تفاوت میان نسخه‌های «سخنرانی شریف امامی رییس مجلس سنا در نشست مشترک مجلسین پیش از سخنرانی سپهبد عارف پرزیدنت عراق ۲۷ اسفند ماه ۱۳۴۵»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۳۶

درگاه شهبانو فرح پهلوی دیدار رسمی سپهبد عبدالرحمان محمد عارف پرزیدنت عراق و بانو از ایران ۲۸-۲۳ اسفند ماه ۱۳۴۵ خورشیدی

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۴۵ خورشیدی

درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی شریف امامی رییس مجلس سنا در نشست مشترک مجلسین پیش از سخنرانی سپهبد عارف پرزیدنت عراق ۲۷ اسفند ماه ۱۳۴۵

پیش از نیم روز چهارشنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۴۵ در نشست مشترک مجلس سنا و مجلس شورای ملی سخنرانی کردند و از پیوندهای دیرین دو کشور ایران و عراق و نهضت ملت ایران که به رهبری شاهنشاه آریامهر انجام یافته سخن گفتند و انقلاب اجتماعی ایران را ستودند. از ساعت ۹ بامداد نمایندگان دو مجلس، هیات دولت، سفیرهای دولت‌های غربی و شماری از پایوران کشور در کاخ سنا گرد آمدند. برابر با ساعت ۹ و چهل دقیقه، خودروی آورنده پرزیدنت حافظ با اسکورت شهربانی، جلوی پلکان کاخ سنا بازایستاد. هویدا نخست وزیر، رییس مجلس سنا، رییس شورای ملی، اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی، وزیر امور خارجه و رییس کل تشریفات شاهنشاهی از پرزیدنت عارف پیشباز نمودند. در این هنگام أیین احترامات نظامی انجام یافت و دسته موزیک سرود ملی عراق و سلام شاهنشاهی ایران را نواخت. سپس پرزیدنت عارف به اتاق استراحت راهنمایی شدند. پس از چند دقیقه رییس کل تشریفات سلطنتی ورود پرزیدنت عارف را به تالار نشست علنی اعلام داشت و باشندگان به پا خاستند و به پرزیدنت عراق ابراز احساسات کردند. ریاست نشست مشترک دو مجلس با مهندس شریف امامی رییس مجلس سنا بود.

مهندس شریف امامی در سخنانی گفت:

حضرت رییس جمهور، جنابان، خانم‌ها، آقایان
موجب کمال مسرت است که امروز به احترام تشریف فرمایی حضرت عالی نشست مشترک مجلس سنا و مجلس شورای ملی ایران برگزار شده است. بدیهی است تشریف فرمایی حضرت ریس جمهوری یادگار فراموش نشدنی در تاریخ مجلسین ایران بر جای خواهد گذاشت. در این هنگام لازم می‌دانم از طرف خود و هیات رییسه و عموم نمایندگان هر دو مجلس مقام شریف حضرت رییس جمهوری دولت دوست و همسایه و ملت برادر مسلمان خود عراق را به پارلمان ایران از صمیم قلب تبریک و تهنیت عرض کنم.
تشریف فرمایی حضرت رییس جمهوری عراق به کشور دوست و همسایه که نشانه مودت و واقع بینی است برای عموم ایرانیان که پیرو آیین مقدس اسلام هستند و با دیده احترام و تکریم به برادران مسلمان خود می‌نگرند،موجب کمال مسرت و خوشوقتی و مایه شعف قلبی است. ملت مسلمان ایران و عراق که سال‌ها از برکت تعالیم عالیه اسلام برخوردارند به فرمان خداوند متعال یک علاقه برادری معنوی و یک رابطه قلبی و باطنی دارند.
این رابطه، بیش از سیزده قرن است که آغاز شده و با گذشت زمان استحکام بیشتری پیدا می‌کند. یکی از اصول مقدس اسلامی رعایت همین اصل برادری است، از این جهت است که ما همواره این اصل کلی را نصب العین خود قرار داده‌ایم و هر مسلمان که این اصل را محترم شمرد در حکم برادر خود شناخته‌ایم و با اشتیاق فراوان و گرمی، دست محبت او را فشرده‌ایم.
گذشته از رابطه دینی رشته‌های ناگستنی دیگر از قبیل روابط تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد که دو ملت ایران و عراق را در طول سالیان دراز به هم پیوند داده است و این روابط باید همواره بر پایه همکاری متبادل و دوستی و احترام متقابل و بر اساس صمیمت و دوستی استوار باشد. از این روست که ما معتقدیم اگر گاهی نشیب و فرازی در این روابط پیدا شده، به هیچ وجه ریشه عمیق نداشته و در مقابل رشته‌های محکم و ناگسستنی تاریخی میان دو ملت بی تاثیر بوده و با حسن تدبیر و با حسن نیت و واقع بینی زمامداران خردمند از میان رفته است.
اکنون نیز امید آن داریم که دوستی‌های دیرین و پیوندهای حسنه‌ای که سالیان دراز بر اساسی استوار میان ایران و عراق موجود بوده، به سبب مسافرت آن حضرت بر پایه‌ای پایدارتر و حسن تفاهم بیشتر در گامی نوین و مرتبه امید بخش تر و مطمین تر و ژرف تر خواهد شد. با اعتقاد راسخی که ما به واقع بینی و دوراندیشی شاهنشاه خردمند و رهبر عالیقدر خود داریم و هم چنین و حسن نیت حضرت عالی پیدا کرده‌ایم، امید ما در رسیدن به این هدف کاملا تقویت شده است. به ویژه که تحولات اجتماعی دنیا و حوادث بین الملل و تجربیات گذشته نزدیکی و همکاری کشورهایی مانند کشور ما و شما را که دارای بسیاری هدف و آرمان‌های مشترک هستیم و در راه پیشرفت ملت‌های خود و به ثمر رساندن تحولات اجتماعی و برنامه‌های عمرانی و آبادانی تلاش و کوشش می‌نماییم، ایجاد می‌نماید.
ما یقین داریم که مسافرت حضرت عالی اثرات مفیدی در حسن رابطه دو کشور به بار خواهد آورد. امید است در مدت توقف در کشور برادر به حضرت عالی خوش بگذرد و با خاطره‌ای خوش به کشور عزیز خود عراق بازگردید. تمنا داریم پس از بازگشت، درود بی پایان نمایندگان مجلس شورای ملی و سنا را که به نمایندگی قاطبه ملت ایران است به ملت عزیز و برادران عراقی ما ابلاغ فرمایید.