردند. والاحضرت علیرضا تا ۱۴ دی ماه ۲۵۶۹ شاهنشاهی [۱۳۸۹ خورشیدی]
+
۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی تنها با هواپیما پرواز کردند. در این آیین شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد و والاحضرت فرحناز و والاحضرت لیلا پهلوی، والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی، جانشین فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی، فرمانده [[گارد جاویدان شاهنشاهی]] و گروهی از ژنرال‌ها و افسران و خلبان‌های نیروی هوایی شاهنشاهی شرکت داشتند. شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا در جایگاه ویژه در کنار باند پایگاه یکم شکاری قرارگرفتند و پرواز والاحضرت علیرضا را نگاه کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه بامداد به پایگاه شکاری یکم وارد شدند و پانزده دقیقه آموزگار پرواز، راه پرواز و دیگر ویژگی‌های پروازی را با والاحضرت مرور کردند.  آنگاه والاحضرت علیرضا به باند فرودگاه رفتند و پس از کنترل موتور و دیگر بخش‌های فنی هواپیما، سوار هواپیما شدند و پس از دو پرواز آزمایشی، به تنهایی با یک هواپیمای یک موتوره « بونانزا » پرواز کردند.  والاحضرت علیرضا پهلوی در پایان این پرواز با هواپیما در برابر جایگاه بازایستادند و از هواپیما پیاده شدند. به پیروی از یک سنت بین المللی، والاحضرت همایون ولیعهد، والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا و یکی از خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به نمایندگی دیگر خلبانان  چند دلو (سَتل) آب بر روی والاحضرت علیرضا ریختند. هواپیمای بونانزا بهترین هواپیمای یک موتوره در دنیاست. والاحضرت علیرضا که اینک دوازده ساله هستند، از تاریخ ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی یادگیری خلبانی را آغاز کردند و در درازای ۲۲ ساعت و ۹ دقیقه این فن پیچیده و سخت را فراگرفتند. والاحضرت در بلندای ۴۰۰۰ متری و با شتاب ۱۳۰ نات (گره) پیرامون تهران به پرواز درآمدند.
  
 +
والاحضرت علیرضا  دوازده ساله بودند که به همراه والاحضرت فرحناز پهلوی <ref>[[والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی]]</ref> و والاحضرت لیلا پهلوی <ref>[[والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی]]</ref> در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به سبب آشوبی که اسلامیون و کمونیست‌ها در ایران بر پا کردند، ناچار به ترک میهن خود ایران شدند. 
  
در زمان فوتشان در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۸۹، نزدیک به تمام کردن مدرک دکترای خود در رشته ایران شناسی باستان وعلم زبان ان دانشگاه هاروارد بودند. ایشان دختری به نام ایریانا با خانم رها دیده ور دارند.
+
در بهمن ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی، والاحضرت علیرضا در مدرسه دوره راهنمایی را در دبیرستان سینت دیوید در شهر نیو یورک  <ref>St. David’s School in New York City</ref> و سپس در  دبیرستان  آمریکایی قاهره سپری کردند.<ref>High school at the American College Cairo, Egypt</ref> ایشان در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی برابر با  ۱۳۶۰ خورشیدی به ایالات متحده امریکا بازگشتند و  تحصیلات دبیرستانی خود را در دبیرستان  مانت گریلاک در ویلیامزتان، ماساچوستس به پایان رساندند.<ref>Mt. Greylock Regional High School in Williamstown, Massachusetts</ref>
  
برای اشنأیی بیشتر با زندگی علیرضا و بنیادی که به نام او تاسیس شده است، لطفا به سایت
+
والاحضرت علیرضا پهلوی لیسانس خود را در رشته موسیقی و موسیقی شناسی تطبیقی و فوق لیسانس خود را در رشته ایران شناسی باستان از دانشگاه کولومبیا در نیو یورک دریافت کردند.<ref> Princeton University</ref> والاحضرت علیرضا  تا ۱۴ دی ماه ۲۵۶۹ شاهنشاهی [۱۳۸۹ خورشیدی]  در دانشگاه هاروارد دانشجوی دکترا در رشته ایران شناسی باستان و علم زبان بودند و تنها چند ماهی به گرفتن درجه دکترای ایشان مانده بود.
Alirezapahlavifoundation.org رجوع کنید.
+
 
 +
به کوشش علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بنیاد والاحضرت علیرضا پهلوی
 +
 
 +
ایشان دختری به نام ایریانا با خانم رها دیده ور دارند.
 +
 
 +
برای آشنایی بیشتر با زندگی علیرضا و بنیادی که به نام او تاسیس شده است، لطفا به سایت رجوع کنید.<ref>[ Alirezapahlavifoundation.org ]</ref>
  
 
== بن مایه‌ها ==
 
== بن مایه‌ها ==
 
{{پانویس}}
 
{{پانویس}}

نسخهٔ ‏۵ آوریل ۲۰۱۷، ساعت ۱۷:۱۷

والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران

علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی
والاحضرت علیرضا در آغوش پدر شاهنشاه ایران
شادمانی خانواده شاهنشاهی ایران
والاحضرت ولیعهد، والاحضرت فرحناز و والاحضرت علیرضا پهلوی
والاحضرت علیرضا پهلوی نخستین پرواز سُلُوی خود را انجام دادند
شاهنشاه و شهبانو و والاجضرت علیرضا پس از انجام نخستین پرواز
والاحضرت شاهپورها و شاهدخت‌ها در کنار هواپیمای بونانزا

والاحضرت علیرضا پهلوی ساعت هشت و نیم بامداد روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ درکاخ شاهنشاهی زاده شدند. نوزاد سه کیلو و ۸۵۰ گرم وزن دارد. به فرمان شاهنشاه نوزاد والاحضرت علیرضا پهلوی نامیده شد.

رسانه‌ها نوشتند:

بامداد امروز - به هنگامه صفای صبح اردیبهشتی دومین پسر شاهنشاه دیده به دنیا گشود و با لطف وجود خویش گرمی دیگری به خاندان جلیل سلطنت بخشید. ما میلاد این مولود فرخنده را به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح شهبانوی ایران و علیاحضرت ملکه پهلوی و خاندان جلیل شاهنشاهی ایران و ملت ایران صمیمانه تهنیت گفته و آرزومندیم همین قدم این شه زاده والاگهر درهای سعادت بر ملت ایران بیش از پیش گشوده گردد.

اعلامیه دربار شاهنشاهی

وزیر دربار شاهنشاهی با نهایت مسرت به اطلاع عموم می‌رساند که خداوند متعال در روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ ساعت هشت و نیم بامداد به شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران نوزادی پسر عنایت فرموده است.
برای عرض شادباش این مولود خجسته به پیشگاه مبارک اعلیحضرتین نیز در سالن وزارت دربار شاهنشاهی، دفتر ویژه گشوده خواهد شد که هیات دولت، افسران ارشد ارتش شاهنشاهی، نمایندگان مجلس و نمایندگان شهر از ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه و هیات نمایندگان سیاسی از ساعت ۱۱ تا یک ساعت بعد از ظهر امروز در کاخ وزارت دربار با لباس ژاکت برای امضا حضور به هم رسانند.
وزیر دربار شاهنشاهی - حسین قدس نخعی

شلیک ۲۱ تیر توپ به پایتخت مژده داد شهبانو به آرزوی خودشان که داشتن پسر دیگر بود رسیدند.

به مناسبت زاده شدن فرخنده دومین پسر شاهنشاه آریامهر وزارت دادگستری پیشنهاد بخشش ۶۰ زندانی را داد. سیل پیام‌های تهنیت پادشاهان، پرزیدنت‌ها و سران و رییس‌های کشورهای جهان به شاهنشاه و شهبانو روان شد.

نخستین اعلامیه پزشکی

در ساعت هشت و نیم صبح پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ خداوند تبارک و تعالی نوزادی پسر به علیاحضرت شهبانو عطا فرمودند وزن نوزاد ۳٬۸۵۰ کیلوگرم. وضع مزاجی علیاحضرت و نوزاد کاملا سالم و رضایت بخش است - پزشک مخصوص علیاحضرت دکتر جهانشاه صالح

از سوی مردم ایران سدها سبدگل زیبا به کاخ شاهنشاهی ایران برده شد و به پیشگاه شاهنشاه و شهبانو پیشکش شد. مردم ایران کاخ شاهنشاهی ایران را گلباران کردند.

چامه سراییده شده از سوی ابراهیم صهبا:

قلب ملت شاد شد از پرتو لبخند شاه

چشم ما روش به روی چارمین فرزند شاه
از دل و جان تهنیت بر شاه و شهبانو دهیم
چون بود با ملک و ملت جاودان پیوند شاه


والاحضرت علیرضا پهلوی دبستان را در دبستان رازی و در مدرسه ویژه کاخ نیاوران گذراندند.

۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی تنها با هواپیما پرواز کردند. در این آیین شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد و والاحضرت فرحناز و والاحضرت لیلا پهلوی، والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی، جانشین فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی، فرمانده گارد جاویدان شاهنشاهی و گروهی از ژنرال‌ها و افسران و خلبان‌های نیروی هوایی شاهنشاهی شرکت داشتند. شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا در جایگاه ویژه در کنار باند پایگاه یکم شکاری قرارگرفتند و پرواز والاحضرت علیرضا را نگاه کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه بامداد به پایگاه شکاری یکم وارد شدند و پانزده دقیقه آموزگار پرواز، راه پرواز و دیگر ویژگی‌های پروازی را با والاحضرت مرور کردند. آنگاه والاحضرت علیرضا به باند فرودگاه رفتند و پس از کنترل موتور و دیگر بخش‌های فنی هواپیما، سوار هواپیما شدند و پس از دو پرواز آزمایشی، به تنهایی با یک هواپیمای یک موتوره « بونانزا » پرواز کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی در پایان این پرواز با هواپیما در برابر جایگاه بازایستادند و از هواپیما پیاده شدند. به پیروی از یک سنت بین المللی، والاحضرت همایون ولیعهد، والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا و یکی از خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به نمایندگی دیگر خلبانان چند دلو (سَتل) آب بر روی والاحضرت علیرضا ریختند. هواپیمای بونانزا بهترین هواپیمای یک موتوره در دنیاست. والاحضرت علیرضا که اینک دوازده ساله هستند، از تاریخ ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی یادگیری خلبانی را آغاز کردند و در درازای ۲۲ ساعت و ۹ دقیقه این فن پیچیده و سخت را فراگرفتند. والاحضرت در بلندای ۴۰۰۰ متری و با شتاب ۱۳۰ نات (گره) پیرامون تهران به پرواز درآمدند.

والاحضرت علیرضا دوازده ساله بودند که به همراه والاحضرت فرحناز پهلوی [۱] و والاحضرت لیلا پهلوی [۲] در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به سبب آشوبی که اسلامیون و کمونیست‌ها در ایران بر پا کردند، ناچار به ترک میهن خود ایران شدند.

در بهمن ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی، والاحضرت علیرضا در مدرسه دوره راهنمایی را در دبیرستان سینت دیوید در شهر نیو یورک [۳] و سپس در دبیرستان آمریکایی قاهره سپری کردند.[۴] ایشان در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی برابر با ۱۳۶۰ خورشیدی به ایالات متحده امریکا بازگشتند و تحصیلات دبیرستانی خود را در دبیرستان مانت گریلاک در ویلیامزتان، ماساچوستس به پایان رساندند.[۵]

والاحضرت علیرضا پهلوی لیسانس خود را در رشته موسیقی و موسیقی شناسی تطبیقی و فوق لیسانس خود را در رشته ایران شناسی باستان از دانشگاه کولومبیا در نیو یورک دریافت کردند.[۶] والاحضرت علیرضا تا ۱۴ دی ماه ۲۵۶۹ شاهنشاهی [۱۳۸۹ خورشیدی] در دانشگاه هاروارد دانشجوی دکترا در رشته ایران شناسی باستان و علم زبان بودند و تنها چند ماهی به گرفتن درجه دکترای ایشان مانده بود.

به کوشش علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بنیاد والاحضرت علیرضا پهلوی

ایشان دختری به نام ایریانا با خانم رها دیده ور دارند.

برای آشنایی بیشتر با زندگی علیرضا و بنیادی که به نام او تاسیس شده است، لطفا به سایت رجوع کنید.[۷]

بن مایه‌ها

  1. والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی
  2. والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی
  3. St. David’s School in New York City
  4. High school at the American College Cairo, Egypt
  5. Mt. Greylock Regional High School in Williamstown, Massachusetts
  6. Princeton University
  7. [ Alirezapahlavifoundation.org ]