تفاوت میان نسخه‌های «پدیدآورنده:روح‌الله خالقی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۰: خط ۱۰:
 
}}
 
}}
  
'''روح‌الله خالقی''' (۱۲۸۵ تا ۲۱ آبان ۱۳۴۴) از استادان موسیقی ایرانی، آهنگساز سرود «ای ایران»، و نوازندهٔ‌ ویولن بود. خالقی از شاگردان اصلی علینقی وزیری بود و تلاش او برای احیای موسیقی ایرانی در دورانی که توجه رسمی به این موسیقی کاهش یافته بود، تأثیرگذار و مهم بود. او کتابی به نام سرگذشت موسیقی ایران دربارهٔ سرگذشت موسیقی، موسیقی‌دانان و نوازندگان ایرانی هم‌عصر خود و کتابی به نام نظری به موسیقی شامل نظریه‌ای برای موسیقی ایرانی نوشته است.
+
'''روح‌الله خالقی''' (۱۲۸۵ تا ۲۱ آبان ۱۳۴۴) استاد موسیقی ایرانی و نوازنده ویلون. خالقی آهنگساز [[سروده ای ایران]] بود. چامه "ای ایران" را حسین گل‌‌ گلاب درباره و دوره [[اشغال ایران به وسیله ارتش بریتانیا و شوروی]] سرود پس از دیدن رنج‌هایی که ملت ایران در درازای چهار سال جنگ جهانی دوم بردوش کشیده بودند و رفتار بی‌ادبانه متفقین به ایرانیان و دستگیری بزرگان کشور دلش  بدرد آمده بود.   خالقی از شاگردان اصلی علینقی وزیری بود و تلاش او برای احیای موسیقی ایرانی در دورانی که توجه رسمی به این موسیقی کاهش یافته بود، تأثیرگذار و مهم بود. او کتابی به نام سرگذشت موسیقی ایران دربارهٔ سرگذشت موسیقی، موسیقی‌دانان و نوازندگان ایرانی هم‌عصر خود و کتابی به نام نظری به موسیقی شامل نظریه‌ای برای موسیقی ایرانی نوشته است.
  
 
== مجموعه آثار موجود ==
 
== مجموعه آثار موجود ==
 
* [[نامه روح‌الله خالقی به مدیر مجله موزیک ایران، شهریور ۱۳۳۷]]
 
* [[نامه روح‌الله خالقی به مدیر مجله موزیک ایران، شهریور ۱۳۳۷]]
 
 
  
  
 
[[رده:آهنگسازان]]
 
[[رده:آهنگسازان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ مهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۶:۵۲

روح‌الله خالقی
آهنگساز
روح‌الله خالقی




روح‌الله خالقی (۱۲۸۵ تا ۲۱ آبان ۱۳۴۴) استاد موسیقی ایرانی و نوازنده ویلون. خالقی آهنگساز سروده ای ایران بود. چامه "ای ایران" را حسین گل‌‌ گلاب درباره و دوره اشغال ایران به وسیله ارتش بریتانیا و شوروی سرود پس از دیدن رنج‌هایی که ملت ایران در درازای چهار سال جنگ جهانی دوم بردوش کشیده بودند و رفتار بی‌ادبانه متفقین به ایرانیان و دستگیری بزرگان کشور دلش بدرد آمده بود. خالقی از شاگردان اصلی علینقی وزیری بود و تلاش او برای احیای موسیقی ایرانی در دورانی که توجه رسمی به این موسیقی کاهش یافته بود، تأثیرگذار و مهم بود. او کتابی به نام سرگذشت موسیقی ایران دربارهٔ سرگذشت موسیقی، موسیقی‌دانان و نوازندگان ایرانی هم‌عصر خود و کتابی به نام نظری به موسیقی شامل نظریه‌ای برای موسیقی ایرانی نوشته است.

مجموعه آثار موجود