تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۲: خط ۲:
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
 
*
 
*
[[پرونده:ShahanPahlavi4Amordad2020.mp4|thumb|left|thumb|left|320px|برنامه ویژه رادیو مشروطه با سخنان ارزنده استاد کاووس پیروزی پهلوان و بانو فرزانه خردمند]]
 
  
 +
[[پرونده:نهم امرداد ماه روز نفت روز حاکمیت ایران بر نفت.mp4|thumb|left|280px|روز نهم امرداد ماه روز نفت]]
 
'''برنامه ویژه رادیو مشروطه در بزرگداشت چهلمین سالگرد درگذشت اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ'''
 
'''برنامه ویژه رادیو مشروطه در بزرگداشت چهلمین سالگرد درگذشت اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ'''
  
'''پیشگفتار و معرفی استاد کاووس پیروزی پهلوان'''
+
'''[[روز نفت ۹ امرداد ماه]]''' - روز ۹ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۲ خورشیدی فرمان اجرای قرارداد فروش و خرید نفت به توشیح شاهنشاه آریامهر رسید و بی درنگ از دفتر مخصوص شاهنشاه به دولت ابلاغ گردید. توشیح فرمان قرارداد نوین نفت، لحظه تاریخی در زندگی مردم ملت ایران است. با توشیح این فرمان، قرارداد نفت با کنسرسیوم ملغی شد و برای همیشه باطل شد و خرید و فروش نفت یکسره به شرکت ملی نفت ایران داده شد و نفت ایران سرانجام ملی شد. این آیین تاریخی از تلویزیون ملی ایران پخش شد.
  
امروز چهلمین سالروز درگذشت اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و هفتاد و ششمین سالگرد درگذشت رضا شاه بزرگ است. برای این روز رادیو مشروطه برنامه ویژه‌ای تقدیم می‌نماید.  
+
در روز ۲ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی مجلس شورای ملی قانون قرارداد نفت با کنسرسیوم  که در سال  ۱۳۳۳ خورشیدی بسته شده بود را لغو کرد و اجازه اجرای قرارداد فروش و خرید نفت میان دولت شاهنشاهی ایران و شرکت‌های خارجی را تصویب نمود. در روز ۸ امرداد ماه این قانون از  مجلس سنا گذشت که این بزرگترین پیروزی در صنعت نفت برای اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و ملت سرافراز ایران و کشور ایران بود زیرا که با این قانون، برای نخستین بار از ملی شدنِ بهره‌برداری و تولید و فروش نفت در تاریخ نوین ایران می‌توان گفتگو کرد. ایران برای نخستین بار توانست تعیین نماید که چند بشکه در روز، با چه بهایی و به چه شرکت نفتی می‌خواهد بفروشد و باز هم برای نخستین بار صد در صد سود از فروش نفت، از آنِ کشور ایران می‌شود و در کشور می‌ماند و به خزانه ملت واریز می‌شود.
  
میهمان عالیقدر و گرامی این برنامه، استاد کاووس پیروزی پهلوان، کارشناس درجه یک فرهنگی، نویسنده، نقاش، شاعر، دارای تحصیلات در دانشکده فنی مونیخ، آلمان - در رشته کشاورزی و هم چنین در رشته تاریخ و هنر، در آکادمی هنرهای زیبای شهر رُم، ایتالیا می‌باشد وی استاد یار درهمین آکادمی، و سرپرست نگارخانه مهر شاه در تهران بوده است.
+
پس از توشیح شدن فرمان از سوی آریامهر شاهنشاه ایران دولت اعلامیه ای به چاپ رساند
استاد پهلوان ، پژوهشگرتاریخ، کنشگر سیاسی، دارنده مدال‌ها و جوایز فرهنگی و هنری و وابسته فرهنگی دولت شاهنشاهی ایران در کشورهای آلمان و اتریش بوده است. افزون بر این استاد کاووس پیروزی پهلوان بیوگراف خاندان بزرگ پهلوی می‌باشند
 
برای آگاهی بیشتر از کارنامه زندگی و تحصیلات دانشگاهی و خدمات ارزنده ایشان به فرهنگ و هنر ایران، خواهشمندم به وبگاه مشروطه دات اورگ بروید. 
 
  
'''استاد کاووس پیروزی پهلوان'''
+
'''اعلامیه دولت''' - بنا به پیشنهاد کمیته سپاس روز نهم امرداد ماه ۱۳۵۲ که قانون الغای قرارداد فروش و خرید نفت به توشیح مبارک اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر رسیده و مالکیت کامل و اداره حقیقی تمام منابع و تاسیسات نفتی به ایران تعلق گرفته است روز نفت اعلام می‌شود. نخست وزیر - امیر عباس هویدا
  
درود می‌گویم به همه هم میهنان عزیز و گرامی در سراسر جهان، مدیر محترم و گرامی رادیو مشروطه و سپاس از دعوت. روزهای چهارم و پنجم امرداد، روزهای دردناکی است در این روزها دو پادشاه بزرگ ایران، رضا شاه بزرگ، رادمرد بزرگ تاریخ ایران و محمدرضا شاه پهلوی ایران پدر آریامهر در برون مرز ایران زمین، زندگی را بدرود می‌گویند. پادشاهانی که خدمتگزاران ملت ایران و ایران زمین و سرزمین نیاکان خود بودند.
+
پس از نیمروز یک صد هزار تن از مردم تهران در استادیوم ورزشی آریامهر، پیروزی ملت ایران را در حاکمیت نفت جشن گرفتند و آیین سپاس و نیایش به جای آوردند.  
  
شخص من یکی از شاهدان خدمات جانفرسای این دو پادشاه بزرگ به ملت ایران زمین بوده‌ام ، در دوران زندگی در غربت، به حسب وظیفه ملی و میهنی و انسانی خودم تلاش نمودم با کمک هم میهنان فرزانه و آگاه از تاریخ ، هفتاد و یک برنامه انجام بدهم برای بررسی کارنامه خدمات جانفرسای این دو پادشاه ایران که نیمی از آنها در یوتوب به نشانی K.P.Pahlavan موجود است ، نیمی دیگر هم به زودی در دسترس علاقمندان به آگاهی از تاریخ قرار خواهد گرفت.  
+
از ساعت ۱۴ گروه‌های مردم با پرچم‌های ایران، فرتورهای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد و آرنگ‌های ملی و میهنی در دست، وارد استادیوم ورزشی آریامهر شدند.
 +
یک مشعل بزرگ که با گاز ذخایر نفتی ایران می‌سوخت، بالای فرتورهای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد روشن بود. آرنگ‌های نورانی نزدیک جایگاه جلوه‌ای بی همتا به استادیوم بخشیده بود. در ساعت ۱۸ و سی دقیقه انبوه مردم در ورزشگاه آریامهر آن چنان فشرده شد که برای گروهی جای نشستن نبود.  از ساعت ۱۸ هنرمندان رادیو تلویزیون چون عارف، گوگوش و آغاسی برای مردم به هنرنمایی پرداختنددر هوای دلپذیر استادیوم هنرمندان وزارت فرهنگ و هنر که از دیگر جاهای کشور به تهران آمده بودند به میان چمن‌های ورزشگاه رفتند و با دست افشانی و پایکوبی خود، شور و هیجانی شگفت انگیز در مردم برانگیختند. در این هنگام مشعل بزرگی را که برای اتحادیه المپیک آسیایی فراهم شده بود و در برابر جایگاه قرار داشت به نشانه فرخندگی روز سپاس از شاهنشاه آریامهر، افروختند.  
  
یادآور می‌شوم، ملتی که از تاریخ خود آگاه نیست، همیشه آسیب پذیر خواهد بود. و با نگاهی کوتاه به تاریخ ۱۴۰۰ سال گذشته و سرنوشت ملت بزرگ ایران، پرسش‌ها فراوان می‌شوند، شاید یکی از مهمترین پرسش‌ها این است که علت چیست که در این ۱۴۰۰ سال گذشته تاریخ، سرنوشت خدمتگزاران به ملت ایران و ایران زمین سرنوشتی دردناک بوده است. اما در همین سرزمین برای تجاوزگران و دزدان و دشمنان ملت بزرگ ایران و ایران زمین، گنبدهای طلا ساخته شده و ساخته می‌شود. سرچشمه این حکایت دردناک کجا می‌باشد را باید توضیح بدهیم این وظیقه انسانی است. کسانی که عاشق این سرزمین هستند، با ذکر مصیبت نتیجه‌ای نخواهیم گرفت.
+
اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ساعت ۱۹ و پنجاه و پنج دقیقه وارد استادیوم ورزشی آریامهر شدند. با ورود شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو غریو شادی مردم برخاست و فریادهای جاوید شاه استادیوم یک صد هزار نفری را به لرزه درآورد و یک پارچه شور و شوق شد، هزاران بادکنک رنگی آسمان استادیوم را رنگارنگ کرد و هزاران ایرانی با نواخته شدن [[سرود ملی ایران]] در استادیوم به پاخاستند و سرود شاهنشاهی را خواندند.  پس از آنکه اعلیحضرتین نشستند، دانش آموزان [[بنیاد فرهنگی فرح پهلوی]] سرود سپاس را خواندند. آنگاه در ساعت ۲۰ و هشت دقیقه سپاهیان انقلاب دختر و پسر نوای « سرود انقلاب »  را سر دادند.  در ساعت ۲۱ و ده دقیقه    مهندس محمد سماوکی رییس کمیته ملی سپاس، نوشتار لوحه سپاس را خواند:
  
شخص من آمده است تا برنامه دیگری را انجام دهیم و بپردازیم به بررسی این حکایت اسفناک تا شاید از گذشته درس عبرت گرفته باشیم و درس عبرت بگیریم. اما اکنون بار دگر در برابر رضا شاه بزرگ و محمد رضا شاه پهلوی ایران پدر آریامهر، این دو پادشاه بزرگ ایران ساز، کلاه از سر برمی‌دارم، تا کمر خم می‌شوم، به روان پاکشان درود می‌فرستم.
+
'''بر لوحه سپاس مردم ایران از شاهنشاه آریامهر چنین نبشته بود:'''
 +
:سپاس فراوان آفریدگاری را سزا است که سرزمین ایران را با اندوخته‌هایی از کان‌های انباشته از ثروت گرانبها بیافرید. سپاس بی انتها خداوند یکتا را که مردم این مرز و بوم را به پیروی از آیین شاهنشاهی و سنت‌های تاریخی و فرهنگی و دینی خود به زیور کردار نیک و پندار نیک و گفتار نیک بیاراست و پس از گذشت دو هزار و پانصد سال اریکه شاهنشاهی ایران را به وجود شاهنشاهی توانا و خردمند و بیدار دل با اندیشه‌ای تابناک و فر ایزدی و نیروی یزدانی آراسته داشت تا به اراده توانایش بر دشواری‌ها پیروز شود و ایران را در پرتو فروغ جاودان آریامهری در راه رستگاری با پایداری و استواری به سوی تمدن بزرگ گسیل دارد و آنچه خداوند به سرزمین ایران ارزانی فرمود به دست ایرانی بسپارد تا با اندیشه ایرانی و به سود ایرانی از آن بهره برداری شود،
 +
:سپاس بیکران به پیشگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران که به فرمان همایونیش، ملت ایران توانست از کاوش تا پیدایش و پالایش و پخش و فروش نفت زمام کار را در دست توانای خویش گیرد و در راه سعادت و رفاه نسل حاضر و نسل‌های آینده به کار برد.
  
پادشاهان بزرگ پهلوی، خدمات جانفرسای شما در سواد زرین تاریخ ایران به ثبت رسیده است. سپاس سپاس بیکران. تا نفس در این سینه‌ام باقی است، به عهد و پیمان دیرینه‌ام وفادار می‌باشم. ایران را پس می‌گیریم، پاینده ایران، پیروز و سربلند باد ملت بزرگ ایران، برافراشته باد پرچم سه رنگ شیر و خورشید نشان ایران. چو ایران نباشد تن من مباد. باردیگر سپاس از مدیر رادیو مشروطه و بدرود.
+
پس از خوانده شدن نوشتار لوحه سپاس، رییس کمیته  ملی سپاس به همراه  ۲۳ تن از نمایندگان استان‌ها و فرمانداری‌های کل یعنی هموندان گروه سپاس، در دو ردیف ۱۱ تَنی به سوی جایگاه به راه افتادند. هر یک از اینان تابلوی سپاس مردم استان یا فرمانداری کل خود را در دست داشتند. کمیته با فریادهای « جاوید شاه » وارد جایگاه شد و لوحه سپاس را به پیشگاه شاهنشاه آریامهر پیشکش کرد. در این هنگام سرود « شاه سایه خدا » خوانده شد و برنامه‌ی باشکوه نیایش انجام شد. پس از نیایش شاهنشاه آریامهر سخنرانی کردند و استادیوم یک پارچه غریو جاوید شاه بود.
  
'''بانو فرزانه خردمند'''
+
'''سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در استادیوم آریامهر آیین جشن ملی سپاس برای ملی کردن نفت ۹ امرداد ماه ۱۳۵۲'''  
 +
:سپاس متقابل من به شما ملت ایران که با مهر و محبت و پشتیبانی بی دریغ خود هر موقعیتی که به دست آمده است با یکپارچگی خود در به دست آوردن هدف‌های ملی تلاش کرده‌اید.
 +
:اگر قدمی به عقب برگردیم شاید خیلی از حاضرین یادشان نباشد، روزی را که من برای حفظ این آب و خاک سوگند وفاداری یاد نمودم، در آن روز از یک طرف پایتخت کشور ما به وسیله نیروهای بیگانه اشغال می‌شد و از طرف دیگر در حالیکه من فاصله بین منزل تا مجلس شورای ملی را طی می‌کردم، می‌شود گفت که اتومبیل و موکب من بر دوش شما ملت ایران حمل می‌شد. این امر هم به من قدرت می‌داد و هم یک فرمان ملی بود که در برابر حوادث و مشکلات هیچوقت به زانو در نیایم. دوره جنگ را با هر خون دلی که بود من و شما با مقاومت منفی طی کردیم. هر اشغال بیگانه عوارضی دارد و در کشور ما نیز ایجاد ستون پنجم‌های رنگارنگ مشکلاتی بوجود آورد که یکی از آن ستون پنجم‌ها خطه زرخیز و تاریخی آذرآبادگان را مدت کوتاهی از ما جدا کرد، ولی روزی که من تصمیم گرفتم در این راه مبارزه کنم و پیروزی یا مرگ با افتخار را انتخاب نمایم بخوبی می‌دانستم که فرد فرد شما ملت ایران در این راه حاضر به هر گونه فداکاری هستید، کما آنکه قوای مسلح ایران بیش از مختصر زد و خوردی نکرد و این ملت ایران بود که خائنان را سرنگون ساخت.
 +
:بعد از آن مبارزه، مبارزه دیگری پیش آمد که عبارت از مبارزه ملت ما برای پس گرفتن حقوق و ثروت ملی مان یعنی نفت بود. در سال ۱۳۲۹ قانونی برای ملی کردن این ثروت عظیم گذشت که به دلائلی که اکنون موقع ذکر آن نیست حقیقتاً عملی نشد. تحریکات از همه طرف ادامه داشت تا اینکه پادشاه شما تصمیم گرفت برای اینکه پرده‌ها به عقب برود و قیافه حقیقی هر کس روشن بشود در غیاب او ملت ایران قضاوت خودش را بکند، و شما مردم ایران در ۲۸ امرداد قضاوت خود را با آن قیام تاریخی کردید و نه فقط خواستار مراجعت پادشاه قانونی و موروثی خود شدید، بلکه علاوه بر آن یک رسالت تاریخی نیز به من دادید که منجر به انقلاب ششم بهمن گردید.
 +
:انقلاب ششم بهمن همانطوری که امروز آن را می‌نامیم (انقلاب شاه و ملت) بود، برای اینکه از سرچشمه محبت و تفاهم بین من و شما برخاسته است. این انقلاب توانست یکپارچگی ملت ایران را به صورت عمل درآورد، به طوری که امروز هر فرد ملت ایران به طریقی در سرنوشت و در موفقیت این کشور سهیم و شریک است. این قدرتی بود که به من آن اراده و توانایی را بخشید که امروز توانستم قانون جدید فروش ثروت ملی ایران یعنی نفت را به مشتریان خارجی به بهترین وجهی به مورد اجرا بگذارم.
 +
:قدرت من فقط ناشی از قدرت شما است، قدرت شما ناشی از یکپارچگی ملت ایران است که امروزه در دنیا مورد احترام قرار گرفته است. می‌دانید که تا آخرین لحظه حیات،  از آنچه که تابحال بوده‌ام تغییر نخواهم کرد و اگر تاکنون با حمایت شما به این جا رسیده‌ایم مسلماً از این پس نیز به مرزهای تمدن بزرگ خواهیم رسید. پس از سپاس متقابلی که در آغاز سخنم از شما نمودم اکنون نیز نیایش متقابل من به درگاه خداوند این است که شما ملت ایران را سلامت و سرفراز نگهدارد.
  
'''اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ'''
+
هنگام سخنرانی شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو ایستاده بودند و مردم پیوسته کف می‌زدند. پس از پایان سخنرانی شاهنشاه آریامهر، آتش بازی آغاز شد و هزاران ستاره فروزان و رنگارنگ آسمان استادیوم آریامهر را در نور فرو برد. در پایان، دانش آموزان مجتمع فرهنگی فرح پهلوی سرود انقلاب را بار دیگر خواندند و نمایندگان استان‌ها و فرمانداری‌های کل با پوشاک محلی و زیبایشان در دایره‌هایی جدا از هم به دست افشانی و پایکوبی و شادمانی پرداختند.
  
بیش از ۱۴۰ سال پیش فرزندی از ایران، رضا خان سوادکوهی زاده شد، کسی نمی‌توانست تصور کند که از پسری که در آلاشت چشم به جهان گشود، روزی شاهنشاه ایران رضا شاه بزرگ شود. رضا خان سربازی میهن را پیشه خود کرد. رضا خان سردار سپه عاشق ایران و میهن پرست،  دریافت برای اینکه بتواند ایران را به پیش ببرد می‌باید که بیش از یک سرباز باشد. بدین روی پذیرفت که نخست وزیر شود، و دگرگونی‌های بنیادین را با برنامه‌های رفرم اجتماعی و سیاسی و اجتماعی آغاز کرد. رضا خان از مردم پریشان حال ایران، ملتی ساخت. مجلس شورای ملی دریافت که کافی نیست که این بزرگ مرد نخست وزیر بماند، بلکه باید شاهنشاه ایران شود تا ایران را به پیش برد. از هنگامی که رضا شاه بزرگ در روز ۲۵ آذر ماه ۱۳۰۴ خورشیدی در برابر مجلس شورای ملی سوگند یاد کرد، دوره نوینی در ایران آغاز شد. از کشوری فقیر، مردمی دست به گریبان با بیمارهای واگیردار، ایرانی نوین و ملتی سرافراز ساخت که همواره با نام رضا شاه در هم آمیخته است. رضا شاهی که با الغای کاپیتولاسیون، استعمار را در ایران به پایان رساند. رضا شاهی که با کشیدن راه آهن سراسری پایه‌های صنعتی شدن کشور را بنیاد نهاد.
+
قرارداد با کنسرسیوم نفت برای ۲۵ سال بسته شده بود با پروانه اینکه در پایان بیست و پنج سال تا سه بار و هربار برای ۵ سال تمدید شود. در درازای سال‌هایی که کنسرسیوم در ایران به بهره‌برداری نفت ایران می‌پرداخت، شرکت ملی نفت ایران فهرستی از شکایت‌ها علیه کنسرسیوم را فراهم آورد:
از رضا شاه بزرگ در رسانه‌های معتبر بین المللی نه تنها به عنوان بنیانگزار سامانه پهلوی بلکه پدر ایران مدرن، اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی نامبرده شده است
+
:۱- کنسرسیوم تکنولوژی مناسب برای سالم‌سازی چاه‌های نفت بکار نبرده است (انژکسیون گاز به چاه‌ها) . کنسرسیوم استفاده از تکنولوژی را رد کرده است زیرا که سبب هزینه برای کنسرسیوم می‌شود که با توجه به درازای قرارداد، سود  کنسرسیوم بسیار کم می‌شود.
تراژدی زندگی رضا شاه بزرگ در آن بود که نتوانست میوه‌های زندگیش، برای والایی ایران را بچیند، زیرا که دامنه جنگ جهانی دوم در اروپا به ایران نیز کشیده شد، بدون اینکه بی طرفی کشور ایران را محترم بشمارند، ارتش شوروی و ارتش انگلستان از شمال و جنوب به ایران حمله بردند و شهرهای بی پدافند ایران را بمباران نمودند و ایران را اشغال کردند. رضا شاه بزرگ دیهیم شاهنشاهی ایران را به ولیعهد جوانش سپرد و زیر فشار دولت‌های شوروی و بریتانیا ناچار به ترک ایران گردید. رضا شاه بزرگ با کشتی برتیانیایی به تبعید در ژوهانسبورگ برده شد و در روز چهارشنبه چهارم امرداد ماه ۱۳۲۳ خورشیدی قلبی که برای ایران می‌تپید از اندوه کشورش که زیر چکمه‌های بیگانگان و ارتش خونخوار کشورهای استعماری شوروی و انگلستان بیش از سه سال بود که ویران شده بود، بازایستاد. شش سال به درازا کشید تا کشور ایران توان آن را یافت که پیکر شاهنشاهی که آبادش کرده بود را به ایران بازگرداند.  
+
:۲-گازی که در هنگام بهره‌برداری نفت آزاد می‌شود بیشتر آن می‌سوزد و به هدر می‌رود. شرکت بهره‌برداری و تولید کنسرسیوم به جای اینکه این گاز را انباشته کند و بصورت مایع درآورد و یا آن گاز را دوباره به چاه برگرداند برای سالم‌سازی آن و نه آن را در اختیار شرکت ملی نفت ایران می‌گذارد که شرکت ملی آن گاز را پالایش کند و به فروش برساند.
 +
:۳- کنسرسیوم افزایش تولید در ایران را رد کرده است و می‌گوید که باید به دیگر مشتری‌هایش مانند عربستان سعودی نیز بیاندیشد.
 +
:۴- چند امارات در خلیج فارس با گفتگوهایی که کرده‌اند شرایط بهتری از پنجاه / پنجاه بدست آورده‌اند.  
  
امید آنکه رضا شاه در آرامگاهش در شهر ری بیارامد ، آرامگاهی که ولیعهدش که شاهنشاه ایران شده بود برایش ساخته بود، بر باد رفت. فرقه‌ای تبهکار که در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی حکومت ایران را به دست گرفت، آرامگاه رضا شاه بزرگ را ویران ساخت، و در مغزهای بیمارشان پنداشتند که با ویران ساختن آرامگاه رضا شاه بزرگ، این بزرگ مرد تاریخ ایران را از یادواره ایرانیان خواهند زدود، اما درست برعکس آن شد و رضا شاه بزرگ هر روز محبوبتر و بزرگتر برای مردم ایران شد و می‌شود. رضا شاه بزرگ، سرمشق جوانان ایران است که در خیابان‌ها فریادش می‌زنند. رضا شاه فقط پدر ایران نوین نیست، بلکه رضا شاه، ایران است.
+
کنگره پرشکوه بزرگ ملی در بزرگداشت دهمین سالگرد انقلاب شاه و ملت و آغاز دومین دهه انقلاب شاه و ملت با بودن بیش از پنج هزار تن از گروه‌های گوناگون مردم ایران در تهران در روز ۱ بهمن ماه ۱۳۵۱ در سالن محمدرضا شاه پهلوی گشایش یافت. شاهنشاه آریامهر محمدرضا شاه پهلوی در سوم بهمن ماه ۱۳۵۱ سخنرانی رسایی  ایراد کردند که در آن به کار کنسرسیوم در ایران ایراد گرفتند که خلاف منافع ایران است.
  
'''اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر'''
+
در پایان سخنرانی شاهنشاه آریامهر فرموند: این است که برای شما افرادی که در این کنگره شرکت کرده‌اید و برای ۳۱ میلیون ایرانی و بطور کلی جامعه و تاریخ ایران تا موقعی که خدا بخواهد آنچه را که در قدرت من است عرضه خواهم داشت. بزرگترین پاداش من پیشرفت شما است، سلامت، تندرستی، نیک بختی، سعادت و زندگی بهتری را برای همه خواستارم.
  
در روز ۲۵ شهریور ماه ۱۳۲۰ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی در برابر مجلس شورای ملی سوگند پادشاهی یاد کرد و شاهنشاه کشوری شد که از سوی کشورهای استعماری بریتانیا و شوروی اشغال شده بود. استالین همه کوشش خود را به کار برد تا سامانه پهلوی و شاهنشاهی را در ایران براندازد. حزب توده را بنیاد نهاد، بارها سوءقصد به جان شاهنشاه را طراحی کرد. نخست وزیران ایران با گلوله‌های مزدوران به دستور وی جان باختند، در این فضای سیاسی پر از هرج و مرج، آریامهر شاهنشاه ایران ، آذربایجان را پس از یک سال جدایی از مام میهن ، از حلق استالین بیرون کشید. حزب توده ممنوع شد ولی دست استعمار یعنی محمد مصدق، جبهه ملی را جایگزین حزب توده نمود. برنامه استالین این بود که از ایران کشوری کمونیستی بسازد، اما با یاری ملت ایران و رستاخیز ملت ایران، این نقشه شوم بر آب شد. نخست پس از دوازده سال که از اشغال ایران از سوی قدرت‌های استعماری می‌گذشت، آریامهر شاهنشاه ایران توانست رفرم‌های پدر تاجدارش را ادامه دهد. با تکیه بر قانون اساسی مشروطه آریامهر انقلاب شاه و ملت را به انجام رساند و وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران را یک شبه زیر و رو نمود. هفتاد و پنج درصد جمعیت ایران که کشاورزان بودند از رعیت یا بنده بودن، به کشاورزانی آزاد و مالک زمین‌هایی که روی آن کار می‌کردند دگرگون شدند. نیمی از جمعیت ایران یعنی بانوان ایران محروم از تعیین سرنوشت خود، حق انتخاب شدن و انتخاب کردن یافتند، از انجمن ده و انجمن شهرستان و استان و مجلس شورای ملی و مجلس سنا و شورای داوری و خانه انصاف زنان با حقوق برابر با مردان وارد سیاست و اجتماع شدند. آریامهر شاهنشاه ایران سرانجام نفت ایران را از دست‌های استعمارگران بیرون کشید و به ملت ایران بازگرداند، همه ثروت‌های روی زمینی و زیر زمینی را ملی کرد یعنی دارنده اش ملت ایران و نسل‌های آینده ایران شدند که از آن بهره برند . آریامهر شاهنشاه ایران کشاورزی مدرن را در ایران بنیاد نهاد و از ایران کشوری صنعتی ساخت که تولیدات کارخانه‌هایش در سراسر جهان به فروش می‌رسید.
 
 
آریامهر شاهنشاه ایران، بیسوادی این طاعون بی درمان را از کشور ایران برکند، دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، مدرسه‌های عالی، انستیتوها، تکنیکوم و مدرسه‌های حرفه‌ای را بنیاد نهاد. برابری اقتصادی  و رفاه اجتماعی با اروپا و آمریکا برای سال ۱۳۶۱ خورشیدی برابر با ۲۵۴۱ شاهنشاهی پشت در خانه  هر ایرانی ایستاده بود که آریامهر آن را دروازه‌های تمدن بزرگ نامید. تمدن بزرگ جامعه‌ای را به ارمغان می‌آورد که در آن هر ایرانی، از لحظه‌ای که چشم به جهان می‌گشود تا آخرین بازدم از رفاه اجتماعی برخوردار می‌شد. یعنی جامعه صنعتی ایران، استانداردهای رفاهی چون کشورهای اروپایی داشته باشد.
 
 
پنجم امرداد ماه چهلمین سالگرد درگذشت آریامهر شاهنشاه ایران است، چهل سالی که بر ایرانیان نگذشت، چهل سال است که آریامهر چون پدر تاجدارش رضا شاه بزرگ دور از میهن درگذشت. امروز جوانان ایران، آریامهر را فریاد می‌کشند و چشم به راه بازگشت شاهنشاه شان می‌باشند. امروز جوانان ایران فریاد می‌کشند جاوید شاه، ای شاه ایران برگرد به ایران.
 
  
  

نسخهٔ ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۰:۵۵


روز نهم امرداد ماه روز نفت

برنامه ویژه رادیو مشروطه در بزرگداشت چهلمین سالگرد درگذشت اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ

روز نفت ۹ امرداد ماه - روز ۹ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۲ خورشیدی فرمان اجرای قرارداد فروش و خرید نفت به توشیح شاهنشاه آریامهر رسید و بی درنگ از دفتر مخصوص شاهنشاه به دولت ابلاغ گردید. توشیح فرمان قرارداد نوین نفت، لحظه تاریخی در زندگی مردم ملت ایران است. با توشیح این فرمان، قرارداد نفت با کنسرسیوم ملغی شد و برای همیشه باطل شد و خرید و فروش نفت یکسره به شرکت ملی نفت ایران داده شد و نفت ایران سرانجام ملی شد. این آیین تاریخی از تلویزیون ملی ایران پخش شد.

در روز ۲ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی مجلس شورای ملی قانون قرارداد نفت با کنسرسیوم که در سال ۱۳۳۳ خورشیدی بسته شده بود را لغو کرد و اجازه اجرای قرارداد فروش و خرید نفت میان دولت شاهنشاهی ایران و شرکت‌های خارجی را تصویب نمود. در روز ۸ امرداد ماه این قانون از مجلس سنا گذشت که این بزرگترین پیروزی در صنعت نفت برای اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و ملت سرافراز ایران و کشور ایران بود زیرا که با این قانون، برای نخستین بار از ملی شدنِ بهره‌برداری و تولید و فروش نفت در تاریخ نوین ایران می‌توان گفتگو کرد. ایران برای نخستین بار توانست تعیین نماید که چند بشکه در روز، با چه بهایی و به چه شرکت نفتی می‌خواهد بفروشد و باز هم برای نخستین بار صد در صد سود از فروش نفت، از آنِ کشور ایران می‌شود و در کشور می‌ماند و به خزانه ملت واریز می‌شود.

پس از توشیح شدن فرمان از سوی آریامهر شاهنشاه ایران دولت اعلامیه ای به چاپ رساند

اعلامیه دولت - بنا به پیشنهاد کمیته سپاس روز نهم امرداد ماه ۱۳۵۲ که قانون الغای قرارداد فروش و خرید نفت به توشیح مبارک اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر رسیده و مالکیت کامل و اداره حقیقی تمام منابع و تاسیسات نفتی به ایران تعلق گرفته است روز نفت اعلام می‌شود. نخست وزیر - امیر عباس هویدا

پس از نیمروز یک صد هزار تن از مردم تهران در استادیوم ورزشی آریامهر، پیروزی ملت ایران را در حاکمیت نفت جشن گرفتند و آیین سپاس و نیایش به جای آوردند.

از ساعت ۱۴ گروه‌های مردم با پرچم‌های ایران، فرتورهای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد و آرنگ‌های ملی و میهنی در دست، وارد استادیوم ورزشی آریامهر شدند. یک مشعل بزرگ که با گاز ذخایر نفتی ایران می‌سوخت، بالای فرتورهای شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد روشن بود. آرنگ‌های نورانی نزدیک جایگاه جلوه‌ای بی همتا به استادیوم بخشیده بود. در ساعت ۱۸ و سی دقیقه انبوه مردم در ورزشگاه آریامهر آن چنان فشرده شد که برای گروهی جای نشستن نبود. از ساعت ۱۸ هنرمندان رادیو تلویزیون چون عارف، گوگوش و آغاسی برای مردم به هنرنمایی پرداختند. در هوای دلپذیر استادیوم هنرمندان وزارت فرهنگ و هنر که از دیگر جاهای کشور به تهران آمده بودند به میان چمن‌های ورزشگاه رفتند و با دست افشانی و پایکوبی خود، شور و هیجانی شگفت انگیز در مردم برانگیختند. در این هنگام مشعل بزرگی را که برای اتحادیه المپیک آسیایی فراهم شده بود و در برابر جایگاه قرار داشت به نشانه فرخندگی روز سپاس از شاهنشاه آریامهر، افروختند.

اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی ساعت ۱۹ و پنجاه و پنج دقیقه وارد استادیوم ورزشی آریامهر شدند. با ورود شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو غریو شادی مردم برخاست و فریادهای جاوید شاه استادیوم یک صد هزار نفری را به لرزه درآورد و یک پارچه شور و شوق شد، هزاران بادکنک رنگی آسمان استادیوم را رنگارنگ کرد و هزاران ایرانی با نواخته شدن سرود ملی ایران در استادیوم به پاخاستند و سرود شاهنشاهی را خواندند. پس از آنکه اعلیحضرتین نشستند، دانش آموزان بنیاد فرهنگی فرح پهلوی سرود سپاس را خواندند. آنگاه در ساعت ۲۰ و هشت دقیقه سپاهیان انقلاب دختر و پسر نوای « سرود انقلاب » را سر دادند. در ساعت ۲۱ و ده دقیقه مهندس محمد سماوکی رییس کمیته ملی سپاس، نوشتار لوحه سپاس را خواند:

بر لوحه سپاس مردم ایران از شاهنشاه آریامهر چنین نبشته بود:

سپاس فراوان آفریدگاری را سزا است که سرزمین ایران را با اندوخته‌هایی از کان‌های انباشته از ثروت گرانبها بیافرید. سپاس بی انتها خداوند یکتا را که مردم این مرز و بوم را به پیروی از آیین شاهنشاهی و سنت‌های تاریخی و فرهنگی و دینی خود به زیور کردار نیک و پندار نیک و گفتار نیک بیاراست و پس از گذشت دو هزار و پانصد سال اریکه شاهنشاهی ایران را به وجود شاهنشاهی توانا و خردمند و بیدار دل با اندیشه‌ای تابناک و فر ایزدی و نیروی یزدانی آراسته داشت تا به اراده توانایش بر دشواری‌ها پیروز شود و ایران را در پرتو فروغ جاودان آریامهری در راه رستگاری با پایداری و استواری به سوی تمدن بزرگ گسیل دارد و آنچه خداوند به سرزمین ایران ارزانی فرمود به دست ایرانی بسپارد تا با اندیشه ایرانی و به سود ایرانی از آن بهره برداری شود،
سپاس بیکران به پیشگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران که به فرمان همایونیش، ملت ایران توانست از کاوش تا پیدایش و پالایش و پخش و فروش نفت زمام کار را در دست توانای خویش گیرد و در راه سعادت و رفاه نسل حاضر و نسل‌های آینده به کار برد.

پس از خوانده شدن نوشتار لوحه سپاس، رییس کمیته ملی سپاس به همراه ۲۳ تن از نمایندگان استان‌ها و فرمانداری‌های کل یعنی هموندان گروه سپاس، در دو ردیف ۱۱ تَنی به سوی جایگاه به راه افتادند. هر یک از اینان تابلوی سپاس مردم استان یا فرمانداری کل خود را در دست داشتند. کمیته با فریادهای « جاوید شاه » وارد جایگاه شد و لوحه سپاس را به پیشگاه شاهنشاه آریامهر پیشکش کرد. در این هنگام سرود « شاه سایه خدا » خوانده شد و برنامه‌ی باشکوه نیایش انجام شد. پس از نیایش شاهنشاه آریامهر سخنرانی کردند و استادیوم یک پارچه غریو جاوید شاه بود.

سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در استادیوم آریامهر آیین جشن ملی سپاس برای ملی کردن نفت ۹ امرداد ماه ۱۳۵۲

سپاس متقابل من به شما ملت ایران که با مهر و محبت و پشتیبانی بی دریغ خود هر موقعیتی که به دست آمده است با یکپارچگی خود در به دست آوردن هدف‌های ملی تلاش کرده‌اید.
اگر قدمی به عقب برگردیم شاید خیلی از حاضرین یادشان نباشد، روزی را که من برای حفظ این آب و خاک سوگند وفاداری یاد نمودم، در آن روز از یک طرف پایتخت کشور ما به وسیله نیروهای بیگانه اشغال می‌شد و از طرف دیگر در حالیکه من فاصله بین منزل تا مجلس شورای ملی را طی می‌کردم، می‌شود گفت که اتومبیل و موکب من بر دوش شما ملت ایران حمل می‌شد. این امر هم به من قدرت می‌داد و هم یک فرمان ملی بود که در برابر حوادث و مشکلات هیچوقت به زانو در نیایم. دوره جنگ را با هر خون دلی که بود من و شما با مقاومت منفی طی کردیم. هر اشغال بیگانه عوارضی دارد و در کشور ما نیز ایجاد ستون پنجم‌های رنگارنگ مشکلاتی بوجود آورد که یکی از آن ستون پنجم‌ها خطه زرخیز و تاریخی آذرآبادگان را مدت کوتاهی از ما جدا کرد، ولی روزی که من تصمیم گرفتم در این راه مبارزه کنم و پیروزی یا مرگ با افتخار را انتخاب نمایم بخوبی می‌دانستم که فرد فرد شما ملت ایران در این راه حاضر به هر گونه فداکاری هستید، کما آنکه قوای مسلح ایران بیش از مختصر زد و خوردی نکرد و این ملت ایران بود که خائنان را سرنگون ساخت.
بعد از آن مبارزه، مبارزه دیگری پیش آمد که عبارت از مبارزه ملت ما برای پس گرفتن حقوق و ثروت ملی مان یعنی نفت بود. در سال ۱۳۲۹ قانونی برای ملی کردن این ثروت عظیم گذشت که به دلائلی که اکنون موقع ذکر آن نیست حقیقتاً عملی نشد. تحریکات از همه طرف ادامه داشت تا اینکه پادشاه شما تصمیم گرفت برای اینکه پرده‌ها به عقب برود و قیافه حقیقی هر کس روشن بشود در غیاب او ملت ایران قضاوت خودش را بکند، و شما مردم ایران در ۲۸ امرداد قضاوت خود را با آن قیام تاریخی کردید و نه فقط خواستار مراجعت پادشاه قانونی و موروثی خود شدید، بلکه علاوه بر آن یک رسالت تاریخی نیز به من دادید که منجر به انقلاب ششم بهمن گردید.
انقلاب ششم بهمن همانطوری که امروز آن را می‌نامیم (انقلاب شاه و ملت) بود، برای اینکه از سرچشمه محبت و تفاهم بین من و شما برخاسته است. این انقلاب توانست یکپارچگی ملت ایران را به صورت عمل درآورد، به طوری که امروز هر فرد ملت ایران به طریقی در سرنوشت و در موفقیت این کشور سهیم و شریک است. این قدرتی بود که به من آن اراده و توانایی را بخشید که امروز توانستم قانون جدید فروش ثروت ملی ایران یعنی نفت را به مشتریان خارجی به بهترین وجهی به مورد اجرا بگذارم.
قدرت من فقط ناشی از قدرت شما است، قدرت شما ناشی از یکپارچگی ملت ایران است که امروزه در دنیا مورد احترام قرار گرفته است. می‌دانید که تا آخرین لحظه حیات، از آنچه که تابحال بوده‌ام تغییر نخواهم کرد و اگر تاکنون با حمایت شما به این جا رسیده‌ایم مسلماً از این پس نیز به مرزهای تمدن بزرگ خواهیم رسید. پس از سپاس متقابلی که در آغاز سخنم از شما نمودم اکنون نیز نیایش متقابل من به درگاه خداوند این است که شما ملت ایران را سلامت و سرفراز نگهدارد.

هنگام سخنرانی شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو ایستاده بودند و مردم پیوسته کف می‌زدند. پس از پایان سخنرانی شاهنشاه آریامهر، آتش بازی آغاز شد و هزاران ستاره فروزان و رنگارنگ آسمان استادیوم آریامهر را در نور فرو برد. در پایان، دانش آموزان مجتمع فرهنگی فرح پهلوی سرود انقلاب را بار دیگر خواندند و نمایندگان استان‌ها و فرمانداری‌های کل با پوشاک محلی و زیبایشان در دایره‌هایی جدا از هم به دست افشانی و پایکوبی و شادمانی پرداختند.

قرارداد با کنسرسیوم نفت برای ۲۵ سال بسته شده بود با پروانه اینکه در پایان بیست و پنج سال تا سه بار و هربار برای ۵ سال تمدید شود. در درازای سال‌هایی که کنسرسیوم در ایران به بهره‌برداری نفت ایران می‌پرداخت، شرکت ملی نفت ایران فهرستی از شکایت‌ها علیه کنسرسیوم را فراهم آورد:

۱- کنسرسیوم تکنولوژی مناسب برای سالم‌سازی چاه‌های نفت بکار نبرده است (انژکسیون گاز به چاه‌ها) . کنسرسیوم استفاده از تکنولوژی را رد کرده است زیرا که سبب هزینه برای کنسرسیوم می‌شود که با توجه به درازای قرارداد، سود کنسرسیوم بسیار کم می‌شود.
۲-گازی که در هنگام بهره‌برداری نفت آزاد می‌شود بیشتر آن می‌سوزد و به هدر می‌رود. شرکت بهره‌برداری و تولید کنسرسیوم به جای اینکه این گاز را انباشته کند و بصورت مایع درآورد و یا آن گاز را دوباره به چاه برگرداند برای سالم‌سازی آن و نه آن را در اختیار شرکت ملی نفت ایران می‌گذارد که شرکت ملی آن گاز را پالایش کند و به فروش برساند.
۳- کنسرسیوم افزایش تولید در ایران را رد کرده است و می‌گوید که باید به دیگر مشتری‌هایش مانند عربستان سعودی نیز بیاندیشد.
۴- چند امارات در خلیج فارس با گفتگوهایی که کرده‌اند شرایط بهتری از پنجاه / پنجاه بدست آورده‌اند.

کنگره پرشکوه بزرگ ملی در بزرگداشت دهمین سالگرد انقلاب شاه و ملت و آغاز دومین دهه انقلاب شاه و ملت با بودن بیش از پنج هزار تن از گروه‌های گوناگون مردم ایران در تهران در روز ۱ بهمن ماه ۱۳۵۱ در سالن محمدرضا شاه پهلوی گشایش یافت. شاهنشاه آریامهر محمدرضا شاه پهلوی در سوم بهمن ماه ۱۳۵۱ سخنرانی رسایی ایراد کردند که در آن به کار کنسرسیوم در ایران ایراد گرفتند که خلاف منافع ایران است.

در پایان سخنرانی شاهنشاه آریامهر فرموند: این است که برای شما افرادی که در این کنگره شرکت کرده‌اید و برای ۳۱ میلیون ایرانی و بطور کلی جامعه و تاریخ ایران تا موقعی که خدا بخواهد آنچه را که در قدرت من است عرضه خواهم داشت. بزرگترین پاداش من پیشرفت شما است، سلامت، تندرستی، نیک بختی، سعادت و زندگی بهتری را برای همه خواستارم.