سپاس ملت ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و سران کشورها به یادبود کوروش شاهنشاه هخامنشی در آیین ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳ اکتبر ۲۰۱۷، ساعت ۲۱:۰۴ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سپاس ملت ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و سران کشورها به یادبود کوروش شاهنشاه هخامنشی در آیین ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران - مجلس سنا و مجلس شورای ملی به نمایندگی از سوی ملت ایران از شاهنشاه ایران و سران کشورهای جهان و دانشمندان برای سازمان دادن به این آیین بزرگداشت ملی و جهانی , ارج نهادن به ملت ایران و تاریخ و فرهنگ کهن کشور ایران نمودگار ۲۵۰۰ سال شاهنشاهی ایران سپاسگزاری کرد.

ساعت ۱۱ بامداد روز ۱۷ مهر ماه ۲۵۳۰ شاهنشاهی دو سوارکار پیک با جامه دوره هخامنشیان در برابر رییس مجلس سنا و رییس مجلس شورای ملی ایستادند. دو پیک آیین درود به روش هخامنشیان را انجام دادند. مهندس شریف امامی رییس مجلس سنا سخنانی ایراد کرد و گفت:

امروز یکی از روزهای باشکوه و فراموش نشدنی زندگی ماست زیرا مراسمی در این روز انجام می‌گیرد که مسلما نظیر آن در دوران زندگی ما دیگر تکرار نخواهد شد. این اقدام به خاطر آن است که پیام ملت ایران را که به تصویب نمایندگام ملت رسیده است به وسیله پیک مخصوص به تخت جمشید می‌فرستیم تا به حضور شاهنشاه آریامهر تقدیم گردد.
هم چنین این اقدام برای نشان دادن نحوه ارتباط زمان هخامنشیان است و همانطور که ملاحظیه می‌فرمایید در آن زمان که هیچ وسیله ارتباطی موجود نبود مدیران این مملکت ترتیباتی اتخاذ کرده بودند که از نقطه‌ای به نقطه دیگر فرامین و مکاتبات و پیام‌ها به وسیله پیک‌های مخصوص و با اسب‌های تندرو و در کوتاهترین مدت به مقصد برسد و این نشان دهنده اداره صحیح یک کشوری است که واقعا در آن موقع بی نظیر بوده و ما به آن افتخار می‌کنیم

آنگاه رییس مجلس سنا پیام ملت را که روی پوست آهو با خط خوش نوشته شده و در نگهدانی قرارداشت به سوارکار داد تا در تخت جمشید به پیشگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران برده شود. سپس دو سوارگار بر اسب نشستند و به سوی فارس و تخت جمشید تاختند. این دو سوارکار دو درجه‌دار ارتش شاهنشاهی هستند که درازای راه تا کیلومتر ۱۲ را از راه غیراسفالت جاده تهران - قم چهارنعل می‌تازند و در آنجا پیام را به دو سوارکار تازه نفس دیگر با جامه هخامنشی که سوار بر اسب آماده تاختن هستند وا می‌سپارند. بدین ساه در هر ۱۲ کیلومتر به روش هخامنشیان، دو پیک سوار بر اسب پیام را گرفته و به راه می‌افتند.

آماده سازی سوارکار و اسب از تهران تا میمه با فدراسیون چوگان است. از « میمه » تا « ایزد خواست » سپاه اسپهان در هر ۱۲ کیلومتر اسب و سوارکار آماده دارد و از ایزد خواست تا تخت جمشید سپاه پارس در هر ۱۲ کیلومتر سوارکار و اسب آماده کرده است. بدین سان دو شبانه روز و ۱۷ ساعت یعنی ۶۵ ساعت از جلوی مجلس سنا به درازا کشید تا آخرین سوارکار با جامه هخامنیشی وارد تخت جمشید شد.