قانون قرارداد بین‌المللی مخابرات دور منعقده در مونترو/ضمیمه یک

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو


‌ضمیمه شماره ۱ ‌افغانستان اکوادور مالت ‌آلبانی اسپانیا موری‌تانی ‌الجزیره کشورهای متحده آمریکا مکزیک ‌عربستان سعودی حبشه موناکو ‌آرژانتین فنلاند مغولستان ‌استرالیا فرانسه نپال ‌اتریش گابن نیکاراگوا ‌بلژیک غنا نیجر ‌بیلوروسی یونان نیجریه ‌بیرمانی گواتمالا نروژ ‌بلیوی گینه زلاند جدید ‌برزیل هایی‌تی اوگاندا ‌بلغارستان ولتای علیا پاکستان ‌بروندی هندوراس پاناما ‌کامبوج مجارستان پاراگوئه ‌کامرون هند هلند ‌کانادا اندونزی پرو ‌آفریقای مرکزی ایران فیلیپین ‌سیلان عراق لهستان ‌شیلی ایرلند پرتقال ‌چین ایسلند آفریقای اسپانیا ‌قبرس اسراییل سرزمین‌های ماوراء بحار پرتقال ‌واتیکان ایتالیا جمهوری سوریه ‌کلمبی جامائیکا جمهوری متحده عرب ‌کنگو ژاپن آلمان فدرال ‌کنگو برازاویل اردن اوکراین ‌کره گینا سومالی ‌کستاریکا کویت رودزیا ‌ساحل عاج لائوس رومانی ‌کوبا لیبان انگلستان و ایرلند شمالی ‌داهمی لیبریا رواندی ‌دانمارک لیبی سنگال ‌دومینیکن لشتنشتن سیرالئون ‌السالوادر لوکزامبورگ سنگاپور ‌مالزی سودان ملاوی ‌مجموعه سرزمین‌هایی ‌که از طرف اداره ‌فرانسوی ماوراء دریا ‌معرفی شده‌اند ‌آفریقای جنوبی سرزمین‌های آفریقای جنوبی سوئد ‌سوئیس تانزانیا چاد ‌چکسلواکی سرزمین‌های کشورهای متحده آمریکا

‌سرزمین‌های ماوراء ‌بحار که روابط ‌بین‌المللی آنها به ‌وسیله دولت انگلیس و ‌ایرلند انجام می‌شود ‌تایلند توگلز توباگو ‌تونس ترکیه اتحاد جماهیر شوروی ‌اوروگوئه ونزوئلا ویتنام ‌یمن یوگسلاوی زامبیه

‌ضمیمه ۲ ‌مراجعه شود به ماده ۵۲ ‌توصیف بعضی اصلاحات که در قرارداد بین‌المللی ارتباطات دور و ضمائم آن به کار رفته.

۴۰۱ - اداره: هر سرویس یا اداره دولتی که عهده‌دار اجرای تعهدات قرارداد بین‌المللی ارتباطات دور و آیین‌نامه‌های ضمیمه آن باشد.

۴۰۲ - بهره‌بردار غیر دولتی: هر شخص یا شرکت که از وسائل ارتباطی که برای تأمین سرویس بین‌المللی ارتباطات دور تأسیس شده بهره‌برداری نماید‌یا بتواند برای این قبیل سرویس‌ها ایجاد مزاحمت کند (‌غیر از مؤسسه یا عامل دولتی).

۴۰۳ - بهره‌بردار غیر دولتی مجاز: هر بهره‌بردار غیر دولتی به شرح بالا که از یک سرویس ارتباطی عمومی یا پخش صدا بهره‌برداری می‌نماید و از‌جانب عضو اصلی یا وابسته‌ای که مقر اداری آن بهره بردارد در سرزمین‌های آن عضو قرار دارد و یا عضو نامبرده اجازه داده است بهره‌بردار مزبور در‌سرزمین او چنین سرویسی دایر و بهره‌برداری نماید ملزم به اجراء مقررات ماده ۲۲ گردیده.

۴۰۴ - نماینده: شخصی که از طرف دولت یک یا عضو اصلی یا عضو وابسته اتحادیه برای شرکت در یک مجمع عمومی اعزام شده باشد یا شخصی که‌در یک کنفرانس اداری یا یک جلسه هیأت مشورتی بین‌المللی نمایندگی دولت یا اداره عضو اصلی یا وابسته‌ای را داشته باشد.

۴۰۵ - نماینده غیر دولتی: شخصی که از طرف یک مؤسسه بهره‌بردار غیر دولتی مجاز در یک کنفرانس اداری یا یک جلسه هیأت مشورتی بین‌المللی‌اعزام شود.

۴۰۶ - کارشناس: شخصی که از طرف یک مؤسسه ملی علمی یا صنعتی برای حضور در جلسات کمیسیون‌های مطالعات یک هیأت مشورتی‌بین‌المللی اعزام شود مشروط بر این که مؤسسه مزبور از جانب دولت متبوع او به رسمیت شناخته شده باشد.

۴۰۷ - ناظرین: ناظر شخصی است که:

‌الف - از طرف سازمان ملل متحد به منظور اجراء مقررات ماده ۲۸ اعزام شود.

ب - از طرف یکی از سازمان‌های بین‌المللی که برای شرکت در کارهای یک کنفرانس بر طبق آیین‌نامه عمومی دعوت یا پذیرفته شده اعزام گردد.

پ - از طرف دولت یک عضو اصلی یا وابسته اتحادیه بدون حق رأی در یک کنفرانس منطقه‌ای شرکت نماید مشروط بر این که آن کنفرانس بر طبق‌ماده ۷ قرارداد تشکیل شده باشد.

۴۰۸ - هیأت نمایندگی: همگی نمایندگان و احیاناً نمایندگان غیر دولتی و مشاوران و وابستگان یا مترجمان اعزامی از طرف یک کشور.

‌تبصره - هر عضو یا عضو وابسته مختار است که هیأت نمایندگی خود را با کیفیتی که میل دارد تشکیل دهد بالاخص می‌تواند نمایندگان و مشاوران یا‌مترجمان را از اشخاص منتسب به مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی که از طرف او به رسمیت شناخته شده‌اند یا از مؤسسات غیر دولتی دیگر که در امور‌ارتباطات دور ذینفع باشند انتخاب و در هیأت نمایندگی خود داخل نماید.

۴۰۹ - تله‌کمونیکاسیون: هر نوع مخابره اعم از رسیده یا فرستاده که به صورت علامات - خبرها - نوشته - تصویر - صورت یا هر نوع اطلاعات دیگر‌که به وسیله سیم یا دستگاه‌های بیسیم یا وسائل نوری یا سایر اقسام وسائل الکترومغناطیسی انجام گردد.

۴۱۰ - تلگرافی: سیستم ارتباطات دور که به طریقی مندرجات سندی را از قبیل نوشته‌های خطی یا چاپی یا تصویر ثابت از فاصله دور مخابره نماید یا‌هر نوع خبری را از راه دور تکرار نماید - از نظر آیین‌نامه بیسیم Telegraphieتلگرافی اطلاق می‌شود به سیستمی از ارتباطات دور که مخابره‌مطالب کتبی را با استفاده از علامات انجام دهد (مگر در این مورد نظر دیگری اظهار شود).

۴۱۱ - تلفنی: سیستم ارتباطات دور که برای انتقال مکالمات یا اصوات دیگر استقرار یافته.

۴۱۲ - ارتباط بیسیم: ارتباطات دور که به وسیله امواج بیسیم برقرار گردد.

413 - بیسیم RADIO: پیشوندی که به استفاده از امواج رادیو الکتریک اطلاق می‌شود.

۴۱۴ - اختلالات زیان بخش: هر پیام یا هر تشعشع یا هر الغاء که عمل یک سرویس بیسیم کشتی یا سرویس‌های دیگر حمایتی (۱)*>>‌پاورقی:‌منظور از سرویس حمایتی هر نوع سرویس ارتباط بیسیم است که به طور دائم یا موقت برای تأمین حفاظت جان و مال بشر کار می‌کند.<< مختل‌سازد یا باعث تخریب کیفیت سرویس‌های بیسیمی شود که طبق آیین‌نامه بیسیم انجام وظیفه می‌نماید یا متناوباً موجب مزاحمت یا قطع این قبیل‌سرویس‌ها گردد.

۴۱۵ - سرویس بین‌المللی: سرویس ارتباطات دوربین دفاتر یا ایستگاه‌های ارتباطات دور که در کشورهای مختلف قرار دارند یا متعلق به کشورهای‌مختلف هستند.

۴۱۶ - سرویس متحرک: سرویس ارتباطات دوربین ایستگاه‌های متحرک و ایستگاه‌های زمینی یا بین ایستگاه‌های متحرک (‌کشتی‌ها).

۴۱۷ - سرویس پخش صدا: سرویس ارتباط بیسیم که بلاواسطه منتشر و عموم از آن بهره‌مند می‌شوند سرویس مزبور ممکن است شامل انتقال صوت- عکس - یا انواع دیگر مخابرات باشد.

۴۱۸ - ارتباط همگانی: هر ارتباط که دفاتر و ایستگاه‌ها در حدود وظایف خود باید پذیرفته و انجام دهند.

۴۱۹ - تلگرام: نوشته‌ای که به وسیله تلگراف و به منظور تسلیم به مخاطب باید مخابره شود این اصطلاح شامل رادیو تلگرام نیز می‌باشد مگر این که‌تعریف دیگری به آن تخصیص داده شود.

۴۲۰ - تلگرافات و دعوت‌ها و مکالمات تلفنی دولتی: تلگرافات و اخطارها و مکالمات تلفنی که مربوط به هر یک از مقامات ذیل باشد:

‌شخص اول مملکت.

‌رییس و اعضای یک دولت.

‌رییس یک سرزمین یا رییس سرزمینی که جزء یک گروه سرزمین‌های عضو یا وابسته باشد.

‌رییس سرزمینی که مستعمره یا تحت‌الحمایه سازمان ملل متحد یا یکی از اعضاء اصلی یا وابسته باشد.

‌فرماندهان کل نیروهای نظامی - زمینی - دریایی یا هوایی.

‌مقامات سیاسی یا کنسولگری.

‌دبیر کل و رؤسای ارگان‌های اصلی سازمان ملل متحد.

‌دیوان داوری بین‌المللی لاهه.

۴۲۱ - پاسخ تلگرافات دولتی مذکوره در بالا نیز در حکم تلگرافات دولتی است.

۴۲۲ - تلگراف‌های سرویس: تلگرافاتی است که بین مقامات زیر مبادله شود:

‌الف - ادارات.

ب - مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز.

پ - ادارات و مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز.

ت - ادارات و مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز از طرفی و دبیر کل اتحادیه از طرف دیگر مشروط بر این که مربوط به امور ارتباطات دور عمومی‌بین‌المللی باشد.

۴۲۳ - تلگرافات خصوصی: تلگرافاتی است غیر از تلگرافات دولتی و سرویس.


‌ضمیمه ۳ (مراجعه شود به ماده ۲۸) ‌داوری ۵۰۱ - ۱ - خواهان با ارسال اخطاریه اقامه دعوی و تقاضای داوری می‌نماید.

۵۰۲ - ۲ - طرفین با توافق تصمیم خواهند گرفت که امر داوری به اشخاص یا ادارات و یا دولت‌ها واگذار شود و در صورتی که ظرف یک ماه از تاریخ‌اخطاریه تقاضای داوری در مورد تعیین داور توافقی بین طرفین حاصل نشود داوری به دولت ارجاع می‌شود.

۵۰۳ - ۳ - هرگاه داوری به اشخاص ارجاع شود داوران باید تابع هیچ یک از کشورهای اصحاب دعوی نبوده و در این کشورها سکونت نداشته و در‌استخدام آنها نباشند.

۵۰۴ - ۴ - اگر داوری به دولت‌ها یا ادارات آن دولت‌ها محول گردیده داوران باید از بین اعضاء یا اعضاء وابسته‌ای انتخاب شوند که جزء اصحاب‌دعوی نبوده ولی موافقتنامه‌ای را که اجراء آن باعث بروز اختلاف شده پذیرفته باشند.

۵۰۵ - ۵ - ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ اخطاریه تقاضای داوری هر یک از اصحاب دعوی یک داور انتخاب می‌نماید.

۵۰۶ - ۶ - هرگاه اختلاف بین چند مدعی ظاهر شود هر یک از دو دسته که دارای منافع مشترک در زمینه اختلاف باشند با رعایت بندهای ۵۰۴ و ۵۰۵‌یک داور انتخاب می‌نمایند.

۵۰۷ - ۷ - دو داور که به ترتیب مذکور انتخاب شده‌اند با توافق داور ثالثی را انتخاب می‌نمایند به این ترتیب که اگر دو داور اول از اشخاص انتخاب‌شده‌اند داور ثالث باید واجد شرایط مندرجه در بند ۵۰۳ بوده و ملیتی غیر از دو داور مزبور داشته باشد و در صورتی که برای انتخاب داور ثالث بین دو‌داور اول توافق حاصل نگردد هر داور داوری که ذینفع در موضوع اختلاف نباشد پیشنهاد می‌نماید و دبیر کل از بین آنها به قید قرعه داور سوم را تعیین‌می‌کند.

۵۰۸ - ۸ - متداعیین می‌توانند برای حل اختلاف با توافق فقط یک داور انتخاب نمایند یا هرکدام داوری انتخاب نموده و از دبیر کل تقاضا نمایند که به‌قید قرعه از بین آنها یک داور تعیین نماید.

۵۰۹ - ۹ - داور یا داورها در تعیین خط مشی خود آزادند.

۵۱۰ - ۱۰ - تصمیم و رأی داور واحد قطعی است و متداعیین ملزم به رعایت آن می‌باشند هرگاه امر داوری به چندین داور محول شده باشد تصمیمی‌که با اکثریت آراء داوران اتخاذ شده قطعی و برای طرفین اختلاف الزام‌آور است.

۵۱۱ - ۱۱ - هر یک از طرفین مخارجی را که برای داوری یا بررسی شخصاً ایجاد نموده خواهد پرداخت و سایر هزینه‌های داوری بین طرفین بالتساوی‌تقسیم می‌شود.

۵۱۲ - ۱۲ - کلیه اطلاعات مربوط به موضوع اختلاف که مورد احتیاج یک داور یاداوران باشد از طرف اتحادیه در اختیار آنها گذارده می‌شود.