تفاوت میان نسخه‌های «دیدار رسمی محمد انور سادات پرزیدنت مصر ۴-۳ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ خورشیدی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « '''سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام به سرفرا...» ایجاد کرد)
 
خط ۱: خط ۱:
 
+
{{سرصفحه پروژه
 +
| عنوان = [[درگاه:محمدرضا شاه پهلوی|درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر]]
 +
[[دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۴ خورشیدی]]
 +
| قبلی = [[دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی]]
 +
| بعدی = [[سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی]]
 +
| قسمت =
 +
| یادداشت =
 +
}}
  
  
خط ۱۳: خط ۲۰:
  
  
 +
مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با خبرنگاران هنگام بازگشت پرزیدنت سادات به مصر فرودگاه مهرآباد ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴
 +
 +
: از هنگامی که رئیس جمهوری مصر را آخرین بار در قاهره ملاقات کردم تاکنون، پیوسته ما با یکدیگر در تماس بودیم و بنیان دوستی تازه و مستحکمی را بین دو کشورمان ریختیم. با این حال نتایجی که از طریق این تماس‌ها به دست می‌آید، هرگز به اندازه زمانی که با یکدیگر ملاقات می‌کنیم، نیست. من و رئیس جمهوری تصمیم گرفته‌ایم که از این گونه ملاقات‌ها به صورت مرتب با یکدیگر داشته‌باشیم، زیرا این دیدارها از لحاظ منطقه ما بسیار مهم است.
 +
:  ما در ملاقات اخیر خود درباره موضوعات بسیاری، که در رأس آنها مسئله اعراب و اسرائیل قرار دارد، مذاکره کردیم. واضح است که اسرائیل باید از سرزمین‌های اشغالی خارج شود. این امر در قطعنامه مصوب سازمان ملل متحد نیز مورد تأکید قرار گرفته‌است. علاوه بر آن، منطق و عقل سلیم و عدالت حکم می‌کند که هیچ کس سرزمین کشور دیگری را به زور تصرف نکند. ما همچنین پیرامون بسیاری از موضوعات مورد علاقه دو کشور و منطقه صحبت کردیم.
 +
:من خوشوقتم بگویم که ما درمورد موضوعات مورد مذاکره کاملاً اتفاق نظر داریم و همانطور که شب پیش گفتیم، ما از سیاست منطقی رئیس جمهوری و کشور مصر صد درصد پشتیبانی می‌کنیم، زیرا این سیاست بر اساس حق و خرد استوار است. من مطمئنم که چنین سیاستی سرانجام به پیروزی منتهی خواهد شد.
 +
:ما پیرامون موضوع انرژی نیز به طور کلی گفتگو کردیم. نخستین شکست کنفرانس پاریس می‌تواند پایان کار باشد و یا اصلاً اثری در حل قضیه نداشته‌باشد. این بستگی به عمل و عکس‌العمل‌هایی دارد که طرفین از خود نشان خواهندداد. اگر آنها حاضر برای گفت و شنود منطقی و ایجاد تفاهم باشند، به زودی این موضوع دوباره دنبال خواهدشد و اگر حاضر نباشند، قضیه صورت دیگری به خود خواهدگرفت و این موضوعی است که باید از زاویه تازه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.
 
=== بن مایه‌ها ===
 
=== بن مایه‌ها ===
 
{{پانویس}}
 
{{پانویس}}

نسخهٔ ‏۲۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۴۲

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۴ خورشیدی

سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی


سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام به سرفرازی ورود انور سادات پرزیدنت مصر کاخ نیاوران ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴[۱]


اجازه بفرمایید قبل از هر چیز مقدم گرامی شما را به خاک ایران خوشامد بگویم. امروز همه مردم ما دیدند که مسافرت شما به این کشور با باران رحمت الهی توأم بود. گو اینکه دوستی و صمیمیت شما نسبت به کشور و ملت ما بر همه آشکار است، با این حال ما این تصادف را نیز به فال نیک می‌گیریم.
باید بار دیگر از پذیرایی گرمی که از شهبانو و من در مدت مسافرتمان به مصر از طرف شخص آن حضرت و دولت و ملت مصر به عمل آمد، تشکر کنم. در همان موقع، اهمیت دیدار با شما و کشور مصر برای ما به خوبی روشن بود. مسافرت ما در آن هنگام با توجهاتی که شما نسبت به آن مبذول داشتید، ورق تازه‌ای بر تاریخ کهن ایران و مصر افزود. در این مدت کوتاه که از آن مسافرت می‌گذرد، نه فقط دوستی بین دو کشور ما به مراحل عالی رسیده‌است، بلکه روابط ایران با همه ملل مسلمان، به خصوص با همسایگان، روزبه‌روز بهتر شده‌است.
می‌دانم که آن حضرت چقدر از رفع اختلاف ایران و عراق خرسند شده‌اند، چون در موقع اقامت ما در قاهره شما در این باره با من صحبت کردید و من از نظرات شما در این باره استفاده کردم. در این مدت برای ما فرصت‌هایی پیش آمد که سیاست جمهوری عربی مصر را همواره در این منطقه تأیید کنیم و آن را سیاست عاقلانه و صادقانه بدانیم. به همین جهت اطمینان داریم هر رویه و سیاستی که مصر تحت رهبری شما اتخاذ کند، سیاست عاقلانه و شرافتمندانه خواهدبود.
شما باید بدانید که احساسات و عواطف ما کماکان و بلکه هر روز بیشتر با شما است، به ویژه که شما در راه حق گام برمی‌دارید، از این رو آروز می‌کنم کشور و ملت مصر تحت رهبری آن حضرت به همه آرزوهای ملی خود برسد و ما در آینده مصر را از همیشه شکوفان‌تر و خوشبخت‌تر ببینیم.
بار دیگر از اقامت شما در ایران از طرف خود و ملت خود و ملت ایران اظهار خوشوقتی می‌کنم و برای سلامت و موفقیت شخص شما حضرت رئیس جمهوری و همچنین برای خوشبختی و موفقیت ملت نجیب و برادر مصر، بهترین آرزوهای خود را اظهار می‌دارم.


مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با خبرنگاران هنگام بازگشت پرزیدنت سادات به مصر فرودگاه مهرآباد ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴

از هنگامی که رئیس جمهوری مصر را آخرین بار در قاهره ملاقات کردم تاکنون، پیوسته ما با یکدیگر در تماس بودیم و بنیان دوستی تازه و مستحکمی را بین دو کشورمان ریختیم. با این حال نتایجی که از طریق این تماس‌ها به دست می‌آید، هرگز به اندازه زمانی که با یکدیگر ملاقات می‌کنیم، نیست. من و رئیس جمهوری تصمیم گرفته‌ایم که از این گونه ملاقات‌ها به صورت مرتب با یکدیگر داشته‌باشیم، زیرا این دیدارها از لحاظ منطقه ما بسیار مهم است.
ما در ملاقات اخیر خود درباره موضوعات بسیاری، که در رأس آنها مسئله اعراب و اسرائیل قرار دارد، مذاکره کردیم. واضح است که اسرائیل باید از سرزمین‌های اشغالی خارج شود. این امر در قطعنامه مصوب سازمان ملل متحد نیز مورد تأکید قرار گرفته‌است. علاوه بر آن، منطق و عقل سلیم و عدالت حکم می‌کند که هیچ کس سرزمین کشور دیگری را به زور تصرف نکند. ما همچنین پیرامون بسیاری از موضوعات مورد علاقه دو کشور و منطقه صحبت کردیم.
من خوشوقتم بگویم که ما درمورد موضوعات مورد مذاکره کاملاً اتفاق نظر داریم و همانطور که شب پیش گفتیم، ما از سیاست منطقی رئیس جمهوری و کشور مصر صد درصد پشتیبانی می‌کنیم، زیرا این سیاست بر اساس حق و خرد استوار است. من مطمئنم که چنین سیاستی سرانجام به پیروزی منتهی خواهد شد.
ما پیرامون موضوع انرژی نیز به طور کلی گفتگو کردیم. نخستین شکست کنفرانس پاریس می‌تواند پایان کار باشد و یا اصلاً اثری در حل قضیه نداشته‌باشد. این بستگی به عمل و عکس‌العمل‌هایی دارد که طرفین از خود نشان خواهندداد. اگر آنها حاضر برای گفت و شنود منطقی و ایجاد تفاهم باشند، به زودی این موضوع دوباره دنبال خواهدشد و اگر حاضر نباشند، قضیه صورت دیگری به خود خواهدگرفت و این موضوعی است که باید از زاویه تازه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

بن مایه‌ها