تفاوت میان نسخه‌های «بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « '''بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ما...» ایجاد کرد)
 
(اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
خط ۳: خط ۳:
 
'''بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی'''
 
'''بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی'''
  
۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ پیش از نیم روز علیاحضرت شهبانو برای یک بازدید دو روزه از استان هرمزگان از تهران به استان هرمزگان پرواز کردند و در بندر لنگه فرود آمدند.<ref>[[بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی]]</ref>
+
۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ پیش از نیم روز علیاحضرت شهبانو برای یک بازدید دو روزه از استان هرمزگان از تهران به استان هرمزگان پرواز کردند و در بندر لنگه فرود آمدند.
  
نخست  علیاحضرت شهبانو از بندر لنگه بازدید فرمودند و پس از آن از ابوموسی. علیاحضرت شهبانو در بندر لنگه پس از نیمروز از سردخانه شیلات، دبیرستان پهلوی، تأسیسات اسکله، بازار و مرکز صنایع دستی و همچنین از یک خانه قدیمی بازدید کردند. در منطقه‌ای  نزدیک بندر لنگه به نام «کنک» علیاحضرت شهبانو از کارهای لنج سازان دیدن فرمودند و پس از آن به بندر عباس خواهند رفت. بامداد 15 اسفند ماه از میناب دیدن خواهند کرد و سپس به تهران باز خواهند گشت. در این سفر وزیران کشور، مسکن و شهرسازی، کشاورزی و عمران روستایی، رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و مدیر عامل شرکت شیلات جنوب در رکاب علیاحضرت شهبانو می‌باشند.
+
نخست  علیاحضرت شهبانو از بندر لنگه بازدید فرمودند و پس از آن از ابوموسی. علیاحضرت شهبانو در بندر لنگه پس از نیمروز از سردخانه شیلات، دبیرستان پهلوی، تأسیسات اسکله، بازار و مرکز صنایع دستی و همچنین از یک خانه قدیمی بازدید کردند. در منطقه‌ای  نزدیک بندر لنگه به نام «کنک» علیاحضرت شهبانو از کارهای لنج سازان دیدن فرمودند و پس از آن به بندر عباس خواهند رفت. بامداد ۱۵ اسفند ماه از میناب دیدن خواهند کرد و سپس به تهران باز خواهند گشت. در این سفر وزیران کشور، مسکن و شهرسازی، کشاورزی و عمران روستایی، رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و مدیر عامل شرکت شیلات جنوب در رکاب علیاحضرت شهبانو می‌باشند.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
سفر علیاحضرت شهبانو به استان هرمزگان بعد از ظهر امروز پایان می‌گیرد و معظم‌لها به تهران مراجع می‌کنند. علیاحضرت شهبانو امروز در جریان بازدید از شهرستان میناب و روستای حاجی خادمی، دانشسرای مقدماتی، مجموعه مسکونی کارگران، سد علیرضا پهلوی، مدرسه روستایی حاجی خادمی و خانه فرهنگ روستایی منطقه را مورد بازدید قرار دادند.
 +
 
 +
علیاحضرت شهبانو که دیروز پس از یازده سال از بندر لنگه دیدن می‌کردند، ابتدا با هلیکوپتر به جزیره ابوموسی رفتند. علیاحضرت شهبانو در یک جیپ روباز در هوای گرم نیمروزی خیابان‌های جزیره پیشت سر گذاشتند و از بالای یکی از ارتفاعات منظره جزیره ابوموسی را تماشا کردند و در این جا طرح جامعه شهرک نیروی دریایی و سایر تأسیسات جزیره را ملاحظه فرمودند. علیاحضرت شهبانو با مشاهده نقشه جامع فرمودند ابوموسی جزیره دست‌نخورده‌ای است و برای ساختن این جزیره مسئله زمین و یا تخریب خانه‌های قدیمی را نداریم. این جزیره را می‌توان با نقشه و برنامه به صورتی زیبا و متناسب ساخت. باید پیشرفت را با یک برنامه دقیق و مطالعه شده شهرسازی به این جزیره بیاورم و در واقع پیشرفت توأم با زیبایی باشد. در پی صدور اوامر علیاحضرت شهبانو وزارت مسکن و شهرسازی و استانداری هرمزگان نقشه جامعه جزیره ابوموسی را مورد مطالعه دقیق قرار خواهند داد. هم اکنون علاوه بر چند خانه سازمانی که در ابوموسی ساخته شده است،
 +
 
 +
شرکت شیلات جنوب نیز با توجه به پایگاه اقتصادی خلیج فارس اقدام به تأسیس سردخانه‌ای در این جزیره کرده است که در چند ماه آینده پس از آغاز بهره‌برداری از آن، صید ماهیگیران را به دو برابر قیمت خریداری خواهد کرد. علیاحضرت شهبانو پس از شنیدن گزارش مدیر عامل شیلات جنوب که اظهار داشت شرکت شیلات جنوب در نظر دارد ماهیگیران در منطقه‌ای در کناره دریا در جزیره ابوموسی اسکان دهد، تأکید فرمودند ماهیگیران را نیز باید خانه‌های خود را طبق نقشه‌هایی که تهیه می‌شود بسازند و البته خانه‌هایی ارزان قیمت ولی زیبا و متناسب. علیاحضرت شهبانو سپس به محوطه خانه‌های سازمان تشریف‌فرما شدند و با مشاهده خانه‌ها دستور فرمودند در ادامه برنامه خانه‌سازی فضای بیشتری منظور شود.
 +
 
 +
علیاحضرت شهبانو سپس دقایقی پیاده محوطه خانه‌ها را بازدید فرمودند و از مرکز بهداری و بهزیستی ابوموسی دیدن کردند. علیاحضرت شهبانو پس از یک ساعت دیدار از جزیره ابوموسی به بندر لنگه بازگشتند و ناهار را در این محل صرف کردند. شهبانو بعد از ظهر دیروز پس از بازدید تأسیسات شیلات جنوب و به هنگامی که در اسکله بندر لنگه حضور داشتند فرمودند: بندر لنگه امروز با آن موقع که دیدم اصلاً قابل مقایسه نیست. بندر لنگه با بسیاری از برنامه‌ها که در آن اجرا شده فرق بسیار کرده است. شهبانو بعد از ظهر دیروز را در گفتگو با مردم بندر لنگه گذراندند و ضمن بازدیدهایی که داشتند با پیشرفت بسیاری از برنامه‌ها از نزدیک آشنا شدند و نیز در بین راه‌ها از جیپ روبازی که در آن مستقر بودند پایین آمدند و با مردمی که در خیابان برای دیدن شهبانو جمع شده بودند به گفتگو پرداختند.
 +
 
 +
دستوراتی که شهبانو در جهت تسریع در اجرای برنامه‌ها و یا به منظور شروع اقدام برای برنامه‌های جدید صادر کردند همه حاصل گفتگوی شهبانو با مردم بود. نمایندگان صیادان بندر لنگه، کنارک، جاسک، اروندکنار و چارک برای شهبانو شرح داده‌اند که چگونه بعد از آن بازدید شهبانو وضع زندگی‌شان بهتر شده. در حال حاضر هر شرکت تعاونی آن‌ها روزانه به طور متوسط ۱۵۰ کیلو ماهی صید می‌کنند و شیلات جنوب ماهی‌ها را به طور متوسط کیلویی ۷۰ تا ۸۰ ریال می‌خرد. صیادان از شهبانو تقاضا کردند که برای صید بهتر و ایمنی بیشتر دستور فرمایند که پناهگاه‌هایی برای آن‌ها ساخته شود که شهبانو اقدام درباره تقاضای آن‌ها را به استاندار تأکید فرمودند. مسئله دیگر وام خرید قایق و وسایل مورد نیاز صیادان بود.
 +
 
 +
صیادان که عضو شرکت تعاونی هستند برای شرکت خود تقاضای وام کم بهره داشتند. مدیر عامل شرکت سهامی شیلات جنوب به عرض رساند که برای خرید موتور لنج و قایق مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون ریال اعتبار تقاضا شده است که امیدواریم با این اعتبار در مدت پنج سال به هر شرکت تعاونی ۵۰ میلیون ریال وام بدهیم که تا کنون نیز البته به بسیاری از این شرکت‌ها وام بدون بهره ده ساله داده شده است. مسئله کمبود آب برای کشور ما یک مسئله حیاتی است. کمبود آب در جنوب کشور بیش از مناطق دیگر محسوس است. علیاحضرت شهبانو دیروز نیز با تقاضای بسیاری از مردم در بندر لنگه و ابوموسی درمورد تأمین آب آشامیدنی روبرو بودند. اول موضوع در فرودگاه بندر لنگه مطرح شد و پس از آن به هنگامی که شهبانو از یکی از کلاس‌های دبیرستان پهلوی بندر لنگه دیدن می‌کردند، دانش آموزی تقاضای بذل توجه شهبانو را در مورد آب آشامیدنی بندر لنگه نمود. شهبانو در بین مردم نیز این جمله را شنیدند که زن‌های بندر لنگه می‌گفتند «شهبانو برای آب آشامیدنی ما فکری بکنید». از همان قبل از ظهر شهبانو از استاندار در مورد این مسئله سئوال کردند، به عرض رسید که مشکل آب آشامیدنی بندر لنگه تا چند ماه آینده حل خواهد شد زیرا دو دستگاه آب شیرین کن هر یک به ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. شهبانو تأکید داشتند که در این مورد استانداری هرمزگان با دانشگاه آریامهر همکاری داشته باشد و تأکید کردند که همکاری با دانشگاه آریامهر امکان بهره‌گیری از این دستگاه و راه‌های تازه‌تری را فراهم می‌کند و اضافه کردند یاد دستگاه آب شیرین کن جزیره هرمز می‌افتم که دو سال است از آن نتوانسته‌ایم استفاده کنیم.
 +
 
 +
علیاحضرت شهبانو دیروز ضمن بازدید از مدرسه ۳۲۸ نفری پهلوی دستور فرمودند که در مورد تأمین زمین ورزش برای دانش‌آموزان بندر لنگه اقدام شود. به هنگام دیدار کوتاهی از یک خانه قدیمی که معماری زیبا و جالب بندر لنگه را در آن بخوبی می‌توان دید، به وزیر مسکن و شهرسازی دستور دادند تا نقشه‌های خانه‌های قدیمی مناطق مختلف کشور تهیه شود و در استانداری‌ها حفظ گردد. شهبانو فرمودند معماری این مناطق هم قشنگ و هم راحت. مصالح محلی در آن‌ها بکار رفته و با توجه به آب و هوای مناطق ساخته شده. دل هر کس می‌سوزد که چنین سبک و معماری از بین برود.
 +
 
 +
شهبانو دیروز از بندر «گنگ» در نزدیکی  دیدن کردند. در این بندرگاه یک شرکت سهامی وجود دارد که کارگران آن به همان شیوه سنتی قدیمی برای کلیه جزایر و برای صیادان کشتی می‌سازند. با چوب‌هایی که از هندوستان و شیراز می‌آورند و با روغن کوسه‌ها که می‌گیرند هر سه ماه یک کشتی بزرگ می‌سازند. تاکنون بزرگترین کشتی که ساخته‌اند ظرفیت ۴۰۰ تن داشته است. آن وقت‌ها قیمت کشتی‌ها ۷۰ هزار تومان بوده ولی امروز قیمت کشتی متوسط ۴۰۰ هزار تومان است. شهبانو علت گران شدن کشتی را سئوال کردند، نماینده شرکت به عرض رساند که کارگرها چند سال پیش ۳۰ تومان حقوق می‌گرفتند ولی امروز روزی ۱۵۰ تومان می‌گیرند. کارگران برای شهبانو گفتند که این منطقه ۴۰۰ سال است که کشتی‌های مناطق دیگر را نیز تأمین می‌کند ولی جالب‌تر از کشتی‌سازی صنایع چوب بندر گنگ است. در و پنجره‌هایی که می‌سازند از جمله صنایع دستی جالب است که شهبانو دیروز به استاندار هرمزگان دستور دادند که برای حفظ این صنعت و هنر اقدام شود. شهبانو فرمودند، وقتی هنرستان حرفه‌ای می‌سازیم دوباره کارگاه سیم‌کشی برپا می‌کنیم ولی هر یک از این کارگاه‌های صنایع چوب می‌تواند برای تربیت آن گروه هنرآموزان که مورد نظر ما است مورد بهره‌برداری قرار گیرد. کاری کنیم که هنر کشتی‌سازی و در و پنجره در گنگ از بین نرود.

نسخهٔ ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۵۸


بازدید دو روزه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱۵ - ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ پیش از نیم روز علیاحضرت شهبانو برای یک بازدید دو روزه از استان هرمزگان از تهران به استان هرمزگان پرواز کردند و در بندر لنگه فرود آمدند.

نخست علیاحضرت شهبانو از بندر لنگه بازدید فرمودند و پس از آن از ابوموسی. علیاحضرت شهبانو در بندر لنگه پس از نیمروز از سردخانه شیلات، دبیرستان پهلوی، تأسیسات اسکله، بازار و مرکز صنایع دستی و همچنین از یک خانه قدیمی بازدید کردند. در منطقه‌ای نزدیک بندر لنگه به نام «کنک» علیاحضرت شهبانو از کارهای لنج سازان دیدن فرمودند و پس از آن به بندر عباس خواهند رفت. بامداد ۱۵ اسفند ماه از میناب دیدن خواهند کرد و سپس به تهران باز خواهند گشت. در این سفر وزیران کشور، مسکن و شهرسازی، کشاورزی و عمران روستایی، رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و مدیر عامل شرکت شیلات جنوب در رکاب علیاحضرت شهبانو می‌باشند.


سفر علیاحضرت شهبانو به استان هرمزگان بعد از ظهر امروز پایان می‌گیرد و معظم‌لها به تهران مراجع می‌کنند. علیاحضرت شهبانو امروز در جریان بازدید از شهرستان میناب و روستای حاجی خادمی، دانشسرای مقدماتی، مجموعه مسکونی کارگران، سد علیرضا پهلوی، مدرسه روستایی حاجی خادمی و خانه فرهنگ روستایی منطقه را مورد بازدید قرار دادند.

علیاحضرت شهبانو که دیروز پس از یازده سال از بندر لنگه دیدن می‌کردند، ابتدا با هلیکوپتر به جزیره ابوموسی رفتند. علیاحضرت شهبانو در یک جیپ روباز در هوای گرم نیمروزی خیابان‌های جزیره پیشت سر گذاشتند و از بالای یکی از ارتفاعات منظره جزیره ابوموسی را تماشا کردند و در این جا طرح جامعه شهرک نیروی دریایی و سایر تأسیسات جزیره را ملاحظه فرمودند. علیاحضرت شهبانو با مشاهده نقشه جامع فرمودند ابوموسی جزیره دست‌نخورده‌ای است و برای ساختن این جزیره مسئله زمین و یا تخریب خانه‌های قدیمی را نداریم. این جزیره را می‌توان با نقشه و برنامه به صورتی زیبا و متناسب ساخت. باید پیشرفت را با یک برنامه دقیق و مطالعه شده شهرسازی به این جزیره بیاورم و در واقع پیشرفت توأم با زیبایی باشد. در پی صدور اوامر علیاحضرت شهبانو وزارت مسکن و شهرسازی و استانداری هرمزگان نقشه جامعه جزیره ابوموسی را مورد مطالعه دقیق قرار خواهند داد. هم اکنون علاوه بر چند خانه سازمانی که در ابوموسی ساخته شده است،

شرکت شیلات جنوب نیز با توجه به پایگاه اقتصادی خلیج فارس اقدام به تأسیس سردخانه‌ای در این جزیره کرده است که در چند ماه آینده پس از آغاز بهره‌برداری از آن، صید ماهیگیران را به دو برابر قیمت خریداری خواهد کرد. علیاحضرت شهبانو پس از شنیدن گزارش مدیر عامل شیلات جنوب که اظهار داشت شرکت شیلات جنوب در نظر دارد ماهیگیران در منطقه‌ای در کناره دریا در جزیره ابوموسی اسکان دهد، تأکید فرمودند ماهیگیران را نیز باید خانه‌های خود را طبق نقشه‌هایی که تهیه می‌شود بسازند و البته خانه‌هایی ارزان قیمت ولی زیبا و متناسب. علیاحضرت شهبانو سپس به محوطه خانه‌های سازمان تشریف‌فرما شدند و با مشاهده خانه‌ها دستور فرمودند در ادامه برنامه خانه‌سازی فضای بیشتری منظور شود.

علیاحضرت شهبانو سپس دقایقی پیاده محوطه خانه‌ها را بازدید فرمودند و از مرکز بهداری و بهزیستی ابوموسی دیدن کردند. علیاحضرت شهبانو پس از یک ساعت دیدار از جزیره ابوموسی به بندر لنگه بازگشتند و ناهار را در این محل صرف کردند. شهبانو بعد از ظهر دیروز پس از بازدید تأسیسات شیلات جنوب و به هنگامی که در اسکله بندر لنگه حضور داشتند فرمودند: بندر لنگه امروز با آن موقع که دیدم اصلاً قابل مقایسه نیست. بندر لنگه با بسیاری از برنامه‌ها که در آن اجرا شده فرق بسیار کرده است. شهبانو بعد از ظهر دیروز را در گفتگو با مردم بندر لنگه گذراندند و ضمن بازدیدهایی که داشتند با پیشرفت بسیاری از برنامه‌ها از نزدیک آشنا شدند و نیز در بین راه‌ها از جیپ روبازی که در آن مستقر بودند پایین آمدند و با مردمی که در خیابان برای دیدن شهبانو جمع شده بودند به گفتگو پرداختند.

دستوراتی که شهبانو در جهت تسریع در اجرای برنامه‌ها و یا به منظور شروع اقدام برای برنامه‌های جدید صادر کردند همه حاصل گفتگوی شهبانو با مردم بود. نمایندگان صیادان بندر لنگه، کنارک، جاسک، اروندکنار و چارک برای شهبانو شرح داده‌اند که چگونه بعد از آن بازدید شهبانو وضع زندگی‌شان بهتر شده. در حال حاضر هر شرکت تعاونی آن‌ها روزانه به طور متوسط ۱۵۰ کیلو ماهی صید می‌کنند و شیلات جنوب ماهی‌ها را به طور متوسط کیلویی ۷۰ تا ۸۰ ریال می‌خرد. صیادان از شهبانو تقاضا کردند که برای صید بهتر و ایمنی بیشتر دستور فرمایند که پناهگاه‌هایی برای آن‌ها ساخته شود که شهبانو اقدام درباره تقاضای آن‌ها را به استاندار تأکید فرمودند. مسئله دیگر وام خرید قایق و وسایل مورد نیاز صیادان بود.

صیادان که عضو شرکت تعاونی هستند برای شرکت خود تقاضای وام کم بهره داشتند. مدیر عامل شرکت سهامی شیلات جنوب به عرض رساند که برای خرید موتور لنج و قایق مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون ریال اعتبار تقاضا شده است که امیدواریم با این اعتبار در مدت پنج سال به هر شرکت تعاونی ۵۰ میلیون ریال وام بدهیم که تا کنون نیز البته به بسیاری از این شرکت‌ها وام بدون بهره ده ساله داده شده است. مسئله کمبود آب برای کشور ما یک مسئله حیاتی است. کمبود آب در جنوب کشور بیش از مناطق دیگر محسوس است. علیاحضرت شهبانو دیروز نیز با تقاضای بسیاری از مردم در بندر لنگه و ابوموسی درمورد تأمین آب آشامیدنی روبرو بودند. اول موضوع در فرودگاه بندر لنگه مطرح شد و پس از آن به هنگامی که شهبانو از یکی از کلاس‌های دبیرستان پهلوی بندر لنگه دیدن می‌کردند، دانش آموزی تقاضای بذل توجه شهبانو را در مورد آب آشامیدنی بندر لنگه نمود. شهبانو در بین مردم نیز این جمله را شنیدند که زن‌های بندر لنگه می‌گفتند «شهبانو برای آب آشامیدنی ما فکری بکنید». از همان قبل از ظهر شهبانو از استاندار در مورد این مسئله سئوال کردند، به عرض رسید که مشکل آب آشامیدنی بندر لنگه تا چند ماه آینده حل خواهد شد زیرا دو دستگاه آب شیرین کن هر یک به ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. شهبانو تأکید داشتند که در این مورد استانداری هرمزگان با دانشگاه آریامهر همکاری داشته باشد و تأکید کردند که همکاری با دانشگاه آریامهر امکان بهره‌گیری از این دستگاه و راه‌های تازه‌تری را فراهم می‌کند و اضافه کردند یاد دستگاه آب شیرین کن جزیره هرمز می‌افتم که دو سال است از آن نتوانسته‌ایم استفاده کنیم.

علیاحضرت شهبانو دیروز ضمن بازدید از مدرسه ۳۲۸ نفری پهلوی دستور فرمودند که در مورد تأمین زمین ورزش برای دانش‌آموزان بندر لنگه اقدام شود. به هنگام دیدار کوتاهی از یک خانه قدیمی که معماری زیبا و جالب بندر لنگه را در آن بخوبی می‌توان دید، به وزیر مسکن و شهرسازی دستور دادند تا نقشه‌های خانه‌های قدیمی مناطق مختلف کشور تهیه شود و در استانداری‌ها حفظ گردد. شهبانو فرمودند معماری این مناطق هم قشنگ و هم راحت. مصالح محلی در آن‌ها بکار رفته و با توجه به آب و هوای مناطق ساخته شده. دل هر کس می‌سوزد که چنین سبک و معماری از بین برود.

شهبانو دیروز از بندر «گنگ» در نزدیکی دیدن کردند. در این بندرگاه یک شرکت سهامی وجود دارد که کارگران آن به همان شیوه سنتی قدیمی برای کلیه جزایر و برای صیادان کشتی می‌سازند. با چوب‌هایی که از هندوستان و شیراز می‌آورند و با روغن کوسه‌ها که می‌گیرند هر سه ماه یک کشتی بزرگ می‌سازند. تاکنون بزرگترین کشتی که ساخته‌اند ظرفیت ۴۰۰ تن داشته است. آن وقت‌ها قیمت کشتی‌ها ۷۰ هزار تومان بوده ولی امروز قیمت کشتی متوسط ۴۰۰ هزار تومان است. شهبانو علت گران شدن کشتی را سئوال کردند، نماینده شرکت به عرض رساند که کارگرها چند سال پیش ۳۰ تومان حقوق می‌گرفتند ولی امروز روزی ۱۵۰ تومان می‌گیرند. کارگران برای شهبانو گفتند که این منطقه ۴۰۰ سال است که کشتی‌های مناطق دیگر را نیز تأمین می‌کند ولی جالب‌تر از کشتی‌سازی صنایع چوب بندر گنگ است. در و پنجره‌هایی که می‌سازند از جمله صنایع دستی جالب است که شهبانو دیروز به استاندار هرمزگان دستور دادند که برای حفظ این صنعت و هنر اقدام شود. شهبانو فرمودند، وقتی هنرستان حرفه‌ای می‌سازیم دوباره کارگاه سیم‌کشی برپا می‌کنیم ولی هر یک از این کارگاه‌های صنایع چوب می‌تواند برای تربیت آن گروه هنرآموزان که مورد نظر ما است مورد بهره‌برداری قرار گیرد. کاری کنیم که هنر کشتی‌سازی و در و پنجره در گنگ از بین نرود.