پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در بیست و پنجمین سال بنیاد انجمن روابط فرهنگی ایران و اتریش در وین ۲۱ امرداد ماه ۱۳۴۹

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۴ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۱۷:۵۲ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۹ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در بیست و پنجمین سال بنیاد انجمن روابط فرهنگی ایران و اتریش در وین ۲۱ امرداد ماه ۱۳۴۹


به مناسبت بیست‌وپنجمین سال تشکیل انجمن روابط فرهنگی ایران و اتریش، خوشوقتی خویش را از پیشرفت کار این انجمن که نخستین انجمن نوع خود بود که پس از جنگ جهانی دوم در اروپا تأسیس شد، ابراز می‌داریم و پیشرفت‌های بیشتری را در آینده برای این مرکز مهم فرهنگی آرزومندیم.

انجمن فرهنگی ایران و اتریش هنگامی به وجود آمد که تازه غرش توپ‌های جنگ بزرگ جهانی خاموش شده‌بود و با آنکه در آن هنگام سراسر اروپا دچار ویرانی‌ها و آشفتگی‌های ناشی از این جنگ سهمگین بود و مشکلات اقتصادی برای هر کشوری در درجه اول اهمیت قرار داشت، معهذا توجه بدین حقیقت که هیچ تلاش مادی از جانب یک ملت بدون کوشش در راه دفاع از ارزش‌های فرهنگی و معنوی کامل و موفق نمی‌تواند بود، این انجمن فرهنگی را پایه‌گذاری کرد.

خوشبختانه در سال‌های بعد از آن، این سرمشق در سراسر اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر جهان مورد پیروی قرار گرفت، به طوری که اکنون بیش از پنجاه انجمن روابط فرهنگی با ایران در ممالک مختلف جهان وجود دارد.

ملت ما به عنوان وارث یکی از اصیل‌ترین و کهنسال‌ترین فرهنگ‌های جهان اعتقاد راسخ دارد که تفاهم معنوی یعنی آنچه این انجمن‌ها به خاطر آن به وجود می‌آیند از عوامل اصلی همکاری و تفاهم ملت‌ها و جوامع جهان است و هر قدر مردم کشورهای مختلف یکدیگر را بهتر بشناسند و مخصوصاً بیشتر به ارزش‌های مدنی و فرهنگی یکدیگر پی ببرند به صورتی عمیق‌تر با همدیگر احساس آشنایی خواهندکرد و با زبان بشری‌تر با یکدیگر سخن خواهند گفت.

شاید احتیاج به تذکر نداشته‌باشد که کشور اتریش از دیرباز یکی از مراکز عالی تحقیق و پژوهش درباره تمدن و فرهنگ ایران بوده و مراکز مختلف آکادمیک و دانشگاهی این کشور سابقه فراوانی در مطالعات ایران‌شناسی دارند و طبعاً بر اساس چنین سنتی اعضای اتریشی و ایرانی انجمن فرهنگی ایران و اتریش در طول یک ربع قرن از زمینه‌ای عالی در انجام وظیفه پر ارزشی که به عهده گرفته‌اند، برخوردار بوده‌اند.

بدیهی است مراجع دولتی و جامعه علمی ایران با کمال میل برای هرگونه همکاری در پیشرفت کار این انجمن و مراکز مشابه آن در سراسر جهان آماده هستند و خواهندبود.

توفیق روزافزون اعضای دانشمند انجمن فرهنگی ایران و اتریش را در راه شناسانیدن بیشتر فرهنگ دو کشور به یکدیگر و همکاری ثمربخش آنان را با سایر انجمن‌های مشابه در جهان خواستاریم.