سالگشت درگذشت دو پادشاه ایران ساز اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ و اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر ۴ و ۵ امرداد ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
درگاه قانون اساسی مشروطه ایران درگاه اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ

اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران

درگاه انقلاب مشروطه


سالگشت درگذشت دو پادشاه ایران ساز اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ و اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر ۴ و ۵ امرداد ماه

اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ

بیش از ۱۴۰ سال پیش فرزندی از ایران، رضا خان سوادکوهی زاده شد، کسی نمی‌توانست تصور کند که از پسری که در آلاشت چشم به جهان گشود، روزی شاهنشاه ایران رضا شاه بزرگ شود. رضا خان سربازی میهن را پیشه خود کرد. رضا خان سردار سپه عاشق ایران و میهن پرست، دریافت برای اینکه بتواند ایران را به پیش ببرد می‌باید که بیش از یک سرباز باشد. بدین روی پذیرفت که نخست وزیر شود، و دگرگونی‌های بنیادین را با برنامه‌های رفرم اجتماعی و سیاسی و اجتماعی آغاز کرد. رضا خان از مردم پریشان حال ایران، ملتی ساخت. مجلس شورای ملی دریافت که کافی نیست که این بزرگ مرد نخست وزیر بماند، بلکه باید شاهنشاه ایران شود تا ایران را به پیش برد. از هنگامی که رضا شاه بزرگ در روز ۲۵ آذر ماه ۱۳۰۴ خورشیدی در برابر مجلس شورای ملی سوگند یاد کرد، دوره نوینی در ایران آغاز شد. از کشوری فقیر، مردمی دست به گریبان با بیمارهای واگیردار، ایرانی نوین و ملتی سرافراز ساخت که همواره با نام رضا شاه در هم آمیخته است. رضا شاهی که با الغای کاپیتولاسیون، استعمار را در ایران به پایان رساند. رضا شاهی که با کشیدن راه آهن سراسری پایه‌های صنعتی شدن کشور را بنیاد نهاد. از رضا شاه بزرگ در رسانه‌های معتبر بین المللی نه تنها به عنوان بنیانگزار سامانه پهلوی بلکه پدر ایران مدرن، اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی نامبرده شده است تراژدی زندگی رضا شاه بزرگ در آن بود که نتوانست میوه‌های زندگیش، برای والایی ایران را بچیند، زیرا که دامنه جنگ جهانی دوم در اروپا به ایران نیز کشیده شد، بدون اینکه بی طرفی کشور ایران را محترم بشمارند، ارتش شوروی و ارتش انگلستان از شمال و جنوب به ایران حمله بردند و شهرهای بی پدافند ایران را بمباران نمودند و ایران را اشغال کردند. رضا شاه بزرگ دیهیم شاهنشاهی ایران را به ولیعهد جوانش سپرد و زیر فشار دولت‌های شوروی و بریتانیا ناچار به ترک ایران گردید. رضا شاه بزرگ با کشتی برتیانیایی به تبعید در ژوهانسبورگ برده شد و در روز چهارشنبه چهارم امرداد ماه ۱۳۲۳ خورشیدی قلبی که برای ایران می‌تپید از اندوه کشورش که زیر چکمه‌های بیگانگان و ارتش خونخوار کشورهای استعماری شوروی و انگلستان بیش از سه سال بود که ویران شده بود، بازایستاد. شش سال به درازا کشید تا کشور ایران توان آن را یافت که پیکر شاهنشاهی که آبادش کرده بود را به ایران بازگرداند.

امید آنکه رضا شاه در آرامگاهش در شهر ری بیارامد ، آرامگاهی که ولیعهدش که شاهنشاه ایران شده بود برایش ساخته بود، بر باد رفت. فرقه‌ای تبهکار که در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی حکومت ایران را به دست گرفت، آرامگاه رضا شاه بزرگ را ویران ساخت، و در مغزهای بیمارشان پنداشتند که با ویران ساختن آرامگاه رضا شاه بزرگ، این بزرگ مرد تاریخ ایران را از یادواره ایرانیان خواهند زدود، اما درست برعکس آن شد و رضا شاه بزرگ هر روز محبوبتر و بزرگتر برای مردم ایران شد و می‌شود. رضا شاه بزرگ، سرمشق جوانان ایران است که در خیابان‌ها فریادش می‌زنند. رضا شاه فقط پدر ایران نوین نیست، بلکه رضا شاه، ایران است.

اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

در روز ۲۵ شهریور ماه ۱۳۲۰ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی در برابر مجلس شورای ملی سوگند پادشاهی یاد کرد و شاهنشاه کشوری شد که از سوی کشورهای استعماری بریتانیا و شوروی اشغال شده بود. استالین همه کوشش خود را به کار برد تا سامانه پهلوی و شاهنشاهی را در ایران براندازد. حزب توده را بنیاد نهاد، بارها سوءقصد به جان شاهنشاه را طراحی کرد. نخست وزیران ایران با گلوله‌های مزدوران به دستور وی جان باختند، در این فضای سیاسی پر از هرج و مرج، آریامهر شاهنشاه ایران ، آذربایجان را پس از یک سال جدایی از مام میهن ، از حلق استالین بیرون کشید. حزب توده ممنوع شد ولی دست استعمار یعنی محمد مصدق، جبهه ملی را جایگزین حزب توده نمود. برنامه استالین این بود که از ایران کشوری کمونیستی بسازد، اما با یاری ملت ایران و رستاخیز ملت ایران، این نقشه شوم بر آب شد. نخست پس از دوازده سال که از اشغال ایران از سوی قدرت‌های استعماری می‌گذشت، آریامهر شاهنشاه ایران توانست رفرم‌های پدر تاجدارش را ادامه دهد. با تکیه بر قانون اساسی مشروطه آریامهر انقلاب شاه و ملت را به انجام رساند و وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران را یک شبه زیر و رو نمود. هفتاد و پنج درصد جمعیت ایران که کشاورزان بودند از رعیت یا بنده بودن، به کشاورزانی آزاد و مالک زمین‌هایی که روی آن کار می‌کردند دگرگون شدند. نیمی از جمعیت ایران یعنی بانوان ایران محروم از تعیین سرنوشت خود، حق انتخاب شدن و انتخاب کردن یافتند، از انجمن ده و انجمن شهرستان و استان و مجلس شورای ملی و مجلس سنا و شورای داوری و خانه انصاف زنان با حقوق برابر با مردان وارد سیاست و اجتماع شدند. آریامهر شاهنشاه ایران سرانجام نفت ایران را از دست‌های استعمارگران بیرون کشید و به ملت ایران بازگرداند، همه ثروت‌های روی زمینی و زیر زمینی را ملی کرد یعنی دارنده اش ملت ایران و نسل‌های آینده ایران شدند که از آن بهره برند . آریامهر شاهنشاه ایران کشاورزی مدرن را در ایران بنیاد نهاد و از ایران کشوری صنعتی ساخت که تولیدات کارخانه‌هایش در سراسر جهان به فروش می‌رسید.

آریامهر شاهنشاه ایران، بیسوادی این طاعون بی درمان را از کشور ایران برکند، دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، مدرسه‌های عالی، انستیتوها، تکنیکوم و مدرسه‌های حرفه‌ای را بنیاد نهاد. برابری اقتصادی و رفاه اجتماعی با اروپا و آمریکا برای سال ۱۳۶۱ خورشیدی برابر با ۲۵۴۱ شاهنشاهی پشت در خانه هر ایرانی ایستاده بود که آریامهر آن را دروازه‌های تمدن بزرگ نامید. تمدن بزرگ جامعه‌ای را به ارمغان می‌آورد که در آن هر ایرانی، از لحظه‌ای که چشم به جهان می‌گشود تا آخرین بازدم از رفاه اجتماعی برخوردار می‌شد. یعنی جامعه صنعتی ایران، استانداردهای رفاهی چون کشورهای اروپایی داشته باشد.

پنجم امرداد ماه چهل و دومین سالگرد درگذشت آریامهر شاهنشاه ایران است، چهل و دو سالی که بر ایرانیان نگذشت، چهل و دو سالی که آریامهر چون پدر تاجدارش رضا شاه بزرگ دور از میهن درگذشت. امروز جوانان ایران، آریامهر را فریاد می‌کشند و چشم به راه بازگشت شاهنشاه شان می‌باشند. امروز جوانان ایران فریاد می‌کشند جاوید شاه، ای شاه ایران برگرد به ایران.