مجتمع آموزشی فرح پهلوی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۴ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مجتمع آموزشی فرح پهلوی در سال ۱۳۵۱ خورشیدی در جنوب شهر تهران، خیابان یادآوران[۱] و در جنوب چهارصد دستگاه نازی آباد، در خیابان ستاره در چندین هکتار زمین بنا شد. این مجمتمع دربرگیرنده فضای سبز گسترده و آموزشی و ورزشی بسیار بزرگ و مجهزی بود که بنا به دستور مستقیم شهبانو فرح پهلوی و با بودجه دفتر معظم لها ساخته شد.

در یکی از روزهای مهر ماه سال ۱۳۵۱، با توجه به تامین امنیتی منطقه و داخل فضای موسسه آموزشی، امیر عباس هویدا نخست وزیر پس از بازدید و آماده ساختن مجتمع برای گشایش، دستور دادند تا کادر آموزشی و دانش آموزان از بامداد فردای آنروز با ورود اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح و هیئت همراه مجتمع گشایش خواهد یافت.

روز پسین همه دانش آموزان برگزیده برای پیشباز با پوشاکی از سوی مجتمع آماده شده بود در راستای زمین فوتبال تا آمفی تاتر در دو ردیف روبروی هم ایستاده بودند و پس از ساعتی، به آگاهی رسید که هلیکوپترها در کنار زمین فوتبال بر زمین نشستند. آنگاه اعلیحضرتین و همراهان از هلیکوپتر پیاده شدند و به ابراز احساسات و شور پیشبازکنندگان پاسخ دادند و به آمفی تاتر رفتند. آیین گشایش مجتمع در آمفی تاتر ساعتی به درازا کشید و شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از همان راستای زمین فوتبال به سوی هلیکوپترها روان شدند. دانش آموزان که چشم به راه اعلیحضرتین ایستاده بودند با فریادهای جاوید شاه و ابراز شور و هیجان بی مانند، اعلیحضرتین را به همراه کادر آموزشی پسواز نمودند.

هر ساله خانم دیبا، مادر شهبانو فرح سر زده به موسسه آمده و در جریان امور قرار می‌گرفتند. در اینجا باید اذعان داشت سرکار خانم نجمی وثوقی مدیریت محترم موسسه آموزشی فرح، مدیری شایسته و پر تلاش و مهربان بودند که بسیار در مدت مدیریتشان از سال ۱۳۵۱ لغایت ۱۳۵۷ که انقلاب بروز نمود، برای رفاه و تربیت و آموزش دانش آموزان زحمت کشیدند. «یادشان گرامی» ایشان در جذب بهترین کادر آموزشی تهران برای تدریس در واحدهای آموزشی موسسه بسیار کوشا بودند و همانا هم موفق عمل نمودند. ایشان در ایجاد کلاسهای فوق برنامه که پس از فراغت از آموزش روزانه، تشکیل می‌گردید نیز بسیار فعال بودند.

کلاسهای هنری، ورزشی و … توسط شاخص‌ترین مربیان حاضر آنزمان در هر زمینه‌ای. -کلاس آموزش تاتر -کلاس آموزش سرود (اساتیدی چون آقای رهبری و خانم عهدیه «خواننده نام آشنای فیلمهای فارسی») -کلاس آموزش ساز (اساتیدی چون استاد علی‌اصغر بهاری «کمانچه» و …) -کلاس آموزش ورزش کاراته (توسط استاد گرامی فرخ ظلی عزیز) بسیاری از دانش آموزان، استعدادهای نهفته اشان با آموزشهای حین تحصیل آن دوران شکوفا گردید. کادر محترم مدیریتی و همچنین دبیران محترم واحدهای آموزشی بسیار برای دانش آموزان زحمت کشیدند. در طی این سالها از کشورهای اروپایی و خاور دور هیئت‌هایی برای بازدید به موسسه آموزشی فرح پهلوی می‌آمدند و با امکانات و نحوه تدریس و آموزش از نزدیک آشنا می‌شدند. سال ۱۳۵۶ با خبر شدیدم که با توجه به عملکرد مثبت موسسه، دفتر فرح پهلوی در حال مطالعه هستند تا نمونه دیگری از این موسسه را در جنوب تهران تاسیس کنند که شروع اعتصابات و اعتراضات در سطح جامعه، همه برنامه ریزی‌ها را از بین برد.

مدیره محترم موسسه آموزشی فرح پهلوی: سرکار خانم نجمی وثوقی

  • دوره راهنمایی: مدیر محترم سرکار خانم معنوی

ناظم : ...

دبیران: آقایان دربان (حرفه و فن)، چاوشی (زبان)، برزویی (ریاضی)، مهدوی (هندسه)، مغفرت (ادبیات فارسی و عربی) و خانمها اسماعیلی ، ...

  • دوره دبیرستان:

مدیره محترم سرکار خانم معنوی

ناظم‌ها: آقای آدین و خانمها ضرابی و …

آقایان دبیر: هاشمیان (ادبیات فارسی)، محمودی (عربی)، هاشمی (انشاء)، شیمی (مصطفوی که ناجوانمرانه بعلت اعتراضاتش در سر کلاس به رژیم شاه دستگیر و یکسال زندانی و زمانیکه آزاد شد یک پایش می‌لنگید)، فیزیک (حسن زاده)، زیست شناسی و زمین شناسی (مسلمیان)، تنظیفی (هنر و کارگاه عملی)، شاد نیا و موسوی (ورزش) و …

بانوان دبیر: موسوی (هنر و نقاشی)، حساب و جبر (تابش)، خلخالی (زبان)

برخی از همکلاسی‌ها که نامشان را بیاد دارم:

حسن نقیب زاده، جعفر نظافت دوست، ابوالحسن حسینی، ملیحه حسنی، شهلا محمدی، منصور اکرمی، محمود شهریاری، زنده یاد فرهاد شجائیان، قاسم طالبی، فرامرز …، علیرضا مصلحی، رضا …، علیرضا محمودی، ابوالفضل نوایی، فریده ساحل، مریم قربانی، زهرا نیکنام، عباس ذاکری، … علیپور، فریبا اشرفی نیا، محمد صفوی، رضا دوست محمدی، جواد خوش نواز ، ... - یاد شیطنت‌های محصلی، دوستی‌های گرم و صمیمی، بازیهای فوتبال، والیبال، پینگ پنگ و بسیاری خاطرات شیرین دیگر بخیر…

- خاطرات نیمه دوم اسفند ماه هر سال که عملا کلاس درس تعطیل و دبیران اجازه می‌دادند که در کلاس بچه‌هایی که از صدای خوبی برخوردار بودند، ترانه‌ای از خوانندگان روز را اجرا کنند.

برخی هم بمانند بنده مشتاق ورزش و از صبح تا ساعت ۴ بعد از ظهر مشغول فوتبال (گل کوچک) می‌شدیم و برخی هم بسکتبال و والیبال.

- در آخرین روز اداری اسفند ماه هر سال نیز جشن نوروز در آمفی تاتر برگزار و خیل عظیم دانش آموزان و کادر آموزشی به اتفاق در جشن شرکت کرده و روزی خاطره انگیز را می‌گذراندند. - در طول سال گاهی فیلم سینمایی مناسب نمایش داده می‌شد و گاهی هم تاترهای دانش آموزی در آمفی تاتر اجرا می‌شد.

  • فضاهای آموزشی:

-واحد کودکستان

-۳ واحد دبستان

-واحد راهنمایی

-واحد دبیرستان

  • آزمایشگاه‌ها:

-آزمایشگاه زبان انگلیسی

-آزمایشگاه فیزیک

-آزمایشگاه شیمی

-آزمایشگاه طبیعی

-کارگاه آموزشی ویژه حرفه و فن

  • امکانات فرهنگی و ورزشی، بهداشت و درمان و …:

-آمفی تاتر (سالنی بسیار زیبا و مجهز شامل: پرده بزرگ نمایش، سن محل اجرای نمایشها و جایگاه تماشاگران شامل ۶ جایگاه در دو طبقه که مجهز به صندلی‌های چرمی زیبا که گنجایش ۱۰۰۰ نفر را داشت)

-کتابخانه (حاوی ۰۰۰ر۱۰ جلد کتاب آموزشی، داستانی، ادبی و …)

-بهداری (شامل دندانپزشکی – پزشک عمومی – تزریقات)

-رستوران مجهز و زیبا با غذاهای متنوع روزانه

-به تعداد واحدهای آموزشی کیوسکهای فروش اغذیه و تنقلات

-زمین فوتبال چمن

-۱۶زمین والیبال در فضای باز

-۸ زمین بسکتبال در فضای باز

-سالن مجهز ژیمناستیک

-وجود تعداد بسیاری میز پینگ پنگ در کریدورهای واحدهای آموزشی

-سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان (قراردادی با شرکت واحد اتوبوسرانی منعقد شده بود که به همه مناطق جنوب تهران سرویس دهی می‌شد).

  1. شهید رجایی کنونی