پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت گشایش سومین کنفرانس اتاق‌های بازرگانی کشور در تبریز ۴ شهریور ماه ۱۳۴۶

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۰۴:۴۹ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی سوم/سال ۱۳۴۵ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۶ خورشیدی تازی

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم


۴ شهریور ۱۳۴۶

پیام شاهنشاه به‌مناسبت گشایش سومین کنفرانس اتاق های بازرگانی کشور، در تبریز

(اصل پیام از مونترال کانادا مخابره شده‌است)

با تأییدات خداوند متعال و با مسرت خاطر سومین کنفرانس اطاقهای بازرگانی کشور را می‌گشاییم.

این کنفرانس در زمانی تشکیل می‌شود که میهن عزیز ما از ثبات کامل اقتصادی و سیاسی برخوردار بوده و در پرتو نتایج حاصل از انقلاب سفید ملی و اصلاحات عمیق اجتماعی توانسته‌است جامعه قوی و پیشرفته‌ای را به‌وجودآورد.

امروزه در میهن ما تمام امکانات لازم و عوامل مساعد برای تشویق مردم به امر سرمایه‌گذاری و سازندگی فراهم‌گردیده و زیربنای اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاریهای وسیع گذشته از هر جهت برای فعالیتهای مؤثربخش خصوصی آماده و مهیا است.

صاحبان صنایع و بازرگانان کشور باید با اطمینان خاطر و با استظهار به توجهات مخصوص و با استفاده از تمام امکانات مادی و معنوی خویش در راه ساختن ایران نوین به کوشش‌های ارزنده خود ادامه داده و دین ملی خویش را به وجه احسن ادانمایند.

در حال حاضر دولت مشغول تنظیم برنامه چهارم توسعه اقتصادی کشور می‌باشد و با سرمایه‌گذاریهای بزرگی که در بخشهای مختلف به عمل خواهدآمد آینده بسیار درخشانی را در پیش خواهیم‌داشت.

کشور ما در سالهای اخیر موفق گردیده‌است که ضمن حفظ ثبات نسبی قیمتها از رشد و توسعه اقتصادی سریع و قابل ملاحظه‌ای برخوردار گردد. امیدواریم با کوششهای صاحبان صنایع و بازرگانان و همکاری مؤثر آنان با دولت، این رشد و توسعه کماکان در سالهای آینده نیز ادامه یابد.

در این کنفرانس لازم است با تعاطی افکار و تبادل نظر با مسئولین امور اقتصادی کشور هماهنگی بیشتری بین فعالیتهای دولت و بخش خصوصی در امر توسعه اقتصادی به عمل آید و مبانی این همکاری بیش از پیش مستحکم گردد.

اتاقهای بازرگانی کشور باید در جهت توسعه و تنوع صادرات و تطبیق دادن کیفیت کالاهای تولیدی با تمایلات و خواستهای خریداران جهانی و راهنمایی صادرکنندگان کوششهای مؤثری به عمل آورند، و در امر بازرگانی داخلی و ایجاد شبکه صحیح و سریع توزیع کالا در سراسر کشور اقدام سریع معمول داشته و هر چه زودتر امر توزیع کالا را با پیشرفتهای اقتصادی کشور هماهنگ سازند. لازم است هر چه زودتر مسایل مربوط به اثرات توسعه اقتصادی در امر بازرگانی داخلی و خارجی و روابط بازرگانان و صاحبان صنایع مورد بررسی دقیق قرارگرفته و اقدام مؤثر جهت ایجاد نظام بازرگانی به عمل آید.

اکنون که این کنفرانس با شرکت بازرگانان و صاحبان صنایع کشور در سرزمین آذربایجان و در میان مردم اصیل و فداکار آن استان تشکیل می‌شود، امید فراوان داریم که نتایج درخشان و رضایت‌بخشی از این اجتماع در جهت توسعه بیشتر اقتصاد کشور و در راه ایجاد زندگی بهتر برای همه مردم که از خواستهای اصلی ما است تحصیل گردد.