گفتگوهای اقتصادی و بازرگانی وزیران ایران با پایوران صنایع و بازرگانی کشورهای کُره و اتریش و کانادا ۱۵ تیر ماه ۱۳۵۴

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۴ خورشیدی تازی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۴ خورشیدی

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی


گفتگوهای اقتصادی و بازرگانی وزیران ایران با پایوران صنایع و بازرگانی کشورهای کُره و اتریش و کانادا ۱۵ تیر ماه ۱۳۵۴

۱۵ تیر ماه ۱۳۵۴ وزیر بازرگانی بامداد برای انجام گفتگوهای اقتصادی و بازرگانی به اتریش رفت. همزمان با این سفر، فرخ نجم آبادی وزیر صنایع از دیروز در همین زمینه‌ها در کانادا گفتگوهایی را با پایوران اقتصادی این کشور آغاز کرده است. در تهران نیز نایب نخست‌وزیر و وزیر برنامه‌ریزی جمهوری کُره گفتگوهای همانندی را با وزیر امور اقتصادی و دارایی دنبال می‌کند. در کنار این دیدارها، دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و ونزوئلا دکتر برنارد فلورس در تهران در گفتگوهای بازرگانی با پایوران بخش خصوصی و دولتی است.

واگن‌سازی - صادرات کالاهای صنعتی ایران به اتریش افزایش می‌یابد و علاوه بر اجرای طرح‌های مشترک صنعتی و اقتصادی با همکاری اتریش یک کارخانه واگن‌سازی در ایران احداث خواهد شد. فریدون مهدوی وزیر بازرگانی امروز برای شرکت در چهارمین اجلاسیه کنفرانس مشترک وزیران بازرگانی ایران و اتریش در رأس یک هیأت مرکب از کارشناسان وزارت‌خانه‌های بازرگانی، امور اقتصادی و دارایی و صنایع و معادن، به وین رفت. یک مقام آگاه در وزارت بازرگانی ابراز داشت که از جمله مسائل مهمی که در گفتگوهای وین پیش کشیده خواهد شد، افزایش صادرات تولیدات صنعتی ایران به آن کشور و همچنین همکاری در مورد ایجاد یک کارخانه واگن‌سازی در ایران است. بر اساس گفتگوهای پیشین گنجایش تولید این کارخانه یک هزار واگن در سال خواهد بود. در درازای این گفتگوها دو کشور ضمن پی‌گیری مفاد اجلاس پیشین، در مورد گسترش همکاری‌های فنی، کشت و صنعت و به ویژه صنایع چوب و جنگل و صنایع غذایی بررسی‌هایی به عمل می‌آورند. در وین همچنین گفتگوهایی پیرامون اجرای برنامه‌های خانه‌سازی در ایران و امکانات عقد قرارداد حمل کالا و تربیت متخصص برای تولید واگن در ایران، میان هیأت‌های نمایندگی دو کشور به عمل خواهد آمد.

موافقت نامه تازه- نخستین دور مذاکرات همکاری‌های اقتصادی و صنعتی ایران و جمهوری کُره روز گذشته خاتمه یافت. «داکسا پونام» نایب نخست‌وزیر و وزیر اقتصاد و برنامه‌ریزی جمهوری کُره که در رأس یک هیأت مهم اقتصادی که به تهران آمده است، روز گذشته نخستین دور مذاکرات خود را با هیأت ایرانی که در رأس آن هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار دارد، آغاز کرد. پس از نیم روز ۱۴ تیر ماه نیز نایب نخست‌وزیر جمهوری کُره در وزارت بازرگانی با فریدون مهدوی وزیر بازرگانی دیدار و گفتگو کرد. این گفتگوها پیرامون افزایش حجم مبادلات بازرگانی بین دو کشور بود. گفته می‌شود که ایران و جمهوری کُره تا پایان هفته جاری یک موافقت‌نامه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی دستینه کنند.


گفتگوهای ایران و کانادا- فرخ نجم‌آبادی وزیر صنایع نیز از دیروز در کانادا در چارچوب اجلاس مشترک وزیران دو کشور گفتگوهای گستردهای را پیرامون همکاری‌های اقتصادی ایران و کانادا و اجرای پروژه‌های مشترک با مقامات این کشور آغاز کرده است. محافل اقتصادی ایران برای گفتگوهای دو کشور اهمیت ویژه‌ای قائلند و انتظار می‌رود در پایان گفتگوهای نجم‌آبادی با پایوران کانادا یک پروتکل جدید اقتصادی بین دو کشور دستینه گردد.

کشتی‌سازی- ایران و ونزوئلا یک بانک مشترک بنیاد می‌نهند و به احتمال قوی این بانک که هنوز از میزان سرمایه اولیه و سرمایه‌گذاری آن اطلاع کافی در دست نیست، در کاراکاس پایتخت ونزوئلا دائر خواهد شد. امروز گفته شد که پیش از تأسیس این بانک، دو کشور ایران و ونزوئلا اقدام به ایجاد اتاق مشترک بازرگانی کرده‌اند و دکتر برنارد فلورس که به عنوان اولین دبیر کل تاق بازرگانی مشترک تعیین شده، هم اکنون در تهران بسر می‌برد و در چند روز گذشته با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران ملاقات و گفتگو کرده است. وی از جمله با معمارزاده معاون بازرگانی خارجی و وزارت بازرگانی مذاکراتی انجام داد. در این دیدار که در پس گفتگوهای وی با دکتر طاهر ضیایی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران انجام شد، توسعه روابط تجاری و گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. به دنبال این گفتگوها به آگاهی رسید که ایران و ونزوئلا، در آینده در ایجاد صنایع مربوط به تولیدات پتروشیمی، آلومینیوم، کشتی‌سازی و تولید شکر همکاری و مشارکت خواهند کرد.


رئوس توافق های ایران و کانادا

به ایران و کانادا برای توسعه صنایع الکترونیک همکاری می کنند. ایران با همکاری کانادا خدمات دریایی خود را تقویت می‌کند. واحدی برای تمرکز فعالیت‌های مربوط به کنترل اتوماتیک کنترل ترافیک دریایی، کمک به دریانوردی، کنترل آلودگی آب‌ها و تجسس و نجات تشکیل می‌شود. بخش خصوصی و عمومی ایرانی و شرکت آلومینیوم کانادا برای توسعه صنعت آلومینیوم در ایران جهت صادرات همکاری خواهند کرد. ایران با همکاری کانادا صنعت کابل‌سازی خود را جهت تأمین نیازمندی های داخلی و صادرات توسعه می‌دهد.

کمک به دریانوردی- به موجب یادداشت تفاهمی که در پایان نخستین اجلاسیه کمیسیون مشترک ایران و کانادا در اواخر هفته گذشته بین فرخ نجم‌آبادی وزیر صنایع و معادن و «آلسترگیلسپی» وزیر بازرگانی و صنایع کانادا در اوتاوا به امضاء رسید، ایران در تقویت خدمات دریایی خود از همکاری کانادا برخوردار می‌گردد. برای این منظور مدیریتی در سازمان بنادر و کشتیرانی ایران بوجود خواهد آمد که وظایف اصلی آن عبارت است از: کمک به دریانوردی، کنترل ترافیک دریایی، مخابرات دریایی، کنترل آلودگی و پاک‌سازی، تجسس و نجات، بازرسی تصادمات، ثبت و صدور گواهینامه برای کشتیرانی ملی و تأیید تابعیت دریانوردی کشتی‌های تحت پرچم خارجی به منظور ورود به آب‌های ملی ایران و سایر مسائل مربوط به کشتیرانی. سایر همکاری‌های دو کشور که در اجلاسیه فوق مورد توافق طرفین قرار گرفت، در زمینه‌های زیر می‌باشند:

تکنولوژی غله و نان- دو کشور موافقت کردند که در تحقیقات و تکنولوژی غله و نان با یکدیگر همکاری نمایند. این همکاری با ترتیب دادن یک دوره کارآموزی در کانادا برای کارشناسان و تکنیسین‌های ایران آغاز خواهد شد و همچنین به منظور تسهیل احتمالی درازمدت دو کشور در مورد تحویل گندم موافقت گردد، گندم کانادا برای پخت نان ایرانی مورد آزمایش قرار گیرد. دو طرف در ایجاد ایستگاه‌های نگهداری و پرورش گاو و مجتمع‌های صنعتی شیر و گوشت همکاری خواهند نمود. طی اجلاسیه کمیسیون مشترک وزیران یادداشتی پاراف گردید که به موجب آن نحوه همکاری مشترک بین ایران و شرکت آلومینیوم کانادا (آلکان) جهت توسعه صنعت آلومینیوم ایران به منظور صادرات مشخص گردید.

صنایع الکترونیک- همکاری دو کشور در صنایع الکترونیک مورد توجه قرار گرفت. زمینه متعددی از جمله آموزش و پرورش با کمک کامپیوتر، کنترل توزیع و انتقال نیروی برق، تولید دستگاه‌های مربوط به کامپیوتر با استفاده از ماشین‌های تحریر با حروف فارسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بزودی طرح بزرگی برای کابل با مشارکت بخش خصوصی ایرانی و شرکت سیم و کابل کانادا به منظور تأمین نیازمندی‌های داخلی و صادرات به موقع اجرا گذارده خواهد شد. طرفین امکان همکاری بین ایران و کانادا در زمینه تولید خمیر کاغذ الیاف بلند در کانادا و تبدیل آن به کاغذ در ایران را دنبال خواهند کرد.

توسعه منابع معدنی- طرفین موافقت کردند که از کارشناسان کانادایی و خدمات فنی آن کشور برای اکتشاف و توسعه منابع معدنی استفاده به عمل آمده و در تحویل پنبه نسوز و مخصوصاً اکتشاف و توسعه معادن پنبه نسوز ایران همکاری نمایند. دو کشور در ایجاد مجتمع‌های آموزشی برای تربیت مربی تکنیسین فنی و مکانیسین اقدام خواهند نمود. طرف امکانات استفاده از تکنولوژی شرکت‌های کانادایی را در زمینه خانه‌های پیش‌ساخته مورد بررسی قرار داده و پیش‌بینی می‌شود علاوه بر تحویل خانه‌های پیش‌ساخته، صنایع مربوط نیز با استفاده از مواد اولیه موجود در ایران ایجاد گردد.

برنامه‌های رفاه عمومی – با توجه به اهمیتی که ایران به پوشش کلیه طبقات اجتماعی در برنامه‌های رفاه عمومی قائل است، موافقت شد که یک مؤسسه مشورتی و تخصصی کانادایی در این زمینه با وزارت رفاه اجتماعی همکاری نماید.