پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش نخستین کنگره شیمیدان‌های ایران در تهران ۲۳ شهریور ماه ۱۳۴۹

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۴ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۱۸:۳۳ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (added Category:کنگره شیمی‌دان‌های ایران using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۹ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش نخستین کنگره شیمیدان‌های ایران در تهران ۲۳ شهریور ماه ۱۳۴۹


با تحولات عظیم اجتماعی، صنعتی، آموزشی که در کشور به وجود آورده‌ایم، ضرورت ایجاب می‌کند که افراد تحصیلکرده با یکدیگر تشریک مساعی کرده و به کمک تجسس و تحقیق، اشکالات فنی و علمی و آموزشی را یکی از دیگری بررسی و چاره‌جویی نمایند.

اینک موجب کمال مسرت است که برای رسیدن به این هدف جامعه شیمی‌دان‌های ایران نیز تشکیل شده و اولین کنگره خود را افتتاح می‌کند. از آنجایی که این گونه انجمن‌های علمی در گردش چرخ‌های صنعتی و اقتصادی کشور نقش مؤثری دارند همواره مورد حمایت ما هستند.

وظایف جامعه شیمی‌دان‌های ایران بسیار گستره و متنوع است، زیرا امروز علم شیمی به طور مستقیم با غیر مستقیم در اکثر علوم و فنون رسوخ کرده و در واقع یکی از پایه‌های اساسی صنایع دنیا است. این جامعه علاوه بر اینکه باید یک کانون صالح برای ارائه طریق جهت امور علمی و فنی و صنعتی باشد، در عین حال می‌بایستی در مورد بسیاری از مسائل پیچیده و بغرنج آموزشی، پژوهشی و پروژه‌های صنعتی کشور چاره‌اندیش و راهنما باشد. جامعه شیمی‌دان‌ها باید بتواند به سهم خود در پیشبرد هدف‌های مترقی انقلاب سفید نقش مؤثری داشته باشد.

با توجه به پیشرفت‌هایی که در صنایع مختلف به خصوص در قسمت‌های مربوط به نفت، پتروشیمی، مواد غذایی، صنایع آلی و معدنی نصیب کشور گردیده، استادان و کارشناسان علوم و فنون شیمی وظایف سنگینی را از نظر آموزش و پرورش به عهده دارند.

علاقه ما این است که جامعه شیمی‌دان‌ها بتواند همبستگی کامل بین محققین شیمی کشور و صنایع مربوط به آن به وجود آورد و امید ما این است که این جامعه بتواند در این امور منشاء اثر باشد. رسیدن به این هدف مستلزم آن است که جامعه شیمی‌دان‌ها در جریان آخرین تحولات علمی و فنی دنیا باشد و سعی کند دوشادوش پیشرفته‌ترین جوامع علمی کشورها گام بردارد و اگر چنین عمل شود، رضایت خاطر ما فراهم می‌گردد.

جوایز نوبل که بارها نصیب شیمی‌دان‌های دنیا شده برای خدمات برجسته و پرارزشی است که این گروه در راه خدمت به بشریت به خصوص در رشته‌های علمی و پزشکی کرده‌اند. افتخارات دیگری که این گروه در دنیا کسب کرده‌اند، برای پیشرفت‌های عظیمی است که در صنایع مختلف شیمیایی، دارویی و غذایی به دست آورده‌اند. اطمینان دارم که شیمی‌دان‌های کشور من نیز از این قافله علم و دانش عقب نخواهند ماند و سعی خواهند کرد که جای واقعی خود را در مراکز علمی و صنعتی دنیا باز کنند و بر افتخارات کشور بیفزایند.

آرزوی ما این است که همواره تجسسات و تحقیقات دانشمندان علوم در دنیا در راه خیر و صلح و سعادت افراد بشر به کار رود.