آییننامه اجرایی قانون استفاده از ۳۵۰۰ میلیون ریال حاصله از تفاوت ارزیابی پشتوانه اسکناس برای کشاورزی
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نوزدهم | تصمیمهای مجلس | برنامه عمرانی دوم |
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نوزدهم |
آییننامه اجرایی قانون استفاده از ۳۵۰۰ میلیون ریال حاصله از تفاوت ارزیابی پشتوانه اسکناس برای کشاورزی - مصوب ۱۵ اردیبهشت کمیسیون کشاورزی مجلس شورای ملی و کمیسیون مشترک مجلسین
ماده ۱ - تقسیم و توزیع مبلغ ۳۵۰۰ ریال اعتبار حاصله از ارزیابی پشتوانه اسکناس برای امور کشاورزی طبق جدول پیوست و مقررات زیر خواهدبود:
الف - وامهای مستقیم کوتاهمدت.
۱ - مبلغ وام حداکثر یکصد هزار ریال.
۲ - مدت حداکثر دو سال و در موارد استثنایی ممکن است تا یک سال دیگر تمام یا قسمتی از وام تمدید گردد.
۳ - وثیقه - وام با معرفی ضامن و در صورت عدم معرفی ضامن در مقابل محصول باقی یا موجود در زمین یا تحویلی به شرکتهای تعاونی و مراکزنگاهداری محصول یا هر گونه وثیقه و اموال دیگر مورد قبول بانک کشاورزی داده خواهد شد.
ب - اعتبار پرداختی به شرکتهای تعاونی کشاورزی:
۱ - مبلغ اعتبار حداکثر پنج برابر سرمایه تأدیه شده هر شرکت بوده و استفاده از آن موکول به ارائه اسناد و تعهدات شرکاء پس از وضع ۲۰٪ خواهدبود.
۲ - مدت حداکثر یک سال و در موارد استثنایی تا یک سال دیگر یا تمام قسمتی از وام قابل تمدید است.
ج - وامهای متوسطالمدت:
۱ - مبلغ وام شصت درصد از اعتبارات متوسطالمدت به وامهای تا یک میلیون ریال و ۴۰٪ برای بیش از یک میلیون ریال منظور خواهد شد.
۲ - مدت حداکثر شش سال و استهلاک وام به اقسام با رعایت زمان لازم برای شروع بهرهبرداری تعیین خواهد شد.
۳ - وثیقه - وثائق عینی غیر منقول (املاک - مستغلات - مستحدثات - اعیانی) خواهد بود.
۴ - نصاب وام - در مقابل ارزش روز وثائق حداکثر وامهای پرداختی در املاک مفروز ۶۰٪ در املاک مشاع ۵۰٪ و در اعیانیها و مستحدثات ۴۰٪خواهد بود.
ه - وامهای طویلالمدت - حداکثر مدت ده سال و سایر شرایط نظیر وامهای متوسطالمدت خواهد بود.
تبصره - حداکثر وام متوسطالمدت و طویلالمدتی که میتوان به یک فرد داد از پنج میلیون ریال تجاوز نخواهد کرد و در مورد شرکتهای کشاورزیپس از تصدیق کمیسیون فنی مذکور در ماده ۳ که در سال اول تا پنج میلیون ریال حداکثر وام داده خواهد شد و چنانچه شرکت برنامه کار خود را طبقتشخیص کمیسیون مزبور انجام دهد و برای تکمیل و توسعه آن محتاج به وام بیشتری باشد تا چهار سال به شرط رعایت مقررات این ماده میتوانحداکثر سالیانه مبلغ یک میلیون و دویست و پنجاه هزار ریال و جمعاً وام اعطایی به هر شرکت از ده میلیون ریال تجاوز نخواهد کرد.
ماده ۲ - وزارت کشاورزی و بانک کشاورزی ایران سعی خواهند نمود طبق مقررات قانون شرکتهای تعاونی از وسایل موجود حداکثر استفاده رابرای تقویت اصول تعاون در امر کشاورزی بنمایند.
ماده ۳ - به منظور ایجاد هماهنگی نسبت به برنامههای تولیدی کشاورزی و راهنمایی در استفاده از اعتبارات اعطایی کمیسیون فنی مرکب ازنمایندگان وزارت کشاورزی و دبیرخانه شورای عالی اقتصاد و بانک کشاورزی در مرکز تشکیل خواهد شد و تصمیمات کمیسیون مزبور در مواردی کهدر این آییننامه ذکر شده اجراء میگردد.
رسیدگی و پرداخت وامهای تا یک میلیون ریال به تشخیص بانک کشاورزی ایران بوده و از یک میلیون ریال به بالا با تصویب کمیسیون فوق خواهد بود.
کمیسیون مکلف است نتیجه رسیدگی به پروندههای ارجاعی طبق این آییننامه را ظرف ۱۵ روز اعلام نمایند و الا بانک کشاورزی طبق مقرراتاساسنامه خود رأساً عمل خواهد نمود.
ماده ۴ - انواع محصولات و عملیاتی که برای افزایش تولید آن در نقاط مختلف وام داده میشود در اول هر سال از طرف وزارت کشاورزی تعیین وپس از تأیید شورای عالی اقتصاد به بانک کشاورزی اعلام خواهد شد.
تبصره - در سال۱۳۳۷ صورت مزبور حداکثر تا ۱۵ روز پس از تصویب این آییننامه باید در اختیار بانک کشاورزی گذارده شود.
ماده ۵ - اعطای وامهای متوسط و طویلالمدت به شرکتهای تعاونی حداکثر ده برابر سرمایه تأدیه شده هر شرکت و بدون وثیقه ملکی بوده و موکولبه حصول اطمینان به توانایی شرکت و انجام تعهد و اخذ ضمانت از متصدیان شرکت تعاونی با وثیقه گذاردن تأسیسات احداث شده یا اموال خریداریشده به وسیله هر شرکت از محل وام خواهد بود.
ماده ۶ - در مواردی که انجام عملیات مورد تعهد وامگیرنده طبق تشخیص بانک کشاورزی با کمیسیون فنی باید به تدریج صورت گیرد پرداخت اقساطبعدی هر وام پس از رسیدگی و اطمینان به انجام تعهدات مربوط به قسط قبلی خواهد بود.
ماده ۷ - چنانچه در پایان هر سال مبلغی از ارقام پیشبینی شده در جدول تقسیمات سالیانه به مصرف نرسد مبلغ باقیمانده به اعتبار مربوط به همانمحل در سال بعد اضافه خواهد شد و چنان که در سال دوم نیز از همان محل اضافه باقی بماند تقسیم مجدد آن بر طبق پیشنهاد وزارت کشاورزی وتصویب شورای عالی اقتصاد به مصارف ارقامی که بیشتر مورد احتیاج عمومی است میرسد.
آییننامه فوق مشتمل بر هفت ماده و دو تبصره و جدول ضمیمه که در تاریخ پانزدهم اردیبهشت ماه ۱۳۳۷ به تصویب کمیسیون کشاورزی مجلسشورای ملی رسیده است صحیح بوده و به موجب ماده ۴ قانون افزایش اعتبارات کشاورزی قابل اجراء میباشد.
رییس مجلس شورای ملی - رضا حکمت
جدول: دوره ۱۹ - جلد ۴ - صفحه ۲۵۸۸
صورت ضمیمه فوق ضمیمه آییننامه اجرایی قانون استفاده از ۳۵۰۰ میلیون ریال حاصله از تفاوت ارزیابی پشتوانه اسکناس برای امور کشاورزی بوده وصحیح است.
رییس مجلس شورای ملی - رضا حکمت