قانون استقرار منطقه تجارت آزاد بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری‌اسلامی پاکستان و جمهوری ترکیه

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۰۸:۴۱ توسط Farhad (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم


قانون پروتکل استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری‌اسلامی پاکستان و دولت جمهوری ترکیه - مصوب ۱۳۵۷٫۴.۸

ماده واحده - پروتکل مربوط به استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان ودولت جمهوری ترکیه مشتمل بر یک مقدمه و چهار قسمت که در تاریخ ۱۲ مارس ۱۹۷۷ (۲۱ اسفند ماه ۲۵۳۵) به امضاء رسیده‌است تصویب و اجازه‌تسلیم اسناد تصویب آن داده می‌شود.

قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن پروتکل ضمیمه پس از تصویب مجلس سنا در جلسه روز چهار شنبه ۲۵۳۷٫۳.۱۰، در جلسه روز پنجشنبه هشتم‌تیر ماه دو هزار و پانصد و سی و هفت شاهنشاهی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی

پروتکل استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان و دولت جمهوری ترکیه با یادآوری اعلامیه ۲۱ - ۲۲ آوریل ۱۹۷۶ کنفرانس سران در ازمیرکه در آن استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای طی ده سال پیش‌بینی شده‌است.

با تأیید هدفهای منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای که به شرح زیر است:

الف - گسترش تجارت در میان دول عضو از طریق تأمین دسترسی آزاد به بازارهای یکدیگر از راه کاهش تدریجی محدودیتهای تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای‌نسبت به بازرگانی داخل منطقه به منظور رفع غایی این محدودیتها.

ب - پیشبرد شرایط مساعد در هر یک از دول عضو برای رشد مداوم اقتصادی به منظور نیل به بهبود مستمر سطح زندگی مردم.

ج - مشارکت در توسعه تجارت جهانی و اهتمام در رفع محدودیتهای بازرگانی و سایر موانع موجود در جهت یک نظام اقتصاد جهانی منصفانه‌تر.

با توجه به پروتکل همکاری عمران منطقه‌ای در خصوص تجارت که عنقریب امضاء می‌شود و با توجه به ماده سوم عهدنامه ازمیر که در تاریخ ۱۲‌مارس ۱۹۷۷ به امضاء رسیده به شرح زیر تصمیم گرفتند:

۱ - تشکیل کمیته مخصوص مرکب از نمایندگان مجاز و کارشناسان دولتهای عضو.

۲ - این کمیته مخصوص حداقل سالی یک بار برای منظورهای زیر تشکیل جلسه خواهد داد:

الف - بررسی نحوه اجرای پروتکل همکاری عمران منطقه‌ای در خصوص تجارت و پیشرفت حاصله در جهت استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری‌عمران منطقه‌ای.

ب - ارائه پیشنهاداتی درباره گسترش بیمه محصولات موضوع پروتکل همکاری عمران منطقه‌ای در خصوص تجارت و درباره حدود کاهشهای تعرفه‌هاکه باید تدریجاً در هر سال صورت پذیرد - به نحوی که طی مدت ده سالی که در اعلامیه کنفرانس سران ازمیر به تاریخ ۲۱ - ۲۲ آوریل ۱۹۷۶ پیش‌بینی شده‌است - نیل به هدف استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای تحقق پذیرد.

۳ - وزیران تجارت و بازرگانی دول عضو لااقل سالی یک بار برای بررسی گزارش و توصیه‌های کمیته مخصوص تشکیل جلسه خواهند داد و درخصوص تدابیر مقتضی برای حصول اطمینان از اجرای مفاد این پروتکل تصمیم خواهند گرفت.

۴ - شورای قائم‌مقامان و دبیر کل اقدامات لازم را برای اجرای مؤثر و به موقع مفاد این پروتکل به عمل خواهند آورد.

بنا به مراتب - نمایندگان تام‌الاختیار امضاءکننده زیر این پروتکل را امضاء نمودند:

تهران به تاریخ ۱۲ مارس ۱۹۷۷ (۲۱ اسفند ماه ۲۵۳۵)

از طرف دولت شاهنشاهی ایران

عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه.

از طرف دولت جمهوری اسلامی پاکستان.

عزیز احمد وزیر مشاور در امور دفاع و خارجه پاکستان.

از طرف دولت جمهوری ترکیه

احسان صبری چاگلایانگیل وزیر امور خارجه.

پروتکل فوق مشتمل بر یک مقدمه و چهار قسمت منضم به قانون پروتکل استقرار منطقه تجارت آزاد همکاری عمران منطقه‌ای بین دولت شاهنشاهی‌ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان و دولت جمهوری ترکیه می‌باشد.

رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی