سخنان مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر در آیین گشایش چهارمین جشن فرهنگ و هنر در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ۴ آبان ماه ۱۳۵۰

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
درگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

جشن فرهنگ و هنر

درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر


سخنان مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر در آیین گشایش چهارمین جشن فرهنگ و هنر در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ۴ آبان ماه ۱۳۵۰

شاهنشاها

امشب با تشریف فرمایی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران به تالار رودکی چهارمین دوره جشن فرهنگ و هنر هم زمان با میلاد مسعود شاهنشاه و سالگر خجسته تاجگذاری با فرخندگی و میمنت آغاز می‌گردد. سومین دوره این جشن با گسترشی بیش از دوره‌های پیش در ۱۵۵ شهرستان و بخش و ۲۰۰ روستا با همکاری وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، اطلاعات، علوم و آموزش عالی، پست و تلگراف و تلفن، کار و امور اجتماعی، تعاون و امور روستاها، سازمان تلویزیون ملی، شهرداری پایتخت، شرکت ملی نفت ایران، سازمان جلب سیاحان، جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران ، انجمن دوشیزگان و بانوان، سندیکای هنرمندان فیلم ایرانی، اتحادیه سینماداران پایتخت، شرکت دخانیات، و همه روزنامه‌ها و مجله‌های کشور برگزار گردید. فعالیت‌هایی که به شرف عرض مبارک می‌رسد نمای کلی این جشن را تا خدودی آشکار می‌سازد، تشکیل بیش از ۵۰۰ نمایشگاه از آثار هنری و فرهنگی مانند عکس، کتاب‌های چاپی و خطی، نقاشی، هنرهای دستی، آثار باستانی و خطوط خوش، اجرای ۶۴۳ برنامه هنری شامل نمایش، موسیقی، رقص‌های ملی و محلی و برنامه‌های متنوع دیگر.

برگزاری ۷۸۰ برنامه ادبی، نشست‌های کنگره تاریخ، فرهنگ ایران و بحث پیرامون زبان پارسی و شاهنامه و نشست‌های مخصوص بزرگداشت فردوسی و هم چنین سخنرانی پیرامون مسایل فرهنگی و تجلیل از خادمان پر ارج فرهنگ ایران، چاپ ۴۴ کتاب و نشریه مختلف در زمینه‌های فرهنگی و هنری. گشایش ۹ کتابخانه عمومی و موزه.

امسال در جریان برگزاری جشن دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران از سوی مردم فرهنگ دوست و سازمان‌هایی که با مسایل فرهنگی و هنری به نحوی ارتباط دارند فعالیت‌هایی شایسته این رویداد بزرگ تاریخی و ملی در پایگاهی بسیار بلند صورت گرفت و به همین سبب با گرفتن پروانه از پیشگاه همایونی مدت جشن فرهنگ و هنر به یک هفته محدود گردید. گشایش کتابخانه عمومی در پارک شهر، غرفه‌های فروش کتاب در پارک پهلوی، موزه مردم شناسی در کاخ سفید، نمایشگاه خط در کتابخانه مرکزی، نمایشگاه بخشی از کتاب‌های ایران شناسی و چاپ شده‌های ویژه جشن شاهنشاهی در کتابخانه ملی، نمایشگاه عکس از آثار تاریخی و مناظر ایران، برگزاری نشست‌های سخنرانی و گفتمان پیرامون زبان فارسی و شاهنامه فردوسی در موزه ایران باستان از برنامه‌های چهارمین جشن فرهنگ و هنر در تهران است. در سایر شهرها و روستاهای کشور نیز برنامه‌هایی گوناگون پیش بینی و تنظیم گردیده است.

با این همه موفقیت‌های بی همانند جشن دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران و نیز کوشش محققان و نویسندگان، گویندگان، فرهنگیان، هنرمندان و سازمان‌های فرهنگی، ملی و دولتی در بزرگداشت این جشن خجسته ملی و دولتی، از دیدگاه ترتیب نشت‌های سخنرانی، تالیف و چاپ رساله‌ها، مقاله‌ها، و کتاب‌های بی شمار و آفرینش آثار برجسته هنری، موضوع فرهنگ ملی و اصولا فعالیت‌های فرهنگی و هنری را در سطحی کاملا وسیع و جدید مطرح کرده است که امید است همگان به ویژه فرهنگیان با درک این موقعیت ممتاز تمام کوشش خود را برای نگاهبانی سطح بالایی که از نظر کوشش‌های فرهنگی نصیب کشور گردیده است، به کار برند، و با برخورداری از فرصت گرانبهایی که بار دیگر با اراده شاهنشاه آریامهر برای ملت ایران فراهم آمده است با کوشش در راه گسترش فرهنگ ملی و شناخت بیشتر بستگی آن با آیین پر ارج شاهنشاهی بر شناخت پیشرفت‌های درخشان کشور و نیل به هدف‌های مقدس انقلاب بیافزایند.