مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران با رسانه‌های همگانی امریکا در هتل والدورف آستوریا نیویورک ۲۸ آبان ماه ۱۳۲۸

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سفر محمدرضا شاه پهلوی به ایالات متحده امریکا ۲۵ آبان ۱۳۲۸ - ۱۰ دی ۱۳۲۸ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۲۸ خورشیدی تازی

نجات آذربایجان


مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران با رسانه‌های همگانی امریکا در هتل والدورف آستوریا نیویورک ۲۸ آبان ماه ۱۳۲۸

برنامه‌هایی که رئیس جمهوری امریکا برای رفاه و آسایش ملت تنظیم کرده و به موقع اجرا گذاشته‌اند، فوق‌العاده جالب و مستوجب قدردانی است.
درباره اوضاع ایران باید بگویم که در وهله اول باید به موضوع آبیاری و کشاورزی عطف توجه بشود.
سعی من این است که با تأسیس شرکت‌های تعاونی فلاحتی و با استفاده از ماشین‌آلات جدید کشاورزی بر میزان محصولات و نتیجه کار کشاورزان بیفزاییم تا با شرایطی که هم اکنون بین کشاورزان و مالکین درمورد تقسیم محصول مرسوم است عایدات کشاورزان افزایش یافته و رفاه و آسایش برزگران تضمین و تأمین گردد، و دهقانان ایران بتوانند زندگی راحت و آبرومندی داشته‌باشند.
برنامه‌هایی در نظر دارم که به موقع اجرا گذارده خواهدشد، و طبق آن مالکین بزرگ و کسانی که علاقه زیادی به املاک خود ندارند، باید آبادی‌ها و اراضی خود را به دولت بفروشند و دولت نیز این اراضی را به قیمت تمام‌شده به اقساط کوچک به برزگران بفروشد، تا اینکه کشاورزان ایران بتوانند در املاک شخصی خود مشغول کشاورزی شوند. طبق این برنامه‌ها هر کدام از کشاورزان پس از خرید زمین می‌توانند قرض خود را در مدت 20 تا 25 سال مستهلک سازند.
در ایران اجرای برنامه مفصل و بزرگی به نام برنامه هفت ساله شروع شده‌است که به منظور بالا بردن سطح زندگی اهالی و بهبود اوضاع بهداشت و امور تعلیم و تربیتی کشور به موقع اجرا گذاشته شده‌است، ولی برای اینکه این برنامه به نحو رضایت‌بخشی اجرا شود، ملت ایران به کمک مالی احتیاج دارد.
من اطمینان دارم که ایران قادر خواهدبود برای اجرای این برنامه از خارج کمک دریافت دارد، زیرا همین دیروز یکی از سرمایه‌داران امریکا در این خصوص پیشنهاد خوبی به من کرد. تا کنون کشور ایران مبلغ سی‌وپنج‌میلیون دلار از بانک صادرات و واردات امریکا در مقابل عایدات نفت ایران وام دریافت کرده که به مصرف اجرای بعضی از مواد هفت‌ساله خواهدرسید.
ایران احتیاج مبرمی به ماشین‌های سنگین و کارخانه‌های ذوب‌آهن و لکوموتیو و توسعه کارخانه‌های فعلی و مصالح کافی برای ساختمان سدهای بزرگ و لوازم ماشین‌های کشاورزی من جمله تراکتور دارد.
مهمترین شرکت‌های امریکایی در طی دو سال گذشته خدمات شایان تقدیری درمورد برنامه هفت ساله ایران انجام داده‌اند.
به عقیده من در روابط ایران با اتحاد جماهیر شوروی لااقل از لحاظ امور بازرگانی میان دو کشور بهبود محسوس حاصل شده‌است، ولی مثلاً مذاکراتی که درباره انعقاد یک قرارداد تجارتی بین دو کشور شروع شده‌بود، اکنون در حال رکود مانده‌است.
درباره سازمان ملل باید بگویم این مؤسسه بین‌المللی تنها امید بشر به استقرار صلح و امنیت جهانی است، و اگر اوضاع اقتصادی ایران تثبیت و اصلاح شود، کشور ایران نیز به نوبه خود به صلح و امنیت بین‌المللی خدمات مهمی انجام خواهدداد.