سخنان مهندس غلامحسین فولادیون مدیر عامل کارخانه تراکتورسازی تبریز ۱ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی بازدید اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و شهبانو فرح پهلوی از پروژه‌های عمرانی آذربایجان شرقی ۳۱ امرداد تا ۴ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی انقلاب شاه و مردم


سخنان مهندس غلامحسین فولادیون مدیر عامل کارخانه تراکتورسازی تبریز ۱ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی

شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در دومین روز اقامت خود در تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی از کارخانه تراکتورسازی و آپارتمان‌های پیش ساخته بانک رفاه کارگران بازدید فرمودند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح شهبانوی ایران در میان شورانگیزترین احساسات کارمندان و کارگران از کارخانه عظیم تراکتورسازی ایران در تبریز بازدید فرمودند.

نخست آقای مهندس فولادیون مدیر عامل کارخانه گزارشی به آگاهی همایونی رسانید:

شاهنشاها، جان‌نثار غلامحسین فولادیون مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران افتخار دارد از طرف هیأت مدیره، کارگران کارمندان، تکنسین‌ها، مهندسان و مدیران موکل مبارک همایونی را به این واحد صنعتی خیرمقدم عرض نماید. تقارن این تشریف‌فرمایی با سی و ششمین سال سلطنت پرافتخار آن شهریار عدالت‌پرور سرآغاز سعادتی است که با عنایات خاص شاهانه و تلاش و کوشش بیشتر نصیب خواهد گردید. شاهنشاها، آنچه امروز افتخار عرضه آن را به خاکپای همایونی دارد تجلی پنجاه سال شاهنشاهی دوران پر افتخار سلطنت دودمان پهلوی نمونه‌ای از اداره آن رهبر عالی‌قدر و دوراندیش کشورمان ثمره‌ای از انقلاب شاه و مردم و نتیجه‌ای است از تلاش هزاران کارگر، کارمند و مهندسین ایرانی. زمینی که در آن امروز با بناهای صنعتی و اداری و فضای سبز پوشانده شده است، سالیان دراز تا پیش از انقلاب بنیان‌ساز شاه و مردم با همه استعدادی که داشت زمینی بود لم‌یزرع و بلا استفاده، اجرای اصول انقلاب که سیمای اقتصادی و اجتماعی ایران را تغییر داد نمی‌توانست این گوشه خاک میهن عزیز را به فراموشی بسپارد. اصلاحات ارضی شروع گردیده بود، کشاورزی ایران باید دگرگون می‌شد و دهقان آزاد شده ایرانی باید با وسایل مکانیزه و مدرن به کشاورزی بپردازد.
هنگامی که شاهنشاه آریامهر در نهم خرداد ۲۵۲۵ شاهنشاهی پس از تشریف‌فرمایی ذات همایونی به کارخانه تراکتورسازی براشور Barasor رومانی اراده فرمودند که چنان کارخانه‌ای در کشور تأسیس گردد، موافقت‌نامه‌ای با دولت رومانی بسته شد و از نه سال پیش این افتخار نصیب چاکر گردیده است که اجرای این طرح را با گروهی از همکارانم به عهده بگیرم. طرح‌های اولیه به سرعت آماده شد و در سال ۲۵۲۷ شاهنشاهی روز نهم آبان مصادف با میلاد فرخنده ولیعهد عزیز و گرامی ایران ساختمان‌های این کارخانه شروع گردید. طرحی که تهیه شد برای ساخت سالانه ده هزار تراکتور در مرحله نهایی بود ولی با توجه به پیشرفت‌های سریع اقتصادی در دهه انقلاب پیش‌بینی‌هایی گردیده بود که افزایش ظرفیت به آسانی میسر باشد.
چهار سال پیش در شهریور ۲۵۳۱ شاهنشاهی که افتخار تشریف‌فرمایی شاهنشاه آریامهر به این واحد نصیب کارکنان این شرکت گردید، بنا به اراده همایونی اساس این طرح دگرگون شد. ظرفیت تولیدی افزایش یافت و واحدهای جدیدی به آن اضافه شد. این طرح درحال حاضر شامل ساخت سالانه بیست هزار تراکتور مدل مسی فرگوسن و سی هزار موتور پرکینز و تولید تراکتورهای مدل رومانی و تجهیزات صنعتی، تریلر و ادوات کشاورزی است. ظرفیت کارگاه‌های اصلی تولیدی مشتمل بر ریخته‌گری و آهنگری تغییر کرد و تا سه برابر افزایش یافت. ساخت موتور اضافه شد و به موازات آن طرح‌های خدمات فنی و عمومی نیز متناسب با آن تغییر داده شد و از سال ۲۵۳۰ شاهنشاهی تا کنون سرمایه‌گذاری به چهار برابر افزایش یافته است و تولید تراکتور که تا ۲۱ شهریور ماه ۲۵۳۱ روز پرافتخار بازدید شاهنشاه آریامهر ۶۷۵۰ دستگاه بود تا این روز بالغ بر ۳۸۰۰۰ دستگاه شده است. از آن سال تاکنون قدم‌های مؤثری در جهت ساخت قطعات تراکتور و موتور برداشته شده است و قسمت مهمی از کارگاه‌های صنعتی در حال تکمیل است. بدیهی است رشد سریع اقتصادی ایران در سال‌های اخیر و تنگناهای ناشی از این رشد بی‌سابقه نمی‌توانست در پیشرفت این طرح بی‌اثر باشد ولی کوشش‌های زیادی شده است که وقفه‌ای در اجرای این طرح به عمل نیاید. سطح زیربنای ساختمان‌های صنعتی و اداری این واحد صنعتی به ۱۵۰۰۰۰ متر مربع خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود که با تغییراتی که در طرح داده شده است حجم سرمایه‌گذاری به ۱۵ میلیارد ریال برسد ولی با الهام از هدف‌های عالی رهبر خردمند ملت ایران آنچه از احداث ساختمان و خرید ماشین‌آلات بیشتر مورد توجه بوده است، تربیت مدیران و کادر فنی لازم برای اداره این واحدها می‌باشد. در حال حاضر تعداد کارکنان ۱۴۲۰ نفر می‌باشد که پس از خاتمه طرح بالغ بر ۵۰۰۰ نفر خواهد شد.
از بدو تأسیس شرکت تاکنون در حدود ۱۶۰ نفر از مدیران و مهندسان و تکنسین‌ها و کارگران فنی برای دوره‌های عالی مدیریت و طی دوره‌های تخصصی به کشورهای آمریکا، رومانی، انگلستان، سوئیس، آلمان، ایتالیا، سوئد و ژاپن اعزام گردیده و بیش از ۵۰ نفر که دوره‌های تخصصی را در ایران گذرانده‌اند برای تربیت کادر کارگران فنی از مرکز آموزش کارخانه که از ابتدای طرح تأسیس شده است و ظرفیت آن تا ۶۰۰ نفر در سال افزایش خواهد یافت استفاده می‌شود. تاکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر در این واحد آموزش دیده و علاوه بر استفاده از خدمات آن‌ها در کارگاه‌های این کارخانه در سایر صنایع بخش عمومی و خصوصی از تخصص آن‌ها استفاده می‌شود. شاهنشاها، اجرای اصول هفده‌گانه انقلاب زندگی اقتصادی و اجتماعی این ملت کهنسال را دگرگون نمود ولی سه اصل اصلاحات ارضی سهیم کردن کارگران در سود کارگاه‌ها اصل گسترش مالکیت واحدهای تولیدی و صنعتی در این واحد تولیدی مؤثر بوده است و اجرای آن‌ها همواره مورد توجه می‌باشد. کوشش شده است که در جهت تأمین رفاه کارکنان در حد امکان قدم‌های مؤثر برداشته شود. برای تأمین مسکن کارکنان این واحد که به عهده یکی از شرکت‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محول شده است، اقدامات اساسی به عمل آمده است که درصورت رفع مشکلات تأمین آب و برق کمک بسیار مؤثری خواهد شد. بدیهی است با افزایش تعداد کارکنان این شرکت اقدامات لازم به عمل آید. پیشرفت‌هایی که در زمینه فعالیت‌های ورزشی و تعاونی نصیب این شرکت گردیده است، مرهون عنایات خاص شاهانه و علاقه شدید مردم استان و کارکنان می‌باشد. همه کسانی که صادقانه و از جان و دل کوشیده‌اند تا برای به هدف رساندن اندیشه‌های تابناک رهبر عالی‌قدر خود این طرح را به مرحله اجرا درآوردند به چنین روز فرخنده‌ای که نتیجه تلاش و زحمات آن‌ها به خاک پای مبارک شاهنشاه آریامهر عرضه می‌گردد، افتخار و مباهات می‌نمایند. باشد که رهنمون‌های آن شهریار خردمند پیشرفت‌های سریع‌تری را نصیب این واحد صنعتی نماید و خود را هر چه بیشتر برای خدمت به شاهنشاه آریامهر و میهن عزیز آماده نماییم.