از سر گرفتن پیوندهای دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و عربستان سعودی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
چرا حزب در ایران کارا نیست؟ حکومت مشروطه شاهنشاهی چیست؟

جمهوری دموکراتیک نام دروغین برای جمهوری خلق

لیبرال دموکراسی


از سر گرفتن پیوندهای دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و عربستان سعودی

در روز ۱۰ مارچ ۲۰۲۳ برابر با ۱۹ اسفند ماه ۲۵۸۱ شاهنشاهی در شهر پکن (بی جین) ، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران،‌مساعد بن محمد عیبان مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ یی رییس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب کمونیست چین بیانیه ای را دستینه نمودند. در این بیانیه آمده است که دیالوگ میان ایران و عربستان سعود دوباره از سر گرفته شود و نخستین گام که برداشته خواهد شد بازگشایی سفارت های دو کشور می باشد. با این بیانیه که پیوندهای دیپلماتیک دوباره برقرار شود، هر دو کشور خواستار باز نمودن فصل نوینی در روابط دو کشور هستند. جنگ در یمن نشان داده است که نه عربستان سعودی و نه جمهوری اسلامی می توانند برنده این جنگ و تنش ها در یمن بشوند. هزینه جنگ در یمن برای اقتصاد ورشکسته جمهوری اسلامی دیگر پرداختنی نیست . از سوی دیگر عربستان سعودی می خواهد که درآمد نفتی خود را برای مدرن ساختن جامعه و اقتصاد کشور هزینه کند و نه برای جنگ بی پایان و بی هوده در یمن. بدین روی،‌ توافق با جمهوری اسلامی برای عربستان سعودی بالاترین اولویت را داراست.

آنچه رخ داد از سوی دولت چین سازمان یافته بود و برگزار شد. چین با جمهوری اسلامی در بهار سال ۲۰۲۱ برابر با ۲۵۷۹ یک قرارداد بازرگانی بیش از ۳۷۲ میلیارد یورو دستینه کرده است. عربستان سعودی نیز اکنون خود را برای جستجوی پارتنرهای نوین بین المللی آماده ساخته است. از زمانی که جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ برابر با ۲۵۷۸ شاهنشاهی برابر با ۱۳۹۸ خورشیدی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله برد،‌ عربستان جستجو برای یافتن پارتنرهای نوین را آغاز نمود.

ایالات متحده آمریکا که همواره به عنوان پشتیبان و نگاهبان عربستان سعودی به شمار می آمد، هنگامی که جمهوری اسلامی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله برد، هیچ کاری علیه جمهوری اسلامی انجام نداد. پرزیدنت ترامپ با شادمانی بسیار میلیاردها دلار اسلحه به عربستان سعودی فروخت، اما نپذیرفت با آنکه کشتی های جنگی امریکا در شاخاب پارس لنگر انداخته بودند، جمهوری اسلامی را تنبیه کند. در پایان دوره ریاست جمهوری اش ترامپ در کشور قطر بدون اینکه کسی از دولت افغانستان حضور داشته باشد با طالبان معامله کرد. فرار شتابزده ارتش آمریکا و نیروهای ناتو از افغانستان، و پیشکش کردن حکومت به طالبان زنگ خطری برای دولت عربستان بود که دیگر روی امریکا نمی توانند حساب کنند و آمریکایی ها دیگر قابل اطمینان نیستند.

چینی ها نیز از بی تفاوتی امریکا در خاورمیانه برای خود بهره گرفتند و به کشورهای خاورمیانه نزدیک شدند.این توافق ایران و عربستان سعودی برای برقراری پیوندهای دوسویه میان دو کشور با میانجیگری چین نخستین پیروزی چین در خاورمیانه است. اینکه نفوذ سیاسی امریکا در خاورمیانه کم رنگتر می شود، در سپتامبر ۲۰۲۲ خود را نشان داد. در کنفرانس اوپک،‌عربستان سعودی پیشنهاد روسیه را پذیرفت که تولید نفت کاهش یابد تا در بازار جهانی بهای هر بشکه نفت افزایش یابد. این تصمیم اوپک، برای روسیه بسیار به هنگام بود زیرا که روسیه توانست با افزایش درآمد نفتی اش هزینه جنگ علیه اوکراین را بپردازد.

روسیه اما، ‌در پایان حساب و کتابش درست نبود، زیرا می پنداشت که جنگ با اوکراین چند ماه بیشتر به درازا نخواهد کشید و در این جنگ پیروز خواهد شد. در این میان یک سال از آغاز جنگ اوکراین می گذرد، از پیروزی روسیه بر اوکراین خبری نیست، و بهای نفت دوباره کاهش یافته است. درآمد فروش نفت و گاز روسیه نیز رویهم رفته چهل درسد کاهش یافته است و کمک عربستان سعودی به روسیه نیز کارا نبود. دوباره اینجا برنده چینی ها هستند،‌ ژی ژین پینگ در چند روز آینده به مسکو سفر خواهد کرد،‌ و سه روز برای استوار ساختن پیوندهای نوین میان روسیه و چین در آنجا خواهد ماند.

آنچه که گفته شد، همه این رخدادها، برای ملت ایران نشان خوبی نیست. هنگامی که اروپا با جمهوری اسلامی تنها لاس می زند و هر از چند گاهی، یادآور می شود که حقوق بشر باید رعایت شود و زندانیان سیاسی باید آزاد شوند،‌ و کشتار و تجاوز و اعدام تظاهرکنندگان باید بازایستند و جمهوری اسلامی دوباره سر میز گفتگوهای برجام بنشیند، اما از چین چنین درخواست هایی نمی شود. اروپاییان خود را برای مسلمانان ایگور تکه پاره می کنند و چین را متهم به زیر پا گذاشتن حقوق بشر متهم می سازند، اما جمهوری اسلامی و چین این گوشزدهای حقوق بشر اروپا را نادیده می گیرند و به کار خود می پردازند.

اروپاییان هم چنین خود را سرگرم زیر پا گذاشتن حقوق بشر از سوی روسیه کرده اند و اوج مبارزه اشان در گرفتن حکم دستگیری پوتین از دادگاه جنایی بین المللی در لاهه بود. لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز بی درنگ ابراز داشت که این حکم برای روسیه معنایی ندارد. عربستان سعودی نیز با زیر پا گذاشتن حقوق بشر روبروست، و پرنس بن سلمان را کسی می دانند که دستور کشتن مردک شروری به نام قاشقچی را داده است. مسله حقوق بشر در گفتگوها میان روسیه و چین و جمهوری اسلامی جایی ندارد. یعنی مردم ایران بدون پشتیبان در دست پاسداران قاتل جمهوری اسلامی هستند. پرسش این است چه کسی یا کسانی پشتیبان مردم ایران در برابر این حکومت بچه کش و ایرانی کش دفاع می کند؟ عربستان سعودی تا کنون هزینه رسانه ایران اینترنشال در لندن را می پرداخت. اینکه چندی پیش دفتر لندن این رسانه بسته شد، باز می گردد به دستینه شدن این بیانیه. پرسش این است که تا چه زمانی تلویزیون ایران اینترنشنال وجود خواهد داشت.

اسراییل در ۱۳ اوت ۲۰۲۰ پیمان ابراهیم را با امارات متحده عربی و بحرین را دستینه کرد. کشور دیگری که اسراییل گرایش بسیار داشت که چنین پیمانی را نیز با آن کشور دستینه سازد عربستان سعودی بود.

اما عربستان سعودی دست پیش را گرفت و پیمانی را با جمهوری اسلامی دستینه نمود. می توان گفت که جمهوری اسلامی مهمتر از اسراییل برای عربستان سعودی است. اگر برنامه اتمی جمهوری اسلامی به ساخت بمب اتمی بیانجامد، نخستین هدف جمهوری اسلامی تاسیسات نفت و گاز عربستان سعودی خواهد بود. عربستان سعودی می پندارد که با دستینه کردن پیمان صلح با جمهوری اسلامی می تواند از مورد هدف قرار گرفتن از سوی رژیم سفاک آخوندی در امان بماند. در روزنامه العربی الجدید که در قطر به چاپ می رسد و در همه کشورهای عربی پخش و خوانده می شود، آمده است که اگر ایالات متحده و اسراییل علیه جمهوری اسلامی با نیروهای نظامی برخورد کنند، عربستان سعودی بر آن است که خود را کنار بکشد و می خواهد نشان دهد که دخالتی در هر گونه عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی ندارد و نخواهند داشت. بر این پایه، عربستان سعودی باز گشایی سفارت عربستان در تهران را به گشودن سفارت عربستان در تل آویو برتری داد.

همواره گفتیم که مردم ایران تنها می توانند به خود تکیه کنند، بسیار غم انگیز است که به اصطلاح اپوزیسیون برون مرز مردم ایران را با منشور و نوشتارهای بی سر و ته و معصومه قمی و شیرین عبادی و مشتی زنان و مردان بی شرم و بی آزرم و دست چین شده های سازمان های اطلاعاتی سرگرم می دارند. چه نقشی چین در پایان در خاورمیانه بازی خواهد کرد، آشکار نیست و نمی توان گفت به کجا می روند. درباره جنگ روسیه و اوکراین گفته می شود که ژی ژی پینگ پس از دیدار با پوتین در مسکو با پرزیدنت سلنسکی پرزیدنت اوکراین گفتگو خواهد کرد. دولت چین جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم نکرده است، اما همواره گفته اند که راهی به سوی صلح باید پیدا شود. جنگ ها به ناپایداری اقتصادی و سیاسی می انجامند و این ناپایداری را دولت چین نمی خواهد. دولت چین برای کشور و مردم چین یک برنامه پیشرفت بلندپروازانه ریخته است و این برنامه تنها زمانی به اجرا در می آید که چین از رشد اقتصادی بالایی برخوردار باشد. جنگ ها و ناپایداری اقتصادی در دیگر کشورها، از رشد بالای اقتصادی در چین می کاهد و جلوگیری می کنند. اقتصاد چین بر پایه بازرگانی با دیگر کشورها استوار شده است که کالاهای خود را به همه جهان بفروشند. چین هنوز دولت قدرتمند جهان مانند امریکا نشده است، و امریکا چین را رقیب شماره یک خود می داند. سیاست در امریکا بر این پایه نهاده شده است که چین را بازدارند و تشویق می کنند که کمپانی های امریکایی که در چین کالا تولید می کنند به امریکا باز گردند، دولت امریکا به کمپانی ها و کارخانه ها تسهیلات مالی بسیاری می دهد تا دوباره کارخانه های امریکایی را به خاک امریکا بازگردانند. اینها پیرامون ما می گذرد و باید دید که سرانجام خاورمیانه چه خواهد شد؟

روشن است که چین هیچ گونه گرایشی ندارد که جمهوری اسلامی بمب اتم داشته باشد. و روشن است که تا زمانی که تحریم هایی که کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی بر پا داشته اند بماند، جمهوری اسلامی نیز در دشواری های اقتصادی دست و پا خواهد زد. ملت ایران تنهاست و خود باید راه براندازی جمهوری اسلامی را ادامه دهند. کسانی که دل برای ایران می سوزانند و در خارج از کشور هستند پیوسته به کشورهای غربی می گویند که شما غربی ها می توانید با ما مردم ایران قرارداد ببندید چرا با این تبهکاران تنگا تنگ کار می کنید؟ باید در مغزهای سیاستمداران غربی فرو کنیم که جمهوری اسلامی زمان درازی است که از شما غربی ها فاصله گرفته و بدورد گفته است در جایی که مردم ایران خواستار نزدیکی با کشورهای غربی هستند و نه نکبت کشورهای شرقی و کمونیستی همان قوم یاجوج و ماجوج

پاینده ایران

جاوید شاه

برقرار قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی ایران و

در اهتزاز پرچم سه رنگ زیبای شیر و خورشید نشان و تاجدار ایران