بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در نشست پایانی نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی کشور ۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
کنفرانس آموزشی رامسر درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه
Aryamehr9thEvaluationEducationalRevolutionConferenceRamsar13-18Shahrivar3.jpg

بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در نشست پایانی نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی کشور ۱۸ شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

نشست پایانی نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی در بامداد روز ۱۸ شهریور با بودن همه شرکت کنندگان برگزار شد. چون به سبب نامساعد بودن هوا از جهت فرود آمدن هواپیما تشریف‌فرمایی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو مقدور نبود، آقای نخست‌وزیر گزارش کنفرانس را با تلفن به شرفعرض همایونی رساند. شاهنشاه دستور فرمودند که به نکات زیر توجه و تأکید بیشتر معطوف گردد:

  • ۱- منظور ما از اینکه در جلسه افتتاحیه گفتیم، لازم است بدانید «چه هستیم، چه می‌خواهیم باشیم و چه باید باشیم» آن است که باید پیشرفت‌های عظیم ایران آینده را در زمینه علم و تکنولوژی از هم‌اکنون سرلوحه برنامه‌های آموزشی خود قرار دهیم و افرادی برای دست یافتن به پیشرفته‌ترین دانش‌ها و فنون آماده سازیم بنحوی که این افراد بتوانند حتی در توسعه پیشرفت علمی و تکنولوژی در سطح جهانی سهیم باشند و مسئولیت‌های بزرگ خویش را از هر جهت ایفاء کنند. اینکه گفته این «نباید دیپلم بی‌سوادی به کسی داده شود» منظور آن است که نباید در هیچ شرایطی کیفیت را فدای کمیت کنیم. افرادی که از مدارس بیرون می‌آیند باید دارای معلومات شایسته باشند.
  • ۲- در گزارش کنفرانس باید به موضوعات میهنی توجه کامل شود. زیرا آنچه مورد نیاز جامعه امروز و فردای ایران است، افراد وطن‌پرست، معتقد و مؤمن به مبانی ملی و میهنی است که به دانش و معلومات کافی در خورد نیز مجهز باشند.
  • ۳- شاهنشاه با ابراز خشنودی از اینکه کنفرانس امسال جنبه عام‌تری داشته است و با مشارکت نمایندگان کارگران، دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و استادان تشکیل شده، مقرر فرمودند که در کنفرانس سال آینده از نمایندگان کشاورزان نیز دعوت شود تا این گروه بسیار مهم در اجتماع ایران نیز بتوانند سهم خویش را در این زمینه ادا کنند.
  • ۴- علیاحضرت شهبانو ضمن یادآوری اهمیت توجه به استفاده از نیروی علمی دانشجویان خارج از کشور، تأکید فرمودند که لازم است رابطه مستقیم و مستمری با آنان از نظر آشنا کردن ایشان با تحولات اجتماعی و اقتصادی کشور و آگاهی بیشتر به ارزش‌ها و میراث فرهنگی برقرار شود. ضمناً در مورد تحصیلات در ایران تأکید فرمودند که استادان به تهیه و تدوین کتاب‌های علمی پیشرفته در زمینه‌های کار خویش مبادرت نمایند.

آقای نخست‌وزیر در پایان گزارش خود به اعضای کمیته نگارش مأموریت داد که با برگزاری نشست فوری نسبت به اجرای اوامر صادره و گنجانیدن این اوامر در متن نهایی گزارش کنفرانس اقدام کنند.

ضمناً مقرر گردید که وزیر علوم و آموزش عالی فوراً در تهران کمیته‌هایی برای اجرای اوامر صادره در زمینه‌های «آماده‌سازی برای تکنولوژی پیشرفته فردا»، «پرورش ملی و میهنی» و «امور دانشجویان در خارج» تشکیل دهند و تدابیر اجرایی لازم را بررسی و پیشنهاد نمایند. آقای نخست‌وزیر در پایان جلسه از مشارکت همه اعضای شرکت کننده در کنفرانس تشکر کرد.