مجتمع آموزشی فرح پهلوی
شهبانو فرح پهلوی | موسسه آسیایی دانشگاه پهلوی
سخنرانیها و پیامها و بیانات و مصاحبههای علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی |
درگاه محمدرضا شاه پهلوی |
مجتمع آموزشی فرح پهلوی در سال ۱۳۵۱ خورشیدی در جنوب شهر تهران، منطقه ۱۶ آموزش و پرورش در یاخچی آباد، جاده آرامگاه و در جنوب چهارصد دستگاه نازی آباد، در خیابان ستاره در چندین هکتار زمین بنا شد. مجتمع آموزشی فرح پهلوی [۱] دربرگیرنده فضای سبز گسترده و آموزشی و ورزشی بسیار بزرگ و مجهزی بود که بنا به دستور مستقیم شهبانو فرح پهلوی و با بودجه دفتر معظم لها ساخته شد. طراح این پردیزه آموزشی مدرن و زیبا آرشیتکت پرآوازه ایران مهندس هوشنگ سیحون میباشد.
در یکی از روزهای مهر ماه سال ۱۳۵۱، با توجه به تامین امنیتی منطقه و داخل فضای موسسه آموزشی، امیر عباس هویدا نخست وزیر پس از بازدید و آماده ساختن مجتمع برای گشایش، دستور دادند تا کادر آموزشی و دانش آموزان از بامداد فردای آنروز با ورود اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح و هیئت همراه مجتمع گشایش خواهد یافت.
روز پسین همه دانش آموزان برگزیده برای پیشباز با پوشاکی از سوی مجتمع آماده شده بود در راستای زمین فوتبال تا آمفی تاتر در دو ردیف روبروی هم ایستاده بودند و پس از ساعتی، به آگاهی رسید که هلیکوپترها در کنار زمین فوتبال بر زمین نشستند. آنگاه اعلیحضرتین و همراهان از هلیکوپتر پیاده شدند و به ابراز احساسات و شور پیشبازکنندگان پاسخ دادند و به آمفی تاتر رفتند. آیین گشایش مجتمع در آمفی تاتر ساعتی به درازا کشید و شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از همان راستای زمین فوتبال به سوی هلیکوپترها روان شدند. دانش آموزان که چشم به راه اعلیحضرتین ایستاده بودند با فریادهای جاوید شاه و ابراز شور و هیجان بی مانند، اعلیحضرتین را به همراه کادر آموزشی پسواز نمودند.
سرکار بانو نجمی وثوقی مدیر شایسته مجتمع آموزشی فرح پهلوی، بانویی پر تلاش و مهربان و خردمندی بودند و از سال ۱۳۵۱ خورشیدی تا سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی [برابر با سال ۱۳۵۷ خورشیدی] این مهم را به عهده داشتند. بانو نجمی وثوقی در جذب بهترین کادر آموزشی تهران در یکانهای آموزشی مجتمع بسیار کوشا بود و بهترینها را برای مجتمع دست چین مینمود. از دیگر کارهای ارزنده بانو نجمی وثوقی برگزاری کلاسهای فوق برنامه بود که پس از اموزش روزانه تشکیل میگردید.
هر سال سرکار علیه بانو فریده دیبا و نخست وزیر امیرعباس هویدا از این مجتمع بازدید میکردند.
کلاس های فوق برنامه
- کلاسهای هنری
- ورزشی
- کلاس آموزش تاتر
- کلاس آموزش سرود (اساتیدی چون آقای رهبری و خانم عهدیه خواننده رادیو ایران)
- کلاس آموزش ساز (اساتیدی چون استاد علیاصغر بهاری «کمانچه» و …)
- کلاس آموزش ورزش کاراته (استاد فرخ ظلی)
بسیاری از دانش آموزان، استعدادهای نهفته اشان با آموزشهای هنگام تحصیل آن دوران شکوفا گردید.
کادر محترم مدیریتی و همچنین دبیران گرامی واحدهای آموزشی بسیار برای دانش آموزان کوششهای بسیار و از خود گذشتگی نمودند. در درازای سالها از کشورهای اروپایی و خاور دور هیئتهایی برای بازدید به موسسه آموزشی فرح پهلوی میآمدند تا با امکانات و روش آموزش از نزدیک آشنا شوند.
سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی به آگاهی رسید که با توجه به کارکرد مثبت موسسه، دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی سرگرم بررسی میباشند، تا نمونه دیگری از این موسسه را در جنوب تهران بنیاد نمایند.
مدیره محترم موسسه آموزشی فرح پهلوی: سرکار خانم نجمی وثوقی
دوره راهنمایی:
مدیر محترم سرکار خانم معنوی
دبیران: آقایان دربان (حرفه و فن)، چاوشی (زبان)، برزویی (ریاضی)، مهدوی (هندسه)، مغفرت (ادبیات فارسی و عربی) و خانمها اسماعیلی ، ...
دوره دبیرستان:
مدیره محترم سرکار خانم معنوی
ناظمها: آقای آدین و خانمها ضرابی و …
آقایان دبیر: هاشمیان (ادبیات فارسی)، محمودی (عربی)، هاشمی (انشاء)، شیمی (مصطفوی)، فیزیک (حسن زاده)، زیست شناسی و زمین شناسی (مسلمیان)، تنظیفی (هنر و کارگاه عملی)، شاد نیا و موسوی (ورزش) و ...
بانوان دبیر: موسوی (هنر و نقاشی)، حساب و جبر (تابش)، خلخالی (زبان)
فضاهای آموزشی:
- - واحد کودکستان
- - سه واحد دبستان
- - واحد راهنمایی
- - واحد دبیرستان
آزمایشگاهها:
-آزمایشگاه زبان انگلیسی
-آزمایشگاه فیزیک
-آزمایشگاه شیمی
-آزمایشگاه طبیعی
-کارگاه آموزشی ویژه حرفه و فن
تجهیزات فرهنگی، ورزشی، بهداشت و درمان
- - آمفی تاتر (سالنی بسیار زیبا و مدرن که گنجایش پذیریش ۱۰۰۰ تماشاگ را داشت
- - کتابخانه (دربرگیرنده ۰۰۰ر۱۰ پوشینه کتاب آموزشی، داستانی، ادبی و …)
- - بهداری (دربرگیرنده بخشهای دندانپزشکی – پزشک عمومی – تزریقات)
- - رستوران مجهز و زیبا با خوراکهای متنوع
- - کیوسکهای فروش خوراکی و شیرینی به شمار واحدهای آموزشی
- - زمین فوتبال چمن
- - شانزده زمین والیبال در فضای باز
- - هشت زمین بسکتبال در فضای باز
- - سالن مجهز ژیمناستیک
- - میزهای پینگ پنگ در گوشه و کنار کریدورهای واحدهای آموزشی
- - سرویس رفت و آمد رایگان دانش آموزان (قراردادی با شرکت واحد اتوبوسرانی بسته شده بود که به همه مناطق جنوب تهران سرویس دهی میشد).
بنمایهها
- ↑ مجتمع آموزشی فرح پهلوی اکنون بر آن مجتمع آموزشی شریعتی نام نهادهاند