سخنان بانو ایندیرا گاندی نخست وزیر هند در پاسخ به بیانات امیرعباس هویدا در میهمانی کاخ نخست‌وزیری ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۵۳

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۹ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = درگاه:محمدرضا شاه پهلوی آریامهر|درگاه اعلیحضرت همای...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۳ خورشیدی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۳ خورشیدی تازی


سخنان بانو ایندیرا گاندی نخست وزیر هند در پاسخ به بیانات امیرعباس هویدا در میهمانی کاخ نخست‌وزیری ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۵۳

در شرایط امروز که اوضاع جهان به سرعت در حال دگرگونی است، فرصت تبادل نظر با شاهنشاه حایز اهمیت ویژه‌ای است. در ماه‌های اخیر اوضاع جهان عمیقا دگرگون شده و مسایل تازه مسولیت‌های بزرگتر بوجود آورده است. در این موقع حساس جهانی ایران، تحت رهبری پرتوان شاهنشاه آریامهر که دارای اندیشه نو و در عین حال علاقمند به حفظ فرهنگ کهن ایران هستند در راه ترقی به پیش می‌رود. ما از اهمیتی که ایران برای همکاری منطقه‌ای در زمینه توسعه بازرگانی و اقتصادی قایل است حسن استقبال می‌کنیم. ایدآلیسم و واقع بینی در همه موارد با یکدیگر مغایرت ندارد، کوشش ما برای توانگری حکم می‌کند که در راه توسعه اقتصادی سراسر این منطقه از جهان کوشا باشیم.

ایران و هند مسایل مشابهی به میراث گرفته‌اند، زمینه گسترش برای توسعه دامنه و افزایش عمیق کارهای صنعتی و علمی و علاقه ما به همکاری ابعاد مستحکمی یافته و تدابیر بی شماری برای توسعه زمینه همکاری‌های اقتصادی دو کشور به عمل آمده است. هند از اصل همزیستی و همکاری میان ملت‌ها صرف نظر از نظام‌های سیاسی و سیاست‌های خارجی آن‌ها پیوسته پشتیبانی می‌کند و اعتقاد دارد در جهان امروز که تکنولوژی، ملت‌ها را نزدیک تر و متکی تر به یکدیگر ساخته، دوستی با گروهی از کشورها نباید به منزله خصومت با گروه دیگری از کشورها تلقی شود.

هر کشور به مقتصای تجربه تاریخی و موقعیت جغرافیایی و برخورداری از برخی از ثروت‌های طبیعی خاص خویش نیز هست. راه حلی که برای این مسایل جستجو می‌شود باید به گونه‌ای باشد که از تشنجات بین المللی بکاهد و حس مسولیت جمعی بشر را تقویت کند.

هند با چنین روحیه‌ای به مسایل موجود میان پاکستان، بنگلادش و هند پرداخته است. ما خوشنودیم که ابتکارهایی که برای از میان برداشتن عدم اعتماد و کاهش خصومت و یافتن راه حل‌هایی مبتنی بر انسانیت و نه ارضای غرور ملی، به خرج داده‌ایم ثمراتی به بار آورده است. ما در یک لحظه مهم در تاریخ نوین خود به آرمان صلح جامه تحقق پوشاندیم.