تفاوت میان نسخه‌های «بنیاد ایرانی بهداشت جهانی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی)
 
خط ۳۱: خط ۳۱:
  
 
پروژه‌های در دست انجام: چند پروژه دیگر در زمینه بهداشت کار در روستا، پژوهش در زمینه بیماری‌های انگلی با همکاری انستیتوهای پژوهشی در انجام است.
 
پروژه‌های در دست انجام: چند پروژه دیگر در زمینه بهداشت کار در روستا، پژوهش در زمینه بیماری‌های انگلی با همکاری انستیتوهای پژوهشی در انجام است.
 +
 +
== منبع ==
 +
<references/>‎

نسخهٔ ‏۱۳ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۲۰:۴۳

درگاه شهبانو فرح پهلوی شهبانو فرح پهلوی

بنیاد ایرانی بهداشت جهانی

درگاه محمدرضا شاه پهلوی

بنیاد ایرانی بهداشت جهانی در سال ۱۳۴۸ بنیان گذارده شد و ریاست عالیه آن با شهبانو فرح پهلوی بود. آرمان این بنیاد کمک به سازمان‌های بهداشتی و پژوهشی است.[۱] بنیاد ایرانی بهداشت جهانی پروژه‌های بهداشتی را بررسی کرده و هم‌آهنگی پروژه‌ها را با اقدامات دولت و سازمان جهانی بهداشت در ژنو و سایر سازمان‌های بهداشتی بین المللی سنجیده و سپس پروژه را برمی‌گزیند. هم‌چنین در جلب پشتیبانی معنوی و مادی سازمان‌ها، کمپانی‌های خصوصی، بازرگانی و صنعتی و شهروندان ایرانی و خارجی، بنیاد فعالیت بسیار دارد. بررسی سختی‌ها و بیماری‌های ناشی از صنعتی شدن کشور برای جلب کمک‌های گوناگون از سازمان‌های دولتی و خصوصی، و سرانجام، برگزیدن سازمان‌های شایسته برای اجرای پروژه‌های مورد نیاز و پرداخت هزینه‌ها و سرپرستی انجام آن در دستور کار بنیاد قراردارد.

بنیاد ایرانی بهداشت جهانی همواره انستیتوهای بهداشتی را ارزشیابی می‌کند و پس از گزینش پروژه یا پروژه‌های بهداشتی مورد نیاز کشور، آن پروژه را برای اجرا به انستیتوی دارای کارشناسی فنی می‌دهد.

سازمان و مدیریت

بنیاد ایرانی دارای سازمان اداری به قرار زیر است:

الف - هیات امنا: هیات امنا از هم‌بندان (عضو) بنیانگذار (هم‌بندان همیشگی) و چهار تن از نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و هفت تن از آگاهان در امور بهداشت و آموزش و پرورش و بازرگانی و صنعت که به پیشنهاد بنیانگذاران و تصویب ریاست عالیه برای سه سال برگزیده می‌شوند.

ب - هیات مدیره: از پنج تن هم‌بند همیشگی و یک تّن هم‌بند جایگزین (علی‌البدل) از میان هیات امنا برگزیده می‌شوند.

ج - مدیر عامل: از میان هم‌بندان هیات مدیره یا از خارج از سوی هیات امنا برای تصویب ریاست عالیه پیشنهاد می‌گردد.

کارهای انجام یافته

کارهای انجام یافته به وسیله بنیاد بدین قرارند:

  • ۱ - پروژه بررسی بهداشت صنعتی در چند کارخانه ریسندگی و بافندگی: این پروژه که برای بررسی ایمنی، بهداشت صنعتی و بهداشت محیط کار به اجرا درآمده‌است دربرگیرنده بررسی در چنج کارخانه که ریسندگی و بافندگی که بیش از ۸۰۰۰ تن کارگر دارند بوده‌است. دستگاه اجرایی این پروژه پژوهشی، انستیتو تحقیقات بهداشتی و دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بوده‌است.
  • ۲ - پروژه آموزش سرکارگران کارخانه‌ها درباره ایمنی و بهداشت صنعتی: با نگرش به نیاز کشور به رسته کارگر در راه انجام برنامه‌های صنعتی شمار ۱۳۹ تن از سرکارگران و مامورین ایمنی در شش دوره آموزش دیده‌اند. این پروژه با همکاری بخش بهداشت صنعتی دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقاتی و آموزش حفاظت صنعتی و بهداشت کار وزارت کار و کمک مالی بنیاد ایرانی انجام گردید.
  • ۳ - پروژه بررسی شیر و لبنیات و روغن‌های حیوانی از تولید تا مصرف: با نگرش به تب مالت و دیگر مسایلی که فرآورده‌های شیر و روغن از تولید تا مصرف در منطقه سپاهان نگرانی بوجود آورده بود، سبب شد که این پروژه به وسیله بنیاد نوشته و سازمان یابد و قرار شد که با همکاری دانشگاه سپاهان (اصفهان) انجام آن از واپسین ماه‌های سال ۱۳۵۰ آغاز شود. سازمان جهانی بهداشت[۲] نیز این پروژه را پذیرفت.
  • ۴ - سنجش ایمنی بیماری‌های دیفتری و کزاز: این پروژه برای کودکان در مراکز کارگری شهری و روستایی با همکاری انستیتو رازی انجام یافته‌است.

پروژه‌های در دست انجام: چند پروژه دیگر در زمینه بهداشت کار در روستا، پژوهش در زمینه بیماری‌های انگلی با همکاری انستیتوهای پژوهشی در انجام است.

منبع

  1. انتشارات دفتر مخصوص شهبانو فرح پهلوی، تهران ، ۱۳۵۴ ، ص ۱۴۲ - ۱۴۶
  2. World Health Organiztion